Page 37

Donderdag 20 februari 2014

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

37 sport

WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Jan van Arckel haalt jeugd-NK binnen

WIK/Univé brengt vier punten mee uit Tilburg

ĞįĠĨĢĩš RC Jan van Arckel mag in 2016 het NK-mountainbiken voor de jeugd organiseren. De toekenning door de KNWU kwam afgelopen week binnen. Het NK zal worden gehouden op het MTB-parcours van Jan van Arckel aan de Vlietskade in Arkel.

įĢĤĦĬ š De vrouwenhoofdmacht van WIK/Univé heeft vier punten overgehouden aan het bezoek aan het Tilburgse Triade-VCT.

punt. Dat lukte niet. WIK/Univé keek tegen een achterstand aan, knokte zich nog wel terug, maar kwam net tekort (25-23).

De eerste twee sets verschilden niet zoveel van elkaar. WIK/Univé dicteerde en met name de verdediging stond goed: 21-25 en 19-25.

AVVA AVVA herstelde zich redelijk van de wanvertoning tegen OKK’70 2. Het geroutineerde Voleco 2 werd met 1-3 verslagen. De Ameidenaren gaven de eerste set nog uit handen. In de slotfase grossierde het team in fouten: 25-23. Ook op het eind van de tweede set maakte AVVA het weer onnodig spannend,

HTV pakt drie punten van koploper ĥĬĬįīĞĞįš HTV heeft in haar derde wedstrijd in de 3e klasse kampioenskandidaat Papendrecht 6 drie punten afhandig weten te maken. In de vijfde partij was het raak voor Kees Bresser, waarna Wen Dong zijn voorbeeld volgde.

In de derde set maakten Annemieke den Boer, Martine de Graaf en Milou den Besten serverend het verschil (2025) en dus konden de Groot-Ammerse volleybalsters op jacht naar het bonus-

maar ditmaal viel het dubbeltje de goede kant uit (24-26). Vervolgens maakten de bezoekers de dienst uit. Routinier Bert Kuiper was weer eens ouderwets op dreef met een aantal hard geslagen aanvallen: tweemaal 1725.

sende 0-2 voorsprong genomen. Dat niveau werd in de derde en vierde set niet meer gehaald (25-18/25-21). SNA pepte zich nog één keer op een slaagde er ditmaal wel in de beslissende vijfde set naar zich toe te trekken (9-15), waardoor er weer volop perspectief is.

SNA De mannenhoofdmacht van SNA heeft de topper tegen Ibis met 2-3 gewonnen. De Bleskensgraafse volleyballers zijn hierdoor weer terug in de race om de titel. Met Dik Arentze als spelverdeler werd via 26-28 en 16-25 een verras-

De SNA-vrouwen konden geen vuist maken tegen runner-up Next Volley 2. Het werd in Dordrecht afgetekend 4-0: 25-21, 25-19, 25-7 en 25-11. Jeugdspeelster Kim de Leeuw verving op het midden de afwezige Anneke van Vianen.

De pas zesjarige Mearah Both uit Goudriaan is samen met haar pony Lady reservekampioen dressuur (categorie B) van Zuid-Holland geworden. FOTO: SPORTPAARDENFOTO.NL

In de laatste partij bracht Bresser nipt ook het laatste punt voor de Hoornaarse tafeltennissers op het scorebord.

Weer gelijkspel Lekpongers ĞĪĢĦġĢĊıĦĢīĥĬijĢīš Na weer een gelijkspel, ditmaal tegen het op de tweede plaats staande Top Spin’83 uit Oud-Alblas, staat Lekpongers op de derde plek. Jan de Gans wist namens de Termeise tafeltennissers één partij te winnen. Henk de Gans en Erik de Muinck schreven twee partijen op hun naam. Door dit resultaat volgt Lekpongers Top Spin’83 op één punt.

Onnodige nederlaag Tavernie/VTV ġĞĩģİĢīĊīĦĢIJĴĩĞīġš Tweededivisionist Tavernie/VTV heeft in Dalfsen met 7-3 verloren van DTV’84. Het zat de Nieuwlandse tafeltennissters niet mee, want een gelijkspel behoorde zeker tot de mogelijkheden. Onder meer het dubbelspel ging in vijf games verloren. Laura Daatzelaar wist twee partijen te winnen. Mia Alting was goed voor één punt en Jacky Alting stond ditmaal met lege handen.

Bart van den Berg 15e in Zweden ķĴĢġĢīĊĴĦħīĤĞĞįġĢīš Marathonschaatser Bart van den Berg uit Wijngaarden is zaterdag vijftiende geworden bij de Grand Prix 2 in Zweden. Deze wedstrijd over 150 kilometer werd onder loodzware omstandigheden verreden. “Het dooide, er stond een harde wind en we kregen te maken met regen en sneeuw. Het ijs was boterzacht, het gleed voor geen meter”, aldus Van den Berg (28), die deel uitmaakte van de tweede groep en tevreden was over zijn klassering.

