Page 1

JLAGE

I MET B

BOMMELERWAARD

WOENSDAG 16 APRIL 2019 JAARGANG 13 NO. 16 • WWW.HETKONTAKT.NL

leve nte de le

enten

t van genie ga ve ee n uit Di t is

om de m

va n:

Binnenlopen zonder afspraak op maandagen van 09:30-12:00 uur. Van Heemstraweg West 2c

Zaltbommel

Tel: 0418 - 202 003 meer info: www.mb-advocaten.com

Podozorg Zaltbommel bestaat 5 jaar én heeft een nieuwe locatie! Graag nodig ik u uit om de nieuwe praktijk te komen bekijken op 2 april van 13.00 tot 17.00 uur tijdens het open huis!

De jarige trakteert u dan op een leuk kadootje!

Wij helpen u!!

Met vriendelijke groet, Nicole Drenth | Podozorg Zaltbommel • Het nieuwe sportveld aan de Herman de Ruijterstraat in Poederoijen heet Bakkerveld. De wethouders Gijs van Leeuwen en Adrie Bragt lieten zich vrijdag bij de opening van hun sportieve kant zien. Dat was meteen het startsein voor de Koningsspelen.

Verwarring over aanleg glasvezel

Jumbo Gameren wil Nieuw boek over zondag ook open onbekend Bommel

Net nu de gemeenten in Rivierenland een deal hebben gesloten met Digitale Stad voor de aanleg van snel internet in de buitengebieden, is ook een andere aanbieder aan het inventariseren of er belangstelling is voor glasvezel: Glasvezel Buitenaf. Portefeuillehouder Kees Zondag laat er geen onduidelijkheid over bestaan, hij vindt dat Glasvezel Buitenaf onjuiste informatie geeft en aam stemmingmakerij doet. “Dat leidt alleen maar tot verwarring.”

Eigenaar John van Bruchem van de Jumbo supermarkt vindt het niet eerlijk dat zijn winkel in Gameren volgens de nieuwe winkeltijdenverordening niet op zondag open mag. Terwijl de Albert Heijn in Zaltbommel, op nog geen 4 kilometer afstand, wél de deuren mag gaan openen. Het college stelt voor dat supermarkten in de kern Zaltbommel voortaan open mogen op zondag van 13:00 tot 17:00 uur, terwijl de winkels in de dorpen van de gemeente niet open mogen.

Podozorg Zaltbommel van Heemstraweg 11F | 5301 PA Zaltbommel 0418-517992 | zaltbommel@podozorg.nl | www.podozorg-zaltbommel.nl Van Heemstraweg west 11F Zaltbommel | 0418-517992 www.podozorg-zaltbommel.nl

Gemeente nieuws

7

zie pagina

nieuws

3

Twee ernstig gewonden in Brakel brakel • Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Molenkampweg in Brakel zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen zwaargewond geraakt. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt, waarna de auto tegen een boom botste. De brandweer had ruim een uur nodig om de bestuurder te bevrijden. Er kwamen twee traumahelikopters te hulp.

Zie pagina

9

WASMACHINE DEFECT!? Wij repareren alle gerenomeerde merken!

BEL DIRECT 0416-691221 Electro World Veen

VEEN

19,specialist 4264 AZvanVeen DeBagijnhof expert en uw de regio! www.electroworldveen.nl Bagijnhof 19, Veen

nieuws

13

Het begon als een onderzoekje naar de geschiedenis van het huis waar Ton van Balken met zijn vrouw Marika in de jaren tachtig kwam wonen, aan de Nonnenstraat in Zaltbommel. Nu ligt er een compleet boek over een groot deel van de ‘Westerwijk’, het gebied tussen de Boschstraat, Gamersestraat, Karstraat en de stadsmuur. Over dat deel van de stad, met onder andere De Weeshuishof is nog vrijwel niets gepubliceerd. Het boek telt 250 pagina’s en komt uit in oktober.

achtergrond

35

2e Paasdag geopend! 09 - 17 30

00

uur

Goede vrijdag van 09:30 tot 18:00 uur

FOTO: LYA CATTEL

Brakel lonkt nog steeds naar titel Voor Brakel is de titel net voor de fusie nog altijd binnen handbereik. De ploeg won zaterdag riant met 6-1 van Well. Die doelpunten kan Brakel heel goed gebruiken. Het doelsaldo zou immers zomaar de beslissing kunnen gaan brengen in de titelstrijd. Trainer Hans de Jong kijkt met optimisme uit naar het seizoensslot: “Het vertrouwen is er dat we kampioen kunnen worden. We gaan er alles aan doen, de jongens verdienen dat ook. Het zou prachtig zijn.”

regio-voetbal

41

GILDENSTRAAT 32 | 4143 HS LEERDAM 0345-511 990 | www.jukeboxgallery.com

www.hetkontakt.nl KEURSLAGER DE VRIES PORTAGE 18 APRIL T/M 24 APRIL

1 KG FILET ROLLADE 1 KG RUNDER ROLLADE

Tuincentrum

Kolbach

Veldweg 27a●Rijswijk (NB)●www.tuincentrumkolbach.nl

7,95 10,00

6 PANKLARE GEHAKTBALLEN

5,00

6 ROOMSCHNITZELS

5,00

4 KIP JAGER STEAKS

6,00

6 BOURGONDISCHE FILET

6,00

Keurslager de Vries Portage Zaltbommel - Tel. 0418-512494


Alles voor een heerlijke Pasen Op de zaterdagmarkt moet je zijn

Verse producten, scherpe aanbiedingen, een gezellig praatje: de markt is een begrip in Zaltbommel. Elke zaterdag staan tien ondernemers voor je klaar. Deze week pakken ze zelfs extra uit met het oog op Pasen. Tussen de marktbezoekers bevinden zich komende zaterdag drie wel heel bijzondere types. De ‘Bommelse mèrtwijven’ zijn speciaal ingeschakeld door de kraamhouders. Als je goed kijkt herken je ze misschien wel van een lokale toneelvoorstelling. Acteren kunnen ze in elk geval als de beste, dus dat belooft een gezellige boel te worden. Voor elke klant hebben ze een lekker doosje eieren bij zich, want die zijn natuurlijk onmisbaar met Pasen. Voor al het andere is er het diverse aanbod bij de marktkramen. De Bommelse zaterdagmarkt staat bekend om de goede kwaliteit en maakt de binnenstad extra levendig. Van een ambachtelijke chocolade paashaas tot lekker gekruide kip, en van een visje tot een pittige kaas en een groot assortiment nootjes voor bij de borrel. Ook het asperge- en aardbeienseizoen is alweer in volle gang. Je Paastafel maak je compleet met een fleurig boeket, en wie weet scoor je ook nog een leuke outfit. Op de markt is altijd wat te beleven!

De ‘Bommelse mèrtwijven’ delen een passende attentie uit.

VISHANDEL

DE GEZELLIGSTE EN LEKKERSTE MARKT VAN DE BOMMELERWAARD


3

Woensdag 17 april 2019

column

Glasvezel

Regio baalt: ‘Onjuiste informatie en stemmingmakerij’

Kapers op de kust voor Digitale Stad De campagne van Glasvezel Buitenaf zorgt voor verwarring bij inwoners, klaagt Regio Rivierenland. De regio adviseert Digitale Stad als partij.

Johan Kappen Het kan aan mij liggen maar ik was verbaasd toen ik de kaalslag zag in het bos van Neerijnen. Een ziek boompje omleggen, een stelletje oude populieren rooien, desnoods een oude gevaarlijke eik vermorzelen? Dat moet kunnen. Maar het bos bij Waardenburg leek wel op Ieper in 1918. Doorgaans wordt zo’n klus besproken in de regionale pers maar ik heb niets gezien. Jullie? En dan word ik achterdochtig. En dat werd ik al helemaal toen ik begin april mijn krant open sloeg en las dat er in Nederland heel vaak zomaar in het wilde weg gekapt wordt. Frits van Beusekom viel zijn voormalige werkgever, Staatsbosbeheer, aan vanwege hun kapbeleid op de Utrechtse Heuvelrug. En hij was nog niet uitgesproken of hij ontving al luide bijval uit de rest van het vaderland. Een term als “de botte bijl” viel. En toen reed ik die middag per rijwiel over de weg die afdaalt van Waardenburg naar Neerijnen. En ik schrok. Want ik ken die lui. En jullie kennen ze ook. Je let even niet op en je eigen bos wordt onder je kont weggekapt. Je praat zomaar over een paar voetbalvelden. Dat gaat jaren duren voor dat hersteld is. Gelukkig hebben we ondertussen Shell. Dat bedrijf gaat bomen planten. Met die ene cent van ons. Dat geeft vertrouwen. Toch? Johan Cahuzak

regio • Regio Rivierenland haalt fel uit naar Glasvezel Buitenaf, die met een vraagbundeling bezig is in Rivierenland. Precies op het moment dat Digitale Stad - waarmee Regio Rivierenland samenwerkt om een glasvezelnetwerk uit te rollen - daar ook mee bezig is. Gevolg: verwarring bij bewoners. De Zaltbommelse wethouder Kees Zondag is namens Regio Rivierenland verantwoordelijk voor het glasvezelproject. Hij heeft er geen goed woord voor over. “We betreuren het dat Glasvezel Buitenaf door middel van onjuiste informatie en stemmingmakerij mensen probeert te overtuigen bijna 1.000 euro te laten betalen voor iets wat via hun gemeente onder betere voorwaarden op álle adressen geregeld kan worden: glasvezel!” Regio Rivierenland - een samenwerkingsverband van gemeenten in Rivierenland - werkt samen met Digitale Stad om een hoogwaardig glasvezelnetwerk aan te leggen in de buitengebieden. Digitale Stad is inmiddels gestart met een vraagbundeling en wil tevens de gebieden met matige internetverbinding in Rivierenland meenemen in de aanleg. Zondag: “Wij werken samen met Digitale Stad om snel internet te leveren aan alle inwoners van het buitengebied. Zij leggen het netwerk aan onder de voorwaarden die wij gesteld hebben voor een hoogwaardig en toekomstvast glasvezelnetwerk voor onze inwoners. Het netwerk is 100 procent open, zij heffen geen extra heffing voor woningen in het buitengebied, vragen geen aansluitkosten - indien inwoners binnen twee maanden een abonnement afsluiten - en bieden Amerken zoals KPN aan voor internet, televisie en telefonie over hun netwerk.” Volgens Regio Rivierenland heeft Digitale Stad veel ervaring in het aanleggen van een breedbandnetwerk. In de gemeente Buren is de vraagbundeling van Digitale Stad inmiddels succesvol afgerond en zijn de voorbereidende

werkzaamheden voor de aanleg van een glasvezelnetwerk al gestart. Maar, er is nu dus ook een andere marktpartij opgedoken. Glasvezel Buitenaf werkt op eigen houtje ook aan een vraagbundeling. Regio Rivierenland distantieert zich van deze partij. En hekelt de verwarring die er door het bedrijf is veroorzaakt. Het aanbod van Glasvezel Buitenaf is niet samen met de gemeentes tot stand gekomen. Dit aanbod voldoet ook niet aan de voorwaarden die Regio Rivierenland aan het nieuwe glasvezelnetwerk stelt.

Een kunstgebit gaat niet voor altijd mee. Na verloop van tijd kan het gebit losser gaan zitten. Uw kaken slinken en het gebit blijft even groot. Ook veroudert de prothesekunststof en kan deze scheuren of breken. Veel mensen weten niet dat men om de 5 jaar in aanmerking komt voor een nieuwe gebitsprothese en de daarbij behorende vergoeding. Een volledige gebitsprothese wordt voor 75% vanuit de basisverzekering vergoed, reparaties en aanpassingen voor 90%. Vanuit de aanvullende verzekering zijn ook extra vergoedingen mogelijk. Onze tandprotheticus is contractant bij bijna alle zorgverzekeraars, hierdoor komt u in bijna alle gevallen in aanmerking voor vergoeding. Om voor behandeling in aanmerking te komen is geen verwijzing nodig. Ongemak tijdens het eten Een veelvoorkomende klacht bij mensen met een volledig kunstgebit is dat het niet goed blijft zitten. Veel mensen ervaren veel hinder van een loszittend gebit tijdens het spreken of eten. De gebitsprothese doet pijn, komt los en het eten van harder voedsel is niet meer mogelijk. Onze

de grond. Glasvezel Buitenaf gaat in een reactie voorbij aan de kritiek van Regio Rivierenland, communicatieadviseur Heleen Molendijk laat wel weten dat niets hen in de weg staat om bewoners te benaderen. “Omdat glasvezel geen nutsvoorziening is staat het marktpartijen vrij om een aanbod te doen naar de consumenten en bedrijven. De rol van de gemeente is in dit speelveld helder. Met hen maken we afspraken over hoe we glasvezel aanleggen.” Janneke Kok

De inzameling van lege flessen door de Mgr. Zwijsenschool voor de Vastenactie bracht 800 euro op, mede dankzij een bijdrage van Boon’s Markt.

DRAAGT U EEN KUNSTGEBIT VAN 5 JAAR OF OUDER? Dan heeft u gedurende deze jaren maandelijks zorgpremie betaald om na 5 jaar weer in aanmerking te komen voor de vergoeding van een nieuwe gebitsprothese.

De bewoners van de adressen die in aanmerking komen voor aansluiting op het breedbandnetwerk ontvangen van Digitale Stad informatie over de aanleg van het netwerk en een aanbod waarop zij kunnen reageren. Zo krijgt Digitale Stad goed inzicht in de omvang van de vraag uit elke gemeente. Indien tenminste 50 procent van de adressen uit de vraagbundeling van Digitale Stad uiterlijk 12 juni tekent om diensten via het netwerk af te nemen, wordt het voorstel aan de gemeenteraden voorgelegd. Geven de raden groen licht, dan kan de schop in

tandprotheticus kan in dergelijke gevallen zorgen dat uw gebitsprothese wel goed zit. Een klikvaste oplossing: een kunstgebit op implantaten. Ook met uw kunstgebit op controle Om pijn te voorkomen en het loszitten van uw gebitsprothese tijdig te constateren, is het aan te raden één keer per jaar de gebitsprothese te laten controleren. Ook als u geen klachten heeft is deze controle erg belangrijk. Tijdens deze afspraak wordt de gebitsprothese beoordeeld en op zijn functie gecontroleerd. Ook wordt gecontroleerd of de mond nog goed gezond is. Vooral mensen met een slecht passend of verouderd kunstgebit kunnen vervelende klachten krijgen. Meer weten? U kunt altijd bij ons binnenlopen of telefonisch contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak. Over de soorten behandelingen, de mogelijkheden en de vergoedingen vertellen wij u graag meer. Met vriendelijke groet, Pim Volgers en Ian Oukes Centrum voor Tandprothetiek Zaltbommel 0418-512324

Woningen en zorg tegenover Portage

Babbeltruc in oude binnenstad

zaltbommel • Zorgwoningen voor zaltbommel • Een ouder echtpaar mensen met dementie, huurwoninuit de Kerkstraat in Zaltbommel is gen voor middeninkomens en koopdonderdag het slachtoffer geworden woningen. Dat komt boven en naast van een ‘laffe babbeltruc’. Tussen de geplande nieuwbouw van het Je12:00 en 12:30 uur belden een onberoen Boschziekenhuis en het gezondkende man en vrouw aan bij de woheidscentrum op de plek van het ning. De vrouw wilde even naar het American Roadhouse. Deze week zijn toilet gebaarde ze. Schoorvoetend liet de plannen gepresenteerd aan omwo- het echtpaar het tweetal binnen. De nenden en donderdagavond aan de vrouw ging naar het toilet en de man politiek. Het nieuwe complex is qua bleef in de buurt van de voordeur architectuur aangepast aan de bestaan. Na het bezoek gingen ze er staande Portage en de flats Pim en weer vandoor. Later op de middag Pom. Aan de kant van het Fiep Weswerd het echtpaar gebeld door de tendorpplein komt de nieuwe buiten- fraudeafdeling van de bank over twee polikliniek van het JBZ met daarnaast verdachte transacties: er bleek twee een gezondheidscentrum waar onder keer een flink bedrag van de rekening andere huisarts, apotheek en psychote zijn afgeschreven. De politie zoekt logen onderdak krijgen. Daarboven, getuigen die de daders gezien hebben naast en achter staan appartementen tussen hoogte 60 mm12:00 en 12:30 uur in de Kerkgepland: 23 koop- en 25 sociale huurstraat of om 12:55 uur bij de pinautoappartementen. Die laatste zijn bemaat in de Waterstraat. De man en de doeld voor de middeninkomens en vrouw hebben beiden een buitenkrijgen waarschijnlijk een huur van lands uiterlijk, zijn allebei tussen de rond de 850 euro per maand. In het 20 en 25 jaar oud en hebben beiden midden van het terrein komt een bijeen mollig postuur. Ze hebben zwart zondere voorziening voor mensen sluik haar en waren verzorgd gekleed met dementie. De start van de bouw is in lichtgekleurde kleding. Getuigen in 2021. kunnen de politie bellen via: 09008844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Britta Alink


4

Woensdag 17 april 2019

Leven in de harten die ik achterlaat, is niet sterven Verdrietig, maar ook dankbaar voor al het goede dat hij ons heeft gegeven, hebben wij afscheid genomen van mijn lieve man, onze zorgzame vader, schoonvader en allerliefste opa

Hans van Hemmen “Hans de smid” Lid in de Orde van Oranje-Nassau Annie van Hemmen-van Genderen

Well/Ammerzoden tel 073-5991111 info@jebe.nl www.jebe.nl

Moeite met

Engels?

Verbeter uw zakelijke communicatie door een training Engels op maat. Voor kleine groepen en/of individueel, gefaseerd of (super)intensief. Seven Oaks biedt tevens uitstekende vertalingen en persoonlijke begeleiding. Voor meer informatie: www.sevenoaksproductions.nl of bel 06-28318910.

• culinair aanbod oa hapjes, buffetten, barbecues • compleet verzorgde feesten aan huis of bedrijf • voor vrijblijvende informatie bel of mail

Kinderen en kleinkinderen Onze bijzondere dank gaat uit naar de medewerkers van woonzorgcentrum De Vaste Burcht in Rossum voor de liefdevolle begeleiding en zorg.

Rossum, 13 april 2019 De Vaste Burcht 16, 5328 ES Rossum Hans is thuis, waar u persoonlijk afscheid kunt nemen op woensdag 17 en donderdag 18 april van 14.00 tot 17.00 uur. Geen bloemen

Natuursteenbedrijf Midden-Brabant b.v. Veen Hermann, 1937 tot 1968

Herman, 1968 tot 2012

Richard, 2012 tot …

Laat u als bestuurslid, intermediair of coördinator kinderen meedoen? Kinderen verdienen een goede start. Met kansen om zich te ontplooien en zich sociaal te ontwikkelen. Lang niet alle kinderen in de Bommelerwaard krijgen die kansen. Hun ouders kunnen het lidmaatschap van verenigingen, een fiets of een schoolreis niet betalen. Leergeld helpt deze kinderen. Door een fiets voor hen te kopen of zwemles te vergoeden. Want nu meedoen, is straks meetellen! Vanwege het steeds groter worden van onze doelgroep en toekomstig vertrek van onze coördinator zijn we op zoek naar enkele bestuursleden, intermediairs en een coördinator die ons team willen komen versterken.

Natuursteenbedrijf Midden-Brabant: al drie generaties lang de échte Skledar’s

Op onze zeer scherpe prijzen krijgt u

Wilt u meer informatie kijk dan op onze website leergeldbommelerwaard.nl of bel met onze voorzitter Guus Krähe (06) 15021035 of stuur een mail aan bestuurleergeldbommelerwaard@gmail.com. Direct aanmelden kan natuurlijk ook.

15% korting*

*Wij leveren zonder tussenkomst van begrafenisondernemers of vertegenwoordigers!

Wij nodigen u van harte uit vrijblijvend een kijkje te nemen in onze grote toonzaal of bel voor een afspraak bij u thuis

Kortakker 6-8

4264 AE Veen (Wijk en Aalburg)

info@natuursteenmiddenbrabant.nl

(20 jaar garantie)

0416-691616

www.natuursteenmiddenbrabant.nl

0183-307286

www.hollywoud.nl

19 mei 2019 is de Kleuterbioscoop met Casper en Emma op jacht naar de schat. Met kidtray en een echt filmdiploma. Kijk voor ons complete programma op www.hollywoud.nl

100% SERVICE & KWALITEIT

LAAGSTE PRIJSGARANTIE

GRATIS INMETEN

100% DESKUNDIG ADVIES

PAASSHOW IN GAMEREN bij van den Oever Lekker Wonen!

PAASSHOW | 22 APRIL 2019 | 11.00 - 17.00 UUR

IN ONZE SHOWROOM: RIDDERSTRAAT 3, 5311 CK GAMEREN


5

Woensdag 17 april 2019

Dierenasiel

Andere opstelling bij de Dodenherdenking zaltbommel • De jaarlijkse Dodenherdenking op 4 mei gaat er in Zaltbommel een beetje anders dan anders uitzien.

FRITS

Frits is naar schatting acht jaar, maar is nog lekker speels. Laserlampjes vindt hij erg leuk. Deze kat is op zoek naar een huisje (met tuin) waar het niet al te druk is, want hij houdt niet zo van vreemden. Bij bekenden geeft hij kopjes en kan hij niet genoeg aaien krijgen, ook komt hij gezellig naast je op de bank liggen of op schoot. Frits kan goed alleen zijn en is gewend aan hondjes. Wie denkt het baasje voor Frits te zijn kan bellen met het asiel: 0418-643129.

“We geven er letterlijk een draai aan”, zegt Hen Meesterman, bestuurslid van het Mikwe. Tijdens de herdenking stonden alle aanwezigen tot nu toe met de rug naar het Joods monument en de begraafplaats. Het gezicht richting fontein en singelgracht. Sommige aanwezigen dachten dan ook dat de fontein een oorlogsmonument is. Dat is niet het geval. De fontein werd in

1913 geplaatst, ter nagedachtenis aan het feit dat Nederland sinds 1813 onafhankelijk is. “Met de rug naar de begraafplaats staan was eigenlijk wel een beetje raar”, erkent Margot Schreuders van het Comité 4 mei. Toen het Mikwe met het verzoek kwam om de Dodenherdenking voortaan ‘om te draaien’, reageerde het comité dan ook meteen positief. Het komt goed uit om de verandering dit jaar door te voeren; het hele plein voor de oude begraafplaats gaat immers om de schop. “De verandering komt op een natuurlijk mo-

ment”, vindt Schreuders. Volgens burgemeester Peter Rehwinkel zal de nieuwe bestrating precies op tijd klaar zijn. “We staan dit jaar dus voor het eerst met het gezicht richting begraafplaats en monument”, licht Rehwinkel toe. “We zien het als een proef en zullen allemaal even moeten wennen.” Het programma op zaterdag 4 mei zal er verder hetzelfde uitzien als voorgaande jaren. Om 18:00 uur start een bijeenkomst in de Gasthuiskapel, waar onder meer het winnende ge-

dicht van de wedstrijd voor kinderen van de basisschool wordt voorgelezen. Pastor Bertus Bus zal spreken en ook journalist Bertjan Kers van het Brabants Dagblad krijgt het woord. Hij vertelt over één van de onderduikers in Hotel Gottschalk in de Waterstraat. Om 18:50 uur start de Stille Tocht, waarna om 20:00 uur de officiële herdenking plaatsvindt. Om 20:30 uur volgt in de Sint-Maartenskerk een concert van KZM Belcanto. Britta Alink

De Promenadeloop in Zaltbommel was zaterdag weer een succes. De opbrengst van bijna 11.500 euro voor Stichting Roparun stemt de organisatie ook erg tevreden. FOTO: LYA CATTEL

Opbrengst collectes regio • De collecte voor de Hartstichting heeft in Nederhemert-Noord en -Zuid en Bern afgelopen week 1012,15 euro opgeleverd en in Well en Wellseind 591,36 euro. Een week eerder was de collecteweek van het Fonds Gehandicaptensport. Die bracht in Zaltbommel 1088,03 euro op.

Amivedi Amivedi is een landelijke vrijwilligers­ organisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Tel. 088-0064663 of www.amivedi.nl

VERMIST

Kat Nicky - rood, vermist sinds 4 april Winkelseweg in Hedel Kat Olivier - rood met wit vermist sinds 10 april, Lange Strikstraat in Zaltbommel

GEVONDEN

Kat - grijs-zwart gestreept, overleden gevonden op 8 april, Burgemeester Posstraat in Brakel

q BOMMEL@AMIVEDI.COM

Subsidie voor Stadswallen

FvD niet in Gelderse coalitie

zaltbommel • De restauratie van de Stadswallen komt in aanmerking voor subsidie van de provincie Gelderland. Het is een van de eerste zeven goedgekeurde projecten die subsidie ontvangen van de regeling ‘Functioneel gebruik Erfgoed 2019’. In de subsidiepot zit 13,5 miljoen euro. Toen de regeling op 4 februari open ging, ontstond volgens de provincie ‘een ware stormloop’. Op die dag werd voor ruim 27 miljoen euro aan subsidies aangevraagd.

gelderland • De VVD in Gelderland gaat proberen een coalitie te vormen met CDA, PvdA, GroenLinks, en de combinatie ChristenUnie/SGP. Deze partijen hebben aangegeven bereid te zijn verschillen te overbruggen, in tegenstelling tot Forum voor Democratie, zo meldt de VVD in een persbericht. VVD-voorman Jan Markink: “Op basis van de verkiezingsuitslag lag het in eerste instantie voor de hand dat de Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbanken bij de Kamers van Koophandel.

Editie Bommelerwaard Oplage: 23.550 exemplaren Verspreidingsgebied Aalst, Alem, Ammerzoden, Bern, Brakel, Bruchem, Delwijnen, Est, Gameren, Hedel, Heerewaarden, Heesselt, Hoenzadriel, Hurwenen, Kerkdriel, Kerkwijk, Nederhemert (Noord en Zuid), Neerijnen, Nieuwaal, Ophemert, Opijnen, Poederoijen, Rossum, Varik, Velddriel, Waardenburg, Well, Wellseind, Zaltbommel en Zuilichem.

Uitgever/directie Het Kontakt Edities BV, Goudriaan Floor de Groot Kantooradres Het Kontakt Edities bv Zuidzijde 131 | 2977 ZE Goudriaan Telefoon (0183) 58 32 00 Fax (0183) 58 33 08 Postadres redactie Postbus 1 | 2977 ZG Goudriaan

kiezers van Forum voor Democratie vertegenwoordigd zouden worden in de coalitie. Daarom is door de informateur ook uitgebreid met Forum voor Democratie gesproken. Maar om tot een echte samenwerking tussen partijen te komen is het ook nodig dat iedereen bereid is om compromissen te sluiten. De partijen in de meest kansrijke variant zijn bereid dat te doen.” Het eindverslag van Gelders informateur Mark Boumans verscheen vrijdag

verscheen. De voorkeursoptie betekent dat de coalitie 33 van de 55 zetels bezet. In meer dan twintig gesprekken en in verschillende inhoudelijke rondes hebben alle partijen duidelijk aan kunnen geven hoe Gelderland wat hun betreft verder zou moeten. Markink: “De verkiezingsuitslag na 20 maart is complex. De informateur heeft dan ook knap werk geleverd. De gesprekken verliepen in goede sfeer, ondanks dat partijen op de inhoud verschillen van mening.”

