Page 1

BOMMELERWAARD

WOENSDAG 7 AUGUSTUS 2019 JAARGANG 13 NO. 32 • WWW.HETKONTAKT.NL

Gemeente nieuws

7

zie pagina

Zie pagina

13

• Op de velden van DSC Kerkdriel is maandag de Voetbal 4-daagse van start gegaan. Het evenement is georganiseerd door De Voetbalschool en bedoeld voor spelers van 5 t/m 18 jaar. Meer foto’s op: www.hetkontakt.nl

Binnenlopen zonder afspraak op maandagen van 09:30-12:00 uur. Van Heemstraweg West 2c

Zaltbommel

Tel: 0418 - 202 003 meer info: www.mb-advocaten.com

Jeu de Bommel kan eventueel verhuizen zaltbommel • Pétanquevereniging Jeu de Bommel kan eventueel verhuizen naar sportpark de Watertoren op het perceel dat tot nu toe gereserveerd was voor de Zaltbommelse Tennis Vereniging ZTV. Dat schrijft het college aan de gemeenteraad. Jeu de Bommel is nu nog gevestigd naast zwembad Akwamarijn aan de Thorbeckestraat. De pétanquevereniging heeft al langer de wens om te verhuizen. Het huidige gebouw is afgeschreven en niet hoog genoeg voor officiële wedstrijden. In een hoek van het sportpark, waar Nivo Sparta en de hockeyclub gevestigd zijn, is een perceel van circa 14.000 vierkante meter gereserveerd voor de tennisclub. Na gesprekken tussen ZTV en gemeente is besloten die grond niet langer voor de club te reserveren. Het bestuur van Jeu de Bommel ziet vestiging op het sportpark wel zitten. Ook de handbalvereniging heeft belangstelling. De gemeente gaat nu aan de slag met het maken van een ontwerp waar ruimte is voor de pétanquevereniging én een ‘multicourt’ veld, waar onder andere de buurtsportcoaches en de handbalvereniging gebruik van zouden kunnen maken.

FOTO: LYA CATTEL

Politiek vergadert over containers

Vragen over Wijkerzand

Racen door Wijk en Terug voor de Aalburg Altena Cup

Vertegenwoordigers van vrijwel alle fracties in Zaltbommel zijn vorige week bij een spoedvergadering geweest over de problemen met de ondergrondse containers. In een brief vragen ze om excuses van de Avri aan alle inwoners. Sinds de invoering van het nieuwe afvalsysteem op 1 juli regent het klachten bij de Avri en op social media over niet werkende containers, overvolle glascontainers waar tegenwoordig blik in mag, zwerfafval en de communicatie door Avri.

De fractie van de ChristenUnie in Altena wil dat het college zich inspant om de ‘unieke plek en constructie’ van Het Wijkerzand te beschermen. De partij reageert met schriftelijke vragen op berichten dat Rijkswaterstaat de pijlen heeft gericht op Het Wijkerzand, het natuur- en weidegebied langs de Afgedamde Maas, dat eigendom is van ‘de inboorlingen’ van Wijk. Rijkswaterstaat wil er meer waterberging realiseren en de natuur veranderen.

Het startschot voor de tweede Rollator Race die in Altena wordt gehouden, zal rond 14:00 uur klinken, dit keer in de Azaleastraat in Wijk en Aalburg. Hankenaar Ton Damen heeft inmiddels als diverse keren een Rollator Race georganiseerd en kan dus met recht een ‘rot in het vak’ genoemd worden. “Ik ben er in Oosterhout mee begonnen en vorig jaar heb ik namens de Riethorst Stromenland de race in Almkerk mogen organiseren. Dit jaar gaan we in Wijk en Aalburg racen.”

nieuws

3

nieuws

5

achtergrond

15

Sportwethouder Peter van der Ven onderbrak afgelopen zaterdagmiddag zijn vakantie om het eerste exemplaar van het programmaboekje van de Altena Cup in ontvangst te nemen. Van der Ven kwam daarvoor naar De Hanen Weide in Veen. Voorafgaand aan de oefenwedstrijd Achilles Veen tegen SteDoCo overhandigde Jakko Bouman, voorzitter van de Altena Cup, in bijzijn van penningmeester Kees Braat het fraaie boekwerkje aan de wethouder.

sport

27

Man vermist van schip op de Waal

Onderzoek naar explosieven in Well

Politie bekeurt drinkende mannen

Vakantieweek Hedel start maandag

heerewaarden • De politie heeft maandagmiddag foto’s gedeeld van de man die tussen IJzendoorn en de sluis St. Andries bij Heerewaarden mogelijk in de Waal is gevallen. Brandweer en politie rukten uit en hebben naar de man gezocht op het water, langs de kades. Ook een helikopter werd ingezet om te zoeken. Zondag en maandag is weer naar hem gezocht, maar hij is niet gevonden. Een schipper meldde de vermissing vrijdag rond 10:00 uur. Op facebook heeft de politie afgelopen maandag foto’s en een signalement gedeeld. De man droeg een groen shirt, had een korte broek aan met mogelijk een blauwe overall daaroverheen. Hij heeft donker haar, een baard en een spleetje tussen de tanden. De man is 1.78 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij heeft een tatoeage van onder andere een versierd anker op zijn linkerarm. “Alle betrokkenen zijn ten einde raad en hopen snel meer duidelijkheid te hebben”, aldus de politie.

well • Het voormalig korfbalveld aan de Maaijenstraat in Well is de afgelopen weken onderzocht op de mogelijke aanwezigheid van eventuele restanten niet ontplofte munitie uit de Tweede Wereldoorlog. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de gemeente Maasdriel in het kader van de beoogde woningbouw op die locatie.

hedel • Politie Bommelerwaard heeft vrijdagavond twee mannen bekeurd voor het drinken van alcohol in het Dierenparkje in Hedel. Dat meldt wijkagent Tomas Sluiter op Twitter. “Alcohol drinken, geopend bij je hebben en dronken zijn. Dat hoort niet thuis in het Dierenpark, dus per persoon drie bekeuringen”, aldus Sluiter. Volgens de wijkagent hadden inwoners van het dorp geklaagd over de mannen.

hedel • De 51ste Kindervakantieweek van stichting jeugdwerk De Molshoop gaat maandag om 11:30 uur officieel van start. Er doen dit jaar meer dan 310 kinderen aan ‘Heel De Molshoop bakt’. Na het startsein door burgemeester Henny van Kooten en een illusionist, volgt een gevarieerd programma. De afsluiting is vrijdagavond.

Begin april is de ondergrond met een detectiewagen al in beeld gebracht. De grond met daarin mogelijke resten van explosieven is daarop verwijderd.Het wachten is nu op het rapport met de bevindingen. De gemeenteraad spreekt zich op 19 september uit over het ontwikkelen van het korfbalveld tot woongebied. Een eerste bewonersavond staat gepland op vrijdag 27 september. “Doel is het uitwisselen van informatie en het ophalen van ideeën. Ik wil een zo breed mogelijk gedragen plan”, aldus wethouder Peter de Vries. Op 15 november volgt een tweede bewonersavond.

KEURSLAGER DE VRIES PORTAGE 12 AUGUSTUS T/M 14 AUGUSTUS

Zie pagina 17

3 ROOMSCHNITZELS

2,50

3 KIPSCHNITZELS

6,00

1 KG HOH GEHAKT

5,00

4 MAGERE RUNDERLAPPEN

6,95

Keurslager de Vries Portage Zaltbommel - Tel. 0418-512494


fm Tuin set Lisboa, eettafel met

6 eetstoelen Van €2873,- voor € Stoelen per stuk €339,Tafel 160 cm doorsnede Van €839,- voor €759,leverbaar met teak hout of aluminium poten. Kan jaarrond buiten staan! 10 jaar garantie op het vlechtwerk.

2575,-

j Hangstoel, de stoel bestaat uit een aluminium/stalen frame met een geborstelde vlechtwerk (wicker) afwerking en is voorzien van een groot comfortabel kussen. De stoel is in hoogte verstelbaar d.m.v. de stalen ketting. Van €299,- voor €269,-

Ô Eetset Sienna • 1 Tafel 4x240x100 cm met teak houten blad ( € 1079,- ) • 6 stoelen met kussen 59 cm breed ( € 119,- p/s ) Tafel ook leverbaar met teakhouten poten. Van €1793,- voor €1599,-

Ó Aluminium picknick tafel Aluminium onderstel met keramisch blad. Onderhoud arm. Van €699,- voor €599,incl. kussens. Leverbaar in de kleur wit of antraciet

Wij bezorgen al onze tuinmeubels gratis in de regio! Middelkampseweg 7B, 5311 PC Gameren • t. 0418-700560 • m. 06-57202767 info@jvbmeubels.nl • www.jvbmeubels.nl Kijk op onze site voor al de meubels of kom naar onze winkel! Volg ons ook op Facebook!

Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag: Vrijdag: Zaterdag: Zondag:

09:30 – 17:30 uur Gesloten 09:30 – 17:30 uur 09:30 – 17:30 uur 09:30 – 19:30 uur 09:30 – 14:30 uur Gesloten


3

Woensdag 7 augustus 2019

Koeien betrokken bij ongeval op de dijk bern/ wijk en aalburg • Twee koeien hebben vorige week een ongeval op de Bergsche Maasdijk tussen Bern en Wijk en Aalburg niet overleefd. Op de dijk lagen drie koeien. Toen een vrachtwagenchauffeur ze zag, zo rond middernacht, kon hij niet meer uitwijken en raakte de koeien. Vervolgens is hij de macht over het stuur verloren en is onderaan de dijk in een droge sloot terecht gekomen. De chauffeur was al uit zijn vrachtwagen toen de hulpdiensten aankwamen. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een bergingsbedrijf is met een grote vrachtwagen ter plaatse gekomen om het vrachtwagentje weg te takelen. Een dierenarts heeft zich ontfermd over de koeien. Voor twee was het al te laat. De dieren zijn overleden. De derde koe had wat schaafwonden, maar was er niet ernstig aan toe.

Vermiste jongen in Veen gevonden veen • Een 14-jarige jongen uit Kaatsheuvel, die sinds vrijdag was vermist, is zaterdag aangetroffen in Veen. Dat melden de Wijkagenten Aalburg op Twitter. De jongen was vrijdagavond al gezien in Wijk en Aalburg en Genderen. Volgens de politie verkeert de verstandelijk beperkte jongen in goede gezondheid.

Hennepkwekerijen in Kerkdriel kerkdriel • De politie heeft vorige week in twee panden in Kerkdriel hennepkwekerijen aangetroffen. Op beide locaties werden henneptoppen gevonden en in verschillende loodsen veel goederen, die te maken hebben met het opzetten van een hennepkwekerij. Deze worden allemaal vernietigd. Er is één aanhouding verricht en de politie doet onderzoek naar alle vondsten. De politie had meldingen binnen gekregen over de panden.

Man gewond na ritje op quad poederoijen • Een man is vorige week gewond geraakt bij een bedrijfsongeval aan de Burgemeester Posweg in Poederoijen. Het slachtoffer raakte gewond toen hij op een quad reed. De man liep daarbij een flinke hoofdwond op. Een traumahelikopter is ter plaatse gekomen om de ambulance te assisteren.

Ondergrondse containers

‘Goodwill om afval te scheiden neemt af’

Brandbrief Bommelse politiek over Avri Politiek Zaltbommel wil dat Avri excuses aanbiedt aan alle inwoners voor de chaos die is ontstaan bij de invoering van het nieuwe inzamelsysteem. zaltbommel • Vertegenwoordigers van vrijwel alle fracties in Zaltbommel zijn vorige week maandagavond bij een spoedvergadering geweest over de problemen met de ondergrondse containers. In een brief vragen ze om excuses van de Avri en actie van het college van burgemeester en wethouders. Want hoewel de meeste containers het nu wel lijken te doen, leven er in de gemeente nog meer irritaties en zorgen. “Wij hebben hierover grote zorgen, omdat ‘goodwill’ richting de Avri en het nieuwe afvalsysteem noodzakelijk is om onze inwoners te motiveren hun afval goed te scheiden”, schrijven de fracties. Avri herkent zich in de kritiek van de gemeente Zaltbommel, benadrukt communicatie-adviseur Dorina Benedictus. Volgens haar behoren de storingen nu bijna allemaal tot het verleden. “In de tussentijd hebben we maatregelen genomen, zodat inwoners toch hun afval kwijt konden.” De lokale politici hebben zelf de afgelopen tijd van veel mensen klachten ontvangen over de bereikbaarheid van de Avri. “Wij verzoeken de Avri dan ook per direct een apart storingsnummer voor niet werkende afvalcontainers te openen, waar inwoners direct te woord gestaan worden.” Ook over de communicatie van Avri zijn de fracties niet te spreken. “Avri communiceerde vooral via persberichten naar lokale media”, schrijven ze. “Deze aanpak heeft niet alle inwoners bereikt en de persberichten waren soms verwarrend en/of volgden elkaar te snel op.” Volgens Avri-woordvoerder Benedictus is voor deze manier van communiceren gekozen ‘omdat dit de inwoners ww het snelst bereikt’. “Naast persberichten en gebruik van social media hebben we stickers op de betreffende ondergrondse containers geplakt zodat de gebruikers wisten dat ze hun restafval gratis konden inwerpen zonder hun pasje te gebruiken. Inmiddels nemen de meldingen dagelijks af en is Avri - op wat piekmomenten na - ook

World Cleanup Day altena • Progressief Altena zet zich in om zwerfvuil tegen te gaan. Daarom doet de partij op 21 september mee aan de World Cleanup Day. Aanmelden kan via: progressief-altenasocial@outlook.com.

nu vaak overvol zitten. Sneller reageren op meldingen van zwerfafval is volgens de fracties ook noodzakelijk. Extra aandacht vragen ze voor een maatwerkoplossing van incontinentiemateriaal. “We hebben schrijnende meldingen binnengekregen van hulpbehoevende senioren, voor wie de gang naar de container met incontinentiemateriaal niet mogelijk is. Het gewicht van dergelijk materiaal kan oplopen tot 7 kilo. De wethouder heeft ons eerder verzekerd dat in een dergelijk geval gezocht zou worden naar een

maatwerkoplossing. Wij constateren dat die niet bekend zijn bij de inwoners, als ze überhaupt al bestaan.” De briefschrijvers verzoeken het college zo snel mogelijk te reageren op de bief. Avri wacht die reactie af. “De brief van de raad Zaltbommel is gericht aan het college, aan de hand van de reactie van het college richting Avri zal het Avri-bestuur daar op reageren.” Ook in West Betuwe is kritiek op de nieuwe manier van inzamelen, van inwoners en politici. Die gemeente roept op tot begrip voor Avri in deze opstartfase.

Deze fraaie reegeit werd zondagochtend in natuurgebied ‘t Broek bij Waardenburg vastgelegd door fotograaf Marianne van Dommelen. FOTO: MARIANNE VAN DOMMELEN

Prettig winkelen in Nieuwendijk

Klussendienst Altena helpt altena • De klussendienst Altena is er voor ouderen, chronisch zieken, mensen met een beperking of inwoners die tijdelijk in bijzondere omstandigheden verkeren. Wanneer niemand in de omgeving klusjes in en om huis aan kan pakken, kan de klussendienst worden ingeschakeld. De kosten bedragen 5 euro voor het eerste uur, gevolgd door 2,50 euro per volgend half uur. Dit wordt nadat de klus naar tevredenheid is uitgevoerd, contant afgerekend. Voor het aanmelden van een klus kan Klussendienst Altena gebeld worden op maandag van 9:00 tot 15:00 uur via 06-39585170. Er wordt gekeken of de aanvraag past binnen de dienstverlening. Als de aanvraag kan worden uitgevoerd neemt de vrijwilliger van de klussendienst contact op.

weer goed telefonisch te bereiken.” De politiek wil dan ook dat er een brief komt naar alle inwoners waarin Avri onder andere excuses maakt voor de gang van zaken bij de invoering van het nieuwe systeem en duidelijk maakt hoe de stand van zaken nu is. Verder wil de politiek dat Avri losse zakken met plastic afval gewoon ophaalt, totdat iedereen die zijn kleine grijze container wil inruilen inderdaad een grotere heeft. De politici vinden dat de glascontainers waar sinds 1 juli blik in mag, vaker geleegd moeten worden, omdat ze

Groente en fruit Do, vr en za

Fruitsalade bakje

Stoofmix

1,98 0,98

400 gr

Bospeen geschrapt 500 gram

0,98

Woensdag 7/8 en 14/8 gesloten Super lekkere pruimen, kersen, nectarine en wilde perziken, mandarijnen en navels !! Aanbiedingen week 32

Specialiteiten Bakker

Ons gluten- en/of lactosevrij assortiment: heel verfijnd van smaak en kwaliteit! Van maandag- op dinsdagnacht bakken wij glutenvrij brood, broodjes, koek en koeken, eierkoeken etc. Elke dag hebben wij voor u buiten ons groot assortiment brood - - - lactosevrij brood en broodjes, koekjes etc. Ook slagroom (gebak) melkvrij!

Wie bakt er nu nog in den lande… zulk brood om van te watertanden. Juist - uw bakker! Specialiteiten Bakker J. van der Perk Rijksweg 98 Nieuwendijk 0183-401394


4

Woensdag 7 augustus 2019

“Vier het leven” Veel te vroeg hebben wij afscheid genomen van onze sterke, lieve, fantastische vrouw, moeder en dochter. Ongelofelijk dankbaar voor alle geweldige jaren die we met elkaar hebben gehad. Tot het einde actief, positief en vol levenslust. Wat hadden we nog veel samen willen ondernemen…

OPENINGSTIJDEN PRIKPOST ZOMERVAKANTIE

Rouwadvertenties, dankbetuigingen en overige familieberichten kunt u tot dinsdagochtend 08.30 uur opgeven:

Gerrita Beneder-Liebrecht 20-08-1961

Opgeven familieberichten

28-07-2019

Tijdens de zomervakantie (8 juli t/m 18 augustus 2019) is onze prikpost bij huisartsenpraktijk Eethen gesloten. De dichtstbijzijnde alternatieve prikpost voor u is:

advertentie.bommelerwaard@ kontaktmediapartners.nl

Jaap Beneder Gijsje & Sven Anton & Renée Olivier Gijsje Liebrecht - van Asch

Huisartsenpraktijk Wijk en Aalburg Tulpstraat 3, geopend op maandag t/m vrijdag van 8.15 – 9.45 uur Kijk voor actuele openingstijden op jeroenboschziekenhuis.nl/locaties of bel (073) 553 36 99.

Afgelopen vrijdag 2 augustus heeft de uitvaart in besloten kring plaatsgevonden vanuit haar trots ‘Ouderzorg’ in Rossum.

Natuursteenbedrijf Midden-Brabant b.v. Veen Hermann, 1937 tot 1968

Herman, 1968 tot 2012

Richard, 2012 tot …

Postbus 1 - 2977 ZG Goudriaan Tel. 0183 583 200

KUNSTGEBIT? ERVAAR ONZE ZORG! Maak een afspraak voor controle van uw huidige kunstgebit. Of vraag vrijblijvend advies over een klikgebit (implantaten). Directe afhandeling met uw verzekeraar.

Natuursteenbedrijf Midden-Brabant: al drie generaties lang de échte Skledar’s

Op onze zeer scherpe prijzen krijgt u

Klikgebit Digitale gebitsprothese

15% korting*

Reparaties

De Nieuwe Es 165 | Sleeuwijk | T (0183) 302257

WWW.TANDPROTHETICUS.ORG

*Wij leveren zonder tussenkomst van begrafenisondernemers of vertegenwoordigers!

Wij nodigen u van harte uit vrijblijvend een kijkje te nemen in onze grote toonzaal of bel voor een afspraak bij u thuis

Kortakker 6-8

(20 jaar garantie)

4264 AE Veen (Wijk en Aalburg)

0416-691616

info@natuursteenmiddenbrabant.nl

www.natuursteenmiddenbrabant.nl

PVC BUIZEN

CONSUMPTIE AARDAPPELEN Frieslanders Er is geen betere!

- Waterafvoer - Riolering - Goten - Buizen

boekhouden – aangiften (ook particulieren) – jaarrekeningen Hoorzik 3a | 5331 KG Kerkdriel | 0418-631992 Guldengaarde 4 | 5234 GG Den Bosch | 073-6560131

G v d Werken Maasdijk 32 - Nederhemert

06-21466360

www.vdvw-adviseurs.nl

- Bochten

‘Ik bepaal liever zelf waar mijn geld heen gaat.’

- Stadsuitlopen

0183-307286

WWW.HOLLYWOUD.NL

Eenmalig terug in de bioscoop. Woodstock - 50th Anniversary 18 augustus 2019 om 11:00 uur

Kijk op toegift.nl en ontdek hoe uw idealen kunnen voortleven door na te laten aan een goed doel.

Kijk voor ons complete programma op www.hollywoud.nl

Lezersactie!

WinKaarten kaartenvoor voorGroot het Spiegeltent Win Festival 2019 Mannenkoorconcert Zaltbommel

Op zaterdag 12 oktober 2019 is het traditiegetrouw weer tijd voor het gezelligste en leukste festival van Vuren en omstreken; het Spiegeltent Festival! Met optredens van o.a. Mental Theo, Freddy Moreira, Zanger Kafke, DJ Galaga én Q-Music Het Foute Uur gaat het ook dit jaar weer één groot spektakel worden! Het festival, wat zich vooral kenmerkt door de prachtige spiegeltenten, sfeervolle aankleding en de diversiteit aan muziek voor jong en oud, vind dit jaar wederom plaats op één van de mooiste recreatieplassen van Nederland; het Lingebos in Vuren. De vrijkaarten zijn alléén geldig voor de aankomende editie op 12 oktober 2019. Om kaarten te winnen kunt u tot 15 augustus bellen met 0909-5010581 en toets 5

Bel 0909-5010581 En toets 5!!! (€ 0,45 pg + gebruikelijke belkosten)


5

Woensdag 7 augustus 2019

Dierenasiel

ChristenUnie komt op voor Wijkerzand wijk en aalburg • ChristenUnie wil dat het college zich inspant om de ‘unieke plek en constructie’ van Het Wijkerzand te beschermen.

