Page 1

magazine over actiemarketing en promotionele producten & diensten

www.promz.nl

naar m o K Z

Protm2014 t h Even, Jaarbeurs Utt.rnecl ven april 2 & 3 w.promze ww

jaar gang 15 - nummer 1 - 2014

Bezoek PromZ Event 2014: Alles voor extra sales en loyalty

Oranjepremiums scoren! Gulpener Bier:

7000 paar touchscreen handschoenen

RICK FELDKAMP (VARTA) STOPT MEER POWER IN HET HANDELSKANAAL


promz

Er is geen toekomst in ‘take, make & waste’ COMMENTAA R

PromZ Magazine 15de jaargang, maart 2014 PromZ Magazine is een uitgave van Het Portaal Uitgevers B.V. Veerdijk 40-i, 1531 MS Wormer Postbus 125, 1520 AC Wormerveer Tel: 075-6475747, fax: 075-6284914 E-mail: info@hetportaal.com Verschijningsfrequentie: 4x per jaar, de decemberuitgave is in combinatie met de ProductZ Finder Oplage: 16.500 exemplaren Abonnementen: Kunnen op elk gewenst moment ingaan voor de periode van een jaar. De abonnementsprijs bedraagt A 30,(incl. 6% BTW en verzendkosten). Abonnementen dienen schriftelijk te worden opgezegd, tenminste een maand voor het verstrijken van de abonnementsperiode, bij Het Portaal Uitgevers, Postbus 125, 1520 AC Wormerveer Adreswijzigingen: Dienen schriftelijk, bij voorkeur op de adresdrager, te worden doorgegeven aan Het Portaal Uitgevers, Postbus 125, 1520 AC Wormerveer Hoofdredactie: drs Karin Schaper Redactionele medewerkers: Charles Borremans, Sabine Doelman, Ed van Eunen, Allard Frederiks, Kees-Jan Rozestraten, mr Alexander Singewald, drs Rutger Vahl Redactie-adres: Postbus 125, 1520 AC Wormerveer Tel./fax: 072-5153053 E-mail: k.schaper@words.nl Bladmanagement: Hans Janssen Advertentie-acquisitie: John Swaab, Philip Lasance, Meryem Karakus Traffic: Monique Zijlstra-Brandt, Eefje van Doorn Vormgeving en DTP: SDA Print+Media, Aryen Bouwmeester Druk: SDA Print+Media © Niets uit deze uitgave mag, op welke wijze dan ook, worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt zonder voorafgaande toestemming van de uitgever

d oor

Kar i n

S c hap e r

Het was in 2010 dat we op deze plek schreven dat we er niet gek van zouden opkijken als er vanuit de samenleving een vraagteken zou worden gezet bij de impact van promotionele producten op het milieu. En we werden op onze wenken bediend: niet lang daarna kreeg AH om zijn oren van het bureau Opinionators. De Beesies waren niet duurzaam genoeg, net als de daarna door AH gelanceerde Muppet-poppen. De discussie over duurzaamheid op het vlak van promotionele producten laaide de ene keer fel op om daarna weer op de waakvlam verder te branden. Maar we wisten dat er een dag zou komen waarop ‘groen’ een steeds hechter onderdeel zou gaan uitmaken van de wereld van promotionele producten. En die dag komt snel, zo die er al niet is… AH is in deze ook een van de gangmakers geweest. Naar aanleiding van de commotie rond de Muppet-poppen zei een woordvoerder van AH in PromZ Magazine nr 4 – 2012 het volgende: “We hebben goed geluisterd naar de consument, die het signaal afgeeft dat er al zoveel wordt weggegooid. Een learning is dat wij ons meer willen gaan richten op het duurzaamheidsaspect bij de keuze voor het premium en het spaarmechanisme. Onze ambitie is om in 2015 al onze eigen merkartikelen duurzaam te produceren. Vanuit dit streven kijken we ook naar de mogelijkheden die er zijn om onze acties te verduurzamen.” We weten het niet, maar we zijn er zo goed als zeker van dat AH – en wellicht ook andere grote supermarktketens en retailers – dit WK met premiums komen die op de een of andere manier duurzaam zijn en over een flink MVO-gehalte zullen beschikken. Een onomkeerbare trend. Grote ondernemingen die MVO hoog hebben staan in hun eigen strategie, kunnen het zich op korte termijn al echt niet meer permitteren om te werken met give away’s, premiums en relatiegeschenken die niet ‘groen’ zijn. De grote ondernemingen zetten de toon, het mkb volgt. Over een jaar of tien zal het overgrote deel van alle verspreide promotionele producten ‘groen’ zijn, zo verwachten de leveranciers – die ook steeds meer vraag krijgen naar verantwoorde producten. De ceo van Unilever zegt het zo: ‘If companies want to survive in future they need to have social relevance. Manufacturing sustainable products will be the most important part in this strategy.’ Er is geen toekomst in take, make & waste’. Bedrijven kunnen niet anders meer dan hun verantwoordelijkheid nemen, ook op het vlak van promotionele producten. We weten dat de spelers in de branche van promotionele producten ook hun verantwoordelijkheid nemen en sturen op mogelijkheden om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag vanuit opdrachtgevers naar ‘groene’ producten. Dit vakblad volgt de ‘groene’ ontwikkelingen en blijft u informeren over dit nieuwe fenomeen in alles wat met promotionele producten heeft te maken. 9

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

5


promz

8

(cover item)

Vakbeurs PromZ Event 2014: alles voor extra sales en loyalty. PromZ Event is al 14 jaar dé vakbeurs voor de nieuwste give away’s, premiums, promotionele producten, loyaltyprogramma’s en corporate gifts.

8

(cover item)

18

Case: Gulpener Bier. 7000 paar touchscreen handschoenen.

19

Case: Nivea Men. Kwartetspel geeft de verkoop een boost

I NHOU D

21

32

24 32 36

40

In the Picture. In deze rubriek staan leveranciers van premiums en relatiegeschenken centraal. In deze aflevering Edwin Bouman van WOT-P. (cover item)

Varta stopt extra energie in zijn handelskanaal. Het loyalty­ programma dat Varta vorig jaar inzette richting handelskanaal, was goed voor maar liefst 17 procent omzetgroei bij de deelnemers. Column. Kees-Jan Rozestraten over het langjarige succes van de ArtBags van Stop Aids Now! Relatiegeschenkenleverancier Intercédé is sinds enkele maanden onderdeel van TWI, een grote logistieke dienstverlener. Een gesprek met Evert van Harskamp (TWI) en Cocky Schalk (Intercédé). (cover item)

Oranje premiums score! Als het Nederlands Elftal een EK of WK speelt, kleurt het hele land oranje. Voor het bedrijfsleven is zo’n evenement big business.

36

44

Charles Borremans over Oranje als onze nationale warme deken. Oranje, dat is saamhorigheid, verbroedering en feest.

48

Oranje GadgetZ

54

GadgetZ

66

SpecialistZ

70

NewZ

77

Alle informatie over PromZ Event 2014. Alles over de leveranciers en hun producten op PromZ Event.

44

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

7


TEKST: SABINE DOELMAN

De barbecue die alles is: veilig, zuinig, veelzijdig, in 3 minuten heet en... overal te gebruiken. Een stijlvol en duurzaam cadeau! COBB - Bill’s Barn, PromZ Event, stand 1214 (BrandZ Pavilion)

De hit van 2014! Een afstandsbediening voor je smartphone voor het maken van een selfie op afstand. Art Poetry & Design, PromZ Event, stand 538.

Het bedrijfsleven heeft er weer zin in!

PromZ Event 2014: alles voor extra sales en loyalty ‘Zonnig nieuws voor de economie’ kopte de Telegraaf onlangs nog! Het bedrijfsleven gaat weer investeren, óók bij u. Daarom kunt u zeker dit jaar op PromZ Event een ‘overdosis’ inspiratie opdoen voor opvallende en effectieve salesacties en klantentrouw. PromZ Event is al 14 jaar dé vakbeurs voor de nieuwste give away’s, premiums, promotionele producten, loyaltyprogramma’s en corporate gifts.

Z

o’n 160 gerenommeerde leveranciers van promotionele producten zijn aanwezig op PromZ Event 2014. Zij verwachten een groot aantal bezoekers. Immers, er lijken weer betere economische tijden in het verschiet te liggen. Het bedrijfsleven wil weer vlammen! Nederland klimt uit het economische dal. Volgens de cijfers (maart 2014) van het Centraal Planbureau groeit de economie dit jaar met 0,75% en volgend jaar maar liefst 1,25%. En als de economie aantrekt, zullen bedrijven weer meer gaan investeren. Dat is dus hét moment om uw klanten extra aan u te binden en nieuwe klanten te werven! Alle tools daarvoor vindt u op PromZ Event. De power van het premium (of give away of corporate gift) is geen loze kreet. Dat bewijst bijvoorbeeld weer het onlangs gehouden onderzoek van de Amerikaanse ASI (American Specialty Institute).

8

Ruim 7000 volwassenen in 21 grote steden wereldwijd werden ondervraagd: 12 steden in de VS, 3 in Canada en verder in Sydney, Parijs, Londen, Madrid, Rome en Berlijn. De uitkomsten tonen aan dat goed gekozen promotionele tools het geheel van de marketing- en communicatie activiteiten extra ondersteunen en voor een beduidend beter resultaat zorgen.

Positief De artikelen blijven lang in het bezit van de ontvanger, genereren sympathie en zijn doorgaans kostenefficiënter dan de meeste andere tools. Enkele uitkomsten uit het genoemde onderzoek: van de respondenten herinnert 80% zich het bedrijf dat het product heeft gegeven, 53% van de ontvangers denkt na het in ontvangst nemen van het product positiever over dit bedrijf.


e ve n t z

Registr eer uw kom st op www.p romzev ent.nl

2 & 3 april

Florisgifts en Senz presenteren op de beurs de Dry Cycle: een standaard voor op het stuur van de fiets die geschikt is voor zowel de Senz original als voor de Senz Smart. Heel leuk voor het komende WK-voetbal: een keeper op je achter­ruit. Deze Carkeeper kan gemakkelijk geplaatst worden op een achterruitwisser. Als het regent duikt hij naar alle hoeken. Compacon, PromZ Event, stand 700.

Florisgifts, PromZ Event, stand 434.

PromZ Event Gemiddeld blijven de producten bijna 7 maanden in bezit en komen ze vaak onder ogen van een groot aantal anderen.

Effectief Promotionele producten zijn effectieve tools voor méér verkopen, het verstevigen van imago en naamsbekendheid, het vasthouden van bestaande relaties en het werven van nieuwe klanten. De inzet van promotionele producten heeft toegevoegde waarde. Een groot deel van die toegevoegde waarde zit ‘m erin dat gadgets en gifts letterlijk tastbaar zijn: je kunt ze zien, voelen, ruiken, horen – noem maar op – en dat maakt promotionele producten uniek ten opzichte van alle andere middelen en media om uw doelgroep te boeien en aan u te binden. Promotionele producten hebben een dimensie die andere tools niet hebben. Wat promotionele artikelen ook zo goed inzetbaar maakt, is het feit dat een en hetzelfde product op verschillende manieren kan worden ingezet. Een en hetzelfde product kan verschillende boodschappen overbrengen en ondersteunen. Uiteraard denken de exposanten op PromZ Event desgewenst met u mee welke producten en toepassingen voor uw bedrijf en doelstelling het beste zijn te gebruiken. 8

• 6000 professionele bezoekers uit het

bedrijfsleven, overheid en non-profit organisaties De grootste beurs in de Benelux op het gebied van gadgets, premiums, business gifts, Eigen Keuze-concepten, motivatiesystemen, loyalty­ programma’s en belevenissen: u vindt alle deskundige aanbieders met een compleet assortiment onder één dak tijdens PromZ Event 2014 160 exposanten (gerenommeerde leveranciers van promotionele producten en relatiegeschenken) Data: woensdag 2 & donderdag 3 april 2014 Op woensdag geopend van 10 uur tot 17 uur Op donderdag geopend van 10 uur tot 16 uur Lokatie: Jaarbeurs Utrecht, Hal 3 Gratis toegang na registratie via www.promzevent.nl (zie ook het toegangsbeleid) Inlichtingen: Het Portaal Uitgevers, 075-6475747 en www.promzevent.nl

• • • • • • •

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

9


e ve n t z

PromZ Event 2014: alles voor extra sales en loyalty

Een tijdloze interpretatie van de driehoekige vorm in een ergonomisch design. Oftewel: ontspannen schrijven met een topkwaliteit balpen. Prodir, PromZ Event, stand 226.

Doe de Gadget route! Iedere beursdag ontvangen de eerste 500 bezoekers van PromZ Event een speciale stempelkaart voor de Gadget route (ongeveer 20 deelnemende standhouders), volg de route en ga naar huis met circa 20 originele gadgets en lever de volledig afgestempelde kaart in bij de speciale balie bij de uitgang van de beurs. Na afloop van de 2 beursdagen maakt u dan kans op een geheel verzorgd lang weekend. naar London.

De populaire collectie Champus van Ritzenhoff maakt champagne drinken tijdens feestelijke en speciale momenten nog glansrijker. De nieuwe dessins van de glazen zijn uitgevoerd in de karakteristieke, stijlvolle metallic nuances die onlosmakelijk aan Champus zijn verbonden. Ritzenhoff, PromZ Event, stand 308 (segment Kitchen & Dining)

Effect sorteren

Noviteiten

Eigenlijk kunnen alle bedrijven – van klein tot multinational – gebruik maken van promotionele producten: altijd sorteren ze effect door een indruk achter te laten bij de ontvanger(s) en ze houden de bedrijfs- of merknaam langdurig onder ogen van de doelgroep. De circa 6000 bezoekers van PromZ Event komen dan ook uit alle geledingen van het bedrijfsleven (van multinationals tot en met mkb), overheid, semi-overheid en non-profit organisaties.

Vele honderden nieuwe promotionele producten beleven hun première op 2 en 3 april in Utrecht. Want vele exposanten op PromZ Event tonen de allernieuwste give away’s en gadgets, die ze nog maar een paar weken geleden hebben ingekocht op de grote promobeurzen in het Verre Oosten. Vers van de pers! U vindt alle noviteiten ook overzichtelijk bij elkaar in de Noviteitenshow op PromZ Event 2014. 8

Netwerken PromZ Event is ook dé netwerkplek om de relatie met uw leverancier(s) van premiums en relatiegeschenken te verstevigen en om nieuwe leveranciers te ontmoeten. De exposanten op de beursvloer behoren tot de top van de promotionele productenindustrie. Onder hen vele nieuwkomers en gevestigde namen als Van Helden Relatiegeschenken, Compacon, Interimage, Hokra, Homeij, ANWB Media, BeGlobal Promotions, Gimmeconcepts, Bovi, Robitex, Weekendjeweg, Novelties, Webo, Abodee, Benito, Intercédé etc. Ook veel in loyaltyprogramma’s gespecialiseerde bedrijven staan op PromZ Event 2014, evenals de leveranciers die spraakmakende en prijswinnende premiums ontwikkelden voor o.a. grote supermarktorganisaties (denk aan AH) en merkfabrikanten (zoals Unox, Blue Band, Douwe Egberts, een verzekeraar als Interpolis of een internationale organisatie als LeasePlan) zijn aanwezig op PromZ Event.

(advertentie)

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

11


e ve n t z

PromZ Event 2014: alles voor extra sales en loyalty

Het zorgvuldig gekozen assortiment van Cronim (u kent vast wel de Vacu Vin) is niet onder een noemer te vangen. Het gaat Cronim vooral om functionaliteit. Maar dan wel oogstrelend mooi en van hoogwaardige kwaliteit.

Breng op stijlvolle en speelse wijze uw boodschap over op klanten, partners en werknemers. Maak uw product of dienst tastbaar in de vorm van unieke houten miniaturen op maat. Studio by TOMM, PromZ Event, stand 229.

Cronim VOF, PromZ Event, stand 404 (segment Kitchen & Dining).

Een gave weekend- toilet- of strandtas in eigen stijl. Al vanaf 300 stuks mogelijk in elk gewenst materiaal en elke gewenste kleur. HekonValentijn, PromZ Event, stand 326.

Efficiënt De beursbezoekers (marketeers, communicatiespecialisten en inkopers uit het bedrijfsleven) geven elk jaar desgevraagd aan dat ze de vakbeurs PromZ Event een prettige en efficiënte manier vinden om zich te oriënteren op de collecties en mogelijkheden van de exposanten. ‘Het aanbod is groot en gevarieerd’, ‘je kunt de producten ook echt oppakken en van alle kanten bekijken’, ‘je kunt meteen je vragen stellen en meer informatie krijgen’, ‘je ontmoet nieuwe leveranciers’ – dat zijn enkele uitspraken die steeds terugkomen. En om het ook maar eens in gewoon Hollands te zeggen: promotionele producten en relatiegeschenken zijn gewoon ook leuke producten. Daarom noemen we de beurs PromZ Event ook wel de leukste vakbeurs op marketinggebied. PromZ Event verrast en inspireert. In een dagdeel bent u op de hoogte van alle noviteiten en nieuwe producten voor uw promoties, loyaltyacties en new business.

Wat vindt u het beste product van 2014? In de Noviteitenshow heeft u een overzicht van de allernieuwste producten. Bij alle producten is informatie bijgevoegd en wordt het standnummer aangegeven van de distributeur die het betreffende product in zijn assortiment heeft. Bezoekers kunnen op formulieren aangeven welk product zij in de categorie Premiums en in de categorie Relatiegeschenken het beste vinden. Iedereen die een formulier invult, bepaalt mede de Publieksprijs voor het beste Premium en het beste8 Relatiegeschenk van 2014.

(advertentie)

Bekende merken Vele grote A-merken, die bij de consument heel bekend zijn, laten zich goed inzetten als relatiegeschenk of in een spaarprogramma. Deze merken staan apart in het zogeheten BrandZ Pavilion. Merken die gerelateerd zijn aan alles wat met ‘lekker eten & drinken’ heeft te maken, vindt u ook in het segment Kitchen & Dining. Voor uw relaties hebben bekende merken absoluut een meerwaarde door hun imago en grote naamsbekendheid, en zaken als garantie die op deze artikelen gewoon van toepassing is. 8

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

13


e ve n t z

PromZ Event 2014: alles voor extra sales en loyalty

Kwaliteitsrozen, gepersonaliseerd met een mooie bedrukking. Of het nu losse rozen zijn voor Valentijnsdag of noem maar op: voor elke gelegenheid een roos met een verhaal. Ook mooie bossen met enkele bedrukte rozen voor een jubileum zijn mogelijk. Main Sales, PromZ Event, stand 904.

Registr eer uw kom st op www.p romzev ent.nl

2 & 3 april

Kitchen & Dining Nieuw op PromZ Event is het paviljoen Kitchen & Dining, dat bestaat uit de bekende merken van het segment Kitchen & Dining dat u wellicht kent als ‘de 3e etage’ van de Trade Mart Utrecht. In totaal staan er meer dan 250 merken op de ‘3e etage’. De detaillisten die op deze verdieping hun inkopen doen, zijn vooral afkomstig van speciaalzaken op het gebied van koken en eten. Op die fameuze ‘3e etage’ maken ze kennis met een breed aanbod van apparatuur, materialen en accessoires voor in de keuken. Van koffiezetapparaten tot messensets en van borden en glazen tot potten en pannen.

Met 5 miljard stuks wereldwijd is het mobieltje een hele beste branding plek. My Bunjee voorkomt dat de telefoon op de grond valt. Klip My Bunjee vast aan tas, jeans of jas en je kunt de telefoon gewoon blijven gebruiken. T&BA Sarl, PromZ Event, stand 1118.

Gratis entree U kunt PromZ Event 2014 (hal 3, Jaarbeurs Utrecht) op woensdag 2 of donderdag 3 april gratis bezoeken als u binnen uw bedrijf de professional bent die (mede) verantwoordelijk is voor de inkoop van promotionele producten en relatiegeschenken. Het enige wat u even moet doen is uw komst van te voren doorgeven via www.promzevent.nl. Met de print van de registratie kunt u zo naar binnen. (Zonder deze registratie bedraagt de entree 30 euro, bij de kassa van de Jaarbeurs te voldoen.) Uw collega is ook van harte welkom als hij/zij zich ook even aanmeldt via www.promzevent.nl

(advertentie)

Een groot aantal van deze gerenommeerde en gewilde A-merken vindt u nu voor het eerst op PromZ Event onder de noemer Kitchen & Dining. Daar laten zij zich van hun ‘andere’ kant zien: zij zijn namelijk uitstekend inzetbaar als relatiegeschenk of als geschenk in een loyalty- of spaarprogramma in business to business. Op de beurs treft u o.m.de merken Küchenprofi, Spring, VacuVin, Bialetti, Studio Cook, Zyliss, Jamie Oliver, Peugeot, Butler, Le Creuset, Screwpull, Maxwell & Williams, Brutus Kookt! en 9 Villeroy & Boch Tableware.

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

15


tekst: Allard Frederiks

Gulpener Bier

case

7000 paar touchscreen handschoenen Gulpener is Limburgs bier, sinds 1825. In Limburg, daar wordt hard carnaval gevierd, vertelt hoofd marketing en communicatie Maartje Rutten van Gulpener Bierbrouwerij. Elk jaar rond de carnavalsperiode voert het merk een actie met een premium op het krat. Deze promotie was gericht op supermarkten in Zuid-Nederland. Gulpener wil consumenten graag een praktisch promotioneel product bieden. Iets wat je ook bewaart. Rutten: “Tijdens carnaval hebben mensen meestal koude handen. Als je dan ook nog een glas bier vasthoudt, is een handschoen een goede keuze. We wilden met de tijd meegaan; je moet dus ook nog het scherm van je smartphone kunnen bedienen.” Gulpener werkt al zo’n acht jaar samen met Greenmotion. Directeur Maurice Boogaard van Greenmotion presenteerde voorstellen voor premiums op basis van de briefing met als steekwoorden: zichtbaarheid, innovatief, bij voorkeur duurzaam, gerelateerd aan carnaval, mag een glimlach genereren, en functioneel. De touchscreen handschoenen in de Limburgse carnavalskleuren voldeden aan de voorwaarden en pasten binnen het budget.

Korte tijd Een uitdaging voor Greenmotion was om in zeer korte tijd van ontwerp tot finaal product te komen. “Het moest in één keer goed,” verklaart Boogaard. Het werd nog even lastig toen een fullcolour opdruk van het logo niet haalbaar bleek. “We moesten toen terug naar een logo in één kleur.” Rutten: “Greenmotion heeft veel moeite gedaan om dat voor elkaar te krijgen.”

Zevenduizend paar handschoenen heeft Greenmotion in China laten produceren. Gulpener kiest rond carnaval voor kleinschaligere, regionale acties. Met een marktaandeel van 1,5 procent moet het merk keuzes maken, legt Rutten uit. “We zijn een mkbbedrijf. Dat betekent dat we veel leuke ideeën hebben, maar niet 9 altijd het bijbehorende budget.”

Over het succes van dit premium maakte Rutten zich geen zorgen. “Het vloog de winkel uit. We merken het echt: zodra we iets toevoegen aan een krat pils wordt het veel sneller verkocht. Consumenten zijn gevoelig voor dit soort acties.”

(advertentie)

Greenmotion is exposant op PromZ Event 2014, standnr. 400


c a s ez

Nivea Men

case

‘De verkoop een boost geven’ In de retail gaat er geen week voorbij of je bent als merk ergens in de aanbieding. “Prijspromoties als twee-plus-één-gratis zijn toch wel favoriet bij de consument,” zegt point-of-sale-manager Wilbert van Leest van Beiersdorf. Premiums zijn daarbij nog steeds aantrekkelijk. “Je probeert de verkoop een boost te geven. Het is een extra investering om de shopper over de streep te trekken.” Origineel geschenk Van Leest is verantwoordelijk voor de inkoop en de executie van promoties op de winkelvloer voor alle merken van Beiersdorf, zoals Labello, 8x4 en Nivea. Als sponsor van de Eredivisie wilde Nivea Men klanten iets speciaals geven: een origineel geschenk rond Sinterklaas. In 2012 kwam Nivea in contact met Identity Games. Deze spelspecialist ontwikkelde het Eredivisie Weetjes Kwartet op maat, met informatie over de voetbalclubs, stadions, wedstrijden en meer. Klanten van het Kruidvat kregen het spel gratis bij aankoop van twee-plus-één-gratis Nivea Men-producten. Het bleek een favoriet schoencadeautje. Van Leest: “We hebben het niet zo in de markt gezet. We hebben het ook niet specifiek gepromoot als een cadeau voor de kinderen. We richten ons op de shopper. Dat is vaak de moeder in het gezin. Die had hiermee een leuke verrassing voor man en kind in handen.”

