Page 1

BOMMELERWAARD

WOENSDAG 20 NOVEMBER 2013 JAARGANG 7 NO. 47 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

gemeente nieuws zie pagina 7 & 8 INBREKERS gaan NOOIT OP VAKANTIE OF WINTERSPORT

€1,-

PER DAG T: 0418 518001

WWW.HOMELOCK.NL

Daar krijg je nou een kleur van! Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Het Kontakt

ZOMERWINTERWIELEN Je nieuwe job op www.hetkontakt.nl MONTAGE EN OPSLAG 42.50 PER WISSELING Veilingweg 8, Zaltbommel | T 0418 - 54 14 27

www.autocentrumbommelerwaard.nl

OPHEFFING KERSTARTIKELEN

70%

KORTING

&

65%

KORTING op bijna alles

™H^ciZg`aVVh^hoViZgYV\^cdchaVcYVVc\Z`dbZcZc\^c\odcYV\dd`ZkZcaVc\h^c@Zg`Yg^Za!lVVg]^_Zci]djh^VhidcikVc\ZclZgY#

Onzekere toekomst Meer informatie dorpshuis De Kil over Sachem Volgend jaar bestaat Dorpshuis De Kil in Hurwenen vijftig jaar. Maar of dat met een feestje gevierd gaat worden, is nog maar de vraag. Het gaat namelijk niet zo goed met het dorpshuis. Vorige week heeft het bestuur de noodklok geluid. “Of het nu aan de crisis ligt of aan iets anders, dat is moeilijk te zeggen”, laat het bestuur weten. “Maar dat de inkomsten afnemen en mensen steeds minder gebruik maken van het dorpshuis, is wel duidelijk.”

nieuws

3

Nieuwe beheerders Punt Nivo Sparta warm ontvangen tegen sterk Eemdijk

Inwoners van Zaltbommel worden actief op de hoogte gehouden van het nieuwe rampenbestrijdingsplan van chemiebedrijf Sachem. Die belofte deed burgemeester Albert van den Bosch (VVD) donderdagavond tijdens de carrouselvergadering op het gemeentehuis. Hij zei er niet bij hoe hij omwonenden over de vorderingen van het rampenplan denkt te gaan informeren. Sachem werkt momenteel aan een nieuw rampenbestrijdingsplan.

nieuws

5

Harry en Gerrie Soeters zijn de nieuwe beheerders van dorpshuis De Keijsershof in Opijnen. Afgelopen zaterdag organiseerde de Dorpstafel een open dag, zodat de inwoners van het dorp kennis konden maken met het nieuwe beheerdersechtpaar. Dat werd een zeer warme ontvangst. “De Keijsershof is prachtig”, vindt Harry. “Het ziet er hartstikke mooi en netjes uit.” Het echtpaar heeft voorheen veertien jaar lang het dorpshuis in Haaften gerund.

Schoenreparaties sleutels - tassen - naamborden Steenweg 8 - 0418 - 515659

uw sleutelkopie...

13

accent

Schoenmakerij www.bendewit.nl

...terwijl u kijkt

Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Het Kontakt

sport

25

Bloemsierkunst

1 KG HAMLAPPEN

5,95

4 VARKENS SNITSELS

6,00

DEZE WEEK 70 CM LANG MET 4 KNOPPEN

3 STUKS

Een tegengoal vijf minuten voor tijd voorkwam zaterdag de derde opeenvolgende overwinning voor Nivo Sparta. De Zaltbommelse eersteklasser deelde in een enerverend duel de punten met Eemdijk: 2-2. De thuisploeg kwam diep in de blessuretijd van de eerste helft met 0-1 achter nadat de boomlange spits van Eemdijk naar de grond ging in een shirtjetrek-duel met Wesley Paymans. Trainer Roland Schuermans vond de strafschop te makkelijk gegeven.

PIMPERNEL

SNIJ AMARYLLISSEN DIVERSE KLEUREN

in de Albert Heijn Zaltbommel www.tuincentrum-floridus.nl

FOTO: LYA CATTEL - PERSFOTO.NU

€ 5,00

(deze aanbieding is geldig in al onze filialen) U vindt het wel bij de Portage en de Pimpernel.

GEHAKT BALLEN DE VIERDE GRATIS 4 MEXICAANSE KIPSTEAKS

6,00

Extra druk aanbiedingen van deze week van onze side

1 KG HOH GEHAKT

3,00   

Voor complete reclame zie onze homepage www.devrieszaltbommel.keurslager.nl

Bloemsierkunst de Pimpernel al 20 jaar een bloeiend bedrijf.

Maarten van Rossumstraat 2, 5328 CT Rossum, Tel. 0418 - 662888 Fiep Westendorpplein 4, 5302 TA Zaltbommel, Tel. 0418 - 512747 De Haar 38, 5324 DB Ammerzoden , Tel. 073 - 6113629

Keurslager de Vries Portage Zaltbommel - Tel. 0418-512494


SHOP OOK ONLINE OP: WWW.DE-GARAGE.COM

S P I J K E R B R O E K E N

1

V O O R

2

V O O R

DEALER VAN O.A.:

79,-

129,DIVERSE MODELLEN EN WASSINGEN (M.U.V. NIEUWE COLLECTIE EN BASICS)

ZALTBOMMEL VRIJDAG KOOPAVOND TOT 21.00 GEOPEND

J.V.SCHAFFELAARSTRAAT 8 BARNEVELD

HOOGSTRAAT 11 GORINCHEM

SINGEL 28 NIJKERK

OUDE VISMARKT 10 CULEMBORG

DONKERSTRAAT 13 HARDERWIJK

BOSCHSTRAAT 28 ZALTBOMMEL

GROTE STRAAT 81 EDE

FONTEINSTRAAT 7 LEERDAM

SLOTLAAN 204 ZEIST


Woensdag 20 november 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

4124,25 euro dankzij fietstocht

Toekomst Dorpshuis Hurwenen onzeker

įĢĤĦĬš Op 21 september stapten 38 hulpverleners van de Brandweer Bommelerwaard op de fiets om een sponsor tocht te fietsen voor de Brandwondenstichting. Dankzij de steun van de vele sponsoren en de inzet van de fietsers is er het mooie bedrag van 4124,25 euro opgehaald. De Brandwondenstichting kan mede door deze steun weer goed werk verrichten voor de slachtoffers met brandwonden. Iedereen wordt bedankt voor zijn of haar inzet.

ĥIJįĴĢīĢī š Volgend jaar bestaat Dorpshuis De Kil in Hurwenen vijftig jaar. Maar of dat met een feestje gevierd gaat worden, is nog maar de vraag. Het gaat namelijk niet zo goed met het dorpshuis.

Inloopochtend VVD ķĞĩığĬĪĪĢĩš De fractie van VVD Zaltbommel houdt zaterdag 23 november weer haar maandelijkse inloopochtend in lunchcafé In de Roos aan de Markt in Zaltbommel. Tussen 10.00 en 12.00 uur ontvangt de fractie inwoners van de gemeente Zaltbommel die vragen aan de fractie hebben of onderwerpen met hen willen bespreken. In het jaar 2014 zal wederom veel veranderen en staan er veel zaken op de agenda die de burgers raken, zoals ook de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Lunchcafé In de Roos is gevestigd in het stadhuis aan de Markt. De koffie met appeltaart staat klaar.

Vorige week heeft het bestuur de noodklok geluid. “Of het nu aan de crisis ligt of aan iets anders, dat is moeilijk te zeggen”, laat het bestuur weten. “Maar dat de inkomsten afnemen en mensen steeds minder gebruik maken van het dorpshuis, is wel duidelijk.”

Om er achter te komen hoe de inwoners van het dorp denken over de toekomst van het dorpshuis, gaat het bestuur vrijdag 22 november tijdens de bewonersavond een enquête houden onder de bezoekers aan de avond. Ook wordt de enquête in het dorp huis aan huis verspreid om de mening van de inwoners te peilen. Kruispunt “Het dorpshuis is er voor iedereen”, zegt penningmeester Jan Willem van Hoesel. “We willen graag die ruimte faciliteren voor alle inwoners, maar al-

leen als daar nog behoefte aan is. We staan nu op een kruispunt. Gaan we door met draagkracht vanuit de bevolking of stoppen we ermee.” ‘Heel jammer’ De uitkomst van de enquête is bepalend voor de toekomst van De Kil. “Het zou echt heel jammer zijn als we de deuren moeten gaan sluiten”, vindt Van Hoesel. “Zeker als je weet dat er een mooi verzoek ligt van Bibliotheek Rivierenland. Dat houdt in dat we leeshoek zouden kunnen inrichten waar mensen dagelijks hun krantje of tijd-

3

schrift kunnen komen lezen. Daarnaast kunnen we een haal- en brenpunt worden van de bibliotheek.” Volgens Van Hoesel heeft het bestuur voldoende ideeën om leven in de brouwerij te houden. “Maar de basis is toch of er wel voldoende draagkracht is bij de inwoners van Hurwenen. Vervolgens moeten we een beroep doen op mensen om zich te melden als vrijwilligers. We zullen het zien, hopelijk weten we aan het einde van het jaar wat het wordt, de deuren dicht of een groot feest. Wij hopen het laatste.”

Het waren zaterdag niet alleen kinderen die blij werden van de intocht van Sinterklaas in Zaltbommel. Burgemeester Albert van den Bosch had een gezellig onderonsje met Zwarte Piet. FOTO: LEVIN DEN BOER

Arno Goesten is Prins Gijs XV ĞĪĪĢįķĬġĢīš Arno Goesten is zaterdag geïnstalleerd als Prins Gijs XV. Goesten, een carnavalsvierder pur sang, verraste vriend en vijand door als Prins Gijs XV door het scherm heen te springen. Jarenlang maakte hij deel uit van De Tapleuters, een vrolijke vriendenclub uit Ammerzoden en omstreken. De organisatie van het carnaval in ‘t Malse Arckeldurp is blij dat zij dit jaar hun kartrekker mogen lenen om de scepter te zwaaien over de feestvierders. Jeugdraad Voor de uitverkiezing van de prins werd eerst de Jeugdraad geïnstalleerd met als jeugdprins Prins Frans den Urste met als Adjedant Teun. Op spectaculaire wijze werden deze belhamels en belhamelerinnekes door het bekende ‘hole in the wall’ tevoorschijn getoverd. Via een Skype verbinding werd Bas te Voert als nieuw raadslid onthuld. Hij zal de Raad gaan versterken als Bas de Koekenbakker.

CDA vreest uitstel opknapbeurt weg

Lintje brandweerlieden

ĥĢġĢĩš CDA Maasdriel vreest dat de reconstructie van de doorgaande route tussen Hedel en Ammerzoden nogmaals op de lange baan geschoven wordt. Dit zegt de fractie in een aantal schriftelijke vragen die gesteld zijn aan het college van B&W. Volgens CDA-raadslid Gerard van den Anker is er vorige week witte belijning aangebracht in het centrum van Hedel en hij vreest dat deze belijning een voorteken is van opnieuw uitstel van het herstel van de weg tussen de Oude Rijksweg en de rotonde ten hoogte van de Baronieweg. In de brief aan het gemeentebestuur vraagt de fractie ook welke stappen er nu genomen gaan worden en hoe lang het gaat duren voordat er begonnen wordt aan de reconstructie, die al sinds 2010 op de agenda staat. Begin dit jaar stelde de fractie ‘om een tweede Baronie-debacle te voorkomen’ ook al vragen over de planning van de reconstructie. Eind januari antwoordde het college dat de opdracht voor de uitvoering nog voor de zomerperiode gegeven kon worden. Begin februari kondigde het college aan dat de werkzaamheden uitgesteld zouden worden tot na de bouwvak.

ĤĞĪĢįĢī š Burgemeester Albert van den Bosch heeft zaterdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Anton van Ballegooijen en Jan van Tuijl voor hun jarenlange inzet bij de brandweer in Gameren. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van Ballegooijen is 33 jaar zeer nauw betrokken geweest bij de brandweer. Hij is 26 jaar postcom-

™6cidckVc7VaaZ\dd^_ZcZc?VckVcIj^_a#

mandant van de post Gameren geweest en was ook een aantal jaren plaatsvervangend commandant van de gemeentelijke brandweer Zaltbommel. Van Tuijl is 38 jaar bij de brandweer post Gameren actief geweest, waarvan een aantal jaren als plaatsvervangend postcommandant. Het tweetal nam zaterdag tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond afscheid.

FOTO: LEVIN DEN BOER

‘Brand’ Sint-Maartenskerk door stoom O6AI7DBB:A ™ In de Sint Maartenskerk in Zaltbommel zou vorige week dinsdagavond een brand zijn uitgebroken. Achteraf viel het allemaal reuze mee. Na onderzoek van de brandweer blijkt dat de rookontwikkeling waarschijnlijk is ontstaan door vocht op de elektrische apparatuur op de toren. Hierdoor ontstond er stoom. De brand werd even opgeschaald naar ‘middelbrand’ en ook het groot watertransport uit Maasdriel ging ter plaatse. Een halfuurtje later werd duidelijk dat het om ‘loos alarm’ ging. Ook volgens ooggetuigen was er niet veel aan de hand. Vanwege de brand werd de koorruimte van de kerk ontruimd, waar zo’n vijftig leden van de hervormde gemeente bijeen waren voor een vergadering over de toekomst van de kerk. Die bijeenkomst moest worden afgelast en zal nu plaatsvinden op dinsdag 26 november, om 20.00 uur, in het koor van de Sint Maarten.

Gerard van den Anker lijsttrekker

Van der Waal kiest voor CDA

ĪĞĞİġįĦĢĩš Gerard van den Anker uit Hedel is donderdagavond gekozen tot lijsttrekker voor CDA Maasdriel bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De volgende tien op de kandidatenlijst met in totaal 25 namen zijn: 2. Marian Blaauwhof-Theunissen, 3. Bianca Laheij, 4. Robert van Dijk, 5. Linda de Groot-van Alem, 6. Peter van Boxtel, 7. Marinus Robbemondt, 8. Antwan van Doorn, 9. Peter de Vries, 10. Leo van Doremaele, 11. Brigit Verhoeven-Merks.

ĪĞĞİġįĦĢĩš Miranda van der Waal sluit zich voor de komende gemeenteraadsverkiezingen aan bij CDA Maasdriel. Ze staat op de dertiende plaats op de kieslijst. Vanaf februari vormde Van der Waal haar eigen fractie Lokaal Maasdriel, nadat zij zich had afgescheiden van de Samen Sterk Maasdriel (SSM). “Na een uitnodiging van het CDA om een achterbanvergadering te bezoeken, raakte ik enthousiast over hun werkwijze, verkiezingsprogramma en het team mensen wat er zit”, aldus Van der Waal.


Kerst- en winterfair

Kortakker6,6,4264 4264 Veen Kortakker AEAE VEEN Tel. 0416-691616 0416-691616 Tel. ALTIJDVOORDELIGER GOEDKOPER ALTIJD Met 500 grafmonumenten op voorraad.

KerstCreaties Thema Nostalgie s Oma’s

'(0((678,7*(%5(,'(6+2:52209$1'(5(*,2 kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

Kooktheater s Bloemschiktheater s 350 KRAMEN NIEUW & 2eHANDS

,50n g â‚Ź 2k o r t i

NATUURSTEENBEDRIJF NATUURSTEENBEDRIJF MIDDENBRABANT BRABANT b.v. MIDDEN b.v.

u . gt 50 an 1, tv â‚Ź 1 on an e pi js v ko pri of e n tre bo en 13 ze de wg de op : hh e n va ing Cod on ort rto o k ve eur Op ,50 2 â‚Ź

GRAFMONUMENTEN

Ruim 180 exposanten s Leuke cadeautjes s Kerst- en woonartikelen s Workshops s Creativiteit s Veel hip

Elke Woensdag en Zaterdag van 09.00 - 16.00 uur THOwww.vrijemarktwamel.nl Fax: 0487-501155 info@vrijemarktwamel.nl Industriestraat 4 6659 AL Wamel

ZONdag 01 DECEMBER ZIJn WE OPEN van 10.00 - 16.30 UUR

& handgemaakt s Kinderpret Geboortekaartjes nodig?

KerstCreaties; een nostalgische

Met meer dan 180 exposanten en 25 workshops belooft KerstCreaties in de Brabanthallen een gezellige dag ouderwets winkelen te worden. Hier vindt je hippe handgemaakte woon- en modeaccessoires en duizend-en-een hebbedingetjes om je huis tijdens de feestdagen gezellig te maken. Voor jong en oud!

NOVEMBERTMDECEMBERs"RABANTHALLENS (ERTOGENBOSCH

De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131, 2977 XE Goudriaan Tel. 0183-583311

beleving in een eigentijds jasje Nostalgie loopt dit jaar als een rode draad door KerstCreaties. Culinaire hoogstandjes vindt je in Oma’s Kook Theater. Breien en haken: het mag weer en het is ook nog eens hip. Technieken van toen worden gecombineerd met die van nu. Ook is er veel aandacht voor creativiteit en workshops met bloemen, vrolijke stoffen, groen, borduren en decoratie voor huis en tuin.

w w w. k e r s t c r e a t i e s . n l

naam, adres en woonplaats te vermelden. Winnaars krijgen op 25 november per mail bericht. KerstCreaties heeft dit jaar een bijzonder thema. Wat is dat thema? A. Geluk | B. Liefde | C. Nostalgie | D. Magie Niet in de prijzen gevallen Koop dan voor 27 november je kaartje in de voorverkoop! Daarmee geniet je van leuke extra’s zoals een kop koffie, magazine Landelijk Wonen, Magazine Brabeau en een waardebon van Stad.nl. Tevens worden er elke dag prijzen verloot t.w.v. 100 euro.

Toegangskaarten winnen Lezers van Het Kontakt maken kans om een van de 5 setjes met 2 gratis entreekaarten t.w.v. Kerst- en winterfair KerstCreaties | Brabanthal11,50 euro per stuk te winnen. Mail het juiste len in ’s-Hertogenbosch | 28 november t/m antwoord van onderstaande prijsvraag naar 1 december 2013 | www.kerstcreaties.nl lezersactie@hetkontakt.nl. Vergeet niet je

lezer actie s ! Kijk ook op www.hetkontakt.nl

Portage Profijt Weken HOERA! WINKELCENTRUM PORTAGE BESTAAT 1 JAAR DAT WILLEN WE SAMEN MET U VIEREN!!!

En dat doen we met een kassabonnenactie!! Van maandag 11 t/m zaterdag 30 november. Maak nu kans op 1 van de vele prijzen uit ons prachtig prijzenpakket!! Elke week trekken wij 25 winnende kassabonnen met voor iedere winnaar een prachtig boodschappenpakket t.w.v. â‚Ź 45,00. (trekking op 16, 23 en 30 november)

TREKKING VAN HOOFDPRIJZEN IS OP ZATERDAG 30 NOVEMBER!! HOOFDPRIJZEN:

- Geheel verzorgde gourmet party t.w.v. â‚Ź 100,00 Slagerij de Vries - Vlaaienabonnement t.w.v.â‚Ź 100,00 Bakkerij van Horssen - 1 x 1 minuut gratis winkelen Jumbo - Een waardebon t.w.v. â‚Ź 100,00 Aldi - Tijdschriften waardebon t.w.v. â‚Ź 100,00 Primera - Metamorfose t.w.v â‚Ź 100,00 Adries Hairstyling - Beautypakket t.w.v. â‚Ź 100,00 Trekpleister - Bloemenabonnement t.w.v. â‚Ź 100,00 Pimpernel

Meer foto’s zie www.hetkontakt.nl editie Bommelerwaard


Woensdag 20 november 2013

Dierenasiel

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

‘Burger actief informeren over Sachem’ ķĞĩığĬĪĪĢĩ š Inwoners van Zaltbommel worden actief op de hoogte gehouden van het nieuwe rampenbestrijdingsplan van chemiebedrijf Sachem.

DALI Deze kleine knappe lieve man is ‘Dali’. Het is een gecastreerd reutje van één jaar jong. Hij is erg sociaal naar andere honden. Hij vindt mensen ook leuk, maar kijkt altijd wel eerst even de kat uit de boom. Dali zoekt een baasje die heerlijk met hem gaat wandelen en veel met hem knuffelt. Meer informatie over dit hondje is verkrijgbaar bij Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard: 041-643129.

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

5

Die belofte deed burgemeester Albert van den Bosch (VVD) donderdagavond tijdens de carrouselvergadering op het gemeentehuis. Hij zei er niet bij hoe hij omwonenden over de vorderingen van het rampenplan denkt te gaan informeren. Sachem werkt momenteel aan een nieuw rampenbestrijdingsplan. Daarin komt onder andere te

staan wat inwoners van de stad moeten doen wanneer er iets misgaat in de chemische fabriek. Een rampenplan wordt eens in de drie jaar herzien. De update is naar verwachting begin 2014 klaar. Het rampenplan zal rekening houden met de overeenkomst die Sachem afgelopen voorjaar met de gemeente en provincie Gelderland sloot. Daarin staan maatregelen genoemd die de overlast voor de omgeving terug moeten dringen. Zo is het de bedoeling dat er op het terrein een hoge schoorsteen komt, waardoor direct omwonenden minder of geen last

meer hebben van geurhinder. Ook werd bepaald dat enkele burgerwoningen op het terrein van Sachem zullen worden gesaneerd. D66-raadslid Frits van der Schans reageerde op Facebook verheugd op de toezegging van Van den Bosch. Hij zette wel vraagtekens bij het feit dat de gemeenteraad na de vaststelling van het bestemmingsplan Van Voordenpark verantwoordelijk wordt voor het zogenaamde ‘restrisico’ rond Sachem. De veiligheidsrisico’s zijn uiterst gering, aldus een gemeentewoordvoerder donderdag. Van der Schans had liever gezien

dat het bestemmingsplan pas wordt vastgesteld als de uitkomsten bekend zijn van een kwantitatief onderzoek naar de risico’s. Dat onderzoek door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) loopt momenteel nog. Sachem staat al jaren onder druk om de veiligheidsrisico’s te minimaliseren. Stichting Veilig Zaltbommel pleit voor een vertrek van het chemiebedrijf, maar dat is juridisch en kostentechnisch gezien onhaalbaar. André van der Vlerk

Het winkelend publiek kan sinds vrijdag officieel gebruik maken van het vernieuwde parkeerterrein Beersteeg in Zaltbommel. Het terrein is flink uitgebreid en biedt plaats aan 135 auto’s. FOTO: LEVIN DEN BOER

WWW.DIERENASIEL-BOMMELERWAARD.NL

Filmpje over brand in Kerkdriel ĨĢįĨġįĦĢĩš Op camping Maaszicht in Kerkdriel is zaterdag voor de derde keer in korte tijd een caravan uitgebrand. Cameraman André Versteeg was er bij en maakte een filmpje dat te zien is op www.hetkontakt.nl en op www.zamaa.nl

Amivedi Amivedi is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren. www.amivedi.nl 0880063316 bommel@amivedi.com

VERMIST Kat, cypers/grijs, witte snoet/voorpootjes, 9 mnd, Nederhemert. Kat, grijs/wit, grijze vlekken rond ogen, doof, 7jr, Brakel. Kat, cypers/grijs, onder kin wat wit, langer vermist, Nederhemert. Poes, zwart, witte borst/ snuit/vlekjes op buik/pootjes, 7jr, Kerkdriel. Hangoorkonijn, M. wit, grijze en bruine vlekken, 1jr, Zaltbommel.