ALEX

Alex is gevonden met een ketting aan zijn halsband vastgebonden aan een boom. Hij is een kruising Stafford, een flinke jongen en onwijs lief. Hij is 1 á 2 jaar jong. Hij zoekt een baas, die een sterke hond aan kan en die actief met hem aan het werk gaat. Een baas die zich bewust is van de eigenschappen die bij een Stafford horen. Er is niets bekend over zijn achtergrond, dus hij wordt niet geplaatst bij kinderen, andere honden en katten. Info: 0418-643129.

De partij reageert met schriftelijke vragen op berichten dat Rijkswaterstaat de pijlen heeft gericht op Het Wijkerzand, het natuur- en weidegebied langs de Afgedamde Maas, dat eigendom is van ‘de inboorlingen’ van Wijk. Rijkswaterstaat wil er meer waterberging realiseren en de natuur veranderen. De uiterwaarden zijn al eeuwen lang in het bezit van een speci-

fieke groep inwoners van Wijk, ook wel ‘inboorlingen’ genoemd. Inboorling van Wijk ben je als je er geboren bent en je er je schoorsteen hebt roken. Zij delen jaarlijks mee in de opbrengsten van de weidegronden. Daar kan nu verandering in komen. De inboorlingen zouden weleens hun rechten kunnen gaan verliezen. Rijkswaterstaat wil in Het Wijkerzand meer waterberging maken en werkt samen met Arcade aan plannen voor het gebied. Tijdens de jaarvergadering van de schaarmeesters en schaargerechtigden van Het Wijkerzand kwamen

de plannen op tafel. Volgens ChristenUnie-fractievoorzitter Wijnand van der Hoeven hebben de voorgestelde maatregelen voor waterberging in Het Wijkerzand nauwelijks effect. “Bovendien is die club al op een goede manier bezig als het gaat om ontwikkeling van natuur. Het zou jammer zijn als dat door de plannen van Rijkswaterstaat onder druk komt te staan. We zijn als gemeente over zoveel zaken met Rijkswaterstaat in overleg, onderhandel dit ook samen uit, zou ik zeggen.” Er is nog niets definitief, zegt schaarmeesters-voorzitter Jan van

Helden van Het Wijkerzand-bestuur. Van Helden hoopt volgende maand met een in het leven geroepen commissie en een aantal schaargerechtigden te bespreken hoe verder te gaan met de situatie. Van Helden: “Vervolgens zal er een brief naar Rijkswaterstaat en Arcade gaan en willen we snel met die instanties om tafel.” Als de inboorlingen met Rijkswaterstaat niet tot overeenstemming kunnen komen, kan een bijzondere situatie ontstaan. De overheid kan dan eventueel een onteigeningsprocedure in gang zetten.

Een woning aan de Vliertseweg in Velddriel is maandag zwaar beschadigd, vermoedelijk na een gaslek in de kruipruimte. Toen een hovenier buiten onkruid wegbrandde, ontstond een explosie en brand. FOTO: BART MEESTERS

Onderzoek naar woninginbraak wijk en aalburg • De technische recherche deed donderdag onderzoek naar een woninginbraak in Wijk en Aalburg. Inbrekers sloegen woensdag tussen 7:30 uur en 17:45 uur toe in een woning aan de Bosseweg. De politie roept getuigen op zich te melden.

Amivedi Amivedi is een landelijke vrijwilligers­ organisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Tel. 088-0064663 of www.amivedi.nl

VERMIST

Poes - ‘Bibi’. Lapje, wit met grijs gecyperd en rood. Sinds 28 juli, Fluitekruidstraat, Hedel.

GEVONDEN

Kat - Wit met zwart, 29 juli, Provincialeweg, Velddriel. Kat - Wit met rood-beige, 29 juli, Uithovensestraat, Hedel. Kijk op www.amivedi.nl voor foto’s.

Rijbewijskeuringen in Werkendam

Altena Bier lanceert ‘Hop en Zegen’

werkendam • Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 22 augustus in dorpshuis Vlechtwerk in Werkendam medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen, 088-2323300. Zelf een datum plannen kan via: www.regelzorg.nl. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 40 euro, voor houders van rijbewijs C/ D/ E tot 75 jaar is het tarief 60 euro.

altena • Altena Bier heeft vrijdag haar derde bier uitgegeven: Hop en Zegen. Een ongefilterd speciaal bier naar voorbeeld van het Beierse Weissbier. Deze Hefe Weisse wordt gebrouwen volgens het eeuwen oude ‘Reinheitsgebod’ dat bepaald het bier alleen gemout gerst, water en hop mag bevatten. Ook het toevoegen van kruiden is hierbij nadrukkelijk verboden. Het resultaat is een heerlijk fris en kruidig smakend bier. Weisse bier wordt in Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

Editie Bommelerwaard en editie Altena zijn deze week samengevoegd. Totale oplage 46.300 exemplaren Verspreidingsgebied Verschijnt gratis huis-aan-huis op woensdag in de Gemeenten Altena, Maasdriel, Zaltbommel, West Betuwe (deels). Website www.hetkontakt.nl

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, Goudriaan Floor de Groot Adres Het Kontakt Edities bv Zuidzijde 131 | 2977 XE Goudriaan Telefoon (0183) 58 32 00 Postadres redactie Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan

Duitsland tijdens de oktoberfeesten veel gedronken maar, vanwege het dorstlessende karakter, leent het zich ook prima als een heerlijk zomerbier. De naam van het bier verwijst naar de ambitie om in alle kernen van Altena een hophof te introduceren. Daarnaast is het een knipoog naar de Visserijdagen die op 31 augustus weer in Woudrichem gevierd worden en die dit jaar ‘De Zegen’ als thema hebben. De afgelopen maanden zijn er in 15 kernen op meer dan 20 locaties hop-

palen met hopplanten geplaatst. Het Land van Altena was in de tijd van Jacoba van Beieren één van de belangrijkste hopproducten in de Nederlanden. Samen met Brabants Landschap probeert Altena Bier de hopteelt weer op de kaart te zetten. Het is de bedoeling dat in het voorjaar van 2020 alle 21 kernen minimaal één hophof hebben. Met deze hop gaat Altena Bier, op termijn, 21 verschillende biersoorten brouwen: voor iedere kern in Altena een eigen bier.

Advertentieafdeling Redactie Tel (0183) 58 32 00 Tom Oostra (06) 20 09 31 82 advertentie.bommelwaard@kontaktmediapartners.nl t.oostra@kontaktmediapartners.nl Marjo van Andel (06) 12 93 80 17 Advertenties m.vanandel@kontaktmediapartners.nl Melanie van Hemert (06) 53 91 64 98 Britta Alink (06) 51 54 35 90 m.vanhemert@kontaktmediapartners.nl b.alink@kontaktmediapartners.nl Jesse van Oord (06) 51 49 03 82 Janneke Boogaard (06) 10 82 10 01 j.vanoord@kontaktmediapartners.nl j.boogaard@kontaktmediapartners.nl Hoofdredacteur Rick den Besten Redactie Tel. (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 85 52 redactie.bommelwaard@kontaktmediapartners.nl

Advertentietarieven Zie www.hetkontakt.nl of neem contact op met een van onze medewerkers. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Bommelerwaard, Leerdam, Alblasserwaard, Vianen, Lek en IJssel Oost en West en Klaroen.nl.

Expositie in De Leyenstein kerkdriel • De Drielse kunstechilder Ad van den Oord exposeert in augustus en september in Kulturhus De Leyenstein in Kerkdriel. Ad was van kinds af aan al veel aan het tekenen. Sinds zijn pensioen schildert hij ook graag op doek. ‘De vrolijke drinker’ van Frans Hals, ‘Ot en Sien’, ‘Melkmeisje’ van Vermeer, maar ook stillevens en prachtige stadsgezichten van ‘s-Hertogenbosch en Zaltbommel. Dagelijks te zien van 9:00 tot 19:00 uur, toegang gratis. Inzendtermijn Advertenties tot maandag 12:00 uur Persberichten tot dinsdag 09:00 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg Verspreiding Van de Meer / Gorinchem (0183) 63 80 55 www.vandermeerverspreiding.nl Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


6

Woensdag 7 augustus 2019

SALE

Voornemen uitschrijven uit de basisregistratie personen (BRP)

70% *

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zaltbommel heeft het voornemen de adresgegevens van onderstaande persoon of personen te wijzigen. Na onderzoek is gebleken dat zij niet meer wonen op het adres waarop zij in de basisregistratie personen van de gemeente Zaltbommel staan ingeschreven. Dat wil zeggen dat zij voor de gemeente, administratief gezien, verblijven op een onbekend adres en formeel niet meer in Nederland wonen.

korting

Naam

A.A. Sleegers

30-04-1987

Datum voornemen

05-08-2019

Gevolgen uitschrijving Een eventuele ambtshalve uitschrijving uit de BRP kan onder andere gevolgen hebben voor uitkeringen, aanvraag rijbewijs en reisdocumenten, subsidies, toeslagen etc. Daarnaast kan het gevolgen hebben voor de opbouw van AOW. Het is belangrijk om op het juiste adres ingeschreven te staan.

OP DE ZOMERCOLLECTIE

Voor de start van deze SUPERSALE zijn we maandag 12 augustus geopend vanaf 9.30 uur!

Voorkomen uitschrijving Staat u naam hierboven of weet u waar bovenstaande persoon verblijft, neem dan contact op met het team burgerzaken van de gemeente Zaltbommel. De reactietermijn is veertien dagen en start één dag na de datum van deze publicatie. Een schriftelijke reactie kan gestuurd worden naar de Gemeente Zaltbommel, team burgerzaken, Postbus 10002, 5300 DA Zaltbommel of via de mail naar burgerzaken@zaltbommel.nl. Voor een mondelinge toelichting kunt u een afspraak maken via het telefoonnummer 14 0418. Na vier weken wordt over het voornemen een definitief besluit genomen.

TRAMONTANA

* Geldig vanaf 12 augustus 2019. Niet geldig i.c.m. andere acties.

Geboortedatum

Vertrek uit Nederland

Grote Kerkstraat 18, Wijk en Aalburg

T

0416 691 426

www.jac-van-bergeijk.nl

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend: Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar zij in de basisregistratie personen staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat deze persoon formeel niet meer in Nederland woont. Naam

Geboortedatum

M.A. Domrzalski J. Kalejová S. Kalejová

17-08-1976 22-08-1985 29-12-2008

Uitgeschreven per

11-04-2019 05-07-2019 05-07-2019

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met het team Burgerzaken van de afdeling Publiekszaken van de gemeente Zaltbommel via telefoonnummer 14 0418. Waarom nemen wij gegevens op van vertrek naar het buitenland? Iedereen is verplicht niet eerder aangifte te doen dan vier weken vóór de beoogde datum van adreswijziging en niet later dan de vijfde dag na de adreswijziging of binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland schriftelijk aangifte te doen bij het college van burgemeester en wethouder van de woongemeente. Dat staat in de Wet BRP. We kunnen de beschikking ‘Vertrek uit Nederland’ niet toesturen aan deze persoon, omdat het onbekend is waar deze persoon verblijft. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht publiceren wij daarom deze bekendmaking. Bezwaarschrift U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Zaltbommel, Postbus 10002, 5300 DA Zaltbommel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.

Lezersactie!

WinKaarten kaartenvoor voor de film Good Boys Win Groot Mannenkoorconcert Zaltbommel

Wat kan er wel allemaal niet fout gaan op één dag? De makers van Superbad, Bad Neighbours en Sausage Party komen met de originele nieuwe komedie Good Boys. Als hij wordt uitgenodigd voor zijn eerste feestje raakt de 12-jarige Max (Jacob Tremblay, Room, Wonder) in paniek omdat hij niet weet hoe je moet zoenen. In de hoop een spoedcursus te krijgen besluiten Max en zijn beste vrienden Thor (Brady Noon, Boardwalk Empire) en Lucas (Keith L. Williams, The Last Man On Earth) om de drone van Max zijn vader (Will Forte, The Last Man on Earth) te gebruiken om hiermee een zoenend stelletje te bespioneren. Maar alles loopt mis als de drone kapot gaat. Er volgt een dag vol foute beslissingen waardoor ze in aanraking komen met gestolen drugs, in een paintball-gevecht terechtkomen en moeten vluchten voor zowel de politie als een stel angstaanjagende tienermeiden (Molly Gordon, Life of the Party en Midori Francis, Ocean’s Eight). Good Boys draait vanaf 22 augustus in de bioscoop. Om kaarten te winnen kunt u tot 16 augustus bellen met 0909-5010581 (€ 0,45 pg + gebruikelijke belkosten) en kies voor code 2 in het keuzemenu.

Bel 0909-5010581 En toets 2!!! (€ 0,45 pg + gebruikelijke belkosten)


Gemeentenieuws Informatiepagina van de gemeente Zaltbommel ■ week 32 woensdag 7 augustus 2019

Kunst uit de kelder: Komt u kijken (en kopen)? In de Bommelerwaardse gemeentehuizen zijn heel wat kunstwerken te vinden. Die zijn niet altijd zichtbaar voor het publiek. Bent u benieuwd naar deze collecties? Kom dan tot en met 16 augustus kijken naar de minitentoonstelling ‘Stille schatten’. In de publiekshal van de gemeentehuizen in Maasdriel en Zaltbommel kunt u een deel van de collectie bekijken.

INLOOPAVOND 26 AUGUSTUS

Benieuwd naar de conceptvisies voor de ‘Bossche Poort’? Kom dan op 26 augustus tussen 19.30 en 21.30 uur naar de inloopavond in de Poorterij, Nieuwstraat 2 in Zaltbommel. Tijdens de inloopavond kunt u de visies bekijken, krijgt u een toelichting op de visies en u kunt zelf aangeven welke onderdelen van de visies u goed en minder goed vindt. Heeft u zelf goede aanvullingen en ideeën? Dan horen wij die ook graag. Uw mening weegt zwaar bij de keuze die wij uiteindelijk tussen beide visies maken. Er is geen gezamenlijke start of opening, dus u kunt gewoon binnenlopen. Aanmelden is niet nodig.

Hoe zat het ook alweer? In het uitvoeringsprogramma binnenstad is afgesproken dat we een visie voor de ‘Bossche Poort’ gaan maken. Het gebied waar het om gaat ligt ongeveer tussen het Stadskasteel, de Poorterij en de Singel. Het gaat om het rood gemarkeerde gebied op de foto. In dit gebied spelen verschillende ontwikkelingen, zoals de herinvulling van het oude Rabobankgebouw, het verbeteren van de entree van de binnenstad en het verminderen van de parkeerdruk aan de Omhoeken. Voor al deze plannen is een samenhangende visie nodig.

Ziet u iets moois? Dan is 17 augustus hét moment om uw slag te slaan! Een deel van wat we tentoonstellen wordt samen met tot dan toe verborgen gebleven kunstwerken en posters geveild. Op zaterdag 17 augustus gaan de deuren van Veiling Zaltbommel om 10:00 uur open om te laten zien wat er te koop is, de veiling start om 14:00 uur. De opbrengst gaat naar een goed doel in de Bommelerwaard dat we binnenkort bekend maken.

Een dagje uit voor jong en oud! U kunt weer varen tussen Zaltbommel en Slot Loevestein! In juli en augustus is de veerboot zeven dagen per week in de vaart. Een kaartje voor de hele dag kost €12,50 als u het via de Riveer app of www.varenopdewaal.nl koopt. Kijk voor meer informatie op www.varenopdewaal.nl.

Uitgelicht

Meespreken in de carrousel Tijdens de carrouselvergaderingen van de gemeenteraad heeft u de mogelijkheid om mee te spreken over de geagendeerde onderwerpen. Als u wil meespreken dient u zich 24u voor aanvang van de carrouselvergadering te melden bij de griffie via griffie@ zaltbommel.nl of via 0418-681613. U krijgt dan vijf minuten de tijd om de raads- en carrouselleden toe te spreken. Kijk voor meer informatie op www.raadzaltbommel.nl Gast van de raad Ook na de zomerperiode gaan we weer door met onze Gast van de Raad sessies. Heeft u vragen over wat de gemeenteraad zoal doet? Tijdens Gast van de Raad krijgt u de antwoorden. In het Stadhuis aan de Markt in Zaltbommel maakt u kennis met het werk van de gemeenteraad en lichten raadsleden de rol van de gemeenteraad toe. Daarnaast wordt u bijgepraat over de agenda van die avond: Wat zijn de belangrijke onderwerpen? Hoe komen ze op de agenda van de raad? Het programma start om 18.45 uur en u kunt vanaf 20.00 uur de raadsvergadering geheel of gedeeltelijk bijwonen. Wilt u ook gast van de gemeenteraad zijn? Meldt u aan door een e-mail te sturen met uw telefoonnummer naar: griffie@zaltbommel.nl.

Gemeente Zaltbommel Hogeweg 11, 5301 LB Zaltbommel Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel Telefoon: 14 04 18 www.zaltbommel.nl info@zaltbommel.nl Twitter: @gem_zaltbommel Facebook: gemeente Zaltbommel

Voorkom woninginbraak Het vakantiegevoel begint al bij de voorbereidingen: de caravan wordt van stal gehaald of de garderobe voor twee weken all-inclusive wordt bij elkaar gezocht. Niet alleen u bereidt u voor op uw vakantie, ook het boevengilde bereidt zich voor. U kunt zelf maatregelen treffen zodat u niet het slachtoffer wordt van woninginbraak. Sluit bijvoorbeeld ramen en deuren goed af en draai de deur altijd op slot. Meer tips vindt u op onze website.

Nieuws uit de raad

Zwem alleen in geschikt zwemwater

Volgende week geen Gemeentepagina

Het is belangrijk om alleen te zwemmen in water dat als zwemwater is aangewezen. Op de website van de provincie Gelderland www.gelderland.nl/zwemwater vindt u meer informatie. In de Bommelerwaard kunt u zwemmen in De Neswaarden in Aalst, De Zandmeren in Kerkdriel en De Tijningenplas in Zaltbommel.

Tijdens de zomerperiode verschijnt deze pagina met Gemeentenieuws tweewekelijks in plaats van elke week. Volgende week vindt u geen pagina in de krant. Op woensdag 21 augustus leest u het gemeentenieuws weer op deze plek.

Openingstijden: U bezoekt onze loketten op afspraak. Kijk voor meer informatie op www.zaltbommel.nl/openingstijden

Ontwerp en redactie: gemeente Zaltbommel Fotografie: gemeente Zaltbommel


Gemeentenieuws Almkerk Andel Babyloniënbroek Drongelen Dussen Eethen Genderen

Een informatieavond over ‘Mijn huis op maat’ Uw huis is uw thuis Op woensdag 11 september organiseert de gemeente Altena in samenwerking met Trema Welzijn en Rabobank Altena / Bommelerwaard een informatieavond over ‘Mijn huis op maat’. U krijgt dan van alles te horen over een leven lang veilig én comfortabel wonen. De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 – 21. 00 uur (inloop vanaf 19.15 uur) in Het Verlaat, Het Verlaat 1 in Almkerk. Geïnteresseerden zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden is niet nodig. Komt u ook? Krijg inzicht in mogelijke aanpassingen in uw woning Het is tegenwoordig steeds makkelijker om uw woning comfortabel en veilig te maken. Daarbij is er meer mogelijk dan u denkt: van slimme handigheidjes tot meer ingrijpende veranderingen. En dat is nodig, omdat we steeds langer thuis blijven wonen in Nederland. Tijdens de informatieavond op 11 september krijgt u een presentatie te zien over welke mogelijkheden u in uw woning heeft. Waar kunt u op

letten? En waar kunt u nu al rekening mee houden? Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen. Ook kunt u na afloop allerlei handigheidjes en technische snufjes bekijken. Mijn huis op maat Om een gratis advies op maat te geven, zijn er in de gemeente Altena vrijwillige woonadviseurs. U kunt hen vragen om langs te komen voor een huisbezoek. Samen loopt u door uw woning en krijgt u een persoonlijk woonadvies met daarin de verbeterpunten van uw woning. Het woonadvies geeft ook een indicatie van de kosten. U kunt daarna zelf aan de slag gaan of er een professional bij halen. Die keus is aan u.

Officiële bekendmakingen Meldingen Activiteitenbesluit milieubeheer Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de onderstaande meldingen zijn ontvangen: • Almkerk: Kant-Elshout VOF, Hilsesteeg 1 (zaaknummer 2019-022318) • Dussen: Machinehandel C. van de Water, Sluis 15 unit 7 (zaaknummer 2019-020917); • Eethen: L. van de Vendel, Nieuwe Steeg 7 (zaaknummer 2019-020938); • Genderen: De Langehoeve BV, Kleibergsestraat 2 (zaaknummer 2019-022734); • Rijswijk: VOF Ottevanger, Veldweg 28 (zaaknummer 2019-029783); • Sleeuwijk: De La Rue koffie & zo, Transvaal 42d (zaaknummer 2019-022400); • Veen: Jumbo Veen, Groeneweg 1 (zaaknummer 2019-022398); • Werkendam: Albert Heijn, Sigmondstraat 52 (zaaknummer 2019-022396);

• Werkendam: IMS, Beatrixhaven 25B (zaaknummer 2018-025155); • Werkendam: C. de Boef landbouw en dienstverlening, De Schans 1b (zaaknummer 2019-028827); • Werkendam: BeVo, Bruningsstraat 21 (zaaknummer 2019-010958) • Woudrichem: De Pannenkoekenbakker, Schapendam 7 (zaaknummer 2019-022697); U kunt geen bezwaar indienen of in beroep gaan tegen de meldingen. De meldingen zijn alleen informatief. U kunt de meldingen bekijken in het gemeentehuis, Sportlaan 170, 4286 ET Almkerk. Maak hiervoor eerst een afspraak via 0183 - 51 61 00.

