Page 1

BOMMELERWAARD

WOENSDAG 7 MEI 2014 JAARGANG 8 NO. 19 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

Kwekerij Mada Zie onze advertentie op pagina 13

Zie onze advertentie in deze krant

ZZZDFWLRQHX Theaterprijs voor Varikse regisseur ijĞįĦĨš Regisseur Johan Simons heeft de Theaterprijs van de stad Berlijn gewonnen. Volgens de jury is Simons grensverleggend bezig met zijn theater. Aan de prijs is een bedrag van 20.000 euro verbonden. De regisseur uit Varik won vorige maand ook al de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. Die krijgt hij in november uitgereikt. De Berlijnse theaterprijs heeft hij zaterdag in ontvangst genomen.

gemeentenieuws zie pagina 7

™7Zkg^_Y^c\hYV\lZgYbVVcYV\\Zk^ZgYbZiZZcdgVc_Za^cikVcoZkZc`^adbZiZgaVc\hYZLVVa#BZZg[didÉhZcZZc[^abdelll#]Zi`dciV`i#ca#

Ook in Maasdriel witte rook

Aangrijpend boek over zelfdoding

Roda Boys mist leiders

Er komen meer vluchtelingen en VluchtelingenWerk moet met steeds minder budget zien rond te komen. De oplossing: meer vrijwilligers. Taalcoaches bijvoorbeeld, die een paar uur per week helpen om Nederlands te leren. “Om in Nederland mee te kunnen doen in de samenleving, moet je de taal goed beheersen. Anders kom je echt niet aan het werk”, weten vrijwilligster Anja van Genderen en coördinator Noortje de Vocht. Ze hopen dater meer taalcoaches komen.

De coalitie in Maasdriel is rond. CDA en SSM, samen goed voor vijftien van de negentien raadszetels, gaan de wethoudersposten vervullen. Naast Gerard van den Anker en Marian Blaauwhof van het CDA, namen die niet verrassend zijn, schuift namens SSM nieuwkomer Janhein de Vreede aan. Zijn voorganger René Smits had nog wel een periode als wethouder verder gewild, net als Jos Huizinga die als extern CDA-wethouder werd ingevlogen.

Dick Hollander uit Hurwenen schreef ‘Leven na Bloem’. Het laat zich lezen als een ironische wraakoefening tegen de Nederlandse rechtsstaat. De Raad van State weigerde hem vorig jaar de toegang tot het medisch dossier dat hem antwoorden had moeten geven over de raadselachtige zelfdoding van zijn dochter. Hollander heeft sterke aanwijzingen dat de dood van Bloem voor een aanzienlijk deel kan worden toegeschreven aan falende psychiatrische hulpverlening.

Roda Boys had zaterdag moeten winnen van koploper Lienden om de kampioensaspiraties waar te maken. Na de 5-2 nederlaag moet de club genoegen nemen met deelname aan de nacompetitie. Een fikse streep door de rekening van de ambitieuze Bommelerwaardse vereniging, die na de onverwachtse degradatie uit de eerste klasse vorig jaar meteen al aan de kampioenspoort rammelde. Volgens interim-trainer Karel Bauman ontbreekt het aan leiders in het elftal.

nieuws

3

Pomp gestolen uit TorenTuin O6AI7DBB:A™DcWZ`ZcYZc]ZWWZc^c

Altijd scherpe prijzen www.premere nl

FOTO: LYA CATTEL

Lingo kijken met een vluchteling

YZ cVX]i kVc YdcYZgYV\ de kg^_YV\ YZ hea^ciZgc^ZjlZ edbe j^i YZ Id" gZcIj^cVVcYZ6\c^ZiZchigVVi\Zhid" aZc# Dd` ZZc \gdZcZ `jchihid[ `gj^" lV\Zc kZgYlZZc j^i YZ V[\ZhadiZc hX]jjg#9ZjgZchadilVgZcdcioZi#9Z IdgZcIj^cZgh ]deZc YVi YZ edbe cd\deYj^`id[YVi\Zij^\ZcYZY^Z[" hiVa]ZaeZcdeadhhZc#>cijhhZco^_coZ dd`ZZc^coVbZaVXi^Z\ZhiVgidbZZc c^ZjlZedbeiZ`jccZc`deZc#

nieuws

5

vrije tijd

Kofferbakverkoop ĨĢįĨġįĦĢĩš Overtollige spullen mogen zondag 1 juni vanuit de kofferbak en naast de auto worden aangeboden op het grasveld van De Zandmeren in Kerkdriel, tegenover restaurant Dukdalf. Belangstellenden moeten een plek huren; de opbrengst daarvan is voor de Boodschappenbank Bommelerwaard. Voor bezoekers is de entree gratis. Telefonisch aanmelden kan elke dag (18.00-21.00 uur) op telefoonnummer 06-85404855. Bedrijven kunnen zich melden via 06-17828788.

11 20 IN DE PORTAGE TE ZALTBOMMEL accent

sport

Zaltbommel 0418-518211 @ bakkerhorssen www.bakkerijvanhorssen.nl

Reclame geldig van do. 8 mei t/m wo. 10 mei

Simons begon zijn acteurs- en regisseurscarrière bij de Haagse Comedie. In 1985 richtte hij de Theatergroep Hollandia op, waarna hij alleen nog maar regisseerde. De theatergroep fuseerde in 2001 met het Zuidelijk Toneel tot ZT Hollandia, waar Simons tot 2005 bleef. Daarna werkte hij bij het Nederlands Theater Gent, waar hij volgend jaar terugkeert. Zijn vrouw Elsie de Brauw is daar één van de vaste acteurs.

4 BOLUSSEN € 3,50 3 MEERGRANEN EIERKOEKEN € 1,95 TOSCAANSE BOL € 1,95 VOOR HEERLIJK MOEDERDAGGEBAK KIJK OP DE SPECIALE MOEDERDAG PAGINA 12 BAKKERIJ VAN HORSSEN HET IS MAAR DAT JE HET (W)EET !!

1 KG SHOARMA VLEES 1 KG HOH GEHAKT      4 VARKENS SNITSELS   4 MEXICAANSE KIPSTEAKS 5 GEHAKT CORDONBLEU   6 ROLLADE SCHIJVEN      

4,95 4,25 6,00 6,00 5,00 5,00

Voor complete reclame zie onze homepage www.devrieszaltbommel.keurslager.nl Keurslager de Vries Portage Zaltbommel - Tel. 0418-512494


199,-

199,Boschstraat 6 ZALTBOMMEL, T (0418) 51 22 41

www.juwelierhaas.nl

COLLIERS vanaf

89.95

p.st.

NIEUW!

Nu in geelgoud verguld ARMBANDEN vanaf

39.95

p.st.

Seiko Dameshorloge van 280,- voor

180,ALTIJD EEN MOMENT OM

z覺nz覺

TE GEVEN!


Woensdag 7 mei 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

3

ZALTBOMMEL, WOENSDAG 7 MEI Taal in Beweging

Anderhalf tot twee uur per week samen Nederlands praten

VluchtelingenWerk zoekt Taalcoaches De laatste maanden ziet VluchtelingenWerk in Zaltbommel een toename van het aantal vluchtelingen. Vrijwilligers helpen bij het leren van de taal. ğĬĪĪĢĩĢįĴĞĞįġ š Elke week gaat vrijwilligster Anja van Genderen van VluchtelingenWerk op bezoek bij Azza Ganin in Ammerzoden. Azza (58) is een paar jaar geleden gevlucht uit Irak en woont hier met zijn vier kinderen. De 56-jarige Anja helpt Azza met de Nederlandse taal. “In het begin hebben we veel naar herhalingen van Lingo gekeken”, vertelt Anja. “Dat programma helpt goed om de taal te leren. En we kijken ook vaak naar het Jeugdjournaal. Het gewone journaal is vaak te moeilijk, maar het Jeugdjournaal is meestal goed te volgen.” Ook is Anja met Azza naar de bibliotheek geweest, gaat ze met hem winkelen en hebben ze een museum bezocht. Azza moest zijn vaderland ontvluchten, omdat hij als katholiek in een Moslimland geen leven meer had. “Nog steeds worden veel christenen in die landen vervolgd”, vertelt Noortje de Vocht, coördinator van Vluchtelingenwerk Bommelerwaard. “Ze maken vaak ontzettend veel ellende mee, voordat ze de stap durven zetten om alles in hun land achter te laten en te vluchten naar Europa.” Azza’s vrouw was eerst gevlucht, samen met de twee jongste kinderen. Later kon Azza ook

komen met de twee oudste zonen. Zijn vrouw werd ernstig ziek en zij is overleden. Nu staat hij er alleen voor. “Een taalcoach is voor hem en voor de vele andere vluchtelingen heel belangrijk”, vertellen Anja en Noortje. “Om in Nederland mee te kunnen doen in de samenleving, moet je de taal goed beheersen. Zonder de taal kom je echt niet aan het werk.” Inburgeren is verplicht, gebruik maken van de Taalcoach niet. “Het project ‘Taal in Beweging’ is een aanvulling op de inburgeringscursus”, legt Noortje uit. “Vluchtelingen hebben vaak maar weinig sociale contacten met Nederlanders. Het contact met buren is vaak oppervlakkig. De Taalcoach kan de vluchteling op weg helpen.” Naast de Taalcoach kunnen vluchtelingen gebruik maken van een maatschappelijk begeleider. Die vrijwilliger is vooral in de eerste periode dat de vluchteling in een gemeente aankomt, heel druk. De vluchteling krijgt een woning toegewezen en moet dan meteen huur betalen. “Er moet dus een uitkering aangevraagd worden, want een baan ligt natuurlijk niet meteen voor het oprapen”, vertelt Noortje. “De

Maatschappelijk begeleiders en nieuwe Taalcoaches gezocht Taalcoaches zijn vrijwilligers die elke week één á twee uur met een vluchteling in gesprek gaan om de taal te verbeteren. Dat gebeurt naast de verplichte taallessen van de inburgeringscursussen. Maatschappelijk begeleiders helpen de vluchteling bij andere zaken zoals huisvesting, het inrichten van het huis, formulieren invullen en geldzaken. De laatste maanden ziet Nederland een toename van het aantal asielzoekers en dus ook van mensen die een verblijfsvergunning krijgen. Meer informatie over vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk is verkrijgbaar bij Noortje de Vocht: 0418-541017 of ndevocht@vluchtelingenwerk-wobb.nl Meer informatie staat ook op de website:

q WWW.VLUCHTELINGENWERK-WOBB.NL

Mishandeling ĥĢġĢĩš De politie heeft vorige week dinsdag en woensdag twee mannen van dertig en 24 jaar uit Hedel en Tilburg aangehouden voor betrokkenheid bij een zware mishandeling in Son en Breugel. Het slachtoffer was de ex-vriendin van de dertigjarige. Vorige week vrijdag zou het tweetal de vrouw op haar werk hebben geschopt en geslagen. Kort daar hadden ze een vrouwelijke klant weggeduwd. Een klant hielp de vrouwen, maar werd door het tweetal met een stoel belaagd en tussen een deur geklemd.

™K#ac#g#kg^_l^aa^\IVVaXdVX]6c_VkVc<ZaYZgZc!6ooV<]Vc^bj^i>gV`ZcCddgi_ZYZKdX]ikVcKajX]iZa^c\ZclZg`#

maatschappelijk begeleider helpt daarbij. Ook helpt de begeleider met het aanvragen van toeslagen en met andere formaliteiten.” Doel van alle hulp is, dat de vluchteling zelfredzaam wordt. “Wij helpen maar tijdelijk”, benadrukt Noortje. “Uiteindelijk moeten ze op eigen benen staan en als er nog hulp nodig is, dan kunnen ze gebruik maken van de reguliere instanties.” “Het is ontzettend leuk en heel dankbaar werk”, vertelt Anja. Zij werd vrijwilligster toen ze steeds slechter ging zien en uiteindelijk werd afgekeurd. “Taalcoach zijn is mensenwerk”, zegt ze. VluchtelingenWerk heeft ook te maken met bezuinigingen en daar-

Verhuisd naar Pand 9 Vorige week is VluchtelingenWerk West-Oost Brabant Bommelerwaard locatie Zaltbommel verhuisd naar Pand 9 (het oude Cambium aan de Van Heemstraweg). Daar zitten onder meer ook de Kringloop, de Voedselbank, de Speel-o-theek, Humanitas en vele kunstenaars.

door moet steeds meer door vrijwilligers worden gedaan. Anja neemt binnenkort dan ook de coördinatiefunctie van het project Taal in Beweging van Noortje over. Britta Alink

FOTO: LYA CATTEL

Van Uden richt blik op Alphen a/d Rijn ĥĞĞģıĢīš Van Uden Logistics denkt er hard over om uit te breiden bij Alphen aan den Rijn. De grootste logistieke dienstverlener in de levensmiddelen en drank is daar al sterk aanwezig met de komst van het Alpherium in 2010. Deze terminal ligt nu eenzaam in een vlakte doordat de crisis toesloeg, maar Van Uden verwacht nu groei. Door de ‘vele perikelen’ rondom uitbreiding in Haaften is die optie minder aantrekkelijk, meldt het bedrijf in een persbericht. Het voordeel van Alphen aan den Rijn is ook dat de geluidsoverlast van de terminal afneemt door nieuwe bebouwing, aldus Van Uden.

Plaquette voor Engelse soldaten

Certificaat voor kinderleidsters

ĥĢĢįĢĴĞĞįġĢīš In Heerewaarden is tijdens Dodenherdenking een blijvende herinnering geplaatst aan de omgekomen bemanning van een Engelse bommenwerper.

ķĞĩığĬĪĪĢĩš Drie leidsters van kinderdagverblijf BiBaBommel en drie van Koters&Co hebben hun Uk en Puk-certificaat behaald. Zij hebben hier bijna twee jaar hard voor gewerkt. Uk en Puk is een methode om nul- tot vierjarigen spelenderwijs nieuwe vaardigheden aan te leren. Het geeft structuur aan de dag; zo begint op BiBabommel en Koters&Co de dag met een dansje en daarna helpt handpop Puk de groepen met het aanbieden van allerlei themagerichte activiteiten.

Vier inwoners van het dorp hadden het initiatief genomen voor het oorlogsmonument. De geallieerde bommenwerper crashte in de nacht van 21 op 22 juni 1944 boven Heerewaarden.

Veteraan Toine Lathouwers uit België, die Heerewaarden bevrijdde, was aanwezig bij de herdenking. Kinderen legden witte rozen en er werden witte ballonnen opgelaten.

Helpt u digibeten?

Sponsoractie op OBS Den Boogerd

Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 5 incl. BTW in de krant

™Id^cZAVi]djlZgh-.WZkg^_YYZ=ZZgZlVVgYZc#=^_aZ\YZWadZbZcW^_]ZibdcjbZcibZiYZc^ZjlZ\ZYZc`eaVVi#

FOTO: LYA CATTEL

ĞĞĩİıš De leerlingen van OBS Den Boogerd hebben net voor Pasen geld ingezameld voor de Neswaarden en voor het opknappen van het schoolplein. De kinderen lieten zich sponsoren voor allerlei activiteiten op wielen, zoals rolschaatsen en waveboard. Net voor de meivakantie hebben de kinderen van OBS Den Boogerd een cheque met een bedrag van 914,60 euro uitgereikt aan Nanda Jooren, voorzitter van de Neswaarden. Eenzelfde bedrag is beschikbaar voor het plein.


Familieberichten

Woensdag 7 mei 2014

In plaats van kaartjes

GRAFMONUMENTEN

Voor de vele blijken van oprecht medeleven en warme belangstelling die wij mochten ontvangen tijdens de ziekte, na het overlijden en bij de begrafenis van mijn innig geliefde man, onze lieve en zeer zorgzame vader, opa en overgrootvader

Jan Judicus Kaasjager

NATUURSTEENBEDRIJF MIDDEN BRABANT b.v. Kortakker 6, 4264 AE Veen Tel. 0416-691616 ALTIJD VOORDELIGER

4

Gefeliciteerd

Willy wordt 10 mei 50 jaar

Met 500 grafmonumenten op voorraad

DE MEEST UITGEBREIDE SHOWROOM VAN DE REGIO kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

willen wij u hartelijk dankzeggen. Uw betrokkenheid, op welke wijze dan ook, heeft ons goed gedaan.

de Jasmijntjes

Munten

Te koop gevraagd.

H. Kaasjager-de Jongh Kinderen, klein- en achterkleinkinderen

Partijen en verzamelingen uit binnen- en buitenland. Brons, zilver of goud, alles is welkom, ook Euromunten.

Muntenhoek.nl

Waardenburg, mei 2014

Vierlinghstraat 6 - 4251 LC Werkendam Hans de Man: 06-24 72 06 53 Aart Hoeke: 06 53 39 01 83 Bezoek op afspraak op ons kantoor of bij u thuis.

VAN BRUCHEM

UITVAARTVERZORGING

OPBARING Mensen geven meer en meer de voorkeur aan het thuis opbaren van hun dierbare. Men kan dan op ieder gewenst moment afscheid nemen. Ongeacht de locatie verzorgen wij de faciliteiten die nodig zijn om iemand op te baren, en we komen dagelijks langs om te controleren of alles naar wens verloopt. Wanneer een lang afscheid thuis niet de voorkeur heeft of niet mogelijk is, organiseren we een andere locatie.

IEMAND ZO VERZORGEN DAT DE NABESTAANDEN ZICH IEMAND HERINNEREN ZOALS HIJ/ZIJ WAS. U MAG ONS ALTIJD BELLEN: 0418-541226 UITVAARTZORG IN DE GEMEENTE ZALTBOMMEL EN MAASDRIEL

Probleemloos lang gras maaien! Grasmaaien zonder afval! Tot 40% sneller! De TimeMaster maait 76cm breed!

Â&#x2039;-VYK ,_WLY[ *OLJR -VYK *HYYVZZLYPLJVU[YVSLVSPL]LY]LYZLUVSPLMPS[LY]LYUPL\^LULU U\[PQKLSPQRLLUNYH[PZS\JO[VMPU[LYPL\YMPS[LY

3&(,(* +*" 3"*, & 3+$())%"' 30%'().' 1"#!,*-",/(*) 3%*"#'.*"%+'%!" 3"!(( , && 3 #* *',"

Prijs: â&#x201A;Ź

Â&#x2039;=VVYKLSPN VUKLYOV\K ]VVY -VYK TVKLSSLU ]HU]PQMQHHYVMV\KLY!Ă HSSPU

1399,- incl. BTW Maaibreedte 76 cm breed!

G. Dingemans

Dorpsstraat 9 | 5314 AD Bruchem | 0418-642949 - Veilingweg 2 - 5328 JB - Rossum

Assortiment: - Perkplanten - Hangplanten - Kuipplanten - Groenteplanten - Kleinfruitplanten - Kruidenplanten - Aardbeiplanten

Moederdag aanbieding!! (geldig van 8 t/m 10 mei) Een stamplant en een hangingbasket uitzoeken voor â&#x201A;Ź 15,-

Aanbieding! 40 stuks perkplanten voor maar â&#x201A;Ź 10,-

Tip! Neem uw eigen plantenbakken mee en plant ze bij ons in, vraag advies voor de beste plant combinaties.