Vervolg Bij acties als deze, voor één productgroep, zet Beiersdorf tussen de 60.000 en 70.000 premiums uit, vertelt Van Leest. De spellen

vlogen de winkel uit. Deze actie was dusdanig succesvol voor Beiersdorf dat er in 2013 een vervolg is gekomen. Het afgelopen jaar ontwikkelde Identity Games het Eredivisie Match Memo-spel. Ook deze promotie speelde in het najaar in het Kruidvat. Volgens salesmanager Martijn Roffel van Identity Games heeft een spel als premium een paar sterke punten: “Een goed spel ga je vaker spelen. Het is een bewaarexemplaar; je gooit het niet weg. Als merk ben je keer op keer in beeld. Het is de kracht van de herhaling. Je pakt het steeds weer uit de kast. Een spel kan ook een educatieve functie hebben. Het kan een boodschap overbrengen. Tot slot speel je een spel nooit alleen. Eén iemand ontvangt het, maar twee tot 9 vier spelers komen ook weer in contact met het merk.”

Identity Games is exposant op PromZ Event 2014, standnr. 719


20


In the Picture z

z

Leveranciers van premiums en relatiegeschenken staan in de rubriek In the Picture centraal.

4

9

Edwin Bouman

Typeer WOT-P eens kort en krachtig!

vragen aan Edwin Bouman van WOT-P.

1

Hoe ben je in dit vak terechtgekomen?

Bij toeval. Door een ongeluk met m’n rechterhand op m’n 21ste moest ik m’n destijds net gestarte bedrijf stilleggen. Na 5 maanden durfde ik weer aan de slag te gaan en vond het verstandiger een baan te zoeken. Viavia kwam ik terecht in Rotterdam in de verkoop bij het toenmalige Surprise en ben enthousiast geworden over ons mooie vak. Ben daar vervolgens verantwoordelijk geworden voor het sales-team en maar liefst 10 jaar gebleven tot ik in 1997 het huidige WOT-P ben gestart. (spreek uit wot-en-pie, en stond voor world of textiles and promotions)

2

Hoe zie je je rol binnen WOT-P?

Als meewerkend voorman. Als directeur/eigenaar sta ik in de frontlinie en heb ik, samen met mijn medewerkers, graag zoveel mogelijk contact met onze klanten om ze optimaal van dienst zijn.

3

Wat heeft WOT-P opdrachtgevers te bieden?

Het WOT-P team timmert al jaren aan de weg en laat aan z’n opdrachtgevers en potentials vooral zien hoe fantastisch promotionele producten er uitzien en ingezet kunnen worden door ook voor ons zelf veelvuldig promotionele producten te maken. Wij bieden een schat aan ervaring, inspiratie, creativiteit, enthousiasme op het gebied van promotionele producten en de toepassing daarvan. Met enige trots durf ik te stellen dat onze jarenlange spontane naamsbekendheid in de top 5, en dit jaar zelfs als de nummer 2, daar wel een bewijs van is.

No nonsens, enthousiast, hulpvaardig, meedenkend, creatief, en betrouwbaar. Kortom, wij zijn van ‘U vraagt en wij draaien.’

5

Welk advies zou je aan opdrachtgevers willen geven?

Visualiseert u zich bijvoorbeeld eens het leven van een goedschrijvende balpen bedrukt met uw logo voordat hij weggegooid wordt. Hij gaat van hand tot hand, vaak wel 10 paar handen…. Welke vertegenwoordiger komt voor, pak ‘m beet, € 0,50 nou bij zoveel mensen op bezoek? Dat is de kracht van een promotioneel product. Even over nadenken, veelvuldig inzetten dus !

6

Waar wil je dat WOT-P staat over 5 jaar?

Nog steeds in Waalwijk in het prachtige, sfeervolle, Bourgondische zuiden des lands met een nog grotere kring van tevreden klanten.

7

Hoe ziet jouw ideale klant eruit?

De ideale klant snapt dat het op de juiste manier inzetten van promotionele producten een van de meest doeltreffende en betaalbare vormen van reclame maken is. Hij weet ook dat een premium cq promotioneel product heel wat anders is dan een relatiegeschenk en waardeert WOT-P als een meedenkende partner in het maken van de juiste keuzes.

8

Wat is de grootste bedreiging in het vakgebied van promotionele producten?

Het toekomstige gevaar komt in de vorm van beperkingen vanuit de politieke hoek. Het is zaak dat wij als vak de politiek er bewust van maken dat onze producten de noodzakelijke smeerolie van het bedrijfsleven zijn. Promotionele producten zijn uiterst belangrijke, betaalbare middelen die bedrijven en mensen met elkaar in contact brengen of bewust maken van elkaar.

9

En wat is de grootste uitdaging in dit vakgebied?

Begrip krijgen voor onze werkwijze. Promotionele producten komen steeds vaker in de prijsvechtershoek terecht waarbij of de kwaliteit steeds minder wordt of er simpelweg te weinig marge over blijft. Een opdrachtgever moet begrijpen dat ons soort bedrijven z’n toegevoegde waarde in de vorm van ideeën en creativiteit uit de marge van de verkoop van z’n producten moet halen. Wij zijn geen uurtje-factuurtje reclamebureau en daarom kan een goed bedacht, effectief promotioneel product niet altijd tot op de laatste cent worden afgerekend. 9

WOT-P gevestigd in: Waalwijk Bestaat sinds: 1997 Aantal medewerkers: 8

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

21


tekst: Karin Schaper foto: Ruud Jonkers

Varta stopt extra energie in zijn handelskanaal Het loyaltyprogramma dat Varta vorig jaar inzette richting handelskanaal, heeft het batterijmerk geen windeieren gelegd. Het was goed voor maar liefst 17 procent omzetgroei bij de deelnemers. Geen wonder dat Varta’s trade marketing manager Rick Feldkamp het programma wil optimaliseren en continueren om te proberen dit jaar weer meer groei te realiseren.

R

ick Feldkamp rekent dit jaar op 10 procent groei bij de klanten die in 2014 weer meedoen aan het loyaltyprogramma. William Schildwacht van Loyalties, onderdeel van Novelties en het bedrijf achter Varta’s loyaltysysteem, weet uit ervaring dat een dergelijk programma het tweede jaar meestal zelfs meer oplevert dan het eerste jaar. Maar zowel Feldkamp als Schildwacht willen zich niet op voorhand rijk rekenen: eerst de tweede ronde afwachten, maar optimisme viert hoogtij binnen de marketingburelen van Varta. Feldkamp is trade marketing manager batteries Benelux. Met een team van 15 mensen is hij dagelijks bezig met de marketing- en verkoopondersteuning van op de consument gerichte Varta-dealers in de Benelux. Varta, een batterij van Duitse makelij, heeft een naamsbekendheid van 85 procent. Het 125-jarige Varta behoort tot de grote, bekende merken, naast Duracell en Energizer, een merk dat vooral in Zuid-Europa bekend is.

Focus Een batterij is voor de consument een low interest product. Een impulsproduct. Wie batterijen nodig heeft, koopt ze gewoon in de winkel waar hij op dat moment is, of het nou een super-

24

markt, doe-het-zelfwinkel, Blokker of Hema is. Het merk is op dat moment niet of nauwelijks van belang. Daarom is het handelskanaal voor Varta zo belangrijk. “We moeten ons continu focussen op de retailers om ze ervan te overtuigen Varta te kopen,” aldus Feldkamp. Varta besteedt dan ook veel aandacht aan category management, vertelt hij, om er voor te zorgen dat de retailer op zijn winkelvloer het juiste aanbod kan presenteren.

Bladblazers De grote retailers als Albert Heijn, Delhaize, Carrefour en MediaMarkt kopen rechtstreeks in bij Varta en zijn geen deelnemers in het loyaltyprogramma. Dat zijn vooral de grote wholesalers, kleine(re) wederverkopers en de kleinere retail­ ketens tot en met zelfs enkele papa- en mamawinkels. Jarenlang, licht Feldkamp toe, werden deze partijen benaderd met een rechttoe rechtaan sales drive mechanisme: een koffiezetapparaat cadeau bij een doos met zoveel blisterverpakkingen Vartabatterijen. Drie maanden later kreeg men een toaster cadeau, en weer drie maanden later een bladblazer, om maar iets te noemen. Een best wel succesvol systeem, maar het gevolg was wel dat de ouders, schoonouders en buren van de Varta-klanten ook een

8


l oya l t y z

William Schildwacht (l) en Rick Feldkamp

Rick Feldkamp (Varta): “Het al jarenlang ingezette verkoopprogramma werd sleets. Een goed alternatief moest Varta weer top of mind maken bij de tussenhandel.� 2014 - nummer 1 - www.promz.nl

25


l oya l t y z

Varta stopt extra energie in zijn handelskanaal

koffiezetapparaat hadden, en een toaster en een bladblazer. Want een redelijk grote afnemer kreeg er meer dan een én nog een van een andere fabrikant die de groothandel met een zelfde sales drive mechanisme bewerkte. Wat moet je als tussenhandelaar er allemaal mee? Het beste is om een ander er blij mee te maken. Maar bij Varta werden ze dáár nou weer niet blij van…

Toegevoegde waarde van het programma is dat Varta online communiceert via gepersonaliseerde nieuwsbrieven, om o.a. individuele klanten te informeren over hun aantal gespaarde credits, welke aanbiedingen er zijn, of ze van plan zijn een order te plaatsen etc. De interactie bevordert ook de loyaliteit en interesse voor het merk.”

Expert

Credits

Feldkamp, die eind 2011 bij Varta in dienst trad: “Ik wilde van Varta geen dozenschuiver maken, maar Varta juist profileren als de expert. Het al jarenlang ingezette sales drive mechanisme begon sleetse plekken te vertonen en zijn benefits te verliezen. Ik zocht een alternatief om Varta weer top of mind te maken bij het handelskanaal en het onderscheid te maken met de concurrentie. Ik realiseerde me dat spaarprogramma’s op de consumentenmarkt vaak langdurig succesvol zijn en overwoog om zo’n programma in business to business in te zetten. In plaats van directe beloning, wilde ik onze klanten laten sparen om in een wat later stadium een dure tv of Ipad in bezit te kunnen krijgen. Daarmee zouden we onze relaties langer aan het merk Varta kunnen binden en die loyaliteit voor een langere periode is natuurlijk een belangrijke doelstelling.”

“We zien dat deelnemers het programma op uiteenlopende manieren gebruiken, zo ook de klanten van Varta,” vertelt Schildwacht. “Naast het gebruikelijke individuele sparen, zijn er ook bedrijven of afdelingen die collectief sparen voor een gezamenlijk uitje of de credits omzetten in een donatie voor een 8

(advertentie)

Interactie Feldkamp kwam in contact met William Schildwacht die binnen Loyalties een op maat gemaakt loyaltyprogramma voor Varta ontwikkelde. In februari 2013 was de aftrap met 67 Varta-klanten. Schildwacht: “De klanten moesten wennen aan het nieuwe systeem. Des te belangrijker was het voor het salesteam van Varta om het loyaltyprogramma ook echt als sales tool te gebruiken en er ook interactief met de deelnemers mee bezig te zijn. Toen dat gebeurde, zag je de interesse van de deelnemers toenemen en daarmee ook de resultaten van het programma.”

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

27


l oya l t y z

Varta stopt extra energie in zijn handelskanaal

Loyaliteit voor lange tijd is de doelstelling goed doel. Er zijn ook bedrijven die de gespaarde artikelen als motivatie weer cadeau geven aan eigen vertegenwoordigers. Opmerkelijk vaak worden de credits ook ingewisseld voor promotionele producten. Vanuit Loyalties voorzien we die producten van naam en logo van de betreffende Varta-klant, zodat die ze dus kan inzetten bij activiteiten richting zijn afnemers of potentiële klanten. Credits worden ook ingewisseld voor artikelen uit de categorie Art & Design, voor een artistieke vaas op de balie of een mooie fruitschaal op de lunchtafel.”

Award In totaal participeerden 67 klanten van Varta in het loyaltyprogramma. Meer dan 80 procent – een hoge score - van de deelnemers wisselden hun credits in en de totale omzet van die klanten is met 17 procent gestegen, vertelt Feldkamp. Voor Spectrum Brands, de Amerikaanse onderneming waartoe Varta behoort, reden om Feldkamp en zijn team te belonen met de award voor het beste marketingproject van 2013. Feldkamp is er blij mee. “Verandering stuit altijd op weerstand. Je moet de directie overtuigen en je mensen meekrijgen. Hoe leuk is het dan dat dit programma zo succesvol is en in staat is geweest om het oude mechanisme goed te vervangen.”

Enthousiast Hoelang gaat dit loyaltyprogramma nog mee? Hoe lang heeft het nog effect? Feldkamp: “Ik ben heel enthousiast over hoe het loopt.” Hij denkt er hardop over na om het Europees uit te rollen – en dat zou mooi uitkomen, aangezien ze bij Loyalties ook ervaring hebben met loyaltyprogramma’s voor opdrachtgevers die in meerdere landen actief zijn. Schildwacht: “Ik heb al 6 jaar een spaarkaart van Total. Hoeveel zijn die punten nou eigenlijk waard? Ik kan overal tanken, maar ik rij nog altijd om om bij Total mijn tank vol te gooien…” Feldkamp: “De grote retailers als Albert Heijn, Delhaize en dergelijke zijn voor 70 procent verantwoordelijk voor onze omzet. Die markt wordt steeds meer beheerst door tenders. Daar kun je eigenlijk alleen winnen op prijs. Dan mag je drie jaar leveren. Het maakt niet uit of en hoeveel loyaltyprograma’s je daar op los laat. Als je duurder bent, maak je geen kans. Dat stuk markt is afgedicht door prijs. Maar voor de overige 30 procent, die bestaat uit de kleinere ketens tot en met papa- en mamawinkels, werkt zo’n programma perfect. En dat soort klanten doet er ook heel graag aan mee. Ze kopen Varta in tegen een goede prijs en ze krijgen er ook nog een televisie voor. In dat segment klanten heeft het loyaltyprogramma echt toegevoegde waarde.” 9

Extra omzet Onlangs hebben Feldkamp en Schildwacht het loyaltyprogramma – met de learnings van het afgelopen jaar - weer van start laten gaan. Het accent ligt nu op het sturen van klanten. Mede daardoor richt het programma zich nu op 42 klanten. Feldkamp: “De klanten die toch orderen omdat ze onze producten gewoon nodig hebben, hebben we nu buiten het programma gelaten. Mocht daar een opmerking overkomen, dan hebben we een stukje budget gereserveerd om in te grijpen. Met die 42 klanten waar we ons nu op richten kunnen we extra omzet maken door ze te motiveren om extra orders te plaatsen. We hebben een jaarkalender gemaakt waarin vaststaat welke productgroepen in welke maanden in de aandacht staan. Daarmee kunnen we specifieke klanten sturen, omdat ze met die speciale aanbiedingen extra credits kunnen verkrijgen.” “In het systeem hebben we nu ook een tool ingebouwd waarmee de deelnemers kunnen aangeven waarvoor ze aan het sparen zijn,” vertelt Schildwacht. “Dat is ook waardevolle informatie voor het salesteam om klanten extra te motiveren.”

(advertentie)

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

29


Tekst: Kees-Jan Rozestraten

Stop Aids Now! ArtBag

De enige IT-bag die langer Je koopt een handige, leuke tas voor een paar euro. En in één moeite door steun je ook nog een goed doel, dat je zichtbaar maakt door met die tas over straat te lopen. De tassenactie van Stop Aids Now! is een schoolvoorbeeld van de power van de draagtas als premium.

I

k wil het op deze plek graag eens hebben over fondsenwerving en dan specifiek gericht op HIV en aids. Ook in 2014 helaas nog steeds een zeer belangrijk onderwerp. In Nederland en andere westerse landen sinds een paar jaar misschien iets minder vaak op de agenda, omdat er forse stappen zijn gemaakt met betrekking tot bekendheid van de ziekte, preventie, medicatie, e.d. Maar in veel andere landen is echt nog sprake van schrijnende toestanden, foute beeldvorming, stigmatisering en nog heel veel zaken die u zich wellicht niet eens kunt voorstellen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat er landen zijn waar gedacht wordt dat je geneest van HIV door onveilig te vrijen met een jonge maagd. En met jong bedoelt men dan iets van 12 jaar. En hoe meer je dat doet, hoe beter het voor jezelf is. Huh??

Uitzonderlijk partnership Stop Aids Now! is een onafhankelijke organisatie die samenwerkt met de primaire partners het Aids Fonds en ontwikkelingsorganisaties Cordaid Memisa, Hivos, ICCO en Oxfam Novib. Belangrijke onderwerpen voor hen zijn preventie van en voorlichting over HIV en aids, over het algemeen in landen die hier anders mee omgaan dan een land als Nederland. (Voor meer informatie over Stop Aids Now! verwijs ik u echter naar hun eigen site.)

32

Zoals u misschien weet, heeft De Combinatie van Factoren (ja inderdaad, het bureau waar ik aan verbonden ben) deze activiteit ontwikkeld en wordt deze fondsenwervende actie al sinds 2001 met veel succes ingezet. Recentelijk dus voor de 12e maal. En dat is uitzonderlijk te noemen in ons vakgebied. En vandaar de vraag van PromZ of ik daar eens meer over wilde vertellen. En dat doe ik natuurlijk graag.

Instituut neergezet Begin 2001 kwamen de mensen van Stop Aids Now! bij ons bureau met de vraag of ze eens gebruik mochten maken van het aanbod dat ik een keer had gedaan: ‘We hebben een zware creatieve vloer binnen ons bureau en we willen graag eens een keer iets voor jullie betekenen’. En zo geschiedde. De opdracht was het bedenken van een onderscheidende en impactvolle fondsenwervende activiteit, waar retailers bij betrokken werden. Dit laatste om extra maatschappelijk draagvlak te creëren, te zorgen voor extra communicatiekracht én een distributieplatform. Tegelijkertijd met de briefing werden er enkele ruwe ideeën aangedragen door Stop Aids Now!, die ze zelf bedacht hadden in een interne brainstorm. Wij gingen er mee aan de slag, namen ook de ideeën van de klant mee in het verhaal (want waarom niet, als ze goed zijn…) en een paar weken later


c o l u m nz

presenteerden we ons voorstel: de Stop Aids Now! ArtBag. Al snel was de klant enthousiast en werd besloten het idee verder uit te gaan werken en te gaan implementeren. Op dat moment realiseerden we ons overigens niet dat we bezig waren met het neerzetten van een ‘instituut’ op het gebied van fondsenwerving. Dat bleek pas later, toen diverse fondsenwervers en bedrijven ook met een vergelijkbare opzet aankwamen. Maar er is natuurlijk maar één origineel.

Simpel maar doeltreffend De door ons ontwikkelde ArtBag-activiteit steekt in feite erg eenvoudig in elkaar. Anders dan traditionele fondsenwerving vragen we de consument niet simpelweg om geld. Nee, we draaien het enigszins om. Stop Aids Now! biedt de consument een fraaie en handige draagtas aan voor een bedrag van vijf euro. Voor dit bedrag krijg jij de tas en heb je meteen een leuk bedrag gedoneerd aan een mooi doel. De inkoopprijs van de tas is vanzelfsprekend fors lager en de resterende bedragen per tas zijn dus inkomsten voor Stop Aids Now! De actie wordt al vanaf 2001 feestelijk afgetrapt op Wereld Aids Dag (jaarlijks op 1 december) of de zaterdag die daarop volgt. De Bijenkorf verleent jaarlijks zijn medewerking, waarbij de vestiging in Amsterdam een belangrijke rol speelt. De gehele maand december zijn de tassen ook te koop bij vele (retail)adressen in heel Nederland. De afgelopen jaren o.m. bij Bruna, Albert Heijn, Shell, American Book Store en nog veel meer enthousiaste winkels en winkelketens. Door de jaren heen hebben we de geheel belangeloze medewerking gehad van vele retailers, groot en klein en in diverse branches. Waarvoor enorm veel dank! Want

zonder hen hadden we dit nooit voor elkaar gekregen. Jaarlijks kregen we zelfs verzoeken van retailers of ‘ze mee mochten doen aan de actie’. Hoe uniek is dat!

Kunst als aantrekkingskracht Waarom een tas, vraagt u zich misschien af? Ook dat is eigenlijk simpel. We zochten naar een - bij de basis - simpel gebruiksvoorwerp, dat iedereen altijd kan gebruiken. Een beetje zoals het gratis glas bij frisdrank. Maar wel een premium met een unieke vormgeving. En met een litho van Corneille, Herman Brood of Jan 8

(advertentie)

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

33


c o l u m nz

De enige IT-bag die langer meegaat dan één seizoen...

De tas werd al snel gezien als een cadeau op zich Cremer erop is zo’n functioneel premium ook extra aantrekkelijk. De opzet om elk jaar een drietal, wisselende kunstenaars in te zetten, hebben we al die jaren vastgehouden. Ook zij werkten overigens belangeloos mee. En we hebben héle mooie namen gehad, zoals Dick Bruna, Jan Taminiau, Viktor & Rolf, Piet Paris, Carli Hermes en recentelijk zelfs een bijdrage van Jean Paul Gaultier.

maar in de jaren ‘80 en ‘90 zat HIV en aids toch meer in de hoek van Vara en VPRO, dan van Tros en RTL4. Ik weet nog dat er op het IJsselmeer een boot voer, die mensen met HIV en aids een weekje rust en ontspanning gaf. Maar dat deze boot regelmatig geweigerd werd in havens. Men wilde geen mensen van deze boot in hun stad of dorp ontvangen. Dat gaf me toen, maar ook nu weer, kippenvel.

Ingezet als kerstpakket

Brede doelgroep aangesproken

Dat de keuze op een (draag)tas is gevallen, is ook niet zonder reden. De decembermaand is de cadeaumaand bij uitstek, consumenten kopen bij retailers veel cadeaus en die cadeaus moeten allemaal naar huis gesleept worden. Nou, dan kan die vijf euro er ook nog wel bij. ‘Heb ik meteen een leuke tas! En een goed doel gesteund’. De tas werd overigens al snel gezien als een cadeau op zich. En is veelvuldig aangeschaft door consumenten die iemand anders hebben verblijd met een ArtBag. Ook is de ArtBag enkele malen in grote aantallen aangekocht door een bedrijf, dat er vervolgens een kerstpakket van maakte. Of de ArtBag was onderdeel van het kerstpakket óf de ArtBag was de verpakking van het kerstpakket.

De succesvolle ArtBag actie heeft, naast een grote, jaarlijkse opbrengst, ook nog een mooi neveneffect gehad. Doordat de actie zo sympathiek, eenvoudig en enorm laagdrempelig was, hebben we een hele brede doelgroep aangesproken én enthousiast gemaakt. Je kocht namelijk gewoon een leuke en handige tas voor een acceptabel bedrag. De tas verscheen in het straatbeeld en zelfs nu kom ik nog versies tegen van vele jaren terug. Men blijft er mee lopen, men is er blij mee en misschien zelfs wel trots op. Op elke tas staat het logo van Stop Aids Now! en iedereen die een tas heeft, is dus een beetje ‘ambassador’ van Stop Aids Now! Ook de omroepen voor het grote publiek schenken inmiddels al jaren volop aandacht aan het onderwerp en werken mee aan deze actie.

Aantrekkelijk vertellen Zoals ik vaak belicht, is natuurlijk de hele communicatieaanpak van groot belang voor het succesvol neerzetten van een dergelijk grote activiteit. Want al heb je nog zulke mooie retailers, kunstenaars en dito aanbod, als je het niet aantrekkelijk weet te vertellen, dan houdt het op. Al die jaren is er gezorgd voor een weloverwogen mix van media en middelen. We hebben het hier over non-profit, dus u kunt zich voorstellen dat er geen eindeloze mediabudgetten zijn. En dat juist daarom extra creatief denken van belang is. Partner in crime De Bijenkorf heeft al die jaren fantastisch meegedacht en hun expertise op divers gebied aangewend voor ons. Of het nou ging om contacten met o.m. Viktor & Rolf of een catwalk midden in het filiaal in Amsterdam. Maar ook werd door klant en bureau gekeken naar inhaakmogelijkheden, impactvolle media, samenwerkingsvormen, wederom belangeloze medewerking van vele BN-ers op die eerste zaterdag in december in De Bijenkorf in Amsterdam of redactionele aandacht bij veel tijdschriften en radioen tv-programma’s.

