Page 1

Werkjaar 2012-2013 * Editie 3


WOORDJE VOORAF °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Jepla! Het is weer zover! De zomer is weer in het land, de laatste examens worden afgelegd en het kamp komt weer dichterbij! Joepie! Dit jaar trekken we richting het mooie, altijd zonnige Hulshout! Waar we samen met enkele jeugdige kippen zullen strijden voor de titel van The Voice Van Antweirp... Terwijl jullie dit boekje lezen gaat het niet zo goed op de boerderij van Mevrouw Kaassaus... Rekeningen stapelen zich op en de boerderijdieren worden langzamerhand allemaal verkocht. Om niet in de kippenpastijdjes van The Chicken Company te moeten belanden, bedenken enkele vrienden een plan om niet enkel zichzelf, maar ook de boerderij te redden! Ze schrijven zich in voor een muziekwedstrijd en besluiten een boysband op te richten... Als dat maar goed afloopt!?! Lukt het de vrienden mekaar te redden? Zal mevrouw Kaassaus haar boerderijdieren kunnen houden? Dit en veel meer... OP KAMP! (Spannend he?!) Veel plezier met ons laatste intensiteitje van dit werkjaar, en aan iedereen een supertoffe vakantie! Groetjes,


WOORDJE VEEBEE °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Dag iedereen, Wie het ooit al zelf heeft meegemaakt, kent ongetwijfeld het gevoel. Een beetje een raar gevoel, dat moeilijk te omschrijven valt en meestal de kop opsteekt zo ergens eind mei, begin juni. Toetsen en examens staan nog voor de deur, maar naast de gevreesde examenstress, word je ook stilaan iets anders gewaar. Iets kriebelends, dat steeds sterker wordt om uiteindelijk genadeloos de bovenhand te nemen, en je helemaal in zijn macht heeft: het kampgevoel! Bij de leidingsploeg heeft dit gevoel al enige tijd geleden toegeslagen. Begin mei werd er immers al gestart met de voorbereiding van het kamp, en werden de grote lijnen reeds vastgelegd, om verder in detail te worden uitgewerkt tot enkele dagen, of zelfs uren vóór het kamp. En hele klus, dat kan je je wel inbeelden, planning, inschrijvingen, vervoer, activiteiten, kampthema en nog veel meer. Uren en dagen van voorbereiding die uiteindelijk uitmonden in hét hoogtepunt van elk Chiro-werkjaar:

HET KAMP! Kosten nog moeite worden gespaard om er ook dit jaar opnieuw een fantastisch gebeuren van te maken. 10 Dagen voor onze oudste afdelingen, iets minder lang voor onze jongsten, maar daarom niet minder intens. Want geef toe, een kamp dat blijft je bij, de straffe verhalen en stoten worden nadien op menige gelegenheid nog eens opnieuw bovengehaald, en dat is ook de bedoeling. Bij een kamp rijzen natuurlijk ook altijd een heleboel vragen. Voor de doorgewinterde Chiro-ratten heeft het vaak niet veel geheimen meer, maar voor sommigen zal dit misschien hun eerste kamp zijn. We hebben dan ook gepoogd om in dit Kamp-Intensiteitje, en tijdens het info-moment op de Chiro, al een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen, en je vindt verder in dit boekje ook een pak praktische informatie, lees het zeker even door. Zijn er desondanks nog onduidelijkheden zoals, wat gaan we allemaal doen op kamp, moet ik daar mijn tanden poetsen, mag ik mij vuil maken, wat gaan we eten, wie gaat er mee om te koken, enz…, aarzel dan zeker niet om iemand van de leiding aan te spreken. Als jullie op dit alles een antwoord hebben gekregen, dan zijn we er helemaal klaar voor, en gaat het in één rechte lijn naar het kamp. Nou ja, bijna helemaal klaar, want hét belangrijkste ingrediënt dat moet natuurlijk nog van jullie komen, namelijk jullie enthousiasme. In de eerste plaats van al zij die meegaan op kamp, leden, leiding en keukenploeg, maar na alles wat ik dit werkjaar al heb gezien, heb ik er het volste vertrouwen in dat dat absoluut geen probleem zal zijn. Maar daarnaast mogen we uiteraard ook de ouders niet vergeten, want jullie vinden het ongetwijfeld even spannend (geef maar toe), bedankt trouwens om jullie bengels 6 of 10 dagen aan ons toe te vertrouwen! Ik voel het, de sfeer zit er al in, dit kan niet meer mis lopen. Ik wens jullie allemaal een mega-fantastisch en onvergetelijk kamp! Tot dan! David, ofte de Duif.


