Page 1

30 april 2013 Troonswisseling


Oranje Boven

Maandag 29 april: ORANJE TOMPOUCE 5 HALEN 4 BETALEN

VORSTELIJK MAAIEN

Al vanaf

€ 2.649,-

Al vanaf

€ 269,Burg. Posweg 34 Brakel Dorpsstraat 39B Rijswijk Esdoornlaan 1 Sleeuwijk

www.bakkerijverba.nl

DINGEMANS TUINMACHINES Dorpsstraat 9 5314AD Bruchem

0418-642949

GAMMA Zaltbommel

27april zaterdag

BBQ demonstratie met producten door een Weber Grill Master mXe( ( %''$(-%''lli

diverse activiteiten: dXXbk\^\e\\ebc\`e\m\i^f\[`e^\\e i`ka\`e\\ejgfikXlkfmXeC\GXkife#[\ fgYi\e^jk_`\imXe`jk\e^lejk\mXeB`BX

verder nog muziek uit de sixties en seventies en er ligt een gratis dagblad voor u klaar... lekker voor het weekend

GAMMA en Albert Heijn maken van elke barbecue een feestje! GAMMA Zaltbommel MXe?\\djkiXn\^Ffjk(' ,*'(B<QXckYfdd\c K\c%'+(/ ,()')( openingstijden ›DXXe[X^k&dmi`a[X^mXe0%''kfk)(%''lli ›QXk\i[X^mXe0%''kfk(/%''lli

deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Zaltbommel www.ah-zaltbommel.nl


BOMMELERWAARD

WOENSDAG 24 APRIL 2013 JAARGANG 7 NO. 17 ™LLL#=:I@DCI6@I#CA

Huis Info Bommelerwaard Alles weten over wonen in ongewone tijden? Kijk op: www.hib-online.nl

€ 3€ 3..52999 9

Mertstraat 5 | Zuilichem | Tel. 0418 - 67 14 42

www.teeuwentuinmachines.nl

DESIGN MEUBEL OUTLET TOT 70% KORTING

EXTRA OPENINGSKORTING

10% GELDIG VAN: do. 25-04 t/m za. 27-04

veemdesign by Kiviet Design Waaldijk 91 - 4214 LC Vuren Tel. (0183) 630272 - www.veemdesign.nl

Het Kontakt volgende week ğĬĪĪĢĩĢįĴĞĞįġš In verband met Koninginnedag verschijnt Het Kontakt volgende week op donderdag in plaats van woensdag. De deadline voor het aanleveren van advertenties en kopij voor de redactie is maandag 29 april 20:30 uur.

Moederdag alle kado artikelen

40% korting www.tuincentrum-floridus.nl

™KddgYZYZgYZ`ZZglZgYV[\ZadeZcodcYV\^cGdhhjb]Zihedgi^ZkZZkZcZbZciGdhhgjc\Z]djYZc#

FOTO: ARIE MASTENBROEK - PERSFOTO.NU

Bezuiniging op bieb Op zoek naar geld Marianne Grandia is niet gehaald voor MaasWaalweg over haar emoties Het is Zaltbommel niet gelukt om 46.800 euro per jaar minder uit te geven aan het bibliotheek werk. Die opdracht had het college in november 2011 meegekregen, maar het is dus niet gehaald. Zaltbommel maakt samen met acht andere gemeenten deel uit van Bibliotheek Rivierenland en is dus gebonden aan afspraken in een convenant met die andere gemeenten. Het tekort wordt voor dit jaar weggeschreven in de begroting.

5

nieuws

GRATIS

AIRCOCHECK Veilingweg 8, Zaltbommel | T 0418 - 54 14 27

www.autocentrumbommelerwaard.nl

In de gemeentehuizen van Zaltbommel en Kerkdriel stond donderdag hetzelfde onderwerp op de agenda. Beide colleges stelden aan de gemeenteraden voor om vast te leggen hoe de Maas-Waalweg moet worden aangesloten op de Molenachterdijk. Tegelijk stond in het voorstel om de komende jaren geen actie te ondernemen voor de daadwerkelijke aanleg van de weg. Beide gemeenten hebben er namelijk geen geld voor en ook de provincie heeft voorlopig geen budget.

nieuws

7

Zie onze advertentie in deze krant

ZZZDFWLRQHX

Henk Poelakker heeft kanker en worstelt daardoor met zijn emoties. Hij interviewt af en toe een streekgenoot over hun gevoelens. Dit keer legt hij de vier B’s (bang, boos, blij en bedroefd) voor aan Marianne Grandia uit Woudrichem. Zij is een veel gelezen schrijfster van christelijke boeken, ze verzorgt lezingen en is actief voor stichting Selah, een organisatie die vrouwen helpt als ze steun, toerusting en bemoediging nodig hebben.

accent

gemeente nieuws zie pagina 7

17

Alem en Hurwenen naar vierde klasse Het zat er al tijden aan te komen, maar afgelopen week werd het pleit echt beslecht: Hurwenen werd voetbalkampioen van de vijfde klasse zondag. Alem werd weliswaar geen kampioen, maar promoveert dankzij de derde plaats ook naar de vierde klasse. Beide ploegen speelden tegen de club uit buurdorp Rossum; Hurwenen op donderdag en Alem op zondag. Met name voor Alem wordt het volgend seizoen spannend, want DSC polst diverse spelers uit het winning team.

sport

25

Gewoon bij Albert Heijn Zaltbommel Steenweg 8a - 5301 HL Zaltbommel

Kijk op pagina 9 van dit Kontakt

Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Het Kontakt


Bij ons is de klant al jaren Koning!!

Martin Groeneveld (l) van Van Tilborg BV en Rob Muller (r) van Bommelsuitje.nl bij de door hun bedachte actie auto!. (foto’s : Levin den Boer)

Misschien heeft u hem al gezien in Zaltbommel: een knal oranje Peugeot 205 met de aanstaande Koning Willem-Alexander achter het stuur, zijn moeder Koningin Beatrix naast hem en op de achterbank Prinses Maxima en de prinsesjes Amalia, Alexia & Ariane. Op het dak staat een echte “gouden” kroon. Deze stunt is het resultaat van een creatieve brainstormsessie van Rob Muller van Bommelsuitje.nl en Martin Groeneveld, directeur van Van Tilborg B.V. beide gevestigd in Zaltbommel. “We willen een laagdrempelige en ludieke actie houden voor de beide bedrijven”, vertelt Martin. “Een actie waar iedereen aan mee kan doen en waarbij ook iedereen kans maakt op de mooie prijs.” Deze tijden zijn best lastig dus ons vertrekpunt was: Ludiek, Laagdrempelig, en voor een ieder binnen bereik! Toen het nieuws van de troonswisseling bekend werd, hadden dan ook snel ons plan gemaakt.” Samen met Rob Muller, die hij al vele jaren kent, werd een oranjeidee geboren. Medewerkers van Van Tilborg zijn een druk bezig geweest om de oorspronkelijk rode Peugeot 205 knal oranje te spuiten en de kroon in elkaar te lassen om die vervolgens op het dak van de auto te bevestigen. Van Oss Reclame zorgde voor de mooie stickers van de Koninklijke Familie en de overige belettering.

Bommelsuitje zette zich op zijn beurt in voor het verzorgen de mediacommunicatie en de mooie prijs.

Prijsvraag: Maar deze actie is niet alleen maar leuk, je kunt er ook nog iets mee winnen! Op de voor- en de achterkant van de auto staat een foto die is gemaakt toen Koningin Beatrix een bezoek bracht aan Zaltbommel. Wie weet in welk jaar en op welke datum dat bezoek was, maakt kans op een mooie prijs: een nostalgische auto puzzelrit met aansluitend een diner voor vier personen! De komende week zal de auto zoveel mogelijk door Zaltbommel en omgeving rijden en in de stad geparkeerd staan, zodat iedereen de kans krijgt aan de prijsvraag mee te doen.

Meedoen is heel eenvoudig: Stuur een e-mail met daarin uw adresgegevens én het juiste antwoord naar: info@van-tilborg.nl. Inzenden kan tot en met 30 april 2013. Geen mail? Een enveloppe met het juiste antwoord voorzien van uw naam en adresgegevens naar Van Tilborg, T.a.v. Martin Groeneveld, Nieuwe Tyningen 2, 5301 DA Zaltbommel volstaat ook!

Bij ons is de klant al jaren Koning !! Prijsvraag Op welke datum is deze foto van Koningin Beatrix gemaakt? E-mail je antwoord naar info@van-tilborg.nl

incl naam, woonplaats en telefoonnummer (antwoorden mailen kan t/m 30 april 2013)

Prijs

Geheel verzorgde puzzeltour incl. diner t.w.v. 350 Euro! U maakt een puzzeltour in een historische nostalgische auto, door de mooie omgeving van de Bommelerwaard. Na afloop serveren wij u een heerlijk diner voor 4 personen.

Outdoor activiteiten in en om Zaltbommel

Markt 4-6 | Zaltbommel 0418-516247 www.bommelsuitje.nl

SPECIALIST

NIEUWE TIJNINGEN 2 | 5301DA ZALTBOMMEL 0418-512218 | INFO@VAN-TILBORG.NL | WWW.VAN-TILBORG.NL


Woensdag 24 april 2013

Dierenasiel

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

Bezuiniging op bibliotheek is niet gehaald ķĞĩığĬĪĪĢĩš Het is Zaltbommel niet gelukt om structureel te bezuinigen op de kosten voor het openbaar bibliotheekwerk.

SPEEDY EN SKY Speedy en Sky liepen samen met nog een aantal katten op een boerderij, maar moesten weg omdat hun baasje is overleden. Ze zijn waarschijnlijk broer en zus en rond 4 jaar oud. Ze doen alles samen, dus blijven ook het liefst bij elkaar. Ze zijn allebei heel sociaal. Sky reageert soms erg enthousiast als ze geaaid wordt en gebruikt dan haar pootjes. Daarom wordt ze liever niet geplaatst bij kleine kinderen.

nieuws

WWW.HETKONTAKT.NL

3

De gemeenteraad heeft het college in november 2011 de opdracht gegeven om structureel te bezuinigen op de uitgaven. “Het college dacht toen dat er misschien wel kansen waren om te kunnen besparen”, aldus wethouder Han Looijen afgelopen donderdag in de gemeenteraadsvergadering. De gemeente Zaltbommel is echter niet alleen verantwoordelijk voor de open-

bare bibliotheek, maar doet mee met een samenwerkingsverband van diverse regiogemeenten, die met elkaar het bibliotheekwerk Rivierenland runnen. “De samenwerkingovereenkomst en het convenant bieden geen enkele ruimte om onze bijdrage aan bibliotheekwerk te verlagen”, schrijft het college in een informatienota aan de gemeenteraad. “We zijn gebonden aan de gemeenschappelijke afspraken en die bieden geen mogelijkheden voor uitzonderingen. De minimum bijdrage aan de Openbare Bibliotheek Rivierenland en de huisvestingslasten overstij-

gen de taakstelling.” Volgens wethouder Looijen heeft het college het afgelopen jaar geprobeerd de bezuinigingsopdracht van de raad toch te halen. “Maar de speelruimte was heel klein”, zegt hij. De gemeenteraad moest donderdag een besluit nemen over het tekort van dit jaar. Uit de informatienota bleek dat er feitelijk weinig te kiezen viel. Als het tekort (van 46.800 euro) niet in de begroting wordt opgenomen, lijken er maar twee oplossingen mogelijk: het sluiten van de vestigingen in Zaltbommel en Aalst of het uittreden uit het sa-

menwerkingsverband Rivierenland. Dat ging de meerderheid van de gemeenteraad te ver en daarom werd besloten het tekort ten laste te brengen van de begroting. Het voorstel van het college om het structurele tekort vanaf 2014 (jaarlijks 46.800 euro) mee te nemen in de Voorjaarsnota haalde het niet. “We willen een integrale afweging kunnen maken”, sprak PvdA-raadslid Guus Krähe. “Wij vinden bibliotheekwerk hartstikke belangrijk, maar als de dekking uit bijvoorbeeld jeugdwerk op de WMO moet komen, vinden we dat misschien nét iets belangrijker.”

Pétanquevereniging Jeu de Bommel hield zondag voor het eerst een groot internationaal toernooi op de banen in Zaltbommel. FOTO: LEVIN DEN BOER

WWW.DIERENASIEL-BOMMELERWAARD.NL

Filmpjes op Zamaa.nl įĬİİIJĪš Cameraman André Versteeg heeft donderdagavond vastgelegd hoe VV Hurwenen kampioen werd. Ook filmde hij zondag, tijdens de derde editie van RossRun in zijn eigen dorp Rossum. De filmpjes zijn te zien op www.zamaa.nl en op www.hetkontakt. nl

Amivedi Amivedi is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren www.amivedi.nl 0880063316 of bommel@amivedi.com

VERMIST Kat, wit, hapje uit oor, 21jr. Oenselsestraat, Zaltbommel. Kat, wit/zwart, 11 jr. Zeedijk, Zuilichem. Poes, lapje, wit/zwart/rood, 2 jr. Hooiweg Hedel.

GEVONDEN Labradoedel, zwart, rode halsband, 12 april, Kievitsham, Hoenzadriel. Kat, cypers/grijs/wit, 18 april, Oude Munsterstraat, Kerkdriel. Kat, cypers/ grijs, 12 april, Steenweg, Bruchem. Alle meldingen staan ook op de website.

NPV bestaat 25 jaar ķĞĩığĬĪĪĢĩš De Nederlandse Patienten Vereniging afdeling Bommelerwaard viert zaterdag 27 april haar 25-jarig jubileum in de Sint Maartenskerk. Voorzitter ds. P. Dogterom opent de avond. Medewerking wordt verleend door mannenkoor Rehoboth uit Geldermalsen o.l.v. Marcel van de Ketterij, meisjeskoor Zanglust uit Barneveld o.l.v. Ton Burgering en organist Arie Kortleven. Oud-directeur G. van den Berg van de landelijke NPV verzorgt het appèlwoord. De avond begint om 19:30 uur.

Bruchem is niet blij met ‘Veldzicht’ 8HK9>;Cš Omwonenden en Stichting Behoud Dorpsgezicht Bruchem ‘Bruchem-Dorp’ zijn niet blij met ‘Plan Veldzicht’. In dat plan van gemeente Zaltbommel en Waaldwaardwonen moeten zestig woningen komen op een weiland aan de Krangstraat. Volgens de tegenstanders wil men zestig huizen bouwen op twee hectare land. “Dat is een dichtheid die stedebouwkundig gezien past bij een zogenaamd stedeAlgemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken bij de Kamers van Koophandel.

Editie Bommelerwaard Oplage: 21.720 exemplaren Verspreidingsgebied Aalst, Alem, Ammerzoden, Bern, Brakel, Bruchem, Delwijnen, Gameren, Hedel, Heerewaarden, Hoenzadriel, Hurwenen, Kerkdriel, Kerkwijk, Nederhemert (Noord en Zuid), Nieuwaal, Poederoijen, Rossum, Velddriel, Well, Wellseind, Zaltbommel en Zuilichem.

Uitgever/directie Het Kontakt Edities BV, Goudriaan Floor de Groot Kantooradres Het Kontakt Edities bv Vlietskant 16 | 4141 CL Leerdam Telefoon (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 33 08 Postadres redactie Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan

lijk woonmilieu en zeker niet bij het landelijke karakter van de locatie Veldzicht”, stellen de bezorgde dorpsbewoners. Ze verwachten dat de toename van de verkeersbelasting op de Krangstraat ‘aanzienlijk’ zal zijn. “Ook is het weiland en de directe omgeving het terratorium en fourageergebied van diverse soorten uilen”, zo laten de omwonenden weten. “Zowel steenuilen als bosuil paren zijn gesignaleerd.” De omwonenden en de stichting realiseren zich dat ook toe-

komstige generaties de mogelijheid moeten krijgen om zich in Bruchem te vestigen. “Daarvoor zijn echter inbreidings- en uitbreidingslocaties beschikbaar, die beter zijn dan het bebouwen van een weiland. Dit plan doet geen recht aan de huidige contouren van de kern Bruchem. Er zal gebouwd moeten worden op lastige inbreidingslocaties. De gemeente zal de uitdaging moeten aangaan om te zoeken naar woningbouw binnen de gewenste contouren.”

Advertentieafdeling Tel (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 33 08 advertentie.bommelerwaard@hetkontakt.nl

Janneke Boogaard (06) 10 82 10 01 j.boogaard@hetkontakt.nl

Advertenties Melanie van Hemert (06) 53 91 64 98 m.vanhemert@hetkontakt.nl Hoofdredacteur Rick den Besten Redactie Tel. (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 85 52 redactie.bommelerwaard@hetkontakt.nl Redactie Britta Alink (06) 51 54 35 90 b.alink@hetkontakt.nl

Website www.hetkontakt.nl Advertentietarieven Losse plaatsingen: € 0,56 per mm excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena, Leerdam, Alblasserwaard, Vianen, Lek en IJssel Oost en West en Klaroen.nl. Inzendtermijn Advertenties tot dinsdag 08.30 uur Persberichten tot maandag 15.00 uur Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg

Pompoenwedstrijd ĥIJįĴĢīĢīš ‘t Hurns Kerkje houdt van 4 tot en met 6 oktober een Pompoenwedstrijd waarbij iedereen zijn of haar pompoen kan laten beoordelen en tentoonstellen. Op zondag worden de prijzen bekend gemaakt van de grootste, de zwaarste en de mooist uitgesneden pompoen. ‘t Hurns Kerkje stelt honder zaden beschikbaar van een echte wedstrijdpompoen aan degene die het eerst komt. Zelf zaadjes kopen, kan natuurlijk ook.

q WWW.HURNSKERKJE.NL Verspreiding Van de Meer / Gorinchem(0183) 63 80 55 www.vandermeerverspreiding.nl Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Familieberichten

Woensdag 24 april 2013

GRAFMONUMENTEN NATUURSTEENBEDRIJF NATUURSTEENBEDRIJF MIDDENBRABANT BRABANT b.v. MIDDEN b.v.

Kortakker6,6,4264 4264 Veen Kortakker AEAE VEEN Tel. 0416-691616 0416-691616 Tel. ALTIJDVOORDELIGER GOEDKOPER ALTIJD Met 500 grafmonumenten op voorraad. '(0((678,7*(%5(,'(6+2:52209$1'(5(*,2 kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

GROTE ROMMELMARKT (Hervormde Kerk)

Delkant 8 | 5311 CJ Gameren Tel. 0418 - 56 21 74 www.begrafenisondernemingdekloe.nl :LMYHU]RUJHQJHHQFUHPDWLHV

Welkom! We zijn weer open! Koninginne dag open to

Opgeven familieberichten

Bij ons kunt u terecht voor al uw: t 16.00 uur s 0ERKPLANTEN s'ROENTEPLANTEN s (ANGPLANTEN s+RUIDENPLANTEN s +UIPPLANTEN s:ACHTENKLEINFRUITPLANTEN

Rouwadvertenties, dankbetuigingen en overige familieberichten kunt u tot dinsdagochtend 08.30 uur opgeven.

Neem uw plantenbakken mee en plant ze in bij ons. Voordelen: s$EMOGELIJKHEIDOMEENSANDERECOMBINATIESUITTEPROBEREN s*EKOOPTDEJUISTEHOEVEELHEIDPLANTENINVOORJEPOTTEN s%RISALTIJDIEMANDVOORASSISTENTIEINDEBUURT s'EENROMMELMEERTHUIS

E-mail: advertentie.bommelerwaard@ hetkontakt.nl

Openingstijden:    ZATOT $USVOORIEDERWATWILSEN TEGENINKOOPPRIJZEN

ZATERDAG

27 april

HERWIJNEN

ACHTERWEG 57/ Transportbedrijf Van Arendonk 10.00-14.30 uur

/OKhVERVANHUISvPLANTENBAKKENINALLEMATENENVORMENMETEXTRA WATERRESERVOIR DUSNUGERUSTOPVAKANTIEWWWTECHNOPLANTNL)

Tot ziens bij: 0LANTENKWEKERIJDE7ESTERBOUWING 'EERTEN.ELDE7EERT 6EILINGWEG*"2OSSUM 4EL  EMAIL WEERT AENL

4

Het Kontakt Edities bv Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan Tel. 0183-583333 Fax 0183-583308

Want alles is uit eigen kwekerij.

Tapijt duur? Niet bij DE BOSSCHE TAPIJTSCHUUR!!! Merktapijten

met grote kortingen!

Alle tapijten van Bonaparte, Parade, Desso

nu sterk afgeprijsd Desso Aster 50 van â&#x201A;Ź229,-

Wordt jouw kind de beste verkoper op Koninginnedag?

nu voor â&#x201A;Ź149,- OP=OP

Hoogpolig tapijt Desso Chic van â&#x201A;Ź149,-

nu voor â&#x201A;Ź69,- p/m 400 breed Hoogpolig tapijt Belakos Hype van â&#x201A;Ź107,-

nu voor â&#x201A;Ź59,- p/m 400 breed Bonaparte Dream van â&#x201A;Ź99,Bonaparte Pact van â&#x201A;Ź99,-

nu voor â&#x201A;Ź69,-

nu voor â&#x201A;Ź49,-

Vinyl van Uni en tegelmotief

nu vanaf â&#x201A;Ź29.- p/m.

400 breed

Vinyl Hout Tequilla wood van â&#x201A;Ź69,-

Doe jij mee met de fotoactie?* Maak een foto van jouw kleine verkoper op de vrijmarkt. We belonen de mooiste foto met twee bioscoopbonnen.* Druk je foto af op (foto)papier en lever hem in op 4 mei in de SNS Winkel. Digitaal inleveren gaat helaas niet.

*DPHUVFKHVWUDDW% $6=DOWERPPHO

nu voor â&#x201A;Ź39,- p/m. 400 breed

Regel jij de beste plek o p de v Wij he r i jmark lpen j t? e! Haa 27 ap l z a terda ril je v g errass ing op in de SNS W inkel

OP = O

P

vanaf â&#x201A;Ź 24.95 m2 incl. leggen, ondervloer, plakplinten.

Quick step laminaat

Trap leggen inclusief tapijt

nu vanaf â&#x201A;Ź230.-

Nieuwe collectie gordijnen en vouwgordijnen

nu 20% korting Gordijnen Uni, drukstoffen, velours, glans/taft stoffen van â&#x201A;Ź34.95

nu voor â&#x201A;Ź15,95 p/m gratis gemaakt. nu voor â&#x201A;Ź12.95 p/m gratis gemaakt

Inbetween van â&#x201A;Ź29.95

Vitrage vanaf

â&#x201A;Ź9.95 p/m gratis gemaakt

Binnenzonwering Sunway, LuxaďŹ&#x201A;ex, Zonnelux * Vraag naar de actievoorwaarden in de SNS Winkel

gratis montage,

altijd

kom langs voor onze aanbiedingen.

Al onze vloeren worden gratis gelegd bij u thuis (met uitzondering van trappen, laminaat en pvc-vloeren). Al onze gordijnen en binnenzonwering worden gratis gemeten, gemaakt en gehangen bij u thuis.

Voor meer aanbiedingen zie

www.debosschetapijtschuur.nl


Woensdag 24 april 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

nieuws

Eind aan dubbele controles bedrijven

Bommelerwaard

ĪĞĞİġįĦĢĩš De gemeente Maasdriel gaat proberen het aantal controles bij bedrijven te verminderen. Nu komt vaak de gemeente of brandweer de veiligheid controleren, terwijl bedrijven ook bezoek krijgen van instanties die onderzoeken of de bedrijven bepaalde keurmerken mogen voeren, zoals ISO en VCA. VVD Maasdriel had het initiatief genomen voor een motie met deze opdracht. Die werd mede namens Liberaal Maasdriel, GroenLinks en CDA ingediend en ook door de andere partijen gesteund. Als het even kan wil de gemeenteraad de controles laten uitvoeren door de keurmerken.

Gemeenteraden vergaderen tegelijkertijd over zelfde onderwerp

ZVV wil kastanjes in Brakel vervangen ğįĞĨĢĩš ZVV wil dat de gemeente zeven oude kastanjebomen in de Kastanjebomen in Brakel zo snel mogelijk weghaalt en in overleg met de bewoners nieuwe bomen plant. Volgens de fractie veroorzaken de circa veertig jaar oude bomen overlast, omdat ze lijden aan de kastanjebloedingsziekte. “Bovendien tast het grote wortelstelsel de riolering aan”, aldus ZVV in schriftelijke vragen aan het college. “Ook functioneert de straatverlichting niet, omdat de bomen ze omsluiten.”