Zo zie je maar hoe een ogenschijnlijk simpel premium een beetje 9 kan bijdragen aan een betere wereld.

Kees-Jan Rozestraten, managing director van bureau De Combinatie van Factoren, kees-jan.rozestraten@dcvf.nl

(advertentie)

Moeilijk onderwerp Nog iets over het bespreekbaar maken van een moeilijk onderwerp. Waarschijnlijk kunt u het zich niet meer herinneren, maar het onderwerp HIV en aids was zeker geen gemakkelijk onderwerp. Zelfs niet in een land als Nederland. Er was bij het grote publiek onbekendheid met het onderwerp en dat resulteerde o.m. in onbegrip. Vandaag de dag wellicht moeilijk voor te stellen,

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

35


tekst: Rutger Vahl foto: Ruud Jonkers

Intercédé nu onderdeel van logistieke reus TWI Leverancier van promotionele producten Intercédé is sinds augustus 2013 onderdeel van TWI, een grote logistieke dienstverlener. Een trend? Cocky Schalk (Intercédé) denkt dat partnerships in de markt van premiums de toekomst zijn.

I

ntercédé is al twintig jaar een naam in de wereld van de promotionele producten. En die naam blijft ook bestaan, maar de allround leverancier van promotionele producten is niet langer zelfstandig. Na een faillissement werd een halfjaar geleden een doorstart gemaakt binnen de TWI-groep, een grote logistieke dienstverlener uit Nieuwveen. “Het ging zakelijk niet eens zo slecht,” blikt Cocky Schalk, directeur van Intercédé, terug. “We hadden mooie klanten en wonnen relatief veel tenders. Maar we zaten met hoge kosten, onder meer door langlopende (huur) contracten. Daarbij speelde ook de crisis ons parten en stond de omzet onder druk. Ook de betalingscondities verslechterden. Omdat wij als leveranciers veel moeten voorfinancieren, zijn we relatief kwetsbaar. Vorig jaar kwamen deze ongunstige factoren bij elkaar en was een faillissement onafwendbaar.” Maar toen was daar TWI, een logistiek partner met wie Intercédé al samenwerkte. Directeur Evert van Harskamp zag mogelijkheden in een overname, waarna Intercédé van Voorschoten verhuisde naar het Groene Hart. In het pand van TWI werd een nieuwe showroom ingericht, 30 vierkante meter groter dan de oude. Schalk: “Waar ik erg blij mee ben is dat TWI ook al onze medewerkers wilde overnemen en goede regelingen kon treffen met onze toeleveranciers. Dat al onze klanten ons trouw zijn gebleven, bewijst dat de doorstart netjes is verlopen.”

Logistiek proces TWI verzorgt logistieke diensten voor onder meer de reisbranche. Net als de branche van promotionele producten kenmerkt de reiswereld zich door een groot aantal catalogi. TWI houdt voor circa achthonderd klanten de reisbrochures, POS-materialen en promotionele artikelen op voorraad. Directeur Evert van Harskamp: “Wij zorgen ervoor dat reisbureaus altijd voldoende catalogi in huis hebben. Door het logistieke proces zo in te richten dat catalogi

36

en brochures zoveel mogelijk in één zending naar de reisbureaus worden verstuurd, levert dit de reisbranche op jaarbasis een kostenbesparing op. Bovendien zijn er milieuvoordelen, omdat er veel minder auto’s hoeven te rijden.” Voor klanten van Intercédé verandert er op het eerste gezicht niet veel nu het bedrijf onderdeel is van TWI. De showroom zit op een andere locatie, maar Intercédé blijft de generalistische leverancier van premiums die het al sinds 1993 is. De grootste verandering voor de eindklant vindt achter de schermen plaats, zegt Schalk. Dan gaat het over het logistieke proces. Schalk: “Elke leverancier zal je vertellen dat ‘ie het logistieke proces tot in de puntjes beheerst. Maar laten we eerlijk zijn: logistiek is geen core business voor leveranciers. Je moet het deels zelf doen en deels inhuren. Intercédé hoeft zich nu niet meer druk te maken om zaken als verzending en logistieke afhandeling, want dat doet TWI. Daardoor hebben we meer tijd om ons met advies aan de klant bezig te houden. Ook op het gebied van de fullfillment van webshops – denk aan voorraadbeheer, verzending etcetera – neemt TWI alle taken op zich. En doordat onze nieuwe moederorganisatie groot kan inkopen, zijn er voordelige contracten met bijvoorbeeld PostNL.”

Synergie Door bezuinigingen op inkoop- en marketingafdelingen moeten eindklanten het met minder mensen doen. Ook is door inkrimpingen kennis verdwenen. Schalk ziet dat eindklanten hierdoor hun promotionele activiteiten graag in handen geven van één leverancier die zoveel mogelijk taken op zich neemt. Van Harskamp gelooft in synergievoordelen tussen de premiumbusiness en logistieke diensten: “Ik denk dat het een voordeel is dat Intercédé niet alleen de promotionele producten kan leveren, maar via TWI ook de direct mailing, die bij een actie hoort, kan uitvoeren. Met andere woorden: het dienstenpallet van Intercédé is groter


p ro fi l e z

Cocky Schalk en Evert van Harskamp

geworden en de klant heeft maar één adres en aanspreekpunt.” Waar andere leveranciers kiezen voor specialisatie om zich beter in de markt te kunnen onderscheiden, wil Cocky Schalk een allround aanbieder blijven die de klant zoveel mogelijk ontzorgt. Tegelijk is er de opkomst van internet, die met name in de detailhandel tot dalende omzetten leidt bij winkels. Ook de premiumhandel ziet het ontstaan van online aanbieders. Cocky Schalk denkt echter dat traditionele leveranciers een goede toekomst hebben. “Een promotioneel product heeft een bedrukking nodig of moet op een andere manier maatwerk zijn. Dat vraagt deskundig advies, dat gaat niet via internet.”

Consolidatie Evert van Harskamp is blij dat hij met de overname van Intercédé zijn klanten in de reisbranche een directe toegang geeft tot promotionele producten. “Ik denk dat de premiumbranche op dit moment op het punt staat waar de reisbranche twintig jaar geleden was. Iedereen deed alles zelf, waardoor er veel onnodige kosten werden gemaakt. In de reisbranche trad daarna een consolidatie op. Door samenwerkingen en partnerships werden grote efficiencyvoordelen behaald. Ik denk dat het in de branche van promotionele producten dezelfde kant op zal gaan. Waarom houdt elke zichzelf respecterende leverancier er een eigen magazijn op na? Waarom niet bundelen? Dat levert besparingen op waar de eindklant van profiteert.” Ook Cocky Schalk denkt dat samenwerkingen, partnerships en overnames de branche van promotionele producten zullen gaan kenmerken. De eindklant dwingt dat ook af, door steeds scherpere prijzen te eisen. Maar er is nog een andere trend die consolidatie in de hand werkt, denkt ze. “Ik merk bij eindklanten een sterke behoefte aan transparantie. Bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid. Wij werkten voor een grote oliemaatschap-

pij die actief was tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012. Die klant eiste dat Intercédé precies kon aantonen waar producten vandaan kwamen, wie eraan had gewerkt en hoe de arbeidsomstandigheden waren geweest. Een dergelijke mate van transparantie vereist dat je als leverancier heel nauw samenwerkt met je eigen toeleveranciers. Je kunt dat niet meer in je eentje waarmaken.”

Transparantie Transparantie, ketenintegratie en partnerships leiden tot meer duurzame premiums. En dat moet ook, signaleert Schalk. “De klant wil een scherpe prijs maar ook een hoge kwaliteit en productie op een verantwoorde wijze. Liever minder producten verspreiden die goed zijn, dan veel producten van matige kwaliteit, is tegenwoordig het devies. Eindklanten beseffen dat een inferieur relatiegeschenk afbreuk doet aan de merkwaarden, terwijl een goed gekozen premium een krachtige reclamedrager is.“ Maar wat eindklanten minder goed beseffen is hoe laag rendementen in de promotionele productenbranche kunnen zijn en met welke financiële risico’s de leverancier geconfronteerd wordt. Schalk: “Eindklanten eisen bijvoorbeeld dat leveranciers een stuk voorraad meefinancieren. Maar bij grote klanten praat je dan wel over miljoenen euro’s. Men beseft bijvoorbeeld ook niet dat wij in de zomer al onze inkopen moeten doen voor de kerstperiode. We geven veel geld uit dat we nog maar moeten zien terug te verdienen. Ik vind dat eindklanten daar meer begrip voor moeten opbrengen en geen onrealistische financiële eisen moeten stellen aan leveranciers. Al denk ik dat we de hand ook in eigen boezem moeten steken. Als de premiumbranche meer begrip wil, dan moet men om te beginnen zelf transparanter zijn. Bijvoorbeeld uitleggen dat er meer is dan de laagste prijs. Het nazorgtraject – bijvoorbeeld 9 de logistieke afhandeling – is net zo belangrijk.”

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

37


tekst: Rutger Vahl

Onderzoek toont aan: oranjepremiums scoren Als het Nederlands Elftal een EK of WK speelt, kleurt het hele land oranje. Voor het bedrijfsleven is zo’n evenement big business. Uit onderzoek blijkt dat de omzet door ‘oranje­ premiums’ flink kan stijgen.

D

at het Nederlands Elftal big business is voor bedrijven is al sinds 1988 bekend. Dat jaar, toen ‘we’ Europees Kampioen werden, sloeg voor het eerst echt de ‘gekte’ toe. Alle toernooien daarna kleurden het land steeds meer oranje. In 1992 was het aantal EK-acties nog minder dan twintig, in 2012 bij het EK in Oost-Europa werden er meer dan 250 geteld. ING deed twee jaar geleden onderzoek en concludeerde dat voetbaltoernooien een duidelijk effect hebben op het Nederlandse bedrijfsleven. Een op de vijf ondernemers ziet de gevolgen in zijn omzet terug: soms positief maar soms ook negatief (doordat de consument meer thuis blijft of werknemers meer verzuimen). De effecten verschillen per sector. Voor de horeca en detailhandel is het bijna noodzaak om in te spelen op Oranje. Andere sectoren zijn veel minder gevoelig voor de invloed van het voetbal op de bestedingen. De publieke sector en de zakelijke dienstverlening blijken het minst Oranjegevoelig.

Eén van de opmerkelijke en typisch Nederlandse verschijnselen rondom het voetbal zijn de acties en promotionele producten. Volgens ING spaarden circa 3,5 miljoen huishoudens oranje gadgets tijdens het WK in 2010. In de week voor de start van het EK van twee jaar geleden, kocht 1 op de zes huishoudens een oranjeproduct, zo toonde onderzoeksbureau GFK aan. Met name supermarkten laten zich hierin gelden. Aan de zijlijn blijven staan is voor hen geen optie meer. Dat ontdekte Jumbo in 2010, die zich toen als enige afzijdig hield. Het resulteerde in een omzetdaling van 6%, berekende GFK.

Maximaal 70 miljoen Supermarkten weten dat er rondom grote voetbaltoernooien extra omzet te verdelen is. Eén wedstrijd levert naar schatting een extra omzet van circa €10 miljoen op, aldus het ING-onderzoek. (Bij zes miljoen thuiskijkers per wedstrijd staat dit gelijk aan ruim €1,50 extra uitgaven per persoon). Nederland speelt minimaal drie wedstrijden en maximaal zes als de finale wordt bereikt, bij

(advertentie)

40


o ra n j e z

een WK zelfs zeven wedstrijden. Een simpel rekensommetje leert dat supermarkten deze zomer daarom een extra omzet kunnen verdelen van tussen de €30 en €70 miljoen. Overigens is het opvallend dat supermarkten zich hiervan nog helemaal niet zo lang bewust zijn. Aanvankelijk waren het alleen de grote A-merken die promotionele acties deden rondom EK’s en

WK’s. De supermarkten haakten pas begin deze eeuw in, waarin Albert Heijn met afstand voorop liep. Tot en met het WK van 2008 ging de extra ‘voetbalomzet’ dan ook bijna geheel naar de grootgrutter uit Zaandam. Pas sinds 2010 hebben ook alle andere supermarkten zich op promoties gestort. Daarbij lukt het hen snel omzet van AH af te pakken. Uit onderzoek van de

8

8 9

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

41


Onderzoek toont aan: oranjepremiums scoren

Oranje-premiums kunnen de omzet flink laten stijgen Oranjebarometer, het onderzoek van Activate&co en Trendbox dat de oranjekoorts meet rondom een EK of WK, bleek in 2012 dat vooral klanten van de C1000, Plus en Dirk van plan waren het EK te volgen. Klanten van de Aldi en de Lidl waren het minst Oranje-minded. Maar dat zelfs Lidl, dat niet bekend staat om promotionele acties, een actie deed rondom het EK (een CD van Johan Derksen en Wilfred Genee) was veelzeggend.

Meer televisies Een groot voetbalevenement, waarbij Oranje hopelijk lang mee blijft doen, biedt niet alleen kansen aan supermarkten, maar ook aan de detailhandel. Brancheorganisatie Detailhandel Nederland hoopte in 2012 op 140 miljoen euro extra omzet door het EK. (Dat lijkt veel, maar is toch maar 0,2 procent van de jaaromzet). Zo zijn de zomermaanden altijd slap voor aanbieders van electronica: mensen zijn op vakantie en doen minder vaak de was, zitten minder achter computer of iPad en kijken minder televisie. In jaren zonder EK of WK daalde de afgelopen tien jaar de omzet in de maand juni gemiddeld met meer dan 6% (jaar op jaar). Maar is er in de maand juni wel een groot toernooi dan stijgt de omzet in de detailhandel met gemiddeld ruim 7%, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Detailhandels kunnen gebruik maken van het feit dat veel consumenten in juni en juli dan over hun vakantiegeld beschikken. Deze periode is daarom heel geschikt om de consument de winkel in te trekken met oranjepremiums en -artikelen. Traditiegetrouw wordt vooral de verkoop van televisietoestellen gepromoot, ondanks de opmars van smartphones en tablets. Opvallend is dat ook webshops tegenwoordig oranje kleuren. Zo had internetretailer Bol.com in 2012 op haar site een volledige Oranjewinkel ingericht met tv’s, homecinemasystemen, (voetbal)games en oranje fanartikelen.

Koorts komt laat De Oranjekoorts leeft volgens het Oranjebarometer-onderzoek het meest onder welgestelde huishoudens met kind(eren), tweeverdieners, huishoudens zonder kinderen en met één kostwinner en welgestelde gepensioneerden. Minst in de ban van Oranje zijn alleenstaanden en ouderen. Dat is voor bedrijven die een actie willen doen niet erg: activatiecampagnes rondom een groot voetbaltoernooi scoren vaak beter onder gezinnen bestaande uit drie of meer personen, en bij mensen in de leeftijd van 16 tot 35 jaar. De verklaring van de Oranjebarometer is dat die laatste

42

groep minder EK’s en WK’s hebben meegemaakt en daardoor sneller verrast zijn en bereid zijn tot inhaken. Bedrijven zouden de oranjekoorts graag plannen en aanjagen. Maar dit is nauwelijks mogelijk. Het zijn niet de vele praatprogramma’s, voetbalbijlages en premiums die een Oranje-gevoel oproepen, maar incidenten. De gevreesde blessure van Arjen Robben, de persboycot van Robin van Persie, het slechte hotel van het Nederlands Elftal of het bloedhete weer dat ‘onze jongens’ naar adem doet snakken. En dit nieuws komt altijd maar kort voordat de eerste bal gaat rollen op gang. Dit laat onverlet dat hoofdsponsors van het voetbal, denk aan ING of Nike, al in een zeer vroeg stadium met oranjepremiums en uitingen komen. “Dit komt,” zegt marketingexpert Frank de Bruin van Activate&co, “omdat zij vooral hun naam aan het voetbal willen verbinden – het voetbal willen claimen – en zeker in de aanloop naar een toernooi nog geen harde omzetdoelstellingen hebben ten aanzien van voetbalpromoties.”

Imagoverandering Zoals uit bovenstaande blijkt kunnen oranjeacties de omzet tijdelijk verhogen. Maar er is ook een meer defensief doel, namelijk voorkomen dat de consument bij de concurrent gaat shoppen. Of er ook blijvende effecten van kortlopende oranjeacties zijn, is eigenlijk niet bekend. Dat komt omdat het nog een relatief nieuw fenomeen is dat door marketingexperts nog niet goed is onderzocht. Over de positieve effecten van langlopende acties - zo’n veertig procent van de winkelketens in Nederland maakt gebruik van klantenkaarten om de loyaliteit van hun klanten te stimuleren – weten we veel meer. Toch durft prof. dr. Tammo H.A. Bijmolt wel te stellen dat voetbal­ acties een blijvend effect hebben. Op een interview op de website van de Groningse universiteit zegt hij: “Albert Heijn wil een typisch Hollandse winkel zijn. Door zich met een volkse sport als voetbal te afficheren, treedt imagotransfer op: de winkelketen krijgt een wat volkser imago.” Bijmolt vindt de actie met voetbalplaatjes uit 2012 daarom beter geslaagd dan de “wat jolige” wuppies. “Met smurfen of wuppies spreek je misschien een groter deel van je potentiële klanten aan. Maar met voetbalplaatjes stimuleer je vooral de loyaliteit van mannelijke consumenten, met als bijkomend voordeel dat het relatief lang duurt voordat klanten hun verzameling compleet hebben. De smurfenactie heeft de omzet minder langdurig verhoogd, omdat mensen hun verzameling sneller rond hadden.”


o ra n j e z

Frank de Bruin vindt ook Nike een goed voorbeeld van een bedrijf dat door voetbalpromoties zijn imago heeft veranderd. “Nike was in het verleden echt een ‘runnersmerk’, maar door hun opvallende activatiecampagnes met voetbal zoals Niketown zien we Nike nu veel meer als een breed sportmerk, ook voor voetbal. Bavaria heeft zich meer gericht op de vrouwelijke Oranjefan, wat het merk veel sympathie heeft opgeleverd.”

Niet bang voor overkill Onlosmakelijk verbonden met grote voetbaltoernooien is de vraag of er niet te veel acties zijn. Dreigt er geen overkill? Uit onderzoek van Activate&co en Trendbox blijkt dat 61% van de consumenten zich niet stoort aan acties. Een op de drie heeft niet

zoveel met voetbal, maar vindt het leuk dat er speciale acties zijn. Bijna zeventig procent van de Nederlanders zou het waarderen als hun supermarkt op een duurzamere manier EK-gadgets uit zou delen. Eenderde (32%) zou eerder bij een supermarkt sparen als deze een duurzamere EK-actie zou voeren. Dit blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van reclamesite Verse Reclame. Maar verwacht geen blijvende effecten van Nederlands voetbalsucces. Binding achteraf is een mooi streven, stelt het eerder genoemde onderzoek van ING vast, maar toch blijkt dat na de acties de oude gedragspatronen zich weer herstellen. Met als goede nieuws dat er elke twee jaar weer een nieuwe kans is om consumenten met oranjeacties je winkel in te trekken of aan je merk te binden. 9

(advertentie)

8

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

43


TEKST: CHARLES BORREMANS

Oranje als warme deken Oranje is van iedereen en dat laten we ons nooit afpakken. Zolang Oranje scoort, scoort u met Oranje! Heel veel Nederlanders, ook die niet zoveel op hebben met een EK- of WK-voetbal, vinden Oranje-acties, campagnes en inhakers gewoon leuk.

I

n de aanloop naar de Olympische Winterspelen in Sotsji was er een hoop commotie over de mensenrechten in Rusland, vooral de homorechten – en dan met name het ontbreken daarvan. Na de openingsceremonie op 7 februari verstomde al deze consternatie. Sven Kramer won een dag later de eerste gouden plak en Nederland raakte vanaf dat moment in een Oranjeroes, gevoed door een niet eerder vertoonde medailleoogst. De mensenrechtendiscussie verdween als sneeuw voor de zon. Want oranje werkt als een warme deken.

Onze eigen Ireen Wüst die in het Holland Heineken House hoogstpersoonlijk een bezoek kreeg van president Poetin, aanvaardde met veel plezier z’n omhelzing ter felicitatie. Sympathy for the devil? Ik denk ’t niet. Sport verbroedert, toch? Dát is dus dat magische Olympische gevoel. Het gevoel uiteindelijk bij één grote wereldwijde familie te behoren. Saamhorigheid. Voor ons Nederlanders komt dat gevoel van saamhorigheid allemaal samen in één symbool: Oranje. De warme deken, die ons verbindt en onze zorgen en chronische neiging tot zeuren en onze – door het calvinisme ingegeven – pessimistische kijk op het wereld­ gebeuren, afdekt.

Oranje Inhaken op Oranjekoorts Als je als fabrikant besluit met een eigen premium de Oranjearena te betreden, houd dan het aantal premiums realistisch in relatie tot het noodzakelijke aankoopgedrag. Kom ook niet te vroeg met je premiumactie op de markt, want de Oranjekoorts start de laatste jaren steeds later: maximaal anderhalve week voor de aanvang van het toernooi. Heb je als fabrikant gekozen voor een premiumspaaractie, dan spreekt het voor zich, dat je eventueel eerder begint, afhankelijk van de spaarprestatie. Overigens geldt de aanbeveling om promotioneel niet te vroeg te beginnen voor álle acties, die inhaken op een EK of WK. De effectieve marketingperiode rondom een EK of WK lijkt steeds korter te worden, maar in die Oranjekoorts-periode moet het dan wél gebeuren! Overigens is het niet zo, dat méér commercie en publiciteit voor méér Oranjekoorts zorgen. De ware Oranjekoorts wordt aangejaagd door datgene waar men bij de koffieautomaat over praat…

44

De plezierige en flamboyante kleur oranje straalt warmte en energie uit. Het effect van de kleur oranje op onze fysieke en mentale gesteldheid is dat het activiteit stimuleert en socialisatie aanmoedigt. Dit wetende, maakt dat marketeers en merkbouwers (wereldwijd) graag gebruik maken van de kleur oranje. Merken als ING en Rabobank, Fanta, easyJet, Coop, PostNL, de Staatsloterij en Albert Heijn met z’n Bonus-folder maken allemaal in meer of (iets) mindere mate gebruik van de kleur oranje. Vaak in combinatie met de kleur blauw, want dat straalt vertrouwen en waardigheid uit. Overigens kende Leornardo da Vinci eeuwen geleden al bepaalde betekenissen toe aan het gebruik van kleuren. Grijs stond voor armoede, groen voor jeugdigheid, roze voor vrouwelijkheid en oranje voor gezelligheid. Misschien is het wel juist die associatie met gezelligheid, die er voor zorgt, dat wij ons zo verbonden voelen met deze kleur. Hoe vaak hoor je niet, dat dit woord eigenlijk onvertaalbaar is in een andere taal, omdat het zo typisch Nederlands is. Zó volkseigen, dat er in geen enkele andere taal een goed woord voor


o ra n j e z

bestaat. Gemütlich, cosy of agréable, het komt hoogstens in de richting van gezellig, maar het is het (net) niet. Wellicht, dat het feit, dat de – door Leonardo da Vinci omschreven – kleurenassociatie met gezelligheid van oranje zo’n Hollandse kleur maakt. Dat ons koningshuis ook nog ‘ns de naam Oranje in de achternaam heeft, is mooi meegenomen, maar de verbondenheid met oranje zit veel dieper: oranje is van ons!