Advertentieafdeling Janneke Boogaard (06) 10 82 10 01 Tel (0183) 58 32 00 j.boogaard@kontaktmediapartners.nl Fax (0183) 58 33 08 advertentie.bommelerwaard@kontaktmediapartners.nl Website www.hetkontakt.nl/regio/bommelerwaard Advertenties Melanie van Hemert (06) 53 91 64 98 Advertentietarieven m.vanhemert@kontaktmediapartners.nl Zie www.hetkontakt.nl of neem contact op met een van onze medewerkers. Hoofdredacteur Contracttarieven op aanvraag. Rick den Besten Combinatiemogelijkheden met Kontakt Altena, Leerdam, Alblasserwaard, Vianen, Lek en Redactie IJssel Oost en West en Klaroen.nl. Tel. (0183) 58 32 00 Inzendtermijn Fax (0183) 58 85 52 redactie.bommelerwaard@kontaktmediapartners.nl Advertenties tot maandag 12.00 uur Persberichten tot dinsdag 08.00 uur Redactie Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal Britta Alink (06) 51 54 35 90 in overleg b.alink@kontaktmediapartners.nl

Anekdotes over Paardenmarkt hedel • Hedel viert dit jaar dat het 300 jaar geleden is dat de eerste paardenmarkt gehouden werd. De Hedelse Activiteiten Stichting (HAS) geeft ter gelegenheid van dit jubileum een boek uit, dat niet alleen over de geschiedenis van de paardenmarkt gaat, maar waar ook veel anekdoten en waargebeurde verhalen in komen. Auteur Joke van der Eijk heeft al heel wat verhalen verzameld, maar kan best nog meer verhalen gebruiken: 073-5992728 of hashedel2005@gmail.com Verspreiding Reclame verspreidingen Haaglanden BV, (070 - 3913913) Auteursrechtenvoorbehoud Uitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


6

Woensdag 17 april 2019

!!!!!!!! GROENE VINGERS GEZOCHT !!!!!!!!

Voornemen uitschrijven uit de basisregistratie personen (BRP) Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zaltbommel heeft het voornemen de adresgegevens van onderstaande persoon of personen te wijzigen.

VOOR DIT ZEER CREATIEVE EN GEZELLIGE TEAM IS BLOEMSIERKUNST DE PIMPERNEL OP ZOEK NAAR EEN CREATIEVE BLOEMBIND(ST)ER EN/OF EEN BBL-ER VOOR ONGEVEER 20 TOT 24 UUR. TEVENS ZOEKEN WIJ OOK NOG EEN ZATERDAG EN VAKANTIEHULP. bloemsierkunst bloemsierkunst Bloemsierkunst DE PIMPERNEL DE PIMPERNEL

PIMPERNEL

VOOR MEER INFORMATIE BEL DE PIMPERNEL (0418 - 662888) EN VRAAG NAAR JEANNET.

Maarten van Rossumstraat 2, 5328 CT Rossum, Tel. 0418 Maarten - 662888 van Rossumstraat 2, 5328 CT Rossum, Tel. 0418 - 662888 Fiep Westendorpplein 4, 5302 TA Zaltbommel, Tel. 0418 Fiep Westendorpplein - 512747 4, 5302 TA Zaltbommel, Tel. 0418 - 512747 De Haar 38, 5324 DB Ammerzoden , Tel. 073 - 6113629 De Haar 38, 5324 DB Ammerzoden , Tel. 073 - 6113629

72,- per maand Natuurlijk ook voor Natuurlijk ook voor de de op een paar nieuwe. starter de ideale ideale kans om om starter de kans Als de boekhouding u, de zzp-er, een met winst tevoor beginnen! met winst beginnen! last wordt of als dete kosten van een extern kantoor te zwaar gaan wegen dan wordt Als de boekhouding voor u, de zzp-er, een zware last wordt of als de kosten van een extern groot kantoor te zwaar gaan wegen dan wordt het misschien tijd om over te stappen. Overstappen naar een kantoor dat u de last van schien tijduit om over te stappen. administratie handen neemt. En daarnaast kostenbesparend is. naar een kantoor dat u de Overstappen

Transparant Transparant Persoonlijk Persoonlijk Administratiekantoor Beij houdt de Duidelijk omdat er geen overhead is. Geen duurDuidelijk pand, geen secretaresse enz. administratie uit handen neemt. En

Administratiekantoor tenbesparend is. Beij houdt de kosten laag omdat er geen overhead is. Geen duur pand, geen secretaresse enz. Natuurlijk ook voor de starter de ideale kans om met winst te beginnen!

En al 15 jaar ervaring in en Kleinbedrijf EnhetalMidden15 jaar ervaring Transparant, Persoonlijk en Duidelijk. En al 15 Jaar ervaring het Midden en om metinwinst te beginnen! Kleinbedrijf.

in Transparant, Persoonlijk en Duidelijk. En al 15 Jaar ervaring in hetKleinbedrijf Midden en het Middenen Kleinbedrijf.

administratie-advieskantoor

Beij administratie- en advieskantoor 5328 BD Rossum Tel. 0418 663606, info@beijadministratie.nl www.beijadministratie.nl Beij administratie- en advieskantoor 5328 BD Rossum Tel. 0418 663606, info@beijadministratie.nl www.beijadministratie.nl

Het Kontakt niet ontvangen? Blijf het melden!

Simpel - Snel - Voordelig Zwarte Renault Twingo aut. 2001 105400 km. Rijdt goed €900 0418 635267 voor het snoeien en planten van uw HOOG en LAAGstam FRUITBOMEN in uw tuin bel 06-11463178 Fishing & Outdoor Zaltbommel Voor al u Hengelsport artikelen. Burg c v. Nootenstraat 16 Zaltbommel. info. 06-12081719 MEGA SNUFFELMARKT GORINCHEM-OOST, 2e PAASDAG 22 APRIL. EVENEMENTENHAL. 500 Kramen oude spullen. Gratis Parkeren. vanaerle bv.nl Opslag ruimte gezocht bv een garage of schuur voor een auto en wat goederen in de omgeving van Kerkdriel graag telefoontje. 0652614611 TOERCARAVANS & CAMPERS GEVRAAGD metSPOED.Hoogste bod. J. Hommel Caravans, Heistraat 143-145, Sprang-Capelle. Contant of per bank. Tel. 0416-274672 of 06-23633117 Adverteren via Kontaktjes.nl Simpel-SnelEenvoudig. Adverteren voor een super laag bedrag v.a. € 5,- ! Uw kontaktje komt onder de aandacht van duizenden lezers.

Ons verspreidbureau streeft naar een zo nauwkeurig mogelijke bezorging van Het Kontakt. Toch kan het voorkomen dat u hierover een klacht heeft. Wij vragen u deze te blijven melden. Alle klachten worden geregistreerd en we doen ons uiterste best deze zo spoedig mogelijk op te lossen.

Voordelig adverteren! www.hetkontakt.nl/bezorging

Lezersactie!

Naam

S.L. Wlodarski M.A. Domrzalksi A Borucki R.R. Kaczmarska

Geboortedatum

Datum voornemen

13-11-1961 17-08-1976 01-08-1989 06-04-1994

11-04-2019 11-04-2019 11-04-2019 11-04-2019

Gevolgen uitschrijving Een eventuele ambtshalve uitschrijving uit de BRP kan onder andere gevolgen hebben voor uitkeringen, aanvraag rijbewijs en reisdocumenten, subsidies, toeslagen etc. Daarnaast kan het gevolgen hebben voor de opbouw van AOW. Het is belangrijk om op het juiste adres ingeschreven te staan.

ZZP Boekhouding 99 Soms moet je oude schoenen weggooien. Als oplappen te moet duur wordt of als ze niet meer voldoende Soms je oude schoenen weggooien. veiligheid Dan kun je beter overstappen lappen bieden. te duur wordt of als ze niet meer opveiligheid een paar nieuwe. bieden. Dan kun je beter

Na onderzoek is gebleken dat zij niet meer wonen op het adres waarop zij in de basisregistratie personen van de gemeente Zaltbommel staan ingeschreven. Dat wil zeggen dat zij voor de gemeente, administratief gezien, verblijven op een onbekend adres en formeel niet meer in Nederland wonen.

Voorkomen uitschrijving Staat u naam hierboven of weet u waar bovenstaande persoon verblijft, neem dan contact op met het team burgerzaken van de gemeente Zaltbommel. De reactietermijn is veertien dagen en start één dag na de datum van deze publicatie. Een schriftelijke reactie kan gestuurd worden naar de Gemeente Zaltbommel, team burgerzaken, Postbus 10002, 5300 DA Zaltbommel of via de mail naar burgerzaken@zaltbommel.nl. Voor een mondelinge toelichting kunt u een afspraak maken via het telefoonnummer 14 0418. Na vier weken wordt over het voornemen een definitief besluit genomen.

Vertrek uit Nederland Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend: Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar zij in de basisregistratie personen staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat deze persoon formeel niet meer in Nederland woont. Naam

Geboortedatum

K. Lazi

31-10-1986

Uitgeschreven per

01-02-2019

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met het team Burgerzaken van de afdeling Publiekszaken van de gemeente Zaltbommel via telefoonnummer 14 0418. Waarom nemen wij gegevens op van vertrek naar het buitenland? Iedereen is verplicht niet eerder aangifte te doen dan vier weken vóór de beoogde datum van adreswijziging en niet later dan de vijfde dag na de adreswijziging of binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland schriftelijk aangifte te doen bij het college van burgemeester en wethouder van de woongemeente. Dat staat in de Wet BRP. We kunnen de beschikking ‘Vertrek uit Nederland’ niet toesturen aan deze persoon, omdat het onbekend is waar deze persoon verblijft. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht publiceren wij daarom deze bekendmaking. Bezwaarschrift U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Zaltbommel, Postbus 10002, 5300 DA Zaltbommel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.

Win Kaarten voorvoor Groot Win kaarten Mannenkoorconcert Zaltbommel Avonturenboerderij Molenwaard Beleef met de hele familie het Hollandse landleven: van koe melken, tractor rijden en bootje varen tot vogels kijken, pony rijden en verdwalen in het wilgendoolhof. Knuffel de dieren, ontdek de oude ambachten en proef de (h)eerlijke streekproducten. Behaal je boerderijdiploma en geniet van de vrolijke, educatieve shows van o.a. tv-idolen Fien & Teun. Bij Avonturenboerderij Molenwaard: waar spelen ontdekken is! De vrijkaarten zijn het gehele jaar geldig! Om kaarten te winnen kunt u tot 26 april bellen met 0909-5010581 en toets 8

Bel 0909-5010581 En toets 8!!! (€ 0,45 pg + gebruikelijke belkosten)


Gemeentenieuws Informatiepagina van de gemeente Zaltbommel ■ week 16, woensdag 17 april 2019

Hoe ervaart u zorg en ondersteuning?

STEM VOOR HET EUROPEES PARLEMENT OP 23 MEI

Er komen verkiezingen aan! Reserveert u donderdag 23 mei in uw agenda? Op die dag zijn er namelijk weer verkiezingen. Net als vijf jaar geleden mag u stemmen voor de leden van het Europees Parlement. Binnenkort ontvangt u uw stempas. Komt u ook stemmen? Stem voor het Europees Parlement Tijdens de Europese verkiezingen kiest u de leden van het Europees Parlement. Het Europees Parlement is het wetgevend orgaan van de Europese Unie. Het Europees Parlement heeft de grootste invloed op de besluitvorming. Het aantal leden dat een land in het Europees Parlement krijgt is afhankelijk van het aantal inwoners. Wilt u meer weten over het werk van het Europees Parlement? Kijkt u dan op https://www.kiesraad.nl/ verkiezingen/europees-parlement. Stemmen met stempas en legitimatie Uiterlijk 4 mei ontvangt u uw stempas voor de Europese verkiezingen. Met deze stempas en uw legitimatiebewijs kunt u stemmen in één van de

stemlokalen in onze gemeente. Uw legitimatiebewijs mag niet langer dan vijf jaar verlopen zijn en moet dus tenminste geldig zijn tot 22 mei 2014. Stemmen in een willekeurig stembureau Onze gemeente kent 19 stemlokalen en één mobiel stembureau. U mag met uw stempas overal in onze gemeente stemmen. Naast de stembus zijn drie stembureaus redelijk nieuw, namelijk het Zalencentrum Gambora in Gameren en Pand 9 en Dagcentum de Harmonika in Zaltbommel. Ook daar mag u stemmen voor het Europees Parlement. Meer weten over de verkiezingen? Bijvoorbeeld over de openingstijden van de stembureaus? Of over hoe u iemand kunt machtigen? Kijkt u dan vooral even op www.zaltbommel.nl/ verkiezingen. Houdt u ook onze sociale media in de gaten? Daar houden we u in de aanloop naar de verkiezingen op de hoogte!

Krijgt u of uw kind zorg of ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Jeugdwet? Zoals bijvoorbeeld hulp bij uw administratie, huishoudelijke hulp of gaat u of uw kind naar dagbesteding op een zorgboerderij. Laat ons weten wat u hier van vindt!

Nieuws uit de raad

Vanaf 18 april ontvangt u een vragenlijst waarin u kunt aangeven hoe u deze zorg of ondersteuning ervaart.

Op de agenda van deze raadsvergadering staan de volgende hamerstukken:  Concept zienswijze op de concept veiligheidsstrategie & ontwerp meerjarenbeleidsplan politie.  Delegatie aanwijzen van ‘huis der gemeente’ (trouwlocaties)  Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Werkzaak  Vaststellen gewijzigde APV 2019

Uw deelname is belangrijk Met uw ervaringen kunnen wij de zorg en ondersteuning die u krijgt gericht verbeteren. Als gemeente doen we jaarlijks een onderzoek naar de ervaringen van cliënten. Dit vinden we erg waardevol, want zo kunnen we de dienstverlening verbeteren op het gebied van Wmo en Jeugdwet. Heeft u vragen over de vragenlijst? Of ontvangt u of uw kind wel zorg of ondersteuning, maar heeft u geen vragenlijst gehad? Neemt u dan contact op met de gemeente Zaltbommel via telefoonnummer 14 0418.

Volg ons op sociale media! www.facebook.com/gemzaltbommel www.twitter.com/gem_zaltbommel www.instagram.com/gem_zaltbommel linkedin: gemeente Zaltbommel

Uitgelicht

En de volgende bespreekstukken:  Bouwstenennotitie t.b.v. Meerjarenstrategie GGD Gelderland-Zuid 2020-2023 van GGD Gelderland-Zuid  Bestuursrapportage BVEB 2018  Vaststellen winkeltijdenverordening Meer informatie? De volledige agenda van de raadsvergadering vindt u vanaf 18 april 2019 op de website www. raadzaltbommel.nl of via de app Politiek Portaal (voor iPad). Bijwonen of meekijken? U bent van harte welkom om de vergaderingen vanaf de publieke tribune bij te wonen. Ook kunt u via www.raadzaltbommel.nl de vergaderingen via de webcast bekijken.

Gemeente Zaltbommel

Extra risico op natuurbrand door droogte Op dit moment is het zo droog in onze gemeente dat er een verhoogd risico is op natuurbranden, zoals bermbranden. Hulpdiensten en natuurbeheerders voeren daarom extra controles uit. Wij vragen u ook extra alert te zijn. Zeker met het mooie warme weer op komst. Pas bijvoorbeeld op met brandende sigaretten of uw barbecue. Op www. zaltbommel.nl leest u wat u kunt doen om natuurbranden te voorkomen. Ziet u een natuurbrand? Bel dan zo snel mogelijk 112.

Volgende week op donderdag 25 april staat de maandelijkse raadsvergadering gepland om 20.00 uur in het Stadhuis aan de Markt in Zaltbommel.

www.zaltbommel.nl/nieuwsoverzicht

www.zaltbommel.nl/nieuwsoverzicht

Gewijzigde openingstijden

Presentatie plannen Buitenstad op 24 april

In de maand april is ons gemeentekantoor vanwege de feest- en gedenkdagen gesloten op:  Goede Vrijdag, vrijdag 19 april  2e Paasdag, maandag 22 april

De invulling van de Buitenstad krijgt steeds meer vorm. Op woensdagavond 24 april presenteren wij samen met de ontwikkelaars, Waalbommel en Hoge Dennen onze plannen in De Poorterij in Zaltbommel. U bent van harte welkom om de plannen te komen bekijken. Kijk op www.zaltbommel.nl voor meer informatie.

Hogeweg 11, 5301 LB Zaltbommel Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel Telefoon: 14 04 18 www.zaltbommel.nl info@zaltbommel.nl Twitter: @gem_zaltbommel Facebook: gemeente Zaltbommel Openingstijden: U bezoekt onze loketten op afspraak. Kijk voor meer informatie op www.zaltbommel.nl/openingstijden Ontwerp en redactie: gemeente Zaltbommel Fotografie: gemeente Zaltbommel


8

Woensdag 17 april 2019

Vertrek uit Nederland Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend: Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij/zij in de basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat hij/zij formeel niet meer in Nederland woont.

BESLUIT VASTSTELLING PLAATSEN VERZAMELCONTAINERS (REST)AFVAL GEMEENTE MAASDRIEL De voorzitter van het dagelijks bestuur van Avri heeft op grond van artikel 8 van de Afvalstoffenverordening Avri 2018 besloten een aantal plaatsen van de verzamelcontainers voor (rest)afval vast te stellen. De inwoners gebruiken deze verzamelcontainers voor het aanbieden van restafval per 1 juli 2019. Deze manier van aanbieden geldt niet voor bewoners van het buitengebied. De lijst met plaatsen ligt gedurende 6 weken na deze publicatie ter inzage bij het gemeentehuis, Kerkstraat 45 in Kerkdriel, en bij de balie van Avri, Meersteeg 15 in Geldermalsen. De plaatsen zijn ook online te vinden op www.afvalscheidenheelgewoon.nl. Op verzoek wordt het overzicht van deze plaatsen per post naar u toegestuurd. U kunt hiervoor contact opnemen met Avri. Het telefoonnummer van het Klantencontactcentrum is 0345 – 58 53 53.

Naam en voorletters

Over de plaats van de verzamelcontainer waar u met uw eigen huishouden gebruik van gaat maken voor het aanbieden van restafval ontvangt u persoonlijk een brief. Bezwaar Bent u het niet eens met de inhoud van dit besluit dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij het dagelijks bestuur van Avri. Dit kan alleen per post. Als u een bezwaarschrift wilt indienen, doe dat dan binnen de wettelijke termijn van zes weken na ontvangst van uw brief met daarin de plaats van de container waar u gebruik van gaat maken. Het adres voor het indienen van het bezwaar is: het dagelijks bestuur van Avri, Postbus 290, 4190 CG, Geldermalsen. Vermeld in het briefhoofd ‘bezwaarschrift vaststelling plaatsen verzamelcontainers’. Zet in uw bezwaarschrift ten minste: • uw naam en adres; • de datum van uw bezwaarschrift; • de reden waarom u het niet eens bent met het besluit; • uw handtekening. Niet alle plaatsen worden tegelijk vastgesteld. Zodra meer plaatsen zijn vastgesteld worden deze op dezelfde manier bekend gemaakt, via brieven en een publicatie in de lokale krant.

239.00

79.

Hogewaard 1 a

6624 KP Heerewaarden

11-04-2019

Krzywanski, K.D.

22-09-1987

Kruisstraat 12

5331 AN Kerkdriel

11-04-2019

Abarius, D

18-06-1992

Kerkstraat 9

5328 AA Rossum

11-04-2019

Kwinta B.J.

28-05-1954

Kerkstraat 9

5328 AA Rossum

11-04-2019

Vavilovs A.

23-12-1981

Kerkstraat 9

5328 AA Rossum

11-04-2019

GAMMA Zaltbommel Bezwaarschrift U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA 279.00 Kerkdriel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.

199.00

actieprijs is vaste prijs de Altijd Extra Goedkoop artikelen zijn uitgesloten van kortingsacties GAMMA heeft duizenden blijvend in prijs verlaagd. Weberproducten original Weber compact kettle Wat voorheen in de aanbieding was, heeftWeber nu eenoriginal vaste lageWeber prijs. compact Weber compact kettle Weber original kettle kettle premium Herken deze producten aan het ‘Altijd Extra Goedkoop’ label. compact Weber original Weber compact kettle kettle kettle premium Weber original Weber

kettle premium kettle premium kettle premium

279.00

199. 0000 0000 199. 199. 199. 199. Weber279.00 original 279.00 279.00 279.00 kettle premium

239.00 Weber barbecue 239.00 79.99 239.00 239.00 Smokey Joe239.00

DF457DWEX6 sief koffer, 2 accu’s t lithium-ion en 100Type accessoires DF457DWEX6 00 189.00 Inclusief koffer, 2 accu’s

18 volt lithium-ion en 100 accessoires 259.00 189.00

179. 179. 179. 00 00 179. 179. 25%

00 199. 00 199. 279.00

239.00

239.00

Weber barbecue Smokey Joe Weber barbecue Weber barbecue 79.99 79.99 Weber barbecue Smokey JoeJoe 79.99 SmokeySmokey Joe Weber barbecue 79.99

Smokey Joe Incl. koffer, Incl. koffer, 2 accu’s 18lithium-ion volt lithium-ion 2 accu’s 18 volt en 70 accessoires en 70 accessoires GAMMA haakse GAMMA GAMMAhaakse haakse slijper HS-125 GAMMA haakse slijper slijperHS-125 HS-125 slijper HS-125

GAMMA haakse slijper HS-125

korting 44.99

95 32. 95 32. 32.32.

32.95 25 % korting

44.99

44.99

44.99 44.99

95 95 GAMMA haakse slijper HS-125

op 32.95 briketten 95 en 32. houtskool 95

GAMMA haakse slijper HS-125

op al het

44.99

Weber compact kettle

279.00

Incl. koffer, Incl. koffer, 2 accu’s 18 volt lithium-ion Incl. koffer, Incl. koffer, 2 accu’s 18 volt lithium-ion en 70 accessoires accu’s 18 volt lithium-ion Incl. koffer, 2 accu’s218 volt lithium-ion en 70 accessoires en 70lithium-ion accessoires en 70 2 accu’s 18accessoires volt

en 70 accessoires

Weber compact kettle

00

Weber original kettle premium

95 00 00 63. 00 00 00 179. PA ASDA G OP EN 179.

Makita accuschroefboormachine DF457DWEX2

25 % korting

plaats

10-07-1987

Type DF457DWEX6 fer, WEX6 Inclusief koffer, 2 accu’s WEX6 r, 18 2 accu’s volt 18 voltlithium-ion lithium-ion en 100 accessoires er, 2 accu’s -ion en 100259.00 accessoires 189.00 ccessoires m-ion en 100 accessoires cessoires 00 00 ita accuschroef-

rting g

huisnummer

elders 13.99 per m2

9.

49

79.99

Agnes plafondplaten95 95 9595

63. 63. 63. 63. 95

elektrisch tuin) gereedschap 4/5

pagina's

28. 64. 64.64. 64.95

GAMMA grasmaaier GM-33

p04dgn16.indd Alle pagina's

agina's p04dgn16.indd Alle pagina's

64.

25 % 25 25 % 25 %% korting korting korting korting 25 % 25 % korting korting 25 % 1. korting Weber barbecue

64.

89.00

64.95

28.95

vlakschuurmachine VS-240HC

op

28.95

Altrex Double Decker

79.99

79.99

99.00

69. 69. 69. 69. 95 69. 69.

elders 2.29

4.

49

95 9 95 95 95 69.

99 99.00 99.00 8.69 99.00 Gyproc pro stuc

elders 8.9

0.

99.00 99.00

4. wij u een prachtig 4. wensen 4. 9599.00n 4. 4. 45 1.48/ kg

houtskool 28. en 38.99

Prijsvoorbeeld:

95 63. 63.95

Smokeybarbecue Joe Weber Smokey Joe

Prijsvoorbeeld:

28. 28. 28.28.

27.33/ pak

63.

44.99 All het het GAMMA briketten79 GAMMA dekkleed op opopToggler uurmachine hollewandplug MMA GAMMA elektrisch MMA briketten GAMMA vlakschuurmachine HC GAMMA briketten en briketten trisch (tuin)GAMMA GAMMA grasmaaier GM-33 GAMMA vlakschuurmachine VS-240HC trisch 5.99 en 38.99 GAMMA vlakschuurmachine 5.99 op al het 89.00 38.99 GAMMA vlakschuurmachine n) grasmaaier GM-33 VS-240HC en op houtskool Bijvoorbeeld Bijvoorbeeld op gereedschap en 95 n) grasmaaier GM-33 grasmaaier GM-33 5.99 89.00 VS-240HCVS-240HC 38.99 GAMMA 45 Weber houtskool houtskool edschap Bijvoorbeeld 5.99 Weber 89.00 38.99 houtskool briketten 5.99 89.00 houtskool edschap elektrisch Bijvoorbeeld GAMMA 38.99 houtskool ap Bijvoorbeeld 95 95 Weber houtskool 3 kg 45 briketten GAMMA GAMMA vlakschuurmachine 3 kg 45 95 95 Weber houtskool 45 95 95 Weber houtskool 3 kg en op al het (tuin) grasmaaier GM-33 VS-240HC op 3 kg AMMA vlakschuurmachine 3 kg en 5.99 38.99 houtskool gereedschap Bijvoorbeeld GAMMA rasmaaier GM-33 VS-240HC 89.00 4/5 briketten 45 95 95 Weber houtskool 5.99 89.00 38.99 GAMMA

95

Datum besluit

Waarom nemen wij gegevens op van vertrek naar het buitenland? Iedereen is verplicht niet eerder aangifte te doen dan vier werken vóór de beoogde datum van adreswijziging en niet later dan de vijfde dag na de adreswijziging of binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland schriftelijk aangifte te doen bij het college van burgemeester en wethouders van de woongemeente. Dat staat in de Wet BRP. We kunnen de beschikking ‘Vertrek uit Nederland’ niet toesturenWeber aan dezecompact persoon, omdat het onbekend is waar hij/zij Weber original kettle verblijft. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht publiceren wij daarom kettle premium deze bekendmaking.

Makita accuschroefcuschroefboormachine DF457DWEX2 cuschroefhine DF457DWEX2 7DWEX2 hine DF457DWEX2

% 5%25 % korting

Postcode en

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met team Publieke Dienstverlening van de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 14 0418.

00

2e

Straat en

Budnik, M.t

Avri | www.avri.nl | (0345) 58 53 53

rmachine DF457DWEX2

Geboorte­ datum

1.48/ kg

1.48/ kg

1.48/ kg

1.48/ kg

3 kg Bijvoorbeeld Weber houtskool 3 kg

4. 45

4.

houtskool GAMMA Zaltbommel Bijvoorbeeld

1.48/ kg

1.48/ kg

5.99

4.45

69.

95

dat zeg ik dat zeg ik dat zeg ik zeg ik dat zeg ik dat dat zeg ik

Weber houtskool Van Heemstraweg-Oost openingstijden 28-03-19 3 kg 10 28-03-19 09:53 dat 0418 - 51 20 21 maandag t/m vrijdag 9.00 totzeg 21.00ik uur 28-03-19 09:53 gamma.nl zaterdag 9.00 tot 18.00 uur dat zeg ik 1.48/ kg

28-03-19 09:53

28-03-19 09:53

28-03-19

0


Publicaties en bekendmakingen

Nieuws uit de gemeente

Wilt u weten wat er in uw buurt gebeurt? Op maasdriel.nl/bestuur-en-organisatie/ bekendmakingen-regelgeving-en-beleid/ leest u uitgebreide informatie over besluiten die direct invloed hebben op de omgeving, zoals vergunningen, plannen en plaatselijke regelgeving.