GEVONDEN Twee katten in Zaltbommel, een in Heerewaarden en een in Wellseind.

Werk aan de weg ĤĞĪĢįĢīš In het buitengebied van Bruchem en Kerkwijk en op de Ouwelsestraat tussen Gameren en Zaltbommel wordt de snelheid teruggebracht naar 60 kilometer per uur. Vanwege het terugbrengen van de snelheid op deze wegen moet de gemeente snelheidsremmende maatregelen nemen. De maatregelen bestaan uit de aanleg van verkeersplateaus (drempels), wegversmallingen en bebording. De werkzaamheden hiervoor starten 25 november en duren ongeveer twee weken.

Protest tegen windmolens Inktford

‘D66 Springlevend’ op de Markt

ğįIJĠĥĢĪš Inge van Rheenen uit Bruchem roept burgemeester en wethouders van Zaltbommel op om geen windmolens te bouwen aan de Inktfordseweg in het buitengebied van Bruchem. Van Rheenen woont in de Sint Antoniestraat, zo’n 250 meter vanaf het zoekgebied voor de windmolens. In haar brief aan het college stelt ze dat ze windmolens prima vindt, maar dan wel minstens twee kilometer van beAlgemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken bij de Kamers van Koophandel.

Editie Bommelerwaard Oplage: 21.720 exemplaren Verspreidingsgebied Aalst, Alem, Ammerzoden, Bern, Brakel, Bruchem, Delwijnen, Gameren, Hedel, Heerewaarden, Hoenzadriel, Hurwenen, Kerkdriel, Kerkwijk, Nederhemert (Noord en Zuid), Nieuwaal, Poederoijen, Rossum, Velddriel, Well, Wellseind, Zaltbommel en Zuilichem.

Uitgever/directie Het Kontakt Edities BV, Goudriaan Floor de Groot Kantooradres Het Kontakt Edities bv Vlietskant 16 | 4141 CL Leerdam Telefoon (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 33 08 Postadres redactie Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan

bouwing. Ze vreest overlast van de slagschaduw en het geluid. Daarnaast wijst ze op het gevaar van tweestrijd in het dorp tussen de grondeigenaren, die veel aan de windmolens zouden verdienen, en de omwonenden. Voor het geplande windmolenpark is zo’n anderhalf jaar geleden een werkgroep opgericht met bewoners van de Inktfordseweg. “In eerste instantie zit niemand te wachten op een windmolen voor de deur, maar de gemeente wil dit door zetten. Wij kunnen dit dan

toch maar beter in eigen beheer ontwikkelen dan dat projectontwikkelaars dat voor ons doen”, stelt de werkgroep op haar website. “We willen toch zelf bepalen waar ze komen, met zo min mogelijk overlast.” Van Rheenen vraagt zich af wie juridisch gezien de initiatiefnemer is voor het park, in verband met het indienen van planschadeclaims. Ook spreekt ze de hoop uit dat partijen in hun verkiezingsprogramma’s een standpunt over dit item innemen.

ķĞĩığĬĪĪĢĩš D66 staat zaterdag 23 november van 11.00 tot 15.00 uur weer met haar lokale campagne ‘D66 Springlevend’ op de Markt in Zaltbommel. Inwoners krijgen de gelegenheid over alle mogelijke zaken van gedachten wisselen met de D66-fractie in de gemeenteraad. De contacten met de inwoners worden ook gebruikt als input voor het op te stellen verkiezingsprogramma.

Advertentieafdeling Tel (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 33 08 advertentie.bommelerwaard@hetkontakt.nl

Janneke Boogaard (06) 10 82 10 01 j.boogaard@hetkontakt.nl

Verspreiding Van de Meer / Gorinchem(0183) 63 80 55 www.vandermeerverspreiding.nl

Advertenties Melanie van Hemert (06) 53 91 64 98 m.vanhemert@hetkontakt.nl Hoofdredacteur Rick den Besten Redactie Tel. (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 85 52 redactie.bommelerwaard@hetkontakt.nl Redactie Britta Alink (06) 51 54 35 90 b.alink@hetkontakt.nl

Website www.hetkontakt.nl Advertentietarieven Losse plaatsingen: € 0,56 per mm excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena, Leerdam, Alblasserwaard, Vianen, Lek en IJssel Oost en West en Klaroen.nl. Inzendtermijn Advertenties tot dinsdag 08.30 uur Persberichten tot maandag 15.00 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg

q WWW.D66ZALTBOMMEL.NL

Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


publicaties

Woensdag 20 november 2013

 ( )  

Salt Boemel

 $ Auke Mollemastraat 12, 5302 VC Zaltbommel 0418-540299 www.lestetica.nl

 *.2#' */-#' */2#' 

Nieuw in de salon:

wimperextensions!

10% kennismakingskorting in november en december Tevens

MODEL GEZOCHT voor cursus wimperextensions op woe. 27/11 Voor info bel 0418-540299 of mail info@lestetica.nl

  

Wilt u ook op deze pagina adverteren!! Neem dan contact op met Melanie van Hemert 06-53916498 of m.vanhemert@hetkontakt.nl

 

 4- -1.4'41.11.&-3'.1--03/- !!!% ' " %

Chrissies Fashion DAMES MODES

OPENINGSACTIE

10% KORTING

OP DE GEHELE COLLECTIE * geldig tot zaterdag 7 december 2013

Kleding - Schoenen/Laarzen - Tassen - Sieraden Boschstraat 36 - Zaltbommel - 06-46802121 TE KOOP AANGEBODEN

T.k. Canon scanner Lide 20 â‚Ź15,-; Carlton koffer 75x55x25 â‚Ź25,-; Hema koffer 65x50x20 â‚Ź10,-. Tel. 0345614865. T.k. sneeuwkettingen v. tractor Fordson 2 st; 6 st. ophangbeugels v. oude hooiberg. Tel. 0418-642763.

T.k. nost. aardgaskachel gietij. â‚Ź250,- + kachel â‚Ź70,-; kl gereedschap; Holder tractor p.n.o.t.k.; 2x boodschappen trolly nw â‚Ź7,50 p.s. Tel. 0418673424. T.k. mod. witte 2,5-zitsbank t.e.a.b. Tel. 06-30874811. T.k. halogeen lampjes gu-10 fitt. 6x25w, 8x 35w, 25x50w t.e.a.b. Tel. 0418-841591.

T.k. sl.kmr 1965 led. 120/ 190 + nachtk. + 2 st + tafel metaal/hout; m.eiken dressoir 1960; noten queen Ann dressoir + salontafel 1970; d.eiken buffetkast + gl drn 1920 t.e.a.b. Tel. 0623718493 n.o.z. T.k. witte vitrage compl. m. rail en hkn 2x480L240, 2x300L180; zwart lrn hrnjas mt 56. Tel. 06-40609094.

T.k. stereotoren t.e.a.b.; vogelkooi; Auping spiraal 190x90; 4-pers. bank â‚Ź150,-; el. oliestook bijverw. Tel. 0634394878. T.k. Panasonic hifi stereo video rec. Tel. 06-48297324. T.k. valbeugel inter 533-633; voerbak 103l; grondbak 180B; kunstmeststrooier 300L; Strela a.nw. Tel. 0653893678.

Ik sta op voor mijn moeder Els Kijk wat jij kunt doen op staoptegenkanker.nl/inactie

ONS VAK

=

UW VOORDEEL

Vanaf 1 januari 2014 gaat Het Kontakt Edities over op vaste advertentieformaten. Meer informatie? Vraag de nieuwe formaten en tarievenkaart aan bij onze advertentie afdeling. Telefoon: 0183-583200 Email: advertentie@het kontakt.nl

6


Gemeentenieuws

week

47

2I¿FLsOH LQIRUPDWLHSDJLQD 20 november 2013

NL-Alert: Direct informatie bij een noodsituatie NL-Alert is een nieuw aanvullend alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. ,QKHWWHNVWEHULFKWVWDDWVSHFL¿HNZDWHUDDQGHKDQGLVHQZDWMHRS GDWPRPHQWKHWEHVWHNXQWGRHQ=RNXQQHQPHHUPHQVHQZRUGHQ EHUHLNWHQZRUGHQPHQVHQEHWHUJHwQIRUPHHUG2SGLWPRPHQWZHUNW 1/$OHUWDORSPHHUGDQGHKHOIWYDQDOOHPRELHOHWHOHIRRQVLQ1HGHU ODQG.LMNRSQODOHUWQORIMRXZPRELHODOJHVFKLNWLV Hoe werkt het? 'HRYHUKHLG]HQGWHHQWHNVWEHULFKWQDDUGHPRELHOHWHOHIRRQVLQGH GLUHFWHRPJHYLQJYDQHHQ GUHLJHQGH QRRGVLWXDWLH1/$OHUWZHUNW RS EDVLV YDQ FHOO EURDGFDVW HQ QLHW PHW VPVEHULFKWHQ 'DDUGRRU ZHUNW1/$OHUWyyNDOVKHWQHWZHUNRYHUEHODVWLV1/$OHUWLVJUDWLV HQ DQRQLHP %LM 1/$OHUW LV MH SULYDF\ JHZDDUERUJG 'H EHULFKWHQ ZRUGHQXLWJH]RQGHQLQKHWJHELHGZDDUGHQRRGVLWXDWLH]LFKYRRU GRHW-HQDDPHQWHOHIRRQQXPPHU]LMQKLHUYRRUQLHWQRGLJHQEOLMYHQ GXVRQEHNHQG Meer informatie? .LMNRSZZZQODOHUWQO

Doe mee met Pietengym! 'H FRPELQDWLHIXQFWLRQDULVVHQ RUJDQLVHUHQ SLHWHQJ\PYRRUDOOHNLQGHUHQXLWJURHSWRW HQPHWYDQGHEDVLVVFKROHQ Bruchem, Gameren, Kerkwijk en Nieuwaal 2S ZRHQVGDJ QRYHPEHU LV GH SLHWHQ J\P LQ *DPHUHQ YRRU DOOH NLQGHUHQ XLW GH JURHSHQ WRW HQ PHW YDQ GH EDVLV VFKROHQ XLW %UXFKHP *DPHUHQ .HUNZLMN HQ 1LHXZDDO 'H 3LHWHQJ\P YLQGW SODDWV LQ GH J\P]DDO DDQ GH )LMNHQVDNNHU LQ *DPHUHQ Zaltbommel $OOHNLQGHUHQXLWGHJURHSHQWRWHQPHW YDQGHEDVLVVFKROHQXLWGHVWDG=DOWERPPHO NXQQHQPHHGRHQDDQGHSLHWHQJ\PRSRS YULMGDJ QRYHPEHU /RFDWLH *\P]DDO GH .OLSSHUVWUDDWDDQGH.OLSSHUVWUDDWLQ=DOW ERPPHO

Gratis parkeren dicht bij de binnenstad

Aalst, Brakel, Nederhemert, Poederoijen en Zuilichem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

Raadsvergadering op 28 november 2013 'RQGHUGDJ QRYHPEHU LV GH PDDQGH OLMNVH UDDGVYHUJDGHULQJ RP XXU LQ KHW6WDGKXLVDDQGH0DUNWLQ=DOWERPPHO 'LYHUVHRQGHUZHUSHQVWDDQRSGHDJHQGD ]RDOV KHW YRRUVWHO WRW KHW JHZLM]LJG YDVW VWHOOHQ YDQ KHW EHVWHPPLQJVSODQ ³=DOW ERPPHO 9DQ 9RRUGHQSDUN´ GH HYDOXDWLH YDQGHVWUDDWFRDFKHV&RQWRXUHQYRRUHHQ VRFLDDO 5LYLHUHQODQG HQ GH 1RWD H[WHUQ YHLOLJKHLGVEHOHLG Meer informatie? 8NXQWGHYRRUVWHOOHQYLQGHQRSRQ]HZHE VLWH JHPHHQWHUDDG]DOWERPPHOQO ]RQGHU ZZZ RIYLDGHDSS1RWXER[HQGHDSS 3ROLWLHN$UFKLHI

Voorkom inbraak tijdens de donkere dagen

De Beursvloer: Evenement voor bedrijven en maatschappelijke organisaties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

Informatiekrant in de brievenbus 'H]H ZHHN YDOW GH LQIRUPDWLHNUDQW µ(HQ 1LHXZH $DQSDN¶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nformatiebijeenkomsten ,Q MDQXDUL RUJDQLVHUHQ ZH YHUVFKLO OHQGH ELMHHQNRPVWHQ LQ GH NHUQHQ ZDDUELM GLHSHUZRUGWLQJHJDDQRSGHYHUDQGHULQJHQ LQ GH PDDWVFKDSSHOLMNH ]RUJ :LOW X QDDU HHQ YDQ GH ELMHHQNRPVWHQ" +RXG GDQ GH JHPHHQWHSDJLQDLQ+HW.RQWDNWLQGHJDWHQ 9RRUMDQXDULODWHQZHXZHWHQZDDUHQZDQ QHHUGHELMHHQNRPVWHQ]LMQ Geen krant ontvangen? 'H LQIRUPDWLHNUDQW µ(HQ 1LHXZH $DQSDN¶ ZRUGW YHUVSUHLG LQ GH JHPHHQWH =DOWERP PHO'HNUDQWZRUGWQLHWEH]RUJGRSDGUHV VHQ PHW HHQ QHHQHHVWLFNHU RS XZ EULH YHQEXV$OV X GH LQIRUPDWLHNUDQW QLHW KHHIW RQWYDQJHQGDQNXQWXGLHJUDWLVDIKDOHQRS KHW JHPHHQWHNDQWRRU 2RN NXQW X GH NUDQW GRZQORDGHQ RS GH ZHEVLWH ZZZ]DOWERP PHOQO

2S ]DWHUGDJ QRYHPEHU LV KHW QLHXZH SDUNHHUWHUUHLQ %HHUVWHHJ DDQ GH UDQG YDQ KHW FHQWUXP JHRSHQG %H]RHNHUV NXQQHQ RS GH ]DWHUGDJHQ HQ QRYHPEHU YDQ WRW XXU JUDWLV PHW HHQ WUHLQWMH YDQ KHW SDUNHHUWHUUHLQ QDDU GH ELQQHQVWDG HQ WHUXJ +HW WUHLQWMH LV HHQ JH]DPHQOLMNH DFWLH YDQ GH JHPHHQWH =DOWERPPHO HQ GH 2QGHUQHPHUV9HUHQLJLQJ=DOWERPPHO

Ieder jaar in de donkere herfst- en wintermaanden neemt de kans op woninginbraken, overvallen en straatroven toe. Lees onze anti-inbraaktips op www.zaltbommel. nl/nieuwsberichten. Toch een inbraak? Meldt een verdachte situatie bij de politie via 0900-8844. Ben u getuige van een inbraak? Waarschuw dan de politie via 112. Bent u zelf slachtoffer? Doe altijd aangifte!

Ga voor de bekendmakingen naar www.zaltbommel.nl Bezoekadres: Hogeweg 11, 5301 LB Zaltbommel Telefoon: 14 0418 Fax: (0418) 681 645 E-mail: info@zaltbommel.nl

Postadres: Postbus 10002, 5300 DA Zaltbommel

Redactie: Gemeente Zaltbommel Fotografie: Gemeente Zaltbommel Sherry van der Velden

Openingstijden: – Op maandag van 08.30 - 17.00 uur. – Op maandag van 17.00 19.30 uur is alleen Burgerzaken geopend voor paspoorten,

Vervolg op volgende pagina

rijbewijzen, identiteitsbewijzen, uittreksels en verklaringen. – Op dinsdag tot en met vrijdag van 08.30 - 12.30 uur.


Gemeentenieuws

week

47

2I¿FLsOH LQIRUPDWLHSDJLQD 20 november 2013

Vervolg van vorige pagina

Gezocht: Bommelerwaardse sportkampioenen 6DPHQPHWGHJHPHHQWH0DDVGULHO]LMQZLMRS]RHNQDDUGHVSRUW NDPSLRHQHQ%RPPHOHUZDDUG6SRUWNDPSLRHQHQHQYHUHQLJLQ JHQ NXQQHQ ]LFK WRW GHFHPEHU DDQPHOGHQ YRRU GH KXO GLJLQJ 'H KXOGLJLQJ YDQ GH %RPPHOHUZDDUGVH VSRUWNDPSLRHQHQ YLQGWSODDWVRSYULMGDJIHEUXDULRPXXULQ0)& GH.UHHNDDQGH:LOJHQSDVLQ.HUNGULHO Voorwaarden voor huldiging 6SRUWHUVGLHZRQHQLQGH%RPPHOHUZDDUGNXQQHQ]LFKDDQPHOGHQ YRRUGHKXOGLJLQJ=LMPRHWHQLQGHSHULRGHYDQMDQXDULWRWGH FHPEHU GH H H RI H SULMV KHEEHQ JHZRQQHQ ELM 1HGHU ODQGVH(XURSHVHRI:HUHOGNDPSLRHQVFKDSSHQ Jeugdleden of –teams :LM]HWWHQRRNMHXJGOHGHQWRWHQPHWMDDUGLHLQNDPSLRHQ ]LMQJHZRUGHQLQKHW]RQQHWMH,HGHUHYHUHQLJLQJPDJXLWKDDUPLG GHQ ppQ NDPSLRHQVWHDP RI ppQ VSRUWNDPSLRHQ KLHUYRRU YRRUGUD JHQ Aanmelden of informatie 7RW GHFHPEHU NXQQHQ GH VSRUWNDPSLRHQHQ HQ YHUHQLJLQ JHQ]LFKDDQPHOGHQ9RRUDDQPHOGLQJHQLQIRUPDWLHRYHUGHKXOGL JLQJNXQWXFRQWDFWRSQHPHQYLDWHOHIRRQQXPPHURIPDLOHQ QDDULQIR#]DOWERPPHOQOWDY1LFROH+HHULXV

Werk aan de weg in buitengebied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

Grip op je dip met e-health $OVJHPHHQWH]HWWHQZHRQVYDQXLWKHWJH ]RQGKHLGVEHOHLG RQGHU DQGHUH LQ RS SV\ FKLVFKH JH]RQGKHLG $OV MH DOV MRQJHUH WH PDNHQKHEWPHWSV\FKLVFKHSUREOHPHQELM MH]HOIRILQGHGLUHFWHRPJHYLQJNXQMHZHO HHQ VWHXQWMH LQ GH UXJ JHEUXLNHQ -H NXQW GDQ YHUVFKLOOHQGH GLQJHQ GRHQ RP ZHHU JULSRSMHGLSWHNULMJHQ-HNXQWELMYRRUEHHOG HHQRQOLQHFXUVXVYROJHQRIFKDWWHQPHWHHQ GHVNXQGLJH E-health 9LDLQWHUQHWNXQMHYHUVFKLOOHQGHFXUVXVVHQ GRHQ HQ EHJHOHLGLQJ NULMJHQ %LMYRRUEHHOG DOVMHODVWKHEWYDQURWJHYRHOHQVRIVRPEHUH

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

TWITTER VOLG HET LAATSTE NIEUWS VIA:

gem_zaltbommel

Maatschappelijke stage -H NXQW DOV MRQJHUH RRN PHHGHQNHQ RYHU KRH MRQJHUHQ LQ =DOWERPPHO GLH KHW PRHL OLMN KHEEHQ EHUHLNW NXQQHQ ZRUGHQ 'LW NDQ LQ GH YRUP YDQ HHQ PDDWVFKDSSHOLMNH VWDJH +HW JDDW KLHUELM RP KHW RQWZLNNHOHQ YDQ GXXU]DDP PDWHULDDO YRRU MRQJHUHQ RP ]H ELMYRRUEHHOG WH ZLM]HQ RS KHW KXOSDDQ ERG ]RDOV HKHDOWK HQ WLSV JHYHQ RYHU KRH MH RPJDDW PHW VRPEHUKHLGVNODFKWHQ 9RRU YUDJHQ RYHU GLW SURMHFW NXQ MH PDLOHQ PHW -DQQHPHLV YDQ %HUNHO SUHYHQWLHIXQFWLRQD ULV ELM <SVH +DDU HPDLODGUHV LV MYDQEHU NHO#UYDJURHSQO

WILT U OP 28 NOVEMBER GAST VAN DE RAAD ZIJN? KIJK OP

www.zaltbommel.nl/gemeenteraad

Jeugdbrandweer Bommelerwaard zoekt versterking! Wij zijn op zoek naar nieuwe enthousiaste jeugdleden van 10 tot 16 jaar! (ONHPDDQGDJDYRQGYDQWPXXURHIHQWGHMHXJGEUDQG ZHHULQGHEUDQGZHHUND]HUQHYDQGHSRVW0DDVGULHOZHVWWH+HGHO

