Het Speelhuis e-magazine | editie december 2021

Page 1

• D E CE

20

MB

21

M

ER 2 0

E-MAGAZINE

21

• D E CE

L O V R E SFE SAMENZIJN #8


CE

R

DE

12

E

DE

ER

M CE B

MB

CONTACT E-magazine Het Speelhuis EDITIE DECEMBER SEIZOEN 2021/2022

TELEFONISCH RESERVEREN dat kan tijdens openingstijden van de balie via tel. 0492 – 587000

BEZOEKADRES Het Speelhuis Speelhuisplein 2 5707 DZ Helmond

CONTACT Bestel uw favoriete voorstelling snel en gemakkelijk online op THEATERSPEELHUIS.NL

OPENINGSTIJDEN BALIE di t/m vr (11.00 uur - 14.00 uur) en vanaf 1 uur voor aanvang van de voorstelling

CONTACT / POSTADRES Het Speelhuis Postbus 454 5700 AL Helmond

Uitgave: © Het Speelhuis, december 2021 | Redactie: Floor van den Broek, Meggy Althuizen | Grafisch Ontwerp: Studio Boot, Deamer Media Design | Vormgeving / opmaak: Deamer Media Design | Fotografie Het Speelhuis: Maarten Coolen, Dave van Hout, Het Speelhuis (diversen) DIT E-MAGAZINE IS VERVAARDIGD OP 01-12-2021. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus zullen we meebewegen met de regelgeving en mogelijkheden. Bekijk altijd onze website voor het meest actuele programma en de laatst bijgewerkte bezoekersinformatie; deze wordt dagelijks geüpdatet. PAG 2 | november 2021

THEATERSPEELHUIS.NL


VOORWOORD

JOCHEM OTTEN Je weet nooit wat het leven voor je in petto heeft. Toen we tien jaar geleden, op 29 december 2011, de voorstelling van Montezuma’s Revenge aan het voorbereiden waren, hadden we nooit kunnen bedenken hoe die dag zou eindigen. We wisten toen ook nog niet hoeveel verdriet die dag zou veroorzaken in de stad. Wat de geschiedenis wel al heeft bewezen, is dat er mooie dingen kunnen ontstaan uit heftige gebeurtenissen. Zo ook tien jaar geleden. Want niet eerder was de liefde voor het theater en de stad zo te horen, te lezen en te voelen. We wisten nog niet hoeveel medewerking we zouden gaan krijgen om te verhuizen naar de kerk. En we hadden niet durven dromen hoe groot de feestvreugde was, toen we op 27 september 2018 ons gloednieuwe theater mochten openen.

Het afgelopen jaar konden we ook lange tijd niet samen beleven. Maar onze deuren zijn weer open gegaan en de lichten branden weer. Al blijft het een onzekere tijd, de spanning bij binnenkomst is weer voelbaar. De nieuwsgierigheid wanneer je op je stoel gaat zitten, niet wetende wat er het komende anderhalf uur gaat gebeuren. En het enthousiasme na afloop, samen met alle anderen die zojuist dezelfde, unieke ervaring hebben meegemaakt. De momenten waarop we nieuwe ervaringen opdoen zijn de momenten die veel impact op ons hebben, die ons het langst bijblijven. Ik gun het iedereen dat gevoel mee te maken, samen met vrienden en familie. Het theater is bij uitstek de plek om iemand een ervaring cadeau te kunnen doen. Samen een andere wereld in stappen. En omdat je nooit weet wat het leven voor je in petto heeft, stel ik voor om extra te genieten van alle mooie momenten. Jochem Otten directeur Het Speelhuis & De Cacaofabriek

november 2021 | PAG 3


TOEAC Renée Bekkers (1985) en Pieternel Berkers (1986) vormen sinds 2002 het accordeonduo TOEAC. Zij studeerden beiden aan het Fontys Conservatorium en aan ‘The Royal Danish Academy of Music’ in Kopenhagen. TOEAC behaalde prijzen op meerdere concoursen en geeft concerten in binnen en buitenland. We spreken Renée en Pieternel over hun band, de samenwerking met Jack Wouterse voor de voorstelling Bloedkoraal en over de totstandkoming van TOEAC.

