Page 1

Gemeente nieuws

7

zie pagina

BOMMELERWAARD

WOENSDAG 16 MEI 2018 JAARGANG 12 NO. 20 • WWW.HETKONTAKT.NL

Zaltbommel 2e Pinksterdag

open ng 25% korti s* lle op bijna a

*zie voorwaarden op www.formido.nl

Schoenmakerij www.bendewit.nl

• Na Lolliepop en het Shamajo-festival was ook het zaterdagavondprogramma in de Kindertuin een groot succes. Woodstock herleefde in de tent, en ook buiten bleef het nog lang gezellig.

Schoenreparaties | Sleutels Naamborden | Schoenverzorging

Ook Bommels

Volop proeven met

Podozorg bestaat jaar collegeZaltbommel ingevuld bermen 5 maaien Schoenmakerij Ben de Wit Zowel de gemeenten Zaltbommel en Nadat woensdag wethouders inlocatie! eendenieuwe Steenweg 8 Zaltbommel én heeft 0418-515659

In de Albert Heijn

MOOIE OP MAAT GEMAAKTE SLIPPERS!

Maasdriel werden geïnstalleerd, Maasdriel als het waterschap proberen volgde vrijdag de bekendmaking van bloemen en bijen te steunen door de namen voor het Zaltbommelse col- anders te maaien. Zaltbommel maait al later,te Maasdriel start een pilot waarlege. De SGP draagt Gijsom vande Leeuwen Graag nodig ik u uit nieuwe praktijk komen bekijken uit Houten voor. Voor de VVD is Wil- bij op verschillende momenten de berop 2 april van 13.00 tot 17.00 uur tijdens het open huis! lem Posthouwer de beoogde kandi- men worden aangepakt. Door het daat. Adrie Bragt (ChristenUnie) en maaisel af te voeren worden de omstandigheden voor allerlei kruiden Kees hopen opnieuw DeZondag jarige(ZVV) trakteert u dan op een leuk kadootje! benoemd te worden. De portefeuille- ook beter, maar dat is wel duurder. Ook verdeling is flink gehusseld. Donder- het waterschap is bezig met een proef: dagMet beslist de raad groet, definitief over de door juist vroeg te maaien zouden bijvriendelijke zondere soorten meer kansen krijgen. benoemingen.

Nicole Drenth | Podozorg Zaltbommel

nieuws

3

Jeugdwielerronde

Van Heemstraweg west 11F Zaltbommel | 0418-517992 www.podozorg-zaltbommel.nl

2E PINKSTERDAG GEOPEND Let op onze advertentie verderop in de krant!

Reddy Keukens Veen Bagijnhof 19, 4264 AZ Veen

Zie onze advertentie in deze krant

www.action.eu

nieuws

5

Klaar voor Roparun

Podozorg Zaltbommel van Heemstraweg 11F | 5301 PA Zaltbommel 0418-517992 | zaltbommel@podozorg.nl | www.podozorg-zaltbommel.nl brakel • WTC Maaswaal organiseert bommelerwaard • De Brandwijk zaterdag weer de jeugdronde van BraBommelerwaard Runners (team 76) kel. Alle jeugdcategorieën zullen aan zijn er helemaal klaar voor: hun negende start verschijnen. De wedstrijden tiende Roparun, de grootste estafatteworden verreden op de wielerbaan loop ter wereld voor het goede doel, aan de Langerakseweg 4 te Brakel, hulp aan mensen met kanker. Het waar douche- en kleedruimtes beteam gaat zaterdag 19 mei om 22.18 schikbaar zijn. Om 11.00 uur zal het uur van start; de lopers hopen gemidstartsein voor het eerst klinken. De or- deld 13,6 km/uur te rennen. De afgeloganisatie hoopt op veel jeugd-licentie- pen vijf edities eindigden ze telkens op renners en veel publiek. de tweede plaats in het klassement. De route loopt dwars door de Betuwe en Alblasserwaard. Op het sportpark van voetbalvereniging Tricht is een verzor2E PINKSTERDAG gingspost en ploegwisselplaats ingericht. Hier worden weer veel familie, GEOPEND vrienden en supporters verwacht op de WASMACHINE STUK? ochtend van Tweede Pinksterdag rond 10:30 uur. Er is voor iedereen koffie en Wij repareren alle iets lekkers. Er kan nog steeds gedoneerd worden, bijvoorbeeld door 76 te gerenommeerde merken! sms-en naar nummer 4333 voor een eenmalige donatie van 3,00 euro. De stand van zaken tijdens de Roparun is te volgen via Facebook, twitter en de website van team 76: Electro World Veen Bagijnhof 19, 4264 AZ Veen www.electroworldveen.nl WWW.BOMMELERWAARD-RUNNERS.NL

BEL DIRECT 0416-691221

q

FOTO: LYA CATTEL

Seniorenwerk in Hedel bloeit

Roda Boys doet goede zaken

Er zijn genoeg mensen die een paar uurtjes de handen uit de mouwen willen steken, genoeg leuke ideeën én genoeg middenstanders die bij willen springen. Kortom: het werk van Stichting Senioren Hedel bloeit. In juni viert de stichting het vijftigjarig bestaan. Het bestuur hoopt dat veel 55-plussers uit het dorp zich aanmelden voor de jubileumactiviteiten. Een muzikaal cabaret, een avond met lokaal talent en een heuse riviercruise staan op het programma.

Met twee keer winst in het Hemelvaartweekend brak Roda Boys de titelstrijd in de tweede klasse weer helemaal open. De wedstrijd van donderdag tegen SVW stond vooral bol van de scheidsrechterlijke dwalingen. Ondanks de korte tussentijd wist Roda Boys zaterdag ook van Almkerk te winnen. “Ik wil mijn ploeg een groot compliment maken voor de inzet en de strijd”, aldus trainer Frank Brands. Almkerk staat nu nog één punt voor op Roda Boys.

17

achtergrond

Hailey de Wit (7) BMX-kampioen ammerzoden • Hailey de Wit (7) uit Ammerzoden heeft zaterdag in Nijkerk het Veluws kampioenschap op haar naam weten te schrijven. Alle manches kwam ze als eerste over de streep waardoor zij in de finale een mooie startpositie wist te verkrijgen. Op Tweede Pinksterdag rijdt Hailey in Haaksbergen het NK bmx, klasse girls 6/7 jaar.

regio-voetbal

25

Logo voor stadswal zaltbommel • De gemeente Zaltbommel heeft een logo laten ontwerpen voor het park op de vestingwerken. Dat komt onder andere op bordjes op de bolwerken. In het beeldmerk staat de tekst ‘Stadswallen Zaltbommel’, met als ondertitel ‘anno 1834 De Virieu’. Daarmee is er gelijk een eenduidige naam voor het park. Ook de bankjes die De Virieu liet plaatsen komen terug in het logo.

KEURSLAGER DE VRIES PORTAGE 16 T/M 23 MEI

Binnenlopen zonder afspraak op maandagen van 09:30-12:00 uur. Van Heemstraweg West 2c

Zaltbommel

4 MAGERE STOOFLAPPEN

6,95

1 KG FILETROLLADE

6,95

4 KIPSTEAKS MET ROOMKAAS

6,00

4 BOURGONDISCHE FILETLAPJES 6,00 6 ROOMSCHNITZELS

5,00

6 GELDERSE SCHIJVEN

5,00

Tel: 0418 - 202 003 meer info: www.mb-advocaten.com

Keurslager de Vries Portage Zaltbommel - Tel. 0418-512494


Rabobank Bommelerwaard Nieuws - mei 2018

Samen boksen we het voor elkaar tijdens de Maand van de Ondernemer. De gehele maand mei staat in het teken van het versterken van lokaal ondernemerschap. Bekijk het volledige programma op www.rabobank.nl/bommelerwaard.

Een aandeel in elkaar WOENSDAG 23 MEI

Rabo Late Night met inspirerende verhalen van lokale ondernemers

Willem en Gerben van der Schans

Kijkt u ook wel eens naar DWDD, RTL Late Night en Pauw? Geniet u van de enthousiaste sprekers, nieuwe muziek, toffe filmpjes en leuke nieuwtjes? Dan hebben we goed nieuws! Op woensdag 23 mei kunt u, als lid van Rabobank Bommelerwaard, namelijk aanwezig zijn bij een real life talkshow: Rabo Late Night! De Bommelerwaard kent vele bijzondere ondernemers. Mensen met lef, een drive, een visie... Die mensen komen aan het woord bij Rabo Late Night op woensdag 23 mei. Een talkshow vol entertainment! De avond wordt geleid door Gert van ‘t Hof, bekend van NOS Studio Sport.

Tafelgasten • Willem en Gerben van der Schans (den Eelder) • Harry Heinrichs (Van der Valk Hotel Zaltbommel-A2) • Christine Liebrecht (Taal en content expert schrijver van ‘Ik verf tot ik sterf en 343 andere slechte slogans) • Erik en Jannie van Leeuwen (Van Leeuwen brood&banket - bedenkers van de ‘Oetelbol’) • Kevin Nikolov (voetbaltalent en speler bij RKC Waalwijk) • Koen Kreling (Diamond Flowers - jongste zelfstandige chrysantenkweker van Nederland)

Programma 19.00 uur: ontvangst 19.30 uur: aanvang 20.30 uur: pauze 21.30 uur: netwerkborrel 23.00 uur: einde Nog enkele plekken vrij! Meer informatie en aanmelden: rabobank.nl/bommelerwaard

Gert van ‘t Hof

Erik en Jannie van Leeuwen

GRATIS EN GEHEEL VRIJBLIJVEND

Ingeloot voor woning in Weteringshoek in Rossum? Maak snel een afspraak! Bent u ingeloot voor een nieuwbouwhuis in de Weteringshoek in Rossum? Om erachter te komen of het financieel haalbaar is, kunt u altijd bij ons terecht voor een afspraak. We hebben diverse mogelijkheden voor een gratis en geheel vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Iedere vrijdagmiddag is er op ons kantoor in Zaltbommel (van 13.00 – 17.00 uur) en in Kerkdriel (van 14.00 tot 17.00 uur) een Woon-Inloopspreekuur. Iedere werkdag is het ook mogelijk om in de avond een afspraak te maken in het Coöperatiehuis in Zaltbommel. Wel zo makkelijk als u overdag werkt. Daarnaast is er ook een popup Rabo Woonwinkel in Hedel aan de Baronieweg 6D. De Rabo Woonwinkel is de komende maanden 5 dagen per week geopend. Maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Op maandag kunt u in de avonduren gewoon

binnenlopen zonder afspraak. Dan is de Rabo Woonwinkel geopend tot 20.00 uur ‘s avonds. Vragen? Neem contact met ons op via (0418) 68 80 00 of maak online een afspraak op rabobank.nl/ bommelerwaard

Op Tweede Pinksterdag zijn onze kantoren en tijdelijke pop-up inlooppunten gesloten. Regel uw banzaken 24/7 via Internet- en/of Mobielbankieren. Fijne Pinksteren!

VRIENDENGEVRAAGD.NL

Verdien samen een mooie zomer Lekker met vrienden naar festivals, pretparken, strand… Heerlijk genieten! Een mooi vooruitzicht, maar een gevulde bankrekening zou ook wel prettig zijn. Rabobank heeft daar een oplossing voor. VriendenGevraagd.nl is een platform waar jongeren tussen 14 en 17 een vakantiebaantje kunnen vinden. Lokale bedrijven kunnen vakantiebaantjes plaatsen op dit platform. Jongeren kunnen dan samen met hun vrienden solliciteren op vakantiebaantjes. Samen werken is leuker, veiliger en beter voor de werkgever. Want uit onderzoek blijkt, dat jongeren die samen werken meer gemotiveerd zijn dan zij die alleen werken. Ook al is het werk wellicht niet breinbrekend, word je er vies van of is het de hele dag ploeteren; je hebt altijd je beste maatje in de buurt en dat maakt het allemaal veel leuker.

STARTER VAN HET KWARTAAL

Belina Collection: met het ook op kwaliteit

Wij feliciteren Teun van Beers en Selam Belina van Belina Collection met de titel van Starter van het 2e kwartaal 2018. Teun van Beers

verruilde Nederland voor Ethiopië. Samen met zijn vriendin richtte hij Belina Collection op: een merk dat zich richt op leren, handgemaakte tassen van unieke kwaliteit. Zij liep al een tijdje rond met het idee om een product te maken van leer. Dit idee ontstond toen Selam zelf een tas kocht in Ethiopië. Ze was erg onder de indruk van de kwaliteit. De twee werkten dit idee verder uit en samen hebben ze toen het bedrijf Belina Collection opgericht. Op het moment bestaat de collectie uit vijf producten van semi-vegitable leer. Dit leer bevat minder chemicaliën en lagere chroomniveaus. Op dit moment wordt Belina Collection bij conceptstore KOEKWAUS in Den Bosch en online verkocht. Lees het volledige verhaal van Teun en Belina in ons ledenmagazine Dichterbij voorjaar 2018.

Particulieren (0418) 68 80 00 - info.bommelerwaard@rabobank.nl | Bedrijven (0418) 68 84 00 |bedrijven.bommelerwaard@rabobank.nl www.rabobank.nl/bommelerwaard | www.twitter.com/rabobommel | www.facebook.com/rabobank | Coöperatiehuis Zaltbommel, Hogeweg 55 | Kantoor Kerkdriel, Kerkstraat 24


3

Woensdag 16 mei 2018

column

Akkoord Maasdriel niet in beton gegoten maasdriel • De gemeenteraad van Maasdriel heeft vorige week woensdag unaniem de vier voorgedragen wethouders benoemd. De onderwerpen waarmee zij de komende vier jaar aan de slag gaan, staan in het bestuursakkoord, maar de praktische uitwerking daarvan moet nog gestalte krijgen.

Johan Laf? Vroeger vonden ze het prachtig als bij echt hoog water aan de overkant de rivierdijk brak. Nou ja, vroeger. Ik schrok in ‘95 bij de evacuatie pas echt toen ik op woensdag hoorde dat de dijk bij Hurwenen op springen stond. Terwijl burgemeester Zomerdijk in Ochten de dagen daarvoor al paraat was. Met zijn modderlaarzen en zijn ketting. Met andere woorden, niets menselijks is mij vreemd. En jullie dan! Ik kan je zeggen dat de inwoners van Varik en Heesselt enorm blij zijn dat de nieuwe meestromende arm om hun dorpen er (voorlopig) niet komt. Ik zag wel perspectief maar zij slechts ellende. En dat begrijp ik. Maasdriel en Zaltbommel hebben geprotesteerd. Zij zijn voor die meestromende arm. En dan kom ik weer op mijn eerste alinea. Of zouden Driel en Bommel een menslievender inslag hebben dan wij gewone stervelingen? Wethouder Van den Anker meldde “zeer onaangenaam verrast” te zijn. Fraai onder woorden gebracht dat ie het klote vindt. Maar het zal toch niet zo zijn dat hij en zijn collega van Zaltbommel stiekem die overlast aan de andere kant van de Waal willen houden? Als je echt een vent bent, zeg je in zo’n geval: “Doe die meestromende arm maar bij ons. Als dat veertig tot zestig centimeter lager water oplevert, offeren wíj ons wel op.” Johan Cahuzak

Bouwplan Kooihoek moet beter brakel • De gemeente Zaltbommel werkt mee aan de bouw van tien huizen op het perceel Kooihoek 10 in Brakel. Maar het plan dat ingenieursbureau Ermstrang heeft ingediend, kan de toets der kritiek niet doorstaan. Een goede aansluiting op de bestaande dorpsstructuur ontbreekt, laat staan dat het project de bestaande dorpsstructuur versterkt. Het plan bevat ook relatief veel verharding en weinig groen en is daardoor inefficiënt ingedeeld. ”Het gaat hier om een waardevolle open ruimte in het dorp Brakel op de besloten Waal-oeverwal. Er kan alleen meegewerkt worden aan het initiatief als de waarde van de open groene ruimte op zijn minst deels behouden blijft. Verder biedt dit plan mogelijk de kans om een groene ontmoetingsruimte voor Brakel te creëren”, schrijft het Zaltbommelse college. Wethouder Adrie Bragt licht toe: “Het moet vooral een mooi plan zijn dat past bij het dijklint waar het aan grenst.” De gemeente is op zich blij dat de locatie ruimte biedt voor huizen, want daar is in Brakel behoefte aan, zo blijkt uit onderzoek. De tien woningen worden dan ook opgenomen in het woningbouwprogramma.

De oppositiepartijen VVD, PvdAGroenLinks en D66 vonden het bestuursakkoord weinig concreet. Tom van Engelen (D66) verwoordde dat het scherpst: hij noemde het document ‘bijzonder vaag en vrijblijvend’. “Er zijn precies zeven weken voorbij gegaan sinds de verkiezingen. Die tijd hadden we ons kunnen besparen: CDA en SSM hadden meteen de volgende dag samen aan de gang kunnen gaan, want over de inhoud hebben ze het nog niet gehad.” Kees van Drunen (Pvda-GroenLinks) maakte zich zorgen of SSM en CDA wel allebei hetzelfde bedoelen met sommige passages uit het akkoord, juist omdat het zo algemeen geformuleerd is. Inbreng van alle partijen De partijen herkenden overigens wel hun eigen inbreng in het stuk. Daar hadden de coalitiepartijen deze keer vooraf om gevraagd, in plaats van alleen een reactie achteraf. Bart de Leeuw (formateur en fractievoorzitter van SSM) legde naar aanleiding van de kritiek nog maar eens uit dat het juist de bedoeling is dat de invulling van de ‘details’ tot stand komt tijdens openbare debatten in de raadszaal. “Het is geen coalitieakkoord,

maar een raadsakkoord. Het is niet in beton gegoten.” Vier wethouders D66 en PvdA-GroenLinks wilden weten waarom er voor een vierde wethouder is gekozen; die kost immers de gemeenschap extra geld. De Leeuw gaf aan dat er grote onderwerpen op het bordje van de gemeente liggen, waaronder de zorg en de nieuwe omgevingswet. “Ook door de vele samenwerkingsver-

banden waar wethouders vertegenwoordigd moeten zijn en de wens dat ze veel onder de inwoners komen, is het met minder eigenlijk niet te doen - hoewel er de afgelopen periode zeker goed werk is verricht.” De Leeuw memoreerde ook nog even dat na de verkiezingen van 2010 vijf wethouders aantraden. Dat college brokkelde al snel af, waarna drie wethouders ‘op de winkel pasten’. “In 2014 wilden we eigenlijk al naar vier, maar dat vonden we niet verantwoord

gezien de grote bezuinigingen waar de gemeente voor stond. Nu is er meer financiële ruimte.” Erik van Hoften (SSM) en Anita Sørensen (CDA) krijgen een wethoudersbaan van negentig procent, Jan-Hein de Vreede (SSM) en Peter de Vries (CDA) een fulltime aanstelling. Kees van Baar (SSM), Rudi van Hooft (SSM) en Marinus Robbemondt (CDA) werden beëdigd als raadslid. Janneke Boogaard

• De Maasdrielse wethouders, v.l.n.r. Peter de Vries, Erik van Hoften, Anita Sørensen en Jan-Hein de Vreede.

FOTO: JANNEKE BOOGAARD

Politiek Zaltbommel is eruit

Snelfietspad bij voorkeur via Waluwe

zaltbommel • Gijs van Leeuwen uit Houten wordt voorgedragen als wethouder voor de SGP in Zaltbommel. Namens de VVD is de nieuwe wethouderskandidaat Willem Posthouwer. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag worden de vier wethouders naar verwachting benoemd. De SGP-wethouderskandidaat Gijs van Leeuwen (1962) woont in Houten en was daar ruim twintig jaar raadslid en fractievoorzitter. Ook was hij ruim zes jaar algemeen bestuurslid van waterschap De Stichtse Rijnlanden. Nu is hij factievoorzitter in de Provinciale Staten van Utrecht. Hij werkt bij Intrakoop (de coöperatieve inkoopvereniging in de gezondheidszorg). Van Leeuwen is getrouwd en heeft zes kinderen en inmiddels ook één kleinkind. Hij mag als trouwambtenaar huwelijken sluiten en doet ook nog vrijwilligerswerk voor de Stichting Ontmoeting. Willem Posthouwer (1961) woont in Zaltbommel en stond op plaats 5 van de VVD-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij is getrouwd en vader van twee dochters. Hij is sinds 2006 werkzaam bij FrieslandCampina op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Hij was als bestuurslid betrokken bij de bouw van nieuwe schoolgebouwen van het Cambium College. Hij zet zich bij Avans Hogeschool in bij afstudeerverdedigingen en als lid van de Werkveld Advies Raad voor Technology Management. De portefeuille van Van Leeuwen is geconcentreerd rond ruimtelijke ordening. Posthouwer zal zich bezighouden met economie, verkeer, toerisme en kunst en cultuur. Kees Zondag (ZVV) blijft wethouder financiën en regionale zaken. Adrie Bragt (ChristenUnie) neemt zorg en welzijn (waaronder de Wmo) over van Simon Buwalda (CDA), die door de vorming van deze coalitie zijn plek in het college na ruim twee jaar moet afstaan. Han Looijen (VVD) gaf voor de verkiezingen al te kennen te stoppen.

zaltbommel • De snelfietsroute van station Zaltbommel tot station Den Bosch gaat waarschijnlijk lopen via de Oude Bosscheweg/Hogeweg. Het Zaltbommelse college stelt de gemeenteraad voor om het plan voor de fietsverbinding met dit voorkeurstracé verder uit te werken. Daarvoor is 10.000 euro nodig. De aanleg zelf kost in totaal 7,4 miljoen, waarvan 2,7 miljoen voor het traject op Zaltbommels grondgebied. Besluitvorming daarover volgt later. De aanleg zou in 2019 kunnen starten. Voor het Zaltbommelse stuk van de route waren vier varianten in omloop.

