Page 1

Werkjaar 2011-2012 * Editie 4


WOORDJE VOORAF °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Jepla! Het is weer zover! De zomer is weer in het land, de laatste examens worden afgelegd, en het kamp komt weer dichterbij! Joepie! Zoals velen onder jullie wel weten trekken we er dit jaar twee keer op uit! Een keertje richting Limburg waar we met de jongste afdelingen terug naar het Oude Gallië gaan, en een keer naar Zuid-Frankrijk met onze oudsten! Vandaar misschien dat het Kamp-intensiteitje ietsje dikker is dan anders! Maar genoeg gepraat over dit alles! En tijd om het boekje zelf eens grondig door te nemen... Wat we daar allemaal gaan doen, wat er zoal mee moet en veel meer staat allemaal ergens in dit boekje... verlies het dus niet! Het zal nog een grote hulp zijn bij het pakken van menig valies ;) Veel plezier ermee! En tot op kamp!

Oh, en nog even ter snelle referentie... Het kleine kamp gaat door van 4 tot en met 11 juli... en het buitenlandse van 22 juli tot en met 1 augustus!


WOORDJE GROEPSLEIDING °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Hey hey chirolieverds! We gaan meteen met de deur in huis vallen (want de bel doet het niet ;) ) en beginnen bij het begin. Eerst en vooral willen wij dolgraag iedereen bedanken voor onze alweer geslaagde ontbijtpakkettenactie! Van de kleine (en grote) pagaddertjes die enthousiast huis aan huis geweest zijn om door middel van hun schattigheid de Moorselaars en co te overtuigen om een pakketje te kopen, tot al degene die de dag zelf al vroeg uit de veren waren om diezelfde hongerige Moorselaars en co te bedienen met een heerlijk ontbijt aan huis. Hopelijk heeft iedereen er naar hartelust van kunnen smullen en ervan genoten! Aldus hartelijk bedankt en wij hopen alvast tot volgend jaar?! Er is helaas ook minder goed nieuws! Gert aka Geco, onze topveebee van dienst, zet dit jaar een punt achter zijn veebeecarrière. Wat hij allemaal op zijn kerfstok staan heeft is bijna onmogelijk op één pagina te schrijven. We zullen ons dan ook beperken tot zijn voornaamste wapenfeiten: de leiding vijf jaar lang met raad en daad bijstaan, de verantwoordelijke voor het regelen en uitvoeren (samen met Luc) van de verbouwingswerken, zorgen voor ambiance in de keet, een prachtig uithangbord naar alle ouders toe, en bovendien een geweldige kookouder en vriend van ons allen! Beide laatste zal hij ongetwijfeld blijven, en ook de verbouwingen op de chiro zal hij onder zijn hoede blijven nemen. Ook van de ouderraad blijft hij een volwaardig lid. Gert, héél erg bedankt voor al je tijd, energie, slaap, naft, chirospirit, en zoveel meer die je in dit avontuur gestoken hebt! Het was fantastisch samenwerken met jou, wees maar zeker dat je gemist zal worden! Dit betekent natuurlijk ook dat we op zoek moeten gaan naar een nieuwe volwassen begeleider… Indien u geïnteresseerd ben of iemand kent die hiervoor de geknipte persoon zou kunnen zijn, laat ons dan zeker iets weten, en dan nodigen wij u of deze persoon met plezier uit voor een gezellig gesprekje. Graag willen wij afsluiten met enkele positieve noten. Zo zal er binnenkort een nieuwe vlag wapperen aan onze vlaggenmast, namelijk eentje met het opschrift ‘Chiro Moorsel’. Deze geldt als de ultieme bevestiging van de samensmelting tussen het Eglantier en Sint-Stefaan van enkele jaren geleden. In de zeer nabije toekomst tenslotte staan maar liefst twee fantastische kampen in onze chiroagenda gepland. Meer info volgt achteraan in dit Intensiteitje, maar wat ik wel al kan verklappen is dat wij alvast staan te popelen om er een spreekwoordelijke mot op te geven en er voor jullie een onvergetelijk kamp van te maken, zowel in het traagsprekende Limburg voor de kleinsten, als in ‘La douce France’ voor de oudsten! Zet jullie maar al schrap!