5

Op zoek naar geld voor Maas-Waalweg Zaltbommel en Maasdriel gaan de provincie Gelderland opnieuw vragen geld uit te trekken voor het doortrekken van de Maas-Waalweg. ĪĞĞİġįĦĢĩĊķĞĩığĬĪĪĢĩ š In de gemeentehuizen van Zaltbommel en Kerkdriel stond donderdag hetzelfde onderwerp op de agenda. Beide colleges stelden aan de gemeenteraden voor om vast te leggen hoe de MaasWaalweg moet worden aangesloten op de Molenachterdijk. Tegelijk stond in het voorstel om de komende jaren geen actie te ondernemen voor de daadwerkelijke aanleg van de weg. Beide gemeenten hebben er namelijk geen geld voor en ook de provincie heeft voorlopig geen budget. Maar de raden beslisten anders. In beide gemeenten werd een motie aangenomen die door de fracties van CDA en VVD van beide gemeenten was voorbereid. Daarin worden de verkeerswethouders - Han Looijen voor Zaltbommel en René Smits voor Maasdriel - gesommeerd opnieuw met gedeputeerde Conny Bieze in gesprek te

gaan. Het doel: geld loskrijgen. “Als we het voorstel van het college volgen, komt het project in de ijskast en dat willen we niet”, aldus Marinus Robbemondt (CDA Maasdriel). Daarbij verschillen Zaltbommel en Maasdriel wel van mening over de kostenverdeling. Het verlengen van de Maas-Waalweg kost in totaal drie miljoen euro. Eerder is afgesproken dat de gemeenten en de provincie ieder eenderde betalen. CDA en VVD in Maasdriel vinden nu dat de provincie de helft moet betalen, zodat voor de gemeenten ieder een kwart overblijft. Volgens de partijen heeft de provincie genoeg spaargeld vanwege de verkoop van Nuon-aandelen. Deze nieuwe kostenverdeling staat overigens niet in de motie, die in Maasdriel werd aangenomen ondanks tegenstemmen van SSM, Lokaal Maas-

driel, PvdA en GroenLinks. Kees van Drunen (GroenLinks) bestempelde een gesprek met de provincie als een kansloze missie. “Ook omdat wij als gemeente geen dekking hebben voor het deel dat wij moeten betalen.” In Zaltbommel stemde iedereen voor de motie. In Maasdriel verliep de discussie rommelig omdat CDA en VVD bespreking van het collegevoorstel blokkeerden en het onderwerp vervolgens terug op de agenda zetten via de motie. Daarmee oogstten ze onbegrip en irritatie. “Op deze manier wordt het een politiek item voor de bühne”, oordeelde Maarten Daalder (SSM). Via Twitter werd ook in Zaltbommel snel bekend dat het onderwerp in de buurgemeente van de agenda was gehaald. De raad reageerde geïrriteerd. “Ik vind dat niet netjes van de collega’s in Maasdriel”, sprak Jan van Engelen van

de VVD zijn ongenoegen uit. En ook CDA’er Jaco Melse begreep de stap van CDA en VVD in Maasdriel niet goed. “We willen juist een gelijkluidende boodschap geven aan de colleges.” De Maas-Waalweg loopt nu van de Van Heemstraweg bij Zuilichem via Aalst naar Nederhemert. Tussen Wellseind en Delwijnen stopt de weg abrupt en moeten automobilisten kiezen voor de bochtige dijk of smalle polderwegen. De beste oplossing zou zijn om de Maas-Waalweg ongeveer een kilometer door te trekken en dan te laten aansluiten op de Molenachterdijk. De raden kozen hierbij voor de zuidelijke variant. Die variant kent de minste bochten en is daardoor verkeersveiliger. Daarnaast is dit het goedkoopste tracé omdat er weinig grond voor hoeft te worden aangekocht. Janneke Boogaard en Britta Alink

Zaltbommel onderzoekt De Volharding huldigt 15 jubilarissen glasvezel in eigen beheer ĨĢįĨĴĦħĨ š Fanfare De Volharding had zaterdag een jubilarisconcert met maar liefst vijftien jubilarissen.

ķĞĩığĬĪĪĢĩš Het college van burgemeester en wethouders in Zaltbommel is bereid onderzoek te doen naar de mogelijkheden om in eigen beheer een glasvezelnetwerk te laten uitrollen. Dat schrijft het college in antwoord op schriftelijke vragen van het CDA. Landelijk zijn er wel meer gemeentes die het voortouw nemen bij de uitrol van glasvezel. Het meest recente voorbeeld in de buurt van Zaltbommel is de gemeente Aalburg. “We zijn van mening dat nu de tijd rijp is om de onderzoeksstap te zetten, omdat we maximaal gebruik kunnen maken van al verworven inzichten en zodoende de onderzoekskosten kunnen minimaliseren”, stelt het CDA. “Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de inzichten en voorstellen van de gemeente Aalburg.” Met name voor gemeenten met veel kleine kernen, zoals Zaltbommel, is uitrol in eigen beheer van groot belang, volgens het CDA. “Wanneer we de uitrol van glasvezel binnen onze

gemeente zouden overlaten aan een commerciële partij, dan komen slechts Zaltbommel en Brake in aanmerking. Honderd procent dekking wordt dan zeker niet gerealiseerd. Zodra een commerciële partij heeft uitgerold in een gemeente, is het niet meer haalbaar om daar alsnog de overige kernen in eigen beheer te voorzien van glasvezel. De ‘dichtbevolkte gebieden’ zijn immers nodig om het totaal dekkend te kunnen exploiteren.” Het college realiseert zich dat digitale bereikbaarheid via een toekomstbestendige digitale verbinding steeds belangrijk wordt in onze werkomgeving en in het persoonlijk leven. Daarom wil het college onderzoek naar de mogelijk om in eigen beheer glasvezel uit te rollen. “Bij de behandeling van de Voorjaarsnota zullen wij een raadsuitspraak vragen vertaald in een voorbereidingskrediet”, zo laat het college aan het CDA weten. De provincie Gelderland ondersteunt de ontwikkeling van toekomstbestendige breedbandverbindingen.

Het concert begon met een spetterend optreden van de jeugd met mooie solo’s van ondere andere Roos Hup. Wethouder Adrie Bragt van de gemeente

Zaltbommel huldigde de jubilarissen in groepjes, steeds tussen de optredens door. Hij had ook nog een cadeautje namens de gemeente. Als eerste waren aan de beurt de muzikanten die 12,5 jaar lid zijn bij de KNFM: Jenine van de Werken, Petra van Bergeijk, Daniëlle van Maaren,

Rico van Maaren, Gerda van Eck, Jelle Oomen, Leonie Hooijmans, Gerrianne van Hemert, Caren van Heusden en Antoinette van Pouderoijen. Helaas kon Gerda van Eck wegens opname in het ziekenhuis niet bij de huldiging aanwezig zijn, we hopen haar snel weer in ons midden te hebben zodat we haar alsnog kunnen huldigen. Gradus van Maaren en Jantine van Steenbergen - de Koning werden gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap, Hans Oomen (onze voorzitter) en Els Bragt voor 40 jaar en als laatste Aart van Rijnsbergen voor maar liefst 60 jaar. Aart van Rijnsbergen is meer dan 40 jaar voorzitter geweest van onze vereniging, vervulde vele taken en speelt nu nog steeds in het orkest mee. Reden temeer hem op deze mooie avond ook nog te benoemen als Erelid van de Volharding. De Volharding telt tachtig leden en heeft een A-orkest, dat speelt in de derde divisie van de KNFM. Daarnaast is er een leerlingenorkest en is er een grote groep leerlingen.

q WWW.VOLHARDINGKERKWIJK.NL

™6Yg^Z7gV\i]jaY^\YZYZ_jW^aVg^hhZc#

Maasdriel worstelt met Bommelse Kunstroute komt er aan toename aantal inbraken ĪĞĞİġįĦĢĩ š Burgemeester Gerd Prick gaat zich verdiepen in het inschakelen van inwoners om het aantal inbraken in Maasdriel te verminderen. Op verzoek van het CDA meldt Prick uiterlijk eind dit jaar zijn bevindingen bij de raad. Is het aantal inbraken in Zaltbommel flink gekelderd, in Maasdriel worden het er elk jaar meer: van 123 in 2010 tot 189 in 2012. Tegelijk daalt het oplossingspercentage; vorig jaar werd slechts een handvol inbraken opgelost. Het CDA vroeg het college donderdag te onderzoeken of een buurtinformatienetwerk (BIN) in Maasdriel kan worden ingevoerd en tegen welke kosten. Onder andere in Den Bosch is al zo’n netwerk actief. Bewoners informeren elkaar en de politie over verdachte situaties. Maar volgens burgemeester Prick zijn de resultaten daar-

van wisselend. Hij beloofde het project te volgen. Prick hield wel wat slagen om de arm: “We zijn net bezig met de invoering van Burgernet; we moeten bekijken wat de meerwaarde én de meerkosten zijn als we daarnaast met BIN’s gaan werken. Daarnaast is het belangrijk dat de politie er iets in ziet, want daar ben ik natuurlijk ook van afhankelijk.” Prick vertelde de gemeenteraad wat er al gedaan wordt om het aantal inbraken omlaag te krijgen. “Na een inbraak versturen we een brief naar adressen in de buurt, afgelopen winter hebben we het donkere dagen-offensief gehad en witte voetjes uitgedeeld bij panden waar inbrekers makkelijk binnen kunnen komen. We doen er veel aan om mensen attent te maken op hun eigen gedrag, want daarin is veel te winnen.”

ķĞĩığĬĪĪĢĩ š De Bommelse Kunstroute is dit jaar gepland in de weekenden van 22 en 23 juni en van 29 en 30 juni. Meer dan dertig kunstenaaars doen mee aan deze jaarlijkse manifestatie. Uitgangspunt is de kunst van de kunstenaars, dat staat centraal. Als vanouds is de openingsexpositie in tde Gasthuiskapel, dit keer ontworpen door Anna van der Horst en Peter Venrooij en ingevuld door alle leden van de BKR, die aan de route meedoen. Onder het genot van een kop koffie kunnen bezoekers het werk op zich laten werken, om vervolgens in de ateliers verder te kijken waar hun belangstelling ligt. In de voormalige LTS (het oude Cambium aan de Van Heemstraweg), iets buiten de binnenstad, hebben enkele BKR kunstenaars een atelier gehuurd, waar zij graag hun werk willen laten

zien. Gastvrouwen en –heren informeren graag over de ludieke heen en weer mogelijkheden tussen de binnenstad en de LTS, waarbij bezoekers dan ook langs de ateliers van Sabine Vess en Janneke Hillenaar komt. Fietsen staan klaar, routekaartjes worden in de Gasthuiskapel verstrekt. Daarnaast worden op de doordeweekse dagen tal van activiteiten, gerelateerd aan kunst, in de Gasthuiskapel en de Poorterij ontwikkeld. De spits wordt afgebeten door het CultuurCafe, dat op vrijdagavond voorafgaand aan de 1e route dag een filosofisch getinte avond in het Hof zal brengen. Verder valt te denken aan een filmvoorstelling, een meditatieavond, maar ook een biodanza-avond, waarbij bezoekers zelf in beweging komen. De geplande poëzieavond gaat dit jaar op de prozatoer: bezoekers mogen de meest indrukwekkende regels uit een boek voorlezen en toelichten waarom

ze zo’n indruk maken. Voor bewoners uit Zaltbommel met een andere culturele achtergrond, en ook voor de schoolkinderen, zullen de ochtenden van de kapelweek gebruikt worden om in de Gasthuiskapel beeldend en bewegend bezig te zijn. Voor alle partijen die de route een warm hart toedragen, zowel op financieel gebied als op vrijwillige hulpvaardige wijze, zal een feestelijke avond met muziekintermezzo’s plaats vinden rond een inspirerende lezing over het landschap, waarin we leven. De kunstenaars van de route willen daarmee de sponsoren, de adverteerders, de gastheren en –vrouwen van de route en de Vrienden van de BKR bedanken voor de broodnodige financiele en hulpvaardige bijdragen, zonder welke de route met al haar activiteiten niet tot stand zou kunnen komen. In juni verschijnt de Bommelse Kunstkrant weer, met daarin alle relevante informatie.


Openingstijden Restaurant: Donderdag Vrijdag Zaterdag vanaf 17.30 uur Overige dagen op reservering.

Voorstraat 17 5324 AT Ammerzoden T 073 5992186 F 073 5991526 E info@deweesboom.com W www.deweesboom.com

GESPECIALISEERD IN DE VOLLEDIGE AFMONTAGE VAN UW

TEGELS EN SANITAIR Lea Black

tegels

Vanaf 3 mei hebben wij ook een 4-gangen aspergemenu voor

meer dan 6000 soorten

€ 32,50 Uiteraard schenken wij daarbij

30x60 nu per m2 1e soort!!

30x30 3 kleuren nu per m2

sanitair

Kijk op onze website voor de volledige menukaart

Actie: In 2013 alle feestjes in ‘t Barretje inclusief bittergarnituur voor maar € 20,00 p.p.

€ 12,95

60x60

van € 34,95 pm2 nu

natuursteen

€ 21,95 diverse houtlook vloeren

ontdek de ongekende mogelijkheden van puur natuur

design: yppmedia.nl

De l’Arjolle 2012 is een heerlijk frisse wijn gemaakt van de druivenrassen Viognier en Sauvignon,

€ 17,95

Abitare Nero & Grigio

showroom van 850 m2 met alle denkbare A-merken

L’arjolle 2012 Côtes de thongue, Frankrijk

Voor een dubbele joet, zit je zeker goed..!

Mat & glans wit

Vloertegels dubbel hard gebakken

de Aspergewijn van 2013!

Feesten in:

€ 29,50

60x60 van € 59,95 nu per m2

vanaf m2

€ 39,95 alle actie’s tot 30 dagen na plaatsing geldig

Grote Kerk 3A Vlijmen 073-5114643

www.vanderkolktegels.nl

Mannenmode én schoenen Bekijk alle aanbiedingen van de Oranjeweken op jeroenvandenakker.nl

POLO Diverse kleuren

POLO Diverse kleuren

SHIRT BUTTON DOWN Lange mouw Diverse dessins

SHIRT BUTTON DOWN Korte mouw Diverse dessins

VA N A F 2 9 95

N U 3 4 95

N U 3 9 95

N U 2 9 95

J E R O E N VA N D E N A K K E R V E G H E L : M o l e n s t r a a t 2 6 | 5 4 6 1 J R V E G H E L | T. 0 4 1 3 3 6 6 5 2 2

Z A LT B O M M E L : B o s c h s t r a a t 1 3 | 5 3 0 1 A A Z A L T B O M M E L | T . 0 4 1 8 5 4 0 5 7 3

W W W. J E R O E N V A N D E N A K K E R . N L | I N F O @ J E R O E N V A N D E N A K K E R . N L


Gemeentenieuws

week

17

Of¿cisle informatiepagina 24 april 2013

Herdenkingen 4 mei allemaal om 19.00 uur De herdenkingen die de gemeente Zaltbommel en het 4 mei Comité op 4 mei organiseren in de dorpen en de stad beginnen allemaal om 19.00 uur. De Stille Tocht in Zaltbommel start al om 18.50 uur. De programma’s van de herdenkingen zijn wel net als andere jaren. Om 19.00 uur op 4 mei herdenkt de gemeente Zaltbommel in acht dorpen oorlogsslachtoffers. In Nederhemert vindt dit jaar ook om 19.00 uur een herdenking plaats op de begraafplaats aan de Molenstraat. In Zaltbommel is om 18.00 uur een herdenkingsbijeenkomst in de Gasthuiskapel en start om 18.50 uur bij de Gasthuiskapel een Stille Tocht. Bij elke herdenking is iemand van het college van B&W of een andere afgevaardigde van de gemeente aanwezig. Bij iedere herdenking wordt

Vergaderingen Welstandscommissie

Herdenkingsbijeenkomst en concert In de Gasthuiskapel in Zaltbommel is van 18.00 tot 18.45 uur een herdenkingsbijeenkomst met gastsprekers en muzikale begeleiding. De toegang van de Gasthuiskapel is gratis. De gastsprekers zijn Gerrit Verkuil over zijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in de Bommelerwaard en dominee Veltkamp. Muzikale omlijsting door Lenka Ambrozova – piano en Channa Malkin – sopraan. Meer info De programma’s van de herdenkingen en de route van de Stille Tocht zijn te vinden op www.zaltbommel.nl

Gemeentekantoor gesloten tijdens komende feestdagen

Oranjenieuws op onze website In de laatste week van april is het volop feest in de gemeente Zaltbommel ter ere van Koningin Beatrix en onze aanstaande Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Informatie over activiteiten op en rond 30 april in onze gemeente vindt u op een speciale pagina op onze website www.zaltbommel.nl/oranjenieuws.

een bekroond gedicht van de gedichtenwedstrijd onder scholieren voorgedragen.

Op deze pagina op onze website vindt u informatie over verschillende activiteiten die speciaal voor de troonswisseling worden georganiseerd, zoals de mokken en koningsspelen, de koningsbomen, de oranje strikken en de tentoonstelling over het Koningshuis. Ook vindt u daar informatie over bijvoorbeeld de aubades en de oranjereceptie

In de maanden april en mei is het gemeentekantoor vanwege een aantal feest- en gedenkdagen gesloten. In 2013 zijn wij gesloten op: Ŷ Maandag 29 april Ŷ Koninginnedag 30 april Ŷ Hemelvaartsdag 9 mei

Vraag nu tot 750 euro woningisolatiesubsidie aan

Bouwplannen waar een omgevingsvergunning voor nodig is, worden voor goedkeuring voorgelegd aan de welstandscommissie. Deze beoordeelt het bouwplan aan de hand van vastgestelde criteria en kaders waaraan het uiterlijk van een bouwplan moet voldoen. De welstandscommissie is een onafhankelijke commissie van het Gelders Genootschap. Maandelijks vindt u op deze pagina een overzicht van de komende vergaderingen. Kleine welstandscommissie met rayonarchitect De komende vergaderingen van de kleine welstandscommissie op het gemeentekantoor in Zaltbommel zijn: Ŷ dinsdag 14 mei om 09.30 uur Ŷ dinsdag 28 mei om 09.30 uur Ŷ dinsdag 4 juni om 09.30 uur De stukken voor de vergadering moeten uiterlijk een week voor de vergadering op dinsdag om 12.00 uur bij het Omgevingsloket van de gemeente Zaltbommel zijn ingediend.

Bent u van plan het dak, de vloer of de muren van uw huis te isoleren? Vraag dan nu subsidie aan. De provincie Gelderland heeft hiervoor een budget aan de gemeente beschikbaar gesteld. De subsidie kan wel oplopen tot 750 euro per woning. Het budget is beperkt voor een aantal woningen, wees er dus snel bij. Voordelen woningisolatie Woningisolatie geeft meer comfort en u bespaart geld op uw energierekening. Bovendien daalt hierdoor het verbruik van fossiele brandstoffen en dat is goed voor het milieu. Nieuwe subsidieregeling woningisolatie Vanaf 1 mei geldt een nieuwe subsidieregeling. De subsidie bedraagt een derde van de gemaakte kosten met een maximum van

500 euro per woning. Onder bepaalde voorwaarden kan de subsidie zelfs oplopen tot wel 750 euro per woning. Wanneer komt u in aanmerking? De subsidie is bedoeld voor koopwoningen van vóór 1980. Kijk voor de overige voorwaarden op www.zaltbommel.nl bij de digitale balie. Meer informatie of aanvragen subsidie? Ga voor meer informatie naar www.zaltbommel.nl/nieuwsberichten. Het aanvraagformulier en de voorwaarden kunt u ook opvragen bij het omgevingsloket via telefoonnummer 14 0418 of per e-mail via omgevingsloket@zaltbommel.nl. Hier kunt u ook terecht voor vragen over de subsidieregeling voor woningisolatie.

Juda Hak wint gedichtenwedstrijd

Grote welstandcommissie De komende vergaderingen van de grote welstandcommissie zijn op het gemeentekantoor van: Ŷ Neerijnen, 6 mei 2013 om 09.00 uur; Ŷ Zaltbommel, dinsdag 21 mei om 09.00 uur. Voor meer en actuele informatie kijkt u op www.geldersgenootschap.nl. Klik vervolgens op ‘gemeenten’ en daarna op ‘Zaltbommel agenda in pdf’.

De elfjarige Juda Hak, leerling van de Juliana van Stolbergschool in Poederoijen, wint de gedichtenwedstrijd van het 4 mei Comité Zaltbommel en de gemeente Zaltbommel. Aan de gedichtenwedstrijd deden leerlingen van groepen 7 en 8 van basisscholen in de gemeente mee.

Ga voor de bekendmakingen naar www.zaltbommel.nl Bezoekadres: Hogeweg 11, 5301 LB Zaltbommel Telefoon: 14 0418 Fax: (0418) 681 645 E-mail: info@zaltbommel.nl

Postadres: Postbus 10002, 5300 DA Zaltbommel

Redactie: Gemeente Zaltbommel Fotografie: Sherry van der Velden, Gemeente Zaltbommel

Ŷ Vrijdag 10 mei Ŷ Tweede Pinksterdag 20 mei Op de overige dagen is het gemeentekantoor gewoon geopend. Meer informatie over de openingstijden van het gemeentekantoor vindt u op www.zaltbommel.nl.

Gemeenteraadsvergadering 18 april De gemeenteraad van 18 april behandelde in totaal 13 onderwerpen. Hier worden de besluiten van enkele belangrijke items kort toegelicht. U vindt de gehele (concept) besluitenlijst op www.zaltbommel. gemeenteraad.nl onder ‘Documenten’. Openbare Bibliotheek Rivierenland De gemeente heeft een jaarlijks tekort van 46.800 euro op het openbaar bibliotheekwerk. Een aantal gemeenten –waaronder Zaltbommel- heeft met de Openbare Bibliotheek Rivierenland (OBR) een samenwerkingsovereenkomst die loopt tot 2016. Binnen die overeenkomst is dat tekort niet op te lossen. De raad heeft nu besloten om het tekort voor 2013 te dekken uit de begroting voor dit jaar. Maas-Waalweg Al vanaf 2008 pleit de gemeente Zaltbommel voor het doortrekken van de Maas-Waalweg. Nu ontbreekt er een geschikte route voor het (vracht)verkeer tussen de Maas-Waalweg en de N832N831. Daardoor zit er teveel verkeer op de routes waar veel schooljeugd ¿etst. Daarnaast is de combinatie van ¿etsers en vrachtverkeer op de smalle wegen onveilig. De raad vraagt het college van B&W om samen met het college van Maasdriel in gesprek te gaan met de provincie Gelderland over de doortrekking. Daarnaast vraagt de raad aan het college om de aanleg van een rotonde op de kruising Maas-Waalweg met de Nederhemertsekade te onderzoeken. Met name ¿etsers vinden de huidige kruising onveilig.

Openingstijden: – Op maandag van 08.30 - 17.00 uur. – Op maandag van 17.00 20.00 uur is alleen Burgerzaken geopend voor paspoorten,

rijbewijzen, identiteitsbewijzen, uittreksels en verklaringen. – Op dinsdag tot en met vrijdag van 08.30 - 12.30 uur.


publicaties

Woensdag 24 april 2013

8

EREN

GRATIS RESERV

Chinees Specialiteiten Restaurant

HOLLYWOUD Programma van do. 25-04-2013 A

L

M

K

E

R

K

tot en met wo. 01-05-2013

Nieuw in Hollywoud en uniek in de omgeving: Movie & Dance Classics op 26 april 2013. Eerst wordt er een swingende filmklassieker uit die tijd vertoond en daarna kunnen de voetjes van de vloer op de beste, dansbare muziek, in een ongedwongen sfeer. En dat voor de betaalbare all-in prijs van â&#x201A;Ź 10,00. Kijk voor meer informatie op onze website. Op 14 mei 2013 is er weer een gezellige Ladies Night in Hollywoud. Deze keer met de romantische komedie The Big Wedding. Reserveer nu!