Via de Hogeweg rijden de meeste fietsers, dus is het effect van een snelfietspad daar het grootst. Bedrijven pleitten voor een route via de andere kant van de snelweg. Mogelijk wordt ter ondersteuning van het snelfietspad de route over met name het Van Voordenpark nog aangepakt. In Maasdriel was de route al duidelijk: via de brug bij Hedel. In Den Bosch heeft de variant die naar de ‘binnenstadkant’ van het station leidt de voorkeur boven één die aan de achterkant uitkomt. Er wordt grotendeels gebruik gemaakt van bestaande fietspaden. Verharding, verbreding en voorrang op krui-

singen maakt van de bestaande paden een ‘fietssnelweg’. De snelle fietsverbinding leidt er volgens onderzoeken niet toe dat veel meer mensen de fiets pakken. Wel wordt verwacht dat het aantal gewonden door ongelukken op de route met zeker een kwart omlaag kan. De afgelopen tien jaar vielen er zestien gewonden en vier doden op het tracé tussen Zaltbommel en Den Bosch. Naar schatting fietsen er bijna 22.000 mensen per dag via deze route naar hun werk of school en 53.000 voor recreatief gebruik. Janneke Boogaard

Van den Anker krijgt erepenning maasdriel • Gerard van den Anker (CDA) nam woensdag afscheid als wethouder in Maasdriel. “Ik heb twintig jaar met passie en plezier gewerkt.” Bij zijn vertrek kreeg de Hedelnaar een gouden erepenning van de gemeente Maasdriel. Het is de eerste

keer dat de penning, die vijftien jaar geleden werd ingevoerd, wordt uitgereikt. Van den Anker (46) was bijna twintig jaar actief in de lokale politiek. Hij was van 2002 tot 2010 en van 2014 tot 2018 wethouder in Maasdriel. In 2017 stond hij op plek 25 op de kandidaten-

lijst voor de landelijke CDA-fractie. Dat bleek niet hoog genoeg om een zetel in de Tweede Kamer te bemachtigen. “Ik wilde graag naar Den Haag, dat is niet gelukt, maar Zoetermeer ligt in elk geval een eind in de richting”, merkte hij in zijn afscheidstoespraak droog op. Daarmee refereert hij aan zijn nieuwe functie van voorzitter van de Nederlandse Fruittelers Organisatie. Naar verwachting wordt Van den Anker in juni benoemd. CDA-afdelingsvoorzitter Ernst van der Schans refereerde in zijn speech aan de fruitachtergrond van de scheidende wethouder. “De appel valt niet ver van de boom: ook zijn ouders zijn altijd heel betrokken bij de samenleving.” Na de speeches volgde een staande ovatie voor Van den Anker, die aangaf: “Ik denk dat het goed is voor mij en voor Maasdriel om deze stap te zetten en ruimte te maken voor vers bloed.” Er volgt geen afscheidsfeest; de Hedelnaar kiest ervoor om met stille trom te vertrekken.

• Gerard van den Anker nam woensdag afscheid.

FOTO: JANNEKE BOOGAARD

Janneke Boogaard


4

Woensdag 16 mei 2018

Wij maken voor u een grondwaterpuls van 63 mm voor € 299,- (All-in)  

Voor de vele blijken van belangstelling en medeleven betoond tijdens de ziekte en na het overlijden van onze lieve en zorgzame vader, schoonvader en opa

Ook voor al uw waterpompen

Johannes Cornelis Scherff

BHO Gereedschapshandel Tel. 03 45 68 24 29

zeggen wij u hartelijk dank. Kinderen en kleinkinderen

Well/Ammerzoden tel 073-5991111 info@jebe.nl www.jebe.nl

Brakel, mei 2018

Voor uw blijk van medeleven, zowel persoonlijk als schriftelijk, tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn innig geliefde vrouw, onze lieve zorgzame moeder, schoonmoeder en oma

VEILINGWEG 2 / 5328JB / ROSSUM / 0418512092

OP 17MEI START DE GROTE UITVERKOOP

A A R D B E I H A N G P O T / €3,00 1 2 K U I P P L A N J T E S / €10,00 5 0 P E R K P L A N T E N / €10,00 OPENINGSTIJDEN 9:00-12:00 / 13:00-17:00 / 18:30-20:00 Z AT E R DAG TOT 1 6 : 0 0 G E O P E N D

OP 2DE PINKSTERDAG ZIJN WE GESLOTEN Geert & Nel de Weert

• culinair aanbod oa hapjes, buffetten, barbecues • compleet verzorgde feesten aan huis of bedrijf • voor vrijblijvende informatie bel of mail

Ans Wolfers - Vos zeggen wij u hartelijk dank.

www.KeuKenidee.coM

H.M. Wolfers Kinderen en kleinkinderen

Keukens | Verbouwingen | Vloeren Renovaties | Vervanging van apparatuur Levertijden vanaf 3 weken Altijd een eerlijke netto prijs

Nederhemert, mei 2018

Tweede Pinksterdag geopend van 12.00 tot 16.00 uur

MET AANDACHT VOOR UW WENSEN ZORGEN WE SAMEN VOOR EEN PERSOONLIJK EN PASSEND AFSCHEID

Variksestraat 1b, Heerewaarden t 0487 820 230 e info@gijsvanwijgerden.nl i www.gijsvanwijgerden.nl

Veilingweg 1 | 5301 KM Zaltbommel | +31 (0)418-726991 | www.keukenidee.com

WAAROM NAAR BASISSCHOOL DE RANK? school. onze kleine groter op dt or w Je

BSO: buitenschoolse opvang in samenwerking met kinderdagverblijf ’t Schansje

Kleine klassen

Continu rooster (08:30 tot 14:30)

Eigen tablet vanaf groep 4

goede leerresultaten en zorg op maat

end: open ocht 1 juni 29 mei en

voorschool (2-4 jaar) met VVE

Veel ruimte en voorzieningen in en om de school WWW.PCBDERANK.NL

MOLENSTRAAT 50 KERKWIJK | WWW.PCBDERANK.NL | T. (0418) 64 22 59 | DIRECTIE@PCBDERANK.NL


5

Woensdag 16 mei 2018

Dierenasiel

Goed bermbeheer is nog niet zo eenvoudig regio • Er wordt volop geëxperimenteerd met het maaien van de bermen om bloemen en bijen zoveel mogelijk kansen te geven. Over de beste aanpak zijn de meningen nog verdeeld.

Berta is de naam van deze lieve vriendelijke enthousiaste jonge teef van 1 jaar. Berta is samen met haar broertje uit het buitenland naar het asiel gekomen omdat ze daar geen schijn van kans hadden op een baas. Berta is een enorme lieverd en dol op kroelen en knuffe­ len. Berta verblijft bij één van de gastgezinnen van het asiel waar ze al wat eerste dingen leert die een huishond moet weten. Denkt u het nieuwe baasje te zijn voor deze leuke lieve teef bel dan met het asiel: 0418-643129.

De gemeente Zaltbommel maaide onlangs alleen een strook van een meter langs de gemeentelijke wegen, plus plekken waar hoge planten het verkeer kunnen hinderen. Maar langs de N322 is alles gekortwiekt. ZVV heeft gevraagd of het Zaltbommelse college daarover wil overleggen met de wegbeheerder: de provincie.

Dan zijn er nog de dijktaluds, die vallen onder het waterschap. Menigeen schrok vorige week, toen de weelderig bloeiende bermen tussen Zaltbommel en Gameren plotseling kaal waren. Maar dat is bewust gedaan, legt Lotte Katee van Waterschap Rivierenland uit. “Dit stuk dijk maakt deel uit van een proef. We hebben gemaaid om juist een bloemrijke dijk te creëren. De planten die nu bloeien zijn eigenlijk de verkeerde: grassen, distels, brandnetels, fluitenkruid. Hierdoor is er geen ruimte voor de zomerbloeiers

zoals wilde marjolein en aardaker. Juist door vroeg te maaien, kunnen die wel groeien.” Ton van Balken van Natuurwacht Bommelerwaard heeft zijn vraagtekens bij de aanpak van het waterschap. “Op plekken waar veel ongewenste kruiden staan zoals distels en brandnetels is het goed vroeg te maaien, zodat het zaad zich niet kan ontwikkelen. Maar waar al een grote diversiteit is, zoals langs de dijk bij de Kloosterwiel, werkt het averechts. Dan kunnen immers de bijzondere planten zoals knautia, beemdkroon, mar-

jolein geen zaad vormen. De beste oplossing is natuurlijk maatwerk. Voor de bijen en vlinders moet je sowieso niet gaan maaien als er veel bloemen in bloei staan.” De natuurwacht wil in gesprek met het waterschap over het maaibeleid. Maasdriel gaat op verschillende momenten maaien om te zien wat het beste is. Het maaisel wordt afgevoerd, waardoor de grond verschraalt. Daarvan wordt een positief effect op de soortenrijkdom verwacht. Janneke Boogaard

Zwemvereniging Kerkdriel organiseerde op Hemelvaartsdag traditiegetrouw het ‘dauwzwemmen’. Lekker ravotten in het water, met na afloop chocolademelk en een krentenbol.

FOTO: LYA CATTEL

Waterweken kerkdriel • Oud-profwielrenner Erik Dekker, wethouder van Maasdriel Erik van Hoften en medewerkers van de gemeenten Maasdriel, Zaltbommel en GGD delen dinsdag 22 mei herbruikbare, opvouwbare waterzakken uit aan alle deelnemers van de avondvierdaagse.

Amivedi Amivedi is een landelijke vrijwilligers­ organisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Tel. 088-0064663 of www.amivedi.nl

VERMIST

Kater Pippi, cypers bruin/zwart gestreept met wit, 1 jaar, gecastreerd, gechipt. Is vermist sinds 7 mei uit de Nicolaas Hooijkaasstraat in Zuilichem.

GEVONDEN

Agapornis, groen met rood. Is gevonden op 8 mei in de Piekenwaardweg in Kerkdriel. Hangoor konijn, beige met bruin. Is gevonden op 13 mei in de Kruisstraat in Kerkdriel.

Wedstrijd voor modelvliegtuigen

Mijlpaal voor Maas-Waalweg

bruchem • Modelvliegclub The Flying Dutchman organiseert op zaterdag 19 mei een wedstrijd voor modelzweefvliegtuigen. Een motorloos zweefvliegtuig wordt omhoog getrokken door een modelvliegtuig met motor. Eenmaal op hoogte wordt de zwever losgelaten. Doel van de wedstrijd is om exact zes minuten in de lucht te blijven. Publiek is welkom om tussen 11:30 uur en 14:00 uur te komen kijken op het vliegveld van The Flying Dutchman aan de Kolkweg 5 te Bruchem.

regio • Het bestemmingsplan voor de verlenging van de Maas-Waalweg is af. Daarmee komt de aanleg weer een stap dichterbij. De weg loopt grotendeels over Maasdriels grondgebied en een stukje door de gemeente Zaltbommel. De colleges van beide gemeenten vragen de gemeenteraden nu om instemming met het bestemmingsplan. De voorbereidingen zijn overigens nog niet klaar. In het Maasdrielse deel Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken bij de Kamers van Koophandel.

Editie Bommelerwaard Oplage: 21.720 exemplaren Verspreidingsgebied Aalst, Alem, Ammerzoden, Bern, Brakel, Bruchem, Delwijnen, Est, Gameren, Hedel, Heerewaarden, Heeselt, Hoenzadriel, Hurwenen, Kerkdriel, Kerkwijk, Nederhemert (Noord en Zuid), Neerijnen, Nieuwaal, Ophemert, Opijnen, Poederoijen, Rossum, Varik, Velddriel, Waardenburg, Well, Wellseind, Zaltbommel en Zuilichem.

Uitgever/directie Het Kontakt Edities BV, Goudriaan Floor de Groot Kantooradres Het Kontakt Edities bv Zuidzijde 131 | 2977 ZE Goudriaan Telefoon (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 33 08 Postadres redactie Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan

wordt nog met ten minste drie agrariërs overlegd van wie de gemeente grond wil kopen voor de aanleg van de weg. Als ‘minnelijke verwerving’ niet lukt, wordt overgegaan tot onteigening. Naast de drie omwonenden met wie nog onderhandeld wordt, hebben vier anderen kritiek geuit op het ontwerpbestemmingsplan. Hun bezwaren gaan met name over de mogelijke geluidsoverlast van de nieuwe, drukkere weg. Het uitgevoerde verkeersonder-

zoek is al tien jaar uit. De gemeenten hebben naar aanleiding van deze zienswijzen nieuwe gegevens uit 2017 toegevoegd. Dat heeft geen gevolgen voor de haalbaarheid van het plan. Wethouder Han Looijen van Zaltbommel noemt de vaststelling van het bestemmingsplan ‘een heuglijk moment’. “De wens om de Maas-Waalweg te verlengen speelt al meer dan veertig jaar.” Janneke Boogaard

Advertentieafdeling Tel (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 33 08 advertentie.bommelerwaard@kontaktmediapartners.nl

Janneke Boogaard (06) 10 82 10 01 j.boogaard@kontaktmediapartners.nl Website www.hetkontakt.nl/regio/bommelerwaard

Advertenties Melanie van Hemert (06) 53 91 64 98 m.vanhemert@kontaktmediapartners.nl

Advertentietarieven Zie www.hetkontakt.nl of neem contact op met een van onze medewerkers. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena, Leerdam, Alblasserwaard, Vianen, Lek en IJssel Oost en West en Klaroen.nl. Inzendtermijn Advertenties tot dinsdag 08.00 uur Persberichten tot dinsdag 09.00 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg

Hoofdredacteur Rick den Besten Redactie Tel. (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 85 52 redactie.bommelerwaard@kontaktmediapartners.nl Redactie Britta Alink (06) 51 54 35 90 b.alink@kontaktmediapartners.nl

Meiden maken plan speelvoorziening zaltbommel • Drie leerlingen uit groep acht van De Leiboom hebben een plan voor een speelvoorziening overhandigd aan wethouder Kees Zondag. In februari waren de meiden met hun klas te gast op het gemeentekantoor. De uitleg over hoe een aanvraag in zijn werk gaat, zette het drietal aan tot actie. Zij haalden handtekening op, maakten een tekening en schreven een klein plannetje. De gemeente heeft laten weten er ‘serieus naar te gaan kijken’. Verspreiding Van de Meer / Gorinchem(0183) 63 80 55 www.vandermeerverspreiding.nl Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


6

Woensdag 16 mei 2018

Zonnepanelen en SDE+ subsidie

VOORNEMEN AANPASSEN UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFENVERORDENING 2019

Veel bedrijven hebben de SDE+ subsidie aangevraagd voor de exploitatie van een zonnepanelensysteem. Zodra de subsidie is toegekend, is er voor 15 jaar zekerheid dat de zonnepanelen geld gaan opleveren. Als de toekenning binnen is, is er nog even de tijd om de zonnepanelen te installeren. Dan komen er een aantal vragen: 1. Wat is op dit moment het beste systeem waarmee ik het hoogste rendement maak? 2. Wat kost het om ‘turn key’ het beste zonnepanelensysteem geïnstalleerd te krijgen? 3. Hoe staat het met de financiering? 4. Wat moet er elektrotechnische nog gebeu-

Het dagelijks bestuur van Avri is van plan om het Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening Avri 2019 vast te stellen. We passen het besluit aan omdat de Avri-gemeenten nieuw afvalbeleid hebben bepaald. Voordat dit definitief gebeurt, kunt u uw mening geven op artikel 6 en 7 van dit besluit.

HIERIN STAAT NU DAT:

· ·

Avri vanaf 1 januari 2019 het restafval van inwoners binnen de bebouwde kom niet meer aan huis ophaalt in een container. Inwoners brengen het restafval voortaan zelf naar een ondergrondse container in de buurt; Alleen inwoners buiten de bebouwde kom én inwoners van kleine dorpen met maximaal 144 woningen binnen de bebouwde kom de restafvalcontainer mogen houden. Avri leegt deze container vanaf 1 januari 2019 wel minder vaak (1 keer per 4 weken).

Wilt u het hele Uitvoeringsbesluit (inclusief de wijzigingen) en achtergrondinformatie bekijken? Dat kan op www.avri.nl/inspraak. De informatie ligt ook voor u klaar in het gemeentehuis. Meld u eerst bij de balie.

Stuur uw reactie schriftelijk aan Avri t.a.v. team Beleid, postbus 290 4190 CG Geldermalsen. Of stuur een e-mail naar info@avri.nl. Meld dat uw reactie gaat om de ‘Inspraak Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening 2019’. U kunt uw reactie ook telefonisch doorgeven aan het klantcontactcentrum van Avri, telefoonnummer 0345 58 53 53.

GEEF UW MENING

WIJZIGING AFVALSTOFFENVERORDENING 2014

De volledige tekst van de wijziging is te lezen op www.avri.nl/avri/downloads info@avri.nl www.avri.nl T. (0345) 58 53 53

Chrysanten kwekerij Linflowers 768 zonnepanelen van 325 Wp = 249.600 Wp Parallel geschakeld systeem van SolarEdge met duo optimizers en overspanningsbeveiliging Verwachte opbrengst: 224.123 kWh

Zonnepanelen, altijd een goed idee!

Avri is onderdeel van Regio Rivierenland, een samenwerkingsverband van de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Neder-Betuwe, Lingewaal, Maasdriel, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel.

De zonnepanelen specialist uit Zaltbommel!

En wat gebeurt er na 15 jaar Met de SDE+ subsidie heb je de komende 15 jaar zekerheid van inkomsten. Niemand kan 15 jaar vooruit kijken, maar een systeem dat over 15 jaar nog goed functioneert is altijd geld waard. De zonnepanelensystemen die Solar Duurzaam Nederland levert zijn ontworpen om 25 jaar of langer mee te gaan.

17 mei

Maak een vrijblijvende afspraak met de adviseurs van Solar Duurzaam Nederland voor een gratis advies op maat. Valeton 4A1 5301 LW Zaltbommel

09.00 - 18.00 uur

RENDEMEN

T

www.soldu.nl

twe e we e ke n de n OUT

ZOME LET MET RTREN DS! to

t 0 % kor8 ting !

zaterdag

donderdag

09.00 - 21.00 uur

09.00 - 17.00 uur

09.00 - 18.00 uur

19 mei

12,5%

Bel 0418 683 612 of plan uw eigen afspraak in op www.soldu.nl.

T 0418 683 612 E info@soldu.nl

vrijdag

18 mei

Benieuwd wat er bij u mogelijk is? Wilt u weten wat er met zonnepanelen in uw situatie mogelijk is? Maak vrijblijvend een afspraak met de adviseurs van Solar Duurzaam Nederland. Bel met 0418 683 612 of plan uw eigen afspraak in op www.soldu.nl.

BENIEUWD NAAR UW RENDEMENT?

N E D N E DUIZ ERARTIKELEN ZOM JOUW ! N E K R N VA RIETE ME FAVO donderdag

Dit zijn allemaal vragen die de adviseurs van Solar Duurzaam Nederland de afgelopen maanden van ondernemers met SDE+ subsidie voorgelegd hebben gekregen. Het is voor hun de uitdaging om specifiek voor de situatie van de betreffende ondernemer een advies uit te brengen, zodat de ondernemer weet wat voor zijn of haar situatie de beste oplossing is.

HOE?

Dit zijn wij wettelijk verplicht op grond van Wij vragen u vriendelijk om zowel in de artikel 10.26 tweede lid van de Wet milieubrief, de e-mail of het telefoongesprek beheer omdat we met het nieuwe besluit uw naam, adres en telefoonnummer te Het Algemeen Bestuur van Regio Rivierenland heeft in haar vergadering van het restafval niet meer bij iedereen aan melden. Met uw telefoonnummer kunnen 12 februari Afvalstoffenverordening Rivierenland 2014 als gewijzigd huis ophalen.2014 Stuurdeuw reactie binnen wijRegio contact met u opnemen we vragen om strafrechtelijk te kunnen tegenhebben zwerf-over en straatafval. 6 weken na dit bericht aan onsoptreden op. uw reactie.