7 augustus 2019 Uitwijk Uppel Veen Waardhuizen Werkendam Woudrichem Wijk en Aalburg

Giessen Hank Meeuwen Nieuwendijk Oudendijk Rijswijk Sleeuwijk

Evenementenvergunningen De burgemeester van Altena en het college van burgemeester en wethouders van Altena hebben de volgende evenementenvergunningen verleend: • Almkerk, Zomerfeesten (2019-027431) Zomerfeesten Almkerk organiseert van 5 tot en met 17 augustus 2019 de Zomerfeesten voor jong en oud. Met o.a. een timmerdorp, playbackshow, autovoetbal, drive-in-bioscoop en diverse optredens van artiesten en bands. De Zomerfeesten worden gehouden in en om de feesttent op het grasveld aan de Dirk van Clevestraat en de Borchgravestraat te Almkerk. De drive-in-bioscoop en het autovoetbal worden gehouden op de locatie nabij Iveco Schouten aan de Almweg 4 te Almkerk. Voor meer informatie zie www.zomerfeestenalmkerk.nl. • Andel, Sterkste Man van Altena (2019-022271) De Stichting Sterkste Man van Altena organiseert op zaterdag 31 augustus 2019 het sportevenement De sterkste man van Altena voor jong en oud. Onder het genot van een drankje kijken naar spannende onderdelen o.a. truck trekken, uitstoten zware gewichten en wheelflippen. En diverse spelactiviteiten voor de jeugd. Het evenement vindt plaats op het Dorpsplein te Andel. Voor meer informatie zie facebookpagina “de sterkste man van Altena”. • Genderen, Zomerfeest (2019-031513) De Oranjevereniging Juliana Genderen organiseert van 19 tot en met 24 augustus 2019 het Zomerfeest Genderen. Tijdens het Zomerfeest zijn er diverese activiteiten voor jong en oud, o.a. een wandeltweedaagse, een Hollandse avond, tribute avond, Genders buffet, kofferbak verkoop, quiz, toertocht oude brommers, hardlopen, kinderrommelmarkt en kinderdisco. Het feest wordt gehouden op het evenemententerrein

(grasveld) aan de Van der Beekstraat – Akkerstraat te Genderen. Voor meer informatie zie de website www.oranjeverenigingjuliana.nl. • Hank, Boerenerfdag (2019-008314) De ZLTO organiseert de Boerenerfdag op zaterdag 24 augustus 2019. Het is een open dag voor jong en oud om kennis te maken met de agrarische sector, met een terras en allerlei kraampjes waar agrarische producten worden verkocht. De open dag wordt gehouden aan de Kalversteeg 1 te Hank. Voor meer informatie zie facebookpagina “boerenerfdag 2019”. • Veen, Rommelmarkt Hervormd Centrum (2019-029528) Het Hervormd Centrum Veen organiseert op zaterdag 31 augustus 2019 een Rommelmarkt. De rommelmarkt bestaat uit de verkoop van goederen. De markt wordt gehouden aan de Grote Straat 25 te Veen. Voor meer informatie zie de website www.hervormdveen.nl. Inzien U kunt de verleende vergunningen inzien vanaf de eerste werkdag na deze publicatie. U kunt hiervoor een afspraak maken via 0183 - 51 61 00. Bezwaar Het is voor belanghebbenden mogelijk binnen zes weken een bezwaarschrift in te dienen. U kunt een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Altena, Postbus 5, 4286 ZG Almkerk. Het is niet toegestaan om een bezwaarschrift via e-mail in te dienen.

Heeft u de gratis AfvalAltena app al gedownload?


Besluit verlenen omgevingsvergunningen: • Werkendam: Koppenhof 17, 4251AH, uitbreiding van de woning en dakkapellen realiseren (OV20190326/4352389); verzonden op 1 augustus 2019; U kunt binnen 6 weken bezwaar maken als u belanghebbende bent U bent belanghebbende als het • Almkerk: Gantelweg 16, 4286EH, besluit invloed heeft op uw situatie. U tijdelijke bewoning van een stacara- kunt dan schriftelijk bezwaar maken. van voor de duur van plm. 6 maanU moet dit doen binnen 6 weken na den (OV20190521/4510097); verzon- de verzenddatum van het besluit. In den op 31 juli 2019. uw brief zet u uw naam, adres, de • Dussen: Schalkenwerf (kad. datum, het besluit, waarom u het niet S1478), brug aanleggen eens bent met het besluit. U stuurt (OV20190553/4536547); verzonden uw brief naar: college van burgeop 31 juli 2019. meester en wethouders, Postbus 5, • Hank: ter hoogte van Kerkstraat 4286 ZG Almkerk. 52, wijzigen gevels geldautomaat (OV20190579/4561585); verzonden U kunt ook om een voorlopige op 31 juli 2019. voorziening vragen bij de rechtbank • Nieuwendijk: Kerkweg 37, in Breda 4255GA, carport realiseren Ons besluit blijft geldig totdat we (OV20190549/4517867); verzonden een besluit hebben genomen over uw op 31 juli 2019. bezwaarschrift. Is het voor u belang• Veen: Tuinstraat 24, 4264AX, rijk dat de uitvoering van ons besluit legalisatie van de woning direct wordt tegengehouden? Dan (OV20190453/4451815); verzonden kunt u ook een voorlopige voorzieop 30 juli 2019. ning vragen aan de rechter. Dit kan • Veen: Bagijnhof 20, 4264AZ, loods alleen als u ook een bezwaarschrift oprichten (OV20190471/4453713); heeft opgestuurd. Wilt u meer weten verzonden op 30 juli 2019. over hoe u een voorlopige voorzie• Werkendam: Richter 131, ning aanvraagt? Kijk dan op www. 4251DR, dakkapel aan voorgemeentealtena.nl/bezwaar of bel zijde van de woning plaatsen naar 0183 - 51 61 00. (OV20190583/4562997); verzonden op 1 augustus 2019. U kunt een vergunning binnen • Woudrichem: Andelsch Broek 6 weken bekijken Pompveld Natura, percelen kad. De 6 weken gaan in na de verzenddaG512 en 1237, het perceel ophogen tum van het besluit. U kunt de ver(OV20190538/4525097); verzonden gunningen bekijken in het gemeenteop 30 juli 2019. huis, Sportlaan 170, 4286 ET Almkerk. Maak hiervoor eerst een afspraak via 0183 - 51 61 00.

Besluit weigeren omgevingsvergunning: • Nieuwendijk: Kildijk 25, 4255TB, oude blokhutten en zwembad verwijderen en nieuwe blokhut plaatsen (OV20190491/4485445); verzonden op 30 juli 2019. U kunt binnen 6 weken bezwaar maken als u belanghebbende bent U bent belanghebbende als het besluit invloed heeft op uw situatie. U kunt dan schriftelijk bezwaar maken. U moet dit doen binnen 6 weken na de verzenddatum van het besluit. In uw brief zet u uw naam, adres, de datum, het besluit, waarom u het niet eens bent met het besluit. U stuurt uw brief naar: college van burgemeester en wethouders, Postbus 5, 4286 ZG Almkerk. U kunt ook om een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank in Breda Ons besluit blijft geldig totdat we een besluit hebben genomen over uw bezwaarschrift. Is het voor u belangrijk

dat de uitvoering van ons besluit direct wordt tegengehouden? Dan kunt u ook een voorlopige voorziening vragen aan de rechter. Dit kan alleen als u ook een bezwaarschrift heeft opgestuurd. Wilt u meer weten over hoe u een voorlopige voorziening aanvraagt? Kijk dan op www.gemeentealtena.nl/bezwaar of bel naar 0183 - 51 61 00. U kunt een vergunning binnen 6 weken bekijken De 6 weken gaan in na de verzenddatum van het besluit. U kunt de vergunningen bekijken in het gemeentehuis, Sportlaan 170, 4286 ET Almkerk. Maak hiervoor eerst een afspraak via 0183 - 51 61 00.

Ingekomen aanvragen omgevingsvergunningen: • Almkerk: Emmikhovenseweg 2, 4286LH, realiseren van een bijgebouw (OV20190585/4566235); ingekomen op 24 juli 2019. • Almkerk: Melkweg 8, 4286CE, inen uitrit realiseren (OV20190588); ingekomen op 23 juli 2019. • Babyloniënbroek: Broeksestraat 81, 4269VE, paardenbak aanleggen (OV20190591/4572509); ingekomen op 29 juli 2019. • Dussen: Dussen Dijk 25, 4271XL, schuur herbouwen (OV20190598/4578183); ingekomen op 31 juli 2019. • Genderen: Voompad 12, 4265HX, erker aan voorgevel plaatsen (OV20190590/4572873); ingekomen op 29 juli 2019. • Giessen: Parallelweg 66, 4283GS, woonhuis wordt verbouwd naar shop t.b.v. het benzinestation (OV20190597/4442431); ingekomen op 31 juli 2019. • Nieuwendijk: Kilse Suikerpeer 6, 4255JP, schuur bouwen (OV20190594/4576857); ingekomen op 30 juli 2019.

• Sleeuwijk: Kerkeinde 13, 4254LC, nieuwe schuur plaatsen (OV20190592/4574425); ingekomen op 29 juli 2019. • Sleeuwijk: De Hoogjens 14, 4254XW, tweede inrit realiseren (OV20190593/4574707); ingekomen op 29 juli 2019. • Veen: Veensesteeg 5, 4264KG, bestemming wijzigen (OV20190599); ingekomen op 31 juli 2019. • Woudrichem: Burg van der Lelystraat 37, 4285BH, dakkapel plaatsen (OV20190596/4578633); ingekomen op 31 juli 2019. U kunt nog geen bezwaar maken U kunt pas bezwaar maken als het college een besluit heeft genomen.

Hernieuwde vergunning: Heeft u bezwaar tegen het plan Tegen de vergunning kan alleen beroep worden ingesteld door degenen die eerder bezwaar hebben gemaakt tegen de eerst verleende vergunning. Beroep kan worden aangesteld tot uiterlijk woensdag 18 september 2019. Als u beroep wilt instellen moet u Het college maakt bekend dat op een brief (beroepschrift) sturen naar 4 juli 2019 een hernieuwde vergunde afdeling bestuursrecht van de ning is verleend voor het oprichten Rechtbank Zeeland – West-Brabant, van een tijdelijke paardenstal op team bestuursrecht, Postbus 90006, een perceel aan de Wielstraat te 4800 PA Breda. In die brief geeft Veen (kadastraal bekend gemeente u aan tegen welke vergunning u Aalburg, sectie E nummer 3388). Er is beroep instelt. Ook moet u aangeven vergunning verleend voor de volgen- waarom u beroep instelt. U moet de de activiteiten: brief inzenden uiterlijk voor woensdag 18 september 2019 Bouwen Bouwen van een bouwwerk Start uitvoering plan Handelen in Afwijken De vergunning gaat pas in na woensstrijd met regels bestemmingsplan dag 18 september 2019 Als u beruimtelijke (tijdelijk) zwaar heeft gemaakt en u wilt niet ordening dat wordt gestart met de werkzaamheden dan moet u ook een zogeU kunt dit plan bekijken tot en met naamde ‘voorlopige voorziening’ woensdag 18 september 2019 vragen. Het verzoek om voorlopige U kunt het plan met alle gegevens voorziening moet worden gericht inzien op het gemeentehuis (Sportaan de Voorzieningenrechter van laan 170 in Almkerk). de Rechtbank. Wilt u meer weten U moet hiervoor wel een afspraak over hoe u een voorlopige voorziemaken via www.gemeenteAltena.nl ning aanvraagt? Kijk dan op www. of via 0183- 516100. gemeentealtena.nl/bezwaar of bel naar 0183 - 51 61 00.

Kijk ook eens op www.gemeentealtena.nl


Besluit verlengen beslistermijn omgevingsvergunning

Algemene Plaatselijke Verordening: opnemen met mevrouw Gerda van de Giessen via 0183 - 516100.

• Veen: Verzetsplein ong. 4264VD, 15 appartementen realiseren (OV20190502/4495805); besluit genomen op 5 augustus 2019.

Ons besluit blijft geldig totdat we een besluit hebben genomen over uw bezwaarschrift. Is het voor u belangrijk dat de uitvoering van ons besluit direct wordt tegengehouden? Dan kunt u U kunt binnen 6 weken bezwaar ma- ook een voorlopige voorziening vragen ken als u belanghebbende bent aan de rechter. Dit kan alleen als u ook U bent belanghebbende als het besluit een bezwaarschrift heeft opgestuurd. invloed heeft op uw situatie. U kunt Wilt u meer weten over hoe u een dan schriftelijk bezwaar maken. U voorlopige voorziening aanvraagt? Kijk moet dit doen binnen 6 weken na de dan op www.gemeentealtena.nl/beverzenddatum van het besluit. In uw zwaar of bel naar 0183 - 51 61 00. brief zet u uw naam, adres, de datum, het besluit, waarom u het niet eens U kunt een vergunning binnen bent met het besluit. U stuurt uw 6 weken bekijken brief naar: college van burgemeester De 6 weken gaan in na de verzenddaen wethouders, Postbus 5, 4286 ZG tum van het besluit. U kunt de vergunAlmkerk. ningen bekijken in het gemeentehuis, Sportlaan 170, 4286 ET Almkerk. Maak U kunt ook om een voorlopige voor- hiervoor eerst een afspraak via 0183 ziening vragen bij de rechtbank in 51 61 00. Breda

Drank- en horecavergunningen Aanvragen Drank- en Horecawet Burgemeester en wethouders van de gemeente Altena hebben de volgende aanvragen Drank- en Horecawetvergunning ontvangen: • Almkerk, Sjersestraat 35, 4286 BC (Lunchroom Van Alles Wat) • Andel, Middenweg 1, 4281 KH (Zwembad Aqua Altena) • Giessen, Jagerspad 30, 4283 GM (Partycentrum Het Brabantse Land) • Veen, Groeneweg 1B, 4264 RN (Lunchroom je “KANS”) • Wijk en Aalburg, Nijverheidsstraat 2, 4261 TK (BuBeClu; participatiehuis Aalburg) Verleende vergunningen Drank- en Horecawet: • Sleeuwijk, Rijksstraatweg 71, 4254 XB (Restaurant De Lange Muur) Bedrijfsovername, verzonden 01-08-2019 • Woudrichem, Schapendam 7, 4285 XA (Pannenkoekenbakker) Bedrijfsovername, verzonden 0108-2019. U kunt binnen 6 weken bezwaar maken tegen de verleende Dranken Horecavergunningen U kunt binnen 6 weken bezwaar maken tegen de verleende drank- en horecavergunningen als u belanghebbende bent. U bent belanghebbende als het besluit invloed heeft

op uw situatie. U kunt dan schriftelijk bezwaar maken bij de burgemeester van de gemeente Altena, Postbus 5, 4286 ZG Almkerk. In het ondertekende bezwaarschrift moet tenminste uw naam, adres, de datum waarop het besluit is genomen, omschrijving van het besluit waartegen bezwaar gemaakt wordt en de reden van het bezwaar worden vermeld. U kunt ook om een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank in Breda Ons besluit blijft geldig totdat we een besluit hebben genomen over uw bezwaarschrift. Is het voor u belangrijk dat de uitvoering van ons besluit direct wordt tegengehouden? Dan kunt u ook een voorlopige voorziening vragen aan de rechter. Dit kan alleen als u ook een bezwaarschrift heeft opgestuurd. Wilt u meer weten over hoe u een voorlopige voorziening aanvraagt? Kijk dan op www.gemeentealtena.nl/bezwaar of bel naar 0183 - 51 61 00.

Verleende exploitatievergunningen: Aanvragen exploitatievergunning: Burgemeester en wethouders van Altena hebben de volgende aanvragen exploitatievergunning ontvangen: • Almkerk, Sjersestraat 35, 4286 BC (Lunchroom Van Alles Wat) • Andel, Middenweg 1, 4281 KH (Zwembad Aqua Altena) • Giessen, Jagerspad 30, 4283 GM (Partycentrum Het Brabantse Land) • Veen, Groeneweg 1B, 4264 RN (Lunchroom je “KANS”) • Wijk en Aalburg, Nijverheidsstraat 2, 4261 TK (BuBeClu; participatiehuis Aalburg) U kunt de aanvragen inzien van 8 tot en met 22 augustus Binnen 2 weken na deze publicatie (8 t/m 22 augustus 2019) kunt u deze vergunningaanvragen inzien. U kunt de vergunningen bekijken in het gemeentehuis, Sportlaan 170, 4286 ET Almkerk. Maak hiervoor eerst een afspraak via 0183 - 51 61 00. U kunt binnen deze 2 weken schriftelijk uw mening geven over deze aanvragen bij de burgemeester van de gemeente Altena. U stuurt uw brief naar Postbus 5, 4285 ZG Almkerk. Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om een mondelinge zienswijze kenbaar te maken, dan kunt u binnen de genoemde 2 weken contact

• Sleeuwijk, Rijksstraatweg 71, 4254 XB (Restaurant De Lange Muur) Bedrijfsovername, verzonden 01-08-2019) • Woudrichem, Schapendam 7, 4285 XA (Pannenkoekenbakker) Bedrijfsovername, verzonden 01-08-2019) U kunt binnen 6 weken bezwaar maken als u belanghebbende bent U bent belanghebbende als het besluit invloed heeft op uw situatie. U kunt dan schriftelijk bezwaar maken bij de burgemeester van de gemeente Altena. U moet dit doen binnen 6 weken na bekendmaking aan de aanvrager. In uw ondertekende bezwaarschrift moet tenminste uw naam, adres, de datum waarop het besluit is genomen, omschrijving van het besluit waartegen bezwaar gemaakt wordt en de reden van uw bezwaar worden vermeld. U stuurt uw brief naar: burgemeester van de gemeente Altena, Postbus 5, 4286 ZG Almkerk. U kunt ook om een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank in Breda Ons besluit blijft geldig totdat we een besluit hebben genomen over uw bezwaarschrift. Is het voor u belangrijk dat de uitvoering van ons besluit direct wordt tegengehouden? Dan kunt u ook een voorlopige voorziening vragen aan de rechter. Dit kan alleen als u ook een bezwaarschrift heeft opgestuurd. Wilt u meer weten over hoe u een voorlopige voorziening aanvraagt? Kijk dan op www.gemeentealtena.nl/bezwaar of bel naar 0183 - 51 61 00.

Kijk ook eens op www.gemeentealtena.nl

Volg ons ook op Facebook, Twitter en Linkedin Info & Contact Bezoekadres: Sportlaan 170, 4286 ET Almkerk

Postadres: Postbus 5, 4286 ZG Almkerk

Telefoon: 0183 - 51 61 00 Fax: 0183 - 66 03 97

E-mail: info@gemeentealtena.nl Website: www.gemeentealtena.nl


11

Woensdag 7 augustus 2019

Trema wil Repair Café in Vlechtwerk werkendam • Eens per maand wil Trema Welzijn een Repair Café gaan houden in MFC Vlechtwerk Werkendam. Dit zal een tweede locatie worden in samenwerking met het Repair Café Altena in Almkerk. Deze is elke tweede dinsdag van de maand in Almkerk. Trema Welzijn wil hierop aansluiten door op een andere dag in de maand in Werkendam open te gaan. Het Repair Café zoekt mensen die hierbij willen helpen. Handig met de naaimachine, houtbewerking (meubels, speelgoed, gebruiksvoorwerpen), elektrische apparaten of fietsen? En interesse om eens per maand enkele uurtjes te helpen in het Repair Café? Op woensdag 2 oktober om 10:00 uur worden de koppen bij elkaar gestoken om te brainstormen over Repair Café Werkendam. Aanmelden kan bij Fenna Vogelsang via fenna.vogelsang@trema.org of 0183-408444.