De Galerij 2 - 4261 DG Wijk en Aalburg

Tel. 0416 - 69 64 96 De Chinese Muur staat in Heusden & Altena en de Bommelerwaard al 18 jaar bekend om zijn goede service, scherpe prijzen en heerlijke keuken! Iedere zaterdag en zondag van 17.00 tot 22.00 uur.

Een exquis en gevarieerd lopend dinerbuffet met een grote keuze gerechten uit de Chinese keuken

â&#x201A;Ź 13.95

Voor slechts kinderen t/m 11 jaar â&#x201A;Ź 8.50 Reserveren gewenst

Vraag voor meer informatie over onze mogelijkheden naar de heer Pan. Ook de andere dagen lopend buffet mogelijk vanaf 15 personen

Om uw bezoek nog aangenamer te maken is ons gebouw voorzien van klimaatbehandeling. Daardoor is het bij ons nooit te warm of te koud. Overigens kunt u bij ons ook gratis parkeren IRON MAN 3 3D Do. 25-04 20.45, Vr. 26-04 21.00, Za. 27-04 15.00/21.00, Zo. 28-04 15.00/20.45, Ma. 29-04 15.00/20.45, Di. 30-04 15.00/20.45, Wo. 01-05 15.00/20.45 SAFE HAVEN Do. 25-04 13.45/20.15, Vr. 26-04 11.00/15.30/20.00, Za. 27-04 20.00, Zo. 28-04 20.15, Ma. 29-04 18.50, Di. 30-04 20.15, Wo. 01-05 18.50 PRINSES LILLIFEE EN DE KLEINE EENHOORN Do. 25-04 11.00/12.40/15.50, Vr. 26-04 14.00/15.40, Za. 27-04 11.00/12.40/14.30, Zo. 28-04 11.00/12.40/14.30, Ma. 29-04 11.00/12.40/14.30, Di. 30-04 11.00/12.40/14.30, Wo. 01-05 11.00/12.40/14.30 OBLIVION Do. 25-04 21.00, Vr. 26-04 21.30, Za. 27-04 21.30, Zo. 28-04 21.00, Ma. 29-04 21.00, Di. 30-04 21.00, Wo. 01-05 21.00 DAGLICHT Do. 25-04 11.00/15.40/18.50/20.30, Vr. 26-04 11.00/13.45, Za. 27-04 16.15/20.30, Zo. 28-04 16.15/18.50/20.30, Ma. 29-04 16.15/20.15, Di. 30-04 16.15/18.50/20.30, Wo. 01-05 16.15/20.15 21 AND OVER Do. 25-04 18.40, Vr. 26-04 19.15, Za. 27-04 19.15, Zo. 28-04 18.40, Di. 30-04 18.40 APP Vr. 26-04 18.15, Za. 27-04 18.15, Ma. 29-04 18.20, Wo. 01-05 18.20 VALENTINO Do. 25-04 14.00/18.20, Vr. 26-04 19.00, Za. 27-04 19.00, Zo. 28-04 18.20, Di. 30-04 18.20 VERLIEFD OP IBIZA Do. 25-04 13.30, Ma. 29-04 18.40, Wo. 01-05 18.40 THE CROODS 3D NL Do. 25-04 11.00/14.15/16.15/18.30, Vr. 26-04 11.00/14.15/ 16.15/18.15, Za. 27-04 11.00/13.00/14.00/16.00/18.30, Zo. 28-04 11.00/13.00/14.00/16.00/18.30, Ma. 29-04 11.00/13.00/14.00/16.00/18.30, Di. 30-04 11.00/13.00/14.00/16.00/18.30, Wo. 01-05 11.00/13.00/14.00/16.00/18.30 YOKO NL Do. 25-04 11.00/16.00, Vr. 26-04 11.00/13.30/16.00, Za. 27-04 11.00/13.30/15.30, Zo. 28-04 11.00/13.30/15.30, Ma. 29-04 11.00/13.30/15.30, Di. 30-04 11.00/13.30/15.30, Wo. 01-05 11.00/13.30/15.30 CHIMPANZEE NL Za. 27-04 10.45, Zo. 28-04 10.45, Ma. 29-04 10.45, Di. 30-04 10.45, Wo. 01-05 10.45 NIJNTJE DE FILM Za. 27-04 12.30, Zo. 28-04 12.30, Ma. 29-04 12.30, Di. 30-04 12.30, Wo. 01-05 12.30 SNEAK PREVIEW Ma. 29-04 20.30 BOULEVARD Wo. 01-05 20.30

Ons programma kunt u ook vinden op onze website www.hollywoud.nl

KONINGSDAG ACTIE

DOORNSEWEG TE ALMKERK (BOUWTERREIN), (GRATIS) RESERVEREN 0183-307286

Op 30 april zijn wij geopend van 17:00 - 22:00 uur ook dan is ons lopend buffet samengesteld voor slechts â&#x201A;Ź 13,95

TE KOOP AANGEBODEN

Gevr. beregeningsbuizen. Tel. 0344-651528. T.k. 10 m² getromm. stenen 15x7,5x5 â&#x201A;Ź100,-; 2 fiets dakdragers â&#x201A;Ź22,50; 4x opdekdeuren 3x231,5x93, 1x 231,5x73 â&#x201A;Ź25,- p.s. Tel. 0651839599 n.o.z. T.k. 4 l. eiken eetkmr stoelen m. l.blauwe st zitting i.g.s. â&#x201A;Ź100,-. Tel. 06-10403417.

350 KRAMEN NIEUW & 2eHANDS

T.k. 4-p gasstel Atag; hondenmand (riet) t.e.a.b. Tel. 0347-341905. T.k. Brandt, prof.dr. C.D.J. e.a. Wereldgeschiedenis dl 1 t/m 10. De Haan, Bussum/ Standaarduitg. Antwerpen 5e dr 1972 Pb, 10 dln smn. Tel. 06-51138426. T.k. st roeiboot + 3,5 pk motor â&#x201A;Ź950,-; opv.b. picknick tafel â&#x201A;Ź12,50; barbecue nw â&#x201A;Ź25,-; 150 portugese keien â&#x201A;Ź75,-. Tel. 06-25145421.

Elke Woensdag en Zaterdag van 09.00 - 16.00 uur Tel 0-019 www.vrijemarktwamel.nl Fax: 0487-501155 info@vrijemarktwamel.nl Industriestraat 4 6659 AL Wamel

ZONdag 28 APRIL OPEN van 10.00 - 16.30 UUR

Heeft u nog films en videoâ&#x20AC;&#x2122;s en wilt u deze graag weer kunnen afspelen of bewaren zonder kwaliteitsverlies, maak dan nu gebruik van de service van ZaMaa en geniet opnieuw van al uw mooie en bijzondere momenten! Neem voor informatie contact met ons op. Van VHS video naar DVD â&#x201A;Ź15,- per band. Meer dan 5 VHS video banden â&#x201A;Ź10,- per stuk incl. omdoos en hoes. Ophaal- en thuisbrengservice bij meer dan 10 VHS banden.

ZaMaa 0654758212

BINNENKORT OOK BESCHIKBAAR ALS APP

SITE NU VERNIEUWD WWW.REGIOVOETBAL.NL

Win een taart voor Moederdag!! Kleur de tekening en stuur deze op voor 6 mei naar Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan.

De mooiste tekeningen winnen een heerlijke taart van

VOLG ONS OP TWITTER: @RVoetbal

maar ook de laatste uitslagen, standen, programmaâ&#x20AC;&#x2122;s etc. vind je op het vernieuwde www.regio-voetbal.nl. Onmisbaar voor de voetballiefhebber in de regio.

Naam ............................................................. Leeftijd ...................................... Adres ......................................................................... woonplaats ......................................telefoonnummer ......................................

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

(Bommel)


Klant is Koning gewoon bij:

Albert Heijn Zaltbommel Hang deze advertentie zichtbaar voor uw raam vanaf vrijdag 26 april t/m dinsdag 30 april. En maak kans op 1x â&#x201A;Ź1000 of 5 x â&#x201A;Ź100 aan boodschappen. * inclusief kansspelbelasting. Voor actie voorwaarden zie www.ah-zaltbommel.nl


publicaties

Trouwen

Woensdag 24 april 2013

Broer, zus, vriend of vriendin getrouwd? Laat het ons weten en wij plaatsen de foto in de krant. Elke maand plaatsen wij ĂŠĂŠn foto van een bruidspaar, dit bruidspaar ontvangt een waardebon ter waarde van â&#x201A;Ź 20,-, te besteden bij ĂŠĂŠn van de adverteerders op dezelfde pagina. De inzendingen kunnen gemaild worden naar: c.vandervenne@hetkontakt.nl Onder vermelding van Bruidspaar van de maand. Vermeld duidelijk de namen en de woonplaats van het bruidspaar. Staan jullie deze maand op de Trouwpagina, bel dan naar 0183-58 32 00.

Rinze & Nita

ALLES VOOR FEESTEN EN PARTIJEN!

+XLV%UDNHO (HQXQLHNHORNDWLH PHWHHQUXVWLHNHDPELDQFH

Nieuw in Brakel

Living & Lifestyle

Â&#x2021;5RPDQWLVFK7URXZHQÂ&#x2021;&XOLQDLU'LQHU%XIIHWÂ&#x2021; Â&#x2021;6IHHUYROOH)HHVWDYRQGÂ&#x2021;

Eigentijdse woonaccessoires, Originele cadeaus, Culinaire must-haves

:DWLVGDDURSXZDQWZRRUG" 'ZDUVVWHHJ_%&%UDNHO_7HOHIRRQ_ZZZKXLVEUDNHOQO

Kom op zaterdag 27 april naar de opening en ontvang een kortingscoupon bij uw eerste aankoop. Très Jolique bevindt zich in het pand van Bloemisterij Duijzer, van Damweg 1 te Brakel. www.tresjolique.nl

Wilt u maandelijks op deze pagina adverteren?

Bel: 0183 - 58 32 00

LUXE TENTEN UNIEK AANBOD PARTYMEUBILAIR RUIM CULINAIR AANBOD OOK COMPLEET VERZORGDE FEESTEN

Slijkwellsestraat 6A - 5325 KB Well www.jebe.nl TEL 073-5991111

Kies dan een huwelijkskaart uit ĂŠĂŠn van de volgende collecties: Wij trouwen, La vie en Rose, Toujours, Bella, Papillons, Wedding Box, Wedding Romance, Trend, Family Cards huwelijkskaarten, Imagine & Just Married, Jij en Ik, Creatief, Family Cards Oud-Hollands

Een kortingsbon ligt voor jullie klaar Wij zijn jullie graag van dienst, voor een eigen ontwerp zijn jullie van harte welkom in Goudriaan. De Groot Drukkerij bv, Zuidzijde 131, Goudriaan, 0183 - 583311, www.degrootfamiliedruk.nl Kantoorboekhandel Groot-Ammers, Voorstraat 5, Groot-Ammers Chr. Boekhandel De Parel Kleyburgplein 27, Nieuw-Lekkerland Chr. Boekwinkel De Bouwsteen, Burg. Viezeestraat 3, Bleskensgraaf

10


Woensdag 24 april 2013

Spullen voor de rommelmarkt ÄˇÄ˛ÄŚÄŠÄŚÄ ÄĽÄ˘ÄŞÂ&#x161; Voor de rommelmarkt van de HHG Zuilichem, op 18 mei, kan men nog steeds verkoopbare oude en gebruikte spullen inleveren. Meer informatie is verkrijgbaar bij de familie Van Honk, Mertstraat 3 in Zuilichem: 0418-672111.

â&#x20AC;&#x2DC;Likeâ&#x20AC;&#x2122; het laatste nieuws uit jĂłuw gemeente op www.facebook.com/hetkontakt

LEES ONS

â&#x20AC;&#x2DC;LIKEâ&#x20AC;&#x2122; ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

11 nieuws

Informatieavond op woensdag 15 mei

Cursus voor kinderen over gezond eten Orizon start dit jaar een nieuw project: â&#x20AC;&#x2DC;Kinderen & gezonde voedingâ&#x20AC;&#x2122;. Dat gaat verder dan een paar kooklesjes. ġÄ&#x17E;ÄŠÄąÄ&#x;ďĪĪĢĊ Â&#x161; Stichting Orizon stort zich in de strijd tegen overgewicht bij kinderen en zoekt daarom de samenwerking met vele partijen in de Bommelerwaard. In het najaar start een eerste cursus voor vijftien kinderen van 9 tot 11 jaar. â&#x20AC;&#x153;We gaan boodschappen doen en goed kijken wat er op de etiketten van producten staatâ&#x20AC;?, licht natuurvoedingsdeskundige Nanja van Wees toe. â&#x20AC;&#x153;We gaan naar een moestuin om te kijken hoe groente groeit, we praten over eten, proeven en ruiken en we gaan natuurlijk echt koken. Ik wil de kinderen leren hoe je makkelijk een lekkere en gezonde maaltijd bereidt.â&#x20AC;? Maar kinderen gaan na-

tuurlijk pas echt gezond eten als de ouders ook mee willen werken. En daarom hopen bestuurslid Paulette Willemse van Orizon en Nanja dat veel mensen zich aanmelden om naar de informatieavond op 15 mei te komen. â&#x20AC;&#x153;Scholen, artsen, diĂŤtisten en oudersâ&#x20AC;?, somt Paulette op. â&#x20AC;&#x153;We hopen dat ze allemaal komen. En natuurlijk hopen we ook dat de gemeente zich laat zien.â&#x20AC;? Want de plannen van Paulette en Nanja gaan verder dan de najaarscursus voor vijftien kinderen. De twee vrouwen zijn enorm geĂŻnspireerd geraakt door JOGG, Jongeren op Gezond Gewicht. Dat is een uit Frankrijk overgewaaid project waarbij heel veel partijen binnen een gemeente zich inzetten voor een gezon-

dere leefstijl voor jongeren. â&#x20AC;&#x153;Wist je dat wij hier in de Bommelerwaard bekend staan als ĂŠĂŠn van de zwaarste bevolkingsgroepen in Nederlandâ&#x20AC;?, zegt Paulette. â&#x20AC;&#x153;Toen we dat bij Orizon hoorden, zijn we zeer geschrokken. Ik hoop dan ook echt dat heel veel partijen zich bij ons willen aansluiten, om samen een mooi project op te zetten.â&#x20AC;? Nanja van Wees is van huis uit bedrijfseconome. Ze heeft carrière gemaakt in het bedrijfsleven. â&#x20AC;&#x153;Maar ik werkte tĂŠ hard en zorgde heel slecht voor mezelfâ&#x20AC;?, zegt ze. Ze is toen een opleiding gaan volgen aan het instituut Kraaybeekerhof in Driebergen en merkte hoe belangrijk het is om goed te eten. Vorig jaar heeft ze haar baan opgezegd en is ze gestart

met â&#x20AC;&#x2DC;Appels en Bietjesâ&#x20AC;&#x2122;. Appels en Bitjes werkt vanuit de overtuiging: â&#x20AC;&#x2DC;Leuker leven door echt etenâ&#x20AC;&#x2122;. Ze adviseert bedrijven, scholen en instellingen om hun werkners en leerlingen gezonder te krijgen door goede voeding en meer beweging. De informatieavond op woensdag 15 mei vanaf 20:30 uur vindt plaats in Belevingpuntnu aan de Nieuwstraat 4 (in de oude bibliotheek). Aanmelden is gewenst en kan via email: gezondkoken.orizon@gmail.com Britta Alink

q WWW.APPELSENBIETJES.NL

Burgemeester 25 jaar bij overheid ġÄ&#x17E;ÄŠÄąÄ&#x;ďĪĪĢĊÂ&#x161; Burgemeester Albert van den Bosch was vorige week 25 jaar in dienst van de overheid. Dat feitje onthulde SGP-gemeenteraadslid Arie Duijzer afgelopen donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering. Namens de gemeenteraad had hij een cadeautje bij zich: een olijfboom. â&#x20AC;&#x153;U moet hem goed verzorgen, veel water geven, de ruimte geven en kort houdenâ&#x20AC;?, sprak Duijzer. â&#x20AC;&#x153;Het is vergelijkbaar met de manier waarop u de gemeenteraad behandelt.â&#x20AC;?

Start verkoop â&#x20AC;&#x2DC;Hof van Gamerenâ&#x20AC;&#x2122; ĤÄ&#x17E;ĪĢįĢčÂ&#x161; De verkoop van de eerste fase van nieuwbouwproject Hof van Gameren gaat donderdag 25 april om 19:00 uur van start in partycentrum Gambora. Het plan omvat in totaal 41 koopwoningen, 27 huurwoningen en 9 bouwkavels. Ontwikkelaar en bouwer van de woningen is ABB. Tijdens de startavond liggen uitgebreide informatiebrochures klaar. De verkoopdocumentatie ligt vanaf vrijdag ook bij Nieuwdorp Makelaardij in de Gamerschestraat en bij Van Kessel & Smit aan de Waterstraat in Zaltbommel.

q WWW.HOFVANGAMEREN.NL/KOOP

Â&#x2122;EVjaZiiZL^aaZbhZgZX]ihZcCVc_VkVcLZZhkVc]ZiWZYg^_[6eeZah7^Zi_Zh#

Bijzondere ďŹ&#x201A;esjes voor Alpe dâ&#x20AC;&#x2122;Huzes

Zonnebloem start loterij

ġÄ&#x17E;ÄŠÄąÄ&#x;ďĪĪĢĊÂ&#x161; Remar Bok en Jorim Gloudemans zijn een actie gestart om geld in te zamelen voor Alpe dâ&#x20AC;&#x2122;Huzes. Het duo verkoopt traytjes water (12 ďŹ&#x201A;esjes van een halve liter) aan ondernemers, verenigingen en organisaties in Maasdriel en Zaltbommel. De ďŹ&#x201A;esjes worden bij aankoop voorzien van een uniek Alpe dâ&#x20AC;&#x2122;Huzes label waar de gegevens en een logo van de koper op worden gedrukt. Speciaal voor deze actie hebben de twee vrienden â&#x20AC;&#x2DC;Bottle dâ&#x20AC;&#x2122;HuZesâ&#x20AC;&#x2122; opgericht. â&#x20AC;&#x153;Toen de vader van Jorim ons vertelde over zijn deelname aan Alpe dâ&#x20AC;&#x2122;Huzes, zijn wij gaan kijken hoe wij op onze eigen manier de top van de Alpe dâ&#x20AC;&#x2122;Huez kunnen bereikenâ&#x20AC;?, laat het duo weten. â&#x20AC;&#x153;Wij zijn ervan verzekerd dat je door samenwerking en doorzettingsvermogen de onmacht die door kanker ontstaat kunt omzetten in kracht.â&#x20AC;? De kosten om aan de â&#x20AC;&#x2DC;Bottle dâ&#x20AC;&#x2122;HuZes Actieâ&#x20AC;&#x2122; mee te doen bedragen 12 euro (inclusief BTW) voor een tray van twaalf ďŹ&#x201A;esjes. Bij afname van meerdere traytjes betaalt men 10 euro (inclusief BTW). Meer informatie is verkrijgbaar via Bottle.d.HuZes@outlook.com en

ġÄ&#x17E;ÄŠÄąÄ&#x;ďĪĪĢĊ Â&#x161; Het eerste lot van de Zonnebloemloterij is dit jaar aangeboden aan Jaco Schouten (29).

q WWW.FACEBOOK.COM/BOTTLE.D.HUZES

Jaco werkt bij Brandwijk Kerstpakketten en Promo. Hij is lichamelijk gehandicapt en structureel rolstoel gebonden. Dick Brandwijk heeft hem een kans gegeven en letterlijk niet alleen de werkplek aangepast, maar dit

doorgevoerd in de totale kantooromgeving. Jaco begon met licht administratief werk, maar is nu de speurneus, rechterhand en toeverlaat van directeur Dick Brandwijk. Jaco kreeg het eerste Zonnebloemlot overhandigd door voorzitter Aletta van Noord en penningsmeester Dick van Honk van de Zonnebloem regio Bommelerwaard.

FOTO: LEVIN DEN BOER

Opnieuw een mooie reis naar Lourdes B66H9G>:AÂ&#x2122; KBO Maasdriel en St. Jozef Ammerzoden gaan zondag 16 juni voor een

week naar Lourdes. De reis gaat in twee dagen via Parijs, langs de Loire en Bordeaux naar Lourdes. Terug rijdt men via Nevers, waar een bezoek aan de Sarcofaag van Bernadette op het programma staat. In Lourdes zelf gaat het gezelschap natuurlijk naar de grot, de ondergrondse Piux X kerk en op excursie naar de PyreneeĂŤn. De reis is volledig verzorgd en deelname kost 470 euro per persoon. Vrienden, kennissen en oudere kinderen (als begeleiding) zijn van harte welkom. Meer informatie is verkrijgbaar bij de bestuursleden van de organiserende organisaties of bij Nico Laheij: 06-53970343. Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s vorige Lourdesreis staan op de KBO-site:

q WWW.KBOMAASDRIEL.NL

* 1000 fietsen direct uit voorraad leverbaar * Gratis ophaal-en bezorgservice voor uw regio * Specialist in elektrische fietsen * Dealer van alle grote merken, inruil mogelijk ,00 â&#x201A;Ź 579 Zadelmeetsysteem dĂŠ oplossing voor zadelpijn !

Â&#x2122;?VXdHX]djiZcb^YYZc`gZZ\]ZiZZghiZadi#

Merken: Gazelle-Koga-Flyer-Sparta-Batavus-Cortina


publicaties

Woensdag 24 april 2013

TAART VOOR KONINGSKIND! CliĂŤnten van Kraamzorg de Waarden krijgen een taart bij de geboorte van hun kindje op 30 april 2013. Alle cliĂŤnten van Kraamzorg

â&#x20AC;&#x17E;Freischwingerâ&#x20AC;&#x153; S 43 - ontworpen in 1931 door de Nederlandse Architect Mart Stam. Gelimiteerde uitvoering in Oranje, voorzien van exclusief herinneringsschild ter gelegenheid van het Kroningsjaar 2013.

de Waarden die bevallen op Koninginnedag 2013 krijgen een taart thuisbezorgd. Het is

S 43 van Thonet nu 6 halen en slechts 5 betalen!*

de laatste Koninginnedag en

*ook geldig op andere kleuren van de S 43

tevens de dag waarop Nederland een Koning krijgt. Genoeg redenen om deze eerste â&#x20AC;&#x153;Koningskinderenâ&#x20AC;? extra welkom te heten in ons land. Neem na de geboorte van je kindje op 30 april zo spoedig mogelijk contact op met Kraamzorg de Waarden en maak ook kans op een persoonlijke overhandiging van de Koningstaart met een foto in de krant!

Kraamzorg de Waarden E-mailadres: info@kraamzorg.org | Telefoon: 0182325555

TE KOOP

AANGEBODEN T.k. gevr. oude motorfiets en bromfietsen. Tel. 0418592324. T.k. Suzuki 650a scooter. Tel. 06-22969019.

T.k. kinderwgn jrn 60 grijs/wit â&#x201A;Ź25,-. Tel. 0347-371797. T.k. lrn dmsjas mt 36 d.br â&#x201A;Ź50,-; zak nwe lappen stof div. kl â&#x201A;Ź25,-; zinken teil â&#x201A;Ź50,. Tel. 0345-611021 na 18.00 u.

Kiviet Design

T.k. 12-dlg pors. servies; Olivetti typemach; gr. eettafel eiken + eetstoelen, dressoir; radiator 0.40x2.00m. Tel. 0344-652330.

Waaldijk 91 . 4214 LC Vuren (0183) 630 272 www.kivietdesign.nl geopend: di t/m za, vr koopavond

T.k. DE koffiezetapp. i.z.g.s. â&#x201A;Ź17,50. Tel. 06-10208290.