Met WESP steken we even onze neus in het repetitielokaal, om te proeven wat er in het vat zit. Met als resultaat: een serie videoportretten van onze vaste bespelers. Achter de schermen gonst het namelijk van de bedrijvigheid. Zeker in de studio’s en repetitieruimtes van onze makers. Daar wordt hard gewerkt aan nieuw materiaal voor bijzondere voorstellingen. Benieuwd geworden? Het WESP-videoportret van TOEAC is te bekijken op onze website.

PAG 4 | november 2021

THEATERSPEELHUIS.NL


DUIDELIJK THEATER COLLEGE NO DUTCH REQUIRED

DIGITALE WACHTLIJST Schrijf je digitaal in voor de wachtlijst Heb je je zinnen gezet op een voorstelling, maar staat deze op onze website op voorlopig vol? We hanteren ‘voorlopig vol’ als het maximum aantal stoelen is bereikt. Schrijf je online snel en gemakkelijk in voor de wachtlijst, dan brengen we je meteen op de hoogte wanneer er kaarten terugkomen. #online #wachtlijst

Voorstelling met college-achtig karakter Show with subtitles or with a low amount of speech

THEATER DINER

Tijdelijk niet op het programma

VAKANTIE TIP

Voorstelling tijdens schoolvakantie

INLEIDING 19.30 UUR

Live achtergrondinfo bij voorstelling

INLEIDING ONLINE

Achtergrondinfo bij voorstelling per mail

EXTRA SPEELDATA

Voorstelling met meerdere speeldata

DIVERSE TIJDEN

Voorstelling speelt op diverse tijden

V-TICKET

Voorstelling kan tevens digitaal bekeken worden

DE CACAO FABRIEK

Voorstelling vindt plaats in De Cacaofabriek

Leeftijdsaanduiding jeugdvoorstelling T/M

SERIES

Voorstelling behoort tot Speelhuis-serie ZIN

VOORPRET Bekijk item op theaterspeelhuis.nl Bekijk de video

Speelhuis-serie AVONTUUR

Beluister de podcast

Speelhuis-serie PERSPECTIEF

november 2021 | PAG 5


GEEF HET SPEELHUIS CADEAU #SAMENUIT

n, rklare e v e t ar iefde ar de l ken en elka en a k l e om uks ma De tijd plannen te moois en le aubont e samen ennen me . Onze cad . Klaar om w t s te ver gs en knap lijk verpak f op de i e o t grapp rden fees r de boom o e nen w choen, ond ! n #HERINNERINGENM in de s at te legge AKEN m deur PAG 6 | november 2021

THEATERSPEELHUIS.NL


GRATIS VERZENDSERVICE Een cadeautje geven we graag wat meer cachet. Tot en met 31 december kun je je cadeaubon kleurrijk laten inpakken en sturen we ‘m gratis per post naar je op. Meteen bezorgen aan de gelukkige ontvanger kan ook, inclusief persoonlijke boodschap als je wil.

INPAK SERVICE De inpakservice is alleen per e-mail bereikbaar via cadeau@theaterspeelhuis.nl. Laat weten voor welk bedrag je cadeaubon mag zijn. Geef je klantgegevens op en (ter controle) je actuele postadres en je telefoonnummer. Mag het meteen naar de ontvanger? Geef dan duidelijk aan dat je de kaarten aan iemand anders cadeau doet, op welke naam, op welk adres en eventueel met welke boodschap – dan doen wij de rest. Je ontvangt uiteraard eerst een bevestiging van je bestelling inclusief betaalverzoek. Daarna maken we de post voor je in orde.

CADEAUBON WINNEN! In dit e-magazine hebben we vijf cadeautjes verstopt. Vind jij ze allemaal? Geef aan op welke pagina’s je de geheime pakjes hebt gevonden en mail je antwoord naar cadeau@theaterspeelhuis.nl. Geef je mail de titel ‘cadeaubon winnen’. We kiezen twee gelukkige winnaars uit die een cadeaubon t.w.v. €15,- winnen. Een cadeautje van ons, voor jou!

#SFEERVOLSAMENZ

IJN

oktober/ 2020 | PAG 7


KINDER THEATER FESTIVAL d bij ons De herfstvakantie ston teken in Het Speelhuis in het stival. rfe te ea Th van het Kinder

#VOORDEJONGSTE Een week lang stonden er verschillende jeugdvoorstellingen in de theaterzaal en de pleinzaal. De foyer werd omgetoverd tot speelpaleis. We gingen met het astronautje op reis naar het heelal. Belle en Sam kwamen langs, Titus en Fien kwamen de boel de op stelten zetten en er werd geknuffeld met Kees en Hazeltje. Het was één groot feest. Bedankt dat jullie er waren! Tot volgend jaar?