Week 16 - 17 april 2019

Aanvraag omgevingsvergunning • Hedel, Koekoekstraat 14 • Heerewaarden, Maasdijk 2 • Kerkdriel. Beatrixstraat 18 • Kerkdriel, Hertog Arnoldstraat 55 • Kerkdriel, Zandstraat 8 • Rossum, H.C. De Jonghweg 12 • Velddriel, Sassertweg 10 Buitenbehandeling gelaten omgevingsvergunning • Ammerzoden, De Haar 30/32 (05-04-2019) • Kerkdriel, Industriestraat 12 (09-04-2019) • Velddriel, Hamstraat 16 en 16a (05-04-2019) Verleende omgevingsvergunning • Ammerzoden, Oeverwal 7 (11-04-2019) • Kerkdriel, Hoorzik 38c (09-04-2019) Verleende omgevingsvergunning na procedure (beroep) • Hedel, Broekheuvelsestraat 49a (08-04-2019) Ontwerpbesluit (zienswijze) • Hoenzadriel, Kievitsham 46 (04-04-2019) • Rossum, Torenlaan 41 (10-04-2019) Verleende APV vergunning • Ammerzoden, Kerkstraat 1 (08-04-2019) • Hedel, Achterdijk 57 (09-04-2019) • Hurwenen, Waaldijk 2 (09-04-2019) • Kerkdriel, Zandstraat (10-04-2019) • Maasdriel, diverse straten (09-04-2019) Verleende Stookontheffing • Hedel, Winkelseweg 26 (11-04-2019) Verleende loterijvergunning • Kerkdriel, Graaf Ansfriedstraat 6 (09-04-2019) Ontheffing Drank- en horecawet • Velddriel, Drielse Veldweg 15 (09-04-2019) Bekendmaking APV • Rossum, J. S. Holthausstraat. Een aanhangwagen is op de weg geplaatst in strijd met artikel 5:5 van de APV.

Burenoverlast? Los het op met Buurtbemiddeling! Buren weten niet altijd dat ze overlast veroorzaken. Elkaar aanspreken op overlast kan lastig zijn, emoties kunnen hoog oplopen. Soms lukt het ook niet meer om met elkaar te praten en te luisteren. Buurtbemiddeling van ElkWelzijn helpt buren om het contact te herstellen en samen een oplossing voor de overlast te bedenken. Hoe werkt het? Buurtbemiddeling is gratis en werkt altijd met twee bemiddelaars. Zij spreken de beide partijen eerst individueel. Daarna volgt een gesprek waarin de bemiddelaars en buren met elkaar om de tafel zitten. In dit gesprek worden buren geholpen om samen afspraken te maken waarin beide partijen zich kunnen vinden. De bemiddelaars geven geen oordeel, zijn neutraal en onafhankelijk. Ze luisteren en helpen zoeken naar oplossingen. Heeft u vragen? Bijvoorbeeld over geluidsoverlast, ruzie om parkeerplekken of overlast van huisdieren? Bel of mail dan vrijblijvend met ElkWelzijn, 0345 51 52 27 of buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl Meer informatie www.elkwelzijn.nl/buurtbemiddeling

De eigenaar van de aanhangwagen kan niet worden achterhaald. Wij roepen de eigenaar of houder van dit voertuig op deze binnen één week na publicatie van deze bekendmaking te verwijderen. Indien het voertuig niet binnen de door onze gestelde termijn is verwijderd zullen wij op grond van artikel 125 Gemeentewet en artikel 5:21 e.v. van de Algemene wet bestuursrecht overgaan tot het toepassen van bestuursdwang. Dit houdt in dat de gemeente het voertuig zal verwijderen. Verleende vergunning inzien? Voor het slopen, bouwen en veranderen van bouwwerken is meestal een vergunning nodig. Aangevraagde vergunningen kunt u níet inzien, verleende vergunningen kunt u wél inzien. Wilt u een vergunning inzien? Stuur dan een mail naar info@maasdriel.nl en wij mailen u deze toe. Bezwaar maken tegen een verleende vergunning? Dit doet u door binnen 6 weken na bovengenoemde datum (tussen haakjes) een gemotiveerd bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders in te dienen. Een bezwaarschrift schorst niet de werking van dit besluit. Als u dit wenst, kunt u tegelijk met de indiening van uw bezwaarschrift een verzoek voor het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank, sector bestuursrecht, postbus 9030 6800 EM Arnhem. Ontwerpwijzigingsplan “Hedel wijziging 2019, Koningin Wilhelminastraat 4 (BP1185)’’, inzien en zienswijzen van 11 april t/m 22 mei 2019. Bestemmingsplannen inzien? Opmaasdriel.nl/inwoner-en-ondernemer/bouwenen-verbouwen/bestemmingsplannen/overzichtbestemmingsplannen/ staan bestemmingsplannen. U kunt ook kijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt eenvoudig zoeken op postcode en huisnummer.

Het gemeentehuis is gesloten op Goede Vrijdag 19 april en Tweede Paasdag maandag 22 april

De gemeenteraad vergadert Op donderdag 25 april vergadert de gemeenteraad vanaf 19.30 uur. Onderwerpen zijn o.a.: • Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan • Beleid Huisvesting Arbeidsmigranten

Opening beweegtuin Hedel Op dinsdag 23 april wordt om 16.00 uur de beweegtuin geopend bij de jachthaven achter het Gelre’s End. Het initiatief om sporttoestellen te plaatsen is afkomstig uit de dorpentour van 2017. Hedelnaren hebben zich hard gemaakt voor meer levendigheid bij het Gelre’s End en dat is gelukt.

Wilt u op de geagendeerde onderwerpen inspreken? Neem dan contact op met de griffie via griffier@maasdriel.nl of bel met 0418 63 84 10. Op maasdriel.nl/bestuur-en-organisatie/ gemeenteraad/meepraten vindt u meer informatie over o.a. het inspreekrecht.

Tijdens de opening geeft buurtsportcoach Nick Linnenbank een training waarbij hij uitleg geeft en demonstreert hoe de sporttoestellen werken. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom om mee te doen! Voor water en een gezonde snack wordt gezorgd.

Vergaderstukken inzien of meekijken via internet? Kijk dan op maasdriel.raadsinformatie.nl

Wortelonkruid Sinds 2017 mogen gemeenten geen gebruik meer maken van chemische onkruidbestrijding op de verharding en in het openbaar groen. De bodem in Maasdriel bestaat voornamelijk uit klei, hier komt veel wortelonkruid in voor. Wortelonkruiden kunnen snel en steeds opnieuw weer uitschieten omdat ze een moeilijk te verwijderen wortelgestel hebben. Veel voorkomende wortelonkruiden zijn varkensgras, kweekgras, haagwinde, akkerdistel en heermoes. Om het wortelonkruid onder controle te krijgenleggen we plantvakken een jaar lang braak. Vervolgens proberen we door middel van mechanische onkruidbestrijding (bijvoorbeeld schoffelen) de wortels weg te krijgen. Zo kunnen we nieuwe planten aanplanten in schone grond die vrij is van wortelonkruiden. Op meerdere plekken in de gemeente liggen plantvakken braak, waaronder op de rotonde bij Velddriel.

Openingstijden:

Maandag t/m Woensdag Donderdag Vrijdag

9.00 - 16:30 9.00 - 19:30 9.00 - 12:30

Bezoekadres Kerkstraat 45 5331 CB Kerkdriel

Postadres Postbus 10.000 5330 GA Kerkdriel

Dorpshuis van het jaar Welk dorpshuis in Gelderland is het bruisende hart van het dorp? Wie wint de titel ‘Dorpshuis van het jaar 2019’? Heeft uw dorpshuis alles in huis om de titel in de wacht te slepen? Meld uw dorpshuis dan aan via dorpshuisvanhetjaar.nl. Omroep Gelderland doet in 7 uitzendingen verslag van de wedstrijd en komt langs bij de zes finalisten. Alle finalisten krijgen 750 euro. De winnaar van de verkiezing wint daar bovenop nog eens 2.500 euro! Dus geef uw dorpshuis op en wie weet staat Omroep Gelderland binnenkort bij u op de stoep! Aanmelden kan tot zaterdag 1 juni. Iets kapot? Meld het! Is er iets kapot bij u in de buurt? Een lantaarnpaal die niet meer brandt, een scheve stoep of een verstopt riool? Dan kunt u dat melden via ‘Melding doen’ op maasdriel.nl of bel met ons algemene telefoonnummer 14 0418. Uw melding komt dan op een centraal punt binnen en wordt zo snel mogelijk opgepakt.

Bel: 14 0418 info@maasdriel.nl www.maasdriel.nl


10

Woensdag 17 april 2019

Beleef de lente bij Wim van Wijk

AdertoriAl

VAN KOOTEN TUIN EN BUITENLEVEN GEOPEND OP TWEEDE PAASDAG 22 april

WIJKOFIX SCREENS

p Bij aankoo

reens Wijkofix Sc

GRATIS * R MO.T€O 5 1 0,t.w.v

WIJKOSOL KNIKARMSCHERMEN CASSETTE COMPACT ol op Wijkos Bij aanko ct a p m o C Cassette tor t.w.v. gratis mo

Als de lente zich aandient, dan staan er altijd weer bijzondere feestdagen voor de deur. De extra lange weekenden voelen als mini-vakanties of bonusdagen. Veel mensen trekken erop uit, er is dan ook genoeg te doen. Ook bij Van Kooten Tuin en Buiten Leven zetten we de deuren open en de bloemetjes buiten. We vieren het (buiten)leven en laten deze feestelijkheden natuurlijk niet aan ons voorbij gaan. De tijd van buitenleven vangt langzaamaan weer aan en Van Kooten Tuin en Buiten Leven is helemaal klaar voor het aankomende seizoen. De nieuwste blokhutten, overkappingen, chalets, veranda’s, buitenverblijven, tuinkamers, houten bergingen, recreatiewoningen, tuinhout, tuinmeubelen, loungesets en andere aanverwante artikelen zijn allemaal weer opgebouwd of geëtaleerd in de overdekte showrooms. Ieder jaar weer is een bezoek aan één van de showrooms meer dan de moeite waard. Je vindt er altijd de laatste trends én altijd datgene dat bij je past. Eventueel in een persoonlijk gesprek, krijg je inzicht in de mogelijkheden passend bij elke budget en persoonlijke wensen. Geopend op 2e Paasdag Op 2e Paasdag is Van Kooten Tuin en Buiten Leven geopend van 13.00-17.00 uur. Alle medewerkers zijn op hun paasbest om je te voorzien van, in de eerste plaats een hapje en een drankje, maar natuurlijk ook van het juiste advies over producten. Wil je gewoon lekker rondkijken om inspiratie op te doen voor het nieuwe seizoen, ook dan ben je van harte welkom.

€ 275,-

*

• Kijk voor al onze vestigingen op onze website www.vankootentuienenbuitenleven.com

WIJKOROOF DESIGN VERANDADAKEN

GROENCENTRUM DE ROZENBOGERD 2e paasdag geopend vanaf 10.00 tm 16.00 uur p van Bij aankoo een WW20 d: ifwan glasschu

p van Bij aankoo sign de Wijkoroof ak: verandad

10% * 10% * g n i kort korting

HORREN EN HORDEUREN

op van Bij aanko rdeuren o /h en horr

10% * korTtISiinnmegten

PAASAANBIEDING 2 GROTE TUINHORTENSIA 2 STUKS LAVENDEL Paasboeketten, paasstukjes

voor € 15,00 voor € 3,00

Nu volop tuinplanten, perkgoed, kruiden, groenteplanten, kuipplanten, hangplanten, vaste planten, vijverplanten, kamerplanten, potterie, voeding, potgrond en nog veel meer.

+ GRA ge en monta

*Informeer naar de voorwaarden, acties geldig t/m 25 juli 2019

2 Paasdag geopend e

van 12:00 tot 17:00 uur

BEZOEK DE MEEST UITGEBREIDE SHOWROOM VAN DE REGIO

OPENINGSTIJDEN

Ridderstraat 3a

5311 CK Gameren

ZONWERING

ROLLUIKEN

www.wimvanwijk.nl Onze voorjaarskrant niet ontvangen? Bekijk hem op www.wimvanwijk.nl

T

E

0418-562164

GARAGEDEUREN

info@wimvanwijk.nl

VERANDADAKEN

Openingstijden showroom Maandag Gesloten Dinsdag 9.00-12.00 Woensdag 9.00-12.00

13.00-17.30 13.00-17.30

Donderdag Vrijdag Zaterdag

Gesloten 9.00-12.00 9.00-12.00

13.00-19.30 13.00-15.30

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag 2e paasdag Rozenbogerd 4a, Zaltbommel

13.00-16.30 9.30-17.30 gesloten 9.30-17.30 9.30-17.30 9.30-16.00 10.00-16.00


11

Woensdag 17 april 2019

Gratis koffie • Van der Valk Hotel Zaltbommel - A2 heeft tegoedbonnen be-

De Virieupark • Kirsten van den Heuvel en Martijn Ivens hebben vorige

Modeshow Kringloop • Kringloopwinkel De Spullewaard trakteerde klanten, goede doelen en vrijwilligers zaterdag onder andere op een wervelende modeshow ter ere van het 15-jarig bestaan. Daarnaast werd maar liefst 17.000 euro aan goede doelen uitgereikt. FOTO: AANGELEVERD

Vijftig jaar getrouwd • ‘Echte Bommelaren’ Cees en Thea Rike vierden

schikbaar gesteld voor gebruikers van Voedselbank Bommelerwaard. Daarmee kunnen zij met twee personen koffie of thee komen drinken in het hotel. De vouchers zitten deze week eenmalig in de pakketten. FOTO: AANGELEVERD

week dinsdag als eerste bewoners van De Virieupark in Zaltbommel de sleutel van hun nieuwe woning ontvangen uit handen van wethouder Gijs van Leeuwen en locatiemanager Frank Wigbers van BPD. FOTO: AANGELEVERD

zondag hun 50-jarige bruiloft. Samen runden ze vele jaren Sport Shop Aktief in het centrum van de stad. Hoewel ze allebei inmiddels 70+ zijn, zijn ze nog steeds sportief actief. FOTO: AANGELEVERD

DE SPECIALIST

BetuweZorgbv

Langer zelfstandig met BetuweZorg

DIT ARTIKEL WORDT U AANGEBODEN DOOR: ■ BetuweZorg

GELDERMALSEN BetuweZorg is een thuiszorgorganisatie met oog voor de medemens. Zelfstandig functioneren in eigen thuisomgeving staat bij deze organisatie hoog aangeschreven. En dat omvat een breed gebied. De huishoudelijke hulp, de wijkverpleging, het aanschaffen van hulpmiddelen en het contact met mantelzorger of andere informele zorgverleners. Zomaar een greep uit de dagelijkse praktijk. Komende periode wordt iedere maand een ander onderdeel van de ‘bedrijfsvoering’ belicht om de mogelijkheden van BetuweZorg onder de aandacht te brengen. Het hoofdkantoor van BetuweZorg bevindt zich in Geldermalsen, on-

langs is daar een steunpunt in Zaltbommel aan toegevoegd. Het verzorgingsgebied van deze organisatie omvat de gehele regio Rivierenland. Momenteel zijn een kleine 400 medewerkers al dan niet parttime aan het werk om al hun aandacht aan de cliënten te geven. Het vragen om zorg is vaak een hele stap. Regelmatig begint dit het met het inzetten van de huishoudelijke hulp voor enkele uurtjes per week. Een bezoek van de wijkverpleegster kan dan ook tot de dagelijkse routine gaan horen. Met deze toegankelijke ondersteuning is het goed mogelijk om nog lange tijd zelfstandig in eigen omgeving te functioneren. BetuweZorg heeft als doel er voor zorgen dat mensen zo lang mogelijk

thuis kunnen blijven wonen. Rachel Wesseling, adjunct directeur: ,,Wij koesteren de samenwerking met familie, mantelzorgers en de andere partijen. Een huisarts, de apotheek, we trachten met alles en iedereen om de zorgvrager heen een goed vangnet samen te stellen. Enerzijds zetten we onze wijkverpleegkundige hiervoor in, maar ook onze andere medewerkers -waaronder de huishoudelijke hulp- gaan daar zorgvuldig mee om. Wij vinden bij BetuweZorg dat we daar zuinig op moeten zijn. Bij het onderhouden van een goed zorgnetwerk bestaande uit professionele en vrijwillige zorgverleners blijft de zorgvrager langer thuis en heeft een grotere kans om tot het einde toe thuis te blijven. Als de zorgprofessi-

onals goed samenwerken, geeft dat rust en ruimte voor andere zaken die de cliënt belangrijk vindt. Wij van BetuweZorg staan daar vierkant achter.’’ Voor mensen die niet zeker weten of ze inderdaad zorg nodig hebben, staat deze thuisorganisatie klaar met advies en instructie. Goede hulpmiddelen helpen soms om de professionele zorg nog even buiten de deur te houden. Met de juiste instructie van de medewerkers in de thuiszorgwinkel van BetuweZorg in Geldermalsen of Zaltbommel komt men regelmatig een heel eind. i

BetuweZorg, Kerkstraat 29, 4191 AA Geldermalsen. Telefoon 088-8009999 of www.betuwezorg.nl.


2de PAASDAG OPEN DAG 10.00 - 16.00 UUR

LAAT U INSPIREREN EN VIND HIER UW DROOMKEUKEN! LIVE COOKING! VEBE is een beleving op zich, waar 1.600 m2 aan keukens, tegels en bouwkundige opties samen komen. Met ruim 30 compleet aangeklede en gestylde keukens vind u volop inspiratie. Alle toonzaalkeukens zijn door ons zelf ontworpen en samengesteld. Wij adviseren u graag hoe uw nieuwe keuken het centrale middel punt van het wonen kan zijn. Met meer dan 30 jaar ervaring zijn wij inmiddels een begrip geworden in de Bommelerwaard. Laat u op onze site inspireren of bezoek onze vernieuwde toonzaal.

VEBE Keukens Industrieterrein De Wildeman Doornepol 1a Zaltbommel T 0418 516006 vebekeukens.nl


13

Woensdag 17 april 2019

Han Looijen wordt burgemeester zaltbommel • Oud-wethouder Han Looijen uit Zaltbommel is maandagavond voorgedragen als burgemeester van Sint-Michielsgestel. Sint-Michielsgestel ligt in Noord-Brabant tegen Den Bosch aan en telt 28.982 inwoners. Het college bestaat uit twee wethouders van de lokale partij PPA, een van CDA en een van VVD. Looijen nam in mei 2018 afscheid als wethouder voor de VVD in Zaltbommel. Hij is acht jaar gemeenteraadslid geweest en daarna acht jaar wethouder. “Twee termijnen vind ik genoeg voor een wethouder”, zei hij in een interview met Het Kontakt. “Ik wil nog wel eens iets anders in mijn leven. Na acht jaar lukt het nog wel om te ‘ontwethouderen’, na twaalf jaar is dat lastiger.” Hij heeft altijd gezegd wel graag ‘iets’ voor het openbaar bestuur te willen blijven doen. Looijen volgt Jan Pommer op, die dit jaar met pensioen gaat. De 44-jarige Looijen is getrouwd met Jerney en heeft twee zoons: Fedde van 2,5 jaar en Novan van 9 maanden.

Winkeltijdenverordening

‘Er is onvoldoende nagedacht over dit voorstel’

Jumbo Gameren wil ook zondag open Eigenaar John van Bruchem wil dat zijn winkel in Gameren, net als die in Zaltbommel en Hedel op zondag open kunnen zaltbommel • Eigenaar John van Bruchem van de Jumbo supermarkt vindt het niet eerlijk dat zijn winkel in Gameren volgens de nieuwe winkeltijdenverordening niet op zondag open mag. Terwijl de Albert Heijn in Zaltbommel, op nog geen 4 kilometer afstand, wél de deuren mag gaan openen. Dat zei hij donderdagavond tijdens de carrouselvergadering. Het college stelt voor dat supermarkten in de kern Zaltbommel voortaan open mogen op zondag van 13:00 tot 17:00 uur, terwijl

de winkels in de dorpen van de gemeente niet open mogen. “Er is onvoldoende nagedacht over dit voorstel”, zei hij. “Het voelt niet goed, het is oneerlijk. De omzetten op zondag zijn hard nodig. Ik weet dat er in de dorpen veel gelovigen wonen, maar zij kunnen hun eigen keuze maken om wel of niet hun boodschappen te komen doen. De winkel in Gameren ligt aan de rand van het dorp, tegen een industrieterrein aan. De inwoners van het dorp zullen er geen overlast van ondervinden.”

De Franciscusschool in Zaltbommel pakte de Koningsspelen vrijdag weer groots aan, met vooral een uitgebreid programma bij Nivo Sparta. FOTO: JAN VAN MAREN

Van Bruchem is ook eigenaar van de Jumbo aan het Fiep Westendorpplein in Zaltbommel. Die zou in de toekomst wél open kunnen op zondag. Maar ook daar loopt Van Bruchem tegen een beperking aan, omdat in de nieuwe winkeltijdenverordening staat dat ‘laden en lossen’ niet is toegestaan op zondag. “Dat is echt niet meer van deze tijd”, vindt de supermarkteigenaar. “We hebben veel dagverse producten, zoals bijvoorbeeld brood. In Zaltbommel kunnen we inpandig lossen, dus de overlast is daar zeer beperkt.” Zorgvuldig afgewogen Volgens burgemeester Peter Rehwinkel heeft het college de nieuwe verordening ‘zorgvuldig afgewogen’. Bij het aantreden van het college, in de zomer van 2018, zijn afspraken gemaakt over de zondagopenstelling van winkels. Het college bestaat uit ChristenUnie, SGP, ZVV en CDA. “De coalitie heeft niet alleen gekeken naar de economische belangen, maar ook naar de sociale belangen van de inwoners”, aldus Rehwinkel. “Veel inwoners van de dorpen hechten grote waarde aan de zondagsrust. Dat belang is afgewogen tegen het belang van de supermarkten.” De burgemeester wees erop dat in andere gemeenten in Nederland soortgelijke afwegingen zijn gemaakt, zoals bijvoorbeeld in Tilburg. ‘Pijn in ons hart’ Liza Biesheuvel (SGP) benadrukte dat zijn partij er in de coalitieonderhandelingen inderdaad een ‘stevig’ punt van heeft gemaakt. “Supermarkten alleen open in de kern Zaltbommel, alleen van 13:00 tot 17:00 uur en niet laden en lossen”, zei hij. “Daar staan we niet bij te juichen, we gaan hiermee met pijn in ons hart akkoord, maar meer is niet haalbaar.” Ook Kees Kesting (ChristenUnie) liet weten principieel tegen openstelling op zondag te zijn. “Dit is een goed compromis”, vindt hij. “Het houdt rekening met de diversiteit in onze gemeente.”

Crowdfunding om talent te ontdekken zaltbommel • Claudia in ‘t Veld uit Zaltbommel is samen met andere startende professionals een crowdfundingsactie gestart. Ze wil voor 23 april 17.000 euro inzamelen om onder meer een proeftuin op te zetten waarbij een vrijwilligerscentrale wordt gekoppeld aan het voortgezet onderwijs. “Veel bovenbouwleerlingen worstelen met hun studiekeuze”, weet In ‘t Veld, die sinds drie jaar freelance werkt bij Novilo/VO op Niveau Talentonderwijs in de praktijk. “Talent is iets wat je van nature vanzelfsprekend doet en waarvan je niet door hebt dat het speciaal is. Je hebt iemand nodig die je dit influistert… Als talentbegeleider merk ik dat jongeren geen idee hebben wat ze in huis hebben en waar ze goed tot hun recht komen. Als decanaat 3.0 zou het toch super zijn als je ze de uren die bedoeld zijn voor loopbaanoriëntatiekunt laten besteden aan het ervaren in de praktijk. Zoiets als een maatschappelijke stage, maar dan loopbaangericht.” Meedoen aan de crowdfundingsactie kan via onderstaande website, waar ook veel informatie te vinden is:

q VOORJEBUURT.NL/NL/PROJECTS/S4CNIJMEGEN5

advertorial

Het beste advies door de vijf kleurspecialisten bij Van der Wal Wie een andere haarkleur wil, kan terecht bij één van de vijf kleurspecialistes bij Van der Wal Hair Beauty Care in Zaltbommel. Zij hebben het afgelopen jaar het examen kleurspecialist positief afgerond. Daar ging een meerdaagse training op het hoofdkantoor van L’Oréal in Hoofddorp aan vooraf. Tijdens de training verdiepten de kapsters zich in de theorie en de praktijk. Ook werd er veel aandacht besteed aan de huidige kleurtrends. De training werd afgesloten met een theorie- én praktijkexamen. “Na de eerste dag kreeg ik al een andere kijk op kleuren”, vertelt Roos Meijndert, één van de kapsters die de training volgde. “Doordat ik nu meer weet over de theorie van de materialen en technieken, kan ik creatiever werken en durf ik meer met kleur te doen. Dat is vooral fijn bij het corrigeren van probleemkleuringen.”

Onderzoek De coalitiepartijen VVD en ZVV bleven stil donderdagavond, zij gaan akkoord met het voorstel, maar willen tijdens de gemeenteraadsvergadering wel een stemverklaring geven. Nadine Koster van het CDA vroeg de burgemeester of een ‘gedegen onderzoek’ niet op zijn plaats zou zijn. “Ik zou wel willen weten wat de inwoners in alle kernen zouden willen”, stelde zij voor. Maar een onderzoek zit er niet, liet Peter Rehwinkel weten. “We hebben de verschillende belangen heel goed gewogen, de commerciële én de sociale belangen.” Eerder deze week hebben het Binnenstadsfonds en OVZ schriftelijk bij de gemeenteraad aangedrongen op openstelling van andere winkels in de binnenstad van Zaltbommel. In het voorstel van het college staat dat uitsluitend de supermarkten in de kern Zaltbommel voortaan op zondagmiddag open zouden moeten kunnen. Voor de overige winkels blijven de bestaande koopzondagen bestaan. Britta Alink

Kledingmarkt brengt 2650 euro op nederhemert • De markt met tweedehands kleding die op 8 en 9 april is gehouden in Nederhemert, heeft het mooie bedrag opgebracht van 2650 euro. De opbrengst gaat deze keer naar de volgende goede doelen: Kom over en help, De Schutse, kerk en school.

Stroopwafelactie Woord en Daad regio • Van 23 tot 27 april houdt het comité Bommelerwaard van de stichting Woord en Daad een stroopwafelactie in Nederhemert, Kerkwijk, Aalst, Poederoyen en Brakel. De opbrengst is voor Christelijk lesmateriaal in Haïti.

Elke klant krijgt eerst een diagnosegesprek met één van de vijf kleurspecialistes. Met behulp van Pinterest, foto’s en moodboards gaat de specialiste samen met de klant op zoek naar de gewenste kleur. Doordat de specialistes veel productkennis hebben, precies weten wat de samenstelling van de verf is, wat de eigenschappen zijn en hoe je er optimaal mee kunt werken, krijgen de klanten het beste advies. “Ook geven ze het eerlijk aan als een wens van een klant niet mogelijk is en we een andere oplossing moeten zoeken”, zegt eigenaar Wim van der Wal. Als de optimale kleuring is gekozen, wordt een prijsafspraak gemaakt. Van der Wal is trots op zijn medewerksters. “En het belangrijkste is dat we onze klanten de beste kwaliteit, service en advies kunnen bieden.” Zijn motto is dat zijn kapsters zich voortdurend blijven ontwikkelen. “We begeleiden intensief, bieden bijna elke week zelf trainingen aan en laten regelmatig gasttrainers komen, waardoor iedereen inspiratie opdoet en de vaktechnische kennis verder uitbreidt.”

Voor D66 gaat de openstelling van de supermarkten in de kern Zaltbommel niet ver genoeg. “De stad Zaltbommel snakt naar meer levendigheid”, aldus Joost Drijvers. Volgens hem zou het de binnenstad een ‘boost’ geven als ook andere winkels vaker op zondag open zouden zijn. SP-burgerlid Erik Können liet weten tégen openstelling op zondag te zijn, niet vanuit religieuze overwegingen, maar omdat zijn partij geen ‘7 x 24 uurs economie’ wil. “Het is belangrijk om een vrije dag te hebben, belangrijk voor verenigingen en familie bijvoorbeeld. Bij openstellen op zondag onder het mom van vrijheid gaat de sociale cohesie er op achteruit.” Volgens Anneliese van Oort (PvdA/GroenLinks) zorgt de nieuwe winkeltijdenverordening voor een ‘tweedeling’ in de gemeente. “De stad mag open zijn, de christelijke dorpen moeten dicht blijven.”

Paaseieren zoeken Roos Meijndert, Rebecca Bouman, Mariëtte Schonenberg, Ilana Mulder en Joanita Vos hebben de intensieve kleurtraining gevolgd.