Meepraten over Bossche Poort

Klanten in de rij voor vernieuwde Aldi wijk en aalburg • Veel klanten konden vrijdagmorgen niet wachten tot de vernieuwde Aldi-vestiging in Wijk en Aalburg officieel geopend zou worden. Al voor 8:00 uur had zich al een flinke rij gevormd voor de deuren van de supermarkt aan de Parallelweg. De parkeerplaats stroomde gestaag vol. “Nog maar twee minuten, mensen”, klonk het even voor filiaalleidster Marian Duijster de feestelijke opening verrichtte samen met één van de wachtenden. En: “De winkel mag nu toch wel open, hoor.” Van écht ongeduld was echter geen sprake. Netjes achter elkaar liepen de klanten een voor een de nieuwe winkel binnen en iedereen nam de tijd om Duijster te feliciteren. Verrassingen “De vernieuwde winkel zal voor verras-

singen zorgen”, liet de filiaalleidster eerder al weten. “Naast ons kwalitatief hoogwaardige assortiment tegen een voordelige prijs, is de sfeer in de winkel echt verbeterd. We heten iedereen van harte welkom.” De eerste 400 klanten kregen vrijdag bij aankoop van minimaal 20 euro aan boodschappen een tas met gegarandeerd een aantrekkelijke prijs. Op kraskaarten staan prijzen als tablets of IP-camera’s of tegoedbonnen van maximaal 250 euro. Voor klanten die geen prijzentas meer kunnen krijgen, is er, zolang de voorraad strekt, een gratis herbruikbare Aldi-tas. De openingstijden van de Aldi in Wijk en Aalburg zijn op maandag tot en met woensdag van 8:00 tot 20:00 uur, donderdag en vrijdag van 8:00 tot 21:00 uur en op zaterdag van 8:00 uur tot 20:00 uur.

bommelerwaard • Een openlucht filmvoorstelling, een kunstveiling, een concert in de muziektent, BoelevaArt en nog veel meer. Cultuurfestival Bommelerwaard heeft nog zes weken lang heel veel moois te bieden. De filmvoorstelling ‘Pluk de Nacht’ is op vrijdag 16 augustus bij Brandend Zand aan de Zandmeren in Kerkdriel. De film begint om 20:30 uur, toegang gratis. Zaterdag 17 augustus staat in het teken van ‘Kunst uit de Kelder’. Vanaf 10:00 uur zijn bij Veiling Zaltbommel aan de Stationsweg kunstwerken te bewonderen uit de kelders van de gemeente Maasdriel en Zaltbommel. Vanaf 12:00 uur speelt het Bommels

In het gebied spelen verschillende ontwikkelingen, zoals de her-invulling van het oude Rabobankgebouw, het verbeteren van de entree van de binnenstad en het verminderen van de parkeerdruk aan de Omhoeken. Aanmelden voor de inloopavond is niet nodig.

• Veel belangstelling voor de vernieuwde Aldi.

ammerzoden • Tractus3D houdt zaterdag 24 augustus van 10:00 tot 15:00 uur open dag. Bezoekers kunnen hier zien wat 3D-printen is en hoe de 3Dprinters gemaakt worden.Ook voor kinderen is het een leuke dag, zij kunnen zich uitleven op een springkussen of meedoen aan een kleurwedstrijd. Tractus3D bevindt zich aan de Bernseweg 14 in Ammerzoden. Parkeren en toegang zijn gratis.

Een kunstgebit gaat niet voor altijd mee. Na verloop van tijd kan het gebit losser gaan zitten. Uw kaken slinken en het gebit blijft even groot. Ook veroudert de prothesekunststof en kan deze scheuren of breken. Veel mensen weten niet dat men om de 5 jaar in aanmerking komt voor een nieuwe gebitsprothese en de daarbij behorende vergoeding. Een volledige gebitsprothese wordt voor 75% vanuit de basisverzekering vergoed, reparaties en aanpassingen voor 90%. Vanuit de aanvullende verzekering zijn ook extra vergoedingen mogelijk. Onze tandprotheticus is contractant bij bijna alle zorgverzekeraars, hierdoor komt u in bijna alle gevallen in aanmerking voor vergoeding. Om voor behandeling in aanmerking te komen is geen verwijzing nodig. Ongemak tijdens het eten Een veelvoorkomende klacht bij mensen met een volledig kunstgebit is dat het niet goed blijft zitten. Veel mensen ervaren veel hinder van een loszittend gebit tijdens het spreken of eten. De gebitsprothese doet pijn, komt los en het eten van harder voedsel is niet meer mogelijk. Onze

En dat gaat dan ook gebeuren, van dinsdag 10 tot en met zaterdag 14 september. De vrijwilligers van de stichting hebben voor deze feestweek een programma samengesteld met voor elke doelgroep een activiteit. Dinsdag 10 september bestaat Stichting Dorpsbelangen Drongelen exact 60 jaar. Op deze datum zal ‘s avonds de feestweek officieel geopend worden door wethouder Van Oosten in dorpshuis De Oude School in Drongelen. Aansluitend is er een tentoonstelling over 60 jaar Stichting Dorpsbelangen Drongelen. De tentoonstelling is gemaakt door Jaap Dammers. Woensdag 11 september staat vooral in het teken van jong en oud. ‘s Middags treedt clown Wilco op met zijn komische goochelshow. Als de voorstelling van clown Wilco is afgelopen, staat de volgende activiteit al weer voor de deur. Buiten op het terrein van dorpshuis De Oude School is er dan een roofvogelshow. Ouderen, die maandelijks komen eten in

De Oude School, kunnen deze woensdag genieten van een luxe barbecue. Donderdagavond 12 september is er een pubquiz in het dorpshuis. De quiz bestaat uit enkele ronden, die ieder een eigen thema hebben. Op vrijdagavond 13 september staat er een bandavond op het programma, want die mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een feestweek in Drongelen. De twee bands die deze avond spelen, hebben een behoorlijke staat van dienst. ‘The Fast Lane’ heeft al vaker gespeeld in Drongelen en is dus geen onbekende. De tweede band is ‘Stones Affair’. Deze band heeft ook al eens gespeeld in Drongelen, maar dat was toen op een besloten feest. Nu dus voor het grote publiek. Zaterdag 14 september wordt er een dorpsbrunch gehouden. ‘s Avonds volgt de afsluiter van de Drongelse feestweek: de feestavond. Dansen en met muziek voor iedereen, want ‘u vraagt, wij draaien’ zal zeker van toepassing zijn. Plaatjes aanvragen dus. Er zullen tijdens de feestavond ook enkele gastoptredens zijn van dj’s uit de tijd van disco.

q WWW.DORPSHUISDRONGELEN.NL

Jubileum voor Malle Pietje sleeuwijk • Bij Malle Pietje in Sleeuwijk was het zaterdag feest.

DRAAGT U EEN KUNSTGEBIT VAN 5 JAAR OF OUDER? Dan heeft u gedurende deze jaren maandelijks zorgpremie betaald om na 5 jaar weer in aanmerking te komen voor de vergoeding van een nieuwe gebitsprothese.

Jazz Combo. Om 14:00 uur veilt burgemeester Peter Rehwinkel het eerste stuk. Daarna treedt Dick Brandwijk op als veilingmeester. Ook zijn er nog de doorlopende projecten zoals Pracht in de Gracht, overzichtstentoonstelling Kunst Kiezel Klei, Mooi Kerkdriel, Kijkdoos Kerkdriel, Exposities in het Stadskasteel en gemeentehuizen, Sint-Maartenskerk, Maison Publiek en Markt Twee. Voor kinderen zijn er nog kunstworkshops. En wat ook nog gaat plaatsvinden zijn de atelierroute Kunst Kiezel Klei, het Emmy Verheijfestival, openingsconcert in de muziektent, BoelevaART, RiVierdaagse en Dromen in Vrijheid. De afsluiting vindt plaats met Proeflokaal op 14 september.

Feest vanwege jarige stichting Drongelen drongelen • In Drongelen en omstreken is het al een tijdje bekend: Stichting Dorpsbelangen Drongelen bestaat in september 60 jaar. Reden genoeg om een feestweek te houden.

zaltbommel • Gemeente Zaltbommel houdt maandag 26 augustus van 19:30 tot 21:30 uur in De Poorterij een inloopavond over de conceptvisie voor het gebied Bossche Poort. Twee ontwerpbureaus hebben een concept gemaakt. De gemeente wil weten wat inwoners ervan vinden. “De mening van de inwoners weegt zwaar bij de keuze die de gemeente uiteindelijk tussen beide visies maakt”, aldus gemeente Zaltbommel. Het gebied waar het om gaat ligt ongeveer tussen het Stadskasteel, De Poorterij en de Singel.

Open dag 3D-printers

Kunstveiling, muziek en film

tandprotheticus kan in dergelijke gevallen zorgen dat uw gebitsprothese wel goed zit. Een klikvaste oplossing: een kunstgebit op implantaten. Ook met uw kunstgebit op controle Om pijn te voorkomen en het loszitten van uw gebitsprothese tijdig te constateren, is het aan te raden één keer per jaar de gebitsprothese te laten controleren. Ook als u geen klachten heeft is deze controle erg belangrijk.

De tweedehandsgoederenwinkel aan de Rijksstraatweg 69 vierde namelijk zijn zesde verjaardag. In augustus 2013 opende Malle Pietje aan de Rijksstraatweg 55 voor het eerst de deuren. “Het is zaterdag heel erg druk en gezellig geweest”, zegt Miep van Wordragen, die Malle Pietje samen met haar man André runt. “Toevallig waren we deze dag maar met z’n tweeën en we konden het nét

Tijdens deze afspraak wordt de gebitsprothese beoordeeld en op zijn functie gecontroleerd. Ook wordt gecontroleerd of de mond nog goed gezond is. Vooral mensen met een slecht passend of verouderd kunstgebit kunnen vervelende klachten krijgen. Meer weten? U kunt altijd bij ons binnenlopen of telefonisch contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak. Over de soorten behandelingen, de mogelijkheden en de vergoedingen vertellen wij u graag meer. Met vriendelijke groet, Pim Volgers en Ian Oukes Centrum voor Tandprothetiek Zaltbommel 0418-512324

• Miep en André van Wordragen.

aan”, zegt ze lachend. Sinds eind vorig jaar zit Malle Pietje in een groter pand. “Twee keer zo groot als voorheen, dus we hebben het ook twee keer zo druk. De ligging is veel beter”, vertelt Miep daarover. De formule van de winkel slaat erg goed aan, merkt ze op. Sinds kort is Malle Pietje ook een outlet store. “We verkopen tegenwoordig dus oude én nieuwe spullen.” Malle Pietje blijkt een succesformule, stelt Miep. “En daarvoor willen we ook al onze vrijwilligers heel erg bedanken.”


12

Woensdag 7 augustus 2019

SCHRIJF EEN GEDICHT OVER DE BOMMELERWAARD EN MAAK KANS OP 2 KAARTEN VOOR HET POËZIE-ONTBIJT zaterdag 31 augustus 2019

Elke week

2

winnaars

Vertrek uit Nederland Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend: Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij/zij in de basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat hij/zij formeel niet meer in Nederland woont. Naam en voorletters

Stuur jouw gedicht in naar: info@boelevaart.nl Deelnemen aan het poëzie-ontbijt kan voor € 15,- per persoon 09.00 uur tot ca. 11.00 uur Achterdijk 57 te Hedel Aanmelden op: www.boelevaart.nl

De winnares van deze week is: mmel mevrouw J.A. Lobregt uit Zaltbo

Geboorte­ datum

Straat en

Postcode en

huisnummer

plaats

Datum besluit

Jovanovic, B.

06-07-1987

Voorstraat 77b

5334 JR Velddriel

25-07-2019

Ziuzevicius, J.

14-07-1989

Kerkstraat 9

5328 AA Rossum 30-07-2019

Gappa, I.

25-01-1991

Lange Weistraat 6

5331 LH Kerkdriel

Biedron, S.J.

16-09-1978

Kerkstraat 9

5328 AA Rossum 30-07-2019

Kuris, M.

25-07-1987

Kerkstraat 9

5328 AA Rossum 30-07-2019

30-07-2019

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met team Publieke Dienstverlening van de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 14 0418.

Ons Bommelerwaard wat ben je mooi Rivieren, landerijen en eindeloze dijken Ons Bommelerwaard wat ben je mooi Gemoedelijk en no-nonsense cultuur Ons Bommelerwaard wat ben je mooi Van torenspits tot boekenkist Ons Bommelerwaard wat ben je mooi Nog zoveel onontdekt, laten we het koesteren deze mooie plek

evaart.nl info: www.boel lf Hedel go locatie: Boeren

Waarom nemen wij gegevens op van vertrek naar het buitenland? Iedereen is verplicht niet eerder aangifte te doen dan vier werken vóór de beoogde datum van adreswijziging en niet later dan de vijfde dag na de adreswijziging of binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland schriftelijk aangifte te doen bij het college van burgemeester en wethouders van de woongemeente. Dat staat in de Wet BRP. We kunnen de beschikking ‘Vertrek uit Nederland’ niet toesturen aan deze persoon, omdat het onbekend is waar hij/zij verblijft. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht publiceren wij daarom deze bekendmaking. Bezwaarschrift U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.

BoelevaArt is een uniek evenement met: Streekmarkt XL | Kunst & Cultuur Straattheater | Live muziek | Foodtrucks | Luchtballonnenfestijn

Revolutionaire microverstuiver! HET NATUURLIJKSTE ALTERNATIEF VOOR CHRONISCHE NACHTRUSTPROBLEMEN

Een kwart van alle Nederlanders heeft te kampen met nachtrustproblemen. De ene heeft er moeite mee om in dromenland te komen, terwijl de ander midden in de nacht wakker wordt en daarna niet meer lekker onder zeil kan komen. Dergelijke situaties worden bij volwassenen veelal veroorzaakt door innerlijke onrust en bij kinderen is het meestal te wijten aan de abrupte overschakeling van het actieve dagritme naar het passieve nachtritme. Als u liever niet aan de slaappillen wilt dan is olfactotherapie een prima alternatief. OL FACTOTH ER AP IE Ieder mens heeft meer dan 400 sensoren waarmee hij of zij geuren waarneemt. In vaktermen noemen we dit olfactorische receptoren. De functie van ons reukorgaan wordt ontzettend onderschat. Olfactotherapie bewijst dat er via de neus veel meer mogelijk is dan u zou denken. Zo kunnen de juiste mix van geuren een rustgevend effect hebben en uw nachtrust bevorderen.

Olfae M I C R O V E R S T U I V E R

Met de Olfae microverstuiver op uw slaapkamer kan er eindelijk weer van een ongestoorde nachtrust worden genoten. Toets 30-60 minuten voor het slapengaan nummer 58 op de Olfae microvernevelaar in en het bijbehorende voorgeprogrammeerde diffusie protocol wordt automatisch geactiveerd. De totale diffusietijd bedraagt slechts 60 minuten en bij dagelijks gebruik heeft u circa 60 nachten profijt van elke flacon Olfae SLAAP.

Olfae S L A A P

Olfae SLAAP is ontwikkeld door twee experts in olfactotherapie. Olfae SLAAP combineert een hooggeconcentreerd natuurlijk linalool-isolaat dat kalmerende en ontspannende eigenschappen heeft met 6 biologische essentiële oliën die voor het optimale eindresultaat zorgen. Olfae SLAAP is zo mild dat het al voor kinderen vanaf 3 jaar mag worden ingezet.

Olfae SLAAP is ontworpen volgens de olfactorische piramide en functioneert als een soort drietrapsraket.

INTRODUCTIEAANBIEDING Ervaar de kracht van deze BIOLOGISCHE ETHERISCHE OLIEMIX in combinatie met de Olfae MICROVERSTUIVER en maak gebruik van onderstaande introductieaanbieding.

TOPNOTEN De bovenste geurnoten van Zure Sinaasappel en Roomse Kamille zijn degene die het eerst worden waargenomen, vanaf de eerste seconden van de verneveling. Ze reguleren de emotionele sfeer en zorgen voor onmiddellijke ontspanning. HARTNOTEN De middelste geurnoten van Marjolein, Lavendel en Nerioli verschijnen daarna. Ze brengen rust en harmonie en laten het lichaam de waakfase verlaten om in slaap te vallen. BASISNOOT

Olfae

MICROVERSTUIVER

€ 59,95

De onderste geurnoot van Sandelhout blijft het langst hangen. Deze bevordert na verloop van tijd de kwaliteit van de slaap.

De Olfae producten zijn exclusief verkrijgbaar bij:

VitaCora Gamerschestraat 39, 5301 AP Zaltbommel tel: 0418-726726, www.vitacora.nl

GRATIS

SLAAP OLIE t.w.v.

€ 12,95


Publicaties en bekendmakingen

Nieuws uit de gemeente

Wilt u weten wat er in uw buurt gebeurt? Op maasdriel.nl/bestuuren-organisatie/bekendmakingenregelgeving-en-beleid/ leest u uitgebreide informatie over besluiten die direct invloed hebben op de omgeving, zoals vergunningen, plannen en plaatselijke regelgeving.

Week 32 - 7 augustus 2019

Komt u kunst kijken (en kopen)? In de Bommelerwaardse gemeentehuizen zijn heel wat kunstwerken te vinden. Die zijn niet altijd zichtbaar voor het publiek. Bent u benieuwd naar deze collecties? Kom dan t/m 16 augustus kijken naar de mini-tentoonstelling ‘Stille schatten’. In de publiekshal van de gemeentehuizen in Maasdriel en Zaltbommel kunt u een deel van de collectie bekijken. Ziet u iets moois? Dan is 17 augustus het moment om uw slag te slaan! Een deel van wat we tentoonstellen wordt samen met tot dan toe verborgen gebleven kunstwerken geveild. Op zaterdag 17 augustus gaan de deuren van Veiling Zaltbommel om 10:00 uur open om te laten zien wat er te koop is, de veiling start om 14:00 uur. De opbrengst gaat naar een goed doel in de Bommelerwaard dat we binnenkort bekend maken.

Bekendmaking APV Kerkdriel, Ipperakkeren Aan de Ipperakkeren in Kerkdriel is een zilverkleurige Rover Leon 25 op de weg geplaatst in strijd met artikel 5:5 van de APV. De eigenaar van bovengenoemd voertuig kan niet worden achterhaald. Wij roepen de eigenaar of houder van dit voertuig op deze binnen één week na publicatie van deze bekendmaking te verwijderen. Indien het voertuig niet binnen de door onze gestelde termijn is verwijderd zullen wij op grond van artikel 125 Gemeentewet en artikel 5:21 e.v. van de Algemene wet bestuursrecht overgaan tot het

Meedenken over zon- en windenergie in Maasdriel

Informatie van gemeente, provincie en waterschap komt via ‘Over uw buurt’ op één plek samen. Hierdoor bent u constant slechts één klik verwijderd van de meest recente berichten over de ontwikkelingen in uw buurt of wijk.

(Deze oproep is alleen bedoeld voor onze inwoners! Natuur- en landschapsorganisaties en diverse

Vereniging of stichting? Vraag in september subsidie aan voor 2020! Wilt u subsidie aanvragen voor uw vereniging of stichting? Tussen 1 september en 1 oktober kunt u een aanvraag indienen voor 2020. U vindt onze subsidieregelingen en aanvraagformulieren op maasdriel.nl met zoekwoord ‘subsidies’. Stuur uw subsidieaanvraag voor 1 oktober naar subsidie@maasdriel.nl of naar postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. U kunt uw aanvraag ook op papier afgeven aan de balie van het gemeentehuis.

Maandag t/m Woensdag Donderdag Vrijdag

Bestemmingsplannen inzien? Op maasdriel.nl/inwoner-enondernemer/bouwen-en-verbouwen/ bestemmingsplannen/overzichtbestemmingsplannen/ staan bestemmingsplannen. U kunt ook kijken op ruimtelijkeplannen.nl. U kunt eenvoudig zoeken op postcode en huisnummer.

Wilt u weten wat er in uw buurt gebeurt? Op overuwbuurt.overheid.nl leest u informatie over besluiten die direct invloed hebben op de omgeving, zoals vergunningen, plannen en plaatselijke regelgeving. Dit kan via de website, maar u kunt ook de app downloaden of voor de e-mailservice kiezen. U kunt zelf instellen welke berichten u wilt ontvangen.

Neem dan voor 21 augustus contact met onze beleidsadviseur duurzaamheid Astrid Zweerus. Zij is bereikbaar op ons algemene telefoonnummer 14 0418 of via info@maasdriel.nl.

Openingstijden:

(Gewijzigd) Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied herziening 2016’ (BP1134), Maasdriel De gemeenteraad heeft dit bestemmingsplan in haar vergadering van 26 juni 2019 gewijzigd vastgesteld. Van 8 augustus t/m 18 september 2019 ligt het plan in het kader van de beroepstermijn ter inzage in het gemeentehuis.

Publicaties en bekendmakingen

andere partijen worden aangeschreven om deel te nemen. Bij twijfel of uw organisatie ook is uitgenodigd kunt u contact opnemen.)

Wij zoeken 10 inwoners die mee willen denken over de Energietransitie & het landschap in Maasdriel. Wilt u met ons brainstormen over hoe en waar zonen windenergie in het landschap van Maasdriel past én bent u op dinsdagavond 10 september én maandagavond 7 oktober beschikbaar?

toepassen van bestuursdwang. Dit houdt in dat de gemeente het voertuig zal verwijderen.

9.00 - 16:30 9.00 - 19:30 9.00 - 12:30

Bezoekadres Kerkstraat 45 5331 CB Kerkdriel

Postadres Postbus 10.000 5330 GA Kerkdriel

Iets kapot? Meld het! Is er iets kapot bij u in de buurt? Een lantaarnpaal die niet meer brandt, een scheve stoep of een verstopt riool? Dan kunt u dat melden via ‘Melding doen’ op maasdriel.nl of bel met ons algemene telefoonnummer 14 0418. Uw melding komt dan op een centrale plek binnen en wordt zo snel mogelijk opgepakt.

Tips tegen stookoverlast Het gebruik van houtstook in tuinen (terraskachels e.d.), tuinhuisjes en schuren neemt nog steeds toe. Ongeveer 20% van de Nederlandse huishoudens bezit een houtkachel of open haard. In de meeste situaties waarin hout wordt gestookt door particulieren is de stookoverlast beperkt tot een aanvaardbaar niveau of niet aanwezig. Maar in heel wat gevallen is er wel stookoverlast. Daarom delen wij delen 10 stooktips met u op maasdriel.nl.

Bel: 14 0418 info@maasdriel.nl www.maasdriel.nl


ALTIJD DE VOORDELIGSTE!