U XX   U X X

*URWH.HUNVWUDDW_%%:LMNHQ$DOEXUJ___ZZZNHHVGHYDDQQO_LQIR#NHHVGHYDDQQO

12


Woensdag 24 april 2013

A2 Koi beloond voor online adverteren 6BHI:G96B$@:G@9G>:A™ Bas van Heertum

van A2 Koi uit Kerkdriel heeft vrijdag de Zilveren Topaward 2013 van Marktplaats in ontvangst mogen nemen. De awards worden jaarlijks door Marktplaats Zakelijk toegekend aan ondernemers die hun zakelijk succes hebben vergroot door effectief online te adverteren. A2 Koi importeert en verhandelt Japanse Koi en levert tevens alle benodigdheden voor het houden van deze kostbare karpers. Door op slimme wijze online advertenties in te zitten, weten jaarlijks duizenden bezoekers hun weg naar de showroom in Kerkdriel te vinden. Naast een Zilveren award ontvangt A2 Koi 750 euro aan Admarkttegoed. Voor eigenaar Bas van Heertum is A2 Koi een uit de hand gelopen hobby. Naast de grote showroom en webwinkel is hij ook eigenaar van een goedlopend internetbedrijf. De kennis van e-commerce die hij hier heeft opgedaan, weet hij succesvol in te zetten voor A2 Koi.

High tea en workshop GDHHJB™ Mien Pien viert de lente met

een high tea gecombineerd met een creatieve workshop. Bij Pien schuiven de deelnemers aan aan lange, fleurige tafels tussen de appel- en perenbloesem. Mien heeft een crea-walhalla klaar staan, waar liefhebbers naar hartenlust kunnen scrappen of beginnen aan hun eigen Artbook. Zaterdagmiddag 4 mei speelt alles zich af in een boomgaard, zondagmiddag 12 mei op een bijzondere plek in Rossum. Voor info of reserveren: Facebook, 06-57330916, 06-23909568, of menpworkshop@gmail.com.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

13 business nieuws

Twee fotografen samen in één studio ķĞĩığĬĪĪĢĩš De twee Bommelse fotografen Levin den Boer en Arie Mastenbroek hebben samen een fotostudio geopend in Zaltbommel. “We vullen elkaar heel goed aan”, zeggen ze. Zowel Arie (53) als Levin (37) werkt regelmatig als freelance grafisch vormgever. “Een groot voordeel”, noemt Arie dat. “Want wij weten precies wat er met een foto gebeurt als je deze gebruikt voor bijvoorbeeld drukwerk. Daarkunnen we bij het leveren van de fotobestanden dan al rekening mee houden.” De studio richt zich op particulieren én bedrijven. Families laten er portretten maken. En die zijn tegenwoordig wel even wat anders dan de standaard familie-opstellingen uit voorgaande jaren. “Het voordeel van onze studio is dat hij gelijkvloers, op de begane grond en groot is”, vertelt Levin. “Zo kunnen familieleden die slecht ter been zijn of zelfs in de rolstoel zitten hier ook heel makkelijk komen. We hebben zelfs wel eens iemand met zijn scooter gefotografeerd. Als het moet, rijden we zo een kleine auto naar binnen voor een mooie foto.” Wie eens een leuke glamourreportage van zichzelf, een vriendengroep of de hele familie wil laten maken, kan ook bij het creatieve duo terecht. Levin heeft jarenlange ervaring als ‘rode-loper-fotograaf’, Arie is gespecialiseerd in modellenfotografie. Ze werken samen met een visagiste, die het plaatje helemaal compleet maakt. De zakelijke markt heeft de studio ook al gevonden. Detailfoto’s voor in een advertentiecampagne? Geen pro-

bleem. Foto’s van lekker eten of mooie producten voor in de brochure: de heren draaien hun hand er niet voor om. “Sommige mensen denken wel eens dat een professionele fotograaf onbetaalbaar is”, weten Arie en Levin. “En dan pakken ze zelf hun digitale camera, zetten hem op stand ‘automatisch’ en drukken op de knop. Maar dan vergeten ze toch echt dat er veel meer komt kijken bij een mooie foto.” Niet voor niets hebben ze allebei de

fotovakschool gevolgd en flink geïnvesteerd in professionele apparatuur. “Vroeger moest je voor een goeie foto een tijdje de doka in. Tegenwoordig zit er ook veel tijd in het nabewerken van de foto’s.” Met de tarieven valt het volgens de twee fotografen dan ook reuze mee. “Als ik een fotoshoot doe, betaalt de klant één prijs en krijgt hij na afloop alle digitale bestanden. Je hoeft dus niet per afdruk af te rekenen”, aldus Levin. De studio is alleen

™9ZilZZ7dbbZahZ[did\gV[Zc`jccZc]ZZaW^_odcYZg[didlZg`V[aZkZgZc#

Spaaractie voor voetballers

Gratis winkelen bij Jumbo

=:9:A™ Supermarktketen Hoogvliet bestaat dit voorjaar 45 jaar en wil de voetbal-

O6AI7DBB:A ™

jeugd in Hedel, Ammerzoden en verdere omgeving op een passende manier trakteren. In de periode van 24 april t/m 28 mei kan er bij het boodschappen doen gespaard worden voor gratis deelname aan een VoetbalTopper Masterclass. In deze periode verstrekt Hoogvliet een spaarzegel bij iedere 10,00 euro aan boodschappen en wekelijks bij diverse actieaanbiedingen. De spaarzegels kunnen op een spaarkaart geplakt worden, die met 45 zegels vol is. De masterclass wordt georganiseerd op zaterdag 15 juni. De jeugdige voetbaltoppers worden dan getraind door RKC-aanvoerder Ard van Peppen, zijn teamgenoot Robert Braber en Kevin Vink (jeugdtrainer bij Sparta, ex-speler RKC). Ook is er een heus voetbaldorp aanwezig waar de deelnemers hun talenten kunnen showen.

op afspraak geopend, want de heren hebben het nogal druk. Ze maken allebei veel bedrijfsreportages, nemen regelmatig freelance DTP-klussen aan. Levin is daarnaast de vaste fotograaf van Het Kontakt en als hij niet kan, gaat Arie voor hem op pad. Meer informatie staat op de websites van de twee.

q WWW.LDBPRODUCTION.NL q WWW.FOTOGRAFIE-ARIEMASTENBROEK.NL

COMPILATIEFOTO: LEVIN DEN BOER EN ARIE MASTENBROEK

Supermarkt Jumbo heeft de familie Van der Staay zaterdag blij gemaakt met één minuut gratis winkelen. Vijf andere klanten werden verrast met een boodschappenpakket vol producten van het Jumbo-huismerk. Dat waren de families Soltan, Andernach, Bijl, Den Otter en Van Setten. Laatstgenoemde winnaar kon niet bij de uitreiking zijn en staat daarom niet op de foto. De anderen werden ontvangen door bedrijfsleider Theo van Strien van Jumbo Zaltbommel. De winnaars vielen in de prijzen bij de vijftig-procent-kortingversactie. Bij inlevering van het verscouponnenboekje maakten deelnemers kans op een minuut gratis winkelen of een boodschappenpakket. In de laatste week kregen de klanten bovendien een gratis pak muffins cadeau als dank voor hun deelname.

Herberg Den Dijk wordt Eeterij Den Dijk C::G=:B:GI™ Vrijdag 26 april heropent

Herberg Den Dijk uit Nederhemert haar deuren, onder de nieuwe naam Eeterij Den Dijk. Jan en Aagje Vos hebben het restaurant overgenomen van Hanneke Dankloff en Jeroen van den Dungen. Eeterij Den Dijk gaat betaalbare menu’s serveren. “Een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht voor rond de 25 euro, zoveel mogelijk gemaakt van streekproducten”, kondigen Jan en Aagje Vos aan. Het paar ziet het helemaal zitten met Eeterij Den Dijk, mede vanwege de gunstige ligging aan de dode arm van de Maas, bij het toeristische veer van Nederhemert Noord naar Nederhemert Zuid, aan een knooppunt van diverse fietsroutes, en aan het Pelgrimspad. Eeterij Den Dijk is geopend van dinsdag tot en met zondag.

q WWW.EETERIJDENDIJK.NL Ondernemers en de WaardsePas Ondernemers Vereniging Maasdriel, Ondernemend Ammerzoden, Steunpunt Welzijn Bommelerwaard en BrabantZorg hebben de WaardsePas bedacht. Pashouders krijgen voor 20,00 euro per jaar voordelig toegang tot verschillende maatschappelijk verantwoorde activiteiten in de Bommelerwaard. Daarnaast biedt de pas elk kwartaal voordelen bij diverse participanten in de Bommelerwaard die zich hebben aangesloten bij de WaardsePas. Vanaf het derde kwartaal 2013 gaan de voordelen in en is de pas bruikbaar voor de pashouders. Alle detaillisten krijgen deze week een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over dit initiatief, die wordt gehouden op 28 mei vanaf 18:00 uur in Het Zonnelied in Ammerzoden. Wie per ongeluk geen uitnodiging heeft ontvangen en toch interesse heeft kan zich aanmelden via info@waardsepas.nl.

7DBB:A:GL66G9™

™7^_=dd\ka^Zi^c=ZYZa`jccZc`^cYZgZcheVgZckddgZZckdZiWVabVhiZgXaVhh#

™K^_[kVcYZoZhl^ccVVghedhZgZchVbZcbZiYZWZYg^_[haZ^YZg#

Orangerie verhuist naar de Markt

Pianoles voor jonge kinderen

Demonstratie Weberbarbecue bij Gamma

KvK onderzoekt huisvestingswensen

O6AI7DBB:A™ Orangerie Bloemwerken gaat verhuizen van de Gamerschestraat naar Markt 3. In dit pand zat tot voor kort kindercadeauwinkel Eksklusief. Orangerie opent op 1 mei voor het eerst de deuren op de nieuwe locatie. Op zaterdag 4 mei is iedereen de hele dag (9:00-17:00 uur) welkom om het nieuwe pand te komen bekijken onder het genot van een hapje en drankje. De hele maand mei geldt een openingsaanbieding.

66AHI™ Wetenschappelijk is bewezen dat

O6AI7DBB:A™ Gamma Zaltbommel houdt zaterdag 27 april een Weber-barbecuedemonstratie met Albert Heijn-producten door een Weber-kok. Uiteraard mag er geproefd worden. Ook is automobielclub Le Patron aanwezig met een stuk of tien heuse sportauto’s gebouwd van een Deux Chevaux, beter bekend als ‘lelijk eendje’. Tegen een kleine vergoeding (opbrengst voor Kika) kunnen liefhebbers meerijden of een lekker muziekje aanvragen in de oldtimer Citroën. Bezoekers krijgen ook een gratis dagblad.

G>K>:G:CA6C9™Kamer van Koophandel

q WWW.ORANGERIEBLOEMWERKEN.NL

kinderen die op jonge leeftijd leren musiceren daar in het latere leven veel profijt van hebben. Bij pianospelen leer je de linker- en rechterhand afzonderlijk van elkaar verschillende bewegingen te laten maken. Hoe jonger je dat leert, hoe makkerijker het gaat. Mieke Morgenstern begeleidt graag jonge leerlingen. Ze woont in Aalst aan de Maasdijk 5 en geeft ook les in Giessenburg. Haar telefoonnummers voor nadere informatie: 0418553248 of 06-12350452.

Midden-Nederland doet momenteel onderzoek naar de huisvestingswensen van alle ondernemers in de regio Rivierenland. Al meer dan tweeduizend bedrijven hebben de afgelopen weken een vragenlijst ingevuld. Bedrijven die nog niet hebben gereageerd op de uitnodiging van de KvK ontvangen deze week een herinneringsbrief. De resultaten van het onderzoek komen op de website te staan.

q WWW.KVK.NL/BEDRIJFSHUISVESTING


NIEUW BIJ ACTION:

DE ZIPPER ARMBAND

PROGARDEN

100% KATOEN

3.05 METER

kunststof wit of antraciet 43x45x50 cm handig in huis of tuin!

maten XS-XL

veiligheidsnet tüv-gekeurd

LOUNGE BROEK diverse prints

4.95

DIVERSE

essentiële oliën 20 wax strips en 4 doekjes

met houder, mobiel drinkstation, waterbestendig speelgoed of speelbal set/2

WAX STRIPS voor het gelaat

20 STRIPS Elders 5.99 8.99

BIOGRAFIE

STEVE JOBS 720 pagina´s

1.69

deze veel besproken biografie is de perfecte vakantietip!

PR IJ S DOO

3.99

Elders 8.95 9.49

VEET READY-TO-USE

MEGA TRAMPOLINE inclusief

HONDEN ACCESSOIRES hondenpoepzakjes

UITZOE K E N

BASIC

!

HEREN T-SHIRT 100% katoen

0.78

zwart of wit maten S-XL

O P=O P Elders 179.99 249.99

TIENER/DAMES

99.95

CAPRI LEGGING diverse kleuren maten XXS-XL

meisjes CAPRI LEGGING diverse kleuren maten 92-176

1.79

ALOI

2.99

ALOË VERA DRINK 1,5 liter

RBR A AK!

Elders 9.99 15.00

ROWENA

TAFEL KLEED diverse designs

4.95

polyester rond Ø160 cm of rechthoekig 140x180 cm

WICKER PLACEMAT XL: 50x35 cm

0.89

AMMERZODEN ‡ +aaUstUaat a ARKEL ‡ VOiHtsNadH 003E BO;TEL ‡ Van +oUnstUaat 18 BREDA ‡ TUamsingHO 

Elders 3.95 4.99

KIDS CREATIVE

1.99

PLAKKAAT VERF diverse kleuren topkwaliteit 250 ml

3.59

Creall BOETSEER KLEI 500 gram

0.99

DEN BOSC+ I ‡ WC +Ht WiHOsHm DEN BOSC+ II ‡ MgU. Van RoosmaOHnSOHin 1 +AAREN ‡ DUiHhoHYHn 8 KAATS+EUVEL ‡ +oofdstUaat 

O O IS T E M A A K J E M C A DE AU! G M O E D E R DA

0.69

flesje ALOË VERA DRINK 500 ml

0.59

BLOEMEN

BOLLEN MAND hart of two-tone

1.39

grey washed wilgenteen 28x22 cm

BOLLEN MAND 35x28 cm

3.99

OOSTER+OUT ‡ AUHndshof 3 SC+IJNDEL ‡ BoschZHg 2a SINT OEDENRODE ‡ +HUtog +HndUiNstUaat 1 TILBURG I ‡ TUouZOaan 1-2

2.99 TILBURG II ‡ D.J. JittastUaat 8 WAALWIJK ‡ IUHnHstUaat 2a ZALTBOMMEL ‡ KOiSSHUstUaat -11

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 21-04-2013 t/m za. 27-04-2013 in Nederlandse filialen.

BALKON TAFEL inklapbaar

D Q ' © UD J H Y W G L W P R PH Q


Woensdag 24 april 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

15 accent

WWW.HETKONTAKT.NL

Interview

Marianne Grandia

Een diepere relatie met God Henk Poelakker, vanwege kanker worstelend met zijn emoties, interviewt bekende streekgenoten over hun gevoelens.

‘Pesters sloten me buiten en beschadigden mijn ziel’ Het maakte me bang toen ik bedacht dat ook God me wel eens zou kunnen verlaten. Maar in plaats daarvan kreeg ik kracht om door te gaan en leerde ik dat ik van Gods genade mocht leven. Mijn religie van vroeger maakte langzaam plaats voor een diepere relatie met God. Na verloop van tijd vond ik een nieuwe echtgenoot, mocht ik het podium van de kerk betreden en werd ik wie ik mag zijn. Met vallen en opstaan welteverstaan, want als je zoals ik met een burn out te maken krijgt en je aan jezelf gaat vragen wie je bent als je werk wegvalt – waar ik vroeger mijn identiteit uit haalde – en wat je nog betekent voor God, dan geeft dat een gevoel van machteloosheid. Ik mocht ontdekken dat Gods liefde onvoorwaardelijk was en niet afhankelijk is van wat ik deed of niet deed.”

Dan voel je je dus blij? “Ja, je voelt je juist dan blij. Genade geeft vreugde, want ondanks de fouten die ik maak, weet ik me geliefd door God. Het werk dat ik voor Selah (deze stichting heeft als doel de liefde die God geeft door te geven aan vrouwen die steun, toerusting en bemoediging nodig hebben, red.) doe maakt me blij. Blij ben ook ik met de grote belangstelling voor mijn boeken, waarbij ik oppas om niet té trots te worden. Ik wil niet naast mijn schoenen lopen, ik wil niet dat mensen tegen me op gaan kijken.” Ben je ook wel eens boos? “Ik ben van nature een opgewekt persoon, maar toch kan ik boos zijn. Eerst dacht ik dat dit niet mocht, maar naar mate ik ouder werd, ontdekte ik dat boosheid een rechtvaardige reactie op onrecht is en helaas is dat onrecht er nog altijd in de wereld. Als kind heb ik moeten ervaren hoe erg het is om gepest te worden en hoe de onmacht dan toeslaat. Het gezin waarin ik opgroeide mag ik als veilig bestempelen, maar daarbuiten was de boze wereld. Pesters vonden me te dik, sloten me buiten, ook vanwege mijn reformatorische achtergrond en beschadigden mijn ziel. Het maakte me boos, teleurgesteld en verdrietig tegelijk. Gelukkig krabbelde ik na mijn middelbare school weer op en tot op de dag van vandaag verbaas ik me over mijn huidige activiteiten. Mijn debuutroman ‘Witter dan sneeuw’ zit vol met persoonlijke accenten: hoe komt het toch dat een mens foute keuzes maakt, hoe kun je er zijn voor anderen, hoe kom je tot onnavolgbare liefde? Ik hoop dat de lezer zich herkent en dat hij of zij aangemoedigd wordt om eerlijk in de spiegel naar zichzelf te kijken om ook op zoek te gaan naar de liefde van God.”

™BVg^VccZ<gVcY^V/È>`WZckVccVijgZZZcde\ZlZ`ieZghddc#É

FOTO: TEUS ADMIRAAL

door Henk Poelakker ID-kaart Naam: Marianne Grandia Beroep: klom van kassamedewerkster naar management-assistent Kenmerken: Voelt zich aangeraakt door God; Gaf haar kantoorbaan op om meer tijd te hebben voor Selah, vertaalt boeken, schrijft romans, werkt voor het blad Eva; Biedt Bijbelse principes aan vrouwen die steun nodig hebben; Kiest onvoorwaardelijk voor God Prijs: Ook haar tweede boek (‘Lenteregen’) ontving de Publieksprijs Christelijk Boek.

Dit keer leg ik de vier B’s (bang, boos, blij en bedroefd) voor aan de in Woudrichem woonachtige Marianne Grandia (1965). Zij is inmiddels een veel gelezen schrijfster van christelijke boeken, ze verzorgt lezingen en ze is actief voor stichting Selah.

Je bent een drukbezette dame? “Ik ben inderdaad op veel fronten in de running, maar dat past ook wel bij me. Bovendien is het mijn grote verlangen om iets te mogen weerspiegelen van de genade en liefde van God en dus grijp ik daar zo veel mogelijk kansen voor aan. Vroeger was ik hier nog niet zo mee bezig; mijn toekomst leek in de puberjaren vast te liggen. Na de mavo de schriftelijke havo, werken bij een slijterij en daarna bij de Gereformeerde Zendingsbond, verkering, verloven, trouwen en kinderen krijgen. Mijn drie zussen en twee broers gaven mij dat scenario als voorbeeld en ik volgde dat prompt op. Het liep enigszins anders, want mijn huwelijk, ik trouwde op mijn negentiende, was ondanks de twee fantastische kinderen geen succesverhaal. Vanuit mijn reformatorische opvoeding was scheiden not done, maar toch is het huwelijk gestrand. Ik heb daar lang mee geworsteld, maar hield me op de been met de gedachte dat God de zonde dan wel haat, maar de zondaar liefheeft.” Was je toen bang? “Door de scheiding verloor ik veel mensen om me heen.

En bedroefd? “Het mag duidelijk zijn dat mijn schooltijd een verdrietige periode is geweest. Echte vriendinnen had ik destijds maar heel weinig en achteraf bezien had ik met name moeite met het zijn tussen de meiden. Opmerkelijk, omdat ik juist nu bij Selah voornamelijk met vrouwen te maken heb en echt liefde voor hen voel. Ook de scheiding heeft ons verdriet gedaan en veel tranen gekost. Treurig kan ik worden over het feit dat te veel menselijke keuzes leiden tot een onrechtvaardige wereld. De waarom-vraag komt bij het zien van armoede iedere keer weer naar boven en heel vaak moet ik erkennen dat niet God dit wil, maar dat wij mensen die oneerlijke verdeling van kennis, macht en welvaart in stand houden. Ik kom bijvoorbeeld in Moldavië en daar barst mijn hart zo ongeveer van boosheid, angst en verdriet uiteen als je de ongelijkheid ziet. De hulp die je daar als mens kunt bieden is minimaal, maar ieder mens die je helpt is er eentje. Merkwaardig is vervolgens de boosheid op mezelf als ik weer terug in Nederland ben en in de supermarkt de welvaart ervaar in de vorm van het moeilijk kunnen kiezen tussen bijvoorbeeld meerdere soorten pasta’s.” Maar je lacht gelukkig ook vaak? “Ik ben in de loop der jaren gaan inzien dat God een bijzondere vorm van humor heeft. Het is opvallend dat hij mensen als Mozes en David, niet de braafste jongetjes van de klas, uitkiest om voor Hem te gaan ‘werken’. Kijk naar mezelf: hoe bijzonder is het dat juist ik, met mijn rugzak vol pijn, schrammen en deuken nu mensen mag helpen die eenzaam en beschadigd zijn.” Ik sprak met een door God aangeraakte vrouw die samen met haar tweede man verantwoordelijkheid draagt over vier kinderen. Het meisje dat vroeger niet in de spiegel durfde te kijken omdat ze bang was dat ze zou zien wat klasgenootjes haar toewensten, is uitgegroeid tot een bijzondere vrouw die wekelijks een podium beklimt om mensen op te beuren.

‘Ik ben gaan inzien dat God een bijzondere vorm van humor heeft’


algemeen

Woensdag 24 april 2013

16

.,A65+/,0+*,5;9((3

Natus: een goed begin voor baby en ouders Een goed begin van een nieuw mensenleven. Daar is alle zorg van Natus op gericht: kraamzorg, borstvoedingsadvies en baby- en zwangerschapsmassage. Een goede start begint al voor de bevalling. Bij Natus worden ouders in spe geĂŻnformeerd over de voordelen van borstvoeding. Tijdens en ook na de kraamweek kan een beroep worden gedaan op twee lactatiekundigen die bij Natus werken.

Kraamzorg

Kraamzorg Natus streeft ernaar dat de kraamverzorgende bij de bevalling aanwezig is, ook als die poliklinisch in het ziekenhuis plaatsvindt. De kraamverzorgende gaat daarna mee naar huis. Ook als het midden in de nacht is. Zijn er complicaties, dan mogen de prille ouders kiezen of de kraamverzorgende in het ziekenhuis blijft of niet. Hennie van Ballegooijen, oprichtster van Natus: â&#x20AC;&#x153;Met het ziekenhuis in Den Bosch hebben we hierover goede afspraken, in Tiel zijn we er druk mee bezig.â&#x20AC;? In vaktermen: Natus werkt aan ontschotting en ketenzorg. Hennie is ook ĂŠĂŠn van de vier oprichters van Bommelerwaard Bevalt, inmiddels uitgebreid tot vijftien disciplines. Belangrijkste doel is dat mensen overal dezelfde uitleg krijgen. Thuis blijft de kraamhulp zoveel mogelijk op de achtergrond. â&#x20AC;&#x153;Het belangrijkste is dat de kraamvrouw zich veilig en op haar gemak voelt. Daarvoor moet de kraamverzorgende de kraamvrouw goed aanvoelen. Daar trainen we onze mensen op tijdens de opleiding, die we zelf verzorgen samen met ROC Eindhoven.â&#x20AC;?

ToĆ&#x152;enlaan 41 Ϲϯώϴ > ZK^^hD

Natus biedt: Íť

<Ć&#x152;aaĹľÇ&#x152;Ĺ˝Ć&#x152;Ĺ?

