Page 1

BOMMELERWAARD

WOENSDAG 10 JULI 2019 JAARGANG 13 NO. 28 • WWW.HETKONTAKT.NL

Binnenlopen zonder afspraak op maandagen van 09:30-12:00 uur. Van Heemstraweg West 2c

Zaltbommel

Tel: 0418 - 202 003 meer info: www.mb-advocaten.com

Gemeente nieuws

7

zie pagina

Zie pagina

9

Rechter buigt zich over Binnenhuis zaltbommel • Waarschijnlijk dit najaar doet de rechter opnieuw een uitspraak over de plannen voor de bouw van een nieuw appartementencomplex aan de Marten van Rossemsingel. Op de plek van het dichtgetimmerde, vervallen, voormalig ‘Binnenhuis’ zouden 43 woningen moeten komen, over vier bouwlagen. Diverse omwonenden en Vereniging Vestingstad Zaltbommel hebben bezwaar gemaakt tegen de plannen. Zij vinden het geplande complex te massaal en vrezen parkeeroverlast in de wijk. Gemeente Zaltbommel had de bezwaren ‘niet ontvankelijk’ verklaard, maar daar was de rechter het niet mee eens. “Dat betekent dat het college een uitspraak heeft moeten doen over de bezwaren”, licht wethouder Gijs van Leeuwen toe. Nu moet de rechtbank het oordeel van het college inhoudelijk toetsen. Van Leeuwen verwacht de uitspraak van de rechter pas in de loop van dit najaar. In het verleden was meubelzaak Binnenhuis gevestigd in het pand. Daarna zat er een fietsenzaak en ook deed het een tijdje dienst als poolcafé.

• De Zandmeren stond dit weekend helemaal in het teken van de MOVE Weekendbreak. Naast verschillende artiesten op vrijdag- en zaterdagavond, was er zaterdagmiddag ook een beachsoccertoernooi voor de jeugd tussen 10 en 16 jaar.

Bommel heeft weer Geen vrachtwagens Art Nouveau van een burgemeester in Mr. La Grostraat Bommelse makelij Pieter van Maaren wordt de nieuwe burgemeester van Zaltbommel. De gemeenteraad heeft hem donderdag voorgedragen. Als de minister de voordracht overneemt, wordt Van Maaren op 19 september officieel geïnstalleerd. De 55-jarige Van Maaren is nu nog burgemeester van de gemeente Urk. Zaltbommel had sinds 2017 een waarnemend burgemeester, Peter Rehwinkel. Hij volgde Albert van den Bosch op, die Tweede Kamerlid is geworden voor de VVD.

3

nieuws

Auto brandt uit kerkdriel • Op de parkeerplaats bij De Zandmeren is zaterdagnacht een auto uitgebrand. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto volledig in vlammen op ging. Mogelijk is sprake van brandstichting. Extra zuur voor de eigenaar was dat hij zijn auto juist daar had achtergelaten omdat hij na een feestje niet meer veilig achter het stuur kon plaatsnemen.

Sinds een dikke week geldt er een vrachtwagenvebod in de Mr. La Grostraat in Ammerzoden. Zwaar verkeer zorgde voor steeds meer overlast voor de bewoners. Zij zijn blij met de borden die de gemeente heeft geplaatst, maar zien ook dat nog niet alle chauffeurs zich aan het verbod houden. “We spreken chauffeurs die de straat toch in rijden er op een nette manier op aan, dat helpt al wel”, vertelt één van de bewoners. Mogelijk volgen controles met boetes.

nieuws

11

achtergrond

19

Wim van Erp en het vrouwenvoetbal Wim van Erp neemt na bijna vijftig jaar afscheid als vrijwilliger bij voetbalvereniging HRC’14. Hij stond in 1972 aan de wieg van het vrouwenvoetbal, toen niet alleen voor Hurwenen een unicum, maar voor de hele Bommelerwaard. Natuurlijk heeft Van Erp de afgelopen weken genoten van de prestaties van de Oranjeleeuwinnen, vooral van keeper Sari van Veenendaal. “Heel veel oefenen werpt vruchten af. De kunst als trainer is om spelers daarvoor te motiveren.”

sport

23

Inloopavond Heerewaarden

Gemeente werkt aan plan Bossche Poort

Woning in ruil voor varkensschuur

heerewaarden • De dorpsraad van Heerewaarden organiseert donderdag 18 juli van 19:00-21:00 uur een inloopavond in De Steen over twee woningbouwlocaties: het oude dorpshuis en de oude school. Het voormalige dorpshuis wordt verbouwd tot vier woonhuizen. Achter het pand komen nog drie seniorenwoningen. De oude school maakt plaats voor 13-15 woningen.

zaltbommel • Achter de schermen wordt hard gewerkt om het gebied ‘Bossche Poort’ opnieuw in te richten. Het gaat om de entree van de stad aan de kant van de Koningin Wilhelminaweg, het gebied rond en achter de voormalige Rabobank. Hiervoor zijn in het verleden al vele plannen gemaakt. Er zouden woningen kunnen komen en extra parkeerruimte voor de binnenstad. Volgens wethouder Willem Posthouwer zijn de eerste schetsen te zien op een informatieavond in september. Hij zei dat donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Ook het Fiep Paviljoen kwam even aan de orde. Begin dit jaar besloot het college geen medewerking te verlenen aan de plannen voor deze speciale expositieruimte, die in de buurt van Stadskasteel Zaltbommel zou moeten komen. Vanuit de politiek werd toen de wens uitgesproken om toch ‘iets voor Fiep’ te ontwikkelen. “Het Stadskasteel heeft daar een belangrijke rol in”, vindt wethouder Posthouwer.

rossum/hoenzadriel • Bij een boomgaard aan de Doorningstraat in Rossum mag een woonhuis gebouwd worden in ruil voor de sloop van een varkensschuur aan de Kievitsham in Hoenzadriel. Dat heeft het Maasdrielse college besloten. De ‘ruil’ past binnen het beleid voor vrijkomende agrarische bebouwing, dat tot doel heeft het buitengebied netter te maken.

Poederoyen, Maasdijk 51-51A Wat een plek! Toplocatie met de Maas in de achtertuin Vrijstaand dijkhuis + vrijstaand bijgebouw (101 m²) Riante kavel 1.470 m²

Vraagprijs: € 495.000,- k.k.

OPEN HUIS ZATERDAG 13 JULI Regionaal de sterkste VAN 10:30-13:30

Museum Stadskasteel heeft een bijzondere tentoonstelling georganiseerd ter ere van Cultuurfestival Bommelerwaard. Te zien zijn meubels en koper uit de werkplaats ‘Onder den Sint Maarten’, die rond 1900 in Zaltbommel werd opgericht. De kleine werkplaats groeide in een paar jaar tijd tot een producent van Art Nouveau meubels en producten, die over de hele wereld verkocht werden. Aan de Waaldijk 2 zijn onder andere een woonkamer en slaapkamer ingericht.

FOTO: JAN NOORLANDT

Gratis waardebepaling Meer weten over onze aanpak? 0183 635 011 • www.vanderbrugge.nl Kijk snel op www.vanderbrugge.nl

KEURSLAGER DE VRIES PORTAGE 11 JULI T/M 17 JULI

6 ROOMSNITSELS

5,00

6 BLINDE VINKEN

5,00

4 KIPSTEAKS MET TOMAAT

6,00

4 TRUFFELSTEAKS

6,00

3 PEPERSTEAKS

6,00

Keurslager de Vries Portage Zaltbommel - Tel. 0418-512494


CAMBIUM NIEUWSBULLETIN 102 10 juli 2019

Naar de volgende ronde... Voor de een was het een ‘makkie’, voor de ander was het ‘knokken’. De leerlingen uit de examengroepen bb, kb, tl, havo en vwo ontvingen vorige week hun diploma. En zo beginnen ze met waardevolle bagage aan de volgende ronde van hun schoolloopbaan. Havo-leerlingen kwamen bijeen in de hun zo vertrouwde omgeving, de aula van het Cambium College. En ook de bb’ers en kb’ers van locatie De Waard ontvingen hun diploma in de eigen schoolomgeving. Vwo en tl weken uit naar de sfeervolle Sint Maartenskerk.

Reacties op deze pagina kunt u sturen naar: communicatie@cambiumcollege.nl

• Buys Ballot Courtine 2 5301 DH Zaltbommel 0418 512500 vmbo-tl havo vwo • De Waard Oude Bossche weg 2 5301 LA Zaltbommel 0418 512408 vmbo-bb en kb


3

Woensdag 10 juli 2019

column

Nieuwe burgemeester kent Zaltbommel zaltbommel • Pieter van Maaren (55), die de nieuwe burgemeester wordt van Zaltbommel, kent de gemeente al behoorlijk goed; zijn vrouw Ine heeft familie in Gameren.

Johan Welkom Met deze column wil ik een hartelijk welkom toeroepen aan de nieuwe burgemeester van Zaltbommel. U bent een bofkont: u komt in een gespreid bedje. Dit is echt een paracetamol-gemeente want er zijn hier geen hoofdpijndossiers. Financieel zit het allemaal pluis. Wat zorgen rond de zorg maar daar trekken we dan weer een paar miljoen voor uit en die komen gewoon uit de spaarpot. De Wallen worden rigoureus opgeknapt. Dat wordt echter volgens mij betaald door de provincie Gelderland. Er komt een nieuw wijkje dat de Buitenstad gaat heten. Aanvankelijk leek het er op dat daar alleen maar dure koopwoningen zouden komen maar door een pittig stukje van de plaatselijke columnist is dat herzien. Men praat al over woningen van rond de twee ton. Ik zou er dan ook gelijk wat huurspul in regelen maar dat gaat misschien wel te ver. De chemische fabriek gaat uitbreiden maar dat valt allemaal binnen de vergunningen dus niks aan de hand. Met uw collega in Maasdriel zult u prima contacten hebben want dat hebben we allemaal. Die van West Betuwe kennen we nog niet. Een klein dingetje is de ondermijning. We hebben hier helaas ook stevige criminelen die bovengronds willen komen. Verder blijft er voor u niet veel meer over dan Sinterklaas, lintjes knippen en ouwe mensen bezoeken. Succes man! Johan Cahuzak

Wethouder praat met dierenasiel zaltbommel • Wethouder Adrie Bragt gaat binnenkort om tafel met het bestuur van Dierenasiel Bommelerwaard. Dat zei hij tijdens de behandeling van de Perspectiefnota in de gemeenteraad. Fractievoorzitter Daniëlle van der Wiele van de VVD vroeg donderdag opnieuw aandacht voor het asiel. Dat deed ze afgelopen november tijdens de behandeling van de begroting ook al. Toen werd een motie aangenomen waarin staat dat het college gaat onderzoeken of de gemeente kan helpen bij de bouw van een nieuw onderkomen voor het verouderde dierenasiel aan de Steenweg in Bruchem. In de Perspectiefnota wordt het asiel niet genoemd. “Dat valt tegen”, vindt Van der Wiele. “Wij willen graag dat de wethouder een regierol op zich neemt.” Bragt zei dat hij al een afspraak heeft staan met het bestuur. Dan praat hij ook over de problemen die een paar weken geleden zijn ontstaan na het vertrek van asielbeheerder Wilma de Joode. Zij is na ruim tien jaar opgestapt bij het asiel. Een groep vrijwilligers is boos en verdrietig over haar vertrek en is een petitie gestart om het aftreden van het bestuur te eisen. Britta Alink

Dat vertelde hij donderdagavond, toen hij kennis kwam maken met de gemeenteraad. Zelf heeft hij ook zijn wortels in het Rivierengebied. Hij is geboren in Leerdam en groeide op in Heukelum. “Mijn schoonmoeder komt uit Gameren, dus ik ben hier heel vaak geweest”, zei hij donderdagavond. “Ik spreek de taal van het gebied.” De gemeenteraad heeft Van Maaren donderdagmiddag voorgedragen als burgemeester. Als de minister de voordracht overneemt, wordt de nieuwe burgervader op 19 september geïnstalleerd. Zodra hij donderdag het telefoontje uit Zaltbommel kreeg, heeft hij de gemeenteraad van Urk (waar hij sinds 2012 burgemeester is) geïnformeerd. In de loop van de avond stapte hij samen met zijn vrouw Ine in de auto om naar Zaltbommel te komen. Daar moest het paar even geduld hebben, omdat de raad de Perspectiefnota (voorheen Voorjaarsnota) behandelde en ruim tien moties behandelde. Rond 22:45 uur was de raadsvergadering afgelopen en werden Van Maaren en zijn vrouw ontvangen in de raadszaal. Van Maaren en zijn vrouw wonen op Urk. Ze hebben vier kinderen, waarvan er twee nog thuiswonen. Hij zei donderdagavond vast van plan te zijn om in zijn nieuwe gemeente te gaan wo-

nen. “Maar we gaan eerst lekker op vakantie, naar Zuid-Frankrijk”, zei hij. Van Maaren heeft in Gorinchem zijn VWO-diploma gehaald en studeerde daarna algemeen bestuurlijke- en juridische zaken. Sinds 1986 werkte hij in verschillende gemeenten onder andere als gemeentesecretaris. In 2009 werd hij fractievoorzitter van het CDA in zijn toenmalige woonplaats De Bilt. Van Maaren is lid van de PKN en was onder andere diaken en ouderling. In 2012 werd hij burgemeester van Urk.

Hij sprak donderdag een paar woorden tegen de gemeenteraad van Zaltbommel. “Het was een enorm spannende tijd”, zei hij. “Ik voelde me als een kind dat examen had gedaan en op de uitslag moest wachten. Ik kijk er naar uit om met u te gaan samenwerken.” Volgens Kees Metz, voorzitter van de vertrouwenscommissie is Van Maaren een ‘innemende persoonlijkheid’ en heeft hij veel ‘empathisch vermogen’. “Hij is een persoon met visie en strategische oriëntatie”, aldus

• Pieter van Maaren (55) poseert voor het oude stadhuis op de Markt.

Lening voor toekomstbestendig huis bommelerwaard • Huiseigenaars in de Bommelerwaard kunnen vanaf half juli tegen een aantrekkelijke rente geld lenen om hun woning toekomstbestendig te maken. Ze kunnen hiermee bijvoorbeeld hun huis isoleren, een badkamer op de begane grond maken of asbest verwijderen. De gemeenteraden stelden op 20 juni de verordening ‘Toekomstbestendig wonen lening’ vast. Wethouder Posthouwer van de gemeente Zaltbommel raadt mensen aan om werk te maken van het verduurzamen en toekomstbestendig maken van hun woning: “Wacht niet

langer, want uiteindelijk leveren dit soort maatregelen ook geld op. De lening is onder gunstige voorwaarden, dus ik raad mensen aan om er nu werk van te maken.” De gemeenten maken samen met de provincie leningen mogelijk om te investeren in energiemaatregelen zoals zonnepanelen, ingrepen om een woning levensloopbestendig te maken zoals een slaapkamer en badkamer maken op de begane grond, asbestsanering en funderingsherstel. Op de websites van de gemeenten staan alle maatregelen, de voorwaarden en de verschillende vormen van

de ‘Toekomstbestendig wonen lening’. De gemeente beoordeelt of de aanvrager voldoet aan de voorwaarden in de verordening. Is dit het geval dan kan de lening aangevraagd worden bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). De Toekomstbestendig Wonen Lening wordt gefinancierd uit een revolverend fonds. De provincie Gelderland en de gemeente stellen ieder de helft van de lening beschikbaar. Aflossingen op de leningen komen terug in het fonds. Leningen worden verstrekt zolang er voldoende budget in het fonds aanwezig is.