Ford dealer Hendriks introduceert Ford Motorcraft Service - voordelig onderhoud voor Fords van 5 jaar of ouder

Openingstijden: Ma -Vrij 08:00 - 12:00 13:00 - 17:00 18:30 - 20:00 Zaterdag 08:00 - 16:00 Zondag Gesloten

Contact: Geert en Nel de Weert Tel: 0418 - 512092 Mail: weert@ae.nl

AHS[IVTTLS TLP  )PQ -VYK ^VYK[ UPL[ HSSLLU ]LLS HHUKHJO[ NLZJOVURLU HHU TVKLYUL[LJOUVSVNPLwULUNLH]HUJLLYKKLZPNU ]HUUPL\^LTVKLSSLUVVRZ[HH[OL[]HRR\UKPNLURVZ[LULMMPJPwU[VUKLYOV\K]HUOL[ILZ[HHUKL -VYK ^HNLUWHYR OVVN PU OL[ ]HHUKLS+L[LJOUPZJOLTLKL^LYRLYZIPQKL-VYKKLHSLYZaPQU]HRILR^HHTLU[V[PUKL[HPSNL[YHPUKVWHSSL-VYKTVKLSSLUVVRKL^H[V\KLYL =VVYOL[VUKLYOV\K]HU-VYKTVKLSSLU]HU]PQMQHHYVMV\KLYKVL[]HUHMTLPLLU UPL\^LKPLUZ[]LYSLUPUNaPQUPU[YLKL!-VYK4V[VYJYHM[:LY]PJL+P[UPL\^LVUKLYOV\KZWYVK\J[]HU-VYKZ[HH[NHYHU[]VVYZULSLMMPJPwU[LU]VVYKLSPNVUKLYOV\K)PQKL-VYK4V[VYJYHM[:LY]PJL^VYK[KVVY-VYKKLHSLY/LUKYPRZ\P[ZS\P[LUKNLIY\PRNLTHHR[]HUVYPNPULSL LU K\Z IL[YV\^IHYL VUKLYKLSLU +HHYUHHZ[ ILZJOPR[ PLKLYL -VYK ^LYRWSHH[Z V]LY KL TLLZ[NLH]HUJLLYKLHWWHYH[\\YKPLPU]LLSNL]HSSLUZWLJPHHS]VVY^LYRaHHTOLKLUHHU LLU-VYKaPQUVU[^PRRLSK Inhoud Ford Motorcraft Service +L-VYK4V[VYJYHM[:LY]PJLILZ[HH[\P[! Â&#x2039;-VYK,_WLY[*OLJR Â&#x2039;VSPLMPS[LY]LY]HUNPUN Â&#x2039;VSPL]LY]LYZPUN Â&#x2039;[PQKLSPQRTL[S\JO[VMPU[LYPL\YMPS[LY]LY]HUNPUN Â&#x2039;-VYKJHYYVZZLYPLJVU[YVSL Voordelen Ford Motorcraft Service -VYK KLHSLY /LUKYPRZ IPLK[ LPNLUHYLU ]HU LLU ^H[ V\KLYL -VYK LLU ILSHUNYPQRL TLLY^HHYKL KVVY ]VVYKLSPN VUKLYOV\K [L JVTIPULYLU TL[ TLYRZWLJPMPLRL WYP]PSLNLZ ¸4L[ KLaL ZLY]PJL ^VYK[ VVR KL HHUaPLUSPQRL JHYYVZZLYPLNHYHU[PL ]VVY KL RSHU[ NLIVYNK UVN LLUNYVV[]VVYKLLS]HUVUKLYOV\KKVVYKL-VYKKLHSLYšaLN[(UKYPLZ=LYOVLRZ]HU-VYK KLHSLY/LUKYPRZ¸+VVYKL-VYK4V[VYJYHM[:LY]PJLIPQKL-VYKKLHSLYRHUKLJVUZ\TLU[ UVNSHUNLYWSLaPLYOLIILU]HUaPQUVMOHHY-VYKš+LHK]PLZWYPQZ]VVYKL-VYK4V[VYJYHM[ :LY]PJLPZ]VVYHSSLWLYZVULUH\[VTVKLSSLUNLSPQRLURVZ[Ă HSSPU;PQKLUZKL-VYK4V[VYJYHM[:LY]PJLRHU]VVYLLUTLLYWYPQZ]HUZSLJO[ZĂ  VVRNLSPQRKL(72^VYKLU\P[NL]VLYK


Woensdag 7 mei 2014

Dierenasiel

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

Elmo is een gecastreerde pers. Samen met twee van zijn kattenmaatjes is hij bij het asiel gebracht omdat hun baasje echt niet meer voor ze kon zorgen. Elmo is gewend aan kinderen en andere katten en honden. Hij is erg lief en houdt enorm van knuffelen. Elmo is 5 jaar en klaar om naar een nieuw baasje te gaan. Wie heeft er een warm mandje staan voor deze knappe lieve kater? Info: 0418-643129.

nieuws

Alle wethouders vervangen in Maasdriel ĪĞĞİġįĦĢĩ š De nieuwe coalitie in Maasdriel tussen CDA en SSM is officieel rond. Met Gerard van den Anker, Marian Blaauwhof en Janhein de Vreede zijn alle wethouders vervangen.

ELMO

WWW.HETKONTAKT.NL

5

Om te bezuinigen is gekozen voor een beperking van de wethoudersformatie tot 2,6 fte. Namens het CDA zullen Marian Blaauwhof (0,7 fte) en Gerard van den Anker (0,9 fte) de wethouderstaken op zich nemen. Van den Anker deed dit ook al van 2002-2010. Zijn naam en die van Blaauwhof zongen al

langer rond als beoogd wethouder. Janhein de Vreede wordt fulltime wethouder voor SSM. Zijn kandidatuur is een verrassing. De Vreede werkte tot nu toe bij de rijksoverheid, de laatste periode als afdelingshoofd bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De inwoner van Kerkdriel was sinds enkele jaren commissielid voor SSM. Wachtgeld De coalitiepartijen noemen weliswaar bezuinigingen als reden voor een kleinere formatie, maar door afscheid te

nemen van de zittende wethouders neemt de kans op wachtgeldverplichtingen flink toe. Zowel René Smits (SSM) als Jos Huizinga (CDA) had graag doorgegaan. Ook John Leijdekkers (PvdA) moet op zoek naar een nieuwe baan. 12 mei Beide partijen, samen goed voor vijftien van de negentien raadszetels, hebben een concept-bestuursakkoord opgesteld. Tijdens een bijzondere raadsvergadering op maandag 12 mei wordt het akkoord, dat de naam ‘Sa-

men verder, blik vooruit’ draagt, gepresenteerd en worden de wethouders geïnstalleerd. Na de inbreng van de overige raadsfracties wordt eind volgende week het bestuursakkoord definitief gemaakt. Neerijnen In Neerijnen hebben SGP, VVD, CDA en PvdA elkaar gevonden. In hun nieuwe coalitieakkoord ‘Bouwen aan vertrouwen’ wordt vooral nadruk gelegd op burgerparticipatie. Janneke Boogaard

Tenten bouwen en spelletjes doen aan de Maasplas: de 105 deelnemers aan de vakantiebijbelclub van hersteld hervormde gemeente Aalst beleefden twee topdagen. FOTO: LYA CATTEL

q DIERENASIEL-BOMMELERWAARD.NL

Wie helpt MS Fonds? ķĞĩığĬĪĪĢĩš Het Nationaal MS Fonds zoekt in Zaltbommel collectanten en een nieuwe coördinator voor de collecte in november. Wie van regelen houdt en een paar uur tijd heeft, kan contact opnemen met Pamela Zaat: 010-5919839 of pamela@nationaalmsfonds.nl.

Amivedi Amivedi is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. www.amivedi.nl / 088-0063316

VERMIST Kat - rood, 12 jr, De Eng, Delwijnen. Kat - cypers/bruin/wit, 2 jr, 25 apr, Brakelsestraat, Kerkwijk. Kat - cypers/bruin, 6 jr, 28 apr, Middelweide, Zaltbommel. Poes - cypers/grijs, 2 jr, 26 apr, Nichtenhofstraat, Nieuwaal.

GEVONDEN Poes - liep daar al langer, Kerkplein, Zaltbommel. Valkparkiet - 26 apr, Veilingweg, Rossum.

Hovenier? Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 5 incl. BTW in de krant

Bouwen in Hurwenen en Binnenvergt

Inschrijven voor dorpsontbijt Aalst

ĥIJįĴĢīĢīĊķĞĩığĬĪĪĢĩ š Wethouder Jos Huizinga heeft vorige week dinsdag de eerste paal geslagen aan de Wielewaallaan in Hurwenen. In Zaltbommel gaat de Binnenvergt een nieuwe fase in. Beide projecten zijn van Woonlinie. In Hurwenen gaat het om een rijtje van vier starterswoningen en twee tweekappers. De gemeente Maasdriel heeft daarnaast kavels in de verkoop. Op de modderige bouwplaats sloeg Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken bij de Kamers van Koophandel.

Editie Bommelerwaard Oplage: 21.720 exemplaren Verspreidingsgebied Aalst, Alem, Ammerzoden, Bern, Brakel, Bruchem, Delwijnen, Est, Gameren, Hedel, Heerewaarden, Heeselt, Hoenzadriel, Hurwenen, Kerkdriel, Kerkwijk, Nederhemert (Noord en Zuid), Neerijnen, Nieuwaal, Ophemert, Opijnen, Poederoijen, Rossum, Varik, Velddriel, Waardenburg, Well, Wellseind, Zaltbommel en Zuilichem.

Uitgever/directie Het Kontakt Edities BV, Goudriaan Floor de Groot Kantooradres Het Kontakt Edities bv Vlietskant 16 | 4141 CL Leerdam Telefoon (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 33 08 Postadres redactie Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan

wethouder Jos Huizinga van de gemeente Maasdriel, samen met een jonge toekomstig bewoonster van het project, de eerste paal. Het project is een positieve impuls voor Hurwenen, aldus de wethouder. “Sinds 1998 is hier niet meer gebouwd. Dit project aan de Wielewaallaan is goed voor het dorp.” Naar verwachting gaat de bouw van de zes woningen ongeveer een jaar in beslag nemen. In Zaltbommel is Woonlinie bezig met de facelift van de Vergt. De volgende

fase is een combinatie van elf huurwoningen en twaalf koopwoningen in Het BinnenHof. Dit deelgebied is gelegen op de locatie van de gesloopte basisschool de Walsprong en de portiekwoningen aan de Johan van Oldenbarneveldtstraat en de Prins van Oranjestraat. De woningen gaan in verkoop op donderdagavond 8 mei, tijdens een inloopavond in ontmoetingscentrum de Grote Aak, aan de Johan van Oldenbarneveldtstraat, van 19.00-20.30 uur.

ĞĞĩİıš Deelnemers van het Aalsters dorpsontbijt hebben de kans tot en met 12 mei om hun deelname te bevestigen. Inschrijven kan bij bakkerij Van Horssen of bij cafetaria Halosta, voor 1,00 per persoon, meldt de organisatie. Er is de komende weken een feestelijk programma, met onder andere op vrijdag 9 mei een struintocht en een week later de scholendag. Het toppunt belooft de Dag van Aalst te worden op zaterdag 17 mei.

Advertentieafdeling Tel (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 33 08 advertentie.bommelerwaard@hetkontakt.nl

Janneke Boogaard (06) 10 82 10 01 j.boogaard@hetkontakt.nl Website www.hetkontakt.nl

Verspreiding Van de Meer / Gorinchem(0183) 63 80 55 www.vandermeerverspreiding.nl

Advertenties Melanie van Hemert (06) 53 91 64 98 m.vanhemert@hetkontakt.nl

Advertentietarieven Zie www.hetkontakt.nl of neem contact op met een van onze medewerkers. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena, Leerdam, Alblasserwaard, Vianen, Lek en IJssel Oost en West en Klaroen.nl. Inzendtermijn Advertenties tot dinsdag 08.30 uur Persberichten tot maandag 15.00 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg

Hoofdredacteur Rick den Besten Redactie Tel. (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 85 52 redactie.bommelerwaard@hetkontakt.nl Redactie Britta Alink (06) 51 54 35 90 b.alink@hetkontakt.nl

Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


publicaties

Woensdag 7 mei 2014

6

Nieuwe presentatie: 1001 bommen & granaten Knallende opening op 10 en 11 mei Poederoijen, 25 april 2014 â&#x20AC;&#x201C; Op zaterdag 10 en zondag 11 mei wordt de nieuwe presentatie â&#x20AC;&#x2DC;1001 bommen & granatenâ&#x20AC;&#x2122; op knallende wijze geopend. Ga mee op reis door de tijd met de Soldaat van Oranje en ontdek dat Loevestein een nĂłg leuker museum is voor kinderen, een ideaal dagje uit voor het hele gezin.

Toegangsprijzen Volwassenen â&#x201A;Ź 11,Kinderen 4 t/m 18 jaar â&#x201A;Ź 8,Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Slot Loevestein is vooral bekend van de ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkist. Dat is en blijft een belangrijk verhaal: we vertellen het vaak en graag. Maar er zijn meer verhalen over bekende ĂŠn onbekende personen uit de 650 jarige geschiedenis van Loevestein. Met de nieuwe presentatie 1001 bommen & granaten komen die verhalen, van ridders, gevangenen en soldaten, tot leven. 1001 bommen & granaten is onderdeel van fase 1 van het Masterplan dat in drie fases wordt uitgevoerd.

Museumkaart gratis CJP Cultuurkaart geldig (â&#x201A;Ź 1,50 korting).

Ontmoet de Soldaat van Oranje Willem van Oranje overziet het middeleeuwse kasteel en besluit tot modernisering. Een besluit dat de toekomst van Loevestein bepaalt: het wordt een vesting die deel uit zal maken van de Hollandse Waterlinie. Vanaf dat moment speelt Loevestein altijd een rol in de landsverdediging. Op 10 en 11 mei wordt het verhaal van Loevestein verteld op de plek waar het echt is gebeurd. De soldaten en andere historische personages die er de afgelopen eeuwen hebben geleefd en gewerkt, gevochten en bemind, beroemd zijn geworden of juist zijn vergeten, komen eenmalig terug om u te begroeten. Aan de hand van levende scènes, in het kasteel en buiten in de vesting, krijgt jong en oud een inkijkje in het leven van de Soldaat van Oranje door de eeuwen heen. Proef de sfeer van die tijd, loop er als het ware rond en geniet! Het verhaal eindigt in 1951 als de militaire functie van Loevestein wordt opgeheven.

Bekijk het volledige programma en het bestellen van online tickets op www.slotloevestein.nl Ontwerp presentatie Tinker imagineers uit Utrecht heeft de nieuwe presentatie 1001 bommen & granaten ontworpen. Een prikkelende mix van interactieve spellen in en rond het slot, waarbij bezoekers worden uitgedaagd de geschiedenis op de plek zelf te ervaren en haar bewoners te leren kennen. 1001 bommen & granaten en de uitvoering van Masterplan fase 1 zijn mogelijk gemaakt door een financiĂŤle bijdrage van: Ministerie van BZK / Rijksgebouwendienst, Provincie Gelderland, Ministerie van OCW, BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds / Lindeweij Fonds, FOWW, Leader, Mondriaan Fonds, ANWB Fonds, Nationaal Project Hollandse Waterlinie, Wienerberger B.V., Stichting Vrienden van het Slot Loevestein, de Leenheren van Slot Loevestein en diverse particuliere donateurs.

Openingstijden Zaterdag 10 mei van 12.00 - 20.00 uur en zondag 11 mei van 10.00 - 17.00 uur

Slot Loevestein â&#x20AC;&#x201C; Loevestein 1 â&#x20AC;&#x201C; 5307 TG Poederoijen (gem. Zaltbommel) â&#x20AC;&#x201C; www.slotloevestein.nl

ROMMELMARKT WELL

ADVERTORIAL

Een nieuw plafond in ĂŠĂŠn dag! U ziet het niet zitten? Dat begrijpen wij volkomen. Want een nieuw plafond in de woonkamer, keuken, slaapkamer, kantoor of zelfs de badkamer doe je niet elke dag. Ruimte leegmaken, alles afdekken en stof, heel veel stof is wat er overblijft als je gaat verbouwen. NIET BIJ PLAMECO! Wij spannen een nieuw plafond onder uw huidige plafond in slechts ĂŠĂŠn dag! Terwijl de meubels blijven staan. En we ruimen alles netjes op en nemen de rommel mee. Kom kijken op onze plafondshow hoe mooi het bij u kan worden. Met sierlijsten of zonder, met uw eigen lampen of (LED) inbouwverlichting, alles kan.

Zaterdag 10 mei van 09.00 tot 14.30 uur Vrijdag 9 mei voorverkoop meubels van 18.00 tot 20.00 uur

Natuurlijk is Plameco plafonds erkend door het CBW

In en rondom het dorpshuis Pannenhuis te Well. Niet de grootste, maar wel de mooiste en goedkoopste!!

Uw plafondadviseur Goof van Rijswijk

Uitnodiging Plafondshow Kom kijken!

/'("% +#' Zaterdag 10 mei

1-1 22/ 10.00 tot 16.00 uur

Ik heb belangstelling voor Plameco Plafonds en wens kosteloos documentatie en prijsopgave.Telefoon: .........................................Naam: ..................................................... Adres:................................................................................................................ Postcode: ........................................Woonplaats: ............................................

:::+2//<:28'1/

Deze week in Hollywoud o.a.: %DG1HLJKERXUV%ULFN0DQVLRQV 0XSSHWV0RVW:DQWHG %HOOH HQ KHW %HHVW 1/ 7KH 2WKHU :RPDQ 7KH$PD]LQJ6SLGHUPDQ'7RHQ:DV *HOXN +HHO *HZRRQ 1RDK ' 7LQNHU%HOO HQ GH 3LUDWHQ ' 1/ )OLWV HQ KHW 0DJLVFKH +XLV '1/3LP 3RP+HW*URWH$YRQWXXU5LR ' 1/ /XFLD GH % +DUWHQVWUDDW <HDUV D

Opsturen in gesloten enveloppe (postzegel niet nodig) naar PLAMECO PLAFONDS, antwoordnummer 13601 4260 WB Wijk en Aalburg

      

   

 

11 MEI 2014 .RPRSPRHGHUGDJQDDUGHČ´OPHQ neem je moeder gratis mee!

13 MEI 2014

Ladies Night met The Other Woman, LQFOZHONRPVWGUDQNMHHQOHXNHVWDQGV .LMNYRRURQVFRPSOHWHSURJUDPPDRSZZZKROO\ZRXGQO

*$-,"08'#/*'(01#,8#/*'!&1',%

Tijdens deze speciale show kunt u zich uitvoerig laten voorlichten over de vele mogelijkheden van dit unieke en beproefde plafondsysteem. De kofďŹ e staat klaar!

 *+#!-*$-,"0'()#,* 2/% '(3#/&#'"01/1 '()#,* 2/% 0416 - 69 48 70 - www.plamecoplafonds.nl


Gemeentenieuws

week

19

2I¿FLsOH informatiepagina 7 mei 2014

Gezocht: Vrijwilligers wijkraad De Waluwe Woont u in de Zaltbommelse wijk De Waluwe en wilt u zich graag actief inzetten voor deze wijk? Dan is wijkraad De Waluwe iets voor u! Wijkraad De Waluwe is in oprichting en het voorlopige bestuur is hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die samen met hen willen werken aan een veilige, sociale en schone wijk.

Wat kunt u doen? De wijkraad vergroot samen met de buurt de leefbaarheid van de wijk. Hierbij onderhoudt de wijkraad actief contact met de gemeente. Speerpunten van wijkraad De Waluwe zijn communicatie met inwoners, verkeer, terugbrengen van overlast en ‘fun’. Als lid helpt u mee aan de vorming en werkzaamheden van wijkraad De Waluwe, bijvoorbeeld als bestuurslid, organisator of hulpverlener. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het organiseren van een leuke buurtactiviteit of het opstellen van een wijkkrant.

Gezocht: vrijwilligers voor wijkraad De Waluwe

Meer informatie en aanmelden Bent u enthousiast en kunt u hier een paar uurtjes per maand voor vrij maken, meldt u dan aan via wijkraaddewaluwe@gmail.com. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de wijkcoordinator van de gemeente Zaltbommel mevrouw Mia Hamoen via e-mail mhhamoen@zaltbommel.nl of telefoonnummer 14 0418.