Vele groetjes, Jan & Katrien


SLOEPIES! °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


SPEELCLUB! °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


RAKWI'S! °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Rakwi’s! Jo groentjes! Het is weer zover, we gaan op kaaaaaamp :D! Veel kunnen we natuurlijk nog niet verklappen, maar wees gerust, we hebben geweldige dingen voor jullie in petto ;)! Neem alvast vikingverkleedgerief mee! Jang (Kaash) en Elise (dikken)


TITO'S! °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Titos ! Maak je al maar klaar voor de zon doe zonnecream in een grote kom leg u zelf er in om te marineren moet ik jullie nu echt nog alles leren wapen je alvast tegen en zonne klop want ons kamp dat word den top

Wie,wat,hoe? We gaan naar het verre zuiden van Frankrijk naar en gezellige vallei omgeven door bergen en hoog plateaus. We gaan er zotte dingen beleven dat kunnen wij jullie al vast beloven. We gaan er achterkomen wie het beste ochtend humeurheeft en wie energie te veel heeft. wij heb al gedacht om jullie elke morgens altijd en half uur vroeger wakker te maken, hoe krijg je anders en bende puberende vrouwen op tijd klaar gestoomd voor en lekker Frans ontbijt. Aja bijna vergeten maar Frankrijk is het land van de liefde dus ik zou men cupido pakjes al maar uit de kast halen, u pijl en boog gaat waarschijnlijk niet door de douane geraken dus laat die maar thuis . maar 1 ding is zeker de liefde zal exponentieel bloeien, als daar maar geen jaloezie van komt !

Wat laten we thuis en wat is ne must have     

geld moeten jullie niet echt meenemen. extra geld dat nodig zou zijn komt uit de tito kas of zit verrekend in de prijs van het kamp. Zou moeten Julie niet onnodig in en vreemd land met en fortuin in Julie portefeuille rond lopen. Levende dieren laten jullie ook best thuis (op enkele bacterie in je darm flora na) Julie lieveling knuffel moet mee om jullie en goede nachtrust te garanderen Gsm laat je best ook thuis in het verre Frankrijk is bellen toch niet aangenaam Alles want en vlam kan veroorzaken mag ook niet mee !

Bonne journée et à bientôt tes amies préféré Borrie et Kevin


KETI'S! °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Liefste keti’s, Wij vertellen jullie het droevige verhaal Van Mauritius and Siel andermaal. Het begon allemaal vele jaren geleden Toen waren er nog andere zeden. Siel en Mauritius stamden van rivaliserende families af. Vind je dit nu niet maf? Maar ze vonden elkaar kei-tof, En maakten elkaar voortdurend het hof. Ze konden elkaar niet met rust laten Daarom dat ze niet veel later in de kerk zaten. Ze gaven daar elkaar het ja-woord. Amaai, dat heb je goed gehoord! Maar dan kwamen de families het te weten En begonnen ze te zweten. Want hun liefde zal nooit worden aanvaard. Ze zochten een oplossing aan de haard. Ze waren tot zelfmoord bereid, Met een Stihl-zaag van goede kwaliteit. De chiro was de plek om dit te doen Ze namen afscheid met een laatste zoen. Rust in vrede, Mauritius D’hiet 1991-2012 en Siel Van Biesen 1991-2012.

Zou dit het einde worden van het kamptoneel? Of kan je je een beter einde verbeelden? Kom naar Frankrijk en ontdek het dan! Wie weet wat allemaal kan! (Wees gerust, Mauritius en Siel zijn nog steeds in leven. Wie zou jullie anders op kamp leiding geven?)