DRAAGT U EEN KUNSTGEBIT VAN 5 JAAR OF OUDER? Dan heeft u gedurende deze jaren maandelijks zorgpremie betaald om na 5 jaar weer in aanmerking te komen voor de vergoeding van een nieuwe gebitsprothese. Een kunstgebit gaat niet voor altijd mee. Na verloop van tijd kan het gebit losser gaan zitten. Uw kaken slinken en het gebit blijft even groot. Ook veroudert de prothesekunststof en kan deze scheuren of breken. Veel mensen weten niet dat men om de 5 jaar in aanmerking komt voor een nieuwe gebitsprothese en de daarbij behorende vergoeding. Een volledige gebitsprothese wordt voor 75% vanuit de basisverzekering vergoed, reparaties en aanpassingen voor 90%. Vanuit de aanvullende verzekering zijn ook extra vergoedingen mogelijk. Onze tandprotheticus is contractant bij bijna alle zorgverzekeraars, hierdoor komt u in bijna alle gevallen in aanmerking voor vergoeding. Om voor behandeling in aanmerking te komen is geen verwijzing nodig. Ongemak tijdens het eten Een veelvoorkomende klacht bij mensen met een volledig kunstgebit is dat het niet goed blijft zitten. Veel mensen ervaren veel hinder van een loszittend gebit tijdens het spreken of eten. De gebitsprothese doet pijn, komt los en het eten van harder voedsel is niet meer mogelijk. Onze

tandprotheticus kan in dergelijke gevallen zorgen dat uw gebitsprothese wel goed zit. Een klikvaste oplossing: een kunstgebit op implantaten. Ook met uw kunstgebit op controle Om pijn te voorkomen en het loszitten van uw gebitsprothese tijdig te constateren, is het aan te raden één keer per jaar de gebitsprothese te laten controleren. Ook als u geen klachten heeft is deze controle erg belangrijk. Tijdens deze afspraak wordt de gebitsprothese beoordeeld en op zijn functie gecontroleerd. Ook wordt gecontroleerd of de mond nog goed gezond is. Vooral mensen met een slecht passend of verouderd kunstgebit kunnen vervelende klachten krijgen. Meer weten? U kunt altijd bij ons binnenlopen of telefonisch contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak. Over de soorten behandelingen, de mogelijkheden en de vergoedingen vertellen wij u graag meer. Met vriendelijke groet, Pim Volgers en Ian Oukes Centrum voor Tandprothetiek Zaltbommel 0418-512324

Metz. “Hij is een benaderbaar mens met een luisterend oor.” Peter Rehwinkel bekleedt sinds 2017 als waarnemer het ambt van burgemeester van Zaltbommel. Hij blijft waarnemend burgemeester tot de installatie van Van Maaren in september. In totaal hadden dertig mensen gesolliciteerd op de vacature in Zaltbommel. Britta Alink

FOTO: GEMEENTE ZALTBOMMEL

Baksteen door ruit zaltbommel/urk • De aanstaande burgemeester van Zaltbommel, Pieter van Maaren, heeft zaterdagnacht een baksteen door de ruit gekregen. Dat meldt de huidige burgemeester van Urk zondag zelf op Twitter. “Vannacht ‘getrakteerd’ op een baksteen. Vernielen is zo zinloos. Gelukkig zijn er camera’s!”, laat hij weten. Over de toedracht is nog niets bekend, maar Van Maaren doet wel een appèl op ouders. “Verzoek aan ouders: Maak het bespreekbaar met uw jongeren en zegt niet ‘Dat doet die van mij niet’.”

Gemeente stopt met bestrijden wespen zaltbommel • Inwoners en bedrijven die last hebben van een wespennest kunnen vanaf 1 augustus niet meer terecht bij de gemeente. Vlak voor de zomer had het college nog besloten om de bestrijding wél te blijven doen, tegen een marktconform bedrag. Door uitval van de ambtenaar die die taak altijd op zich nam, heeft de gemeente moeten besluiten er toch mee te stoppen. “Het bestrijden van wespen is geen wettelijke taak van de gemeente”, legt wethouder Adrie Bragt uit. “We boden het tot nu toe aan als service aan onze inwoners. Vanaf 1 augustus kunnen we dat niet meer doen.” Wie vanaf nu de gemeente belt bij overlast van wespen, wordt doorverwezen naar een commercieel bedrijf. Voor de bestrijding van ratten geldt een ander verhaal. “Daar speelt de volksgezondheid een rol”, aldus Bragt. Ratten kunnen onder andere de ziekte van Weill overbrengen. Daarom blijft de gemeente wel ratten bestrijden, waarvoor professionele rattenbestrijders worden ingeschakeld. De bestrijding wordt niet meer gratis aangeboden: per behandeling rekent de gemeente 40 euro. Als er rattenvallen geplaatst moeten worden, gaat dat 20 euro per val kosten. Overigens valt het volgens wethouder Bragt in Zaltbommel reuze mee met de overlast van ratten.


4

Woensdag 10 juli 2019

Met droefheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van de heer

L.D. (Leonard) Krijger Gemeenteraadslid CDA van de gemeente Zaltbommel van 1982 tot 1988. Wethouder CDA van de gemeente Zaltbommel van 1988 tot 1998. Als wethouder heeft de heer Krijger zes jaar de portefeuille Ruimtelijke Ordening en Openbare Werken en vier jaar de portefeuille Financiën vervuld. De heer Krijger was financieel zeer deskundig en heeft zich onder andere ingezet voor meerjarige onderhoudsplannen en een gezond grondbedrijf. Met veel waardering kijken wij terug naar zijn jarenlange inzet voor de gemeente en haar inwoners. Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen en dierbaren veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Burgemeester en wethouders van Zaltbommel de secretaris de burgemeester W. (Wabe) Wieringa dr. J. P. (Peter) Rehwinkel Gemeenteraad van Zaltbommel de griffier Drs. M.S.P. (Monique) Muurling

boekhouden – aangiften (ook particulieren) – jaarrekeningen Hoorzik 3a | 5331 KG Kerkdriel | 0418-631992 Guldengaarde 4 | 5234 GG Den Bosch | 073-6560131

www.vdvw-adviseurs.nl

de voorzitter dr. J. P. (Peter) Rehwinkel

Natuursteenbedrijf Midden-Brabant b.v. Veen Hermann, 1937 tot 1968

Herman, 1968 tot 2012

Richard, 2012 tot …

13 -14 Natuursteenbedrijf Midden-Brabant: al drie generaties lang de échte Skledar’s

Op onze zeer scherpe prijzen krijgt u

15% korting*

*Wij leveren zonder tussenkomst van begrafenisondernemers of vertegenwoordigers!

Wij nodigen u van harte uit vrijblijvend een kijkje te nemen in onze grote toonzaal of bel voor een afspraak bij u thuis

Kortakker 6-8

4264 AE Veen (Wijk en Aalburg)

info@natuursteenmiddenbrabant.nl

0183-307286

(20 jaar garantie)

0416-691616

www.natuursteenmiddenbrabant.nl

www.hollywoud.nl

16 juli vertonen we de documentaire Apollo 11 over één van de meest monumentale historische gebeurtenissen van de vorige eeuw. Kijk voor ons complete programma op www.hollywoud.nl

Lezersactie!

WinKaarten kaartenvoor voor de film The Fast Win Groot and the furious Mannenkoorconcert Zaltbommel

Dwayne Johnson en Jason Statham zijn terug als Luke Hobbs en Deckard Shaw in Fast & Furious: Hobbs & Shaw. Dit is de spectaculaire eerste stand-alone film van de wereldwijd succesvolle Fast & Furious franchise, die met acht films tot nu toe al bijna $5 miljard heeft opgebracht. De actiefilm Fast & Furious: Hobbs & Shaw geeft een nieuwe wending aan de succesvolle Fast & Furious franchise en neemt je mee van Los Angeles naar Londen en van het verlaten Chernobyl naar het prachtige Samoa.

The fast and the furious draait vanaf 1 augustus in de bioscoop. Om kaarten te winnen kunt u tot 26 juli mailen naar winnen.alblasserwaard@kontaktmediapartners.nl. En vermeld als onderwerp: Lezersactie Fast and the Furious.

Mail naar: winnen.alblasserwaard@kontaktmediapartners.nl (met als onderwerp Lezersactie Fast and the Furious)


5

Woensdag 10 juli 2019

Dierenasiel

Luiers inzamelen via ‘pluspakket’ van Avri regio • Het bestuur van afvalverwijderaar Avri besloot donderdag in zijn vergadering dat de acht aangesloten gemeenten zelf bepalen of en hoe zij incontinentiemateriaal en luiers door Avri laten inzamelen. Ze kunnen daarvoor een maatwerkpakket afsluiten.

AMIER

Amier is een zwart met wit katertje. Hij heeft een goede start gehad, want is in een gastgezin geboren. Samen met zijn zussen en broertjes groeide hij heb, zodat hij altijd ie­ mand had om mee te spelen. Hij is als eerste geboren en daardoor ook wel een beetje ‘haantje de voorste’. Aan honden is hij nog niet gewend. Als Amier wat groter is, zou hij graag in de tuin willen spelen. Meer informatie over dit leuke katertje is verkrijgbaar via telefoonnummer: 0418-643129.

Avri wil incontinentiemateriaal en luiers gescheiden inzamelen en circulair laten verwerken, zodat het als grondstof voor nieuwe producten kan dienen. Gemeenten bepalen of ze meedoen en of de kosten voor hun inwoners bij de afvalstoffenheffing komen.

Gemeenten willen meer maatwerk gericht op de behoefte van hun inwoners. Joost Reus, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Avri: “Maatwerk is niet nieuw binnen Avri. Verschillende gemeenten hebben al maatwerk voor aanvullende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van zwerfvuil. Voor het inzamelen van incontinentiemateriaal en luiers kunnen gemeenten ook kiezen voor een pakket op maat. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen hoe vaak het afval wordt opgehaald en hoeveel containers er worden geplaatst.”

Gemeente West Maas en Waal is vanaf 1 juli begonnen met het gescheiden inzamelen van het incontinentiemateriaal en luiers. Met de ervaringen in West Maas en Waal kunnen de andere gemeenten hun voordeel doen. Het luiermateriaal wordt voorlopig nog als restafval verbrand omdat er dit jaar nog geen ruimte is in een fabriek die luiers duurzaam verwerkt. Oud papier Het bestuur besloot donderdag ook dat de contracten met de verenigingen die Avri ondersteunen bij het ophalen

van papier voor één jaar verlengd worden. In het najaar zoeken Avri en de verenigingen samen naar alternatieve werkzaamheden zodat de inkomsten voor verenigingen ook ná 2020 geborgd kunnen blijven. Dat kan bijvoorbeeld door het adopteren van ondergrondse containers of het bemensen van mobiele milieustraten. Volgend jaar probeert een aantal verengingen de alternatieven uit. Het bedrag dat voor papierverenigingen gereserveerd is blijft overeind, verenigingen worden wel geacht om er een tegenprestatie voor te leveren.

In Aalst werd zaterdag de feestweek van Oranjevereniging Trouw aan Oranje afgesloten met de zeskamp en een grote feestavond in de feesttent. FOTO: JAN NOORLANDT

2100 euro voor kinderboerderij zaltbommel • Zeventien collectanten hebben 2100,46 euro opgehaald voor kinderboerderij De Beestenboel aan de Kazemat in Zaltbommel. De opbrengst wordt gebruikt voor de overkapping bij het konijnenverblijf, een picknicktafel en het 15-jarig jubileum volgend jaar.

Amivedi Amivedi is een landelijke vrijwilligers­ organisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Tel. 088-0064663 of www.amivedi.nl

VERMIST

Kat - ‘Nino’, zwart met wit. 29 juni, Schouwstraat, Zaltbommel Poes - ‘Lily’, grijszwart met wit. 30 juni, Onderwaard, Ammerzoden Kat - Grijs, 30 juni, Kievitsham, Hoenzadriel Papegaai - Blauw met wit, 2 juli, Achter de Wiel, Zaltbommel Kat - ‘Gino’, zwart met wit, 5 juli, Delwijnsestraat, Kerkwijk Gevonden - Papegaai (Gameren), schildpad (Hedel), Kitten (Brakel)

Experiment met ‘slimme prullenbak’

Weer distributiecentrum in aanbouw

zaltbommel • De gemeente Zaltbommel doet momenteel een proef met de ‘slimme prullenbak’. In deze afvalbakken zit een sensor, die een seintje geeft als de bak vol zit en geleegd moet worden. Hierdoor kan worden voorkomen dat mensen hun afval naast de bak gooien, omdat er niets meer bij past. Ook is het voor medewerkers van de buitendienst efficiënter om alleen naar een prullenbak toe te gaan als hij daadwerkelijk vol zit.

zaltbommel • Op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel verrijst komend jaar weer een nieuw distributiecentrum. Het pand van zo’n 27.500 vierkante meter komt naast het nieuwe DHL-sorteercentrum van 90.000 vierkante meter. Distributiecentrum Miles wordt gebouwd door Hercuton, dat ook tekende voor het DHL-pand dat in september open gaat. Er zijn al vestigingen van DC Miles in Tiel en Waalwijk. Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken bij de Kamers van Koophandel.

Editie Bommelerwaard Oplage: 23.550 exemplaren Verspreidingsgebied Aalst, Alem, Ammerzoden, Bern, Brakel, Bruchem, Delwijnen, Est, Gameren, Hedel, Heerewaarden, Heesselt, Hoenzadriel, Hurwenen, Kerkdriel, Kerkwijk, Nederhemert (Noord en Zuid), Neerijnen, Nieuwaal, Ophemert, Opijnen, Poederoijen, Rossum, Varik, Velddriel, Waardenburg, Well, Wellseind, Zaltbommel en Zuilichem.

Uitgever/directie Het Kontakt Edities BV, Goudriaan Floor de Groot Kantooradres Het Kontakt Edities bv Zuidzijde 131 | 2977 ZE Goudriaan Telefoon (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 33 08 Postadres redactie Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan

Opdrachtgever is ‘de Europese tak van een internationale belegger van wereldformaat’, zo meldt Hercuton. De ontwikkeling van DC Miles Zaltbommel is in samenwerking met Over Engh Vastgoed BV tot stand gekomen. Er zijn gesprekken aan de gang met potentiële huurders. Ivo van der Mark, algemeen directeur bij Hercuton: “De samenwerking tussen alle betrokkenen is erg goed. Gemeente Zaltbommel heeft wederom alle medewerking verleend voor een

soepele overdracht.” Het distributiecentrum zal bestaan uit een bedrijfsruimte, tussenetage en kantoorruimte. Het gebouw is opgesplitst in twee delen en kan door één of meerdere partijen gehuurd worden, bijvoorbeeld webwinkels met een grote doorloop aan orders. Er komen zonnepanelen op het dak. De funderingswerkzaamheden zijn inmiddels gestart. Het distributiecentrum wordt in juni 2020 kant en klaar opgeleverd.

Advertentieafdeling Janneke Boogaard (06) 10 82 10 01 Tel (0183) 58 32 00 j.boogaard@kontaktmediapartners.nl Fax (0183) 58 33 08 advertentie.bommelerwaard@kontaktmediapartners.nl Website www.hetkontakt.nl/regio/bommelerwaard Advertenties Melanie van Hemert (06) 53 91 64 98 Advertentietarieven m.vanhemert@kontaktmediapartners.nl Zie www.hetkontakt.nl of neem contact op met een van onze medewerkers. Hoofdredacteur Contracttarieven op aanvraag. Rick den Besten Combinatiemogelijkheden met Kontakt Altena, Leerdam, Alblasserwaard, Vianen, Lek en Redactie IJssel Oost en West en Klaroen.nl. Tel. (0183) 58 32 00 Inzendtermijn Fax (0183) 58 85 52 redactie.bommelerwaard@kontaktmediapartners.nl Advertenties tot maandag 12.00 uur Persberichten tot dinsdag 08.00 uur Redactie Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal Britta Alink (06) 51 54 35 90 in overleg b.alink@kontaktmediapartners.nl

Nieuwbouw Hedel hedel • Op maandag 29 juli organiseert ontwikkelaar Van Wanrooij van 19:00-20:00 uur een inloopavond over de bouw van De Groene Akkers aan de Uithovensestraat in Hedel. De locatie van de inloop is nog onbekend. In De Groene Akkers komen negentig tot honderd woningen, waarvan dertig procent sociale huur- en koophuizen. De planning is dat de bouw eind volgend jaar start. Er loopt nog een onderzoek naar eventuele verplaatsing van de brandweerkazerne, die nu een ‘hap’ uit het bouwplan neemt. Verspreiding Reclame verspreidingen Haaglanden BV, (070 - 3913913) Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Bourgondisch Genieten Een stijlvol en warm restaurant met een wereldse beleving Dagelijks geopend van 11.00-23.00 uur. Dinsdag gesloten. Zandstraat 93 • 6658CP • Beneden-Leeuwen • T. 0487 745097 • www.meraqi-restaurant.com

BIJ DE KORENMOLEN IS VAN ALLES TE DOEN. IN ONZE AGENDA VINDT U ALLE LEUKE EVENEMENTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

MAANDMENUJULI VOOR

HARING

Gele biet | Zongedroogde tomaat | Zilverui | Limoenmayonaise of

Altijd huisgemaakt | verse ingrediënten

HOOFD DESSERT

Bistro - pub - zaal

Voor verdere informatie en/of reserveringen staan wij u graag te woord op nummer 0487 54 26 10

SOEP V/D DAG

MAISHOENDER

Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag vanaf 18:00 uur Restaurant Old Skool, Hooistraat 22, 6651 AD Druten 0487 769 003 www.restaurantoldskool.nl

Paddenstoelen | Roseval | Tomaat | Knoflookjus of

Nummer 1 op de Waaldijk

korenmolen.nl

SCHELVIS

Paella garnituur | Courgette | Baby mais | Langoustinejus

KERSEN CREMEUX

Nu vaN diNsdag t/m zoNdag geopeNd voor luNch eN diNer

Stracciatella room | Kersen | Kruimeldeeg | Amandelijs of

KAASBORDJE

3 soorten Europese kazen | Vijgencompoté | Walnoten | Notenbrood

MET VOORGERECHT B 35,- P.P. | MET SOEP B 32,50 P.P.

