Het Speelhuis e-magazine | editie jun/jul 2022

Page 1

E-MAGAZINE

22 • J 20

0 NI 2 22 U

2 • JUNI

KLAAR VOOR DE START?! #9


JUN NI

6

NI J JU

UNI IJ

I JU UN

CONTACT E-magazine Het Speelhuis EDITIE JUNI 2022 SEIZOEN 2021/2022

TELEFONISCH RESERVEREN dat kan tijdens openingstijden van de balie via tel. 0492 – 587000

BEZOEKADRES Het Speelhuis Speelhuisplein 2 5707 DZ Helmond

CONTACT Bestel uw favoriete voorstelling snel en gemakkelijk online op THEATERSPEELHUIS.NL

OPENINGSTIJDEN BALIE di t/m vr (11.00 uur - 14.00 uur) en vanaf 1 uur voor aanvang van de voorstelling

CONTACT / POSTADRES Het Speelhuis Postbus 454 5700 AL Helmond

Uitgave: © Het Speelhuis, juni 2021 | Redactie: Floor van den Broek, Meggy Althuizen | Grafisch Ontwerp: Studio Boot, Deamer Media Design | Vormgeving / opmaak: Deamer Media Design | Fotografie Het Speelhuis: Maarten Coolen, Dave van Hout, Gerard van Hal, Het Speelhuis (diversen) DIT E-MAGAZINE IS VERVAARDIGD OP 01-06-2022. Dit e-magazine is met zorg samengesteld. Wijzigingen voorbehouden. Bekijk onze website voor de meest actuele informatie.

PAG 2 | november 2021

THEATERSPEELHUIS.NL


VOORWOORD recente informatie te kunnen voorzien gedurende het hele seizoen.

JOCHEM OTTEN Nog even en dan presenteren we ons programma voor het komende theaterseizoen. Een frisse start, waar we allemaal naar uitkijken. Vorig jaar lukte het door de welbekende omstandigheden niet om het volledige theaterseizoen in één keer aan u te presenteren. Dat gaat nu gelukkig wel weer lukken.

Gelukkig kunnen we in het huidige seizoen ook nog podium bieden aan lokale helden. De musical ‘Ik hou van jou’ van Dr. Knippenberg College vindt plaats van 4 tot en met 6 juni. Podium W speelt Romeo & Julia op 11 juni. En er zijn ook nog wat laatste kaarten voor De Helmondse Musical ‘Er liep een leeuw door de stad’. Alvast een tipje van de sluier voor 2022/2023 van klassiek tot cabaret, omdat ik zelf niet kan wachten op de (terug)komst van o.a.: Holland Baroque, Ellen ten Damme, Duda Paiva Company en Theo Maassen. En dit is pas het begin… Ik zie je graag in ons mooie Speelhuis! Jochem Otten Directeur Het Speelhuis & De Cacaofabriek

Achter de schermen wordt hard gewerkt om de volledige voorstellingsinformatie vanaf zaterdag 4 juni op onze website zichtbaar te hebben. Vanaf 11 juni om 11:00 uur gaan we met het gloednieuwe en complete programma voor seizoen 2022/2023 in de verkoop. De klassieke, dikke brochure valt niet meer op je deurmat. We vonden de tijd rijp om geheel online te gaan, om je zo van de meest jun-jul 2022 | PAG 3


‘T THEATERKNAAL

We kunnen terugblikken op een jaar waarin we veel hebben geïnvesteerd in theaterinnovaties. Een mooie uitkomst daarvan is dat we nu voorstellingen integraal kunnen streamen naar andere locaties. Hierdoor kunnen we ook het theatergevoel creëren voor mensen die, om wat voor reden dan ook, niet of moeilijk naar het theater kunnen komen. Zo streamen we vanaf 23 juni voorstellingen naar de Ameideflat. De bewoners komen daar bij elkaar in de gemeenschappelijke ruimte waar we Het

PAG 4 | jun-jul 2022

Speelhuis-gevoel tot leven brengen. We trappen af met De Helmondse Maestro. De komende periode gaan we deze streamingsmogelijkheden verder uitbouwen in samenwerking met Savant onder de noemer ’t Theaterknaal. Meer informatie en een samenvatting van de première op 23 juni volgt snel!