Tel:

0418 66 13 07

Íť

>aÄ?taĆ&#x;e Ä?ŽŜsuĹŻtaĹśÄ?Ç&#x2021;

E-mail:

info@natus.nl

Íť

Ç aĹśĹ?eĆ&#x152;sÄ?Ĺ&#x161;aĆ&#x2030;sͲ & abÇ&#x2021;ĹľassaĹ?e

Website: www.natus.nl

Íť

Dažžae NatĹ&#x161;ieĹŹ bĹ˝Ć&#x152;stÇ&#x20AC;Ĺ˝ediĹśĹ?sÇ iŜŏeĹŻ

Kwaliteit Dat de zorg aan hoge eisen voldoet, blijkt uit de resultaten van enquĂŞtes die zorgverzekeraars houden. Natus haalt

daarbij steevast een rapportcijfer boven de 9. Natus is in het bezit van het WHO/Unicef-certificaat voor borstvoeding. Op het gebied van de kraamzorg is de kwaliteit gewaarborgd door het HKZ-certificaat. Een organisatie met dit keurmerk werkt voortdurend aan verbeteringen en stelt de klant centraal. â&#x20AC;&#x2DC;De klantâ&#x20AC;&#x2122;, dat is voor Natus het hele gezin, maar vooral de nieuwgeborene. â&#x20AC;&#x153;Ik noem mezelf wel eens de advocaat van de baby, want die kan immers zelf niet pratenâ&#x20AC;?, zegt Hennie. â&#x20AC;&#x153;Wij pleiten ervoor dat ouders de baby zoveel mogelijk bij zich houden, met veel huid-op-huidcontact. Neem alsjeblieft de tijd om te ervaren wat voor kindje je hebt gekregen.â&#x20AC;? Het kantoor en de borstvoedingswinkel van Natus Kraamzorg is gevestigd aan de Torenlaan 41 in Rossum en 24 uur per dag telefonisch bereikbaar via 0418-661307. Meer informatie is te vinden op de website: www.natus.nl FOTO: LEVIN DEN BOER

Het adres voor alles op natuurlijke basis zoals voeding verzorging supplementen en nog veel meer .HTLYZJOLZ[YHH[(7AHS[IVTTLS ,THPS!PUMV']P[HJVYHUS>LIZP[L!^^^]P[HJVYHUS ;LS!

Podotherapie houdt u in beweging! Oliestraat 22a | 5301 BB Zaltbommel | T. 0418 - 516646 Herman Kuijkstraat 19 | 4191 AH Geldermalsen | T. 0345 - 581507 Lid NVvP, NVvSP en geregistreerd in het Kwaliteitsregister

www.podotherapietoonen-bentink.nl

TE KOOP AANGEBODEN

Regionaal nieuws? www.hetkontakt.nl

â&#x153;&#x201A;

T.k. caravan Beyerland bj.1997, 390 sprinter incl. Dorema voort./luifel/zijwanden en erker, l.beuken int. event. m. invent. vr.pr. â&#x201A;Ź2950,-. Tel. 06-50670817.

Gratis adverteren is mogelijk in Het Kontakt.

Er zijn echter wel enkele spelregels aan verbonden: 1. Alleen voor particulieren zonder 4. Geen personeel gevraagd of winstoogmerk. aangeboden. 2. Geen koop/verkoop of huur/verhuur 5. Geen familieberichten. van onroerende goederen. 6. Geen partijverkoop. 3. Geen koop/verkoop van dieren.

T.k. diaprojector m. tafel en scherm a.nw â&#x201A;Ź150,-. Tel. 0347-372588.

Bij een groot aanbod van Kontaktjes kan het voorkomen dat uw gratis advertentie niet in dezelfde week geplaatst kan worden. Wilt u er zeker van zijn dat dit wel gebeurt, sluit dan een volledig ingevuld overschrijvingsformulier van uw bank of giro ter waarde van â&#x201A;Ź 2,50 bij. Geen muntstukken opsturen s.v.p. Ook contante betaling aan de balie van onze kantoren in Goudriaan en Leerdam is mogelijk.

T.k. div. megabloks vanaf â&#x201A;Ź2,50; fisher price trommel m. geluid â&#x201A;Ź4,-; stapeltoren kleuren â&#x201A;Ź1,-; auto cars tafel m. 2 st. wit â&#x201A;Ź20,-. Tel. 0633102637.-

T.k. dmsfiets z.g.a.n. Altra, 21 versn. â&#x201A;Ź160,-; dms- en hrn regenpak â&#x201A;Ź10,- p.s. Tel. 0347-371254. T.k. fietsendrager Twinnyload i.g.s. â&#x201A;Ź50,-. Tel. 0418674722. T.k. fruit kruiwgn â&#x201A;Ź65,-; elek. grasmaaier 40cmB â&#x201A;Ź25,-; rugspuit 15l RVS â&#x201A;Ź55,-; kanon v. kersenboomgaard â&#x201A;Ź35,-; zonnescherm 1.50cm oranje â&#x201A;Ź60,-; box in hoogte verst.b. â&#x201A;Ź20,-. Tel. 0418662143. T.k. VW bus 17-12-70. Tel. 06-53652699.

T.k. gevr. oude bakfiets/ bromfiets m. of zndr motor. Tel. 0418-581540. T.k. hondenbench opvouwb. 107x71x77cm â&#x201A;Ź30,-. Tel. 0345-574986. T.k. hooiruif nw gegalv. m. spijlen v. paard pony, v. op de muur of rvs v. schapen of geiten; dzn m. spullen van alles. Tel. 0344-602038 tsn 12.00-13.30 u. T.k. tuinhuis berging i.g.s.; hobbytafel â&#x201A;Ź25,-; 2 ramen â&#x201A;Ź20,-; bui-deur â&#x201A;Ź70,-; oud gereedschap en tuingereedschap. Tel. 0416-696157.

T.k. mc. cormich 320 m. hef gerest. nwe rad. bndn, bedrading, verl. enz. Tel. 0653893678. T.k. rijplaten en onderd. van Ford Dexta. Tel. 0418642763. T.k. rollator inkl.b. m. mand, dienbl + stokhouder, i.g.s. â&#x201A;Ź27,50. Tel. 06-22810520. T.k. Suzuki alto 1.0 autom. rood bj. 28-10-1999, apk tot 21-03-2014 vr.pr. â&#x201A;Ź1375,-. Tel. 06-51401048. T.k. Twinnyload + 1 ANWB fietsendrager v. 3 fietsen. Tel. 06-27210285.

kroningsaanbieding! Damesslippers

Mijn tekst luidt:

diverse modellen 36 t/m 42 van 39,95

Kontaktjes Bommelerwaard Stuur deze bon in een voldoende gefrankeerde envelop naar: Het Kontakt, Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Uiterste inlevertijd: maandag 12.00 uur.

â&#x153;&#x201A;

voor

25,-

geldig vanaf 24 april, zolang voorraad strekt

Telefonische opgaven kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.


Woensdag 24 april 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

17 vrije tijd

Bommelerwaard viert dinsdag Kroningsdag UITagenda Weten wat er in jouw regio te doen is? Ga voor de actuele UITtips naar: www.hetkontakt.nl.

ğĬĪĪĢĩĢįĴĞĞįġ š De dorpen in de Bommelerwaard hebben voor Koninginnedag, dinsdag 30 april, weer mooie programma’s opgesteld. Alleen in Heerewaarden is besloten het feest op zaterdag 27 april te vieren. Koninginnedag is dit jaar ook de Kroningsdag van Willem-Alexander. “Dit bijzondere heugelijke moment zal u die dag dan ook niet op tv willen missen”, laat Sichting Festiviteiten Comité Heerewaarden weten. “Daarom is na goed overleg besloten iedereen daartoe de kans te bieden en de Oranje

festiviteiten dit jaar op de verjaardag van prins Willem-Alexander op zaterdag 27 april te laten plaatsvinden.” De activiteiten in Heerewaarden zijn dit jaar extra feestelijk omdat ze samenvallen met de jaarlijkse Snuffelmarkt van de hervormde kerk. De overige oranjeverenigingen in de Bommelerwaard hebben activiteiten gepland staan voor dinsdag 30 april. Wel hebben ze vrijwel allemaal televisies met grote schermen staan, waarop de activiteiten in Amsterdam goed te volgen zijn. Om 10:00 uur is er

op televisie een speciale uitzending waarin Koningin Beatrix afstand doet van de troon. Dat gebeurt in de Mozeszaal van het Koninklijk Paleis. Ze ondertekent de Akte van Abdicatie, die wordt voorgelezen door de directeur van het Kabinet der Koningin. Hier zijn de leden van de koninklijke familie bij aanwezig, evenals de minsters en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer. Balkonscène Om 10:30 uur komen de nieuwe koning Willem-Alexander, koningin

Máxima en prinses naar het balkon van het paleis. Willem-Alexander en Beatrix houden daar een korte toespraak. Daarna komen ook de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane op het balkon. De balkonscène duurt zo’n twintig minuten. Om 14:00 vertrekt de Koning met zijn gevolg naar de Nieuw Kerk voor de beediging en inhuldiging. Ook dit onderdeel van de dag wordt rechtstreeks uitgezonden op televisie en is dus op de vele feestlocaties in de Bommelerwaard te volgen.

Alle kinderen van de basisscholen in de gemeente Zaltbommel krijgen deze week deze mok ter herinnering aan de troonswisseling. FOTO: LEVIN DEN BOER

vrijdag 3 mei 20:15 Poorterij samen met Mikwe

Saskia Goldschmidt met ‘Verplicht Gelukkig’

Nieuws VRIJDAG OP WWW.HETKONTAKT.NL

> Lintjesregen in Maasdriel en Zaltbommel

Sportnieuws IN HET WEEKEND OP WWW.HETKONTAKT.NL

> Sportberichten uit Maasdriel en Zaltbommel

Vacaturebank Check de laatste vacatures op www.hetkontakt.nl

Junior verkoopmedewerker Metaalvoorbewerker

Mijn nieuws Altijd zelf redacteur willen worden? Plaats je eigen nieuws op onze site en deel het op social media als Facebook en Twitter.

Juda Hak (11 jaar) wint gedichtenwedstrijd ķĞĩığĬĪĪĢĩ š De elfjarige Juda Hak van de Juliana van Stolbergschool uit Poederoijen heeft de gedichtenwedstrijd van het 4 mei Comité Zaltbommel gewonnen. Het gedicht van Juda maakte op de jury de meeste indruk om ‘hij zich goed aan het thema hield, het was mooi van opbouw en het is een gedicht dat uitnodigt nog eens herlezen te worden.

VOLG ONS OP TWITTER: @RVoetbal

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

Acht gedichten In totaal zijn acht gedichten geselecteerd, die bij de herdenkingen in de dorpen en de stad worden voorgedragen. De bekroonde leerlingen zijn: Amber van Bruchem van De Bron in Bruchem, Noëlle Jansen van de School met de Bijbel in Gameren, Koen en Jesper van School met de Bijbel De Burcht in Aalst, Britt van Boggelen van De Wegwijzer in Nederhemert, Peter Kerkhoff van De Regenboog in Nieuwaal, Henri Baan van de School met de Bijbel in Zuilichem, Laura Gerits van de Franciscusschool in Zaltbommel,

Nathan Hamers van de Spelwert in Zaltbommel en Emma Berends van de Fonkelsteen in Zaltbommel. Laura Gerits is de winnaar geworden de kern Zaltbommel. Drie eervolle vermeldingen gingen naar Jan Martijn Lobrecht van de School met de Bijbel in Zuilichem en drie leerlingen van de Spelwert in Zaltbommel: Ilse de Jong, Karlijn Peters en Anne Claessens. Vrijheid spreek je af Voor de wedstrijd waren 49 gedichten ingestuurd. De jury bestond uit Afke Boezewinkel, Paul van den Bossche en Dick van Gameren. Volgens de jury was het een ‘hele klus’ om één winnaar te kiezen. De inzendingen waren heel divers; van dichtend naar echt rijmend tot zelfs verhalend en dat allemaal wel of niet gericht op het thema ‘vrijheid spreek je af’ of ‘vrijheid geef je door’. Winnaar Juda Hak kreeg een vulpen met inscriptie. Alle winnaars vernoemd in het juryrapport en de kinderen met een eervolle vermelding krijgen het boek ‘Het Achterhuis’ van Anne Frank.

OV Rossum pakt flink uit met tv’s

Expositie in gemeentekantoor

įĬİİIJĪš Oranjevereniging Rossum viert op Koninginnedag niet alleen flink feest, maar deelt ook nog eens drie grootbeeld televisies uit. Hoymans Hifi en Telecom heeft maar liefst drie Philips Full HD led beeldschermen van 46 inch (117 centimeter) beschikbaar gesteld. Een gratis verloting is om 10:00 uur, twee verlotingen waarbij lootjes gekocht moeten worden zijn om 15:30 en 18:00 uur. Het Koninginnedagprogramma speelt zich af in de tent op het trapveldje aan de Maasdijk. De troonswisseling is te volgen op grote schermen.

ķĞĩığĬĪĪĢĩš De kunstenaars van Atelier ‘n Bont Palet van Dagcentrum De Harmonika hebben zich laten inspireren door de troonswisseling, het koningshuis en de rituelen daarom heen. Zij hebben hun gedachten op het witte doek gezet. De schilderijen worden momenteel tentoongesteld in de publiekshal van het gemeentekantoor aan de Hogeweg. Burgemeester Albert van den Bosch heeft vorige week de officiële opening verricht. Belangstellenden kunnen de werken bewonderen tijdens de openingsuren van het gemeentekantoor.

Torentuin is nu een officiële stichting Vijf ‘TorenTuiners’ van het eerste uur hebben maandag Stichting De TorenTuin opgericht om serieus werk te gaan maken van de aanleg en beheer van de toekomstige TorenTuin. Die tuin komt in de binnenstad, op een braakliggend terrein waar in de toekomst woningbouw moet komen. Het stuk grond staat ook wel bekend als de Agnietentuin. De werkgroepen ‘moes-, bloem- en pluktuin’ en ‘natuurlijk spelen’ zijn aan de slag om de plannen verder uit te werken. Gemeente Zaltbommel steunt het initiatief. De initiatiefnemers staan op de Kroningsdag, dinsdag 30 april, van 10:00 tot 13:30 uur met een kraam op de markt in Zaltbommel.

O6AI7DBB:A™

q HTTP://WWW.FACEBOOK.COM/TORENTUIN


Woensdag 24 april 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

zondag 28 april

AALST Herst. Herv. Gem. 11.30 uur ds. M. van Sligtenhorst, 18.30 uur kand. L. Treur. Herv. Gem. 09.30 uur ds. J.P. Kromhout v.d. Meer, 18.30 uur ds. K. Groenendijk. ALEM H. Hubertus 09.30 uur Eucharistieviering, past. B. Bus (zaterdag 27 april). AMMERZODEN Verpleeghuis Het Zonnelied 14.30 uur A.W.W. de Ruiter, Protestantse viering.

KERKWIJK Herv. Gem. PKN Kerkwijk/Delwijnen/Nederhemert 09.30 uur ds. H. Roseboom, 18.30 uur ds. L. van Rees.

WWW.HETKONTAKT.NL

service

Kerkdiensten Bommelerwaard

POEDEROIJEN Herv. Gem. Poederoijen en Loevestein 09.30 uur ds. C.H. Bijl, 18.30 uur dr. J. van Eck. ROSSUM Prot. Gem. Rossum-Hurwenen 10.00 uur mw M. v.d. Linde.

VELDDRIEL Parochie H. Martinus 19.00 uur Eucharistieviering, pr. J. Verhoeven BRAKEL (zaterdag 27 april). 19.00 uur 25-jrg Herv. Gem. a.h. Marktplein 09.30 uur ds. C.G. Geluk, 18.30 uur ds. N. huwelijksviering, pr. Jo Verhoeven (maandag 29 april). Noorlander. WELL BRUCHEM Ned. Herv. Gem. te Well/AmmerHerv. Gem. PKN 09.30 uur ds. L. van Rees, 18.30 uur ds. P. Koeman. zoden 10.00 uur ds. L.M. Aangeenbrug. GAMEREN Herst. Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. A.C. Rijken (Gambora). Herv. Gem. 09.30 uur ds. H. Harkema, 18.30 uur ds. H. Westerhout. GELDERMALSEN Vrije Evang. Gem. de Ark (MBO Helicon) 10.00 uur E. Brinkman. HEDEL Herv. Gem. 09.30 uur ds. J.J. Mulder, 18.30 uur kand. R.J. Jansen. R.K. Kerk H. Willibrordus 11.00 uur Woord- en Communieviering, Jos Vriesema.

18 vrije tijd

ZALTBOMMEL Evang. Gem. Bommelerwaard (Toermalijn, Wielkamp 1) 10.00 uur Rob Hondsmerk. Geref. Kerk Vrijgem. 10.00 en 16.30 uur ds. R. Sietsma. Herv. Gem. Sint-Maarten PKN 10.00 uur ds. A. Boezewinkel (gez. dienst). PKN Het Anker 10.00 uur ds. A. Boezewinkel. R.K. St. Martinus Parochie 11.00 uur Eucharistieviering, past. B. Bus. 14.30 uur seniorenviering, 19.00 uur rozenkransgebed (woensdag 1 mei). Volle Evangelie Gem. De Kandelaar (sportcomplex Cambium, Courtine 4) 10.00 uur br. St. v.’t Slot.

HEEREWAARDEN Herv. Gem. 10.00 uur ds. J. Klinkhamer.

ZUILICHEM Geref. Kerk Gameren/Zuillichem 09.30 uur ds. W. van Herwijnen, 18.30 uur mw. A. Muis. Herv. Gem. KERKDRIEL 09.30 uur ds. B. van Werven, 18.30 Prot. Gem. 10.00 uur ds. M. Baan. St. Martinus Parochie 08.00 uur Eu- uur dienst. charistieviering, A.L.M. Hurkmans (zaterdag 27 april). 11.00 uur Eucharistieviering, past. S. Schevers.

AALST 30 APRIL

Dresscode = Oranje.

7:00 Bombarieoptocht

BRUCHEM 30 APRIL

7:45 Bombarieontbijt

14:00 Live op groot scherm bij ‘t CAF: inhuldiging Koning Willem Alexander. Om 15:30 uur proosten op de nieuwe Koning. Vanaf 16:00 uur Karaoke. Van 17:00 tot 21:00 uur BBQueen.

11:28 Symbolisch planten Koningsboom aan het eind van de parkeerplaats dorpshuis hoek E.P. van Ooijenstraat. 11:29 Oplaten ballonnen.

GAMEREN 30 APRIL

11:30 Aubade m.m.v. de schooljeugd getooid met feesthoedjes en vlaggetjes en Fanfare Prins Hendrik.

7:00 Reveille door Rijvereniging Bommelerwaard en muziekvereniging Juliana samen met dorpsomroepers. In Gameren én Nieuwaal.

13:30 Speelland in de sporthal. Met o.a. een speciaal discospringkussen compleet met lichteffecten en muziek. Vanaf 14:00 uur is de inhuldiging van Koning WillemAlexander live te volgen via een beamer in de kantine.

11:00-17:30 Kinderbraderie in De Hoef. 15:00 uur Ballon oplaten ter ere van Koning Willem Alexander. 15:00-23:00 Feest met D.J.

achter het Gelre’s End. Met o.a. de frikadelleneetwedstrijd, springkussen, oplaten ballonnen, koekhappen en een klimwand. M.m.v. DJ Mitch. 14:00 Bingo in Seniorenhof De Munt. HEEREWAARDEN 27 APRIL

12:30 Start optocht versierde fietsen vanaf he dorpshuis. M.m.v. Drumband Con Spirito. 12:45 Officiële opening met toespraak en prijsuitreiking van de beste Koning Beatrix, Willem Alexander en Maxima ‘look a likes’ Aansluitend ballonnen oplaten. 13:00 Start Snuffelmarkt en Kindervrijmarkt met o.a. optredens van de Zumba dansgroepen van Tatjana Masch-

oud op het voetbalveld. Ook schminkers aanwezig. 12:00 uur Voorstelling Sjaak de Piraat met aansluitend fotosessie waar kinderen met Pablo de Papegaai op de foto kunnen. Ook om 13:30 en 14:30 uur. De inhuldiging van Koning Willem-Alexander is in de kantine live op televisie te volgen. KERKWIJK 30 APRIL

11:00 Bomarie (met onthulling van de Koningsbomen) op de fiets vanuit Delwijnen, Kerkwijk en Bruchem naar het sportterrein van VV Kerkwijk. Thema ‘Ruitevaart’, georganiseerd door Oranjevereniging Kerkwijk, Bruchem, Delwijnen. 11:30 Aubade met muziekkorps en ballonnen oplaten.

15:30 Start Fietspuzzeltocht. 18:30 Pruisuitreiking fietspuzzeltocht en naborrelen in de foyer van het dorpshuis. ALEM 30 APRIL

meer service online op www.hetkontakt.nl

8:30 Inschrijven kinderen voor de optocht op het terras van Het Hart van Alem.

Fotowedstrijd ter ere van de troonswisseling

9:00 Vlag hijsen bij het Pannenmuseum door burgemeester Gerd Prick met aubade door Fanfare Alem. Aansluitend optocht door Alem met fanfare en versierde fietsen en wagens.

ğĬĪĪĢĩĢįĴĞĞįġš Het Kontakt Edities houdt ter gelegenheid van de troonswisseling een speciale ‘Koninginnedag Fotowedstrijd’. Deelnemers kunnen hun inzendingen uploaden op een speciale website. Inzenden kan tot en met 12 mei. Bezoekers van de website kunnen de ingezonden foto’s een waardering geven. Stemmen kan tot en met 19 mei. Daarnaast krijgen de foto’s een beoordeling van een vakjury van

de redactie. De winnaar wordt op 22 mei bekend gemaakt. Er zijn drie prijzen te winnen: een herenoverhemd van Ledub met horloge t.w.v. 120 euro (Peterson Herenmode, Leerdam), een fotoshoot t.w.v. 95 euro (JoyArt, Gorinchem) en een diner voor twee t.w.v. 80 euro (restaurant ‘t Raadhuis in Goudriaan).

q WWW.HETKONTAKT.NL/FOTOWEDSTRIJDEN

Johan met om 18:00

11:30 Prijsuitreiking op het terras van Het Hart van Alem.

13:30 Start kindermiddag op het plantsoen bij Het Hart van Alem. Voor de kinderen zijn er de boarding met goals (voetbalveld van 20 x 9 meter) en een springkussen.

13:30 Oranje Fotopuzzelspel en de Oranjegames XS voor kinderen basisschool.

12:00 Spelprogramma met aansluitend prijsuitreiking. 15: uur Vrijmarkt NEDERHEMERT 29 APRIL

uur 12:00 Startschot door burgemeester voor de KoninginnedááááágRACE. Inschrijven kan via www.iliketomove.nl

kow en The Streetcats.

optreden van Jan van Brabant en Starkoo ter ere van het afscheid van DJ. Johan.

14:40 Oranjegamex XXL voor iedereen vanaf 12 jaar. 16:20 Oranje Experience 3.0, een uur durende Oranje Uitdaging met o.a. Heerewaarden zingt het grote Kroningslied. 17:20 Prijsuitreiking m.m.v. Koppelaar Entertainment HURWENEN 30 APRIL

10:30 Rondrit versierde fietsen voor kinderen basisschool De Wegwijzer. 11:30 Oplaten ballonnen op terrein Gebr. Vos. 13:30 Planten Koningsboom door wethouder Kees Zondag bij dorpshuis De Gaarde. 19:00 Oranjeconcert op terrein Gebr. Vos.

?? Wake Up Call NEDERHEMERT 30 APRIL

AMMERZODEN 30 APRIL HEDEL 29 APRIL.

™=dZWZaZZ[_^_@dc^c\^ccZYV\'%&(4

8:00 Reveille vanaf de toren van de H. Willibrorduskerk door bugelisten en trompettisten van Fanfare St. Caecilia.

20:00-1:30 Koninginnenacht in de feesttent achter ‘t Gelre’s End. M.m.v. Coverband Trigger en DJ Jasper.

BRUCHEM 27 APRIL

HEDEL 30 APRIL

21:00 Koningsfeest in ‘t CAF.

13:00 Activiteiten voor de jeugd op het parkeerterrein

10:00 Start Bombarie optocht vanaf voetbalveld. Thema dit jaar is: Zeerovers en Piraten.

8:00 Bombarietocht voor kinderen vanaf terrein Gebr. Vos.

10:30 Planten Koningsboom bij dorpshuis De Kil.

11:30 Vrijmarkt voor kinderen van 1 tot 12 jaar.

11:30 uur Oplaten ballonnen. Verschillende attracties en spelletjes voor jong en

12:00 Zeepkistenrace voor alle leeftijden.