Waaldijk 1 Rossum - 0418-664 221 www.bistroinpetto.nl

Bovendijk 6 / Maasbommel / 0487 54 26 10 / korenmolen.nl

‘’Geniet van de zon op ons terras!” 0487-507283

Stompendijk 9, Bergharen

www.hillsbergharen.nl

info@hillsbergharen.nl

Zandstraat 100, Beneden-Leeuwen Tel. 0487 59 12 34 info@detweelinden.nl www.detweelinden.nl

Wij nodigen je uit om De Twee Linden zelf te komen ervaren. Ontbijt - Lunch - Diner - Borrel - Cocktail

Ontdek heerlijk Italiaans eten in het Land van Maas en Waal Wij verwelkomen u graag. Sylvia en Armando Grotestraat 8-B 6653 BL Deest | info@grandenonna.nl | www.grandenonna.nl | 0487-849296

ALL INCLUSIVE DINER ARRANGEMENT Onbeperkt genieten van onze open keuken en buffetten di. t/m do. vanaf € 23,50 vr. t/m zo. en fee stdagen vanaf € 25,50

Van Heemstraweg 29 • 6657 KD Boven-Leeuwen • 0487 59 13 46 • oriental-bovenleeuwen.nl

Heerlijk dineren in het Land van Maas en Waal en de Bommelerwaard.


Gemeentenieuws Informatiepagina van de gemeente Zaltbommel ■ week 28, woensdag 10 juli 2019

Een dagje uit voor jong en oud! U kunt weer varen tussen Zaltbommel en Slot Loevestein! In juli en augustus is de veerboot zeven dagen per week in de vaart. Een kaartje voor de hele dag kost € 12,50 als u het via de Riveer app of www.varenopdewaal.nl koopt. Uw fiets kan gratis mee. Aan boord kost een kaartje € 15,- Kijk voor meer informatie op www.varenopdewaal.nl of download de Riveer app.

WELKOM BIJ DE VERNIEUWDE TIJNINGENPLAS

Een fijne plek voor iedereen De hernieuwde Tijningenplas is in mei dit jaar heropend. Vele buurtbewoners werkten samen met ons aan het ontwerp hiervoor. Wij zijn trots op het resultaat en merken dat er met veel plezier gebruik van wordt gemaakt. Om te zorgen dat het voor iedereen prettig is, vragen wij graag uw aandacht voor de regels die rond de plas gelden. Zo blijft het een fijne plek voor iedereen en voorkomt u een boete! Wandelpaden en fietspaden Op het kaartje ziet u welke paden voor fietsers en welke voor wandelaars bedoeld zijn. Fietsers mogen alléén op het fietspad. Fietsen mogen niet op het voetpad, ook niet mee aan de hand. Bij de verschillende ingangen van de plas komen extra houten fietsenstallingen. Honden Overal rond de plas geldt een opruimplicht. Houd uw hond aan de lijn buiten het losloopgebied. Van oktober tot en met maart mogen honden in de plas zwemmen. Zwemmen Vanaf de stranden kunt u veiliger het water in. Zwemmen in de Tijningenplas is op eigen risico en zonder toezicht.

Vissen Overdag mag in de hele plas gevist worden. In de nacht mag het alleen aan de kant van de Van Heemstraweg West (zuidkant) van de plas. Houd het netjes Barbecue en open vuur zijn niet toegestaan bij de plas. En tot slot hoort afval in de afvalbakken. Boa’s in gesprek Onze buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) gaan de komende weken in gesprek met bezoekers van de plas over de regels. De regels staan natuurlijk op borden rond de plas, maar we maakten ook een flyer die de BOA’s uitdelen. U vindt deze flyer ook op onze website. Vervolgens gaan de BOA’s ook handhaven.

Mogelijkheden voor een dagje uit Het is met de veertaxi een fluitje van een cent om in één dag van Zaltbommel naar het iconische Slot Loevestein te varen, de Batterij onder Brakel te bezichtigen en vervolgens in de binnenstad van Zaltbommel weer neer te strijken om van het historische centrum te genieten. Uw fiets mag mee op de boot. Zo kunt u bijvoorbeeld het Munnikenland en de Uiterwaarden bij Brakel verkennen. Ook brengt u met de veerpont gemakkelijk een bezoekje aan de maandagmorgenmarkt van Gorinchem of u wandelt door de vestingstad Woudrichem. Of u brengt een bezoek aan Fort Vuren. U kunt ook overstappen op de veerboten richting Gorinchem en Vuren, of doorvaren naar Woudrichem of Hardinxveld. Varen op de Waal Op www.varenopdewaal.nl leest u alles over het Varen op de Waal en wat er te doen is in de streek langs de vaarroute. Zo plant u gemakkelijk uw dagje uit. Hier leest u ook over parkeren en de opstapplaatsen.

Reces van de gemeenteraad Vanaf 8 juli is de gemeenteraad van Zaltbommel met reces. De eerstvolgende vergadering na de recesperiode is de carrouselvergadering op donderdagavond 5 september op het Stadhuis aan de Markt. De volledige agenda van de carrouselvergadering wordt te zijner tijd op deze pagina gepubliceerd en op de website www.raadzaltbommel.nl of via de app Politiek Portaal (alleen voor iPad). Gast van de Raad Heeft u vragen over wat de gemeenteraad zoal doet? Als Gast van de Raad krijgt u de antwoorden. In het Stadhuis aan de Markt in Zaltbommel maakt u op informele wijze kennis met de activiteiten van de raad en lichten raadsleden de rol van de gemeenteraad toe. De volgende reguliere gemeenteraad is op donderdagavond 26 september. U kunt zich aanmelden met uw naam en telefoonnummer via griffie@zaltbommel.nl

Volg ons op sociale media!

Meer informatie U vindt de flyer met een uitgebreide kaart op onze website. Heeft u vragen? Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0418.

www.facebook.com/gemzaltbommel www.twitter.com/gem_zaltbommel www.instagram.com/gem_zaltbommel linkedin: gemeente Zaltbommel

Bedankt en veel plezier!

Uitgelicht

Gemeente Zaltbommel

Blijf op de hoogte via onze e-nieuwsbrief Op 15 juli verschijnt onze digitale nieuwsbrief weer. In de nieuwsbrief staat informatie over actuele onderwerpen uit uw omgeving. Ook bieden wij maandelijks achtergrondinformatie of meer diepgang over een onderwerp. Aanmelden is heel eenvoudig! Ga naar zaltbommel.nl/nieuwsbrief en schrijf u in.

Nieuws uit de raad

Groeten uit...

Voorkom woninginbraak

Start-ups of zelfstandige professionals die een (co-)werkplek of vergaderruimte zoeken in een inspirerende omgeving kunnen waarschijnlijk binnenkort terecht in Het Groene Huis in Zaltbommel. We onderzoeken of we de rechtervleugel van het gemeentekantoor kunnen inrichten als een inspirerende plek om te ondernemen, te ontmoeten, te innoveren en te (flex)werken.

Volgende week geen Gemeentenieuws Tijdens de zomerperiode verschijnt deze pagina met Gemeentenieuws tweewekelijks in plaats van elke week. Volgende week vindt u geen pagina in de krant. Op woensdag 24 juli leest u het gemeentenieuws weer op deze plek.

Hogeweg 11, 5301 LB Zaltbommel Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel Telefoon: 14 04 18 www.zaltbommel.nl info@zaltbommel.nl Twitter: @gem_zaltbommel Facebook: gemeente Zaltbommel Openingstijden: U bezoekt onze loketten op afspraak. Kijk voor meer informatie op www.zaltbommel.nl/openingstijden

Ontwerp en redactie: gemeente Zaltbommel Fotografie: gemeente Zaltbommel


8

Woensdag 10 juli 2019

Hé, jij daar!

Zoek jij nog een leuke vakantiebaan?

met T/m 13 juli alle kleding en schoenen - p.s. uitzondering van nieuwe klompen €1,

Openingstijden: ma t/m do: 09.30 - 17.30 vrij: 09.30 - 20.00 - za: 09.30 - 17.00 Wij doen wat u niet kunt of wilt doen! • Verkoop van tweedehands goederen • Ontruimingen bij een verhuizing, emigratie, huisuitzetting, verkoop huis, overlijden, etc. • Garage- en/of zolderontruimingen • Verzorgen van verhuizingen van woning naar bijvoorbeeld een zorginstelling met eventueel ook de ontruiming van de achtergebleven woning • Kleine verhuizingen • Inleverpunt frituurolie en vet • Innamepunt van o.a. boeken, kleding en alles wat u kwijt wil! • En nog veel meer, in overleg is heel veel mogelijk!

Hoi! Wij zijn Fleur en Koen. Wil jij voor ons in de vakantie de kranten doen?

Ben jij 13 jaar of ouder en wil jij in de vakantie iets bijverdienen? Onze verspreider zoekt voor diverse regio’s nog een aantal bezorgers die Het Kontakt willen bezorgen. Een leuk vakantiebaantje! Iets voor jou?

Rijksstraatweg 69 - 4254 XB Sleeuwijk 0183-513736 - 06-29407515 - malle.pietje2013@live.nl

Meld je snel aan! Telefonisch via 0183 583 233 of via info@kontaktmediapartners.nl

www.malle-pietje.com

! n e p p o h

s u n om

E V L A H JS+ 5,I R P K

VAN LOOPT E I T C DEZE A I 20 JUL 9 T/M

Ook online!

JE HERKENT DE ACTIE ARTIKELEN AAN DE RODE ACTIE ARTIKEL STICKER. BEZOEK ONZE WINKEL!

 MOLENKADE 25, DUSSEN

 0416 - 391230

BEZOEK ONZE WINKEL!

WWW.BALLEGOOYENMODES.COM

 MOLENKADE 25, DUSSEN

OPENINGSTIJDEN

  

 0416 - 391230

WWW.BALLEGOOYENMODES.COM |   

DI T/M DO 9 - 18 UUR | VR 9 - 21 UUR | ZA 9 - 17 UUR


Publicaties & bekendmakingen

Nieuws uit de gemeente

Wilt u weten wat er in uw buurt gebeurt? Op overuwbuurt.overheid.nl leest u informatie over besluiten die direct invloed hebben op de omgeving, zoals vergunningen, plannen en plaatselijke regelgeving.

Week 28 - 10 juli 2019

Wij wensen iedereen een fijne en zonnige vakantieperiode! Komt u kunst kijken (en kopen)? In de Bommelerwaardse gemeentehuizen zijn heel wat kunstwerken te vinden. Die zijn niet altijd zichtbaar voor het publiek. Bent u benieuwd naar deze collecties? Kom dan t/m 16 augustus kijken naar de mini-tentoonstelling ‘Stille schatten’. In de publiekshal van de gemeentehuizen in Maasdriel en Zaltbommel kunt u een deel van de collectie bekijken. Ziet u iets moois? Dan is 17 augustus het moment om uw slag te slaan! Een deel van wat we tentoonstellen wordt samen met tot dan toe verborgen gebleven kunstwerken geveild. Op zaterdag 17 augustus gaan de deuren van Veiling Zaltbommel om 10:00 uur open om te laten zien wat er te koop is, de veiling start om 14:00 uur. De opbrengst gaat naar een goed doel in de Bommelerwaard dat we binnenkort bekend maken.

Aanvraag omgevingsvergunning • Ammerzoden, Pastoor Huissenstraat 2 • Heerewaarden, Buitenpad 2 • Rossum, H.C. de Jonghweg 6 • Rossum, H.C. de Jonghweg 12 Ingetrokken omgevingsvergunning • Hedel, Koningin Wilhelminastraat 47 • Hedel, Parallelweg 7 Verleende omgevingsvergunning • Hedel, Blankensteijn 8, 8a en 8b (28-062019) • Kerkdriel, Mgr. Zwijsenplein 17 (27-06-2019) • Kerkdriel, Veersteeg 33 (04-07-2019) Verlengde beslistermijn • Hurwenen, Molenstraat 37 (02-07-2019) Melding activiteitenbesluit • Kerkdriel, Mgr. Zwijsenplein 17 (27-6-2019) • Rossum, Schoofbandweg 10 (01-07-2019) Verleende APV vergunning • Kerkdriel, Mgr. Zwijsenplein 11,13 en 15 (0407-2019) • Kerkdriel, Mgr. Zwijsenplein 23, 25 en gedeeltelijk t/m 25g (04-07-2019) • Rossum, veld aan de Maasdijk t.o. Maasdijk 2 (02-07-2019) • Rossum, veld aan de Maasdijk t.o. Maasdijk 2 (02-07-2019) Verleende ontheffing drank- en horeca vergunning • Kerkdriel, Mgr. Zwijsenplein 11 en 15 (03-072019) • Kerkdriel, Mgr. Zwijsenplein 25 en gedeeltelijk t/m 25g (03-07-2019) • Kerkdriel, Mgr. Zwijsenplein 32 en overzijde Mgr. Zwijsenplein 34 (04-07-2019) • Rossum, veld aan de Maasdijk ongenummerd RSM A00216 (03-07-2019)

Drielse kermis weer van start! Op zaterdag 13 juli gaat de Drielse kermis weer van start op het Mgr. Zwijsenplein. Tot en met dinsdag 16 juli plezier, feesten, zwieren en zwaaien. Ook dit jaar is er weer vertier voor jong en oud.

Uiteraard wordt wel gekeken naar welke veiligheidsmaatregelen getroffen kunnen worden. Zo zullen er minder attracties op het plein staan en komen er op een aantal plaatsen brandwerende schermen.

De organisatie van de kermis is dit jaar in handen van Theater-Technische Compagnie uit Maastricht. Dat de kermis ook dit jaar weer plaatsvindt op het Mgr. Zwijsenplein is vooral te danken aan burgemeester Henny van Kooten. Er zijn nieuwe brandveiligheidsvoorschriften van kracht, als deze strikt worden nageleefd kunnen er geen attracties meer op het Mgr. Zwijsenplein staan. Deze wet schrijft voor dat er tussen de attracties en gebouwen meters afstand moet zijn, en dat gaat niet op dit plein. Toch heeft burgemeester Van Kooten zijn handtekening gezet onder de vergunningsaanvraag. ”Hiermee neem ik een klein risico, dat mogen mensen best weten. Ik doe ieder jaar een beroep op de kermisbezoekers om het gezellig te houden, De kermis is van zaterdag t/m maandag geopend van 14.00 tot 02.00 uur. Op dinsdag start de kermis om 14.00 maar nu doe ik daar nog een schepje uur en wordt vanaf 23.00 uur traditioneel afgesloten met bovenop.” vuurwerk.

Alle regelingen voor minima op een rijtje

De gemeenten en organisaties in de Bommelerwaard maar ook landelijke organisaties kunnen u ondersteunen. Niet alleen met geld, maar ook met advies, hulp en activiteiten. We hebben een folder waarin u kunt lezen wat u kunt krijgen en wat u kunt doen. En wie u daarbij kan helpen. Wilt u de folder lezen? Dat kan op maasdriel.nl onder ‘Hulp en ondersteuning’. Ontvangt u de folder liever per post? Stuur dan een mail naar bb@maasdriel.nl

Maandag t/m Woensdag Donderdag Vrijdag

9.00 - 16:30 9.00 - 19:30 9.00 - 12:30

Bezoekadres Kerkstraat 45 5331 CB Kerkdriel

Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied herziening 2019, reparatie Langestraat 37-39’ (BP1193) • Dit bestemmingsplan was onderdeel van het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied herziening 2016’. Door de gewijzigde vaststelling van dat plan door de gemeenteraad op 26 juni jl. is de bestemmingsregeling voor de locatie Langestraat 37-39 in een afzonderlijk bestemmingsplan vastgelegd. Het plan ligt ter inzage van 11 juli t/m 21 augustus 2019. Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied herziening 2019, Doorningstraat ong’ (BP1190) en ‘Beeldkwaliteitsplan Doorningstraat ongenummerd Rossum’ • Ter inzage van 11 juli t/m 21 augustus 2019. Ontwerpbestemmingsplan ‘Heerewaarden herziening 2019, voormalige dorpshuis- en schoollocatie’ (BP1196) • Ter inzage 11 juli t/m 21 augustus 2019. Ontwerp bestemmingsplanwijziging ‘Inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard wijziging 2019, Kievitsham 62’ (BP1189) • Ter inzage 11 juli t/m 21 augustus 2019. Ontwerpbestemmingsplan ‘Hedel herziening 2018, woningbouw Uithovensestraat’ (BP1183), ‘Beeldkwaliteitsplan Groene Akkers, Hedel’ en ontwerp Besluit Wet Geluidshinder • Ter inzage 11 juli t/m 21 augustus 2019.

Overhangend groen We krijgen regelmatig meldingen over struiken en bomen die over de stoep of openbare weg groeien. Natuurlijk proberen we al ons openbare groen zo goed mogelijk bij te houden en lossen we overlast zo snel mogelijk op. Maar niet al het overhangende groen is van de gemeente. Ook de planten in de tuinen van onze inwoners kunnen flink groeien en bijvoorbeeld stoepen onbegaanbaar maken. U bent als inwoner zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan uw tuin. Helpt u mee om hinderlijke of onveilige situaties te voorkomen? Dit doet u door goed in de gaten te houden of uw planten geen plaats in de openbare ruimte innemen. Doen ze dat wel? Snoei het overhangende groen dan zo snel mogelijk weg.