Zaterdag 30 november van 14:00 t/m 18:00 uur

ZRUGWHUHHQLQIRUPDWLHPLGGDJJHKRXGHQLQGHEUDQGZHHUND]HUQH 0DDVGULHOZHVW7LMGHQVGH]HPLGGDJNDQMHLQIRUPDWLHNULMJHQRYHU GHMHXJGEUDQGZHHULQGH%RPPHOHUZDDUG2RNLVHUGHPRJHOLMN KHLGRPWHRHIHQHQPHWEUDQGZHHUPDWHULDDO Ben je nieuwsgierig geworden? NRP GDQ QRYHPEHU DV QDDU GH EUDQGZHHUND]HU QH 0DDVGULHOZHVW 8LWKRYHQVHVWUDDW LQ +HGHO RI NLMN RS WWW.BRANDWEERMAASDRIELWEST.NL HQ NOLN RS GHOLQNJeugdbrandweer

Ga voor de bekendmakingen naar www.zaltbommel.nl

Kloppen uw persoonsgegevens? 9HHO PHQVHQ JHYHQ QLHW WLMGLJ KHW MXLVWH DGUHV GRRU DDQ KXQ JHPHHQWH 7RFK LV GLW HUJ EHODQJULMN 'H SHUVRRQVJHJHYHQV GLH ZLM YDQ X KHEEHQ ZRUGHQ JHEUXLNW GRRU UXLP RYHUKHLGVRUJDQLVDWLHV 9DQ GH %HODVWLQJGLHQVW WRW GH OHHUSOLFKWDPEWH QDDU =RUJ HU GXV YRRU GDW XZ JHJHYHQV NORSSHQ Waarom is het belangrijk om uw gegevens te controleren? 2YHUKHLGVRUJDQLVDWLHV DOV GH %HODVWLQJ GLHQVW HQ 8:9 JHEUXLNHQ XZ JHJHYHQV YRRU KHW EHUHNHQHQ YDQ XZ WRHVODJHQ HQ RIXZXLWNHULQJ:LMJHEUXLNHQXZJHJHYHQV ELMYRRUEHHOG DOV X HHQ SDUNHHUYHUJXQQLQJ HQ RI QLHXZ SDVSRRUW DDQYUDDJW 6WDDW X QLHW JRHG JHUHJLVWUHHUG" 'DQ RQWYDQJW X PLVVFKLHQQLHWGHXLWNHULQJRIGHWRHVODJHQ ZDDUXUHFKWRSKHEWRIGXXUWHHQDDQYUDDJ YDQHHQSDVSRRUWRISDUNHHUYHUJXQQLQJHHQ VWXNODQJHU Hoe controleert u uw gegevens? 8 FRQWUROHHUW XZ JHJHYHQV YLD PLMQRYHU KHLGQO$OVXZJHJHYHQVNORSSHQJHEUXLNHQ RRNDQGHUHRYHUKHGHQXZMXLVWHJHJHYHQV 8NXQWLQORJJHQRSPLMQRYHUKHLGQOPHWXZ 'LJL'+HHIWXJHHQ'LJL'"5HJLVWUHHUXGDQ HHUVWYLDZZZGLJLGQO$OVXZJHJHYHQVQLHW NORSSHQ QHHP GDQ FRQWDFW PHW RQV RS YLD WHOHIRRQQXPPHU Meer informatie? *D QDDU ZZZYRRUNRPJHGRHQO YRRU PHHU LQIRUPDWLH

KIJK VOOR INFORMATIE OVER VERGUNNINGEN, BESLUITEN, PROJECTEN EN BESTEMMINGSPLANNEN OP

www.zaltbommel.nl


Woensdag 20 november 2013

Notaris deelt worsten uit Notariskantoor Kamschöer geeft mensen die de komende tijd langskomen voor een vrijblijvende bespreking over een testament en/of samenlevingsconctract een worst cadeau. Met deze ludieke actie wil het kantoor mensen er op wijzen dat het afsluiten van een samenlevingscontract of testament altijd maatwerk is en niet standaard gekocht kan worden naast de worst van de Hema. “Schoenmaker blijf bij je leest”, zegt Thijs Kampschöer, die zeer ‘verrast’ is door het feit dat de Hema gestart is met de verkoop van samenlevingscontracten en testamenten, tegen een stuntprijs.

6BB:GOD9:C ™

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

business

nieuws

‘We zijn weer terug van weggeweest’ ķĞĩığĬĪĪĢĩ š De tijd van het jaar is aangebroken dat het vuurwerk weer terug is bij Intertoys Pinocchio. Ter gelegenheid daarvan gaat de speelgoedwinkel een unieke samenwerking aan met supermarktketen Jumbo Bommelerwaard. Rick van Dalen, de mede-eigenaar van Intertoys Pinocchio uit Zaltbommel,

heeft een spaaractie opgezet met Jumbo Bommelerwaard. Sinds 1 juli 2012 is het niet meer nodig om over een vergunning voor de verkoop van vuurwerk te beschikken, mits men voldoet aan de eisen. “Nu we weer aan de eisen voldoen kun je wel zeggen dat we terug zijn van weggeweest”, aldus Van Dalen. De samenwerking tussen Jumbo en Intertoys is tot stand geko-

men door de band die John van Bruchem, eigenaar van Jumbo Bommelerwaard, en Van Dalen al een tijd hebben. Van Dalen is namelijk drie jaar werkzaam geweest bij Jumbo en heeft in die tijd Van Bruchem leren kennen. Nu Rick mede-eigenaar is geworden van Intertoys Pinocchio in Zaltbommel zijn de twee ondernemers weer samengekomen. Het mes snijdt aan

7GJ8=:B™ Henk en Alice van de Werken

Bij vijf stempels krijgt u negen euro korting op het familiepakket Samba. Met tien stempels ontvangt u 15 euro korting op het pakket Flamenco en bij vijftien en twintig stempels krijgt u respectievelijk 20 en 30 euro korting op twee samengestelde kwaliteitsvuurwerkpakketten.

™G^X`kVc9VaZckVc>ciZgidnhZc?jbWd"bVcV\Zg?d]ckVc7gjX]ZbbZiZZcVXi^ZeV``Zi#

3D-oogmeting bij Oogwereld Dorst ķĞĩığĬĪĪĢĩš Bij Oogwereld Dorst in Zaltbommel maken ze gebruik van Visioffice, een geavanceerd digitaal meetsysteem dat door middel van een speciale 3D-meting in enkele seconden meer dan twintig gegevens vaststelt. “Deze gegevens zijn net zo uniek als een vingerafdruk en hebben een belangrijke invloed op de zichtkwaliteit”, zegt Murat Gokoglugil, bedrijfsleider bij Oogwereld Dorst. “Zo meten we bijvoorbeeld de afstand tussen oog en montuur, de natuurlijke hoofd- en oogbewegingen en de manier waarop de ogen samenwerken. Met name voor multifocale glazen is dit van belang. Door accuraat in te me-

ten en dankzij een productieproces waarin het glas zeer nauwkeurig wordt geslepen, biedt het glas optimaal kijkcomfort.” Nieuwe collectie Om plaats te maken voor de collectie van 2014 heeft Oogwereld Dorst de komende tijd bovendien aanbiedingen. Van 21 november tot en met 7 december is er een ruime collectie gratis en sterk afgeprijsde monturen in de winkel aanwezig. Daarnaast krijgen klanten als ze tot en met 31 december een complete bril aanschaffen, een tweede bril (inclusief glazen) met 50 procent korting. Dit geldt voor een bril in dezelfde sterkte.

q WWW.OOGWERELD.NL

FOTO: LEVIN DEN BOER

Wanneer u de spaarkaart voor woensdag 25 december indient bij Intertoys Pinocchio, kunt u uw bestelling op zaterdag 28, maandag 30 en dinsdag 31 december ophalen.

Hoofdprijs OVZ-actie: reis New York ķĞĩığĬĪĪĢĩ š “The City that nevers sleeps”, zegt eigenaar Tom de Vaan van Reisburo de Veer uit Zaltbommel en Kerkdriel. Een reis naar New York is de hoofdprijs van de Winteractie van Ondernemers Vereniging Zaltbommel. Daarnaast maken deelnemers aan de actie kans op maar liefst vijf scooters ter waarde van 1250 euro. New York is volgens Tom de Vaan een stad waarbij je je schoenen verslijt aan het vele lopen naar alle bezienswaardigheden. Manhattan is het bruisende centrum van de stad waar het altijd gezellig druk is. In deze wijk ligt één van de bekendste pleinen van de wereld; Times Square. Hoogtepunten zijn letterlijk en figuurlijk Empire State Building en het Rockefeller Center met het Top of the Rock Observation Deck, die een bezoek meer dan waard zijn. Reisburo de Veer raadt mensen die naar New York gaan een spectaculaire musical of show te bezoeken in één van de vele theaters op Broadway. “Of breng een bezoek aan de chique winkels op Fifth Avenue”, vult De Vaan aan. “Central Park is een immens groene oase in het hartje van de bruisende stad, waar je de vele bekende TV

Hemerse Herfst Fair DE=:B:GI™ Diverse Hemerse onderne-

™9Zl^c`ZakVcDd\lZgZaY9dghi#

de kanten van beide ondernemers. Van Bruchem: “Klanten van de Jumbo kunnen gratis sparen bij hun boodschappen, terwijl Intertoys met deze actie een grote groep klanten kan bereiken en informeren over de actie. Jumbo Bommelerwaard heeft met meer dan 25.000 klanten per week namelijk een enorm bereik.” De actie Van 11 november tot 21 december ontvangt iedere klant van Jumbo Bommelerwaard een flyer met daarop op de achterkant een stempelkaart. Bij iedere tien euro aan aankopen in de Jumbo’s in Gameren, Zaltbommel of Hedel, ontvangen klanten een stempel. Tot en met dinsdag 24 december is deze stempelkaart in te leveren bij Intertoys Pinocchio. Op de spaarkaart passen twintig stempels, maar ook voor vijftien, tien en vijf stempels zijn er al kortingen op vuurwerkpakketten.

Verkoop producten uit Israël uit Bruchem bieden vrijdag 22 november van 18:00 tot 21:00 uur weer extra gelegenheid om Israël te steunen door producten uit het land te kopen. In de nieuwe najaarscatalogus staan naast de vertrouwde verzorgingsproducten, wijnen, jam en thee ook weer nieuwe producten zoals inlegzolen tegen vermoeide voeten en wandelsokken. Meer informatie is verkrijgbaar bij Henk en Alice aan de Kosterijstraat 43 in Bruchem of per email: israelproducten@solcon.nl Ze bieden ook kerst- en/of wijnpakketten aan. En hebben informatie over reizen naar Israël.

9

mers zijn donderdag 21 november vanaf 18:00 uur aanwezig in Huis Op Hemert voor de gezellige Hemerse Herfst Fair. Te koop zijn onder meer leuke accessoires, sjaals, interieurdecoraties, sieraden, verzorgingsproducten en nog veel meer cadeautjes. Vanaf 19:00 uur laat Marco Schelling van de Historische werkgroep Ophemert/Zennewijnen ouden foto’s zien van plekken en mensen uit Ophemert en Zennewijnen. De werkgroep verzamelt de foto’s en verhalen en roept dorpsbewoners op hun oude foto’s ook mee te nemen. Oudere inwoners kunnen gratis worden gehaald of gebracht. Informatie hierover: 06-20497877.

™9ZbZYZlZg`hiZghkVcGZ^hWjgd9ZKZZgbZiYZX]ZfjZ#

en filmspots kunt bezoeken, die in Central Park zijn opgenomen.” De wijken Soho en Greenwich Village zijn een stuk rustiger en hier kun je heerlijk wandelen en lunchen. Greenwich Village is een rustige wijk waar veel bekende schrijvers, kunstenaars en zangers woonden. Soho is de wijk die trendsetter is op het gebied van mode en architectuur. “Voor leuk en goedkoper shoppen dan Fifth Avenue is SoHo dan ook ‘the place to be’”, zo laat reisburo De Veer weten.

FOTO: LEVIN DEN BOER

De OVZ-winteractie duurt tot 20 december. Op zaterdag 21 december om 20:30 uur is de spectaculaire prijsuitreiking van de vijf scooters en de reis naar New York op de Markt in Zaltbommel. Meedoen kan door aankopen te doen in de binnenstad en de aankoopfacturen voorzien van naam, adres en telefoonnummer in de speciale bus te doen bij Bruna, Blokker of Hema. De aankoopfacturen moeten minimaal 10 euro zijn en mogen bestaan uit meerdere kleine bedragen.

Feestelijke verkoopdag Wintermarkt HHG bij ‘Sierlijk & Zo’ <6B:G:C™ In de bedrijfshal van Kreling @:G@L>?@™Sierlijk & Zo aan de Aalderwijksestraat 10a houdt donderdag 28 november van 13:00 tot 22:00 uur een feestelijke verkoopdag met een hapje en een drankje voor alle bezoekers. Sierlijk & Zo verzorgt creatieve workshops op het gebied van sieraden en Decopatch. Naast de workshops is ook de pakjeskamer van Sinterklaas ingericht met leuke en betaalbare (schoen)cadeautjes zoals sieraden, tassen, shawls en accessoires. Bij Sierlijk & Zo is het ook mogelijk een vrijgezellenfeestje te houden of een kinderfeestje.

q WWW.SIERLIJKENZO.NL

aan de Nieuwstraat 16a in Gameren vindt vrijdag 22 november van 18:00 tot 22:00 en zaterdag 23 november van 9:30 tot 14:30 uur een Wintermarkt plaats. De opbrengst is voor de nieuwbouw van de hersteld hervormde gemeente Gameren. Op de markt is een grote variëteit aan producten verkrijgbaar zoals snijbloemen, decoraties, tweedehands boeken, tweedehandskleding, handmade artikelen, geborduurde handdoeken, speelgoed, kleding D&M Fashion, Gereedschap, De Bruin speelgoed en een groot assortiment mutsen, sjaals en wanten. Verder zijn er veel lekkere koude en warme happen en dranken te koop.


publicaties

Woensdag 20 november 2013

rk o Y w e N winteractie 2013

10

De winkelstad van de Bommelerwaard pakt uit! 16 NOVEMBER – 20 DECEMBER WIN WEKELIJKS EEN GLOEDNIEUWE SCOOTER t.w.v. € 1.250,00

VANAF 16 NOVEMBER TOT EN MET 20 DECEMBER 2013 MAAKT U WEKELIJKS KANS OP EEN GLOEDNIEUWE SCOOTER! BOVENDIEN MAAKT U KANS OP EEN REIS VOOR 2 NAAR NEW YORK!

EN MAAK KANS OP DE HOOFDPRIJS: EEN REIS VOOR 2 NAAR NEW YORK!

Actievoorwaarden X U doet uw originele aankoopfactuur in een envelop. X Op de envelop: naam, adres en telefoonnummer. X U kunt deze envelop op drie plaatsen (Bruna, Blokker, Hema) in de stad in een bus doen: u doet nu mee om DE GLOEDNIEUWE SCOOTER van die week te winnen én u maakt bovendien ook kans op EEN REIS VOOR 2 NAAR NEW YORK! X De aankoopfactuuren moet minimaal € 10,– aan aankopen in totaal bedragen, er is geen maximumbedrag. X Wekelijks kunt u een scooter t.w.v.€ 1.250,00 winnen! X Alle enveloppen dingen mee naar de hoofdprijs: EEN REIS VOOR 2 NAAR NEW YORK! X Prijswinnaars worden wekelijks bekend gemaakt in HET KONTAKT. X U kunt zo vaak meedoen als u wilt: er is geen maximum! X Alle aankoopfacturen spelen mee voor de hoofdprijs; EEN REIS VOOR 2 NAAR NEW YORK! X ALLE PRIJZEN, 5 SCOOTERS EN EEN REIS VOOR 2 NAAR NEW YORK! worden op zaterdag 21 december om 20.30 uur op de Markt uitgereikt.

BRUNA HEMA BLOKKER Inleveradressen:

DEELNEMENDE BEDRIJVEN ABN AMRO, Albert Heijn Boender Zaltbommel BV, All Print Zeefdrukkerij, Autobedrijf Hendriks, Autobedrijf van Tilborg, Automatiek Tigo, Bakkerij van Keulen, Beleving.nu, Blokker, Bruna, Boekhandel Kaasjager-van Haaren, Café de Spin, Cafetaria Marktzicht, Cello In de Roos, Elec. Bureau Brands, Etos, Expert Volume, Faunaland van den Berg, Fotolux, Glas en Verf van Maastrigt, Haas juweliers, Het Kontakt, Het Bonte Schaep, Hema, Hoevens Schoenen, Hofstede Makelaardij, Ilyade, Intertoys Pinocchio, Ivens tabakspeciaalzaak, Jantje voor hippe kids - Moos, Jos Verstegen Witgoedspecialist, Lace & Cotton, Love-li Lingerie, Makelaardij van Kessel en Smit, Moda di Donna, Mood for shoes, Orangerie Bloemwerken, Pannenkoekenhuis De Waterpoort, Pearle Opticiens, Pour Vous, Profile Tyrecenter Nout, Reisbureau de Veer, Restaurant De Eetgelegenheid, Restaurant Jeszebels, Stadsapotheek Zaltbommel, Stadscafé - Stadshuis, Sport 2000 Stehmann, Ubens & Conrads juweliers, Vandaan Fashion, Verhoek mode, Vita Cora, Welcom, Wereldwinkel, Wijnkoperij van Boort, Woninginrichting Totaal Over de uitslagen kan niet worden gecorrespondeerd, bij geschillen beslist het bestuur van de OVZ. Deelnemende bedrijven zijn uitgezonderd voor deelname aan de winteractie.

www.ov-zaltbommel.nl

e k li ons op Facebook! Wil je het laatste regionieuws op een presenteerblaadje? Like dan Het Kontakt Bommelerwaard op Facebook!

www.facebook.com/bommelerwaard.nieuws

Zuidzijde 131, 2977 XE Goudriaan, Tel. 0183-583200

www.hetkontakt.nl


S G N I N OPE

S L A E D


publicaties

Woensdag 20 november 2013

12

HERFSTACTIES Damesschoenen en lange laarzen

119,95

Van o.a. Â&#x2021;)ORULVYDQ%RPPHO Â&#x2021;9DQ/LHUÂ&#x2021;(FFR Â&#x2021;&ODUNV

Dames korte laarsjes en boots 9DQRDÂ&#x2021;:RON\ Â&#x2021;)RRWQRWHV Â&#x2021;$UDÂ&#x2021;+HOLRIRUPkorting

Herenschoenen

109,95

169,95

Nu

Nukorting

Nu

95

30% k

69,95

orting

Kinderschoenen en laarsjes 9DQRDÂ&#x2021;5HG5DJ Â&#x2021;6KRHVPHÂ&#x2021;-RFKLH Â&#x2021;%UDTHH]Â&#x2021;*DWWLQR

  Tel. 0416 - 391282

99,95

Nu

50% k orting

94,95

2SHQLQJVWLMGHQ0DJHVORWHQ'L:R'RXXUÂ&#x2021;9UXXUÂ&#x2021;=DXXU

TE KOOP AANGEBODEN

T.k. aanhanger, opknapper 100x200cm â&#x201A;Ź50,-. Tel. 0345616646. T.k. aanhangwgn 150x90x40 â&#x201A;Ź75,-; motormaaier Toro â&#x201A;Ź175,-; handmaaier â&#x201A;Ź10,-; elek. maaier â&#x201A;Ź20,- bl & dekker. Tel. 06-21931178.

T.k. aanhangwgn gegalv. 150x100x30 m. neuswiel 750kg â&#x201A;Ź300,-; persluchtbuks 200a Career vr.pr. â&#x201A;Ź500,-. Tel. 06-50662921. T.k. bankschroef â&#x201A;Ź25,-; fietsen â&#x201A;Ź25,- p.s.; steekwgn â&#x201A;Ź25,-; oud fornuiskachel m. oven â&#x201A;Ź100,-. Tel. 0418673424.

T.k. baspijp v. auto â&#x201A;Ź75,-; zonnehemel 6-l â&#x201A;Ź15,-; nwe zonwering, oranje 1mtr B â&#x201A;Ź20,-; kl oranje koelkast v. auto op accu â&#x201A;Ź20,-. Tel. 0418-631307. T.k. Borber sportvelgen 4x 225x40xZR18 â&#x201A;Ź250,- + knopen mach. + matrijzen â&#x201A;Ź200,. Tel. 06-25025517.

T.k. buggy; 2 kndr steppen; parasol m. voet; tegel zaagmach. + onderst. Tel. 0416380372. T.k. Puch Macho Rider zndr kent. en Paggio Velofax m. geel kent.; maxi motorbl en onderd. v. Yamaha neo's 1koop â&#x201A;Ź145,-. Tel. 0639561310.