SLOEPIES! °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Is het het een vliegtuig? Is het Superman? NEE! Het is een SUPER Kippen-Boysband!!!

We gaan ons best doen om onze Kippen-Boysband te lanceren in HOLLYWOOD, maar daarvoor hebben we de hulp nodig van de allerliefste Sloepies van de hele wereld. K3, Samson en Psy van GANGNAM STYLE zullen verbleken in het aangezicht van de pluimveesterren, en dat allemaal dankzij jullie hulp!!! Maak je klaar voor een kamp vol pluimvee-plezier met de allerleukste spelletjes onder begeleiding van ….. jawel ….. ONS!!! Wij vertrekken op donderdag 25 juli. (hoe, wat, waar enzovoort laten we jullie nog weten) En de mama’s en papa’s en broertjes en zusjes zijn welkom op onze bezoekdag 30 juli. Dan kunnen jullie de kids zelf komen halen op de kampplaats.

Veel kusjes en knuffels, jullie kapoentjes

Dorien, Bram en Shane

EXTRA MEEBRENGEN OP KAMP: Meisjes: een mooi kleedje Jongens: een wit hemd (of witte t-shirt) en een das (ne plastrong gelijk ze bij ons zeggen)


Enkele Fotos van het afgelopen jaar!


SPEELCLUB! °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Ronny: halihalo halihaliiiii ! Ken: amai wa een kattengejank is me dat hier? Ronny: ah ik ben mij vollop aant voorbereiden op de ultieme voorrondes voor in de boysband van chiro Moorsel te geraken. Ken: boysband van de valse katten ofwat? Ronny: je onderschat mij gewoon , ik zing de pannen van het dak ! Ken: en dat niet alleen, ja men frak! Ronny & Ken : we zullen dat allemaal wel zien op dat zaLALALALALALAige kamp in Hulsthout. Willen jullie ook zien hoe dit afloopt , ga dan zeker mee op kamp dit jaar. Dan beleven we zoals elk jaar opnieuw knotsgekke avonturen. Want voor knotsgekke spelletjes en coole avonturen ( voor de durvers) is er maar 1 plaajs gaat uiteraard!!

to bie ! Chiro moorsel dat op kamp

Wil je je al voorbereiden? Volg deze richtlijnen en je zal goed voorbereid op kamp kunnen vertrekken. ✔ Draag elke week minstens 1 dag je chiro-uniform ✔ Zing zoveel als je kan (wie weet geraak jij zelfs in de boysband) ✔ pomp elke dag minstens 5 keer ( alleen echte chiromannen en vrouwen kunnen in de band geraken) ✔ en vooral , als de leiding langskomt schrijf je onmiddellijk in! VIND DE WOORDEN: kamp, chiroding, moorsel, speelclub, modder, boysband

M O D D E R P C

C H C O O S U H

B L K Y H R L I

O O D D C O C R

Y Z P R D S L O

S E R M N E E D

B X Y R A Y E I

A O N L L K P N

N A E N K N S G

D M O O R S E L


RAKWI'S! °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Hola pola! Dag beste groene vriendjes, het zijn wij weer: de maurits (marcel) en zijn medeleider keevin! Wij hebben alvast zin in een knotsgek kamp vol avonturen en jolijt. We beloven plechtig dat we niet gaan paintballen aangezien verf slecht is voor het milieu, ook sjorren kan je vergeten. Rugbyvoetbal vinden wij ook veel te bruut en tot het bos verlagen wij ons niet: dat is namelijk voor het plebs! We verwachten jullie dus in je fijnste kostuum, met de nodige eau de cologne op, en zo gaan wij met zijn allen er en een fijn en gezellig maar vooral beschaafd kamp van maken . Voor de ouders rest er nog de geruststelling dat we met hun bengel niets gaan uitsteken wat ook maar van de norm afwijkt, zo zullen er geen wormen gegeten worden op kamp maar is er elke dag om 4 uur een koekje met thee, ook zal de persoonlijke hygiëne van elk kind afzonderlijk ten strengste gecontroleerd word en zal al wie met de minste onreinheid ‘s morgens op het appel verschijnt hiervoor streng gestraft worden! En wie dit gelooft verdient een worteltje! (Wortels voor iedereen! ) Nee, wij gaan 10 dage op avontuur, zie maar dat je inentingen zijn gedaan en er haar op je tanden staat want na deze 10 dagen zullen jullie echte stoere binken zijn waarvoor alle meisjes in zwijm neervallen!