Gemeentepagina tweewekelijks

Houdt u aan het einde van uw geld ook altijd een stukje maand over? Eten, kleding, de huur of bijvoorbeeld de sportkleding van uw kind(eren) kosten geld. De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ook wanneer u minder inkomen heeft.

Openingstijden:

Bekendmaking APV Kerkdriel, Kerkquartier Een voertuig met kenteken 58-BB-NX (donkerblauwe Dodge MPV) is op de weg geplaatst in strijd met artikel 5:5 van de APV. De eigenaar van bovengenoemd voertuig kan niet worden achterhaald. Wij roepen de eigenaar of houder van dit voertuig op deze binnen één week na publicatie van deze bekendmaking te verwijderen. Indien het voertuig niet binnen de door onze gestelde termijn is verwijderd zullen wij op grond van artikel 125 Gemeentewet en artikel 5:21 e.v. van de Algemene wet bestuursrecht overgaan tot het toepassen van bestuursdwang. Dit houdt in dat de gemeente het voertuig zal verwijderen.

Postadres Postbus 10.000 5330 GA Kerkdriel

In de vakantieperiode verschijnt de gemeentepagina tweewekelijks, namelijk op 10 juli, 24 juli en 7 augustus. Op maasdriel.nl leest u het laatste nieuws van de gemeente. Vanaf 21 augustus wordt de gemeentepagina weer wekelijks geplaatst.

Inloopavond Heerewaarden Op donderdag 18 juli 2019 organiseert ontwikkelaar Selenra een inloopavond over het ontwerpbestemmingsplan voor de herontwikkeling van de voormalige dorpshuis- en schoollocatie in Heerewaarden. Dit vindt plaats in MFC De Steen tussen 19:00 en 21:00.

Bel: 14 0418 info@maasdriel.nl www.maasdriel.nl


Nu met ruim 40% korting!

Vakantiemodus (Nog) geen vakantieplannen maar wél toe aan ontspanning? Gun jezelf even ‘me-time’ en ga op mini vakantie bij Thermen Berendonck. Profiteer nu van onze openingsaanbiedingen.

Openingsactie met buffet

Openingsactie met massage

Openingsactie met buffet en massage

Live cooking buffet ● Een hele dag lang wellness

Massage of gezichtsbehandeling ● Een hele dag lang wellness

Normaal € 58,45

Normaal € 76,45

Normaal € 98,40

nu € 34,95 p.p.

nu € 39,95 p.p.

Massage of gezichtsbehandeling ● Een hele dag lang wellness ● Live cooking buffet

nu € 54,95 p.p.

In de zomer naar de sauna, de 5 voordelen: ✓ ✓ ✓ ✓ ✓

Door de hitte van de sauna kun je beter tegen de warmte van de zon Geniet van verfrissende smoothies of cocktails aan de swim up bar Ontspan op de massagebanken in ons zwembad Zoek verkoeling in de dompelbaden of neem een duik in het meer van Berendonck En… word natuurlijk ‘streeploos’ bruin

Ga voor reserveren en voorwaarden naar thermenberendonck.nl/acties


11

Woensdag 10 juli 2019

Meer minima gebruiken regelingen bommelerwaard • Onder meer door meer bekendheid te geven aan ondersteuning voor mensen met een minimuminkomen, hebben in 2018 meer inwoners van Maasdriel en Zaltbommel gebruik gemaakt van de regelingen. Dat stemt wethouder Anita Sørensen tevreden. De Maasdrielse wethouder is blij met de resultaten in 2018, waarvan het verslag deze week naar de gemeenteraden is gestuurd. Vanuit Maasdriel worden de minimaregelingen voor de hele Bommelerwaard uitgevoerd. Folder In 2018 maakten de gemeenten een folder waarin alle mogelijkheden voor ondersteuning op een rij staan. Ook was de afdeling die de regelingen uitvoert voor het eerst niet alleen in de ochtenduren telefonisch bereikbaar, maar de hele dag. De gemeenten besloten ook de regeling voor maatschappelijke participatie te verruimen. “We hebben de doelgroep verruimd door de inkomensgrens om voor deze maatregelen in aanmerking te komen te verhogen van 110 naar 130 procent van het bijstandsniveau, en de lijst met te declareren onderwerpen uitgebreid”, licht Sørensen toe.

Vrachtwagenverbod zit nog niet tussen de oren ammerzoden • Na jaren soebatten hebben de bewoners van de Mr. La Grostraat in Ammerzoden een vrachtwagenverbod geregeld voor hun straat. Chauffeurs die nog doorrijden, worden door omwonenden aangesproken. De Mr. La Grostraat is de oudste straat van Ammerzoden en dat is te merken: de weg is smal en ligt op een oud zandbed, met oude huizen erlangs die niet gefundeerd zijn. Dat geeft problemen met steeds zwaarder vrachtverkeer. “Er zitten enorme scheuren in sommige huizen, we worden om kwart voor vier ‘s nachts wakker van de herrie en er is al heel vaak schade geweest aan bijvoorbeeld geparkeerde auto’s en leilindes”, somt bewoonster Annemieke Dielissen op. “Twintig jaar geleden hebben we het daar al over gehad met de gemeente. In de tussentijd is het probleem veel erger geworden, je kunt echt wel spreken van extreme overlast.” De bewoners zijn dan ook dolblij dat de gemeente Maasdriel nu een officieel vrachtwagenverbod heeft ingesteld.

De borden zijn eind juni geplaatst. Het verbod is echter nog geen totaaloplossing, benadrukken de bewoners. “Er rijden nog veel chauffeurs door, vooral uit gewoonte waarschijnlijk. Als we dat zien gebeuren, spreken we ze aan en vragen we ze om op de terugweg een andere route te kiezen. Als je dat op een normale manier doet, krijg je ook een normale reactie, hebben we gemerkt.” De andere route is een kwestie van mentaliteit, vinden Dielissen en haar straatgenoten. “Transportbedrijf Deckers en aardappelhandel Jac. van den Oord houden er al jaren rekening mee en vragen leveranciers om via de Achterdijk te rijden. Dat is ook eigenlijk de makkelijkste route, maar via de Mr. La Grostraat is het korter. Helaas houden niet alle bedrijven rekening met de bewoners.” De gemeente bekijkt nog of er bekeuringen uitgeschreven gaan worden of extra borden geplaatst moeten worden om het vrachtwagenverbod kracht bij te zetten. Janneke Boogaard

Niet vereenzamen Het gaat dan bijvoorbeeld om kosten voor huiswerkbegeleiding. Ook lidmaatschap van een sportvereniging kan vergoed worden, of een museumjaarkaart. Afhankelijk van de gezinssamenstelling is er een budget beschikbaar dat mensen naar voorkeur kunnen besteden. “Het gaat erom dat mensen niet zitten te vereenzamen op de bank. Niet iedereen houdt van sporten, vandaar dat ook cultuur onder de regeling valt.” In 2018 maakten 238 Bommelerwaardse huishoudens gebruik van de regeling voor maatschappelijke participatie, tegen 167 in 2017. Collectieve zorgverzekering Ook de collectieve zorgverzekering wordt steeds populairder; het aantal verzekerden is in twee jaar tijd in Maasdriel verdubbeld tot 448. Volgend jaar gaat de collectieve verzekering over van Menzis naar VGZ, na de zomer starten hiervoor informatiecampagne. Schuldhulp Schuldhulpverlening valt ook onder de minimaregelingen. In 2018 zijn 104 info- en adviesgesprekken gevoerd. In 45 gevallen werd daadwerkelijk een schuldhulptraject gestart. Sørensen: “Voorheen kwamen mensen automatisch in zo’n traject als ze zich aanmeldden, maar nu blijkt dat dat lang niet altijd nodig is. Vaak is een gesprek of een doorverwijzing naar Humanitas voldoende.” Vroeg eropaf Via de constructie ‘Vroeg eropaf’ komen de gemeenten snel in contact met mensen die in financiële moeilijkheden dreigen te komen. Zodra er een huurachterstand is, geeft de woningcorporatie de gemeente een seintje. “De meeste huishoudens die hiervoor worden aangemeld waren nog niet bij ons bekend, dus we bereiken hiermee weer een groter deel van de doelgroep”, zegt Sørensen. Van alle minimaregelingen bij elkaar werden 1160 aanvragen afgehandeld. Ruim tachtig procent van de aanvragen werd gehonoreerd. De afhandeling duurde gemiddeld 5,5 week, ruim onder de wettelijke termijn van acht weken. Bezwaarschriften tegen beslissingen waren er amper. Janneke Boogaard

• De borden worden nu nog regelmatig

FOTO: GEMEENTE MAASDRIEL

Nieuw plan ijsbaan Brakel brakel • Gemeente Zaltbommel gaat verder met een nieuw bestemmingsplan voor de verplaatsing van de ijsbaan van de locatie vlakbij de Heemstrabaan naar de Langerakseweg. In december vorig jaar besloot de gemeenteraad de besluitvorming uit te stellen. Een groep bewoners van de Weitjesweg, die tegenover de plek van de nieuwe ijsbaan wonen, maakte zich grote zorgen. Ze zeggen niet tegen de komst van een ijsbaan te zijn, maar wel tegen de bouw van een clubgebouw. Dat gebouw is bedoeld voor de BOG, die er gebruik van wil maken voor vergaderingen en andere bijeenkomsten. Wethouder Gijs van Leeuwen is eind januari in gesprek gegaan

met bezwaarmakers en omwonenden. “Daarna hebben we een nieuw plan opgesteld en dat opnieuw met die groep besproken. Ook de Dorpsraad is geïnformeerd”, aldus Van Leeuwen. Belangrijke wijziging is dat de gemeente de grond in eigendom krijgt en dat er een maximale grootte is afgesproken voor het gebouw van de BOG. “We hebben tijdens die gesprekken positieve feedback gekregen en daar ben ik blij om”, aldus Van Leeuwen. “We zijn zoveel mogelijk aan de bezwaren tegemoet gekomen.” Het staat omwonenden natuurlijk ook nu nog vrij om bezwaar te maken tegen de plannen. Britta Alink

Staatsbosbeheer gaat zieke essen kappen waardenburg • Staatsbosbeheer gaat komende tijd zieke essen kappen in de gemeente West Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. De essen in deze gebieden zijn aangetast door de agressieve schimmelziekte ‘essentaksterfte’. Staatsbosbeheer geeft uitleg tijdens inloopuren op 17 juli en 27 augustus in Waardenburg. In de Bommelerwaard gaat het met name om bomen in en rond natuurgebied De Lieskampen bij Aalst. Ook bij de Meidijksche Wielen in Zuilichem en tussen Aalst en Poederoijen staan aangetaste essen op percelen die Staatsbosbeheer beheert. Essentaksterfte vormt een groot probleem. Bij Staatsbosbeheer is landelijk inmiddels 85-90 procent van de essen matig tot zwaar aangetast en 1015 procent is licht aangetast. De verwachting is dat hooguit 10 procent van de essen gezond blijft. De es herstelt niet van essentaksterfte en zieke bomen kunnen gemakkelijk omvallen. Voor de veiligheid van de bezoekers van natuurgebieden kapt Staatsbosbeheer de aangetaste essen. Daardoor ontstaan grote gaten in het bos. In

deze gaten plant Staatsbosbeheer nieuwe bomen of geeft ze ruimte aan natuurlijke verjonging. Dat kan enige jaren duren. Door essentaksterfte dreigt een waardevolle inheemse boomsoort uit het Nederlandse landschap en uit de bossen te verdwijnen. Staatsbosbeheer is zuinig op de resterende, nog gezonde bomen. Samen met wetenschap en kwekers onderzoeken ze of hiermee resistente essen gekweekt kunnen worden om de es voor mens en natuur in Nederland duurzaam te behouden. Op de korte termijn is dat echter geen oplossing voor de essentaksterfte. Omdat Staatsbosbeheer begrijpt dat deze kap van zieke essen vragen op kan leveren, zijn er inloopuren op 17 juli en 27 augustus. Beide bijeenkomsten zijn van 11:00 tot 12:00 uur in de werkschuur van Staatsbosbeheer aan de Veerstraat 16 te Waardenburg. Deze is telefonisch bereikbaar via 0418-592411. Meer informatie over esstentaksterfte heeft Staatsbosbeheer opgenomen in een speciaal dossier op de website.

q STAATSBOSBEHEER.NL

Kerken regelen vakantietas voor kids bommelerwaard • Honderd kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben krijgen deze week een tas vol leuke spullen en tegoedbonnen. De protestantse kerken van Zaltbommel, Rossum, Hurwenen en Heerewaarden namen het initiatief.

van Kerk in Actie in de Bommelerwaard uit te rollen. “Het is heel mooi om te zien hoe de actie als een olievlek uitbreidt. Ten opzichte van vorig jaar, toen Kerk in Actie dit voor het eerst organiseerde, doen er nu veel meer kerken mee. En ook binnen de Bommelerwaard kwamen steeds meer aan-

meldingen van sponsors”, zegt Harriët blij. In de kerken werd daarnaast gecollecteerd voor de actie. Iets concreets Wilma van Boxel van de Tweestromengemeente (Rossum, Heerewaarden en Hurwenen): “Ook wij waren meteen

enthousiast. Het is fijn om iets concreets te kunnen doen voor mensen dichtbij en de mensen uit de kerk daarbij te betrekken. Ik hoop dat we dit volgend jaar weer kunnen organiseren.” Janneke Boogaard

Kratten vol kleurige tasjes staan klaar bij de Voedselbank in Zaltbommel. Via die organisatie zijn de rugzakjes afgelopen vrijdag, bij het begin van de zomervakantie, verspreid in gezinnen met kinderen vanaf vier jaar. Ook Buurtzorg Jong zorgt dat de tassen terecht komen bij kinderen die normaal gesproken niet vaak een extraatje krijgen. Sommige spullen passen niet in de rugzak: een tennisset, vlieger, waterpistool of emmer met schepjes. Je krijgt er spontaan een vakantiegevoel van. Onder meer de Blokker sponsorde speelgoed. Tegoedbonnen Binnen in de tas volgen nog meer verrassingen in de vorm van tegoedbonnen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld naar natuurspeeltuin Hoppies, camping Heerewaarden of de toren van de Sint-Maartenskerk beklimmen. Bij de ijssalons Tiesimo, Hygge en Zwijsje worden voor deze kids ijsjes getapt. Harriët van Krieken van de Protestantse Gemeente Zaltbommel nam het initiatief om de Actie Vakantietas

• Harriët van Krieken overhandigt de tasjes aan Dick Weijers, voorraadbeheerder bij de voedselbank.

FOTO: JANNEKE BOOGAARD


12

Woensdag 10 juli 2019

Zomerfotowedstrijd Doe mee en win!

Ook dit jaar houden Het Kontakt en Klaroen.nl een zomerfotowedstrijd, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Het thema van de fotowedstrijd is Zomer. Van week 29 t/m week 35 plaatsen we wekelijks een zomerfotopagina in al onze edities. Stuur je foto nu in en win een van onderstaande prijzen!

Hoofdprijs Hisense H43A6550 4K Ultra HD TV t.w.v. €499 (met 4 jaar garantie) Beschikbaar gesteld door Wakkermans Beeld en Geluid, Voorstraat 57, Beesd

BEELD & GELUID

1e prijs Workshop fotografie t.w.v. €199,Beschikbaar gesteld door Fotostudio Marks, Brederodestraat 3, Vianen

2e prijs Luchtkoeler Bestron AAC 5000 t.w.v. €129,99 Beschikbaar gesteld door Electroworld Veen, Bagijnhof 19, Veen

Zo doe je mee: 1

Mail je foto naar info@kontaktmediapartners.nl.

2

Vermeld je naam en woonplaats.

3

Vermeld de locatie waar de foto is gemaakt.

Overige prijzen JBL GO2 speaker Beschikbaar gesteld door Van Alten, Lopikerstraat 43, Schoonhoven Zonnebril Ray-Ban Beschikbaar gesteld door Oogwereld Dorst, Markt 5, Zaltbommel

Stuur je foto in en maa k kans op deze mooie hoofdp rijs!

2x autowaspas t.w.v. €25,Beschikbaar gesteld door Sop Autowas, Edisonweg 60, Alblasserdam 2x wijnpakket t.w.v. €25,Beschikbaar gesteld door Brood- en kaaswinkeltje Hoogendoorn, Damseweg 113, Ottoland

www.kontaktmediapartners.nl Zuidzijde 131 - Goudriaan | 0183 583 200 | info@kontaktmediapartners.nl

Het Kontakt niet ontvangen? Blijf het melden! Adverteren vanaf Dinsdag 2

5,-

16

februari 20

delig

pel - Voor

Snel - Sim

Klaar in 3 stappen

Snel

Ons verspreidbureau streeft naar een zo nauwkeurig mogelijke bezorging van Het Kontakt. Toch kan het voorkomen dat u hierover een klacht heeft. Wij vragen u deze te blijven melden. Alle klachten worden geregistreerd en we doen ons uiterste best deze zo spoedig mogelijk op te lossen.