Van der Wal Intercoiffure ❘ Boschstraat 40, Zaltbommel ❘ 0418-515949 ❘ www.vanderwalintercoiffure.nl

hedel • Kinderen kunnen op Tweede Paasdag weer eieren komen zoeken bij Stichting jeugdwerk De Molshoop in Gelre’s End in Hedel. De start is precies om 10:00 uur. Naast 160 ‘gewone’ eieren zijn er drie bijzondere paaseieren verstopt.


ALTIJD DE VOORDELIGSTE!

gratis montage op alles  laagste prijsgarantie  1500m2 slaapvoordeel  geen aanbetaling

1e PAASDAG GESLOTEN 22 APRIL 2e PAASDAG GEOPEND VAN 11.00 - 17.00 UUR NU EXCLUSIEF VERKRIJGBAAR: WIJ MAKEN PLAATS VERBRUGGEN MATRASSEN ’S LANDS VOOR ONZE NIEUWE COLLECTIES MEEST ROYALE VELE SHOWROOM BOXSPRING. MODELLEN NU MET -- 10 jaar garantie - exclusieve productie - korte levertijden - 100 dagen slaapgarantie - iedere gewenste maat mogelijk

KEUZE UIT MEER DAN 120 SOORTEN BOXSPRINGS

HOGE KORTINGEN VANAF NU OOK BIJ VERBRUGGEN SLAAPKAMERS!

vanaf

vanaf

PRESTON BASIC

Basis vlak

1495,-

895,-

VEEL SENIOREN VOORDEEL!!

SCHUIFDEURKAST SINFONIE PLUS “DE KAST OP MAAT”

-in hoogte verstelbare bed systemen -extra hoge bedden senioren -ruime keuze deelbare ledikanten -comfort matrassen -medische zorg bedden In onze showroom alles op het gebied van slaapcomfort voor senioren. U kunt zich rustig oriënteren, verschillende matrassen testen en uitgebreide informatie inwinnen over de meest comfortabele manier van slapen.

SCHUIFDEURKAST HAMBURG

Een zweefdeurkast om van te dromen. De Sinfonie is leverbaar in 18 verschillende kleurstellingen. De kast is volledig naar eigen wens op te bouwen. Powerled verlichting, passe-partout, handgrepen, interieur etc..

vanaf

509,-

Breedte afmeting 113 in cm 2-deurs

Diepte 150 2-deurs

167 2-deurs

188 2-deurs

200 2-deurs

225 2-deurs

249 3-deurs

280 3-deurs

298 3-deurs

336 3-deurs

373 4-deurs

400 4-deurs

afmeting 49 in cm

68

200

200

222

222

240

240

Prijzen bij 197 cm hoogte: 150 cm van 539,- voor 419,180 cm van 598,- voor 469,201 cm van 670,- voor 519,225 cm van 741- voor 569,250 cm van 813,- voor 619,Ook leverbaar in de maten 280, 300, 320 en 350 cm breed en 223 en 235 cm hoog. In 7 actuele kleuren leverbaar

DEKBED PRESTON BRONZE SYNTHETISCH 4-SEIZOENEN

DEKBED PRESTON BRONZE WOL / 4-SEIZOENEN

van 13595 140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

van van van van van

€ 135,95 € 149,95 € 179,95 € 209,95 € 225,95

voor voor voor voor voor

€ 89,95 € 99,95 € 119,95 € 139,95 € 149,95

89

95

DEKBED KATOEN 4-SEIZOENEN

van 19095 140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

van van van van van

€ 190,95 € 229,95 € 309,95 € 419,95 € 459,95

voor € 149,95 voor € 159,95 voor € 209,95 voor € 249,95 voor € 279,95

14995

DEKBED PRESTON SILVER DONS / 4-SEIZOENEN

vanaf meerprijs voor de spiegeldeur en kranslijst, exclusief accessoires

419,-

van 22295

van 13595 140/200 140/220 200/200 200/220 240/200 240/220

van van van van van van

€ 135,95 € 152,95 € 180,95 € 195,95 € 217,95 € 245,95

voor voor voor voor voor voor

€ 99,95 € 129,95 € 159,95 € 169,95 € 199,95 € 219,95

99

95

140/200 140/220 200/200 240/200 240/220

van van van van van

€ 222,95 voor € 267,95 voor € 329,95 voor € 400,95 voor € 450,95 voor

De Akker 24 Vlijmen telefoon: 073-5130267 V E R B RU G G E N S L A A P K A M E R S V L I J M E N. N L

slaapkamers • matrassen • bedtextiel

ma - do 9.00-18.00u. za 9.00-17.00u.

vr 9.00-21.00u. zo 11.00-17.00u.

€ 149,95 € 179,95 € 269,95 € 289,95 € 319,95

14995 GRATIS

P

VOOR DE ZAAK


leve de lente Dit is een uitgave van:

geniet van de momenten


16

Woensdag 17 april 2019

Hozelock® AutoReel

Geleverd inclusief startset en tuinspuit. Nu €10,- cashback bij aankoop van een 25, 30 of 40 meter slang!

50,Vanaf:

Cash Back Actie

BeGreen mini regenton

Met Wildkamp heb je het weer onder controle

Inclusief standaard & kraan.

39,Vanaf:

Verrassend veel keus!

Tricoflex waterslang

Kwaliteitswaterslang: knikbestendig en soepel met een 5-laagse constructie. Verkrijgbaar in diverse diameters en lengtes.

tot

Hoeden Doppen Baretten Tassen Shawls Sieraden

25n% g

korti

Geldig van 29 maart t/m 26 mei 2019, prijzen zijn incl. BTW.

Kerkstraat 6 - 5308 KH Aalst Tel. 0418-673417

Openingstijden: Di-do-vr-za van 13.30 tot 17.00 uur

Bezoek onze vestiging of wildkamp.nl/baas Diverse e-bikes op voorraad van de merken Merida en Gazelle. Gratis bezorgd op locatie vanaf € 25,-*

Snelle en flexibele levering

Vakkundig advies voor elke klus

Wildkamp Veen Bagijnhof 72 T 0416 - 69 52 95 E veen@wildkamp.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag 7:00 - 17:30 uur, zaterdag 8:30 - 12:30 uur. * Kijk voor de mogelijkheden op wildkamp.nl/bezorgopties

Vossenakker 45 • 5325 XW Well • Tel. 073-5996284


❤ geniet van de momenten

Je huis aan kant met Els Jacobs

Move over, Marie Kondo

Hik je ook al tegen de voorjaarsschoonmaak aan? Geen paniek, we geven aan de hand van de boeken van huishoudscoach Els Jacobs wat oer-Hollandse tips over het opruimen en organiseren van het huishouden. Daar hebben wij geen Japanse opruimgoeroe voor nodig.

Lang voordat Maria Kondo met haar spark joy-methode de harten van huisvrouwend Nederland sneller deden kloppen, was daar Els Jacobs. Die in haar boek ‘Vrolijk huishouden’ uit 2010 – jawel, 2010 – al schreef: “Duld alleen spullen in je huis die je blij maken en verban de rest naar de kringloopwinkel bij je in de buurt.” Deze Els – wij noemen haar thuis gewoon bij haar voornaam, zo dierbaar is ze ons geworden – schreef een hele serie boeken die mensen met een in chaos verzonken huishouden een handje moeten helpen. Ze verheft het aan kant krijgen én houden van een huis tot een bijna militaire operatie. Compleet met checklists en stappenplannen. Dat mag wat vermoeiend klinken, maar voor de echte sloddervossen en rommelkonten – en: iedereen met een baan – is dat nu eenmaal de enige aanpak. Opruimen Dat gaat natuurlijk een stuk verder dan alleen opruimen. Maar, daar begint het wel. Els heeft vijf bewaarcriteria opgesteld. Die overigens ook heel goed bruikbaar zijn om te bepalen of je je wederhelft nog wilt bewaren of niet, maar laten we het ontspullen beperken tot niet-levende artikelen. Houd je vast.

1

Je gebruikt het voorwerp regelmatig. Nou, dat is logisch, spullen die je daadwerkelijk gebruikt “of waar je graag naar kijkt” (telt ook, vindt Els) mogen blijven. De rest: weg ermee. “Maak van je huis geen museum of opslagplaats”, waarschuwt ze vermanend.

2

3 4 5

Het voorwerp maakt je leven gemakkelijker en/of aangenamer. “Doe alles weg waaraan je je ergert, waarvan je een schuldgevoel krijgt of waardoor je verdrietig wordt.” Zoals bijvoorbeeld die twee keer gedragen hardloopschoenen die je 10 jaar geleden kocht, omdat je toen écht aan je conditie zou gaan werken. Weg ermee. Je hebt voldoende tijd en energie om het voorwerp te onderhouden. Dus: hartstikke leuk die 26-delige collectie Laafbeeldjes die je van je oudtante erfde, maar je moet ze wel elke week afstoffen. “Alles wat je bewaart heeft zorg en aandacht nodig, dus maak het jezelf niet onnodig moeilijk”, zo leert Els ons. De houdbaarheidsdatum is nog niet overschreden. Nee, niet naar je partner kijken. Alleen naar dingen die niet ademen. Het voorwerp is onvervangbaar en…voldoet ook aan de criteria 1 t/m 3. En dan komt – wat mij betreft – een gouden vondst van Els. Je hebt namelijk altijd spullen die tussen wal en schip vallen. Dingen die een emotionele waarde hebben. Die mag je wel houden van Els – mits je ze dus wel kan ‘onderhouden’. Maar: ze stelt wel voor om er een limiet aan te stellen, elk gezinslid mag één verhuisdoos met nostalgische prullaria koesteren. Nostalgie mag, maar wel met mate.

Poetsen Je huis heeft na je opruimaanval aan de hand van bovenstaande criteria waarschijnlijk veel weg van een boeddhistische cel. Maar ja, hoe kaal ook: je moet het nog wel schoonhouden. En Els weet ook daarmee gelukkig raad. Zij introduceert de kruismethode. Dat is een combinatie van wat zij ‘verticaal boenen’ en ‘horizontaal boenen’ noemt. Verticaal boenen omvat zeven relatief snel uit te voeren poetsacties die – volgens Els – eigenlijk elke week wel nodig zijn om een huis een beetje schoon te houden: stoffen, stofzuigen, soppen (dweilen of moppen), sanitair schoonmaken, spiegelende oppervlakken poetsen, gasfornuis schoonmaken en vuilniszakken verwisselen. Nou, dan is je huis al redelijk aan kant. Maar: de grotere klussen – zoals de badkamer poetsen en ramen zemen – die vallen daar niet onder. Daarvoor komt Els dus met het ‘horizontaal boenen’: ze raadt aan om elke week een andere woonlaag in het huis centraal te stellen. Daar doe je dan één grotere klus (je doet dus niet dan die hele woonlaag, Els is niet gek). De week erop schuif je een verdieping op enzovoorts. Klinkt vermoeiend he? Goed nieuws: Els vindt ook dat je jezelf mag belonen als je een doel gehaald hebt – je huis aan kant hebt, dus. “Hang jezelf een spreekwoordelijke wortel voor de neus, die je lekker mag oppeuzelen zodra je klaar bent met puinruimen.” Dat is goed nieuws, kunnen we eindelijk spullen kopen om die brandschone, boeddhistische cel wat op te leuken.

BRONNEN: ‘Vrolijk huishouden’, ‘Alles onder controle met de HuishoudCoach’ en ‘Aan de slag met de HuishoudCoach’ van Els Jacobs.


PAASSHOW IN GAMEREN bij van den Oever Lekker Wonen!

22 APRIL 2019 | 11.00 - 17.00 UUR ADRES: RIDDERSTRAAT 3, 5311 CK GAMEREN

FAUTEUIL 304

ACTIE

vanaf

€ 598,-*

6 STOELEN HALEN = 5 BETALEN*

FAUTEUIL 319

FAUTEUIL 322

vanaf

€ 498,-*

vanaf

€ 398,-*

GERECYCLED HOUT

ARMSTOEL KATE

Salontafel gerecycled hout afm. 131 x 81 cm. Hoektafel gerecycled hout afm. 61 x 61 cm. Sofatafel 40 x 45 x 66 cm.

Is in diverse uitvoeringen leverbaar!

In stof vanaf *

€ 498,-

GRATIS

SOFATAFEL BIJ AANKOOP VAN SALON + HOEKTAFEL*

ELKE 4e PLISSÉ OF DUETTE KADO*

FAUTEUIL MOON

BIJ AANKOOP VAN EEN MATRAS EEN HOOFDKUSSEN

PAASPRIMEUR

GRATIS*

Is in diverse uitvoeringen leverbaar!

€ 1999,-* NU

€ 299,-* Alleen per set van 4 stuks te bestellen, niet in andere kleuren leverbaar!

100% SERVICE & KWALITEIT

Ridderstraat 3, 5311 CK Gameren T 0418 561317 * Vraag naar de voorwaarden

vanaf

Acties geldig t/m 04-05-2019 en OP=OP.

LAAGSTE PRIJSGARANTIE

GRATIS INMETEN

100% DESKUNDIG ADVIES


19

Woensdag 17 april 2019

22 april Paasshow bij

Van den Oever Lekker Wonen Bij Van den Oever Lekker Wonen in Gameren vindt u een breed aanbod aan meubels, raamdecoratie, vloeren, matrassen en boxsprings. Bezoek de Paasshow op 22 april van 11.00 tot 17.00 uur en ontdek alles op het gebied van woninginrichting en laat u inspireren door de laatste trends. Onderscheidend assortiment Van den Oever Lekker Wonen biedt een uitgebreide collectie meubels, maar ook raamdecoratie, vloeren, matrassen en boxsprings. Dick van den Oever: “Kwaliteit en service staan bij ons voorop. Wij kiezen alleen voor meubels en materialen die degelijk en duurzaam in gebruik zijn. Wij willen dat onze klanten lang plezier hebben van de producten die ze kopen. Dit alles tegen een eerlijke en goede prijs. Ons aanbod is divers. Regelmatig krijgen wij van klanten terug dat zij aangenaam verrast zijn dat zij in Gameren zo goed slagen. Daarnaast werken we met een team van ervaren vakmensen die weten wat ze moeten doen. Onze winkel is eigenlijk het hele jaar door geopend. Daarom zijn we tijdens het Paasweekend extra geopend op Tweede Paasdag van 11.00 uur tot 17.00 uur.” Eigen collectie Corné van den Oever vult aan: “Bij ons in de winkel vind je echt een eigen aanbod. We bezoeken regelmatig beurzen in Nederland, België en Duitsland om op de hoogte te blijven van de laatste trends in meubels, matrassen, boxsprings, raamdecoratie en vloeren. We kiezen voor producten die anderen niet hebben. Wij doen zelf de inkoop. Dat maakt ons onderscheidend en deze filosofie past in de stijl van onze winkel. De vier cirkels in ons logo staan voor Wonen, Slapen, Vloeren en Ramen. Natuurlijk hebben we ook onze vaste klanten die we zelf begeleiden. De samenwerking is erg prettig.”

HET IS LENTE!

TIJD OM ER WEER LEKKER OP UIT TE FIETSEN VOOR EEN GEZELLIGE FIETSTOCHT!

GAZELLE GRENOBLE C7+ ELITE

CORTINA E-U4 FAMILY

SAMEN MET DE KINDEREN!

Openingstijden tijdens de Paasshow: Zaterdag 20 april geopend van 10.00 tot 17.00 uur Zondag Eerste Paasdag 21 april gesloten

Van den Oever Lekker Wonen Ridderstraat 3, 5311 CK Gameren T 0418 561317 www.vandenoeverlekkerwonen.nl

Maandag Tweede Paasdag 22 april geopend van 11.00 tot 17.00 uur

Openingstijden Openingstijden

Openingstijden Ma. Ma.t/m t/mdo.: do.:9.00 9.00tottot18.00 18.00 Ma. t/m vr.:Vr.: 9:00 tot 18:00 Vr.:9.00 9.00tottot20.00 20.00 Di. gesloten Za.: 09.00 - 16.00 Za.: 09.00 - 16.00 Za.: open 12.00 Za. 09:00 tottottot 16:00 Za.:werkplaats werkplaats open 12.00

Teisterbandstraat 37, 5331 5331 CN CN Kerkdriel Kerkdriel Tel: (0418) 63 70 37, Fax (0418) Tel: (0418) 63 70 37, Fax (0418) 63 6390 9090 90 E-mail: info@chrisvanuitert.nl E-mail: info@chrisvanuitert.nl www.chrisvanuitert.nl www.chrisvanuitert.nl

Medical Taping bij hooikoorts De Caterfabriek is uw culinaire partner voor: ◆

Home-cooking

(Lunch)buffetten/barbecues

Business catering

Recepties/bedrijfsbijeenkomsten

en voor al uw andere culinaire wensen!

k kan de a p n a a e jk li n ! soo Door onze per uw evenement organiseren ook Caterfabriek Contactgegevens: De Caterfabriek B.V. ❘ Nieuwstraat 22 ❘ 5331BW Kerkdriel caterfabriek@gmail.com ❘ Telefoonnummer: 06-15461655 De Cater Fabriek is ook op Facebook te vinden onder @decaterfabriek.

Nu voor u geopend in Kerkdriel

Voor alle nagel- en hand verzorging. • Gellak • Acryl • Nagelverlenging Nailart • Manicure en handverzorging

Hooikoorts komt veel voor en iedere patiënt heeft daarbij zijn eigen periode. De mensen die allergisch zijn voor bijvoorbeeld hazelaars, essen en elzen, hebben al gemerkt dat de natuur vroeg is dit jaar. Op dit moment is inmiddels het grootste hooikoortsrisico van het voorjaar begonnen met bloeien: de berk. Later in het jaar zullen klachten eerder veroorzaakt worden door bloemen en grassen. Onverwachte hooikoortsklachten kunnen ontstaan op vakantie in de bloeiperiode van olijfbomen, familie van de Es. Het lichaam vormt normaal automatisch afweerstoffen tegen stuifmeel. Bij hooikoorts is deze afweerreactie echter te heftig. Dit kan klachten geven als o.a. een loopneus, niezen, vermoeidheid, benauwdheid en branderige, tranende ogen. Zelfs een astma-aanval kan uitgelokt worden bij hooikoorts, omdat veel stuifmeel in de luchtwegen terecht komt. Zeker bij sporten kan dit een probleem geven: het wordt eindelijk lekker weer om juist buiten te sporten en tegelijkertijd geeft de hooikoorts dan meer klachten. Op sportzorg. nl wordt een aantal goede, logische tips gegeven hoe sporters hier het best mee om kunnen gaan. Hooikoortsklachten zijn te verlichten met pillen, neussprays en oogdruppels. Bij Fysiotherapie Andel wordt nog een behandelmethode toegepast die hooikoortsklachten mogelijk kunnen verminderen: Medical Taping. De CureTape die hiervoor gebruikt wordt, bevat geen medicijnen. De tape lijkt te werken door een mechanisch kalmerende werking op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Uit eerste studies en eigen praktijkervaringen blijkt dat zo’n 84% van de hooikoortspatiënten verlichting van klachten ervaart door de tape. De grootste afname van klachten is in één tot drie tapesessies te realiseren. De eerste tevreden klanten uit voorgaande jaren zijn dan ook al weer langs geweest voor dit hooikoortsseizoen. Heeft u interesse om deze behandelmethode te proberen, neem dan gerust contact op met de praktijk voor meer informatie of een afspraak (info@fysiotherapieandel.nl, 0183-441681).

Nails by Melin Nieuwstraat 22 | 5531 BB Kerkdriel | 06 40 72 29 81 nailsbymelin@gmail.com | facebook: NailsbijMelin

Bronnen: www.fysiotape.nl/medical-taping/hooikoorts, www.pollennieuws.nl, www.sportzorg.nl

Hulp bij hooikoorts

DESKUNDIG & PROFESSIONEEL U KUNT BIJ ONS TERECHT VOOR:

> Tot 80% minder klachten door medical taping > Geschikt voor alle leeftijden > Maakt sporten en buiten bewegen meer dragelijk!


20

Woensdag 17 april 2019

AUSTRALIAN FOOTWEAR BRAD

119

v.a.

95

AUSTRALIAN FOOTWEAR CATANIA

VOETENWERK SCANDINAVISCH DESIGN EN INNOVATIE

139

v.a.

HET BETERE

95

FRAAI EN FUNCTIONEEL VAN ECCO ECCO COOL yak nubuck/cow leather Goretex® Surround 360 graden ademend vermogen uitneembaar voetbedb 95

109

95

ECCO FLOWT

AUSTRALIAN FOOTWEAR BRINDISI

leer & nubuck | makkelijke sluiting comfortabel voetbed | goede demping

129

v.a.

159

95

HIGHTECH INNOVATIE EN VAKMANSCHAP

129

95

AUSTRALIAN FOOTWEAR LINCOLN ALLEN LEER GEVOERD & UITNEEMBAAR VOETBED

129

v.a.

95

ECCO ECOSOFT 7 on trend sneaker | ritsdetail superieur comfort | uitneembaar voetbed

Wilhelminastraat 5 • Dussen Tel. 0416 - 391282

www.derooij.linefootwear.nl

Openingstijden: Ma: gesloten. Di/Wo/Do: 09:00 - 18:00 uur. Vr: 09:00 - 21:00 uur • Za: 09:00 - 17:00 uur


❤ geniet van de momenten

LEVE DE LENTE UITTIPS Nieuw tuinevenement Gardenista Kasteel Ophemert 15 t/m 19 mei

Nationale Sleepbootdagen Vianen 30, 31 mei en 1 juni

Zoek je inspiratie om je tuin of balkon te vergroenen? In en rond Kasteel Ophemert is vijf dagen lang van alles te beleven op het gebied van bloemen, planten, (moes)tuinen, maar ook kunst, muziek, cultuur, eten en (kinder)activiteiten. Het evenemententerrein is ruim vier hectare groot. Hoveniers, tuinontwerpers, kwekers en bloemstylisten presenteren zich in stands. Ook worden er showtuinen aangelegd. Tijdens Gardenista is er in de centrale tent een landelijke open competitie bloemschikken. Amateurs, studenten en professionals zullen zich ieder op hun niveau van hun creatiefste kant laten zien.

Een publieksvriendelijk, niet commercieel, recreatief evenement van nationale allure. Dat was ruim twintig jaar geleden de opzet van de organisatie van de Nationale Sleepbootdagen. Eenmaal per twee jaar is Vianen vanaf Hemelvaartsdag tot en met de daaropvolgende zaterdag de tijdelijke thuishaven van bijna twee honderd motorsleepboten van de leden van de landelijke vereniging VDMS. Daar komen jaarlijks 80.000-100.000 bezoekers op af. Ook leuk: de toegang is gratis. • www.nationalesleepbootdagen.nl

De organisatie is in handen van de bekende vereniging voor tuinliefhebbers en –professionals KMTP/Groei & Bloei. De doelstelling is om dit eerste jaar 180 standhouders en 25.000 bezoekers te begroeten en er een terugkerend festijn van te maken dat over tien jaar 100.000 bezoekers trekt. De tuinbeurs is alle dagen geopend van 9:30-17:00 uur. Tot en met 30 april geldt de vroegboekprijs van 10,00 euro voor de woensdag en donderdag en 12,50 euro voor de andere drie dagen. Leden van Groei & Bloei krijgen extra korting. Al eerder in de stemming komen en groene vingers kweken? Meld je dan aan voor één van de tuinwerkdagen om de kasteeltuin voor te bereiden op Gardenista. Op zaterdag 13 april en 4 mei staat om 9:30 uur de koffie klaar. • www.gardenista.nl

De Zoen van Woudrichem Vesting Woudrichem Hele jaar

Vogelspotwedstrijd Gemeente Zaltbommel 10 en 11 mei Welk team spot de meeste vogelsoorten binnen 24 uur? Opgeven tot 30 april. info@natuurwachtbommelerwaard.nl

Vestingmarkt Nieuwpoort 29 mei De vestingmarkt in Nieuwpoort is een ouderwets gezellig braderie met vermaak voor jong en oud. De kramen staan opgesteld in de historische straten van Nieuwpoort en bieden een brede selectie koopwaar. • www.nieuwpoort.nu

Festivalweekend Woudrichem 30, 31 mei en 1 juni Met jaarmarkt, oude ambachten en kampioenschap visbakken. • www.festivalweekendwoudrichem.nl

Dit jaar is het 600 jaar geleden dat Jacoba van Beieren in Woudrichem een vredesverdrag ondertekende, beter bekend als ‘De Zoen van Woudrichem’. Tijdens een rondwandeling door de eeuwenoude vesting, kunnen bezoekers dit jaar vrouwe Jacoba niet missen! Het Stadsgidsengilde neemt je mee met speciale Jacobawandelingen. Diverse horecagelegenheden hebben zich laten inspireren tot Jacoba-gerechten. VVV Biesbosch Linie zet Jacoba in het zonnetje in een informatieve folder voor volwassenen en in een speurtocht voor kinderen. Zie www.biesboschlinie.com voor meer informatie. Elke twee maanden is er in het Jacoba Cultuurhuis (Molenstraat 2) een evenement. Bijvoorbeeld op 15 juni: ‘Het beste van het beste’, een concert door de beste studenten van het conservatorium in Tilburg. Meer informatie en reserveren: • www.jacobacultuurhuis.nl Illustratie: Géwout Esselink

Truckpulling Nederhemert 7 juni • www.oranjeverenigingnederhemert.nl

Drakenbootraces Almkerk 15 juni • www.biesboschlinie.com


Wij zijn sterk in ons sterke perkgoed! Vers uit de kwekerij

Geraniums, petunia’s Dahlia, osteo, hang geraniums Million bells, fuchsia’s, bacopa, diascia, nepeta Helichrysum, streptocarpus, nemesia, brachycome Verbena, lobelia, sanvitalia, salvia, portulaca

Stekperkgoed €1,- per stuk!

(12cm pot)

Vele soorten vaste planten, heesters, struiken, groenteplanten, zacht & hard fruit enz.


Nu weer een grote partij aan nieuwe potten binnen. Groot, klein. Terrasbakken etc. De koffie staat klaar!

Like onze facebookpagina MADA Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, acties, filmpjes & doe mee met onze weggeefacties! Beleef het bij ons in de kas Wij zijn het adres voor:

Groenteplanten | Kamerplanten | Tuinplanten Potgrond | Inplantservice | Cadeau’s Binnen en buiten potten

Delwijnsekade 2B Kerkwijk Tel: 0650513657 Ma t/m zat. 9:00 – 17:30


Grassen

Diverse soorten pot 9 cm vanaf

€ 1,-

Tuintips voor de maand mei

 Bollen Bodembedekkers Cotoneaster, Hedera,

Pachysandra en Vinca vanaf

die u wilt overhouden, moeten voldoende reservevoedsel kunnen opslaan. Dat lukt alleen goed als u het blad langzaam laat afsterven. Haal het pas weg als het helemaal vergeeld is. Dit geldt ook voor bolgewassen die u wilt laten verwilderen, zoals sneeuwklokjes, krokussen, narcissen enz. Maai in het gazon om afstervende bolgewassen heen.

€ 1,-

 oudt begin mei nog vliesdoek bij de hand H voor als er onverwacht nachtvorst wordt Photinia f. Red Robin aangekondigd. Vanaf half mei is de kans in pot 80-100 cm op nachtvorst te verwaarlozen. Na de Taxus baccata IJsheiligen (11 t/m 14 mei) is het pas echt in pot 30-40 cm 50-60 de tijd voor de eenjarigen en kunnen de Taxus Thuja baccata o. Brabant kuipplanten naar buiten. Vergeet niet om

Haagplanten

80-100 cm kluit Thuja o. Brabant 150-175 cm

€ 12,50 € 2,95 4,75 € 7,50 € 12,50

Vaste planten

Diverse soorten HUSQVARNA Grassen pot 9 cm vanaf ® pot 9 cm vanaf € 1,Diverse soorten RIDER 213C Lavandula a. Hidcote AUTOMOWER 315 vanaf ■ Briggs & Stratton 13½PK pot 9 cm ■ Werkgebied tot 1500 m2 Bodembedekkers Cotoneaster, Hedera,

HUSQVARNA

€ 1,€ 1,-

■ Mulchen/achteruitworp ■ Inclusief combi-maaidek 94 cm ■ Automatische mesinschakeling Heesters

■ Max.enhelling 40% Pachysandra Vinca vanaf ■ Connect @ Home

€ 1,-

Diverse soorten Exclusief krammen, draad bladhoudende Heesters in pot vanaf en installatie SLECHTS Diverse soorten bladverliezende Heesters in pot vanaf

€ 3.999

Taxus baccata met kluit Uit voorraad leverbaar Diverse maten vanaf 40/60 cm.