Denk mee over opening Parkeiland In augustus is het Parkeiland in De Waluwe naar verwachting klaar. Op 27 september vieren we dit met een feestelijke opening van het eiland met leuke activiteiten. Burgemeester Van den Bosch draagt op deze datum symbolisch het eiland over aan de inwoners van Zaltbommel. Het is die dag ook Burendag. Daarom nodigen we, samen met de wijkraad-in-oprichting De Waluwe, de omwonenden, inwoners van de wijk De Waluwe, uit om het park op deze dag samen met hun buren in te wijden. Brainstormsessie Op dinsdag 3 juni organiseren we een brainstormsessie. Deze begint om 19.30 uur op het gemeentekantoor. Tijdens deze avond

bedenken we samen creatieve, sportieYH HQ JH]HOOLJH LGHHsQ RP KHW 3DUNHLODQG tijdens Burendag op een ludieke manier in te wijden met de buurt. Alle inwoners van De Waluwe, van jong tot oud, zijn van harte welkom om mee te denken of mee te doen. Doe mee! We horen graag of u bij de brainstormsessie aanwezig wilt zijn. Wilt u zich hiervoor aanmelden? Dan weten wij op hoeveel personen we kunnen rekenen. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar dewaluweontwikkelt@zaltbommel.nl. Het kan ook telefonisch, bel dan naar 14 0418 en vraag naar Ellen van Assouw.

TWITTER VOLG HET LAATSTE NIEUWS VIA:

gem_zaltbommel

Informatieavond oude kleuterschool Maasstraat 17

Gezocht: kunstenaars of architecten voor kunstopdracht Wij zoeken kunstenaars of architecten die een goed idee hebben voor een kunstuiting op de Koningin Wilhelminaweg (KW-weg) in Zaltbommel. Het gaat om een kunstuiting die na de opknapbeurt van de Koningin Wilhelminaweg langs de route komt. De kunstuiting moet bijdragen aan een duidelijke route van station naar binnenstad en aan een aangename sfeer, met name bij het viaduct. Bent u architect of kunstenaar en heeft u een goed idee voor een kunstuiting? Lever uw idee dan voor 15 mei bij ons in. Meer informatie over deze kunstopdracht, de procedure en de eisen vindt u op www.zaltbommel.nl/nieuwsberichten. Hier vindt u ook een ¿OPSMH ZDDULQ ZHWKRXGHU +DQ /RRLMHQ GH kunstopdracht uitlegt en ziet u de route van het station naar de binnenstad.

Voorkom woninginbraak tijdens uw vakantie

Op dinsdag 20 mei organiseren wij een informatieavond over de plannen voor de oude kleuterschool en het schoolplein aan de Maasstraat 17 in Zaltbommel. We leggen tijdens deze avond uit welke mogelijkheden er zijn voor het gebouw en het schoolplein. De informatieavond is op de Maasstraat 17 in Zaltbommel. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Tijdens de avond krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen en horen wij graag uw mening over de plannen. Na deze bijeenkomst maken een ontwerp. Uw reactie nemen we daarin mee. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen met de heer B. Schalk via telefoonnummer 14 0418.

Verklein de kans op een woninginbraak tijdens uw vakantie. Beveilig uw woning, geef uw huis een bewoonde indruk en verwijder klimmateriaal. Maak op internet geen melding dat u weg bent en hoe lang u wegblijft. Kijk voor tips op onze website www.zaltbommel.nl.

Afsluiting Oliestraat ZALTBOMMEL- De Oliestraat is op maandag 12 mei tussen 07.00 en 12.00 uur afgesloten voor verkeer tussen de Rozemarijnstraat en de Spiesmakerstraat. Op deze ochtend wordt een kraan in de straat geplaatst voor werkzaamheden aan de St. Martinuskerk.

Gemeentekantoor gesloten Tijdens de komende periode is het gemeentekantoor op een aantal feest- en gedenkdagen gesloten. Hier volgt een overzicht van de dagen waarop het gemeentekantoor de komende periode dicht is. Het gemeentekantoor is gesloten op: Ŷ Hemelvaartsdag 29 mei Ŷ Vrijdag 30 mei Ŷ Tweede Pinksterdag 9 juni Op alle andere dagen is het gemeentekantoor geopend volgens de normale openingstijden. Kijk ook op www.zaltbommel.nl/openingstijden.

Raadsvergadering op 15 mei 2014 Donderdag 15 mei is de maandelijkse raadsvergadering om 20.00 uur in het Stadhuis aan de Markt in Zaltbommel. Diverse onderwerpen staan op de agenda zoals de nieuwvestiging van een agrarisch bouwvlak aan de Vlierdseweg in Bruchem en de woninguitbreiding aan de Nijverheidsstraat 8a in Nederhemert. De volledige agenda staat op 8 mei op de website www.gemeenteraadzaltbommel.nl. Gast van de raad donderdag 15 mei Heeft u vragen over wat de gemeenteraad zoal doet? Op donderdag 15 mei krijgt u de antwoorden. Als gast van de raad maakt u in het Stadhuis van Zaltbommel kennis met het werk van de gemeenteraad en de raadsleden. Daarnaast wordt u bijgepraat over de agenda van die avond. Wat zijn de belangrijke onderwerpen? Hoe komen ze op de agenda van de raad? Wat is de rol van de raad als het besluit is genomen? Dit initiatief van de gemeenteraad heet ‘Gast van de Raad’. Het programma start om 18.45 uur en u kunt vanaf 20.00 uur de raadsvergadering geheel of gedeeltelijk bijwonen. Wilt u ook gast van de gemeenteraad zijn? Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Meldt u aan door een e-mail WHVWXUHQQDDUJULI¿H#]DOWERPPHOQO

WILT U OP 15 MEI GAST VAN DE RAAD ZIJN? KIJK OP www.zaltbommel.nl/gemeenteraad

Ga voor de bekendmakingen naar www.zaltbommel.nl of www.officielebekendmakingen.nl Bezoekadres: Hogeweg 11, 5301 LB Zaltbommel Telefoon: 14 0418 Fax: (0418) 681 645 E-mail: info@zaltbommel.nl

Postadres: Postbus 10002, 5300 DA Zaltbommel Redactie: Gemeente Zaltbommel

Fotografie: Gemeente Zaltbommel Sherry van der Velden

Openingstijden: – Op maandag van 08.30 - 17.00 uur. – Op maandag van 17.00 19.30 uur is alleen Burger-

zaken geopend voor paspoorten, rijbewijzen, identiteitsbewijzen, uittreksels en verklaringen. – Op dinsdag tot en met vrijdag van 08.30 - 12.30 uur.


algemeen

Woensdag 7 mei 2014

8

BRIL DOORGEEFWEKEN Geef uw bril door en ontvang tot € 250,- retour op uw oude bril!* *

Actie is van 24 april t/m 24 mei. Vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden in de winkel.

Markt 5 Zaltbommel T. 0418 540352 www.oogwereld.nl

2 fase e

S G N I F F E H OP P O O K R E V T e g UI a t e 1 de p o n e l e b u e m e l l A

e

S J I R P E V HAL

Accessoires, sierkussens & schilderijen

Boxsprings, ledikanten, & matrassen

30% korting op=op

Antique grenen meubelen & woonprogramma’s

halve prijs! op=op

halve prijs! op=op

De 2e fase van de opheffingsuitverkoop is gestart bij de Meubelkoning in Leerdam. Na meer dan 70 jaar gaan wij de deuren sluiten. Wij bieden al onze schitterende showroommodellen aan met hoge kortingen. Niet alleen alle meubelen en keukens, maar ook alle accessoires, verlichting, karpetten en nog veel meer.

Diverse tuinmeubelen

Komplete keukens

halve prijs! op=op

halve prijs! op=op

Alles op de begane grond

30% - 50% korting op=op

Techniekweg 22, 4143 HV, Leerdam, Telefoon 0345-612722

Alle meubelen kunnen slechts enkele dagen worden opgeslagen. Bezorging mogelijk tegen geringe kosten. Alles zolang de voorraad strekt. Vraag naar de actievoorwaarden.

OPENINGSTIJDEN: DI T/M VRIJ VAN 10.00 - 17.30 UUR, ZAT VAN 10.00 - 17.00 UUR


Woensdag 7 mei 2014

Makelaar zet drone in 7:GC™ NVM Huizenier Makelaardij uit Oss zet een drone in om grote percelen die te koop staan beter in beeld te brengen. Kadastrale kaartjes en foto’s vanaf de grond geven niet altijd een compleet beeld van de grootte en het uitzicht vanaf het perceel. De beelden vanuit het onbemande vliegtuigje bieden klanten een meerwaarde en geven potentiële kopers een reëel beeld. Bij wijze van proef zijn foto’s en een filmopname gemaakt van het vrijstaande huis aan de Bergsche Maasdijk 3 in Bern. De eigenaar verwacht veel van de proef. De beelden zijn te vinden via:

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

business nieuws

Goed zicht voor minder bedeelden ķĞĩığĬĪĪĢĩ š Wie uiterlijk 24 mei zijn oude bril inlevert bij Oogwereld Dorst, krijgt maximaal 250 euro korting op een nieuwe. De afgedankte exemplaren krijgen een tweede leven in ontwikkelingslanden. Een bril is voor veel mensen een onmisbaar hulpmiddel. Maar ooit is-ie aan vervanging toe. Om hem dan zo-

maar in de prullenbak te gooien, geeft geen fijn gevoel. Het hoeft ook niet, want Oogwereld Dorst op de Markt in Zaltbommel zorgt dat gebruikte brillen opgestuurd worden naar derdewereldlanden. Het is een idee van bedrijfsleider Murat Gokoglugil, dat nu in de Zaltbommelse vestiging wordt ‘getest’. Als de pilot aanslaat, volgt de actie mogelijk

ook in andere vestigingen van Oogwereld. Gokoglugil licht de actie toe: “Als mensen hun bril inleveren, meten wij de sterkte en die schrijven we op een zakje waar de bril in gaat. Dan kunnen de mensen in het land van bestemming snel zien voor wie zo’n bril geschikt kan zijn.” Het is natuurlijk een heel andere

q WWW.HUIZENIER.NL Slippers met therapiezool C:9:G=:B:GI™ Wie is aangewezen op

losse zooltjes om de stand van de voet te corrigeren, kan meestal geen open schoenen aan. Podoposturaal therapeut Gerja Kooijman- Baijense van Piedi Perfetti in Nederhemert kan hier een oplossing voor bieden. Vereiste is wel dat mensen al therapeutische zolen dragen. Op basis van die bestaande therapiezool wordt een paar extra zolen gemaakt. Deze worden voorzien van een onderzool en een slipper-bovenwerk. Er is keuze uit verschillende kleuren en modellen. Info: 06-45268359 o:

q WWW.PIEDIPERFETTI.NL

Schoonheidssalon Rozemarijn is acht jaar geleden gestart in een prachtige herbouwde boerderij in Aalst. Eenieder kan er terecht voor massages, bruidsmake-up en workshops makeup, maar ook voor huidverbeterende behandelingen op natuurlijke wijze, zonder chirurgische ingrepen en injectables. Eigenares Irene Borsboom: “We helpen de natuur een handje door een combinatie van behandelingen, producten en apparatuur.” Elke zaterdag heeft schoonheidssalon Rozemarijn inloopochtend van 9.0012.00 uur voor informatie en kleine

werkwijze dan wanneer je in Nederland naar een opticien gaat: hier wordt een bril of contactlenzen speciaal voor jou gemaakt. “Een gebruikte bril zal nooit helemaal perfect matchen met iemands afwijking”, weet Gokoglugil, “maar stel dat je glazen van +5 nodig hebt en je krijgt een bril van +4, dan ben je toch een heel eind geholpen.” Het versturen van de brillen gebeurt via glasleverancier Essilor, die daar ervaring mee heeft. “We sturen wel eens vaker ingeleverde brillen naar hen op. Ik ben benieuwd of we in het kader van onze actie nog eens terug horen waar onze brillen precies terecht zijn gekomen.” De brillen kunnen in een grote gevlochten mand gedeponeerd worden. De mand is van de Wereldwinkel verderop in de Zaltbommelse binnenstad. “Ik vond het leuk om de Wereldwinkel erbij te betrekken, want hun doelen passen bij ons doel met deze actie”, zegt de Zaltbommelse bedrijfsleider. In de eerste week van de actie zijn al tientallen brillen ingeleverd. Enige vereiste is dat ze heel zijn. De eigenaren krijgen 250 euro korting op een nieuwe multifocale bril of 75 euro op een bril om veraf te zien. De korting geldt niet op alle glazen. Voor gedetailleerde uitleg is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de winkel (Markt 5 in Zaltbommel).

q WWW.OOGWERELD.NL ™9ZWg^a"Yddg\ZZ[lZ`ZcW^_Dd\lZgZaY9dghiYjgZccd\idiZcbZi')bZ^#

1200 jaar Aalst... en acht jaar Rozemarijn ĞĞĩİı š De maand mei is altijd een drukke, gezellige maand voor schoonheidssalon Rozemarijn. De verjaardag van de salon, Moederdag, en Vive la Donna Day voor vrouwen met kanker vinden allemaal in deze maand plaats.

9

behandelingen zoals epileren, maar ook voor het kopen van producten en cadeaubonnen. Favoriet voor Moederdag zijn op zaterdag 10 mei de feestelijk verpakte cadeaubonnen voor een speciale moederdagbehandeling. De achtste verjaardag van de salon wordt gevierd op 17 mei, de feestdag vanwege het 1200-jarig bestaan van Aalst. Op die dag staat schoonheidssalon Rozemarijn met een kraampje en leuke acties. Maandag 26 mei doet schoonheidssalon Rozemarijn weer mee aan de Vive La Donna Day. Deze dag is in het leven geroepen om vrouwen met kanker gratis te verwennen. Bij schoonheidssalon Rozemarijn zijn ook mannen met kanker die dag welkom. Opgeven kan via 0418-677082.

q WWW.ROZEMARIJNSCHOONHEIDSSALON.NL

Janneke Boogaard

Nieuwe makelaar: no cure, no pay ķĞĩığĬĪĪĢĩš Sinds kort is Zaltbommel en omstreken een makelaarskantoor rijker. Een makelaarskantoor met een vernieuwde aanpak, want, zegt makelaar Caroline Stroosnijder: “Deze markt vraagt om een energieke, pro-actieve makelaar die niet afwacht, maar die conform de wensen van de opdrachtgever aan de slag gaat.” Caroline Stroosnijder weet door haar jarenlange ervaring in het vastgoed als geen ander hoe de markt in elkaar steekt en wat voor opdrachtgevers van belang is. Stroosnijder Makelaardij weet wat klanten belangrijk vinden en werkt daarom op basis van no cure, no pay. Stroosnijder: “Alleen bij succes, dus alleen bij een definitieve aan- en/of verkoop van uw woning, zijn mensen bemiddelingskosten verschuldigd. Bovendien wordt tegen een zeer aantrekkelijk courtage een volledig dienstenpakket geleverd en sta ik ook ’s avonds en in het weekend klaar.” Na weken van voorbereiding heeft Stroosnijder Makelaardij vrijdag de deuren van haar makelaarskantoor geopend aan de Johan de Wittstraat in Zaltbommel. Het was een intensieve periode van voorbereiding waarin Stroosnijder haar vernieuwde visie op

Schoonmaker? Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 5 incl. BTW in de krant

™:^\ZcVgZh>gZcZ7dghWddbkVchX]ddc]Z^YhhVadcGdoZbVg^_c#

FOTO: JANNEKE BOOGAARD

ww.hetkontakt.nl

™8Vgda^cZHigddhc^_YZghiVgiiZV[\ZadeZclZZ`]VVg`Vciddg#

de makelaardij tot in detail heeft uitgewerkt. “Waar de opening van het makelaarskantoor een belangrijke mijlpaal was, was het verkrijgen van de eerste verkoopopdracht een bijzonder moment!” Inmiddels is Stroosnijder enthousiast aan de slag gegaan met de verkoop van de eerste woningen die bij Stroosnijder Makelaardij in de verkoop zijn gekomen. “Ik ben er van overtuigd dat ik

Woning zoeken in groot gebied G:<>D™ Zestien woningcorporaties gaan samenwerken bij de verdeling van sociale huurwoningen. Ook Woonlinie, Land van Altena, Woningstichting Maasdriel en De Kernen doen mee aan het nieuwe systeem. Woningzoekenden kunnen hierdoor met één inschrijving reageren op het actuele woningaanbod van alle deelnemende corporaties uit de vier regio’s Bommelerwaard, Land van Heusden en Altena, Rivierenland en de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. De woningen worden vanaf 2 juni aangeboden via www.woongaard.com. Dat geldt in de toekomst ook voor koopwoningen, garages en parkeerplaatsen.

het verschil maak voor mijn opdrachtgevers”, zegt ze energiek. Uiteraard is een vrijblijvend kennismakingsgesprek mogelijk. De nieuwe makelaar is telefonisch bereikbaar via 0418-641120 en mailen kan naar info@StroosnijderMakelaardij.nl. Meer informatie is te vinden op de website:

q WWW.STROOSNIJDERMAKELAARDIJ.NL


algemeen

Woensdag 7 mei 2014

10

PRIJS

VERLAGINGEN

VarkensďŹ letlapjes

van 3.52

3.40

Ca. 400 g

van 3.89

Schouderkarbonade

3.79

700 g

Win een retro Pelgrim koelkast Like VĂŠbĂŠ keukens op Facebook & Win

Bent u toe aan een nieuwe oven of koelkast?

Speklapjes of ďŹ letlapjes

van 3.39

3.19

350-375 g

van 2.54

Magere speklapjes

2.48

Ca. 400 g

KipďŹ lets

Laat uw inbouwapparatuur vakkundig vervangen

1 kg

door VĂŠbĂŠ keukens.

Industrieterrein De Wildeman Doornepol 1a, 5301 LV Zaltbommel T: 0418 - 51 60 06 www.vebebedrijven.nl

Vlooienmarkt Een kunstgebit verdient de zorg van de tandprotheticus #(#%()%%)#*'))%&,(&+( "+%)* * **,")$%$*' !%%&%$"% .&"%%*%'(&** +)"%&'#&)) %(%% *% +-*% "%%$*( #%.&(**%'(&** +) *+-"+%)* **(')* "*"&)*%,(."(() %"&)*%,%%*%'(&** +) %+%'""* &'%&$%-*%'(&** +)"%+(##)&,(,(*##% %(* ), )(%

Sporthal de Ring

Thorbeckestraat 55 - 5301NE Zaltbommel

op 18 mei 10-16 uur 2 meter kraam â&#x201A;Ź 12,50Â 0334-571502 www.spijkerevents.nl

van 4.29 Hamlappen 600 g

van 5.59

4.09

5.49

Netwerkschijf MD 86979

Vanaf woensdag 07-05-2014

2 TB GEH

Aluminium hangparasol

EUGEN

Taupe of zwart.

49.99 U PARAPL

- S YS T E E

119.00 M

Quick-Up iglotent

Fuchsiaâ&#x20AC;&#x2122;s of hangplanten In diverse kleuren.

www.facebook.com/ bommelerwaard.nieuws Tandprothetische Praktijk A. de Jongh Petersland 19, 4175 BK Haaften # /---!&%"+%)* **%%# Behandeling volgens afspraak

www.hetkontakt.nl

Kontaktjes Kontaktjes plaatsen?