Woensdag 24 april 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

19 vrije tijd

WWW.HETKONTAKT.NL

uitgaan

programma 30 april

16:00 Foto-Fietspuzzeltocht. 20:00 Afsluiting activiteiten Troonswisseling. POEDEROIJEN 27 APRIL

18:15 Bombarietocht vanaf Dorpshuis Podarwic. 19:00 Poederoijen zingt voor Oranje. M.m.v. oudburgemeester W. Hoornstra, Oranjevereniging Poederoijen, de kinderen van de Juliana van Stolbergschool, organiste Mariëtte den Haan en de koren van Clarina den Haan: Kinderkoor Samuël, Jongerenkoor, Con Forza en Mannenkoor Ons Genoegen. ROSSUM 30 APRIL

10:00-11:00 Het officiële programma is te volgen op een groot scherm in het dorpshuis.

lichtingen en opgave: Ireen Thunnissen, 0418-672844 of ireen.th@planet.nl. www. ireenthunnissen.nl

20:30, Hurwenen, dorpshuis De Kil. Oranje bingo van Oranjevereniging Hurwenen. Met leuke prijzen.

10:00-11:30 ‘Wij Well Spelen’

Gezond verstand 20:00, Hurwenen, Hurns erkje. De maandelijkse Gezond Verstand Avond in ‘t Hurns kerkje wordt verzorgd door gezondheidscoach

Liederentafel 20:30, Alem, dorpshuis. Met medewerking van smartlappenkoor Gere Weg uit Kerkdriel.

11:30 oplaten ballonnen 11:45-13:30 Concert OBK, verloting en Kleedjesmarkt voor de kinderen. 14:00-15:30 Het officiële programma van de inhuldiging van Koning WillemAlexander is te volgen op een groot scherm in het dorpshuis. 14:00-15:30 uur Clown Abatcho Kindershow.

9:00 Start Kinderoptocht met versierde fietsen vanaf parkeerplaats COOP.

15:30 uur Gezellig samen.

9:30 Toespraak voorzitter en loslaten ballonnen.

21:30 Koninginnenacht bij ‘t Stadscafé op De Markt. Met Feest-DJ Tom. Een echte allround dj, die elke gelegenheid kan ombouwen tot een feest. Hij is sinds 2006 te vinden in de leukste vakantiebestemmingen en draait daar in de gezelligste en drukste clubs van de boulevard zoals de Venga Beach Club in Lloret de Mar, Feestcafé Asterisk in Magrat de Mar en Feestcafe Hof van Holland in Chersonissos op Kreta.

10:00 Op tv aftreden koningin Beatrix op 5 grote schermen. 10:00 Gratis verloting grootbeeld tv. 11:15 Miniconcert Fanfare Juliana. 12:00 Gratis lunch. 14:00 Op tv kroning Koning Willem-Alexander op 5 grote schermen. 15:15 Kinderspelen 15:30 Verloting grootbeeld tv.

18:10 Dansavond. WELL 29 APRIL

19:30-21:00 QueenKien in dorpshuis Ons Huis. 21:30-21:45 Robert de Kunst & Kwats Krea Tuk 22:00 Gezellig samenzijn met verkiezing ‘Meest feestelijk geklede gast’.

ZALTBOMMEL 30 APRIL

09:30 Kinderspelen op de Markt met o.a. springkussen, water dragen, schminken, spijkerpoepen en een heuse stier. Ook Kindervrijmarkt. 15:00-19:30 Coverband Solid6 op het grote podium op de Markt. Een energieke coverband, die speelde bij De Heeren van Aemstel in Amsterdam tot aan café d’n Kerel in Zundert. Zeskoppige formatie. avond DJ Servé in ‘t Stadscafé. Feestmuziek, dance, r&b, rock en happy hardcore. Door veel de microfoon te gebruiken, zorgt hij voor interactie met het publiek. OVERIGEN ACTIVITEITEN

WELL 30 APRIL 25 APRIL 2013

9:00 Aubade door OBK en vlaghijsen. 9:00-10:00 Versierde Koningstocht met verkiezing ‘Wie is de mooiste Koning & Koningin’.

Daglicht

Schilderachtig Zaltbommel 14:00, Zaltbommel, start vanaf Kloosterkapel, Kloosterstraat 2. Deelnemers gaan met een stadsgids op ‘reis’ langs zo’n twintig plaatsen in Zaltbommel die terug te vinden zijn op schilderijen die te zien zijn in een tentoonstelling in de Kloosterkapel, die weer gekoppeld is aan een boek dat ook Schilderachtig Zaltbommel heet. De expositie is te zien van 13:00-17:00. Na de wandeling krijgen deelnemers een kopje koffie in het museumcafé van het Stadscafé, waar de expositie ‘Zicht op Bommel - een visie’ te zien is. Deelname kost 6,50 euro aanmelen is verplicht en kan via: www.tripzaltbommel.nl

20:15, Zaltbommel, Apollo Hotel. Nederlandse thriller naar de roma van Marion Pauw. Met Angela Schijf, Monique van de Ven, Fedja van Huêt, Thijs Römer en Victor Löw.

ZALTBOMMEL 29 APRIL

17:00 Bakken & Grillen. 18:00 Verloting grootbeeld tv.

Con Spirito.

Hooggevoeligheid 19:30, Zuilichem, Het Witte Huis. In Het Witte Huis aan de Meidijk houdt Ireen Thunnissen een aantal bijeenkomsten over ‘Omgaan met Hooggevoeligheid’. In-

Expositie 14:00-17:00, Hedel, Historisch Museum. Drie Hedelnaren Wim Ridder, Ad Craane en Roelof Majoor exposeren boetseer- en aardewerk, tekeningen en schilderijen.

Alex van der Werf. Inloop vanaf 19.30 uur, entree 10 euro. Aanmelden: niels@ sneyders.nl of via 0418662815. 26 APRIL 2013

App 18:30, Zaltbommel, Apollo Hotel. Nederlandse thriller met o.a. Hanna Hoekstra, Robert de Hoog, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Isis Cabolet en Alex Hendrickx. Download eerst de gratis App voor je naar de bioscoop gaat. De film is ook oed te volgen zonder de app. Koninginnedisco 19:00, Zaltbommel, kantinhockeyclub, Hogeweg 4. Themadisco voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Dit keer draait alles om de aanstaande troonswisseling. Discogangers kunnen ook eedoen aan een talentenshow. Oblivion 20:15, Zaltbommel, Apollo Hotel. Sciencefiction/actiefilm met Tom Cruise en Morgen Freeman. Bingo in Hurwenen

27 APRIL 2013

Mercedes Hobo-Cup 8:00-10:30, Aalst, café Halosta. Hengelwedstrijd HSV De Rietvoorn. Mercedes garagehouder Klaas Hobo uit Brakel sponsort de te winnen beker. Inschrijven tot 7:30 uur. Bloemenverkoop 9:00-15:00, Velddriel, huis aan huis. ‘La Harpe kleurt Velddriel Oranje’. Fanfare verkoopt huis aan huis oranje gekleurde bloemboeketten en gekleurde perkplanten. Ook verkoop in kraampjes bij de Dagwinkel en bij Kwekerij van Koolwijk aan de Voorstraat. Opbrengst is voor de nieuwe uniformen. Spullen rommelmarkt 10:00-12:00, Aalst, Dorpsstraat 18. Inzamelingsochtend voor rommelmarkt HHG van Aalst. Meer informatie bij Karel de Keizer: 0639875551 en Luc Kooijman: 0418-673030. Optocht 12:30, Heerewaarden, dorpshuis De Vrijheid. Start optocht versierde fietsen..M.m.v. Drumband

Bingo in De Grote Aak 14:00, Zaltbommel, De Grote Aak. Mooie prijzen zoals levensmiddelenmanden, bonnen van een bekende supermarkt en koffie. Plankjes kosten 2,50 euro. Zingen voor Oranje 18:30, Poederoijen, dorpshuis Podarwic. Bombarietocht met aansluitend om 19:00 uur: Poederoijen zingt voor Oranje. M.m.v. oudburgemeester W. Hoornstra, Oranjevereniging Poederoijen, kinderen van de Juliana van Stolbergschool, Mariëtte den Haan op orgel. En de koren van Clarina den Haan: Kinderkoor Samuël, Jongerenkoor Con Forza en Mannenkoor Ons Genoegen. App 18:30, Zaltbommel, Apollo Hotel. Nederlandse thriller. Jubileum NPV 19:30, Zaltbommel, SintMaartenskerk. 25-jarige jubileum van de Nederlandse Patiënten Vereniging afdeling Zaltbommel. M.m.v. mannenkoor Rehoboth uit Geldermalsen o.l.v. Marcel van de Ketterij, meisjeskoor Zanglust uit Barneveld o.l.v. Ton Burgering en Arie Kortleven op orgel. Appèlwoord door G. van den Berg, ouddirecteur van de landelijke NPV.

Koningsfeest ‘t CAF 21:00, Bruchem, ‘t CAF. Gezellige Oranje Avond. Dresscode is Oranje. 28 APRIL 2013

Yoko 11:00, Zaltbommel, Apollo Hotel. Nederlandse familiefilm. Domenica Consort 12:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Domenica Consort o.l.v. Tony Rous, de voormalig eerste violist van het Concertgebouw Orkest. Met cellist Fred Edelen, klaveciniste Christina Scott Edelen en organiste en forte-pianiste Suzan Rous. Zij spelen van Mozart het Pianokwartet in g KV478 en van Dvorak het Pianokwartet in D op.23 De toegang is 18 euro, jeugd tot 18 jaar gratis. Voor informatie en reserveringen: Tjallien van Loon-de Jong: 06-14255605 of engelenbak@gmail.com Prinses Lillifee 13:30, Zaltbommel, Apollo Hotel. Prinses Lillifee en de kleine eenhoorn. Lentewandeling 14:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Wandeling door de natuur rond het kasteel. Georganiseerd door Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen. Deelname kost 4,50 euro, kinderen t/m 12 jaar 2,50 euro. Donateurs gratis op vertoon van jaarkaart. Reserveren niet nodig. Meer informatie is verkrijgbaar bij gids Piet van Wesemael: 0418640617. http://www.mooigelderland.nl Koffiemiddag 14:00-16:00, Hedel, seniorenhof De Munt. Entree en koffie gratis. De Croods 3D 15:00, Zaltbommel, Apollo Hotel. Een reis door een spectaculair landschap vol avontuur en fantastische wezens.

Oblivion 17:00, Zaltbommel, Apollo Hotel. Sciencefiction/actiefilm. 29 APRIL 2013

Versierde fietsen 10:30, Nederhemert, chr. basisschool De Wegwijzer. Om 10:30 uur start een rondrit op versierde fietsen. Om 11:30 uur laten de kinderen ballonnen los op het terrein van de Gebr. Vos. Om 13:30 uur wordt de Koningsboom geplant door wethouder Kees Zondag bij dorpshuis De Gaarde. Om 19:00 uur start het Oranjeconcert bij de Gebr. Vos. Queenkien 19:30, Well, dorpshuis Ons Huis. QueensKien tot 21:00 uur. Daarna ‘Robert de Kunst & Kwats Krea Tuk’ Vanaf 22:00 uur met de verkiezing van de meest feestelijk geklede gast. Koninginnenacht 20:00-1:30, Hedel, feesttent bij Gelre’s End. Spetterende feestavond met coverband Trigger en DJ Jasper. http:// www.triggermusic.nl Love it or Leave it 20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Cinemaarten. Film van de Italiaanse regisseurs Gustav Hofer en Luca Ragazzi. Met als voorbereiding op de Kroningsdag een kort docudrama waarbij de regisseurs ook de spelers zijn. De twee zoeken uit waarom veel van hun vrienden naar het buitenland vertrekken. De maken een roadtrip door het land en beslissen daarna of ze blijven of vertrekken. Koninginnenacht 21:30, Zaltbommel, ‘t Stadscafé. Met feest-DJ Tom. Hij draait o.a. dance classics, 80/90ties, club, party music, R&B, Top 40 en nog veel meer. Queens Night in de PUB 21:30, Rossum, de PUB. Daffie DJ turns Orange. Te gast is Jazzy Bronze, samen presenteren ze de Rauwe Daauwe Disco Beats.


WAKKER WORDEN! VERBRUGGEN SLAAPKAMERS VLIJMEN

VEEL SENIOREN VOORDEEL!

DEKBED PRESTON BRONZE SYNTHETISCH 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

van van van van van

€ 135,€ 149,€ 179,€ 209,€ 225,-

voor voor voor voor voor

€ 89,€ 99,€ 119,€ 139,€ 149,-

van 135,-

deelbare bedden, senioren ledikanten, nachtkastjes en matrassen

89,-

DEKBED PRESTON BRONZE WOL / 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

van van van van van van

€ 149,€ 195,€ 239,€ 259,€ 299,€ 329,-

voor voor voor voor voor voor

€ 99,€ 129,€ 159,€ 179,€ 199,€ 219,-

van van van van van van

€ 135,€ 152,€ 180,€ 195,€ 217,€ 245,-

voor voor voor voor voor voor

99,-

€ 99,€ 129,€ 159,€ 169,€ 199,€ 219,-

van € 195,van € 239,van € 279,van € 400,van € 450,-

voor voor voor voor voor

Schuifdeurkast Hamburg Prijzen bij 197 cm hoogte: 150 cm van 493,voor 349,180 cm van 568,voor 409,201 cm van 658,voor 469,225 cm van 734voor 529,250 cm van 809,voor 589,-

van 135,-

99,-

DEKBED PRESTON SILVER DONS / 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

Nu bij aankoop van senioren ledikant met nachtkast en matras….. …..een elektrisch verstelbare lattenbodem GRATIS!!!!

van 149,-

DEKBED KATOEN 4-SEIZOENEN 140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

1500 M2 SLAAPVOORDEEL

Ook leverbaar in de maten 280, 300, 320 en 350 cm breed en 223 en 235 cm hoog. In 7 actuele kleuren leverbaar meerprijs voor de spiegeldeur en kranslijst, exclusief accessoires

€ 129,95 € 159,95 € 249,95 € 269,95 € 299,95

van 493,-

349,-

van 195,-

129,95 Schuifdeurkast Sinfonie Prijzen bij 200 cm hoogte vanaf: 113 cm van 675,- voor 473,150 cm van 822,- voor 576,188 cm van 830,- voor 581,200 cm van 851,- voor 596,225 cm van 885- voor 620,249 cm van 1074,- voor 752,-

Ook leverbaar in de maten : 167,280,298,336,373,400cm breed en 222 en 240cm hoog. In 8 actuele kleuren leverbaar. Meerprijs voor spiegel en glaskleuren.

van 675,-

473,-

MODEL 4500 met elektrisch verstelbare boxspring 160/200 cm 180/200 cm ook in 210 en 220 cm leverbaar

voor voor

€ 1695,€ 1795,-

voor voor

€ 1995,€ 2095,-

MODEL 4600 GRATIS bedombouw + hoofdbord uit * de Prestige Bedcollectie t.w.v. € 1298,Bij aankoop van 2 TEMPUR matrassen en 2 elektrisch verstelbare bedbodems krijgt u de bedombouw met hoofdbord cadeau!

met elektrisch verstelbare boxspring met pull-back systeem 160/200 cm 180/200 cm ook in 210 en 220 cm leverbaar

Verbruggen W W W. V E R B R U G G E N S L A A P K A M E R S V L I J M E N . N L

slaapkamers matrassen bedtextiel

De Akker 24 Vlijmen telefoon: 073-5130267 OPEN: ma t/m do 9.00-18.00u. vr 9.00-21.00u. za 9.00-17.00u.

P

GRATIS

VOOR DE ZAAK

design: yppmedia.nl

Vraag in de winkel naar de voorwaarden


Woensdag 24 april 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

21 regio-voetbal.nl

BEKIJK ONS

Voetbal

Kampioen na winst tegen fusiepartner Rossum

Hurwenen pakt titel Hurwenen hees donderdag voor het eerst in zesendertig jaar weer eens de kampioensvlag. ĥIJįĴĢīĢī š Hekkensluiter, buurman en toekomstig fusiepartner Rossum was een lastigere horde dan verwacht: 1-0. Hurwenen was al zeker van promotie naar de vierde klasse zondag en had aan één punt genoeg om ook de beker in de prijzenkast te kunnen zetten. Aan de haast van de spelers te zien nam de ploeg geen genoegen met een gelijkspel. De enkele honderden toeschouwers kregen geen grootse wedstrijd te zien. In de eerste helft had Hurwenen veel balbezit, maar was het aanvalsspel te onrustig om de buurman te verontrusten. Bovendien bleek de harde wind in de rug eerder een nadeel dan voordeel. De soepelste aanval kwam zelfs van Rossum, maar de Hurwenense keeper Robin Versigny tikte een strak schot van Joost Warbout over de lat.

In de tweede helft kroonde niet een speler van kampioen Hurwenen, maar nota bene de 22-jarige Rossum-doelman Pepijn Verhoeven zich tot beste man van het veld. Nadat hij in de eerste helft de bonkige Hurwenen-spits Berry van Maren al enkele keren van scoren had afgehouden, hield hij in het eerste kwartier na rust zeker een half dozijn treffers uit de touwen. Vijftien minuten voor tijd zwichtte Verhoeven alsnog, toen Van Maren een strakke voorzet van Kevin de Vries

aannam en beheerst inschoot. Daarna lag Verhoeven in de weg bij inzetten van opnieuw Van Maren en invaller Joost van Engelen. De titel is de eerste hoofdprijs voor Hurwenen sinds het kampioenschap van 1977. Het laatste wapenfeit dateert uit 2003 toen de dorpsclub via de nacompetitie promoveerde naar de vierde klasse, maar een jaar later alweer afdaalde naar de laagste zondagklasse. Vier jaar later strandde de op

promotie jagende vereniging voortijdig in de playoffs. De huidige trainer Piet van Lent kwam halverwege het seizoen 2012-2013 naar Hurwenen en trok afgelopen zomer een aantal spelers aan van buitenaf. Van hen speelde donderdagavond alleen Van Maren. Mark Langedijk (CVVB), Gert Jan Piels en Joost van Engelen (beiden DSC) zaten tegen Rossum op de bank. Tegen de achtergrond van het kampioenschap spelen dit seizoen de vergevorderde plannen van Hurwenen en Rossum om met ingang van de voetbaljaargang 2014-2015 te fuseren. Een speciale commissie komt volgens Rossum-voorzitter Peter Verhoeven in het najaar met plannen voor een nieuw logo, tenue, nieuwe clubkleuren en een naam. Beide verenigingen overwegen om in het eerste seizoen de partijen van het eerste om beurten af te werken in Rossum en Hurwenen. Het

allerhoogste doel is een compleet nieuwe accommodatie op de plek waar nu een appelboomgaard staat, halverwege de twee huidige locaties die op hooguit een halve kilometer van elkaar zijn verwijderd. Volgens Hurwenen-voorzitter Karel Leeuwenhaag starten gesprekken daarover met gemeente Maasdriel op zijn vroegst pas komende herfst. Voor de fusie is volgens beide voorzitters veel draagvlak. De jeugd uit beide dorpen speelt al jarenlang samen. Rossum sprak zich zes jaar geleden al uit voor een samengaan met Hurwenen. Bij de kersverse kampioen lag een fusie aanvankelijk nogal gevoelig, maar een recente ledenvergadering leverde slechts één tegenstem op. Leeuwenhaag: “Ook bij ons zijn de mensen kennelijk gaan nadenken.” André van der Vlerk

de opstellingen

Hurwenen

1

Rossum

0

Scores: 1-0 Berry van Maren Opstelling Hurwenen: Robin Versigny; Jarno van Doornmalen; Alexander van Drunen; Corne Walraven (Mark Langedijk); Roy Schungel (Wilco Boeschoten); Roy van Hemert; Roy Broeders; Mark Oudshoorn; Kevin de Vries (Joost van Engelen); Patrick van Santen; Berry van Maren Opstelling Rossum: Pepijn Verhoeven; Johan Verhoeven; Joost van Tol; Nard Verhoeckx; Tom Verhoeven; Peter Jan Liebrecht; Lavindo Wijnia (Lex Nugteren); Joost Leerintveld; Frank Quaedvlieg; Hans Grandia; Joost Warbout ™=jglZcZck^ZgYZcVijjga^_`j^iWjcY^\[ZZhiidZc]Zi`Vbe^dZchX]VelVhkZ^a^\\ZhiZaY#

Phoenix nog weekje door

de wedstrijden BZS Heerewaarden

6 0

Heerewaarden verloor zondag de wedstrijd uit bij promovendus BZS met 6-0, maar tot de zestigste minuut stond het 0-0. De ploeg had zelfs recht op een voorsprong na levensgrote kansen voor Daan van Oijen en Rian van Ommeren. Bovendien werd een treffer van Thomas van der Koppel onterecht afgekeurd. In de tweede helft vielen Van der Koppel en Bart van Oijen geblesseerd uit en moest trainer Ad Schippers noodgedwongen een beroep doen op meegereisde jeugdspelers van vv Aquila Dreumel waarmee Heerewaarden een samenwerkingsverband heeft. Toen zakten de gasten als een kaartenhuis in elkaar. In het seizoensslot krijgt Heerewaarden met Alem en Wadenoijen nog twee niet misselijke tegenstanders voor de kiezen.

Wadenoijen Hurwenen

2 1

De naweeën van een bijna 24 uur durend feest zaten zondag duidelijk nog in de benen van de spelers van Hurwenen. De kampioen van de vijfde klasse F liep bij Wadenoijen tegen de tweede seizoensnederlaag aan. Zonder een aantal vaste krachten die vanwege pijntjes aan de kant bleven werkte Hurwenen een heel behoorlijke eerste helft af. Na rust brak de zware arbeid van het voorbije kampioensjaar de ploeg op. Leider Gerjo de Jong nam de honneurs waar van de afwezige trainer Piet van Lent. Volgens hem viel het niet mee om de ploeg weer op te laden. “We hebben tot vrijdag diep in de middag doorgefeest. Drie dagen na zo’n wedstrijd opnieuw moeten spelen, dat heeft z’n tol geëist.”

RKVSC Ophemert

Positie Hurwenen 5e klasse F: 1 p

0 1

Na drie overwinningen op rij heeft vijfdeklasser RKVSC weer een nederlaag te pakken. Ophemert won zondag in Velddriel een slecht duel op een slecht veld met 0-1. De enige goal was een eigen doelpunt van Bas van Herwijnen in de twintigste minuut. Vervolgens verprutste Peter Bos een honderd procentkans. In plaats van af te geven op een meegelopen aanvaller ging Bos voor eigen succes. In de tweede helft miste aanvoerder Jos van Namen vanaf de strafschopstip. Trainer Wilco van Houtum miste een vijftal spelers vanwege blessures, onder wie Kevin Oomen, Thijs Goesten en Jordan Bos. Van Houtum trommelde daarom spelers op van het tweede die al een wedstrijd in de benen hadden zitten.

Scores: 0-1 Berry van Maren Positie Positie Heerewaarden 5F: 10 p

FOTO: MIRIAM LINNENBANK

Positie RKVSC 5e klasse F: 11 m

ķĞĩığĬĪĪĢĩ š Nadat de dames van volleybalvereniging Phoenix vorige week directe degradatie hadden voorkomen, was de 1-3 winst van zaterdag niet genoeg om de promotie/degradatie-wedstrijden van komend weekend te ontlopen. Hiervoor had Phoenix een 0-4 overwinning nodig gehad, met daarbij ook nog ruim verlies van de nummer 9 uit de competitie. De eerste set in de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen VVC Best, de nummer 3, begonnen de dames gespannen. De pass kwam totaal niet aan bij de spelverdeelster, wat een matige aanval tot gevolg had. VVC Best speelde slim, een goede middenaanval afgewisseld met vooral veel prikballen, waarop Phoenix geen antwoord had. Phoenix kwam tegen het einde van de set wel wat dichterbij, maar dit was niet genoeg; 25-19. In de tweede set was de druk van de ketel. Dit was direct zichtbaar in het spel van Phoenix. Langzaam kwam Phoenix in het ritme en kon aanvallend weer het verschil maken. Vooral Maaike de Boer was op dreef met haar

harde aanval op de buitenpositie. VVC Best bleef goed bij, maar Phoenix won de set met 24-26. Phoenix ging in de derde set door waar het in de tweede set was geëindigd. Met dezelfde opstelling en dezelfde mate van concentratie hield Phoenix telkens een kleine voorsprong. Deze werd niet meer uit handen gegeven; 21-25. Ook in de vierde set keek VVC Best lang tegen een achterstand aan. Met 18-22 in het voordeel van Phoenix leek de winst binnen. VVC Best gaf echter nog niet op en vocht zich terug in de set. Phoenix kreeg een setpoint tegen, werkte deze vakkundig weg en pakte vervolgens zelf alsnog de winst in de set (25-27) en daarmee de 1-3 winst in de wedstrijd. Tiende plaats Dat Phoenix hieraan niet genoeg had was na de eerste set al duidelijk. De dames eindigen hiermee op een tiende plaats in de competitie. Dit betekent dat het seizoen voor Phoenix nog een week langer duurt. Voor zaterdag staan de promotie/degradatiewedstrijden op het programma om degradatie uit de eerste klasse te voorkomen.


