Page 17

Donderdag 20 februari 2014

Ontwerpcompetitie bouwplan Hofwegen 7A:H@:CH<G66;™ De locatie Hofwegen 27

in Bleskensgraaf is door de gemeente Molenwaard aangekocht voor een kleinschalig woningbouwproject. Tussen de wetering en de Graafstroom komen circa vijf woningen. Het exacte aantal is nog onbekend. De huidige verouderde gebouwen aan de weg worden afgebroken. De gemeente Molenwaard houdt een ontwerpcompetitie waar circa vijf ontwikkelende partijen voor worden uitgenodigd. Zij mogen een plan naar eigen inzicht en een kostenraming indienen op basis van het door de gemeente opgestelde stedenbouwkundig plan. Het projectgebied beslaat het deel van de aangekochte grond dat ligt tussen Hofwegen en de wetering. Het perceeldeel tussen de wetering en de Melkweg is bestemd voor de uitbreiding van het bedrijventerrein en maakt geen deel uit van het woningbouwproject. Meer informatie: projectleider Wendy Roelen, wendy.roelen@ gemeentemolenwaard.nl of 14 0184.

Thuiskapster?

Maak dan nu gebruik van Regio-deal.nl Gratis online en vanaf slechts € 4 incl. BTW in de krant

LEES ONS

‘LIKE’ ONS

VOLG ONS

BEKIJK ONS

WWW.HETKONTAKT.NL

17 business nieuws

Site Actief en Fit Sportcentrum online ĤĦĢİİĢīğIJįĤš De deuren van Actief & Fit Sportcentrum in Giessenburg gaan 1 mei voor de eerste keer open, maar belangstellenden kunnen zich via de nieuwe site www.actief-en-fit.nl nu al aanmelden. Er wordt volop geklust om het Giessenburgse fitnesscentrum klaar te krijgen voor de openingsdatum 1 mei. Actief en Fit Sportcentrum wordt één van de belangrijkste dragers van het nieuwe gezondheidscentrum in het voormalige kantoor van Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost. Eigenaren zijn Marco Korevaar en Ernö Fehér. Ze sporten al jaren samen. “Mijn broers, Martin en Kees, twee van de nieuwe eigenaren van het pand, vroegen me of ik hier een fitnesscentrum wilde beginnen”, blikt Marco terug. “Samen met Ernö heb ik besloten om dat te gaan doen.”

Hogeschool in Amsterdam heeft afgerond. “Advies op het gebied van voeding is van groot belang bij een gezonde levensstijl. Alleen bewegen is niet voldoende.” Bewegen kun je in ieder geval in alle soorten en maten bij Actief en Fit Sportcentrum. Tientallen fitnessapparaten staan straks klaar voor de bezoekers. Op de bovenste verdieping komt een ruimte voor groepslessen. Daar-

naast komt er ook een ruimte om wat te drinken en na te praten. “We willen ons in ons aanbod richten op jong en oud. En of je nu graag gewoon je conditie op peil wilt houden, aan je gezondheid wilt werken, moet revalideren of aan krachtsport wilt doen, het is allemaal mogelijk.” Reacties Marco en Ernö mikken op tussen de vierhonderd en zeshonderd leden.

“Als je kijkt naar de vele positieve reacties die we hebben gekregen, moet dat lukken”, lachen ze. “Mensen kunnen zich via onze site al aanmelden. En als je nog een jaarabonnement hebt lopen, maar besluit naar ons over te stappen, is het mogelijk twee maanden gratis bij ons te komen sporten.”

q WWW.ACTIEF-EN-FIT.NL Geurt Mouthaan

Daarmee krijgt de Alblasserwaard er een nieuw fitnesscentrum bij. Waar de sporters in ieder geval op kunnen rekenen zijn prachtige vergezichten over het polderlandschap. Zeker zo belangrijk is de aandacht die Marco en Ernö aan hun klanten gaan besteden. “Wij hebben veel ervaring met sportscholen. Bij vele zag je dat sporters aan hun lot worden overgelaten. Wij vinden persoonlijke begeleiding en aandacht heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat je niet na een paar weken teleurgesteld al afhaakt.” Voeding Bijkomend voordeel is dat Ernö een opleiding voeding en diëtiek aan de

™9ZlZWh^iZkVc6Xi^Z[Zc;^i\^c\V[\ZadeZclZZ`dca^cZ#

Graafstroom kaas vers van het mes Oplaadpalen in Meerkerk Twee jaar geleden bracht zuivelfabriek De Graafstroom een nieuw merk op de markt: De Graafstroom kaas. Sinds kort is deze kaas ook vers van het mes verkrijgbaar. Afgelopen week ging Henri van der Hel van Zuivelfabriek De Graafstroom langs bij Kaaswinkel Hoogendoorn aan de Vuilendam om de eerste kaas af te leveren. Van der Hel: “We zijn trots op onze ‘kaas uit het hart’ en ik ben natuurlijk helemaal blij dat het nu ook ‘vers van het mes’ in de Alblasserwaard verkrijgbaar is. Vers gesneden is de kaas het lekkerst.”