Meersteeg 15 Postbus 290 4190 CG Geldermalsen

ren om de SDE+-subsidie daadwerkelijk te kunnen incasseren? 5. Kies ik voor een sterke regionale leverancier of heb ik beter gevoel bij een landelijke partij? En hoe zit het dan met de garanties?

24 mei

vrijdag

25 mei

09.00 - 21.00 uur

www.bm-outlet.nl Molenkade 15 | 4271 AE Dussen | T 0416-391230

zaterdag

26 mei

09.00 - 17.00 uur


Gemeentenieuws Informatiepagina van de gemeente Zaltbommel ■ week 20, woensdag 16 mei 2018

Bestrijding eikenprocessierups gestart De eikenprocessierups komt al een aantal jaren voor in onze gemeente. Hoewel dat nog niet tot grote problemen heeft geleid, waarschuwen wij u ook dit jaar voor de aanwezigheid van de rupsen.

RAAK DE BERENKLAUW NIET AAN

Kijk uit voor de reuzenberenklauw In het voorjaar rukt de reuzenberenklauw weer op. Contact met de brandharen op de steel en met de sappen van de plant veroorzaakt irritatie. Raak de plant niet aan en waarschuw kinderen voor de plant. Ziet u een reuzenberenklauw in de openbare ruimte? Geef dit aan ons door via 14 0418 of via info@zaltbommel.nl. Na een melding beoordelen we de locatie. Deze plant, van wel twee tot vijf meter hoog, heeft een rood gevlekte dikke stengel, enorme bladeren en witte bloemschermen soms wel zo groot als een paraplu. Verwijderen reuzenberenklauw Wij verwijderen de reuzenberenklauw op openbaar terrein waar inwoners met de plant in aanraking kunnen komen. Bijvoorbeeld langs fiets- en wandelpaden of speelplaatsen. Een berenklauw die in een park, een plantsoen of aan de slootkant op enkele meters van een fiets- of voetpad staat, laten we in principe staan. Gewone berenklauw blijft in principe staan In Nederland zijn twee soorten berenklauw: de reuzenberenklauw en de gewone berenklauw. In onze gemeente komen beide soorten voor. De gewone beren-

klauw lijkt sterk op de reuzenberenklauw, maar is aanzienlijk kleiner van formaat. Die wordt maximaal twee meter hoog en heeft geen rode vlekken op de stengel. De gewone berenklauw geeft aanzienlijk minder klachten dan de reuzenberenklauw. Deze plant laten we daarom staan. Verwijdert u zelf een reuzenberenklauw uit eigen tuin? Draag dan beschermende kleding en handschoenen. Verwijder de berenklauw bij voorkeur vóór de bloei en voer het af in de groenafvalbak. Voer de bloemen met zaden bij voorkeur af in de grijze afvalbak. Meer informatie over hoe u de plant het beste kunt verwijderen leest u op onze website. Berenklauw aangeraakt? Spoel dan meteen overvloedig met koud tot lauw water en bedek de huid na het afspoelen tegen zonlicht. Vermijd de zon gedurende een week. Ga naar de huisarts zodra er huidletsel te zien is of als u sap in uw ogen of mond heeft gekregen.

Waarom deze waarschuwing? De eikenprocessierups heeft wel 700.000 tot 1 miljoen brandharen met weerhaakjes. Deze brandharen dringen gemakkelijk de oppervlakkige lagen van de huid, ogen en luchtwegen binnen. Het aanraken van de haren veroorzaakt jeuk, bulten en mogelijk brandwonden. Bij inademing van de haren ontstaat irritatie van de luchtwegen. Heeft u de rupsen of brandharen aangeraakt? Was uw huid goed en spoel uw ogen met water. Neem bij ernstige klachten contact op met uw huisarts. Wat doet de gemeente? Vanwege het risico voor de gezondheid vernietigen wij de rupsen en nesten op openbaar terrein. Op particuliere en andere terreinen is de eigenaar hier zelf verantwoordelijk voor. Ziet u de eikenprocessierups? Raak de rupsen of nesten niet aan en geef de locatie aan ons door via telefoonnummer 14 0418. Meer informatie vindt u op onze website.

Volg ons op sociale media! www.facebook.com/gemzaltbommel www.twitter.com/gem_zaltbommel www.instagram.com/gem_zaltbommel linkedin: gemeente Zaltbommel

Uitgelicht

Voor meer informatie belt u ons via 14 0418 of kijkt u op onze website www.zaltbommel.nl.

Voorafgaand aan deze bijzondere raadsvergadering - om 19.50 uur - ondertekenen de fractievoorzitters van de vier nieuwe coalitiepartijen het akkoord. Gemeenteraad | 17-05-2018 Aanvang 18:00 Stadhuis aan de Markt te Zaltbommel 1 Opening 2 Vaststellen van de agenda 3 Ingekomen stukken en mededelingen 4 Regionale samenwerking / Gemeenschappelijke Regelingen 5 Vragenhalfuur en andere rechten van de raadsleden Debat 6 Ondernemersfonds bedrijventerreinen 7 Vaststellen van het uitvoeringskrediet en PvA huisvesting arbeidsmigranten 8 Vaststellen besluitenlijst vorige raadsvergadering 9 Sluiting Bijzondere Gemeenteraad | 17-05-2018 Aanvang 20:00 Stadhuis aan de Markt 1 Opening 2 Vaststellen van de agenda 3 Toelating nieuw raadslid 4 Beëdiging nieuw raadslid 5 Benoeming burgerleden 6 Beëdiging burgerleden 7 Benoeming voorzitters carrousel 8 Aanwijzing plaatsvervangend voorzitter van de raad 9 Verslag (in)formatieproces door de heer Geert Bok 10 Bestuursakkoord 2018-2022 11 Voordracht kandidaat wethouders 12 Presentatie kandidaat wethouders 13 Benoeming wethouders 14 Beëdiging wethouders 15 Afscheid vertrekkende wethouders 16 Sluiting Belangstellenden zijn van harte welkom! Webcast: zaltbommel. raadsinformatie.nl

Kent u iemand die een lintje verdient? Kent u iemand die zich al minimaal vijftien jaren achter elkaar inzet voor onze maatschappij, bijvoorbeeld als vrijwilliger? Dan mag u deze persoon voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Kijk op www.lintjes.nl voor de belangrijkste voorwaarden. Is het uw bedoeling dat de persoon die u in gedachten heeft de Koninklijke Onderscheiding tijdens de zogenoemde ‘Lintjesregen’ op vrijdag 26 april 2019 ontvangt? Dien uw voorstel dan uiterlijk 15 juni 2018 in bij burgemeester Rehwinkel.

Nieuws uit de Raad Reguliere en bijzondere raadsvergadering op donderdag 17 mei

www.zaltbommel.nl

www.zaltbommel.nl/nieuwsoverzicht

Gewijzigde openingstijden

Vraag op tijd subsidie voor 2019 aan

Volgende week is ons gemeentekantoor gesloten op Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei. Op donderdag 24 mei is het gemeentekantoor tussen 12.00 en 14.30 uur in verband met een personeelsbijeenkomst gesloten

Wilt u voor uw organisatie voor 2019 subsidie aanvragen? Doe dit dan vóór 1 juni 2018. Om subsidie te krijgen moet uw organisatie aan voorwaarden voldoen. Meer informatie hierover vindt u op onze website.

Gemeente Zaltbommel Hogeweg 11, 5301 LB Zaltbommel Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel Telefoon: 14 04 18 www.zaltbommel.nl info@zaltbommel.nl Twitter: @gem_zaltbommel Facebook: gemeente Zaltbommel Openingstijden: U bezoekt onze loketten op afspraak. Kijk voor meer informatie op www.zaltbommel.nl/openingstijden Ontwerp en redactie: gemeente Zaltbommel Fotografie: gemeente Zaltbommel


%

50

Week 20 • Prijzen en aanbiedingen zijn geldig van zondag 13 mei t/m zaterdag 19 mei 2018 kilo 5.98

KORTING+

Beenham

Week 20 • Prijzen en aanbiedingen zijn geldig van zondag 13 mei t/m zaterdag 19 mei 2018

1

Week 20 • Prijzen en aanbiedingen zijn geldig van zondag 13 mei t/m zaterdag 19 mei 2018

alle soorten, per 500 gram

Flowp bij 1 be ack enh am

5.99 2.99 Senseo koffiepads

3 zakken à 36 stuks Senseo koffiepads

+1

12.57-12.87

3 zakken à 36 stuks

12.57-12.87

33STUKS STUKS

+1

8. 99 99

Flowpa bij 3 za ck kken

% % 50

50

Week 20 • Prijzen en aanbiedingen zijn geldig van zondag 13 mei t/m zaterdag 19 me

Hollandse AA asperges

Beenham

zak 500 gram

alle soorten, per 500 gram

3.99

Beenham

500 GRAM

5.99 2.99 Beenham

alle soorten, per 500 gram

5.99 2.99 alle soorten, per 500 gram

2.Beenham

5.99 2.99

99

Stoney Creek

35.94 17.97

5.99 2.99

506 3

3.99

Bavaria bier 5 kratten à 12 x 30 cl

31.95 19.17

2.

Stoney Creek

99 Beenham

%

50

35.94 17.97

5.99 2.99

kilo 5.98

6=3 KORTING

wit, rosé of rood Australië, 6 flessen à 75 cl

alle soorten, per 500 gram

2.

3.99

2.

5.99 2.99

500 GRAM

Stoney Creek

99

zak 500 gram

VOORDEEL

alle soorten, per 500 gram

500 GRAM

Hollandse AA asperges

kilo 5.98

Beenham

3.99

zak 500 gram

Flowp bij 1 be ack enh am

KORTING

zak 500 gram

S

kilo 5.98

KORTING

Hollandse AA asperges

Hollandse AA asperges

% =

kilo 5.98

+1 KORTING

wit, rosé of rood Australië, 6 flessen à 75 cl

alle soorten, per 500 gram

99

Week 20

Flowp bij 1 be ack enh am

+1

Flowp ack bij 3 za kken

8.

500 GRAM

+1

Flowp bij 1 be ack enham

wit, rosé of rood Australië, 6 flessen à 75 cl

35.94 17.97

VOORDEEL

6=3 VOORDEEL

Hollandse AA asperges S

Hollandse AA asperges

32

zak 500 gram

+ 3.99

Stoney Creek wit, rosé of rood Australië, 6 flessen à 75 cl

35.94 17.97

500 GRAM VOORDEEL

2.

99

6=3

zak 500 gram

3.99

VOORDEEL

500 GRAM

2.

99

Stoney Creek wit, rosé of rood Australië, 6 flessen à 75 cl

35.94 17.97

EMTÉ BRAKEL Molenkampsweg 3 snel en makkelijk vanaf de

N322-rotonde Brakel

6=3 VOORDEEL


9

Woensdag 16 mei 2018

Feestweek • Opijnen vierde rond Hemelvaart het traditionele dorpsfeest. Eén

Afscheid • Carnavalsband De Mispelkrakers maakte er zaterdag nog één keer

van de hoogtepunten was de optocht op vrijdag. Op donderdag was er de jaarmarkt. De kinderen konden vrijdag ook nog komen knutselen en zaterdag werd er een zeskamp georganiseerd. FOTO: LYA CATTEL

een groot feest van in sporthal De Ring in Zaltbommel. De kapel heeft na 46 jaar besloten te stoppen, omdat er niet genoeg nieuwe aanwas is.

VIP-concert • Zo’n vijfhonderd gehandicapten en hun begeleiders genoten

Zonnelied • De hele maand mei is er in zorgcentrum Het Zonnelied in Ammerzoden aandacht voor het oude Zonnelied, lang geleden geschreven door Franciscus van Assisi. Afgelopen week kwamen kinderen van De Schakel op bezoek met een lied en tekeningen. FOTO: WIM VAN DEN BOGAARD

zaterdagmiddag in de Kindertuin in Zaltbommel van Nederlandstalige hits van verschillende bekende artiesten. De eerste editie van het Shamajo VIP-concert op deze locatie krijgt volgend jaar zeker een vervolg. FOTO: SHAMAJO

Facebook-schandaal maakt weinig indruk regio • Privacyschandalen of niet, slechts vijftien procent van de panelleden van TipBommelerwaard.nl die vragen over social media beantwoordden, overweegt te stoppen met Facebook of andere kanalen. Zes op de tien panelleden zijn niet onder de indruk van het nieuws dat Cambridge Analytica oneigenlijk gebruik maakte van de gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers. De oproep van Arjen Lubach om ervan af te stappen deed de meeste respondenten dan ook niks. De oplossing is simpel volgens dit panellid: “Ieder weldenkend mens weet dat hij zo min mogelijk persoonlijke gegevens via het internet (op wat voor manier dan ook) moet delen.” Facebook is de meest gebruikte vorm van social media, 69 procent van de 180 respondenten heeft een account. LinkedIn wordt door 42 procent gebruikt, Instagram door 31 procent en

Twitter door 25 procent. Van de panelleden die reageerden geeft 21 procent aan niet actief te zijn op social media. Bijna tweederde van de respondenten heeft liever persoonlijk contact dan via social media. Maar vooral voor mensen die wat verder weg staan, zowel qua band als qua afstand, wordt de meerwaarde van contact via Facebook of twitter gevoeld. “Ik kan het contact met de familie en vrienden in de hele wereld juist via social media onderhouden! Ben er blij mee”, antwoordt iemand. TipBommelerwaard.nl is een panel van ruim achthonderd mensen in de Bommelerwaard. Ook meepraten over actuele, vaak lokale onderwerpen? Aanmelden kan via de website.

tip BOMMELERWAARD.nl Meedenken • Meepraten

FOTO: LYA CATTEL

Bommels team naar landelijke scoutingwedstrijd regio • Zes jongens uit Zaltbommel en omstreken streden afgelopen weekend namens Scouting St. Martinus hard tijdens de regionale scouting wedstrijd (RSW) in Berlicum. Het Superieure Evolutie Team, zoals ze zich hadden gedoopt, bouwde een prachtige kampkeuken en liep een lange hike op zaterdag. Hierna hebben de Bommelaren een blok creatief bezig moeten zijn door onder andere een nieuw volkslied te schrijven. Ook hebben ze op het gebied van sport en spel top gepresteerd; dit blok wisten ze te winnen. Overall moesten ze genoegen nemen met de derde plaats. Daarmee hebben ze wel een ticket bemachtigd voor de LSW, de landelijke scoutingwedstrijden. De laatste keer dat een jongenspatrouille van St. Martinus dit mocht was in 1998. Wie weet, misschien hebben ze genoeg reserves achter de hand voor komend weekend, wanneer de LSW plaatsvindt?

Avond over Zuidwestboog GELDERMALSEN • Ondanks verzet van gemeenten Geldermalsen, Neerijnen, Zaltbom-

mel, Maasdriel en ‘s-Hertogenbosch lijkt staatssecretaris Stientje van Veldhoven de komst van de zogenaamde Zuidwestboog bij Meteren door te willen zetten. De staatssecretaris heeft in een recent werkbezoek aangegeven dat nut en noodzaak van de aanleg voldoende is aangetoond. De Zuidwestboog zal een hoogte hebben van zo’n 20 tot 25 meter. Volgend jaar valt het definitieve besluit. Daarop vooruitlopend is er in het gemeentehuis van Geldermalsen dinsdag 22 mei vanaf 20:00 uur een beeldvormende bijeenkomst over de Zuidwestboog, zowel politici en bewoners uit Lingewaal, Geldermalsen en Neerijnen zijn hiervoor uitgenodigd.

Puddingbroodjes voor Alpe d’HuZes

Collecteren voor het Oranje Fonds

nederhemert • In Nederhemert worden vrijdag huis aan huis puddingbroodjes verkocht. Met de opbrengst willen de initiatiefnemers dorpsgenoot Gerrit Robbemondt steunen, die dit jaar meedoet aan Alpe d’HuZes, de sponsortocht van KWF Kankerbestrijding. Robbemondt steunde bij de editie van 2014 als voorzitter van de oranjevereniging Team Nederhemert. De puddingbroodjes kosten 6,00 euro per doosje van vier stuks.

zaltbommel • In Zaltbommel wordt van 22 tot en met 26 mei gecollecteerd voor een socialer Nederland. Twee organisaties uit Zaltbommel doen deze week mee aan de Oranje Fonds Collecte. Met de opbrengsten steunen zij projecten die bijvoorbeeld eenzaamheid en armoede bestrijden in Gelderland. Daarnaast kunnen zij hiermee hun eigen organisaties draaiende houden: de helft van de opbrengst mag een vereniging houden voor de eigen doelstelling.


instant BBQ

grill met kolen 31x24x5 cm

128 onze nieuwe weekactie Colgate tandpasta diverse varianten o.a. advanced white 50/100 ml

designblok

Spectrum verf

diverse varianten 30.5 cm 30 vel

papierblok of penseelstiften

1 l = 19.80/9.90

0.74

tandenborstels 4-pack

zijdeglans, hoogglans of mat watergedragen, sneldrogend diverse kleuren 750 ml

verfkwast patentpunt nr. 12 nr. 14 nr. 16

0.59 0.79 1.09

1 l = 6.60

1.44 topkwaliteit

099

199

heren outdoor broek Green Boots met handige zakken en ritsen graszaad diverse kleuren gazon, sport & speel 1 kg voor 50 m2

polyester maten m-xl

495 balkonbak rattan

Bestway zwembad

met 2 haken 58x19x15 cm

metalen buizenframe 300x201x66 cm

herstelgazon

1.48 ideaal voor wandelen

695

298

5300

Silan wasverzachter

Trust powerbank

dames hemdjurk

diverse geuren 40 wasbeurten 1 liter

2 USB-poorten

Persil wasmiddel 77 wasbeurten 5 liter 1 l = 1.99

diverse varianten katoen/polyester maten s-xl meisjes maten 110-152

2.49

9.95

zomer speelset 19-delig in rugzak

4.73

Nivea deodorant of douchegel diverse varianten deoroller 50 ml, deospray 150 ml of douchegel 250 ml

599 bad- en douchecreme 750 ml 1 l = 3.17

2.38

1 l = 27.60/9.20/5.52

16.000 mAh

179

1495

dames shortama

dekbedovertrekset

diverse kleuren katoen maten s-xl

449

sneakersokken wit, zwart of zwart/roze polyamide tactel/ polyamide/ elastaan maten 35-46

diverse varianten katoen 140x220 cm 200x220 cm 240x220 cm

138

10.95 12.95

Spilbergen koffer cabin size zilver of goud, ABS/PC 46x33x21 cm 56x38x25 cm 66x45x28 cm

24.95 34.95

2 paar

telescopische wasborstel

met regulator, 3 opzetstukken, max. werkhoogte 3.8 meter voor het reinigen van bijv. terras, muur of auto

399

heren maten m-xxl

4.99

thee-of keukendoek diverse varianten katoen theedoek 65x65 cm keukendoek 50x50 cm

solarlamp spiraal metaal diverse kleuren 21x21x28 cm

4-delig

795

super sterk

099

299

Aanbiedingen geldig van woensdag 16 mei t/m dinsdag 22 mei 2018 Altijd op de hoogte blijven van acties en nieuwe producten met onze nieuwsbrief. Meld u aan op action.com/newsletter

1995 www.action.com

NL - Alle prijzen zijn in Euro. Zet- en drukfouten voorbehouden.

179

698


DE SPECIALIST IN UW REGIO

2e Pinksterdag

MAANDAG

21MEI

WWW.REDDYKEUKENSVEEN.NL

GEOPEND VAN 12:00 TOT 17:00 U

TOT

” 55 CM 9 13

500,-

CASHBACK*

150,-

VOORDEEL

INBOUW

55C7V norm aa 200,- CASH l 1999,BACK*

1799,-

E-KLASSE

A

E-KLASSE

A+++

NA 150,-* INBOUWVAATWASSER G4262SCVI ACTIVE

LG OLED V ANAF

REFUND

749,-

Volledig intergreerbaar. Comfort rekuitvoering: uw vaatwerk eenvoudig en veilig plaatsen voor optimale resultaten. Besteklade. 14 couverts.

STUNTPRIJS

4K OLED TV OLED55C7V

1199,-

Ultra HD, Display technologie: OLED, Beeldscherm vorm: Flat. Smart TV. Beeldverhouding: 16:9. DVB-C,DVB-S2,DVB-T2. tuner Wi-Fi, Ethernet LAN. TOT 500,- EURO CASHBACK VOORDEEL OP LG OLED 4K MODELLEN.*

49,-

SENSEO KOFFIEZETTER HD6553

45,-

Keuze voor 1 of 2 kopjes Senseo-koffie. Automatische uitschakeling. Vaatwasmachinebestendige onderdelen.

*Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

Snelle levering en service g aan huis. U hoeft nooit lan

De grootste inbouwspecialist van de regio.

te wachten!

Voor uw nieuwe of bestaande keuken, gebruiksvriendelijke inbouwapparatuur, precies afgestemd op uw wensen en eisen.

Meer dan 150 inbouwapparaten

Uw aankopen ingebouwd!

Reparatie Binnen 1 werkdag bij u thuis!

Installatie

• Deskundig advies op maat • Vakkundige montage eigen monteur • Deskundige uitvoering

Vakkundige installatie!

Bezorging

Smartphone stuk!? Tablet Laptop iPhone Samsung

Ons Serviceteam r! staat voor u klaa

Reparatie Servicepunt voor smartphone laptop en tablet • Meeste reparaties binnen 30 minuten • Klaar terwijl u wacht* * Mits onderdeel op voorraad.

Binnen 1 werkdag bezorgt!

Electro World Veen

Volg onze activiteiten via facebook!

Bagijnhof 19, Veen - tel. 0416 691221 - www.electroworldveen.nl - veen@electroworld.nl

Wij repareren alle grote merken!

Reparatie van apparatuur, ook wanneer u die elders heeft gekocht!

BEL DIRECT 0416-691221

Prikkelbare maag of darmen? Geneesmiddel Iberogast helpt!

Soms is het zo’n dag. Maagpijn. Onrustige of verkrampte darmen. Last van je maag. Vaak een vol of opgeblazen gevoel. Natuurlijk: maag- en darmklachten hebben we allemaal weleens, zeker als onze maagdarmpassage van voedsel verstoord is. Maar hoor jij tot de ongeveer 3,5 miljoen Nederlanders voor wie het vaker een probleem is? Dat kan je dag goed verstoren. Zeker als de oorzaak van je klachten onbekend is. Komt het je bekend voor? Houdt het je meer bezig dan je prettig vindt? Gelukkig is verlichting van je maagklachten en darmklachten mogelijk. Of je nu last hebt van één of meerdere klachten tegelijk. Geneesmiddel normaliseert de maag- darmpassage Maagklachten en darmklachten kunnen impact hebben op je dagelijkse leven. Wanneer je maag en darmen van slag zijn, denk dan aan Iberogast. Iberogast is natuurlijk. Een geneesmiddel met 9 geneeskrachtige kruiden, die samen de maag-darmpassage normaliseren. Iberogast verlicht niet alleen effectief maagklachten, maar ook darmklachten. En dat is prettig als je last hebt van meerdere klachten, zoals maag- en darmkrampen, maagpijn, misselijkheid, vol gevoel en maagzuur.

Iberogast feiten: 1. Geregistreerd geneesmiddel met bewezen effectieve werking 2. Natuurlijk; bevat 9 geneeskrachtige kruiden 3. Verlicht meerdere maag- én darmklachten (tegelijk) 4. Nr. 1 in Duitsland: meest verkochte product bij maag- en darmklachten* 5. Verkrijgbaar vanaf €8,90*** bij drogisterij of apotheek

Ervaar in 2 weken of het ook voor jou werkt!

Bewezen effectieve verlichting Iberogast is geregistreerd als geneesmiddel. Aan deze registratie ligt wetenschappelijk bewijs ten grondslag. Ook prettig om te weten is dat Iberogast, bij gebruik volgens de bijsluiter, zeer zelden bijwerkingen kent. Interacties met andere geneesmiddelen zijn niet gerapporteerd. Niet voor niets is Iberogast al meer dan 55 jaar op de markt en in Duitsland één van de meest verkochte producten voor maag- en darmklachten*.

Ervaar de werking Het gebruik is simpel. Twintig druppels oplossen in water of vruchtensap en

driemaal daags innemen. De werkingssnelheid verschilt van persoon tot persoon. Het kan zijn dat je snel van je klachten af bent. Als je klachten toch aanhouden, kun je Iberogast met een gerust gevoel een langere periode gebruiken om je maag en darmen tot rust te brengen. Het is aan te raden om Iberogast 2 weken te gebruiken om te zien of het ook voor jou werkt. ** *

Iberogast is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar en is verkrijgbaar v.a. € 8,90 (consumentenadviesprijs). Iberogast is zonder recept verkrijgbaar bij drogisterij en apotheek.

IMS Scanning data OTC market Germany 2016 ** Raadpleeg een arts als de symptomen na 2 weken nog niet geheel zijn verdwenen of verergeren. *** Consumentenadviesprijs Lees voor gebruik de bijsluiter Koag-nr. 80-0518-0631


zaterdag 19 mei Vroege Vogel actie Van 8 tot 9 uur:

korting op de hele collectie*

Van 9 tot 10 uur:

korting op de hele collectie*

Voor iedere Vroege Vogel hebben wij een gratis ontbijtje klaar staan! (op=op) *geldt niet op maatkostuums, basis artikelen en in combinatie met andere aanbiedingen

Boschstraat 20, ZaltBommel • tel. 0418 - 512 579


13

Woensdag 16 mei 2018

Na 50 jaar weg bij de veiling ZALTBOMMEL • Lia van Hemert uit Haaften is op woensdag 2 mei met pensioen gegaan, na vijftig jaar trouwe dienst bij Veiling Zaltbommel. Op 16-jarige leeftijd begon zij als tuindersdochter met een baan als telefoniste en receptioniste bij de veiling. Die functie vervulde ze een halve eeuw lang. Kopers en telers zullen er vast aan moeten wennen dat ze Lia eerste aanspreekpunt voortaan moeten missen. In de begintijd van haar carrière waren er nog ruim honderd groente- en fruitveilingen in Nederland. Daar zijn er maar een handjevol van overgebleven. Bestuur en collega’s zijn Lia erg dankbaar voor haar trouwe inzet.

Poldermenu verbindt producenten zaltbommel • Bij La Provence namen telers en kwekers uit de streek vorige week een voorproefje van de polderlunch. De ontmoeting tussen de producenten leverde geanimeerde tafelgesprekken op. Paddenstoelen, frambozen, slakken, snijbiet: chefkok Luc van Iersel verwerkt al deze ingrediënten in over-

heerlijke gerechten. Zoals in de polderlunch, een zesgangenmenu met een verhaal. Dat verhaal vertelden ruim tien producenten vorige week zelf. Henk Biesters van Anguilla vangt rivierbaars in de Maas en Waal en paling in de Vinkeveense plassen. “Luc wilde graag baarzen, maar die mogen we in deze periode van het jaar niet vangen. Dus wer-

den het Amerikaanse rivierkreeften, voor ons eigenlijk bijvangst. Het is prima om die op te eten, want ze vormen in Nederland een plaag.” Gecombineerd met bietenblad en asperges van De Sterregaard in Hedel is het gerecht een streling voor oog én tong. Net als het hoofdgerecht met onder andere een gehaktballetje klaargemaakt in Bommelaar Bier en een

Weg vrij voor vijf huizen Dorpsstraat BRUCHEM • Er kunnen vijf huizen gebouwd

worden op de plek van de voormalige fietsenwinkel aan de Dorpsstraat 55 in Bruchem.

Het pand stond lange tijd leeg na het overlijden van de eigenaar en is vorig jaar gesloopt. In juni werd een inloopbijeenkomst georganiseerd waarbij de schetsplannen voor de te bouwen woningen positief werden ontvangen. Omwonenden hebben ook geen kritische noten geplaatst bij het ontwerp-bestemmingsplan. Daarom gaat de gemeenteraad nu het bestemmingsplan goedkeuren, zodat de bouw van start kan gaan.

• Patron cuisinier Luc van Iersel ziet 'zijn' streekproducenten genieten.

Wethouder slaat eerste paal Mainfreight zaltbommel • Wethouder Adrie Bragt slaat vandaag (woensdag) de eerste paal van het distributiecentrum voor Mainfreight. De raad moet nog wel beslissen over opslag van gevaarlijke stoffen. In het vierde kwartaal van dit jaar wordt op De Wildeman een distributiecentrum van 50.000 vierkante meter opgeleverd op een perceel van negen hectare. De gemeente Zaltbommel is er blij mee. Bragt: “De komst van Mainfreight betekent een forse impuls voor de regionale werkgelegenheid en bewijst dat bedrijventerrein De Wilde-

man een geweldige vestigingslocatie voor logistieke bedrijven is.” Mainfreight slaat consumentenproducten op zoals shampoo en deodorant. Omdat het om grote hoeveelheden gaat, valt de opslag onder het Besluit risico’s zware ongevallen. Volgens het bestemmingsplan voor De Wildeman II - het nieuwe deel, waar onder andere Mainfreight komt zijn bedrijven uit die categorie niet toegestaan. De gemeenteraad kan daarvan wel afwijken. Volgens het college is dat verantwoord. Een verklaring van geen bezwaar door de raad is nodig voordat de provincie de vergunning kan verlenen.

2e Pinksterdag geopend van 09:30-17:00 uur! ZOMERBLOEIERS IN HANGPOT Diverse soorten

zaltbommel • IJs, koffie, gezelligheid. Die tekst op het raam vat goed samen wat er te beleven valt bij Hygge in de Boschstraat. Hygge is Deens voor diezelfde gezelligheid. Bij de Denen zit ‘m dat niet in allerlei tierlantijntjes, maar in een eenvoudige frisheid. Die sfeer hebben Bart en Piek Wei Leijten dan ook gecreëerd in hun nieuwe ijs- en koffiesalon in de Bommelse binnenstad. “In april zijn we zonder tamtam van start gegaan in de weekends, zodat we een beetje konden proefdraaien en zien welke smaken ijs mensen het lekkerst vinden”, vertelt ijsmaker Bart. Vooral de witte chocola, oreo en citroen kregen lovende reacties. “Bij ons smaakt citroen niet naar snoepgoed, maar naar... citroen”, lacht Bart. Hij maakt alle ijssoorten zelf, op basis van room of fruit. “Ik heb al contacten met een kersenteler: in het seizoen gaan we zeker kersenijs maken met vruchten uit de streek.” Piek Wei: “Omdat we alles vers maken, zijn we flexibel. Tips van klanten proberen we soms dezelfde dag nog uit. Dat wordt gewaardeerd, merken we.” Bart is altijd al een groot liefhebber geweest van ijs en besloot uiteindelijk de pittige opleiding tot ambachtelijk ijsbereider te volgen. Piek Wei kun je

REGIO • Regionaal Bureau voor Toerisme

or

7,99

Aanbieding is geldig tot en met maandag 21 mei

Honddijk 11 • Culemborg T: 0345 512136 I: www.tuincentrumvandenhurk.nl OPENINGSTIJDEN ma: 9:30-17:00 • di t/m do: 9:30-18:00 vrij: 9:30-20:30 • zat: 9:00-17:00 zo: gesloten

Janneke Boogaard

‘IJs is ook heerlijk bij koeler weer’

Privacywet voor toerismesector

o van 12,99 v

FOTO: CYNTHIA BRANDWIJK

smaakvolle paddenstoel van Paddestoelenrijk uit Rossum. De boter van Den Eelder uit Well combineert weer prachtig met de eetbare bloemen van Look & Taste in Bruchem. De kwekers, telers, de wijnspecialisten van Luuc van Boort en het team van La Provence horen elkaars toelichtingen vol belangstelling aan. Behalve de streek is er nog iets wat hen verbindt: passie voor hun vak. Aan tafel ontstaan dan ook spontaan de leukste gesprekken. De wijnbouwer die op natuurvriendelijke wijze slakken wil weren gaat te rade bij de slakkenkweker, en krijgt van de biologische teler de tip dat hij het heermoes dat hem grijze haren bezorgt tot een middel tegen schimmel kan brouwen. Peter van Wijgerden van de eetbare bloemen vindt herkenning bij Geert de Weert van kwekerij De Westerbouwing waar het gaat om de interesse bij de consument om zelf iets te kweken. Al deze verhalen krijgen de gasten die de polderlunch bestellen bij La Provence er normaal gesproken niet bij, maar het is Luc en zijn team zeker toevertrouwd om ze met hetzelfde enthousiasme over te brengen. “We werken graag met lokale producten: wat je van dichtbij haalt, is altijd verser. We versterken elkaar en de Bommelerwaard als regio”, vindt Van Iersel. Het poldermenu is tot en met 30 juni te bestellen voor de gereduceerde prijs van 42,50 euro per persoon.

(RBT) Rivierenland houdt op donderdag 17 mei een informatiebijeenkomst over de nieuwe privacywet. Deze Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) treedt op 25 mei in werking. Tijdens de bijeenkomst vertelt Bierman Advocaten uit Tiel wat ondernemers in de toerismesector kunnen verwachten en wat ze moeten doen. De nieuwe wet legt meer nadruk op verantwoordelijkheid voor organisaties wat betreft het verwerken van persoonsgegevens. Deelname aan de bijeenkomst (van 14:00-17:00 uur in Tiel) kost 25,00 euro. Er is een beperkt

• Piek Wei en Bart maken iedereen blij met ijs.

FOTO: JANNEKE BOOGAARD

ook wakker maken voor een koele traktatie en zij kan bogen op de nodige horeca-ervaring. Beiden genieten van Hygge en van Zaltbommel. “Een jaar geleden zijn we hier komen wonen en gaan verbouwen. We vinden Zaltbommel ‘het best bewaarde geheim van Nederland’. En nu de zaak open is, leren we snel meer mensen kennen.” Achterin is ruimte voor een knus zitje met veel hout, lichte kleuren en kaarsjes. Met koffie en chocolademelk

hoopt Hygge het hele jaar door gasten te trekken. “Voor ijs hoeft het ook niet per se mooi weer te zijn. Wij zijn het misschien niet zo gewend, maar in Scandinavië eten ze meer ijs dan wij, en daar is het toch echt niet warmer.” Bart sluit af: “Een ijscultuur kun je ook creëren!” Hygge is te vinden op Boschstraat 80 en is in de zomer alle dagen open behalve dinsdag.

Woongroep houdt open dag

IJsclub Joviaal goedkoper uit

ZALTBOMMEL • Woonwaard, woongroep voor vijftigplussers, opent de deuren op zaterdag 19 mei van 13:00-16:00 uur. Bezoekers kunnen op de Johan de Wittstraat 50 in Zaltbommel onder het genot van een kopje koffie/thee informatie krijgen over gemeenschappelijk wonen, een paar appartementen bezichtigen en een rondleiding krijgen in de Nije Hof. Gemeenschappelijk wonen is steeds meer ingeburgerd, nu voorzieningen niet meer zomaar voorhanden zijn. Meer informatie: 06-22923964; woonwaard@ live.nl of:

GAMEREN • De gemeente Zaltbommel koopt het perceel waarop de ijsbaan in Gameren ligt en verhuurt de grond vervolgens aan ijsvereniging Joviaal. De gemeente kan deze actie kostenneutraal uitvoeren: de jaarlijkse kapitaallasten worden als huur doorberekend aan de ijsclub. Die is op deze manier stukken goedkoper uit dan voorheen, toen de club huur betaalde aan de eigenaar. De eigenaar had eerst voorgesteld dat Joviaal de grond zou kopen, maar de 105.000 euro die dat kost is voor een vereniging moeilijk op te brengen. De eigenaar kan de komende vijf jaar nog wel over de grond beschikken voor agrarisch gebruik.

q WWW.WOONWAARD-ZALTBOMMEL.NL

Janneke Boogaard


GROOTSTE KEUZE E-BIKES IN UW REGIO, ALLE GROTE MERKEN, ZEER SCHERPE PRIJZEN KOGA, GAZELLE, SPARTA, FLYER, BULLS, CORTINA, PEGASUS Koga E-Nova

Koga E-Inspire

Gazelle Cityzen C8 Plus HMB

De lichtste met lage instap ! Bosch Active Plus middenmotor Inclusief 400wh accu/bereik tot 130km € 2999,00

Slechts 19.8kg ex accu Prachtige sportief design Bosch Active Plus middenmotor Incl. 500wh/ bereik tot 160km € 3299,00

Compleet nieuwe serie van Gazelle Accu geïntegreerd in frame Accu bereik tot 150km Met Bosch Active Plus motor VAN€ 3199,00 VOOR € 2899,00

Katarga CF

Pegasus Siena 2018

Met Bosch Active middenmotor Magura Hydraulische remmen Shimano Nexus 7 versnellingen accu bereik 90km € 1599,00

Sterk en degelijk Niet voor niets de grootste van Duitsland Bosch Active middenmotor Incl. 400wh accu/ bereik tot 130km VAN € 2399,00 VOOR € 2199,00

Gazelle Vento HMB

rijsd ! Super scherp gep

Sportieve uitstraling Leverbaar in diverse kleuren Bosch Active middenmotor

Incl. 300wh accu, grotere accu tegen meerprijs

VAN € 2199,00 VOOR € 1999,00

Groot assortiment Flyer e-bikes uit Zwitserland ! Flyer T5.1

Panasonic middenmotor met 540wh accu

Topkwaliteit ! VAN € 3099,00 VOOR € 2699,00

Johnny Loco bakfiets

Gazelle Cityzen HMB

Koga E-Xite

De mooiste in bakfietsen Elektrisch ! VANAF € 2899,00

Schitterend sportief ! Middenmotor Bosch Active Hydraulische schijfremmen VAN € 2699,00 VOOR € 2049,00

Sportief en superlicht 18.9kg ex accu Bosch Active line middenmotor

Incl. 500wh frameaccu, bereik tot 160km

Pegasus Premio

Cortina E- U1

Bosch Performance middenmotor Accu 400wh/ bereik tot 130km Nexus 8 versnellingen VAN € 2849,00 VOOR € 2099,00

Dames en heren diverse uitvoeringen

Sparta F7E

Sparta Pick-up

E-bike met voorwielmotor Lage instap Luxe afwerking ! VAN € 1749,00 VOOR € 1499,00

E-bike met voor-en achterdrager Een echte Transportfiets Diverse uitvoeringe en kleuren NU VANAF € 1279,00

dige afwerking Zeer hoogwaar

VAN € 3399,00 VOOR € 2599,00

VANAF € 1099,00

Eigen professionele werkplaats, eigen gratis ophaal-en bezorgservice in uw regio !


DE KEUKEN SPECIALIST IN UW REGIO

2e Pinksterdag

MAANDAG

21MEI

Geopend van 12:00 tot 17:00 u

ERTE F F O N E NU BIJ E AKER M E I H T O O AEG SM ! CADEAU

NETTOPRIJS

€ 4.923,Keuken, 180 x 250 cm inclusief AEG gaskookplaat, afzuigkap, Combimagnetron, vaatwasser en koelkast. >> In elke gewenste maat leverbaar <<

26

P PGGEENN O TTTTO N I LLIN L L E E S

O OPPS

N AN DA R RD E E E E M M

0 5 1 W-UW OU BO N NB IIN TTEEN A RA AR PA PP A AP

REDDY KEUKENS VEEN

Een cadeau die de klant uiteindelijk zelf betaalt: daar beginnen we niet aan, geen gegoochel, meteen de beste nettoprijs. Helder en voorspelbaar, dat is de REDDY Glashelder Garantie. En om dat te bewijzen krijg je van ons deze maand een AEG smoothiemaker cadeau bij een serieuze offerte*. * geldt niet op reeds gedane bestellingen of offertes

Reddy is een onderdeel van:

Bagijnhof 19, 4264 AZ Veen, tel. 0416 745 496, veen@reddy.nl, www.reddy.nl

GROOTSTE

IN DE REGIO! WIJ STAAN GARANT VOOR DE COMPLETE MAAR LIEFST ELECTRONICABELEVING 2

1500M

PINKSTER VOORDEEL Festivaltent L205 x B150 x H105

Draagbare BBQ L 63 x B 45 x H 78

49,95

159,95

29,95

69,95

UW VOORDEEL

90,-

OP = OP

Mountain guide 70 Liter

129,95

79,95 Coyan 20 Liter

Honolulu longboard 42"

99,95

69,95

Skate Uomo Mt 39 t/m 45

99,95

59,95

34,95 Heelys

Mt 30 t/m 40+

79,95

39,95 OP = OP

59,95 BEUNINGEN • CRUQUIUS • LEERDAM PURMEREND • ROTTERDAM

1e PINKSTERDAG ALLE VESTIGINGEN GESLOTEN PURMEREND 2e PINKSTERDAG GESLOTEN 2e PINKSTERDAG OPEN: CRUQUIUS 12 - 18 BEUNINGEN, LEERDAM & ROTTERDAM 12 - 17

Z ola n g de voorraad strekt. OP = O P. Pr ijs w ijz igin gen , kleu r- en mod e la f wijk ing e n e n dr uk f o ut e n v o o r be ho ude n. A lle e n v o o r pa r t ic ulie r g e br uik . S po rtsw o rl d be ho udt zi c h he t re c ht vo o r o m ve rva ng e nde a rti k e l e n a a n te bi e de n.