PAG 8 | november 2021

THEATERSPEELHUIS.NL


#THEATERFANATEN

oktober/ 2020 | PAG 9


SORRY... mberprok naar ons knusse dece Je was natuurlijk opzoe 19 december en de voorstellingen tot gramma. Helaas kunn gescherpte vinden vanwege de aan geen doorgang meer kunnen we je verandert dat snel en maatregelen. Hopelijk en spannends! sen met moois, leuks binnenkort weer verras ials in de gaten. dates de website en soc Houd voor actuele up atie, 01 december 2021

*op moment van public

PAG 10 | november 2021

THEATERSPEELHUIS.NL


FIJN EN VEILIG NAAR HET THEATER

Programmawijzigingen Bijboekingen of onverhoopte wijzigingen in het programma delen we uiteraard met je via de nieuwsbrief en onze social media, maar kun je ook altijd vinden op onze website.

Voorlopig vol? Bij uitverkochte voorstellingen of voorstellingen die gemarkeerd zijn als ‘voorlopig vol’ kun je je online inschrijven voor de wachtlijst. Wij geven je een seintje zodra er extra plaatsen beschikbaar komen.

Fijn & veilig bezoek Nog steeds bewegen we mee met actuele regelgeving en mogelijkheden. Wil je weten welke maatregelen er in en om het theater getroffen worden ten behoeve van jouw en onze veiligheid? Op onze website geven we je alvast een beeld van hoe je bezoek er vandaag de dag uit ziet. Veel gestelde vragen Heb je nog vragen die te maken hebben met voorstellingen, veiligheid of voorwaarden die mogelijk gewijzigd zijn door COVID-19? Klik dan ook door naar het web.

DISCLAIMER Het Speelhuis is onderdeel van de Gemeente Helmond. Het Speelhuis maakt deel uit van de V.S.C.D. (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties in Nederland) en is aangesloten bij de Stichting Zeeuwse, Brabantse en Limburgse Schouwburgen (ZEBRALIM). Het Speelhuis hanteert de voorwaarden voor aansprakelijkheid die gelden voor schouwburgen en concertzalen (V.S.C.D.). Deze voorwaarden liggen ter inzage en zijn op verzoek verkrijgbaar. FOUTJE? Doordat de voorstellingsinformatie in deze publicatie grotendeels automatisch werd gegenereerd, kan het zijn dat u onverhoopt foutieve afbrekingen of andere taalonzuiverheden tegenkomt. Onze excuses daarvoor. WIJZIGINGEN De gegevens in dit e-magazine zijn onder voorbehoud. De directie van Het Speelhuis stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden of wijzigingen. Bekijk altijd onze website voor het meest actuele programma en de laatst bijgewerkte bezoekersinformatie; deze wordt dagelijks geüpdatet. BTW Alle entreeprijzen, vermeld in dit e-magazine, zijn inclusief btw.

november 2021 | PAG 11


DE VOLGENDE KEER: 11/01 JON VAN EERD | HARRIE NEEMT DE BENEN 13/01 JACK WOUTERSE & TOEAC | BLOEDKORAAL 15/01 PERCOSSA | LET ME IN, LET ME OUT 19/01 CONNY JANSSEN DANST | HOME 20/01 NICO DIJKSHOORN & THE HANK FIVE | DIJKSHOORN DURFT 21/01 WOUTER DE JONG | MINDGYM ON TOUR 22/01 KASPER VAN DER LAAN | 1 KILO *Uiteraard zullen we meebewegen met regelgeving en mogelijkheden. Houd onze website en sociale media in de gaten voor het meest actuele programma.

ED IT IE

JA N . 2022

OP DE HOOGTE BLIJVEN? Meld je dan aan voor onze digitale nieuwsbrief (maandelijks in je mailbox) en maak regelmatig kans op leuke extra’s. Je kunt er ook voor kiezen een selectie van onze programmatips te ontvangen op basis van je persoonlijke voorkeuren. Deze voorkeuren voer je in of pas je aan in je klantaccount – vindbaar onder ‘Mijn Speelhuis’ via de menubalk op onze website. Nieuws en leuks op je tijdlijn kan ook:

WWW.THEATERSPEELHUIS.NL