REGIO-DEAL.NL Betrouwbaar en dichtbij

LUIKSE MARKT JAARBEURS UTRECHT 8 + 9 Juni . Binnen - Buiten. 700 Kramen mooie oude spullen. Entree â&#x201A;Ź 5,- Parkeren â&#x201A;Ź 2,- perdag vanaerlebv.nl 0492-525483 b Gevraagd: Wie wil zijn munten verkopen? Ook bijbeltjes met slotjes en zeeuwse sieraden,Bel 0345-615800

BOUNDING GEDRAGSTHERAPIE T.K. Tom Tom Go live 1000 met VOOR HOND div acc., 2 jaar oud, nw pr. â&#x201A;Ź 350 facebook.com/ Nu voor 50% van de nw.pr. boundinghondgedrag Tel. 06-11075311 Schoonhoven en omgeving b Puppyâ&#x20AC;&#x2122;s te koop T.K. nw. bouwtekeningen achterkant Zwarte labrador kruising bel voor meer info: 06 20 70 42 86 tuin windmolen 1.10m hoog maten in mm â&#x201A;Ź 15. Tel. 010-4201183 b Ik ben op zoek naar een zelfst. Gezocht hulp in de huishouding 1x woonruimte met 3 of 4 kamers Max. huur â&#x201A;Ź 600. Tel. 0183-352160 4 uur per 2 wkn NL sprekend binnen stad Vianen bel 06-23364591 b Readings, Bach Bloesemtherapie en Wie ruimt zijn munten op? Oppas aan huis voor dieren Bel 0345-615800. www.animalibera.jouwweb.nl

Opruiming huis: T.k. klokken, pendule, klokkenstel, houten klokje, beelden, adelaar van hout harnas ridder handg. 80cm hoog Olifanten, steen,hout,koper. Interesse? Bel. 0183-352685 b Boeken te koop: De Hollandse Illustratie deel 1+2, originele dr uit 1870 in veel gelezen staat Vr.pr. â&#x201A;Ź 25. Tel.06-11075311

TOERCARAVANS GEVRAAGD met SPOED & CAMPERS contant of per bank Jos Hommel, Eikenlaan 30 Sprang-Capelle , Hoogste Prijs !! 0416-274672, 06-23633117

27.99 Vers & voordelig!

4.99 * Vanaf woensdag 07-05-2014

Witte druiven

2%er 5 goedkop

500 g

v an 1.65

0.79

5%er 5 goedkop

Mini smaaktrostomaten 500 g

v an 1.09

0.49

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 07-05-2014 t/m donderdag 15-05-2014

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Woensdag 7 mei 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

11 accent

™9^X`=daaVcYZg/Æ9ZehnX]^Vig^ZYZ`io^X]Zcdgb^c!Ydd[ediXjaijjgiZcide#Ç

FOTO: ANDRÉ VAN DER VLERK

Interview

Vader suïcidale dochter stelt misstanden in ggz aan de kaak

‘Bloem had nog kunnen leven’ Dick Hollander verloor zijn dochter. Zelfdoding. Over zijn zoektocht naar de waarheid schreef hij een aangrijpend boek. door André van der Vlerk ‘Leven na Bloem’ Ernst Vader (pseudoniem voor Dick Hollander), Leven na Bloem, 255 pagina’s, uitgever Free Musketeers. Prijs: 18,95 euro. Het boek is verkrijgbaar via de boekhandel. Dick Hollander woont in Hurwenen en had tot zijn zeventigste een landbouwbedrijf. Na zijn pensionering schreef hij ‘Tegen beter weten in’, een proefschrift over de historie van de biologische landbouw. Hollander studeerde geschiedenis aan de VU in Amsterdam.

Had zijn dochter in maart 2002 geen einde aan haar leven gemaakt, dan was Dick Hollander (1937) na een leven als leraar, tekstschrijver, tuinder, wijnboer én auteur van een proefschrift over de geschiedenis van de biologische landbouw vermoedelijk nooit aan een nieuwe roman begonnen. Leven na Bloem, na De Xenotaaf (1994) het tweede stuk fictie van Dick Hollander (pseudoniem: Ernst Vader), laat zich lezen als een ironische wraakoefening tegen de Nederlandse rechtsstaat. Die weigerde hem mei vorig jaar bij monde van Raad van State de toegang tot het medisch dossier dat hem alle antwoorden had moeten geven op vragen rond de raadselachtige zelfdoding van zijn toen 34-jarige dochter. Hollander beschikt over sterke aanwijzingen dat de dood van Bloem voor een aanzienlijk deel kan worden toegeschreven aan falende psychiatrische hulpverlening. Bloem – hartelijk, spontaan, maar ook: pittig en vol idealen – was vatbaar voor psychoses en werd daarvoor al in 1994 opgenomen. Later liet ze zich nog een keer kort opnemen. Eind jaren negentig, zegt Hollander, had ze haar vroegere energie en opgewektheid hervonden, maar in het najaar van 2001 ging het plotseling mis, waarschijnlijk als gevolg van onjuiste medicatie. Na een opname in Den Dolder kwam ze met de kerst naar huis. Drie weken later “gleed” ze voor het eerst in haar leven in een depressie. Volslagen onverwacht pleegde ze twee maanden later zelfmoord. Hollander, vertwijfeld: “Hoe is het mogelijk dat een depressieve patiënt onder de hoede van een ggz-instelling zelfmoord pleegt? Ik heb vrienden en kennissen gehad die véél depressiever waren en slechts hulp van een huisarts kregen.” In een poging het raadsel van haar zelfdoding te ontrafelen, viel het kwartje pas na drie jaar. “Ik begon te denken. Drie weken voor haar dood belde ze dat een psychiater haar de dood had ingepraat. Het zou alleen maar slechter met haar gaan, ze zat in een neerwaartse depressie, haar hersenen waren definitief aangetast.” De psychiater was een vrouw-in-opleiding. Hollander heeft getuigen die de strekking van het telefoongesprek bevestigen. Vlak erna werd Bloem in groepstherapie hard aangepakt door een psycholoog. Een vriendin, destijds ook patiënt, was getuige en schreef in een rouwbrief waarom dit uitgerekend Bloem moest overkomen. “We waren gezellig aan het winkelen”, vertelt Hollander, “en ineens zei mijn dochter: ‘Dick, er is iets vervelends voorgevallen.’ Ik stond meteen op scherp. Drie dagen later pleegde ze zelfmoord.”

Na de noodlottige gebeurtenis stuitte Hollander op onbegrip. Volgens de ggzinspectie viel niet hard te maken dat het optreden van de psycholoog haar zelfdoding in de hand had gewerkt. Nadat Hollander bij diverse bestuursrechters bot had gevangen met zijn eis om inzage in het behandeldossier, vroeg hij ARGOS, het journalistieke onderzoeksprogramma van Radio1, de zaak te onderzoeken. Uit de vier uitzendingen bleek dat er iets fundamenteel mis was met de zorg die Altrecht leverde. Toen de ggz-instelling er lucht van kreeg dat de reportage doorging, werd Hollander uitgenodigd voor een gesprek. Hij weigerde. “Het was te laat. Woédend was ik. Na alle publiciteit overhandigde de CEO van Altrecht alsnog een rapport dat me enorm boos maakte: elementaire zaken kwamen niet aan de orde, belangrijke details waren weggesneden. Er werd een ggd-arts opgevoerd – waar kwam die ineens vandaan? Er stond zelfs in dat ‘patiënte’ van meet af aan zelfmoordplannen had. De psychiatrie dekt zich enorm in, doofpotcultuur ten top. Mijn juriste heeft er in elk geval nog wel excuses uit gekregen voor het gedrag van de psychiater en de psycholoog; de psycholoog is ontslagen, ook de directeur is op een zijspoor gezet.” Raad van State blokkeerde “om privacyredenen” de toegang tot het dossier. Daarom weet Hollander tot de dag van vandaag nog steeds niet wat zich precies in Den Dolder heeft afgespeeld. “Wat voor mij de waarheid is? Laat ik het zo zeggen: zonder het onverantwoordelijke gedrag van de psychiater en psycholoog had Bloem nog geleefd.” ‘Leven na Bloem’ heeft twee doelen. Het eerste: een lotgenotenverhaal waaruit nabestaanden van een suïcidegeval troost en moed kunnen putten. Het tweede: suïcidepreventie op de politieke agenda krijgen. Dat laatste is een moeizame missie: een debat over het onderwerp dat zeven jaar geleden al op de agenda van de Tweede Kamer stond, is onlangs wederom uitgesteld. Hollander droeg ‘Leven na Bloem’ op aan minister Schippers, die weigerde om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. “Het lag politiek te gevoelig.” Bloem en haar vader hadden een afspraak die niet te rijmen valt met de tragische gebeurtenis in maart 2002. “Ik heb haar gezegd: ‘Bloem als het leven je ooit te zwaar is, zeg dat dan. Stap er nooit uit zonder het mij te vertellen. Is er geen uitweg, dan zal ik je niet tegenhouden. Ze heeft me dit drie keer uitdrukkelijk beloofd.” Die belofte, vindt Hollander, maakt haar dood óók onverklaarbaar.

‘Bloem en ik hadden een afspraak: stap er nooit uit zonder het mij te vertellen’


MOEDERDAG

CADEAU? eden.

h k j i l e g o m e d r o o v r Kijk hie

20 JAAR

Kruispad 2 5306 AN Brakel Tel. 0418-672623

METAMORFOSE Mario stapte Van der Wal Hair & More binnen met heel lang haar op één lengte. Kapper Wim van der Wal wist haar ervan te overtuigen van die lengte af te stappen. “Het haar was zo zwaar geworden dat de natuurlijke krul voor en gedeelte wegzakte en dat is zonde”, aldus Van der Wal. “We hebben gekozen om het haar in een techniek te knippen waardoor het volume meer bovenop het hoofd kwam. Dit hebben we ondersteund door een techniek om de natuurlijke krullen meer ruimte te geven”, gaat de Zaltbommelse kapper verder. Het resultaat: een los krullenkapsel dat erg weinig onderhoud nodig heeft. “Door een speciale krulcrème te gebruiken kan Mario haar haar nu heel makkelijk weer in model krijgen.” Ilana Mulder, ook werkzaam bij Van der Wal Hair & More, gaf het advies om het felle rood van Mario’s oorspronkelijke kapsel te veranderen in een rustiger mokkatint, afgewisseld met lichtere nuances. Haar collega Linda Koster maakte het plaatje compleet met mooie visagie.

VAN DER WAL HAIR & MORE BOSCHSTRAAT 40 | ZALTBOMMEL TELEFOON 0418 - 515949 WWW.VANDERWALINTERCOIFFURE.NL

HAIR

Mario van Assendorp uit Zaltbommel had buikpijn en haar hart bonkte in haar keel toen ze begon aan de metamorfose. Ze had in een gekke bui gezegd dat ze zo’n make-over wel zag zitten, maar niet verwacht dat haar dochter dat echt zou doen, laat staan dat ze de metamorfose zou winnen. “Ik had al dertig jaar haar tot bijna op mijn billen, en de kleur was ook al 25 jaar hetzelfde. Ik vond het dus enorm spannend om dat te veranderen.” Een dag later is van de spanning niets meer over en is Mario alleen maar ‘superblij’ met het resultaat. “Het is wel kort, maar niet ‘kort kort’. En ik ben een meter gegroeid qua ego van alle complimenten die ik heb gekregen toen ik mijn nieuwe foto op Facebook had gezet”, lacht ze.

BEAUTY

Cynthia Brandwijk Fotografie

PERSONAL CARE


Groencentrum de Rozenbogerd Rozenbogerd 4a 5301 KD Zaltbommel 0418-518359

Chris van Uitert Tweewielers De mooiste fietsen en accessoires voor de liefste moeders! Tegen inlevering van deze advertentie

Het adres voor al uw Groen voor binnen en buiten, potterie en snijbloemen. Ook voor aanleg, onderhoud en rennovatie van uw tuin.

15% KORTING.

SPECIALE MOEDERDAG AANBIEDINGEN: Mooie boeketten voor de liefste moeder met o.a. hortensiaâ&#x20AC;&#x2122;s uit eigen kwekerij. Vrijdag 9 mei en Zaterdag 10 mei bij ieder boeket een mooie

Geldig t/m 10 Mei 2014. Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

inderfietsen. k n e t r o p -s r e o t -, s d a t :S r o o v s e U w adr Gespecialiseerd in Elektrische fietsen, waaronder: Batavus Gazelle Sparta Union Trek Ook voor diverse accessoires kunt u bij ons terecht.

3 3 3

3 3

Teisterbandstraat 37 - 5331 CN Kerkdriel www.chrisvanuitert.nl - 0418-637037

glazen vaas cadeau. (Op=op)

Bloemsierkunst

PIMPERNEL

Leuke manden en potten gevuld met zomerbloeiers, kuipplanten en hortensiaâ&#x20AC;&#x2122;s.

Vele soorten vaasjes en andere cadeau/ plantenarrangementen speciaal voor de allerliefste moeder.

!!!!!!!!!!!!!! MOEDERDAG BLOEMENDAG !!!!!!!!!!!!!!!!!

speciale moederdag aanbieding

MOEDERDAGBOEKET MET PIOENEN

9.95

en nog veel meer dagverse aanbiedingen om moeder te verassen. De mooiste bloemen en planten vindt U wel bij de Pimpernel. Maarten van Rossumstraat 2, 5328 CT Rossum, Tel. 0418 - 662888 Fiep Westendorpplein 4, 5302 TA Zaltbommel, Tel. 0418 - 512747 De Haar 38, 5324 DB Ammerzoden , Tel. 073 - 6113629

(zie openingstijden op onze website)

www.plantenkwekerijderozenbogerd.nl

Vers van de kwekerij

 

 ,+)1$/+&" ' ,- "(  

   $ 21,95,   $

$ . 17,95

' -/ " " " " " (

)1"2/"& 

Wij zijn het adres voor: 

 

Tuinplanten Potgrond Inplant service

Cadeau artikelen Groenteplanten Kamerplanten

*Geldig t/m zaterdag 17 mei *bij alle acties geldt op=op!!

            $  )"" #$"" #%"" #(%" "' & "& #%' & (


ALTIJD DE VOORDELIGSTE!

IEDERE ZONDAG GEOPEND VAN 11.00-17.00 UUR

gratis montage op alles laagste prijsgarantie 1500m2 slaapvoordeel

VEEL SENIOREN VOORDEEL!

PRESTON BASIC

Deelbare bedden, senioren ledikanten, nachtkastjes en matrassen

vanaf

140/200 cm voor € 895,160/200 cm voor € 995,180/200 cm voor € 1095,-

895,-

Ook in 210cm en 220cm leverbaar Tevens elektrisch verstelbaar verkrijgbaar

DEKBED PRESTON BRONZE SYNTHETISCH 4-SEIZOENEN

van 135,140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

van van van van van

€ 135,€ 149,€ 179,€ 209,€ 225,-

voor voor voor voor voor

€ 89,€ 99,€ 119,€ 139,€ 149,-

89,-

DEKBED KATOEN 4-SEIZOENEN

T!

DEKBED PRESTON BRONZE WOL / 4-SEIZOENEN

140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

van van van van van van

€ 149,€ 195,€ 239,€ 259,€ 299,€ 329,-

voor voor voor voor voor voor

€ 99,€ 129,€ 159,€ 179,€ 199,€ 219,-

Nu bij aankoop van senioren ledikant met nachtkast en matras….. …..een elektrisch verstelbare lattenbodem GRATIS!!!!

van 149,-

METAKKE K LIJ TIELP E D TIJ EX NU TIS T A GR

99,-

DEKBED PRESTON SILVER DONS / 4-SEIZOENEN

MODEL 4500 met elektrisch verstelbare boxspring 140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

van van van van van van

€ 135,€ 152,€ 180,€ 195,€ 217,€ 245,-

voor voor voor voor voor voor

€ 99,€ 129,€ 159,€ 169,€ 199,€ 219,-

van 135,-

99,-

SCHUIFDEURKAST HAMBURG

van 195,140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

van van van van van

€ 195,€ 239,€ 279,€ 400,€ 450,-

voor voor voor voor voor

€ 129,95 € 159,95 € 249,95 € 269,95 € 299,95

12995

160/200 cm voor € 1695,180/200 cm voor € 1795,Ook in 210 en 220 cm leverbaar

vanaf

1695,-

Prijzen bij 197 cm hoogte: 150 cm van 493,- voor 349,180 cm van 568,- voor 409,201 cm van 658,- voor 469,225 cm van 734- voor 529,250 cm van 809,- voor 589,Ook leverbaar in de maten 280, 300, 320 en 350 cm breed en 223 en 235 cm hoog. In 7 actuele kleuren leverbaar

meerprijs voor de spiegeldeur en kranslijst, exclusief accessoires

349,-

W W W. V E R B R U G G E N S L A A P K A M E R S V L I J M E N . N L

slaapkamers matrassen bedtextiel

design: yppmedia.nl

vanaf

Vraag in de winkel naar de voorwaarden

De Akker 24 Vlijmen telefoon: 073-5130267 OPEN: ma t/m do 9.00-18.00u. vr 9.00-21.00u. za 9.00-17.00u. zo 11.00-17.00 u.

P

GRATIS

VOOR DE ZAAK


g a d er i d e Mo1 1 me

“Beleef het in Veen” GRATIS GALAXY TAB3 7 INCH BIJ AANKOOP VAN EEN 4SEASONS LOUNGESET

1999,-

1499,4 SEASONS TILBURY 7-DELIGE WICKER LOUNGESET • Genieten en ontspannen gaat vanzelf met deze heerlijke 4 Seasons Tilbury loungeset • Vervaardigd uit hoogwaardig Hularo vlechtwerk, de meegeleverde kussens zijn weersbestendig • Wordt geleverd met extra voetenbank 299935

1499,-

998,-

GARDEN IMPRESSIONS PEARL LOUNGESET • Zeven delen, waaronder een ruime hocker en loungestoel met kussens • De bank biedt een fraaie hoekopstelling met vijf plaatsen • De comfortabele kussens ondersteunen perfect en het luxe 6,5 mm vlechtwerk is degelijk verwerkt 304817

929,-

749,-

599,HARTMAN TUINSET SAN REMO • Vier San Remo Recliner stoelen en tafel 160 x 100 cm. • Deze luxe tuinset straalt pure luxe uit. De verstelbare aluminium stoelen bieden veel zitcomfort.

477,HAMPTON DINING SET • 4 Stoelen en bijpassende tafel 160 x 90 cm • Kleur wit 291776

291776

Moederdag

OP = OP

T ip

299,-

199,-

2 betalen!

7-DELIGE TUINSET CHICAGO • Geniet van het verblijf op uw balkon of terras met deze luxe tuinset inclusief tafel • Bestaat uit tafel met glasplaat, vier stapelstoelen en twee standenstoelen

Moederdagstunt

306652

Mo

ag d r e ed

Bij aankoop van een tuinset, 4 kussens halen

Moederdag

Mo

T ip

T ip

e de T i rdag

p

Weber BBQ vanaf 99,159,-

79,-

119,GARDEN IMPRESSIONS LUCA SUNLOUNGER 10037428

• Heerlijke ligbed in royal grey aluminium 291065

DIVERSE MERKEN LEVERBAAR:

Veen, Bagijnhof 19 Vrijdag koopavond

www.harensesmid.nl

59,EDCO PARKBANK TUINBANK 306651

149,-

59,-

129,-

39,EDCO BBQ STAAL HOUTSKOOLBARBECUE

LAFUMA RSX MESH LFM1226-3862 OCEAN BLUE TUINSTOEL • Lichtgewicht

306662

285777


Woensdag 7 mei 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

AALST Herst. Herv. Gem. 11.00 uur ds. N.A. Donselaar, 18.30 uur ds. K. ten Klooster. Herv. Gem. 09.30 uur ds. J. Broekman, 18.30 uur ds. K.M. Teeuw. ALEM H. Hubertus 09.30 uur gebedsviering. AMMERZODEN Verpleeghuis de Lindeboom 16.00 uur Oecumenische viering, Marten Tel (vrijdag 9 mei). Verpleeghuis Het Zonnelied 14.30 uur ds. J.J. Mulder. BRAKEL Herv. Gem. a.h. Marktplein 09.30 uur ds. B.A. Belder, 18.30 uur ds. C. van Andel. BRUCHEM Herv. Gem. PKN 09.30 uur ds. L. van Rees, 18.30 uur ds. C.H. Bijl (voorber. H.A.). GAMEREN Herst. Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. A.C. Rijken. Herv. Gem. 09.30 uur ds. G. Wassinkmaat, 18.30 uur ds. J. van Dijk. GELDERMALSEN Vrije Evang. Gem. de Ark (MBO Helicon) 10.00 uur Aad v.d. Sande. HEDEL Herv. Gem. 09.30 uur kand. E. Boogert, 18.30 uur ds. J.J. Mulder. HEEREWAARDEN Herv. Gem. 10.00 uur ds. J. v.d. ZeeVroegindeweij. KERKDRIEL Alemzaal Leijenstein 17.30 uur Eucharistieviering, pastor B. Bus (zaterdag 10 mei). Prot. Gem. 10.00 uur dhr. C. Vernooij. St. Martinus Parochie 08.00 uur Eucharistieviering (vrijdag 9 mei). 11.00 uur Eucharistieviering, pastor B. Bus. KERKWIJK Herst. Herv. Gem. Kerkwijk e.o. 11.00 en 18.30 uur ds. R.J. Oomen. Herv. Gem. PKN Kerkwijk/Delwijnen/Nederhemert 09.30 uur ds. C.H. Bijl (voorber. H.A.), 18.30 uur ds. L. van Rees. NEDERHEMERT Herst. Herv. Gem. 10.00 uur ds. H. Zweistra.