KING 4 K E R T D EIN uari 201

9 jan atâ&#x20AC;? g a d r e d Don CafĂŠ De Stra r in â&#x20AC;? g: 20.00 uu Aanvan

- U hebt een loszittend kunstgebit en/of u wilt een nieuw kunstgebit - U wilt meer weten over een implantaatgedragen prothese (klikgebit) - Reparaties terwijl u wacht, na telefonische afspraak - Opvulling van uw prothese binnen 3 en 4 uur - Voor bovengenoemde behandeling (op afspraak) heeft u geen verwijsbrief nodig van uw tandarts - Alle tandprothetische behandelingen van A tot Z onder ĂŠĂŠn dak

BEL VOOR GRATIS DESKUNDIG ADVIES 0416-320452 Tandprothetische Praktijk Zembowicz BV Hertog Janstraat 1a, 5141 KJ Waalwijk

ONDERNEMEND AMMERZODEN PAKT DIT JAAR GRANDIOOS UIT ! Maak kans tijdens tussentijdse trekkingen op ĂŠĂŠn van de vele cadeaupakketten. Tijdens eindtrekking hoofdprijs i 495,- in waardebonnen. VAN DOORNMALEN

Bloemsjop Bloemsjop MARIANNE MARIANNE

Kaas en Versspecialist

Beautysalon â&#x20AC;?SANNEâ&#x20AC;? Drogisterij â&#x20AC;?DE KRUIDENHOFâ&#x20AC;? Drukkerij Drukkerij ROKEMA ROKEMA VERFLOODS Ammerzoden Creashop JOKE

BAS BAS BASTIAANS BASTIAANS Stoffenhandel Stoffenhandel

BIEZONDER

Keurslager AARTS Kapsalon JAN DE HAAR JORI JORI MODE MODE

Tuincentrum FLORIDUS Heren en Dames Kleding en Schoenen Cafetaria Cafetaria STEFANTINO STEFANTINO

SPROET KINDERKLEDING JOFFI KINDERKLEDING JEROEN VERHOECKX

Bakkerij Bakkerij JACK JACK de de WIT WIT Bloemsierkunst DE PIMPERNEL Keurslager ANTON AARTS

Groente- en fruitspecialist

Kapsalon Kapsalon VINCENT VINCENT BURG BURG Autobedrijf Autobedrijf AERTS AERTS

Slijterij Slijterij VERHOEVEN VERHOEVEN

* Lid Organisatie Nederlandse Tandprothetici

Heeft u nog films en videoâ&#x20AC;&#x2122;s en wilt u deze graag weer kunnen afspelen of bewaren zonder kwaliteitsverlies, maak dan nu gebruik van de service van ZaMaa en geniet opnieuw van al uw mooie en bijzondere momenten! Neem voor informatie contact met ons op. Van VHS video naar DVD â&#x201A;Ź15,- per band. Meer dan 5 VHS video banden â&#x201A;Ź10,- per stuk incl. omdoos en hoes. Ophaal- en thuisbrengservice bij meer dan 10 VHS banden.

ZaMaa 0654758212

DE FIETSENMAKER Kapsalon VINCENT BURG MCD MCD van den OORD

Kinderboetiek TOMBOY Boetiek SAM-SAM

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES


Woensdag 20 november 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

Honderdste bevalling

Kennismaking

įĬİİIJĪš Iedere geboorte is natuurlijk een wonder, maar de geboorte van Evi van Zanten is extra speciaal. Evi is namelijk de honderdste baby waarbij Conny Satter bevallingsassistentie heeft verleend. Hennie van Ballegooijen van Natus Kraamzorg uit Rossum overhandigde het trotse ouderpaar Mechelina en Wilfried van Zanten en Conny Satter een grote bos bloemen en een taart om hen met de geboorte Evi te feliciteren. Evi en Mechelina maken het goed.

‘We hebben hier echt een leuk plekkie’

Kleurplatenactie Wereldwinkel ķĞĩığĬĪĪĢĩš Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer aangekomen in Nederland en ter gelegenheid daarvan houdt Wereldwinkel Zaltbommel een kleurplaatwedstrijd. De kleurplaat kan worden opgehaald in de winkel aan de Gamerschestraat en met de wedstrijd kunnen deelnemers diverse fairtrade-producten winnen. Deze producten zijn het handelsmerk van de Wereldwinkel. Deelnemers kunnen hun kleurplaat voor zaterdag 30 november inleveren en daarmee misschien in de top vijf van leukste kleurplaten komen.

Les hoogstamfruit ĪĞĞİġįĦĢĩš Steunpunt Hoogstamfruit houdt zaterdag een les in het verzorgen en aanleggen van fruitbomen. Deze les wordt gehouden ter gelegenheid van de start van het seizoen voor de snoei en de aanplant van hoogstamfruitbomen. Bezoekers krijgen onder andere antwoord op de vragen hoe jonge fruitbomen gesnoeid moeten worden en hoe ze aangeplant moeten worden. Een adviseur van stichting Landschapsbeheer Gelderland verzorgt de les, die bij Boerengolf Hedel gehouden wordt. Bij de korte les zijn alle inwoners van de gemeente Maasdriel welkom, omdat de gemeente is aangesloten bij het steunpunt. Opgeven voor de les is dus ook niet nodig. Meer informatie is te vinden op de website.

q WWW.STEUNPUNTHOOGSTAMFRUIT.NL

13 accent

Nieuwe beheerders gastvrij ontvangen In dorpshuis De Keijsershof in Opijnen werd zaterdag een open introductiemiddag gehouden voor geïnteresseerden. ĬĭĦħīĢīš Tijdens deze drukbezochte middag maakten de positieve en gastvrije bezoekers grote indruk op Harry en Gerrie Soeters, de nieuwe beheerders van het dorpshuis. Verscholen achter een rij bomen en een grote heg aan de Zandstraat ligt gemeenschapshuis De Keijsershof. Het bevindt zich pal naast het voetbalveld van de plaatselijke voetbalclub en in principe zou een verdwaald afstandsschot zomaar door de ruiten van De Keijsershof kunnen vliegen. Toch zijn Harry en zijn vrouw Gerrie Soeters ontzettend blij met hun nieuwe baan. “De Keijsershof is prachtig, want het ziet er gewoon hartstikke modern en netjes uit”, zegt Harry blij. Haaften Het is een groot contrast met het dorpshuis in Haaften, waar Harry en zijn vrouw veertien jaar beheerder zijn geweest en dat ze verlieten vanwege het nieuwe Kulturhus. “Het dorpshuis in Haaften zag er simpelweg oud uit”, geeft Gerrie toe. Al voordat de twee het dorpshuis daar in beheer kregen, waren er plannen om het gebouw te gaan vernieuwen. Doordat deze veranderingen steeds uitgesteld werden, verpauperde het gemeenschapshuis in Haaften. Gerrie: “Men zei steeds dat het dorpshuis toch vernieuwd zou worden en dus gebeurde er niets aan.” Nu pas is er ook daadwerkelijk actie ondernomen en binnenkort moet het oude dorpshuis plaats maken voor het Kulturhus. De voormalige beheerders zijn erg positief over die ontwikkeling: “Het Kulturhus zit op een fantastische locatie, aan de rand van Haaften. Ik kan me voorstellen dat inwoners uit Haaften er ook ontzettend blij mee zijn.” Dik tevreden Ter introductie van de kersverse beheerders organiseerde de Dorpstafel Opijnen afgelopen zaterdag een open middag met diverse evenementen.

™=VggnZco^_ckgdjlhVbZcVX]iZgYZWVg^cYdgeh]j^h9Z@Z^_hZgh]d[#

Van demonstraties van de biljartvereniging tot klimmen en klauteren in de gymzaal; alles werd uit de kast gehaald om bezoekers te trekken. En met succes. Volgens Harry zijn er zeker 130 mensen op de kennismakingsmiddag afgekomen en hij en zijn vrouw zijn enorm te spreken over de inwoners van Opijnen. “Van allerlei verschillende kanten krijg ik mensen die vragen of ze mee kunnen helpen. Dat was ik eerlijk gezegd niet gewend, dus als iedereen zo gastvrij blijft ben ik dik tevreden.” Ook Gerrie was onder de indruk van de gastvrijheid. “Het is echt hartverwarmend hoe behulpzaam iedereen hier is.” ‘Rechterhandje’ Waar Harry het praktische gedeelte voor zijn rekening neemt, verzorgt

Klanten lagen drie dagen lang ‘s nachts al voor de deur om letterlijk voor een appel en een ei een mooi product bij de Harense Smid in Veen te kopen.

Gerrie de meeste zaken achter de schermen. Beide kunnen niet zonder elkaar. “Gerrie is mijn rechterhandje, zij vult mij aan en heeft echte creativiteit in de vingertjes”, vertelt Harry met een grote glimlach. Als voorbeeld van haar creativiteit laat hij een siertak met een grote pollepel en andere lepels in de grote zaal zien, een versiering die met recht creatief genoemd mag worden. Hoewel de twee al veertien jaar ervaring hebben met het beheren van een dorpshuis, was dit oorspronkelijk helemaal niet de bedoeling van Harry. “Ik ben in het Zeeuwse Goes geboren en heb verschillende koksdiploma’s behaald. Als dienstplichtige ben ik bij de marine gegaan. Dat deed ik vooral, omdat het leven op het water me altijd al trok. Toch heb ik in de anderhalf

FOTO: LEVIN DEN BOER

jaar dat ik bij de marine zat nog nooit een schip gezien”, zegt Harry lachend. Daarna is hij bijna 30 jaar kok geweest op een schippersinternaat in Vreeswijk, een wijk in Nieuwegein, toentertijd het grootste schippersinternaat van Nederland. Per dag moesten daar 320 maaltijden klaargemaakt worden. Maar voor schippers brak een slechte tijd aan. “De kosten voor het internaat werden voor ouders te hoog en op een gegeven moment raakte ik mijn baan kwijt.” Na een succesvolle sollicitatie kwamen Harry en zijn vrouw in Haaften terecht en nu dus in Opijnen. Gerrie maakt precies duidelijk hoe blij haar man en zij zijn met de nieuwe baan. “We hebben hier echt een leuk plekkie.” Martin van Hemert

‘Oplossing Brakel nodig’ ğįĞĨĢĩ š De politiek in Zaltbommel wil snel een oplossing voor de huisvesting van het Brakelse verenigingsleven. Verenigingen in de op één na grootste kern van de gemeente hebben zich na de privatisering van Huis Brakel in 2003 verspreid over verschillende locaties zoals het kerkelijk centrum. De vereniging BOG wijkt voor de toneelrepetities zelfs uit naar het naburige Zuilichem. Volgens ZVV-raadslid Kees Metz werkt de situatie ongewenste “versplintering” in de hand. In de recente begrotingsraad gingen veel stemmen op om de dorpshuisfunctie in het west-Bommelerwaardse dorp in oude glorie te herstellen. Onder andere CDA wilde van wethouder Kees Zondag weten of het mogelijk is om hiervoor het Huis van Brakel weer te gebruiken. Het monumentale pand aan de Dwarssteeg fungeerde jarenlang als dorpshuis, totdat het tien jaar geleden werd overgedaan aan een commerciële exploitant. Sindsdien hebben veel Brakelse verenigingen hun heil elders gezocht. De huidige exploitant geeft een vrijwel geheel commerciële invulling aan Huis Brakel. Het fraaie pand is de afgelopen jaren vooral gebruikt als locatie voor trouwpartijen, workshops en

zakelijke bijeenkomsten. Wethouder Zondag gaf ten overstaan van de gemeenteraad aan dat de gemeente Zaltbommel graag wil meewerken aan een oplossing waarbij het gebouw weer als dorpshuis kan worden gebruikt. Daarbij maakte hij wel de kanttekening dat partijen zich niet moeten verkijken op de hoge energie- en onderhoudslasten. Ook raadslid Metz ziet graag dat de gemeente de dorpshuisfunctie gaat onderzoeken. Wat hem betreft hoeft Huis Brakel niet per se de status van dorpshuis terug te krijgen. Eerste prioriteit is dat de gemeente eigenaar van het pand blijft. Voor een dorpshuis is wat Metz betreft een nieuw pand nodig. Huis Brakel werd rond 1980 door de toenmalige bewoner verkocht aan de gemeente. Tussen 1982 en 2003 deed het gebouw dienst als gemeenschapshuis. Brakelse verenigingen tekenden eind vorig decennium protest aan tegen de constructie waarbij een commerciële exploitant het in Huis Brakel voor het zeggen had. De huurprijzen zouden flink zijn gestegen. Dat deed pijn bij verenigingen die in de jaren tachtig het voormalige dorpshuis met hulp van de dorpsbevolking opknapten. André van der Vlerk


HEGRON HANDZEEP

KINDER DEKBEDOVERTREK

GHVLQIHFWHUHQG PO

HANDZEEP NAVULLING

0.59

GLYHUVHSULQWV NDWRHQSRO\HVWHU [FP

0.75

ADIDAS SHOWERGEL GLYHUVHVRRUWHQ PO

1.29

ADIDAS DEOSPRAY

GLYHUVHYDULDQWHQ PO

1.44

XXL SPEEL DINOSAURUS

VANISH OXI ACTION

GLYHUVHVRRUWHQ

YOHNYHUZLMGHUDDU NOHXURIZLW

D B IJ PASS EN IN C LU S IE F LAKEN H O ES

8.99

XL SPEEL DINOSAURUS

3.95

NAIL ART NAGELSTUDIO

LUXE KERSTKAARTEN

LQFOQDJHOODNJOLWWHU YLMOWHQHQVSUHLGHUV HQGLYHUVHSODNILJXUHQ

4.99

4.89 HOME ESSENTIALS HANDMIXER

POPCAKE BAKVORM

VQHOKHGHQLQFOWXUERVWDQG PHWNQHHGKDNHQHQJDUGHV H[WUDODQJVQRHU :DWW

VLOLFRQH YRRUSRSFDNHV

2.29

GLYHUVHPDWHQHQGHFRUHQ PHWIROLHJOLWWHU RIKRORJUDP LQFOHQYHORSSHQ VHW

P ER FE CTE VO O R EE N U R E IC MAN

12 0 0 G RAM

8.49

5.95 U ITZO E KE N

!

U ITZO E KE N

!

0.79

JONGENS OF MEISJES SPEELGOED

1.99

VERRASSEND VOLLEDIG VERBAZEND VOORDELIG


WEEKACTIE! VAN ZONDAG 17 NOVEMBER T/M ZATERDAG 23 NOVEMBER 2013

ASSORTI KINDERBOEK

JONGENS BOXERSHORTS

7LSGH0XLVRI H[WUDJURRWVSHHOERHN PHWVWLFNHUV

HEREN BOXERSHORTS

7XUWOHV3KLQHDVDQG)HUE 6RQLFRI+HURHV PDWHQ

WERCKMANN SCHROEVENDRAAIERS

6RXWKSDUN3RSH\H )DPLO\*X\ RI+HURHV PDWHQ;6;/

FKURRPYDQDGLXP VWDDO PDJQHWLVFKHWLS 7h9JHNHXUG

2-PAC K

2.49

6 -D E LIG

4.99

DIVERSE MERKGEUREN

GLITTER SIERTAK

0DURXVVLDPO 6H[DQGWKH&LW\ PORI 'DYLG%HFNKDP PO

2.39

LED VERLICHTING

VLHUEODGRI PHWYRJHOV OHQJWHFP

EDWWHU\ER[ ODPSMHV

KER G EE N STEK ! IG D O N

2- PAC K

3.99 BLOK THEEDOEK

!

0.99

0.69

SINT EN PIET SNOEPGOED

GLYHUVHNOHXUHQ HQGHVVLQV PDWHQ

6LQW 3LHWFKRFRODGH PDUVHSHLQEURRGMH PDUVHSHLQDDUGDSSHOWMHV 6LQW 3LHWWUD\ PHONFKRFRODGH RI6LQWODDUVPHW VQRHSVSHNNHQ

3 PA AR

1.99

U ITZO E KE N

!

S 80 LAM PJ E

0.79 4.49 KIJK OOK OP WWW.ACTION.NL

=HWHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ

HEREN SOKKEN

ELQQHQEXLWHQ

GLYHUVHNOHXUHQ

H O R E CATIP

3.29 LED VERLICHTING

BESSEN- OF KERSTMIX

URRGRIEODXZ NDWRHQ [FP

6.49

0.79


SALE 21 november t/m 7 december

Ruime collectie gratis en sterk afgeprijsde monturen oplopend tot 70%!

Markt 5

Zaltbommel

T. 0418 540352

www.oogwereld.nl


Woensdag 20 november 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

17 accent

Collecteweek Leger des Heils

Mooie nieuwe Drielse Vertellingen

7G6@:A ™ Het Leger des Heils collecteert tussen 25 en 30 november in Brakel. Vrijwilligers gaan in die week van deur tot deur met de collectebus. Het Leger des Heils wil iedereen helpen die hulp nodig heeft, maar daarvoor nergens anders terecht kan. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils, ongeacht achtergrond of levensovertuiging. Jaarlijks helpt het Leger des Heils 35.000 mensen met professionele zorg en begeleiding. De hulpverlening strekt zich uit van maatschappelijke opvang tot verslavingszorg en van jeugdzorg tot reclassering. De deuren van buurtsteunpunten en korpsgebouwen staan voor iedereen open.

ĨĢįĨġįĦĢĩ š In het Driels Museum zijn vrijdagavond de eerste exemplaren van het jaarboek Drielse vertellingen overhandigd aan Ken Pearce. Pearce is een neef van een in Velddriel begraven geallieerde soldaat Patrick Kenneth Pearce. In het boek heeft Heidi van Houten het verhaal over Pearce geschreven. Het hoofdartikel is

geschreven door Paul van den Bighelaar en gaat over de bekende sekte De Gemeente Gods onder leiding van Sipke Vrieswijk, die zich begin jaren tachtig vestigde in het voormalige klooster in Velddriel. Grote opschudding ontstond toen na enkele jaren bleek dat er zich achter de kloostermuren zaken afspeelden, die het daglicht niet konden verdragen.

Drielse Vertellingen bevat ditmaal ook enkele verhalen over geestelijken afkomstig uit de gemeente Driel. Het leven van pater Gerhard Essing wordt beschreven door redacteur Gerard de Leeuw. De in 2005 gestorven Essing was een van de meest bekende missionarissen uit Kerkdriel. Hij werkte veertig jaar lang in Dembidollo in het westen van Ethiopië, van 1957 tot 1979.

Workshop CV maken ķĞĩığĬĪĪĢĩš Vanwege de weinige banen en vele sollicitanten in ons land organiseert Leerwerkompas volgende week vrijdag een korte workshop over het maken van een wervend CV. Van 15.00 uur tot 17.00 uur kunnen belangstellenden kennismaken met diverse vormen en doelen van het curriculum vitae. Het Leerwerkkompas is een steunpunt en vraagbaak, waar alle inwoners van de Bommelerwaard terecht kunnen met vragen over leren en werken, voor informatie, advies, verwijzing en ondersteuning.

™<ZaYiZaaZccVYZ^coVbZa^c\hVXi^ZkddgolZbWVY9Z@gZZ`^c@Zg`Yg^Za!&.,'#

Bakkerij Verba wint landelijke prijzen ğįĞĨĢĩ š Bakkerij Verba uit Brakel heeft de afgelopen week in vijftien categoriën van de jaarlijkse BakkersVakWedstrijden meegedaan en hij viel in dertien categoriën in de prijzen. Dit was met de eierkoeken, kerstdesserttaartje, volkorenbrood, meergranenbrood, plaatcake, kerststol, bonbons, mediterane brood, tarwe vloerbrood, vruchtenstrikken en de hartige snack. De vruchtenstrikken behaalde zelfs de maximale score van zeven keer een 10, het hoogste van heel Nederland. Daarnaast mocht bakkerij Verba de prestigieuze overall Meergranentrofee én de overall Bankettroffee in ontvangst nemen. Aan de vakwedstrijden deden ruim 160 bakkers mee, die in totaal ruim 1000 producten hebben

ingezonden. Bakkerij Verba wil graag zijn winnende producten aan zijn klanten showen. Daarom zijn ze van harte uitgenodigd op zaterdag 30 november van 09.00 tot 12.30 uur in de bakkerij in Brakel. Mensen kunnen daar de producten bekijken en proeven van het prijswinnende kerstdesserttaartje. Daarnaast is er een demonstratie roomboteramandelletters maken en voor de kinderen is Sinterklaas aanwezig. En Sint vindt het natuurlijk helemaal leuk als zij een mooie tekening voor hem meenemen. De Zwarte Pieten zullen natuurlijk ook niet ontbreken. Kortom: een feest voor jong en oud met veel prijswinnende lekkernijen.

q WWW.VERBA.NL

De Kreek Jan Buylinckx schrijft in deze Drielse vertellingen over de bouw van zwembad De Kreek in Kerkdriel. Begin volgend jaar is het precies veertig jaar geleden dat het bad werd geopend. De bouw kostte uiteindelijk 1,4 miljoen gulden en een van de voorwaarden voor een van de belangrijkste subsidies was dat de bevolking ruim honderdduizend gulden bij elkaar moest brengen aan eigen middelen. De actie die daarvoor succesvol werd gevoerd, onder de naam ‘De ton moet vol’ staat bij velen nog in het geheugen gegrift. Op de foto bij dit artikel zijn de glunderende gezichten bij het tellen van de opbrengst van de actiedag in december 1972 goed te zien. Van links naar rechts zijn het burgemeester Jos van Gils, Lambert Kruitwagen, agent Henk Egberts, Gerad van Campenhout, Ton Verachtert, agent Van Eck, Toon van Hooft en Marcel Poulisse. Drielse Vertellingen is weer een perfect cadeau voor Sinterklaas en Kerstmis. Het jaarboek is te koop voor 8,50 euro in Kerkdriel bij de MCD, het Shell station Verachtert, Electro De Rouw en de Read Shop Express. In Velddriel is Drielse Vertellingen te koop bij de Dagwinkel.

Eerste verjaardag BelevingPuntNu ķĞĩığĬĪĪĢĩ š Alweer een jaar geleden opende BelevingPuntNu, een woon- en cadeauwinkel gevestigd in de oude bibliotheek van Zaltbommel aan de Nieuwstraat, voor het eerst haar deuren. Deze bijzondere winkel met fraaie woonaccessoires, speelgoed, Bulgaarse wijnen en sint- en kerstcadeautjes heeft haar eerste bestaansjaar afgesloten met een mooi gebaar naar een vijftal lokale doelen: Theater De Poorterij, Orizon Huiswerkbegeleiding, Hospice Bommelerwaard, het Sint Maartenfeest en Pracht in de Gracht. Het afgelopen jaar heeft Belevingpuntnu op het gehele assortiment vijf procent korting gegeven. De klant werd bij elke transactie voor de keuze gesteld: ‘wilt u het kortingsbedrag zelf houden of aan een van de lokale goede doelen schenken?’ In het laatste geval mocht de klant het bedrag met daarop het goede doel naar keuze op een kaartje schrijven en in een van de twee grote spaarvarkens doen, die bij de ingang de wacht houden. Zaterdag, op de dag dat de winkel een jaar bestond, werden onder toeziend oog van notaris Coert Zondervan de

Dorcas Voedselactie įĢĤĦĬš De Dorcas Voedselactie, die op 8 en 9 november werd gehouden, heeft in de Bommelerwaard 700 voedselpakketten opgeleverd. Het voedsel is bestemd voor de allerarmsten in Oost-Europa.