Het belang van kleur Voordat we verder ingaan op het fenomeen oranje, is het de moeite waard wat dieper in te gaan op het fenomeen kleur en het belang van kleur in reclame. Want is kleur eigenlijk belangrijk in reclame? Absoluut! Reclamemakers kunnen niet zonder kleuren. Het kiezen van de juiste kleur door reclamemakers is erg belangrijk. De juiste kleuren trekken de aandacht van de doelgroep en die doelgroep haakt af, als reclamemakers niet op een bewuste manier met kleuren omgaan. Binnen 90 seconden ontstaat door een reclame-uiting iets van een blijvende indruk en kleur draagt hier voor 60% aan bij! Het is dan ook niet voor niets, dat grote merken heel bewust voor (hun) kleuren kiezen. Biermerken kiezen vaak voor groen. Vroeger waren bierflesjes veelal bruin. Nu zit het pils van grote biermerken als het Nederlandse Heineken en Grolsch, het Deense

Carlsberg en het Duitse Beck’s zonder uitzondering in groene flessen. Groen is ook de kleur van de natuur, vrede, welvaart en hoop. Een politieke partij als het CDA heeft daarom bewust gekozen voor een groene huisstijl. Maar ook een bedrijf als BP kiest voor groen. BP wil meer zijn dan een benzinemaatschappij en met haar producten en diensten een bijdrage leveren aan een betere kwaliteit van leven (= welvaart). Snacks worden veelal in verpakkingen met hele bonte kleuren aangeboden (Nuts = rood en geel, Twix = rood en goud). Paars is een kleur, die regelmatig gebruikt wordt voor producten gericht op vrouwen (Andrélon, Nivea Double Effect). Rood staat voor passie, gevaar en agressie en kom je dus bij een Italiaans automerk als Alfa Romeo tegen. In combinatie met de kleur zwart, want dat staat dan weer voor klasse. Rood is natuurlijk ook de kleur van de liefde. ‘Met liefde gemaakt’ riep HEMA met een vuurrood logo. Geel is de kleur van de zomer en de rijpe oogst en het is dus logisch dat bijvoorbeeld een merk als Zonnatura voor deze kleur heeft gekozen. Zo is het ook logisch, dat KLM helemaal voor blauw gaat. Niet alleen omdat blauw de kleur van de lucht is, maar ook omdat blauw staat voor autoriteit én (vooral ook) betrouwbaarheid. Betrouwbaar – in het Engels ‘reliable’ – was dan ook jarenlang het woord, dat KLM gebruikte in haar pay off: ‘Betrouwbaar. KLM’. 8

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

45


o ra n j e z

Oranje als warme deken

Het Oranje-gevoel staat voor saamhorigheid, verbroedering en feest Succes Terug naar oranje: de kleur van gezelligheid en feest én van Nederland én van het koningshuis én van alles wat ons land op de wereld representeert. We mogen ons gelukkig prijzen met het fenomeen Oranje. Neem nou de Nederlandse sporters. Overal ter wereld en om welke sport het ook gaat, de Nederlandse sporters worden altijd en overal als Oranje omschreven. Of het nou gaat om onze hockeyers, roeiers of schaatsers, het is altijd Oranje. Aan de top der sporten staat natuurlijk de voetbalsport. Grootste teamsport in de wereld en in Nederland, met het Nederlands Elftal als representant van de grootste talenten van ons koninkrijk. En dit Nederlands Elftal is succesvol. Met uitzondering van het jaar 2002 is Oranje, sinds 1988, onafgebroken aanwezig geweest op de grote internationale toernooien. De EK’s en WK’s dus. En op die toernooien stelt het Nederlands Elftal meestal niet teleur. Integendeel. In 1990 en 2006 kwam Oranje niet verder dan de achtste finale, maar in alle andere jaren reikte het Nederlands Elftal minstens tot de kwartfinale en verder, met als hoogtepunten de finaleplaats op het WK in Zuid-Afrika en het gewonnen Europees kampioenschap in 1988. Al deze successen hebben het Nederlands Elftal mateloos populair gemaakt bij het Nederlandse publiek, zeker ook nu Nederlandse clubs als Ajax, Feyenoord en PSV op internationaal niveau amper nog een rol spelen. Oranje is dus hét succesvolle visitekaartje van het Nederlandse voetbal op Europees en mondiaal niveau. En dat maakt Oranje ook zeer populair bij adverteerders. In de afgelopen jaren is bijvoorbeeld het aantal op Oranje inhakende adverteerders alleen maar toegenomen.

Merk Interessant is om ‘ns te kijken welke merken nu het meest oranje zijn? Met andere woorden, welke merken passen het best bij Oranje? In 2009 heeft het Bureau Consumenten Onderzoek, onderdeel van de Telegraaf Media Groep, hier een onderzoek naar gedaan onder 500 Nederlanders. Vraag: “Noem spontaan merken, die het best bij Oranje passen”. Of met andere woorden: “Welke merken hebben een goed Oranje-imago”? Antwoord (top drie): 1) Nationale Nederlanden, 2) ING en 3) Heineken. Let wel, het ging hierbij om spontane bekendheid. Werden consumenten geholpen, dan was de volgorde: 1) Nationale Nederlanden, 2) Heineken en 3) Rabobank. Opmerkelijk is, dat van de tien spontaan genoemde merken er vier sponsor waren (en nog steeds zijn) van de KNVB, te weten: Nationale Nederlanden, ING, Heineken en Nike. Daarnaast bevonden zich in de top tien twee oud-sponsoren: Philips (KNVB-sponsor tussen 1985 en 2002) en KPN (sponsor tussen 1991 en 2001). Naast deze zes merken, werden in de

top tien ook nog de merken Rabobank, Aegon, Albert Heijn en Unox genoemd. Geen van deze vier merken had een commerciële relatie met de KNVB (hoewel Unox via Unilever toen wel verbonden was met de KNVB), maar ademden toch een sterk Oranjegevoel uit.

Gevoel Wat is dat nou dat Oranjegevoel? Het is vooral een gevoel van saamhorigheid, van verbroedering en het staat voor feest. Uit onderzoek blijkt dat 98% van de Nederlanders positieve associaties bij Oranje heeft. Die associatie heeft te maken met het koningshuis en met de evenementen, die daar mee samenhangen zoals Koningsdag. Daarnaast is er een onlosmakelijk verband met sport en vooral met hockey, schaatsen en voetbal. Bedrijven, die zich aan Oranje verbinden worden als sympathiek gezien, maar consumenten vinden het wél belangrijk, dat het imago of de historie van een bedrijf aansluit bij Oranje. Het is daarom ook niet verwonderlijk, dat de top tien van de merken, die écht bij Oranje passen ook allemaal échte ‘Hollandse’ merken zijn. Van Nationale Nederlanden tot Unox en van Albert Heijn tot Heineken. Het Amerikaanse Nike is de uitzondering, die de regel bevestigt, maar dat is dan ook een merk dat niet zozeer aan de historie van Oranje is gekoppeld, maar wel perfect aansluit op de agressieve speelsheid en het succesvolle imago van Oranje. ‘Just Do It’ meets ‘A Clockwork Orange’.

Deken Straks is het dan weer zover. Op vrijdag de 13e juni betreedt het Nederlands Elftal de Bahia Arena in Salvador in Brazilië om tegen Spanje revanche te nemen op de verloren WK-finale van vier jaar geleden. Maar Brazilië is toch ook een land met een rafelrand. Moet je in zo’n land met zoveel armoede en criminaliteit wel zo’n kostbaar wereldkampioenschap voetbal organiseren? En straks, in 2016, ook nog eens de Olympische Spelen? Moeten we daar weer niet iets politieks van gaan zeggen? Of zien we, net als in Sotsji, dat op het moment dat het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter heeft geklonken, we ons weer helemaal en alleen nog maar met Oranje bezighouden? Mind my words: ik denk ’t wel. Enfin, we gaan ’t zien. In ieder geval hebben we er weer zin in. Consument en adverteerder, lekker samen onder 9 de Oranje-deken!

Charles Borremans is partner bij Goud Activatie in Amsterdam, charles@goudactivatie.nl.

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

47


wk-gadget z O R I G I N E L E

E N

O P M E R K E L I J K E

P R O M O T I E - I D E E Ë N

Deelnemers PromZ Event De bedrijven waar dit Z’je bij staat, zijn ook standhouder op PromZ Event 2014.

SLOFFIE is gemaakt van de zachte

stof pluche. Door de stevige rubberen zool is het mogelijk om de voetbalslof niet alleen in maar ook om het huis te dragen. Sloffie B.V. (0297-361440, www.sloffie.com)

Met deze spraakmakende WK ballbox - die geheel in uw huisstijl wordt geleverd - scoort u gegarandeerd bij uw relaties! 2x45.nl (073-6890031, sales@2x45.nl, www.2x45.nl)

Wedstrijdschema op

broekzakformaat, bedrukt met uw logo en gegevens. De gehele voorzijde is te personaliseren. Ook als poster verkrijgbaar. Al vanaf € 0,04 per stuk! PR Products (0492-468432, info@prproducts.nl, www.prproducts.nl)

Leuke Square beachflag, ook verkrijgbaar als vlag en/of spandoek. Full color printtechniek. Verschillende doekkwaliteiten mogelijk. EuroPromoTextiel (076-5143649, klanten@europromotextiel.nl, www.europromotextiel.nl)

MyBunjee is een uniek product dat voorkomt dat je

telefoon op de grond valt of dat je hem verliest. myBunjee: de beste plek voor branding! MyBunjee (Doraine Beekmans, info@mybunjee.nl, www.mybunjee.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 1118

Customized WK condoomhoesjes, sinds kort verkrijgbaar in elke

gewenst vorm! Voor het WK hebben wij alvast een ‘voorzet’ gedaan; het voetbalhoesje. Achterzijde te bedrukken met eigen info en geleverd inclusief zwart-wit voetbal condooms. Neem contact met ons op voor de speciale actieprijzen. Condom Message (info@condommessage.com, www.condommessage.com)

48


wk-gadgetz O R I G I N E L E

E N

O P M E R K E L I J K E

P R O M O T I E - I D E E Ë N

Schud de WK-Samballoons als maraca's voor een geweldig samba-geluid!

Mogelijkheid tot hergebruik. Druk op het tuitje en laat de ballon leeg lopen. Catalogusprijs: € 1,97 per stuk, inclusief 1 kleur bedrukking (o.b.v. 250 stuks). Vraag via www.kopenschouders.nl/sample een fysiek sample aan of neem contact op met het dichtstbijzijnde regiokantoor. Deelnemer PromZ Event – Stand 236

Wij houden van oranje! Herôme 100% Hollandse mini lakken vliegen de deur uit tijdens Koningsdag en het WK Voetbal! Verkoopprijs € 2,99 per stuk. Ook leuk om klanten cadeau te doen bij aankoop van. Inkoopprijs is € 36,- per display met 36 lakken! Vraag snel een proefpakket aan. Herôme Cosmetics B.V. (036-5210130, sales@herome.com, www.herome.com)

Moedig ook je favoriete

team aan met een Samba Shirt Fluitje®. Ons unieke 3-tonige fluitje in de vorm van een shirtje is leverbaar in vele kleur combinaties. Vanaf € 0,35 per stuk. VRIEVORM (06-53198134, info@vrievorm.com, www.shirtfluitje.nl)

Je eigen oranje koffer.

Het kan met de STICKERCase™ van SUITSUIT®. Vanaf 1 stuk al volledig te personaliseren. Vraag nu een monster aan. SUITSUIT International (035-5429125, info@suitsuit.com, www.suitsuit.com)

Laat zien waar je vandaan komt! Een unieke en

betaalbare promo voor het WK 2014. Goed te bedrukken met uw logo. Overklompen draag je over je eigen schoenen, ze zitten dus altijd lekker! Overklomp.com (06-34341599, contact@overklomp.com, www.overklomp.com)

Gebreid, geweven of bedrukt, de Fansjaal is en blijft 1 van de populairste supportersartikelen. Kijk voor dit item en meer mogelijkheden, al vanaf 50 stuks op maat gemaakt, op onze website. Fanartikel.nl (0513-845452, info@fanartikel.nl, www.fanartikel.nl)

Oranje stootwil hoes. Een chique aanblik, ook als u ligt aangemeerd, en een juweel voor aan uw boot. De hoezen zijn van elastisch materiaal en te verkrijgen in de maten small (voor stootwillen van 50cm) en medium (voor stootwillen van 60cm). Stootwilopnaam.nl (075-6475747, www.stootwilopnaam.nl)

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

49


oranje gadgetz O R I G I N E L E

E N

O P M E R K E L I J K E

P R O M O T I E - I D E E Ë N

Laat uw relaties als sportieve attentie uw eigen WK2014APP

downloaden, een uniek give-away en nauwelijks duurder dan een balpen of sleutelhanger. Hiermee gaat uw bedrijf of organisatie echt scoren tijdens het WK! Promoland B.V. (078-6171716, promoranje@promoland.nl, www.promoland.nl)

Geef je Uzurii slippers steeds een nieuwe look met de speciale Uzurii voetbaleditie switches en steun gelijktijdig UNICEF. Bij deze slippers zit een luxe bewaardoosje met 3 paar switches (verwisselbare buttons). De Nederlandse leeuw, de Nederlandse vlag en een Uzurii Glamour Switch. Disclaimer: UNICEF prijst geen merk of product aan. Intercédé (0172-536074, info@intercede.nl, www.intercede.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 523

Le ChamPion - by HappyBubble. Draagbare HiFi

speaker met zuignap. Silicone (waterafstotend), 10 kleuren, min. 100st. afname. Zie onze website voor het totale aanbod speakers en powerbanks. Prijsindicatie: € 9,95 / stuk. Inclusief 1C logo op 1 positie. HappyBubble (06-55836383, info@happybubble.nl, www.happybubble.nl)

Steek een

‘Come on baby light my fire’ met deze exclusieve lucifer ‘Match’ kalender. Ontdek nu onze unieke oranje collectie WK Brazil 2014. Stockmans kalenders (+32 3-6456860, info@stockmans.be, shop.stockmans.be) Deelnemer PromZ Event – Stand 438

Café, stadhuisplein of te volle huiskamer? Met deze spetterende WK-voetbalkruk heb je altijd een zitplaats bij de hand, inclusief speelschema. Ook customixed te bedrukken. Nieuwsgierig? Kijk op onze website. FestivalChairs (023-5251400, info@festivalchairs.com, www.festivalchairs.com)

kaarsje op en zet het in uw eigen Maracaña voetbalstadion voor extra geluk voor u, uw klanten en Oranje. 2x45.nl (073-6890031, sales@2x45.nl, www.2x45.nl)

Zorg dat u gezien wordt met deze fleurige oranjesjaals. Eventueel voorzien van uw eigen logo, slogan of tekst. Full color printtechniek. Verschillende kwaliteiten mogelijk. EuroPromoTextiel (076-5143649, klanten@europromotextiel.nl, www.europromotextiel.nl)

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

51


gadget z O R I G I N E L E

E N

O P M E R K E L I J K E

P R O M O T I E - I D E E Ë N

The Nine2Five Tutti Frutti. Ruime schoudertas met

ritssluiting en schouderriem, te verlengen tot 38 cm. Afm. 28x27x5cm. Lederen hoekbescherming. Uitneembaar binnentasje met rits. Chique giveaway, handgemaakt van gerecycled snoeppapier. Beschikbaar in 7 kleuren. Ollin Promo (06-51804878, ben@ollintassen.nl, www.ollintassen.nl)

Deze Flow zaklamp met karabijnhaak bestaat uit 5 ledlichten, aluminium behuizing afgewerkt met gezandstraalde kleur en matwitte ABS-onderdelen. Exclusief design! BeGlobal Promotions (088-8441238, info@beglobal.nl, www.beglobal.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 122

3D-Flexi-Notes. Notitieboeken met

schuimstof-cover. Op te rollen zonder ontstaan van knikken in het omslag. In verschillende formaten leverbaar. Aan voor- en achterzijde te voorzien van eigen bedrukking in 3D. EILERS International B.V (075-6294660, info@eilers-international.nl, www.notitieboek.eu) Deelnemer PromZ Event – Stand 723

Val op met de fanfin op de auto! Gekozen #1 op

Gezond eten van eigen bodem. Terug naar

de merchandise beurs in Hamburg! Een (haaien) vin die via hoogwaardige magneten op de auto gezet wordt en gekeurd is tot 180 km/u. Met eigen ontwerp en v.a. 1000 st. met eigen design verpakking. BB12-Fanfin Agent Benelux (06-54927884, benelux@fan-fin.com, www.bb12.nl, www.fan-fin.com) Deelnemer PromZ Event – Stand 204

de natuur, maar wel comfortabel. Bag-toNature is een eenvoudig organisch groeisysteem waarmee je thuis groenten en kruiden kunt kweken. Gezond en leuk om te doen. Tuinieren zonder groene vingers en met schone handen. 2l Home and Garden (010-4207286, maikelroodenrijs@2lhomeandgarden.com, www.2lhomeandgarden.com) Deelnemer PromZ Event – Stand 337

Victorinox Delémont. Evolutionair en vertrouwd! Compact met een lengte van 65mm, 5 praktische functies, mooi houten beschaling met uitsparing voor goede grip. Homeij Oisterwijk (013-5238370, homeijgifts@homeij.nl, www.homeijgifts.nl) Deelnemer PromZ Event - Stand 608

Zaadpapier; hét ‘groene’

communicatiemiddel bij uitstek. Voor mailing, productpromotie of cadeau. Diverse formaten A3, A4, A5 of A6. Corthogreen BV (0315-345113, info@corthogreen.com, www.corthogreen.com)

54

Blikken in diverse vormen en maten en eventuele vulling naar keuze. Al vanaf 25 stuks met een eigen opdruk of sleeve. Bijvoorbeeld een verfblik met eigen label en inhoud vanaf € 8,75. Fortune Factory (078-8907766, www.blikkenshop.nl)


gadget z O R I G I N E L E

E N

O P M E R K E L I J K E

P R O M O T I E - I D E E Ë N

Interactive Speaker, de innovatieve

nieuwkomer. Plaats een mobiele telefoon los op deze speaker. Perfecte geluidsweergave zonder configuratie. Sounds like fun! IGO-POST bv (www.igopost.com)

Drosselmeyer Notenkrakers.

Van Zweedse origine en algemeen beschouwd als de beste en krachtigste notenkrakers op de markt! In diverse kleuren, uit gietijzer of kunststof. Första Nederland (0344-615470, info@forsta.nl, www.forsta.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 311

Goed zichtbaar in het donker! De nieuwe “Slaplit” van

 Met deze speelse iPhone cover

met lego profiel raak je nooit uitgespeeld! De cover biedt alle mogelijkheden om te bouwen aan je “communicatie”! Wil je meer weten? Compacon BV (0180-691491, www.compacon.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 700

Clip4You pennen. Geef extra promotie

NiteIze geeft over de gehele lengte licht d.m.v. een slimme LED. Duurzaam nylon met reflecterend patroon. Adola (055-3558044, info@adola.nl, www.adola.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 738

Deze unieke drinkfles is nu al winnaar van

de iF Product Design Awards 2014! Catalogusprijs: € 8,72 per stuk, inclusief bedrukking. Bezoek kopenschouders.nl/contact voor de contactgegevens van het dichtstbijzijnde regiokantoor! Deelnemer PromZ Event – Stand 236

aan uw product met deze balpennen. De clip wordt in eigen vorm gemaakt en full colour bedrukt. Leverbaar vanaf 3.000 stuks. Webo Promotion (036-7670330, sales@weboprom.nl, www.weboprom.nl) Deelnemer PromZ Event - Stand 1037

Hasbro promotionele kaartspellen: top entertainment merken zoals Monopoly, Cluedo en Pictureka nu ook met uw eigen logo. Cartamundi (0032 14-420201, www.cartamundi.com) Deelnemer PromZ Event – Stand 823

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

55


gadget z O R I G I N E L E

E N

O P M E R K E L I J K E

De powerbank is handig als de accu van je mobiele

telefoon of tablet leeg is. Leverbaar vanaf 10 stuks inclusief bedrukking full color logo. (AK Media 0348- 482826, www.akmedia.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 838

P R O M O T I E - I D E E Ë N

The double-walled vacuum mug

made from 18/8 stainless steel keeps 0.4 l coffee or tea hot for hours as well as it keeps cold beverages cold. With Quickstop pouring system for one-hand use. ISOSTEEL Germany (+49 (0)611/186890, info@isosteel.de, www.isosteel.de)

Super opruimer! Of je nu je spullen in je tent, garage of waar dan ook makkelijk wil organiseren, de Gearline van Nite Ize is een uitkomst. Adola (055-3558044, info@adola.nl, www.adola.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 738

Mooie, luxe walnoten iPad houder met magneetsluiting,

met de hand gemaakt. Het gebruikte hout komt uit lokale, duurzaam beheerde bossen. Afmetingen: 26,9 x 21,3 x 1,6 cm. Gewicht: 360g. Geschikt voor iPad 2, 3, 4, en Retina. Intercédé (0172-536074, info@intercede.nl, www.intercede.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 523

Hamamdoeken. Lichtgewicht, vocht absorberende

Reisadapter met 4 USB poorten. Zeer gemakkelijk om al uw elektronische apparaten met USBaansluiting waar ook ter wereld op te laden. (USA/ UK/EU/AU) Sluit tegelijkertijd uw Smartphone, Tablet, MP3, gameconsole, of digitale camera aan. Onmisbaar voor de reiziger of gewoon handig voor thuis. Douglas John Enterprise BV (079-3165552, gifts@dje.nl, www.relatiegeschenk.nl)

en sneldrogende saunadoeken. Verkrijgbaar in talloze kleurcombinaties en te borduren met uw logo. Ook custom made producties mogelijk! ID Wear (0180-540840, www.idwear.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 819

Professionele vouwbare partytenten in diverse maten en kleuren,

onbedrukt of bedrukt met uw logo of promotie tekst(en)! Partytenten Discounter (076-7501521, info@partytentendiscounter.nl, www.partytentendiscounter.nl)

Een babyfoon met camera functie; is mijn kind echt wakker of ligt hij,

of zij, lekker te dromen? Ideaal en niet meer nodig je bed uit te komen. Alpha Impex BV (075-6216891, sales@alphaimpex.com, www.alphaimpex.com)

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

57


gadget z O R I G I N E L E

E N

O P M E R K E L I J K E

P R O M O T I E - I D E E Ë N

Een goede kop espresso is nooit ver weg

met de espresso machine van Lavazza. Past in bekerhouder en is eenvoudig te bedienen. Voor iedereen die veel op de weg zit! Adviesverkooprijs: € 135,-. BeGlobal Promotions (088-8441238, info@beglobal.nl, www.beglobal.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 122

The Inbetween Peace & Love. Awesome, Simple & Cute!