Nog foto's!


TITO'S! °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Geachte tito’s, hier zijn ze dan!

De Tito-wist-je-dat-jes! ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

We dit jaar naar Antwerpen gaan? We in de deelgemeente Hulshout zullen zitten? Dit keitof gaat zijn? We niet met de bus gaan? We wel met de trein gaan? Wij een speciale verassing hebben? We dit hebben kunnen kopen door wc papier te verkopen? Jullie op 2-daagse gaan? Annelien en Joris op zoek zijn naar de perfecte uitdaging? Joris al een groots plan heeft? We al zeker te voet gaan op 2 daagse? Jullie daar een vrij moment krijgen? Er geen bier of andere alcoholische dranken meemogen? Emilie geen facebook statussen meer post over Ian Thomas? Zij nu goede karma krijgt? Zij daardoor op JIM tv heeft mogen presenteren? Heel de leidingsploeg dit heeft gezien? Fien een lief heeft? Toen Joris dit hoorde van zijn stoel was gevallen? Hij nu eigenlijk wel pijn heeft? Joris en Annelien hun afvragen of hij ook naar de chiro komt? De chiro nieuwe veiligheidpaaltjes gaat krijgen? Nu niet iedereen zomaar om de chiro zal kunnen komen? Gert en Luc al bezig zijn met het zetten van een nieuwe sanitaire blok? Jullie dat we dan deftige spiegels gaan hebben ? Jullie een mascotte gaan krijgen? Iedereen hier eens moet op letten? Dat diegene die hem verliest een duik in de vijver krijgt ? Onze inspiratie bijna op is? Wij nu ook wat gaan verder leren voor onze examens? Wij jullie veel succes wensen met de examens? Wij hopen dat jullie er allemaal door zijn ? Annelien zegt dat Joris veel kan zeveren? Joris zich hierdoor ongelukkig voelt? Annelien en Joris nu echt stoppen met wistjedatjes?


KETI'S! °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Aan alle ketimeisjes! Het is weer bijna zover! We vertrekken op kamp!

YES YES YES 10 WINDJES IN EEN FLES Dit jaar gaan we met z’n allen naar Hulshout.. Eerst en vooral geven we jullie graag een beetje meer informatie mee over hulshout: Hulshout is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. De gemeente telt ruim 9000 inwoners en maakt deel uit van het kieskanton en het gerechtelijk kanton Westerlo.49,45 % van de bevolking zijn mannen, en 50,55% zijn vrouwen.. De gemeente bestaat naast Hulshout zelf nog uit de deelgemeenten Houtvenne en Westmeerbeek. Hulshout ligt ten noorden van de Grote Nete, Houtvenne en Westmeerbeek liggen ten zuide BLABLABLABLA… Wat gaan we allemaal doen? ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

10 dagen in een tent slapen! Winkelen in Antwerpen! Verhongeren! (tenzij jullie zelf kunnen koken) Griezelverhaaltjes vertellen over wormen! Ons vuil-vies-vettig maken! Het geld van de Fifa Dirt op doen! Feestjes bouwen! Van Kenny een meisje maken! …

Kortom: het wordt een

super bien

mega

vet ongeloofelijk fijn ‘d

i k’ kamp!

Vele groetjes en kusjes van de beste leiding ever! Kenny en Marjolein!

PS: OP DE VOLGENDE PAGINA SPELEN WE ALLEMAAL SPELLETJES MET GUNTER DE PINGUIN!

PS: Breng zeker camouflagekleren mee!