€ 4,95 € 4,95

SLECHTS

€ 1.949

Photinia Red 315 Robin vanaf f.model Haagplantgratis en accutrimmer

€ 12,50 € 2,95 4,75 € 7,50 € 12,50

in pot 80-100 cm Taxus baccata in pot 30-40 50-60 cm Taxus Thuja baccata o. Brabant 80-100 cm kluit Brabant 315 accutrimmer Thuja vanafo. model 150-175 cm

Dingemans Tuinmachines 2e Paasdag geopend! + 2eDorpsstraat Paasdag geopend! 9 Bruchem 0418-642949 Aanbiedingen alleen geldig

AANBIEDING

Gratis

P! OP=O Voor info: info@vinktuinaanleg.nl of tel. 0418 - 554055

in het paasweekend! Vaste planten

DINGEMANS MACHINES.nl € 1,DORPSTRAAT 9 BRUCHEM 0418-642949

Diverse soorten pot 9 cm vanaf Lavandula a. Hidcote pot 9 cm vanaf

€ 1,-

Heesters

Diverse soorten bladhoudende Heesters in pot vanaf Diverse soorten bladverliezende Heesters in pot vanaf

€ 4,95 € 4,95

2e Paasdag geopend! € 3,95 geopend! 2e Aanbiedingen Paasdag € 5,95 alleen geldig

Hortensia’s

Hydrangea a. Annabelle in pot Hydrangea p. Limelight in pot Diverse macrophylla soorten in pot

in het paasweekend!

€ 3,95

Grassen

Grassen

Diverse soorten pot 9 cm vanaf

Diverse soorten pot 9 cm vanaf

€ 1,-

€ 1,-

Fruitbomen

Bodembedekkers Cotoneaster, Hedera, Peer, Pruim en Kers Bodembedekkers Cotoneaster, Hedera, enAppel, Pachysandra Vinca vanaf € 1,-

Pachysandra en Vinca vanaf

€ 1,-

laagstam in pot

€ 16,50

Hortensia’s

€ 3,95 € 5,95 € 3,95

Hydrangea a. Annabelle in pot

Hydrangea p. Limelight in pot Italiaanse planten

Diverse macrophylla soorten in pot

Photinia f. Red Robin 125-150 in pot 90cm cmvan stam van

Fruitbomen Photinia f. Red Robin Haagplanten Appel, Peer, Pruim en Kers in pot 80-100 cm Photinia f. Red Robin voor voor laagstam in pot in pot 80-100 cm Taxus baccata Prunus I. Rotundifolia in pot 30-40 50-60 cm Taxus baccata in pot 100/+ cm in pot 30-40 50-60 cm Taxus baccata Thuja Price’ o. Brabant Viburnum tinus ‘Eve Italiaanse planten 80-100 cm kluit Taxus Thuja baccata o. Brabant 60-80 cm pot 80-100 cmvan van 80-100 cmin kluit Thuja o. Brabant Photinia f. Red Robin 125-150 in pot 90cm cmvan stam van Thuja o. Brabant voor 150-175 cm 150-175 cm 29,95voor voor € 45,Vaste planten Diverse soorten Vaste planten pot 9 cm vanaf Viburnum tinus ‘Eve Price’ Diverse soorten 60-80 cm Lavandula a. Hidcote in pot 80-100 cmvan van pot 9 cm vanaf pot 9 cm vanaf Lavandula a. Hidcote €in38,95 19,95 voor div. soorten pot 9 cm vanaf

29,95 19,95 € 12,50 € 45,€€35,€ 12,50

Haagplanten

Veensesteeg 8 - 4264 KG VEEN - www.voskunststoffen.nl

3,95 € 2,95 4,75 € 7,50 € 38,95 29,95 19,95 € 12,50 € 12,50

€ 9,95

€ 1,€ 1,-

€ 1,€ 1,Potgrond Potgrond

25Diverse litersoorten 25 liter

Heesters

• Tegels & sierbestrating • Zand, grind & split • Tuinhout & -palen • Hardhouten vlonderplanken • Gegalvaniseerde afrasteringsnetten • Groot assortiment bevestigingsmaterialen

bladhoudende Heesters in pot vanaf Diverse soorten Diverse soorten bladhoudende Heesters in pot vanaf bladverliezende Heesters in pot vanaf Diverse soorten bladverliezende Heesters in pot vanaf

€ 1,75 € 4,95 € 1,95

€ 4,95

Hoofdgraaf 69a, 4281 NN Andel 0183 - 441263, verkoop@tankens.nl

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 07.30 - 17.15 uur Zaterdag: 08.30 - 11.45 uur

Stamroos

29,95 € 12,50

Stamroos

€ 25,65

in div. soorten in pot van

Potgrond €Potgrond 4,95 voor 25 liter 25 liter € 4,95 € 1,75 € 19,95 € 1,95

€ 25,65 voor

€ 19,95

Bomen 2e Paasdag geopend! 2e Paasdag Dakplataan 10-12geopend! cm Topkwaliteit Perkgoed pot 12 cm 2e Paasdag geopend! Aanbiedingen alleen geldig € 55,00 € 55,00 hoogstam 2e Paasdag geopend! in het paasweekend! Aanbiedingen alleen geldig € 1,25 p.st. 2e Paasdag geopend Bomen

Dakplataan 10-12 cm hoogstam

in het paasweekend! Leilinde

Leilinde

cmfuchsia, hoogstam €lobelia 47,50 o.a. geranium, osteo, 10-12 begonia, verbena, petunia, enz.

10-12 cm hoogstam

€ 47,50 Hoefpad 9, 4288 JJ Uitwijk M 06-12999989

ALLES TEGEN ZEER SCHERPE PRIJZEN! TANKENS BOUWMATERIALEN BV

€ 16,50

19,95 €€35,-

in pot van

Heesters

TANKENS BOUWMATERIALEN

€ 2,95 4,75 € 7,50 € 12,50

Hortensia’s

T 0183-440550 Hoefpad 9, 4288 JJ Uitwijk F 0183-442383 M 06-12999989 Hoefpad 9, 4288 JJ UitwijkEI info@degroenhoeve.nl www.degroenhoeve.nl T 0183-440550 M 06 12999989 Bezoek onze webshop Hortensia’s F 0183-442383 € 3,95 met ruim 3000 groenproducten!! Hydrangea a. Annabelle in pot TE info@degroenhoeve.nl 0183 - 440550 € 5,95 Hydrangea p. Limelight in pot € 3,95 I www.degroenhoeve.nl info@degroenhoeve.nl Diverse macrophylla soorten in potE € 3,95

Hydrangea a. Annabelle in pot Hydrangea p. Limelight in pot Diverse macrophylla soorten in pot

€ 5,95

€ 3,95onze webshop Bezoek Fruitbomen met ruim 3000 groenproducten!!

Fruitbomen

Appel, Peer, Pruim en Kers laagstam in pot

Appel, Peer, Pruim en Kers laagstam in pot

€ 16,50

€ 16,50


Groenteplanten Boeketten Cadeau artikelen Potgrond Inplant service

ze overdag te laten wennen aan de (goede) omstandigheden buiten en ’s nachts even binnen zetten of op een andere manier beschermen omdat de temperaturen dan nog laag kunnen zijn.

Als je na half mei zomergoed gaat planten of de kuipplanten buiten zet, kies dan voor een bewolkte dag, dan kunnen ze langzaam wennen aan de zon die al erg fel kan zijn.

Omdat mei vaak zeer zonnig is, is sproeien of begieten bij jonge en pas ingeplante planten soms al nodig. Dat kan het beste met water dat al op temperatuur is. Geef liefst opgevangen regenwater uit de regenton. Dat is niet alleen praktisch, maar ook heel goedkoop. Zo’n ton gaat een half

leven mee. Echt sproeien doet u natuurlijk met leidingwater. Richt een harde straal nooit direct op de planten. Laat het water als fijne nevel neer regenen. Dan heeft het even tijd om de omgevingstemperatuur aan te nemen. Sproei liefst ’s morgens vroeg. Dan is de verdamping nog niet zo groot. Als u ’s avonds sproeit, gaan de planten nat de nacht in en is de kans op schimmelaantastingen veel groter. Overdag is – zeker op een zonnige dag – de kans op waterverlies door directe verdamping het grootst. Dat is dus minder efficiënt qua watergebruik.

Zorg dat de composthoop niet uitdroogt. Begiet hem zo nodig en dek hem eventueel af met doeken of een deksel. Veel groente-, fruit- en tuinafval is

VEILINGWEG 2 / 5328JB / ROSSUM / 0418512092 V E I L I N G W E G 2 / 5 3 2 8 J B / R O S S U M / 0 418 512 0 9 2

geschikt voor de composthoop. Gooi gekookte etensresten, aardappel- en sinaasappelschillen, en zieke en aangetaste plantendelen echter in de vuilnisbak. Grasmaaisel kan op de composthoop, maar ook in de plantenborder uitgestrooid worden. Het houdt de grond vochtig en houdt onkruidgroei tegen.

ook fruitsoorten in de siertuin gebruikt kunnen worden? Een aardbeienplant doet het uitstekend als onderbegroeiing, en een bessenstruik geeft heerlijke vruchten en heeft erg veel sierwaarde. En een druif of kiwi zijn schitterende muurbedekkers voor in de zon.

 Geef bloembakken en kuipplanten regelmatig voeding. Heel handig zijn langzaam werkende bemestingstabletten die enkele maanden werkzaam zijn. Is de haag te breed of te hoog geworden, kort hem dan nu flink in, zodat hij nog het hele seizoen heeft om zich te herstellen. Heeft u er wel eens aan gedacht dat er

e 2 e 2 PA P A AASSDDAAG G G G EEO O PP EE N NDD VA AN N 88 :: 00 00 TT O V O TT 1166 :: 00 00

UW TUIN PERFECT STERK WERK, STERKE ACTIES STERK AAN DEWERK, KANTSTERKE ACTIES

O P E N I N G S T I J D E N 9 : 0 0 - 1 2 : 0 0 / 1 3 : 0 0 - 1 7: 0 0 / 1 8 : 3 0 - 2 0 : 0 0

BENZINEMOTORZEIS FS 38

OPENINGSTIJDEN 9:00-16:00 / 13:00-17:00 / 18:30-20:00

A T E R D ZZ A DA AG G

G G EE O O PP EE NN DD VV AA NN 88: :0000 - - 1166 : : 00 00

Geert & Nel de Weert

zijn Wij hetzijn adres het voor: adres voor:

€ 199 BOSMAAIER

TEEUWEN TEEUWENTUIN TUINEN ENPARKTECHNIEK PARKTECHNIEK TEEUWEN TUIN EN PARKTECHNIEK Mertstraat • 5305 Zuilichem Mertstraat 5 •55305 TETE Zuilichem Mertstraat 5••www.teeuwentuinmachines.nl 5305 TE Zuilichem 0418 671442 • www.teeuwentuinmachines.nl 0418 671442 0418 671442 • www.teeuwentuinmachines.nl

Ons tuincentrum is weer open! Kom bij ons langs en vul uw bloempotten met

geurige kruiden en kleurrijke voorjaarsplanten!

Kamerplanten Wij zijn het adres voor:KamerplantenOmhoeken 17, Zaltbommel Tuinplanten Tuinplanten Kamerplanten Groenteplanten Groenteplanten Tuinplanten Groenteplanten Boeketten Boeketten Boeketten Cadeau Cadeau artikelen artikelen Cadeau artikelen Potgrond Potgrond Potgrond Inplant service service Inplant Inplant service

www.stadskwekerij.nl

Ca. 70 soorten bomen!

O.a. lei- en bolbomen en (historische) fruitrassen Parallelweg 20 • 4261 GA Genderen tel. 0416-351654 • www.jcvanderbeek.nl

Wijksestraat 10b |Wijk en Aalburg 0416-692384 |info@smulderstuinen.nl


MAVÉRUS MEUBELEN

Paasshow

Maandag 22 april 10.00 - 17.00 uur

San Remo Sofa

1599,- nu vanaf

895,-

Cesano loungebank

2499,- nu vanaf

1395,-

Al ons tropisch hardhout is afkomstig van duurzaam beheerde bossen!

Alle tafels worden volledig met de hand gemaakt van massief Acaciahout!

Firenca loungebank

2499,- nu vanaf

1395,-

Massieve dikke boomstamtafel voor de laagste prijs van Nederland. Met trots introduceren wij, Maverus / Markusjohn Meubelexpress een collectie stoere en robuuste boomstam eetkamertafels. Alle tafels hebben een keurmerk. Duurzaam voor een eerlijke prijs. Met door ons gratis, bij iedere tafel, CARE & olie 400ml.

200x100x78 999,- nu voor 595,270x100x78 1599,- nu voor 895,-

240x100x78 1199,- nu voor 695,300x100x78 1799,- nu voor 995,-

Nijverheidsstraat 5 | 4283 GW Giessen | Telefoon 0183 - 443 579 Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 09.30 - 17.00 uur | Vrijdag koopavond

www.maverus.nl www.markusjohn.nl volg ons op facebook: maverus meubelen / markus john meubelexpress | meubels kunnen geheel naar wens op maat gemaakt worden sterk in combineren van diverse stijlen | 2000m2 aan showruimte | inruil van oude meubels mogelijk


❤ geniet van de momenten

Aan de slag met prei en asperges

Koken met het seizoen mee

Hoera, het is lente. Dus: we kunnen weer massaal aan de asperges. Maar, stiekem kunnen we groene asperges al gewoon in januari eten tegenwoordig. Dan komen ze alleen uit Peru. Hoe erg is dat? We duiken even in de milieubelasting van sommige groenten- en fruitsoorten en delen nog twee – in alle opzichten – groene receptjes. Een beetje duurzaam boodschappen doen is anno nu een flinke opgave. Zo’n beetje alle groente- en fruitsoorten zijn tegenwoordig jaarrond verkrijgbaar. Van bramen tot asperges. Maar: hoe en waar zijn die gekweekt en hoe milieuvriendelijk is het om bijvoorbeeld bramen in april te kopen? Of groene asperges in januari? Milieudefensie heeft voor de duurzame consument een handige groente- en fruitkalender gemaakt. Die groene asperges in januari: mijden, die krijgen van Milieudefensie de score E (hoogste milieubelasting), omdat ze vanuit Peru ingevlogen moeten worden. Bramen in april? Zelfde verhaal, die komen in dat geval uit het verre Mexico. Aardbeien kan je het beste gewoon in het seizoen kopen: juni, juli, augustus en september, dan komen ze lekker uit de Nederlandse kassen. Buiten deze maanden komen ze òf uit verwarmde Nederlandse kassen (waar Milieudefensie ook niet zo’n fan van is) of uit landen

tensoep RECEPT voor prei- en tuinerw Voor vier personen

NODIG - Beetje olijfolie - 400 gram prei - 1 liter water - 2 groentebouillonblokjes - 450 gram tuinerwten (diepvries) - 150 gram fetakaas - 15 verse basilicum o Liefst uit eigen tuin natuurlijk Stap 1 Fruit de prei twee minuten in de olijfolie Stap 2 Voeg het water met de bouillonblokjes toe en laat 5 minuten koken. Stap 3 Voeg de tuinerwten toe en laat nog een minuut of twee pruttelen.

Stap 4 Roer het grootste gedeelte van de basilicum erdoor, maar houdt een paar blaadje achter voor de garnering. De steeltjes kunnen ook gewoon in de soep. Stap 5 Pureer de boel tot een gladde soep en breng op smaak met peper en zout (indien nodig). En serveer met de gekruimelde kaas – naar smaak – en de achtergehouden basilicumblaadjes. Tweede recept is een echt lentegerecht, met de al besproken groene asperge. Die kan je het beste kopen in april, mei en juni. Dan komt deze gewoon uit Nederland. Maar controleer het altijd even voor de zekerheid, de herkomst staat altijd ergens vermeld.

als Spanje, Polen, Marokko of Egypte. Wees niet getreurd: heel veel groenten en fruit krijgen jaarrond een goede score van Milieudefensie. Zo zit je met bijvoorbeeld komkommer, wortel, broccoli, bloemkool, witlof, andijvie en aardappelen eigenlijk altijd goed. Bij sommige groenten is het gewoon even opletten, de sperzieboon bijvoorbeeld. Die kan ook het hele jaar, mits ze niet uit Kenia of Egypte komen. Dan kan je ze beter laten liggen. Aan de slag Om je alvast wat op weg te helpen, twee (redelijk) duurzame recepten. De eerste is met de good old prei, die kan ook het hele jaar. De groente komt gewoon van de Nederlandse akker en is makkelijk in een gerecht te verwerken. Maak er bijvoorbeeld eens een soepje van:

t asperges, RECEPT voor ovenschotel me aardappels en zalm te verdubbelen) Voor twee personen (makkelijk NODIG - 400 gram krielaardappeltjes - Beetje olijfolie - Cayennepeper (optioneel) - Paprikapoeder (optioneel) - 450 gram groene asperges - Bakje cherrytomaatjes o Mits afkomstig uit Marokko of Spanje, anders weglaten - Twee eetlepels balsamicoazijn - Twee zalmfilets o Duurzame kweek natuurlijk - Eetlepel tijm Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de aardappels in een braadslede of ovenschaal om in een beetje

olijfolie en bestrooi met peper en zout en naar smaak met bijvoorbeeld een snufje cayennepeper of paprikapoeder. Zet zo’n 20 minuten in de oven. Stap 2 Marineer ondertussen zalm alvast een beetje met peper, zout en de tijm. Stap 2 Nestel na de 20 minuten de tomaatjes (indien van toepassing), asperges en zalm bij de aardappels. Besprenkel alles met de balsamicoazijn en eventueel nog een beetje olijfolie. En laat nog zo’n 15 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de zalm.

De groente- en fruitkalender van Milieudefensie is te vinden op deze website: groentefruit.milieucentraal.nl. Er is zelfs een app, zodat je in de supermarkt nog even snel kunt checken hoe het staat met bijvoorbeeld rabarber in januari (kan gewoon) en rode bessen in september (niet doen). BRONNEN Recepten afkomstig van ah.nl en bbcgoodfood.co.uk.


20 –24 uur

Wijkverpleegkundige

www.maaswaarden.nl

Word jij onze nieuwe collega?

Voor meer informatie: h.sips@maaswaarden.nl Of bel: 0416-698400 www.maaswaarden.nl

Kwaliteits-en WijkVerpleegkundigen Verzorgenden IG Verpleegkundigen Nachtzorg Vakantiewerk Bijbaan

Kwaliteitsverpleegkundige 20 – 24 uur

Verzorgende IG Verpleegkundige Wijkverpleegkundige

Voor meer informatie: h.sips@maaswaarden.nl Of bel: 0416-698400 Voor meer informatie over Zorgplein Maaswaarden www.maaswaarden.nl www.maaswaarden.nl direct reageren: h.sips@maaswaarden.nl 0416-698400


VANAF 1 MEI

GEOPEND

Boek nu

1 van onze openingsacties!

Openingsactie met lunchbuffet • Een hele dag sauna entree • Live cooking lunchbuffet • Gratis deelname aan ons belevenisprogramma met meditaties, opgietingen en verwenrituelen van wereldniveau • En altijd inbegrepen; onbeperkt genieten!

€ 34, 95 p.p. (normaal € 58,

45

)

Openingsactie met massage of gezichtsbehandeling RUIM

30% KORTING

• Een hele dag sauna entree • Een ontspanningsmassage OF gezichtsbehandeling van 25 minuten • Gratis deelname aan ons belevenisprogramma met rituelen, opgietingen en verwenrituelen van wereldniveau • En altijd inbegrepen; onbeperkt genieten!

€ 39, 95 p.p. (normaal € 76,

45

)

RESERVEREN EN MEER INFORMATIE: WWW.THERMENBERENDONCK.NL/ACTIES Iedere woensdag is het badkledingdag bij Thermen Berendonck

Nog een paar dagen aan te schaffen: de vroegboekactie van Thermen Berendonck

10 X DAGENTREE VOOR SLECHTS € 175,(plus 1 entree voor Thermen Bussloo en 1 entree voor Thermen Soesterberg GRATIS) Geldig t/m 30 april 2019 via: www.thermenberendonck.nl/vroegboekactie

Oude Teersdijk 15 6603 KJ Wijchen

www.thermenberendonck.nl


Openingstijden feestdagen al het lekkere Albert Heijn voor een excellente Pasen Zaltbommel Vrijdag 19 april (Goede Vrijdag) 08:00 – 19:00 geniet van ons uit gebreide Zaterdag 20 aprilpaasassor timent 08:00 – 21:00 Maandag 22 april (2e paasdag) 10:00 – 17:00 Zaterdag 27 april (Koningsdag) 08:00 – 18:00 Zaterdag 4 mei (Dodenherdenking) 08:00 – 19:00

Zaterdag 20 april is de paashaas aanwezig AHZaltbommel

Albert Heijn Zaltbommel

Lente 2019 33


31

Woensdag 17 april 2019

De Watervogel gaat weer open Galerie/beeldentuin De Watervogel in Nederhemert open zaterdag 20 april de deuren voor het nieuwe seizoen. In de tuin staan onder andere stenen beelden uit Zimbabwe, bronzen uit Burkina Faso en werk van Nederlandse Kunstenaars. In de galerie is oude Afrikaanse kunst en Westers antiek te zien. Een groot deel van de inkomsten gaat naar de sociale projecten voor vrouwen en kinderen van Stichting Vrienden van Burkina Faso. De Watervogel is dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00 uur, toegang gratis.

NEDERHEMERT •

Mijn Financier van start in Hedel hedel • Eerlijk advies zonder poeha: dat is in het kort de aanpak van Mijn Financier. Daarmee past het hypotheekkantoor perfect bij ‘buurman’ Kievit Makelaardij. Een makelaarskantoor en een hypotheek- en verzekeringsadviseur naast elkaar, dat is nog eens praktisch. Deels is het toeval: de ruimte naast

Kievit Makelaardij, aan de Baronieweg in Hedel, stond leeg op het moment dat Jaimy Liem van Mijn Financier het kantoor binnenstapte. Dat ze dat deed is dan weer geen toeval: Jaimy is een oud-collega van Daniëlle Kievit, ze werkten in 2003 bij dezelfde makelaar. De twee hielden altijd contact en wisten dat ze dezelfde mentaliteit hadden. “Snel schakelen, klantgericht

zijn en vooral: met beide benen op de grond”, vat Jaimy samen. Stefan Kievit begon in 2013 voor zichzelf en betrok in 2016 het pand aan de Baronieweg. “Steeds meer mensen komen hier binnenlopen”, merkt hij. “Ons kantoor en dat van Mijn Financier zullen elkaar zeker versterken.” Mijn Financier startte in 2016 in IJsselstein, uit onvrede over de ontoegan-

q WWW.DEWATERVOGEL.NL Paaseieren zoeken AMMERZODEN • In Kasteel Ammersoyen kunnen kinderen op Eerste en Tweede Paasdag tussen 11:00 en 17:00 uur weer paaseieren zoeken. De eieren zijn verstopt op bijzondere plekken in het hele kasteel. Bijvoorbeeld in kleine nisjes en achter spannende luikjes in de ridderzaal op de wapenkamer. Er is ook een drakenei verstopt. Na afloop kunnen kinderen meedoen aan een knutselactiviteit in het teken van Pasen. De entree voor volwassenen is 9,50 euro en voor kinderen 5,25 euro. Reserveren is gewenst en kan via de website van Geldersch Landschap & Kasteeelen:

q WWW.GLK.NL/AMMERSOYEN

kelijkheid en complexiteit van hypotheken en financieringen. Jaimy bemenst samen met Gerhard van Nimwegen en Hessel Swartjes het kantoor in Hedel, de vijfde vestiging die in januari is geopend. Met die bezetting kunnen ze mensen snel helpen. Jaimy lacht: “Een huis kopen is leuk, maar een hypotheek is een noodzakelijk kwaad. Dan is het fijn als je dat zo makkelijk mogelijk en dichtbij kunt regelen.” Gerhard: “Bij ons kost het misschien iets meer dan wanneer je via internet een hypotheek regelt, maar je krijgt wel waar voor je geld. Je weet wie je kunt bellen en we leveren maatwerk. Wist je bijvoorbeeld dat het voor zzpers helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn om een hypotheek te vinden? Veel mensen denken dat, maar als je jezelf bijvoorbeeld eerder hebt bewezen in loondienst is er veel mogelijk.” Tijdens de crisis zijn veel regels aangescherpt, waardoor het gevoel leeft dat een huis financieren een onmogelijke opgave is. “Maar die tijd ligt achter ons. De NHG-grens is verhoogd waardoor je eerder in aanmerking komt voor een aantrekkelijke rente en de leningsnormen zijn ook iets verruimd”, legt Jaimy uit. “Ook oversluiten is vaak de moeite waard”, geeft ze nog een laatste tip.

q MIJNFINANCIER.NL q KIEVITMAKELAARDIJ.COM • V.l.n.r. Jaimy Liem, Gerhard van Nimwegen, Stefan Kievit en Daniëlle Kievit.

FOTO: JANNEKE BOOGAARD

Janneke Boogaard

Showrooms Van Mossel Afval volgend jaar weer duurder VKV open op 2e paasdag zaltbommel • Maandag 22 april is het tweede paasdag. Een ideale dag om weer eens naar de vele mooie nieuwe auto’s te komen kijken die de laatste tijd in de Van Mossel VKV showrooms zijn gearriveerd. Ook mensen die op zoek zijn naar een mooie occasion hebben hiervoor een perfecte kans op deze feestdag. Speciaal voor deze gelegenheid zullen de showrooms bij Van Mossel VKV op tweede paasdag geopend zijn van 11:00 tot 16:00 uur. Naast de paasacties staan ook onze Celebration Editions centraal bij Van Mossel VKV. Tijdens de Celebration actieweken profiteren klanten van extra veel voordeel bij de aanschaf van een nieuwe auto dat kan oplopen tot

wel 6.500 euro. Naast dit hoge inruilvoordeel maken autoliefhebbers bij Van Mossel VKV ook nog eens kans op mooie prijzen zoals bijvoorbeeld een accessoirecheque van 100 euro. De inruilwaarde van de huidige auto berekenen kan via de actie-website. Deelnemers krijgen dan een unieke wincode waarmee ze op tweede paasdag kunnen proberen de kluis te kraken in de showroom. Dus voor toe is aan een nieuwe auto, is het nu het moment. Kom snel naar één van de vestigingen in het Paasweekend en voor een inspirerende, uitgebreide proefrit. In Zaltbommel is Van Mossel VKV gevestigd op het Van Voordenpark 18.

q VANMOSSELVKV.NL/CELEBRATION-EDITIONS

宎宲宰季宯室宱宪家季宨宱季宪宨宱宬宨宷季容室宱季宲宱宽宨季容宲宲宵宭室室宵家室宦宷宬宨家季宿季宲宨容宨宵宺宲宱宨宱孱宱宯

宓宄宄宖宖宋宒定 孵宨 宓宄宄宖宇宄宊季 宊守宒宓守宑宇孤 宎宲宰季宯室宱宪家季宲害 宰室室宱宧室宪季孵孵季室害宵宬宯季容室宱 孴孳孱孳孳季宷宲宷季孴孺孱孳孳季宸宸宵

宇宨季守宯宽宨宱宫宲宩季孼 宊宨宯宧宨宵宰室宯家宨宱 孳孶孷學季學孻孳季孼孳孳 孵孵孰孳孷

孵宨 宓宄宄宖宇宄宊 宓宄宄宖宖宋宒定孤

宐室室宮季宨宨宱季室宩家害宵室室宮季容宲宲宵季宪宵室宷宬家季宬宱宷宨宵宬宨宸宵室宧容宬宨家季孮季孶宇孰宷宨宮宨宱宬宱宪

regio • Afvalverzamelaar Avri stelt voor 2020 een verhoging van de afvalstoffenheffing van gemiddeld 16 euro voor. Afval laten verwerken wordt steeds duurder, papier en kunststof levert minder op.