ASPI'S! °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Ghohoho! Baguette! (baguette)---------> Het is weer bijna kamp! En wat voor één! Samen met jullie chillbros en chillbrinas gaan wij binnenkort la France onveilig maken... Maar! Voor het zover is moeten jullie de ULTRABELANGERIJKE brief van niemand minder dan Matchoman, De Schrik Van Bilzen (tevens de ultieme held van jullie leiding) aandachtig lezen en ontcijferen... Machoman was namelijk te hard aan het macho'en en enkele woorden sprongen spontaan van zijn blad! Waar ze te vinden zijn staat ergens in dit boekje... een kleine weggever: woord 3 vind je onderaan dit blad


Weggeefwoord 3: Wildwatervaren


SPELLETJES! °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° H E T C H I R O M O O R S E L K R U I S W O O R D S P E L


RAADSELS MET WAFELS VOOR ERG SLIMME MENSEN °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Hey kids, dit is wafels, met slecht nieuws. Ik ben gekidnapt door een vrij bekende chef kok die van mij schildpaddensoep wil maken tijdens zijn tv-programma, “Dagelijkse Kost.” Deze door Vlaanderen geliefde sadist heeft me een aantal raadsels opgegeven waarmee ik de plaats van mijn ondergang kan uitvogelen. Jammer genoeg zijn ze allemaal net iets te moeilijk voor mijn beperkte schildpaddenbrein. Kunnen jullie ze oplossen en me komen redden op 4 Juli! Alvast bedankt, Wafels van der Schild, Schildpad DROEDELS

2.

 . .

18

. .

17

.

21

.

3. 16

.

.

2

1

.

. . . .

. .

14

.

24

. . . .

RAADSELS 1. welke drie letters kun je invullen op de laatste drie streepjes?

etdvvzz.

9

.

12

.

2. Een huis heeft 4 muren met telkens een raam in. Als je door eender welk raam kijkt, zal je altijd richting het noorden kijken. Waar staat dit huis?

..

. .

7

. . .

4

. .

23

.

3. Ik heb een hoofd maar ik praat niet. Ik heb vier poten maar ik loop niet. Wat ben ik?

. . .

.

.

.

27

.

26

.


4. Op en neer De mensen in mijn maag bieden geen verweer Op en neer Open toe Nooit word ik moe Op en neer wat ben ik? 8

. . .

10

.

. . .

5. Het heeft een been, maar het kan niet lopen. Het heeft twee vleugels, maar het kan niet vliegen. Het draagt een bril, maar het kan niet zien. Het heeft haar, maar het kan niet gekamd worden?

.

.

11

.

.

.

6

.

22

.

ALGEMENE KENNIS 1. Welke christendemocartische politicus kwam onlangs in het nieuws door zijn pittige sms-verkeer? 15

. . .

.

5

. . . . . . .

25

2. Welk konijn beleeft op Ketnet avonturen met zijn vrienden? 20

. . .

. .

8

3. Welke jeugdbeweging wordt vaak vergeleken met een afgelikt ijsje? 19

.

.

13

24

. . .

OPLOSSING Vul de letters die je vindt in bij het cijfer dat er naast staat, en je zult de plaats van je ondergang vinden, Wafels. Groetjes, J.M. 1 2 4 5 6 7 8

. 9 .

.

B . . . . 10 . 11. 12. - 13. 14. 20 . 21. 22. - 23. 24. 25.

. 15 . 26 .

.

.

16

17

.

27

.

18

.

19


Oplossingen vind je elders in dit boekje!

Vind jij de weg naar Idefix?


Verbind alle getallen! En hopelijk komen we dit niet tegen op kamp!