TROIKA Construction. Met 6 functies: ballpointpen, stylus, 4 meetschalen (1:20, 1:25, 1:50, 1:100), waterpas, platte en kruiskopschroevendraaier. Praktisch, multifunctioneel en origineel geschenk. Homeij Oisterwijk (013-5238370, homeijgifts@homeij.nl, www.homeijgifts.nl) Deelnemer PromZ Event - Stand 608

Polstasje met ritssluiting, geschikt voor je smartphone en lipstick. Handgemaakt van gerecycled snoeppapier. De lederen polsband is afneembaar. Afm. 18x10x3cm. Beschikbaar in 15 kleuren. Ollin Promo (06-51804878, ben@ollintassen.nl, www.ollintassen.nl)

De Carhand handschoen gemaakt van microfiber, maakt

beslagen autoramen weer prachtig schoon en is aan beide kanten full colour te bedrukken. Fellows Promotie (0497-519738, www.fellowspromotie.nl)

Candle Card: gepatenteerde wenskaart inclusief theelichtje met bijpassende afbeelding die zichtbaar blijft tijdens het branden. Eigen afbeeldingen mogelijk waardoor uitermate geschikt als promotie- of relatiegeschenk. Iluminii (013-2111077, gifts@iluminii.nl, www.iluminii.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 829

Bordenstapelaars. Stapelen maar met de slimme bordenstapelaars van Plate Spacers! Voor een opgeruimd aanrecht of een mooie presentatie. Eenvoudig te personaliseren. Första Nederland (0344-615470, info@forsta.nl, www.forsta.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 311

Ontsnappen uit een auto wanneer elke

seconde telt! ResQMe wordt in Nederland al gebruikt door politie, brandweer en hulpdiensten. Van Dijk Rousse Holland BV (026-4720368, srousse@vandijkrousse.nl, www.resqme.com) Deelnemer PromZ Event – Stand 1104

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

59


gadget z O R I G I N E L E

E N

O P M E R K E L I J K E

P R O M O T I E - I D E E Ë N

Comfortabele promotie op

het strand of tijdens het kamperen. Afhankelijk van uw wensen zijn deze strandstoelen al vanaf kleine aantallen leverbaar. Webo Promotion (036-7670330, sales@weboprom.nl, www.weboprom.nl) Deelnemer PromZ Event Stand 1037

4 Chocolade Puntjes + 4 Logo

Dit Elevate Smithers Jack bestaat o.a. uit borst- en steekzakken met rits, afneembare capuchon en reflectie op voor- en achterzijde. Promo Art (026-3259138, info@promoart.nl, www.promoarthuissen.nl)

Chocolaatjes. Artikel nr.: CP014-1. Smaken: melk-, wit- en/of puurchocolade. Gewicht: 120 gram. Verpakking: transparant doosje / Afmeting: Ø 124 x 20 mm. Vanaf 25 stuks / Levertijd 1-2 weken. Choco-Paradijs (036-5349687, info@choco-paradijs.nl, www.choco-paradijs.nl)

“Snoeppot” glashelder

kunststof (pet) in 500 en 1000 cc leverbaar gevuld met bijvoorbeeld 300 gram. drop en winegummix. Prijs v.a. € 2.99. Desnoeppot.nl (033-2460479, info@sweetgifts.nl, www.desnoeppot.nl)

Een b(l)oeiend geschenk

voor uw relatie. JulianVille (Ina Kreuk: 06-10875391, info@julianville.nl, www.julianville.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 208

LEGO Storage! Met opbergboxen en lunchboxen. De grote LEGO steen

kan worden gebruikt om je LEGO op te ruimen, maar er kan ook ander speelgoed in. Ook bruikbaar als snoepjes- of koekjestrommel. Stapelbaar met andere LEGO Storage Bricks. Trendfactory B.V. (0252-622233, www.trendfactory.nl)

City Racing Rotterdam, Baantjer, Grease, Assepoester de musical of ABBA Gold? Welke entertainment beleving sluit het beste aan op uw doelgroep? Met de 2For1 Entertainment Jaarkaart maakt u het uw klanten heel gemakkelijk. Een jaar lang genieten van het meest diverse en actuele aanbod. Touch Entertainment Specials (010-2920666, stef.zantman@touchtickets.nl) Deelnemer PromZ Event – BrandZ Pavilion – Stand 1230

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

61


gadget z O R I G I N E L E

E N

Mini Bluetooth speaker, met draadloze

verbinding met 10 meter bereik! Catalogusprijs: € 19,67 per stuk, inclusief bedrukking. Bezoek kopenschouders.nl/contact voor de contactgegevens van het dichtstbijzijnde regiokantoor! Deelnemer PromZ Event – Stand 236

O P M E R K E L I J K E

P R O M O T I E - I D E E Ë N

De Smartwallet; een siliconen mapje om creditcards, geld en sleutels te bewaren. Deze wallet plakt u op uw smart phone. Door de speciale 3M kleeflaag ook weer gemakkelijk te verwijderen (laat geen lijmresten achter). Intercédé (0172-536074, info@intercede.nl, www.intercede.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 523

Power Branding met de PowerCube

Rewirable DUO USB. Deze multifunctionele stroomverdeler is in combinatie met Travel Plugs te gebruiken als reisstekker. Verlichtend alternatief (06-33931771, info@verlichtendalternatief.nl, www.verlichtendalternatief.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 428

Weekendjeweg.nl, Dierentuinen- en

Attractieparken Cadeau Card. Uniek voor iedere gelegenheid. Waarde vanaf € 15,- onbeperkt geldig, restwaarde blijft staan, aantrekkelijke kortingen. Weekendjeweg.nl (020-4564232, cadeaubon@bookit.nl, www.weekendjeweg.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 424

Altijd bereikbaar met de TravelCharger®. Met deze krachtige mobiele noodoplader kan een smartphone 100% opgeladen worden! Een ideaal premium voor onderweg. Vanaf 100 stuks custom made geproduceerd. Gimmeconcepts B.V. (www.travelcharger.eu) Deelnemer PromZ Event – Stand 818

Een mooie glazen stolp met

(h)eerlijke paaseitjes. Diverse verpakkingen of bulk en voor elk budget een passend persoonlijk paasgeschenk. Stolp met 600 gram eitjes vanaf € 8,95. Fortune Factory (078-8907766, www.paasgeschenken.nl)

Voor opvallende reclame, zet u uw eigen product of logo als 3D clip op een pen! 100% afbreekbaar materiaal en binnen 4 weken geleverd. Indicatieprijs: 39 ct per stuk, alle mogelijke kosten inbegrepen! BENEGIFTS (www.ballpoints.be) Deelnemer PromZ Event – Stand 301

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

63


gadget z O R I G I N E L E

E N

O P M E R K E L I J K E

P R O M O T I E - I D E E Ë N

De blik specialisten uit Apeldoorn

leverden recentelijk het afgebeelde blik, voorzien van een sjiek bedrukte flock coated inlay en 4 blikjes, welke met 4 theesoorten gevuld kunnen worden. Interesse in uw eigen assortimentsblik? Vanaf 3.000 stuks! The Box (055-3603851, www.theboxnl.com)

De Taalkalender Nederlands, Dutch Every Day; een speciale

uitgave om het Nederlands onder de knie te krijgen aan de hand van eenvoudige instructies in het Engels. Bijvoorbeeld geschikt voor anderstalige werknemers die in Nederland werken. Intercédé (0172-536074, info@intercede.nl, www.intercede.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 523

Een uniek product dat iedereen gebruikt! Onze

promotionele koekenpannen worden op de wand en bodem bedrukt en zijn leverbaar in uw eigen PMS kleur. Adviesverkoopprijs € 4,95. BeGlobal Promotions (088-8441238, info@beglobal.nl, www.beglobal.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 122

Emaille relatiegeschenken, grotendeels

ambachtelijk geproduceerd. Hygiënisch, vaatwasmachinebestendig en veilig op alle soorten kookplaten inclusief kampvuur of grill. Heeft een extreem lange levensduur en is daarom uiterst duurzaam. Münder-Email GmbH (+49 (0)5043-973660, info@muender-email.com, www.muender-email.com)

Tas & wijnfles met water: een heldere

kijk op een leuk geschenk. Opdruk; gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking en ook actiematig in te zetten. Geef dit geschenk weg en u steunt een goed doel! Stichting even iets anders dan een ander (06-54226036, info@evenietsandersdaneenander.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 1114

De Handleband is een universele smartphone

houder van zacht schok absorberend materiaal geschikt voor vrijwel alle fietsen. Zeker, veilig, en makkelijk in gebruik. Adola (055-3558044, info@adola.nl, www.adola.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 738

Altijd draden in de war? Bij wie niet? Dit

hoeft nu niet meer. Vanaf nu wikkel je de koptelefoon om deze leuke sleutel heen. Alpha Impex BV (075-6216891, sales@alphaimpex.com, www.alphaimpex.com)

Fiesta bal & rietje. Enkelwandige beker met klikdeksel en bijpassend plastic rietje. Inhoud 580 ml. Exclusief design! WOT-P (0416-671777, info@wot-p.nl, www.wot-p-relatiegeschenken.nl) Deelnemer PromZ Event – Stand 526

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

65


specialist z G E S P E C I A L I S E E R D E

BB12, Fanfin Auto-accessoires Vestigingsplaats Woerden Telefoon 06-54927884

E-mail benelux@fan-fin.com Website www.bb12.nl

Weekendjeweg.nl Belevenissen en incentives Vestigingsplaats Amstelveen Telefoon 020-4564232

E-mail cadeaubon@bookit.nl Website www.weekendjeweg.nl

The Box Blik- en blikverpakkingen Vestigingsplaats Apeldoorn Telefoon 055-3603851

E-mail info@theboxnl.com Website www.theboxnl.com

Choco-Paradijs Chocoladeproducten Vestigingsplaats Almere Telefoon 036-5349687

E-mail info@choco-paradijs.nl Website www.choco-paradijs.nl

M端nder-Email GmbH Emaille relatiegeschenken Vestigingsplaats Pohle (Duitsland) E-mail info@muender-email.com Telefoon +49 (0)5043-973660 Website www.muender-email.com

Fortune Factory Fortune Cookies Vestigingsplaats Alblasserdam Telefoon 078-8907766

E-mail verkoop@geluk.com Website www.geluk.com

Verlichtend Alternatief Kantoorartikelen Vestigingsplaats Zwijndrecht Telefoon 06-33931771

E-mail info@verlichtendalternatief.nl Website www.powercubes.eu

Gorillamagnets BV Magneten Vestigingsplaats Amsterdam Telefoon 020-8202388

66

E-mail info@gorillamagnets.nl Website www.gorillamagnets.nl

L E V E R A N C I E R S


specialistz

s e c t i ez

G E S P E C I A L I S E E R D E

L E V E R A N C I E R S

Adola BV Multitools Vestigingsplaats Apeldoorn Telefoon 055-3558044

E-mail info@adola.nl Website www.adola.nl

Partytenten Discounter Promotietenten Vestigingsplaats Etten-Leur Telefoon 076-7501521

E-mail info@partytentendiscounter.nl Website www.partytentendiscounter.nl

Fellows Textiel & Geschenken Promotie Promotioneel textiel Vestigingsplaats Steensel Telefoon 0497-519738

E-mail info@fellowspromotie.nl Website www.fellowspromotie.nl

Iluminii Relatiegeschenken Vestigingsplaats Tilburg Telefoon 013-2111077

E-mail gifts@iluminii.nl Website www.iluminii.nl

Sweetgifts Snoeppotten Vestigingsplaats Nijkerk Telefoon 033-2460479

E-mail info@sweetgifts.nl Website www.desnoeppot.nl

Van Dijk | Rousse Wellness Vestigingsplaats Heteren Telefoon 026-4720368

E-mail info@vandijkrousse.nl Website www.rfx-care.com

Promoseeds Zaden en bloembollen Vestigingsplaats Heerenveen Telefoon 0513-529192

E-mail info@promoseeds.nl Website www.promoseeds.eu

Corthogreen Zaden, zaadpapier en greengifts Vestigingsplaats Gaanderen Telefoon 0315-345113

E-mail info@corthogreen.com Website www.corthogreen.com

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

67


newz Nieuwe koers voor Reebok

Specsavers op de bres voor goede doelen

Reebok, onderdeel van de Adidas-groep, richt zich alleen nog op fitness en het merk komt daarom met een nieuw logo. Gekozen is voor een driehoek 'als symbool van verandering en transformatie'.

Stichting Specsavers Steunt is een onderdeel van de brillenformule, dat dit jaar ook een landelijke goed doel steunt, naast de ruim 100 lokale goede doelen in Nederland. De stichting bundelt de krachten hiertoe met Nationaal Fonds Kinderhulp voor diverse activiteiten. Dit jaar wordt een gezamenlijk project opgestart voor kinderen in Nederland die in armoede leven.

Honderden kinderen die door financiële problemen buitenspel staan, krijgen voor de start van het nieuwe schooljaar in september 2014 een nieuwe bril en kleding van Stichting Specsavers Steunt.

Het beeldmerk moet staan voor de positieve impact van fitness op een mensenleven. De Reebok-driehoek heeft drie onderdelen die staan voor lichamelijke, mentale en sociale verandering. Het nieuwe logo verschijnt op alle sportkleding en accessoires binnen de fitnessdiscipline. Hieronder verstaat het merk training, running, outdoor, yoga, dans en aerobics.

Minder post van De Bijenkorf Winkelketen De Bijenkorf stopt met het versturen van vele folders, uitnodigingsbrieven en kortingsbonnen. In totaal zal het winkelbedrijf 10 miljoen stuks drukwerk per jaar minder versturen. Volgens een bericht in de Telegraaf gaat de Bijenkorf de klanten veel actiever benaderen via email, apps, sociale media en de website. De brochures voor de Maffe Marathon en de Drie Dwaze Dagen blijven bestaan. Volgens het bericht komt er wel een eind aan het Bijenkorf Magazine, dat twee keer per jaar in een grote oplage werd verspreid.

70

Ontbijtjes doen het goed Goedkope ontbijtjes als lokker 's morgens vroeg in retailformules als HEMA of in woon- en tuinformules als Ikea en en Intratuin werken als een tierelier. Voor een euro krijg je een prima ontbijt. Marketeers die ontbijtjes van een euro voor hun formule organiseren, zijn spekkoper: het volk stroomt toe, aldus een bericht op marketingtribune.nl. Natuurlijk is de hoop dat deze vroege vogels hun bezoek later voortzetten in de winkel of iets extra's bij het ontbijt bestellen. Maar hun aanwezigheid is ook al een goed teken: wie reuring in een winkel of horecazaak ziet, wordt daar eerder naar toe getrokken dan naar een lege zaak, luidt een oude marketingwet. Ook La Place, Intratuin en Bakker Bart, waar ontbijtjes tussen de twee en drie euro

kosten, zijn succesvol, zeggen woordvoerders in de krant Metro.

Ikea De bedenker van deze marketingvondst, Ikea, stelt dat het budget-ontbijt aanbod bij andere formules niet leidt tot een terugloop van ontbijtklandizie bij dit woonwarenhuis. “We weten dat onze ontbijtjes nog steeds heel populair zijn en dat ze door onze klanten worden gewaardeerd,” zegt persvoorlichter Suzanne Bouten van Ikea.


newz

(advertentie)

Huismerken doen het steeds beter Consumenten zien weinig verschil in kwaliteit meer tussen huismerken en A-merken en kiezen daarom vaker voor het goedkoopste merk. Het marktaandeel van huismerken steeg in de periode 2003 tot 2012 van 29 procent naar 45 procent. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK en TiasNimbas Business School. Het onderzoek bevestigt een trend die al langer gaande is. Consumenten kopen hun boodschappen anders in: ze kiezen voor goedkopere producten, hebben een sterkere voorliefde voor discounters en kopen minder frequent, maar wel meer per keer. Ook bezuinigen sommigen door minder te kopen. De groeiende groep fans van winkelmerken zijn prijsbewuster en kopen eigenlijk alleen A-merken als deze in de aanbieding zijn. Door het afnemende objectieve kwaliteitsverschil tussen A-merken en winkelmerken zal deze trend zich enkel versterken, aldus de onderzoekers.

Promotiedruk Producenten van A-merken, zoals Unilever, hebben te maken met een

daling van de omzet. Dat komt onder andere door de hoge promotiedruk waar A-merken last van hebben. “A-merken zijn vrijwel voortdurend in de aanbieding. Consumenten anticiperen hierop. Het gevolg is enerzijds een voortdurende subsidiëring van trouwe klanten van deze A-merken en anderzijds het bevorderen van switchgedrag met als gevolg een afnemende merken- en winkeltrouw.

Concurrentie Om de concurrentie aan te kunnen gaan met huismerken, zouden A-merken minder moeten investeren in sales promotion activiteiten, adviseren de onderzoekers. “De besparingen die zij hierdoor realiseren zouden zij vooral moeten investeren in innovatie en marketing. Alleen op deze manier kunnen de A-merkenleveranciers hun marktpositie verstevigen.”

Reviews bepalen koopgedrag Online reviews over producten hebben zeker invloed op het koopgedrag, vooral als het gaat om negatieve beoordelingen. Dat meldt Emerce.nl. In een online beoordeling geven consumenten positieve of negatieve aanbevelingen over bepaalde producten of diensten. Uit recent onderzoek blijkt dat 61 procent van de consumenten eerst reviews leest alvorens tot aankoop over te gaan. Daarbij geeft 72 procent van de consumenten aan online reviews net zo te

vertrouwen als een persoonlijke aanbeveling, zo meldt Emerce. Negatieve beoordelingen die ook positieve informatie bevatten, hebben volgens het onderzoek het meeste invloed op de aankoopbeslissing. Andersom, bij positief maar kritische reviews geldt dit ook, zij het in mindere mate.

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

71


nn ee ww zz U kunt er chocola van maken… De EFSA, European Food Safety Authority, onderdeel van de Europese Commissie, heeft na uitgebreid onderzoek de gezondheidsclaim van de Acticoa chocoladeparels goedgekeurd. Acticoa is een chocoladeparel, die aantoonbaar een positief effect heeft op de gezondheid. Dit wordt bereikt door een aangepast procedé, waarmee de cacao op een andere manier verwerkt wordt. Hierdoor blijven de gezonde stoffen voor 80 procent behouden. Producent Callebaut mag van de Europese Commissie deze gezondheidsclaim gebruiken. Ofwel: Callebaut mag zeggen dat deze chocola gezond is voor het hart. De eigenaren van LogoChoc, het bedrijf dat de chocoladeparels in Nederland als relatiegeschenk levert: “De gezondheidsclaim heeft betrekking op de flavanolen, zogenaamde antioxidanten, in de chocolade. Een dagelijkse consumptie van 200 mg flavanol bevordert de elasticiteit van de bloedvaten en daarmee de normale bloedsomloop. Onderzoek heeft dan ook uitgewezen dat 10 gram donkere Acticoa of 30 gram melk-Acticoa een positief effect heeft op de gezondheid.”

EESC kiest voor Kop & Schouders Kop & Schouders is door het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) geselecteerd als meerjarig contractleverancier voor de levering van gadgets, promotieartikelen en geschenken.

Succes verzekerd? Iedereen hoopt op een succesvolle promotionele actie. Maar wat is de definitie van succes? Als er tien keer zoveel consumenten deelnemen aan uw spaaractie dan ingeschat, dan kan er aan dit onverwachte succes een behoorlijk prijskaartje hangen. Deze zogenaamde overredemptie is in Nederland te verzekeren. Stel, u verwacht 2.000 spaarartikelen te moeten weggeven, en het worden er 5.000, dan kunt u de meerkosten (voor 3.000 artikelen) laten afdekken door een verzekeraar. Maar ook prijsvragen en andere wedstrijden – waarbij moeilijk te voorspellen is hoeveel hoofdprijzen er moeten worden uitgekeerd – zijn te verzekeren.

Premie omlaag Michiel van Dijk van Take Five Special Risks: “Wij vragen offertes bij minimaal drie verzekeraars. De klant mag zelf kiezen. En nee, de laagste premie geeft dan niet altijd de doorslag. Sommige verzekeraars adviseren ook over het opzetten van een spaaractie of wedstrijd. Bijvoorbeeld dat het slimmer is de voorwaarden iets te veranderen. Dan kan de premie soms wel met 20 procent omlaag.” Take Five, onderdeel van een internationaal bedrijf, is zes jaar actief in Nederland en heeft in die periode een kleine honderd promotionele acties verzekerd.

(advertentie)

Het EESC is een adviesorgaan van de Europese Unie en stelt deskundige adviezen op over Europese wetsvoorstellen. Gezien de aard en omvang van de opdracht heeft het EESC de aanbesteding verdeeld in meerdere percelen. Kop & Schouders is voor meerdere percelen beoordeeld als de meest interessante leverancier.

Expertise Kop & Schouders is o.a. getoetst op expertise, duurzaamheid en financiële draagkracht. Kop & Schouders is ruim 18 jaar een leverancier van promotionele artikelen. Het bedrijf groeit o.m. door een toenemend aantal regiokantoren.

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

73


newz Ahold zet in op online De omzet van Ahold in Nederland steeg vorig kwartaal met bijna 1 procent, tot 2,7 miljard euro. Klanten kochten minder producten per bezoek bij Albert Heijn dan voorheen, maar zowel Bol.com als Albert.nl boekten een sterke groei. Deze webwinkels bezorgen Ahold een omzetplus. Over het vierde kwartaal van 2013 behaalde het bedrijf wereldwijd 10 procent minder winst dan een jaar eerder. De retail-gigant wil vooral gaan inzetten op online verkoop, die naar eigen verwachting in de toekomst een nog sterkere omzetgroei zal laten zien.

Amsterdam promoot duurzame boodschappentassen Amsterdammers die het milieu willen sparen, kunnen bij de verkopers van de Daklozenkrant terecht voor een duurzame tas. Een mooi alternatief voor de plastic tas van de supermarkt. De gemeente Amsterdam en Stichting Z! van de Daklozenkrant brengen deze zogeheten Do Goodie Bag onder de aandacht van het winkelend publiek. De Do Goodie Bag is ontworpen door kunstenaars die de consument bewust willen maken van de gevolgen van plastic. De tas kost 4 euro, waarvan 2 euro naar de verkoper van de

Daklozenkrant gaat. De bedoeling is dat deze tassen straks ook in andere grote steden worden verkocht.

Hot item Duurzame tassen zijn ook in de promotionele productenwereld een hot item. Steeds meer leveranciers hebben ze in hun assor-

timent. Een tas is een gewild promotioneel item, vandaar de interesse van fabrikanten om milieuvriendelijke exemplaren te produceren. De roep om duurzame promotionele producten neemt toe, vooral bij de multinationals en grote ondernemingen.

BP steunt ParalympicNL BP Nederland heeft zich tot eind 2016 verbonden aan Paralympic TeamNL. Het olie- en gasbedrijf zal Paralympic TeamNL ondersteunen op de weg naar de Paralympische Spelen van Rio in 2016. NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis: “Het is een prachtige erkenning dat een nieuwe grote commerciële partij als BP zich aan Paralympic TeamNL verbindt.” In 2013 werd BP een officiële partner van het Internationaal Paralympisch Comité. Het

74

bedrijf steunt al de nationale paralympische comités in de Verenigde Staten, GrootBrittannië en Noord-Ierland, en Turkije. 'Paralympische sport staat hier de laatste jaren steeds meer in de belangstelling, vooral dankzij de fantastische resultaten

die de Paralympische atleten leveren', zegt Hendrik Muilerman, algemeen directeur van BP in Nederland. “BP wil graag meehelpen dit succes verder te ontwikkelen.”


(advertentie)

B E U R S V O O R P R O M O T I O N E L E PRODUCTEN EN DIENSTEN

Beursinformatie Data en openingstijden PromZ Event, vakbeurs voor relatie- en actiemarketing, vindt plaats op woensdag 2 april en donderdag 3 april in hal 3 van Jaarbeurs Utrecht. De beurs is geopend op woensdag van 10.00 – 17.00 uur en op donderdag van 10.00 – 16.00 uur.

Organisatie PromZ Event wordt georganiseerd door Het Portaal Uitgevers BV, Postbus 125, 1520 AC Wormerveer, telefoon 075-6475747, e-mail info@hetportaal.com, website www.promzevent.nl.

Toegangsprijs Bij voorregistratie via www.promzevent.nl is de toegang GRATIS. Zonder registratie is de toegangsprijs voor PromZ Event € 30,- (incl. BTW).

Parkeren Het parkeertarief dat wordt gehanteerd bedraagt € 3,- per uur (of deel van een uur), tot een maximum van € 12,- voor de gehele dag. Bij het inrijden van de Jaarbeurs parkeerterreinen ontvangt u een parkeerkaart, waarmee u bij vertrek kunt betalen bij één van de parkeerautomaten op het terrein. Voor een bezoek aan PromZ Event kunt u het beste parkeren op P4 of P3.

Gevonden voorwerpen Gevonden voorwerpen kunnen worden afgegeven respectievelijk worden opgehaald bij bedrijfsbeveiliging, tel. 030-2955333.

Restaurants In Jaarbeurs Utrecht bevinden zich diverse restaurants, waaronder de Foodgate bij entree West. Tevens is er in hal 3 een catering uitgifte punt.

EHBO De EHBO-post bevindt zich in entree Oost.

Diefstal Bezoekers en standhouders van wie eigendommen in het gebouw zijn ontvreemd, dienen zich te melden bij bedrijfsbeveiliging, tel. 030-2955333.

Fotografie Fotograferen, filmen en het maken van video of digitale opnamen van stands of tentoongestelde producten is niet toegestaan, tenzij hiervoor toestemming is verleend door de desbetreffende exposant. Er geldt een speciale regeling voor pers- en standfotografen.

Verantwoording Deze catalogus is geproduceerd aan de hand van de door standhouders verstrekte informatie en gegevens, onder voorbehoud van wijzigingen. Het Portaal Uitgevers stelt zich niet aansprakelijk voor onjuistheden en/of onvolledige vermeldingen en gegevens in deze catalogus.