Het dagelijks bestuur van Avri heeft maandag de begroting voor 2020 voorgelegd aan de gemeenteraden van de acht deelnemende gemeenten. Voor komend jaar stelt zij een gemiddelde afvalstoffenheffing van 235 euro per huishouden voor. Dat is een verhoging van 16 euro ten opzichte van 2019, toen het tarief ook al steeg. Voorzitter van het dagelijks bestuur, Joost Reus: “Het is zuur dat de afvalstoffenheffing omhoog moet terwijl we in Rivierenland ons afval steeds beter scheiden. Hier hebben wij helaas geen invloed op. Wél kunnen we zelf zo goed mogelijk ons afval blijven scheiden. Zorgen dat we zo min mogelijk restafval hebben, dat scheelt direct in de portemonnee. En, bij minder restafval besparen wij op verbrandingsbelasting want die is fors.” In de begroting zijn verschillende scenario’s opgenomen voor de verdeling tussen het variabele en het vaste tarief. Gemeenteraden kunnen daarop de komende maanden reageren. Verschillende gemeenten gaven vorig jaar

Mindfulness training KERKDRIEL • Mindfulness trainer Inge Teunissen start op dinsdag 7 juni van 19:30 tot 22:00 uur een achtweekde mindfulness training. De training is bedoeld voor mensen met stressklachten veroorzaakt door studie- of werkdruk, sociale omstandigheden of fysieke problemen. De training helpt stress te herkennen en er effectiever mee omgaan, aandachtig te zijn en te luisteren naar je zelf. Ook leren de deelnemers anders om te gaan met onplezierige gedachten en gevoelens en mild te zijn naar zichzelf en anderen. Vergoeding door zorgverzekeraars is mogelijk. Meer informatie: 06-20850808.

q WWW.MINDFULNESSKRING.NL

FOTO: JANNEKE BOOGAARD

aan het variabele deel te willen vergroten, zodat afval scheiden extra beloond wordt. De prijzen die Avri ontvangt voor de ingezamelde grondstoffen zijn dalende. Zo is de papier- en textielprijs afgelopen jaar gedaald en blijft die prijs naar verwachting laag. De vergoeding voor kunststof verpakkingsafval daalt vanwege afspraken tussen de Nederlandse gemeenten met het verpakkende bedrijfsleven. Tegelijkertijd stijgen de verwerkingskosten voor het afval, onder andere

omdat er steeds meer groenafval wordt ingezameld terwijl de verwerkingscapaciteit nauwelijks toegenomen is. Dit leidt tot forse prijsstijgingen in de markt, ‘goed’ voor 9 euro stijging per huishouden. Daarnaast zorgen overheidsmaatregelen - zoals de meer dan verdubbelde belasting op de verbranding van restafval - voor stijging van de afvalstoffenheffing. Het algemeen bestuur stelt de begroting in juli 2019 vast en neemt in december 2019 een definitief besluit over de tarieven voor 2020.

Download nu de app van Het Kontakt!

SMARTPHONE STUK!? Wij repareren alle gerenomeerde merken! Voor smartphone, tablet, laptop

BEL DIRECT 0416-691221 VEEN Electro World Veen Bagijnhof 19, Veen www.electroworldveen.nl


NOW AVAILABLE www.red-rag.com

www.red-rag.com

| 0416-661268

www.red-rag.com

www.red-rag.com

www.red-rag.com

17PLEKJE | HEUSDEN: “HET MOOISTE PLEKJE VAN NEDERLAND” DRIETROMPETTERSTRAAT 17DRIETROMPETTERSTRAAT | HEUSDEN: “HET MOOISTE VAN NEDERLAND” | 0416-661268

a pair of Red-Rag, and have an extraordinary Summer! and have an extraordinary Summer!

www.red-rag.com

Get yourself a pair of Red-Rag, rself a pair of Red-Rag, Getanyou and have extraordinary Summer! self your Getan extraordinary Summer! and have a pair of Red-Rag,

and have an extraordinary Summer! Get yoFITFLOP urself

Get yourself a pair of Red-Rag, Get yourself a pair of Red-Rag, and have an extraordinary Summer!

MAID FOR LIVING IN ™


12

VEEN

:0

h nm bcreed i 5c

5 140

, 0

40

QE49Q70R

l i u r

SAMSUNG

4 125

2799,-

20

2399,-

l i u r

h nm bcreed i 3c

4

NA INRUIL

1599,-

0,-

l i u nr

i

NA INRUIL

999-

899,-

*

NIEUW

*

400,-

Samsung QLED inruil tot 9 201

MIELE

INBOUWVAATWASSER

INBOUWVAATWASSER

SMU 461X07N

15%

8 10

10

1399,-

*

BOSCH

MODEL 2019

QE43Q60R TV

- in

0,

NA INRUIL

QLED TV

MODEL 2019

h nm bcreed i 9c

in

N

G4382 SCVI

799,-

15%

679,*

Doseersysteem: precieze dosering voor perfecte wasresultaten.

15% 949,-

799,-

MIELE

WASMACHINE

*

WCI 770 TWINDOS

1479,-

1249,*

PAAS VOORDEEL

*Prijzen en teksten onder voorbehoud van druk en zet fouten.

QE55Q90R TV

0

EE

12:00 - 17:00

SAMSUNG

QLED TV

MODEL 2019

-1

*Vraag naar de voorwaarden van het paasvoordeel, wassen en inbouwvaatwassers.

SAMSUNG

0

7:0

2e PAASDAG GEOPEND!

“Mooi voor elkaar”

QLED TV

PA 2 GE AS e OP DA KE EN G UK EN D! SV

Wassen en inbouwvaatwasser*

15%

BOSCH

I-DOS WASMACHINE WAT 28695

799,-

679,*

Installatie

15% korting

Bezorging

Monteur binnen 1 werkdag bij u thuis! Deskundige reparatie en vakkundige installatie! Bezorging binnen 1 werkdag bij u thuis!

Bagijnhof 19, Veen - tel. 0416 691221 www.electroworldveen.nl veen@electroworld.nl Bagijnhof 19, Veen - tel. 0416 691221 Bagijnhof Veen - tel. 0416 745496 Bagijnhof 19,19, Veen - tel. 0416 745496

Deskundig advies op maat Deskundige uitvoering Vakkundige montage eigen monteur

2e PAASDAG GEOPEND! 12:00 - 17:00

ZANUSSI

WASMACHINE ZWF 8147 NW

De grootste inbouwspecialist van de regio.

Snelle service en levering aan huis. Reparatie

tot

15%

Electro World Veen 1500 m2 winkelbeleving! Electro World Veen KEUKENS VEEN

399,-

339,*

Smartphone stuk!? Tablet

Reparatie Servicepunt

Laptop

iPhone

Samsung

Smartphone, tablet en laptop Meeste reparaties binnen 30 minuten Klaar terwijl u wacht* * Mits onderdeel op voorraad.

Volg onze activiteiten via Facebook of Instagram

Uw ondernemer Dennis van Roosmalen

www.electroworldveen.nl veen@electroworld.nl

www.reddykeukens.nl - veen@reddy.nl www.reddykeukens.nl - veen@reddy.nl


34

Woensdag 17 april 2019

2E PAASDAG GEOPEND VAN 10.00 - 17.00 UUR

PAASDEALS

FORD FIESTA

FORD ECOSPORT

FORD FOCUS

PRIVATE LEASE ACTIEPRIJS

PRIVATE LEASE ACTIEPRIJS

PRIVATE LEASE ACTIEPRIJS

AL VANAF € 16.495,-

AL VANAF € 20.995,-

VANAF € 249,-

AL VANAF € 23.160,-

VANAF € 299,-

VANAF € 333,-

BEKIJK AL ONZE PAASAANBIEDINGEN OP WWW.FORDDEALER.NL Prijzen incl. upgrade bonus, incl. BTW/BPM, kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage, leges. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaard specificaties. Vanaf prijzen Private Lease o.b.v. 60 maanden en 10.000 km/jr. Prijsaanpassingen i.v.m. wettelijke maatregelen zijn voorbehouden. Vraag naar de voorwaarden. Kijk voor het gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot op www.ford.nl

Gerritse Hendriks www.forddealer.nl

Tiel: Oss: Zaltbommel:

Edisonstraat 1 Gotenweg 3 Vergtweg 60

PRIJS DOORBRAAK HOUTEN VLOEREN

WIJ GARANDEREN DE LAAGSTE PRIJS IN HOUTEN VLOEREN! ZELFS ALS ELDERS DE VLOEREN GOEDKOPER ZIJN KUNT U BIJ ONS EEN MAAND NA AANKOOP HET PRIJSVERSCHIL TERUG KRIJGEN ZO HEBT U ALTIJD DE GOEDKOOPSTE DEAL!

DE HELE WEEK GRATIS ETEN & DRINKEN

PVC VLOER DRYBACK MODERNE KLEUREN VAN 29,98 PM2

€1,98

EXTRA HARDE TOPLAAG VOOR PM2 GESCHIKT VOOR VLOERVERWARMING VAN €54,98 PM2 VOOR

€14,98 PM2

HOUTEN VLOEREN

LAMELPARKET MASSIEF EIKEN

KLOOSTER VLOEREN

VAN €49,98 PM2

VAN €54,98 PM2

VAN €49,98 PM2

20CM BREED 20MM DIK VOOR

€6,98 PM2

EIKEN VISGRAAT LAMELPARKET VERSCHILLENDE PARTIJEN

VAN €69,98 PM2 V.A.

€7,98 PM2

WWW.BEBOPARKET.NL

0546-750238 BOVENLANDWEG 10, VRIEZENVEEN

EXTRA HARDE TOPLAAG GESCHIKT VOOR VLOERVERWARMING VOOR

€14,98 PM2

20CM BREED 20MM DIK

VOOR

€6,98 PM2

EIKEN LAMELPARKET DUBBEL GEROOKT NATUREL GEOLIED

EIKEN MOZAIEK MASSIEVE VLOER

VAN €54,98 PM2

VAN €59,98 PM2

V.A.

€9,98 PM2

WWW.BEBOVLOEREN.NL 0546-566127 HANDELSWEG 6, VRIEZENVEEN

V.A.

€9,98 PM2

WWW.BEBOTEGELS.NL

0546-564785 BOVENLANDWEG 10, VRIEZENVEEN

PVC VLOER KLIK LEVERBAAR IN VERSCHILLENDE KLEUREN VAN €44,98 PM2 VOOR

€7,98 PM2

OPENINGSTIJDEN:

MA: 8.00-16.00 / DI: 8.00-16.00 WO: 8.00-21.00 / DO: 8.00-16.00 VR: 8.00-16.00 / ZA: 7.30-12.30 AL ONZE AANBIEDINGEN ZIJN:

I.C.M. RANDARTIKELEN

PRIJZEN ZIJN EXCL. BTW

AL ONZE ACTIES ZIJN I.C.M. ONDERVLOER & PLINTEN EXCL. BTW


35

Woensdag 17 april 2019

Boottocht Zonnebloem kerkdriel • De Zonnebloemafdeling Oud Maasdriel vaart op vrijdag 10 mei een dagje uit met gasten uit de kernen Alem, Kerkdriel, Hoenzadriel en Velddriel. Het is in het jaarprogramma van de plaatselijke zonnebloem voor de 39e keer dat de afdeling een dagje vaart over de Waal of de Maas met het passagiersschip Columbus van kapitein Frank van Terwisga uit Kerkdriel. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor uitsluitend ouderen en mensen van alle leeftijden met dagelijkse beperkingen. Gasten kunnen zich melden bij Gerrie Pennings (0418-632332) en vanuit Velddriel bij Truus Peters (0418632326). Het wordt een compleet verzorgde dag met eten en drinken, ontspanning, verzorging en verpleging. De boot vertrekt om 10:00 uur vanaf de steiger aan het einde van de Zandstraat 17 te Kerkdriel. Rond de klok van 17:00 uur is de Columbus weer terug.

Excursie voor ouderen nederhemert • Seniorencomité Welzijn Ouderen Nederhemert heeft op dinsdag 7 mei een excursie gepland naar museum ‘t Brabants leven in Den Dungen. Het vertrek is om 13:30 uur vanaf dorpshuis De Gaarde. Deelname kost 5 euro. Aanmelden kan via: 0418552312 of 0418-552462.

Lijdensweek in Zuilichem zuilichem • in de gereformeerde kerk van Gameren/Zuilichem zijn deze week, de Lijdens- of Stille Week, vier diensten. Op donderdag 18 april (Witte Donderdag) om 19:30 uur een viering met Brood en Wijn en thema ‘Een Nieuwe Reisgenoot’. Vrijdag 19 april (Goede Vrijdag) om 19:30 uur thema: ‘Een nieuw Kleed’, waarbij ook kinderen van harte welkom zijn. Ook iedereen die een keer een kijkje wil komen nemen in de kerk is van harte welkom. Vanavond gaat het over de kruisiging, het kruisje is het bekende teken van het christelijk geloof. Zaterdag 20 april om 20:00 uur, Paaswake met thema ‘Een Nieuw Pad’. Kaarsjes liggen te wachten om ontstoken te worden aan het Grote Licht. Zondag 21 april om 10:00 uur (Eerste Paasdag), thema ‘Een Nieuw Begin’. Vandaag vieren we het Nieuwe Begin dat Jezus Christus door Zijn Opstanding heeft gemaakt.

Geschiedenis

Over kloosters, weeshuizen en de pest

Boek over onbekend stukje Bommel Ton van Balken presenteert dit najaar een boek over de ‘Westerwijk’, een stuk oude stad waar nog niet veel over geschreven is. zaltbommel • Het begon als een onderzoekje naar de geschiedenis van het huis waar Ton van Balken met zijn vrouw Marika in de jaren tachtig kwam wonen, aan de Nonnenstraat in Zaltbommel. Nu ligt er een compleet boek over een groot deel van de ‘Westerwijk’, het gebied tussen de Boschstraat, Gamersestraat, Karstraat en de stadsmuur. Drie jaar geleden stopte Ton van Balken als wethouder van de gemeente Zaltbommel. Daarvoor werkte hij in het onderwijs, als directeur van een basisschool in Beesd. Hij is amateur-veldbioloog. “Ik weet alles van vogeltjes en plantjes”, zegt hij. Maar ook met geschiedenis heeft hij altijd iets gehad.

vandaan komt, de Kommerstraat, de Karstraat. En nog veel meer. Elke week bracht hij een bezoek aan het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel, hij bestudeerde archieven in Den Bosch en in Utrecht. De hoeveelheid informatie was zo groot en zo interessant, dat langzaam het idee ontstond om er een boek van samen te stellen. Drie jaar lang heeft hij er aan gewerkt. Samen met Harry Kolman, waar hij ook het boek over de Natuurgebieden in de Bommelerwaard mee heeft gemaakt. Ton schrijft over de Weeshuishof, waar het grote klooster heeft gestaan, dat ook nog dienst heeft gedaan als weeshuis voor de armen van de stad. “Want de kinderen van rijke hervormde ouders mochten naar het sjiekere wees-

huis vlak bij de Sint-Maartenskerk”, vertelt hij. Op de Weeshuishof is ook een grote paardenstal gebouwd toen Zaltbommel in de zeventiende eeuw garnizoenstad werd. Op het terrein heeft daarnaast een ‘pesthuis’ gestaan, dat eerder op het eiland in de gracht stond. “Dat eiland werd ook wel ‘Pesteiland’ genoemd”, weet Ton. Toen Zaltbommel door de Spanjaarden werd bedreigd, besloot het stadsbestuur net als veel andere steden in Nederland, om alle bebouwing buiten de stadsmuren te slopen. Daarmee konden ze voorkomen dat de vijand er gebruik van ging maken. Om de pestlijders en melaatsen toch een onderkomen te geven, werd gezocht naar een plek ‘op veilige afstand’ van de meeste bewoners: het

Stichting Leergeld steunt kinderen, die opgroeien in een gezin waarvan de ouders niet genoeg geld hebben om bijvoorbeeld een fiets voor ze te kopen. “We hebben diverse fietsenwinkels in de Bommelerwaard de afspraak dat die kinderen bij hun voor een maximumbedrag een tweedehands fiets kunnen uitzoeken”, legt Lotty uit. De Bommelerwaardse stichting heeft niet zo’n heel groot budget, dus heeft moeten bepalen dat geld voor een fiets alleen voor kinderen vanaf 10 jaar beschikbaar kan komen. Op die leeftijd kunnen ze zelfstandig naar een clubje of naar school. Als ze dan geen fiets hebben, zouden ze in een sociaal isolement kunnen komen. Laptop Ook voor de aanschaf van een laptop kan Stichting Leergeld uitkomst bieden. Daar komen geen basisschoolkinderen voor in aanmerking, alleen jongeren op de middelbare school.

Britta Alink

Over de historie van de Sint-Maartenskerk, het Gasthuis en de Gasthuiskerk is veel bekend. Over de Westerwijk met onder andere De Weeshuishof is nog vrijwel niets gepubliceerd. In eerste instantie wilde Ton alleen maar weten hoe het zat met de bouw van zijn eigen huis, dat bekend staat als ‘stadsboerderij’. “Het blijkt helemaal geen stadsboerderij te zijn en is het ook nooit geweest”, lacht hij. Uit zijn onderzoek blijkt dat ongeveer op de plek waar nu de Heemtuin is ooit een klooster heeft gestaan. Toen daar een deel van werd afgebroken heeft de conrector van de Latijnse school een deel van de materialen van het klooster gebruikt om een nieuw huis mee te bouwen op de locatie waar voorheen een bakhuisje stond, pal naast het straatje dat Oliemolen heet. In sommige delen van het huis van Ton en Marika zijn die eeuwenoude kloostermoppen en de balken nog te zien. Tijdens zijn onderzoek kwam Ton steeds meer nieuwe feiten tegen over de geschiedenis van het gebied rond zijn huis. “Het fascineerde me”, vertelt hij. En dus ging hij een stapje verder. Hij wilde weten hoe het zat met dat oude klooster, hoe het zat met het huis van buren, dat op oude kaarten ‘Sint Joris’ heet. Waar de naam Oliemolen

• Ton van Balken heeft altijd al iets met geschiedenis gehad.

Stichting Leergeld zoekt coördinator zaltbommel • Acht jaar lang was Lotty Steenhuizen (70) coördinator van Stichting Leergeld. Dit jaar gaat zij het stokje overgeven.

uiterste westen van de stad. Het boek telt 250 pagina’s en heeft veel illustraties. Het moet rond de 30 euro gaan kosten. Met steun van een paar sponsors hoopt Ton uit de kosten te komen. En mocht er nog iets overblijven, dan schenkt hij dat bedrag aan de Hussein Foudation. De foundation is opgericht ter nagedachtenis aan Hussein Uwimpaye, die in 2010 is verdronken in de Waal. De stichting bouwt een weeshuis in zijn geboorteland Burundi. Ton hoopt het boek in oktober te presenteren in de Gasthuiskapel. Belangstellenden kunnen nu al inschrijven voor een exemplaar via het e-mailadres: acvanbalken@upcmail.nl

“We kunnen door ons beperkte budget maximaal tweehonderd euro per kind uitgeven”, vertelt Lotty. “Dat is niet genoeg voor een nieuwe laptop. Gelukkig hebben we nu een bedrijf bereid gevonden om tweedehands laptops helemaal op te knappen. Bo-

vendien garanderen ze dat het apparaat het twee jaar doet, zonder problemen.” De stichting betaalt ook regelmatig zwemlessen voor kinderen, tot en met het diploma A. Wie bij Stichting Leergeld aanklopt krijgt bezoek van een ‘intermediair’.

Dat is een vrijwilliger, die met de aanvrager naar de financiën gaat kijken en onderzoekt of alle andere mogelijkheden al zijn benut. Mensen die tot 130 procent van het minimum zitten, komen in principe in aanmerking voor de hulp van de stichting. Maar soms kan de gemeente bijspringen of heeft de school een potje om bijvoorbeeld een schoolreisje voor een kind te betalen. Het werk van de coördinator bestaat uit het begeleiden van de intermediairs en het in de gaten houden van de betalingen. “Dat betekent één avond in de week de betalingen voorbereiden en één middag in de veertien dagen of vaker als dat nodig is, overleg met de administratief medewerkster. Als algemeen bestuurslid neem ik om de zes weken deel aan de vergadering van het bestuur, dat bestaat uit Guus Krähe, Thea de Lange en Paul Gerrits.” Meer informatie over de functie als coördinator bij Stichting Leergeld is verkrijgbaar via: 06-54244508 of via: lgbommelerwaard@gmail.com

• Lotty Steenhuizen heeft het werk acht jaar gedaan.

FOTO: BRITTA ALINK

Britta Alink

FOTO: JANNEKE BOOGAARD

Koningsdag in Heerewaarden heerewaarden • Stichting Festiviteitencomité Heerewaarden nodigt alle inwoners van het dorp uit om er met Koningsdag, zaterdag 27 april, weer een leuke dag van te maken. De dag start met de versierde fietsenoptocht, waarna verschillende activiteiten bij het MFC plaatsvinden, zoals de spellenchallenge, een vrijmarkt, ‘Ren je Rot’, de puzzelquiz en een springkussen.

0.62 ct

nu

€ 1999,-

Boschstraat 6 ZALTBOMMEL T (0418) 51 22 41 www.juwelierhaas.nl


36

Woensdag 17 april 2019

Profile Altena is op zoek naar collega’s!

Arma Tankbouw is een ervaren en gedegen tankbouwer. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden verticale stalen opslagtanks. Deze vinden hun weg bij opdrachtgevers uit vele industriële sectoren. Wij hebben momenteel de volgende vacatures:

Binnen de regio zijn wij sterk op het gebied van bandenservice en om de groei van ons bedrijf te realiseren, zijn wij op zoek naar gemotiveerde medewerkers. Dit varieert van een fulltime baan, tot een bijbaan op zaterdagochtend. Wil jij deel uitmaken van ons team? Neem contact met ons op voor een persoonlijke kennismaking en wij vertellen je alles over onze wereld! Uiteraard werkt enige ervaring in je voordeel, maar wij zijn altijd bereid jou de kneepjes van het vak te leren! Stuur een sollicitatie met curriculum vitae en motivatie naar wijkenaalburg@profile.nl of kom gewoon eens langs om kennis te maken en indrukken op te doen!

PROFILE ALTENA

Tekenaar

Montage Coördinator

Lasser

Polstraat 113, Wijk en Aalburg T 0416 69 15 50 Profile Car & Tyreservice stelt er geen prijs op dat bedrijven op basis van deze advertentie ongevraagd hun diensten aanbieden.

Banden en onderhoud

Werk je graag in een organisatie met een prettig informeel karakter? Kijk dan voor meer informatie over deze functies op onze website. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer M. Koutstaal, 078-8907394.

www.armatankbouw.nl Nieuwland Parc 415 • 2952 DE Alblasserdam

BVR Bouw Gorinchem BV BVR Bouw Gorinchem BV is een allround bouwbedrijf met een bijzonder karakter. Deze werkmaatschappij van BVR Groep BV is enerzijds actief in de reguliere woningbouw, utiliteitsbouw, renovatie en onderhoud en behoort anderzijds tot de selecte groep bouwbedrijven die voor de energiebedrijven Stedin, Joulz Energy Solutions, TenneT en Omexom werkzaam is.

Betonijzerbuigcentrale is al ruim 65 jaar een toonaangevend bedrijf als het gaat om het bewerken en verwerken van wapeningsstaal. Vanuit twee fabrieken, in Giessen en Hardinxveld-Giessendam, dragen wij op innovatieve manier ons ‘staaltje’ bij aan bouwprojecten in binnen- en buitenland. BBC is een familiebedrijf waar we trots op zijn! Ter uitbreiding van ons team TD zijn wij op zoek naar een collega:

Medewerker Technische Dienst (m/v) fulltime (locatie Hardinxveld- Giessendam én Giessen)

Je komt te werken in een klein team. Met dit team onderhoudt je een modern en geavanceerd machinepark waarbij de komende periode innovatie en verdergaande automatisering nog meer centraal komt te staan. Wat ga je doen? • Het signaleren en verhelpen van storingen, • Het verrichten van reparaties, • Het uitvoeren van preventief onderhoud, • Je doet verbetervoorstellen en je hebt een proactieve inbreng aangaande vernieuwing. Wat heb je nodig? • Je hebt kennis van mechanische- en elektrotechniek. Waar mogelijk aangevuld met kennis van hydrauliek en pneumatiek. • Een afgeronde (V)MBO opleiding. • Je kunt zelfstandig werken én je denkt in oplossingen waarbij je behulpzaam bent naar de operators. Wat wij jou bieden: • Een veelzijdige baan met veel zelfstandigheid waarbij de tijd wordt genomen om je goed in te werken. • Uiteraard een goed salaris en uitstekende CAO Metalektro en pensioenvoorwaarden. • Flexibel in te delen werkdagen van 8 uur. • Bij het reizen tussen de 2 locaties maak je gebruik van onze dienstauto. • Ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. • Bij gebleken geschiktheid (en als jij bij ons wilt blijven) krijg je een vast dienstverband.

Vacature Wegens structurele uitbreiding van onze werkzaamheden hebben wij op dit moment plaats voor een

Senior Werkvoorbereider Zoek je een baan waarbij je onder andere: • Ruimte krijgt voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontplooiing? • Een prima salaris ontvangt met passende secundaire arbeidsvoorwaarden? • Een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid hebt? • Deel uitmaakt van een hecht team van professionele collega’s die op een informele wijze samenwerken? Neem dan een kijkje op onze website: www.bvrgroep.nl. Op de website is aanvullende informatie te vinden over de vacature en de sollicitatieprocedure. Wil je meer informatie over deze vacature, neem dan contact op met Goof van der Linden, Bedrijfsleider bij BVR Bouw Gorinchem BV, telefoon: 0183 - 69 25 48 of 06 - 54 36 07 47. BVR Bouw Gorinchem BV Avelingen-West 49 I 4202 MS Gorinchem Postbus 190 I 4200 AD Gorinchem Enkele projecten van BVR Bouw Gorinchem BV

We kijken uit naar je sollicitatie! Neem een kijkje op onze website www.b-b-c.nl en maak je interesse kenbaar aan mevr. R. Mouthaan (personeelszaken): PZ@b-b-c.nl

Appartementen te Alphen a/d Rijn

Hoofdlocatie: Buitenweistraat 2, 3372 BC Hardinxveld-Giessendam, tel: 0184-620300

Acquisitie naar aanleiding van deze publicatie wordt niet op prijs gesteld.

MFA te Rucphen

Bouwen om te leven


37

Woensdag 17 april 2019

GEZOCHT: NIEUWE COLLEGA’S GEZOCHT!

CHAUFFEURS GROEPSVERVOER

Centralist / Planner

Voor onze taxicentrale in Zaltbommel zijn we op zoek naar een centralist (m/v) voor 40 uur in de week voor het plannen en uitgeven van besteld vervoer. Je werkt in wisselende diensten verdeeld over 7 weekdagen. Wij vragen een afgeronde opleiding minimaal op mbo niveau, daarnaast een goede beheersing van de Nederlandse taal, tevens ervaring in het werken met computers en diverse softwaresystemen, een VOOR HET UITVOEREN VAN VASTE RITTEN flexibele werkhouding en goede communicatieve vaardigheden.