THEATERSPEELHUIS.NL


DUIDELIJK THEATER COLLEGE NO DUTCH REQUIRED

ZET JE STEGOED G A D R A A J VER IN! Sinds september 2021 geven we je op je verjaardag een klein cadeautje! Ben jij jarig geweest? Dan heb je van ons een digitaal pakketje ontvangen in je mailbox. Je verjaardagtegoed is in te zetten tijdens het bestelproces op de website wanneer je ingelogd bent in de ‘Mijn Speelhuis-omgeving’. Vergeet dus tijdens het afrekenen niet te kijken of je nog een tegoed open hebt staan!

SERIES

Voorstelling behoort tot Speelhuis-serie ZIN

Voorstelling met college-achtig karakter Show with subtitles or with a low amount of speech

THEATER DINER

Tijdelijk niet op het programma

VAKANTIE TIP

Voorstelling tijdens schoolvakantie

INLEIDING 19.30 UUR

Live achtergrondinfo bij voorstelling

INLEIDING ONLINE

Achtergrondinfo bij voorstelling per mail

EXTRA SPEELDATA

Voorstelling met meerdere speeldata

DIVERSE TIJDEN

Voorstelling speelt op diverse tijden

V-TICKET

Voorstelling kan tevens digitaal bekeken worden

DE CACAO FABRIEK

Voorstelling vindt plaats in De Cacaofabriek

Leeftijdsaanduiding jeugdvoorstelling T/M

VOORPRET Bekijk item op theaterspeelhuis.nl Bekijk de video

Speelhuis-serie AVONTUUR

Beluister de podcast

Speelhuis-serie PERSPECTIEF

jun-jul 2022 | PAG 5


R KL A A VOOR DE START IZOEN 2 SE

2/2023 • 02

IZOEN 2 SE

WE MOGEN WEER

2/2023 • 02

we achter de oen in aantocht zijn eiz rs te ea th e nd lge a te presenMet het vo je een mooi programm om rk we t he n aa rd ha ) kaartverschermen 00 uur start de (online 11: om i jun 11 ag rd te meer dan teren. Op za n frisse start, waar we Ee 3. 02 /2 22 20 en izo koop van se klaar voor zijn!

PAG 6 | november 2021

THEATERSPEELHUIS.NL


Wil je op de hoogte blijven van de laatste updates omtrent de kaa rtverkoop, het nieuwe seizoen en de eer ste highlights daarvan? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief en volg ons op soc ials. Zo weet je als eerste wat er speelt.

Uitsluitend online

SERS NAAST-HET-NET-VIS

Vanaf zaterdag 4 juni is het nieuwe programma zichtbaar op onze website. Theaterkaarten bestel je dit jaar weer veilig en vertrouwd op www.t heaterspeelhuis.nl. De balie is op zaterdag 11 juni geopend van 11:00 uur tot 16:00 uur om je, waar nodig, telefonisch te helpen in het bestelproces. We hanteren in seizoen 2022/2023 weer een zaal met verkoop op stoelnummers, zoals je dat pré-corona van ons gewend was. Het uitkiezen van één of meerdere stoelen wijst zich vanzel f tijdens het bestelproces. Heb je toc h vragen of wens je een slecht-ter been pla ats te reserveren? Neem dan telefonis ch contact met ons op via 0492-58700 0.

Staat een voorstelling op de website op ‘voorlopig vol’? Dit wil zeggen dat er momenteel geen kaarten meer beschikbaar zijn. Schrijf je in voor de wachtlijst en krijg een seintje als er weer stoelen vrij zijn gekomen.