16

Woensdag 16 mei 2018

Adverteren vanaf Dinsdag 2

€ 5,-

Nagels bijten? Gespleten of geribbelde nagels? Geen mooie nagelranden? Zwakke nagels door medicatie of medische ingreep? Dit behoort met de IBX SYSTEM behandeling/kuur tot de verleden tijd !! 8

U wilt toch wel de zomer in met mooie stevige nagels? voor hem NAGELSTUDIOZWAANZINNIG@GMAIL.COM -

16

februari 20

06 12877714

delig

pel - Voor

Snel - Sim

Klaar in 3 stappen

Snel

Binnen 4 minuten gereed

Al vanaf 5 euro in de krant

Breng jouw dienst, product, evenement of tweedehands spullen onder de aandacht bij duizenden (regionale) lezers. 1

Ga naar www.kontaktjes.nl

2

0183-307286

Maak je kontaktje

3

Betaal via iDeal

De kosten zijn direct inzichtelijk, wel zo fijn als je op de kleintjes wilt letten. Voor de administratie ontvang je direct een factuur. Om het extra makkelijk te maken kun je jouw Kontaktje in één keer in meerdere edities en meerdere weken plaatsen. Voordelig adverteren!

Zaltbommel

Internationale Kunstmarkt in Buren zondag 20 mei (1e Pinksterdag) In de tuinen van het Marechausseemuseum van 12.00 tot 17.00 uur Toegang gratis TOERCARAVANS & CAMPERS GEVRAAGD metSPOED. Hoogste bod. Jos Hommel Caravans, Eikenlaan 30, Sprang-Capelle. Contant of per bank. Tel. 0416-274672 of 06-23633117

www.hollywoud.nl

Donderdag 17 mei Deadpool marathon. Zie beide films van de sarcastische Marvel antiheld achter elkaar. Aanvang 19.00 uur.

Kijk voor ons complete programma op www.hollywoud.nl

EN

Voordelig

Koningin Wilhelminaweg 56

ZWAANZINNIG

0.P.I AUTHORIZED GELCOLOR-SALON & IBX-SPECIALIST

IM

EC SP

Simpel

vraagd: Te koop ge ederen. in vintage go ocursussen antieke- en Nieuwe fot erijen, kken, schild grond . Klo uw ijk sieraden, bo alw rk, nd , Wa aloog aardewe Te Koop: La deelten ografie, an glaswerk, horloges, . ook in ge Cursus fot Kijk per, oude 2.80.90 ha otoshop. kristal, ko bereikbaar Gooi ze itaal of ph z. ed en dig Go . en len e op be te ko de informati kleinmeu l ons. Tel. tuwelijn en voor meer /www. g maar be tussen Be Hardinxn op: http:/ dus niet we 6078. achter de aanmelde 71/06-4102 waalwijk.nl Tiendweg, ikt voor 06-121187 encentrum @ nst ren len. Gesch ku spe mo e pa ds vel . C.T.C. van Mail: inkoo ers bb Sfhe ER MP m paardenlie . Tel. VANS & CA hotmail.co Giessenburg TOERCARA D, Leeuwen, met SPOE ranse 80. GEVRAAGD mmel ersatieles/F 06-207958 BOD. Jos Ho Franse conv ining.nl of HOOGSTE 30, w.vlottaaltra . Eikenlaan r les. ww atiebureau Caravans, 9246 ntant of pe 16 co Ambo rel -10 uit e, 06 ell an l be , weduwm Sprang-Cap 72 of Marcel 70 , knap, uit 0416-2746 ns nsChantal 53 bank. Tel. uuste jonge Leerdam. 17. -631618 Te Koop: rob 3 jaar oud grijs/ . Tel 0418 06-236331 jaar, Meerkerk fiets, 8-12 llingen, 22 tie isa sne tar t ver t en he in best inv groen, me 5,en zaken aan mt Rontrex As l Tel n. Prijs € 13 Loopt u teg uitko metasbest.n inch wiele uzelf niet www.weg 5085 leven waar onder62. Rontrex Tel. 0345-61 u wel wat 06-123007 doe eg en waarbij n? www.d nt gebruike rolsteigers 06akkelijk.nu steuning ku iger.nl Tel ek naar www.dasm gruimen/ rbij op zo koopsteste g lee Bent u hie erlener? Uw wonin 267890 ijke hulpv 12095492 Info: 06-51 n. meen christel hetko oplevere w.praktijk in huis Kijk opww el spullen 970149 ve -20 zo .nu 06 k l Oo uikt? akkelijk pas.nl of be echt. meer gebr www.dasm kker Dordr die u niet t.nl ishulp/ Dhr.M De w.hetkontak Uw verhu Ga naar ww er, plein, maak huismanag rkt ver uw ma 90 r en pje lie ko nt aan 06-512678 Als particu een accou voor info: pen? eenmalig te e lin l/ on n auto verko t.n etkontak uw spulle ! ? dt aal w.h en bie ion ww ats ar reg pla Ga na alig Voordeel: Kontaktje de maak eenm koop aan. ze vernieuw t.nl marktplein, plaats uw Nu via on nt aan en w.hetkontak een accou kelijk.nu website ww elig. w.dasmak . ord or tie vo ww vo n én ten l ke adver reed ma snel, simpe aantal Woning ge o: een groot verhuur. Inf U bereikt t verkoop of een zeer en Snuffelmark st zondag teg ers 90 lez Oo 06-512678 lijk tarief. Gorinchem nhal aantrekke Evenemente 7 februari de n mooie ou 92 425 krame 04 aerlebv.nl/ spullen van ! adverteren 525483 Voordelig

en haar!

Simpel - Snel - Voordelig Te Huur Appartement Binnenstad Zaltbommel, Tel. 06-51166550 Te koop tour caravan merk bustner met mover. voortent met luivel 2 keer gebruikt. caravan van 1998 volledig ingericht u kan er zo mee op vacantie. 2500 euro tel.041813263

LUIKSE MARKT UTRECHT JAARBEURS. 2e Pinksterdag 21 mei. 400 kramen met spullen van vroeger. Mooiste markt van het land. vanaerlebv.nl / hele dag parkeren 3,50 euro. Geeft u workshops? Plaats hiervoor een kontaktje! 75 tekens voor slechts € 5. Opgeven via www.kontaktjes.nl

Voordelig adverteren!

VLOEREN LEEGVERKOOP

OFFERTE KILLER

HEEFT U EEN OFFERTE VAN DE CONCURRENT UPLOAD DEZE VIA ONZE WEBSITE EN WIJ GAAN ONDER DE PRIJS DOOR MET DEZELFDE VLOER OF EEN SOORTGELIJKE VLOER

WWW.OFFERTEKILLER.NL


17

Woensdag 16 mei 2018

Over de veranderde uiterwaarden heesselt • Middels schilderijen en beelden brengen kunstenaars Loes ten Brink en Carla Wiersma - beiden uit Heesselt - de veranderende uiterwaarden in beeld. Omdat ze beiden aan de dijk wonen, hebben ze allebei goed zicht op alle werkzaamheden. Gegrepen door de vergaande veranderingen in de uiterwaarden, besloten ze de metamorfose in kunst uit te drukken. “Als je wandelt door de uiterwaard, verdwijnen je voetstappen achter je voeten. Alles wat vertrouwd en dierbaar is, wordt grootschalig afgegraven. We zullen er aan moeten wennen.” Ten Brink vangt haar indrukken in krachtige schilderijen, waarin ze met rake lijnen en kleurvlakken orde en schoonheid schept in de chaos. Wiersma doet dit met keramische beelden: poëtische reacties op een rauwe werkelijkheid. Hun duo-expositie is vanaf zaterdag 26 mei te zien in Stroomhuis Neerijnen, de tentoonstelling wordt om 15:00 uur geopend. De werken zijn nog tot zondag 17 juni te zien. Meer informatie is op de website van Stroomhuis te vinden.

q WWW.STROOMHUISNEERIJNEN.NL

Straks bloemenzee in Poederoijen poederoijen • Afgelopen week zijn de bermen in en rondom Poederoijen ingezaaid met gemengde bloemen. Het gaat om de Burgemeester Posweg, de gehele Achterdijk, het Pronkpad en een gedeelte van de Egter van Wissekerkeweg. Verder zijn er zaadpakketjes verdeeld onder de particulieren en bedrijven in het dorp die zich hiervoor hadden opgegeven om zelf een stukje in te zaaien. Imker Koos Tromp is de kartrekker van dit initiatief, het is één van de vele projecten in het kader van Levend Landschap, wat weer uit de koker van gemeente Zaltbommel en stichting Landschapsbeheer Gelderland komt. Het bloemenlint van 1,8 kilometer met een breedte van ruim 2 meter, moet vlinders, bijen, kevers en vogels lokken. Als het mengsel uitgebloeid is, blijft het gewas langs de wandelpaden staan om ook in de winter als beschutting en voedsel voor andere dieren te dienen. Bij het inzaaien van het bloemenmengsel, dat maximaal 80 centimeter hoog kan worden, zijn er piketpaaltjes geplaatst om te zorgen dat het gewas tijdens het bermen beheer niet wordt afgemaaid. De bermen in de buurt van de oversteekplaatsen zijn vrij gehouden om het zicht op de weg voor overstekende kinderen niet te hinderen en zo ongelukken te voorkomen. Koos Tromp vraagt alle inwoners van Poederoijen wel om rekening te houden met de zaaibedden langs de wandelpaden en de invalswegen. “Geen honden tijdens het uitlaten in de bedden laten graven of hun uitwerpselen laten deponeren en niet met auto’s, fietsen, brommers dan wel quads door de bedden gaan rijden”, waarschuwt hij.

Vijftigjarig bestaan

‘Als je het vrijwilligerswerk verdeelt, wil iedereen best meedoen’

Drie keer feest voor Hedelse senioren Ze fietsten heel Hedel door op zoek naar zestigplussers, maar er kunnen er nog altijd meer bij voor Stichting Senioren Hedel. hedel • Het kan haast geen toeval zijn: zowel de secretaris als de voorzitter van Stichting Senioren Hedel (SSH) woont in de Burgemeester C. van de Werkenstraat in Hedel. Deze burgervader had in 1968 een belangrijke rol bij de totstandkoming van het Comité Open Bejaarden Werk, zoals de SSH tot een paar jaar geleden heette. Die oprichting is dit jaar dus vijftig jaar geleden, om precies te zijn op 19 juni. Dat viert de stichting met maar liefst drie feestjes in de jubileummaand. Het eerste is meteen al op vrijdag 1 juni: een optreden van MarieChristien en Striepke Veur. “Dat hebben we al tijden geleden vastgelegd”, verheugt voorzitter Jos de Grouw zich al. De combi van gezellige meezingers en carnavalesk cabaret zal een breed publiek aanspreken. Op zaterdag 16 juni is het opnieuw feest met een avond vol Hedels talent. Marieke en Loek zijn onder andere bekend van het All you need is loveconcert van muziekvereniging DES en het Paardenmarktfeest. Van DES werkt het koperensemble mee. Mannenzanggroep Cantamus zingt licht en herkenbaar repertoire. Eén van de leden is Henk Hofmans, die ook solo zal optreden. Conny de Louw-Maas is een echte Hedelse. In haar vrije tijd zingt, danst en acteert ze bij musicalvereniging Theabelle. Ook Hèls Kabaol mag deze avond niet ontbreken. De vriendengroep is al ruim twintig jaar actief en speelt nieuwe en ‘gouwe ouwe’ nummers zoals ‘Het kleine café aan de haven’. Riviercruise Last but not least organiseert Stichting Senioren Hedel op vrijdag 29 juni een riviercruise, van Kerkdriel via de Maas naar Grave en over de Waal weer terug. Deze geheel verzorgde boottocht wordt met een sterk gereduceerde prijs aangeboden dankzij een

• Het bestuur van SSH, v.l.n.r.: Christ Brok, Jos de Grouw, Sije van Malsen en Lia den Bol.

bijdrage van het Coöperatiefonds van Rabobank Bommelerwaard. De cruise maakt deel uit van de bekende Senioren Vakantieweek, die wordt georganiseerd door meerdere seniorenorganisaties in Maasdriel. En dan te bedenken dat juni normaal gesproken de rustigste maand is voor SSH. “De rest van het jaar organiseren we elke maand een activiteit”, vertelt secretaris Christ Brok. “We hebben altijd een toneelavond met Uit Vriendschap, soms een lezing, of er komt een koor optreden. Het belangrijkste is dat mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dat wordt zeer gewaardeerd, merken we vaak aan de reacties.” Jos de Grouw en Christ Brok hopen dat veel ouderen aan de jubileumactiviteiten deelnemen. De Grouw: “Normaal gesproken komen er zestig tot

Muzikanten in de dop hedel • Muziekschool DES, onderdeel van muziekvereniging DES uit Hedel, heeft twee fantastische dagen georganiseerd om muziekles op blaasen slaginstrumenten via de eigen muziekschool te promoten. Vrijdag vond een muzikale ochtend plaats op basisschool De Pollenhof en zaterdag volgde een open dag in het Gelre’s End. De dag werd afgesloten met een concert georganiseerd en uitgevoerd door de leden van het oplei-

dingsorkest Da Capo, met als thema Fantasy. DES biedt muziekles voor jong en oud op diverse blaasinstrumenten die je in de fanfare tegenkomt, en op slagwerk. Belangstellenden kunnen zich nog tot 25 mei aanmelden voor vier proeflessen voor 10,00 euro via muziekschool@deshedel.nl. Deze proeflessen starten in juni in Gelre’s End. DES geeft ook cursussen ‘Algemeen muzikale vorming’ en voor de allerjongsten ‘Muziek op schoot’.

tachtig mensen naar de activiteiten. We houden nu rekening met 125 mensen per feest. Ook degenen die nog nooit geweest zijn, zijn juist nu van harte welkom”, drukt hij alle belangstellenden op het hart. Aan de publiciteit zal het niet liggen: twee bestuursleden fietsten een paar jaar geleden het hele dorp door om in alle straten te vragen waar zestigplussers wonen. Zo is het bestand waar de maandelijkse flyer wordt bezorgd verdubbeld tot ruim zeshonderd adressen. “Dankzij een gulle sponsor worden de boekjes tegenwoordig in kleur gedrukt, we merken dat ze daardoor nog beter gelezen worden”, vertelt Brok enthousiast. Het loopt lekker in het seniorencomité, concluderen Brok en De Grouw tevreden. “Je moet creatief blijven in

FOTO: AANGELEVERD

het bedenken van activiteiten. Gelukkig hoeven we niet alles zelf uit te vinden, we hebben een groot netwerk waaruit we veel tips krijgen. En veel mensen zijn bereid te helpen. Dat werkt vooral als je ze voor een paar uurtjes vraagt. Een goed voorbeeld is onze appelflappenactie: daar is wel vijftig man bij betrokken. Zo kost het niemand veel tijd en blijft het leuk.” Opgeven voor de feestjes van 1 en 16 juni kan via het formulier in het boekje dat is bezorgd bij de ouderen in Hedel. Het formulier moet vóór zaterdag 26 mei zijn ingeleverd bij Lia den Bol, Koningin Wilhelminastraat 25 of Jos de Grouw, Burg. C. van de Werkenstraat 2. Janneke Boogaard

Titel voor Van Alles Wa? rossum • Toneelgroep Van Alles Wa uit Rossum is genomineerd voor de verkiezing ‘Vereniging van het jaar’. Nu nog stemmen verzamelen via internet. Om de verkiezing te winnen roept de toneelgroep iedereen op om te stemmen. Voor de winnende vereniging, maar ook voor de stemmers zijn prijzen te verdienen. De clubs met de meeste stemmen en hoogste beoordeling maken kans op masterclasses van

professionals en een professionele promotiefilm om de vereniging extra in de schijnwerpers te zetten. Loesjean van Krieken, secretaris/regisseur van de toneelgroep: “We zijn een zeer enthousiaste groep die zoveel mogelijk publiek elk jaar een heerlijk avondje lachen wil bezorgen. Spelers, decorbouwers, grimeur, souffleur, kleding, en PR, er komt heel wat bij kijken voor het zover is.”

q WWW.VERENIGINGVANHETJAAR.NL

q WWW.LANDSCHAPSBEHEERGELDERLAND.NL 0.62 ct

nu

€ 1999,-

Boschstraat 6 ZALTBOMMEL T (0418) 51 22 41 www.juwelierhaas.nl

• Het thema van het optreden was Fantasy.

FOTO: AANGELEVERD

• Alles voor een avondje lekker lachen.

FOTO: AANGELEVERD


ALTIJD DE VOORDELIGSTE!

gratis montage op alles  laagste prijsgarantie  1500m2 slaapvoordeel  geen aanbetaling

1 E PINKSTERDAG GESLOTEN

MAANDAG 2 E PINKSTERDAG GEOPEND VAN 10-17 UUR R E L L

KOM ONTDEKKEN!

A N K

Technologie en innovatie van het hoogste niveau komen samen met het gebruik van natuurlijke materialen

S

IJ R P

vanaf

CARESSE

1595,-

MODEL 4500 Elektrisch verstelbaar

KEUZE UIT MEER DAN 120 SOORTEN BOXSPRINGS

vanaf

PRESTON

895,-

BASIC

Basis vlak

DEKBEDDEN COLLECTIE

Ons traditionele vakmanschap, gecombineerd met innovatieve Sensa Intelligent Pocket Springs en natuurlijke vullingen van onze eigen boerderij in North Yorkshire maakt elk bed uniek. Wij hebben slaap opnieuw ontworpen. En nodigen u uit het resultaat te testen.

Wij nodigen u graag uit om de diverse showroom opstellingen te komen zien, testen en ervaren.

Omdat we vasthouden aan onze traditionele vorm van bedden maken staat een voor Somnus ontworpen bed voor een uniek en passend comfort voor de behoefte van elk persoon. Ieder Somnus bed is net zo uniek als iedereen die er op slaapt.

Laat u verrassen!

SCHUIFDEURKAST SINFONIE PLUS “DE KAST OP MAAT” Een zweefdeurkast om van te dromen. De Sinfonie is leverbaar in 18 verschillende kleurstellingen. De kast is volledig naar eigen wens op te bouwen. Powerled verlichting, passe-partout, handgrepen, interieur etc..

Dekbed synthetisch 4-seizoenen vanaf

€ 135,-

Dekbed katoen 4-seizoenen

vanaf

€ 135,-

Dekbed wol 4-seizoenen

vanaf

€ 190,-

Dekbed dons 4-seizoenen

vanaf

€ 190,-

€ 89,€ 99,€ 149,€ 139,95

leverbaar in maten: 140/200, 140/220, 200/200, 200/220, 240/200, 240/220

SCHUIFDEURKAST HAMBURG

vanaf

509,-

Breedte afmeting 113 in cm 2-deurs

Diepte 150 2-deurs

167 2-deurs

188 2-deurs

200 2-deurs

225 2-deurs

249 3-deurs

280 3-deurs

298 3-deurs

336 3-deurs

373 4-deurs

400 4-deurs

afmeting 49 in cm

68

200

200

222

222

240

240

Prijzen bij 197 cm hoogte: 150 cm van 513,- voor 369,180 cm van 588,- voor 429,201 cm van 678,- voor 489,225 cm van 754- voor 549,250 cm van 829,- voor 609,-

VEEL SENIOREN KORTING!!

Ook leverbaar in de maten 280, 300, 320 en 350 cm breed en 223 en 235 cm hoog. In 7 actuele kleuren leverbaar

vanaf meerprijs voor de spiegeldeur en kranslijst, exclusief accessoires

369,-

W W W. V E R B R U G G E N S L A A P K A M E R S V L I J M E N . N L

Grootste collectie deelbare bedden van Nederland. In elke gewenste kleur geleverd

slaapkamers matrassen bedtextiel

De Akker 24 Vlijmen telefoon: 073-5130267 OPEN: ma t/m do 9.00-18.00u. vr 9.00-21.00u. za 9.00-17.00u. zo 11.00-17.00 u.

P

GRATIS

VOOR DE ZAAK


ALS DE ZON SCHIJNT... oogwereld dorst | Markt 5, Zaltbommel | T. 0418 540 352 | www.oogwereld.nl recht, die hoge boetes’, zei ik gewaagd tegen Nico. Hij legde het blaadje rustig maar gedecideerd neer, zette zijn zonnebril af en keek mij indringend aan. O jee, dacht ik, nu heb ik de poppen aan het dansen. ‘Weet je waar ze ook op moeten bekeuren? zei hij dreigend. Stef is opticien en optometrist. Hij ziet alles en schrijft het op. Met oog voor detail. In deze aflevering krijgt hij bezoek van vertegenwoordiger Nico, die maar ternauwernood aan een vreselijk verkeersongeval is ontsnapt… ‘App jij wel eens in de auto?’ vroeg Nico, terwijl hij in de winkel door een folder met trendy monturen bladerde. Ik keek op en zei: ‘Waarom vraag je dat?’ Nico, al zeven jaar als vertegenwoordiger kind aan huis in onze winkel, zette een grijns op.