Binnen 4 minuten gereed

www.hetkontakt.nl/bezorging

Huurwoningen gezocht voor verhuur aan expats. 123Wonen Den Bosch. 073-6111582 www.123wonen.nl Fishing &Outdoor Zaltbommel Voor al uw hengelsportartikelen. Burg. C. van Nootenstraat 16, Zaltbommel Tel: 06-12081719

TOERCARAVANS & CAMPERS GEVRAAGD met SPOED. Hoogste bod. J. Hommel Caravans, Heistraat 143-145, Sprang-Capelle. Contant of per bank. Tel. 0416-274672 of 06-23633117

Al vanaf 5 euro in de krant

Adverteren via Kontaktjes.nl Simpel-Snel-Eenvoudig. Adverteren voor een super laag bedrag v.a. € 5,- ! Uw kontaktje komt onder de aandacht van duizenden lezers.

Geeft u workshops? Plaats hiervoor een kontaktje! 75 tekens voor slechts € 5. Opgeven via www.kontaktjes.nl

Voordelig

525483

Breng jouw dienst, product, evenement of tweedehands spullen onder de aandacht bij duizenden (regionale) lezers. 1

Voordelig adverteren!

EN

Voordelig

Simpel - Snel - Voordelig te koop. plastic doosjes voor aardbeien kersen enz tel 06-11463178

IM EC SP

Simpel

vraagd: Te koop ge ederen. in vintage go ursussen antieke- en uwe fotoc Nie ilderijen, sch Klokken, uwgrond ijk. sieraden, bo alw rk, nd , La we Wa og : alo aarde Te Koop deelten ografie, an glaswerk, horloges, . ook in ge Cursus fot Kijk per, oude 2.80.90 ha aar otoshop. kristal, ko itaal of ph z. Gooi ze ed bereikb en dig Go . en len e op be ko ati te de inform kleinmeu l ons. Tel. tuwelijn en voor meer /www. g maar be tussen Be Hardinxn op: http:/ dus niet we 6078. achter de aanmelde ijk.nl 71/06-4102 Tiendweg, umwaalw ikt voor 06-121187 nstencentr ren@ len. Gesch ku spe mo e pa ds van oo vel Mail: ink ers. C.T.C. bb Sfhe ER lie MP m paarden . Tel. VANS & CA hotmail.co Giessenburg TOERCARA D, Leeuwen, met SPOE ranse 80. GEVRAAGD mmel ersatieles/F 06-207958 BOD. Jos Ho .nl of Franse conv HOOGSTE , taaltraining enlaan 30 www.vlot . . Eik au les s, ure an r eb ati Carav nt of pe 169246 Ambo rel elle, conta an uit bel 06-10 , weduwm Sprang-Cap of 72 uit 46 , Marcel 70 ap -27 , kn 0416 nsns Chantal 53 bank. Tel. uuste jonge Leerdam. 17. -631618 Te Koop: rob 3 jaar oud grijs/ . Tel 0418 06-236331 jaar, Meerkerk 22 fiets, 8-12 isatie snellingen, tar t ver t en he in me inv , best groen en zaken aan mt Rontrex As l Tel Prijs € 135,Loopt u teg h wielen. t uitko metasbest.n inc nie eg elf w.w uz ww 5085 leven waar onder62. Rontrex Tel. 0345-61 u wel wat 06-123007 oeden waarbij n? www.deg nt gebruike rolsteigers kelijk.nu 06steuning ku w.dasmak iger.nl Tel ww zoek naar ste en/ ste op j op rbi ko g leegruim Bent u hie erlener? 7890 Uw wonin ijke hulpv 12095492 o: 06-5126 Inf n. meen christel ere tko oplev raktijkhe w.p is hu ww in op Kijk el spullen 970149 ve -20 zo .nu 06 k l lijk t? Oo uik akke pas.nl of be echt. meer gebr www.dasm kker Dordr die u niet t.nl ishulp/ Dhr.M De w.hetkontak Uw verhu Ga naar ww ak ager, rktplein, ma verhuisman uw ma 90 r en pje lie ko cu nt aan 06-512678 Als parti een accou voor info: pen? eenmalig line te l/ on n auto verko t.n lle tak dt uw spu aal! w.hetkon en? bie ion ww ats ar reg pla l: na e g Ga ali Voordee Kontaktj de maak eenm koop aan. ze vernieuw t.nl marktplein, plaats uw Nu via on nt aan en w.hetkontak een accou kelijk.nu website ww w.dasmak . ordelig. or tie vo ww vo n én ten l ke ver pe ad reed ma snel, sim aantal Woning ge o: een groot verhuur. Inf U bereikt r t verkoop of en een zee Snuffelmark st zondag lezers teg Oo -51267890 ief. 06 em tar ch lijk rin al Go aantrekke mentenh ne Eve ri 7 februa de n mooie ou 425 krame 0492aerlebv.nl/ spullen van

Ga naar www.kontaktjes.nl

2

Maak je kontaktje

3

Betaal via iDeal

De kosten zijn direct inzichtelijk, wel zo fijn als je op de kleintjes wilt letten. Voor de administratie ontvang je direct een factuur. Om het extra makkelijk te maken kun je jouw Kontaktje in één keer in meerdere edities en meerdere weken plaatsen. Voordelig adverteren!

!

adverteren


ALTIJD DE VOORDELIGSTE!

IEDERE ZONDAG GEOPEND VAN 11.00-17.00 UUR NU EXCLUSIEF VERKRIJGBAAR: VERBRUGGEN MATRASSEN -- 10 jaar garantie - exclusieve productie - korte levertijden - 100 dagen slaapgarantie - iedere gewenste maat mogelijk

KEUZE UIT MEER DAN 120 SOORTEN BOXSPRINGS

gratis montage op alles  laagste prijsgarantie  1500m2 slaapvoordeel  geen aanbetaling

DEKBED PRESTON BRONZE SYNTHETISCH 4-SEIZOENEN

WIJ MAKEN PLAATS VOOR ONZE NIEUWE COLLECTIES VELE SHOWROOM MODELLEN NU MET HOGE KORTINGEN

van 13595 140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

VANAF NU OOK BIJ VERBRUGGEN SLAAPKAMERS!

van van van van van

€ 135,95 € 149,95 € 179,95 € 209,95 € 225,95

voor voor voor voor voor

DEKBED KATOEN 4-SEIZOENEN

van 13595

vanaf

PRESTON

140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

895,-

BASIC

Basis vlak

8995

€ 89,95 € 99,95 € 119,95 € 139,95 € 149,95

van van van van van van

€ 135,95 € 152,95 € 180,95 € 195,95 € 217,95 € 245,95

voor voor voor voor voor voor

€ 99,95 € 129,95 € 159,95 € 169,95 € 199,95 € 219,95

9995

KOM ONTDEKKEN!

VEEL SENIOREN VOORDEEL!!

Technologie en innovatie van het hoogste niveau komen samen met het gebruik van natuurlijke materialen

-in hoogte verstelbare bed systemen -extra hoge bedden senioren -ruime keuze deelbare ledikanten -comfort matrassen -medische zorg bedden

Ons traditionele vakmanschap, gecombineerd met innovatieve Sensa Intelligent Pocket Springs en natuurlijke vullingen van onze eigen boerderij in North Yorkshire maakt elk bed uniek. Wij hebben slaap opnieuw ontworpen. En nodigen u uit het resultaat te testen. Omdat we vasthouden aan onze traditionele vorm van bedden maken staat een voor Somnus ontworpen bed voor een uniek en passend comfort voor de behoefte van elk persoon. Ieder Somnus bed is net zo uniek als iedereen die er op slaapt.

Wij nodigen u graag uit om de diverse showroom opstellingen te komen zien, testen en ervaren.

Laat u verrassen!

SCHUIFDEURKAST SINFONIE PLUS vanaf

“DE KAST OP MAAT” Een zweefdeurkast om van te dromen. De Sinfonie is leverbaar in 18 verschillende kleurstellingen. De kast is volledig naar eigen wens op te bouwen. Powerled verlichting, passe-partout, handgrepen, interieur etc..

vanaf

509,-

Breedte afmeting 113 in cm 2-deurs

Diepte 150 2-deurs

167 2-deurs

188 2-deurs

200 2-deurs

225 2-deurs

249 3-deurs

280 3-deurs

298 3-deurs

336 3-deurs

373 4-deurs

400 4-deurs

afmeting 49 in cm

68

200

200

222

222

240

240

€ 849,-

ERGO SENSE MATRAS MET COOL TOUCH TIJK

De Ergo Sense matras is een matras die in vier uitvoeringen bestaat: Classic, DuoComfort, Partner en Medica Sense. Elke uitvoering is voorzien van luxueuze handgrepen, een afneembarhoes die anti-allergisch is, en het Aero Flow systeem dat zorgt voor een optimale verluchting. Bovendien zijn de matrassen standaard voorzien van een zomer- en winterkant door middel van een extra koelende tijk. Kortom, puur slaapplezier verzekerd.

De Akker 24 Vlijmen telefoon: 073-5130267 V E R B RU G G E N S L A A P K A M E R S V L I J M E N. N L

slaapkamers • matrassen • bedtextiel

ma - do 9.00-18.00u. za 9.00-17.00u.

2e MATRA GRATISS

vr 9.00-21.00u. zo 11.00-17.00u.

GRATIS

P

VOOR DE ZAAK


14

Woensdag 10 juli 2019

Voor het huisvesten van onze uitzendkrachten zoeken wij

WOONRUIMTE

Snelle betaling van de huur en nette bewoning gegarandeerd! 06-57972109 evsteenis@abmiddennederland.nl

Wil jij € 500 krijgen? in Hurwenen Geerhofstraat 7 SENIOREN TWEE-ONDER-ÉÉNKAPWONING MET TUIN.

Vraagprijs € 125.000,k.k.

 INDELING Begane grond: entree, meterkast, dichte keuken met vaste kast. Woonkamer met vaste kast, deur naar de slaapkamer. Toilet met deur naar de badkamer; voorzien van douche en vaste wastafel. Portaal met deur naar de tuin en trapopgang naar de zolder. Eerste verdieping: via vaste trap is de open zolder te bereiken, met hier de combiketel.

Wegens aanhoudende groei zijn wij op zoek naar een:

• Allround Autotechnicus met ervaring op universeel gebied

• Leerling Autotechnicus inclusief opleidingstraject door erkend leermeester

• Zaterdaghulp voor allerlei hand- en spandiensten

*De actie geldt alleen voor de vacature ‘Allround Autotechnicus’. De € 500 wordt overgemaakt na een jaar dienstverband.

 BIJZONDERHEDEN Oppervlakte perceel: Oppervlakte woning: Bouwjaar: Aanvaarding:

Zo makkelijk als dit kan haast niet... Als jij die Allround Autotechnicus bent of kent die we zoeken krijg jij € 500*. Zo simpel is het!

Geïnteresseerd? Kijk snel op www.autobedrijfdebruyn.nl

plm. 230 m2 46 m2 1966 per direct

Valeton 9d, 5301 LW Zaltbommel

Let op! Op deze woning is zelfbewoningsplicht van toepassing. Meer weten? Bel de heer Van Sommeren via T 088 – 58 24 000 (bereikbaar van ma t/m do tussen 8.00 en 13.00 uur) of stuur een e-mail naar verkoop@dekernen.nl. Kijk voor ons complete aanbod op www.dekernen.nl.

0418 - 51 27 71

Bijna jarig? Vraag geen kado maar een donatie. Kijk op kadoneren.nl

OOK IN VRIEZENVEEN KACHEL LEEGVERKOOP GASKACHELS V.A. €395,HOUTKACHELS V.A. €495,-

WWW.UWKACHEL.NL WESTEINDE 231A, VRIEZENVEEN

0546-561204 - INFO@UWKACHEL.NL

info@autobedrijfdebruyn.nl


Woensdag 10 juli 2019

15

Hollywood • De Rank in Kerkwijk pakte het afscheid van groep 8 dit jaar an-

Kleurrijke Toekan • De toekan op het dak van Hotel Van der Valk in Zalt-

Hollywood 2 • Ook groep 8 van De Fonkelsteen in Zaltbommel maakte een

IJs • Bewoners van de Wielewaal, het Schootsveld en de Nije Hof hoefden zaterdag niet ver weg voor een lekker ijsje. Op verzoek van Sabrine en Elke, werkzaam bij de thuiszorg van STMR, kwam ijssalon Hygge naar het Schootsveld.

ders aan. In plaats van het opvoeren van de traditionele musical werd een Eindfilm gemaakt. Samen met groep 7 is de film in slechts een dag opgenomen. De regie was in handen van ‘Hollywood in de Klas’. FOTO: MIRELLE DEKKERS-VAN ARKEL

eindfilm in plaats van een eindmusical. De leerlingen maakten op hun laatste schooldag een spectaculaire entree. De hele klas nam plaats in een verlengde limousine. FOTO: AANGELEVERD

Geitenkeuring • Geitenfokvereniging ‘Neerijnen en Omstreken’ hield zater-

dag haar geitenkeuring bij Westrienen in Est. Dagkampioen werd Boergeit Amira van Geitenhofstee van Erik Roelofsen uit Opheusden. De overige uitslagen staan op www.facebook.com/neerijeneo FOTO: WERNER VAN DEN BROEK

bommel is nu ook aan de kant van de Hogeweg voorzien van de bekende kleuren. in maart werd het metershoge logo geplaatst met de gekleurde kant richting de A2. Vanuit de Waluwe kwam daar veel commentaar op. FOTO: HOTEL VAN DER VALK

FOTO: AANGELEVERD

Lang leve Rembrandt • De vijf inzendingen van Tekenschool Bommeler-

waard voor ‘Lang leve Rembrandt’ hebben ook de laatste selectie doorstaan. Ze zijn van 15 juli tot 15 september te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam. FOTO: AANGELEVERD


WERK JIJ MET PLEZIER IN DE TECHNIEK? ISO GROUP IN GAMEREN ZOEKT ENTHOUSIASTE TECHNEUTEN

ISO Group is marktleider in de toelevering van automatiseringsoplossingen in de tuinbouw. Hier zijn wij trots op. We leggen de lat hoog en zoeken enthousiaste techneuten, die samen met ons hard willen werken aan het uitbouwen van deze marktleiderspositie.

Service Monteur

> De redder in nood JIJ HEBT PLEZIER IN; > > >

Een relevante opleiding of ervaring. Een gezonde werkhouding. Een positieve omgangsvorm; je kunt tegen hectiek.

ISO BIEDT; > > > > >

> De Pietje Precision JIJ HEBT PLEZIER IN;

Het installeren en onderhouden van machines. Het verlenen van service en het verhelpen van storingen. Het uitleggen van de werking van machines.

JIJ BRENGT MEE; > > >

Verspaner

Zeer afwisselende werkzaamheden. De mogelijkheid om werkzaamheden te verrichten in het buitenland. Werkomgeving binnen een dynamisch team van enthousiaste mensen. Ruime opleidingsmogelijkheden. Marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

> > > > >

Het werken met onze gloednieuwe Multitasker DMG MORI CTX Beta 800 TC. De combinatie van programmeren en het bedienen van de machine. Het zo optimaal mogelijk laten doordraaien van de machine als jij er even niet bent. De afwisseling tussen enkel stuks en seriematige productie. Het werken met een zeer modern machinepark.

JIJ BRENGT MEE; > > >

Ervaring met CAD/CAM (Hypermill zou mooi zijn). Ervaring met moderne bewerkingsmachines. Bereidheid om flexibel ingezet te kunnen worden op verschillende machines.

ISO BIEDT; > > >

Werkomgeving binnen een dynamisch team van enthousiaste mensen. Ruime opleidingsmogelijkheden. Marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

www.iso-group.nl/vacatures Ook schoolverlaters zijn welkom. Tevens zijn er bij ons BBL-plekken beschikbaar.

MEER INFORMATIE? Bel 0418-552 735 | DIRECT SOLLICITEREN? Mail motivatie en cv naar info@iso-group.nl Middelkampseweg 9, 5311 PC Gameren | Acquisitie op basis van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


17

Woensdag 10 juli 2019

Duurzaam pak Den Eelder WELL • Tijdens de open dag van zuivelboerderij Den Eelder is de nieuwe duurzame verpakking geïntroduceerd. Alle producten van Den Eelder zullen overgaan naar dit ongebleekte bruine jasje. Het is voor het bedrijf een belangrijke zet richting duurzaamheid dankzij de reductie van CO2-uitstoot. Ook is de verpakking klimaatneutraal. Voortaan staat op het pak onder het logo de tekst ‘uit de Bommelerwaard’. De huidige voorraad verpakkingen worden eerst opgemaakt, daarom zal geleidelijk aan de nieuwe verpakking de supermarkt instromen.