Tot snel!

r actuele bezoeKijk op onze website voo den en veelgekersinformatie, voorwaar s altijd de servicestelde vragen. En… Lee r de voorstelling mail die we je één dag voo altijd de laatste versturen. Daarin staat nieuwe seizoen? update. Zien we je in het

ONLINE

KOOP JE KAARTEN VANAF 11 JUNI oktober/ 2020 | PAG 7


MAANDOVERZICHT

JUNI 03/06 DR. KNIPPENBERGCOLLEGE IK HOU VAN JOU EXTRA

15/06 3JS SINGS U2

07/06 KASPER VAN DER LAAN 1 KILO

16/06 STORMKAMER ONTMOETING MET DE VERWARRING

SPEELDATA

08/06 MUG MET DE GOUDEN TAND MARGREET HEEFT DE GROEP VERLATEN

18/06 KONINKLIJKE STADSHARMONIE PHILEUTONIA THE DUTCH TENORS & LILIAN MAANDAG

09/06 KOEFNOEN LIVE KOEFNOEN 11/06 PODIUM W ROMEO & JULIA

24/06 PINK PROJECT THE BAND PINK FLOYD PAST TO PRESENT

EXTRA SPEELDATA

JUN NI

6

NI J JU

UNI IJ

8/06 KONINKLIJKE STADSHARMONIE PHILEUTONIA THE DUTCH TENORS & LILIAN MAANDAG

I JU UN

PAG 8 | jun-jul 2022

THEATERSPEELHUIS.NL


03/06

DATUM: LOCATIE: TIJD: PRIJS:

LOKAAL

VRIJDAG 03 JUN THEATERZAAL 20.15 UUR € 17,50

DR. KNIPPENBERGCOLLEGE IK HOU VAN JOU Reeds vele duizenden bezoekers gingen u voor. Na musicals als o.a.Cats in Town, Kasteel van Katoen, Zuidwal en afgelopen jaar Ben X (film) is de musical door leerlingen van Dr. Knippenbergcollege inmiddels een begrip in Helmond.

07/06

DATUM: LOCATIE: TIJD: PRIJS:

CABARET

DINSDAG 07 JUN THEATERZAAL 20.15 UUR € 15,00

KASPER VAN DER LAAN 1 KILO Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? En hoe komen we verder? Kasper van der Laan legt het u graag uit in zijn bejubelde debuutvoorstelling 1 Kilo. Hij is absurd, onvoorspelbaar en ongekend grappig. Maak kennis met Kasper en zijn unieke kijk op onze leefwereld.

jun-jul 2022 | PAG 9


08/06

DATUM: LOCATIE: TIJD: PRIJS:

TONEEL

WOENSDAG 08 JUN THEATERZAAL 20.15 UUR € 20,00

MUG MET DE GOUDEN TAND MARGREET HEEFT DE GROEP VERLATEN Eén straatje, dertig buren. Samen hebben ze een appgroep. Het gaat z'n gangetje, in de straat en op de app.Maar op een dag verlaat Margreet de appgroep. Margreet, de buurvrouw van nummer 32. Op de straatborrel en in de dagen daarna gaat het over niets anders meer. Waarom heeft Margreet de groep verlaten?

PAG 10 | jun-jul 2022

09/06

DATUM: LOCATIE: TIJD: PRIJS:

CABARET

DONDERDAG 09 JUN THEATERZAAL 20.15 UUR € 36,00

KOEFNOEN KOEFNOEN LIVE Na zestien succesvolle tv-seizoenen trekken de mannen van Koefnoen met hun persiflages, types en imitaties het theater in. In herkenbare en confronterende sketches en songs brengen ze een theaterrevue over vernieuwen of vastroesten. Dat wordt genieten van fonkelnieuw materiaal met vertrouwde types als happy single Ipie, stijl- en klasse-icoon Nesrin en de luidruchtige corpsstudentes Fleur en Madelon.