IEDERE ZONDAG GEOPEND VAN 11.00-17.00 UUR NU EXCLUSIEF VERKRIJGBAAR: VERBRUGGEN MATRASSEN -- 10 jaar garantie - exclusieve productie - korte levertijden - 100 dagen slaapgarantie - iedere gewenste maat mogelijk

KEUZE UIT MEER DAN 120 SOORTEN BOXSPRINGS

gratis montage op alles  laagste prijsgarantie  1500m2 slaapvoordeel  geen aanbetaling

DEKBED PRESTON BRONZE SYNTHETISCH 4-SEIZOENEN

WIJ MAKEN PLAATS VOOR ONZE NIEUWE COLLECTIES VELE SHOWROOM MODELLEN NU MET HOGE KORTINGEN

van 13595 140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

VANAF NU OOK BIJ VERBRUGGEN SLAAPKAMERS!

van van van van van

€ 135,95 € 149,95 € 179,95 € 209,95 € 225,95

voor voor voor voor voor

DEKBED KATOEN 4-SEIZOENEN

van 13595

vanaf

PRESTON

140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

895,-

BASIC

Basis vlak

8995

€ 89,95 € 99,95 € 119,95 € 139,95 € 149,95

van van van van van van

€ 135,95 € 152,95 € 180,95 € 195,95 € 217,95 € 245,95

voor voor voor voor voor voor

€ 99,95 € 129,95 € 159,95 € 169,95 € 199,95 € 219,95

9995

KOM ONTDEKKEN!

VEEL SENIOREN VOORDEEL!!

Technologie en innovatie van het hoogste niveau komen samen met het gebruik van natuurlijke materialen

-in hoogte verstelbare bed systemen -extra hoge bedden senioren -ruime keuze deelbare ledikanten -comfort matrassen -medische zorg bedden

Ons traditionele vakmanschap, gecombineerd met innovatieve Sensa Intelligent Pocket Springs en natuurlijke vullingen van onze eigen boerderij in North Yorkshire maakt elk bed uniek. Wij hebben slaap opnieuw ontworpen. En nodigen u uit het resultaat te testen. Omdat we vasthouden aan onze traditionele vorm van bedden maken staat een voor Somnus ontworpen bed voor een uniek en passend comfort voor de behoefte van elk persoon. Ieder Somnus bed is net zo uniek als iedereen die er op slaapt.

Wij nodigen u graag uit om de diverse showroom opstellingen te komen zien, testen en ervaren.

Laat u verrassen!

SCHUIFDEURKAST SINFONIE PLUS vanaf

“DE KAST OP MAAT” Een zweefdeurkast om van te dromen. De Sinfonie is leverbaar in 18 verschillende kleurstellingen. De kast is volledig naar eigen wens op te bouwen. Powerled verlichting, passe-partout, handgrepen, interieur etc..

vanaf

509,-

Breedte afmeting 113 in cm 2-deurs

Diepte 150 2-deurs

167 2-deurs

188 2-deurs

200 2-deurs

225 2-deurs

249 3-deurs

280 3-deurs

298 3-deurs

336 3-deurs

373 4-deurs

400 4-deurs

afmeting 49 in cm

68

200

200

222

222

240

240

€ 849,-

ERGO SENSE MATRAS MET COOL TOUCH TIJK

De Ergo Sense matras is een matras die in vier uitvoeringen bestaat: Classic, DuoComfort, Partner en Medica Sense. Elke uitvoering is voorzien van luxueuze handgrepen, een afneembarhoes die anti-allergisch is, en het Aero Flow systeem dat zorgt voor een optimale verluchting. Bovendien zijn de matrassen standaard voorzien van een zomer- en winterkant door middel van een extra koelende tijk. Kortom, puur slaapplezier verzekerd.

De Akker 24 Vlijmen telefoon: 073-5130267 V E R B RU G G E N S L A A P K A M E R S V L I J M E N. N L

slaapkamers • matrassen • bedtextiel

ma - do 9.00-18.00u. za 9.00-17.00u.

2e MATRA GRATISS

vr 9.00-21.00u. zo 11.00-17.00u.

GRATIS

P

VOOR DE ZAAK


15

Woensdag 7 augustus 2019

Herinneringssteen maken in workshop werkendam • In Werkendam wordt woensdag 14 augustus vanaf 9:30 uur een bijzondere workshop speksteen bewerken gehouden. Onder deskundige begeleiding wordt een symbolisch beeld als herinnering aan een persoon of gebeurtenis gemaakt. Het maken van een beeld kan helpen om verdriet een plaats te geven. De workshop eindigt rond 16:00 uur, deelname kost 80 euro inclusief koffie/ thee met iets lekkers, lunch, steen en gebruik van materialen. Met dieetwensen wordt rekening gehouden. In overleg kan een extra workshop worden gepland. Meer informatie en aanmelden: Nini Hakkers, 06-10157703, nini@vedere.nl of Corine de Jong, 0626927051, info@corinedejonguitvaart.nl.

Boottocht ouderen woudrichem • Trema Welzijn houdt in het kader van de Dag van de Ouderen op donderdag 26 september een boottocht. De tocht gaat richting Heusden en via de sluis van Sint Andries terug naar Woudrichem. Om 9:00 uur kan er buiten de waterpoort van Woudrichem worden opgestapt waarna de deelnemers met een kop koffie of thee met gebak op de boot worden ontvangen. Een lunch is inbegrepen. Om ongeveer 16:30 uur komt de boot weer aan in Woudrichem. De boottocht is voor ouderen van 55 jaar of ouder van de voormalige gemeente Woudrichem. De kosten zijn 30 euro per persoon. Aanmelden kan tot 13 september via 0183-408 444 of receptie@trema.org

Kinderworkshops Cultuurfestival bommelerwaard • Volgende week vinden de laatste kinderworkshops plaats van het Cultuurfestival Bommelerwaard (zie foto hieronder). Meedoen kan nog bij Museum Stadskasteel Zaltbommel op dinsdag 13 en donderdag 15 augustus. En bij Kasteel Ammersoyen op zaterdag 17 augustus en op Slot Loevestein op zondag 18 augustus. Deelname aan de workshops is gratis, kinderen betalen alleen entree van het kasteel. Aanmelden kan via: museumatelierzaltbommel@gmail.com

Rollator Race

Startschot tweede editie klinkt op 4 september

‘Dit jaar gaan we in Aalburg racen’ Het staat alweer roodomrand op de kalender van Ton Damen van ‘Tony Damen Verbeelding en Inzicht’: de Rollator Race op woensdag 4 september. wijk en aalburg • Het startschot voor de tweede Rollator Race die in Altena wordt gehouden, zal rond 14:00 uur klinken, dit keer in de Azaleastraat in Wijk en Aalburg. Hankenaar Ton Damen heeft inmiddels als diverse keren een Rollator Race georganiseerd en kan dus met recht een ‘rot in het vak’ genoemd worden. “Ik ben er in Oosterhout mee begonnen en vorig jaar heb ik namens de Riethorst Stromenland de race in Almkerk mogen organiseren. Dit jaar gaan we in Wijk en Aalburg racen.” Ton is erg blij dat hij dit keer kan samenwerken met Zorgplein Maaswaarden. “Zonder hen zou het niet lukken: het is belangrijk dat je kunt terugvallen op een zorglocatie en gebruik kunt maken van de voorzieningen die daar aanwezig zijn, anders zou het, ook financieel, niet te doen zijn. Bovendien zit daar ook een grote groep potentiële deelnemers.” Nadat de Riethorst Stromenland aangaf niet nog een keer een race te willen houden, nam Ton contact op met Bert Noorloos van Zorgplein Maaswaarden om te vragen of zij ervoor open zouden staan om de race rondom Wijkestein te houden. “Het enthousiasme was groot. En uiteindelijk is het ook goed dat de Rollator Race nu in een andere hoek van Altena wordt gehouden, mensen uit Veen zullen wellicht wat minder snel naar Almkerk gaan, maar Wijk en Aalburg is natuurlijk prima te doen dan.” Het houden van een Rollator Race is veel meer dan alleen het opzetten van een leuke activiteit. “Beweging is natuurlijk belangrijk, zeker voor ouderen. Ik ken mensen die een rollator hebben, maar de deur niet uit komen. Dan hoop je ze hiermee over een drempel te helpen. Maar ook de onderlinge contacten, mensen ontmoeten, een praatje maken, is van groot belang. In Almkerk kwam een vrouw die meedeed iemand tegen die ze nog van vroeger kende. Het contact was er meteen weer en de da-

• De eerste editie van de Rollator Race in Altena werd in 2018 gehouden in Almkerk.

mes hebben lekker in hun eigen dialect met elkaar zitten babbelen.” Ton merkt aan alles dat deelnemers aan de race het evenement op prijs stellen. “Ik kreeg in de winter de vraag wanneer ik het weer ging doen. Geweldig toch dat mensen er zo’n plezier aan beleefd hebben, dat het leeft. Juist tegen eenzaamheid is het goed om de mensen bij elkaar te brengen èn meteen aandacht te besteden aan activiteiten voor ouderen. Daarnaast is het mooie aan de race dat het mensen ook een goed gevoel geeft. Een van de deelnemers was vroeger erg actief geweest, maar zijn conditie was slecht en ging steeds verder achteruit. Toch wilde hij aan de race meedoen. Hij kwam als laatste over de finish, maar was zo trots! Hij had het toch maar mooi gehaald!” Met de Rollator Race probeert Ton ook

Volgende week vinden de laatste kinderworkshops plaats van het Cultuurfestival Bommelerwaard. (zie links hierboven) FOTO: JACQUELINE JANS

de verbinding te leggen tussen jong en oud. “Vorig jaar in Almkerk hebben de kinderen van de basisschool ‘s morgen eerst een sponsorloop gehouden. ‘s Middags stonden zij de ouderen aan te moedigen. Ook dit jaar proberen we een sponsorloop te houden, maar ook willen we een prominentenloop aan het evenement koppelen. Daarnaast zijn we nog op zoek naar een sponsor omdat we de deelnemers graag een lunch aanbieden. Samen eten is ook heel belangrijk, dat zorgt voor een stukje verbondenheid.” Het parcours in Wijk en Aalburg wordt uitgelegd in de Azaleastraat. Deelnemers lopen twee keer honderd meter. Wie in de finale terecht komt ‘racet’ dan nog twee keer honderd meter. “Wie dus in de finale komt, loopt die

FOTO: RODERICK HULSBERGEN

dag 400 meter. We hebben expres gekozen voor een kort parcours: dan kun je sneller ingrijpen als dat nodig is en het is overzichtelijker voor de mensen.” Wie mee wil doen aan de Rollator Race op 4 september kan zich opgeven via tonydamen@live.nl, onder vermelding van naam, adres, leeftijd en telefoonnummer. Opgeven kan ook via de receptie van Wijkestein, 0416-698400. “Omdat we wel een beetje willen weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen, willen we graag dat mensen zich aanmelden. Maar daarin zijn we ook niet heel star hoor: wie op de dag zelf bedenkt toch mee te willen doen is natuurlijk van harte welkom. Vorig jaar deden er 52 mensen mee, het zou leuk zijn als we daar nu overheen gaan. Maar hoe dan ook: we gaan er een feestje van maken!”

Het Kontakt: ook op Facebook!

ZOEK DE 10 VERSCHILLEN BOLLETJE OP BOLLETJE

HIER UW ADVERTENTIE?

0183 583 200 | info@kontaktmediapartners.nl Zie de oplossing elders in deze krant.


P rogramma


!"##$#%&'$()#(*+,&$#$# ! " #$ % & ' ' ( # ) ! % * + , - + . / 0 0 . 1 2 3 1 4 1 5 3 6 2 1 " " 1 ! " #$ % & ' ' ( # 1 4 1 $7 1 6 8 2 9 1 5 8 6 5 : 3

; ; ;7 < ( = & ( > ? " > @ ( > " A A ( = 7 > # 1 4 1 B > C & D < ( = & ( > ? " > @ ( > " A A ( = 7 > #

!"##$#%&'$()#(*+,&$#$#

ZO M E RC O L L E C T I E KO R T I N G ! Z A LT B O M M E L : B o s c h s t r a a t 1 3 | 5 3 0 1 A A Z A LT B O M M E L | T. 0 4 1 8 5 4 0 5 7 3

w w w. j E r O E n v A n d E n A k k E r . n L | i n f O @ j E r O E n v A n d E n A k k E r . n L

! " #$ % & ' ' ( # ) ! % * + , - + . / 0 0 . 1 2 3 1 4 1 5 3 6 2 1 " " 1 ! " #$ % & ' ' ( # 1 4 1 $7 1 6 8 2 9 1 5 8 6 5 : 3

; ; ;7 < ( = & ( > ? " > @ ( > " A A ( = 7 > # 1 4 1 B > C & D < ( = & ( > ? " > @ ( > " A A ( = 7 > #


k e e w l e m m o De B n e n n i g e b gaat weer De laatste week van de zomervakantie komt er weer aan en daarmee dus ook de Bommelweek. Ondernemers Vereniging Zaltbommel heeft weer een vertrouwd programma opgesteld. Nieuw dit jaar is ‘Muziek op de Markt’ op de vrijdagavond. Een gezellige avond met onder andere een optreden van Henk Damen. De week gaat op zaterdag 10 augustus van start met de bekende Autoshow op zaterdagavond. Vanaf het eind van de middag rijden ruim honderd auto’s de oude binnenstad in. De één nog mooier en glimmender dan de ander. Ze stellen zich op in de Gamerschestraat, De Markt en de Waterstraat waar

1

2

het publiek ze kan bewonderen. Tegelijkertijd begint ‘Lekker aan de Waal’, het tweedaagse festival in de uiterwaarden met zaterdagavond onder andere een optreden van De Bintangs. Het complete programma van de Bommelweek staat elders in deze krant.

3

 De braderie is dit jaar op donderdag 15 augustus. (archieffoto 2018, Lya Cattel)

 Op het Foodtruckfestival op zaterdag 17

4

augustus staan circa dertien foodtrucks. (archieffoto 2018, Lya Cattel)

 De gepimpte autoshow vormt traditiegetrouw de start van de Bommelweek. (archieffoto 2016, Lya Cattel)

 Festival ‘Lekker aan de Waal’ duurt twee

5

dagen. (archieffoto 2018, Lya Cattel)

 Ook dit jaar weer de Zeepkistenrace, met zelfgemaakte zeepkisten of eentje van OVZ. (archieffoto 2018, Janneke Boogaard)

 Aan de Zeskamp kunnen zestien teams

6

meedoen. (archieffoto 2018, Lya Cattel)

BRADERIE Damesschoenen / boots en laarsjes (maat 38 = € 57,-) € 1,50 per maat Herenschoenen / boots (maat 42 = € 63,-) € 1,50 per maat € 125,€ 35,VANAF

13.00 UUR IN DE KRAAM

Ken je Puressentiel al? Misschien van je vakantie in het buitenland, daar vind je het in elke apotheek maar inmiddels ook in Nederland steeds populairder! Deze aromatherapie producten zijn gemaakt op basis van essentiële oliën, die voor 100% uit de pure natuur komen. Veilig, verantwoord en bewezen effectief. Alle producten zijn bedoeld om voor jou en je gezondheid te zorgen. Van verkoudheid tot spierpijn, van handen wassen zonder zeep tot voorkomen van reisziekte ... en ook nog eens voor het hele gezin. Nu ter kennismaking 15% korting op het hele assortiment, geldig van 10 t/m 17 augustus.

VitaCora Gamerschestraat 39, 5301 AP Zaltbommel tel: 0418-726726

www.vitacora.nl


20

Woensdag 7 augustus 2019

2 wek en lan g 3H

LA AT ST E KA NS !

1 BEALEN TAL = EN

D EZ E A CT IE IS G EL D IG

OP VANHET GR ON OOT ZE Z S OM TE GED ERC OLL EELTE ECT IE

T /M

17

AUG

A LL EE N IN D E W IN KE L

JE HERKENT DE ACTIE-ARTIKELEN AAN DE RODE ACTIE-ARTIKEL STICKER.

BEZOEK ONZE WINKEL!

 MOLENKADE 25, DUSSEN

OPENINGSTIJDEN

 0416 - 391230

WWW.BALLEGOOYENMODES.COM |   

DI T/M DO 9 - 18 UUR | VR 9 - 21 UUR | ZA 9 - 17 UUR

Voor € 599,altijd de beste garanties op uw Toyota Plus occasion

Toyota Auris 1.6 VVT-i Sol 5-drs

Platinum Silver – 108.310 km – 2009 Tot 12 maanden Toyota garantie

Rijklaar prijs: € 7.999,-

Nieuwe APK bij aflevering

Toyota Yaris 1.0 VVT-i Energy Navi

Pure White – 23.858 km – 2018

Rijklaar prijs: € 14.999,-

Toyota Aygo 1.0 VVT-i x-now

Pure White -52.559km – 2017

Rijklaar prijs: € 9.299,-

Een greep uit ons assortiment occasions:

Gecontroleerde 12 maanden km-stand pechhulp in heel Europa

Automaat

inclusief: • afleverbeurt • volledige poetsbeurt en reinigen van interieur • halve tank brandstof • garantie op alle slijtage gevoelige onderdelen

Toyota RAV4 2.0 VVT-i 4WD Dyn. Business Brown – 64.232 km – 2014

Rijklaar: € 23.499,-

Aygo 1.0 VVT-i x-play 2018 Midnight Black Aygo 1.0 VVT-i x-play automaat 2018 Cool White Aygo 1.0 VVT-i x-otic 2019 Cool White Yaris 1.0 VVT-i Aspiration 2015 Ultra Silver Verso S 1.3 VVT-i Dynamic Automaat 2012 Ash Grey Auris 1.2T Trend 2018 Medium Silver Avensis Wagon 2.0 VVT-i Luna Bus. Aut. 2007 Aubergine Red RAV4 2.0 VVT-i 4WD Executive Business 2014 Pearl White Verso 1.8 VVT-i Aspiration Automaat 2016 Night Sky Black Kijk voor het totale aanbod op www.toyota-schouten.nl

Simpel - Snel - Voordelig Huurwoningen gezocht voor verhuur aan expats. 123Wonen Den Bosch. 073-6111582 www.123wonen.nl

Uw caravan verkopen? Adverteer dan met tekstadvertenties via www.kontaktjes. nl. 75 tekens voor slechts € 5

TOERCARAVANS & CAMPERS GEVRAAGD met SPOED. Hoogste bod. J. Hommel Caravans, Heistraat 143-145, Sprang-Capelle. Contant of per bank. Tel. 0416-274672 of 06-23633117

Adverteren via Kontaktjes.nl Simpel-Snel-Eenvoudig. Adverteren voor een super laag bedrag v.a. € 5,- ! Uw kontaktje komt onder de aandacht van duizenden lezers.

Biedt u computerhulp aan huis? Adverteer dan met tekstadvertenties via www.kontaktjes. nl.75 tekens voor slechts € 5 Advertentie plaatsen voor uw hondentrimsalon? Geef een tekstadvertentie op via www.kontaktjes.nl.75 tekens voor slechts € 5.

Voordelig adverteren!

€ € € € € € € € €

11.999,13.999,13.999,9.949,13.450,21.999,7.999,24.199,24.499,-

Avelingen West 4 - Gorinchem Telefoon 0183 - 633 733

www.toyota-schouten.nl


21

Woensdag 7 augustus 2019

augustus 1969

KORTE BERICHTEN Doek valt voor ‘Deze Week’ regio • Vier jaar had het in de Bommelerwaard en enkele dorpen benoorden de Waal verschijnende nieuws- en advertentieblad ‘Deze Week’ het volgehouden. Op vrijdag 22 augustus 1969 verscheen het laatste nummer en werd het blad opgenomen in ‘De Toren’. ‘Deze Week’ werd uitgegeven door de N.V. Centrale Uitgevers Maatschappij, die was gevestigd in het voormalige ‘Oude Mannen- en Vrouwenhuis’ aan de Nieuwstraat in Zaltbommel. Het had een oplage van 11.000 exemplaren. Brand bij steenfabriek Bato’s Erf heerewaarden • Steenfabriek Bato’s Erf tussen Heerewaarden en Dreumel werd zaterdagavond 1 augustus 1969 door een felle brand getroffen. Samen met een andere werknemer slaagde de naast de fabriek wonende heer Cornelissen om een aantal machines ter waarde van meer dan een ton naar buiten te halen. Het oude gedeelte van de fabriek met daarin de droogkamers ging geheel verloren. Het in 1963 in gebruik genomen nieuwe gedeelte kon, dankzij de inzet van de brandweerkorpsen uit Heerewaarden, Dreumel, Wamel, Rossum en Zaltbommel, behouden worden. De werkgelegenheid van de ongeveer 35 werknemers kwam niet in gevaar. Reconstructie Vergtweg zaltbommel • “De agrarische enclave in Zaltbommels uitbreiding buiten de stadswallen heeft lang stand kunnen houden. Maar eindelijk zal die toch ten offer vallen aan de honger naar bouwgrond met de ontsluiting van het uitbreidingsplan Vergt 3. Terwijl de uitbreiding aanvankelijk gebeurde door de situering van woonwijken ten zuiden van de Vergtweg, wordt nu ook het gebied ten noorden van deze weg bij ‘de stad’ getrokken. De eerste aanzet van het uitbreidingsplan Vergt 3 zal beginnen langs de Steenweg. Het ligt in de bedoeling dat de Vergtweg, die lange tijd de grens tussen agrarisch en stedelijk gebied vormde, van drie naar zeven meter verbreed wordt. Tevens zal men deze op een aantrekkelijke wijze ‘aankleden’.”