ASPI'S! °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Dit jaar doen we iets speciaal, we vertrekken vrijdag 19 juli al op kamp ! Daarom toch even een plannetje: ✔ Vrijdagmorgen, 19 juli, is er een lekker ontbijt voorzien op de Chiro. ✔ Dan rijden we van punt A naar punt B ✔ Op 20 juli rijden we van B naar C ✔ En op 21 juli rijden we van C naar D Extraatje : met de tweedaagse rijden we van D naar E ! Dat maakt een totaalpakket van 128,90 km.

Dat was dus het goede nieuws, nu komt er helaas minder goed nieuws... Wij hebben een melding van de Federale Politie gekregen, niemand kan Wally meer vinden. Aangezien de Chiro goede banden met de Politie heeft, hebben zij gevraagd of wij eens even links en rechts kijken tijdens onze rit. Misschien dat we hem dan toch zien... Overal waar er op de kaart een zwaaiende Wally staat, daar is hij voorheen gesignaleerd geweest. Echter is het dossier kwijt geraakt met alle stadsnamen ... Men heeft enkel nog een beschrijving over van de stadsnaam. Kan jij helpen ? 1. Amai, dat is hier precies Egypte 2. Lijkt verrassend veel op het achterste van een mens 3. Eerste lettergreep van de kampgemeente 4. Deels synoniem voor nummer 2 5. De stad van mijn dromen 6. Rijmt op buffel 7. Zeer geliefde (nu) oudleider van een huidig leider met geboortejaar 1992 8. Lekker bij pasta en kaas&saus 9. Geboorteplaats Grootste Belg 10.Oorspronkelijke bestemming van 3 dames uit FC De Kampioenen. Ze gaan hier naartoe omdat Fernand zijnen Albert gestorven is, alsook omdat Neroke zijn patatjes met vol au vent niet op at...


SPELLETJES! °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Een binairo puzzel werkt als volgt: 1. Elke cel moet een nul of een één bevatten. 2. Er mogen niet meer dan twee dezelfde cijfers direct naast elkaar of direct onder elkaar worden geplaatst. 3. Elke rij en elke kolom moet evenveel nullen als enen bevatten. 4. Elke rij is uniek en elke kolom is uniek.


WAFELS??? WAAR IS WAFELS??? VERBIND DE PUNTJES OM HEM TE VINDEN!!!


HEMEL! IN DE KEUKEN ZIJN ALLE DINGEN DOOR ELKAAR GESCHUD GERAAKT! HERKEN JIJ DE GERECHTJES NOG?


WOORDZOEKER! ZOEK JIJ DE KAMPACTIVITEITJES?

KLEUR DE KIP! POK POK PODEIT


HET SUPERMOEILIJKE CHIRO MOORSEL KRUISWOORDRAADSEL!


HEMEL! DE KIP IS DE WEG NAAR HAAR KUIKENS KWIJT! HELP JIJ HAAR DE WEG TERUG TE VINDEN? Oh nee

/ v

! Piep?


KAMPINFO °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

JEPLAAA! Het is weer zover! WE GAAN OP KAMP!!!!! Hopelijk hebben jullie er zin in, want de leiding en hun gevleugelde vrienden staan al te popelen om te vertrekken op dat tiendaagse avontuur! We vertrekken op zondag 21 juli 2013 naar de Antwerpse Kempen en jullie mogen de kids terug komen halen op dinsdag 30 juli 2013. Opgelet: Valies binnenbrengen (ook voor Sloepies) : Samen met de mis (waarschijnlijk vrijdagavond, meer info volgt) Sloepies, Speelclub en Rakwi's vertrekken om 13u, op de Chiro, in uniform!, met de bus. Tito's, Keti's en Aspi's horen van hun leiding zelf hoe, wat en waar zij vertrekken. Vergeet niet het invulstrookje op het einde van dit boekje zo snel mogelijk aan jullie leiding af te geven, dan weten we jullie maat voor een mega fantastisch mooi kampaandenken! Bekijk ook zeker eens de lijst: 'Wat neem ik zeker mee in mijn valies?' Zodat je niets vergeet. ;-) Prijs: Kampprijs = 135 euro (Kampaandenken inbegrepen) Sloepies = 70 euro (Kampaandenken inbegrepen) Betalen kan in cash of via BE84 0682 2551 8559 Adres voor briefjes en bezoekdag:

Dakananders vzw Beekstraat 23 2235 Westmeerbeek (Hulshout) Heb je nog vragen, bel of mail mij gerust! Lieve groetjes,

Dorien de Kamptrien! 0486 85 47 75 doriencoppens@hotmail.com


WAT NEEM IK MEE? °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Dit is een richtlijn, dus als je denkt dat je toch beter nog een extra pull of broek meeneemt, is dit zeker geen probleem, maar denk eraan: het zijn maar tien dagen, dus een overvolle koffer is zeker niet nodig  We raden ten sterkste aan om mooie, dure of nieuwe kleren thuis te laten, want een ongelukje is snel gebeurd. Opmerking: alle sloepi’s en speelclub nemen zeker hun lievelingsknuffel mee, zo kunnen ze ’s avonds veel geruster slapen. We willen erop wijzen dat hen naamtekenen van ondergoed, kledij en wasgerief uiterst belangrijk is!!! (Vooral bij de jongsten) Kledij:         

Minimum 5 T-shirts 5 korte broekjes – rokjes 1 lange broek Een training 1 dikke trui Regenkledij Kledij die heel erg vuil mag worden Verkleedgerief (voor het feestje) Lees ook eens goed je afdelingstekst om te zien of er niets is dat je nog extra moet meenemen OPGELET! HET UNIFORM DOE JE AAN OP DE DAG VAN VERTREK EN BLIJFT DUS UIT JE VALIES!!!

Ondergoed:  Minimum 10 slipjes (minimum 5 voor de sloepi’s)  Beha’s (indien nodig)  Minimum 10 paar kousen (min. 5 voor de sloepi’s) Wasgerief:  4 handdoeken + 1 badhanddoek  Genoeg washandjes (NAAMTEKENEN)  Reserve zakdoeken  Stoffen linnen zak (VERPLICHT)  Kam of borstel  Zeep  Shampoo en/of douchegel  Tandenborstel + tandpasta + bekertje  Scheergerief (voor echte mannen)  Deodorant  Maandverband (indien nodig) Zwemgerief:  Zwembroek of badpak  Badmuts (verplicht!) + toebehoren (zwembrilletje, …)  Zwembandjes voor kleinsten (voor diegenen die niet kunnen zwemmen)  Een extra badhanddoek


Schoenen:  Paar stevige stapschoenen  Waterdichte laarzen of sandalen  Schoenen die nat mogen worden (1 paar kan zowel sport- als stapschoen zijn, of geen laarzen als schoenen zeer vuil mogen worden, … zo kan je vermijden dat je valies overladen wordt) Schrijfgerief:  Balpen + omslagen + adressen (etiketten)  Eventueel postzegels (kan men ook op kamp kopen) Allerlei:  Knutselmateriaal (schaartje, stiften, potloden, gom, …)  Zaklamp (met batterijen natuurlijk)  Rugzakje en drinkbus  Iedereen neemt ook een klein beetje zakgeld mee (Een richtprijs: Sloepi’s, Speelclub en Rakwi’s € 15; Tito’s € 30; Keti’s en Aspi’s € 45 )  Keti’s en Aspi’s vergeten zeker hun lunchpakket niet bij vertrek en ook extra vitamientjes zoals druivensuiker kunnen helpen, zie extra info van jullie leiding!  Leesboeken (naamtekenen)  Zonnecrème en petje  Zalfjes of spuitbussen tegen zweetvoeten, muggen, …  EEN BEKER !!! Iedereen neemt zijn eigen beker mee om tussendoor iets te drinken op kamp. (NAAMTEKENEN) Slaapgerief:  Slaapzak  Voor de Aspi’s en Keti’s jullie slapen in tenten dus iets om op te slapen (bedje, luchtmatras)  Iglotentjes voor diegenen die op 2 daagse gaan  Hoofdkussen  Onderlaken  Pyjama of slaapkleed  Pantoffels (voor Sloepi’s, Speelclub, Rakwi en Tito’s)  Knuffelbeer (GEEN LIEF!!) Wat neem je zeker NIET mee in je valies?  GSM – smartphone - iPhone  Snoep, deze wordt verdeeld (met voorrang aan de leiding )  Alcohol  Mp3’s – iPods en andere kostbare technische snufjes  Geen kostbare kledij

We willen nog even meedelen dat wij niet verantwoordelijk zijn voor zaken die verdwijnen of stukgaan. Overbodige dingen en zaken met een hoog prijskaartje neem je dus best niet mee.