‘Toast & Tosti’ én yoghurt en smoothie zaltbommel • Na vijfentwintig jaar te hebben gewerkt in de techniek gooit Marco van den Hoven het roer om: hij start zijn eigen horecazaak. De 46-jarige Bommelaar liep al een paar jaar rond met het idee om voor zichzelf te beginnen. “Iedereen komt in zijn leven weleens op een kruising terecht, waarbij je kunt kiezen om

rechtdoor te gaan of af te slaan”, zegt hij. “Ook bij mij kwam dat moment en ik dacht ‘het is nu of nooit’.” Hij wist al snel dat het een dagzaak moest worden, waar tosti’s centraal staan. Hij ging zich op verschillende plekken oriënteren en langzaam maar zeker groeide zijn concept. Hij schreef een ondernemingsplan, ging op zoek naar een pand en in gesprek met de bank.

In de Boschstraat vond hij wat hij zocht. Samen met vrienden en familie heeft Marco de voormalige bloemenwinkel verbouwd. Er zijn een ruimte open keuken en een compleet nieuwe toiletgroep mét invalidentoilet geplaatst. Op de menukaart komen natuurlijk toast en tosti’s. “Ruim twintig varianten, waaronder ook een aantal vegetarische”, belooft hij. Ook op de

q WWW.DENEELDER.NL/NIEUWEGENERATIE Zomeruitverkoop in De Spullewaard ZALTBOMMEL • In Kringloopwinkel De Spullewaard, in Pand 9 in Zaltbommel, begint zaterdag 13 juli de jaarlijkse zomeruitverkoop. Alles in de winkel gaat weg voor de helft van de prijs. De Spullewaard gaat zaterdag 20 juli om 16:30 uur dicht voor de zomersluiting, die duurt tot dinsdag 20 augustus 10:00 uur. In de zomervakantie werken de vrijwilligers hard om weer een mooie nieuwe winkel in te richten. Op de website van De Spullewaard (www.spullewaard.nl) staat welke spullen Kringloop De Spullewaard wel en vooral ook liever niet ontvangt. Dus geen spullen die vies, incompleet of kapot zijn.

• Marco van den Hoven in zijn zaak, die zaterdag de deuren opent.

FOTO: LYA CATTEL

kaart: ‘Een Dijk van een Tosti’ en de ‘Elvis Tosti’. Een knipoog naar de muzikale voorkeur van de eigenaar, die van deze muzikanten ook uitvergrote foto’s aan de wand heeft gehangen. Een aantal gitaren aan de muur maken de sfeer compleet. Yoghurt en smoothies Naast tosti’s biedt Marco ruime keus aan smoothies en yoghurt met lekkere toppings zoals walnoten, chocola of appel. Klanten kunnen bij hem aan de bar hun drankjes bestellen, zoals latte macchiato, cappuccino, gewone koffie en espresso. Theeliefhebbers komen ook goed aan hun trekken met ‘fair trade’ thee en natuurlijk de populaire verse muntthee en gemberthee. Daarbij past een stuk versgebakken bananenbrood, die Marco’s vriendin heeft gemaakt. Voor zijn tosti’s gebruikt Marco geen standaard brood. Bakker Arthur van Horssen levert hem een speciaal brood, dat nét niet helemaal afgebakken is. Zijn versproducten haalt hij aan de overkant bij Aziz. Ontbijt ‘Toast & Tosti’ is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 16:00 uur. Lekker voor wie even wil ontbijten met yoghurt of een verse smoothie. Op zaterdag van 9:00 tot 16:00 en zondag van 11:00 tot 16:00 uur. De opening is op zaterdag 13 juli. Dan is iedereen welkom om tussen 13:00 en 16:00 uur een kijkje te nemen.

Twee gootspoken in wijk Open dagen rond Dikke Toren Varik Agnietentuin binnenstad zaltbommel • Bij de opening van de nieuwe woonbuurt Agnietentuin zijn woensdag twee gootspoken onthuld. Het eerste deel van het (her)ontwikkelingsplan de Agnietentuin werd in 2011 al gerealiseerd aan de Agnietenstraat. Fase 2 heeft iets langer op zich laten wachten dan gepland. In het voorjaar van 2018 startte de bouw van de laatste fase en in het voorjaar dit jaar werden de zeventien nieuwe eengezinswoningen en de negen renovatiewoningen van woningcorporatie Woonlinie aan de Agnietenstraat en Vogelenzang gerealiseerd. De negen gevelwoningen en acht hofwoningen zijn gebouwd op de plek waar de TorenTuin jarenlang voor veel verbroedering en gezelligheid zorgde. De huurwoningen aan de Agnietenstraat en Vogelenzang hebben hun historische uitstraling behouden. Ook is geïnvesteerd in het verduurzamen van deze woningen, deze zijn nu gestegen van energielabel G naar A+. Tijdens de officiële opening werden, in het bijzijn van de bewoners uit de Agnietentuin en kunstenaar Joris Boudoin, twee nieuwe gootspoken in de

• De gootspoken werden woensdag onthuld.

Agnietentuin onthuld door Peter van den Heuvel van Woonlinie en wethouder Gijs van Leeuwen van de gemeente Zaltbommel. Zo is op het dakkapel van het bruine huis aan de Vogelenzang 12 van de familie Van Hemert, ‘de stadsarbeider’ zichtbaar. De reden van dit ontwerp is, dat de overgrootvader van de huidige bewoner de heer Van Hemert van 1908-1929 de stadsarbeider van Zaltbommel was. Hij was de persoon die vroeger de straatlantaarns in de vesting ‘s avonds aanstak. De kabouterachtige stadsarbeider mét straatlantaarn draagt ook klompen. De klompen verwijzen naar de naam van de oude boerderij De Klomp dat in de vorige eeuw op de plek van het nieuwe huis stond. De tweede gootspook ‘de ballerina’ vind je op de punt van de bruine schuur bij het witte huisje aan de Vogelenzang 12b. Het verhaal luidt dat de nieuwe bewoonster van dit pand, Lily Waller, een danseres in hart en nieren is. Door een uit de hand gelopen hobby is ze (naast haar kantoorbaan) ook balletjuf. De begane grond van haar woning is omgetoverd tot een dansruimte, waar ze in de toekomst hoopt veel balletlessen te geven.

FOTO: WOONLINIE

varik • De Dikke Toren en Stokerij Lubberhuizen - De Fruitstokers houden vanaf 7 juli tot en met 15 september elke zondag open dag van 13:00 tot 17:00 uur.

Ook De Oude School is dan geopend. Daar is de tentoonstelling ‘Landschappen en luchten bij Varik’ te zien met etsen en litho’s van Willem den Ouden (1928). Hij een van de beste hedendaagse landschapschilders van Nederland. Hij is vooral bekend van de schilderijen, aquarellen, tekeningen, etsen en litho’s, die hij in de afgelopen vijftig jaar maakte van het landschap aan de Waal bij Varik, waar hij sinds 1967 woont. Bij de (verkoop)tentoonstelling in De Oude School worden alleen litho’s tentoongesteld, die nog weinig getoond zijn. Den Ouden probeert alle zondagen bij de tentoonstelling aanwezig te zijn. Stokerij Lubberhuizen Stokerij Lubberhuizen - De Fruitstokers is gevestigd in het prachtig gerestaureerde brandweerhuisje, pal naast de karakteristieke Dikke Toren. Het is de eerste Nederlandse ambachtelijke stokerij van eaux de vie en de enige in haar soort. Er wordt eau de vie van de allerpuurste kwaliteit gedestilleerd van vers geplukt fruit uit de Betuwe.

• Vanaf de Dikke Toren heb je een prachtig uitzicht.

Ambachtelijk, handmatig en duurzaam. Ook worden er likeuren gemaakt van onder andere framboos, walnoot en braam.

FOTO: ARCHIEFFOTO: LYA CATTEL

Andries, het is allemaal te zien. Bij helder weer is zelfs de Utrechtse Domtoren te zien. Tijdens de open dagen kunnen bezoekers de toren beklimmen en genieten van het uitzicht. De Stokerij houdt rondleidingen, met proeverij. Toegang tot de stokerij is gratis, de toegang voor de toren is 1,50 euro.

Dikke Toren De Dikke Toren is al eeuwen het gezicht van Varik. De toren kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot circa 1250. De toren van ongeveer 35 meter hoog, biedt een weids uitzicht vanaf de omloop. De brug van Zaltbommel. de Sint Jan in Den Bosch, sluis Sint

q WWW.OUDETORENVANVARIK.NL

Erik de Vries neemt afscheid van AVRI

Zonnepark van AVRI rendeert goed

Waterschap zoekt jeugdbestuurder

GELDERMALSEN • Erik de Vries neemt per 1

GELDERMALSEN • Het in mei 2018 ge-

TIEL • Waterschap Rivierenland zoekt een

oktober afscheid als directeur van AVRI. Met de invoering van het nieuwe afvalbeleid in de regio Rivierenland, komt de organisatie in een andere fase. Bovendien heeft De Vries na negen jaar leiding te hebben gegeven aan AVRI aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. AVRI heeft onder zijn leiding flinke ontwikkelingen doorgemaakt. De organisatie heeft stappen gezet in bedrijfsmatig werken en de ontwikkeling van medewerkers. De IBOR dienstverlening is opgezet en er zijn zichtbare resultaten geboekt op het gebied van duurzaamheid en inclusief werken.

opende Zonnepark AVRI heeft een goed jaar achter de rug. De vele zonuren zorgden voor een hogere energieopbrengst dan geramd. Hierdoor is het mogelijk om dividend uit te keren. In de Algemene Vergadering van aandeelhouders (waar de acht AVRI-gemeenten aan deelnemen) is besloten om 350.000 euro dividend uit te keren aan de gemeenschappelijke regeling AVRI. Het geld komt, na aftrek van dividendbelasting, op de begroting wat een positief effect kan hebben op de afvalstoffenheffing of op het weerstandsvermogen. Het Algemeen Bestuur neemt daar besluiten over.

nieuwe jeugdbestuurder tussen de 14 en 17 jaar oud. De jeugdbestuurder is ambassadeur van Waterschap Rivierenland en maakt deel uit van het Nationaal Waterschap waar in totaal negentien jeugdbestuurders zitten, die ieder een waterschap vertegenwoordigen. Er zijn acht bijeenkomsten per jaar waarin de jongeren met elkaar op stap gaan om het waterschap te promoten of hun waterkennis te vergroten. De jeugdbestuurder krijgt een vergoeding én doet enorm veel ervaring op. Meer informatie op:

q WWW.WSRL.NL/JONGERE


18

Woensdag 10 juli 2019

METAALBEWERKER? KOM WERKEN BIJ HETTICH BENELUX! Heb jij zin in een baan met veel afwisseling, heb je ervaring met plaatbewerking en beschik je over een afgeronde opleiding richting WTB? Dan kan jij wel eens de collega zijn die wij zoeken. Wij zijn ‘Hettich Benelux’, gevestigd in Geldermalsen, en gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren, installeren en onderhouden van klimaatapparatuur wereldwijd.

Lid Raad van Toezicht

Regionale binding en kennis van het sociaal domein.

Meer informatie op www.bosmanvos.nl/vacatures Ons team ‘metaalbewerking’ zoekt een 5e enthousiaste medewerker om samen van een rvs plaat een prachtig product te maken waarmee vervolgens onze collega’s van het team ‘afmontage’ mee aan de slag gaan op het gebied van elektro-, meet- & regel- en/of koeltechniek. Als metaalbewerker zijn je werkzaamheden o.a. knippen, zetten, zagen, ponsen, draaien, frezen en TIG-lassen. Of je deze werkzaamheden in 32 of 40 uur wilt doen maakt ons niet uit, je bent welkom. Aangezien niemand de behoefte heeft veel tijd te verliezen aan reistijd, is het wel handig als je niet verder dan 50 km vanaf Geldermalsen woont. Teamplayer, twee rechter handen en enthousiast....dat zijn eigenschappen waar jij je in herkent!

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een:

ASSISTENT - ACCOUNTANT (M/V) (24-40 uur)

Gevraagd wordt: (studerend aan) HBO Accountancy of Bedrijfseconomie Minimaal 3 jaar werkervaring in de accountancy Doorzettingsvermogen, stressbestendigheid en organisatorisch vermogen Goede communicatieve vaardigheden Ambitie om als relatiebeheerder cliënten geheel zelfstandig te begeleiden Mede sturing te geven aan de verdere groeiontwikkeling van onze organisatie Tot het takenpakket behoren: Zelfstandig opstellen van jaarcijfers en fiscale aangiften van MKB-bedrijven Begeleiden en reviewen van beginnend assistent-accountants Ondersteuning bij adviesopdrachten

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website en/of contact opnemen met J. (Hans) Waaijenberg AA (tel. 06-53164851) of J.E. (Johan) van Nordennen AA RAB (tel. 0615316569). Uw sollicitatie kunt u sturen/mailen naar onderstaand adres.

Wat krijg je van ons? Uiteraard een mooi salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar daarnaast nog een vaste eindejaarsuitkering, premievrij pensioen, netto reiskostenvergoeding, 26 vakantiedagen en diverse opleidingsmogelijkheden. En last but not least.....sluiten we de week af met een lekker drankje en knabbeltje (geheel vrijwillig). En nu? Als je enthousiast bent geworden en denkt in ons team te passen, laat dit dan weten via mail aan vacatures@hettichbenelux.com of een berichtje (06-12980602) gericht aan Joyce Ursinus. Meer weten over onze andere vacatures? Kijk op www.hettichbenelux.com/nl/werken-bij

www.hettichbenelux.com

tel. 088 221 99 00

Wat u ook wilt drukken, druk het groots! grootsgedrukt.nl


19

Woensdag 10 juli 2019

Cultuurfestival Bommelerwaard

Bijzondere tentoonstelling aan Waalbandijk 2

BoelevaArt met 20 luchtballonnen hedel • Ruim twintig grote luchtballonnen gaan zaterdag 31 augustus de lucht in vanaf de Boerengolf in Hedel. Het luchtballonnenfestival zal een waar spektakel zijn, want naast reguliere luchtballonen zijn er ook ‘funballonnen’, onder andere van Disney en stripfiguren. Particulieren en bedrijven kunnen meevaren. Op een speciale website staat informatie over prijzen van tickets en arrangementen. Op het terrein zelf is ook van alles te doen. tussen 9:00 en 11:00 uur is er een Poëzie-ontbijt, aan lange tafels in het weiland. Deelname kost 15 euro, reserveren kan via de website. Om 14:30 uur gaat de Streekmarkt XL open. Hier is straattheater, muziek, kunst en er zijn tal van foodtrucks. Lokale telers, producenten en creatievelingen zijn welkom om mee te doen met als doel ‘Bommelerwaard op de Kaart’. Zij kunnen zich aanmelden via: info@boelevaart.nl Het spectaculaire vertrek van de ongeveer twintig luchtballonnen staat gepland tussen 18:00 en 19:00 uur. Het evenement wordt georganiseerd door Mijn Kaaskoe, Den Eelder en Van Keulen Bakkerijen in samenwerking met Cultuurfestival Bommelerwaard.

q WWW.BOELEVAART.NL

Kunstworkshops voor kinderen zaltbommel • Tijdens Cultuurfestival Bommelerwaard kunnen kinderen in de zomervakantie meedoen aan speciale kinderkunstworkshops in het Stadskasteel, op Kasteel Ammersoyen en op Slot Loevestein. De kinderen kunnen kiezen uit ‘Groeten Uit Ansicht drukken’ (7+), ‘Bouw je Eigen Kasteel’ (5+), ‘Schatkist’ of souvenierdoosje maken (7+) en ‘K(l)ei Goed’ (5+.) De workshops beginnen steeds om 13:00 uur en om 15:00 uur. Deelname is gratis, wel moet de toegangsentree van het kasteel betaald worden: 3,50 euro voor Stadskasteel Zaltbommel, 5,25 euro voor Kasteel Ammersoyen en 9,50 euro voor Slot Loevestein. Hieronder volgt het overzichtje van de workshops: Donderdag 11 juli: Stadskasteel: ‘Bouw je eigen Kasteel’ Zaterdag 13 juli: Kasteel Ammersoyen: ‘Groeten Uit’ Zondag 14 juli: Slot Loevestein: ‘Schatkist’ Dinsdag 16 juli: Stadskasteel: ‘K(l)ei Goed’ Donderdag 18 juli: Stadskasteel: ‘Schatkist’