ADVERTENTIES

Pleidooi voor meer toeristische activiteiten Volgens de toenmalige redacteur van ‘De Toren’ was er in 1969 op ‘het eiland tussen de rivieren’ weinig activiteit op het gebied van toerisme. Hij schreef er het volgende over: “Van toeristische activiteiten is in de Bommelerwaard maar weinig te merken. Sinds enkele jaren weten velen het gebied te vinden voor het vieren van hun vakantie. Ze ervaren de rust van de Bommelerwaard als een groot goed. Ze ontdekken de Dode Maasarmen als ideaal voor de watersport en koesteren het landschap met grote genegenheid na alweer een jaar van hard werken in de grote steden. De Bommelerwaard zal er echter attent op moeten zijn dat hier straks, of eigenlijk nu al meer te beleven is. Het zal de vakantiegangers meer vormen van ontspanning, actieve dan wel passieve, moeten bieden. Ammerzoden gaf het goede voorbeeld door het organiseren van een tentoonstelling van producten, die handvaardige amateurs in hun vrije tijd vervaardigden. Verder was de hervormde kerk voor bezichtiging open gesteld en werd er een rondleiding in Kasteel Ammersoyen georganiseerd. In Zaltbommel leidde particulier initiatief tot een interessante expositie van twee jonge kunstenaars. De VVV van Zaltbommel toont nauwelijks enige activiteit - terwijl Zaltbommel juist zo veel te bieden heeft - en het Comité Recreatieve Belangen Maasdriel is ook niet geworden wat er redelijker wijs van mocht worden verwacht. Het zou een goed ding zijn als werd geprobeerd in de zomermaanden de vakantiegangers meer attracties te bieden. We beleven tenslotte niet elk jaar een zomer met weer dat alleen maar noodt tot luieren in de zon aan de waterkant.” Sluis St. Andries een obstakel Terwijl er tegenwoordig nog al eens problemen met de sluis van St. Andries zijn, was dat ook in 1969 het geval. Die betroffen niet zo zeer het weg-

• De vroegere verkeersbrug over de Waal ging van twee naar vier rijbanen.

verkeer maar het feit dat er van zaterdagavond 8 uur tot maandagmorgen niet geschut werd. Dit was een doorn in het oog voor de watertoeristen. In het weekend was de kortste weg van Waal naar Maas en omgekeerd voor het groeiend aantal jachtbezitters via de Biesbosch. Hoewel de redacteur van nieuws-en advertentieblad ‘Deze Week’ geen pleidooi wilde houden voor uitbreiding van de zondagsarbeid, vond hij een dergelijk oponthoud niet verantwoord. Zeker niet omdat tal van Bommelerwaardse bestuurders het toerisme hoog in hun vaandel hadden staan.

Bommelse brug naar vier rijstroken Minister Bakker maakte in augustus 1969 bekend dat de inmiddels al weer lang gesloopte verkeersbrug vier in plaats van twee rijstroken kreeg. Hiertoe was besloten omdat er vrijwel dagelijks tijdens de spitsuren verkeersopstoppingen waren. Wegens ruimtegebrek werden de nieuwe rijstroken wel aanzienlijk smaller dan de bestaande. Philipsbank naar Mees en Hope Bijna honderd jaar had Zaltbommel een ‘eigen’ handelsbank. Deze

maakte deel uit van de firma Fred Philips. De bank is opgegaan in Mees en Hope. Gevoelsmatig heeft Bommel hier weer een veer moeten laten. De relatie Zaltbommel-Philips, waar geboren en getogen Bommelaars wel een tikkeltje trots op waren, eindigde hiermee definitief. De familie Philips vertrok uit de stad en het huis op de Markt fungeerde al lang niet meer als trefpunt voor kunstenaars zoals dat het geval was toen Hans Philips er nog regelmatig woonde. Slechts De Eenhoorn herinnert aan de tijden van weleer.

Te koop: kolenkachel en een fietskar. Tevens te koop gevraagd een grote Bouvierhond. Koningin Wilhelminastraat 69, Hedel. Te koop: Daffodil de Luxe met schuifdak en nieuwe motor. Te bevragen: Dr. A.F. Philipslaan 11, Zaltbommel. Komt allen naar Velddriel. Na zovele jaren weer kermis van 23 t/m 25 augustus. Veel attrakties aanwezig: Autoscooter, schietsport, brievensport, klokkenspel, draaimolen, gebak- en snoepkraam. Gevraagd: Net meisje voor showroom. Liefst kunnende typen. Fa. H.G.v. Lienden, Lange Steigerstraat 26, Zaltbommel. Te koop: 4 á 5 weekse mesthanen. 1 gulden per stuk. 100 stuks franco thuis. J. van Lokven, Prins Bernhardstraat 25, Hedel.

• De vroegere verkeersbrug over de Waal ging van twee naar vier rijbanen.

• De vroegere verkeersbrug over de Waal ging van twee naar vier rijbanen.


22

Woensdag 7 augustus 2019

weekend

zaterdag

donderdag

Twee dagen lang ‘Lekker aan de Waal’

Bart Jacobs speelt in Sint-Maartenskerk

Swing Supply in café De Bosschepoort

‘Lekker aan de Waal’ in de uiterwaarden van Zaltbommel start zaterdag om 19:00 uur met optredens van o.a. DJ Seepman, Mrs. Stuyvenberg en de Bintangs. Zondagmiddag gaat het feestje vanaf 14:00 uur lekker door met o.a. Daffy DJ, Shilly-Shally, Patrick Tetreault and The Pride of The Nortbank en Latin Salsaband Agogo. Met foodtrucks en kinderactiviteiten. Toegang op beide dagen gratis.

Bart Jacobs is organist van de Brusselse kathedraal van St. Michiels en St. Goedele. Hij speelt o.a. Bach en muziek van Belgische bodem. Aanvang: 20:00 uur, entree: 8 euro.

De zes man sterke band Swing Supply geeft op de dag van de Braderie in Zaltbommel een optreden in café De Bosschepoort. Een spetterende swingende show met de ultieme mix van swing, jive, blues en Rock & Roll. Het optreden begint om 19:00 uur en duurt tot middernacht. De braderie in de binnenstad duurt van 13:00 tot 21:00 uur. Op de Markt volgt daarna het Braderiebal.

10 en 11 augustus

10 augustus

DONDERDAG 8 AUGUSTUS

Zomer in Gelderland 9:00, Nieuwaal, hele dorp. Televisieprogramma van Omroep Gelderland, waarbij Nieuwaal meedingt naar de titel ‘Mooiste plaats van Gelderland. Het dorp kan ook een geldbedrag verdienen. Het comité van Nieuwaal wil hiermee een replica van de vroegere muziektent plaatsen in het dorp, die kan dienen als picknickplaats. Het maximale te winnen bedrag is 1000 euro over vier onderdelen: decor bouwen, minimaal 300 mensen publiek, een parade en een spel tijdens de live-uitzending tussen 18:00 en 19:00 uur. www.omroepgelderland.nl Koffie bij JOOP 10:00-11:30, Gameren, JOOP. Koffie kost 1 euro, iets lekkers erbij ook 1 euro. Iedereen is van harte welkom. Zomerbingo 14:00-16:30, Zaltbommel, Wijkhuis De Spellewaard. Acht rondes voor leuke zomerse prijzen als bloemen, planten, drankjes en heel veel levensmiddelen. Deelname kost 5 euro incl. koffie met wat lekkers. Aanmelden is niet nodig.

Markt. Start van de Bommelweek. Circa 100 gepimpte auto’s. Huldiging Twan van Gendt 19:00, Velddriel, De Boxhof. Feestelijke huldiging voor Twan van Gendt vanwege zijn Wereldtitel BMX 2019. Dorpsraad Velddriel eerst hem namens alle inwoners van Velddriel en gemeente Maasdriel namens de hele gemeente. Kinderen kunnen met de wereldkampioen op de foto. Na het officiële gedeelte is er een afterparty met DJ Karim. Lekker aan de Waal 19:00-01:00, Zaltbommel, uiterwaarden bij Bunkerschip. Met o.a. DJ Seepman, Mrs. Stuyvenberg en De Bintangs. Speciaalbieren, food en Fun for Kids. Orgelconcert 20:00, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Bart Jacobs is organist van de Brusselse kathedraal van St. Michiels en St. Goedele. Hij heeft een groots programma samengesteld met onder meer de monumentale passacaglia over Bach van Reger, maar ook de zogenaamde Schübler-koralen van Bach. Entree: 8 euro (5 euro voor donateurs). ZONDAG 11 AUGUSTUS

ZATERDAG 10 AUGUSTUS

Pannenkoeken eten 11:30-13:30, Zaltbommel, Wijkhuis De Spellewaard. Zoveel pannenkoeken eten als je maar wilt, naturel of met spek. Deelname kost 1,50 euro. Gepimpte auto’s 19:00, Zaltbommel, Gamerschestraat en

Kerkdiensten zondag 11 augustus AALST - Herst. Herv. Gem. 11.00 en 18.30 uur ds. M.W. Muilwijk. Herv. Gem. 09.30 uur dienst, 18.30 uur ds. J. Domburg. ALEM - H. Hubertus 09.30 uur Woord- en gebedsviering. AMMERZODEN - Verpleeghuis Het Zonnelied 19.00 uur Eucharistieviering, R. Putman (zaterdag 10 augustus). 14.30 uur prot viering C.A. Davidse. Willibrorduskerk 09.00 uur Eucharistieviering (donderdag 8 augustus). BRAKEL - Herv. Gem. a.h. Marktplein 09.30 uur ds. B.A. Belder, 18.30 uur ds. J. Verdijk. BRUCHEM - Herv. Gem. PKN 09.30 uur ds. K. Groenendijk, 18.30 uur ds. G. Mulder. EST - Herv. Gem. 10.00 uur ds. H.A. v.d. Pol. GAMEREN - Herst. Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. A.C. Rijken. Herv. Gem. 09.30 uur prop. L. Solleveld, 18.30 uur ds. C.J. Barth. GELDERMALSEN - Vrije Evang. Gem. de Ark(Helicon,Burg. Roozeveld v.d. Venlaan 7) 10.00 uur C.H. Zondag. HEDEL - Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. G. v. Wijk. HEEREWAARDEN - Prot Tweestromengem. Rossum-HeerewaardenHurwenen 10.00 uur dienst in Rossum.

Lekker aan de Waal 14:00-20:00, Zaltbommel, uiterwaarden bij Bunkerschip. Met o.a. Daffy DJ, ShillyShally, Patrick Tetreault and The Pride of The Northbank en Latin Salsaband Agogo. Speciaalbieren, food en Fun for Kids. MAANDAG 12 AUGUSTUS

KERKDRIEL - Alemzaal Leijenstein 17.30 uur Eucharistieviering, pastoor R. Putman (zaterdag 10 augustus). Prot. Gem. 10.00 uur dienst in Rossum. St. Martinus Parochie 09.00 uur Eucharistieviering (vrijdag 9 augustus). 17.00 uur Eucharistieviering, pastor K. Obiedz (zaterdag 10 augustus). 11.00 uur Eucharistieviering, pastor B. Bus. 08.00 uur Gebed (woensdag 14 augustus). KERKWIJK - Herv. Gem. PKN Kerkwijk/Delwijnen/Nederhemert 09.30 uur prop. J.K. Abbink, 18.30 uur ds. K. Groenendijk. NEDERHEMERT - Herst. Herv. Gem. 10.00 en 18.30 uur ds. R. v.d. Kamp. NEERIJNEN - Herv. Gem. Waardenburg/Neerijnen PKN 10.00 uur ds. G.D. Hoff. NIEUWAAL - Herst. Herv. Gem. 11.00 uur ds. R.W. Mulder, 18.30 uur ds. J. Joppe. OPIJNEN - Herv. Gem. 10.00 uur dhr R. Verkaik. POEDEROIJEN - Herv. Gem. Poederoijen en Loevestein 09.30 uur kand. J. IJzerman, 18.30 uur ds. J. v. Dijk. ROSSUM - Prot. Tweestromengem. Rossum-Heerewaarden-Hurwenen 09.30 uur ds. C.A. Davidse. VARIK - Protestantse kerk 10.00 uur ds. G. Bikker. R.K. Kerk 09.30 uur Woord- en Communieviering, diaken V. v.d. Helm.

15 augustus

Expositie Ad van den Oord 9:00-19:00, Kerkdriel, De Leyenstein. Expositie van de Drielse kunstschilder Ad van den Oord. Sinds zijn pensioen schildert hij graag op doek. “De vrolijke drinker” van Frans Hals, Ot en Sien, het “Melkmeisje” van Vermeer, maar ook stillevens en prachtige stadsgezichten van ‘s-Hertogenbosch en Zaltbommel. Te zien tot eind september. Toegang gratis. Fotograferen met mobiel 14:00, Zuilichem, Dorpshuis de Ham. Kunstgoed 2019 is een programma met activiteiten op het gebied van kunst en cultuur voor senioren(60+) uit de Bommelerwaard. De workshop ‘Fotograferen met uw mobiel’bestaat uit twee lessen op 12 en 26 augustus van 14:00 tot 16:00 uur. Aanmelden kan via info@welzijnbommelerwaard.nl of 0418-634231. Zeskamp Bommelweek 19:00, Zaltbommel, Markt. Zeskamp van de Bommelweek. O.l.v. Ferdy Hamilton. Voor vriendengroepen, verenigingen en bedrijven. DINSDAG 13 AUGUSTUS

Kinderworkshops 13:00, Zaltbommel, Stadskasteel. ‘Bouw je eigen kasteel’ voor kinderen van 5 jaar en ouder. Met allerlei materialen. Deelname is gratis. Wel entree betalen voor het kasteel: 3,50 euro. Aanmelden: museumatelierzaltbommel@gmail.com Zeepkistenrace 18:30, Zaltbommel, Waterstraat. Zeepkistenrace van de Bommelweek. Met dit jaar ook een competitie voor bedrijven.

VELDDRIEL - Parochie H. Martinus 09.30 uur Eucharistieviering, pastoor R. Putman. 09.00 uur Eucharistieviering (dinsdag 13 augustus). WELL - Ned. Herv. Gem. te Well/ Ammerzoden 10.00 uur ds. C.J. v. Aalsburg. ZALTBOMMEL - Evang. Gem. Bommelerwaard (Pand 9, van Heemstraweg west 9) 10.00 uur dienst. Evangelisatie Herst. Herv. Kerk 14.00 uur ds. M. v. Sligtenhorst. Geref. Kerk Vrijgem. 10.00 uur ds. L. v.d.. Veen, 16.30 uur ds. A. v. Vugt. Protestantse Gemeente Zaltbommel i.w. Sint Maarten 10.00 uur Schrift en Gebed. R.K. St. Martinuskerk in de Franciscus-parochie 11.00 uur Eucharistieviering, pastoor R. Putman, 13.00 uur Doopviering, pastor B. Bus. Volle Evangelie Gem. De Kandelaar (sportcomplex Cambium, Courtine 4) 10.00 uur Johan Seepma. ZUILICHEM - Geref. Kerk Gameren/Zuillichem 09.30 uur ds. Eckhardt, 18.30 uur ds. v.d. Brink-Dekker. Herst. Herv. Gem. 09.00 uur ds. R.W. Mulder, 16.00 uur ds. J. Joppe. Herv. Gem. 09.30 uur ds. L. Schaafsma, 18.30 uur ds A. v. Zetten.

woensdag 14 augustus

Struintocht voor kinderen POEDEROIJEN • De gidsen van Staatsbosbeheer laten kinderen beleven hoe leuk het is langs de rivier in het ruige Munnikenland rondom Slot Loevestein. De kinderen mogen speuren naar dierensporen, veertjes en stenen. Schelpen zoeken of kleine bloemetjes en beestjes bekijken door een loepje. Ook kunnen ze in bomen klimmen, stampen door het water of de grote grazers bespieden. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De start is vanaf de kassa van Slot Loevestein (10 min. lopen vanaf de parkeerplaats). Deelname kost 3 euro voor kinderen, 5 euro voor volwassenen. Aanmelden is niet nodig. (foto: Marjolein den Hartog)

OVZ heeft zeepkisten beschikbaar. Klussen en kletsen 19:00, Gameren, JOOP. Klus- en kletsavond voor mannen. Ook boeken ruilen. WOENSDAG 14 AUGUSTUS

Repair Café 14:00-17:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes, computers. Weggooien? Mooi niet! Rondleiding voor kinderen 14:00-15:30, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders. De kinderen mogen zich eerst verkleden tot jonkvrouw of ridder, daarna gaan ze met de gids op pad. Onderweg zien ze o.a. de torenkamers, de ridderzaal, ‘plonsplees’ en schatkisten. Ook naar de wapenkamer en de spannende kerker van het kasteel. Entree voor kinderen: 5,25 euro, volwassenen: 9,50 euro. Reserveren is noodzakelijk en kan via: www.glk.nl/ammersoyen Struintocht voor kinderen 14:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Zie uitgelicht op deze pagina. Recreatief toernooi Phoenix 19:00, Zaltbommel, sporthal De Ring. Recreatief Zomeravondtoernooi van volleybalvereniging Phoenix. Samen met vrienden, familie, collega’s, medesporters of buren volleyballen voor de fun. Kennismaken met volleybal en met de vereniging. Teams bestaan uit minimaal 6 personen, waarvan zeker 2 niet-competitiespelers en moeten bij voorkeur gemengd zijn. Deelname kost 22,50 euro per team. De inschrijving sluit vrijdag 9 augustus: zomeravondtoernooi@phoenixzaltbommel.nl www.vvphoenix.nl

DONDERDAG 15 AUGUSTUS

Koffie bij JOOP 10:00-11:30, Gameren, JOOP. Koffie kost 1 euro, iets lekkers erbij ook 1 euro. Iedereen is van harte welkom. Kinderworkshops 13:00, Zaltbommel, Stadskasteel. Ook om 15:00 uur. ‘Groeten Uit’. Workshops voor 7+. Maak je eigen ansichtkaart van een uniek kasteel is een groene omgeving. Deelname is gratis, wel betalen voor entree kasteel: 3,50 euro. Aanmelden: museumatelierzaltbommel@gmail.com Braderie Zaltbommel 13:00-21:00, Zaltbommel, binnenstad. Grote braderie met circa 150 kramen. Aansluitend vanaf 21:00 uur Braderiebal. Swing Supply in De Bosschepoort 19:00-23:55, Zaltbommel, De Bosschepoort. Live-muziek tijdens de Braderie. Swing Supply neemt je mee terug naar de jaren ‘50. Zes man sterke band. Kees Verhoeks keert terug naar zijn roots. Een spetterende, swingende show met de ultieme mix van swing, jive, blues en Rock & Roll. Braderiebal 21:00, Zaltbommel, Markt. Livemuziek op de Markt, met de band Solid6. VRIJDAG 16 AUGUSTUS

Avondstruintocht 19:00-21:00, Poederoijen, Slot Loevestein. ‘12 Buitengewone Belevenissen’. Met de gids van Staatsbosbeheer wandelen langs de rivier en zien hoe mooi het Munnikenland is. Voor jong en oud. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen. Aanmelden is verplicht en kan via: www.staatsbosbeheer.nl Meer op: www.hetkontakt.nl


23

Woensdag 7 augustus 2019

donderdag

dinsdag

woensdag

Beverexcursie met Biesboschgids

Glaskunst in Rijswijk door Jan de Jong

Tweedehands zomer boekenverkoop

Op elke dinsdag, donderdag en zaterdag vertrekt er om 19:30 uur vanaf Jachthaven Vissershang in Hank een beverexcursie onder leiding van een Biesboschgids. De tocht duurt ruim twee uur. Met de fluisterboot, een authentieke rietaak voorzien van een door zonne-energie aangedreven elektro-motor wordt geruisloos door de kreken van de Biesbosch gevaren.

In Centrum De Landing in Rijswijk opent Jan de Jong om 19:30 uur een expositie in glaskunst. De expositie is gratis te bezoeken op: 14, 15, 16, 20 en 21 augustus van 14:00 uur tot 17:00 uur.

Extra zomer boekenverkoop door Zorgplein Maaswaarden bij Van Bergeijk Mode & Wonen, aan de Grote Kerkstraat 18 in Wijk en Aalburg. Tussen 14:00 en 16:30 uur staan weer duizenden boeken te wachten om aan een nieuwe eigenaar te worden verkocht. Op alle gebied is er wel iets te vinden: oorlog, streek, kook, christelijk, natuur, creatief, roman, thriller. Meer informatie: Bert Noorloos, 0416-698400.