NIEUWAAL Herst. Herv. Gem. 09.30 uur ds. J.G. Blom, 18.30 uur ds. N.A. Donselaar. POEDEROIJEN Herst. Herv. Gem. Poederoijen en Loevestein 09.30 uur ds. M. v. Sligtenhorst, 18.30 uur ds. J.R. van Vugt. Herv. Gem. Poederoijen en Loevestein 09.30 uur ds. A.B. van Campen, 18.30 uur ds. H.L. Versluis. ROSSUM Prot. Gem. Rossum-Hurwenen 10.00 uur ds. G. Kerssen. VELDDRIEL Parochie H. Martinus 09.30 uur Eucharistieviering, pr. B. Bus en gemengd koor. 10.00 uur Eucharistieviering, pr. B. Bus en pr. J. Verhoeven en gemengd koor (maandag 12 mei). WELL Ned. Herv. Gem. te Well/Ammerzoden 10.00 en 18.30 uur ds. L.M. Aangeenbrug. ZALTBOMMEL Evang. Gem. Bommelerwaard (oude L.T.S., van Heemstraweg west 9a) 10.00 uur Henk Schouten. Evangelisatie Herst. Ned. Herv. Kerk 14.00 uur ds. W.M. v.d. Linden. Geref. Kerk Vrijgem. 10.00 uur br. M. de Jong, 16.30 uur ds. H. van Hemmen. Herv. Gem. Sint-Maarten PKN 10.00 uur ds. A. Looman. Pinkstergemeente Genade van God / Grace of God 18.30 uur dienst (vrijdag 9 mei). 13.00 uur dienst. PKN Het Anker 10.00 uur dr. S. Hennecke. R.K. St. Martinuskerk in de Franciscus-parochie 11.00 uur Eucharistieviering, pastor Schevers, 13.00 en 13.45 en 14.30 uur doopviering. 19.00 uur Rozenkransgebed (woensdag 14 mei). Volle Evangelie Gem. De Kandelaar (sportcomplex Cambium, Courtine 4) 10.00 uur Durkey Jozefzoon. ZUILICHEM Geref. Kerk Gameren/Zuillichem 09.30 uur mw. M. de Bruin, 18.30 uur ds. H.J. Paas. Herst. Herv. Gem. 09.00 uur ds. N.A. Donselaar, 15.30 uur ds. R.W. Mulder. Herv. Gem. 09.30 uur ds. B. van Werven, 18.30 uur ds. L. Hak.

WWW.HETKONTAKT.NL

service

Kerkdiensten Bommelerwaard zondag 11 mei

meer service online op www.hetkontakt.nl

De Poorterij presenteert het nieuwe seizoen ķĞĩığĬĪĪĢĩ š De Poorterij presenteert woensdag 14 mei om 19:00 en om 21:00 uur de nieuwe brochure en het nieuwe programma. Tijdens de avond krijgt het publiek een indruk van de voorstellingen voor het aankomende theatersezioen. Er zijn optredens van cabaratiers, muzikanten en andere theatrale acts. De bezoekers ontvangen als eerste de nieuwe brochure. In het nieuwe seizoen komen in ieder geval

Jörgen Raymann met Brainpower, Frank Boeijen en Jungle Book door Opus One naar het Zaltbommelse theater. De verspreiding van de brochure is op donderdag mei, huis aan huis in De Toren, in de hele Bommelerwaard. Reserveren voor woensdag 14 mei kan via de website. De entree is 6 euro inclusief kop koffie/thee bij binnenkomst en drankje na afloop.

q WWW.POORTERIJ.NL

zaterdag

dinsdag

10 mei

13 mei

Vrolijke musical door ‘De Uiltjes’

Cinemaarten toont ‘The Selfish Giant’

‘Toffe Tante Tiny’ in dorpshuis De Kil in Hurwenen. Met acht heerlijke liedjes. Aanvang 20:00 uur, entree: 6 euro (06-51436506).

Twee dertienjarige vriendjes uit de onderkant van de samenleving. Arbor steelt kostbaar koper, Swifty is jockey bij de illegale paardenraces van de zigeunergemeenschap. Film van Clio Barnard. Gebaseerd op het gelijknamige sprookje van Oscar Wilde uit 1888, verplaatst naar de harde werkelijkheid van de 21e eeuw. Zaltbommel, De Poorterij, aanvang 20:15 uur. Reserveren: cinemaarten@planet.nl

q GEURSENPRODUCTIES.COM DONDERDAG 8 MEI

Open huis keramiek 13:00-20:00, Brakel, Flegelstraat 20. Keramiekatelier Marianne Grim. Moederdagcadeautjes zoals vazen, schalen en sieraden. Ook objecten voor binnen en buiten. www.marianne-jelle.nl VRIJDAG 9 MEI

Voetbal Alpe d’HuZes 19:00, Waardenburg, sportcomplex De Korte Woerden. CWF Cycling Team, deelnemer van Alpe d’HuZes, organiseert een sportieve actie. Een team van regionale vedetten gaat voetballen tegen de selectie van FC den Bosch. Rond de wedstrijd vindt een loterij plaats, waarbij de deelnemers kans maken op mooie prijzen, zoals dinerbonnen. Opbrengst volledig voor het KWF. www.cwfcyclingteam.nl Meubelverkoop 18:00-20:00, Well, dorpshuis Ons Huis. Voorverkoop van meubels voor rommelmarkt hervormde gemeente Well/ Ammerzoden. Plantjesmarkt 18:30-20:00, Opijnen, kerkplein. Jaarlijkse plantjesmarkt van hervormde gemeente. Perkplanten, hanging baskets, orchideeën, hortensia’s en nog veel meer. Opbrengst voor restauratie van de kerk.

FOTO: RAUL NEIJHORS

ken door schildersbedrijf Van Zanten uit Zaltbommel/ Eindhoven. Perkplantenmarkt 8:30-12:00, Waardenburg, De Oude School. Georganiseerd door onderhoudscommissie van hervormde gemeente WaardenburgNeerijnen. Rommelmarkt Well 9:00, Well, dorpshuis Ons Huis. Opbrengst voor Onderhoudsfonds Hervormde gemeente Well/Ammerzoden. Boeken, antiek, servies, glazen, kleding, meubels, puzzels, huishoudelijke en andere artikelen. Eetplein met bbq, frietkraam, pannenkoeken en een palingrokerij. Verder gebak, bloemen, zuivel en slaatjes. Voor kinderen veel speelgoed te koop, er staat een springkussen, ballonnen prikken en brieven trekken. Plantenmarkt 9:00-15:00, Zaltbommel, Markt. Opbrengst voor harmoniekapel Generaal Karel van der Heijden. Ruim assortiment planten voor in de tuin en leuke kant en klare bakjes met bloemen. Leuk voor Moederdag. Rommelmarkt 9:00-15:00, Brakel, Hoveniersbedrijf De Plataan. Antiek, brocante, meubels, serviesgoed, huishoudelijke apparaten, glaswerk,

speelgoed, kinderkleding, boeken enz. Om 10:00 uur verkoop bij opbod van waardevolle artikelen. Ook verkoop van decoratie artikelen, handgemaakt houten speelgoed, kaarten, planten, fruit, eieren, brood etc. Bezoeker kunnen een rondrit maken met een jeep. Opbrengst voor hersteld hervormde gemeente Zuilichem. Verkoping Adullam 9:30-13:00, Nederhemert, terrein Gebr. Vos. Verkoping t.b.v. Adullam Gehandicaptenzorg. Met o.a. veel buitenplanten en een treintje door het dorp. Kleifeest 10:00-17:00, Ophemert, Klei-allerlei. Open dag in pottenbakkerij van Hetty en Herman de Jongh. Zelf plaatsnemen achter de draaischijf. Tevens start de inschrijving voor de cursus. Entree gratis. Wel een bijdrage voor Team Thomas, Duchenne Heroes. www.kleiallerlei.nl Voorjaarsmarkt HHG 10:00-14:30, Waardenburg, Kerkstraat 17a. Voorjaarsmarkt bij het kerkgebouw. Er is voor jong en oud van alles te koop en te doen, zoals een fotowedstrijd, springkussen, decoratie-artikelen, fotokaarten, jam, kaas, enveloppenkraam, sokken, speelgoed,boeken, sieraden;

planten, worst, en rommelmarktspullen. Er is uiteraard ook genoeg te eten en te drinken. Open dag gastouders 10:00-17:00, Ophemert, Kwebbeleend. Diverse gastouderbureaus zijn aanwezig. En ‘Hip 4 Haar’. Lancering thema-bakken voor gastouders, zoals boerderij en moestuin. Om 10:30 en 14:30 een voorleesshow met voorleestante Matilde. Meer informatie bij Jeanette de Jong: 0344-652570. www.kwebbeleendophemert. nl Snuffelmarkt 12:00-15:00, Heerewaarden, NH kerk. Geen zware grote stukken. Gebakskraam, waar alle baksters uit de gemeente hun gebak kunnen komen brengen. Ook bloemenkraam (Moederdaggeschenken) en een mooie kraam met sieraden, sjaaltjes en kleding. Molendag 15:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. ‘Hoe word ik molenaar’. Door Ans Roefs, voorheen molenaar van de molen in Waardenburg. Voor kinderen en andere belangstellenden. Entree 5 euro. Collevecchio 16:00-18:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Nieuwe impuls voor de vriendschapsband

ZATERDAG 10 MEI

Zes Zes Party 14:00, Hedel, herberg De Zwaan. Wielerevenement Zes Zes. Met bij de herberg lokale artiesten zoals Arnold Hofmans, Danny Smoorenburg en sambaband De Bommelero’s. Tussen 20;00 en 21:00 worden de eerste wielrenners verwacht, die na 360 kilometer fietsen feestelijk worden binnengehaald. De volledige winst van de consumpties gaat naar KWF. Vroege Vogels 5:46, Neerijnen, Het Stroomhuis. Door het parkbos op Landgoed Neerijnen en de uiterwaarden. Met de ervaren natuurgidsen van IVN West-Betuwe. Om 8:00 uur koffie en broodjes. Deelname kost 5 euro inclusief ontbijt. Reserveren (tot 6 mei) is noodzakelijk. Maximaal 24 deelnemers. www.stroomhuisneerijnen.nl

™?Žg\ZcGVnbVcc`dbi^cÈic^ZjlZhZ^odZccVVg9ZEddgiZg^_#

16 vrije tijd

Hengelwedstrijd 8:00-10:30, Aalst, café Halosta. De beker is geschon-

ZATERDAG 10 MEI

Donateursconcert Fanfare Juliana GDHHJB™ Fanfare Juliana geeft zaterdag 10 mei in dorpshuis De Parel in Rossum een

concert voor donateurs en andere belangstellenden. Het programma is samengesteld uit enkele mooie werken die in het verleden door de fanfare ten gehore zijn gebracht. Ook nieuwe arrangementen komen voorbij, zoals The Eagles in Concert en een Neil Diamond Medley. Tijdens de avond worden twee 25-jarige jubilarissen gehuldigd. De in de regio bekende Sambagroep De Bommelero’s verzorgt een gastoptreden, een divers gezelschap van twintig enthousiaste muzikanten, die verslaafd zijn aan de Samba.

q www.bommeleros.nl www.fanfarejulianarossum.nl


Woensdag 7 mei 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

17 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

vrijdag

18 mei

23 mei

Memento Cantate in Sint Maartenskerk

Sportieve feestweek bij DSC Kerkdriel

Inschrijven voor Jeugdkamp JJW

Zaltbommels Kamerkoor o.l.v. Jan Opschoor. Cantates en anthems uit de barokperiode: een spannend contrast of een muzikaal evenwicht? Henry Purcell in Engeland, Dietrich Buxtehude in Noord Duitsland. Met solisten en instrumentalisten. Aanvang 15:30 uur, toegang 12,50 euro. Reserveren kan via: zaltbommelskamerkoor@gmail.com of 0418513602.

DSC opent de feestweek met verenigingenvoetbal. Verder deze week nog een feestavond, FIFA-toernooi, Quizavond en familievoetbal.

Van 15 t/m 18 augustus is er weer een jeugdkamp van Jeugd & Jongerenwerk Ammerzoden. Het thema is ‘Expeditie Westelbeers’. Veel avontuur en spanning, maar de kinderen worden tussendoor natuurlijk niet weggestemd. Spelletjes, speurtochten, bos activiteiten, griezeltochten, kampvuur en meer.

q WWW.VVDSC.NL

q WWW.JJW-AMMERZODEN.NL

tussen Neerijnen en het Italiaanse stadje Collevecchio. Filmmaakster Lili Rademakers (woont in Collevecchio) geeft presentatie. Vertoning korte film van het bezoek dat oud-burgemeester Alex van Hedel en zijn vrouw aan het stadje brachten. Ook foto-impressie. Plus presentatie nieuwe plannen zoals couchsurfing voor jongeren, logies in rustieke pensionnetjes of een oud klooster en het meedoen aan de olijven oogst. Toegang gratis. Meer informatie bij Marc Westermann en Wim Schoutendorp via: wschou@kpnmail. nl of 06-13473992. www.stroomhuisneerijnen.nl

20:00, Hurwenen, dorpshuis De Kil. Musical ‘Toffe tante Tiny’, door kinderen van 6 t/m 12 jaar. Entree: 6 euro, reserveren kan via: reserveer. bij.ons@gmail.com of 0651436506. www.geursenproducties.nl

Expositie Mohbra 17:15, Neerijnen, Het Stroomhuis. Hakim Traïdia, bekend als Hakim in Sesamstraat, opent de expositie van Mohbra.

Hollandse Artiesten 21:00, Aalst, Feestcafé De Rietschoof. Hollandse Artiesten Tour m.m.v. Radio Hollandse Muziek en optredens van Anita & Ed, William van Dijk en Matthias Woerdman. Er worden televisie opnamen gemaakt. Entree gratis.

Jeugddienst 19:00, Geldermalsen, Oostkerk. Thema: ‘Oog voor elkaar’, over Spreuken. Voor en door jongeren van de drie PKN-kerken. M.m.v. ds. T. van Brussel, gevangenispredikant in de EBI in Vught en de band Pronounced.

ZONDAG 11 MEI

MAANDAG 12 MEI

Ladies Event 11:00-17:00, Bruchem, Landgoed Groenhoven. ‘La Prima Donna’. Veertig bedrijven presenteren de nieuwste trends op het gebied van fashion, beauty, living en lifestyle. Entree in voorverkoop 10 euro, inclusief ontvangst met glas bubbels, twee consumptiebonnen, deelname

‘De Ontmoeting’ 10:00-14:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Voor iedereen die zin heeft in gezelschap. Koffie of thee drinken, een praatje maken, kaartje leggen, meedoen aan een activiteit of samen nieuwe activiteiten ontwikkelen. Deelname kost 5 euro. Tegen betaling lunch

Psalmzangavond 19:30, Zaltbommel, SintMaartenskerk. Niet-ritmische psalmen onder begeleiding van André Nieuwkoop. M.m.v. verschillende bovenstemgroepen en ds. A. Simons uit Montfort. Thema: ‘Gods rechtvaardigheid of Gods gerechtigheid’. Tijdens de avond wordt een cd opname gemaakt. Toegang gratis, wel een collecte voor de onkosten. www.martinmuziek.nl Musical De Uiltjes

Donateursconcert 20:00, Rossum, dorpshuis De Parel. Voor donateurs en overige belangstellenden. Met huldiging van twee jubilarissen en gastoptreden van Sambagroep De Bommelero’s. Het concert is samengesteld uit enkele oude arrangementen en een aantal prachtige nieuwe. www.fanfarejulianarossum.nl

Vanaf nu

aan verloting en goed gevulde goodiebag. Aan de deur entree: 15 euro (goodiebag zolang de voorraad strekt). www.laprimadonna.nl Jeugddienst 18:30, Zuilichem, gereformeerde kerk. Thema ‘Voor wie draai jij je om’. M.m.v. ds. Hanneke Paas, interkerkelijk jongerenkoor Callenge uit Dordrecht en Passion. Jeugddienst 18:30, Andel, gereformeerde kerk. Thema ‘Only God can judge me’. M.m.v. Timo Hagendijk en gospelband Living Words. http://www.devoorhofandel.nl

of warme maaltijd. Voortaan elke maandag van 10:00 tot 14:00 uur. De eerste keer is gratis. ‘Belle en het Beest’ 18:00, Zaltbommel, Poorterij. Familiefilm van Christophe Gans. Nederlands gesproken versie met stemmen van o.a. Noortje Herlaar, René van Kooten en Ernst Daniël Smit. Vanaf 9 jaar. Entree 6,50 euro. The Other Woman 20:15, Zaltbommel, Poorterij. Komedie van Nick Cassavetes met Cameron Diaz, Nikolaj Coster-Waldau, Leslie Mann en Kate Upton. Drie vrouwen nemen wraak op de man die hen in de liefde heeft belazerd. Entree 7 euro. Vanaf 9 jaar. Reserveren: verma533@planet.nl

seerd op het gelijknamige sprookje van Oscar Wilde uit 1888, maar verplaatst naar de harde werkelijkheid van de 21e eeuw. Over vleermuizen 20:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Lezing over vleermuizen door Wijnanda Hulsegge, ecoloog en IVNgids, gespecialiseerd in vleermuizen. Om 22:00 uur naar buiten met de ‘batdetector’. Deelname kost 5 euro, reserveren is niet nodig. WOENSDAG 14 MEI

Repair Café 14:00-16:30, Ammerzoden, Zonnelied. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes en nog veel meer.