Ik schudde mijn hoofd. ‘Polariserende glazen!’ Die begreep ik niet. Nico ging verder. ‘Ik had net die bekeuring te pakken. Aardige agent trouwens, dat wel. Ik rij de snelweg op, hier even verderop bij Waalwijk, zit ik bijna bovenop zo’n Fiatje. Je weet wel, 500, zo’n hippe. Ze ging misschien 90 waar je 120 mag. Ik vloeken! Man, ik schrok me het apezuur. Alles in mijn auto vloog naar voren. Mijn tas zeilde bijna door het raam. Nog een geluk dat er niemand achter me zat!’

helemaal in de zon en ik werd verblind. Je weet niet hoe snel dat kan gaan. Ze had kennelijk net een andere slak ingehaald maar ik heb haar echt niet gezien. Ik vertelde dit verhaal thuis en Anja zei: waarom heb je dan nooit die bruine bril op, met die glazen die zorgen dat je het blinken van de zon niet ziet? Man, het was alsof zíj vertegenwoordiger was in ík advocaat, in plaats van andersom.’ ‘En nu, lesje geleerd?’ ‘Ja, absoluut. Overkomt mij niet meer.’ Om er aan toe te voegen: ‘Daar moet de politie echt wat mee. Polariserende glazen verplichten als de zon schijnt. 200 euro. Minimaal. Heb je nog koffie?’ ‘Tuurlijk Nico.’ Stef

‘Jij kennelijk wel’, zei ik. ‘Boete gekregen?’

Ik vond het een spannend verhaal. Maar miste de clou.

‘Ja joh. 270 euro. Gebeurt mij niet meer.’ Ik moest tot mijn schaamte toegeven dat ik het ook wel eens doe, appen achter het stuur. Het is gedaan voor je het weet. Iemand stuurt een berichtje en je denkt: even ‘ja’ of ‘nee’ intikken kan toch geen kwaad? Maar je schijnt met zo’n handeling bijna 100 meter te rijden zonder dat je op de weg kijkt. ‘Eigenlijk wel te-

Want het ging Nico toch om het strafbaar stellen van polariserende glazen? Maar al snel werd ik op mijn wenken bediend. ‘En weet je wat nou de clou was?’ Ik kon een glimlach nauwelijks onderdrukken. ‘Polariserende glazen!’ Ik trok mijn wenkbrauwen op. ‘Ja, ik had dus een gewone zonnebril op. Ik heb die hele Fiat niet gezien, joh. Dat witte gevaarte verdween

ZONNEBRIL OP STERKTE

VERKRIJGBAAR VANAF € 119,-! Oogwereld Dorst heeft een grote collectie zonnebrillen met topmerken als Carven, Entourage of 7, Penn & Ink N.Y., Ray-Ban, Serengeti, Tom Ford en Vinyl Factory. U kunt een modieuze zonnebril ook op uw persoonlijke sterkte laten maken. De glazen kunnen daarbij volledig aan uw wensen worden aangepast. Laat u adviseren welke zonnebril het beste bij uw gezicht, uiterlijk en persoonlijkheid past, zodat u de zon met een perfecte look tegemoet kunt treden!

Markt 5 Zaltbommel T. 0418 540352 | www.oogwereld.nl


20

Woensdag 16 mei 2018

maandag

zaterdag

zaterdag

Evenement met tractoren in Varik

Maak kennis met D66 Bommelerwaard

Dames pooltoernooi in De Oude Bieb

Net als voorgaande jaren houdt de Betuwse Historische Tractoren Club (BHTC) op Tweede Pinksterdag een happening met prachtig opgepoetste en gereviseerde oude tractoren op de Bol in Varik. Het motto is dit jaar ‘Heel de Betuwe rijdt’. De tractoren rijden in twee groepen een tocht door de prachtige regio. Wie mee wil rijden wordt om 8.30 uur op de Bol verwacht. Publiek is welkom tussen 9:00 en 17:00 uur.

Leden van D66 Bommelerwaard komen om 15:30 uur bijeen bij wijnproeverij De Oude Waalstroom in Hurwenen. Wie wil kan aanschuiven om in gesprek te gaan met D66.

Poolen is natuurlijk niet alleen voor de mannen bedoeld, maar ook zeer geschikt voor dames. Daarom houdt De Oude Bieb van 14:00 tot 18:00 uur deze keer een dames pooltoernooi voor zowele beginnen als gevorderde pool-speelsters. Begeleiding is die middag aanwezig. Inschrijven: 0418-519009, info@ deoudebieb.nu of aan de bar bij De Oude Bieb, Nieuwstraat 4 in Zaltbommel. Kosten: 8 euro.

21 mei

DONDERDAG 17 MEI

Open Maaltijd Bruchem 11:30, Bruchem, gebouw Eben Haëzer. Voor 55-plussers uit de dorpen Bruchem, Kerkwijk, Delwijnen en Nederhemert. Deelname kost 5 euro. Aanmelden kan t/m 14 mei bij Bep van Holland: 0418551988 of Wilma Kreling: 0418-644601. Inloopspreekuur Klik & Tik Zaltbommel 15:00-16:30, Zaltbommel, bibliotheek. Voor beginnende computergebruikers, die in een veilige omgeving willen oefenen op de computer. Deelname is gratis.

Kerkdiensten AALST - Herst. Herv. Gem. 11.00 en 18.30 uur ds. M.W. Muilwijk. 11.00 uur ds. G.J. Blankers (2e Pinksterdag maandag 21 mei). Herv. Gem. 09.30 uur ds. J. Noordam, 18.30 uur ds. C.D. Zonnenberg. AMMERZODEN - Verpleeghuis de Lindeboom 16.00 uur Pinksterfeest (vrijdag 18 mei). Verpleeghuis Het Zonnelied 14.30 uur Pinksterfeest, Marten Tel (vrijdag 18 mei). 19.00 uur parochie-eucharistieviering R. Putman (zaterdag 19 mei). 14.30 uur Protestantse viering, A.B. den Hartog. BRAKEL - Herv. Gem. a.h. Marktplein 09.30 uur ds. B.A. Belder, 18.30 uur ds. J.A.W. Verhoeven. BRUCHEM - Christengemeente (De Gasthof, Vreedstraat 19) 10.00 uur Gerrit van Valen. Herv. Gem. PKN 09.30 uur ds. A.N. v.d. Wind, 18.30 uur ds. A. v. Zetten. 09.30 uur gez.dienst met Kerkwijk (maandag 21 mei). EST - Herv. Gem. 10.00 uur ds. J. Hogenhout. GAMEREN - Herst. Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. A.C. Rijken. 09.30 uur ds. A.C. Rijken (2e Pinksterdag maandag 21 mei). Herv. Gem. 09.30 uur ds. G. Wassinkmaat, 18.30 uur ds. M.A. v.d. Berg. 09.30 uur ds. G. Wassinkmaat (2e Pinksterdag maandag 21 mei). GELDERMALSEN - Remonstrantse Werkgroep West-Betuwe ism Doopsgezinde Broederschap 09.30 uur dr. H.J. Siebrand. Vrije Evang. Gem. de Ark(Helicon,Burg. Roozeveld v.d. Venlaan 7) 10.00 uur dienst. HEDEL - Herv. Gem. 09.30 uur ds. J.J. Mulder, 18.30 uur ds. K. Hak. 09.30 uur ds. J.J. Mulder (2e Pinksterdag maandag 21 mei). HEEREWAARDEN - Prot Tweestromengem. Rossum-Heerewaarden-Hurwenen 10.00 uur ds. C.A. Davidse. KERKDRIEL - Prot. Gem. 10.00 uur ds. M. Baan. St. Martinus Parochie 09.00 uur Eucharistieviering (vrijdag 18 mei). KERKWIJK - Herst. Herv. Gem. Kerkwijk e.o. 09.30 uur kand. M. Diepeveen, 18.30 uur ds. A. den Hartog. 09.30 uur ds. P.D. v.d. Boogaard (2e Pinksterdag maan-

26 mei

Leerpunt Maasdriel 18:30-21:30, Kerkdriel, bibliotheek. Beter leren schrijven, lezen, rekenen of omgaan met de computer en internet. Deelname kost een kleine bijdrage voor de lesmaterialen. Meer informatie en aanmelden: 06-29462318 of leerpuntmaasdriel@kw1c.nl Alzheimer Café 19:00-21:30, Ammerzoden, De Weesboom. Thema: ‘Muziek als hulpmiddel in het zorgen voor elkaar’. Ingnar Rip ontwikkelde de website ‘Alzheimer Muziekgeluk’ en geeft workshops aan mantelzorgers en verzorgenden. Door inzetten van muziek als brenger van ontspanning

dag 21 mei). Herv. Gem. PKN Kerkwijk/Delwijnen/Nederhemert 09.30 uur prop. J.A. de Kruijf, 18.30 uur ds. G. Mulder. 09.30 uur prop. L. v.d. Dool (2e Pinksterdag maandag 21 mei). NEERIJNEN - Herv. Gem. Waardenburg/Neerijnen PKN 09.45 uur ds. K.E. Schonewille. NIEUWAAL - Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. P. Verhaar, 18.30 uur ds. J.G. Blom. 09.30 uur ds. P. Verhaar (2e Pinksterdag maandag 21 mei). OPIJNEN - Herv. Gem. 10.00 uur ds. F.W. van IJsseldijk. POEDEROIJEN - Herv. Gem. Poederoijen en Loevestein 09.30 uur ds. A.B. van Campen, 18.30 uur ds. J. v. Dijk. ROSSUM - Prot. Tweestromengem. Rossum-HeerewaardenHurwenen 10.00 uur dienst in Heerewaarden. VARIK - Protestantse kerk 10.00 uur ds. M. Cevaal-Erbrink. R.K. Kerk 09.30 uur Woord- en Communieviering, L. Langendijk. WELL - Ned. Herv. Gem. te Well/ Ammerzoden 10.00 uur ds. L.M. Aangeenbrug. ZALTBOMMEL - Evang. Gem. Bommelerwaard (Pand 9, van Heemstraweg west 9) 10.00 uur Kees Heijstek, bed H.A.. Evangelisatie Herst. Herv. Kerk 14.00 uur Cand. J. Fekkes. Geref. Kerk Vrijgem. 10.00 uur ds. A. Reitsema, 16.30 uur ds. W. van Veelen. Protestantse Gemeente Zaltbommel i.w. Sint Maarten 10.00 uur ds. J. de Heer/ds. T. Bouw/ pastor B. Bus. Volle Evangelie Gem. De Kandelaar (sportcomplex Cambium, Courtine 4) 10.00 uur Ieder heeft iets dienst. ZUILICHEM - Geref. Kerk Gameren/Zuillichem 09.30 uur ds. I. Eckhardt, 18.30 uur ds. E.J. v.d. Brink. Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. J.G. Blom, 18.30 uur ds. P. Verhaar. Herv. Gem. 09.30 uur dhr. T.R. Rietveld, 18.30 uur prop. M.G.M. Mudde. 09.30 uur ds. G. Mulder (2e Pinksterdag maandag 21 mei).

26 mei

kan het zorgen voor iemand met dementie gemakkelijker/beter verlopen. Toegang gratis. Meer informatie bij Saskia Cornelissen, mantelzorgconsulent: 0418634231.

Doel van de wedstrijd is om exact zes minuten in de lucht te blijven. De piloot moet dus goed de tijd en thermiek in de gaten houden om te winnen. Entree is gratis.

‘Arjan’s Big Year’ 19:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Film ‘Arjan’s Big Year’ over de Nederlandse vogelaar Arjan Dwarshuis, die 2016 de wereld rondreisde om zoveel mogelijk vogels te spotten. Toegang: 5 euro.

Open dag Woonwaard 13:00, Zaltbommel, Johan de Wittstraat 50. Gemeenschappelijk Wonen opent de deuren. Het gemeenschappelijk wonen is een belangrijk maatschappelijk verschijnsel geworden. Vanzelfsprekendheden uit het verleden vallen weg, voorzieningen zijn niet meer zomaar voorhanden, men moet het leven veel meer zelf inrichten, organiseren en vormgeven. Gemeenschappelijk wonen past daar goed in voor veel mensen. Woonwaard, woongroep voor vijftigplussers, opent deze zaterdag de deuren van 13:00 uur tot 16:00 uur. Er is gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie/ thee informatie te krijgen over gemeenschappelijk wonen, een paar appartementen te bezichtigen en een rondleiding te krijgen in de Nije Hof. Meer informatie: 06-22923964; woonwaard@live.nl; www.woonwaardzaltbommel.nl.

Geestelijke Groeiavonden Bommelerwaard 20:00, Zaltbommel, De Ontmoeting. Laatste Geestelijke Groeiavond van het seizoen. Gerrit van Valen neemt ons weer mee door het boek Handelingen. Interactief Bijbelonderwijs, verrassende doorzichten en ontdekkende feiten. Koffie, thee of fris gratis. Breng allemaal iemand mee. www.geestelijkegroeiavondenbommelerwaard.nl VRIJDAG 18 MEI

TaalPlus 9:00-11:30, Ammerzoden/Kerkdriel. Voor vrouwen en mannen die beter Nederlands willen leren om sterker en zelfstandiger in het leven te staan en die actief mee willen doen in de maatschappij. Deelname kost 10 euro per maand incl. boek. Aanmelden via kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl of 06-44614237. Inloopspreekuur Vluchtelingenwerk 11:30-13:30, Kerkdriel, bibliotheek. Wekelijks inloopspreekuur voor statushouders.Voor vragen op juridisch, maar ook op maatschappelijk gebied. Meer informatie: Anetta Scheurwater of Christa Thom: ascheurwater@vluchtelingenwerk.nl of bel naar: 0418-541017 of 0682815577. Toegang gratis.

High School Music 19:30, Zaltbommel, De Poorterij. Jeugdmusical gebaseerd op de Amerikaanse film High School Music. M.m.v. fanfare Prins Hendrik uit Aalst. Regie: Annigje en Gonnie van Genderen. Entree: 8,50 euro. www.de-poorterij.nl Voorjaarsconcert Bruchem 19:30, Bruchem, hervormde kerk. Voorjaarsconcert m.m.v. mannenkoor Asaf uit Hardinxveld-Giessendam en chr. gem. zangvereniging Sursum Corda, beide o.l.v. Nelly van de Broek en diverse muzikanten. Toegang gratis, collecte ter bestrijding van de onkosten.

Samenwerkingsconcert 19:30, Alem, dorpshuis De Drie Linden. Muzikale avond met fanfare Juliana uit Rossum en fanfare Alem. Slagwerkgroep Alem o.l.v. Lynyrd Denissen en slagwerkgroep Juliana o.l.v. Marcel van Vught, fanfare Juliana o.l.v. Jan Danckaerts en fanfare Alem o.l.v. Joost van Wichen. De vereniging spelen apart van elkaar, maar ook een aantal stukken gezamenlijk. Toegang gratis. Primos del Norte 20:00, Poederoijen, de Gevleugelde Ezel. In de Gevleugelde Ezel aan de Maasdijk 74 wordt prachtige Flamencomuziek gespeeld door het trio Primos del Norte. De mooie doordringende stem van Erminia Fernández Córdoba wordt meesterlijk begeleid door het virtuoze gitaarspel van Arturo Ramón. De precieze Flamenco-ritmiek wordt nog eens verdiept door percussionist Udo Demandt. Het samenspel is soepel, spontaan, vurig en magisch. Het concert begint om 20:00 uur, de prijs is, inclusief koffie in de pauze en een licht souper na afloop, 40 euro. In verband met de voorbereidingen is reserveren via 0418-673597 of Mascha.v.Peijpe@inter. nl.net gewenst, liefst voor donderdagavond. ZONDAG 20 MEI

Kofferbakverkoop De zandmeren 10:00-16:30, Kerkdriel, De Zandmeren. Kofferbakverkoop. Gratis entree voor het publiek. Het terrein is om 10:00 uur open. Informatie voor de verkopers: Dit is de grootste kofferbak verkoop van dit jaar in de wijde omgeving. Dus mocht u nog spulletjes willen verkopen meld u dan nu aan. Info: 06-47028121 ook whatsapp dagelijks bereikbaar van 10:00u tot 21:00u.

Voorjaarsmarkt 16:00-20:00, Waardenburg, Industrieweg 9. De hersteld hervormde gemeente van Haaften en Waardenburg organiseert weer een voorjaarsmarkt. Deze begint om 16:00 uur en duurt tot 20:00 uur. Er zijn weer veel producten en etenswaren te koop: van appelkoeken, tweedehands en nieuwe boeken tot modeaccessoires en vla van Den Eelder, maar ook zelfgemaakte jam, worsten, sieraden en kaas is op de markt verkrijgbaar. High School Music 19:30, Zaltbommel, De Poorterij. Jeugdmusical door Musicalvereniging PITT, gebaseerd op de Amerikaanse film High School Music. M.m.v. fanfare Prins Hendrik uit Aalst. Regie: Annigje en Gonnie van Genderen. Entree: 8,50 euro. www.de-poorterij.nl ZATERDAG 19 MEI

Wedstrijd model zweefvliegtuigen 11:30, Bruchem, Kolkweg 5. Modelvliegclub The Flying Dutchman houdt een wedstrijd voor model zweefvliegtuigen. Hierbij zal een motorloos zweefvliegtuig omhoog getrokken worden door een modelvliegtuig met motor. Eenmaal op hoogte zal de zwever los gelaten worden.

zaterdag 19 mei

Flamencomuziek in Poederoijen

POEDEROIJEN • In de Gevleugelde Ezel aan de Maadijk 74 in Poederoijen is zaterdag 19 mei vanaf 20:00 uur prachtige flamencomuziek te beluisteren, gespeeld door het trio Primos del Norte. Primos del Norte speelt traditionele en moderne Flamenco op een hoog muzikaal niveau. De mooie doordringende stem van Erminia Fernández Córdoba wordt meesterlijk begeleid door het virtuoze gitaarspel van Arturo Ramón. De precieze Flamenco-ritmiek wordt nog eens verdiept door percussionist Udo Demandt. Het samenspel is soepel, spontaan, vurig en magisch. De prijs is, inclusief koffie in de pauze en een licht souper na afloop, 40 euro. In verband met de voorbereidingen is reserveren via 0418-673597 of Mascha.v.Peijpe@inter.nl.net gewenst, liefst voor donderdagavond.


21

Woensdag 16 mei 2018

zaterdag

zaterdag

zondag

Liefde voor de harp in Heerewaarden

‘Geef liefde een kans’ van Johan Moreno

Knusse snuffelmarkt in Rossumse Parel

Comité Muziek in de Kerk presenteert vanaf 20:00 uur in de hervormde kerk van Heerewaarden het duo Claudia en Manito met hun programma Arpamor ‘Liefde voor de harp’. Claudia speelt de Paraguyaanse harp en zingt, Manito begeleidt haar op gitaar, mandoline of Spaanse Luit. Zij brengen hun publiek van het waterige Nederlandse zonnetje naar de hitte van Zuidamerikaanse Zamba’s, tango’s en canzona’s.

Zanger Johan Moreno, woonachtig in Hedel, presenteert vanaf 20:30 uur in café De Droom in Kerkdriel zijn derde single ‘Geef liefde een kans’. Deze avond treden diverse artiesten op.

In Dorpshuis de Parel in Rossum wordt tussen 11:00 en 15:30 uur een knusse snuffelmarkt gehouden. Op de Pareltjes Snuffelmarkt krijgen bezoekers de kans om in een prettige ambiance lekker te snuffelen tussen de aangeboden tweedehands koopwaar, antiek en curiosa. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, de huur is 7,50 euro. Reserveren kan via 0418-661519 of dorpshuisdeparel@gmail.com.

26 mei

Ammersoyen Middeleeuws Bewoond 11:00-17:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Het jaarlijkse middeleeuwse evenement Ammersoyen Middeleeuws Bewoond. Twee dagen lang logeert de hertog van Gelre in kasteel Ammersoyen en kan het publiek meemaken hoe het leven eruit zag in de middeleeuwen. In en om het kasteel bruist het van de activiteiten en er is een uitgebreid programma voor kinderen. www.middeleeuwsammersoyen.nl

26 mei

27 mei

Wandelen in stilte in de natuur, op 17 en 31 mei. Kijk op de Facebookpagina Wandel in stilte.