8 augustus

DONDERDAG 8 AUGUSTUS

Koffiepraatje 10:00, Dussen, gereformeerde kerk. De kerkdeuren van gereformeerde kerk ‘de Hoeksteen’ in Dussen zijn in de vakantieperiode met enige regelmaat door de week open. Mensen zijn welkom om een praatje te komen maken onder het genot van een kopje koffie of thee. ‘De Trefhoek’ is open op de donderdagen 8 en 22 augustus, tussen 10:00 en 11:30 uur. Fluistertocht 14:00, Hank, Jachthaven Vissershang. Biesbosch Fluistertocht op elke dag tot 22 augustus. Een vaartocht van anderhalf uur onder leiding van een Biesboschgids. Reserveren kan via: www.vissershang.nl of 0162-402450. Beverexcusire 19:30, Hank, Jachthaven Vissershang. Beverexcursie op elke dins-, donder- en zaterdag. Vaartocht van ruim twee uur onder leiding van een Biesboschgids, inclusief koffie/ thee met koekje en beverborreltje. Reserveren: www.vissershang.nl of 0162-402450. Daredevils 20:00, Almkerk, feesttent. Na een weergaloos succes in 2018 is het een donderslag bij heldere hemel! Het sterrenteam Daredevils komt dit jaar voor de tweede keer naar Almkerk om tijdens de Zomerfeesten het dak eraf te spelen. Bij hun debuut op de Zomerfeesten in 2018 zette deze band de tent volledig op z’n kop. Dit jaar komen ze terug naar Almkerk om dit succes te evenaren met een repertoire dat uiteenloopt van 80’s rock tot

Kerkdiensten Zondag 11 augustus

13 augustus

90’s dance en van Nederlandstalige meezingers tot de hits van 2019. Met deze energieke band wordt het eerste feestweekend van de Zomerfeesten Almkerk afgetrapt. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl. VRIJDAG 9 AUGUSTUS

Q-music 21:00, Almkerk, Feesttent. Inmiddels een vast succesnummer in het programma van de Zomerfeesten Almkerk is Q-Music The Party! De DJ’s van Q-Music vullen de tent met de beste hits van deze zomer, maar meezingen op de beste meezingers uit Het Foute Uur en alles wat daar tussenin zit kan deze avond ook. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl. ZATERDAG 10 AUGUSTUS

Autovoetbal 12:00, Almkerk, terrein Iveco Schouten. Auto’s die tegen een bal aan rijden om te scoren bij de tegenstander. Een middag vol spektakel waar de auto-onderdelen in het rond vliegen. Met tien teams, tientallen auto’s, 100 strobalen en een ruim 300 kilo wegende bal van een meter hoog zijn alle benodigdheden aanwezig voor een spectaculaire middag voor jong en oud. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl. Foute avond 21:00, Almkerk, Feesttent. Een foute avond met mensen die bekend staan om de foute muziek die ze maakten. Met dit jaar: Corry Konings, Dries Roelvink en Def Rhymz. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl.

EETHEN - Herv. Gem. Eethen/ Drongelen 09.30 uur ds. K.F.W. Borsje. AALBURG - Evang. Yeshua Gem. GENDEREN - Geref. Kerk 09.30 uur (d’Alburcht, Perzikstr. 14a) 11.00 ds. E.J. v.d. Brink, 18.30 uur ds. C. uur dienst. Geref. Gem. 09.30 en Hendriks, in herv.kerk. Herv. Gem. 18.00 uur ds. C. Hogchem. Herv. 09.30 uur kand. A.v. Mourik, 18.30 Gem. 10.00 uur ds. W.G. v.d. Top, uur ds. C. Hendriks. 18.30 uur evag. J. de Vries. Vrije GIESSEN - Herv. Gem. 18.00 uur Oud Geref. Gem. 09.30 uur Leeskand. H. Russcher. dienst, 15.00 uur ds. L.M. JongeHEUSDEN - Prot. Gem. 10.00 uur jan. ds. F.W. Verbaas, 17.00 uur ds. ALMKERK - Altenahove 11.00 uur A.W.W. de Ruiter. ds. C. Flier. Christelijke gemeente NIEUWENDIJK - Geref. Kerk 10.00 Focus op God, in ‘t Verlaat 10.00 uur ds. A. v. Andel. uur samenkomst. Geref. Kerk RIJSWIJK - Christengem. 10.30 uur 09.30 uur ds. B. de Graaf, gez. J. van Dalen. Geref. Kerk 09.30 uur dienst in NH, 18.30 uur ds. O.O. ds. L. v. Wingerden, 18.00 uur ds. Grevink, tentdienst. Geref. Kerk W. v. Herwijnen. Herv. Gem. 09.30 Vrijgem. 09.30 uur ds. R. Elzinga, uur ds.L. v. Wingerden, 18.00 uur 16.30 uur ds. Z. v. Hijum. Herv. ds. W. v. Herwijnen. Gem. 09.30 uur ds. B. de Graaf, gez. SLEEUWIJK - Geref. Kerk Sleeuwdienst NHK, 18.00 uur ds. O.O. ijk-Woudrichem 10.00 uur ds. L.J. Grevink. Oosterom, gez.dienst HK. Herv. ANDEL - Geref. Kerk 09.30 uur ds. Gem. 10.00 uur ds. L. Oosterom, N.J. Dekker, 18.30 uur ds. L.F. de gez.dienst. Herv. Gem. Ichthus Graaff. Herv. Gem. 09.30 uur 09.30 uur drs. A.L. Kornaat, 16.00 dienst, 18.00 uur ds. A. de Wit. uur ds. A. Hamstra. Messiaanse Vrije Evang. Gem. De Koningshof huisgem. Beth-Shalom 10.00 uur 10.00 uur Leo v.d. Heuvel. samenkomst (zaterdag 10 augusBABYLONIENBROEK - Herv. Gem. tus). Ned. Geref. Kerk Sleeuwijk 09.30 uur ds. T. Meijer, 18.30 uur (v.h. NGK Almkerk-Werkendam) ds. F.W. Verbaas. 10.00 uur ds. J. Ezinga. Vrije Evang. DUSSEN - Geref. Kerk “De HoekGem. De Burcht 10.00 uur Jochem steen” Dussen-Meeuwen 09.30 uur Schermers. dhr. J. Lankhaar. Herv. Gem. 09.30 UITWIJK-WAARDHUIZEN - Geref. uur ds. W. Arkeraats, 18.30 uur ds. Kerk Vrijgem. 09.30 uur ds. W. A. Hamstra. Scherff, 18.30 uur Leesdienst. Prot.

14 augustus

ZONDAG 11 AUGUSTUS

Tentdienst 18:15, Almkerk, Feesttent. Jaarlijks organiseren de drie kerken van Almkerk een samenkomst in de tent. Een dienst waar iedereen welkom is: jong en oud. Dit jaar zal dominee Otto Grevink uit Tilburg voorgaan. Hij staat bekend als de internetdominee en is ondertussen een bekend gezicht in de regio. De muziek zal deze avond verzorgd worden door de band 4Tune uit Hardinxveld-Giessendam. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk. nl. MAANDAG 12 AUGUSTUS

Drive-in bioscoop 21:00, Almkerk, Terrein Iveco Schouten. Op het veld naast Iveco Schouten aan de Waardhuizenseweg zal opnieuw het megascherm van 128 vierkante meter herrijzen. Zo kunnen bezoekers vanuit de auto genieten van de film. Er is ook een sfeervol terras voor mensen zonder auto. De film ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’ zal starten zodra de schemering begint te vallen. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl.

zaterdag 28 september

Altena kernen toernooi

SLEEUWIJK • Jeu de Boules Altena Sleeuwijk houdt zaterdag 28 september vanaf

10:30 uur voor het eerst het Altena Kernen Toernooi. De bedoeling is om de saamhorigheid en de kennismaking van alle kernen in de nieuwe gemeente Altena te bevorderen. Daarom is de vereniging op zoek naar tweetallen uit elk van de 21 kernen. Er wordt gezocht naar mensen die zin hebben in een gezellige dag, ervaring met het spel is niet noodig. Aanmelden kan tot 10 september door te mailen naar: wedstrijdsecretaris@jdbaltena.nl. Voor de aanmelding geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Deelnemers moeten minimaal 12 jaar oud te zijn. Meer informatie is te vinden op: www.jdbaltena.nl.

DINSDAG 13 AUGUSTUS

Repair Café Altena 9:30, Almkerk, Kringloopcentrum Altena. Iedere tweede dinsdag van de maand houdt Trema Welzijn samen met Kringloopcentrum Altena een Repair Café. Een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar buurtbewoners hun eigen kapotte spullen kunnen repareren onder deskundige begeleiding en in een ontspannen sfeer.

Gem. Uitwijk-Waardhuizen 09.30 uur kand. T. Hagendijk, 18.30 uur ds. G. v.d. Linden. VEEN - Geref. Gem. 09.30 en 18.00 uur ds. E. Bakker. Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. A.J. Schalkoort, 18.30 uur ds J.G. Blom. Herv. Gem. 09.30 en 18.00 uur ds. J. Brouwer. WERKENDAM - Evang. Gem. de Graankorrel 10.00 uur Jan de Jong. Geref. gemeente, Bethelkerk 10.00 en 18.00 uur ds. H.J. Agteresch. Geref. Kerk 10.00 en 18.00 uur ds. R.R. Maathuis. Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. C.M. Visser, 15.30 uur ds. J.W. Baan. Herv. Gem. wijk 1 10.00 uur ds. A. Groeneveld(BBK), 18.00 uur ds. G.E. v.d. Hout(DK). Herv. Gem. wijk 2 10.00 uur ds.W.J. Westland(DK), 18.00 uur prop W. Braaksma(BBK). Vrije Gereformeerde Gemeente in Nederland 10.00 en 18.00 uur ds. B.G. Ippel. 19.30 uur ds. B.G. Ippel (woensdag 14 augustus). WIJK - Herst. Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. C. Oorschot. Herv. Gem. 09.30 uur ds. R.A. Grisnigt, 18.30 uur prop. P.L. v. Steenselen. WOUDRICHEM - Herv. Gem. 09.30 uur ds. L.P.J. v. Bruggen, 18.00 uur R. Verkaik. R.K. Kerk 09.30 uur Woord- en communieviering, Wim Tobé.

Ook voor kleine fietsreparaties kan men hier terecht. Spelletjesavond 18:00, Almkerk, Feesttent. De auto- en fietspuzzelrit, de nieuwe activiteit ‘Wij zijn de beste’ en de bingo staan deze avond op het programma van de Zomerfeesten Almkerk. Naast de fietspuzzelrit en de autopuzzelrit is er dit jaar nog iets extra’s om te doen. Op deze avond staat familie centraal en daarom bestaan de teams uit duo’s van een volwassene en een kind en kunnen zij samen gezellig allerlei spelletjes doen. De bingo, voor deelnemers vanaf 55 jaar, wordt gehouden in Het Verlaat. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl. Dorpsfilm Giessen 19:30, Rijswijk, De Nijenburcht. Dorpsfilm over Giessen. Onder het genot van een kopje koffie of thee, samen kijken en praten over vroeger en nu. Toegang gratis, 0,50 euro voor een consumptie. Glastechniek 19:30, Rijswijk, Centrum de Landing. Vanaf woensdag 14 tot en met woensdag 21 augustus is de glaskunst van Jan de Jong te bewonderen in ‘Centrum De Landing’ in het voormalige schoolgebouw aan de Slagboomstraat in Rijswijk. Jan maakt gebruik van diverse technieken. De opening van de expositie is dinsdagavond 13 augustus om 19:30 uur, de expositie is gratis te bezoeken op 14, 15, 16, 20 en 21 augustus van 14:00 tot 17:00 uur. De lokalen van ‘Centrum De Landing’ zijn het afgelopen jaar opgeknapt tot multifunctionele ruimtes en doen nu dienst voor volwassen educatie, vergaderingen, workshops en exposities. WOENSDAG 14 AUGUSTUS

Herinneringssteen maken 9:30, Werkendam. Bijzondere workshop speksteen bewerken. Onder deskundige

begeleiding een symbolisch beeld maken als herinnering aan een persoon of gebeurtenis. Het maken van een beeld kan helpen om verdriet een plaats te geven. Deelname kost 80 euro, inclusief koffie/ thee met iets lekkers, lunch, steen en gebruik van materialen. Met dieetwensen wordt rekening gehouden. Meer informatie en aanmelden: Nini Hakkers, 0610157703, nini@vedere.nl of Corine de Jong, 06-26927051, info@corinedejonguitvaart.nl. Zomer boekenverkoop 14:00, Wijk en Aalburg, Grote Kerkstraat 18. Extra zomer boekenverkoop door Zorgplein Maaswaarden. Er staan weer duizenden boeken te wachten om aan een nieuwe eigenaar te worden verkocht. De verkoop vindt plaats op de eerste etage bij van Bergeijk Mode & Wonen, Grote Kerkstraat 18 in Wijk en Aalburg. Voor meer informatie: Bert Noorloos, 0416-698400. Highland Games 18:45, Almkerk, Feesttent. Dit jaar geen Alm-Masters op het programma bij de Zomerfeesten Almkerk, maar eens wat nieuws op sportief gebied, waarbij teamspirit van groot belang is. Heb jij Schotse skills in huis en houd je van een uitdaging? App je vrienden en doe mee met de Highlandgames. In teams van minimaal vier personen zullen jullie allerlei uitdagingen aangaan. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl. DONDERDAG 15 AUGUSTUS

WC Experience 21:00, Almkerk, Feesttent. Ze hebben dit jaar hun 30-jarig jubileum mogen vieren. Ze zijn al bijna even lang vaste artiest in Almkerk, zo ook dit jaar weer. Internationale nummers met Brabantse onzintekst, eigen nummers met ‘n hoog rockgehalte, niets is hen te dol: WC Experience. Meer informatie: zomerfeestenalmkerk.nl.


24

Woensdag 7 augustus 2019

Gezocht

HUISHOUDELIJKE HULP Voor ca. 4 uur per week in Zaltbommel Voor meer informatie: 06-40109907

FINANCIEEL ADMINISTRATIEF MEDEWERKER GEZOCHT! FINANCIEEL ADMINISTRATIEF MEDEWERKER GEZOCHT!

TripleF Fruit is een jong, gedreven en internationaal bedrijf en importeert TripleF Fruit is een jong, gedreven en internationaal bedrijf en importeert voornamelijk fruit uit het Zuidelijk halfrond. Wij verzorgen o.a. voor diverse voornamelijk fruit uit het Zuidelijk halfrond. Wij verzorgen o.a. voor diverse aansprekende (internationale) supermarktketens de dagelijkse aanvoer vanfruit. vers fruit. aansprekende (internationale) supermarktketens de dagelijkse aanvoer van vers Als organisatie zijnwewegezond gezond en groeien flink door. Wij daarom zijn daarom opnaar zoek naar Als organisatie zijn en groeien flink door. Wij zijn op zoek TripleF Fruit is een jong, gedreven en internationaal bedrijf en importeert een: een: voornamelijk fruit uit het Zuidelijk halfrond. Wij verzorgen o.a. voor diverse

FINANCIEEL ADMINISTRATIEF MEDEWERKER GEZOCHT!

aansprekende (internationale) supermarktketens de dagelijkse aanvoer van vers fruit.

Financieel Administratief Medewerker (32-38 uurdoor. per week). Financieel Administratief Medewerker (32-38 uur per Als organisatie zijn we gezond en groeien flink Wij week). zijn daarom op zoek naar

!

een:

! !

!

! Voor de Schouten Groep zijn wij op zoek naar een:

Schoonmaker / interieurverzorger Je werkt een vaste avond in ons schoonmaakteam. Tijdens vakanties, ziekte of in drukke periodes kun je bijspringen. De werkzaamheden bestaan uit het schoonmaken van de kantoren, vergaderzalen en algemene ruimtes. Wie ben jij? Je zoekt een bijbaan naast je studie/parttime baan/vrijwilligerswerk/ huishouden. Je weet van aanpakken, bent flexibel en vindt het leuk om samen te werken in een gezellig team van schoonmaaksters. De werkzaamheden vinden voornamelijk ’s avonds plaats, maar het kan ook voorkomen dat er overdag gewerkt wordt in het geval van een evenement zoals een lunch of borrel. Wat bieden wij? Je bent een volwaardig lid van ons team. Dit betekent dat je een vast salaris ontvangt, vakantiegeld opbouwt en meedoet aan de pensioenregeling en de winstuitkering. Heb jij interesse in deze baan? Stuur dan je sollicitatie naar sollicitaties@schoutenfood.com

Hé, jij daar! Zoek jij nog een leuke vakantiebaan in Zaltbommel en Hank?

Werkzaamheden: Werkzaamheden: Inboeken inkoopfacturen; Administratief Medewerker (32-38 uur per week). -Financieel Inboeken inkoopfacturen; Controleren inkoopfacturen; Controleren inkoopfacturen; Facturatie verkoopfacturen; -Werkzaamheden: Facturatie verkoopfacturen; Verzorgeninkoopfacturen; van de aangifte BTW; Inboeken -Verzorgen van de aangifte BTW; Ontvangst bezoek; Controleren inkoopfacturen; -Ontvangst bezoek; Ondersteuning commerciële afdeling zoals order invoer; Facturatie verkoopfacturen; -Ondersteuning afdeling zoals order invoer; Archiveren; Verzorgen van decommerciële aangifte BTW; Voorbereiden van betalingen; -Archiveren; Ontvangst bezoek; Jaarlijks proces van certificeringen; -Voorbereiden vanbegeleiding betalingen; Ondersteuning commerciële afdeling zoals order invoer; Overige administratieve en lichtvan ondersteunende commerciële werkzaamheden. -Jaarlijks proces begeleiding certificeringen; Archiveren; Voorbereiden van betalingen; -Overige administratieve en licht ondersteunende commerciële werkzaamheden. Wat vragen wij? proces begeleiding van certificeringen; Jaarlijks Afgeronde Mbo-opleiding in een financiële richting;

Overige administratieve en licht ondersteunende commerciële werkzaamheden. Wat vragen wij? Werkervaring in een vergelijkbare functie; -Afgeronde Mbo-opleiding in een financiële richting; Je kunt zelfstandig en accuraat werken; Wat vragen wij? -Werkervaring in een vergelijkbare functie; Je hebt een positieve enin nauwkeurige werkhouding; Afgeronde Mbo-opleiding een financiële richting; -Je kunt kennis zelfstandig en accuraat werken; hebt Excel en Word; Werkervaring invan eenboekhoudsystemen, vergelijkbare functie; Voldoende beheersing van de nauwkeurige Engelse taal,werkhouding; lezen/spreken. -Je hebt zelfstandig een positieve en Je kunt en accuraat werken; -Je hebt een kennis van boekhoudsystemen, Excel en Word; Je hebt positieve en nauwkeurige werkhouding; bieden wij kennis jou? -Wat Voldoende beheersing van de Engelse taal, lezen/spreken. Je hebt van boekhoudsystemen, Excel en Word;

Een jong bedrijf en team; Voldoende beheersing van de Engelse taal, lezen/spreken. Prima salaris; Wat bieden wij jou? Werken met ervaren professionals; wij jou? -Wat bieden Een jong bedrijf en team; Prettige een internationale setting. Een jong werksfeer bedrijf enin team; -Prima salaris; Prima salaris; -Wacht Werken met en ervaren professionals; niet langer solliciteer gelijk. Werken met ervaren professionals; -Stuur Prettige werksfeer in een internationale setting. je sollicitatie + cv Prettige werksfeer innaar een vacature@tripleffruit.com internationale setting. Dan spreken wij elkaar snel!

Wacht langerenensolliciteer solliciteer gelijk. Wacht niet niet langer gelijk. Stuur sollicitatie+ +cvcv naar vacature@tripleffruit.com Dan spreken wij elkaar snel! Stuur je je sollicitatie naar vacature@tripleffruit.com Dan spreken wij elkaar snel! WWW.TRIPLEFFRUIT.COM

TripleF Fruit B.V. De Ooyen 5b | 4191 PB Geldermalsen | The Netherlands T +31 88 185 10 00 | F +31 88 185 10 99 | E info@tripleffruit.com

RI T. WWWWWW..TT R I PPLLEEFFFFRRUUI I T C.OCMO M

TripleF Fruit B.V. De Ooyen 5b | 4191 PB Geldermalsen | The Netherlands

TripleF Fruit B.V. De Ooyen 5b | 4191 PB Geldermalsen | The Netherlands T +31 88 185 10 00 | F +31 88 185 10 99 | E info@tripleffruit.com T +31 88 185 10 00 | F +31 88 185 10 99 | E info@tripleffruit.com

METAALBEWERKER? KOM WERKEN BIJ HETTICH BENELUX! Heb jij zin in een baan met veel afwisseling, heb je ervaring met plaatbewerking en beschik je over een afgeronde opleiding richting WTB? Dan kan jij wel eens de collega zijn die wij zoeken. Wij zijn ‘Hettich Benelux’, gevestigd in Geldermalsen, en gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren, installeren en onderhouden van klimaatapparatuur wereldwijd.

Ons team ‘metaalbewerking’ zoekt een 5e enthousiaste medewerker om samen van een rvs plaat een prachtig product te maken waarmee vervolgens onze collega’s van het team ‘afmontage’ mee aan de slag gaan op het gebied van elektro-, meet- & regel- en/of koeltechniek.

Hoi! Wij zijn Fleur en Koen. Wil jij voor ons in de vakantie de kranten doen?

Ben jij 13 jaar of ouder en wil jij in de vakantie iets bijverdienen? Onze verspreider zoekt voor diverse regio’s nog een aantal bezorgers die Het Kontakt willen bezorgen. Een leuk vakantiebaantje! Iets voor jou?

Meld je snel aan! Telefonisch via 0183 583 233 of via info@kontaktmediapartners.nl

Als metaalbewerker zijn je werkzaamheden o.a. knippen, zetten, zagen, ponsen, draaien, frezen en TIG-lassen. Of je deze werkzaamheden in 32 of 40 uur wilt doen maakt ons niet uit, je bent welkom. Aangezien niemand de behoefte heeft veel tijd te verliezen aan reistijd, is het wel handig als je niet verder dan 50 km vanaf Geldermalsen woont. Teamplayer, twee rechter handen en enthousiast....dat zijn eigenschappen waar jij je in herkent! Wat krijg je van ons? Uiteraard een mooi salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar daarnaast nog een vaste eindejaarsuitkering, premievrij pensioen, netto reiskostenvergoeding, 26 vakantiedagen en diverse opleidingsmogelijkheden. En last but not least.....sluiten we de week af met een lekker drankje en knabbeltje (geheel vrijwillig). En nu? Als je enthousiast bent geworden en denkt in ons team te passen, laat dit dan weten via mail aan vacatures@hettichbenelux.com of een berichtje (06-12980602) gericht aan Joyce Ursinus. Meer weten over onze andere vacatures? Kijk op www.hettichbenelux.com/nl/werken-bij

www.hettichbenelux.com

tel. 088 221 99 00


Foto: Marian de Baat uit Langerak. Visser in de ochtendmist in NamibiĂŤ.