2014 - nummer 1 – www.promz.nl

79


deelnemers BrandZ Pavilion Merknaam

standnr 1214 1226 1231 1220 1205 1232

Bills Barn / Cobb Dutch Design Brand Lediberg Oleffe Pathé Senator

Merknaam

standnr

Sennheiser Sophie Muval Sound Asleep Pillow Touch Entertainment Specials Zippo

1223 1206 1211 1230 1229

K&D-eiland (Kitchen & Dining) Bedrijfsnaam

Woonplaats

Telefoon

www

Abodee B.V. Anbel CPU Europe B.V. Le Creuset Nederland BV Cronim Emsa GmbH Eva Solo Första Nederland B.V. A.G. Kessler & Zn. Ritzenhoff Villeroy & Boch

HEESCH KONTICH - België WAALWIJK ROERMOND ZEEWOLDE EMSDETTEN - Duitsland MOORDRECHT TIEL MIJDRECHT NIEUWEGEIN UTRECHT

0031 (0)73-5341494 0032 (0)3-2869220 0031 (0)416-319654 0031 (0)40-2549848 0031 (0)36-5325359 0049 (0)2572-130 0031 (0)182-379510 0031 (0)344-615470 0031 (0)297-250561 0031 (0)30-6302313 0031 (0)162-408672

www.abodee.nl www.anbelbenelux.com www.cpu-europe.com www.lecreuset.nl www.cronim.nl www.emsa.de www.klasse.eu www.forsta.nl www.kessler.nl www.ritzenhoff.nl www.villeroy-boch.com

standnr

Woonplaats

Telefoon

Website

0031 (0)10-4207286 0031 (0)162-402801 0031 (0)55-3558044 0031 (0)6-22986133 0031 (0)181-850292 0031 (0)55-3562134 0031 (0)23-5290290 0031 (0)578-579999 0031 (0)6-54927884 0031 (0)88-8441238 0032 (0)53-605300 0031 (0)76-5430329 0032 (0)53-810598 0031 (0)416-336114 0031 (0)70-7610719 0031 (0)416-342012 0031 (0)20-4231819 0031 (0)38-4227242 0031 (0)40-2870378 0031 (0)165-332525 0031 (0)30-2383060

www.2lhomeandgarden.com www.rittz.com / www.orbitvu.nl www.adola.nl www.anwbmedia.nl www.araun.nl www.artpoetrydesign.nl www.badeendje.biz www.bloembollengeschenk.nl www.bb12.nl / www.fan-fin.com www.beglobal.nl www.belbal.be www.belgiumsbest.com www.ballpoints.be www.benito.nl www.cadeauincentive.nl www.matrabike.nl www.blikvanger.com www.booksunlimited.nl www.borggreven-agenturen.nl www.bovisales.nl www.bredemeijergroup.com

337 1126 738 437 930 538 918 605 204 122 115 111 301 1120 1111 319 637 1027 827 811 1011

0031 (0)6-48372552 0032-(0)14-445927 0031 (0)294-772444 0031 (0)20-4106141 0031 (0)180-691491 0032 (0)12-250090 0031 (0)43-4582454 0031 (0)348-482826 0031 (0)26-4720368 0031 (0)416-750220 0031 (0)75-6294660 0032 (0)3-2244032 0031 (0)6-54226036 0031 (0)55-3238555 0031 (0)880-600500 0031 (0)10-4157418 0031 (0)30-6369257 0031 (0)35-8877562

www.solivera.com www.cartamundi.com www.cateringcadeaubon.nl www.colijnmuller.nl www.compacon.nl www.conditus.be www.deskvgogroep.nl www.digipromotions.nl www.vandijkrousse.nl www.dnp-groep.nl www.notitieboek.eu www.europematch.eu www.evenietsandersdaneenander.nl www.expodisplayservice.nl www.fiorito.nl www.florisgifts.nl www.fonq.nl www.origineel-relatiegeschenk.nl

500 823 1035 928 700 425 334 838 1104 810 723 438 1114 505 405 434 914 1132

207 304 408 406 404 211 309 311 307 308 306

Standhouders Bedrijfsnaam

21 Home and Garden ROTTERDAM 360 fotografie Rittz.com HANK Adola B.V. APELDOORN ANWB Media DEN HAAG ARAUN Partner in Promotion ROCKANJE Art Poetry & Design APELDOORN Badeendje.biz HEEMSTEDE Baltus Bloembollen B.V. VAASSEN BB12-Fanfin Agent Benelux WOERDEN BeGlobal Promotions WADDINXVEEN Belbal ERPE-MERE - België Belgium's Best MECHELEN - België Benegifts RESSEGEM (HERZELE) - België Benito WAALWIJK BigMundo B.V. DEN HAAG Bikes4Promotion WAALWIJK Blikvanger AMSTERDAM Books Unlimited ZWOLLE Borggreven agenturen & distributie EINDHOVEN BOVI salespromotion BV OUDENBOSCH Bredemeijer Group UTRECHT (Bredemeijer - Leopold Vienna - Zilverstad) Can Solivera, S.L. LA BISBAL (GIRONA) - Spanje Cartamundi AMSTERDAM Nationale Catering Cadeaubon WEESP ColijnMuller BV AMSTERDAM Compacon bv BARENDRECHT Conditus TONGEREN - België Desk VGO Groep BV MARGRATEN DigiPromotions WOERDEN Van Dijk | Rousse HETEREN DNP Marketing SPRANG CAPELLE EILERS International B.V. WORMERVEER Europe Match KAPELLEN - België Stichting "Even iets anders dan een ander" BAARLE-NASSAU Expo Display Service APELDOORN Di Fiorito B.V. AMSTERDAM florisgifts relatiegeschenken ROTTERDAM Fonq.nl UTRECHT Frozen Ice Concepts SOEST 82

standnr


deelnemers Bedrijfsnaam

Woonplaats

Telefoon

Website

standnr

GiftHouse Gimmeconcepts B.V. The Glasshouse Greenmotion HekonValentijn B.V. Van Helden Relatiegeschenken BV Hokra Homeij Oisterwijk B.V. ID Wear Identity Games International B.V. Iluminii InnovAsian bv Inpromo BV Inter Sweets Intercédé B.V. Interimage Julianville Just a Box Nederlandse Kalenderfabriek Klikriem Klio De Knegt & Leeflang BV Kop & Schouders Lavista Relatiegeschenken BV LocoMail LogoChoc BV Main Sales Europe Man Print & Sign MINIFOTOSTUDIO myBunjee T&BA MyMepal Njoy the Music Novelties BV Onlinekantoorshop.nl PowerCube Premiumburo Nieuwkoop bv Prezend Prodir BV PromAction Promodeluxe Promofabriek Puur Zeep van Mijn Stijl

LICHTENVOORDE HALFWEG OUD GASTEL HEEMSTEDE ZWOLLE TIEL NOORDELOOS OISTERWIJK KRIMPEN A/D IJSSEL ROTTERDAM TILBURG LEIDEN HAARLEM SPAKENBURG NIEUWVEEN WOERDEN JULIANADORP ETTEN-LEUR BEEK MAASDIJK WOLFACH - Duitsland GOUDA BLEISWIJK ALKMAAR UTRECHT OOSTERHOUT NOOTDORP DE RIJP UTRECHT SAINTE HELENE DU LAC - Frankrijk AMERSFOORT 'S-HERTOGENBOSCH BERKEL EN RODENRIJS UITHOORN ZWIJNDRECHT NIEUWKOOP LUNTEREN VEENENDAAL WORMERVEER AMSTERDAM AMERSFOORT HEUSDEN

www.gifthouse.nl www.travelcharger.eu www.theglasshousegifts.com www.greenmotion.nl www.hekonvalentijn.nl www.vanhelden.nl www.hokra.nl www.homeijgifts.nl www.idwear.nl www.identitygames.nl www.iluminii.nl www.creative-promo.nl www.inpromo.nl www.intersweets.nl www.intercede.nl www.interimage.nl www.julianville.nl www.justabox.nl www.kalenderfabriek.nl www.klikriem.nl www.klio.com www.deknegtenleeflang.nl www.kopenschouders.nl www.lavistarelatiegeschenken.nl www.locomail.nl www.logochoc.nl www.mainsales.nl www.manprint-sign.nl www.minifotostudio.nl www.mybunjee.nl www.mymepal.com www.njoythemusic.com www.novelties.nl www.onlinekantoorshop.nl www.powercubes.eu www.zakengeschenken.nl www.prezend.nl www.prodir.com www.luggage-mate.com www.promodeluxe.nl www.promofabriek.nl www.puurzeep.nl

1131 818 1009 400 326 426 435 608 819 719 829 1019 300 1234 523 729 208 314 1121 109 814 604 236 200 1137 835 904 414 511 1118 1130 324 611 1007 428 1125 501 226 800 1108 315 509

Qnippo's Read & View B.V. Remark Groep Robitex Samdam Nederland B.V. Secretbox.com Sleutelhangers.nl Sloffie B.V. Stockmans Kalenders bvba Sun2change Switsser BV Tiger Concept by TOMM TravelHotelCard Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep B.V. Vindict Webo Promotion BV Weekendjeweg.nl W I L Langenberg GmbH Wim Valstar WOT-P Xstyles X-Treme

HEERDE DOETINCHEM MEPPEL ENSCHEDE BREDA MOERGESTEL DODEWAARD AALSMEER DUFFEL - België AALSMEER ROOSENDAAL UTRECHT AMSTERDAM NIJKERKERVEEN UTRECHT AMSTERDAM ZEEWOLDE AMSTELVEEN HÜCKESWAGEN - Duitsland NAALDWIJK WAALWIJK AALSMEER BREDA

0031 (0)544-371059 0031 (0)23-3030530 0031 (0)180-555211 0031 (0)23-5470700 0031 (0)38-4281177 0031 (0)344-640200 0031 (0)183-587400 0031 (0)13-5238370 0031 (0)180-540840 0031 (0)10-2014555 0031 (0)13-2111077 0031 (0)6-46791886 0031 (0)23-5388813 0031 (0)33-2982769 0031 (0)172-536074 0031 (0)348-484746 0031 (0)6-10875391 0031 (0)76-5037763 0031 (0)46-4371431 0031 (0)88-1188500 0049 (0)7834-973185 0031 (0)182-679797 0031 (0)10-5298824 0031 (0)72-3030100 0031 (0)30-2618086 0031 (0)162-423571 0031 (0)15-3105758 0031 (0)299-393390 0031 (0)30-2631000 0033 (0)667-472021 0031 (0)33-4481097 0031 (0)73-6911169 0031 (0)10-5190010 0031 (0)297-527484 0031 (0)6-33931771 0031 (0)172-579314 0031 (0)318-769079 0031 (0)318-501711 0031 (0)75-6284121 0031 (0)20-7702040 0031 (0)33-3031010 0031 (0)6-81682491 / 0031 (0)6-33752486 0031 (0)578-631717 0031 (0)314-395664 0031 (0)522-442224 0031 (0)53-4333160 0031 (0)76-5720088 0031 (0)13-5906638 0031 (0)488-745104 0031 (0)297-361440 0032 (0)3-6456860 0031 (0)252–764765 0031 (0)165-522744 0031 (0)30-2600400 0031 (0)6-45236604 0031 (0)6-54285285 0031 (0)88-7002769 0031 (0)20-4706050 0031 (0)36-7670330 0031 (0)20-4564232 0049 (0)2192-92190 0031 (0)174-643980 0031 (0)416-671777 0031 (0)297-712345 0031 (0)76-5720077

www.qnippos.nl www.readview.nl www.remarkgroep.nl www.robitex.nl www.samdam.nl www.secretbox.com www.sleutelhangers.nl www.sloffie.com www.stockmans.be www.sun2change.nl www.switsser.nl / www.chokoe.nl www.tigerconcept.nl www.verhaalopschaal.nl www.travelhotelcard.com www.vbku.nl/bedrijven www.vindict.nl www.weboprom.nl www.weekendjeweg.nl www.go2wil.de www.wimvalstar.nl www.wot-p.nl www.xstyles.nl www.x-treme.be

1119 214 735 1115 531 1106 200 105 438 332 411 737 229 317 926 504 1037 424 431 1134 526 711 439 83


BrandZ Pavilion Vele grote A-merken, die bij de consument heel bekend zijn, laten zich goed inzetten als relatiegeschenk of in een spaarprogramma. Deze merken staan apart in het zogeheten BrandZ Pavilion. Voor uw relaties hebben bekende merken absoluut een meerwaarde door hun imago en grote naamsbekendheid, en zaken als garantie die op deze artikelen gewoon van toepassing is. In het BrandZ Pavilion kunnen fabrikanten de bezoekers alles over hun merkproducten vertellen en adviseren op welke wijze ze deze kunnen inzetten als relatiegeschenk en/of premium. Op de beurs zijn o.m. de merken Bills Barn/Cobb, Zippo, Dutch Design Brand, Touch Entertainment Specials, Lediberg, Sound Asleep Pillow, Oleffe, Sophie Muval, Pathé, Sennheiser en Senator. Laat u informeren in het BrandZ Pavillion over alle mogelijkheden.

Bills Barn / Cobb

Lediberg BrandZ Pavilion

BrandZ Pavilion

Met deze bijzondere barbecue maakt u met gemak een heerlijke maaltijd, waar u maar wilt. Koken met de Cobb is puur plezier! En het is ook nog eens duurzaam, veilig én gezond. Zijn dit waarden die passen bij uw bedrijf? Kies dan voor de Cobb…meer dan een relatiegeschenk!

Stand

Lediberg: de specialist in noteren en plannen! Notitieboeken, made in Italy: bijzonder fraaie kwaliteit en scherpe prijzen, ook bij kleine oplages. Kom langs en laat je verrassen!

1214

Dutch Design Brand

Stand

1231

Oleffe BrandZ Pavilion

BrandZ Pavilion

Dutch Design Brand is een relatief nieuw merk dat bekend is geworden met de Dutch Design Chair. Wie kent hem niet? Het krukje van karton dat ook nog eens als unieke cadeauverpakking gebruikt kan worden? Dutch Design Brand staat voor duurzame, praktische producten die zich onderscheiden door eenvoud en schoonheid.

Stand

Met meer dan 50 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van kalenders is Oleffe Kalenders uw ideale partner. Graag nodigen wij u uit in onze stand voor een verdere kennismaking met onze kwaliteitsproducten. U zult gegarandeerd nieuwe en verfrissende ideeën opdoen en de niet te onderschatten marketingmogelijkheden van kalenders ontdekken.

1226

promz

Stand 2014 - nummer 1 - www.promz.nl

1220 85


Pathé

Sound Asleep BrandZ Pavilion

BrandZ Pavilion

Verras uw relaties op een ouderwets avondje naar de film bij Pathé. Neem hen mee naar de wereld van Hollywood waar fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen. Film is één van de populairste vrijetijdsbestedingen. De Pathé Film voucher maakt dit mogelijk. Bezoek de Pathé stand voor meer informatie over de film vouchers en Pathé thuis.

Stand

Nieuw in Nederland! Een innovatief geschenk voor alle doelgroepen. De Sound aSleep Pillow met ingebouwde speaker kunt u aansluiten op uw iPad, iPhone of een andere muziekdrager (3.5mmjack). Zo luistert u naar uw favoriete muziek, taalcursus of programma zonder hinderlijke koptelefoon of oordopjes. Bent u benieuwd? Ervaar het op onze stand.

1205

Senator

Stand

1211

Touch Entertainment Specials BrandZ Pavilion

BrandZ Pavilion

Senator is wereldwijd één van de grootste en meest gerenommeerde fabrikanten van schrijfwaren, mokken en writing accessories voor gebruik als reclamedrager. Senator levert unieke reclameartikelen die het corporate design van een merk optimaal ondersteunen – kortweg 'designed to brand'.

Stand

Grease, City Racing Rotterdam, Baantjer, Assepoester de musical of ABBA Gold…? Welke entertainment beleving sluit het beste aan op uw doelgroep? Met de 2For1 Entertainment jaarkaart of voucher maakt u het voor uw klanten eigenlijk heel gemakkelijk. Laat ze genieten van het diverse en actuele aanbod in entertainment arrangementen.

1232

Sennheiser

Stand

1230

Zippo BrandZ Pavilion

BrandZ Pavilion

Onze naam is al meer dan 65 jaar synoniem met hoogwaardige producten, hoogwaardig geluid en op maat gemaakte oplossingen voor ieder aspect van de opname, de verzending en de reproductie van geluid. Wij blijven dankzij Duitse engineering en innovatieve wetenschap trouw aan werkelijke geluidsreproductie en introduceren nieuwe standaarden voor hoofdtelefoons, headsets.

Stand

Zippo is het Amerikaanse icoon dat dit jaar alweer zijn 82ste verjaardag viert. Wereldberoemd door zijn optreden in talloze films, boeken en toneelstukken. Een geliefd cadeau door zijn uitstraling, duurzaamheid, betrouwbaarheid en de unieke Zippo garantie.

1223

Stand

1229

(advertentie)

Sophie Muval BrandZ Pavilion

De Sophie Muval collectie wordt vervaardigd volgens Europese kwaliteitsnormen en is verkrijgbaar in 17 verschillende kleuren. De lijn bestaat uit een badhanddoek 140 x 70 cm, handdoek 100 x 50 cm, washandje, gatendoekje, golfhanddoek en een fitness handdoek 130 x 30 cm. Sophie Muval - the feeling of wellness.

Stand

1206

promz

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

87


Kitchen & Dining Nieuw op PromZ Event is het paviljoen Kitchen & Dining, dat bestaat uit de bekende merken van het segment Kitchen & Dining dat u wellicht kent als ‘de 3e etage’ van de Trade Mart Utrecht. In totaal staan er meer dan 250 merken op de ‘3e etage’. De detaillisten die op deze verdieping hun inkopen doen, vooral afkomstig van speciaalzaken op het gebied van koken en eten, maken er kennis met een breed aanbod van apparatuur, materialen en accessoires voor in de keuken. Van koffiezetapparaten tot messensets en van borden en glazen tot potten en pannen. Een groot aantal van deze gerenommeerde en gewilde A-merken vindt u nu voor het eerst op PromZ Event onder de noemer Kitchen & Dining. Daar laten zij zich van hun ‘andere’ kant zien: zij zijn namelijk uitstekend inzetbaar als relatiegeschenk of als geschenk in een loyalty- of spaarprogramma in business to business. Op de beurs zijn o.m.de merken Küchenprofi en Spring (Kessler), VacuVin, Bialetti en Jamie Oliver (Cronim), Peugeot en Butler (Första), Le Creuset en Screwpull (Le Creuset), Maxwell & Williams en brutus Kookt! (Ritzenhoff) en Villeroy & Boch Tableware, Opinel, Nuance, Lékué, Robert Welch, Traditional Wine Rack, Kinto. Abodee B.V.

CPU Europe B.V. Vismeerstraat 3A, 5384 VL HEESCH t 0031 (0)73-5341494 f 0031 (0)73-5341036 c Dhr. J.A.M. van Dongen e hans@abodee.nl w www.abodee.nl

Elzenweg 27B, 5144 MB WAALWIJK t 0031 (0)416-319654 f 0031 (0)416-319345 c Dhr. R. Schot e rob@cpu-europe.com w www.cpu-europe.com CPU Europe B.V. is de distributeur van de merken Mebel, Coza, EGG-O, Bramli Easy Stand, Robe di Casa en Quattrogradi.

Heavenly gifts now available on earth! Laat u inspireren door de meest opvallende geschenken van dit moment. Kijk ook alvast op www.abodee.nl.

Stand

207

Anbel

408

Le Creuset Nederland BV Stadsweide 106, 6041 TD ROERMOND t 0031 (0)40-2549848 f 0031 (0)40-2542069 c Dhr. A. Webb e awebb@lecreuset.fr w www.lecreuset.nl

Kartuizersweg 1A, 2550 KONTICH België t 0032 (0)3-2869220 f 0032 (0)3-2812494 c Dhr. M. de Wit e info@anbel.eu w www.anbelbenelux.com Onze firma, opgericht in 1972, richt haar activiteiten op de invoer en distributie van exclusieve huishoud-, tafel- en keukenartikelen. Meer dan 40 jaar ervaring, het continue aanbod van nieuwe producten en de dienst naverkoop maken het succes van Anbel en haar klanten.

Stand 88

Stand

304

Le Creuset is van oudsher gekend als producent van gietijzeren pannen. Momenteel biedt Le Creuset naast het gietijzer een breed assortiment in kook- en wijnaccessoires aan, in diverse materialen, die zeer geschikt zijn als hoogwaardige B-to-B geschenken.

Stand

406


Cronim

A.G. Kessler & Zn. Grootzeil 7, 3891 KH ZEEWOLDE t 0031 (0)36-5325359 f 0031 (0)36-5321809 c Dhr. M. Bos e maik@cronim.nl w www.cronim.nl

Vermogenweg 209, 3641 ST MIJDRECHT t 0031 (0)297-250561 f 0031 (0)297-284837 c Dhr. C. Kessler e info@kessler.nl w www.kessler.nl

Cronim, uw totaalleverancier voor keukenbenodigdheden en toebehoren.

Vertegenwoordiging van luxe artikelen: CILIO koffie & thee, bar & wijn en outdoor | KÜCHENPROFI keukengereedschap & kook- accessoires | SPRING kookgerei & fondue | ZASSENHAUS peper- & zoutmolens, koffiemolens en geschenkartikelen | KAI JAPAN koksmessen | KYOCERA JAPAN keramische messen & keukengerei | SALADINI Italiaanse steakmessen.

Stand

404

Emsa GmbH

Stand

307

Ritzenhoff Grevener Damm 215-225, 48282 EMSDETTEN Duitsland t 0049 (0)2572-130 f 0049 (0)2572-13222 c Dhr. E. Meijerink e erwin.meijerink@emsa.de w www.emsa.de

Fultonbaan 30, 3439 NE NIEUWEGEIN t 0031 (0)30-6302313 f 0031 (0)30-6302312 c Mevr. A. Nijenkamp e info@ritzenhoff.nl w www.ritzenhoff.nl

Emsa is veel meer dan producent van kwalitatief hoogwaardige producten voor huis en tuin. ‘My world, my home’. Dat is onze filosofie. Onze producten zijn ontworpen om het dagelijks leven meer kleur te geven en beter te organiseren. Als toekomstgericht merk bieden wij een wereld vol goede ideeën voor ieders smaak en elke gelegenheid.

Stand

Ritzenhoff heeft haar naamsbekendheid onder de consument voornamelijk te danken aan de designcollecties. Elk product wordt in een passende geschenkverpakking geleverd. Maxwell & Williams bevat een groot assortiment accessoires voor de gedekte tafel. De populaire lijnen zijn verkrijgbaar in geschenkdoos. Brutus Kookt! helpt u door middel van gadgets met koken.

211

Eva Solo

Stand

308

Villeroy & Boch Zuidbaan 512, 2841 MD MOORDRECHT t 0031 (0)182-379510 f 0031 (0)182-379511 c Dhr. T. van Loon e ton@klasse.eu w www.klasse.eu

Computerweg 22, 3542 DR UTRECHT t 0031 (0)162-408672 f 0031 (0)162-408690 c Mevr. M. Gunther e gunther.monique@villeroy-boch.com w www.villeroy-boch.com

Klasse is hét b2b warenhuis voor zakelijke kwaliteitsgeschenken. Klasse levert een keur aan cadeaumerken exclusief voor Nederland aan leveranciers van relatiegeschenken, kerstpakketten en aan bedrijven die zich richten op andere geefmomenten. Klasse denkt met u mee en speelt in op de bedrijfsactiviteiten en marketingacties van uw klanten.

Stand

Villeroy & Boch is dé Europese specialist op het gebied van alle produkten voor óp of rond de gedekte tafel. Porselein, bestek, glas/kristal én accessoires. Lifestyle producten die u inspireren voor individuele incentives, loyalty- en spaarprogramma’s.

309

Stand

306

(advertentie)

Första Nederland B.V. Kellenseweg 2A, 4004 JD TIEL t 0031 (0)344-615470 f 0031 (0)344-621406 c Dhr. B.A. Heimans e a.heimans@forsta.nl w www.forsta.nl Första Nederland heeft een enorme collectie artikelen rondom koken en keuken. Van een eenvoudige kaasschaaf tot luxe elektrische pepermolen. En van spatels in hippe kleuren tot robuuste houten snijplanken. Op zoek naar een exclusief kookgeschenk of juist een trendy keukengadget? Bel of bezoek ons.

Stand

311

promz

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

89


2L Home and Garden

ARAUN Partner in Promotion Vlambloem 165, 3068 JG ROTTERDAM t 0031 (0)10-4207286 c Dhr. E v.d. Linden e erik@durmazon.nl w www.2lhomeandgarden.com

Alardusdreef 9, 3235 VB ROCKANJE t 0031 (0)181-850292 c Dhr. A. Pieneman e info@araun.nl w www.araun.nl

2L levert een uniek concept met de lekkerste zaai-het-zelf groente en kruiden voor zelf telen op aanrecht of vensterbank. Een eenvoudig maar kompleet concept, aantrekkellijk verpakt, de ideale biologische promogift. Ook eenvoudig te personaliseren.