Art Nouveau uit Bommelse werkplaats Deze zomer kan Zaltbommel kennismaken met ‘Onder den Sint Maarten’. Deze meubel- en koperwerkplaats was aan het begin van de twintigste eeuw wereldberoemd. zaltbommel • Waarom horen we nu pas van het bestaan van Onder de Sint Maarten? Een art nouveau meubel- en koperwerkplaats, die begin 1900 in Zaltbommel op een zolderkamertje in de Ruiterstraat werd opgericht en dat binnen vijf jaar uitgroeide tot een bedrijf met internationale allure. Deze hele zomer kan iedereen genieten van een bijzondere tentoonstelling met meubels en voorwerpen van Onder den Sint Maarten. De tentoonstelling is te zien in de woning van de voormalige directeur van de gasfabriek, aan de Waalbandijk 2. Te zien zijn onder andere een compleet ingerichte woonkamer en een slaapkamer met bed, kledingkast en kaptafel. De oprichter van Onder den Sint Maarten, Johan Adam Pool ( 1872-1948) wilde dat zijn producten populair en beroemd werden en stuurde zijn interieurs naar tentoonstellingen in heel Europa. De producten werden bekroond met een medaille op een prestigieuze tentoonstelling in Turijn. Het bedrijf verkocht producten in filialen in Parijs, Amsterdam en Rotterdam en leverde meubels en koperwerk in Europa, de Verenigde Staten en Nederlands-Indië. Conservator Roland Gieles weet er smakelijk over te vertellen tijdens een wandeling met rondleiding, die begint in het Stadskasteel en eindigt in de voormalige directeurswoning. De huidige bewoner van dat pand, Erik van Hinthum, is zelf ook groot liefhebber van Onder den Sint Maarten. Hij stelde een deel van zijn huis beschikbaar voor de bijzondere tentoonstelling en kon bovendien zelf ook aardig wat meubels en voorwerpen uitlenen voor een nog completer beeld. Sinds de opening van de tentoonstelling, die onderdeel is van Cultuurfestival Bommelerwaard, zijn er al meer dan vierhonderd mensen komen kijken. De reacties zijn zonder uitzondering ontzettend positief. En veel Bommelaren vragen zich af waarom ze nooit eerder van dat leuke Onder den Sint Maarten hebben gehoord. “Met

deze tentoonstelling hopen we daar verandering in te brengen”, zegt Gieles. “In het Stadskasteel hebben we er de ruimte niet voor, dus we zijn heel blij met de locatie aan de Waalbandijk.” Wie wil kan daar op vrijdag, zaterdag of zondag tussen 13:00 en 17:00 uur gewoon binnenwandelen (entree: 2,50 euro). Er is altijd een vrijwilliger aanwezig om het hele verhaal over het leven van Johan Pool en zijn mooie avonturen te vertellen. Onder den Sint Maarten was maar een jaar of vijf in Zaltbommel gevestigd, eerst op de zolder in de Ruiterstraat, later in een oud schoolgebouw op de hoek van de Nieuwstraat en de Lange Strikstraat, als het ware ónder de SintMaartenskerk. “In één van de lokalen

De fotodoeken zijn een project van Bertus de Leeuw en maken deel uit van het Cultuurfestival Bommelerwaard. De Leeuw bedacht zes scènes die veel vertellen over Kerkdriel in

vroeger tijden: de bevrijding in 1945, de champignonteelt, het dagelijks leven, het gemeentebestuur, de mandenmakers en recreatie. Ze worden in beeld gebracht door Kerkdrielenaren van nu. Via een speciale website krijgen bezoekers de bijbehorende geschiedenis te zien.

q WWW.KERKDRIELINBEELD.NL

Zaterdag 20 juli: Slot Loevestein: ‘Schatkist’ Zondag 21 juli: Kasteel Ammerosyen: ‘Schatkist’ Dinsdag 13 augustus: Stadskasteel: ‘Bouw je eigen Kasteel’ Donderdag 15 augustus: Stadskasteel: ‘Groeten Uit’ Zaterdag 17 augustus: Kasteel Ammersoyen: ‘Groeten Uit’ Zondag 18 augustus: Slot Loevestein: ‘Schatkist’. Aanmelden kan via: museumatelierzaltbommel@gmail.com

doen aan de speciale wandelingen, op zaterdag en zondag om 13:30 en 15:30 uur. Een gids staat klaar in museum Stadskasteel Zaltbommel en neemt de deelnemers mee door de Zaltbommelse binnenstad langs enkele Art Nouveau panden. “Echt Art Nouveau panden, zoals van Berlage, hebben we hier eigenlijk niet”, vertelt Roland Gieles. Maar onderweg wijst hij wel op veel Art Nouveau details. Zoals de puien van een aantal winkelpanden, waar mooie versieringen in zijn aangebracht. Na de niet al te lange wandeling zijn de deelnemers helemaal in de sfeer. De tentoonstelling maakt het hele verhaal compleet. Britta Alink

• Roland Gieles (r) met Hans de Wit en Miranda Koorn (cultuurfestival) in de Art Nouveau woonkamer.

‘Kerkdriel in Beeld’ kerkdriel • Wethouder Jan-Hein de Vreede onthulde vorige week het zesde en laatste historische tafereel bij De Zandmeren in Kerkdriel.

richtte Pool een toonzaal in, waar meubels en objecten tegelijk te zien waren, dat was heel modern in die tijd”, vertelt Gieles. In 1902 kon Pool de noodlijdende meubelfabriek van Amstelhoek in Haarlem overnemen. In die regio woonde een groot deel van de (rijkere) klanten en waren veel meer ambachtslieden beschikbaar. Ook vanuit het buitenland kwam steeds meer belangstelling, maar vanaf 1910 verschoof de interesse naar de ouderwetse stijlen. Na de crisis in de jaren dertig en het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog kwam er een einde aan het bedrijf. Wie het leuk vindt om nog een beetje meer te horen over de geschiedenis van Onder den Sint Maarten, kan mee-

• Een deel van het college met Bertus de Leeuw.

FOTO: JANNEKE BOOGAARD

Kunst Kiezel Klei in Ammersoyen ammerzoden • De overzichtstentoonstelling van de atelierroute Kunst Kiezel en Klei is dit jaar ter ere van het Cultuurfestival Bommelerwaard maar liefst drie maanden lang te zien in Kasteel Ammersoyen. Alle meer dan vijftig deelnemers hebben een kunstwerk ingeleverd dat tot en met 15 september in de expositie is te zien. De entree is gratis. De atelierroute zelf is in de weekenden van 24 & 25 augustus en 31 & september. Dan kunnen bezoekers tussen 12:00 en 17:00 uur kunst kijken bij de beroepskunstenaars, autodidacten en gevorderde amateurs. Van galerie naar atelier, van huiskamer naar museum. Het aanbod is heel divers: beelden, schilderijen, keramiek, grafiek, fotografie, glaskunst, sieraden en handgeweven textiel. De locaties liggen verspreid door de hele Bommelerwaard; van Brakel tot Heerewaarden, van Bruchem tot Kerkdriel. Kunst Kiezel en Klei is voor de negentiende keer georganiseerd door Stichting Kunstmin. Op de website staat de route met de namen van alle deelnemende kunstenaars.

q WWW.KUNSTKIEZELKLEI.NL

FOTO: LYA CATTEL

Kunst uit de kelder bommelerwaard • De twee gemeentehuizen in Zaltbommel en Kerkdriel zijn de kelder ingedoken om daar de kunstwerken uit te halen, die al heel lang niet meer zichtbaar waren voor publiek. Tot en met 16 augustus is in beide gemeentehuizen de min-tentoonstelling ‘Stille Schatten’ te zien, zodat inwoners een deel van de collectie kunnen bekijken. Een deel van de opgedoken kunstwerken en posters wordt zaterdag 17 augustus geveild. Dat gebeurt op de bijzondere locatie, namelijk de Veiling Bommelerwaard. Vanaf 10:00 uur kan een ieder komen kijken wat er zoal te koop is. De veiling begint om 14:00 uur. De opbrengst komt ten goede aan Samenloop voor Hoop Bommelerwaard, die in 2020 weer gehouden wordt.

Openlucht film bij Brandend Zand kerkdriel • Bij Brandend Zand aan de Zandmeren wordt op vrijdag 16 augustus een open lucht filmvoorstelling geven, die om 20:30 uur begint. Binnenkort wordt bekend gemaakt van welke film de bezoekers kunnen gaan genieten.


20

Woensdag 10 juli 2019

Ben jij elektromonteur (ervaren of beginnend) en toe aan de volgende stap in je carrière? Dan zijn wij op zoek naar jou! Kijk voor meer informatie op www.taoelektro.com

Tao Elektrotechniek B.V. Ambachtstraat 5 4143 HB Leerdam 0345-619015

Afspraken maken, beloftes doen. En nakomen. Daar zijn wij bij E. van Wijk goed in. Natuurlijk, met klanten, maar ook met leveranciers en collega’s. En zo bedrijven wij logistiek, door heel Europa. Op dit moment hebben wij een vacature voor:

NA DE VAKANTIE FRIS BEGINNEN AAN EEN UITDAGENDE BAAN? • Ontwerper / tekenaar • Werkvoorbereider • Allround vakman GWW • Service en onderhoudsmonteur • Secretaresse bedrijfsbureau • Assistent uitvoerder betonbouw • Hoofdadministratie • Magazijn/Werfmedewerker • Trekkerchauffeur

Bekijk de vacatures op werkenbij.dekuiperinfrabouw.nl

Infrastructuur

Infrastructurele bouwwerken

Customer Service medewerker M/V Deze functie is echt veelzijdig en dynamisch. Jij bent samen met de rest van het team Customer Service het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Jij adviseert hen over mogelijkheden van transport, informeert klanten over eventuele vertragingen, ontvangt en controleert opdrachten met het doel om onze klanten te bedienen zoals afgesproken, of beter! Jij bent wat ons betreft iemand die van aanpakken weet, iemand ook die geniet van communicatie. Jij bent iemand die je eigen compliment uitlokt bij de klant en die ga je met de juiste inzet zeker krijgen. Ervaring in het transport is een pré, kennis van de Engelse en Duitse taal gaan je zeker helpen. De mogelijkheden om door te groeien naar een leidinggevende functie geven jou de doorslag om te reageren.

Engineering

Wiedhaak 20 3371 KD Hardinxveld-Giessendam

Eigenlijk moeten we gewoon het gesprek aan gaan. Kijken of we bij elkaar passen. Kijk vast op werkenbijevanwijk.com voor meer informatie en stuur je CV en motivatie naar hr@evanwijk.com. Wil je eerst meer weten over het werk, bel gerust met Klaas-Jan den Hertog, Teamleader Customer Service op 06-12023990.


21

Woensdag 10 juli 2019

donderdag

zaterdag

zondag

Fanfare Juliana sluit seizoen af op plein

Stadswandeling met thema ‘Kunst’

Gierzwaluw spotten in Zaltbommel

Orkest en leerlingen van de twee Blazersbende klassen sluiten het seizoen af met dit bijzondere Pleinconcert voor dorpshuis De Koeldert in Waardenburg. Het publiek mag instrumenten meenemen en met de muzikanten meespelen. Ook is het mogelijk een aantal instrumenten uit te proberen. De aanvang is 20:00 uur, toegang gratis.

Speciale stadswandeling met het Gilde van Stadsgidsen door de historische binnenstad van Zaltbommel. Aanvang 13:30 uur, deelname kost 3,50 euro. Meer info bij TRIP.

Natuurwacht Bommelerwaard gaat op excursie op zoek naar gierzwaluwen in de stad. Het vertrek is vanaf de dijk ter hoogte van Waalkade 39 (bij de oude wasserij). De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. De gids gaat langs diverse plekken in de oude binnenstad waar gierzwaluwen voorkomen. De start is om 10:00 uur, deelname is gratis, aanmelden is niet nodig.

11 juli

DONDERDAG 11 JULI

Koffie bij JOOP 10:00, Gameren, JOOP. Koffie drinken met iets lekkers erbij. Onbeperkt koffie/ thee voor 1 euro. Iets lekkers erbij ook 1 euro. Lezende Vrouwen 10:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Kunstlezing door kunsthistorica Thea Willemsen over schilderkunst door de eeuwen heen met als onderwerp lezen vrouwen. Daarna lunch en discussie. Na de lunch is het mogelijk om ergens in of rond het Stroomhuis een eigen boek te lezen (Silent Reading, toegelicht door Marloes Reuvers van Bibliotheek Rivierenland). Deelname kost 25 euro incl. lunch of 12,50 euro excl. lunch. Overige consumpties voor eigen rekening. Aanmelden kan tot dinsdag 9 juli via: www.stroomhuisneerijnen.nl Kinderworkshops 13:00, Zaltbommel, Stadskasteel. ‘Bouw je eigen kasteel’ voor kinderen van 5 jaar en ouder. Met allerlei materialen. Deelname is gratis. Wel entree betalen voor het kasteel: 3,50 euro. Aanmelden: museumatelierzaltbommel@gmail.com Seniorenquiz 15:00-18:00, Ammerzoden, The Sacred Heart Pub. Leuke vragen en beeldfragmenten uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70. Deelname is gratis. Teams kunnen zich inschrijven, maar wie zich alleen aanmeldt, doet ook mee in een leuk team. Aanmelden kan via: 06-36398718 of quizfunevent@gmail.com Meer informatie bij Mariëlla van Heck (buurtcultuurcoach Wel-

Zondag 14 juli

13 juli

zijn Bommelerwaard): 0418-634231 of buurtcultuurcoach@welzijnbommelerwaard.nl Pleinconcert Waardenburg 20:00, Waardenburg, De Koeldert. Afsluiting van het seizoen. Orkest en leerlingen van twee blazersbende klassen strooien een uur lang vrolijke noten over het plein. Het publiek mag instrumenten meenemen en meespelen. Ook kunnen mensen instrumenten uitproberen. Toegang gratis. VRIJDAG 12 JULI

Taxatiedag oude boeken 14:00-16:30, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Taxatiedag oude boeken zoals (staten)bijbels, atlassen, reisboeken, handschriften, documentatiemateriaal WOII, foto’s, brieven, ansichtkaarten. Door taxateur Arie Molendijk uit Rotterdam. Kosten: 5 euro voor 1 tot circa 10 boeken. Grotere partijen: van 25 tot 50 euro. www.molendijkboeken.nl Barbecuen 17:00, Kerkdriel, De Leijenstein. Zomerbarbecue op het terras. Vlees, salades, stokbrood, kruidenboter, sausjes. Deelname kost 17,50 euro. Voor 3,50 euro extra een dessert: roomijs uit de Bommelerwaard met Hollandse aardbeien en slagroom. Reserveren via r.leyenstein@ brabantzorg.eu of via 0418-638638 ZATERDAG 13 JULI

Open dag imkers (2) 10:00-16:00, Poederoijen, De Trompen-

HEEREWAARDEN - Prot Tweestromengem. Rossum-HeerewaardenAALST - Herst. Herv. Gem. 11.00 Hurwenen 10.00 uur dienst in Rosuur ds. G.J. Blankers, 18.30 uur ds sum. G.J. Blankers. Herv. Gem. 09.30 uur KERKDRIEL - Alemzaal Leijenstein ds. J. Domburg, 18.30 uur ds. E. v. 17.30 uur Eucharistieviering, pasWijk. tor B. Bus (zaterdag 13 juli). Prot. ALEM - H. Hubertus 09.30 uur Eu- Gem. 10.00 uur dienst in Rossum. charistieviering, pastor B. Bus, St. Martinus Parochie 09.00 uur Eu13.00 uur Doopviering, pastor B. charistieviering (vrijdag 12 juli). Bus. 17.00 uur Poolse viering pastor K. AMMERZODEN - Verpleeghuis de Obiedz (zaterdag 13 juli). 11.00 uur Lindeboom 16.00 uur Oecum.vieEucharistieviering, pastor B. v. ring, Marten Tel (vrijdag 12 juli). Bronkhorst. 08.00 uur Gebed Verpleeghuis Het Zonnelied 14.30 (woensdag 17 juli). uur Oecum.viering, Marten Tel KERKWIJK - Herst. Herv. Gem. (vrijdag 12 juli). 19.00 uur Eucharis- Kerkwijk e.o. 09.00 uur kand. G.M. tieviering, Fransiscusparochie (za- Bosker, 18.30 uur kand. M. Diepeterdag 13 juli). 14.30 uur prot.vieveen. Herv. Gem. PKN Kerkwijk/ ring, A.W.W. de Ruiter. 14.30 uur Delwijnen/Nederhemert 09.30 uur Zingend geloven (dinsdag 16 juli). ds. A.N. v.d. Wind, 18.30 uur ds. Willibrorduskerk 09.00 uur Eucha- W.C. Meeuse. ristieviering (donderdag 11 juli). NEDERHEMERT - Herst. Herv. BRAKEL - Herv. Gem. a.h. MarktGem. 10.00 en 18.30 uur ds. J. v. plein 09.30 uur ds C.J. Overeem, Meggelen. 18.30 uur prop. A.H. v. Mourik. NEERIJNEN - Herv. Gem. WaardenBRUCHEM - Herv. Gem. PKN 09.30 burg/Neerijnen PKN 10.00 uur ds. en 18.30 uur ds. A. van Zetten. K.E. Schonewille. EST - Herv. Gem. 10.00 uur ds. J. NIEUWAAL - Herst. Herv. Gem. Hogenhout. 09.30 en 18.30 uur ds. P. Verhaar. GAMEREN - Herst. Herv. Gem. OPIJNEN - Herv. Gem. 10.00 uur ds. 18.30 uur kand. P.J.T. v.d. Herik. E. Kruijt-Raatgever. Herv. Gem. 09.30 uur ds. G. WasPOEDEROIJEN - Herst. Herv. Gem. sinkmaat, 18.30 uur ds. H.J. v.d. Poederoijen en Loevestein 09.30 Veen. uur ds. N. v.d. Want, 18.30 uur HEDEL - Herv. Gem. 09.30 uur ds. kand. W.J. Korving. Herv. Gem. PoeM.K. de Wilde, 18.30 uur ds. C. v.d. deroijen en Loevestein 09.30 uur Worp. prop A.H. v. Mourik, 18.30 uur ds. P.