Bommel Beach 11:00, Zaltbommel, Markt. Het leukste en gezelligste beachvolleybaltoernooi in de Bommelerwaard. Oude Moestuin 13:00-17:00, Brakel, achter Huis Brakel. Open middag Oude Moestuin. Zo’n 2000 soorten planten. Het vrijwilligersechtpaar Ermstrang dat de tuin onderhoudt is aanwezig om toelichting te geven. Toegang gratis. Japanse pianist 14:30, Neerijnen, Stroomhuis Neerijnen. Tijdens het Rivierenland Klassiek zondagmiddagconcert speelt de Japanse pianist Ayunu Yamanska. In het voorprogramma spelen de broertjes Hu, uit Waardenburg, allen piano. MAANDAG 21 MEI

Tractoren in Varik 9:00, Varik, de Bol. Net als voorgaande jaren organiseert de Betuwse Historische Tractoren Club (BHTC) op Tweede Pinksterdag een happening met prachtig opgepoetste en gereviseerde oude tractoren op de Bol in Varik. Om 15:00 uur arriveert er met het pontje een dweilorkest. Aanmelden voor de toertocht kan

via J.H. Leenders, 06-14639620. deelname kost 15 euro. Beleef de boerderij 10:00, Ammerzoden en Hedel. Bij zes boeren en telers uit Hedel en Ammerzoden kan er een kijkje nemen achter de schermen worden genomen. Tijdens ‘Beleef de Boerderij’ kunnen bezoekers zien wat er allemaal gebeurt voor de streekproducten op het bord liggen. De dag wordt georganiseerd door de Vereniging voor Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer in de Bommelerwaard De Capreton in samenwerking met de deelnemende bedrijven. De koeiendans vindt plaats om 12:00 uur op de boerderij van de familie van Zeelst, Achterdijk 57 in Hedel. De toegang tot de boerderijen is

gratis. Ook dit jaar is er weer een gevarieerd programma. Het volledige programma, de kleurplaat voor de kleurwedstrijd en de deelnemende bedrijven zijn ook te vinden op: www.capreton.nl. Bommel Beach 11:00, Zaltbommel, De Markt. Beachvolleybaltoernooi. Met beachvolley clinic door Debora Kadijk, internationaal top(beach-)volleybalster van de Kadijk Beach University en haar team van profvolleybalsters. Aansluitend een jeugdbeachvolleybaltoernooi. Familiestruintocht in het Munnikenland 11:00-13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Met de boswachter van Staats-

‘Beleef de boerderij’ Bommelerwaard hedel • Bij zes boeren en telers uit Hedel en Ammerzoden kan er op 21 mei, tweede Pinksterdag, een kijkje nemen achter de schermen worden genomen. Tijdens ‘Beleef de Boerderij’ kunnen bezoekers zien wat er allemaal gebeurt voor de streekproducten op het bord

liggen. De dag wordt georganiseerd door de Vereniging voor Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer in de Bommelerwaard De Capreton in samenwerking met de deelnemende bedrijven. Naast de bekende namen zal dit jaar ook Jac van den Oord de deuren openen in verband met het honderdjarig

bestaan. Hoogtepunt van het evenement is de koeiendans. De koeiendans vindt plaats om 12:00 uur op de boerderij van de familie van Zeelst, Achterdijk 57 in Hedel. De koeien worden losgelaten door de kersverse Aardbeienkoningin van de Bommelerwaard. Om het voor de bezoeker makkelijk te maken, rijdt er een tractorhuifkar tussen de boerderijen. Voor bezoekers die met eigen vervoer rondrijden zijn er plattegrondjes op de bedrijven aanwezig. De toegang tot de boerderijen is gratis. Ook dit jaar is er weer een gevarieerd programma. Kom kijken hoe de dieren op de boerderij leven, hoe champignons geteeld en geoogst worden, hoe het lekkerste ijs van de Bommelerwaard gemaakt wordt en wat er allemaal gedaan kan worden met een aardappel. Er is een prijsvraag en voor kinderen is er een kleurwedstrijd. De kleurplaat is te downloaden op onderstaande website en kan op 21 mei worden ingeleverd bij één van de deelnemende bedrijven. Het volledige programma en de deelnemende bedrijven zijn ook te vinden op:

• 'Beleef de boerderij' in Hedel en Ammerzoden.

q WWW.CAPRETON.NL

bosbeheer struinen door de ruige uiterwaarden van het Munnikenland. Kom meer te weten over de planten en dieren die hier leven en wie weet sta je oog in oog met een Rode Geus of Konikpaard. Deelname kost 5 euro, kinderen t/m 12 jaar 3 euro (vanaf 4 jaar). Vertrek vanaf de grote parkeerplaats. Meer informatie bij boswachter Jeff Korsmit via j.korsmit@staatsbosbeheer.nl.

komisch en aanstekelijk charmant, maar ook pakkend en herkenbaar.

Babbels Buiten 14:00-22:00, Kerkdriel, café Babbels. Van pop- tot rockmuziek, van rock-’n’-roll tot Nederlandstalig, met soul of prachtig akoestisch, de café- en muziekliefhebbers genieten van het Babbels podium. Het is allemaal te vinden bij Babbels binnen en juist daarom gaat Babbels nu ook eens lekker naar buiten met op Tweede Pinksterdag

Kienen 13:30, Kerkdriel, De Leijenstein. Met het Kienduo Toos en Toon. Deelname kost 4 euro. Een extra kaart kost 1 euro. Aanmelden niet nodig. Ook niet-leden van de KBO zijn welkom.

Orgelconcert door Evert van de Veen 20:00, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Feestelijk orgelconcert door Evert van de Veen uit Voorthuizen. Hij speelt compsoities van o.a. Bach, De Lange sr, Dethier, Homilius, Lavallée-Smith, Van Bree, Mulder van V.d. Veen. Entree: 10 euro (online bestelling), 12,50 aan de kerk. Kinderen t/m 15 jaar gratis. www.evertvandeveen.nl

DONDERDAG 24 MEI

DINSDAG 22 MEI

WOENSDAG 23 MEI

Repair Café 14:00-16:30, Zaltbommel, Pand 9. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes, computers.

Avond4Daagse dag 2 18:45, Brakel, Huis Brakel. Tweede dag van de Rode Kruis Avondvierdaagse.

Avond4Daagse dag 3 18:45, Hedel, Gelre’s End. Derde wandeldag van de Rode Kruis Avondvierdaagse. VRIJDAG 25 MEI

Intocht Avond4daagse 18:15, Zaltbommel, De Verdraagzaamheid. Start laatste dag van de Rode Kruis Avondvierdaagse. Vertrek vanaf de Waalkade, de intocht is op de Markt.

Start Avond4Daagse 19:45, Kerkdriel, De Kreek. Eerste dag van de Rode Kruis Avondvierdaagse.

Truckshow Nederhemert 19:00-22:00, Nederhemert, evenemententerrein. Jaarlijkse truckshow.

Cinemaarten 20:15, Zaltbommel, De Poorterij. ‘Finding Your Feet’ van Richard Loncraine. Levendige film die overtuigt, doordat het verhaal niet voorbij gaat aan de realiteit van het ouder worden. Niet alleen

Foute party 20:30, Nederhemert, evenemententerrein. Feestavond voor jong en oud. Toegang gratis.

Body-Fit

Expositie over uiterwaarden

regio • Sportvereniging ‘Dancesation’ start de cursus Body-Fit: een combinatiecursus bestaande uit aerobic, burn workout, Zumba fitness, figuurverbetering, conditietraining. De nieuwe lessen beginnen in de week van 14 mei in Zaltbommel (maandag en woensdag), Hedel (maandag), Aalst (dinsdag) en Nieuwaal (maandag tot en met donderdag). Informatie en aanmelding: J. van der Meijden, 0418-564056.

q WWW.BODYFITBOMMELERWAARD.NL

neerijnen • Loes ten Brink en Carla Wiersma, beiden wonend in Heesselt, geven een creatief beeldverslag van de veranderende uitwaarden-wereld rond hun woningen. Wonend en werkend aan de Heesseltse dijk, worden de kunstenaars Loes ten Brink (schilder) en Carla Wiersma (beeldhouwer) gegrepen door de veranderingen in de uiterwaarden. De expositie in Stroomhuis Neerijnen wordt zaterdag 26 mei om 15:00 uur geopend door Stan Pijls.

KOM ZATERDAG 19 MEI NAAR en te n e o d e t l e e E r is v ng en oud o j r o o v n e belev l muziek! en héél véé varieerde e g et h r o o Kijk v op programmadag.nl www.aelse


Vacature:

Bedrijfsleider voor kwekerij in zomerbloemen en snijheesters.

Ben jij een aanpakker en een kei goeie heftruckchauffeur? Dan zoeken we jou! Wegens groei zoeken wij voor onze locatie in Giessen per direct een enthousiaste en nauwkeurige

HEFTRUCKCHAUFFEUR M/V

Voor onze kwekerij in Zaltbommel en Vinkel zijn wij op zoek naar een bedrijfsleider. Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit; - Het motiveren en stimuleren van het personeel

(40u per week)

- Planningen maken voor de wekelijkse arbeid - Actieve deelnamen van de werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan o.a. uit het laden/lossen van vrachtwagens, materialen opzakken/klaarzetten en overige werkzaamheden, zoals het onderhouden en ordelijk houden van het terrein. Functie-eisen: • Veilig en nauwkeurig kunnen en willen werken • In staat zijn om fysieke arbeid te verrichten • Flexibel, geen 8-5 mentaliteit en bereid om in ploegendienst te werken • In bezit van rijbewijs (B) • In bezit van heftruckcertificaat • Minimaal 1 jaar relevante werkervaring als heftruckchauffeur • Ervaring met een laadschop is een pre • Je werkt graag buiten

Wij vragen; - Bedrijfsleider die goed inzicht heeft in zijn rol in het bedrijf - Het overzicht kan bewaren binnen een organisatie en eventuele knelpunten kan voorkomen en oplossen. - Communicatief vaardig is en goede contacten onderhoudt met zowel de directie als de andere locaties binnen het bedrijf. - De werkprocessen van diverse teams goed en vlekkeloos

Wij bieden: Een leuke, gevarieerde baan met groeimogelijkheden in een groeiend bedrijf met een keigoede werksfeer. Bedrijfsprofiel Aggregates International B.V. is een jong, actief, groeiend bedrijf. Onze activiteiten bestaan uit het importeren van bewerken en handelen in bouwgrondstoffen als zand, grind en split. Interesse in deze baan? Stuur dan je C.V. met korte motivatiebrief vóór 1 juni a.s. naar: info@aggregates-international.com. Meer informatie kun je opvragen bij dhr. B. Hardeman via het genoemde e-mailadres of per telefoon op 0183-449809. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

kan coördineren - Verantwoordelijkheid durft te nemen - Het in zich heeft om een goede sfeer binnen het bedrijf te creëren. - Ervaring en bovenal affiniteit met automatisering - Machine beheer - Bereidheid om ook in de weekenden te werken Voor meer informatie over deze vacature kunt u mailen naar: marjon@verhoevenbloemen.nl

RE TU CA VA

Wij zijn op zoek naar jou! XENOX MUSIC & MEDIA IS EEN INNOVATIEF MULTIMEDIA BEDRIJF WAAR ALLES DRAAIT OM MUZIEK EN BEELD. WIJ ZIJN PER DIRECT OP ZOEK NAAR EEN:

AUDIOVISUEEL TECHNICUS Als AV Technicus Buitendienst werk je op locatie bij verschillende klanten. Bij hen verzorg je onder andere de installatie van Xenox muziek- en mediasystemen, geluidsinstallatie, touchscreens, digital signage, bekabeling en andere gerelateerde werkzaamheden. Je bent het eerste aanspreekpunt voor technische vragen, planning, uitvoering en geef je uitleg over onze muziek- en mediasystemen.

LOOKING FOR A JOB?

DE IDEALE KANDIDAAT • Heeft MBO werk- en denkniveau. • Heeft praktische ervaring / kennis van audiovisuele apparatuur. • Heeft basiskennis ICT.

WIJ BIEDEN • Een uitdagende baan in een dynamisch bedrijf. • Grote mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.

• Is service- en klantgericht. • Is flexibel, stressbestendig en nauwkeurig. • Kan zowel zelfstandig als in teamverband werken. • Is in het bezit van rijbewijs B.

• Een proffesionele werkomgeving in een ambitieus team met een open cultuur. • Een goed salaris, auto van de zaak, laptop en telefoon, pensioenregeling en overige arbeidsvoorwaarden.

BEKIJK DE VOLLEDIGE VACATURE OP WWW.XENOX.NL/NIEUWS XENOX MUSIC & MEDIA B.V. | Lingedijk 80 | 4196 HC Tricht T +31 (0)345 57 21 22 | info@xenox.nl | www.xenox.nl

SERVICEMONTEUR / VERKOPER Wij zoeken iemand voor het uitvoeren van technische onderhoudswerkzaamheden. In deze functie kom je over de vloer bij diverse bedrijven en instellingen om zowel reparaties uit te voeren aan apparaten en/of het verhelpen van storingen.

FUNCTIE-EISEN Je hebt een technische achtergrond (bij voorkeur elektrotechnisch) Je bent zelfstandig en nauwkeurig Je bent stressbestendig Je hebt geen 9-5 mentaliteit Je bent klantvriendelijk Je bent in bezit van rijbewijs B Je bent woonachtig in de buurt

Heb je interesse? Neem contact op via (06) 5350 4534 of stuur je sollicitatie met CV naar info@dekockreinigingsmachines.nl! Heuvelstraat 2T1 • Waardenburg • T. (0418) 65 17 85 • dekockreinigingsmachines.nl

HOGEDRUKREINIGERS • INDUSTRIESTOFZUIGERS • VEEG-/ZUIGMACHINES • SCHROB-/ZUIGMACHINES REINIGINGSMIDDELEN • COMPRESSOREN • REPARATIE • VERHUUR • SERVICE


23

Woensdag 16 mei 2018

Service and new Building Control Pitch Propellers Bow Thrusters Steering Gear Rudders In verband met het toenemen van onze activiteiten zoeken wij een:

Service Monteur (buitendienst) Deze functie houdt in het voorkomend nieuwbouw- en reparatiewerk aan binnenvaart en zeevarende schepen zoals: - onderhoud en in bedrijfstellen van schroefasinstallaties / thrusters - onderhoud en in bedrijfstellen van stuurinrichtingen - en andere werktuigbouwkundige installaties op schepen Opleiding: LTS, MTS – WTB Kennis van hydrauliek is een pre geen must. Wel doorslaggevend is uw vakmanschap, stressbestendigheid en zelfstandigheid. Profiel: Bent u enthousiast, leergierig en hebt u geen 9-5 mentaliteit? Dan bieden wij u afwisselend werk in het binnen- en buitenland 50/50. De werkzaamheden in het buitenland variëren van 1 dag tot enkele weken tegen een prima salaris. Uw sollicitatie kunt u schriftelijk of per e-mail t.a.v. dhr. J. Schungel sturen naar: Holland Propeller Services BV Expeditieweg 21 6657KM Boven – Leeuwen info@hp-services.nl

! ou j ar a n k e o is op z Van den Oever Lekker Wonen zoekt:

OVER ONS: Van den Oever Lekker Wonen is de complete woninginrichter en binnenhuisadviseur voor de regio Rivierengebied, Bommelerwaard, Den Bosch en het Land van Heusden & Altena. Je vindt bij ons een compleet en betaalbaar aanbod op het gebied van meubelen, slapen en woninginrichting. Vanuit onze showroom in Gameren helpen wij enthousiast onze klanten bij het maken van de juiste keuze voor het inrichten van hun woning.

INTERESSE? Wil je graag werken in de woonbranche en zie je deze uitdaging wel zitten? Stuur of mail je sollicitatiebrief met C.V. en een foto vóór 31 mei 2018 naar: Van den Oever Lekker Wonen Ridderstraat 3 5311 CK Gameren info@vandenoeverlekkerwonen.nl Heb je vragen? Bel 0418 - 561317 en vraag naar Dick of Corné van den Oever!

Van den Oever Lekker Wonen zoekt:

TOP VERKOPERS(-STERS)

WONINGSTOFFEERDERS

Jouw werkzaamheden zijn o.a.:

Jouw werkzaamheden zijn o.a.:

• •

Elke klant open en actief benaderen in een eigentijdse en inspirerende woonwinkel. Je luistert goed en weet de woonwens van de klant te vertalen naar passende producten. Aankopen handel jij professioneel af en je bent pas tevreden als de klant met een glimlach de winkel verlaat.

Wat verwachten wij van jou: • • • • • • • •

Klantgericht en gastvrij. Commercieel en energiek. Inlevingsvermogen en overtuigingskracht. Goed zijn in spreken én luisteren. Affiniteit met woontrends. Beschikbaar op zaterdag (op zondag gesloten). Tijdens de kerstvakantie en in januari ga je niet op vakantie. In bezit van rijbewijs B.

Wat verwachten wij van jou: • • • • • • •

• • • • •

Een uitdagende functie met ruimte voor eigen initiatief. Verkooptraining en begeleiding. Passend salaris, en goede arbeidsvoorwaarden conform CAO. Een parttime baan, uren in overleg. Vaste werkdagen waarvan zaterdag er één is. De overige dagen zijn in overleg. Een baan met uitzicht op een vast contract.

Ervaring met stofferen en passie voor het vak. Een klantvriendelijke houding. Een enthousiaste en representatieve uitstraling. Zelfstandig initiatieven nemen en zowel zelfstandig als in een team kunnen werken. Een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Flexibiliteit; geen 9-5 mentaliteit. In bezit van rijbewijs B.

Wat bieden wij jou: • •

Wat bieden wij jou: •

Samen met je collega’s of zelfstandig aanbrengen van raamdecoratie, leggen van diverse vloeren en bezorgen en eventueel monteren van meubels bij onze klanten.

• •

Een uitdagende functie in een fijne werkomgeving. Passend salaris, en goede arbeidsvoorwaarden conform CAO. Ruimte voor eigen initiatieven en ideeën. Een fulltime baan van 37 uur per week met uitzicht op een vast contract.


WIJ VRAGEN

Wij zijn op zoek naar een

LEERLING MONTEUR BEDRIJF Technische handelsonderneming, zowel nationaal als internationaal actief. AFWISSELENDE JOB D.m.v. magazijnbeheer/ -werkzaamheden, reparatie en samenbouw van machines, de kennis en achtergrond van ons leveringsprogramma aangeleerd.

- Een middelbare schoolopleiding met bij voorkeur Electrotechniek en/of Metaaltechniek - Goede beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse taal - Kennis van de Engelse en/of Duitse taal is een pré - Een enthousiast en betrouwbaar persoon met initiatief - Bij voorkeur woonachtig binnen een straal van 20 km van Werkendam - (bezig zijn met het) Rijbewijs B is een pré WIJ BIEDEN -

Een goed, marktconform salaris Goede secundaire arbeidsvoorwaarden Een prettige afwisselende werkomgeving met fijne collega’s Bedrijfsgerichte (bij-)scholing is bespreekbaar GEINTERESSEERD?

Stuur een Email met motivatie en volledige CV naar: info@ctplaton.nl t.a.v. Dhr W.C. Stuij. T: 0183 - 50 55 48

W: www.ctplaton.nl

Bezorg jij mijn krant?

Vacature

ALLROUND WINKELMEDEWERK(ST)ER Vos Nederhemert is een bedrijf wat al meer dan 70 jaar bestaat en heeft een groot aandeel in de regio en ver daar buiten. Wij zijn hèt bedrijf voor Dier-Tuin-DoeHetZelf en aanverwante artikelen.

Wegens groei zijn wij op zoek naar versterking van ons team

R 32-36 UU K PER WEE

Ben jij klantvriendelijk/spontaan/flexibel/leergierig en vindt jij het geen probleem om soms op zaterdag te werken? Ben jij degene met eigen inzicht? Wil jij elke klant als individueel behandelen? Scoor jij 100% met wat wij zoeken solliciteer dan direct! De voorkomende werkzaamheden zijn: • Inkoop/Verkoop van producten • Uitpakken van bestellingen • Adviseren van klanten Wij bieden je: • Een mooie afwisselende baan bij een uniek bedrijf binnen de regio • Bij goed functioneren uitzicht op een vast contract Wij zijn op zoek naar bezorgers in: • Alem • Gameren • Kerkdriel • Nederhemert • Neerijnen • Opijnen • Rossum • Velddriel • Well • Zaltbommel

Stuur je motivatiebrief en CV naar info@vosnederhemert.nl

Ben jij 13 jaar of ouder en wil je iets bijverdienen? Lees nog even door! De verspreider van deze krant is op zoek naar echte ’bikkels’ die het niet erg vinden om wekelijks één of twee uurtjes buiten te zijn. Jij bent een bezorger die verantwoordelijkheid neemt. Dus ook als het regent pak je de fiets en bezorg je de krant op tijd. Zoals het hoort! Leuke bijkomstigheid: aan het eind van het jaar maak je een extra rondje in je ‘wijk’. Een goede bezorger wordt dan vaak beloond met een leuke ’fooi’. Mooi meegenomen! Interesse? Verspreidbureau van der Meer.