YES, I LIKE!

LEES HET LAATSTE (STREEK)NIEUWS ALS EERSTE www.facebook.com/bommelerwaard.nieuws


Woensdag 24 april 2013

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

23 regio-voetbal.nl

BEKIJK ONS

Brakel verliest ğįĞĨĢĩ š Vierdeklasser Brakel is er zaterdag net niet in geslaagd om het kampioensfeest van Woudrichem te verstieren. De middenmoter leidde tot de 78ste minuut met 1-0 maar verloor uiteindelijk met 1-2. Arjan van der Werken zette de thuisclub op voorsprong. De gasten misten een penalty. In het tweede bedrijf had Brakel het met de wind tegen erg moeilijk, maar pas diep in de tweede helft scoorde Woudrichem gelijk. In de 94ste minuut zwichtte de thuisploeg: 1-2. De Brakelse bank protesteerde vanwege buitenspel.

Nacompetitiedroom Kerkwijk krijgt deuk ĨĢįĨĴĦħĨ š De kansen voor vierdeklasser Kerkwijk voor de playoffs hebben zaterdag een flinke knauw gekregen. De formatie van Albert de Laat zakte met 5-0 door het ijs bij TEC. Kerkwijk kwam al na tien minuten met 2-0 achter en zocht met een 3-0 ruststand de kleedkamers op. Een kopbal op de lat van Bo Laeven en een poging van Richard Kraaij werden door de Tielse keeper onschadelijk gemaakt. Ook in de tweede helft kon Kerkwijk niet imponeren.

Well uitgevoetbald ĴĢĩĩš Well kan de nacompetitie vergeten. De ploeg ging zaterdag met 2-0 het schip in uit bij Giessen dat nog wél volop meedoet in de strijd om de playoffs. Well moet in de resterende twee duels proberen de kater van de tweede competitiehelft weg te spoelen. De dorpsclub krijgt met BVV en MVV’58 niet de minste tegenstanders.

Nivo Sparta ruim langs Achilles Veen ķĞĩığĬĪĪĢĩ š Eenmaal gedegradeerd haalt Nivo Sparta volop punten. Zaterdag boog Achilles Veen met 5-2 diep voor de hekkensluiter in de hoofdklasse B. De gasten maakten de wedstrijd wel spannend door terug te komen tot 3-2. Kevin Broekmeulen, Frenk Schaap, Sonny Leermans, Johnnie Noorthoek en Joost Aloserij scoorden voor Nivo Sparta.

™9g^ZkdjY^\YdZaejciZcbV`ZgBVgi^_cAZZg^cikZaY.^h]Zib^YYZaejcikVcZZc6aZbh[ZZhi_Z#GZX]ihj^iWa^c`Zg@dZckVc@ZhhZa#

FOTO: TEUS ADMIRAAL

Voetbal

Dreigend vertrek van vijf spelers werpt schaduw over promotie

Alemse spelers in de etalage

de opstellingen Rossum Alem

Alem promoveerde zondag met veel machtsvertoon naar de vierde klasse. Intussen volgt het Kerkdrielse DSC zo’n beetje het halve elftal. įĬİİIJĪš De 2-6 overwinning bij hekkensluiter Rossum was ruim voldoende om de platte kar en bier aan te rukken. De ploeg van trainer Patrick Theuwis nam zo revanche voor het mislukte seizoen 2011-2012 toen de ploeg liefst 51 punten vergaarde, maar door een nóg sterker RKTVC naar de

tweede plaats werd verwezen. Alem was vervolgens in de nacompetitie geen promotie gegund. Met drie wedstrijden te gaan en acht punten voorsprong op concurrenten Wadenoijen en Ophemert was zondag één punt al voldoende. Alem nam daarmee geen genoegen en denderde

Roda Boys verder in gevarenzone 66AHI™ Roda Boys moet in de laatste wedstrijden alles uit de kast halen om de nacompetitie voor degradatie naar de tweede klasse te ontlopen. Zaterdag ging de ploeg van trainer Gerrie Schaap met 0-3 onderuit tegen De Zwerver, dat door de zege in veiligheid lijkt. Alle doelpunten vielen na rust. Pas tien minuten voor tijd werd de hoop op een beter resultaat de grond ingeboord toen de gasten uit Kinderdijk

op 0-2 kwamen. Roda Boys staat nog steeds elfde en moet als tiende eindigen om zich meteen veilig te spelen. Op die plek staat met twee punten voorsprong Almkerk. Zaterdag krijgt de formatie van Schaap de kans om zich te revancheren tegen subtopper Sliedrecht. Almkerk moet naar de voornaamste degradatiekandidaat Terneuzense Boys. foto: Teus Admiraal

over het arme Rossum heen. De thuisploeg maakte na een weifelend begin nog wel de openingstreffer. Vier minuten later al zag de pas in de warmingup ingevallen Rossumse doelman Thierry Laheij er niet goed uit bij een vrije trap van Van Lent: 1-1. De doelman liet zich niet veel later opnieuw verrassen bij een op het oog houdbaar afstandsschot van middenvelder Gijs Sars. Laheij loste zondag in de goal Pepijn Verhoeven af, die de donderdag ervoor de show stal in de met slechts 1-0 verloren derby bij kampioen Hurwenen. Tegen Alem bleefd hij aan de kant vanwege een slepend knieprobleem. De wedstrijd werd vlak voor rust beslist door Jochem van Mil die zijn tenen tegen de bal kreeg na een voorzet van Sars: 1-3. Alle eer kwam de 25-jarige smaakmaker Koen van Kessel toe die applaus kreeg voor de manier waarop hij wegdraaide bij een Rossumse middenvelder en vervolgens Sars in stelling bracht. Van Kessel is een van de vijf spelers die nauwlettend wordt gevolgd door derdeklasser DSC uit Kerkdriel. De frêle middenvelder is getogen in Alem, speelde voor DSC, maar werd twee seizoenen geleden gestrikt door Nivo Sparta. Vanwege werkverplichtingen op zaterdag liet hij zich enkele weken geleden overschrijven naar Alem. Behalve de uitblinker van zondag worden ook de ex-DSC-spelers Chris van Eldik, Davy Baars, Roy Muller en Gijs Sars gepolst voor een terugkeer naar Kerkdriel. Het dreigende vertrek van deze dragende spelers werpt een schaduw over de promotie van Alem dat vorig jaar ook zijn beste speler Kevin Broekmeulen (in één seizoen goed voor 39 treffers) aan Nivo Sparta kwijtraakte. “Ik weet zeker dat we met Broekmeulen erbij dit jaar kampioen waren gewor-

2 6

Scores: 1-0 Joost Warbout; 1-1 Niek van Lent; 1-2 Gijs Sars; 1-3 Jochem van Mill; 1-4 Martijn Leerintveld; 1-5 Martijn Leerintveld; 1-6 Martijn Leerintveld; 2-6 Omar Kaaovass Rossum: Thierry Laheij; Johan Verhoeven (Martijn Utermark); Joost van Tol; Nard Verhoeckx; Tom Verhoeven; Peter Jan Liebrecht (Esteban Dubach); Lavindo Wijnia; Joost Leerintveld; Frank Quaedvlieg (Omar Kaaovass); Hans Grandia; Joost Warbout Alem: Joost Stoof; Lars Steenbekkers n; Dennis van Mook; Chris van Eldik n; Niek van Lent; Jeffrey Kollenburg; Roy Muller (Mees van Mil); Gijs Sars (Tony van den Berg); Martijn Leerintveld; Koen van Kessel; Jochem van Mil (Davy Baars)

den”, zei zondag de vlaggenist van Alem. “Deze groep is vierdeklassewaardig, maar met het vertrek van vier of vijf spelers vlieg je er zo weer uit.” Toch gloort er voor Alem hoop. Zondag stonden twee tieners weer hun mannetje in de basis. Lars Steenbekkers (17) als linksback en vooral Martijn Leerintveld (18) als aanvaller. Na zijn twee doelpunten in het midweekse duel bij MEC’07 was Leerintveld in de tweede helft tegen Rossum zelfs goed voor een zuivere hattrick. Rossum had weinig in te brengen, op de openingsgoal, de 2-6 van Omar Kaaovass en een imposante volley van Lavindo Wijnia na. Het valt de ploeg van de zondag afwezige trainer Erik Oeben te prijzen dat het tegen sterkere tegenstanders kiest voor een voetballende oplossing. Die tactiek maakt deel uit van een nieuw technisch driejarenplan waarin Rossum bouwt aan een sterkere ploeg. De vraag is of dat doel wordt gehaald. Eerder dan de einddatum van het voetbalplan fuseert Rossum met het donderdag kampioen geworden en eveneens gepromoveerde Hurwenen. André van der Vlerk


auto`s

Woensdag 24 april 2013

24

Autobedrijf de Poort, gewoon zoals het hoort!

www.depoortautos.nl

AUTOBEDRIJF THUR UW SEAT DEALER

DE NIEUWE SE AT LE

AL VANAF € 18.250

NU MET ZEER VOORDELIG INTRODUCTIEPAKKET!

,-, VANAF € 128,- BI

ON

JTELLING PER M AA

JE NIEUWE SPEELGOE

ND

D IS ER.

LEG PEDROMAAND TO T A E S E W U N E LI I EL BIJT ENN DVA VANAF € 119,AF € 14.950,-, AL

MEER HEB JE NIET NODIG!

S TIJLVOLLE EN MILIE AUTO VEEL ZIJDIGE FA

ENJOYNEERING Gemiddeld brandstofverbruik van een SEAT: 3,4 - 8,5L/100 km (1:29,4 - 1:11,8), CO2-emissie g/km 89 - 197. Er is al een SEAT vanaff € 7.825,- inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Genoemde prijzen zijn zij vrijblijvende adviesprijzen ‘af importeur’. SEAT-importeur Pon’s Automobielhandel B.V., Leusden. Getoonde afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid.

Autobedrijf Thur Genderen B.V. Kelderstraat 2-4 ™ Genderen

SEAT.NL

thur.nl 0416 - 35 11 56

Is de oldtimer geregeld, maar jullie trouwkaart nog niet? Tuf dan naar één van de volgende adressen voor een uitgebreide collectie trouwkaarten De Groot Drukkerij bv Zuidzijde 131, Goudriaan, 0183 - 583311 www.degrootfamiliedruk.nl

Chr. Boekhandel Nieuw-Lekkerland Kleyburgplein 27, Nieuw-Lekkerland

Kantoorboekhandel Groot-Ammers Voorstraat 5, Groot-Ammers, 0184 - 662495

Chr. Boekwinkel De Bouwsteen Burg. Viezeestraat 3, Bleskensgraaf

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES


onroerend goed

Woensdag 24 april 2013

25

;,2667

;,2667

;,/<<9

;,/<<9

;,/<<9

<50,>,.;,A(3;)644,3

=(3,;65(;,A(3;)644,3

=(5=669+,57(92.;,A(3;)644,3

=669:;9((;;,(44,9A6+,5

-0,7>,:;,5+69773,05;,A(3;)644,3

ย‹2HU[VVYTL[ILKYPQMZOHSSLU^LYRWSHH[Z ย‹)\P[LUVWZSHNLUWHYRLLYWSHH[ZLU ย‹*H TรตRHU[VVYY\PT[L ย‹*HTรตSVVKZTHNHaPQU^LYRWSHH[Z ย‹4L[VHHSHYTJHTLYHZ`Z[LLTIYHUKWYL ]LU[PL]LTPKKLSLULSLR[VLNHUNZWVVY[LU ย‹;L]LUZ]]KP]LYZLUVKPNLPUZ[HSSH[PLZ RHU[PULRL\RLULU[LJOUPZJOLY\PT[L ย‹4VNLSPQROLPK[V[KLLSZ[LY\NO\\Y]HUO\P KPNNLIY\PRLY ย‹6WSL]LYPUNPUV]LYSLN

ย‹7LYJLLSIV\^NYVUK ย‹;V[HSLVWWLY]SHR[L]HUJHTรต ย‹,]LU[\LLS[LRVVWPUJS\ZPLMIV\^WSHU ย‹.LSLNLUVWOL[K\\YaHTLILKYPQ]LU[LYYLPU ยบKL>PSKLTHUยป ย‹.LZJOPR[]VVYILKYPQMZOHSTL[RHU[VVY Y\PT[L ย‹.VLKILYLPRIHHY]HUHMVHKL9PQRZ^LN ( ย‹+P]LYZLTVNLSPQROLKLUKL[HPSOHUKLSPZUPL[ [VLNLZ[HHU ย‹6WSL]LYPUNPUV]LYSLN

2VVWZVTรRRL_JS);>

2VVWZVTรWLYTรตRRL_JS);>

;,/<<9 23077,9:;9((;,5;,A(3;)644,3

<50,2/<<9((5)6+ :;(9;,9:,56-165.,65+,95,4,9: 67.,3,;)LU[\Z[HY[LUKVMaLSMZ[HUKPN VUKLYULTLYLUVWaVLRUHHYLLULPNLU SVJH[PL&+HUPZKLaLILKYPQMZRHU[VVYY\PT[L TL[HHU[YLRRLSPQRLO\\Y]VVY^HHYKLU\^ RHUZ<Z[HW[PUTL[LLUSHNLO\\YWYPQZLU IV\^[SHUNaHHTVWUHHYKLVYPNPULSL O\\YWYPQZ:JOYVVTUPL[LU]YHHNUHHYKL TVNLSPQROLKLU*HTรตRHU[VVYY\PT[LLU JHTรตOHSNLSLNLUVWILKYPQ]LU[LYYLPU ยบ=HU=VVYKLUWHYRยป

2,<905.:+0,5:; =(5>(,9+,

ย‹7\ISPLRLILKYPQMZY\PT[L]VVYTHSPNLIPISPV [OLLR ย‹,LU[V[HSLVWWLY]SHR[L]HUJHTรต ย‹:HUP[HPYL]VVYaPLUPUNLUR\UULU^VYKLU NLYLHSPZLLYKU\UVNNLaHTLUSPQRPUNL IY\PRTL[UHHZ[NLSLNLUWHY[`JLU[Y\T ย‹,PNLULU[YLLLUY\PT]VSKVLUKLWHYRLLY NLSLNLUOLPK ย‹5HIPQ^PURLSJLU[Y\TยบKL/HHYยป ย‹=VVYaPLU]HUVH*=Z`Z[LLTWSHMVUKLU ]LYSPJO[PUN ย‹6WSL]LYPUNPUV]LYSLN

ย‹5PL\^IV\^JHZJV^PURLSY\PT[L ย‹;V[HSLVWWLY]SHR[LJHTรต ย‹.LZP[\LLYKPUOL[UPL\^L^PURLSJLU[Y\T ยบKL7VY[HNLยป ย‹.VLKLSVVWZ[YVVT]HU^PURLSLUKW\ISPLR \P[^VVU^PQRLUKL>HS\^LUKL=LYN[ ย‹4VVPLOVLRSVJH[PLTL[Y\PTLWHYRLLYNLSL NLUOLPK ย‹+L[HPSOHUKLSHSZUL]LUHJ[P]P[LP[]HUOVYLJH PZ[VLNLZ[HHU ย‹0UยบKL7VY[HNLยปaPQUYLLKZLLU1\TIVZ\ WLYTHYR[LU(SKPNLZP[\LLYK ย‹6WSL]LYPUNLUTVNLSPQROLKLUPUV]LYSLN

/\\YWYPQZรWLYQHHY

/\\YWYPQZรWLYQHHYL_JS);>

;,/<<9

;,/<<9

;,2667

4((:+012(;,((3:;.3+

.(:;/<0::;9((;;,A(3;)644,3

20,=0;:/(4;,/6,5A(+90,3

UPL\^PUKL]LYRVVW ย‹,LU[^LL[HSZLWHYH[L^PURLSY\PT[LU ย‹)LPKLTL[LLUVWWLY]SHR[L]HUJHTรต ย‹.LZP[\LLYKPULLURSLPUZJOHSPN^PURLSJLU [Y\T ย‹=VVYaPLU]HUVH[VPSL[*=WHU[Y`LUYVS S\PRLU ย‹5\TTLYPZ]]LLUV]LYRHW[LI\P[LUZ[HS SPUN ย‹=VSKVLUKLNYH[PZWHYRLLYNLSLNLUOLPK]VVY KLKL\Y ย‹+L(J[PVUPZLYYLLKZNL]LZ[PNK ย‹6WSL]LYPUNPUV]LYSLN

/\\YWYPQZWLY\UP[ร WLYTHHUK L_JS);>

>HHYKL]LYRSHYPUNVM\P[NLIYLPKL[H_H[PL&& )LSVUaLยธ2L\YPUNZKPLUZ[]HU>HLYKLยน,LU [LHT]HULY]HYLUZWLJPHSPZ[LUIPUULUVUaL VYNHUPZH[PLKH[aPJO\P[ZS\P[LUKILaPNOV\K[ TL[OL[[H_LYLULUVM^HHYKLILWHSLU]HU VUYVLYLUKLaHRLU.LR^HSPMPJLLYKLU[L]LUZ PUNLZJOYL]LUPUVHOL[YLNPZ[LY]HUKL Z[PJO[PUN=HZ[NVLK*LY[RHTLYILKYPQMZTH[PN ]HZ[NVLK)LKVLS[]VVYVHILSLNNLYZ WHY[PJ\SPLYLUVU[^PRRLSHHYZILKYPQ]LULU IHURLU.LZJOPR[]VVYVHOLYMPUHUJPLYPUN HHUVM]LYRVVW^HHYKLUH]LYIV\^PUN TPUULSPQRL^HHYKLYPUNVMILKYPQMZILwPUKPNPUN

ย‹2HU[VVYWYHR[PQRY\PT[L ย‹.LZP[\LLYKVWLLUPK`SSPZJOLSVJH[PLHHUKL KPQR ย‹;V[HHSJHTรต ย‹4VNLSPQROLPK[V[OL[O\YLU]HUKLUHHZ[NL SLNLUSVVKZJHTรต ย‹3\_\L\aLHM^LYRPUNTL[TVVP\P[aPJO[V]LY KL\P[LY^HHYKLU ย‹=VVYaPLU]HUVH[VPSL[LUKV\JOLY\PT[L RHU[PULWHU[Y`]SVLY]LY^HYTPUN ย‹,YaPQUJHWHYRLLYWSHH[ZLU ย‹6WSL]LYPUNPUV]LYSLN

ย‹2HU[VVY^PURLSY\PT[L ย‹;V[HSLVWWLY]SHR[LJHTรต ย‹.LZP[\LLYKPUOHY[QLAHS[IVTTLS ย‹AV^LSNLZJOPR[HSZ^PURLSLURHU[VVY Y\PT[LTL[L][UPL[aLSMZ[HUKPNLIV]LU^V UPUN ย‹)LULKLULUIV]LU]VVYaPLU]HUWHU[Y`LU [VPSL[ ย‹4LLYKLYLRHU[VVYRHTLYZLUNVLKLZ`Z [LLT]VVYaPLUPUNLU ย‹;L]LUZ]]OLLYSPQRKHR[LYYHZJHTรต ย‹6WSL]LYPUNPUV]LYSLN

ย‹ยธ.YVLUยนILKYPQMZVIQLJ[TL[ILKYPQMZ^VUPUN ย‹6TNL]PUN2LYRKYPLS ย‹)LKYPQMZY\PT[LTL[RHU[VVY[V[HHSJH Tรต ย‹=YPQZ[HHUKLILKYPQMZ^VUPUN]HUJHTรถ ย‹3\_\L\aLHM^LYRPUNTL[VH*VNLJVU [YVSLLYKLY\PT[LULU]SVLY]LY^HYTPUN ย‹9PHU[LPNLU[LYYLPUTL[[VLNHUN[V[ ILKYPQMZOHSTPKKLSZV]LYOLHKKL\Y ย‹9\Z[PNNLSLNLULUNVLKILYLPRIHHY ย‹6WSL]LYPUNPUV]LYSLN ย‹+L[HPSZLURVVWZVTaPQUVWHHU]YHHN ILZJOPRIHHY

/\\YWYPQZรWLYTHHUK

/\\YWYPQZรWLYTHHUKL_JS);>

2VVWZVTรRRL_JS);>

;(?(;0,6->((9+,=,923(905.& )LSVUaLยธ2L\YPUNZKPLUZ[]HU>HLYKLยน VW >>>>(,9+,:;(;,53


Vacatures

Woensdag 24 april 2013

TAXATIES VAN WONINGEN EN BEDRIJFSPANDEN: SNEL, GOED EN VOOR EEN SCHERP TARIEF.

26

ONLINE DRUKKERIJ

Als gecertificeerd makelaar en taxateur, lid van de VBO verzorgen wij graag voor u taxaties van zowel woningen als bedrijfspanden. - Taxaties worden door ons snel uitgevoerd. Als het kan nog op de dag van de opdracht, anders zo snel mogelijk.

MOOI DRUKWERK, MAKKELIJK BESTELD

CHRISTELIJKE SCHOLENGEMEENSCHAP VOOR ATHENEUM - HAVO - VMBO(T)

- Taxaties worden door ons goed uitgevoerd. U mag kwaliteit van ons verwachten als gecertificeerd taxateur. Bovendien kopen wij ook zelf onroerend goed aan en kennen de markt als geen ander.

Het Altena College is een school waar de christelijke identiteit er toe doet. Daarom zoeken wij personeelsleden die uit overtuiging kiezen voor het protestants-christelijk onderwijs en die vanuit een christelijke levensvisie inhoud willen geven aan de identiteit van de school.

- Taxaties worden door ons uitgevoerd voor een scherp tarief. Bel ons! -

OOK NWWI TAXATIES

In -en verkoop onroerend goed - Professionele bemiddeling - Taxaties -Projectontwikkeling

tXXXXFUFSJOHWBTUHPFEOM

^^^WYLTLYLUS

KIJK VOOR ONS TOTALE AANBOD OP WWW.WETERINGVASTGOED.NL HEEFT U ZELF VERKOOPPLANNEN? BEL ONS VOOR EEN VRIJBLIJVENDE GRATIS WAARDEBEPALING. BIJ ONS KUNT U KIEZEN VOOR BEMIDDELING BIJ DE VERKOOP OF DIRECTE ZEKERHEID ! !, TEVENS WILLEN WIJ U WIJZEN OP ONZE ZEER SCHERPE TAXATIETARIEVEN. INFORMEER BIJ ONS NAAR HET LAAGSTE TARIEF!

<ZZ[db `^cYZgZc

Het bestuur van de Vereniging voor Prot. Chr. Voortgezet Onderwijs te Sleeuwijk vraagt met ingang van de cursus 2013-2014 docenten voor reguliere lessen voor:

Zie voor de doelstelling van de school onze website: www.altena-college.nl.

Nederlands Âą 17 lessen 1e graads Duits Âą 20 lessen 1e of 2e graads Wiskunde Âą 15 lessen 2e graads Lichamelijke oefening Âą 10 lessen 2e graads Ook naar een gedeelte van de uren kan gesolliciteerd worden. LIOâ&#x20AC;&#x2122;s worden tevens uitgenodigd te solliciteren.

De school is landelijk gelegen, gehuisvest in ĂŠĂŠn goed geoutilleerd gebouw en heeft een groeiend leerlingenaantal van ruim 1400. De school wordt gekenmerkt door een zeer prettige werksfeer en bovengemiddelde arbeidsvoorwaarden. De school is in 2012 verkozen tot beste onderwijswerkgever in het voortgezet onderwijs.