14 juli

burg. Landelijke Open Imkerijdag. Imker Koos Tromp vertelt over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby. Maarten van Rossemweg 31. www.bijenhouders.nl Open dag imkers 10:00-16:00, Hurwenen, Dorpsstraat 26. Landelijke Open Imkerijdag. De imkers Peter Aben en Ad van Houten van Bijenteeltvereniging De Bommelerwaard en Omstreken vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby. www.bijenhouders.nl Kinderworkshops 13:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Ook om 15:00 uur. ‘Groeten Uit’. Workshops voor 7+. Maak je eigen ansichtkaart van een uniek kasteel is een groene omgeving. Deelname is gratis, wel betalen voor entree kasteel: 5,25 euro. Aanmelden: museumatelierzaltbommel@gmail.com Kunstwandeling Zaltbommel 13:30, Zaltbommel, TRIP. Kunstwandeling, tweede van vier thema stadswandelingen. Met behulp van diverse schilderwerken van Bommelse kunstenaars naar de plaatsen waar deze schilderijen gemaakt zijn. Aandacht voor de kunstwerken in de stad en de galerieën. Het boekje ‘Schilderachtig Zaltbommel’ van kunsthistoricus Peter Schipper is in het Stadskasteel weer te koop. Deelname kost 3,50 euro. Aanmelden kan via: 0418648774, aan de balie van TRIP of via: info@tripbommelerwaard.nl

Vroegindeweij. ROSSUM - Prot. Tweestromengem. Rossum-Heerewaarden-Hurwenen 10.00 uur mw. M. Hilhorst-Hekhuizen, met Kerkdriel. VARIK - Protestantse kerk 10.00 uur ds. M. Cevaal-Erbrink. R.K. Kerk 09.30 uur Woord- en Communieviering, werkgroep. VELDDRIEL - Parochie H. Martinus 09.30 uur Eucharistieviering, pastor B. v. Bronkhorst. 09.00 uur Eucharistieviering (dinsdag 16 juli). ZALTBOMMEL - Evang. Gem. Bommelerwaard (Pand 9, van Heemstraweg west 9) 10.00 uur Leon van den Dool. Evangelisatie Herst. Herv. Kerk 14.00 uur ds. A.P. Muilwijk. Geref. Kerk Vrijgem. 10.00 uur ds. J. Holtslag, 16.30 uur ds J. Alserda. Protestantse Gemeente Zaltbommel i.w. Sint Maarten 10.00 uur Schrift en Gebed, ds. J. de Heer. R.K. St. Martinuskerk in de Franciscus-parochie 11.00 uur Eucharistieviering, pastor B. Bus, 13.00 uur Doopviering, pastoor R. Putman. Volle Evangelie Gem. De Kandelaar (sportcomplex Cambium, Courtine 4) 10.00 uur Ieder heeft iets dienst. ZUILICHEM - Geref. Kerk Gameren/Zuillichem 09.30 uur ds. Gierkink-van Geerestein, 18.30 uur ds. M. Vis. Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. J.G. Blom, 18.30 uur ds. P. Verhaar. Herv. Gem. 09.30 uur ds. A. Langeweg, 18.30 uur prop. G.A. v. Ginkel.

zaterdag 20 juli

Zomerserie orgelconcerten ZALTBOMMEL • In de Sint-Maartenskerk gaat zaterdag 20 juli de jaarlijkse zomerserie met orgelconcerten van Muziekkring Bommelerwaard weer van start. Op het eerste concert speelt de vaste bespeler van het monumentale orgel van de Bommelse kerk, Hugo Bakker. Hij speelt een programma met werk Bach tot aan hedendaagse componisten. Een bijzonder accent ligt op muziek uit Oost-Europa. Zo klinken er composities van de ‘Russische Brahms’, Sergei Taneyev, van de bekende Estse componist Arvo Pärt, maar ook het verpletterende ‘Kantata’ van Henryk Górecki. Aanvang: 20:00 uur, entree: 8 euro. (foto: Fotolux Zaltbommel)

Vakantiebijbelclub Hedel 15:00-20:00, Hedel, Sportveldje Middelingenseweg. Voor alle jongeren van 12 t/m 17 jaar uit Hedel en omstreken. Spectaculaire zeskamp met aansluitend barbecue. www.vbchedel.nl Avondstruintocht 19:00-21:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Buitengewone Belevenis van Staatsbosbeheer. Struintocht met de boswachter, langs de rivier in het ruige Munnikenland rond Slot Loevestein. Vertrek vanaf de grote parkeerplaats van Loevestein. Deelname kost 5 euro voor volwassenen, 3 euro voor kinderen t/m 12 jaar. Reserveren kan via: www.staatsbosbeheer.nl ZONDAG 14 JULI

Gierzwaluwen spotten 10:00, Zaltbommel, Waalkade 39 (oude wasserij). Excursie van Natuurwacht Bommelerwaard over gierzwaluwen. Deze bijzondere vogels zijn slechts drie maanden in Nederland om te broeden. Ze brengen vrijwel hun hele leven vliegend in de lucht door waar ze drinken, slapen en zelfs paren. Alleen om te broeden komen ze naar beneden, het liefst nestelen ze onder dakpannen in steden en dorpen. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur. Aanmelden niet nodig, deelname gratis. Meer informatie bij Cassandra van Altena: 06-10737278 of: www.natuurwachtbommelerwaard.nl Kinderworkshops Schatkist 13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Ook om 15:00 uur. ‘Schatkist’, Souvenierdoosje maken voor kinderen van 7 jaar en ouder. Deelname is gratis. Wel entree betalen voor het kasteel: 9,50 euro. Aanmelden: museumatelierzaltbommel@ gmail.com

DINSDAG 16 JULI

Kunstworkshop kinderen 13:00, Zaltbommel, Museum Stadskasteel. ‘K(l)ei Goed’, landschap kleien voor kinderen van 5 jaar en ouder. Samen een miniatuurlandschap maken van klei, in de kasteeltuin bij MuseumAtelier Zaltbommel. Met huisjes, dijken en alles wat de kinderen zelf bedenken. Deelname is gratis, wel entree voor het kasteel: 3,50 euro. Aanmelden: museumatelierzaltbommel@gmail.com Gourmetten 17:00-20:00, Zaltbommel, Wijkhuis De Spellewaard. Gezellig samen gourmetten. Deelname kost 7 euro. Aanmelden kan tot 8 juli in het Wijkhuis (dinsdag- en donderdagavond) of per e-mail: eileenhendrie@kpnmail.nl Klussen en kletsen 19:00, Gameren, JOOP. Klus- en kletsavond voor mannen. WOENSDAG 17 JULI

Repair Café 14:00-16:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes, computers. DONDERDAG 18 JULI

Kinderworkshops Schatkist 13:00, Zaltbommel, Museum Stadskasteel. Zie pagina Achtergrond. ZATERDAG 20 JULI

Thema wandeling 13:30, Zaltbommel, TRIP. Joodse Geschiedenis, derde van vier thema stadswandelingen. Met aandacht voor de Stolpersteine en een bezoek aan het Mikwe. Meer op: www.hetkontakt.nl


22

Woensdag 10 juli 2019

EEN NIEUWE FORD MET DUIZENDENDEN EURO’S KORTING?

WWW.FORDSALE.NL

L RIJDEN , DUS SNE N E K E T N E IE ✔ MET K R R GARANT A JA 5 RD DEALE ✔ N PRIJZE FICIAL FO F T E O L ✔ T U S O N E R LLEN VOO RIJFSWAG FORD BED ORDMODE F R E O O W V U K IE OO ✔N RRAAD ✔ ENDE VOO L E S IS W , ✔ RUIME

Gerritse Hendriks www.forddealer.nl Gerritse Hendriks www.forddealer.nl www.fordsale.nl

Tiel: Oss: Tiel: Zaltbommel: Oss: Zaltbommel:

Edisonstraat 1 Gotenweg 3 Edisonstraat Vergtweg 60 1 Gotenweg 3 Vergtweg 60


23

Woensdag 10 juli 2019

Hailey de Wit valt tijdens NK-finale ammerzoden • Hailey de Wit heeft zondag haar nationale BMX-titel moeten afstaan aan haar concurrente. De achtjarige Ammerzodense leverde in Erp een felle strijd om de titel maar kwam in de laatste bocht hard ten val. Dit resulteerde in een achtste plaats. Erg teleurgesteld maar toch vol goede moed, kijkt ze nu uit naar het WK op 24 juli in Zolder (B) waaraan zij zal deelnemen tegen 28 andere dames van acht jaar uit onder andere Amerika, Australië, Letland, Rusland en Zimbabwe. Er zal deze dag een live stream beschikbaar zijn via het UCIYouTube kanaal.

Bridgers gezocht zaltbommel • De Zaltbommelse bridgeclub ZBC zoekt nieuwe aanwas. Bridgers met ervaring kunnen komen kennismaken tijdens de zomercompetitie, iedere donderdagavond t/m 29 augustus om 19:45 uur in Partycentrum Gambora in Gameren. Op 5 september start het competitieseizoen 2019-2020. Mensen die willen beginnen met bridgen kunnen, bij voldoende belangstelling, bij ZBC een cursus volgen van 24 lessen. Na afloop van de cursus kunnen de deelnemers onder begeleiding meespelen tijdens de wekelijkse bridgeavond op donderdag. Voor informatie: 0418-541354 of zbcbridge@gmail.com

‘Vrouwen zijn buiten het veld ondernemender’

Voorvechter van vrouwenvoetbal Wim van Erp (71) maakte veel dames uit Hurwenen en de rest van de Bommelerwaard enthousiast voor het voetbal. Bijna vijftig jaar later sluit hij zijn carrière af, tevreden met de huidige aandacht voor het vrouwenvoetbal. hurwenen • Het begon in 1972 met een lolletje. “Bij het bouwen van de kantine in Hurwenen ontstond het idee om als opening een dameswedstrijd te organiseren”, vertelt Wim, gezeten aan de tuintafel van Bianca van Ballegooijen, aan wie hij heel wat uurtjes keeperstraining heeft gegeven. “Daarna heb ik de vraag op tafel gelegd of ze door wilden gaan. Dat begon met vriendschappelijke potjes en groeide al snel uit. Sommige bestuursleden deden er lacherig over, maar er waren er ook die ons meteen steunden. Al snel kwamen er leden bij uit de hele Bommelerwaard.” Samen met zijn vrouw Gien stak Wim heel veel vrije tijd in het damesvoetbal. “Gien

ging mee de kleedkamer in en deed na afloop verslag aan Wim - nou ja, ze vertelde hem natuurlijk niet álles wat er besproken was”, lacht Bianca. Warme herinneringen koesteren ze aan de toernooien en voetbalkampen tijdens de zomerstop. Survivallen in de Ardennen, paardrijden in Zeeland. “Vrouwen pakken dat soort dingen toch anders aan dan mannen. Ze zijn ondernemender”, vindt Wim. Bij de voetbalvereniging zijn zij het die oog hebben voor de sociale kant; het bloemetje op tafel, zorgen dat niemand vergeten wordt. Maar op het veld maakte Wim geen onderscheid. “Mannen of vrouwen trainen maakt niet uit.

Motivatie is het belangrijkste. De spelers moeten beseffen dat training nodig is om wedstrijden te winnen, dat je beter wordt door veel te oefenen.” Na dertig jaar deden Wim en Gien een stap terug, sindsdien trainde Wim alleen nog de keepers. “De keeper heeft een heel verantwoordelijke taak en kan een wedstrijd winnen, maar daar is meestal weinig aandacht voor. Kijk maar naar de halve finale op het WK: Sari van Veenendaal speelde uitstekend, maar het was Jackie Groenen die na afloop op de schouders ging. Aan de andere kant wordt de keeper erop aangekeken als-ie een bal doorlaat, maar dan is er elders in het team toch ook het nodige misgegaan.”

Dat het vrouwenvoetbal mede door het nationale succes in de lift zit, doet Wim deugd. “Dit spreekt de jeugd aan, het is de kunst om als club daarop in te spelen.” Bij HRC’14, de fusieclub waarin Hurwenen opging, hebben ze geen klagen. Recent hoogtepunt was de promotie van het eerste damesteam in 2017 naar de eerste klasse. “Toen hebben ze laten zien waar al dat oefenen goed voor was”, zegt Wim tevreden. Hij kijkt voortaan vanaf de achterlijn mee. “Ik kan het allemaal niet meer bijhouden, vooral dat internet enzo. Maar als ze advies nodig hebben, bellen ze maar!” Janneke Boogaard

Voetbalvierdaagse kerkdriel • Van 5 tot en met 8 augustus organiseert De Voetbalschool een Vierdaagse die in het teken staat van het ‘Voetbalschool Kampioenschap’. Dit zal plaatsvinden bij DSC in Kerkdriel. Elke ochtend zijn er techniektrainingen vanaf 10:00 uur. De spelers worden door middel van verschillende duelvormen klaar gestoomd voor het middagprogramma. Tijdens de pauze is er een kampioenschapquiz en van 13:00-15:00 uur wordt het kampioenschap zelf gehouden. Spelers kunnen individueel en als team punten verdienen. Iedereen maakt dus evenveel kans om te winnen. De winnaar mag een dag trainen bij een Nederlandse profclub. Jongens en meiden van vijf tot en met achttien jaar kunnen meedoen, ongeacht of ze lid zijn van een vereniging. Deelname kost 99 euro.

q DEVOETBALSCHOOL.NL

• Wim van Erp: 'Als trainer moet je de spelers zien te motiveren, dat is bij mannen en vrouwen hetzelfde.'

‘Heel Bommel bakt’ op de tennisbaan zaltbommel • Het Open Maarten van Rossum toernooi, gespeeld van zaterdag 29 juni t/m zondag 7 juli, is succesvol afgerond. Met temperaturen rond de 35 graden was het thema ‘Heel Bommel bakt’ toepasselijk gekozen.

Het aantal deelnemers aan deze 41e editie was nagenoeg hetzelfde als vorig jaar. In totaal zijn er in 9 dagen 155 wedstrijden gespeeld. Het prachtige weer zorgde voor lange, gezellige avonden, met veel toeschouwers en een oranje gekleurde finaledag.

Zondag 7 juli werd het toernooi afgesloten met de welbekende loterij en de bekendmaking van de opbrengsten voor het goede doel; Dagcentrum De Harmonika. De toernooicommissie meldt met trots melden dat de deelnemers met elkaar een recordbedrag van 1187,50 euro hebben ingezameld. De Harmonika gaat hiermee de theetuin aan de Tijningenplas extra aankleden en dankt een ieder voor zijn of haar donatie. Op de foto staan van links naar rechts Jolanda Zwaan, Nienke van Thuijl, Annet Hooijkaas, Jan & Adri (van De Harmonika), Marjon Bartels, Willem Brouwer, Annemarie Benckhuijzen, Imke van Overvest, Annemarie Benckhuijzen, Jos van Overvest. De commissie bedankt alle spelers, sponsoren, toeschouwers en vrijwilligers voor hun bijdrage aan het Maarten van Rossum Toernooi.

FOTO: JANNEKE BOOGAARD

Adverteren op www.hetkontakt.nl? Voor meer informatie: 0183-583200 宎宲宰季宯室宱宪家季宬宱季宲宱宽宨季宺宬宱宮宨宯孤季孰 宺宺宺孱宲宨容宨宵宺宲宱宨宱孱宱宯季孰 孳孶孷學季學孻孳孼孳孳

宖官宐宐守宕季宖宄宏守季 宅完宍季宗守宐宓官宕

宑寞季孵宨 室宵宷宬宮宨宯季 宰宨宷季學孳孨季宮宲宵宷宬宱宪季

宇宨季守宯宽宨宱宫宲宩季孼 宊宨宯宧宨宵宰室宯家宨宱

Niels Tijthoff, Stijn de Vries, Ton van Binsbergen, Sven Zanin, Sandra van Capellen en Lionette Kleijnen waren de winnaars bij de enkelpartijen. Alle winnaars zijn online te zien: • De recordopbrengst ging naar De Harmonika.

FOTO: AANGELEVERD

q TOERNOOI.NL

宐室室宮季宨宨宱季室宩家害宵室室宮季容宲宲宵季宪宵室宷宬家季宬宱宷宨宵宬宨宸宵室宧容宬宨家季孮季孶宇孰宷宨宮宨宱宬宱宪


Profile for Kontakt Mediapartners

28 bommelerwaard 19  

* Kontakt Mediapartners is een uitgeverij van acht wekelijks verschijnende nieuwsbladen met een totale oplage van 185.000 exemplaren. Daarna...

28 bommelerwaard 19  

* Kontakt Mediapartners is een uitgeverij van acht wekelijks verschijnende nieuwsbladen met een totale oplage van 185.000 exemplaren. Daarna...

Advertisement