JAMBERS VS DE LEIDING! °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Wie zijn ze, wat doen ze en wat drijft hen: De leidingploeg van Chiro-Moorsel. Dag beste lezers. Lang geleden, meer bepaald in 1947, ontstond in Moorsel een organisatie genaamd de ‘chiro’. Deze zet zich tot op de dag van vandaag in voor de jeugd van Moorsel en ook enkele jongeren van daarbuiten. Van generatie op generatie zijn tal van vrijwilligers ertoe gedreven om alles in goede banen te leiden. Ik ondervroeg ‘de leidingsploeg’ die vandaag deze organisatie draaiende houdt en breng hier een verslag over hun ongelimiteerde inzet en toewijding aan de chiro. Na het lezen van deze reportage, zal u het echter met me eens zijn dat deze mensen meer dan een bloemetje verdienen. Zelfs een groot boeket is niet voldoende. In dergelijke handen zijn uw kinderen verzekerd voor een onvergetelijk kamp en nog vele mooie chirojaren.

De reportage: De leidingsploeg bestaat uit niet minder dan 14 enthousiaste jongelingen waarvan de leeftijd varieert tussen de 18 en de 22 jaar. Geen enkele van hen is zomaar een leek in het chirogebeuren. Zij waren zelf jarenlang lid alvorens zij in de leiding kwamen. Een uitschieter is er zelfs al van zijn 5 jaar bij. Niet minder dan 4 anderen zijn al bij de chiro van toen zij 6 jaar waren. De anderen werden lid tussen de leeftijd van 8 en 14 jaar. Allen zijn zij dan ook meer dan doordrongen van de CHIRO SPIRIT die een goed leider nodig heeft. De Reden waarom de leiding zoal bij de chiro kwam, was voornamelijk omdat familie of vrienden bij de chiro waren. In een aantal gevallen waren het de ouders die hun kinderen aanspoorden om naar de chiro te gaan. Anderen werden aangetrokken door de jaarlijkse bekendmakingsactie die wordt gehouden in de Moorselse scholen. Het jarenlange lidmaatschap heeft alvast een aantal onvergetelijke momenten met zich meegebracht. Vooral de kampen worden als hoogtepunten beschouwd. Maar ook een te gek fuifje en een (op het eerste zicht simpele) zondagse activiteit, zorgen voor herinneringen die nog tot op de oude dag zullen worden gekoesterd. Waarom wil iemand de verantwoordelijkheid van het leidingschap uiteindelijk op zich nemen? Er komt namelijk veel meer bij kijken dan je zou denken: De weekelijkse zondagactiviteit, de weekelijkse vergadering (genaamd Leiders Kring of LK), het voorbereiden van de programma’s, het maken van dit boekje boordevol interessante en minder interessante weetjes, kampen en weekends plannen, het gras afrijden, zorgen voor de EHBOkoffers, de jaarlijkse kasactiviteiten (met als hoogtepunt de ontbijtpakketten), het onderhouden van de site, het zorgen voor subsidies en vertegenwoordiging in de Aalsterse


jeugdraad, de financiële toestand van de chiro gezond houden, grote en kleine werken op de chiro, tenten onderhouden, zangstondes op poten zetten, zorgen dat er iets te drinken valt, afvalbeheer, wc’s kuisen,… En zo kan nog een tijdje worden doorgedaan. Het leiderschap is iets waar heel bewust voor wordt gekozen. Het is uit dankbaarheid naar de leiding die zij ooit hadden, omwille van het feit dat chiro gewoon leuk is, het niet kunnen loslaten van de chiro, het verzetje tegen (school)werk, maar vooral het gelukkig maken van en spelen met kinderen en jongeren. (Een beetje in de hoop dat ook zij ooit in hun voetsporen zullen treden en het chirowerk verder zetten.)1 De grote hoeveelheid energie die de leiding drijft, is niet altijd van zelfsprekend. De combinatie met schoolwerk is niet altijd even makkelijk en het vergt daarom soms best wat planning om toch zoveel mogelijk voor zowel school als chiro te kunnen doen. Ook een aantal werkende leiding offert zijn vrije dagen voor minstens de helft op aan allerlei chiroactiviteiten. Een bewonderenswaardige en belangeloze inzet die een ‘CHAPEAU-goed zo’ reactie niet kan onderdrukken! De discussies met de leidingouders die zeggen ‘zijt ge nu weer al voor de chiro bezig’, neemt de leidingsbende er dan ook maar met een glimlach bij. De chiro is voor de meeste namelijk een hobby die sterk uit de hand is gelopen, maar die hen anderzijds op de been houdt. Voor enkelen is de chiro zelfs een tweede thuis omdat zij er evenveel tijd doorbrengen als in hun eigen huis.