DIIDA6C9 ™

Bij Hoogendoorn wordt de kaas vers van het mes in stukken verkocht. Er zijn vier smaken: jong, jong belegen, belegen en oud. Op iedere kaas staat één van de 150 boeren centraal. Van der Hel: “Dit geeft aan hoe betrokken deze boeren zijn bij hun koeien, hun melk en bij hoe hun melk verwerkt wordt in deze heerlijke kaas. Daarom noemt De Graafstroom dit ook ‘kaas uit het hart’: met veel zorg, liefde en vakmanschap bereid in het Groene Hart.”

Wethouder Hans Freije van de gemeente Zederik nam donderdag bij Mobiliteits Centrum Meerkerk twee (snel)laadpalen voor elektrische voertuigen officieel in gebruik. Initiatiefnemer Sjaan de Groot, eigenaar van het Mobiliteits Centrum Meerkerk verwelkomde daarbij enkele belangstellenden van Prócount uit Meerkerk die hun elektrische auto’s kwamen opladen. In Meerkerk zijn dit de eerste openbare snellaadpalen die bovendien 24/7 toegankelijk zijn. De Groot: “Berijders van elektrische auto’s, maar ook van fietsen en scooters kunnen met (bijna) ieder laadpasje stroom ‘tanken’. Tijdens de reguliere openingstijden van het Mobiliteits Centrum Meerkerk zijn gebruikers van de laadpalen welkom in het Grand Café met gratis WiFi.” De stroom voor de laadpalen wordt gedeeltelijk opgewekt uit zonne-energie. Hiervoor plaatste het bedrijf aan de Ambachtstraat 9 een carport die is voorzien van zonnepanelen. Voor informatie over deze oplaadpalen en de betaalmogelijkheden kunnen belangstellenden terecht bij de receptie van het Mobiliteits Centrum Meerkerk.

B::G@:G@™

Driehoeksveer blijft komende jaren varen @>C9:G9>?@™ Kinderdijk, Ridderkerk en Krimpen a.d. Lek hebben voor de komende acht jaar de exploitatie van het Driehoeksveer veilig gesteld. Ottevanger Veren exploiteert deze jaren het voetfietsveer tussen de drie gemeenten. Donderdag tekenen de gemeenten en de exploitant een overeenkomst ter bevestiging van afspraken. De veerexploitatie is gebaseerd op een exploitatiebijdrage van de voornoemde gemeenten, provincie Zuid-Holland, Natuur en Recreatieschap IJsselmonde en Onderwijsgroep Zuid Hollandse Waarden. De onderwijsgroep draagt bij vanwege het belang van leerlingen van het Geminicollege, dat zowel in Ridderkerk als Nederlek een vestiging heeft. Mede door alle bijdragen was en blijft het mogelijk het veer te laten varen. Jaarlijks maken circa 70.000 reizigers gebruik van het Driehoeksveer.

Steekwagen in brand ĴĦħīĤĞĞįġĢīš De brandweer rukte dinsdagochtend uit om een brand in een vrachtwagen op de N124 te blussen.

™=Zcg^kVcYZg=ZadkZg]VcY^\iYZZZghiZ`VVhVVc6Vgi=dd\ZcYddgc#

hh

Het bleek te gaan om een steekwagen, bevestigd aan een vrachtauto. Deze vatte vlam op de provinicialeweg. De vrachtwagen kwam ter hoogte van Wijngaarden tot stilstand.

™H_VVcYZ<gddiZclZi]djYZg=Vch;gZ^_Z#

Voor nieuwbouw verbouw en onderhoud

Voor aanleg en service van: Telecom en databekabeling Alarminstallaties Licht- en krachtinstallaties Schotel- en CAI- installaties Graafdijk Oost 30a ) 2973 XB Molenaarsgraaf Tel. (0184) 64 25 00 ) Fax (0184) 64 26 00

Ook voor uw teken- en berekenwerk

Kreukniet Bouw bv B 88/90 OTTOLAND TEL. 0184-642346

TELECOM CAR AUDIO MULTIMEDIA NAVIGATIE ALARMSYSTEMEN TUNING & STYLING TRACK & TRACE BEDRIJFSWAGENINRICHTING CIRCUIT ROMEIJN A 6 6 - 2 9 7 5 B C OT TO L A N D W W W. C I R C U I T R O M E I J N . N

08 alblas 14 epaper  

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaas...

Advertisement