™KgZj\YZW^_7V``Zg^_KZgWVcV]Zil^ccZckVcbZZYZgZigd[ZZ…c#

FOTO: FOTOLUX ZALTBOMMEL COLLECTIE REGIONAAL ARCHIEF RIVIERENLAND

Over het leven van de in Velddriel geboren monseigneur Machiel Verhoeks (1893-1952) heeft Jan Buylinck een verhaal geschreven. Verhoeks werkte jarenlang in het voormalig Nederlands Indië.

In totaal hebben gedurende drie dagen een kleine 50 vrijwilligers meegeholpen om 2400 pakketten verzendklaar te maken. Landelijk werden zeker 45.000 voedselpakketten opgehaald. Stichting Dorcas bedankt alle vrijwilligers, winkels en donateurs voor hun bijdrage aan de actie voor de allerarmsten in Oost-Europa.

™9ZilZZheVVgkVg`ZchldgYZc\ZaZZ\Y#

kaartjes uit deze spaarvarkens gehaald. De bedragen zijn bij elkaar opgeteld en het bleek een groot succes. Er zijn goede bedragen opgehaald voor de gesteunde organisaties. Deze gelukkige doelen zullen dit geld zo snel mogelijk ontvangen.

wordt er bij besteding boven de 50 euro elke maand iets moois uit de winkel verloot. Ook doet BelevingPuntNu mee met de OVZ sinterklaas- en kerstactie. Kortom, het is de moeite waard om binnenkort een kijkje te komen nemen in deze inspirerende en bijzondere winkel.

Leuke acties BelevingPuntNu blijft ook komend jaar weer leuke acties houden. Bij besteding vanaf vijf euro ontvangt elke klant een leuk presentje. Daarnaast

q BELEVINGPUNT.NU

Startbijeenkomst Hurwenen

Kies de Zon-open dagen

ĥIJįĴĢīĢīš Dienst Landelijk Gebied houdt op woensdag 4 december een startbijeenkomst voor de uitvoering van het project Hurwenense Uiterwaard. De bijeenkomst vindt plaats op het voormalige steenfabrieksterrein in de Hurwenense uiterwaard. Voor de gelegenheid wordt een tent opgebouwd. De inloop is vanaf 13.00 uur en het programma start een half uur later. Verschillende sprekers zullen ingaan op de samenwerking tussen projectpartners en de belangrijke rol van bewoners, beheerders en gemeente in het project. Om 14.30 uur is het officiële startsein.

įĢĤĦĬš GroenLinks organiseert zaterdag 23 en zondag 24 november de zogenaamde Kies de Zon-open dagen. Tijdens deze open dagen stellen GroenLinksers Wilfried Romp en Kees van Drunen hun huis open om duidelijkheid te geven over zonnepanelen. Geïnteresseerden in de aanschaf van een zonnepaneel kunnen tijdens de open dagen bekijken hoe zo’n systeem er uitziet en verhalen uit de praktijk horen over aanschaf, aanleg en stroomproductie. Meer informatie via onderstaande website.

q KIESDEZON.GROENLINKS.NL


publicaties

Woensdag 20 november 2013

Piet Versteegt

18 GRATIS RESERVEREN

Parkweg 43 - Beesd

HOLLYWOUD Programma van do. 21-11-2013 A

ma. t/m do. 9.00 tot 18.00 uur vr. 9.00 tot 20.00 za. 9.00 tot 17.00

L

M

K

E

R

K

tot en met wo. 27-11-2013

Deze week: Voorpremières van Mannenharten en Midden in de Winternacht. 10 december is het weer Ladies Night in Hollywoud, deze keer met de film Soof.

Korte levertijd

11 december Nachtelijke première The Hobbit: The Desolation of Smaug 3D om 00:01 uur. Om uw bezoek nog aangenamer te maken is ons gebouw voorzien van klimaatbehandeling. Overigens kunt u bij ons ook gratis parkeren.

NU ALLE BARBECUES EN ACCESSOIRES 30 T/M 50% KORTING zie ook onze website voor alle aanbiedingen www.pietversteegt.nl

F CHE R O DO OUT Y

PAN

M E CO

ECU

THE

BARB

City Grill kolen barbecue

F CHE R O DO OUT Y

PAN

M E CO

ECU

THE

BARB

City Grill gas barbecue

F CHE R O DO OUT

TE KOOP

Y

PAN

M E CO

ECU

THE

BARB

City Grill electrische barbecue

AANGEBODEN

€ 50.- € 169.- € 119.- € 199.- € 129.-

€ 99.-

www.premere nl

T.k. petroleumstel 3-p d.bl €5,50; 2 elek. vorstbeschermer convector m. therm. 500w verstelb. 1-5 €6,-; elek. kookpit 800w €5,-; hrn costuum z.g.a.n. mt 46-48 d.bl m. l.streep, Molenaar €25,-; zwemvesten geel 10-20 kg en 20-30 kg €5,- p.s. Tel. 0418-633660.

MANNENHARTEN – VOORPREMIÈRE Wo. 27-11 18.30/20.15 MIDDEN IN DE WINTERNACHT – VOORPREMIÈRE Za. 23-11 12.30/15.35, Zo. 24-11 12.30/15.35, Wo. 27-11 11.00/13.30/15.35 THE HUNGER GAMES: CATCHING FIRE Do. 21-11 13.30/18.15/20.30, Vr. 22-11 16.00/ 18.45/20.30, Za. 23-11 16.00/18.45/20.30, Zo. 24-11 16.00/18.15/20.30, Ma. 25-11 15.30/18.15/20.45, Di. 26-11 15.30/18.15/20.30, Wo. 27-11 16.00/18.15/20.45 DIANA Do. 21-11 11.00/18.00, Vr. 22-11 11.00/17.45, Za. 23-11 17.45, Zo. 24-11 18.00, Ma. 25-11 11.00/18.00, Di. 26-11 11.00/18.00 HET DINER Do. 21-11 13.55/18.55/20.45, Vr. 22-11 11.00/19.10/21.00, Za. 23-11 19.10/21.00, Zo. 24-11 18.55/20.45, Ma. 25-11 13.55/18.55/20.15, Di. 26-11 13.55/ 18.55/20.45, Wo. 27-11 18.55/21.00 THOR: THE DARK WORLD 3D Do. 21-11 21.00, Vr. 22-11 21.30, Za. 23-11 21.30, Zo. 24-11 21.00, Ma. 25-11 21.00, Di. 26-11 21.00 ESCAPE PLAN (16+) Vr. 22-11 22.00, Za. 23-11 22.00 TURBO 3D NL Do. 21-11 11.00/16.15, Vr. 22-11 16.15, Za. 23-11 11.00/13.30, Zo. 24-11 13.30, Ma. 25-11 11.00/16.15, Di. 26-11 11.00/16.15, Wo. 27-11 12.30/16.30 PLANES 3D NL Do. 21-11 16.00, Vr. 22-11 14.00, Za. 23-11 10.30/14.00, Zo. 24-11 10.30/14.00, Ma. 25-11 16.00, Di. 26-11 16.00, Wo. 27-11 10.30/14.00 DE CLUB VAN SINTERKLAAS EN DE PIETENSCHOOL NL Do. 21-11 15.45, Vr. 22-11 12.50/14.45, Za. 23-11 10.30/12.15/14.45/16.15, Zo. 24-11 10.30/12.15/14.45/16.15, Ma. 25-11 15.45, Di. 26-11 15.45, Wo. 27-11 11.00/14.45/16.15 SINTERKLAAS EN DE PEPERNOTEN CHAOS NL Do. 21-11 13.45, Vr. 22-11 13.00, Za. 23-11 13.00/14.30, Zo. 24-11 13.00/14.30, Ma. 25-11 13.45, Di. 26-11 13.45, Wo. 27-11 13.00/14.30 HOE DUUR WAS DE SUIKER (16+) Do. 21-11 11.00 DE NIEUWE WILDERNIS Do. 21-11 11.00/14.00/15.30/18.30/20.15, Vr. 22-11 11.00/ 16.30/18.30/20.00, Za. 23-11 11.00/16.30/18.30/20.00, Zo. 24-11 11.00/16.30/18.30/20.15, Ma. 25-11 11.00/14.00/18.30, Di. 26-11 14.00/18.30/20.15, Wo. 27-11 11.00/18.00 SNEAK PREVIEW Ma. 25-11 20.30 BOULEVARD: GLORIA Wo. 27-11 20.30

Ons programma kunt u ook vinden op onze website www.hollywoud.nl SPORTLAAN 59 TE ALMKERK, (GRATIS) RESERVEREN 0183-307286

Hermeta Groep is partner bij de inrichting van de samenleving. Onze producten onderscheiden zich door kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en design. Een nauwe samenwerking met onze klanten en leveranciers combineren wij met het vakmanschap en de passie van onze medewerkers, met innovatieve productie-technologieën en een solide financiële positie.

Senior INKOPER De functie

Jouw profiel

Je coördineert het volledige inkoopproces en draagt zorg voor het structureren en optimaliseren van inkoopprocessen en het continue verbeteren van de kwaliteit van de inkoopactiviteiten. Je adviseert de directie op het gebied van inkoopbeleid, proces en organisatie.

2HBO werk- en denkniveau en affiniteit met techniek aangevuld met een NEVI-opleiding. 2Enkele jaren ervaring in een inkoopfunctie, bij voorkeur binnen de bouw of metaalbranche. 2Je combineert strategisch inzicht met een doelgerichte aanpak. 2Je bent enthousiast, gedreven en resultaatgericht. 2Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en beheerst de Engelse en Duitse taal.

Naast de operationele taken ben je verantwoordelijk voor het strategische inkoopbeleid voor Hermeta Groep. Je verzorgt samen met 2 assistent-inkopers de inkoop van een uitgebreid pakket materialen en diensten. Je selecteert leveranciers die passend binnen begroting en kwaliteitsbeleid leveren. Je hebt oog voor nieuwe markten en signaleert innovatieve kansen en mogelijkheden.

Ben je geïnteresseerd en wil je ons team komen versterken? Stuur je motivatie met CV naar PZ@hermeta.nl of naar Hermeta, Postbus 1017, 4147 ZG Asperen. Voor meer informatie kijk je op onze website.

BOUW– EN MEUBELBESLAG - ALUMINIUM GEVELSYSTEMEN - GARDEROBEKASTEN - SANITAIRE SCHEIDINGSWANDEN – SYSTEEMVLOEREN - GARDEROBESYSTEMEN - KLANTSPECIFIEKE PRODUCTEN

Dineren met Kerst All in onbeperkt wok- grill- drinken 1e en 2e kerstdag

1e ronde ontvangst 15.30 u. tot 18.30 u., 2e ronde ontvangst 19.00 u. tot 22.00 u.

Gelieve tijdig reserveren

* Soorten soep naar keuze * Extra uitgebreid koud buffet o.a.(salade, garnalencocktail, div. Japanse sushi) * Extra uitgebreid warm buffet (o.a. pekingeend, cha sieuw, vis) * Wokbuffet (met zeer gevarieerde verse groenten, vlees en vissoorten) * Grillbuffet (met div. soorten groenten, biefstuk, lamsvlees, zalm, grote garnalen, kiplapjes, satéspies, lamsvleesspies, speklapjes, sliptong, tongfilet en kikkerbillen) * Fruitbuffet (diverse soorten vers fruit) * IJsdessert * Diverse soorten gebak

Voor € 27,95 p.p. incl. fris ,bier ,wijn en koffie.Kinderen van 5 t/m 12 jaar Kinderen van 2 t/m 4 jaar € 5,Restaurant “Bommelwok” n Steenweg 2 n 5301 HL Zaltbommel n 0418-516109


Dineren met Kerst Reserveren via: info@restaurantdukdalf.nl

Beide kerstdagen geopend

of tel. 0418-674195 4-gangen keuzemenu €42,50 of Inclusief prosecco, bijpassende wijnen en koffie na €59,50 Voorgerecht Combinatie van zeebaars, gebakken en carpaccio of Mabré van wild varken met compote van bramen Tussengerecht Echte vissoep met Hollandsche garnalen of Wildbouillon met paddestoelen van het Paddestoelenrijk Hoofdgerecht Samenspel van heilbot en zalm en een saffraansaus of Hertenbiefstuk met een wildbitterbal en saus van cognac Nagerecht Lollie van chocolade, pure chocolade mousse, mini brownie en zuivelijs

Kerstmenu 2013 Kerst Amuses. ~

Combinatie van gemarineerde Zalm met een bonbon van zalm, kwartelei, zoetzure komkommer en citroenmayonaise. ~

Drieluik van rund met bouillon, krokante sukade en aspic. ~

Zeebaarsfilet met een farce van gamba’s gebakken op aardappellinten, puree van wortel en Hollandaise saus.

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om ook a la carte te dineren. Geopend 1e en 2e kerstdag. Restaurant geopend vanaf 18.00 uur. Aanvang diner 18.30 uur. Reserveren noodzakelijk

~

Sorbet van mandarijnen met Prosecco. ~

Zandstraat 9 5331PG Kerkdriel in recreatiegebied de Zandmeren

Hertenbiefstuk ingerold in gerookte ham met fondant aardappel, spruiten en rode wijn jus. ~

Kerst dessert amuse. ~

Omelet Siberienne van Cranberry, Mint en witte chocolade.

€ 59.50 p.p.

SENSO WOK Presenteert met trots superkerstmenu voor 1e en 2e kerstdag, onder andere: Soep Sushibar Koud buffet Warm buffet

Wokbuffet Tipan yakitafel Aangepast met wildvlees Grand dessert

Alles onbeperkt! (excl. drank)

€ 29,50 p.p € 17,50 p. kind (4 t/m 11 jr)

Alles onbeperkt! (incl. drank)

€ 39.50 p.p. € 25,50 p. kind (4 t/m 11 jr) * Prijzen inclusief frisdrank, bier, wijn, port, jenever, sherry, koffie en thee. Andere dranken worden apart verrekend.

Eerste zitting: 16.00 – 19.00 uur Tweede zitting: 19.15 – 22.15 uur

SenSo Wok ÉÉN VAN DE BESTE WOKRESTAURANTS VAN NEDERLAND

-'456/'07$+5641+02'661 4- of 5-gangen kerstmenu (€46,50 / €53,50) Amuse van het huis Voorgerecht: Proeverij van Noorse zalm: tartaar&mousse - Gravat Lax – huisgerookte zalm OF Proeverij van Europees hert: pastrami – bitterbal met hertensukade – gerookte ham Tussengerecht: Cappuccino van pompoensoep met Ras el Hanout en sukade van wild OF Romige kreeftensoep met Hollandse garnalen en vanilleroom OF Coquilles in de schelp met jus van appelcider, wilde spinazie en Panchettachips Hoofdgerecht: Gebakken tongscharfilet en langoustinestaart met saus van bisque en pastinaakpuree OF Chateau Briand met een duxelles van Rossumse paddenstoel, sjalotten en kruiden geserveerd met pommes dauphine en een jus van Madeira Kaas: Mini-kaasplank: Roquefort, Calvados camembert, Ouwe brokkelaar, karnemelkbrood Grand Dessert In Petto

Clarissenhof 62 Vianen Tel.: 0347-322040 (reserveer tijdig)

Kijk voor mogelijkheden en info op www.bistroinpetto.nl of bel ons Waaldijk 1 | 5328 EZ Rossum | T 0418 - 664221 | www.bistroinpetto.nl | info@bistroinpetto.nl


Woensdag 20 november 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

zondag 24 november

Eucharistieviering (woensdag 27 november).

AALST Herst. Herv. Gem. 11.00 en 18.30 uur ds. J.L. Schreuders. Herv. Gem. 09.30 uur ds. K.M. Teeuw, 18.30 uur ds. H.L. Versluis.

KERKWIJK Herst. Herv. Gem. Kerkwijk e.o. 09.30 uur ds. L.W.Ch. Ruijgrok, 18.30 uur ds. L. Groenenberg. Herv. Gem. PKN Kerkwijk/Delwijnen/ Nederhemert 09.30 uur K. Groenedijk, 18.30 uur ds. L. van Rees.

WWW.HETKONTAKT.NL

service

Kerkdiensten Bommelerwaard

ALEM H. Hubertus 09.30 uur EucharistiePOEDEROIJEN viering, past. Bertus Bus. Herv. Gem. Poederoijen en Loevestein 09.30 uur ds. C.C.J. v.d. AMMERZODEN Verpleeghuis de Lindeboom 19.00 Dussen, 18.30 uur ds. W.P. v.d. Aa. uur Gedachtenisviering (dinsdag 26 november). Verpleeghuis Het Zonnelied 14.30 uur G. Kerssen, Protestantse viering.

ROSSUM Prot. Gem. Rossum-Hurwenen 10.00 uur ds. L. Davidse.

BRAKEL Herv. Gem. a.h. Marktplein 09.30 uur ds. B.A. Belder, 18.30 uur ds. L. Plug.

VELDDRIEL Parochie H. Martinus 19.00 uur Gezinsviering pr. J. Verhoeven en Martinus Kids (zaterdag 23 november).

BRUCHEM Herv. Gem. PKN 09.30 uur ds. W.C. Meeuse, 18.30 uur ds. C.H. Bijl. GAMEREN Herst. Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. A.C. Rijken. Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. G. Wassinkmaat. GELDERMALSEN Remonstrantse Werkgroep WestBetuwe ism Doopsgezinde Broederschap 09.30 uur ds. J.D. Noest. Vrije Evang. Gem. de Ark (MBO Helicon) 10.00 uur Ben Hobrink. HEDEL Herv. Gem. 09.30 uur kand. R.J. Jansen, 18.30 uur ds. J.J. Mulder. HEEREWAARDEN Herv. Gem. 10.00 uur ds. G.H. Kerssen. KERKDRIEL Alemzaal Leijenstein 17.30 uur Eucharistieviering, past. B. Bus (zaterdag 23 november). Prot. Gem. 10.00 uur ds. M. Baan. St. Martinus Parochie 08.00 uur Eucharistieviering (vrijdag 22 november). 11.00 uur Eucharistieviering, past. S. Schevers. 08.00 uur

WELL Ned. Herv. Gem. te Well/Ammerzoden 10.00 uur ds. L.M. Aangeenbrug. ZALTBOMMEL Evang. Gem. Bommelerwaard (Toermalijn, Wielkamp 1) 10.00 uur Peter Naaktgeboren. Evangelisatie Herst. Ned. Herv. Kerk 14.00 uur kand. J. Kommerie. Geref. Kerk Vrijgem. 10.00 uur ds. R. Sietsma, 16.30 uur ds. M. Tel. Herv. Gem. Sint-Maarten PKN 10.00 uur ds. H.J. Veltkamp. PKN Het Anker 10.00 uur ds. A. Boezewinkel. R.K. St. Martinuskerk in de Franciscusparochie 11.00 uur Eucharistieviering, past. B. Bus. Volle Evangelie Gem. De Kandelaar (sportcomplex Cambium, Courtine 4) 10.00 uur br. P. van Noppen. ZUILICHEM Geref. Kerk Gameren/Zuillichem 09.30 uur ds. H.J. Paas, 18.30 uur ds. R.A. Wouda. Herv. Gem. 09.30 uur ds. B. van Werven, 18.30 uur ds. C. Doorneweerd.

meer service online op www.hetkontakt.nl

Slagwerkspektakel met St. Caecilia en Harmonie UNA ĞĪĪĢįķĬġĢī š De slagwerkgroep van Koninklijke Harmonie UNA uit Valkenswaard is vrijdag 29 november opnieuw op bezoek bij Fanfare St. Caecilia. In 2008 lieten de slagwerkers van UNA de dakpannen van de kerk trillen tijdens het galaconcert van St. Caecilia. De reacties waren unaniem lovend en ook nu belooft het een spetterend optreden te worden. Het credo van UNA is ‘Jong, knallend en enthousiast’. Voor dat laat-

20 vrije tijd

ste doet de slagwerkgroep van St. Caecilia absoluut niet onder. De groep is opgericht in 2012 en staat onder de bezielende leiding van Ron van Vuuren. De jonge muzikanten hebben de droom net zo goed te worden als hun collega’s uit Valkenswaard. In het eerste jaar van hun bestaan hebben ze al hard aan de weg getrommeld. Het optreden vindt plaats in verenigingsgebouw De Heerlijkheid en begint om 20:00 uur. De toegang is gratis.

woensdag

zat/zondag

20 november

23 en 24 november

Martine v.d. Oever exposeert

Open Kunstweekend in ‘Uit Vrije Hand’

Fotografe Martine van den Oever uit Gameren exposeert samen met drie anderen in de Kruitkamer van Het Kruithuis in Den Bosch. Meer info:

Kunstenaar Wim van Oss uit Kerkdriel zet van 11:00 tot 16:00 de deuren van zijn atelier aan de Ipperakkeren 1b open voor iedereen. Door de vele buitenlandse exposities is Van Oss een internationale bekendheid geworden. Tijdens het open weekend zorgen Coen en Tessa voor muziek. Bezoekers kunnen kennismaken met Wim of zelf het penseel of potlood ter hand nemen.

q WWW.STOKPUNT.NL DONDERDAG 21 NOVEMBER

Film in Stroomhuis 20:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Verfilming van ‘Erik of het klein insectenboek’, het beroemde sprookje van Godfried Bomans. Toegang 5 euro. Sinterklaasmiddag 14:00, Hedel, ‘t Gelre’s End. COBW ontspanningsmiddag met Sinterklaas en Zwarte Piet en een tonpraoter. Parkinson 10:30-15:30, Ammerzoden, Het Zonnelied. Informatiedag voor mantelzorgers van mensen met Parkinson. Inclusief lunch. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 8 november via: 0736119170. Eten bij De Keijser 11:00, Opijnen, gemeenschapshuis Keijsershof. Gebonden. Deelname kost 10 euro. Aanmelden kan tot 18 november bij Reina Verweij: 0418-651917 of Manda Verhoeks: 0418-652291. Open maaltijd 11:30, Bruchem, Eben-Haëzer. Voor 55-plussers uit Bruchem, Kerkwijk, Delwijnen en Nederhemert. Deelname kost 4 euro p.p. Aanmelden kan t/m 18 november bij Bep van Holland: 0418551988 of Wilma Kreling: 0418- 644601.