Zware avond voor schaakkoplopers ĤĦĢİİĢīğIJįĤš In de negentiende onderlinge ronde van SC De Giessen en Linge hadden de titelkandidaten het zwaar te verduren. Henk Boot (de nieuwe koploper) en Tim Schakel kropen door het oog van de naald, maar Jaco Vonk moest een nederlaag slikken tegen de stuntende Gerard Brand. Uitslagen 19e ronde: Gerard Brand-Jaco Vonk 1-0, Eddy Korevaar-Henk Boot 0-1, Tim Schakel-Lemmy Schakel 1-0, Bert van Hees-Hans Karelse 0-1, Wim Deurloo-Jan de Jong 1-0, Wim Rietveld-Mark Couwen-

Nieuwe trainer SteDoCo-vrouwen ĥĬĬįīĞĞįš Irma de Witte wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van de vrouwenhoofmacht van SteDoCo. Ze volgt aan de Groeneweg oud-international Janny Timisela op. Irma de Witte is geen onbekende in het nationale vrouwenvoetbal. Ze was eerder trainer bij SC ‘t Zand in Tilburg en de afgelopen 2,5 jaar bij het Zeeuwse Oostkapelle. Haar ruime ervaring met het opleiden van jonge speelsters sluit prima aan bij de filosofie van SteDoCo.

Bikkers bikkelen

īĦĢIJĴĉĩĢĨĨĢįĩĞīġš Bij NLTC in Nieuw-Lekkerland wordt van 8 tot en met 16 maart het 33-ste Molentoernooi gehouden. Dit is het enige open toernooi in de regio dat nog vóór de voorjaarscompetitie wordt gespeeld.

ĴĦħīĤĞĞįġĢīš In de biljartcompetitie van De Lukkie Klos bikkelden vader en zoon Bikker er lustig op los. Leen Bikker klopte Kees van de Graaf met maar liefst 17-5. Ook Hendrik-Jan Bikker was niet te houden en troefde Meindert Bouman met 15-8 af.

Er kan ingeschreven worden voor de onderdelen HE, DE, HD, DD, GD 17+ voor de speelsterkten 5 tot en met 8 en voor HD, DD en GD 45+ open. Inschrijven kan tot 1 maart via:

q WWW.TOERNOOIKLAPPER.NL

Open dagen SteDoCo

Van Rees weer koploper

ĥĬĬįīĞĞįš De regionale voetbalacademie van SteDoCo houdt op de vrijdagen 7, 14, 21 en 28 maart en 4 en 11 april voor de tiende keer open dagen voor meisjes vanaf tien jaar. SteDoCo organiseert deze open dagen om nieuwe aanwas voor de academie te selecteren. Aanmelden kan via e-mail: academie@stedoco.nl.

ğįĞīġĴĦħĨš In de onderlinge damcompetitie van De Kroonschijf heeft Harm Jan van Rees de koppositie weer overgenomen. Met een verdedigende speelstijl was Van Rees te sterk voor Jeroen Schakel, die een opbouwende fout maakte.

berg 1-0, Bram Capelle-Bert van Geldere 1-0, Martijn Koutstaal-Ton Boot 1-0, Jan Piet v.d. Dool-Rob van Driel

Of via de website:

0-1, Kees Bons-Jaap Cornet 0-1, Anita van Bemmelen-

q WWW.STEDOCO.NL

Piet Breddels 1-0, Cees Visser-Jan Donkersloot 1-0.

Molentoernooi

Uitslagen: J. Schakel-H.J. van Rees 0-2; A. van Genderen-M. Koers 1-1; S. Veenstra-M. Nederlof 0-2; D. Kwakernaak-H. Eijkelenboom 1-1; T. Stam-T. Maasland 1-1; P. van Rees-K. de Keizer 1-1.

De top-3 bleef ongwijzigd, al morste Rob van der Togt dure punten tegen Henk Janssen. Jacques van der Vlist leidt, op vijf punten gevolgd door Rob van der Togt en op zes punten door Bas Leeuwis.

Bridge-uitslagen ĥĬĬįīĞĞįš In de wintercompetitie van bridgeclub Hoornaar is woensdag de derde ronde van de vierde serie gespeeld. Uitslag lijn A: 1. B./Rob Kok, 57.92%; 2. Aart Slob/Govert van Rijswijk, 57.50%; 3. Nico van Bennekum/Dirk van Eyl, 55.00%; 4. Marrie Rietveld/Margriet de Groot en Jopie & Bert de Vries, 53.76%. Lijn B: 1. Elly Timmer/Marjan Labrujere, 69.79%; 2. Els de Groot/Sonja de Lange, 60.94%; 3. Annieta Huisman/Kees v.d. Bijl, 53.65%.

Helft vissers zonder vangst ĞįĨĢĩš De helft van de 22 wedstrijdvissers van hsv ‘t Stekelbaarsje bleef zondag zonder vangst. De overige vangst waren niet groot. Soms wel veel vissen, maar allemaal klein spul. Uitslag: 1. Theo van ‘t Verlaat, 150 gram (40 vissen); 2. Fred Kleijn, 100 gram (20 vissen); 3. Joop Smits, 60 gram (15 vissen); 4. Will Zwaan, 35 gram (7 vissen); 5. Jan de Vos, 20 gram (3 vissen).

Volgende wedstrijd: 2 maart.

Rick Boons verlaat SteDoCo ĥĬĬįīĞĞįš Rick Boons zal volgend seizoen geen deel meer uitmaken van de A-selectie van SteDoCo. De snelle middenvelder/aanvaller heeft de Hoornaarse club laten weten op zoek te gaan naar een andere vereniging. Boons kwam eerder onder meer uit voor Kozakken Boys. Hij is bij SteDoCo -waarmee hij naar de hoofdklasse promoveerde- aan zijn derde seizoen bezig.

08 alblas 14 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

08 alblas 14 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Advertisement