LEERLINGENVERVOER ZOEKEN WIJ MEERDERE NIEUWE COLLEGA’S

Salarisadministrateur In verband met uitbreiding van onze werkzaamheden zijn we voor

In verband met het vertrek van een van onze medewerkers zijn wij op zoek naar een salarisadministrateur voorop32 – 40 uurcollega’s in de onze nieuwe locatie in Gorinchem (m/v) per direct zoek naar week. Ben jij in bezit van het diploma PDL en heb je affiniteit met Excel? Ben je daarnaast communicatief vaardig om ook de vragen voor de uitvoering van leerlingenvervoer. Voor deze vacaturevan geldt onze medewerkers te beantwoorden? Dan hebben wij voor jou een uitdagende baan waarin in een klein team de salaris- en dat we op zoek zijnjenaar zowel parttime alsvolledige oproep taxichauffeurs. pensioenadministratie voor je rekening neemt. Daarnaast zijn er ook HR taken welke onder jouw verantwoordelijkheid zullen vallen. Vijf dagen per week verzorg je het vervoer van leerlingen naar speciaal onderwijs met bestemmingen in de regio van Barendrecht Dordrecht, Rotterdam of Sliedrecht.

Administrateur

Afhankelijk van (m/v) de route rijd32 je ongeveer 15de totweek 20 uur per week, in In verband met uitbreiding van onze activiteiten zijn wij op zoek naar een administrateur voor – 40 uur in die voor onze

ben je veel vrij. maken en we de afspraken fietsenwinkel in Rossum alle voorkomende administratieve werkzaamhedenschoolvakanties kan afhandelen. Hieronder valt Aanvullend o.a. de voorraadverhuurom te rijden in weekeinden en op feestdagen. administratie. Affiniteit met financiële administratie is een pre. Kun je goed in een klein team werken en heb je een hands-on-mentaliteit? Reageer dan snel. Bij voorkeur ben je in het bezit van een geldige chauffeurskaart BCT (taxipas) en woon je in of nabij de stad Gorinchem. Ben jij de sociale, correcte, betrouwbare collega met affiniteit voor kinderen? dan snel! Voor alle functies geldt dat wij een passend salaris, afhankelijk van kennis Reageer en ervaring, met bijhorende arbeidsvoorwaarden bieden. Wanneer je niet in het bezit bent van een geldige chauffeurskaart

wij de opleiding envoor aanvraag van de taxipas voor je Interesse of vragen? Stuur ons een mail aan hrm@juijn.nl of dan bel kunnen met 0418 – 66 12 83 meer informatie. verzorgen.

Vervoersbedrijf Juijn B.V. Burg. van Randwijckstraat 10 5328 AT ROSSUM

locatie Zaltbommel: Valeton 31 5301 LW ZALTBOMMEL

locatie Gorinchem: Boezem 16 4206 CB GORINCHEM

Bij interesse, stuur een mail naar personeel@juijn.nl of bel ons via 0183 – 820 260 Vervoersbedrijf Juijn B.V. Van Zandwijk Transportmaterieel en De Jong’s Hydraulische Systemen zijn internationaal opererende innovatieve ondernemingen die logistieke oplossingen realiseren voor de transportsector, industrie en andere branches in samenwerking met Van Hool en HTS-NCH. Van Zandwijk Transportmaterieel, De Jong’s Hydraulische Systemen en HTS-NCH behoren tot het zelfstandige familiebedrijf Van Zandwijk Holding. Hydraulische afzetinstallaties in zowel kabel, haak, en banduitvoering, verticale laadsystemen en containeraanhangwagens vormen onze specialiteit. Onze oplossingen zijn door de jaren heen telkens weer verrassend gebleken.

Om al deze activiteiten te kunnen realiseren zijn wij op zoek naar een:

Financieel administratief medewerker (32 - 40 uur) Op de financiële administratie komen alle lijnen binnen het bedrijf samen. U werkt nauw samen met de productie, verkoop en directie. De lijnen zijn kort en dynamisch. Uw rol: • U verzorgt de gehele financiële administratie (inboeken verkopen & inkopen, grootboekbeheer, verwerken bankboekingen, betalingen) • Bijhouden van (verlof) uren en zorgen voor maandelijks voor loonbetalingen • Verzorgen van de personeelsadministratie (ziekteverzuim en arbeidscontracten) • Debiteuren- en crediteurenbeheer • Aangifte BTW, zowel binnenland als buitenland • Ondersteuning jaarafsluiting • Verzekeringsportfolio bijhouden • Verdere voorkomende werkzaamheden Wat wij verwachten: • HBO/MBO werk- en denkniveau (niveau 4 administratie, Praktijkdiploma Boekhouden bij voorkeur aangevuld met Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) • Enkele jaren relevante werkervaring • Plezier in zelfstandig werken én samenwerken • Ervaring met MS Office en boekhoudpakketten (wij werken met Snelstart) • Bij voorkeur basiskennis Engels en Duits en indien mogelijk Frans Wij bieden een afwisselende functie waarbij zelfstandigheid, afwisseling, betrokkenheid en ‘spin-in-het-web’ belangrijke kernwaarden zijn.

Valeton 31 Zaltbommel Boezem 16 Gorinchem

Als sterk gespecialiseerd bedrijf hebben we gedegen kennis van de producten binnen de gehele groep. Hierdoor is het mogelijk sterk klantgericht te werken. Onze producten staan daardoor stevig in de markt en zien dat terug in een groei van onze klantenportfolio.

We zijn daarom op zoek naar versteviging van onze verkoopafdeling. De standplaats is Ammerzoden maar je hebt intensief contact met onze NCH-HTS vestiging in Hoogeveen. Wij zoeken een:

Verkoopmedewerker(ster) binnendienst Samenvatting van werkzaamheden : • Het uitwerken van offertes en orders • Ondersteunen van verkoop buitendienst. • Verwerken van telefonische en online bestellingen van onderdelen • binnendienst met doorgroeimogelijkheid naar de buitendienst. Benodigde eigenschappen. • Klantgerichte, doelgerichte en open houding. • Een positieve instelling • Goede communicatievaardigheden. • Oplossingsgericht • Zelfstandig en ondernemend Kennis en vaardigheden • Minimaal MBO niveau 3 werk-denk niveau • Rekenkundig inzicht • Een nette werkhouding • Technisch inzicht en/of affiniteit • Kunnen werken met Word en Excel • Goed uitdrukkingsvermogen in Nederlands. Basiskennis van Engels en Duits en/of Frans Voor meer informatie over beide functies kunt u contact opnemen met Marcel van Zandwijk, telefoon 073 – 599 7281. Bekijk ook onze websites: www.van-zandwijk.nl,www.dejonghs.nl, www.htshoogeveen.nl Interesse? Stuur voor 30 april 2019 een sollicitatiebrief met CV naar Van Zandwijk Transportmaterieel, Uilecotenweg 47, 5324 JT Ammerzoden t.a.v. Marcel van Zandwijk. Per mail: Marcel@van-zandwijk.nl.


38

Woensdag 17 april 2019

zaterdag

zaterdag

zondag

Paasspeurtocht op De Beestenboel

Paaszangavond met Con Amore

Piano en cello in Het Stroomhuis

Kinderen kunnen op Paaszaterdag meedoen aan een speurtocht op Kinderboerderij De Kazemat in Zaltbommel. Er zijn een paar dieren uit de boerderij ontsnapt en de kinderen kunnen komen helpen zoeken. Vanaf 14:00 uur zijn deelnemerskaarten verkrijgbaar. Deelname is gratis, maar er is een maximum van 50 kaarten en op = op. De Paashaas is er vandaag ook, hij deelt paaseitjes uit.

Con Amore o.l.v. Piet v.d. Meijden samen met De Maaszangertjes uit Hedel o.l.v. Mariëtte den Haan in concert in de HHG-kerk in Nieuwaal. De avond begint om 19:30 uur.

Gulmira Issabekova uit Kazachstan op piano en Alona Kluchka uit Oekraïne op cello. Tijdens deze editie van Rivierenland Klassiek speelt dit duo muziek van Edward Elgar, Franz Liszt, Philip Glass, Edvard Grieg en Bohuslav Martinu. Na hun studies in hun geboorteland studeren de twee nu aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het concert begint om 15:00 uur, de entree is 10 euro.

20 april

DONDERDAG 18 APRIL

Paaslunch 11:30, Opijnen, gebouw Maranatha. Door de Zonnebloem, afdeling Neerijnen, hiervoor moeten mensen zich wel vooraf aanmelden. Ontvangst vanaf 11:30 uur, afsluiting rond 15:00 uur. Ook nieuwe gasten zijn van harte welkom. Opgeven kan bij Marjan van der Dennen via 0418-591584 of 06-11852976. Alzheimer Café 19:00, Gameren, partycentrum Gambora. Thema ‘De werking van het geheugen en dementie’. Gastspreker: Wendy van Lieshout, neuropsycholoog bij Van Neynsel. Toegang gratis. Meer informatie bij geestelijk verzorger Marten Tel: 0736119170 of psycholoog Eelke Visser: 0620207635. Geestelijke groeiavond 20:15, Zaltbommel, De Ontmoeting. Laatste bijeenkomst met Jacques Brunt. Hij behandelt het onderwerp ‘Vrijmoedig tot de Haar gaan’. Kerkdiensten Witte Donderdag Goede Vrijdag Stille Zaterdag 1e Paasdag en 2e Paasdag AALST - Herst. Herv. Gem. 19.30 uur ds. M.W. Muilwijk (Goede Vrijdag vrijdag 19 april). 11.00 en 18.30 uur ds. M.W. Muilwijk. 09.00 uur ds. H. Verheul, 11.00 uur ds. M.W. Muilwijk (2e Paasdag maandag 22 april). Herv. Gem. 18.30 uur ds. J. Domburg (Goede Vrijdag vrijdag 19 april). 09.30 uur ds. J. Domburg, 18.30 uur prop. J.A. de Kruijf. ALEM - H. Hubertus 14.30 uur Kruisweg (vrijdag 19 april). AMMERZODEN - Verpleeghuis de Lindeboom 16.00 uur Paasfeest (zaterdag 20 april). Verpleeghuis Het Zonnelied 14.30 uur Paasfeest (zaterdag 20 april). 14.30 uur Paasfeest, J. Domburg. Willibrorduskerk 09.00 uur Eucharistieviering (Witte Donderdag donderdag 18 april). 15.00 uur Kruisweg (Goede Vrijdag vrijdag 19 april). BRUCHEM - Christengemeente (De Gasthof, Vreedstraat 19) 10.00 uur Johan de Visser.

20 april

De Andersons met Emmy Verhey 20:15, Zaltbommel, De Poorterij. ‘Hier Dooft Niets’. Voorstelling van De Andersons met een bijzondere gast: violiste Emmy Verhey. Hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert over opnieuw beginnen en de luiken openen. Met liederen en verhalen vol levenslust, liefdeslust en troost trekken ze ten strijde tegen de onverschilligheid. Emmy Verhey geeft een inkijkje in wat haar verwondert, inspireert en beweegt. www.de-poorterij.nl Lampionoptocht 20:30, Gameren, De Hoef. Lampioenoptocht Oranjevereniging Gameren/Nieuwaal. VRIJDAG 19 APRIL

Open Dag Harmonika 10:00-14:30, Zaltbommel, De Harmonika. Open dag in de bakkerij, schildersatelier, hout- en tuingroep, montage afdeling en belevingsgroep. Verkoop van

09.30 uur ds. W. v. Weelden (2e Paasdag maandag 22 april). GELDERMALSEN - Remonstrantse Werkgroep West-Betuwe ism Doopsgezinde Broederschap 19.00 uur mw. dr. P.H.H.M. Galama (Witte Donderdag donderdag 18 april). 09.30 uur mw. S. van Zeelandvan Cassel. Vrije Evang. Gem. de Ark(Helicon,Burg. Roozeveld v.d. Venlaan 7) 19.30 uur Johan Schep (Goede Vrijdag vrijdag 19 april). 10.00 uur ds. F. Fraanje. HEDEL - Herv. Gem. 19.30 uur prop. C.B. Westerink (Goede Vrijdag vrijdag 19 april). 09.30 uur ds. J. Belder, 18.30 uur ds. K. Hak. 09.30 uur ds. W.C. Meeuse (2e Paasdag maandag 22 april). HEEREWAARDEN - Prot Tweestromengem. Rossum-Heerewaarden-Hurwenen 19.30 uur ds. C.A. Davidse, bed. H.A. (Witte Donderdag donderdag 18 april). 10.30 uur Huisdienst, Vaste Burcht, 19.30 uur dienst in Rossum (Goede Vrijdag vrijdag 19 april). 19.30 uur Paaswake in Hurwenen (Stille Zaterdag zaterdag 20 april). 10.00 uur dienst in Rossum.

KERKDRIEL - Alemzaal Leijenstein 15.00 uur Kruisweg (vrijdag EST - Herv. Gem. 19.30 uur ds. G. 19 april). Prot. Gem. 19.30 uur Mulder (Goede Vrijdag vrijdag ds. M. Baan (Witte Donderdag 19 april). 10.00 uur ds. J. Hogen- donderdag 18 april). 19.30 uur hout. 09.30 uur ds. J. Hogenhout ds. M. Baan (Goede Vrijdag vrij(2e Paasdag maandag 22 april). dag 19 april). 20.30 uur ds. M. Baan (1e Paasdag zaterdag 20 GAMEREN - Herst. Herv. Gem. april). 10.00 uur ds. M. Baan. St. 09.30 en 19.30 uur ds. A.C. RijMartinus Parochie 08.00 uur Geken (vrijdag 19 april). 09.30 en bed (woensdag 17 april). 19.00 18.30 uur ds. A.C. Rijken. 09.30 uur kruiswegverering, pastoor R. uur ds. A.C. Rijken (2e Paasdag Putman (vrijdag 19 april). maandag 22 april). Herv. Gem. 19.30 uur ds. G. Wassinkmaat (Kijk voor de overige kerkdiensten (Goede Vrijdag vrijdag 19 april). elders in deze krant op een adver09.30 uur ds. G. Wassinkmaat, tentiepagina) 18.30 uur ds. W.F. Jochemsen.

zelfgemaakte producten. Ook alvast een kijkje nemen in de binnenkort te openen theetuin De Leuterij. De Ontmoeting 10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied (Hogesteeg 2). Alle inwoners van de Bommelerwaard zijn iedere maandag en vrijdag welkom. Samen met vrijwilligers een kopje koffie drinken en andere mensen ontmoeten. Een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen behoort ook tot de mogelijkheden. Bezoekers betalen een kleine bijdrage voor koffie en thee. Twee keer Stabat Mater 19:30 en 21:00 uur, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Stabat Mater van Pergolesi. Door Heleen Bongenaar (sopraan), Elisa de Toffol (mezzo-sopraan), Wout van der Linden (orgel) en Projectkoor en Orkest Rivierenland o.l.v. Carl van Kuyck. Schoolvoorbeeld van eenvoudige en ontroerende kerkmuziek. De klaagzang aan het begin doet denken aan het beroemde Requiem van Mozart. Entree: 20 euro (tot 18 jaar gratis). Reserveren: engelenbak@ gmail.com (vermelden 1e of 2e concert) www.engelenbakzaltbommel.nl Pokerkampioenschap 19:30, Aalst, Feestcafé De Rietschoof. Vijfde editie van het Pokerkampioenschap van Aalst. De winnaar plaatst zich meteen voor de landelijke finale op 6 juli in Ermelo. Deelname kost 12,50 euro. Inschrijven: www.onkpoker.nl Q Music Foute Party 21:00, Gameren, Feesttent. Entree: 10 euro voor leden, 12 euro voor niet-leden van Oranjevereniging Gameren/Nieuwaal.

21 april

eniging Con Amore o.l.v. Piet v.d. Meijden. M.m.v. Mariëtte den Haan op orgel, kinderkoor De Maaszangertjes uit Hedel o.l.v. Jolinda van Genderen met pianobegeleiding door Esther Blankers. Beide koren zingen ook samen een lied. Gebed, schriftlezing en meditatie door ds. P. Verhaar. Paaszangavond Bruchem 19:30, Bruchem, hervormde kerk. M.m.v Kinderkoor Com nu met Sangh en het Jongerenkoor uit Bruchem o.l.v. Paula Kesting en christelijk gemengde zangvereniging Sursum Corda o.l.v. Nelly van de Broek en diverse muzikanten. Opening en sluiting door ds. van Zetten. Toegang gratis, collecte voor onkosten. Op weg naar Pasen 19:30, Aalst, Witte Kerk. Concert zangvereniging T.O.G.I.D.O. Amen liederen zingen, luisteren naar gedichten. Entree gratis. Hollandse Avond 20:30, Gameren, Feesttent. Met optredens van Arjon Oostrom, John West, Randy Watzeels en Feestduo Kaaigezellig. Entree leden Oranjevereniging Gameren/ Nieuwaal: 12 euro, niet-leden 15 euro. ZONDAG 21 APRIL

Paaseieren zoeken 11:00-17:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Paaseieren zoeken in Kasteel Ammersoyen. Na afloop meedoen aan een knutselactiviteit. Start om 11:00, 13:00 en 15:00 uur. Reserveren wordt aanbevolen en kan via: www.glk.nl/ammersoyen Rivierenland Klassiek 15:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Gulmira Issabekova uit Kazachstan op piano

en Alona Kluchka uit Oekraïne op cello. Zij spelen Edward Elgar, Franz Liszt, Philip Glass, Edvard Grieg en Bohuslav Martinu. Entree: 10 euro. Reserveren: www.stroomhuisneerijnen.nl MAANDAG 22 APRIL

Paaseieren Molshoop 9:45, Hedel, Gelre’s End. Paaseieren zoeken bij jeugdwerk De Molshoop. Met drie héél bijzondere eieren; goud, zilver en brons. Na afloop limonade, koffie, thee. De Ontmoeting 10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied (Hogesteeg 2). Alle inwoners van de Bommelerwaard zijn iedere maandag, woensdag en vrijdag welkom. Samen met vrijwilligers een kopje koffie drinken en andere mensen ontmoeten. Een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen behoort ook tot de mogelijkheden. Bezoekers betalen een kleine bijdrage voor koffie en thee. Struintocht Munnikenland 11:00-13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Robuuste struintocht om dieren te spotten. Kijken naar kalfjes van Rode Geuzen en veulentjes van de Konik paarden. Deelname kost 5 euro voor volwassene, 3 euro voor kinderen t/m 12 jaar. Reserveren is verplicht en kan via: www.staatsbosbeheer.nl Paaseieren zoeken 11:00-17:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Paaseieren zoeken in Kasteel Ammersoyen. Na afloop meedoen aan een knutselactiviteit. Start om 11:00, 13:00 en 15:00 uur. Reserveren wordt aanbevolen en kan via: www.glk.nl/ammersoyen Babbelstocht

ZATERDAG 20 APRIL

Spullen rommelmarkt 9:00-12:00, Zuilichem, HHK Uilkerweg. Spullen inleveren voor de rommelmarkt op 11 mei. Boeken, speelgoed, knuffels, kleding, servies, decoratie, meubel, elektrische apparatuur, antiek. Ook oud ijzer, spaarzegels en lege flessen. Geen kapotte spullen. Spullen laten ophalen vandaag kan ook, neem contact op met Bertine Bijl: 06-10599143 of activiteiten.hhgzuilichembrakel@kliksafe.nl Open dagen golfclub 10:00-15:00, Kerkdriel, Piekenwaardweg 3. Clinic voor beginners en gratis golfronde voor mensen met enige ervaring. Ook de rest van het paasweekend zijn bezoekers welkom en gelden speciale aanbiedingen. Meer informatie: info@dorpswaard.com, 0418-634803 of www.dorpswaard.com Speurtocht Beestenboel 14:00, Zaltbommel, Kinderboerderij De Beestenboel. Er zijn dieren ontsnapt en de kinderen kunnen helpen door ze te gaan zoeken. Deelname is gratis, maar er is een maximum van 50 kaarten, op = op. Ook kuikentjes bewonderen en de Paashaas deelt eitjes uit. Paaszangavond Nieuwaal 19:30, Nieuwaal, HHG-kerk. Jaarlijkse Paaszangavond van gemengde zangver-

zaterdag 27 april

Opnieuw Koningsfestival KERKWIJK • De eerste editie van het Koningsfestival vorig jaar was zo’n succes

dat Dorpsvereniging D’n Treffer heeft besloten ook dit jaar een festival te organiseren. Het festival wordt om 10:00 uur geopend met de aubade door Fanfare De Volharding. Daarna kunnen kinderen zich laten schminken, er is een suikerspinnenkraam, er kan kunst worden gemaakt op echte auto’s, er is een speelweide, VBZOD uit Bruchem verzorgt een Kleindierenshow. Steef Fit uit Zaltbommel geeft een boksworkshops en er is een springkussen en stormbaan. Om 12:00 uur en om 13:00 uur is er een roofvogelshow. De afsluiting is de duo skilooprace en de wedstrijd spijkerbroek hangen. Kijk voor het complete programma op: www.dntreffer.nl


39

Woensdag 17 april 2019

maandag

dinsdag

donderdag

Babbelstocht vanuit Kerkdriel

Cinemaarten toont film ‘Woman at War’

Natuurdocu over ontstaan van leven

De vijftiende editie van de Babbelstocht start vandaag tussen 11:00 en 14:00 uur bij Café Babbels op het Mgr. Zwijsenplein. Deelnemers kunnen kiezen uit 15 km (gezinstocht) of 35 of 55 kilometer. Na afloop verzorgt het café koffie en een kleine lekkernij op het gezellige terras. Een diskjockey zorgt voor gezellige muziek. Deelname kost 3 euro, kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee.

IJslandse film van regisseur Benedikt ERlingsson. Vol met actuele onderwerpen op de grens van humor en drama. De Poorterij, Zaltbommel, aanvang: 20:15 uur.

Het Stroomhuis in Neerijnen vertoont de film ‘Genesis’, een knappe natuurdocumentaire van de Franse biologen Claude Nuridsany en Marie Pérennou. De Afrikaase verteller Sotigui Kouyaté doet in deze film uit 2005 het ontstaan van het heelal uit de doeken. Een onwaarschijnlijk verhaal, net een sprookje. Maar wel een waargebeurd sprookje. Aanvang: 19:30 uur, entree: 5 euro.

22 april

11:00-14:00, Kerkdriel, Café Babbels. 15e editie van de Babbelstocht. 15, 25 of 55 km fietsen door de omgeving. Deelname kost 3 euro, tot 12 jaar gratis. Na afloop koffie met wat lekkers en muziek op het Mgr. Zwijsenplein. Meer informatie bij B. van den Oord: 06-40187020.

23 april

25 april

Zondag en maandag. Paaseieren zoeken op Kasteel Ammersoyen. FOTO: KASTEEL AMMERSOYEN

Film ‘Genesis’ 19:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. natuurdocumentaire ‘Genisis’ van de Franse biologen Claude Nuridsany en Marie Pérennou. De Afrikaanse verteller Sotigui Kouyaté doet in deze film uit 2005 het ontstaan van het heelal uit de doeken. Entree: 5 euro, reserveren niet nodig.

DINSDAG 23 APRIL

Bingo Gameren 20:00, Gameren, Feesttent. Bingo met alleen geldprijzen. Oranjevereniging Gameren/Nieuwaal. Cinemaarten 20:15, Zaltbommel, De Poorterij. ‘Woman at War’ van Benedikt Erlingson. Film op de grens van humor en drama, waar de liefde voor IJsland uit spreekt. Halla is een 50-jarige onafhankelijke vrouw met een missie: in haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie. Ze blaast af en toe een hoogspanningsmast op, waarna het land een tijdje zonder elektriciteit zit. Met hulp van de CIA maken de IJslandse autoriteiten jacht op de onbekende dader. De film raakt aan actuele onderwerpen zoals gendergelijkheid, klimaatverandering, vluchtelingenproblematiek en de hype rond yoga en mindfulness. WOENSDAG 24 APRIL

Open Morgen 10:00-12:00, Zaltbommel, Pand 9. Iedereen is welkom voor een kop koffie of thee met iets erbij en voor gezelligheid en een luisterend oor. De Open Morgen wordt gehouden in een ruimte die vanuit de centrale hal te bereiken is. Diverse borden wijzen de weg. Het vaste team nodigt iedereen van harte uit om een keer langs te komen. Georganiseerd door de evangelische gemeente.

VRIJDAG 26 APRIL

De Ontmoeting 10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied (Hogesteeg 2). Vanaf deze week ook op woensdag! Alle inwoners van de Bommelerwaard zijn iedere maandag, woensdag en vrijdag welkom. Samen met vrijwilligers een kopje koffie drinken en andere mensen ontmoeten. Een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen behoort ook tot de mogelijkheden. Bezoekers betalen een kleine bijdrage voor koffie en thee. Repair Café 14:00-16:30, Zaltbommel, Pand 9. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes, computers.

Quiz avond Gameren 20:00, Gameren, Feesttent. Deelname kost 15 euro per team. Max 6 pers. waarvan 2 leden Oranjevereniging Gameren/ Nieuwaal. Aanmelden: maikelvantuyl@ hotmail.com DONDERDAG 25 APRIL

Middag SWOBKD 14:30-16:45, Bruchem, gebouw Eben Haëzer. Georganiseerd door Stichting Welzijn Ouderen Bruchem, Kerkwijk, Delwijnen. Mevrouw Veldhuizen van Remedica over ‘Kom in Beweging’. Met achtergrondinformatie, adviezen, tips en trucs om de vitaliteit te vergroten. Deelname kost een vrijwillige bijdrage. Voor vervoer: Bas Crielaard: 0418-642554.

Zwiterse muzikanten te gast in Alem alem • Fanfare Alem ontvangt binnenkort de Zwitserse muzikanten van Musikgesellschaft Lenk uit Lenk in Zwitserland. De twee verenigingen hebben al sinds 1970 een muzikale uitwisseling met de Zwitserse vereniging. In 2015, tij-

• Musikgesellschaft Lenk uit Lenk.

Mini disco en playback 19:00, Gameren, Feesttent. Om 19:00 uur disco, vanaf 20:00 uur Mini Playbackshow. Aanmelden: José de Haas, Gratenbogerd 4.

dens het 50-jarig jubileum van Fanfare Alem, zijn de Zwitserse vrienden voor het laatst te gast geweest. In oktober 2016 heeft Fanfare Alem een tegenbezoek gebracht. Het gezelschap wordt op woensdag 24 april in Alem verwacht, waarna ze worden ondergebracht bij Alemse fami-

FOTO: BERT KERKHOF

lies. Donderdag 25 april gaan de muzikanten naar de Keukenhof en naar Scheveningen. Vrijdag kunnen ze kiezen uit boerengolfen in Hedel of een dagje naar Den Bosch. Vrijdagavond 26 april geven te twee verenigingen samen een concert in dorpshuis De Drie Linden. De aanvang is 20:00 uur, toegang gratis. Koningsdag Het Musikgesellschaft blijft ook zaterdag nog om samen met de Nederlandse muziekvrienden Koningsdag te vieren. Om 10:00 uur verzorgen ze de muziek bij de muzikale rondwandeling met versierde fietsen. Na afloop is er feest op het plantsoen in Alem. In samenwerking met Stichting Alemse Activiteiten heeft Fanfare Alem een muzikaal programma samengesteld. Bezoekers kunnen deze middag genieten van optredens van Bloas en Boemband uit Alem, Smartlappenkoor Gère Weg uit Kerkdriel en de Teskesdurper Muzikanten uit Kerkdriel. Tussen de optredens door verzorgt DJ Danny de muziek. De Zwitserse gasten gaan zondagochtend 28 april in alle vroegte weer terug naar Berner Oberland.