DIERENNIEUWS °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Beste vriendjes van de Chiro, Het is alweer een tijdje geleden dat er een overlijdensbericht te lezen was in het intensiteitje (crf. Jimmy de grote). Helaas moeten wij jullie meedelen dat er opnieuw “een van de groten” gestorven is op de Chiro. Nu gaat het over Leaudewijk de fret, wie een gelukkig leven leed in de bossen achter de Chiro en bij de lokale buren de kippenkoten onveilig maakte. Het was een gezond, stevig gebouwd exemplaar van begin de 30 jaar oud. Hij had een mooie bruine pels met zwarte lokken... jaren leefde hij in de omringende bossen waar hij vele gekke avonturen beleefde samen met de leiders van weleer. Echt waar! Vraag maar aan je leiding die Leaudewijk allemaal nog gekend hebben. De kans dat jullie hem nog zagen is heel erg klein want naar het einde van zijn levensjaren was hij slecht te been en kwam hij niet meer vaak uit zijn holletje. Hij leed namelijk aan tbc, een ernstige ziekte. (geen paniek, het was de niet besmettelijke versie.) Het afscheid zal moeilijk zijn want deze fret was er bij alle legendarische Chiro momenten van julie leiding bij. Zo weet ik nog goed dat hij er bij was toen Joris zijn meest memorabele sprong over de “Josbeek” maakte of hoe Leaudewijk zijn honger werd gestild bij de eerste Ken’s kitchen maaltijd. Hij was zelf zo'n trouwe Chiro vriend dat hij geregeld met ons mee ging op kamp! Zo ving hij ooit verse forel in de Tarn in het zonnige Frankrijk en verdiende er zo de bijnaam “monster van de tarn”! Ook met de kleinste ging hij mee op kamp vorig jaar daar bleef hij des nacht uren wakker om van de glijbaan te gaan. De herinneringen zijn eindeloos... we hebben samen goede en slechte tijden beleeft, we hebben samen gelachen en samen geweend! Het gaat je goed ginds boven en je blijft voor eeuwig in onze harten, en in die metalice doos waarin we je begraven hebben op de Chiro... R.I.P. Leaudewijk, een van de groten.


WIST-JE-DAT-JES? °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Voila, het zit er weer op voor dit werkjaar... De zomer is begonnen, de kampen komen eraan, en je hebt net het laatste intensiteitje van dit jaar gelezen... Er rest me enkel jullie de allerlaatste chironieuwtjes mee te delen, hopelijk heeft u er van genoten! En tot volgend jaar! WIST JE DAT... •

er rond de chiro een fret gevonden is?

dit een wild dier is?

en daarom eigenlijk een bunzing is en geen fret?

een fret een gedomesticeerde bunzing is?

men hierbij niet zeker is of het om de Europese of de Aziatische variant gaat?

we zelfs twijfelen of het ooit geen huisdier was?

deze bunzing een heel mooi dier is/was?

dat dus dus ook in onze Vlaamse bossen leeft?

het feit dat we zulk dier hebben kunnen zien mij doet denken dat het chirobos een gezond bos is?

het chiro bos ook een tof en leuk bos is?

het chiro bos eigenlijk niet van de chiro is?

de rakwi's heel erg van dit bos houden?

een kikker is geen pad?

wij hier wel in mogen spelen?

we daarom de eigenaar nog eens willen bedanken?

een deja-vu een gevoel is dat je een bepaalde situatie al eerder hebt meegemaakt?

dat een deel van de leiding examens heeft (gehad)?

zij hier heel hard voor studeerden?

zij dus ook met pijn in het hard niet naar de chiro konden komen?

zij deze pijn delen met de oudste afdelingen?

we dit op kamp meer dan goed gaan maken?

sommige leiding toch vreest voor herexamens?

sommige leiding zeker is van herexamens?