19:30, Zaltbommel, De Grote Aak. Klaverjassen en Jokeren. Deelname 2,50 euro.

18:30, Well, dorpshuis. Een lampion met lampje kost 3 euro, een losse lampion 2 euro. Vertrek om 19:00 uur.

Ledenvergadering NPV 19:45, Waardenburg, Eben Haëzer School. C. van de Craats, directeur van Zorgcentrum De Wittenberg te Haaften, houdt een presenTatie.

Knagend Vooruit 19:00, Nederhemert, dorps huis De Gaarde. 53ste clubshow Konijnen en Pluimveevereniging Knagend Vooruit. Ruim veertig fokkers met vierhonderd hoenders en konijnen. Rad van Avontuur met vele grote prijzen zoals kalkoenpoten, taarten en vlees- en koudeschotels.Toegang gratis.

BommelRevu 20:00, Zaltbommel, De Poorterij. ‘Tegen de Stroom in’. www.bommelrevu.nl VRIJDAG 22 NOVEMBER

Wintermarkt 16:00-21:00, Waardenburg, Industrieweg 31. De Hersteld Hervormde Gemeent Haaften/Waardenburg houdt een wintermarkt. Er is genoeg te eten, zoals broodje beenham, oliboellen en frites. Te koop: (kerst)-kaarten, jam, advocaat, tweedehands en nieuwe boeken, creatieve artikelen, verkoop van kinderkleding. Voor kinderen zijn er creatieve workshops. Producten Israël 18:00-21:00, Bruchem, Kosterijstraat 43. Verkoop spullen uit Israël bij Henk en Alice van de Werken: 0418642064 of israelproducten@solcon.nl Lampionoptocht

Wintermarkt 19:00-22:00, Gameren, bedrijfshal Kreling. Diverse soorten gebak, puddingbroodjes, zuivel, slaatjes, pinda’s, koffie, stroopwafels, boeken, bloemen, 2de hands boeken en 2de hands kleding, mutsen sjaals, wanten en nog veel meer. De opbrengst is voor de nieuwbouw van de hersteld hervormde gemeente Gameren. Rock Solid 19:45-21:45, Gameren, jongerencentrum De Hoeve. Thema: ‘Contact’. Neem allemaal een kaart mee, die je naar iemand op gaat sturen. Entree: 1 euro. Bedoeld voor tieners van 11 tot en met 14 jaar. www.dehoeve.info BommelRevu 20:00, Zaltbommel, De Poorterij. ‘Tegen de Stroom

in’. www.bommelrevu.nl Over Hurwenen 20:00, Hurwenen, dorpshuis. Alle inwoners van Hurwenen zijn welkom op de bijeenkomst van de Dorpsraad. ZATERDAG 23 NOVEMBER

Wintermarkt 9:30-14:30, Gameren, bedrijfshal Kreling. Zeer uitgebreide markt. Opbrengst voor nieuwbouw hersteld hervormde gemeente Gameren. Sinterklaasfeest 9:30-12:00, Well, dorpshuis. Feestje voor Sinterklaas. Er is een cadeautje voor alle kinderen tot en met groep 6. Kies de Zon 10:00-15:30, Zuilichem, Meidijk 15. Oud-wethouder Wilfried Romp uit Zuilichem en gemeenteraadslid Kees van Drunen uit Rossum doen mee aan de ‘Kies de Zon’ open dag van GroenLinks. Meidijk 15, Zuilichem (bij de poldermolen, net ten oosten van de Meidijk) en H.C. de Jonghweg 19A in Rossum. www.kiesdezon.groenlinks.nl Inloopochtend VVD 10:00-12:00, Zaltbommel, lunchcafé In de Roos. Inwoners van de gemeente Zaltbommel zijn welkom om te praten met de fractie-leden

Hemerse Herfst Fair 18:00-21:00, Ophemert, Huis Op Hemert. Kerstmarkt 18:30-22:00, Zaltbommel, Dubo Trade Centre. Kerstmarkt met een duurzaam tintje. Sint in Kerkwijk 18:30, Kerkwijk, dorpshuis Sinterklaas en zijn Pieten komen aan bij het dorpshuis en gaat met de fanfare mee tijdens de lampionoptocht door het dorp. Meer informatie over de intocht en kaartverkoop: www.dorpsverenigingkerkwijk.nl ZATERDAG 23 NOVEMBER

Alzheimer Café 19:00-21:30, Ammerzoden, Oartycentrum De Weesboom. Thema: ‘In gesprek met de huisarts’. Huisarts R. van de Meent uit Zaltbommel gaat in gesprek over zijn rol bij beginnende dementie, de ‘niet pluis’ fase. Toegang gratis. Informatie bij mantelzorgconsulent Saskia Cornelissen: 0418-634231. Kaarten in Grote Aak

Bluesband Motel Kingz in De PUB GDHHJB™ De vierkoppige band Motel Kingz uit Leerdam heeft haar inspiratie en muzi-

kale rijpheid opgedaan op diverse bluesfestivals en diverse bluesroutes door het hele land. De mannen richten zich op het meer ambachtelijke werk en laten zich voornamelijk inspireren door Amerikaanse artiesten, die de afgelopen decennia de toon aangaven zoals James Harman en Junior Watson. Motel Kingz bestaat uit Daniël Derksen (vocals/harmonica), Miquel de Jonge (guitar), Nico de Stigter (double bass) en Elmore-James van Dodewaard (drums). In de zomer van 2006 presenteerde het blueskwartet de eerste demo-cd ‘An evening With’ met vijf tracks. Het optreden in De PUB begint om 22:00 uur en de toegang is gratis.


Woensdag 20 november 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

21 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

dinsdag

woensdag

24 november

26 november

27 november

Meneer Satie krijgt bijna nooit post

Cinemaarten toont Chileense film Gloria

‘Alsof het voorbij is’ in De Poorterij

Een grappige en vertederende voorstelling voor jong en oud. In acht tafereeltjes wordt een inkijkje gegeven in het leven van de bekende Franse componist en pianist Erik Satie. Tjallien van Loon leest het verhaal voor, Dusan Holy zorgt voor de muziek. Van 12:00 tot 13:00 uur. Kinderen gratis toegang, ouders of grootouders die ze begeleiden halve prijs. Reserveren: engelenbak@gmail.com

De Chileense regisseur Sebastian Lelio schreef deze film met hoofdrolspeelster Paulina Garcia voor ogen. Eerder dit jaar won zij de Zilveren Beer op het festival van Berlijn. In de film is ze letterlijk elke seconde van de film in beeld. Gloria is een eenzame vrouw die zich zelfverzekerd probeert voor te doen. Twaalf jaar na haar scheiding is ze nog steeds op zoek naar een nieuwe liefde.

Toneelstuk naar de meerdere malen bekroonde roman van Julian Barnes. Met Marijn Klaver en Lidewij Mahler. Regie: Madeleine Matzer. Aanvang: 20:00 uur.

van de VVD. Koffie en appeltaart staan klaar. Iedereen is welkom. Sint in Bruchem 11:00, Bruchem, Landgoed Groenhoven. Aankomst op Landgoed Groenhoven, daarna wandeling door het dorp en vanaf 11:30 uur feest in de gymzaal aan de Annekeshof.

Met muzikale medewerking van Coen en Tessa. Knagend Vooruit 13:00-17:00, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Vierhonderd hoenders en konijnen van ruim veertig fokkers. Met Rad van Avontuur. Om 15:30 uur prijsuitreiking met aansluitend de Superronde. Toegang is vrij.

Les over hoogstamfruit 11:00-12:30, Hedel, Boerengolf Hedel. Gratis les van Steunpunt Hoogstamfruit over snoei en aanplant van hoogstamfruitbomen. Voor alle inwoners van gemeente Maasdriel. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: 026-3537444. www.steunpunthoogstamfruit.nl

Sint in Hedel 13:15, Hedel, jachthaven. Intocht in jachthaven ‘t Stik.

Pietenhuys 11:00-15:00, Zaltbommel, Boschstraat 9. ‘t Pietenhuys is open, kleuren, plakken en op de foto met de Pieten.

Sint in Gameren 15:00, Gameren/Nieuwaal, fietsdijk. Sinterklaas wordt aan het einde van de fietsdijk tussen Gameren en Nieuwaal verwelkomd.

D66 springlevend 11:00-15:00, Zaltbommel, Markt. Lokale campgane D66 met springkussen. Ook de raadsleden Frits van der Schans en Thom Ummels zijn aanwezig. www.d66zaltbommel.nl Uit Vrije Hand 11:00-16:00, Kerkdriel, Uit Vrije Hand. Open Kunstweekend. Kennismaken met Wim van Oss en leerlingen.

Sint in Aalst 13:30, Aalst, De Fuik. Intocht. Sint in Haaften 14:00, Haaften, overnachtingshaven. Sinterklaas komt aan in de overnachtingshaven.

Muziekavond 19:30, Waardenburg, dorpshuis De Koeldert. Muziekavond Fanfare Juliana met gastoptreden van de drumband van Euphonia uit Ophemert en optredens van leerlingen van beide verenigingen. Na de pauze Harmonie Euphonia. Toegang gratis. Muziek in de Kerk

19:30, Heerewaarden, Nederlandse hervormde kerk. Muziek in de Kerk heeft voor haar derde bijeenkomst de mezzo-sopraan Saskia Beijderwellen gestrikt voor een optreden. Ook het blokfluitensemble Syrinx geeft een optreden, voor het eerst in Heerewaarden. Entree is 7,50 euro, inclusief programma en consumptie. Ingang ‘De Gaarde’.

Uit Vrije Hand 11:00-16:00, Kerkdriel, Uit Vrije Hand. Open Kunstweekend.

BommelRevu 20:00, Zaltbommel, De Poorterij. Uitverkocht. Veiling voor Aalst 20:00, Aalst, café Halosta. ‘Veiling meej gevuul’. Er worden stukken geveild waar een verhaal aan vast zit. O.a. Serviesgoed, radioapparatuur, satellietantenne systeem, fitness apparatuur, veilingkisten, keukenapparatuur, schilderijen. M.m.v. De Maasmaten. Toegang gratis. Prinsenbal in Alem 20:11, Alem, dorpshuis De Drie Linden. Prinsenbal Spreeuwendurp m.m.v. deBloas en Boem Band, de ansmariekes en een dj. Motel Kingz in de PUB 22:00, Rossum, de PUB. Bluesband uit Leerdam met sterk groeiende live-reputatie. Toegang gratis. ZONDAG 24 NOVEMBER

Vrouwenkoor Spirit

11:00, Zaltbommel, SintMartinuskerk. Eucharistieviering met zang van Vrouwenensemble Spirit. Zij zingen vijf Ave Maria’s van J. Arcadelt, W.A. Mozart, G. Fauré, Gregoriaanse In honorem B. Mariae Virginis en C. Saint-Saëns. Begeleiding op piano door Henk Oldenhof, voorganger pastor B. Bus.

Meneer Satie 12:00-13:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Een grappige en vertederende voorstelling voor jong en oud. Kasteel Ammersoyen 13:00 én 15:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Extra lange rondleidingen. Reserveren is noodzakelijk en kan via: ammersoyen@ glk.nl of www.glk.nl/ammersoyen Sint in Velddriel 13:15, Velddriel, Schildersbedrijf Poulisse. Spectaculaire aankomst Sinterklaas en zijn Pieten. Begeleid door de fanfare in optocht naar De Boxhof, waar rond 14:00 uur het Sinterklaasfeest begint. Sint in Heerewaarden 14:00, Heerewaarden, De Bol. Intocht op De Bol.

Koffiemiddag 14:00, Hedel, seniorenhof De Munt. Koffiemiddag voor senioren. Koffie, thee en wat lekkers. Entree en koffie gratis.

Handwerkverkoop 13:30, Hedel, seniorenhof De Munt. Verkoop van zelfgemaakte sokken, dassen, schorten, kussens, kaarten, leuke hebbedingetjes en nog veel meer.

MAANDAG 25 NOVEMBER

Glastuinbouwpact 18:45, Zaltbommel, Veiling Zaltbommel. Bedoeld voor glastuinders uit de Bommelerwaard en Neerijnen. Thema: energie. Sprekers: Rob van der Valk van LTO Noord Glaskracht en Gerard Selman, projectmanager van het Glastuinbouwpact Bommelerwaard. Diverse workshops zoals geothermie, het Nieuwe Telen, het perspectief van WKK en diffuus licht & LED. Deelname is gratis. Aanmelden kan via: 0888886677. www.glastuinbouwpactbommelerwaard.nl Inloopuurtje Nederhemert 19:00-19:30, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Inloop halfuurtje Dorpsraad Nederhemert. Inloopuur Aalst 19:30-20:30, Aalst, dorpshuis ‘t Gement. Aalstenaren kunnen met de Dorpsraad Aalst meepraten over verbetering van de leefbaarheid in het dorp. DINSDAG 26 NOVEMBER

Bijeenkomst PCOB 14:00, Brakel, Wilhelminahof. Ds. Afke Boezewinkel geeft presentatie over rouwverwerking. Rop Janze in de bieb 20:00, Zaltbommel, Bibliotheek. Cabaretier Rop Janze geeft voorstelling rond het Nederland Leest-boek: ‘Erik of het Kleine Insectenboek’ van Godfried Bomans. Entree voor leden van de bibliotheek 7,50 euro en voor niet-leden 9 euro. Kaarten reserveren via: www.bibliotheekrivierenland. nl Vergadering St.Maarten 20:00, Zaltbommel, SintMaartenskerk. Vergadering over de toekomst van de Hervormde Gemeente in Zaltbommel. Dit is het vervolg van de vergadering op 12 november, die werd afgelast vanwege een brandalarm (dat gelukkig loos alarm bleek te zijn). Cinemaarten 20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Entree: 6,50 euro. Reserveren: inemaarten@ planet.nl

uitgaan

zondag

WOENSDAG 27 NOVEMBER

Paul Glaser 20:00, Zaltbommel, De Verdraagzaamheid. Auteur Paul Glaser vertelt op uitnodiging van stichting Het Mikwe het bijzondere verhaal van zijn tante Roosje. www.tante-roosje.com Samen eten 11:30, Hedel, ‘t Gelre’s End. Deelname kost 8,50 euro inclusief een consumptie. Aanmelden tot 25 november bij Marianne Lagarde: 073-5994508 en Adrie Quik: 073-5993098. Filmmiddag met Sint 14:00-16:15, Hedel, Gelre’s End. Sinterklaas bezoekt Stichting Jeugdwerk De Molshoop met vier van zijn Pieten. De film deze middag is ‘Het geheim van de speelgoeddokter’. Entree 2,50 euro, niet leden: 5 euro. Ledenvergadering 19:00, Hurwenen, kantine VV Hurwenen. Extra ledenvergadering over de voorgenomen fusie met VV Rossum. www.hetkontakt.nl Let op: Niet alle activiteiten in de regio passen op deze pagina. Kijk voor meer activiteiten op onze UIT-agenda op www.hetkontakt.nl

Project rond Weihnachts-Oratorium

Sinterklaas voor het goede doel

Abonnementen voor Kerkdrielse ijsbaan

ķĞĩığĬĪĪĢĩ š Ook dit jaar organiseert Stichting Maartens-kerkmuziek een veelzijdig project rond het indrukwekkende Weihnachts-Oratorium van Johann Sebastian Bach.

ķĞĩığĬĪĪĢĩš Sinterklaas helpt ook dit jaar de Hussein Foundation weer. Sinterklaas met twee pieten uitnodigen thuis of op kantoor kan door een mailtje te sturen naar de hoofdpiet: piet@husseinfoundation.nl. Wel telefoonnummer vermelden. De goedheiligman heeft nog ruimte in de weekenden zaterdag 23 en zondag 24 november en zaterdag 30 en zondag 1 december. En op woensdag 4 december. Kosten: dertig euro per dertig minuten. Inclusief strooigoed.

ĨĢįĨġįĦĢĩš IJsbaan De Griend maakt zich op voor het winterseizoen. Binnenkort komt er water op de baan, die is te vinden in de uiterwaarden van de dode maasarm bij Kerkdriel. Het bestuur van Stichting IJsbaan Maasdriel (SIJM) beginnen zo langzamerhand aan de voorbereidingen. Schilderen, het aanleggen van nieuwe bestrating, het sturen van brieven van brieven naar vrijwilligers en scholen. Ook de verkoop van de seizoenskaarten is al gestart. SIJM kiest er bewust voor om daar vroeg mee te beginnen. Bestuursleden zijn vanaf nu tot en met zaterdag 30 november elke vrijdag en zaterdag aanwezig in de supermarkt MCD om de kaarten aan de man te brengen. Kinderen jongeren dan zes jaar hebben gratis entree op de ijsbaan De Griend in Kerkdriel. Een abonnement voor kinderen van zes tot en met zestien jaar is vier euro. Voor bezoekers vanaf zeventien jaar kost het zes euro. De seizoenskaarten zijn ook te koop bij Sportshop Van Diesen en in de kantine van DSC. Na donderdag 5 december worden er geen abonnementen meer verkocht. Dan is de entreeprijs 1,50 euro (tot en met zestien jaar) en 2,50 euro (voor zeventien jaar en ouder).

Maandag 9 december om 17:30 uur zingen de leerlingen van basisscholen

ingestudeerde koralen in het Duits. Organist Hugo Bakker en het projectkoor Cappella Sint-Maarten verlenen hun medewerking. Burgemeester Albert van den Bosch zal deze bijzondere bijeenkomst openen. De toegang is gratis. Op zaterdag 14 december om 16:30

uur vindt het Weihnachts-Oratorium plaats voor iedereen die graag zelf de koralen wil zingen. Organist Hubo Bakker begeleidt de bezoekers op orgel. Dirigent Arie Hoek geeft een toelichting over Bach en zijn Oratorium en besteedt aandacht aan de betekenis van kerkmuziek, de historische context en de waarde van deze muziek in onze tijd. De toegang is gratis. Weihnachts-Oratorium Op zaterdag 21 december om 20:00 uur vindt het indrukwekkende Weihnachts-Oratorium plaats. Uitgevoerd door: Cappella Sint-Maarten, De Accademia Amsterdam op historische instrumenten, de professionele solisten Tanja Obalski (sopraan), Elsbeth Gerritsen (alt), Robbert Muuse (bas) en Arco Mandemaker (tenor). Arie Hoek is dirigent en heeft de algemene artistieke leiding. Entree is 30 euro inclusief een consumptie na afloop. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Fotolux in Zaltbommel, Sigarenspeciaalzaak Leijdens in Zaltbommel en The Readshop in Hedel. Reserveren kan ook via infomaartenskerkmuziek@planet.nl

™9Zj^ikdZg^c\bZi`^cYZgZc^hVai^_YZZc\gddihjXXZh#

ARCHIEFFOTO

q WWW.MAARTENSKERKMUZIEK.NL

Proefles Hatha Yoga ķĞĩığĬĪĪĢĩš Fiona Huisman van Alzahra Dance & Yoga geeft dinsdag 26 november van 9:15 tot 10:15 uur een gratis proefles voor de nieuwe cursus die op 3 december van start gaat. De cursus omvat inspannings- en ontspanningsoefeningen. De concentratie is gericht op bewustwording van het lihaam als tegenwicht tegen het denken en ‘in je hoofd zitten’. Aanmelden is noodzakelijk en kan via: info@alzahradancing.nl of 06-44726390.

q WWW.ALZAHRADANCING.NL


WAKKER WORDEN!

1500 M2 SLAAPVOORDEEL

VERBRUGGEN SLAAPKAMERS VLIJMEN

ALLE DEKBEDOVERTREKKEN NU TIJDELIJK MET -50% KORTING VEEL SENIOREN VOORDEEL! MOON300 Deelbare bedden, senioren ledikanten, nachtkastjes en matrassen

vanaf

140/200 cm voor € 795,160/200 cm voor € 895,180/200 cm voor € 995,-

795,-

Ook in 210cm en 220cm leverbaar Tevens elektrisch verstelbaar verkrijgbaar

DEKBED PRESTON BRONZE SYNTHETISCH 4-SEIZOENEN

van 135,140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

van van van van van

€ 135,€ 149,€ 179,€ 209,€ 225,-

voor voor voor voor voor

€ 89,€ 99,€ 119,€ 139,€ 149,-

89,-

DEKBED KATOEN 4-SEIZOENEN

T!

DEKBED PRESTON BRONZE WOL / 4-SEIZOENEN

140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

van van van van van van

€ 149,€ 195,€ 239,€ 259,€ 299,€ 329,-

voor voor voor voor voor voor

€ 99,€ 129,€ 159,€ 179,€ 199,€ 219,-

Nu bij aankoop van senioren ledikant met nachtkast en matras….. …..een elektrisch verstelbare lattenbodem GRATIS!!!!

van 149,-

ET KKE M LIJKTIELPA E D TIJ TEX U N TIS A GR

99,-

DEKBED PRESTON SILVER DONS / 4-SEIZOENEN

MODEL 4500 met elektrisch verstelbare boxspring 140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

van van van van van van

€ 135,€ 152,€ 180,€ 195,€ 217,€ 245,-

voor voor voor voor voor voor

€ 99,€ 129,€ 159,€ 169,€ 199,€ 219,-

van 135,-

99,-

SCHUIFDEURKAST HAMBURG

140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

van van van van van

€ 195,€ 239,€ 279,€ 400,€ 450,-

voor voor voor voor voor

€ 129,95 € 159,95 € 249,95 € 269,95 € 299,95

van 195,-

160/200 cm voor € 1695,180/200 cm voor € 1795,-

129

Ook in 210 en 220 cm leverbaar

95

vanaf

1695,-

Prijzen bij 197 cm hoogte: 150 cm van 493,- voor 349,180 cm van 568,- voor 409,201 cm van 658,- voor 469,225 cm van 734- voor 529,250 cm van 809,- voor 589,Ook leverbaar in de maten 280, 300, 320 en 350 cm breed en 223 en 235 cm hoog. In 7 actuele kleuren leverbaar

vanaf

349,-

W W W. V E R B R U G G E N S L A A P K A M E R S V L I J M E N . N L

GRATIS bedombouw + hoofdbord uit * de Prestige Bedcollectie t.w.v. € 1298,Bij aankoop van 2 TEMPUR matrassen en 2 elektrisch verstelbare bedbodems krijgt u de bedombouw met hoofdbord cadeau!

slaapkamers matrassen bedtextiel

De Akker 24 Vlijmen telefoon: 073-5130267 OPEN: ma t/m do 9.00-18.00u. vr 9.00-21.00u. za 9.00-17.00u.