DINSDAG 13 MEI

Inloophalfuurtje ZVV 19:30-20:00, Brakel, Wilhelminahof. Maandelijks inloopspreekuur Zaltbommel Veranderen met Visie (ZVV). Inwoners kunnen vragen stellen aan raadsleden en/of de wethouder. The Selfish Giant 20:15, Zaltbommel, Poorterij, Cinemaarten Film van Clio Barnard in de traditie van Engels sociaal-realistische films, die de grauwe werkelijkheid tonen vanuit het tienerperpectief. Geba-

Nieuw theaterseizoen 19:00, Zaltbommel, De Poorterij. Ook om 21:00 uur. Presentatie van nieuwe brochure en nieuwe programma. Optredens van cabaretiers, muzikanten en overige theatrale acts. Bezoekers kunnen deze avond met voorrang voorstellingen boeken. Reserveren via de website. Entree: 6 euro. www.poorterij.nl Knutselen 19:30, Zaltbommel, De Grote Aak. Thema: ‘Kei Goed!’. Deelname kost

Grote kunstmarkt in Heerewaarden ĥĢĢįĢĴĞĞįġĢī š In Heerewaarden wwordt zondag 25 mei voor de vierde keer een kunstmarkt gehouden. Deze week zijn de posters geplakt, die bezoekers moeten attenderen op het evenement. “Alle zintuigen worden bij ons geprikkeld”, zo belooft de organi-

satie. Kunstenaars geven demonstraties, bezoekers kunnen tegen betaling meedoen aan verschillende workshops zoals vilten, spekstenen hangertjes maken of sieraden maken van gerecycled materiaal. Ook zijn er optredens van de jeugdorkesten van De Karel en Harmonie Concordia, een

duo met acoordeon en viool, Doedelzakkenband Herivvarda, het Koor Vivente uit Dreumel en tromgeroffel uit Gambia. Het Magazijn der Ideeën uit Rossum richt een gezellig terras in. In totaal staan er ongeveer vijftig kramen waar kunstenaars hun werk laten zien. Jutterskunst Dit jaar doen de scholen mee aan het project ‘Jutterskunst’. De klassen gaan jutten in de uiterwaarden van de Waal of Maas en maken onder leiding van een kunstenaar een kunstwerk van de gevonden spullen. Die werken zijn tijdens de Kunstmarkt te bewonderen en worden beoordeeld door een jury die bestaat uit Toon van Gelder van creatief maatwerk atelier Toonbeelden, Waaljutter Piet Wammes (bekend van Man bij Hond) en de Heerewaardense kunstenares Ditty van der Els. Ook stichting Kings of Colors uit Den Bosch is aanwezig om de passie voor graffiti met de bezoekers te delen.

™EdhiZgh`dcY^\Zc]ZiZkZcZbZciVVc#

uitgaan

zondag

De Kunstmarkt duurt van 11:30 tot 17:00 uur en vindt plaats op ‘Het oude schoolplein’ in de Hogestraat.

12,50 euro, inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers. Aanmelden kan tot 10 mei. Meer informatie: 0681886761. www.mooizokreatief.nl Lezing natuurfotograaf 19:30, Zaltbommel, De Grote Aak. Ook om 21:00 uur. Audiovisuele presentatie ‘Natuur en landschap in beeld’ door natuurfotograaf Ben Meurs, lid van het IVN Den Bosch. Entree: 2,50 euro. www.degroteaak.nl Vrouwen van Nu 19:45, Gameren, zalencentrum Gambora. Mevrouw S. Haan-Bouwma uit Geldermalsen vertelt over ‘Een eeuw mode - van 1850 tot 1950’. Enkele leden showen de kleding. Entree voor nietleden is 2,50 euro. www.vrouwenvannu.nl DONDERDAG 15 MEI

Koffieochtend 10:00-12:00, Ophemert, Huis Ophemert. Gratis koffie. Open Maaltijd 11:30, Bruchem, Eben-Haëzer. Voor 55-plussers uit Bruchem, Kerkwijk, Delwijnen en Nederhemert. Deelname kost 4 euro. Aanmelden kan t/m 12 mei bij Bep van Holland: 0418-551988 of Wilma Kreling: 0418644601.

Drunense Ghesellen 14:00, Hedel, Gelre’s End. Comité Open Bejaarden Werk. Nieuwe show van de Drunense Ghesellen. Entree en kop koffie gratis. Voor vervoer bellen naar Riet Venrooij: 073-5993018. Voorverkoop 15:00-20:00, Bruchem, Middelstraat 2. Voorverkoop rommelmarktartikelen. www.rommelmarkt-bruchem.nl Alzheimercafé 19:00-21:30, Ammerzoden, Partycentrum De Weesboom. ‘Interview met iemand met dementie’. Iedereen is welkom, toegang gratis. Meer informatie bij de psychologen Ingrid van Kempen en Irene Vermeulen: 073-6119170 en bij mantelzorgconsulent Saskia Cornelissen: 0418-634231. ‘To Rome with love’ 20:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Een vrolijke film van en met Woody Allen. Opgebouwd uit vier losse verhalen, die zich afspelen in Rome. Een bijzonder geslaagde parodie op het Romeinse leven vol dwaze voorvallen, onverwachte ontmoetingen en romantische escapades. Met o.a. Roberto Benigni. Toegang 5 euro. Reserveren niet nodig. www.stroomhuisneerijnen.nl

‘De Dag van Aalst’

Nationale Molendag

ĞĞĩİıš Stichting Aalst 1200 heeft het definitieve programma voor de Dag van Aalst op zaterdag 17 mei bekend gemaakt. De dag begint om 7:30 uur met een ontbijt voor alle inwoners van het dorp. Daarna volgen een optocht, een nostalgische kermis, een braderie met oude ambachten, tentoonstellingen, sportdemonstraties en hondeshows en nog veel meer. Er is een dierenpark, een oldtimershow en er zijn optredens. Het complete programma:

ķĞĩığĬĪĪĢĩš In De Grote Aak vinden de komende maanden verschillende natuurgerichte activiteiten plaats. Woensdag 14 mei de lezing ‘Natuur en landschap in beeld’ door natuurfotograaf Ben Meurs. Donderdag 12 juni ‘Vlinders in de Bommelerwaard’ door Ton van Balken van de Natuurwacht Bommelerwaard en 19 september een lezing over paddestoelen. Kijk voor meer informatie op:

įĢĤĦĬš Korenmolen Vento Vivimus in Hurwenen, de achtkante poldermolen in Waardenburg, de zeskante korenmolen in Waardenburg, de achtkante poldermolen in Zuilichem en korenmolen Sara Catharina in Kerkdriel doen zaterdag 10 mei van 10:00 tot 17:00 uur mee aan Nationale Molendag. De jaarlijkse open dag staat dit jaar in het teken van de jeugd onder het motto ‘Ontdek je molen’. In verschillende molens zijn speciale activiteiten georganiseerd. Zo wordt bij Vento Vivimus in Hurwenen maïs gemalen (afhankelijk van de wind) en wordt een video vertoond over de 24 jaar geleden gerealiseerde restauratie. Voor jonge molen-geïnteresseerden is er een Molen Doe-boekje vol grappige en leerzame molenspelletjes, puzzeltjes en kleurplaten. In de zeskante korenmolen in Waardenburg wordt bij voldoende wind tarwe gemaald. En ook de molen in Kerkdriel zal malen. Het meel wordt door bakkers in de omgeving gebruikt om heerlijke broden te bakken. Ook andere molens in de omgeving zijn open voor bezoek, zoals in Beesd, Geldermalsen, Deil, Haaften en Hellouw. Een overzicht staat op:

q WWW.DEGROTEAAK.NL

q WWW.NATIONALEMOLENDAG.NL

q WWW.AALST1200.NL

Natuurlezingen in De Grote Aak


algemeen

Woensdag 7 mei 2014

WK

Om teen scor niet u magbreken ont

VOETBAL SPECIAL 2014

18

HetKontakt Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan 0183-583200 info@hetkontakt.nl www.hetkontakt.nl

Reserveer nú alvast uw advertentie in de speciale WK editie! Er zijn diverse mogelijkheden! Bel. 0183 583 200

Het bestuur van de VCNS te Giessen/Rijswijk (NB) zoekt vanaf 26 mei 2014 voor CNS ‘De Kandelaar’ te Rijswijk een

CNS “De Kandelaar”

groepsleerkracht (v/m) werktijdfactor 1,0000 voor groep 6/7 het betreft een ziektevervanging tot einde schooljaar

“De Kandelaar” is een dorpsschool met ongeveer 160 leerlingen, verdeeld over 7 (combinatie) groepen. Onze school kent een gevarieerde teamopbouw in leeftijd en ervaring.

Het team van De Kandelaar kijkt uit naar een enthousiaste collega die ͻ meelevend lid is van één van de bij PKN aangesloten kerken; De school valt onder de Vereniging voor ͻ zich met veel plezier wil inzetten voor de school; Christelijk Nationaal Schoolonderwijs te ͻ wil bijdragen aan een prettige sfeer, waarin Giessen/Rijswijk. Zij heeft twee scholen kinderen zich veilig kunnen ontwikkelen; onder haar hoede, ‘De Kandelaar en ͻ goed kan functioneren in teamverband; ‘De Ganzenhof in Giessen. ͻ een bijdrage wil leveren aan de verdere Gedurende dit schooljaar zullen de twee ontwikkeling van onze school; scholen toewerken naar een scholenfusie. Verder zijn de voorbereidingen voor ͻ de bevoegdheid bewegingsonderwijs te geven nieuwbouw in volle gang. strekt tot aanbeveling. In ons onderwijs wordt, naast de basisvaardigheden, ook aandacht besteed aan: ͻ HGW ͻ zelfstandig werken Informatie kan ingewonnen worden bij: Mevr. F. de Kooter (dir.) op 0183 - 441983 (school), 06 - 14454194 (privé) of u kunt de website van onze school, www.cbsdekandelaar.nl, bezoeken.

AL VANA F € 50 0,-

Wij bieden onze nieuwe collega ͻ een hardwerkend team; ͻ een fijne werksfeer; ͻ moderne materialen en methodes. Sollicitaties kunt u tot 9 mei 2014 richten aan de directeur van de school, mevr. F. de Kooter, postbus 11, 4284 ZG Rijswijk (NB) of via info@cbsdekandelaar.nl.

www.hetkontakt.nl

www.facebook.com/bommelerwaard.nieuws Zuidzijde 131, 2977 XE Goudriaan, Tel. 0183-583200

Onweerstaanbare maandacties Persoonlijke service Altijd scherpe prijzen

Premere maakt het mogelijk! en cten word Alle produtis verzonden bij ons gra

Ga snel naar www.premere nl Premere online drukkerij - Zuidzijde 131 - 2977 XE Goudriaan - e-mail: info@premere.nl


NAAR BUITEN

KIJK OP ACTION.NL

WEEKACTIE! WEEKACTIE! ZWART ZINKEN PLANTENBAK YLHUNDQW [[FP

DAMES SOKKEN

ROAD NAVIGATOR NAVIGATIESYSTEEM

XQLRISULQW PDWHQ

(OGHUV 

6.99

GLISS SHAMPOO OF CONDITIONER GLYHUVHVRRUWHQ shampoo: PO conditioner: PO

5 PAAR

2.59

Â&#x2021;SLSHWWHQ Â&#x2021;YRRUKRQGHQWRWNJ HQRXGHUGDQPDDQGHQRI YRRUNDWWHQYDQDIPDDQGHQ HQNJOLFKDDPVJHZLFKW Â&#x2021;OHHVQDXZNHXULJGHYHUSDNNLQJ YRRUJHEUXLN Â&#x2021;JHUHJLVWUHHUGGLHUJHQHHVPLGGHO

O P= O P !

1.79

39.95

MAALTIJDVERVANGEND DRANKJE

IMPULS GARDEN SOLAR LANTAARN

YHUYDQJGDJHOLMNVYDQGHPDDOWLMGHQ GRRUHHQ%DODQV9LWDOUHHSRIGUDQNMH YLWDPLQHVPLQHUDOHQ DDUGEHLRIFKRFRODGH VODQNGH]RPHULQ PO MAALTIJD VERVANGENDE REPEN YDQLOOHRIFKRFRODGH LQKRXGUHSHQYDQJUDP

GLYHUVHNOHXUHQ /('YODPHIIHFW

O F 1 R EE P 1 D R AN KJE IJ D! = 1 MAALT

0.79

0.99

THEE- OF KEUKENDOEK

GLYHUVHNOHXUHQHQGHVLJQV (J\SWLVFKNDWRHQ keukendoek: [FP theedoek: [FP

T/M DINSDAG 13 MEI 2014

PET STAR VLOOIENDRUPPELS

NDDUWHQYDQKHHO(XURSD YHUQLHXZGHVRIWZDUH HQJUDWLVXSGDWHV LQFKWRXFKVFUHHQ LQFOWRHEHKRUHQ

3 PAAR

VAN WOENSDAG 7 MEI

GARDEN COLLECTION PARASOLVOET ]ZDUWNJ [FP

3.99

(OGHUV 

IE NVR S N E L VLO O

IJ!

4.79

(OGHUV 

ALUMINIUM FRAME TUINPARASOL PHWGUDDLPHFKDQLVPH FUHPHRIDQWUDFLHW

Ã&#x2DC; 3 M ETE R (OGHUV 

1.42

DAMES OF HEREN SLIPPERS GLYHUVHNOHXUHQHQSULQWV PDWHQ

(OGHUV 

0.99

(OGHUV 

16.95

NAAIBOX MET NAAIGAREN

19.99

(OGHUV 

HEREN BASIS T-SHIRT

FRPSOHWHQDDLER[ PHWGHOLJQDDLJHUHL

LQGLYHUVHNOHXUHQ YHUNULMJEDDU NDWRHQHODVWDQ PDWHQ6;;;/

TECHNO BIKE PRODUCTS KETTINGSLOT JHKDUGVWDDO [PP SAFETY CLASS 4*

(OGHUV 

0.99

1.99

1.99

KINDER SPEELHUIS

2.49

(OGHUV 

KABEL SLOT [PP

1.99

3.79

DAMES VEST

NXQVWVWRI [[FP

PHWVMDDONUDDJ GLYHUVHNOHXUHQ SRO\HVWHU PDWHQ6;/

39.95

DAMES SINGLET GLYHUVHNOHXUHQ HQSULQWV NDWRHQHODVWDQ PDWHQ6;;/

2.29

4.99

=HWHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ

ZO M E RTIP!

MADE BY ME TEXTIELSLINGER MAKEN VWRISDQHHOPHWGDDURS YODJJHQHQOHXNH DFFHVVRLUHVRPMHHLJHQ VWRIVOLQJHUWHPDNHQ


Woensdag 7 mei 2014

Adverteren vanaf € 5,- in de krant Kijk op Regio-deal.nl en maak uw eigen advertentie aan.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

20 regio-voetbal.nl

BEKIJK ONS

Voetbal

Trainer Bauman kondigt maatregelen aan na miss

Roda Boys niet vooruit t Geen kampioenschap voor Roda Boys na de 5-2 nederlaag bij FC Lienden. De trainer weet waarom: er zijn te weinig leiders.

Freerunning ĞĞĩİıš:[mehai^efi\h[[hkdd_d]X_` >WcWh_j^_p_`dpe]e[ZWWd][ibW][d ZWjZ[YbkXdkb[ii[dWWdX_[Zj$LWdW\ ',c[__i[h_[Z[h[lh_`ZW]lWd'.$)&# '/$)&kkhb[ileeh`ed][di[dc[_Z[d lWdW\j_[d`WWh_d:[CWW_`[dXe][hZ$

q WWW.HAMARITHI.NL

Zuilichem staat met lege handen ĥĢIJĨĢĩIJĪšPk_b_Y^[cl[hbeehpWj[hZW] c[j*#(lWd>[ka[bkc$>[jc_d_[c[ aWdi`[ef[[df[h_eZ[j_j[b]_d]ZWWhc[[ l[hbeh[d$LeehhkijZ[[ZFWm[bFipYpebW [[d'#&WY^j[hijWdZleehZ[Pk_b_Y^[c# c[hij[d_[j'#'$;ddWZ[^[hlWjj_d] XhWY^j;h_alWd:Wb[dc[jZ[WWdibk_# j_d]ijh[\\[h)#(m[[h^eef_dZ[Pk_b_# Y^[ci[^Whj[d$CWWh>[ka[bkcij[bZ[ Z[m_dijl[_b_]Zeeh*#(WWdj[j[a[d[d$ 8_`Pk_b_Y^[cah[][da[[f[h=_`iX[hjlWd Jed][hbe[d8[hjlWd:Wb[dheeZ$

RKVSC en Rossum in balans (3-3) ijĢĩġġįĦĢĩšHALI9[dHeiikc^_[b# Z[d[baWWhpedZW]_d[l[dm_Y^j0)#)$ :[j^k_iYbkXdWcZ[b[_Z_d]l_WCWha >[dZh_ai'#&mWWhdWBWl_dZeMod_W ][b_`acWWaj['#'$;ƒdc_dkkjdWZ[ ^[hlWjj_d]mWi^[jm[[hCWha>[d# Zh_aiZ_[iYeehZ[(#'$BWl_dZeMod_W jheaZ[pWa[dm[[h][b_`a(#($Hei# ikcb[[aZ[fejk_jj[^Wb[ddWZWjF[# j[hAee_`cWdZ[X[pe[a[hief(#)^WZ ][p[j$CWWh_dZ[[njhWj_`ZmWi^[jHe# X_d8h[_`[hZ_[Z[ijWdZleehHALI9 m[[h_dXWbWdijhea)#)$

b_[dZ[d%WWbij š MWWh p_`d leeh]Wd][h =[hh_[IY^WWf^[j[b\jWbWdZ[h^Wb\`WWh bWd] ef ecÓe[hij[ m_`p[ È][Xh[a WWd ]e]c[É l[hm[[j" ifk_j \hkijhWj_[ el[h Z[ c[djWb[ _dij[bb_d] _dj[h_c#jhW_d[h AWh[b8WkcWdWbdW[[dcWWdZk_jZ[ eh[d$ Æ>[j ibWWj [Y^j d[h][di ef$ :_j [b\jWb_iX[]heejefZ[[[hij[abWii[[d m[ ^WZZ[d Z_j i[_pe[d c[j j_[d fkd# j[d l[hiY^_b aWcf_e[d ce[j[d p_`d$ :ƒb[_Z[hZ_[[[diY^efk_jZ[[bj"W\[d je[[[d_hh_jWdj[[bb[dXee]][[\j[dZ[ Xe[b ef ijWd] `WW]j" Z_[ ^[XX[d m_` d_[j$Ef[[d]e[Z[^[b\jj[][dMD9dW mWi ^[j Z[ W\][bef[d m[a[d ZhWcW# j_iY^$ ?a X[d _d Z[ fbWWji lWd IY^WWf ][aec[d"cWWhedZ[hc_`db[_Z_d]X[# if[kh _a de] ][[d [da[b[ leehk_j# ]Wd]$Ç HeZW 8eoi ^WZ pWj[hZW] ce[j[d m_d# d[decaefbef[hB_[dZ[defZ[hWd]# b_`ijZ[^_[b[dj[bWj[dp_[d$DWZ[+#( d[Z[hbWW]ce[jZ[YbkX][de[][dd[# c[d c[j [[d jheeijfh_`i0 Z[[bdWc[ WWdZ[dWYecf[j_j_[$;[dÒai[ijh[[f de opstellingen FC Lienden Roda Boys

5 2

Opstelling Roda Boys: Jeffrey van der Loo; Rick van Leeuwen; Hans de Jong (Sjoerd Boons); Erwin van Iersel; Angelo Stoove (Tim van de Laak); Maikel van Opijnen; JP Becht; Tobi Tan; Frans van den Steenhoven; Ozcan Ozkaya; Pascal Ippel Goals Roda Boys: Pascal Ippel (2x) Positie Roda Boys 2e klasse F: 2 p

Brakel vijfde ğįĞĨĢĩš8hWa[b_idWZ[)#'p[][j[# ][d=_[ii[dA[ham_`aefZ[[_dZhWd]# b_`ij][fWii[[hZ$@Wif[h=ekZWGk_dj ledZWbdWl_[hc_dkj[d^[jd[j"@e^d lWd8Wb[d_dZ[WY^jij[c_dkkj$LbWa leehhkijmWi^[jm[[hZ[X[khjWWd =ekZWGk_dj$>Wbl[hm[][Z[m[Z# ijh_`Zl[hb_[jY[djhWb[l[hZ[Z_][hA[[i lWdHWd][bhee_`c[jife[Z^[jl[bZ$ P_`dlhekmijedZef^[jfkdjecj[ X[lWbb[d$J_[dc_dkj[dleehj_`Zm[hZ ^[jZk[bij_b][b[]ZecW\iY^[_Zj[d[# c[dlWdl[hpeh][hF_[jlWdB[[km[d [dZ[*&#`Wh_][F[j[hIjhk_`a$