Inlichtingen bij de rector, de heer G. van der Beek, tel. 0183-302944 (school), 06-21292085 (privĂŠ). Sollicitaties graag uiterlijk 11 mei richten aan de rector, Rijksstraatweg 153, 4254 XD Sleeuwijk, bij voorkeur via e-mail: beekg@admin-altenacollege.nl

Het Altena College is een school waar leerlingen en personeelsleden er toe doen. Daarom zoeken wij personeelsleden met hart voor de leerlingen en hart voor de school.

JIP & JANNEKE geboortekaartjes ook verkrijgbaar bij:

De Groot Drukkerij bv

www.redeenkind.nl    

Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan # .www.degrootfamiliedruk.nl

Kroeze Kroeze Infra bv voert met een team van 40 enthousiaste medewerkers werkzaamheden uit in zowel hoofdaanneming als onderaanneming. Het gaat om projecten van verschillende omvang in opdracht van particulieren, aannemersbedrijven, projectontwikkelaars en overheidsinstellingen. Ons werkgebied ligt in het midden van het land tot aan Rotterdam en omgeving. Ons bedrijf is VCA** 2008/5.1, ISO 9001:2008 en BRL 7000 (protocol 7001 en 7004) gecertificeerd. Vanwege uitbreiding en groei van de activiteiten zoeken we de volgende collegaâ&#x20AC;&#x2122;s.

UITVOERDER GWW & UITVOERDER BETONBOUW Als uitvoerder ben je verantwoordelijk voor de realisatie van een project op de bouwplaats, binnen de gestelde doelstellingen op het gebied van kwaliteit, planning en rendement. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de veiligheid op de bouwplaats. Je voert overleg met alle bij een project betrokken partijen en organiseert de werkzaamheden welke nodig zijn om het werk te realiseren. Je hebt ruime ervaring als uitvoerder en bent in staat om zelfstandig te werken en leiding te geven. Tevens ben je de schakel tussen de bouwplaats en de directie. Functie-inhoud: Â&#x2021;5HJHOHQYDQSORHJVDPHQVWHOOLQJLQRYHUOHJPHWGHKRRIGXLWYRHUGHU Â&#x2021;7LMGLJDIURHSHQYDQRQGHUDDQQHPHUVPDWHULDDOHQPDWHULHHO Â&#x2021;&R|UGLQHUHQYDQZHUN]DDPKHGHQHLJHQSHUVRQHHOHQRQGHUDDQQHPHUV Â&#x2021;&RQWDFWHQRYHUOHJPHWRYHULJHWHDPOHGHQHQRS]LFKWHUV Â&#x2021;%HKHUHQHQELMKRXGHQYDQGDJERHNHQHLJHQSURMHFWGHHO Â&#x2021;&RQWUROHDDQWHYRHUHQHQWHOHYHUHQPDWHULDDO Â&#x2021;&RQWUROHRSGDJHOLMNVXLWWHYRHUHQZHUN]DDPKHGHQ Â&#x2021;6LJQDOHUHQYDQDIZLMNLQJHQLQ]RZHOEHVWHNDOVWHNHQLQJHQ Â&#x2021;5HJLVWUHUHQPDQXUHQHQDDQJHYRHUGHPDWHULDOHQYRRUGHZHNHOLMNVHNRVWHQEHZDNLQJ Â&#x2021;'HHOQHPHQDDQHQELMGUDJHQOHYHUHQDDQZHUNEHVSUHNLQJHQHQSURMHFWHYDOXDWLHV Functie-eisen: Â&#x2021;076&LYLHOHWHFKQLHN Â&#x2021;0HHUGHUHMDUHQHUYDULQJLQHHQVRRUWJHOLMNHIXQFWLH Â&#x2021;*RHGHFRPPXQLFDWLHYHYDDUGLJKHGHQ Â&#x2021;*RHGSUDNWLVFKHQWHFKQLVFKLQ]LFKWLQGHERXZSURFHVVHQ Â&#x2021;(UYDULQJLQGH*::HQRI%HWRQERXZLVHHQSUp Â&#x2021;.HQQLVYDQ5$:8$9 Â&#x2021;.HQQLVYDQ,62HQ9&$SURFHGXUHV Â&#x2021;*RHGHEHKHHUVLQJYDQ0LFURVRIW2IILFH Â&#x2021;9&$92/ Â&#x2021;%HVOLVVLQJHQNXQQHQHQGXUYHQQHPHQ Kijk voor verdere informatie op onze website www.kroezebv.nl Is je belangstelling gewekt? Stuur dan je schriftelijke sollicitatie naar het onderstaande adres of reageer per mail. Voor verdere informatie kan je uiteraard telefonisch contact met ons opnemen. Kroeze Infra bv 7DY0DULMH0RO Parkweg 33 ;.%((6' Telefoon: 0345 - 68 44 75 e-mail: vacatures@kroezebv.nl Kroeze Infra bv is een onderdeel van Aannemingsbedrijf De Jong en Zoon Beesd B.V. / Boskalis.

TE KOOP AANGEBODEN

T.k. kiepbak tractor a.nw 150Bx80D â&#x201A;Ź280,-; nwe balendrager â&#x201A;Ź250,-. Tel. 0653893678. T.k. t.e.a.b. motor Honda CX 650c, watergek. + cardan aandr., bj. 1983, nw zadel. Tel. 0183-402247. T.k. z.g.a.n. dms multicycle fiets, wit, 7 versn., m. hydr. remmen â&#x201A;Ź75,-. Tel. 0624394042. T.k. zalmschouw L600x160B a. nw m. bb motor 8 pk mariner p.n.o.t.k.; viskar v. achter fiets â&#x201A;Ź35,-. Tel. 06-50662921. Thuis gezocht voor rood katertje, 3 jr. gecast. Tel. 0345682190. T.k. gevr. zilveren gld. en rijksd. van Juliana. Ook verzamel ik speldjes, sleutelhangers, bijbeltjes m. slotje oude ansichtkaarten, miniaturen. Wie heeft een ijzeren gewicht van 5 en 10kg voor mij? Tel. 0345-615800. T.k. oldtimer MGB Roadstar, Cabrio, bj. 1974, blauw. Moter gereviseerd en aangepast v. loodvrije benz. 3.000 km. auto opgeknapt. Tel. 0650966031.

Gezocht:

Enthousiaste cafetaria medewerkers Wij zoeken enthousiaste, gezellige en verantwoordelijke part-timers voor onze gezellige cafetaria, die van wanten weten. De volgende werkzaamheden voer je uit: t Bestellingen opnemen t Het bereiden van frites en diverse snacks t Het bedienen van mensen in onze t eetgelegenheid en ons terras aan de Maas. t Eventuele keukenwerkzaamheden als het bereiden van uitgebreide menuâ&#x20AC;&#x2122;s t Het netjes opruimen van de ruimte na de werkzaamheden Het werk is divers en afwisselend en als jij geen probleem hebt met onregelmatige werktijden is dit een geweldige ervaring om nooit te vergeten. Geintresseerd? Neem dan contact met ons op:

FeestcafĂŠ de Rietschoof Maasdijk 15 â&#x20AC;&#x201C; 5308 JA Aalst 0418 55 29 29 info@feestcafe-rietschoof.nl

Chrywijk is een chrysantenkwekerij van 8 ha kas, onze afzetmarkten zijn Rusland en Europa. Wegens uitbreiding is er een functie vrijgekomen om als leidinggevende in de schuur.

LEIDINGGEVENDE FUNCTIE Functie omschrijving + wat er verwacht wordt: - Regelen en organiseren van de dagelijkse bedrijfsvoering - Technisch inzicht - Flexibel en stressbestendig - Goed met een team mensen kan samenwerken - Sterke persoonlijkheid en zeker geen 7.00 tot 17.00 mentaliteit - Feeling hebben voor bloemen - Leeftijd vanaf 17 jaar

Heeft u interesse, neem dan contact op met Dhr. E.J. Van Wijk, telefoonnummer 06-55194691 Kooiweg 3 5306 VT Brakel


Woensdag 24 april 2013

Rossum heeft weer een wielerronde įĬİİIJĪš In Rossum wordt zaterdag 11 mei voor het eerst in dertig jaar weer een wielerronde gehouden. Zowel recreanten als amateurrenners kunnen meedoen. De recreanten starten om 14:15 uur, de sportklasse o 15:30 en de amateurs om 17:15 uur. De start en finish zijn bij hotel-restaurant De Gouden Molen. Het parcours gaat 1800 meter lang over klinkers. De ronde is een initiatief van Cycloteam.

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

27 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

BMX-rijder Carlos van Hees (nummer 112) pakte zaterdag in Nuland bij het Open Provinciaal Kampioenschap van het Zuiden bij de boys van 11 jaar zijn tweede provinciale titel van dit seizoen. Soraya en Viviana van Hees werden bij de ladies 16+ tweede en eerste.

q WWW.RONDEVANROSSUM.NL

Chraou wel, De Bont niet naar Nivo Sparta ķĞĩığĬĪĪĢĩš Sander de Bont komt tóch niet naar Nivo Sparta. Er was afgesproken dat hij de nieuwe trainer Roland Schuermans vanuit Oss’20 zou volgen, maar in goed overleg is besloten deze overgang niet te laten doorgaan. Met name De Bont zelf is inmiddels van mening dat het verstandig is om af te zien van een verlengde samenwerking tussen beiden. De ontstane vacature voor de spitspositie heeft Nivo Sparta alweer snel kunnen invullen met Jaoud Chraou (23). Hij komt over van zondageersteklasser Neptunus-Schiebroek uit Rotterdam.

ZV Kerkdriel levert sprintkampioenen ĩĢĩĶİıĞġĊĨĢįĨġįĦĢĩš Zes zwemmers van ZV Kerkdriel hebben dit weekend deelgenomen aan het Gelderse Sprint Kampioenschap in Lelystad. Joop Tuppe greep zaterdag twee keer goud op de 50m rug en de 50m vrij. Zondag wist hij het zilver te pakken op de 100m wissel en het brons op de 50m vlinder. Bram van Gent wist ook twee keer goud te behalen en wel op de 50m school en de 50m vrij, op de 100m wissel pakte hij het zilver. Op de 50m rug en de 50m vlinder werd hij vierde. Ten slotte verscheen Sjoerd v.d. Oord ook tweemaal aan de start, op de 50m vrij zwom hij zich naar het brons en op de 50m vlinder wist hij de vierde plaats te bemachtigen. Kimberley Gerritsen, Pijke Daalders en Jeroen Meesters vielen buiten de prijzen. In totaal werden er vijftien persoonlijke records verbeterd en wisten Joop (50m rug) en Bram (50m school) nog twee clubrecords te verbeteren.

Gogrip Hockey Academy van start ķĞĩığĬĪĪĢĩš Op de velden van MHC Bommelerwaard gaat maandag 3 juni de Gogrip Academy van start. Op 1 en 3 mei zijn er gratis try-outs. De academy is voor hockeyspelers en -keepers die beter, sneller en fitter willen worden. Maar ook voor kinderen die op een leuke manier willen kennismaken met hockey. De Gogrip academy is bedoeld voor spelers van 5 t/m 14 jaar. Bovendien is er een speciaal programma voor keepers van alle leeftijden, dus ook volwassenen. “Beweging en techniek zijn belangrijke onderdelen van het hockey”, aldus initiatiefnemer Martijn Verkerk. Op woensdag 1 en vrijdag 3 mei tussen 15:00 en 19:00 kunnen belangstellenden bij MHC Bommelerwaard gratis kennismaken met de academy. Als dat bevalt is er een strippenkaart van 47,50 euro voor vijf trainingen. “Hoe goed je kunt hockeyen maakt niet uit. Of je in de C1 of de E5 zit of helemaal niet op hockey zit; iedereen is welkom”, benadrukt Verkerk. Voor de kennismaking wordt inschrijving op prijs gesteld, dat kan via:

q WWW.GOGRIP.NL

Hamarithi-turnsters naar Vrouwen Hurwenen districtskampioenschap zetten opmars voort ĞĪĢįİģĬĬįıĊĞĞĩİı š Fleur Danklof en Maudy Spitshuizen van Hamarithi hebben zich zaterdag geplaatst voor het districtskampioenschap op 1 juni. Tijdens het regiokampioenschap vierde divisie kwamen zeven turnsters voor Hamarithi uit. De beste achttien per categorie mochten door. Bij Fleur (pupillen 1) ging de balk niet geweldig. Maar op vloer werd Fleur in haar categorie vijfde met 12,500. Op sprong blonken Fleur en haar ‘collega’s’ van Hamarithi niet uit, maar het onderdeel brug ging weer prima. Uit-

eindelijk werd Fleur zevende met een totaalscore van 47,183 punten. Maudy startte in de tweede wedstrijd heel sterk met haar brugoefening. Bij de balk hielp een peptalk. Op vloer werd ze zelfs derde met 11,333 punten. Haar sprong ging goed, maar werd laag gewaardeerd door de jury. Maudy werd dertiende met 42,300 punten. Zaterdag 27 april houdt Hamarithi een turntoernooi voor de selectie en overige regionale clubs in het teken van de Nationale Sportweek en het 35-jarig bestaan.

ĥIJįĴĢīĢī š Het damesvoetbalteam van Hurwenen bond zondag ook titelkandidaat Schijf aan de zegekar. Vanaf de eerste seconde was Hurwenen alert en actief. In de 21ste minuut schoof Sabine van de Sluis beheerst de bal in de rechter onderhoek. Mede dankzij goed druk zetten op het middenveld en een hele sterke verdediging, lukte het om de bal op de helft van Schijf te houden. Op slag van rust was het Rosanne van Hemert, na een schitterende pass van Ariëlle Hoskam, die de 2-0 scoorde.

Jubileumshow Trios groot succes

Ardito sluit in stijl af ķĞĩığĬĪĪĢĩš De basketbaldames van Ardito wilden ongeslagen blijven en moesten dus zaterdagavond OBC uit Oss verslaan. Vanaf de eerste minuut werd de succesvolle press die het hele seizoen gespeeld werd gebruikt om het OBC lastig te maken om aan te vallen. De Bommelse dames wonnen met 68-31. Volgend seizoen mogen ze in de overgangsklasse aantreden.

įĬİİIJĪš Ruim 140 jongens en meisjes deden zaterdag mee aan de jubileumshow van SV Trios. Hoewel de vereniging pas op 3 september vijftig jaar bestaat werd besloten nu alvast de show te houden. Onder grote belangstelling liet groot en klein in een wervelende show elf optredens zien, die met veel variatie en durf vertoond werden. De avondvierdaagse in mei staat voor Trios ook in het teken van het jubileum. Op 1 juni is er een skeelerclinic.

Erik Satter voert competitie aan

Indra Sips in actie įĬİİIJĪš Trios-turnster Indra Sips deed zaterdag mee aan de regiofinale in de categorie pupil 1 niveau 9. Ondanks dat er tijdens de voorbereidingsperiode flink geoefend moest worden voor de jubileumuitvoering turnde Indra een nette wedstrijd. Ze wist de hele balkoefening op het toestel te blijven. Ze werd 33e van de 36 deelnemers.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Een kwartier voor tijd was het wederom Sabine van de Sluis die de bal met een diagonaal schot in de verre hoek schoot (3-0). De bezoekers kregen op het laatst een grote kans, die keepster Bianca van Ballegooijen met een schitterende reflex uit de linker hoek tikte. Helaas moest ze toch één keer de bal uit het net vissen, na een penalty die de bezoekers kregen. Hurwenen doet nu nog mee om de vierde plek in de competitie. Volgende week spelen ze thuis tegen Sparta ’25, dat één punt boven Hurwenen staat.

™KVkdii^Z=egZhiZZgYZodcYV\j^ihiZ`ZcY^cKjgZc#

Linda Mulder met Vavottie eerste G:<>D™ Linda Mulder van HCB Kerkwijk is zondag in Vuren met haar paard Vavottie H

op een fraaie eerste plaats geëindigd in de M1-dressuur met 183 punten. Lizzy van Zon van Gelderse Boys haalde een eerste en derde prijs, Lisa Vaskovich een tweede en twee derde prijzen, Alice van Es twee tweede en Fiona van Es een eerste en tweede prijs.

ğįĞĨĢĩš Erik Satter uit Gameren staat na drie wedstrijden nog steeds bovenaan in de tussenstand van de zomeravondcompetitie bij WTC Maaswaal. Woensdag nam hij genoegen met een tiende plaats. De ‘grote’ mannen lieten zich bijna niet zien vanwege de aanstaande Omloop van het Munnikenland. De jonge Fabio Jakobsen uit Heukelum, die dit jaar overstapte van de Brenners naar de A-renners, greep zijn kans en won. Bij de B-renners was Gerrit van Os de snelste.


WOUDRICHEM B. vd Lelystraat 16a tel. 0183 30 70 40 WIJK EN AALBURG Bergstraat 49 tel. 0416 69 69 66 SPRANG-CAPELLE Raadhuisplein 37 tel. 0416 54 02 25

Rijswijk NB De Geer 1a

Werkendam Laantje 10

Wijk en Aalburg Bergstraat 58

Op een perceelgrootte van maar liefst 526 m2 bevindt zich deze statige rietgedekte halfvrijstaande woning. Toegang tot deze woning wordt verleend middels een gedeelde oprit welke is voorzien van een smeden hekwerk. Het woonhuis is gebouwd in 1992, afgewerkt met kwalitatief hoogwaardige materialen en heeft een inhoud van ca. 360 m3. De garage is omgebouwd tot woonruimte en aansluitend is een ruime serre geplaatst waar optimaal genoten kan worden van de zon en de tuin.

Een schitterende starterskans in het centrum van Werkendam! Deze 2/1 kapwoning is gesitueerd op een prachtig rustig plekje aan groen en aan water en toch op een steenworp afstand van alle dagelijkse voorzieningen.

Aan een prominente straat ligt dit vrijstaande woonhuis met grote garage en ruime tuin. Het prachtige grote perceel van ca. 920 m2 biedt volop mogelijkheden voor de tuinliefhebber of dierenvriend. De woning is solide gebouwd, aan de binnenzijde enigszins gedateerd, maar praktisch ingedeeld en bijzonder licht en heeft een inhoud van ca. 400 m3.

Begane grond: entree, modern toilet, royale woonkamer met sfeervolle haard, woonkeuken met luxe keukenopstelling voorzien van inbouwapparatuur en vrijstaand kookgedeelte, bijkeuken voorzien van kitchenette en 3 vaste kastenwanden, 2e ontvangstportaal en een schitterende serre met veel glaswerk. Verdieping: overloop, 2 slaapkamers met vaste kastenwand waarvan één voorzien van balkon en een badkamer ingedeeld met ligbad, zwevend closet, inloopdouche en wastafelmeubel. Zolderetage: 3e slaapkamer en een afsluitbare berging.

Begane grond: entree/keuken ingedeeld met een hoekopstelling voorzien van inbouwapparatuur, gezellige woonkamer met trappartij naar de verdieping en een ruim toilet met closetcombinatie en wastafelmeubel. Verdieping: overloop met toegang tot de bergzolder, 2 slaapkamers en een badkamer ingedeeld met inloopdouche en wastafel. Zolderetage: bergzolder bereikbaar via een vlizotrap vanaf de overloop. De achtertuin is onderhoudsvriendelijk ingedeeld. Hier staat ook een ruime stenen berging met uitstortgootsteen en aansluitingen t.b.v. wasmachine en droger. Het woonhuis heeft een inhoud van ca. 180 m3 en is gelegen op een perceel van 84 m2.

Zowel de voor- als de achtertuin is ingericht als siertuin met een grote diversiteit aan beplanting. In de achtertuin zijn meerdere zitgelegenheden gecreëerd en een leuke waterpartij.Achter in de tuin bevindt zich een houten berging. Parkeermogelijkheid is er voldoende op eigen terrein. Het centrum van Rijswijk en diverse dagelijkse voorzieningen bevinden zich op loopafstand.

Vraagprijs € 345.000,00 k.k.

Begane grond: entree, koele kelderruimte, ‘ouderwetse’ woonkeuken met eenvoudige keukenopstelling en aansluiting allesbrander, woonkamer met dubbele schouw, achterportaal, toilet en een praktische bijkeuken. Verdieping: overloop, 3 grote slaapkamers met vaste kastruimte en een gedateerde badkamer met ligbad en wastafel. Zolderetage: grote zolder met een extra kamertje bereikbaar via een vlizotrap vanaf de overloop. Achter de woning staat een grote garage toegankelijk middels twee loopdeuren en een kanteldeur. Rondom de woning is het perceel ingericht als siertuin en een dierenweide. Geheel achter op het perceel staat nog een houten schuur annex dierenverblijf. Naast de woning een royale oprit met ruime parkeermogelijkheden.

Vraagprijs € 152.500,00 k.k.

Ruime luxe appartementen

Vraagprijs € 298.000,00 k.k.

Nu kopen met BijZonderPlan! Wonen in Woudrichem was nog nooit zo bereikbaar

van 62 m2 tot 164 m2

Al vanaf

€ 119.250,Kopen zonder grond met BijZonderPlan

Info-avond BijZonderPlan voor ‘t Rond donderdag 25 april a.s. in ’t Rondeel in Woudrichem, 19.30 - 21.00 uur

t)PPHTUFQVOUCPVXCJKOBCFSFJLU t5FWFOTXJOLFMSVJNUFOUFIVVSWBOBGN2

Wonen in een bruisend centrum, maar in de karakteristieke sfeer van een vestingstad? Aan het gezellige marktplein van Woudrichem wordt volop gebouwd aan een nieuw winkel- en appartementencomplex met fraaie daktuin. 34 Schitterende koopappartementen waar starters, maar ook medioren hun hart op kunnen halen zijn nu nog meer binnen handbereik omdat het kopen van uw appartement dankzij BijZonderPlan u al snel 35% kan schelen op de hypotheek! Alle reden om de info-avond BijZonderPlan te bezoeken.

t.FUGSBBJFEBLUVJO

Meld u aan voor de infoavond bij een van de makelaars, dan reserveren zij een plaats voor u.

t*ODMVTJFGFJHFOQBSLFFSQMBBUT

Informatie verkoop appartementen

WWW.WONENINWOUDRICHEM.NL

T 0183-50 51 24 www.hofstedemakelaardij.nl

T 0183-30 70 40 www.demakelaarsvanaltena.nl

www.demakelaarsvanaltena.nl


Gratis BBQ *

t.w.v. 99,95

Bij aankoop van een tuin-/terras set met een aankoopwaarde van 749,- of meer.

GARDEN FEELINGS JERSEY LOUNGE HOEKBANK

• Bestaande uit twee modules 2-zits, één hoekmodule en één hocker • Inclusief kussens

TASTE 9-DELIGE DININGSET KUBU

• Inclusief kussens • Bestaande uit 4 stoelen en dining table met glasplaat

1299,-

799,-

1445,-

789,-

GARDEN FEELINGS 13-DELIGE LOUNGESET PALOMA

• Inclusief kussens • Bestaande uit 2 fauteuils, 2-zits bank en coffeetafel

PLATINUM HAMPTON DINING SET

• 4 Stoelen en bijpassende tafel 160 x 90 cm • Kleur wit

1299,-

798,-

745,-

579,-

Tot 50% korting op bed- en badlinnen, cadeau-artikelen en verlichting.

Honderden artikelen nu speciaal voor u extra voordelig geprijsd!

HARTMAN 5-DELIGE TUINSET DARWIN

• 4 verstelbare tuinstoelen • Tafel 160 x 90 cm (niet afgebeeld)

Veen, Bagijnhof 19 Vrijdag koopavond tot 21.00 uur www.harensesmid.nl

799,-

399,-


FOTOWEDSTRIJD KONINGINNEDAG

1e prijs:

Herenoverhemd van Ledub met horloge

2e prijs:

Fotoshoot

3e prijs:

t.w.v. 120 euro

t.w.v. 95 euro

Diner voor twee (incl. drankje en brood vooraf)

t.w.v. 80 euro

beschikbaar gesteld door

Peterson Herenmode Vlietskant 43 Leerdam 0345-612054

beschikbaar gesteld door

JoyArt www.JoyArt.eu Gorinchem

beschikbaar gesteld door

â&#x20AC;&#x2DC;t Raadhuis van Goudriaan Smoutjesweg 3 Goudriaan Tel: 0183-581283 www.raadhuisvangoudriaan.nl

Kijk gauw op www.hetkontakt.nl/fotowedstrijden en zie onze facebook pagina www.facebook.com/bommelerwaard.nieuws

17 Editie Bommelerwaard 2013  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you