THEATERSPEELHUIS.NL


11/06

LOKAAL

15/06

MUZIEK

EXTRA SPEELDATA

DATUM: LOCATIE: TIJD: PRIJS:

ZATERDAG 11 JUN THEATERZAAL 20.00 UUR € 11,00

DATUM: LOCATIE: TIJD: PRIJS:

WOENSDAG 15 JUN THEATERZAAL 20.15 UUR € 29,00

PODIUM W

3JS

ROMEO & JULIA

SINGS U2

Voor de spelers van Podium W is theater hun lust en hun leven. Kom kijken naar het spelplezier van deze jonge mensen met een beperking. Ze spelen een eigentijdse versie van Romeo & Julia. Deze klassieker van Shakespeare vertelt het verhaal van een onmogelijke liefde. Podium W haalt alles uit de kast: spel, muziek, zang, dans en mooie kostuums!

The Joshua Tree 35 jaar Het is alweer 5 jaar geleden dat de 3JS in de huid kropen van de Ierse band U2 met het verhaal van het legendarische album The Joshua Tree uit 1987. Naast de vaste, trouwe aanhang van de 3JS waren ook tienduizenden U2-fans in Nederland met stomheid geslagen door de treffende gelijkenis met de echte U2 en het bijzondere verhaal over de grote wereldwijde doorbraak van deze band.

jun-jul 2022 | PAG 11


16/06

DATUM: LOCATIE: TIJD: PRIJS:

TONEEL

DONDERDAG 16 JUN THEATERZAAL 20.15 UUR € 17,50

STORMKAMER • DE ONTMOETING ONTMOETING MET DE VERWARRING Een stormkamer is een ontmoeting buiten het rode pluche op het snijvlak van theater en maatschappij. Met een fascinatie voor frictie en voorliefde voor wrijving brengt artistiek leider Hanna van Mourik Broekman verschillende opvattingen samen in een arena. Vier muren, verschillende waarheden, een dialoog: dat is een stormkamer.

PAG 12 | jun-jul 2022

18/06

DATUM: LOCATIE: TIJD: PRIJS:

LOKAAL

ZATERDAG 18 JUN THEATERZAAL 20.15 UUR € 15,00

KONINKLIJKE STADSHARMONIE PHILEUTONIA THE DUTCH TENORS & LILIAN MAANDAG Stel je voor: de spanning tussen vier mannen en een vrouw die zingen over niet beantwoorde liefde, hartstocht en een zoektocht naar de hoogste vorm van liefde. The Dutch Tenors en sopraan Lillian Maandag zijn door de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia uitgenodigd voor een muzikale samenwerking. Een muzikaal programma voor fijnproevers maar tegelijkertijd zeer toegankelijk.

THEATERSPEELHUIS.NL


24/06

DATUM: LOCATIE: TIJD: PRIJS:

MUZIEK

VRIJDAG 24 JUN THEATERZAAL 20.15 UUR € 27,00

PINK PROJECT THE BAND PINK FLOYD PAST TO PRESENT Het publiek wil Pink Floyd horen, in optima forma, en dát is het doel van Pink Project. Al een kwart eeuw weten zij de muzikale nalatenschap van Pink Floyd vlekkeloos neer te zetten in de theaters en poppodia. Nu gaat de band op tournee met de ultieme Pink Floyd show: ‘Pink Floyd Past to Present’.