Well wint duel om des keizers baard ĴĢĩĩš>[jWbleehZ[dWYecf[j_j_[ ][fbWWjij[M[bbl[hibe[]Ebocf_WÉ,& c[j'#($>[jmWiZ[j_[dZ[p[][_d[b\ m[Zijh_`Z[d$:[dd_i8hWY^jef[dZ[ dWjm_dj_]c_dkj[dZ[iYeh[c[j[[d \[dec[dWb[k_j^WWbdW[[dcee_[ WWdlWbl_W=kki#@WdM_dj`[i[d@Wd B_dZ^ekj$;[damWhj_[hleehj_`Z\eh# Y[[hZ[Z[j^k_ifbe[]Z[][b_`acWa[h" l_`\c_dkj[ddWZWj[[dif[b[hc[j jm[[a[[h][[blWd^[jl[bZce[ij$ Ebocf_WÉ,&amWcp[b\ic[jd[][d cWdj[ijWWddWZWj[[dWWdlWbb[hed# ][bkaa_]_dXeji_d]amWcc[ja[[f[h 7h`WdlWd7Wbij$:[leeh8hWY^j_d][# lWbb[dH_YalWd:edi[bWWhmWil_`\c_# dkj[dleehj_`Z^[j]ekZ^WWdj`[0'#($

Zeeh Z[ h[a[d_d] lWd Z[ WcX_j_[kp[ 8ecc[b[hmWWhZi[ l[h[d_]_d] Z_[ dW Z[edl[hmWY^ji[Z[]hWZWj_[k_jZ[[[h# ij[abWii[[h][[d]hWiel[hb_[j]he[_[d [d c[j ]hej[ ÈWWdaef[dÉ Wbi ?ff[b" @F 8[Y^j [d LWd Z[d Ij[[d^el[d Wb dW# Zhkaa[b_`a WWd Z[ aWcf_e[difeehj hWcc[bZ[ de] leehZWj [h cWWh ƒƒd m[Zijh_`ZmWi][if[[bZ$ ?d Z[ [[hij[ ^[b\j mWi [h ][[d lk_bj`[ WWd Z[ bkY^j$ HeZW 8eoi dWc dW WY^j c_dkj[d Z[ b[_Z_d] Zeeh [[d fk_a[ lh_`[jhWflWdFWiYWb?ff[b[dZ[j^k_i# fbe[]mWijejWWdZ[l[[hj_]ij[c_dkkj Wcf[h ][lWWhb_`a$ ;[d c_dkkj leeh hkijamWc<9B_[dZ[dk_j^[jd_[jief ][b_`a[ ^ee]j[ je[d Y[djhWb[ l[hZ[Z_# ][h>WdiZ[@ed][[dXWbj[][dZ[fWWb lWdfbWW]][[ijCe^Wc[Z;Y^W^Xekd_ _d[_][dZe[b]b[[Z$?dZ[ibeji[YedZ[ lkkhZ[@F8[Y^jde][[dlh_`[jhWfj[# ][dZ[bWj"cWWhZ[iY^Wc[b['#'hkij# ijWdZ Z[[Z 8WkcWd edjfbe\\[d$ Leb# ][di ^[c ^WZ HeZW 8eoi ce[j[d ZeehZhkaa[d$ Æ>kd pmWaj[ bW] WY^# j[h_d"cWWh_dfbWWjiZWWhlWdijedZ[d m_` WY^j[h_d c[j p[i cWd W\ j[ mWY^# j[d[dedp[leehifhed]j[l[hZ[Z_][d$ M[akdd[d^[jXb_`aXWWhd_[jefXh[d# ][decZ[Zhka[hefj[b[]][d$?aah_`] p[d_[jleehk_j$Ç ?d Z[ jm[[Z[ ^[b\j amWc HeZW 8eoi ijh_`ZlWWhZ_] k_j Z[ ab[[ZaWc[hi" cWWh iY^eej JeX_ JWd [[d leehp[j lWdW\Z[ÓWdad[jel[h$LbWa[hdWfhe# Òj[[hZ[<9B_[dZ[dlWdmWdehZ[_dZ[ HeZW#l[hZ[Z_]_d]$J_[dc_dkj[dbWj[h jhe\ Z[ j^k_ifbe[] p[b\i jm[[ a[[h _d ƒƒd c_dkkj Ze[b *#'" mWWhdW ?ff[b c[jde][[dab[_d^Wb\kkhj[if[b[dZ[ B_[dZ[di[a[[f[hleehZ[jm[[Z[a[[h aWdibeeib_[j$?d[[dmWd^eefife]_d] ecde]Zh_[]eWbij[\ehY[h[dibWY^je\# \[hZ[8WkcWdZ[l[hZ[Z_][hi:[@ed] [d Ijeel[ leeh I`e[hZ 8eedi [d J_c lWd Z[ BWWa" mWWhdW Z[ 7Wbij[dWh[d p[a[h l_`\ } p[i aWdih_`a[ ce][b_`a^[#

™GZX]ihWVX`G^X`kVcAZZjlZca^c`h^cVXi^ZkddgGdYV7dnh#

Z[d Yh[†[hZ[d$ 8WkcWd0 ÆJ_c [d I`e[hZ b[]][d [h [d[h]_[ _d$ >[j pWb le[jXWbb[dZ d_[j Wbj_`Z [l[d \hWW_ p_`d" cWWh^[jp_`dm[b`ed][diZ_[m_bb[d$Ç 8WkcWdm[_][hZ[dWZ[+#([_dZijWdZ dWc[dj[de[c[d"cWWhaedZ_]Z[m[b ij[l_][ cWWjh[][b[d WWd ec HeZW 8eoiabWWhj[ah_`][dleehZ[fbWo#e\\i$ Æ7bi`[p_[jZWjLWd?[hi[b"EpaWoW"LWd Ef_`d[dWbb[cWWbX[jWWbZle[jXWb^[X#

X[d ][if[[bZ" ZWd cW] `[ m[b mWj c[[h l[hmWY^j[d$ HeZW 8eoi ijedZ lhe[][hX[a[dZecp_`del[h#c_`d#b_`a# c[djWb_j[_j"cWWhc[djWWb^[XX[dm[ [[d]heejfheXb[[c$;hbef[d[hj[l[[b hedZZ_[[[d)le[jXWbb[d$Ç Eeaif[bl[hZ[b[h@F8[Y^j"[[dlWdZ[ m[_d_][d _d ^[j j[Wc Z_[ ^[j b[_Z[h# iY^Wfd_[jk_jZ[m[]]WWj"iY^eejk_j

de wedstrijden BMC DSC

0 1

DSC pakte zondag in 3C de derde periode. De ploeg uit Kerkdriel mag zodoende binnenkort een gooi doen naar het tweedeklasserschap. Voor trainer Erik Meulendijk zal een eventuele promotie een geweldig afscheidscadeau zijn om. Hij vertrekt na vijf seizoenen Driel naar Emplina. De buit pakken bij BMC viel nog niet mee. Net als vorige week bleek ook in de return de ploeg uit Berlicum opnieuw een taaie rakker. “We hebben de drie punten met kunst- en vliegwerk binnen gehaald”, noemde Meulendijk het. “Maar zulke overwinningen tellen ook mee.” Het doelpunt van Martijn Veldhuis net voor rust bleek dus goud waard te zijn. Martijn Veldhuis 0-1

Jan van Arckel FC Engelen

1 2

Jan van Arckel-trainer Rob van Loon kijkt al ‘vijf wedstrijden achtereen’ naar dezelfde wedstrijd, zegt hij. “We creëren telkens veel kansen maar maken ze niet.” Ook tegen Engelen was dit het geval. “We krijgen de bal er niet in. En achterin geven we niets weg.” Van Loon, die volgend seizoen keeper Boy van Wandelen naar Vlijmense Boys ziet vertrekken, hoopt dat zijn team zondag tegen Maliskamp er nog een keer voor gaat en wat goed maakt. “Daar moeten we maar eens gaan winnen. Als een soort afscheid van dit seizoen.”

Hurwenen SCR

1 2

Volgens trainer Piet van Lent had Hurwenen de tweede seizoensoverwinning kunnen pakken. “We hebben de kansen er voor gehad.” Met name Berry van Maren kreeg die mogelijkheden. Voor rust een hele mooie. Van Lent: “Hij stond voor open goal en ik denk dat Berry vanaf drie meter op de lat schoot.” Frontsoldaat Van Maren kreeg ook na rust nog een mooie kans maar ook die ging verloren. Daarnaast poeierde Jordi Verwers ook nog een keer de bal op de paal. “Kortom”, vervolgde Van Lent, “We hadden minstens een puntje verdiend.”

Mark Roeters 1-0 Mark Langendijk 1-0

Heerewaarden TGG

0 13

Een half uur lang wist Heerewaarden de doelpuntenmachine van kampioen TGG in bedwang te houden. Maar vervolgens werden de doelpunten door de Bosschenaren aan de lopende band gemaakt waardoor Heerewaarden opnieuw tegen een grote nederlaag aanliep. “We snakken naar het einde van het seizoen”, sprak Heerewaarden-trainer Ad Schippers. “Daarna maar gaan proberen de zaken weer op de rit te krijgen.” Schippers kampte de laatste weken met veel blessures. “We zijn een kleine dorpsclub met allemaal spelers uit eigen dorp. We kunnen eigenlijk niemand missen. Hopelijk krijgen we er een paar spelers bij. Dat werkt wat makkelijker.”


Woensdag 7 mei 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

21 regio-voetbal.nl WNC ziet kans op titel in rook opgaan bij Tricht

sen titel

ıįĦĠĥıš WNC maakte nog een kans op de titel in de 2e klasse F, maar zag die mogelijkheid zaterdag in rook op gaan. Zelf verloor de ploeg de derby bij Tricht en het zag ook nog dat FC Lienden van Roda Boys won, waardoor FC Lienden zich tot kampioen kroonde.

te branden

ÆM[ ^[XX[d lWdZWW] j[b[khij[bb[dZ ][if[[bZÇ"p[_jhW_d[h@[\\h[oAee_ijhW$ Æ>[j edjXhWa X_` edi WWd X_`dW Wbb[i$ M[mWh[dlWdZWW]d_[j]e[Z][de[]$Ç :eeh Z[ h[ikbjWj[d pWb Z[ jeff[h ef Z[ibejZW]j[][dB_[dZ[decZ[ia[_# p[hi XWWhZ ]WWd$ Æ:_[ m[Zijh_`Z ][# Xhk_a[d m[ ec edi leeh j[ X[h[_Z[d ef Z[ dWYecf[j_j_[Ç" WbZki Aee_ijhW$ ÆM[ce[j[dpeh][dZWjm[ZWWhd_ai efbef[d$Ç

cWWaj[ Z[ '#'$ ÆDW hkij ah[][d m[ m[bmWjaWdi[decef'#(j[aec[d" cWWhje[di_`f[bZ[eea^_[hZeehZWj B_[dZ[d c[j *#' leeh ijedZ$ E\ ZWj X_` _[Z[h[ if[b[h ZeehZhed]" m[[j _a d_[j$ M[b Xbe[ZZ[ Z[ m[Zijh_`Z lWd edp[aWdjje[d[[dX[[j`[ZeeZÇ"pW] Aee_ijhW$ Jh_Y^jfheÒj[[hZ[c[jjm[[jh[\\[hi_d ^[jibejamWhj_[h$ÆP[^[XX[dl[hZ_[dZ ][medd[d$ >[j _i ƒƒd lWd Z[ m[_d_][ YbkXi Z_[ c[j if[b[hi k_j ^[j [_][d Zehfle[jXWbb[d$:WWhc[[^Wb[dp[Z[ dWYecf[j_j_[$:WjcW]`[d_[jXW]Wj[b# b_i[h[d$Ç Aee_ijhWa[[alWijleehk_jdWWhZ[dW# Yecf[j_j_[$ ÆDW Z[ m_dj[h m_bZ[d m[ l[haec[d_dZ[X[a[h[dZ[dWYecf[# j_j_[ ^Wb[d$ :Wj _i Wbb[X[_ ][bkaj$ M[ ^ef[dZWj^[jXh[d]jmWjm[m_bb[d$Ç

:[ j^k_ifbe[] amWc k_j [[d ijhW\# iY^efef'#&$>[dZh_lWd:ee_`[m[[hj Maarten van Hoogevest

Doek bijna gevallen voor GVV’63 ĤĞĪĢįĢīš7bb[[d[[dm[h[bZmedZ[h aWd=LLÉ,)de]_dZ[jm[[Z[abWii[ ^ekZ[d$:[=Wc[h[di[YbkXl[hbeeh pWj[hZW]iY^b[c_[b_]_dZ[bWWjij[c_# dkkjlWdZ[bWd][Xb[iikh[j_`ZlWd9W# f[bb[0(#'$:[ibej\Wi[ijedZceZ[b leeh[[di[_pe[dlebf[Y^$8_`[[d ijWdZlWd'#'c_ij[J_ced>Wp[m_d# a[b[[df[dWbjo"mWWhdW_dZ[//ij[ c_dkkj9Wf[bb[Z[m_dijYbW_cZ[$ 9Wf[bb[ef[dZ[_dZ[+(ij[c_dkkjZ[ iYeh[$7Y^jc_dkj[dbWj[hmWiAWh_c AWekWiijh[\p[a[h$DWZ['#']_d]jhW_# d[h@e^dBWfedZ[hif[b[dc[jl_[h if_ji[d"[[dijh_`Zm_`p[Z_[_dZ[.+ij[ c_dkkjZ[k_j[_dZ[b_`a][c_ij[f[# dWbjoefb[l[hZ[$>[aa[dibk_j[h =LLÉ,)^[[\jde][[dab[_d[aWdiec jm[[fbWWji[dj[ij_`][d[dp_Y^j[ fbWWji[dleehZ[dWYecf[j_j_[$:[ fbe[]_iW\^Wda[b_`alWdYedYkhh[dj[d ;l[hij[_d[d7bj[dWZ_[Z_diZW]j[][d [baWWhk_jaec[d$J[][d9Wf[bb[ cWWaj[CW_a[blWdJkobp_`dh[djh[[ dWZWj^_`WWd^[jX[]_dlWd^[ji[_# pe[dboc\[ab_[haWda[hah[[]$

Alem ook volgend seizoen vierde klas jejZ[ehZ[he[f[d^[jm[hZp[b\ide] &#)$:[]e[Z[WÓeefamWcZkidWZ[ m[Zijh_`Z$ÆEdp[c_ii_["^WdZ^Wl_d]" _i ][ibWW]Z$ Dk cWWh m[[h m[ha[d dWWh ^[j d_[km[ i[_pe[dÇ" Xb_aj[ J^[km_i" Z_[ ef ^[j [_dZ[ lWd ^[j Zk[b Zh_[ Xhe[hj`[i Ij[[dX[aa[hi _d ^[j j[Wc ^WZ ijWWd" WblWij leehk_j$ Æ:_ji[_pe[dmWi_d_[Z[h][lWbj[m_i# Æ?apWjWb_dZ[X[ijkkhiaWc[hÓ_daj[ i[blWbb_]$ M[ X[]edd[d ]e[Z cWWh XWb[dje[d_a_d[[di][`k_Y^^eehZ[Ç" WbZki J^[km_i$ ÆD_[kmakoa Xb[[a Zki Wbide] ][iYeehZ j[ ^[XX[d$ :[ [k\eh_[XhWa][b_`ak_j$Ç ĞĩĢĪ š Alem speelt ook volgend seizoen in de vierde klasse. De ploeg van trainer Patrick Theuwis verloor afgelopen weekend weliswaar met 0-3 van SC Elshout maar de late gelijkmaker van koploper Nieuwkuyk tegen Maliskamp was alsnog een schenk uit de hemel.

p_`d ibe\$ Æ7bi m[ c[j &#' leeh ijWWd ce[j[d m[ d_[j WY^j[hk_j ]WWd bef[d le[jXWbb[d$CWWhZWdp_`d[hjeY^m[[h m_`id[kp[d Z_[ ^[j X[j[h m[j[d$ D[[" bWWj_acWWh][[ddWc[dde[c[d$?[# Z[h[[d ce[j _d ^[j if_[][bj`[ a_`a[d$ 7bi`[lWd`[p[b\p[]jZWj`[X[j[hX[dj" ZWdce[j`[^[jef^[jl[bZbWj[dp_[d$Ç :[if[bl[hZ[b[hm[hZ][^WWbZWbi]hej[ b[_Z[h" cWWh ^[[\j [h ce[_j[ c[[ ec

Totale offday >[jleehbWWjij[Zk[bj[][dI9;bi^ekj ^WZ7b[ck_j[hWWhZp[b\]hWW]][med# d[d$ Æ?a ^[X Z[ ^[b[ j_`Z ][p[]Z0 m[ ce[j[d fheX[h[d Z[ h[]_[ _d [_][d ^WdZj[^ekZ[d$CWWh^[bWWiXb[a[d FOTO: DBRN FOTOGRAFIE m[ [[d jejWb[ e\\ZWo j[ ^[XX[d$ DW [[d amWhj_[h ijedZ[d m[ Wb c[j &#( HeZW8eoi_dZ[`k_ij[h_Y^j_d]j[Z_h_# WY^j[hÇ" l[hleb]Z[ J^[km_i Z_[ leb# ][h[d$ Æ7bi `[ ^[j Wbi [hlWh[d `ed][d ][dZ `WWh Wbi jhW_d[h WWd p_`d l_`\Z[ d_[jaWdm[]p[jj[d"ce[j`[`[l[hWdj# i[_pe[dX_`Z[7b[ci[YbkXX[]_dj$ meehZ_d] d[c[d$ CWWh ^[j _i jm[[# h_Y^j_d]il[ha[[h$ 7YY[fj[h[d mWj [[d K_j[hWWhZ m[hZ[d X_` 7b[c Z[ W\m[# b[_Z[hp[]j^eehj[heeaX_`"cWWh^[j_i p_][ ij[ha^ekZ[hi" D_[a lWd B[dj" d_[j c[[h peWbi j_[d `WWh ][b[Z[d$ Dk :Wlo8WWhi[d=_`iIWhideZ[][c_ij$ J^[km_i0 Æ:Wj iY^[[bZ[ dWjkkhb_`a ah_`]`[[[d]hej[X[aj[hk]$Ç ^[[b l[[b$ :[ ^[b[ leeh^e[Z[ peÉd X[[j`[$Ç 7b[c aed ;bi^ekj d_[j c[[h André van der Vlerk

™6aZbkZgaddgbZi%"(kVcH8:ah]dji#

ZWWhdW ^WZZ[d m[ [[d ib[Y^j[ f[h_# eZ[$ =[bkaa_] amWc ^[j ^[hij[b de] d[j ef j_`Z$Ç J^[km_i ^eefj ZWj ^[j [b\jWb c_dij[di _d jWYj Xb_`\j$ Æ;h mehZjm[bWWdWbb[hb[_`ed][di][jhea# a[d$ ?a ^eef ZWj p[ Wbb[cWWb Xb_`l[d$ M[ ^[XX[d _[Z[h[[d a[_^WhZ deZ_]$ M[p_`d[[d[Y^j[ZehfiYbkXc[jWbb[# cWWb [_][d if[b[hi ZWj akdd[d d_[j l[[bYbkXip[]][d$Ç

FOTO: JEROEN DE BRUIJN

Play-offs hoogst haalbare voor verliezend Nivo Teisterbanders Hedel

0 1

Hedel verraste door bij de nummer twee de volle buit te incasseren. “Maar het spel was bedroevend. Overigens van twee kanten”, oordeelde Hedel-trainer Suat Tasci. “We hadden met meer kunnen winnen. Een paar opgelegde kansen werden niet verzilverd. Maar het lijkt er op dat de fut er uit is. Het seizoen loopt teneinde en dat merk je wel. ” Tasci wil nog een keer vlammen zondag tegen Heerewaarden. “Het maakt me niet uit hoe hoog de score is als we maar winnen. Daarna gaan we de accu voor volgend seizoen opladen. Jelmer Toonen 0-1

RKKSV Waalkanters

8 0

Waalkanters kreeg bij RKKSV in Rosmalen klop: 8-0. “Een complete offday”, oordeelde speler Pascal Schimmel, die met een schorsing langs de kant stond. Waalkanters speelde ruim een uur met tien man. Na zo’n twintig minuten kreeg Delano Makantanis zijn tweede gele kaart. Tot de rust hield Waalkanters de schade nog bepert (2-0), maar erna was het niet veel meer. “Zij zijn nog in de race voor de derde periode”, zei Schimmel. “Ze hadden er nog wel zin in en gingen vol gas erop. Bij ons was de beleving ondermaats. Hopelijk kunnen we ons herstellen om het seizoen op een leuke manier af te sluiten.”