CONCLUSIE: Ik kan niet anders dan besluiten dat deze 14-koppige leidingsploeg een groot applaus verdient en dat zij stuk voor stuk een standbeeld zouden moeten krijgen. 14 diverse personen, die samen zorgen dat 10-tallen jongeren fantastische dagen beleven, het ontroert mij en geeft me een warm gevoel! Hopelijk zetten zij het goede werk dat zij doen nog vele jaren voort en bouwt ook u, samen met uw kinderen mee aan ‘CHIRO MOORSEL’. JAMBERS himself

Zoek de 6 verschillen:


1 Sinds dit jaar is er ook een Oudercomité waarin enthousiaste ouders en sympathisanten kunnen helpen om de chiro groots te houden. Ook aan de leden hiervan, bedankt voor de inzet. Als een ouder bij het lezen van dit boekje meer info wenst over het comité, spreek dan gerust één van de leiders aan.


KAMPINFO OUDSTEN °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

BELANGRIJK BERICHT AAN TITO'S, KETI'S & ASPI'S !

Chiro Moorsel presents dit romantisch komedieverhaaltje voor het slapengaan :

Samen met de familie van Romina en Jean-Julien gaan we van 22 juli 2012 tot 1 augustus 2012 op reis / buitenlands kamp met JEKA naar Gorges Du Tarn in ZuidFrankrijk. Namelijk in: Maison L'Oustal, Le Rozier.

Jullie krijgen nog een extra infobrief in de bus met exacte vertrekuur en aankomst enzovoort. Voor meer info kan je (liefst na 18u) altijd bij mij terecht op het nummer: 0486 85 47 75 Groetjes, Dorien De Kamptrien! ( Check eventueel ook eens www.jeka.be ! )


WAT NEEM JE ZEKER MEE IN JE VALIES NAAR BUITENLANDS KAMP ?! Dit is een richtlijn, dus als je denkt dat je toch beter nog een extra pull of broek meeneemt, is dit zeker geen probleem, maar denk eraan: het zijn maar tien dagen dus een overvolle koffer is zeker niet nodig. JEKA laat trouwens maar 2 koffers toe per persoon, dus meisjes: Laat die beauty-case maar thuis! ;) We raden ten sterkste aan om mooie, dure of nieuwe kleren thuis te laten, want een ongelukje is (zeker op kamp) is snel gebeurd. En ookal zijn jullie allemaal al grote, flinke kindjes... raden we jullie toch aan om kledij en andere spullen te naamtekenen. Kledij:       

Minimum 5 T-shirts 5 korte broekjes – rokjes - shorts 1 lange broek Een training 1 dikke trui Regenkledij Kledij die heel erg vuil mag worden

OPGELET! HET UNIFORM DOE JE AAN OP DE DAG VAN VERTREK EN BLIJFT DUS UIT JE VALIES!!! Ondergoed:  Minimum 10 slipjes  Beha’s (indien nodig)  Minimum 10 paar kousen Wasgerief:  4 handdoeken + 1 badhanddoek  Genoeg washandjes (NAAMTEKENEN)  Reserve zakdoeken  Stoffen linnen zak (VERPLICHT)  Zeepbakje + zeep  Kam of borstel  Shampoo en/of douchegel  Tandenborstel + tandpasta + bekertje  Scheergerief (voor echte mannen)  Deodorant  Maandverband (indien nodig) Zwemgerief:  Zwembroek of badpak  Badmuts (verplicht!) + toebehoren (zwembrilletje, …)  Een extra badhanddoek  Waterslesjkes zoals we zeggen voor in de rivier te zwemmen en spelen!