Kevin en Kenny hier al slachtoffer van zijn?

zij zeker niet dom zijn maar eerder lui?

dat zeer gebruikelijk is in het hoger onderwijs?

zij er dus zeker niet mee zullen inzitten?

en samen een studiegroep gaan oprichten?

ze dit doen om elkaar te helpen bij het studeren?


ze dit in chiro lokalen doen?

ze zo de chiro terug een beetje als een school maken?

de chiro vroeger een school was?

er nog regelmatig leerlingen van toen de chiro komen bezichtigen?

zij dan vinden dat er veel veranderd is?

die mensen toch nog zaken herkennen?

de school vroeger van de kerk was?

wij nu dus onze huidige lokalen van de kerk lenen?

we dit contract onlangs nog verlengd hebben?

we daardoor extra jaren chiro plezier kunnen verzekeren?

een déjà-vu een gevoel is dat je een bepaalde situatie al eerder hebt meegemaakt?

het chiro jaar er al ver opzit?

dit het eerste jaar was met de doif als vb (david saeys)?

de leiding vond dat hij dit heel goed deed?

we dus hopen dat hij dit nog vele jaren gaat doen?

we volop bezig zijn met de werken aan de chiro?

• •

de fundering voor het 1ste nieuwe gebouw er al ligt?

dat hierin nieuwe wc's komen?

er ook DOUCHES komen?s

dit niet is zodat jullie proper naar huis kunnnen?

maar zodat we de chiro kunnen verhuren?

er dan ook andere mensen van onze prachtige omgeving kunnen genieten?

er chiro's zijn waar ze enkel in het stad spelen?

en we via onze toekomstige verhuur ook die kinderen en kans kunnen geven om in de bossen en velden te spelen?

Kevin deze wist-je-datjes schreef?

hij heel slecht kan schrijven?

er dus waarschijnlijk nog veel fouten instaan?

Ronald ook een paar weetjes heeft opgezocht?

ik deze hier nu zal zetten?

zeesterren geen brein hebben?

3 a 4 marshmallows keelpijn verhelpen?

dat te weinig slaap je dik kan maken?

er een Frans bedrijf is dat kidnappingen organiseert voor 1600 pond?

mensen dingen sneller geloven als het rijmt?

ik dit even ga testen?

ik me afvraag of jullie het 13e wist-je-datje op deze nog weten?

er in dit wist-je-datje iets stond over een kikker?

een déjà-vu een gevoel is dat je een bepaalde situatie al eerder hebt meegemaakt?


BEZOEKDAG °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Praktische info betreft bezoekdag dinsdag 30 juli 2013:

Op 30 juli is het jammer genoeg alweer afgelopen... Het kamp zit erop en jullie mogen allemaal de brave, vermoeide kindjes terug komen oppikken! Aan alle mama’s en papa’s, bereid jullie alvast voor op een hoop (vuile) was! Iedereen is deze dag welkom om ons te komen bezoeken op het volgende adres:

Dakananders vzw Beekstraat 23 2235 Westmeerbeek (Hulshout) We verwachten jullie rond half 2 a 3 uur waar jullie samen met ons nog een frietje kunnen steken, gezellig iets drinken, of mekaar uitdagen in ons heus voetbaltoernooi! Hierna wordt er voor de laatste keer “Gesloten”... Na het afsluitmoment kunnen jullie jullie dochter- of zoonlief meenemen naar huis voor welverdiende rust ( en een wasbeurt)! Tot dan! De Leiding

........................................................................................................................ Invulstrookje zo snel mogelijk aan leiding geven aub, bestel je een nieuwe chirotrui? Gelieve dit te betalen wanneer je het briefje binnen brengt. Naam: ................................................................................ Afdeling: ............................................. MAAT TSHIRT Kind: S - M - L Volwassene: S - M - L - XL - XXL Naam + Handtekening ouder/voogd

MAAT TRUI AANTAL: ….................... x €15 Kind: S - M - L Volwassene: S - M - L - XL - XXL


Tot op Kamp!

Het Intensiteitje 2012 - 2013 Editie 3, KAMP!  
Het Intensiteitje 2012 - 2013 Editie 3, KAMP!  

Het Kampintensiteitje! Boordevol weetjes over het kamp, de bezoekdag, en weetikveelwatnogallemaal! Veel plezier ermee!

Advertisement