Page 28

Dame van Stand Tekst & beeld Christophe Landuyt

Ann

Vancoillie Op 27 maart reikte de Belgische prinses Mathilde de 14e WOMED award uit aan Ann Vancoillie. De zaakvoerder van Creaplan en Aluvision kreeg de onderscheiding voor haar inspirerende modelrol als maatschappelijk bewogen, vrouwelijke ondernemer. De hoogste tijd dus om deze Dame van Stand een handvol vragen voor de voeten te gooien.

Naam Ann Vancoillie Functie Gedelegeerd bestuurder Creaplan & Aluvision Woont met Echtgenoot Dirk Deleu en Emma, Arthur & Alice in Bachte Maria Leerne

Wat is je favoriete beurs om te bezoeken?

Ben je georganiseerd of een sloddervos?

Ik kijk ieder jaar uit naar ons bezoek aan de Meubelbeurs in Milaan. Samen met alle creatievelingen en de sales bij Creaplan maken we daar een leuke tweedaagse van. We genieten niet alleen van de beurs zelf, maar ook van alle indrukken, sferen, geuren en kleuren die de Via Tortona in de oude stad te bieden heeft. Een waar creatief bad, waar we een heel jaar van nagenieten!

Ik ben toch wel georganiseerd, denk ik. Twee KMO’s leiden op twee verschillende locaties, vraagt toch wel wat organisatie en structuur.

Wat is je favoriete beurs om voor/op te werken?

Waar word je blij van?

Iedere beurs heeft zijn eigenheid, door de sector, het product, de locatie, enzovoorts. Maar naar intensiteit is Batibouw natuurlijk een hoogtepunt. Het is elk jaar opnieuw weer een huzarenstukje van het hele team om al die verschillende standen in die verschillende hallen netjes op tijd en mooi afgewerkt klaar te krijgen.

Ik word vooral blij van enthousiaste mensen rondom mij! Ik vind het zo belangrijk om positief in het leven te kunnen staan.

Aan welk project heb je het laatst gewerkt? Wat waren de bijzonderheden?

Als je dit werk niet gedaan had, wat dan wel?

Ik heb heel intens meegewerkt aan de stand van Aluvision op de vakbeurs Exhibitor in Las Vegas. Dit jaar hebben we er het dubbelzijdige doekprofiel met LED-verlichting Double Vision gelanceerd. En een gloednieuwe LED-armatuur genaamd The Puck. Beide werden door de Amerikanen enthousiast onthaald. Ook de aankondiging van een nieuw sales office & warehouse in Atlanta kon op veel bijval rekenen.

Hoe ziet je werkplek eruit? Ik heb zowel bij Creaplan als bij Aluvision een open kantoor met veel glas en licht. De deur staat er letterlijk altijd open, zodat iedereen op ieder moment van de dag welkom is.

028

Zonder wat komt er niets uit je handen? Zonder een goed ontbijt met koffie en wat chocolade kan ik moeilijk de dag starten.

Wat is je dierbaarste bezit? Mijn gezin, zonder twijfel!

Ik denk dat ik heel veel zaken graag zou doen. De rode draad moet alleen zijn dat je iets kan ondernemen en samen met anderen naar een doel kan groeien.

Wat is het pronkstuk van je bedrijf? Het team! Je bent als ondernemer zo sterk als het team dat je omringt.

Hoe kun je als bedrijf het beste met de ‘economische dip’ omgaan? Het is belangrijk om als bedrijf iedere dag realistisch vooruit te kijken en vooral heel mobiel te zijn. Zo bouw je voldoende reserves op voor mindere tijden en kan je een dip beter opvangen.

Expovisie 616 zomer 2013  

Beneluxblad voor exposant en beursmanager, met in deze uitgave: Nintendo op gamebeurs Firstlook, Trendrapport van de RAI over Generatie X en...

Expovisie 616 zomer 2013  

Beneluxblad voor exposant en beursmanager, met in deze uitgave: Nintendo op gamebeurs Firstlook, Trendrapport van de RAI over Generatie X en...

Advertisement