De Ontmoeting 10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied (Hogesteeg 2). Alle inwoners van de Bommelerwaard zijn iedere maandag, woensdag en vrijdag welkom. Samen met vrijwilligers een kopje koffie drinken en andere mensen ontmoeten. Een kaartje leggen, een spel spelen of nieuwe activiteiten ontwikkelen behoort ook tot de mogelijkheden. Bezoekers betalen een kleine bijdrage voor koffie en thee. Concertavond Alem 20:00, Alem, dorpshuis De Drie Linden. Concert Fanfare en Slagwerkgroep Alem samen met bevriende Musikgesellschaft Lenk uit Lenk (Berner Oberland) in Zwitserland. Toegang gratis. Radio 538 On Tour 20:30, Gameren, Feesttent. Entree: 10 euro voor leden, 12 euro voor niet-leden van Oranjevereniging Gameren/Nieuwaal.

10:00-16:00, Kerkwijk, hoek Sarskampseweg/Hoogveldweg. Met o.a. aubade, horecaplein, workshops, springkussen, glittertatoos, autokunst en nog veel meer. Om 12:00 en om 13:00 uur Roofvogelhshow, 14:00 uur: Duo Skilooprace, 15:00 uur: Spijkerbroekhangen. Koningsdag Zaltbommel 9:15, Zaltbommel, binnenstad. Start kinderoptocht vanaf De Portage m.m.v. Harmonie De Karel en de Oude Marie Brandweerwagen. 10:15 uur: Aubade op de Markt, start Kindervrijmarkt, Workshop schaken, Springkussens, en Kinderspelen. 11:00 uur en 13:00 uur: optreden Ferdi Hamilton. 13:30-14:30 uur: Workshop Freerunning door Marko Raaijmakers, 14:30 tot 14:45 uur: Koningsdans met Djazz Dance Centre. 15:00 tot 18:00 uur: Band Solid-6. Koningsdag Ophemert 10:30-18:00, Ophemert, Huis op Hemert. Gezellige markt met terras. Attracties voor kinderen. De Koningsdagprogramma’s van alle dorpen in de Bommelerwaard staat binnenkort op de website en volgende week in Het Kontakt ZONDAG 28 APRIL

Kofferbakverkoop 10:00-16:30, Kerkdriel, De Zandmeren. De grootste kofferbakverkoop van de omgeving. Toegang, parkeren en toiletvoorziening gratis. Wie zelf spulletjes wil verkopen kan zich aanmelden via: 0617828788.

Koningsfestival Kerkwijk

Meer activiteiten staan op www. hetkontakt.nl Kijk volgende week ook op de site voor de Koningsdagprogramma’s

Seniorenmiddag over bewegen

Feestweek in Gameren

bruchem • De middag van Stichting Welzijn Ouderen Bruchem Kerkwijk Delwijnen staat donderdag 25 april vanaf 14:30 uur in het teken van ‘Kom in Beweging’. Spreekster is mevrouw Veldhuizen van ‘Remedica’. Zij geeft adviezen, tips en trucs om de vitaliteit te verhogen. Toegang is een vrijwillige bijdrage. Voor vervoer: Bas Crielaard: 0418-642554.

gameren • oranjevereniging Gameren/Nieuwaal heeft ook dit jaar weer een vol programma tijdens de feestweek, die start op donderdag 18 april en duurt tot en met zaterdag 27 april Koningsdag. De feestweek begint met de lampionoptocht vanaf De Hoef, om 20:30 uur. Vrijdag 19 april is de Q Music Foute Party in de feesttent. Zaterdag 20 april is er een Hollandse Avond met onder andere een optreden van het Feestduo Kaaigezellig. Dinsdag 23 april is de bingoavond, woensdag 24 april de Quiz avond voor teams van maximaal zes personen. Donderdagavond 25 april is er de Mini Disco voor kinderen en vanaf 20:00 uur de Mini Playbackshow. hiervoor kunnen kinderen zich nog aanmelden bij José de Haas (Gratenbogerd 4). Vrijdag 26 april komt Radio 538 On Tour. De laatste dag van de Feestweek is Koningsdag, zaterdag 27 april, die begint om 9:30 uur met de aubade bij verzorgingshuis ‘t Slot. Aansluitend geven fanfarecombinatie Juliana/Concordia en opleidingsorkest Desibel een concert. Van 11:00 tot 17:00 uur is de braderie in de Gratenbogerd en vanaf 21:00 uur feest in de tent met DJ TimoV en Maxx Lips.

ZATERDAG 27 APRIL

Open Dag bij De Harmonika zaltbommel • Tijdens de open dag op vrijdag 19 april van 10:00 tot 14:30 uur van dagcentrum De Harmonika van ‘s Heeren Loo kunnen belangstellenden ook vast een kijkje nemen in theetuin De Leuterij aan de Tijningenplas. In het dagcentrum werken dagelijks gemiddeld 45 volwassenen met een verstandelijke beperking. Zij werken onder andere bij de bakkerij, het schildersatelier, de hout- en tuingroep, de montage afdeling en in de belevingsgroep. Tijdens de open dag zijn zelfgemaakte producten, zoals de beroemde appeltaart en andere lekkernijen, te koop.


40

Woensdag 17 april 2019 (Vervolg van de kerkdiensten op de pagina Vrije Tijd)

uur ds. J de Heer/ds. T. Bouw (donderdag 18 april). 19.30 uur ds. J. de Heer/ds. T. Bouw (Goede Vrijdag vrijdag 19 april). ProKERKWIJK - Herst. Herv. Gem. Kerkwijk testantse Gemeente Zaltbommel i.w. Sint e.o. 19.30 uur ds. H. Verheul (vrijdag 19 Maarten 08.45 uur gebedsviering (woensapril). 18.30 uur ds. W.M. Mulder. 09.30 dag 17 april). 22.00 uur Paaswake, ds. J. uur ds. L. Groenenberg (2e Paasdag maan- de Heer/ds. T. Bouw (zaterdag 20 april). dag 22 april). Herv. Gem. PKN Kerkwijk/ 10.00 uur Schrift en Gebed, ds. J. de Heer/ Delwijnen/Nederhemert 19.00 uur ds. A. ds. T. Bouw. R.K. St. Martinuskerk in de van Zetten (woensdag 17 april). 19.30 uur Franciscus-parochie 19.00 uur Eucharisds. A.N. v.d. Wind (Goede Vrijdag vrijdag tieviering, pastor B. Bus (Witte Donderdag 19 april). 09.30 uur ds. A. v. Zetten, 18.30 donderdag 18 april). 15.00 uur Kruisweg, uur ds. J.J. Verhaar. 09.30 uur ds. A.N. v.d. pastor B. Bus (Goede Vrijdag vrijdag 19 Wind (2e Paasdag maandag 22 april). april). Volle Evangelie Gem. De Kandelaar NEERIJNEN - Herv. Gem. Waardenburg/ (sportcomplex Cambium, Courtine 4) Neerijnen PKN 09.45 uur ds. K.E. Schone- 10.00 uur Paasdienst. wille. ZUILICHEM - Herst. Herv. Gem. 19.30 uur OPIJNEN - Herv. Gem. 19.30 uur ds. F.W. kand. T.A. Bakker (vrijdag 19 april). 09.30 van IJsseldijk, gez.dienst in Tuil (donderuur ds. P. Verhaar, 18.30 uur ds. N.P.J. Kleidag 18 april). 19.30 uur ds. F.W. van IJsberg. 09.30 uur ds. J.G. Blom (2e Paasdag seldijk, bed. H.A. (Goede Vrijdag vrijdag 19 maandag 22 april). Herv. Gem. 19.30 uur april). 10.00 uur ds. F.W. van IJsseldijk. ds. P.J. Teeuw (Goede Vrijdag vrijdag 19 POEDEROIJEN - Herv. Gem. Poederoijen april). 18.30 uur prop C. Budding. en Loevestein 19.00 uur prop B. Coster (Goede Vrijdag vrijdag 19 april). 09.30 uur ds. A. Naijen, 18.30 uur ds. G. v. Wolfswinkel. ROSSUM - Prot. Tweestromengem. Rossum-Heerewaarden-Hurwenen 10.00 uur dienst in Heerewaarden (donderdag 18 april). 10.00 uur ds. C.A. Davidse, 10.30 uur Huisdienst, Vaste Burcht (vrijdag 19 april). 10.00 uur dienst in Hurwenen (zaterdag 20 april). 10.00 uur ds. C.A. Davidse. VARIK - Protestantse kerk 10.00 uur ds. M. Cevaal-Erbrink. R.K. Kerk 09.30 uur Eucharistieviering, F. Mulders. VELDDRIEL - Parochie H. Martinus 19.00 uur Eucharistieviering, pater J. Bouwens (Witte Donderdag donderdag 18 april). 15.00 uur Kruisweg pastoor R. Putman (vrijdag 19 april). WELL - Ned. Herv. Gem. te Well/Ammerzoden 19.30 uur ds. Tj. de Boer, bed. H.A. (Goede Vrijdag vrijdag 19 april). 09.45 uur dhr. L. v.d. Dool, 9.50 uur. ZALTBOMMEL - Evang. Gem. Bommelerwaard (Pand 9, van Heemstraweg west 9) 19.30 uur Pieter-Floor Bassa, bed. H.A. (Goede Vrijdag vrijdag 19 april). 10.00 uur Ruben van Oel. Evangelisatie Herst. Herv. Kerk 14.00 uur Cand J. Fekkes. Geref. Kerk Vrijgem. 19.30 uur br. A. van Bergen (Goede Vrijdag vrijdag 19 april). 10.00 uur ds. C. v.d. Berg, bed. H.A., 16.30 uur ds. J. Boersema, bed. H.A.. Protestantse Gemeente Zaltbommel i.w. Het Anker 19.30

meer service online op www.hetkontakt.nl

Hé, jij daar! Woon jij in Velddriel? Zoek jij nog een leuke bijbaan?

Hoi! Ik ben Koen. Wil jij de bezorging van Het Kontakt in Velddriel voor ons doen?

Ben jij 13 jaar of ouder? Woon je in Velddriel en wil jij iets bijverdienen? Onze verspreider is op zoek naar iemand die wekelijks Het Kontakt wil bezorgen. Het kost je niet veel tijd en levert toch een leuk zakcentje op. Kortom: een leuke bijbaan! Meld je snel aan! Telefonisch via 0183 583 233 of via info@kontaktmediapartners.nl

Waluwe III FASE 4 - ZALTBOMMEL

HOEK- EN TUSSENWONINGEN, TWEEKAPPERS EN SENIORENWONINGEN. VOOR IEDER WAT WILS!

Start verkoop Inloopavond woensdag 17 april van 17.00 tot 19.00 uur bij Hofstede makelaardij, Gamerschestraat 49, Zaltbommel.

W W W.WA L U W E - Z A LT B O M M E L . N L

Nieuwdorp Makelaardij o.g. T 0418 - 51 24 74 www.nieuwdorp.nl

Hofstede Zaltbommel T 0418 - 54 01 11 www.hofstedemakelaardij.nl


41

Woensdag 17 april 2019

Voetbal

Brakel herstelt zich overtuigend van gevoelige tik in titelstrijd

UITSLAGEN Donderdag 11 april SCR - Hedel Maliskamp - Alem Ophemert - Heerewaarden

5-3 1-1 7-0

Zaterdag 13 april LRC Leerdam - WNC Roda Boys - Tricht Nivo Sparta - Altena RFC - GVV’63 Brakel - Well RKVSC - Zuilichem Kerkwijk - Leerdam Sport

0-5 4-2 2-0 1-2 6-1 0-8 3-3

Zondag 14 april RKTVC - Jan van Arckel Hedel - SCR Alem - DSC Heerewaarden - Ophemert Wadenoijen - DSS’14 HRC’14 - MOSA

1-1 2-1 0-1 0-6 3-2 6-0

PROGRAMMA Zaterdag 20 april Montfoort - WNC Zwaluwe - Roda Boys Wilhelmina’26 - Nivo Sparta GVV’63 - Haaften Zuilichem - SVS’65 Groot Ammers - Kerkwijk ASH - RKVSC Leerdam Sport’55 - Brakel Well - Rhelico RKKSV - DSC Buren - Alem DSS’14 - Maaskantse Boys Heerewaarden - SCZ Maandag 22 april Jan van Arckel - Alem Hedel - Beesd DSC - RKKSV Heerewaarden - Maaskantse Boys DESO - HRC’14 SCZ - Ophemert SV Ruwaard - DSS’14 Donderdag 25 april Heerewaarden - MOSA’14

‘Laatste jaar Brakel, nu alles geven’ Voor Brakel is de titel in het laatste seizoen van het bestaan nog altijd binnen handbereik. Ook de derby tegen Well gooide geen roet in het eten. brakel • Hoe herstelt Brakel zich van de 3-1 nederlaag bij Groot-Ammers van een week eerder? Dat was zaterdag voorafgaand aan de derby tegen Well eigenlijk de grootste vraag. In die onderlinge concurrentenstrijd zag Brakel immers de laatste drie van in totaal zeer comfortabele tien punten voorsprong verdwijnen als sneeuw voor de zon. En dat kwam aan bij de jeugdige ploeg van trainer Hans de Jong. Toen Well zaterdag zelfs op voorsprong kwam op sportpark ‘t Veer, leek het wederom de verkeerde kant op te gaan. Dat moment duurde maar kort, want amper tien minuten na de 0-1 had Brakel zich een 3-1 voorsprong verschaft. In de 24e minuut bediende Sten Pijlman met een afgemeten lage voorzet Jasper Gouda Quint, die simpel de gelijkmaker binnen prikte. Amper drie minuten later was het wederom Pijlman die voor de assist zorgde, waarna Andor van Andel maar tegen de bal aan hoefde te lopen om de 2-1 aan te tekenen. Op het half uur vergrootte Thijs Garstman de marge naar twee doelpunten. Met een goede actie over rechts sneed hij het zestienmetergebied in, waar hem geen strobreed in de weg werd gelegd. Hij verschalkte vervolgens Well-goalie Leon Pigmans met een geplaatst schot in de lange hoek. Op slag van rust verzorgde Pijlman zijn derde assist vanaf de rechterflank. Met een voorzet bereikte hij Garstman, die ondanks zijn geringe lengte, hij was de kleinste speler in de basiself bij Brakel, knap de 4-1 in de lange hoek knikte. De tweede helft was dankzij die vier goals slechts een formaliteit. Dat na de rust ook de 5-1 en 6-1 nog vielen, maakte de uitslag geflatteerd, aangezien Well de koploper in de tweede helft nog prima partij kon bieden. Desalniettemin kan Brakel die doelpunten in deze fase van de competitie wel heel goed gebruiken. Het doelsaldo zou immers zomaar de beslis-

Gespeeld ALEM • DSC was zondag de sterkste in

de derby tegen Alem. De koploper in 4E had aan één doelpunt via het hoofd van Bas Vos genoeg: 0-1. Een derby was het aan Alem-zijde allerminst, vond Alem-trainer Peter Burg. “Dat viel helaas tegen. We hebben ook geen kansen gecreëerd. DSC heeft verdiend gewonnen”, legde Burg zich bij de nederlaag neer. Ook bij DSC hadden ze zich verbaasd dat de buren er een tamme vertoning van maakten. “Wij startten heel goed en kregen ook gelijk al een paar kansen. We bleven echter hangen bij het ene doelpunt voor rust. We creëerden veel en ik dacht als we nu maar niet het deksel op ons neus krijgen”, keek DSC-trainer Roland Timmermans terug. Bovendien speelde Alem-doelman Bouke Steenbekkers de wedstrijd van zijn leven. Timmermans: “Hij hield het spannend tot de laatste minuut.” Door de winst blijft DSC in 4E aan kop. DSC heeft zes punten meer dan directe belager Maliskamp, maar laatstgenoemde heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de Kerkdrielenaren.

FOTO: MARCO OOMEN

• Andor van Andel (links) tekent op aangeven van Sten Pijlman de 2-1 aan.

sing kunnen gaan brengen in de titelstrijd. Daarvan is De Jong zich ook terdege bewust: “Dat zou de doorslag kunnen gaan geven, daar hebben we het met de jongens van tevoren ook over gehad. Maar met 6-1 moeten we gewoon tevreden zijn. Je kan wel 12-1 gaan eisen, maar dat slaat ook nergens op.” Een van de spelers die de laatste weken weer regelmatig zijn doelpuntjes meepikt, is Sten Pijlman. Hij was zaterdag bij drie van de vier goals direct betrokken door middel van een assist en brak daarmee het Wellse geloof in een resultaat. En hoewel hij van nature spits is, ziet hij ook de waarde van het in stelling brengen van een ploeggenoot in: “Het liefst scoor ik doelpunten. In de jeugd telde assists geven

voor mij ook nooit. Maar ik ben het wel belangrijker gaan vinden. Als ‘nummer tien’ tellen doelpunten en assists misschien wel even zwaar. Ik stond voor deze wedstrijd op drie. Nu verdubbel ik dat aantal met drie belangrijke assists. En dat is wel nodig ook”, stelt Pijlman, die weet dat zijn ploeg het minst zware programma van de drie titelkandidaten heeft: “Dat is gunstig, maar onderschatting mag er niet zijn. We moeten eerst zorgen dat we winnen en als we een makkelijke wedstrijd hebben, moeten we er qua doelpunten meer uithalen. Noordeloos-thuis, ASH-thuis; dat zijn wedstrijden waarin je met een goede instelling en drive tot een grote uitslag kan komen.” Aangezien concurrenten Groot-Ammers en MVV’58 elkaar op de één na

DSC heeft aan één doelpunt genoeg in derby

FOTO: MICHEL HAUBRICH

laatste speeldag nog treffen, schat Pijlman de titelkansen hoog in: “Kijkend naar het programma en de jongens die terugkomen, denk ik zeker dat we hele goeie papieren hebben. We moeten er nu ook vol voor gaan. We hebben niks te verliezen, want we hebben nacompetitievoetbal door het periodekampioenschap al achter de hand. Het laatste jaar Brakel, nu alles geven.” De Jong kijkt eveneens met optimisme uit naar het seizoensslot: “Het vertrouwen is er dat we kampioen kunnen worden. Daar gaan we alles aan doen en de jongens verdienen dat ook. Ik denk dat wij aan het langste eind gaan trekken. Het zou prachtig zijn.” Martin van Hemert

Stehmann Sport Topscorerslijst Jasper Gouda Quint lijkt op weg naar zijn tweede titel als topschutter van de Bommelerwaard. Tegen Well was het weer twee keer raak. Brakel heeft doelpunten nodig. Als Kevin de Vries van HRC’14 scoort, is het vaak drie keer in een wedstrijd. Zondag was dat tegen MOSA’14 weer het geval. De Vries staat op vijf doelpunten van Gouda Quint. Tussenstand topscorerslijst

Vijfentwintig doelpunten: Jasper Gouda Quint (Brakel). Eenentwintig: Frenk Schaap (Nivo Sparta). Twintig: Kevin de Vries (HRC’14). Achttien: Thom de Looijer (Jan van Arckel). Zestien: Bas Vos (DSC), Willem Looijen (Nivo Sparta). Vijftien: Jeroen de Groot (Jan van Arckel), Michel Kooijman (Zuilichem). Veertien: Mart van Boxtel (Alem).

Tussenstand teams

Vijfenveertig punten: DSC. Vierenveertig: Brakel, Nivo Sparta. Zesendertig: Roda Boys/Bomm. Tweeëndertig: Alem. Eenendertig: Zuilichem. Negenentwintig: HRC’14. Achtentwintig: GVV’63. Vijfentwintig: Jan van Arckel, Kerkwijk. Twaalf: Hedel. Tien: Well.


Wij zijn

THUIS IN & N E K E H T O P Y -H N E G N I R E K E VERZ

Bespaar op je verzekeringen in 3 stappen! 1

2

3

Maak een foto van je polis

WhatsApp je foto naar: 06 836 994 84

Ontvang binnen 24 uur een scherpe offerte*

Meer informatie? Kijk op:

www.oomenvanekeren.nl

Boschstraat 90 5301 AG Zaltbommel

0418 74 50 77 info@oomenvanekeren.nl

* Alleen op werkdagen.


43

Woensdag 17 april 2019

KAMPIOENEN

Phoenix Dames 2

Tim van den Dungen

Het verhaal: Het tweede damesteam van Phoenix Zaltbommel werd vorige week thuis, tegen Nuvo’68, ten overstaan van een volle tribune kampioen van de derde klasse. De Bommelse volleybalsters moesten wel alle zeilen bij zetten om de benodigde drie punten binnen te halen.

Het verhaal: Tim van den Dungen uit Zaltbommel heeft zondag zijn zwarte band aikibudo gehaald in Lelystad. Tim traint bij Budoschool Jishindo. Een gratis proefles zelfverdediging is altijd mogelijk. Aanmelden kan bij Joost Roeland, 06-12755460, of via de website: www.jishindo.nl.

Hailey de Wit

Podarwic Heren 1 en Jongens C

Het verhaal: Hailey de Wit (8) uit Ammerzoden won zaterdag het Overijssels kampioenschap fietscross bij de girls 8-9 jaar. Zondag was er een KNWU Topcompetitie in Baarn en mocht Hailey in de girls categorie 5 t/m 8 jaar weer op het hoogste podium plaatsnemen.

Het verhaal: Volleybalvereniging Podarwic had zaterdag een dubbel kampioenschap te vieren. Heren 1 moest met 4-0 winnen om kampioen te worden en dat lukte. En ook Podarwic Jongens C (zie foto) was de beste in de poule.

NK-tickets voor Hamarithi-turnsters aalst/leusden • Drie leden van Hamarithi mogen op 18 mei het bondskampioenschap in de derde divisie turnen in Vianen. Bij de halve finale haalde Tessa van Dalen alvast een bronzen medaille. In Leusden werd zaterdag de halve finale van het bondskampioenschap geturnd in de derde divisie. Het was al een hele prestatie dat drie turnsters van Hamarithi waren doorgestroomd naar deze wedstrijd, als beste uit de sterke regio Mid-West. Daarin turnen ook de bekende grote clubs vanuit Amsterdam, Haarlem en Utrecht, die officiële turnhallen tot hun beschikking hebben. Mari-Lynn van Boggelen turnde bij de eerstejaars jeugd. Op vloer en brug haalde ze een zes plaats. Op balk bleef ze ondanks de zenuwen goed staan met de moeilijke onderdelen tiktak en boogje. Ze werd vijfde op slechts 0,4 punt verwijderd van het podium.

Bij de tweedejaars jeugd turnde zus Hannah van Boggelen. Ze begon haar wedstrijd op balk en liet daarop een mooie arabier salto zien. Een achtste score in het klassement. Hierna volgde de vloer, sprong en brug. Alles turnde ze mooi en netjes mee. Hannah werd allround tiende, waarbij er twaalf startbewijzen in deze categorie waren. Senior Tessa van Dalen wist vooraf dat het voor haar een uitdaging zou worden. Veel concurrentie en maar vijf startbewijzen voor het NK op deze dag! Ze begon haar wedstrijd met veel power op vloer. Dit resulteerde in een prachtige score. Op naar sprong waar ze met haar half in, heel uit 11,233 punten behaalde. Bij de brug turnde ze haar aller beste oefening tot nu toe en behaalde hierbij de vijfde plaats. Op balk hield ze haar hoofd koel en met één klein foutje kwam ze er goed vanaf. Tessa werd derde en stroomt hiermee ook door naar het NK.

Omloop van het Munnikenland brakel • De zestiende Omloop van het Munnikenland, georganiseerd door WTC MaasWaal, werd zaterdag onder zeer wisselende weersomstandigheden gereden. De dag begon met een stralende zon en eindigde zelfs met natte sneeuw. Driehonderd deelnemers startten in vier categorieën. Alle categorieën kende een sterke afvaardiging van WTC MaasWaal-leden. De wedstrijd van de dames in de A-categorie werd gewonnen door Elise Uijen, Nienke Veenhoven werd tweede en Silke Blei werd knap derde. De B-categorie bij de dames werd gewonnen door Marije Hengelveld. De wedstrijd van de regiorecreanten werd gewonnen door Peter van Wijgerden, Joost Hoetelmans werd tweede en Peter de Weert eindigde op de derde plaats. In de sportklasse won Job van der Wal, en de wedstrijd van de amateurs werd gewonnen door Minnard Berkhoff. De organisatie kijkt terug op een succesvolle editie. Alle uitslagen zijn terug te vinden op:

q WWW.WTCMAASWAAL.NL

Lot Phoenix-dames aan zijden draadje ZALTBOMMEL • De dames van Phoenix redden het zaterdag niet tegen kampioen NEXT Volley Dordrecht. Phoenix vertrok incompleet naar Dordrecht. Vooral serverend konden de meiden van NEXT de druk bij Phoenix neerleggen. De eerst set was dan ook 25-14 voor de koploper. Door veel eigen fouten en het niet onder controle krijgen van de servicepass ging ook de tweede set met 25-12 snel naar Dordrecht. De derde set kon Phoenix lang meekomen. Uiteindelijk werd het toch 25-18 voor Dordrecht. In de vierde set wist Dordrecht keurig de ballen weg te leggen in het veld bij Phoenix. Het werd 25-15 voor NEXT. Zaterdag speelt Phoenix de eerste degradatiewedstrijd om behoud in de eerste klasse.

Rotac’82 zakt verder weg rossum • Het eerste team van tafeltennisvereniging Rotac’82 heeft niet veel kans meer om zich te handhaven in de tweede klasse. Afgelopen week tegen directe concurrent Kruiskamp 81 uit ‘s-Hertogenbosch wisten de Rossumse spelers slechts twee partijen te winnen. Vorige week bood de puntenverdeling in de poule nog hoop voor een wat hogere plaats, maar aan de vooravond van de laatste wedstrijd van dit seizoen lijken de kansen erg klein voor het eerste team.

Den Eelder-toernooi ammerzoden • Bij jeu de boulesvereniging L’Ammerzo in Ammerzoden speelden zaterdag 24 teams het Den Eeldertoernooi. De beste drie duo’s wonnen allemaal alle vijf partijen. John Pol en Robin Coolen haalden daarbij veertig winstpunten en werden eerste, gevolgd door Osman Jibril en Marian van Campen met 38 punten en Cees Leeman en Jeffrey van Loon met 28 punten. Na afloop was er voor alle deelnemers een tas met vier lekkere zuivelproducten, geschonken door Den Eelder.


fm Tuin set Lisboa, eettafel met

6 eetstoelen Van €2733,- voor € 2450,Stoelen per stuk €339,Tafel 160 cm doorsnede €699,- leverbaar met teak hout of aluminium poten. Kan jaarrond buiten staan! 10 jaar garantie op het vlechtwerk.

dag s a a P 2e van open ur tot u 0 0 . 12 ur. u 0 0 . 17 j Lounge set Valentine, 2.5 zits bank met 2 stoelen en koffie tafel. Van €3096,- voor €2775,Bank 189 cm met kussens €1389,Stoel met kussens € 649,- per stuk Koffie tafel vierkant 100 x 100 cm €409,Koffie tafel rond 90 cm €369,10 jaar garantie op vlechtwerk. Kan jaarrond buiten staan.

i Eettafel met teak houten blad. 240 x 100 cm. ( 6 personen ) Van €1102,- voor €975,Leverbaar met aluminium of teakhouten poten.

Ó Eettafel Derby 160 cm met kruispoten. Van €840,- voor €715,Leverbaar met aluminum poten of teak houten poten. Teak houten blad. Kan jaarrond buiten staan.

Wij bezorgen al onze tuinmeubels gratis in de regio! Middelkampseweg 7B, 5311 PC Gameren • t. 0418-700560 • m. 06-57202767 info@jvbmeubels.nl • www.jvbmeubels.nl Kijk op onze site voor al de meubels of kom naar onze winkel! Volg ons ook op Facebook!

Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag: Vrijdag: Zaterdag: Zondag:

09:30 – 17:30 uur Gesloten 09:30 – 17:30 uur 09:30 – 17:30 uur 09:30 – 19:30 uur 09:30 – 14:30 uur Gesloten

Profile for Kontakt Mediapartners

16 bommelerwaard 19 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van acht wekelijks verschijnende nieuwsbladen met een totale oplage van 185.000 exemplaren. Daarnaa...

16 bommelerwaard 19 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van acht wekelijks verschijnende nieuwsbladen met een totale oplage van 185.000 exemplaren. Daarnaa...

Advertisement