Schoenen:  Paar stevige stapschoenen  Waterdichte laarzen of sandalen  Schoenen die nat mogen worden (1 paar kan zowel sport- als stapschoen zijn, of geen laarzen als schoenen zeer vuil mogen worden, … zo kan je vermijden dat je valies overladen wordt) Schrijfgerief:  Balpen + omslagen + adressen (etiketten)  Eventueel postzegels (kan men ook op kamp kopen) Allerlei:  Knutselmateriaal (schaartje, stiften, potloden, gom, …)  Zaklamp (met batterijen natuurlijk)  Rugzakje en DRINKBUS en BROODDOOS (verplicht!)  Iedereen neemt ook genoeg zakgeld mee  Leesboeken (naamtekenen)  Voldoende zonnecrème en petje niet vergeten!  Zalfjes of spuitbussen tegen zweetvoeten, muggen, …  EEN BEKER !!! Iedereen neemt zijn eigen beker mee om tussendoor iets te drinken op kamp. (NAAMTEKENEN) Slaapgerief:  Slaapzak, hoofdkussen en onderlaken want we slapen in bedden  Iglotentjes voor diegenen die op 2 daagse gaan  Pyjama of slaapkleed  Pantoffels / teenslippers  Knuffelbeer (GEEN LIEF!!) Wat neem je zeker NIET mee in je valies?  Alcohol  Mp3, iPod, iPhone, iPad en andere kostbare technische snufjes  Geen kostbare kledij We willen nog even meedelen dat wij niet verantwoordelijk zijn voor zaken die verdwijnen of stukgaan. Overbodige dingen en zaken met een hoog prijskaartje neem je dus best niet mee. Check ook zeker jullie afdelingsteksten! ------Jo, nog eens wafels hier, ik heb hier nog een briefje gevonden dat de tv-kok

in mijn cel had laten liggen. Jammer genoeg kan ik het niet ontcijferen, maar misschien kan JIJ er wel iets mee ??


KAMPINFO JONGSTEN °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Haaaalllloooooo, Graaaaaag traaaaaag want wij gaan dit jaar naar ‘de Leimburg’! Het stekje waar wij dit jaar gaan vertoeven heet de Bosuil. De bosuil is een toplocatie! Het is een recent gebouw met talloze faciliteiten. Alles is beschikbaar om er naar behoren te leven en genieten. We zien het zo al voor ons: de kinderen en hun glinsterende oogjes wanneer ze kijken naar de mooie speeltuin en de voetbalvelden! We kunnen wel stellen dat we zéér tevreden zijn met het aantal kindertjes die meegaan op kamp! Wij zien het alvast zitten om ze te verwennen met toffe spelletjes en het lekkere eten van onze sublieme keukenprinsessen. Nog eens effe alles op een rij: -> Ons adres: Bosuilstraat 4 3910 Sint-Huibrechts-Lille -> Valiezen binnenbrengen kan op 3 juli tussen 18.00u en 20.00u -> Vertrek: 04/07 om 13.00u op de chiro... -> Vergeet niet twee klevertjes mee te brengen ! ( indien deze nog niet gevraagd zijn door de leiding) -> SIS-kaart niet vergeten! -> En tot slot kunnen jullie jullie schatjes afhalen op 11 juli tijdens onze bezoekdag. Aan al diegene die ons heerlijk ontbijt nuttigen tijdens de bezoekdag, dit kan vanaf 9 uur. Diegene die liever nog een uurtje langer in hun bedje willen soezen, verwachten we rond 10.00u à 10.30u . Er rest ons enkel nog de belofte dat we goed voor jullie spruiten zullen zorgen, dus bij deze: wij beloven goed te zorgen voor dochter/zoonlief :-) Oh, bijna vergeten, geniet van de zeven rustige dagen die jullie tegemoetkomen! De kampverantwoordelijken, Jan & Brenda