Ophemert Wadenoijen

5 2

Ophemert won met verrassend ruime cijfers: 5-2. “Ik ben trots op de ploeg. Zo hadden we het hele seizoen moeten voetballen”, aldus een opgetogen Ophemert-trainer Piet Verbeek. “Het enige verwijt is dat we geen dubbele cijfers hebben gehaald, zoveel kansen hebben we gekregen.” Met twee treffers bezorgde Remco Moret zijn ploeg een 2-0 voorsprong. Wadenoijen probeerde vervolgens terug te komen, maar telkens als de ploeg scoorde, herstelde Victor Hoek de marge van twee doelpunten. De 5-2 van Ruben Verbeek was de mooiste treffer van de wedstrijd. Hij stiftte de bal van twintig meter in het doel. 1-0 en 2-0 Remco Moret; 3-1 en 4-2 Victor Hoek; 5-2 Ruben Verbeek

>[j Zk[b _d >k_p[d j[][d Pk_Zle][bi a[dZ[ [[d ahWdap_dd_] iYeh[l[hbeef$ ;[ded][Šdif_h[[hZD_leIfWhjWamWc _d Z[ [[hij[ *+ c_dkj[d d_[j l[hZ[h ZWd [[d X[iY^[_Z[d ce][b_`a^[_Z l_W BWhho lWd Ecc[d$ :[ j^k_ifbe[] peY^j c[j [[d k_j[hij Yec\ehjWX[b[ )#&hkijijWdZZ[ab[[ZaWc[hief$D_le IfWhjW^WZlWd][bkad_[jj[abW][d$?d Z[ibej\Wi[lWd^[j[[hij[X[Zh_`\leeh# >WdZ^Wl_d]l_WZ[h[]kb_[h[Yecf[j_# amWc[d Z[ fWWb [d a[[f[h :[dd_i j_[ p_j [h d_[j c[[h _d dWZWj 7I9 M[ij[hbWa[d[[d]hej[h[hWlW][$ D_[kmbWdZp_Y^l[_b_]if[[bZ[ZWdap_` ?dZ[jm[[Z[^[b\ja[[hZ[^[jj_`edl[h# [[d(#'p[][j[][dILB$ mWY^jije[dZ[a[[f[hlWdPk_Zle][bi Xk_j[d ^[j p[ij_[dc[j[h][X_[Z ^WdZi Concurrenten ook onderuit D_leIfWhjW^WZm[b][bkaZWjZ[el[# cWWaj[[dc[jheeZaed_dhkaa[d$K_j h_][ YedYkhh[dj[d _d Z[ ijh_`Z j[][d Z[ h[XekdZ lWd Z[ lh_`[ jhWf iYeehZ[ Z[]hWZWj_[ 9IM (#' X_` B[[hZWc @eh_ lWd Z[h 8[ha )#'$ LbWa [hdW mWi Ifehj[d7bca[ha'#)j[][d;[cZ_`a eea A[l_d 8he[ac[kb[d ikYY[ileb$ edZ[hk_j ]_d][d$ D_le IfWhjW" 7bc# D_leIfWhjWheeaXbe[Z$8he[ac[kb[d a[ha" 9IM ƒd B[[hZWc Ifehj cWa[d mWiZ_Y^jX_`Z[)#)"cWWh\WWbZ[ee]_d efZ[bWWjij[Yecf[j_j_[ZW]k_jm[ba[ ee]c[jZ[a[[f[h$K_j[_dZ[b_`aamWc jm[[ YbkXi Z_h[Yj W\ZWb[d dWWh Z[ Z[][b_`acWa[hefdWWclWdm[[hLWd Z[h 8[ha$ ?d Z[ ibej\Wi[ ibe[] Pk_Zle# jm[[Z[abWii[$ 8_` m_dij aec[dZ[ pWj[hZW] j[][d ][bileehZ[l_[hZ[a[[hje["mWWhdWZ[ 7H9 cWWaj D_le IfWhjW [[d ]e[Z[ fbe[]de][[da[[hZ[bWjhWWaj[$ aWdiecWWdh[Y^jijh[[ai[Z[]hWZWj_[ André van der Vlerk j[edjidWff[d$ ķĞĩığĬĪĪĢĩ š Nivo Sparta kwam zaterdag bij Zuidvogels terug van een hopeloze 3-0 achterstand, maar stond na negentig minuten opnieuw met lege handen: 4-3. Pas komend weekend wordt duidelijk of de Zaltbommelse eersteklasser rechtstreeks degradeert of het vege lijf via de nacompetitie mag zien te redden.


onroerend goed

Woensdag 7 mei 2014

22

Win kaartjes voor het AFAS Sprookjesconcert in Gorinchem Prinsen en Prinsessen Tijdens het pinksterweekend van 2014 zijn alle kinderen van Nederland voor drie dagen echte prinsen en prinsessen, want dan is iedereen welkom in de Evenementenhal Gorinchem voor het vierde AFAS Sprookjesconcert. Na drie succesvolle edities belooft het familiefeest dit jaar nog grootser te worden, met een nieuw verhaal, indrukwekkende decors en vele magische verrassingen. Niet alleen genieten de gasten van spetterende optredens van alle bekende sprookjesfiguren, maar op het sprookjesplein zijn ook vele attracties, draaimolens, springkussens en andere activiteiten te vinden voor een heerlijke ochtend of middag plezier voor de hele familie. Het grootste Familiefeest Tijdens het AFAS Sprookjesconcert zullen wereldberoemde sprookjesfiguren, zoals Roodkapje, Doornroosje, Assepoester, Sneeuwwitje en vele anderen een swingend optreden verzorgen. Dit jaar is de Goede Fee gevraagd om een bijzonder optreden te geven en het concert een magisch tintje geven. Maar dan blijkt dat het Toverstof van de Goede Fee is gestolen en dreigt het hele feest niet door te gaan. Hulp van de prinsen en prinsessen in de zaal is het enige wat het concert nog zou kunnen redden.

NIEUWE VRAAGPRIJS

Ron Link, Sita, Maud en Geert Hoes De hoofdrollen worden gespeeld door ondermeer Ron Link, Sita, Maud en Geert Hoes. Na afloop van het concert mogen alle prinsen en prinsessen ook nog eens op de foto met hun favoriete sprookjesfiguren tijdens een uitgebreide Meet & Greet op het Sprookjesplein. Van Hoorne Entertainment stelt gratis kaartjes beschikbaar! Speciaal voor lezers van Het Kontakt en Klaroen.nl stelt producent Van Hoorne Entertainment uit Molenaarsgraaf twintig setjes van twee toegangskaarten beschikbaar voor het concert ter waarde van € 45,Wat moet je doen? Wil jij kans maken op een setje van twee toegangskaarten voor het AFAS Sprookjesconcert? Stuur dan een e-mail naar lezersactie@hetkontakt.nl. Vergeet niet je naam, adres en woonplaats te vermelden. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht. Informatie en kaartverkoop Het AFAS Sprookjesconcert vindt plaats op 7, 8 en 9 juni 2014 in de Evenementenhal Gorinchem. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.AFASsprookjesconcert.nl.

lezer s actie ! Kijk ook op www.hetkontakt.nl

AALST.. PRINSES WILHELMINASTRAAT 28

Spinnen overlast ?!

KLAAR VOOR DE START...... AF!!! Deze vrijstaande woning met stenen schuur ligt midden in het dorp Aalst. De woning is intern verouderd en dient aangepast te worden aan de huidige wooneisen. Bouwjaar omstreeks 1956, inhoud circa 300 m3, perceel 455 m2. Globale indeling: Hal met meterkast en trapopgang naar de 1e verdieping. Slaap/werkkamer. Woonkamer met toegang tot een verdiepte kelderkast. Keuken met eenvoudige houten inbouwkeuken. Doucheruimte met douche, toilet en wastafel. Bijkeuken. 1e verdieping: Overloop met vaste kast. 2 slaapkamers, waarvan 1 met 2 vaste kasten. De woning staat op een ruim perceel. Het perceel is voorzien van bestrating en beplanting en kan nog geheel naar eigen inzicht ingedeeld worden.

Wij spuiten uw woning/bedrijf in tegen spinnen En u heeft niet langer overlast van spinnen! Heeft u nog vragen en/of opmerkingen aarzel dan niet neem contact met ons op! Wij helpen u graag!

VP € 149.000,- kk

In- en verkoop onroerend goed - Professionele bemiddeling - Taxaties - Projectontwikkeling

  2www.weteringvastgoed.nl

F o h n e n n I Het b

moRgenaVond In veRkoop! Inloopavond 19:00 - 20:30 uur. Ontmoetingscentrum Grote Aak, Johan van Oldenbarneveldtstraat 2, Zaltbommel nwoningen, 10 hoek- en tusse en. verschillende typ .000 en Tussen de €160 190.000 v.o.n.

n Stijlvol wone enstad nabij de binn mel van Zaltbom

‘specials’ Twee vrijstaande 0 v.o.n. Vanaf €375.00

Blijf op de hoogte! www.facebook.com/binnenvergt


Woensdag 7 mei 2014

Jeu de boules ĥĢġĢĩš Pétanquevereniging Hatalle organiseert zaterdag 10 mei een open Franse middag. Iedereen mag meespelen om kennis te maken met de jeu de boules-sport. Inschrijven kan om 13.00 uur voor 1,50 euro per persoon. De banen liggen aan de Molendijk 1B achter het dorpshuis.

Sandra de Koning twee keer in actie ijĢĩġġįĦĢĩš Laarruiter Sandra de Koning maakte dit weekend een goede indruk tijdens een dressuurwedstrijd in Tilburg. Met haar pony Angel scoorde ze 183 punten in de klasse B wat haar in de eerste proef een winstpunt opleverde. In de tweede proef eindigde de jonge Velddrielse amazone op een mooie tweede plaats. Voor deze keurige verrichting kregen Sandra en Angel 188 punten, waarmee ze hun tweede winstpunt behaalde tijdens deze wedstrijd. Ook mocht Sandra de pony Amigo starten op vreemd terrein. De pony die normaal door haar zusje wordt gereden gedroeg zich goed in Tilburg. Sandra stuurde Amigo naar 183 punten, waarmee ze terug kan kijken op een zeer geslaagde wedstrijddag. Komend weekend, 10 en 11 mei, organiseert paardensportcentrum ‘t Laar een dressuurwedstrijd voor paarden in de klasse B tot en met Z2. Op 16 mei vanaf 18.00 uur volgt een dressuurwedstrijd voor paarden in de klasse M1 tot en met Z2 en 18 mei zijn de pony’s aan de beurt (klasse B t/m Z2). Op 24 mei is de nationale dressuurwedstrijd voor paarden (ZZ zwaar, lichte tour en intermediaire 1).

Dressuurprijzen ĤĞĪĢįĢīš Carlijn Vervoorn van paardensportvereniging De Bommelerwaard is in Asperen tweemaal gestart in de klasse B dressuur met haar Dpony Magic en behaalde twee keer de tweede prijs met respectievelijk 187 en 180 punten. Op dezelfde wedstrijd nam Hugo Lambooij deel met zijn paard Belle Blonde in de klasse M2 dressuur. Deze combinatie behaalde twee eerste plaatsen met 193 en 190 punten. Beide deelnemers scoorden hiermee twee winstpunten.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

23 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Zes Zes-party in herberg De Zwaan ĥĢġĢĩš Op zaterdag 10 mei is er gratis live muziek in Hedel bij de tweede editie van wielerevenement de Zes Zes. Lokale artiesten als Arnold Hofmans, Danny Smoorenburg en sambaband de Bommelero’s treden op bij herberg De Zwaan. Daarnaast zijn er afwisselend dj’s en wordt het geheel aan elkaar gepraat door een presentatrice. Tussen 20.00 en 21.00 wordt de aankomst van de eerste wielrenners verwacht. Na 360 kilometer fietsen worden zij feestelijk binnengehaald. De volledige winst van de consumpties gaat naar het KWF, net als het inschrijfgeld van 10,00 euro per fietser.

om zelfstandig de gehele tocht af te leggen. Vandaar dat de organisatie dit jaar een nieuw element heeft toegevoegd. Wielerclubs in de omgeving zijn benaderd met de vraag of zij één of enkele renners weten te interesseren om voor de complete afstand te gaan. Deze ‘helden’ zijn voorts zelf verantwoordelijk voor het vinden van en-

kele ‘knechten’ die ze helpen uit de wind te houden. Als één team werken zij toe naar een sportieve topprestatie. Zo is Zes Zes een voorproefje van Alpe d’HuZes in juni. Zoals Sjef van der Linden (TWC De Trillende Spaken), één van de ‘superhelden’ van Zes Zes 2013, omschrijft: “De tocht is prachtig door

alle dorpen uitgezet. Ik deed mee al was het alleen maar om de andere jongens te steunen. De entourage in Hedel was geweldig. De binnenkomst gaf me een kippenvelgevoel.”

q WWW.ZESZES.NL q WWW.TEAMMAASDRIEL.NL

Zes keer De Zes Zes is ontstaan uit het grote evenement Alpe d’HZes, waaraan Team Maasdriel meedoet. Tijdens de Zes Zes rijden wielrenners rondes van zestig kilometer waarbij zij alle dorpen in de gemeente doorkruisen. Zij die het willen én kunnen, rijden dit tot zesmaal toe. Doordat de route zoveel mogelijk is uitgezet langs de gemeentelijke grenzen, wordt op menig dijk tegen de wind in gereden. Helden en knechten Hulp van bevriende wielrenners is daarom noodzakelijk wil men een kans maken om de volledige afstand van 360 kilometer te fietsen. Vorig jaar is gebleken dat het voor een goed getrainde amateur vrijwel onmogelijk is

™GZccZghhiVVciZlVX]iZc^c=ZYZakddgZZcc^ZjlZgdcYZkVcoZhi^\`^adbZiZg#

Hurwenen verslaat nummer laatst ĥIJįĴĢīĢī š In de laatste wedstrijd van het seizoen versloegen de zondagvrouwen van vv Hurwenen thuis de nummer laatst van de competitie, Vivoo. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en creëerde een aantal goede kansen. Dat leidde in de tiende minuut tot een mooie goal van Rosanne van Hemert. Zij schoot een afvallende bal met een mooie boog over alles en iedereen heen in de verre hoek. Daarna verslapte de thuisploeg en konden de bezoekers een paar keer gevaarlijk doorkomen. In de 21e minuut leverde dat de gelijkmaker op. De rest van de eerste helft was wat rom-

melig, waarin Hurwenen wel het betere van het spel had. Na rust herstelde Hurwenen de eerste helft en werd er weer meer verzorgd voetbal op de mat gelegd. Eerst was het Sabine van de Sluis die een strakke voorzet van Wanda van Wijnen schitterend inkopte; 2-1. Kort daarna kopte Wanda van Wijnen een bal goed door op Rita van Doorn. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal hard in de verre hoek; 3-1. Hierna volgde een groot aantal kansen voor de thuisploeg maar duurde het nog tot zo’n tien minuten voor tijd tot er weer gescoord werd. Ariëlle Hoskam nam van rechts een vrije trap die de keepster van de bezoekers van

Huijbergen licht beroerde, waarna Wanda van Wijnen de bal hard in het doel kon schieten; 4-1. En twee minuten later werd Denise den Tek de diepte ingestuurd. Ze kwam alleen voor de keepster, zag de goed meegelopen Rosanne van Hemert en legde de bal breed op haar, waarna Rosanne de 5-1 binnen kon tikken. En zo wonnen de dames het laatste duel voor de club vv Hurwenen. Voor het laatst werden de geel-zwarte shirts uit de tas gehaald. Vanaf volgend seizoen spelen de dames onder de vlag van HRC’14, de fusieclub van vv Hurwenen en vv Rossum, in blauwzwarte shirts.

FOTO: FRANK VAN ENGELEN

Fietscross =:C<:AD$6BB:GOD9:C ™ Brian van Eeuwijk (boys 11 jaar) van FCC Ammersoyen is zaterdag provinciaal kampioen geworden in Hengelo. Bij de girls 13 jaar wist Maureen Struijk een tweede plaats te bemachtigen en Anja Jacobs ging tevens met een tweede plaats bij de girls 14/15 jaar terug naar huis. Zondag stond Brian aan de start bij de competitie van Zuid-Nederland. In de categorie boys 13 jaar, één klasse hoger dan zijn leeftijd, wist hij een mooie vijfde plaats te bemachtigen. Bij de Boys 14 jaar haalde Wino van Rijswijk een zeer verdiende derde plaats.

NIEUWE JASSEN EN TASSEN

Hedel MP1 Wat: tenues Sponsor: Kievit Makelaardij

foto: Frank van Engelen

Hedel B1 Wat: tenues Sponsor: Scooterservice Hedel

foto: Frank van Engelen


WOUDRICHEM B. vd Lelystraat 16a tel. 0183 30 70 40 WIJK EN AALBURG Bergstraat 49 tel. 0416 69 69 66 SPRANG-CAPELLE Raadhuisplein 37 tel. 0416 54 02 25

Wonen in

Woudrichem

BEZOEK DE MODELWONING OP ZATERDAG 10 MEI 11.00-13.00 Bekijk de daktuin in bloei

Lu xe i

ng

er

ich

te

m

od

elw on

in

g

NOG SLECHTS ENKELE TYPEN VERKRIJGBAAR! Ondertussen is maar liefst 80% van de woningen verkocht en zijn er nog slechts enkele typen B en D verkrijgbaar. Daarnaast is er nog ĂŠĂŠn Penthouse te koop. Project â&#x20AC;&#x2DC;t Rond blijkt in trek te zijn en trekt veel geinteresseerden nu het gehele project gerealiseerd is. Na een succesvolle Open Huizen dag zal project â&#x20AC;&#x2DC;t Rond opnieuw haar deuren open stellen op zaterdag 10 mei a.s. van 11.00-13.00. U kunt dan de volledig ingerichte en gemeubileerde woning bezichtigen waardoor u nu echt het gevoel krijgt wat wonen in â&#x20AC;&#x2122;t Rond voor u betekent. Meerdere slaapkamers, een balkon en/of terras, een besloten parkeergarage en een fantastische daktuin; en dat allemaal met een spectaculair uitzicht over Woudrichem. Genoeg redenen om dus eens een kijkje te nemen in Woudrichem op zaterdag 10 mei a.s.! Bent u niet in de gelegenheid om op zaterdag 10 mei te komen? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een van de makelaars, zij leiden u graag rond!

WWW.WONENINWOUDRICHEM.NL

Ę&#x2018;É &Ę?Ę&#x203A;SĘ?ȸȭ ČłÉ?Ę&#x2018;LČ°Ę&#x2018;É&#x161; LÉĄ Ę?URĘ?ÉşĘ&#x2022;ĘŚ

Informatie verkoop appartementen:

T 0183-30 70 40

T 0183-50 51 24

DUET TE KOOP in Giessen: 10 eengezinswoningen

3ʢĘ&#x2013;MÉĄYĘ&#x2039;Q DÉ&#x2018;  ĘŹ 921 Wilt u meer informatie over deze woningen? Bij de makelaar kunt u alle informatie opvragen. Neem hiervoor contact op met: De Makelaars van Altena, Burg. van der Lelystraat 16a in Woudrichem, T 0183 307040

www.duet-woudrichem.nl

www.demakelaarsvanaltena.nl

19 bommel 14 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you