Stand

ARAUN is een full service company op het gebied van relatiegeschenken, premiums en kerstpakketten. Het assortiment van ARAUN is uitstekend inzetbaar voor kortdurende acties zoals een aankondiging, actiematige promotie van een product of evenement. Maar ook perfect inzetbaar voor langdurige projecten als kwaliteitsverbetering, imago ondersteuning, branding of corporate positioneringen.

337

360 fotografie Rittz.com

Stand Art Poetry & Design

Kerkstraat 7, 4273 CA HANK t 0031 (0)162-402801 c Dhr. M. Ritsema e m.ritsema@rittz.com w www.rittz.com / www.orbitvu.nl Rittz.com is gespecialiseerd in productfotografie. Op deze beurs presentatie van de Orbitvu Alphashot, maakt direct toepasbare vrijstaande opnamen voor website en catalogus in 2D en 360 graden in optimale kwaliteit.

Stand

Dennenlaan 1, 7313 AL APELDOORN t 0031 (0)55-3562134 c Mevr. F. Winterink e info@artpoetrydesign.nl w www.artpoetrydesign.nl Art Poetry & Design is uw verrassende partner op het gebied van originele kersten relatiegeschenken. Wij leveren direct vanuit voorraad diverse collecties. Zijn gespecialiseerd in maatwerktrajecten in samenwerking met designers, kunstenaars, dichters. Werken met leveranciers en productiebedrijven in binnen- en buitenland. AP&D de specialist op het gebied van kerstmarkten!

1126

Adola B.V.

Stand

538

Badeendje.biz Gladsaxe 31, 7327 JZ APELDOORN t 0031 (0)55-3558044 f 0031 (0)55-3555321 c Dhr. J.O.M. van den Hazel e info@adola.nl w www.adola.nl

Herenweg 29 C, 2105 MB HEEMSTEDE t 0031 (0)23-5290290 f 0031 (0)23-5282769 c Mevr. K. Stolk e info@badeendje.biz w www.badeendje.biz

Ruim 83 jaar geleden startte Adola B.V. als importeur distributeur van zakmessen. De assortimentsontwikkeling heeft ertoe geleid dat Adola B.V. zich nu kan profileren als dĂŠ specialist bij uitstek op het terrein van Multi Tools, LED zaklampen, zakmessen, optiek en vele funtionele en originele outdoorproducten.

Stand

Geef een badeendje kado en tover een glimlach op ieders gezicht. Leuk als give-away, sponsor-item of relatiegeschenk. Heeft u al eens gedacht aan uw eigen eendenrace? Bedrukt met uw logo zijn badeendjes al leverbaar vanaf 100 stuks.

738

ANWB Media

Stand

918

Baltus Bloembollen B.V. Wassenaarseweg 220, 2596 EC DEN HAAG t 0031 (0)6-22986133 c Mevr. J. van Scherpenseel e jvanscherpenseel@anwb.nl w www.anwbmedia.nl

Kanaalweg 83, 8171 LS VAASSEN t 0031 (0)578-579999 f 0031 (0)578-579990 c Mevr. K. Boerkamp-Menkveld e kristy@bloembollen.com w www.bloembollengeschenk.nl

De band met relaties versterken of extra promotie voor jouw product of dienst? ANWB Media heeft als grootste uitgever van Nederland op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd onweerstaanbare verrassingen in huis. We inspireren je graag met ons brede portfolio aan kaarten, boeken, gidsen en meer!

Stand 90

930

437

Verras met een b(l)oeiend geschenk! Het hele jaar door bieden wij originele geschenken. Alles wordt op maat geleverd met een persoonlijke opdruk naar wens. Onze geschenken zijn fleurig en men zal meerdere malen aan de gever herinnerd worden, namelijk bij het geven, het planten en bij het bloeien.

Stand

605


BB12-Fanfin Agent Benelux

Benegifts Gabriel Metsustraat 6, 3443 TW WOERDEN t 0031 (0)6-54927884 c Mevr. J. Rill e benelux@fan-fin.com w www.bb12.nl w www.fan-fin.com

Goezestraat 19, B-9551 RESSEGEM (HERZELE) België t 0032 (0)53-810598 c Dhr. V. Cornelis e vincent.cornelis@benegifts.be w www.ballpoints.be

Val op met de fanfin op de auto! Gekozen #1 op de merchandise beurs in Hamburg! Een (haaien)vin die via hoogwaardige magneten op de auto gezet wordt en gekeurd is tot 180 km/u. Een echte blikvanger. Altijd met eigen ontwerp en vanaf 1000 stuks met eigen design verpakking.

Stand

Reclame moet opvallen! Of niet soms? Voor de prijs van een gewone ballpoint, zet Benegifts uw eigen product of logo als 3D clip op een balpen, volledig in uw kleuren gemaakt! Vervaardigd uit 100% afbreekbaar materiaal, volledig geproduceerd in Europa en binnen 4 weken geleverd. Kom ons ontmoeten tijdens PromZ Event op onze stand.

204

BeGlobal Promotions

Stand

301

Benito Coenecoop 3a1, 2741 PG WADDINXVEEN t 0031 (0)88-8441238 c Dhr. A. Noordwijk e andre@beglobal.nl w www.beglobal.nl

Eerste Zeine 86a, 5144 AL WAALWIJK t 0031 (0)416-336114 f 0031 (0)416-340263 c Dhr. S. van Caulil e info@benito.nl w www.benito.nl

BeGlobal Promotions werd in 2012 en 2013 verkozen tot Promotional Company of the Year. Op de PromZ 2014 zullen wij u verrassen met meer dan 100 nieuwe en innovatieve producten. Een bezoek aan onze stand is dan ook zeker de moeite waard.

Stand

Door het bedenken van unieke promotionele artikelen onderscheiden we ons in de markt, maar veel belangrijker, onderscheiden onze klanten zich van hun concurrenten. Een artikel van Benito is creatief en effectief. Op onze stand laten we een aantal opvallende nieuwe artikelen zien.

122

Belbal

Stand

1120

BigMundo B.V. J. Cardijnstraat 18, 9420 ERPE-MERE België t 0032 (0)53-605300 f 0032 (0)53-802326 c Dhr. M. Van Even e info@belbal.be w www.belbal.be

Laan van Wateringse Veld 1475, 2548 CA DEN HAAG t 0031 (0)70-7610719 c Dhr. A. Alderliesten e alexander@bigmundo.nl w www.cadeauincentive.nl

Latex balloon production and printing.

Cadeau Incentive is een nieuwe tak van BigMundo die gespecialiseerd is in incentives en giveaways met betrekking tot reizen. Onze producten zijn speciaal ontworpen voor bedrijven die hun verkoop willen stimuleren, loyaliteit willen verhogen en klanten willen belonen, vertegenwoordigers willen stimuleren of leveranciers en distributeurs willen belonen.

Stand

115

Stand

1111

(advertentie)

Belgium's Best Hanswijkvaart 51, 2800 MECHELEN België t 0031 (0)76-5430329 c Mevr. K. Damman e krista@belgiumsbest.com w www.belgiumsbest.com De zoete verleiding van Belgium’s Best. Bij Belgium’s Best draait het om kwaliteit; de lekkerste chocolade van onze Belgische chocolatiers in uw gepersonaliseerde verpakking. Sweets en mints, een verfrissende en stijlvolle manier om uw bedrijf te presenteren. Succes verzekerd, want wie houdt er niet van iets lekkers?

Stand

111

promz

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

91


Bikes4Promotion

BOVI salespromotion BV Gompenstraat 21, 5145 RM WAALWIJK t 0031 (0)416-342012 f 0031 (0)416-650660 c Dhr. T. Mank e theomank@matrabike.nl w www.matrabike.nl

De Gorzen 23, 4731 TV OUDENBOSCH t 0031 (0)165-332525 f 0031 (0)165-318893 c Dhr. F. Visser e frank@bovisales.nl w www.bovisales.nl

Een fiets, voorzien van uw logo en gespoten in de kleuren van uw huisstijl. Het meest gewaardeerde visitekaartje op wielen. In elke gewenste uitvoering en alle aantallen. Voor presentaties, relatiemarketing en evenementen. Bij Bikes4Promotion ontdekt u een fiets die uw 'handtekening' draagt. Vraag vrijblijvend informatie en verdien 250 euro.

Stand

Bovi salespromotion staat weer op de beurs met een aantal vernieuwende produkten. Vooral de Camlock is zeer aktueel. Het is een reversible sticker welke speciaal gemaakt is om je webcam af te dekken. Dus zoals onlangs in het nieuws was geen last meer van ongewenste meekijkers. Wij verrassen u graag!

319

Blikvanger

Stand

811

Bredemeijer Group (Bredemeijer - Leopold Vienna - Zilverstad) Postbus 1018, 1000 BA AMSTERDAM t 0031 (0)20-4231819 f 0031 (0)20-4231829 c Dhr. C. van den Bos e info@blikvanger.com w www.blikvanger.com

Savannahweg 59, 3542 AW UTRECHT t 0031 (0)30-2383060 f 0031 (0)30-2470039 c Dhr. W. Hardijzer e relatie@bredemeijergroup.com w www.bredemeijergroup.com

Blikvanger is al vijftien jaar actief op het gebied van bijzondere media voor de professionele reclamemarkt. Deze media hebben gemeen dat ze allemaal inspelen op de zintuigen van de ontvanger. Logoloop is o.a. winnaar van de Red Dot Award 2012 en geschikt voor vele verschillende toepassingen zoals mailings, uitnodigingen of pure sales promotie.

Stand

Op zoek naar het ideale relatiegeschenk? De Bredemeijer Group biedt tal van mogelijkheden voor elk budget! Met meer dan 1000 artikelen binnen onze merken Bredemeijer, Leopold Vienna en Zilverstad. Van luxe theeproducten tot bar- en wijnaccessoires en van zilveren manchetknopen tot miniaturen. Of laat uw eigen ontwerp maken!

637

Books Unlimited

Stand

1011

Can Solivera, S.L. Postbus 291, 8000 AG ZWOLLE t 0031 (0)38-4227242 f 0031 (0)38-4225889 c Auke Brattinga e info@bookunlimited.nl w www.booksunlimited.nl

Apdo Correos 139, 17100 LA BISBAL (GIRONA) Spanje t 0031 (0)6-48372552 c Dhr. F.A. Dwarshuis e fred@solivera.com w www.solivera.com

Relatiegeschenken: boekgeschenken zijn van blijvende waarde. Eindejaarsgeschenken: waardering voor samenwerking. Kerstpakkettenboekjes: geen pakket compleet zonder leuk boekje. Shop-in-shop service: keuzeconcepten zijn pas compleet met een actueel en top-60 boekenassortiment. Maatwerk boekproducties: een aangepaste editie of complete bedrijfseigen uitgave. Alle denkbare boeken Nederlands en Internationaal: Books Unlimited levert iedere denkbare titel.

Stand

Can Solivera uit Catalonië is een ambachtelijke producent van extra virgine, biologische olijf-oliën. Is huisleverancier van het nr. 1 restaurant ter wereld, Celler Can Roca. Ook produceert Can Solivera heilzame 100% extra olijfolie zeep (tabletten en crême), parfum concentraat en ansjovis filets (licht op zeezout en in wilde, biologische olijfolie).

1027

Borggreven agenturen & distributie

Stand

500

Cartamundi Boutenslaan 151, 5644 TV EINDHOVEN t 0031 (0)40-2870378 f 0031 (0)84-8772410 c Dhr. R. Borggreven e ronald@borggreven-agenturen.nl w www.borggreven-agenturen.nl

Postbus 1180, 1000 BD AMSTERDAM t 0032-(0)14-445927 c Dhr. R. Schurink e rick.schurink@cartamundi.com w www.cartamundi.com

Dé portemonnee van nu, met ruime capaciteit voor 12 pasjes en papiergeld, maar zeer compact en handzaam! Door de twee vensters aan voor- en achterzijde, schuif je met één duimbeweging de belangrijkste pasjes uit, zonder de wallet te openen! De wallet is zeer geschikt om (discreet) te personaliseren als relatiegeschenk.

Stand

Cartamundi is het adres voor al uw gepersonaliseerde spel- en speelkaarten. Van de traditionele speelkaarten tot verzamelkaartjes en van kwartetspelletjes tot memospellen. Door onze jarenlange en wereldwijde ervaring kunnen wij voor iedereen een mooie promotionele actie bedenken. Neem gerust een kijkje op onze website!

827

promz

Stand 2014 - nummer 1 - www.promz.nl

823 93


Nationale Catering Cadeaubon

Desk VGO Groep BV De Schans 23, 1383 JH WEESP t 0031 (0)294-772444 c Dhr. S.R. Dirkzwager e info@cateringcadeau.nl w www.cateringcadeaubon.nl

Aan de Fremme 41, 6269 BK MARGRATEN t 0031 (0)43-4582454 f 0031 (0)43-4582499 c Dhr. R. Kreuwels e ruud@deskservices.nl w www.deskvgogroep.nl

Het origineelste keuze cadeau of Kerstpakket van Nederland. Kies met de Nationale Catering Cadeaubon uit bijvoorbeeld een high tea, Spaanse tapas, luxe amuses, exclusieve wijnen of een heerlijk diner bij u thuis. Heerlijke hapjes en gerechten van onze chefs. Overal thuisbezorgd.

Stand

De Desk VGO Groep biedt een unieke combinatie van diensten op het gebied van klantrelaties. Wij ontzorgen u volledig op het gebied van promotie, webshopfulfillment, dialoogmarketing, transactiemail en loyalty. Speciaal voor het wk hebben wij enkele unieke omzetverhogende concepten.

1035

ColijnMuller BV

Stand DigiPromotions

Keurenplein 4, 1069 CD AMSTERDAM t 0031 (0)20-4106141 c Dhr. H. Colijn e colijnmuller@grafiplaza.nl w www.colijnmuller.nl

Touwslagersweg 13, 3449 HX WOERDEN t 0031 (0)348-482826 f 0031 (0)348-408208 c Dhr. A. van Keulen e info@digipromotions.nl w www.digipromotions.nl

Dé kalender-specialist.

DigiPromotions is gespecialiseerd in het bedrukken en leveren van relatiegeschenken vanaf 1 exemplaar en met een levertijd van maximaal 5 werkdagen. U kunt bij ons o.a. terecht voor pennen, mokken, telefoonhoesjes, usb sticks, golfballen, aanstekers, textiel en meer. Bezoek onze stand en vraag naar de diverse mogelijkheden.

Stand

928

Compacon bv

Stand

838

Van Dijk | Rousse Bijdorp West 39, 2992 LC BARENDRECHT t 0031 (0)180-691491 f 0031 (0)180-691481 c Dhr. T. Löbker e ton@compacon.nl w www.compacon.nl

Postbus 20, 6666 ZG HETEREN t 0031 (0)26-4720368 f 0031 (0)26-4722741 c Dhr. A.G.A. Rousse e srousse@vandijkrousse.nl w www.vandijkrousse.nl

Bent u op zoek naar onderscheidende promoties, opvallende premiums of verrassende geschenk- en Kerstvoorstellen? Dan bent u bij Compacon aan het goede adres! Compacon was niet voor niets drie maal Promotional Company of the Year!

Stand

"Nog nooit was het zo leuk om eerste hulp producten als relatiegeschenk in te zetten. My Kit geeft EHBO een nieuwe look and feel. Dit verfrissende concept past bij elk budget en sluit moeiteloos aan bij elk thema".

700

Conditus

Stand

1104

DNP Marketing Luikersteenweg 611/3, 3700 TONGEREN België t 0032 (0)12-250090 c Dhr. J. Castermans e info@conditus.be w www.conditus.be

Dick Flemingstraat 23A, 5161 CA SPRANG CAPELLE t 0031 (0)416-750220 f 0031 (0)416-750229 c Mevr. M. Broekmeulen e marjon@dnp-groep.nl w www.dnp-groep.nl

Wil u ook scoren met Belgische chocolade? Conditus chocolate creations is als Belgische, ambachtelijke chocolatier gespecialiseerd in originele, gepersonaliseerde chocolade, in combinatie met 2 bonbon lines. Wij zijn trendsetter in promotionele en stijlvolle geschenken en pakketten, exclusief voor bedrijven, instellingen en verenigingen. From small to large, van luxueus tot exclusief, aangepast aan uw huisstijl.

Stand 94

334

425

DNP Groep is ruim 10 jaar uitgever van cadeaukaarten en cadeaubonnen. Onze trendy vormgegeven producten zijn inwisselbaar bij duizenden online & offline acceptatiepunten. Onze producten worden graag ingezet als incentive, relatie- of kerstgeschenk en kunnen geheel op maat gemaakt worden en zijn zowel los verkrijgbaar als in luxe geschenkboxen.

Stand

810


EILERS International B.V.

Di Fiorito B.V. Oude Blauwweg 2, 1521 RN WORMERVEER t 0031 (0)75-6294660 f 0031 (0)75-6294669 c Dhr. S. Lehnhardt e info@eilers-international.nl w www.notitieboek.eu

Karpeldreef 14 III, 1101 CK AMSTERDAM t 0031 (0)880-600500 c Dhr. F. Fiorito e info@fiorito.nl w www.fiorito.nl

Notitieboek.eu is een activiteit van Eilers International B.V. Als onderdeel van één van de grootste producenten van Europa, de Schneider Group uit Heilbronn (D), leveren we al vele jaren hoogwaardige agenda’s en kalenders. Met Notitieboek.eu bieden wij exclusieve, volledig te personaliseren notitieboeken aan.

Stand

Limoncello di Fiorito is gebaseerd op een oud familierecept en wordt gemaakt van biologische citroenen. Deze citroenen worden volledig met de hand geschild, want alleen zo blijft de milde smaak van de limoncello behouden. Op PromZ Event verkrijgbaar in een zeer exclusieve giftbox, welke kwaliteit en klasse uitstraalt.

723

Europe Match

Stand

405

florisgifts relatiegeschenken Hoevensebaan 219, 2950 KAPELLEN België t 0032 (0)3-2244032 f 0032 (0)3-2319500 c Dhr. L. Devos e laurent.devos@europematch.eu w www.europematch.eu

Overschieseweg 10d, 3044 EE ROTTERDAM t 0031 (0)10-4157418 c Dhr. A. van Delst c Mevr. P. Tang e info@florisgifts.nl w www.florisgifts.nl

Wist u dat…circa 15.000.000 huishoudens in de Benelux 45.000.000 luciferdozen per jaar verbruiken? Uw reclameboodschap… bij iedereen thuis!

Stand

florisgifts heeft een verrassend compleet aanbod geschenken en textiel, maar bedenkt vooral graag pakkende cadeaus voor een eerlijke prijs. Neem de proef op de som en vraag een gratis concept aan voor uw geschenken.

438

Stichting "Even iets anders dan een ander"

Stand

434

(advertentie)

Oordeelsestraat 7d, 5111 PA BAARLE-NASSAU t 0031 (0)6-54226036 c Mevr. C. van Kerkoerle e info@evenietsandersdaneenander.nl w www.evenietsandersdaneenander.nl Onze geschenken zijn niet alleen qua opbrengst voor een goed doel maar zijn ook ontworpen en geproduceerd door mensen met verstandelijke beperking. Elk geschenk is voorzien van een informatiekaart. Ook maatwerk en grote aantallen. O.a. Douwe Egberts, Gemeente Rotterdam, Clini Clowns en Ronald Mc Donald gingen u voor.

Stand

1114

Expo Display Service Jean Monnetpark 31, 7336 BA APELDOORN t 0031 (0)55-3238555 f 0031 (0)55-3231999 c Dhr. M.J. Rijnberg e info@expodisplayservice.nl w www.expodisplayservice.nl Expo Display Service is fabrikant en full service leverancier van efficiënte modulaire beursstands, onderscheidende beurswanden en ander slim beursmateriaal. Maak van uw beursdeelname een succes en bezoek één van onze showrooms (Apeldoorn, SchipholRijk, Best of Antwerpen). Kijk op www.expodisplayservice.nl voor de adressen.

Stand

505

promz

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

95


Fonq.nl

The Glasshouse Kobaltweg 50, 3542 CE UTRECHT t 0031 (0)30-6369257 f 0031 (0)30-2670660 c Dhr. J. ter Beek e zakelijk@fonq.nl w www.fonq.nl

Windmolen 7, 4751 VM OUD GASTEL t 0031 (0)180-555211 f 0031 (0)180-712856 c Dhr. R. Beerendonk e info@theglasshouse.nl w www.theglasshousegifts.com

Fonq.nl is het meest inspirerende en trendsettende cadeau- en woonwarenhuis op het web. Ons veelzijdige assortiment bestaat uit de leukste cadeaus en unieke designproducten die het leven net een beetje leuker maken! Bij fonq.nl zakelijk kunt u terecht voor de fonq.nl giftcard en voor het creatief invullen van uw relatie- & kerstgeschenken, loyalty programma’s en marketingacties!

Stand

Altijd bijzonder! Een relatiegeschenk of award van kristalglas! Door middel van zandstralen, een fotoprint of 3D lasergravering kan The Glasshouse elke gewenste tekst, afbeelding of bedrijfslogo aanbrengen op een door u gekozen glassculptuur. Uiteraard verpakt in een mooie geschenkdoos biedt u hiermee uw relaties een uniek en luxe cadeau.

914

Frozen Ice Concepts

Stand Greenmotion

Kerkpad NZ56, 3764 AL SOEST t 0031 (0)35-8877562 c Dhr. M. Bremer e info@origineel-relatiegeschenk.nl w www.origineel-relatiegeschenk.nl Een relatiegeschenk ‘tailormade’ in vorm van uw product of logo. Geef een ijstaart, en succes is verzekerd. Met de unieke bewaarmethode tot 60 uur bevroren buiten de vriezer. Ook ter ondersteuning van cold sales campagnes! Op basis van no cure no pay! Voor voorbeelden van de unieke taarten: Origineel-Relatiegeschenk.nl.

Stand

Manpadslaan 1, 2105 MA HEEMSTEDE t 023-5470700 c Dhr. M. Boogaard e maurice@greenmotion.nl w www.greenmotion.nl Greenmotion is al jaren onderscheidend in doeltreffende promoties bij duurzame koplopers. Verrassend innovatief in het creëren van oplossingen. Een betrouwbare partner met brede kennis van alle facetten van duurzaamheid, van idee tot premium. Greenmotion laat uw doelgroep weten dat u duurzaam ondernemen serieus neemt.

1132

GiftHouse

Stand

400

HekonValentijn B.V. Varsseveldseweg 38, 7131 BJ LICHTENVOORDE t 0031 (0)544-371059 f 0031 (0)544-375805 c Dhr. K.J. Overbeeke e karel.jan.overbeeke@gifthouse.nl w www.gifthouse.nl

GiftHouse is een full service leverancier van relatiegeschenken en premiums. Door onze rechtstreekse import vanuit het Verre Oosten van o.a. PowerBanks, USB sticks, voetballen en caps, kunnen wij deze volledig in uw eigen huisstijl laten maken. Ons kantoor in Hongkong garandeert een snelle levertijd en uitstekende kwaliteit.

Stand

Benjamin Franklinstraat 29, 8013 NC ZWOLLE t 0031 (0)38-4281177 f 0031 (0)38-4281199 c Dhr. W.J. Hekkers e info@hekonvalentijn.nl w www.hekonvalentijn.nl Om een boodschap over te brengen moet je opvallen! Of het nu om uw bedrijfskleding, relatiegeschenken of seizoenspakketten gaat, wij geloven in communicatiemiddelen die opvallend meer waard zijn. Alleen dan kunt u onderscheidend zijn en creëert u de aandacht die noodzakelijk is om uw boodschap over het voetlicht te brengen.

1131

Gimmeconcepts B.V.

Stand

326

Van Helden Relatiegeschenken BV Haarlemmerstraatweg 175, 1165 MK HALFWEG t 0031 (0)23-3030530 c Dhr. L. Keizer e info@gimmeconcepts.nl w www.travelcharger.eu

Het Eek 1, 4004 LM TIEL t 0031 (0)344-640200 f 0031 (0)344-640299 c Dhr. P. van Rooijen e info@vanhelden.nl w www.vanhelden.nl

Een Travelcharger! Dat is handig! Altijd bereikbaar onderweg! Een mobiele oplader voor smartphone en tablet. Verkrijgbaar vanaf 50 stuks in verschillende modellen en uitvoeringen.

Stand 96

1009

Van Helden Relatiegeschenken staat voor u klaar op stand 426 tijdens PromZ Event. Laat u inspireren en adviseren op het gebied van relatiegeschenken. Ontdek zelf ook de meerwaarde en val op met effectieve, voordelige, opvallende relatiegeschenken. Voor ieder geefmoment en voor elke doelgroep.