25/06

DATUM: LOCATIE: TIJD: PRIJS:

LOKAAL

ZATERDAG 25 JUN THEATERZAAL 20.00 UUR € 7,50

EVER AFTER... DANSSTUDIO KUNSTKWARTIER Lang en …. Gelukkig?…. dansen alle sprookjesfiguren door deze fantasierijke familie voorstelling. Twee broers belanden door een computers spel in een fantasie wereld waar ze het aan de stok krijgen met de boze wolf en de stiefzussen van Assepoester. Assepoester zelf danst ondertussen rond op haar sneakers terwijl Sneeuwwitje haar tutu nog eens recht trekt.

jun-jul 2022 | PAG 13


02/07

LOKAAL

MA AND OVERZICH T

JULI

02/07 MUZIEK HELPT HELMONDERS ZINGEN... ROBERT LONG

03/07 MUSICAL DE KLEINE PRINS KUNSTKWARTIER 09/07 MEISJE EN HET BEEST KUNSTKWARTIER 15/07 DE HELMONDSE MUSICAL ER LIEP EEN LEEUW DOOR DE STAD

L I JU I J

7

L I JU I J

I JUL UL

I JUL UL

PAG 14 | jun-jul 2022

DATUM: LOCATIE: TIJD: PRIJS:

ZATERDAG 02 JUL THEATERZAAL 20.00 UUR € 15,00

MUZIEK HELPT HELMONDERS ZINGEN... ROBERT LONG Met deze voorstelling pakken Bram Bosmans en Mario Cortenbach (bekend van Striepke Veur) samen met muzikaal collega Roland Schriks en natuurlijk de mensen van Inloophuis De Cirkel de draad weer op waar hij in 2020 noodgedwongen moest blijven liggen.

THEATERSPEELHUIS.NL


03/07

DATUM: LOCATIE: TIJD: PRIJS:

LOKAAL

ZONDAG 03 JUL THEATERZAAL 18.00 UUR € 6,50

MUSICAL DE KLEINE PRINS KUNSTKWARTIER ‘’ En zo ontmoette ik de kleine prins. Hij kwam van ´n planeet, die niet veel groter was dan een huis! ‘’ Helemaal alleen woonde de kleine prins op haar planeet met als enige gezelschap een roos. Tot hij op een dag besluit het heelal te gaan verkennen. Op zijn tocht komt de kleine prins rare planeten met vreemde mensen tegen. ‘’ 4 grote mensen, als je ze bij elkaar optelt is het maar een heel wonderlijk stelletje.’’

09/07

DATUM: LOCATIE: TIJD: PRIJS:

LOKAAL

ZATERDAG 09 JUL THEATERZAAL 19.30 UUR € 7,50

MEISJE EN HET BEEST KUNSTKWARTIER Na de succesvolle musical Nieuwsies brengt Kunstkwartier nu het sprookje Meisje en het Beest naar Theater Speelhuis!

jun-jul 2022 | PAG 15


15/07

LOKAAL

DE HELMONDSE MUSICAL ER LIEP EEN LEEUW DOOR DE STAD DATUM: LOCATIE: TIJD: PRIJS:

VRIJDAG 15 JUL THEATERZAAL 20.15 UUR € 22,50

Van de makers van Berry, de musical, Verhaal van de knaal en De Uitvinders van het trainingspak! Jaren dertig: in Helmond

PAG 16 | jun-jul 2022

gebeurt niet veel. Tenminste… totdat een leeuw ontsnapt uit de achtertuin van slager Stevens aan de Kerkstraat. Iedereen en alles in paniek. De media duiken erop.

EXTRA SPEELDATA

THEATERSPEELHUIS.NL


IZOEN 2 SE

2/2023 • 02

IZOEN 2 SE

SEIZOEN 22/23

2/2023 • 02

WE MOGEN WEER

EEN TIPJE VAN DE SLUIER Vanaf 4 juni is het nieuwe programma zichtbaar op onze website, zodat je alvast wat kunt rondneuzen je favorieten kunt opschrijven. Toch in dit voorstadium alvast een klein tipje an de sluier. Omdat we snappen dat je benieuwd bent en zin hebt in wat komen gaat. Wij ook!

is.nl Ga naar theaterspeelhu en koop je voor meer informatie kaarten vanaf 11 juni!