Telefoon: 0183 - 63 80 55 Aanmelden op de website kan ook: www.vandermeerverspreiding.nl

Onderdeel van Reclame Verspreidingen Haaglanden B.V.

occasion weken van 11 mei t/m 02 juni 2018

bij aanschaf een volvo occasion altijd GRatis volle tank • GRatis poetsbeurt • GRatis APK • GRatis Pechhulp • Gunstig financieringstarief • 50% KORTING OP eerstvolgende ONDERHOUDSBEURT tijdens actie kans op gratis kaartje wasstraat • gratis toegangskaart Slot Loevestein • Volvo Rider • accessoire cheque t.w.v. ¤ 750,* Vraag naar de actievoorwaarden.

kijk voor meer informatie op www.vosautobedrijven.nl


25

Woensdag 16 mei 2018

Voetbal

2-0 is doffe dreun voor Almkerk

UITSLAGEN Dinsdag 8 mei Kerkwijk - Rhelico

0-1

Donderdag 10 mei Roda Boys - SVW GVV’63 - Sparta’30 Well - Zuilichem MEC’07 - DSC Alem - CHC HRC’14 - RKVSC Ophemert - SBV Heerewaarden - SCZ Maaskantse Boys - Jan van Arckel

4-1 2-3 0-3 1-2 2-2 3-4 5-0 6-1 2-0

Zaterdag 12 mei LRC Leerdam - WNC Roda Boys - Almkerk Hardinxveld - Nivo Sparta GVV’63 - Haaften Noordeloos - Brakel Rhelico - Zuilichem MVV’58 - Kerkwijk Unitas - Well

1-3 2-0 1-3 3-2 1-6 1-1 4-1 10-0

Zondag 13 mei Alem - DSC MOSA’14 - Hedel Maaskantse Boys - DSS’14 Jan van Arckel - Wadenoijen OSC’45 - RKVSC Ophemert - Ravenstein HRC’14 - Heerewaarden

2-2 3-1 2-0 5-1 4-0 2-1 5-1

PROGRAMMA Zaterdag 19 mei Montfoort - WNC Nivo Sparta - Roda Boys BLC - GVV’63 Kerkwijk - Peursum Zuilichem - Unitas Brakel - Groot Ammers Well - VVAC Zondag 20 mei DSC - MEC’07 CHC - Alem Hedel - SBV Jan van Arckel - Maaskantse Boys DSS’14 - Ophemert RKVSC - HRC’14 SCZ - Heerewaarden

Roda Boys breekt titelstrijd open Bij Almkerk sloeg zaterdag de kampioensstress toe. De koploper in de tweede klasse ging snoeihard onderuit bij belager Roda Boys met 2-0. aalst • Met de winst brak Roda Boys de titelstrijd in de tweede klasse weer helemaal open. De gastheren in Aalst brachten het verschil op de ranglijst met nog twee wedstrijden te gaan terug tot een punt. De dreun voor Almkerk was dubbel. Ook Pelikaan, dat won bij Woudrichem, hijgt nu in de nek. Wat er aan de hand was met Almkerk, dat geen moment in de wedstrijd kwam, bleef zaterdag een beetje in de lucht hangen. “Ik weet niet wat er mis was bij ons”, zocht Jelle Stalenhoef naar een verklaring. “Het was een dik verdiende overwinning voor Roda Boys. We gaven gewoon niet thuis vandaag. Vanaf de eerste minuut zat het er niet in. Gelukkig hebben we het nog in eigen hand”, probeerde de aanvoerder van Almkerk de scherven bij elkaar te rapen. Trainer Frank Brands van Roda Boys kon de 2-0 winst als een mooie opsteker beschouwen in de titelstrijd. “Een aantal weken geleden hebben we tegen elkaar gezegd, dat de afstand met Almkerk niet groter moet worden. Dan kunnen we de druk er op houden door hier te winnen vandaag. Dat is gelukt en daar viel niks op af te dingen”, had de trainer van Roda Boys helemaal gelijk. “Ik wil mijn ploeg dan ook een groot compliment maken voor de inzet en de strijd”, snoof Brands de winst met tevredenheid op. Behoedzaam Beide ploegen begonnen behoedzaam aan de krachtmeting in Aalst. Het was wel Roda Boys dat de wedstrijd het beste oppakte. Na een klein kwartier was ook de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Cristiaan van Aalst werkte die mogelijkheid nog over het Almkerkse doel. Vervolgens was Almkerk twee keer dicht bij de openingstreffer.

Gespeeld De derby tussen Alem en DSC is zondagmiddag voor de tweede keer dit seizoen onbeslist geëindigd. Uitgerekend ex-DSC-aanvaller Kevin Broekmeulen bezorgde de thuisploeg met de 2-2 vlak voor tijd een punt. De puntendeling was een correcte weerspiegeling van de verhoudingen, maar voor DSC waren de druiven zuur. De kans dat zij nu nog de hoogst geklasseerde periodekampioen gaan worden en daarmee de eerste nacompetitieronde vrijloten, is nihil geworden, weet ook trainer Arian Meeuwsen. “Het gat blijft nu vier punten. Als het één punt was geworden, dan had er nog van alles kunnen gebeuren. Nu moeten wij twee keer winnen en Alem twee keer verliezen. Dat wordt moeilijk.” Alemoefenmeester Piet Saaman toonde zich meer dan content met een punt: “Voor ons is het absoluut een gewonnen punt. Ik heb een goed gevoel over de nacompetitie. We hebben een ploeg die de stap naar de derde klasse kan maken. Het zou wel geweldig zijn als ik hier met een promotie zou kunnen afsluiten.” ALEM •

FOTO: GERALD VAN ZANTEN

• Roda Boys was opgetogen over de winst.

Na het half uur brak Roda Boys de wedstrijd open, nadat Jordi de Wit over de voet ging bij de uitkomende keeper Maikel Korebrits. Vanaf de stip schoot Freek van Eembergen de 1-0 tegen het net. Daarmee was Almkerk het helemaal kwijt. De gasten hadden geluk, dat keeper Korebrits met de voet redde op een volgende kans voor Martijn de Wildt. Ander vaatje De verwachting was dat Almkerk na de rust uit een ander vaatje zou tappen. De plannen werden echter doorkruist met de snelle 2-0 van Roda Boys. Nils Loef slalomde door de Almkerkse verdediging en schoot snoeihard raak. Almkerk liep hiermee achter de feiten aan. De beste kansen bleven voor

FOTO: GERALD VAN ZANTEN

Roda Boys. Bij Almkerk bleef het doelloos zoeken en het was onmacht troef. Bij Roda Boys vergat Martijn de Wildt de winst nog wat aan te dikken. Voor Almkerk waren een woest schot van Jurre van Laarhoven en een vrije trap van De Vries de laatste wapenfeiten. Die brachten ook geen verandering meer in de 2-0 stand. Realiteit Trainer Robert Roest: “Thuis hebben we het ook lastig gehad. Dit kan gebeuren. Roda Boys stond beter georganiseerd en ze hebben de waarde van deze wedstrijd beter ingeschat dan wij. Het kan veroorzaakt zijn door de spanning. Als ploeg moeten wij veel weerstanden overwinnen. We staan al lang op kop en iedereen jaagt op ons en Roda Boys is dat nu gelukt”, sloot

Alem en DSC wederom in evenwicht

Roest aan bij de werkelijkheid. “Het verschil is nu nog een punt. Ik had liever eerder in het seizoen een keer verloren. Dan heb je wat meer wedstrijden om dat recht te trekken. Nu wordt dat moeilijker. Natuurlijk is het een tik en je hebt nog maar kort om te herstellen.” Almkerk staat nu nog een punt voor op Roda Boys en drie punten op Pelikaan. “Dus wij moeten ons richten op de volgende wedstrijd en zorgen, dat we die gaan winnen. We spelen elke wedstrijd na de winterstop al met spanning en Roda Boys pakte het goed aan vandaag. Ze waren vandaag gewoon beter”, moest Roest de pijnlijke dreun toe geven. Nico van Es

Stehmann Sport Topscorersbokaal regio • Schutter van het weekeinde is Jeroen de Groot. Na zijn uitstapje naar DSC komt hij met regelmaat weer los voor Jan van Arckel. Tegen Wadenoijen was het op het eigen kunstgras vier keer raak voor de blonde goalgetter. Met nog wedstrijden tegen Maaskantse Boys en op de laatste speeldag de concurrent in de derde periode MOSA’13 voor de boeg, zit er mogelijk nog meer in voor De Groot. Hij staat op drie doelpunten van regionaal topscorer Willen Looijen. Twee treffers waren er voor Roel de Kruijk (Nivo Sparta), Andor van Andel (Brakel) en Peter Maasdam van HRC’14. De top drie in de stand om de Stehmann Sport Topscorersbokaal is nu als volgt: Willem Looijen (Nivo Sparta): 25 doelpunten; Jeroen de Groot (Jan van Arckel): 22 doelpunten; Kevin Broekmeulen (Alem), Bas Vos (DSC), Christian Broekmeulen (Heerewaarden): 21 doelpunten. Kontakt Cup Met nog twee duels te gaan kan het bijna niet meer misgaan voor Roda Boys/Bommelerwaard. De cup keert na dit seizoen waarschijnlijk terug naar Aalst. Alem is nog de enige concurrent.

q WWW.REGIO-VOETBAL.NL


FINALEDAG

GRATIS TOEG ANG

Finale Samba Football Cup JO15 12:00 uur Kozakken Boys JO15 – SteDoCo JO15 B-finale EM Kantoorsystemen Cup 12:00 uur Papendrecht 1 – LRC/Alblasserdam 1

Finale Samba Football Cup MO15 14:30 uur LRC MO15 – Altena-Almkerk/HRC’14 MO15 Finale Jakko Sport Cup Vrouwen 14:30 uur GJS VR1 – SteDoCo VR1 Finale EM Kantoorsystemen Cup 17:00 uur GRC 14 – Kozakken Boys 1

MAANDAG 21 MEI VV Sleeuwijk - Rijksstraatweg 113, Sleeuwijk

BBQCompleet


27

Woensdag 16 mei 2018

KAMPIOENEN/JASSEN EN TASSEN

Nivo Sparta JO-19-1

Podarwic

Het verhaal: Met een overwinning op directe concurrent Drechtstreek hebben de jongens onder 19-1 van Nivo Sparta het kampioenschap in de hoofdklasse G binnengehaald.

Het verhaal: Sport2000 Stehmann en volleybalvereniging Podarwic hebben een sponsorovereenkomst gesloten voor vijf jaar in samenwerking met het merk Erima.

GTV Argos

Rotac’82

Het verhaal: Door de bijdrage van Van Dalen Bouw & Onderhoud uit Bruchem en van Suus’ Garden en Maatjes Schilderwerken uit Zaltbommel heeft de selectie van GTV Argos nieuwe trainingsjasjes gekregen.

Het verhaal: Tafeltennisvereniging Rotac’82 uit Rossum is druk bezig met vernieuwing van de materialen. Recent zijn er vier nieuwe speeltafels aangeschaft en door sponsoring van Beenen Dienstverlening uit Rossum zijn de teltafels volledig vernieuwd en voorzien van het logo van de club.

Goud en brons voor jong talent Hamarithi aalst • Goud op de balk voor Isabel Spiering en op brug voor Mirre van der Nat, en een allround derde plaats voor Isabel: dat was de mooie oogst van sportvereniging Hamarithi in de finale van de jongtalentencompetitie. Hamarithi was met drie pré-instappers (de zeven- en achtjarigen die komend seizoen echte KNGU-bondswedstrijden mogen turnen) zeer succesvol in de finale van de jong talenten competitie. Isabel Spiering turnde een prachtige balkoefening zonder wiebels en ontving voor dit toestel goud. Mirre van der Nat liet zien weer de allersterkste te zijn bij het onderdeel brug waar zij moest zwaaien, optrekken en hangen in een negentig-gradenhouding. Allround werd Isabel verrassend derde en ontving hiervoor de bronzen beker. Ook werd zij eerste op het onderdeel balk. Mirre werd allround vijfde door een grove fout op balk, maar mocht de hoogste trede op

voor het onderdeel brug. Eva van de Werken eindigde in een zeer sterk deelnemersveld als twintigste van de 31. Trios Met Hemelvaart reisde de wedstrijdgroep van SV Trios Rossum weer af naar het IAG Sportevent voor hun jaarlijkse turnkamp. Ook dit jaar deden zij weer mee aan de internationale demowedstrijd Gym4Life Challenge. Tijdens de finale in de grote MSE-hal in ‘s-Hertogenbosch, moesten de turnsters van Trios strijden tegen groepen uit Israël, Engeland, België en Nederland. Uiteindelijk eindigde Trios op zesde plaats van de 36 teams. Dit is een grote prestatie. De jongsten in deze groep zijn pas zes jaar. Trios was zeker publieksfavoriet en de turnsters werden goed aangemoedigd. Nu zal de wedstrijdgroep van Trios zich gaan voorbereiden op een groot wedstrijdweekend in Breda.

Verloting Kerkwijk kerkwijk • Donderdag 10 mei na het familie toernooi is de trekking verricht van de grote verloting bij VV Kerkwijk. De uitslag: 1e prijs € 500: Thijs ‘t Lam Nieuwland, 2e prijs € 300: Joke van Ooijen Nederhemert, 3e prijs € 150: Jorina Bakker Bruchem, 4e prijs € 75: Opa Van Steenbergen Zaltbommel, 5e prijs € 60: Jolien van Ooijen Bruchem, 6e prijs € 50: Kirsten Westerlaken Bruchem, 7e prijs € 40: Maikel Valkis Kerkwijk, 8e prijs € 30: Cees Versteeg Delwijnen, 9e prijs € 25: Bram de Koning Bruchem, 10e prijs € 20: Roelof Oomen Zaltbommel.

Michelle kampioen doubletten ammerzoden • Michelle de Blij, met 14 jaar het jongste lid van jeu de boulesvereniging L’Ammerzo, pakte zondag in Nieuwegein de titel Nederlands Kampioen doubletten bij de aspiranten. Samen met Lars de Roos van JBV Lemsterland vormde zij het winnende team. Vorig jaar werd het team van Michelle derde.

Finaledag toernooien Regio-Voetbal De finaledag van de Regio-Voetbal Toernooien is maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) op het complex van vv Sleeuwijk. Voor het eerst in de driejarige toernooigeschiedenis zullen er vijf finales worden gespeeld. Om 12:00 uur begint de finale van de verliezersronde van de EM Kantoorsystemen Cup en de finale van de Samba Football Cup JO15 tussen Kozakken Boys en SteDoCo. De vrouwenfinale staat gepland voor 15:00 uur, met GJS VR tegen SteDoCo. Eveneens om 15:00 uur: LRC tegen Almkerk/Altena of HRC’14 in de finale van de Samba Football Football Cup MO15. De eindstrijd van de EM Kantoorsystemen Cup gaat vanaf 17:00 uur tussen eersteklasser GRC’14 en titelverdediger Kozakken Boys.

SLEEUWIJK •

Paardensport gameren • Donderdag won Corine Bambacht (PSV De Bommelerwaard) in Gameren in de klasse M1 twee keer met haar paard Itrina (200 en 195 punten). In de klasse M2 pony’s won Celine Beukhof eveneens twee keer, met haar pony Eviette S (186,5 en 185 punten). Zaterdag herhaalde Celine dat kunstje in Velddriel. Nina van Mook reed in de klasse M1 met haar paard Illusionist M naar een tweede plaats met 67,17 procent. Lotte van Mook werd in de klasse L2 met haar paard Ilinda M tweede met 199 punten.

Tennis en aardbeien bij Huros rossum • Het 17+ Aardbeien Toernooi van tennisvereniging Huros in Rossum gaat binnenkort van start. Mét een nieuwe, fris en fruitige toernooicommissie en mét verse aardbeien. Het gezellige open dubbeltoernooi wordt gespeeld van zondag 3 tot en met zondag 10 juni. Herendubbels, damesdubbels en mixed-dubbels kunnen zich tot 20 mei inschrijven:

q TOERNOOI.NL


WOUDRICHEM B. vd Lelystraat 16a tel. 0183 30 70 40

SPRANG-CAPELLE Raadhuisplein 37 tel. 0416 54 02 25

WIJK EN AALBURG Bergstraat 49 tel. 0416 69 69 66

DONGEN Hoge Ham 75 tel. 0162 31 76 60

va zat OP n er E 11 da N .0 g H 0 19 U to m IS t1 e 2. i a 00 .s uu . r.

Woudrichem Meidoornhof 4

Wijk en Aalburg Kapitein H. van der Maadenstraat 6

Werkendam Van Randwijklaan 59

Onverwachts ruime eengezinswoning met als verrassing de garage aan de achterzijde. De woning is in 1999 gebouwd en voorzien van kunststof deuren en kozijnen. Heel recent heeft de woning een update ondergaan waarbij de badkamer, toilet, binnendeuren en de bijkeuken op de begane grond zijn vernieuwd. Op de verdieping heeft de woning drie grote slaapkamers en nog een loggia. De tuin is gesitueerd op de zuidzijde. Om een goede indruk te krijgen is binnenkijken eigenlijk een must. Welkom!

Op een mooi plekje vindt men deze (bijna) vrijstaande woning met alle voorzieningen op de begane grond. Perfect geschikt voor senioren! Naast senioren is de woning uiteraard ook geschikt voor andere doelgroepen. De woning is verder gebouwd omstreeks 1997, volledig geïsoleerd en uitstekend onderhouden. Rond de woning ligt een heerlijke tuin met opvallend veel privacy! De gehele kavel omvat 368 m2 en de achtertuin is gelegen op het zuiden. Genieten van het zonnetje!

Op een prominente locatie midden in het dorp ligt deze geschakelde woning met tuin op de zonzijde. Twee jaar geleden heeft de begane grond een update ondergaan waarbij ook de keuken en de achterpui zijn vernieuwd. De achtergevel heeft heel veel glas, de dubbele openslaande tuindeuren zorgen voor een heerlijke hoeveelheid lichtinval in de woning. Ook op de verdieping is er voldoende ruimte met drie slaapkamers en een complete badkamer. De 4e slaapkamer is op de zolderetage te vinden.

Vraagprijs € 250.000,00 k.k.

Vraagprijs € 329.000,00 k.k.

Vraagprijs € 298.000,00 k.k.

Verkoopplannen? Bel ons voor een kosteloze waardebepaling.Telefoon 0183 30 70 40

Aan de keukentafel met...

a i h p o S n e r e g Ro Na een periode van 11 jaar in het buitenland gewoond te hebben, wilden wij weer terug naar Nederland en we gingen op zoek naar een bijzondere woning in een mooie, groene streek. In verband met onze werkzaamheden wilden we echter niet te ver van de economische kerngebieden gaan wonen. In Andel vonden we ons droomhuis op de ideale plek. We vielen voor het Koetshuis dat zowel buiten als binnen een lust voor het oog is. Met behoud van de karakteristieke eigenschappen was dit voormalige Koetshuis verbouwd tot een comfortabele woning. We hadden bovendien de mogelijkheid om wat grond bij te kopen waardoor we de tuin hebben kunnen uitbreiden tot een waar lusthof en hebben we er tevens een luxe berging en carport bij laten bouwen. Ondanks dat het Koetshuis al een heerlijke woning was, hebben we in de loop van de jaren een aantal verbeteringen doorgevoerd en het huis altijd goed onderhouden. We hebben hier met ontzettend veel plezier gewoond en genieten nog steeds van zowel het unieke huis als de prachtige tuin. Ook de streek is bijzonder mooi met de meanderende Maas en de Anton Piek-achtige stadjes Woudrichem en Heusden in de nabije omgeving. Ons huis is daarmee een ideale uitvalsbasis voor mooie fietstochten in de streek. Wij gaan nu echter een nieuwe levensfase in. Dit jaar gaan wij beiden met pensioen en sluiten onze werkzaamheden af. Onze nieuwe woonlocatie is aan de rand van de duinen in Zeeland. Ook een mooie plek waar we met veel plezier zullen wonen, echter met weemoed verlaten wij het mooie Koetshuis in Andel.

www.demakelaarsvanaltena.nl

20 bommelerwaard 18 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van acht wekelijks ver-schijnende nieuwsbladen met een totale oplage van 185.000 exemplaren. Daarna...

20 bommelerwaard 18 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van acht wekelijks ver-schijnende nieuwsbladen met een totale oplage van 185.000 exemplaren. Daarna...

Advertisement