P

GRATIS

VOOR DE ZAAK

design: yppmedia.nl

meerprijs voor de spiegeldeur en kranslijst, exclusief accessoires

Vraag in de winkel naar de voorwaarden


onroerend goed

Woensdag 20 november 2013

23

Energieneutraal bouwen in de Bommelerwaard Wij hebben de ambitie om energieneutraal en passief bouwen op de kaart te zetten in Bommelerwaard. Een nieuwe, landelijke woning geheel voorbereid op de toekomst. Comfortabel wonen en een uiterst laag energieverbruik. Hebt u plannen voor nieuwbouw en wilt u meer weten over onze ambitie? Neem vrijblijvend contact op. Wij hebben de kennis en ook mogelijkheden voor verkoop inclusief percelen in verschillende dorpen.

Bouwbedrijf van Steenbergen Hoogveldweg 7 5315 AG Kerkwijk Tel: 0418- 641587

VACATURE: ROOSTERMAKER locatie: Wijk en Aalburg vanaf 2014 beschikbaar

meer informatie: het-willem.nl/vacatures

TE KOOP AANGEBODEN

GEVONDEN donderdag op markt in Leerdam zilveren klap creool. Tel. 0345617379. Gevr. ingeb. weekbladen Ons Zuiden of De Prins. Tel. 0418-642763. T.k. diaprojector/scherm/tafel t.e.a.b.; Traxi het grote verkeersspel; houten stoof t.e.a.b. Tel. 0418-642348.

www.bouwbedrijfvansteenbergen.nl

Verloven! UW HUIS SNEL VERKOPEN?

Onderstaande woningen gingen u onlangs voor:

Kom voor de vernieuwde collectie verlovingskaartjes naar: De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131, Goudriaan, 0183 - 583311

NIEUW IN DE VERKOOP

VRIJWILLIGERSVACATURE Bestuurslid (2 dagdelen p/m) De Zonnebloem, regio Bommelerwaard Ter versterking en uitbreiding zoekt het regiobestuur 2 enthousiaste vrijwilligers die invulling gaan geven aan de aandachtsgebieden â&#x20AC;&#x2DC;secretariaatâ&#x20AC;&#x2122; en â&#x20AC;&#x2DC;activiteitenâ&#x20AC;&#x2122;. Het zijn gevarieerde vacatures met o.a. als taak (nieuw) te organiseren evenementen. U heeft affiniteit met het vrijwilligerswerk van De Zonnebloem, bent een initiatiefrijk en besluitvaardig en u beschikt over een algemene ontwikkeling op MBO-niveau. De Zonnebloem brengt mensen bij elkaar!

BRAKEL. KOEKOEK 5. COMPLEET! Deze zeer complete 2/1 kapwoning met garage ligt in een jonge woonwijk in Brakel. De woning is omstreeks 2007 traditioneel gebouwd, de woning is zeer compleet afgewerkt. De garage beschikt over een bergzolder met vaste trap! De woning ligt in een jonge woonwijk, in een rustige woonstraat nabij alle voorzieningen van het dorp. De woning heeft zowel aan de voor- als aan de achterzijde een vrij zicht! Inhoud circa 480 m3, perceeloppervlakte 265 m2. Globale indeling: Hal met meterkast en toilet. Ruime en lichte woonkamer met openslaande tuindeuren en vaste kast. Keuken aan de voorzijde met luxe inbouwkeuken voorzien van apparatuur. Op de 1e verdieping grenzen aan de overloop 3 slaapkamers en een badkamer met douche, toilet en wastafelmeubel. Op de 2e verdieping is een extra slaapkamer en ruime voorzolder. De tuin zowel voor als achter de woning is professioneel aangelegd en voorzien van onder andere sierbeplating, sierbestrating en een gazon. De achtertuin biedt volop privacy en is van de oprit gescheiden middels een poort. INRUIL EIGEN WONING BESPREEKBAAR.

VP â&#x201A;Ź 262.500,- kk

Wilt u misschien binnenkort uw huis verkopen? U wilt deskundig en betrouwbaar advies? Neem dan contact met ons op voor een VRIJBLIJVENDE WAARDEBEPALING! Wij bieden deze maand een gratis professionele fotoreportage aan bij het in verkoop nemen van uw woning! Heeft u een andere woning op het oog? Wij adviseren u ook graag bij AANKOOP of TAXATIE! Wij hanteren concurrende tarieven.

GeĂŻnteresseerd? Ga dan voor meer informatie naar de digitale vacaturebank op www.welzijnbommelerwaard.nl of bel met 0418-634231 en vraag naar de afdeling vrijwilligerswerk (iedere werkdag tussen 09.00 en 11.30 uur).

Nieuwsgierig? Neem vrijblijvend contact met ons op! 0418-512474 . info@nieuwdorp.nl www.nieuwdorp.nl

Stichting Welzijn Bommelerwaard Bernhardstraat 4, 5331 TA Kerkdriel Bezoektijden: ma. t/m do. 09.00-11.30 uur  T 0418-634231 E info@welzijnbommelerwaard.nl

Recent door ons verkocht: Wilhelminalaan 64, Brakel VERKOCHT Schoolstraat 40, Gameren VERKOCHT Troelstrastraat 73, GeldermalsenVERKOCHT Kweldam 2-4, Hedel VERKOCHT Secretaris Janssenstraat 17, Rossum VERKOCHT Bisschop Ludgerstraat 23, Zaltbommel VERKOCHT

In -en verkoop onroerend goed - Professionele bemiddeling - Taxaties -Projectontwikkeling

  >::::)7)5-2+9%67+3)(20


onroerend goed

Woensdag 20 november 2013

GRUTAKKER

24

H E D E L

Informatiedag op de bouwlocatie Zaterdag 23 november a.s. van 10.30 tot 12.30 uur

Wo n e n a a n h e t wa t e r Op een markante plek in Grutakker worden fraaie vrijstaande woningen aan het water gebouwd. Deze woningen brengen het allerbeste samen in woongenot en leefcomfort. Het zijn prachtige huizen met een stijlvolle uitstraling, ruime plattegronden en een garage. De achtertuinen grenzen met een vlonder aan het water.

K

van Met de af â&#x201A;Ź d 237 uokoop .600 ,- in -regelin cl. 2 g: 1% BTW

Scherpe prijzen en lage lasten De scherpe prijzen van deze woningen in combinatie met het gunstige energieverbruik zorgen voor lage woonlasten. Hierdoor wordt vrijstaand wonen voor veel mensen bereikbaar. De Duokoopregeling van BijZonderPlan kan een handje helpen bij de ďŹ nanciering.

Informatiedag Bent u geĂŻnteresseerd, kijk dan op www.grutakker.nl of laat u informeren tijdens de informatiedag. Wilt u op de hoogte blijven van toekomstige ontwikkelingen en andere woningtypen in een volgende fase van Grutakker, laat het dan weten via de site.

Vrijstaande waterwoningen Prijs vanaf: â&#x201A;Ź 339.750,- v.o.n. incl. 21% BTW

K

Ontwikkeling

Deze woningen worden u ook aangeboden met de duokoop-regeling. 4)-0& &!+"1*)-"% 4!+#(%)'(,#,('(&,-( 43,& -+%+()(+(- 4#&#!3((#+('- 4!&#$%,#$%)*(/(!+)(')!&#$%

De Waal 2 5684 PH Best www.berlaere.nl

Informatie Waterstraat 23 5301 AH Zaltbommel Tel. 0418 - 68 03 00 www.vankesselsmit.nl

De BijZonderPlan adviseur is aanwezig op de informatiedag, kom langs en informeer naar uw mogelijkheden!

www.grutakker.nl INSCHRIJFPROCEDURE LOOPT TOT 129(0%(5ÇŠ885

LET OP: LAATSTE BLOK IN DE VERKOOP!

Betaalbaar ruim wonen, dat kan in Westendorp. OP DE HOOGTE BLIJVEN? VOLG ONS OP:

MEER INFORMATIE:

::::21(1,1'(:$/8:(1/

RUIM 1 0 4-KAM 0 M 2 ERS

â&#x201A;Ź 164.9

50,-

WESTENDORP DE WALUWE FASE II


Woensdag 20 november 2013

Kerkwijk kopje onder ĨĢįĨĴĦħĨš Kerkwijk gaf op zure wijze de punten weg tegen de amateurs van Willem II. Bij een 3-2 voorsprong voor de thuisploeg troffen de Tilburgers rond de zeventigste minuut binnen één minuut twee keer. Deze mokerslag kwam Kerkwijk niet meer te boven: het bleef 3-4 voor Willem II.

Zwaarbevochten overwinning voor Roda Boys 66AHI™ Roda Boys won zaterdag weliswaar van Altena (2-1), maar kon geen vervolg geven aan de galavoorstelling van een week eerder tegen WNC. Daar zag het in eerste instantie wel naar uit, want nog voor een half uur was verstreken stond het op De Maaskant al 2-0 door doelpunten van Ozcan Ozkaya en Pascal Ippel. Altena maakte snel erna de gelijkmaker. Zonder te scoren ploeterden in de tweede helft zich op de taaie grasmat naar het eindsignaal. Bij Roda Boys bleef JP Becht met een rugblessure aan de kant. Linksback Jordanis Moschatsis zat een schorsing uit; zijn plek werd ingenomen door Angelo Stoove. Omdat ook koploper Lienden won (uit bij Hardinxveld) blijft Roda Boys tweede. Het keurkorps van trainer Gerrie Schaap kan komende zaterdag bij winst in het inhaalduel tegen Rijswijkse Boys de koppositie pakken.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

Punt Nivo Sparta tegen sterk Eemdijk ķĞĩığĬĪĪĢĩš Een tegengoal vijf minuten voor tijd voorkwam zaterdag de derde opeenvolgende overwinning voor Nivo Sparta. De Zaltbommelse eersteklasser deelde in een enerverend duel de punten met Eemdijk: 2-2. De thuisploeg kwam diep in de blessuretijd van de eerste helft met 0-1 achter nadat de boomlange spits van Eemdijk naar de grond ging in een shirtjetrekduel met Wesley Paymans. Trainer Roland Schuermans vond de strafschop te makkelijk gegeven.

Al na drie minuten trof de koploper doel. “Uit de eerste corner werd er al binnen gekopt”, blikte Meulendijk terug. DSC deed er vervolgens alles aan om het duel een ander gezicht te geven. Dat gebeurde met uitstekend spel. Meulendijk: “Maar het zat ons niet bepaald mee. We waren soms beter maar alleen de afronding ontbrak.”

ste helft op voorsprong komt door een dubieuze penalty, en wij het vervolgens vijf minuten voor tijd weggeven, dan hadden wij de drie punten verdiend.” De Bommelse ploeg heeft duidelijk het lek boven na een zwakke seizoenstart. Uit de laatste drie wedstrijden werden zeven punten vergaard. Vooral de rentree van de creatieve Van Ommen

De gasten eindigden het duel met tien man nadat de aanvalsleider met twee keer geel van het veld werd verbannen. Eemdijk, dat eerder dit seizoen indruk maakte met een 6-1 overwinning tegen koploper VVZ’49, speelde in fysiek opzicht op het randje. Schuermans zag twee ploegen die gingen voor een overwinning. Volgens hem maakte Nivo Sparta de meeste aanspraak op de zege. “Het kwartje viel weer eens net niet onze kant op. Als je kijkt dat Eemdijk pas in de 47ste minuut van de eer-

Ophemert

0

In een goed bezochte derby rekende Ophemert na rust af met buurman Waalkanters/Opijnen. Na een doelpuntloze eerste helft namen de gasten met 0-3 de punten mee naar huis. “Voor rust waren we redelijk aan elkaar gewaagd, maar in de tweede helft waren zij wel beter”, vond Waalkanters-aanvoerder Pascal Schimmel. “Een terechte overwinning. Na de 0-1 gingen we met meer rust en overleg voetballen”, zag Ophemert-trainer Diederik de Graaf. Remco Moret was met drie assists man van de wedstrijd. Rick de Vries maakte de 0-1 en 0-3. Tussendoor scoorde ook Ruben Verbeek.

FOTO: TEUS ADMIRAAL

WNC en GVV’63 verliezen, Brakel wint įĢĤĦĬ š WNC werd gekleineerd en GVV’63 verloor in 2F. In 4D boekte Brakel een forse winst op TEC.

Door het verlies ligt DSC nu dertien punten achter op de koploper met de aantekening dat de ploeg van Meulendijk twee wedstrijden minder heeft gespeeld. “Het zal moeilijk worden RKDVC te achterhalen. Dan zullen wij alles moeten winnen en dan zal RKDVC wel punten moeten verspelen. Dat laatste zie ik zomaar niet gebeuren. We gaan dus maar voor een ander prijsje. Proberen tweede te worden en dan via de nacompetitie maar proberen alsnog hogerop te komen”, aldus Meulendijk die aan het einde van het seizoen dolgraag met promotie afscheid wil nemen van ‘Driel’.

Everstein-WNC 6-1 WNC verloor met liefst 6-1. Jan Groenenberg van WNC kon alleen over de openingsfase enigszins tevreden zijn. “We kwamen ongelukkig achter. Daarna liepen we achter de feiten aan en hebben we zeer zwak gespeeld.” Die 1-0 viel toen Roderik Kieft een bal achter wilde koppen, maar hij mikte via de paal in het doel. Daarna liep Everstein uit, onder meer door vier treffers van André van der Veer. Dankzij een eigen doelpunt van de thuisploeg (5-1) werd de twijfelachtige Waardenburgse eer nog gered.

GVV’63 – SV Meerkerk 0-1 GVV’63 kwam een vroege achterstand tegen Meerkerk niet meer te boven: 0-1. Na de eigen goal van Ronald van Wijk in de twintigste minuut kregen de gasten voor rust nog een prima kans op 0-2. Na de pauze was GVV’63 de bovenliggende partij met als beste kans de kopbal van Nick Ekelmans over het Meerkerkse doel vloog. In een poging om het scorende vermogen aan te jagen voegt trainer John Laponder vermoedelijk Thomas van der Leij toe aan de selectie. De 17-jarige scoort in de A-jeugd aan de lopende band. Brakel – TEC 9-2 Jasper Gouda Quint was met vier treffers waaronder één penalty hofleve-

rancier, maar ook Van den Werken (2), Van Wijgerden (2) en Van Balen (1) pakten hun goals mee. Brakel, al sinds begin oktober zonder verlies, speelde de Tielenaren weg met een rechterflank die met Stefan van Breda, Didier van Wensveen en John van Balen louter uit tieners bestond. MVV’58 – Well 1-2 Well was dicht bij een verrassing maar een miraculeuze goal van MVV’58 doorkruiste de op handen zijnde stunt. Twee minuten voor tijd zeilde een vermoedelijk als voorzet bedoelde bal van een Meterense speler over de verbouwereerde Wellse keeper Arjan van Aalst. Daarmee kwam MVV’58 op 2-1 en was het duel beslist.

Hurwenen geeft goed partij Zuilichem NOAD’32

2 2

Jan van Arckel SCR

2 1

3

0-1 en 0-3 Rick de Vries; 0-2 Ruben Verbeek

vorm in staat moet worden geacht om uiteindelijk een plek in de topvijf te veroveren. De ploeg staat momenteel negende. Schuermans verwacht dat Erwin Stadhouders na de winterstop bij de selectie kan aansluiten. De ‘topaankoop’ die tot voor kort onder contract stond bij NEC is al sinds zijn aankomst in Zaltbommel geblesseerd.

™K^_[b^cjiZckddgYZZ^cYi^_Y!hXddgYZ:ZbY^_`YZ\Za^_`bV`Zg#

de wedstrijden Waalkanters

brengt rust op het middenveld. Ook de volgens Schuermans “132 jaar oude” verdediging houdt prima stand. Twee mannen van de oude garde, Niels Blom en Bjorn Cevat, begonnen dit seizoen op de bank, maar hebben een basisplaats veroverd. “Zij hebben hun kans gegrepen”, aldus Schuermans. De trainer vindt dat Nivo Sparta in deze

Nivo Sparta rechtte in de tweede helft de rug en boog de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Eerst kopte Dave Brothwell binnen op een vrije trap van Larry van Ommen. Zeven minuten voor tijd scoorde Peti Lutgens, ook met het hoofd. Twee minuten later scoorde Eemdijk alweer de gelijkmaker. Paymans was vlak voor tijd dichtbij de 3-2.

DSC ziet aanval op koploper mislukken ĨĢįĨġįĦĢĩ š DSC zal voorlopig in 3C het ongenaakbare RKDVC voor zich moeten blijven dulden. De manschappen van trainer Erik Meulendijk probeerden de Drunenaren pootje te lichten maar dat mislukte: 0-1 verlies.

25 regio-voetbal.nl

Erik van Dalen 1-1, Rob Bouman 2-2 “Als we nou eens wat meer tot scoren kwamen”, verzuchtte Zuilichem-trainer Arjen Dekkers. Zijn team moest zich zaterdag tegen NOAD’32 tevreden stellen met een 2-2. “Voor rust hadden we zeker met 3-1 of 4-1 voor moeten staan”, opperde Dekkers. “We spelen bij vlagen goed voetbal maar die doelpunten willen maar niet komen.” Zuilichem moest tegen de Wijk en Aalburgers tweemaal van een achterstand terugkomen. Arjen Dekkers: “Ik moet ook wel zeggen dat wij in de tweede helft slecht speelden en NOAD de betere kansen kreeg.” De bezoekers raakten in die periode inderdaad ook nog een keer de lat.

Paul Eerhart 1-1, Jeroen de Groot 2-1 Jan van Arckel kwam pas in de extra tijd voorbij de nummer voorlaatst. “We troffen een zeer afwachtende en laffe tegenstander die collectief terugzakte. Door die speelwijze van SCR hadden we het wat moeilijker dan anders. Ik denk dat we 85 procent balbezit hebben gehad”, keek Jan van Arckel-trainer Rob van Loon terug op de confrontatie. De ene keer dat SCR voor het doel van Boys van Wandelen kwam was het wel raak. Maar Jan van Arckel wist het net op tijd recht te breien hoewel de overwinningstreffer door Jeroen de Groot pas in de extra tijd tot stand kwam.

ğĬĪĪĢĩĢįĴĞĞįġ š In 4F rook Hurwenen tegen koploper Vlijmense Boys even aan een stunt. Vlijmense Boys – Hurwenen 3-2 “We hebben lekker gespeeld tegen de koploper. Natuurlijk was Vlijmense Boys wel iets beter maar we waren toch ook lange tijd gelijkwaardig”, aldus Hurwenen-trainer Piet van Lent. Hurwenen kwam na rust via Gertjan Piels op gelijke voet (1-1) en tot de zeventigste minuut bleef die stand op het bord. Pas toen liep de thuisclub weg naar 3-1 voordat Berry van Maren de 3-2 kon aantekenen. Maliskamp – Alem 1-0 “We hadden iets meer verdiend. Dit is geen terechte uitslag”, verwoordde Alem-trainer Patrick Theuwis die spits Davy Baars vanwege een schorsing miste. “Het zat ons niet mee. We speelden te gejaagd. De laatste bal was niet goed. Nog wel een keer tegen de paal”, vervolgde Theuwis. Vijfde klasse D Raptim – Heerewaarden 4-1 “We hebben op gewoon gras al moeite. Kunstgras is niks voor ons”, aldus Ad Schippers, trainer van Heerewaarden. Het duel was in de rust al beslist (3-1).

Bas van Duivenvoorden scoorde. Rossum – SCZ 2-5 Via Johan Verhoeven en Patrick Jansen nam Rossum een 2-0 voorsprong. Maar uiteindelijk moest toch het hoofd gebogen worden. “Allerlei feestactiviteiten betaalden schijnbaar hun tol. We waren niet goed genoeg”, aldus Rossum-trainer Erik Oeben. FC Drunen – Hedel 1-4 Behoudens de eerste tien minuten toen de thuisclub op voorsprong kwam, ging het voor Hedel van een leien dakje. “We habben het na de zwakke beginperiode daarna keurig afgewerkt. We waren op alle vlakken de betere ploeg”, stelde Hedel-trainer Suat Tasci. Islam Buyuk (2x), Tim Quik en Jelmer Toonen zorgden voor de Hedel-productie. RKVSC – RKKSV 1-3 RKVSC snakt naar de winterstop. “De blessuregevallen stapelen zich op. En als kleine vereniging valt dat moeilijk op te vangen”, aldus trainer Wilco van Houtum die om een voorbeeld te noemen momenteel een beroep moet doen op Erwin Oomen de keeper van het vierde. Giovanni Parto maakte nog wel gelijk (1-1) maar dat was niet voldoende. RKKSV scoorde nog twee keer.


TE KOOP AANGEBODEN

T.k. boiler 80 ltr €100,-; 2 schuifdrn bi m.glas 2mH87cmB €50,-; opblaas sneeuwpop €35,-; kerstballen/kranzen/mannen/linten/ lichten enz. €100,-; ant. stoeltje m. biezen zijkant €25,-; form figuurzaag. Tel. 0418631307.