Maak je op voor een liefdevol weerzien met vertrouwde makers als Kamerata Zuid, Pieter Derks en Duda Paiva Company. Ontmoet nieuw talent dankzij de finalistentour van het Leids Cabaret Festival en kom oog in oog te staan met lokale helden van De Helmondse Musical en toneelgroep St. Genesius. Tot slot nog een paar hele grote namen die (weer) naar het Helmondse af zullen reizen… Denk aan Theo Maassen, William Rutten, Henry van Loon, Ellen ten Damme en Tineke Schouten.

jun-jul 2022 | PAG 17


lingen uit Onderstaande voorstel al in de seizoen 2022/2023 zijn verkoop!

17/02/23 NABIL AOULAD AYAD

03/12 TIM FRANSEN

22/02/23 RENÉ VAN MEURS

07/12 ANDY MARCELISSEN (LAATSTE KAARTEN)

10/03/23 SOY KROON

17/01/23 ANNEKE VAN GIERSBERGEN

14/04 & 14/05/23 PATRICK LAUREIJ

IZOEN 2 SE

2/2023 • 02

IZOEN 2 SE

SEIZOEN 22/23

21/04/23 MARTINE SANDIFORT 20/05/23 KARIN BLOEMEN EN COR BAKKER

2/2023 • 02

BESTEL M

BESTEL M

A AR

A AR

BESTEL MAAR! PAG 18 | jun-jul 2022

THEATERSPEELHUIS.NL


DISCLAIMER Het Speelhuis is onderdeel van de Gemeente Helmond. Het Speelhuis maakt deel uit van de V.S.C.D. (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties in Nederland) en is aangesloten bij de Stichting Zeeuwse, Brabantse en Limburgse Schouwburgen (ZEBRALIM). Het Speelhuis hanteert de voorwaarden voor aansprakelijkheid die gelden voor schouwburgen en concertzalen (V.S.C.D.). Deze voorwaarden liggen ter inzage en zijn op verzoek verkrijgbaar. FOUTJE? Doordat de voorstellingsinformatie in deze publicatie grotendeels automatisch werd gegenereerd, kan het zijn dat u onverhoopt foutieve afbrekingen of andere taalonzuiverheden tegenkomt. Onze excuses daarvoor. WIJZIGINGEN De gegevens in dit e-magazine zijn onder voorbehoud. De directie van Het Speelhuis stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden of wijzigingen. Bekijk altijd onze website voor het meest actuele programma en de laatst bijgewerkte bezoekersinformatie; deze wordt dagelijks geüpdatet. BTW Alle entreeprijzen, vermeld in dit e-magazine, zijn inclusief btw.


DE VOLGENDE KEER: Het eerstvolgende e-magazine komt uit in september. We starten het nieuwe seizoen met veel nieuwe en bijzondere voorstellingen. Hieronder vind je de laatste paar verplaatste voorstellingen uit het huidige seizoen die je in september en oktober nog kunt bezoeken:

ED IT IE

S E P T. 2022

10/09 EXIT NORTH 21/09 STORMKAMER • SLUITSTUK DE GROTE DOE EENS NORMAAL SHOW 22/09 EXTRA SPEELDATA AFSLAG EINDHOVEN NAAR | DE OVERKANT VAN DE NACHT 04/10 SOUNDOS | COMEBACK KID 08/10 PERCOSSA | LET ME IN, LET ME OUT 28/10 EXTRA SPEELDATA STRIEPKE VEUR | DI WAAR UT

OP DE HOOGTE BLIJVEN? Meld je dan aan voor onze digitale nieuwsbrief (maandelijks in je mailbox) en maak regelmatig kans op leuke extra’s of kortingen! Je kunt er ook voor kiezen een selectie van onze programmatips te ontvangen op basis van je persoonlijke voorkeuren. Deze voorkeuren voor je in of pas je aan in je klantaccount – vindbaar onder ‘Mijn Speelhuis’ via de menubalk op onze website. Nieuws en leuks op je tijdlijn kan ook:

WWW.THEATERSPEELHUIS.NL