Foto: Eva Amersfo ort uit Kedichem. Haar dochter Olivi zocht een kleurige a (3) outfit uit voor een zomerse dag.

torm, e honden S D . n re e d n . r uit Ge t zwembad ie Vos-Thu eling in he o rk e v Foto: famil n e k Koos zoe Twister en

Foto: Jola n dat vol w da Blonk uit Krim ater staa p t om ond en a/d IJssel. D uik in sc er de bru hip ggen do or te kun , nen.

Foto: Ellie Molenaar uit Hardinxveld-Giessendam. Alleen op de wereld, adembenemend (Capadosia, Turkije).


DE GEZONDERE KANTINE EN DE ALTENA CUP Trots GRC 14 eerste organisator van groots opgezette Altena Cup

GRC 14 behoort samen met Almkerk tot de topclubs die uitkomen in de eerste editie van de Altena Cup. De Giessen/Rijswijkse Boys Combinatie heeft de eer de eerste finaledag van de Altena Cup te mogen organiseren. Trots overheerst in het fraaie Almbos. De hoofdmacht gaat straks beginnen aan het derde seizoen in de eerste klasse. Op de laatste speeldag van vorig seizoen speelde GRC 14 zich veilig. De overwinning bij LRC Leerdam leverde de ploeg van trainer Piet de Kruijf opeens een ticket voor deelname aan de nacompetitie op. GRC 14 won de derde periode en speelde op 1 juni een promotiewedstrijd tegen het ooit zo grote ARC in Alphen aan de Rijn. De thuisclub ging vol voor terugkeer naar de hoofdklasse. GRC 14 zag het duel vooral als een toetje, verdiend na een seizoen waarin het het eersteklasseschap prolongeerde. Het kon ARC lang bijhouden. Ousmane Traore zorgde vier minuten na de rust zelfs voor de gelijkmaker. GRC 14 verloor niet geheel kansloos met 2-1 en vertrok met opgeheven hoofd uit Alphen aan de Rijn. De dubbeldekker zette weer koers naar Giessen/Rijswijk. Ousmane Traore kwam in 2009 vanuit Abidjan (Ivoorkust) met zijn moeder en twee zusjes naar het Brabantse Rijswijk. Zijn vader was al in Nederland. In de tuin bij een vriendje werd duidelijk dat hij aardig kon voetballen.Voormalig Rijswijkse Boys-spits Nico Tamerus, later trainer, liet hem bij de club meetrainen en voetballen.Voormalig GRC 14-trainer Marcel van Helmond liet Traore op 16-jarige leeftijd in de bekerwedstrijd tegen Nemelaer in het eerste elftal debuteren. In het seizoen 2017-2018 had hij pech door een breuk in een middenvoetsbeentje. GRC 14 verwelkomt naast doelman Nicky Janssen (Tricht) ook Max Opsteeg (NEC), Kevin Ippel en Rick Ruitenberg (beiden Kozakken Boys 2). De ploeg ziet een aantal belangrijke schakels vertrekken. Sergen Bozkurt, Samed Köksal (beiden WSC), Kenneth Hoeke (Altena), Kennith Kops (Oosterhout).

Samen naar een gezondere sportomgeving: dat is wat we graag willen bereiken. Het klinkt zo logisch, sporten doe je immers omdat het leuk en goed voor je is. En samen bereik je makkelijker dat die sportomgeving gezond en gezellig wordt ingericht. De Altena cup is daar een mooi voorbeeld van. Tijdens de bijeenkomst van 8 april jl. was er in eerste instantie wat weerstand want het idee bestaat nog steeds bij de verenigingen dat gezond betekent dat er alleen nog maar worteltjes en komkommer geserveerd mogen worden. Gelukkig waren er aan het eind van de avond toch een aantal verenigingen die graag aan de slag wilden gaan met het assortiment in hun kantine.Vooral toen ze hoorden dat het bier en het broodje kroket gewoon mag blijven. Het is namelijk niet het doel om producten uit het assortiment weg te halen maar om juist betere keuze en gezondere producten toe te voegen aan het assortiment waardoor de leden en bezoekers van de kantine een keuze hebben.

De richtlijnen voor een gezondere kantine zijn eenvoudig: 1) Zorg ervoor dat er in elke productgroep (o.a. brood, drank, zoete en hartige snack) een betere keuze aanwezig is 2) Zet deze betere keuze op de prominente plaats in je kantine (bijvoorbeeld op de bar of boven in de koeling) 3) Stimuleer het drinken van water 4 Neem de ‘gezondere kantine’ op in het beleid van de vereniging zodat er ook op de lange termijn draagvlak is voor dit onderwerp Voldoet de kantine aan deze richtlijnen, dan is het brons al binnen. Is er ook fruit en / of groente aanwezig en verleidt de kantine qua uitstraling tot een betere keuze, dan is zelfs het zilver of goud binnen handbereik.

en advies te geven. Bij alle drie de verenigingen bleek dat ze al stappen in de gezondere richting hadden gezet en dat een certificaat zeker haalbaar zou zijn. Of het ook gelukt is om alle aanpassingen en veranderingen door te voeren bij de start van het nieuwe seizoen zodat de eerste certificaten uitgereikt kunnen worden, zullen we op 24 augustus bekend maken. Ook aan de slag met de gezondere kantine? Neem gerust contact op om een afspraak te maken. Want een gezondere sportomgeving voor onze kinderen, dat wil toch iedereen?! Irene Walk (Team:Fit coach) 06-33722864 Irene.walk@teamfit.nl www.teamfit.nl

Voordat de zomervakantie begon, mocht ik bij VV Sleeuwijk, GRC 14 en NOAD’32 op bezoek komen om een kantinescan (nulmeting) te doen

OP NAAR EEN FITTERE VERSIE VAN JEZELF OerFit Altena heeft als doel mensen vooruit te helpen op één of meerdere vlakken in hun leven. Ben je niet fit, heb je fysieke klachten, een chronische ziekte, zit je niet lekker in je vel of wil je juist het maximale uit jezelf halen in je sport of beroep, dan gaan wij met je aan de slag om de diverse facetten die hier een rol in spelen in kaart te brengen. We kijken naar je voeding, lichaamsbeweging, ontspanning, mentale belasting en dagelijkse patronen. Indien nodig gaan we op alle vlakken met je aan de slag om je een stap vooruit te helpen. Voeding en leefstijl zijn dagelijks terugkerende pijlers in je leven. We brengen je de kennis bij om op dit gebied dagelijks de juiste keuzes te

maken, zodat er een stabiele basis ontstaat. Van daaruit is het mogelijk om verder de diepte in te gaan en met meer specifieke interventies zoals gerichte (personal) training, mentale coaching of voedingssuppletie de volgende stappen te maken. Voor de voetballers in de gemeente Altena bieden we de eerste stap op weg naar meer energie; informatie verkrijgen over welke voeding bij ons past om optimaal energie aan te maken, nu op een laagdrempelige manier aan. In de vorm van gratis toegankelijke lezingen bij de diverse clubs in Altena. Op deze avonden zijn spelers, trainers, leiders, maar uiteraard ook ouders van jeugdspelers, van harte welkom. Hou de informatiekanalen van je vereniging in de gaten voor informatie over de planning van de voorlichtingsavond bij jouw club. Samen op naar een fitter Altena!

Speellocaties jeugd en dames zaterdag 24 augustus v.v.Sleeuwijk: 12:30 uur 09:00 uur 09:00 uur 09:00 uur 08:30 uur 08:30 uur

Vrouwen MO19 MO17 MO15 MO13 MO11

v.v.Almkerk 09:00 uur v.v.Altena 09:00 uur v.v.Be Ready 09:00 uur

JO19 JO17 JO15

v.v.Wilhelmina’26 09:00 uur 08:30 uur v.v.Sparta’30 09:00 uur s.v.Noad’32 09:00 uur

Het volledige programma van de Altena Cup vindt u op www.altenacup.nl

www.altenacup.nl •

Altena Cup

JO14 JO12 JO13 JO11

v.v.Achilles Veen 09:00 uur 08:30 uur 09:00 uur v.v.Woudrichem 09:00 uur

JO10 JO8 JO7 JO9


27

Woensdag 7 augustus 2019

Terug van vakantie voor Altena Cup veen • Sportwethouder Peter van der Ven onderbrak afgelopen zaterdagmiddag zijn vakantie om het eerste exemplaar van het programmaboekje van de Altena Cup in ontvangst te nemen. Van der Ven kwam daarvoor naar De Hanen Weide in Veen. Voorafgaand aan de oefenwedstrijd Achilles Veen tegen SteDoCo overhandigde Jakko Bouman, voorzitter van de Altena Cup,

in bijzijn van penningmeester Kees Braat het fraaie boekwerkje aan de wethouder. De wethouder was zeer lovend over dit nieuwe initiatief in de nieuwste gemeente van Brabant. Een groots evenement met veel maatschappelijke doelstellingen. Hij gaf aan op tijd terug te zijn van vakantie om de wedstrijden langs de lijn te volgen. In Altena zijn dertien voetbalverenigingen actief met in totaal zo’n 7000 leden, onder wie 4500 spelende

leden. Daarmee ligt de voetbalparticipatie met 8 procent van het inwoneraantal van Altena ver boven het landelijk gemiddelde van bijna 6 procent. Altena is dus een echte voetbalgemeente. Bij een nieuwe gemeente hoort een nieuw initiatief op voetbalgebied. Een aantal enthousiaste voetballiefhebbers staken de koppen bij elkaar, richtte een stichting op en gingen aan de slag. De gemeente Altena omarmde het initiatief en gaf een fi-

nanciële bijdrage om de Altena Cup mogelijk te maken, maar in de huidige maatschappij wordt van sportclubs meer verwacht dan sportactiviteiten organiseren. Maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen is daarbij een vereiste, aldus de organisatie. Gezond leven en sportief bewegen werd de slogan. Rabobank Altena/ Bommelerwaard is zodoende hoofdsponsor geworden van de Altena Cup. Uit het corporatiefonds van de Rabobank werd een forse donatie ontvangen, waarmee een belangrijk deel van de begroting kon worden gedekt. De Gezondere Sportkantine, een landelijk initiatief van Team:Fit en Voedingscentrum Eerlijk over Eten, Jongeren op Gezond Gewicht, Rookvrije sportparken in Altena, Nix 18 van GGD West-Brabant, Schouten Europe, Hak Conserven, Fysio Fit en Oerfit, Beleef Altena zijn partners om invulling te geven aan het doel: een Maatschappelijk event rondom een voetbaltoernooi. De voorronden van de Altena Cup voor de mannen worden op dinsdag 20 augustus gehouden bij voetbalverenigingen Almkerk, Altena, Be Ready en Sparta’30. Op 24 augustus strijden ruim 2000 jongens en meiden, mannen en vrouwen van alle voetbalverenigingen in Altena om de eerste Altena Cup. ‘s Morgens op alle accommodaties van de clubs en ‘s middags de finalewedstrijden bij GRC 14 in Giessen.

• De Altena Cup-gids werd zaterdag uitgereikt.

FOTO: RICARDO SMIT

q WWW.ALTENACUP.NL

Den Haan in scootmobiel op veld

Skeelertocht voor JOOP

Twan van Gendt gehuldigd

Ruiterweek in Werkendam

schelluinen/werkendam • Een vreemd gezicht zaterdag op sportpark Scalune: Philip den Haan leidde de eerste training van Schelluinen vanuit een scootmobiel. Dit was noodzakelijk, omdat de Werkendamse oefenmeester eerder is geopereerd. “De eerste training is speciaal”, zegt de voetbalvereniging op Twitter, waar ook beelden te zien zijn. Derdeklasser Schelluinen zoekt voor zaterdag 10 augustus overigens nog een tegenstander om tegen te oefenen.

gameren • De opbrengst van de 300 kilometer lange skeelertocht ‘In de Slag van 150’ is dit jaar voor ontmoetingsgebouw JOOP in Gameren. Twaalf skeeleraars, twee fietsers en twee verzorgers vertrekken dit jaar op woensdag 28 augustus vanuit Wardenburg in Duitsland. De binnenkomst is op zaterdag 31 augustus bij JOOP, de Jongeren en Ouderen Ontmoetingsplaats in Gameren. De opbrengst is bestemd voor de aanschaf van een nieuwe keuken voor JOOP.

velddriel • BMX’er Twan van Gendt wordt zaterdag 10 augustus om 19:00 uur in Velddriel gehuldigd voor het behalen van de wereldtitel. Van Gendt werd eind juli wereldkampioen BMX. De huldiging wordt zaterdag georganiseerd door Dorpsraad Velddriel in samenwerking met o.a. dorpshuis De Boxhof, waar de huldiging ook plaats vindt. De gemeente Maasdriel is trots op deze sportieve prestatie en wil Van Gendt dan ook graag een blijk van waardering overhandigen.

werkendam • PSV De Jagers organiseert van dinsdag 13 augustus tot en met zaterdag 17 augustus voor de eerste keer de jaarlijkse ruiterweek op de Seleviahoeve in Werkendam. Tijdens de ruiterweek kunnen ruiters en amazones persoonlijke successen behalen en plezier aan hun sport beleven. Zij kunnen twee dressuurwedstrijden per dag rijden. Alle dagen wordt in de middag en in de avond gereden. Behalve op zaterdag, dan wordt er in de ochtend en middag gereden.

Drie keer goud voor beachsporters WERKENDAM • Beachsport Vereniging Werkendam heeft een volleybalweekend in het Zeeuwse Vrouwenpolder succesvol afgerond. In Zeeland werd de laatste ronde van de Eredivisie Beachvolleybal Tour gespeeld. Ook de topdivisie en eerste divisie vonden plaats op dezelfde locatie. Acht teams van Beachsport Vereniging Werkendam namen deel, waarvan zes met een medaille terugkeerden naar de gemeente Altena. Hoogtepunten waren de gouden medailles bij de dames: in de eerste divisie voor Julia van Esch en Jill Weeda; in de topdivise voor Sarah van Esch en Lynn van Mill; en in de eredivisie voor Emi van Driel en Raisa Schoon. Zilver was er in de eerste divisie voor Femke Bulthuis en Fleur Muilwijk; en in de eredivisie bij de mannen naar Dirk Boehlé en Stefan Boermans. Brons tenslotte was er voor Anique Tavenier en Yara van der Ven in de topdivisie.

Verdienstelijke vijfde plaatsen voor Julia Kee en Danique Timmermans in de topdivisie. Mexime van Driel en Iris Reinders in de eredivisie completeerden de indrukwekkende uitslagenreeks.

• De succesvolle beachsporters.

FOTO: JOHN WEEDA

ZVDO’74 bestaat 45 jaar regio • Zwemvereniging Den Otter, opgericht in 1974, bestaat dit jaar 45 jaar. Hoewel de vereniging ervoor kiest in 2024 het 50-jarig bestaan uitgebreid te vieren, staat de zwemvereniging wel even stil bij dit lustrum. Het gaat namelijk goed met ZVDO’74, dat namelijk meer dan een modaal aantal uithangborden heeft. Neem nu bijvoorbeeld John Nieuwkoop, een topscheidsrechter in de waterpolowereld. Hij fluit al jaren in de eredivisie, op het hoogste niveau van Nederland. Hoogstwaarschijnlijk komt daar op korte termijn nog een ZVDO-scheidstrechter bij. Emiel Goedel is vorig jaar ingestroomd in het opleidingsprogramma van de KNZB voor potentiële topscheidstrechters. Ook dit jaar wisten de zwemmers zich weer goed te handhaven in de landelijke C-competitie. Dit jaar wist een grote groep zich te plaatsen voor de jaarlijkse internationale wedstrijd in Luxemburg. Hier werden zelfs hele mooie finaleplaatsen gehaald. Petri Velthuis heeft verdienstelijk mee mogen doen aan het Nederlands kampioenschap. Soo Yin van Noorloos deed in juni mee aan het Europees kampioenschap crosstriathlon in Roemenië. Zij is door haar triathlonavontuur geen lid meer van de vereniging, maar deze jongedame

heeft leren zwemmen bij ZVDO en kwam tijdens dit EK als vijfde atlete en eerste Nederlandse dame het water uit. Na de zomer start de waterpolocompetitie weer en ZVDO zal dan twee jeugdteams in competitie hebben. Het team met spelers van onder de 11 jaar zal dit seizoen veel mogen leren. Het gemengde team van onder de 15 kijkt serieus naar boven en wil in de eerste klasse mee gaan doen om de prijzen. Een aantal van deze talenten heeft afgelopen jaar al mee mogen doen als vervanger bij de seniorenteams. Dan heeft de vereniging drie seniorenteams: één damesteam en twee herenteams. Het vlaggenschip van de vereniging heren 1 speelt nu drie jaar op rij in de eerste klasse, het hoogste niveau in 45 jaar clubhistorie. Hoewel het seizoen nog niet begonnen is, wordt er ook al naar het volgende seizoen gekeken. De kans is aanwezig dat er dan gespeeld gaat worden met een derde jeugdteam en een extra seniorenteam. Bestuurlijk gezien gaat het ook allemaal naar wens. Sinds jaren zijn alle vacatures in het bestuur voorzien, dit met de nodige en gezonde wisselingen. Ook zijn er diverse commissies actief, die allemaal goed zijn bezet en naar behoren functioneren.

Nog plaats bij toernooi Phoenix Er is nog plaats voor teams om zich in te schrijven voor het Phoenix Recreatief Zomeravond Volleybal Toernooi op woensdag 14 augustus. De bedoeling en opzet van het toernooi is om samen met vrienden, familie, collega’s, medesporters of buren voor de gezelligheid een avondje te volleyballen. Het toernooi wordt gehouden in sporthal De Ring in Zaltbommel. De zaal is open om 18:30 uur en de eerste wedstrijden beginnen om 19:00 uur. Teams bestaan uit minimaal zes personen en moeten bij voorkeur gemengd zijn. Kosten bedragen 22,50 euro per team. Aanmelden tot en met vrijdag 9 augustus via de website: www.vvphoenix.nl.

ZALTBOMMEL •

Tennistoernooi voor 50-plussers zaltbommel • Op de tennisbanen van de Zaltbommelse Tennisvereniging gaat maandag 12 augustus het jaarlijkse Frits Stehmann 50+ Tennistoernooi weer van start. Iedereen die dit jaar 50 jaar wordt en ouder is, kan zich aanmelden voor dit gezellige en sportieve evenement dat duurt tot en met zondag 18 augustus. Inschrijven kan voor maximaal twee onderdelen in gemengd-, dames- en/of herendubbel in de categorieën 6, 7 en 8. Binnen alle categorieën worden de partijen in poules gespeeld. De inschrijving sluit op zondag 4 augustus om 24:00 uur en loopt via www.toernooi.nl De wedstrijden starten elke dag om 16:00 uur. Op de vrijdagavond is een gezellige avond gepland. Meer informatie is verkrijgbaar bij het wedstrijdsecretariaat, Wieneke Scholtens: 0657233166.

q WWW.TOERNOOI.NL

Terugtrekking bestraft regio • Met ingang van het seizoen 2019/’20 zijn de regels omtrent het terugtrekken van teams uit categorie A fors aangescherpt. Terugtrekkingen in categorie A worden dit seizoen voorgelegd aan de aanklager amateurvoetbal. Het terugtrekken van teams uit categorie A gedurende een seizoen is reglementair niet toegestaan. Andere teams ondervinden sportief nadeel wanneer één team plotseling afhaakt. Strengere straffen Dit seizoen gelden er strengere straffen voor het terugtrekken van teams uit de competitie. De boetes kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s.

OPLOSSING

HIER UW ADVERTENTIE?

0183 583 200 | info@kontaktmediapartners.nl


Zomer kortingen De aanbiedingen lopen t/m woensdag 14 augustus.

Tuimeubelen

tot 50% KORTING

M.u.v. aanbiedingen en lopende acties. Op geselecteerde sets, korting wordt berekend over de advies verkoop prijs.

Hortensia

Hebe Veronica

Hydrangea Macrophylla In diverse kleuren Potmaat 23 cm

Gemengd in pot Potmaat 23 cm

12,95

12,95

7,99

8,99

Buiten potterie

25% KORTING M.u.v. aanbiedingen en lopende acties.

Knip uit en lever in

VOORDEELBON

Knip uit en lever in

VOORDEELBON

Tegen inlevering van deze bon ontvangt u op een

Tegen inlevering van deze bon ontvangt u op een

plant naar keuze

artikel naar keuze

25% KORTING

M.u.v. aanbiedingen en lopende acties, korting wordt berekend over de bruto verkoop prijs. Max. 1 dezelfde bon per klant. Geldig van 07-08-2019 t/m 14-08-2019.

25% KORTING

M.u.v. aanbiedingen en lopende acties, korting wordt berekend over de bruto verkoop prijs. Max. 1 dezelfde bon per klant. Geldig van 07-08-2019 t/m 14-08-2019.

Veldweg 27a 4284 VR Rijswijk (nbr) www.tuincentrumkolbach.nl info@tuincentrumkolbach.nl Tel. 0183-441994

Profile for Kontakt Mediapartners

32 bommelerwaard 19  

* Kontakt Mediapartners is een uitgeverij van acht wekelijks verschijnende nieuwsbladen met een totale oplage van 185.000 exemplaren. Daarna...

32 bommelerwaard 19  

* Kontakt Mediapartners is een uitgeverij van acht wekelijks verschijnende nieuwsbladen met een totale oplage van 185.000 exemplaren. Daarna...

Advertisement