Wat neem je zeker mee in je valies voor het kamp van de JONGSTEN? Dit is een richtlijn, dus als je denkt dat je toch beter nog een extra pull of broek meeneemt, is dit zeker geen probleem, maar denk eraan: het zijn maar zeven dagen, dus een overvolle koffer is zeker niet nodig  We raden ten sterkste aan om mooie, dure of nieuwe kleren thuis te laten, want een ongelukje is snel gebeurd. We willen erop wijzen dat hen naamtekenen van ondergoed, kledij en wasgerief uiterst belangrijk is!!! Kledij:

 Minimum 3 T-shirts  3 korte broekjes – rokjes 1 lange broek Een training 1 dikke trui Regenkledij Kledij die heel erg vuil mag worden Lees ook eens goed je afdelingstekst om te zien of er niets is dat je nog extra moet meenemen OPGELET! HET UNIFORM DOE JE AAN OP DE DAG VAN VERTREK EN BLIJFT DUS UIT JE VALIES!!!      

Ondergoed:  Minimum 7 slipjes  Minimum 7 paar kousen Wasgerief:  3 handdoeken + 1 badhanddoek  Genoeg washandjes (NAAMTEKENEN)  Reserve zakdoeken  Stoffen linnen zak (VERPLICHT)  Zeepbakje + zeep  Kam of borstel  Shampoo en/of douchegel  Tandenborstel + tandpasta + bekertje  Scheergerief (voor echte mannen)  Deodorant  Maandverband (indien nodig) Zwemgerief:  Zwembroek of badpak  Badmuts (verplicht!) + toebehoren (zwembrilletje, …)  Zwembandjes voor kleinsten (voor diegenen die niet kunnen zwemmen)  Een extra badhanddoek

Schoenen:  Paar stevige stapschoenen


 Waterdichte laarzen of sandalen  Schoenen die nat mogen worden (1 paar kan zowel sport- als stapschoen zijn, of geen laarzen als schoenen zeer vuil mogen worden, … zo kan je vermijden dat je valies overladen wordt) Schrijfgerief:  Balpen + omslagen + adressen (etiketten)  Eventueel postzegels (kan men ook op kamp kopen) Allerlei:  Knutselmateriaal (schaartje, stiften, potloden, gom, …)  Zaklamp (met batterijen natuurlijk)  Rugzakje en drinkbus  Iedereen neemt ook een klein beetje zakgeld mee (Een richtprijs: Sloepi’s, Speelclub en Rakwi’s € 15)  Leesboeken (naamtekenen)  Zonnecrème en petje  Zalfjes of spuitbussen tegen zweetvoeten, muggen, …  SIS kaart !!! Slaapgerief:  Slaapzak  Hoofdkussen  Onderlaken  Pyjama of slaapkleed  Pantoffels  Knuffelbeer (GEEN LIEF!!) Wat neem je zeker NIET mee in je valies?  GSM  Snoep, deze wordt verdeeld (met voorrang aan de leiding )  Mp3’s en andere kostbare technische snufjes  Geen kostbare kledij We willen nog even meedelen dat wij niet verantwoordelijk zijn voor zaken die verdwijnen of stukgaan. Overbodige dingen en zaken met een hoog prijskaartje neem je dus best niet mee.