Duidelijk iets voor jou? E. van Wijk Logistics in Giessen is een internationaal logistiek dienstverlener met een duidelijke visie: afspraak = afspraak. Deze duidelijkheid komt naar voren in alle facetten van dienstverlening: van planning tot transport, van warehousing tot value added logistics. Ons familiebedrijf is onderdeel van een internationaal opererende truck- en transportgroep met buitenlandse vestigingen in Roemenïe en Oekraïne. Voor onze vestiging in Giessen zoeken wij een nieuwe collega:

Customer service medewerker (m/v) fulltime

In deze functie ondersteun je de planning. Voor een belangrijk deel bestaat dit uit het onderhouden van contacten met klanten over lopende transporten. Daarnaast handel je uitgevoerde transportopdrachten af en signaleer je eventuele afwijkingen. Ingeval van problemen analyseer je de oorzaken en onderneem je actie ter voorkoming in de toekomst. Verder speel je een belangrijke rol bij het uitbesteden van transportopdrachten. Wij zoeken een enthousiaste kandidaat die beschikt over een mbo(niveau 4)/ hbo- opleiding. Een goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal. Daarnaast ben je een evenwichtige persoonlijkheid met een proactieve, flexibele en gedisciplineerde werkhouding. E. van Wijk Logistics biedt je een functie in de dynamische wereld van transport en logistiek. Heb je belangstelling voor deze functie? Kijk dan op www.evanwijk.com voor meer informatie over ons bedrijf en mail je CV en motivatie naar aberchum@evanwijk.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eelco van Diggelen via 0183 - 44 79 00.

www.evanwijk.com

Banen voor het aanklikken Vind je nieuwe job op www.hetkontakt.nl

Guard zoekt mannen en vrouwen met initiatief voor de beveiliging Het succes van Guard Academy is de unieke combinatie van theorie en praktijk

T.k. wandkast m. bar en vitrine v. taxushout; grenen buffetkast; kroonluchter; ovale salontafel klass.; harmonium; perzen; comtoise klok; hometrainer; toogkast klass. Tel. 078-6102745/6100885. T.k. paarden/vee trailer €475,-. Tel. 06-20668120. Gratis: 35x oude plavuizen 21x21cm. Tel. 0347-372230. T.k. tractor holder ; schilderij jrn 60 €75,-; oud fornuis €40,; boodschappen trolly €7,50. Tel. 0418-673424. T.k. 3 dzn oud htn speelgoed €35,-. Tel. 0610208290. T.k. 50 romans €10,-; 50 kndrbkn €10,-; 10 oorlogsbkn €8,-; 20 thrillers €7,-; 10 wereldatlassen €32,-; 6 dzn speelgoed €17,-; 10 voorleesbkn €3,-; 100 LP's €35,-; elek. mes Moulinex €4,-; sneeuwketting €10,-; 180 stenen beeldjes €22,-; 10 legpuzzels 1000st. €8,-; 50 peuterbkn m. harde kaft €7,-. Tel. 06-12449914. T.k. 2 msjsfietsen, 1 Gazelle oranje/oker 22" i.z.g.s. €40,-, 1x Batavus d.paars i.g.s. 24" €35,-. Tel. 0345-642767. T.k. set achterwielen m. banden v. Ford dexta-mf enz.; weidepomp; hogedrukreiniger; oud gereedschap. Tel. 06-29534064.

Trouwplannen Kom voor jullie huwelijkskaart of eigen ontwerp naar: De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan Tel. 0183-583311

Guard Academy houdt op zaterdag 30 november een speciale selectie- en adviesdag voor de opleiding MBO beveiliger 2 op haar vestigingen te Deventer, Nijmegen, Amsterdam en Dordrecht. Diegene die de opleiding met succes afronden zijn kort daarna vrijwel zeker van een baan in de beveiliging. Ruim 80% van de cursisten heeft na het behalen van het beveiligingsdiploma binnen 2 à 3 maanden een baan in de beveiliging gevonden. Ondanks de crisis is de vraag naar beveiligers namelijk nog steeds groot. Beveiligingsbedrijven vragen nog steeds goed opgeleid personeel. Dit komt onder meer door de steeds strenger wordende veiligheidseisen. Niet alleen bij luchthavens, maar ook bij scholen, ziekenhuizen, banken, overheidsgebouwen, industrieterreinen en evenementen. Bovendien neemt nog steeds de criminaliteit in omvang toe. Guard heeft in de loop der jaren honderden beveiligers opgeleid. De opleiding is intensief en duurt een half jaar. Bijna alle toegelaten cursisten slagen en vinden zeer snel werk in de beveiliging. Nog steeds wordt bij beveiligers gedacht aan grote sterke mannen. Niets is minder waar. Ook aan vrouwen in de beveiliging is steeds meer behoefte net als aan 45 plussers. We moeten hier bij denken aan werkzaamheden zoals telefoniste, receptioniste en conciërge functies op scholen, baliewerkzaamheden in overheidsgebouwen, maar ook front- en backstage activiteiten bij vele soorten evenementen en winkelbeveiliging. Om te mogen werken in de beveiliging is een MBO niveau 2 diploma vereist. Dat geslaagden van de Guard opleiding met dat diploma snel een baan vinden komt doordat de opleiding tot de meest complete en beste in Nederland mag worden gerekend. Guard biedt dan ook vele extra vakken zoals AED, parkeerregelaar en EHBO. Uniek is dat Guard de theorie opleiding combineert met een zeer gevarieerd praktijkgedeelte. Zo kunnen cursisten brede werkervaring opdoen en in de volle breedte kennismaken met het vakgebied. Ook kan de stage worden ingericht rondom de persoonlijke situatie van de stagiair en kan er tevens op veel momenten in de week stage worden gelopen. Ook in de weekenden. Een stage bijna op maat dus en aangepast aan de persoonlijke situatie. Guard kent eigenlijk geen uitvallers. Dit komt door de uitgebreide selectie vooraf. Zo wil de opleiding teleurstellingen voorkomen bij de cursist. Guard screent dan ook altijd vooraf. EEN TOEKOMST IN DE BEVEILIGING DIE WERKT EN LOONT Studeren kost helaas geld. Veel mensen die graag bij Guard de opleiding willen volgen hebben dat geld bij de start van de opleiding niet. Helaas is ook de overheid sinds enige tijd niet meer bereid om scholing te vergoeden. Guard merkt dan ook dat veel mensen niet meer willen en kunnen wachten op een bijdrage vanuit bijvoorbeeld het UWV of de Gemeente. Ze tonen zelf initiatief, investeren zelf en nemen zo hun eigen toekomst in handen. Een belangrijke reden voor Guard om te starten met een eigen studiefinancieringfonds waardoor voor iedereen met initiatief de opleiding toegankelijk en betaalbaar blijft. Voor inschrijving aan de opleiding is deelname aan de selectie- en adviesdag verplicht. Verder mag een cursist geen strafblad hebben. Inschrijven voor de selectie- en adviesdag kan via de website van Guard Academy, www.guardgroup.nl

DE ST IS IN HET LAND! KOM NAAR DE INTOCHT OP 30 NOVEMBER

ENJOYNEERING DE NIEUWE LEON ST, HET RUIMST IN ZIJN SOORT De eerste station in de Leon familie is een feit. De sportieve stationwagon zit vol innovaties en met de enorme bagageruimte (587 liter - 1470 liter) heeft hij één van de grootste laadruimtes in zijn klasse. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de nieuwste generatie high-quality mediasystemen en de nieuwste technologieën zoals unieke Full-LED verlichting, Adaptive Cruise Control en Lane Assist. Met het ruime aanbod zuinige motoren in 14% en 20% bijtellingscategorieën en de aantrekkelijke Business-versies met standaard onder meer navigatie, cruise control, middenarmsteun parkeersensoren en lichtmetalen velgen is de nieuwe Leon ST de ‘knapste’ stationwagon in zijn soort. DE NIEUWE SEAT LEON ST IS ER AL VANAF € 21.800,-

14% BIJTELLING. OOK IN 2014!

INTRODUCTIE VRIJDAGAVOND 29 EN ZATERDAG 30 NOVEMBER INTRODUCTIEWEEKEND 30 NOVEMBER

SEAT.NL

Gemiddeld brandstofverbruik SEAT Leon ST: 3,2 - 5,9L/100 km (1:31,25 - 1: 16,95). CO2 emissie g/km 85-135. Er is al een SEAT Leon vanaf € 21.800,- inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Genoemde prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen ‘af importeur’. SEAT-importeur Pon’s Automobielhandel B.V., Leusden. Getoonde afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Prijzen zijn inclusief BTW. Vraag naar meer informatie bij je SEAT-dealer.

Autobedrijf Thur Genderen B.V. Kelderstraat 2-4 F Genderen

www.thur.nl 0416 - 35 11 56


Woensdag 20 november 2013

Uitslagen HCB

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

27 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Goede resultaten Gelderse Boys

Piet van Lent geen trainer fusieclub

ĞĪĪĢįķĬġĢī š Verschillen ruiters van de Gelderse Boys hebben mooie resultaten behaald tijdens de diverse selectie wedstrijden.

met Donna kl. M1 183 punten = 1wp; Bettina Krol met Daimond Boy M kl. L1 187 punten = 1 wp; Demi Roeters met Zidana kl. L1 186 punten = 1 wp.

ĥIJįĴĢīĢīĊįĬİİIJĪ š Trainer Piet van Lent heeft aan het bestuur van zondagvierdeklasser Hurwenen bekend gemaakt dat hij naar een andere uitdaging uit ziet.

Ammerzoden, KNHS Para Dressuur Trophy (een selectie wedstrijd voor de gehandicapte paardensporter): Lizzy van Zon met Krezip 60.48% op haar eerste wedstrijd, grade 4. Rosmalen, dressuur voor paarden: 4e plaats voor Sanne Vos met Don Juan kl. M1 189 punten = 1 wp; Fiona van Es

Pony’s Maren-Kessel, dressuur voor pony’s: 1e prijs Jill Bogers met Jessy kl. cat. C L1 194 punten = 1wp; 2e prijs Inge Timmermans met Tara kl. L1 cat. A 188 punten = 1wp; 2e prijs Lars Kohlen met Wisper kl. B cat. B 194 punten = 1 wp; 2e prijs Loes Verlouw met Merle kl. B cat. E 186 = 1wp.

Succesvol debuur Noraly van Hemert

Ledenvergadering v.v. Hurwenen

Het eerste deel van de clubkampioenschappen van ZV Kerkdriel was een waar prijzenfestijn. Op de foto een aantal jonge medaillewinnaars.

ĤĞĪĢįĢīš Een succesvol debuut voor Noraly van Hemert in de para-dressuursport. In Ammerzoden startte ze met haar paard Pronkje-Anne H. voor de eerste keer in zo’n wedstrijd. Ze reden de novice-test voor grade 3 en behaalden een mooie score van 67,27%.

ĥIJįĴĢīĢīš Volgens de statuten van v.v. Hurwenen waren er tijdens de vorige ledenvergadering te weinig leden aanwezig om middels stemming de fusie met v.v. Rossum al dan niet te bewerkstelligen. Daarom is er woensdag 27 november vanaf 19.00 uur een extra ledenvergadering ingelast.

ĨĢįĨġįĦĢĩš Het was zaterdag weer gezellig druk in de manege aan de J. Stuversdreef in Kerkwijk tijdens de onderlinge dressuurwedstrijden. Dit waren de uitslagen. Proef 4 t/m 6: 1. Tessa Stoppelenburg uit Zaltbommel met Baboeschka: 238; 2. Maud Kolenbrander uit Kerkdriel met Easy: 236; 3. Sam Broekmeulen uit Kerkdriel met Happy: 228. Proef 7 t/m 11: 1. Julian Soer uit Gameren met Malaxis: 228; 2. Emma Schellekens uit Nieuwaal met Zazou: 224; 3. Eva Nije uit Sleeuwijk met Malaxis: 217. Bij de senioren won Carly Wenmakers uit Den Bosch met Zazou. Zij haalde 228 punten.

Tweede plaats voor duo L’Ammerzo ĞĪĪĢįķĬġĢīš Gerard Vogel en Wim van Zandwijk van jeu de boulesvereniging L’Ammerzo hebben donderdag een verrassende tweede plaats bereikt op het altijd druk bezochte midmaandtoernooi. Ook deze dag was het weer een sterk spelersveld van 36 doubletten. Zondag in de thuishal van L’Ammerzo het jaarlijkse tète-à-tète toernooi gespeeld. Een speeldag waar ieder opgegeven verenigingslid individueel speelt voor de eerste plek. Bertus Pulles liet iedereen achter zich en werd eerste. Ad Craane en Tiny Janssen werden tweede en derde.

De inwoner van Beesd zal dus niet solliciteren naar de trainersfunctie bij de nieuwe fusieclub, die met ingang van het volgend voetbalseizoen ontstaat als Rossum en Hurwenen samensmelten. “Ik vind dat er bij een fusieclub ook een nieuwe, neutrale man voor de groep moet”, legt Van Lent zijn beslis-

sing uit. Van Lent hoopt nu elders een nieuwe verbintenis aan te gaan. Voor Erik Oeben, de huidige trainer van vijfdeklasser Rossum, lijkt nu de weg open te liggen om volgend seizoen bij de nieuwe fusieclub aan de slag te gaan. Oeben heeft immers ook voor volgend seizoen een verbintenis met Rossum. Oeben wil desgevraagd nergens op vooruit lopen. “Inderdaad heb ik een tweejarige verbintenis. Begin december zal er waarschijnlijk meer duidelijkheid komen hoe het allemaal verder gaat”, aldus Oeben.

ASIO Haaften gelijk tegen JVC uit Vught ĥĞĞģıĢīš De tafeltennissers van ASIO uit Haaften hebben zaterdag met 5-5 gelijk gespeeld tegen JVC 5 uit Vught, dat op de laatste plaats staat. Adri van Maurik en Cor van Horssen wisten ieder twee partijen en samen het dubbelspel te winnen. Met nog een wedstrijd te gaan staat ASIO gedeeld tweede met 47 punten. Nummer 1 heeft 59 punten dat is TTCV uit Veghel. Die is dus nu al kampioen in de derde klasse L.

Offday dames Podarwic ĞĞĩİı š De dames van Podarwic uit Aalst hebben zaterdag geen enkele set weten te winnen van tegenstander Sarto. In Tilburg werd het dan ook 4-0 voor de thuisploeg. De Aalstse dames hadden een collectieve offday. De eerste set werd niet geconcentreerd gespeeld, waardoor de passes niet goed afgeleverd werden. Er werd niet scherp verdedigd en ook de aanvallers scoorden te weinig. Ondanks de twee time-outs van coach Joh Mutsaers en een goede invalbeurt van Jolinde van

Bergen ging de set verloren. Ook in de tweede set speelden de dames niet scherp genoeg. De snelle middenaanvallen van Sarto werd niet goed verwerkt en ook deze set ging verloren. De derde set kwam spelverdeelster Romy van de Velden in het veld. Zij wist de aanvalsters goed te bedienen en ook de pass begon iets beter te lopen. Het ging lange tijd gelijk op, maar aan het einde van de set slopen er toch weer te veel foutjes in en zo ging ook deze set naar Sarto. Ook in de laatste set kwamen de dames van Podarwic er niet meer aan te pas.

Erik Meulendijk vertrekt naar Emplina ĨĢįĨġįĦĢĩĊŶİĉĥĢįıĬĤĢīğĬİĠĥ š Erik Meulendijk verruilt DSC volgend seizoen voor RKVV Emplina uit Empel. Net als zijn huidige club DSC speelt Emplina in de zondag 3 klasse C. De ranglijstpositie is momenteel niet

rooskleuring: dertiende met pas 3 punten uit zeven wedstrijden. Clubambitie Erik Meulendijk volgt bij RKVV Emplina Hans Lathouwers als hoofdtrainer op. Bestuur en trainer onderschrijven de

clubambitie van de Empelse club: ‘met zowel de huidige jonge en talentvolle selectie als met de potentie aan binnenkort doorstromende jeugd gaan werken aan een mooie toekomst voor Emplina’.

q WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Prestatiemedaille voor zwemmers ĨĢįĨġįĦĢĩš Joop Tuppe, Kimberley Gerritsen en Bram van Gent hebben de bronzen prestatiemedaille seizoen 2012-2013 van de KNZB ontvangen. Alle drie behoorden ze tot de top tien van Nederland in hun eigen jaargang. Ze kregen de medaille uit handen Hans Daalder, voorzitter van ZV Kerkdriel.

Daar krijg je nou een kleur van! Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Het Kontakt ™9Z_dc\ZiVaZci_ZhGZWZXXVBVVhZc:bbVkVcYZLZg`Zc#

™9ZiVaZciZckVcOKOVaiWdbbZa#

Dertien medailles voor Hamarithi

Jonge zwemmers in top drie

66AHI™ De turnsters van Hamarithi uit Aalst hebben tijdens de turnvijfkamp tussen

O6AI7DBB:A™

vijf regionale turnclubs in Eck en Wiel in totaal dertien medailles gescoord. Aan het toernooi nemen meer dan 130 turnsters deel op meerdere niveaus. De wedstrijd, die werd georganiseerd door Hamarithi en AZSV DOS, markeerde de opening van een nieuw seizoen.

De jongste zwemmertjes van ZV Zaltbommel vertrokken zaterdag naar Kerdriel voor de open clubkampioenschappen. Op de foto de talentjes de zich in de top drie wisten te zwemmen: Claudia van Hemert, Romy Sonneveld, Fea Sanders, Kim van Deijzen, Carola, Robert en Thomas den Breejen (drieling) en Giovanni van den Oever.


WOUDRICHEM B. vd Lelystraat 16a tel. 0183 30 70 40 WIJK EN AALBURG Bergstraat 49 tel. 0416 69 69 66 SPRANG-CAPELLE Raadhuisplein 37 tel. 0416 54 02 25

Wijk en Aalburg Vergeet Mij Niet 9

Wijk en Aalburg Veldstraat 63

Genderen Oegemastraat 20

Volledig gerenoveerde vrijstaande woning met nieuwe aanbouw en garage. Een absolute buitenkans voor wie alles gelijkvloers wil met een ruim perceel grond en een grote schuur.

Zeer unieke locatie in het buitengebied van Wijk en Aalburg. Het grondoppervlak bedraagt 2575 m2 en is schitterend gelegen, grenzend aan een bosrijk perceel. Op de grond staan een woning en 2 oude schuren. De woning heeft een inhoud van ca. 225 m3 en een woonoppervlak van ca. 84 m2. De afwerking is volledig gedateerd maar de ruimteverdeling is praktisch.

Fraaie karakteristieke vrijstaande woning met bedrijfsruimte midden in het hart van het dorp. Met het nodige vakmanschap gebouwd in de jaren ‘50 wat duidelijk terug te vinden is in de bouwdetails. Het woonhuis heeft een inhoud van ca. 350 m3 en is keurig bijgehouden maar qua afwerking gedateerd. De leefruimte is goed en de meeste vertrekken zijn bijzonder licht.

Begane grond: hal, toilet, gesloten trap waaronder een kelderkast, woonkeuken, woonkamer met schouw, bijkeuken en doucheruimte. Verdieping: overloop met vaste kast en 3 mooie slaapkamers waarvan 1 met ruime kledingkast.

Begane grond: hal met trapopgang naar de verdieping, toegang tot de ruime en koele kelder en eetkamer met open doorloop naar de keuken. De woonkamer is licht en aan de achterzijde voorzien van tuindeuren. Tevens is er een schouw met gaskachel aanwezig. Vanuit de keuken toegang tot de recent gemoderniseerde doucheruimte met toilet. Verdieping: overloop, 3 slaapkamers met diverse vaste kasten, een wastafel en openslaande deuren naar het balkon. Zolderetage: bergzolder.

Begane grond: hal, gesloten keuken met nieuwe keukenopstelling voorzien van inbouwapparatuur, woonkamer, slaapkamer met vaste kledingkast, nieuwe doucheruimte ingedeeld met grote inloopdouche en wastafelmeubel, achterportaal annex bijkeuken met trapopgang en achterom, tussenportaal, toilet en de schuur met achtergelegen tuinkamer. Verdieping: ruime overloop, werkhoek, veel vaste kastruimte en een slaapkamer.

De schuren hebben een netto oppervlak van ca. 60 en 51 m2. In de tuin staan prachtige oude bomen waardoor zon en schaduw elkaar afwisselen. Het is een weergaloos mooie plek en harmonieus opgenomen in een lint van karakteristieke bebouwing. Nieuwbouw behoort tot de mogelijkheden.

Het woonoppervlak bedraagt ca. 120 m2 en de inhoud ca. 320 m3. De garage heeft een oppervlak van ca. 8 x 5 meter en is voorzien van een op afstand bedienbare roldeur, loopdeur en een raam. Boven het bijgebouw is een grote zolder aanwezig. Het geheel is gelegen op 540 m2 grond met de tuin op het zuiden.

De bedrijfsruimte heeft een oppervlak van ca. 100 m2 en is voor de helft voorzien van een zolder. Door de ramen in de zijgevels en in de schuifdeuren aan de voorzijde wordt veel daglicht verkregen. Opzij is er toegang middels een loopdeur. Er is een rookkanaal aanwezig voor een kachel. De ruimte biedt dan ook legio mogelijkheden voor zowel werk- als in de hobbysfeer. Het geheel is gelegen op 565 m2 grond. De tuin rondom is onderhoudsvriendelijk aangelegd. Het is een mooi compleet object gelegen op een goede locatie.

Vraagprijs € 280.000,00 k.k.

Vraagprijs € 319.000,00 k.k.

Vraagprijs € 299.000,00 k.k.

Verkoopplannen? Bel ons voor een kosteloze waardebepaling.Telefoon 0183 30 70 40

MANSARDEHOFF - Andel 14 Mansardekap woningen Locatie: Leeuweriklaantje Vrij wonen aan een waterpartij midden in Andel 4 hoek- en 10 tussenwoningen Mooie jaren 30 architectuur Koopprijs vanaf € 172.000 v.o.n. Inclusief Keukenhoff keuken, tegels en sanitair Vanaf 1 januari ook startersleningen in de gemeente Woudrichem! Voor meer informatie, de verkoopdocumentatie en de verkoopvoorwaarden kunt u informeren bij de makelaar.

Verkoop:

Ontwikkeling:

De Makelaars van Altena

Tankens Projectontwikkeling B.V.

Woudrichem T 0183 - 30 70 40

Andel T 0183 - 44 18 41

Gouda

I www.demakelaarsvanaltena.nl

I www.tankens.nl

I www.woningborggroep.nl

Garantie- en waarborg:

Woningborg T 0182 - 58 00 04

www.demakelaarsvanaltena.nl

47 bommel 13 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

47 bommel 13 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Advertisement