BEZOEKDAG JONGSTEN °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Praktische info betreft bezoekdag woensdag 11 juli 2012: 11 juli is het kamp spijtig genoeg gedaan. Aan alle mama’s en papa’s, bereid jullie alvast voor op een hoop (vuile) was! Iedereen is deze dag welkom om ons te komen bezoeken op het volgende adres: Bosuilstraat 4 3910 Sint-Huibrechts-Lille

Voel uzelf alvast uniek want u krijgt de kans om ons eerste bezoekdagontbijt ooit mee te maken ! Gezellig wat bijpraten met een lekkere kop koffie en een boke met choco, wat wil een mens nog meer. Kostprijs: €5/volwassene

€3/kind -16jr

Opmerking: het ontbijt is vrijblijvend en begint om 9 uur, Mensen die het ontbijt liever overslaan verwachten we rond 10.00u à 10.30u Na het afsluitmoment kunnen jullie jullie dochter- of zoonlief meenemen naar huis voor welverdiende rust ( en een wasbeurt) ! Om enig zicht te hebben op het aantal bezoekers zouden we het zeer fijn vinden mochten jullie onderstaand strookje ingevuld terugbezorgen aan de leiding met passend geld. Tot dan!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Wij, ouders van ………………………………………………………………………………… komen met ……. Volwassenen en ………kinderen ( exclusief aanwezige leden ) naar de bezoekdag met Asterix en Obelix op woensdag 11 juli 2012.


WIST-JE-DAT-JES? °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Voila, het zit er weer op voor dit werkjaar... De zomer is begonnen, de kampen komen eraan, en je hebt net het laatste intensiteitje van dit jaar gelezen... Er rest me enkel jullie de allerlaatste chironieuwtjes mee te delen, hopelijk heeft u er van genoten! En tot volgend jaar! • Dit alweer bijna het einde van een chirojaar betekent? • Dat betekent dat er leiding uitgaat en nieuwe leiding bij komt? • We heel benieuwd zijn wie van de huidige aspi’s ons zal vergezellen? • De aspi’s in leiding hebben gestaan? • De leiding ze heel goed vond? • we hopen dat iedereen in leiding komt? • We ons eerst toch gaan focussen op de twee kampen? • We hier weer een spetterend periode van gaan maken? • We binnenkort een nieuwe vlag hebben? • Deze vlag ‘Chiro Moorsel’ zal heten? • We daarmee de vete tussen Eglantier en Sint-Stefaan hopen te begraven? • De verbouwingen op de chiro nog altijd bezig zijn? • We al nieuwe ramen, elektriciteit, lichten, deuren, muren,… hebben? • Gert en Luli hier al heel veel voor gedaan hebben? • Dat het aspikot en leidingskot eens zullen afgebroken worden? • De moddervoetbal van de keti’s heel geslaagd was? • We waarschijnlijk elk jaar een moddervoetbal gaan doen? • Siel en Maurice heel trots zijn op hun keti’s en op de traditie die ze gestart zijn? • Er een nest van raven op de chiro is? • Keevin eerder denkt dat het kraaien zijn? • Deze op de schouw zitten? • Luli mee deed aan een kookwedstrijd? • De leiding hem heel erg steunt? • Wij vinden dat Luli het beste kookt van iedereen? • Marjolein en Dorien en Brenda aan het leren rijden zijn? • Marjolein dit het beste kan?


• Siel, Ken en Jos hun rijbewijs gehaald hebben? • Luli Dorien bijna heeft aangereden? • Luli het steekt op Dorien die haar kap teveel over haar gezicht getrokken had? • Gert Luli zijn kat heeft aangereden? • Marjolein je walrus kan maken? • Mamas dat kan getuigen? • Ken en Mamas familie zijn? • Er een italiaan met Dorien en Marjolein wou trouwen? • We een biljart op de chiro hebben? • De leiding hier verslaafd aan geworden is? • Mamas en Ken hebben meegedaan aan een Bicky-contest? • Ze 2e geëindigd zijn? • We aan het einde van de wistjedatjes gekomen zijn? • We jullie nu een prettige vakantie wensen?

Het Intensiteitje 2011 2012 Editie 3, KAMP  
Het Intensiteitje 2011 2012 Editie 3, KAMP  

Het Intensiteitje 2011 2012 Editie 3 Kamp Zuid Frankrijk!

Advertisement