818

Stand

426


Hokra

Iluminii De Vort 5, 4225 SH NOORDELOOS t 0031 (0)183-587400 f 0031 (0)183-582828 c Dhr. M. de Winter e mdwinter@hokra.nl w www.hokra.nl

Ringbaan west 248, 5038 NX TILBURG t 0031 (0)13-2111077 f 0031 (0)13-8502002 c Dhr. J. Smulders e info@iluminii.nl w www.iluminii.nl

Hokra wil fans creÍren voor uw bedrijf. Promotionele artikelen spelen daarbij een rol, het zijn communicatiemedia net als advertenties. Het verschil? Artikelen worden enthousiast ontvangen. Creativiteit is daarbij belangrijk. Ons dienstenpakket; concept, vormgeving, productie en marketingservices op het gebied van promotionele artikelen, -acties, -programma’s en -events, geeft daaraan optimale invulling.

Stand

Iluminii, uw leverancier voor originele promotie- en sfeerproducten. Op zoek naar een vlammend beurs-, Kerst- of relatiegeschenk? Bezoek dan onze stand om kennis te maken met de unieke, te personaliseren logo theelichten, candle wenskaarten of wijnfles/ olielamp met uw bedrijfsnaam. Als specialist in bovenstaande producten leveren wij B2B gifts met kennis en service.

435

Homeij Oisterwijk B.V.

Stand

829

InnovAsian bv Nijverheidsweg 9a, 5061 KK OISTERWIJK t 0031 (0)13-5238370 f 0031 (0)13-5238399 c Dhr. E. Schellekens e homeijgifts@homeij.nl w www.homeijgifts.nl

Pieterskerkchoorsteeg 10, 2311 TR LEIDEN t 0031 (0)6-46791886 c Dhr. T. Hu e info@creative-promo.nl w www.creative-promo.nl

Geef uw relaties een blijvende herinnering aan uw onderneming. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres! Homeij Oisterwijk is al sinds 1970 actief als importeur van kwalitatief hoogwaardige en originele relatiegeschenken van wereldwijd bekende topmerken, zoals Victorinox, Troika, Diamant Sabatier, Silva, Opinel, CRKT en Maglite.

Stand

Onze producten bestaan uit een breed assortiment van promotieartikelen, relatiegeschenken en premiums. InnovAsian heeft de exclusieve rechten verworven voor de Benelux van DigiClean, Memospot en Egrip. Wij leveren innovatieve promo's, premiums en relatiegeschenken.

608

ID Wear

Stand

1019

Inpromo BV Stormweg 2C, 2921 LZ KRIMPEN A/D IJSSEL t 0031 (0)180-540840 f 0031 (0)180-511942 c Dhr. H. Offereins e info@idwear.nl w www.idwear.nl

Pieter Goedkoopweg 44, 2031 EL HAARLEM t 0031 (0)23-5388813 f 0031 (0)23-5393659 c Dhr. T. Tolenaar e thomas@inpromo.nl w www.inpromo.nl

ID Wear is totaalleverancier in promotioneel textiel, badstof en relatiegeschenken. Bijna alle artikelen die wij aanbieden kunnen wij voorzien van uw logo of ontwerp. Handdoeken, badlakens en strandlakens kunnen we speciaal voor u produceren. Hiervoor kunnen wij beschikken over productie faciliteiten in Turkije en het Verre Oosten.

Stand

Onze missie en passie; door one stop shopping vertalen wij uw huisstijl en communicatie naar de gewenste reclame-uitingen. Signing, spandoeken, rollups, vlaggen, autoreclame, textieldruk en borduren tot relatiegeschenken aan toe. Alle productie in eigen beheer en onder 1 dak. Dus grip op kwaliteit, uitstraling, snelheid en inkopen bij de bron. Wij helpen u graag.

819

Identity Games International B.V.

Stand

300

(advertentie)

Heemraadssingel 180, 3021 DL ROTTERDAM t 0031 (0)10-2014555 f 0031 (0)10-2141206 c Dhr. M. Roffel e martijn@identitygames.nl w www.identitygames.nl Voor organisaties kunnen wij voor elk budget, elke boodschap en elke doelgroep een spel op maat ontwikkelen. Een eigen spel kan worden ingezet als eindejaarsgeschenk, Kerstgeschenk, jubileumgeschenk, give-away, incentive, spaaractie, loyaliteitsactie, trainingsinstrument of als onderdeel van communicatieve campagnes.

Stand

719

promz

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

97


Inter Sweets

Just a Box Einsteinweg 19B, 3752 LW SPAKENBURG t 0031 (0)33-2982769 f 0031 (0)33-2981599 c Dhr. O. van der Made e info@intersweets.nl w www.intersweets.nl

Handelsweg 9, 4879 AJ ETTEN-LEUR t 0031 (0)76-5037763 c Dhr. S. Romein e info@justabox.nl w www.justabox.nl

InterSweets; Uw specialist op het gebied van snoep en chocolade als promotieartikel en relatiegeschenk. Met smakelijke ‘attenties’, zoals pepermuntrolletjes, pepermuntpakjes, flowpacks, Mentos, Autodrop, lollies, kauwgom, diverse pepermuntblikjes, bonbons en chocoladetabletjes hebben wij een breed assortiment waarmee wij u altijd van dienst kunnen zijn.

Stand

Of wijnboxen creatiever en anders kunnen? Reken maar! Met het standard label voorziet Just a Box in een uitgebreide keuze uit onderscheidende trendy en vernieuwende designs. Naast het standard label bieden wij het private label: uw eigen, op maat ontworpen wijnbox.

1234

Intercédé B.V.

Stand

314

Nederlandse Kalenderfabriek Schoterhoek 2, 2441 LD NIEUWVEEN t 0031 (0)172-536074 f 0031 (0)172-537074 c Dhr. J. (Hans) Schalk e info@intercede.nl w www.intercede.nl

Weth. Sangersstraat 56, 6191 NA BEEK t 0031 (0)46-4371431 f 0031 (0)46-4379790 c Dhr. B. Geefshuysen e berry.geefshuysen@kalenderfabriek.nl w www.kalenderfabriek.nl

Omdat mensen het verschil maken! Intercédé voor one-stop-shopping: Relatiegeschenken, premiums, give-aways, Snoepje van de Zaak, Kerst- en eindejaarsgeschenken, Cadeautje van de Zaak (online bestelsysteem). Nieuwsgierig? Bezoek onze stand.

Stand

Wij maken mooie kalenders. Dat vinden niet alleen wij, maar zeer zeker onze klanten! Voor elke smaak, voor elk budget, voor elk bedrijf. Maar wil je wat anders, dan kan dat vanzelfsprekend ook. Leg ons je idee voor, wij denken graag met je mee!

523

Interimage

Stand

1121

Klikriem Honderdland 225, 2676 LV MAASDIJK t 0031 (0)88-1188500 c Dhr. R. van Gulik e roland@virro.nu w www.klikriem.nl

Golf van Biskaje 7a/b, 3446 CS WOERDEN t 0031 (0)348-484746 f 0031 (0)348-484747 c Dhr. M. Markovits e m.markovits@interimage.nl w www.interimage.nl Partners van Interimage Promotional Products & Concepts weten wat een succesvol premium voor je imago en omzet kan betekenen. Wilt u dit ook ervaren? Ontdek de kracht van een premium! Kijk alvast op interimage.nl en kom langs op PromZ Event, dan bespreken we het graag.

Stand

Dé riem die u zal verbazen! Vanaf 50 stuks met logo met een levertijd van slechts 2 weken.

729

Julianville

Stand

109

(advertentie)

Beukenhout 30, 1787 RB JULIANADORP t 0031 (0)6-10875391 c Mevr. C. Kreuk e info@julianville.nl w www.julianville.nl Een b(l)oeiend geschenk voor uw relatie.

Stand

208

promz

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

99


Klio

LocoMail GlashĂźttenweg 7, 77709 WOLFACH Duitsl and t 0049 (0)7834-973185 f 0049 (0)7834-9736185 c Mevr. N. Meng e nadja.meng@klio.com w www.klio.com

Niels Bohrweg 121, 3542 CA UTRECHT t 0031 (0)30-2618086 c Dhr. P. van Mourik e pascal@locomix.nl w www.locomail.nl

Klio-Eterna offers more than 110 years of experiences in the production of quality writing instruments to its customers in Germany and abroad. In combination with technical perfection and state of the art production methods these experiences create not only beautiful but also long lasting ballpoint pens and USB-flash drives.

Stand

LocoMail biedt unieke mailingproducten aan voor doelgerichte mailingen. Onze originele producten wekken de nieuwsgierigheid bij de ontvanger. Bijvoorbeeld een kubus die uit een envelop springt of een boodschap in blik. Kortom, uw boodschap, ons medium!

814

De Knegt & Leeflang BV

Stand

1137

LogoChoc BV Postbus 323, 2800 AV GOUDA t 0031 (0)182-679797 c Dhr. K. Leeflang e kees@dkll.nl w www.deknegtenleeflang.nl

Max Havelaardreef 190, 4906 BD OOSTERHOUT t 0031 (0)162-423571 f 0031 (0)84-7396391 c Dhr. F. Glas e info@logochoc.nl w www.logochoc.nl

De beste cadeaus blijven verrassen, ook lang nadat ze zijn uitgepakt. Dat is onze motivatie bij het samenstellen van originele cadeaus voor verschillende geefmomenten. Maak kennis met onze collectie relatiegeschenken, kerstpakketten en promotionele cadeaus. We verrassen u graag!

Stand

LogoChoc is smaak. Wij weten wat smaak is, zo zijn wij opgegroeid. De chocolade die wij leveren is ambachtelijk met zorg gemaakt en heel lekker! Het is onze passie om uw verhaal te vertellen in de vorm van chocolade en met de bedrukking die u wenst. Dat is pure reclame!

604

Kop & Schouders

Stand

835

Main Sales Europe Hoekeindseweg 81, 2665 KB BLEISWIJK t 0031 (0)10-5298824 f 0031 (0)10-5298826 c Dhr. F. Wibbens e frank@kopenschouders.nl w www.kopenschouders.nl

Hoefsmid 10, 2631 RH NOOTDORP t 0031 (0)15-3105758 f 0031 (0)15-3105759 c Dhr. E. de Beer e verkoop@mainsales.nl w www.mainsales.nl

Benieuwd naar de allernieuwste premiums en relatiegeschenken? Wij hebben ze voor u geselecteerd! Om het oriĂŤnteren voor u nog gemakkelijker te maken is ieder artikel in onze beursstand gekenmerkt met een prijsindicatie. Onze specialisten adviseren u graag welke artikelen bijdragen om uw marketingcommunicatie- en verkoopdoelstellingen te realiseren.

Stand

Main Sales is groothandel in (on)bedrukte relatiegeschenken en promotietextiel zoals t-shirts, caps, sweaters en sjaals. Niet alleen textiel maar ook pennen, USB sticks, tassen en andere artikelen bedrukken wij naar wens.

236

Lavista Relatiegeschenken BV

Stand

904

(advertentie)

Hazenkoog 10A, 1822 BS ALKMAAR t 0031 (0)72-3030100 c Dhr. W. Krebaum e verkoop@lavista.nl w www.lavistarelatiegeschenken.nl Bestel uw relatiegeschenken simpel en snel bij Lavistarelatiegeschenken.nl. Uw beste keus in relatiegeschenken. Onze website biedt u een duidelijk overzicht van de producten - en niet onbelangrijk - wat nu de werkelijke kosten zijn. Onze slogan is dan ook 'persoonlijke aandacht telt'! En dat staat bij ons hoog in het vaandel.

Stand

200

promz

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

101


Man Print & Sign

Njoy the Music G.G. Schippelstraat 26, 1483 GE DE RIJP t 0031 (0)299-393390 f 0031 (0)299-671002 c Dhr. R. Man e info@manprint-sign.nl w www.manprint-sign.nl

De Weegschaal 4, 5215 MN 'S-HERTOGENBOSCH t 0031 (0)73-6911169 c Mevr. F. Peterse e info@njoythemusic.com w www.njoythemusic.com

Wij hanteren de slogan ‘See all the amazing things people can create’. Deze slogan geeft exact weer wat wij voor de grafische en sign industrie willen betekenen. Als dealer van verschillende topmerken kunt u erop vertrouwen dat u de beste kwaliteit in huis haalt voor scherpe prijzen!

Stand

Set your music free with the Njoy Bluetooth® mini speaker. No more bulky speaker dock systems or messy wires. Just connect this incredibly tiny speaker to your phone, tablet or other Bluetooth® compatible device and enjoy your favorite music wirelessly.

414

MINIFOTOSTUDIO

Stand

324

Novelties BV Nevadadreef 24-26, 3565 CB UTRECHT t 0031 (0)30-2631000 f 0031 (0)30-2612341 c Dhr. S. Kroese e info@minifotostudio.nl w www.minifotostudio.nl

Industrieweg 112, 2651 BD BERKEL EN RODENRIJS t 0031 (0)10-5190010 c Mevr. J. Koedood e info@novelties.nl w www.novelties.nl

Minifotostudio is de officiële PackshotCreator dealer in de Benelux. Met PackshotCreator kan ieder bedrijf zelfstandig professionele productfoto's en 360º animaties creëren. De PackshotCreator R3 is het neusje van de zalm en biedt voor relatiegeschenken het beste op fotografisch gebied. Ontdek de voordelen in stand 511. Wij helpen u graag verder.

Stand

Novelties staat voor een betrouwbaar en innovatief bedrijf dat originele en creatieve geschenken levert. Tezamen met ons enthousiaste team staan we garant voor een optimale samenwerking met onze klanten. Wij leveren een totaalpakket aan geschenken. Relatiegeschenken, Kerstpakketten, ons spaarprogramma Loyalties en keuzeconcept kadoklikken.nl

511

myBunjee T&BA

Stand

611

Onlinekantoorshop.nl Cleanspace - voie Magellan 354, 73800 SAINTE HELENE DU LAC Frankrijk t 0033 (0)667-472021 c Mevr. D. Beekmans e info@mybunjee.nl w www.mybunjee.nl

Zijdelrij 8, 1422 BV UITHOORN t 0031 (0)297-527484 c Dhr. P. ten Hoope e info@onlinekantoorshop.nl w www.onlinekantoorshop.nl

myBunjee is het accessoire dat voorkomt dat je je telefoon verliest of laat vallen. Ontdek ook Padlette voor je tablet en de party-fonduetafel multicolor. Nieuw: de oranje mybunjee! myBunjee biedt de beste plek voor branding van dit moment!

Stand

Onlinekantoorshop.nl is hét adres voor het graveren en bedrukken van uw luxe schrijfwaren. Vandaag besteld, morgen in huis! Gratis graveren en gratis verzending al vanaf 1 pen. Parker, Waterman, Cross, Montblanc, Lamy, Visconti, Diplomat en TouchPen New York.

1118

MyMepal

Stand

1007

(advertentie)

Nijverheidsweg Noord 130-19, 3812 PN AMERSFOORT t 0031 (0)33-4481097 c Mevr. M. van der Vuurst e contact@mymepal.com w www.mymepal.com Bij Mymepal kun je als bedrijf, school, instelling of particulier lunchboxen, schoolbekers en waterflessen personaliseren met foto's, logo's, tekst, plaatjes etc. Leuk als relatieschenk, maar ook leuk voor het personeel met bijvoorbeeld bedrijfslogo en naam! Persoonlijk en uniek. Al vanaf 1 stuk.

Stand

1130

promz

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

103


PowerCube

PromAction De Were 8, 3332 KE ZWIJNDRECHT t 0031 (0)6-33931771 c Dhr. M. Voerman e info@verlichtendalternatief.nl w www.powercubes.eu

Samsonweg 28, 1521 RM WORMERVEER t 0031 (0)75-6284121 f 0031 (0)75-6285576 c Mevr. L. Donker e sales@luggage-mate.com w www.luggage-mate.com

Power Branding met de PowerCube. Dit is de kleinste multifunctionele stroomverdeler ter wereld. Met de PowerCube heeft u meerdere stopcontacten en USB poorten in één design stekkerdoos. Door de unieke kubus vorm kunnen stekkers elkaar niet overlappen. Deze uitvinding van Nederlandse bodem is uitermate geschikt om te bedrukken.

Stand

De Luggage-Mate is een handige kofferriem met ingebouwde digitale weegschaal en voorzien van een veilig cijferslot. Door de opvallende uitvoering herkent u altijd uw koffer op de bagageband. De ingebouwde digitale weegschaal weegt uw koffer voor vertrek zodat u binnen de toegestane gewichtsnormen blijft. Zo komt u nooit meer voor verrassingen te staan!

428

Premiumburo Nieuwkoop bv

Stand

800

Promodeluxe Industrieweg 7, 2421 LK NIEUWKOOP t 0031 (0)172-579314 f 0031 (0)84-7386668 c Dhr. J.L. (Hans) Jansen e info@zakengeschenken.nl w www.zakengeschenken.nl

Brinkstraat 14, 1097 VM AMSTERDAM t 0031 (0)20-7702040 f 0031 (0)20-7705640 c Dhr. M. Brom e info@promodeluxe.nl w www.promodeluxe.nl

Premiumburo Nieuwkoop is een toonzettende aanbieder van promotionele producten en al 30 jaar actief binnen dit vakgebied. IJzersterk in custom-made; voor kleinere aantallen met korte levertijden bieden wij via zakengeschenken.nl een grote collectie promotieartikelen aan. Op PromZ Event presenteren wij LoyalTea: luxe premium thee om smaakmakend mee te communiceren.

Stand

Promodeluxe is totaalleverancier van premiums en business gifts. Met onze one-stop shop filosofie verzorgen wij het traject van idee/ontwerp van een promotioneel product, tot de import en distributie van het eindproduct. Promodeluxe laat u dit jaar de beste producten zien op het gebied van ‘auto’– en draagbare opladers.

1125

Prezend

Stand

1108

Promofabriek Kleine Koppel 42, 3812 PH AMERSFOORT t 0031 (0)33-3031010 c Dhr. F. Visschers e info@promofabriek.nl w www.promofabriek.nl

Dingerlaan 17, 6741 DD LUNTEREN t 0031 (0)318-769079 c Mevr. G. Vonk e gerda.vonk@prezend.nl w www.prezend.nl Prezend, verrassend, eigenwijs, origineel, uniek…in Kerstpakketten!

De Promofabriek presenteert de Rackpack op PromZ Event. De Rackpack, de wijnkist met een twist.

Stand

501

Prodir BV

Stand

315

(advertentie)

Fokkerstraat 28, 3905 KV VEENENDAAL t 0031 (0)318-501711 f 0031 (0)318-514844 c Dhr. D.S. van den Berg e dick@prodir.nl w www.prodir.com Prodir; internationaal toonaangevende fabrikant van schrijfwaren voor de promotionele markt. Het assortiment onderscheidt zich door uitmuntende kwaliteit. De ontwerpen hebben reeds diverse prijzen gewonnen. Prodir heeft 7 kantoren in Europa en één in Moskou.

Stand

226

promz

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

105


Puur Zeep van Mijn Stijl

Robitex Scheepswerf 1, 5256 PL HEUSDEN t 0031 (0)6-81682491 / t 0031 (0)6-33752486 c Pim en Diana Peters e info@puurzeep.nl w www.puurzeep.nl

Marssteden 49, 7547 TE ENSCHEDE t 0031 (0)53-4333160 f 0031 (0)53-4333855 c Mevr. D. Kaspers e danielle@robitex.nl w www.robitex.nl

Puur Zeep van Mijn Stijl is een groothandel in zeep en huisparfum. Wij proberen op onze manier een “puur” product in de markt te zetten. De zeep is plantaardig, dierproefvrij en zonder conserveringsmiddelen. Assemblage van het eindproduct wordt verzorgd door de medewerkers van de sociale werkplaats.

Stand

Al meer dan 20 jaar kleurrijke resultaten. Dit jaar viert Robitex BV haar 20-jarige bestaan. En dat is in de wereld van relatiegeschenken en premiums best een unicum. Het geheim? Meedenken, klantenbinding, net dat beetje extra service verlenen en uiteraard de creativiteit en pro-activiteit die door klanten zeer gewaardeerd wordt.

509

Qnippo's

Stand

1115

Samdam Nederland B.V. Europaweg 9, 8181 BG HEERDE t 0031 (0)578-631717 c Dhr. J.E. Scheer e info@qnippos.nl w www.qnippos.nl

Smederijstraat 2, 4814 DB BREDA t 0031 (0)76-5720088 f 0031 (0)76-5870582 c Dhr. J. Hulsman e info@samdam.nl w www.samdam.nl

Wilt u een geld-terug actie, spaaractie of “probeer gratis actie” opzetten? Qnippo’s is gespecialiseerd in promotionele acties en fulfilment. De afgelopen jaren hebben wij voor meer dan 50 A-merken promoties verzorgd. Met een eigen ontwikkeld platform hebben wij als eerste in de Benelux bewezen dat refunds via internet veilig kunnen worden afgehandeld.

Stand

Wat u ook zoekt, Samdam vindt altijd een oplossing voor u. Waar anderen stoppen ná het vinden en ontwerpen van producten, gaat Samdam verder! Met onze fulfilment programma’s nemen wij uw opslag, voorraadbeheer, verzendingen en e-commerce oplossingen uit handen. Eigen drukkerij in Roemenië. Distributeur van Samsonite (B2B).

1119

Read & View B.V.

Stand

531

Secretbox.com Edisonstraat 90, 7006 RE DOETINCHEM t 0031 (0)314-395664 c Mevr. S. Verweij e sales@readview.nl w www.readview.nl

De Sonman 28, 5066 GJ MOERGESTEL t 0031 (0)13-5906638 c Dhr. R. Dankers e info@secretbox.com w www.secretbox.com

Verras met de Nationale Tijdschriftenbon! Hét kado voor een abonnement naar keuze. Altijd leuk met verjaardagen, jubilea, Kerst of andere gelegenheden. Er is keuze uit 350 tijdschriften en dagbladen. De Tijdschriftenbon is er in waarden van € 5,- tot € 150,- en volledig in eigen huisstijl verkrijgbaar! Kijk op Tijdschriftenbon.nl.

Stand

Secretbox.com is één grote verrassing! Het idee is simpel: Je bestelt een mooie luxe box, waarvan de inhoud een verrassing is. Je weet dus niet wat je gaat bestellen. Maar één ding is zeker: je staat er zeker versteld van!

214

Remark Groep

Stand

1106

(advertentie)

Industrieweg 24, 7949 AK MEPPEL t 0031 (0)522-442224 f 0031 (0)522-442559 c Dhr. H. Heine e wimw@remarkgroep.nl w www.remarkgroep.nl Remark biedt een uitgebreide collectie met unieke lifestyle body & beauty producten met merken zoals Therme (beauty en wellness), Vogue, Amando (geuren en face & bodyproducten voor de man) en Vergulde Hand.

Stand

735

promz

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

107


Sleutelhangers.nl

Switsser BV Molenhofstraat 23 6669 DM DODEWAARD t 0031 (0)488-745104 c Dhr. W. Krebaum e verkoop@sleutelhangers.nl w www.sleutelhangers.nl

Strijmaden 13, 4703 RG ROOSENDAAL t 0031 (0)165-522744 c Dhr. R. Smits e rene.smits@switsser.nl w www.switsser.nl w www.chokoe.nl

De site van Nederland voor al uw sleutelhangers tegen de scherpste prijzen en de beste service. Simpel en eenvoudig alles te bestellen op www.sleutelhangers.nl. Of het nu om kleine of grote aantallen gaat, wij helpen u graag verder. Ook voor uw custom-made aanvragen kunt u bij ons terecht.

Stand

Het wonder van chocolade beleven? De nieuwe Soundbite chocoladeverpakking. Zelf geluid, muziek of tekst opnemen via de geluidsmodule in de verpakking. Zo vaak je maar wilt. Lichtunit + uitgelichte bedrukte folie in het deksel. Gemaakt door gebruik te maken van de revolutionaire Printed Electronics techniek. Inhoud: 4 of 5 overheerlijke koffiechocolaatjes.

200

Sloffie B.V.

Stand Tiger Concept

Turfstekerstraat 47, 1431 GD AALSMEER t 0031 (0)297-361440 f 0031 (0)297-362690 c Dhr. A. Meyer e info@sloffie.com w www.sloffie.com

Achter Sint Pieter 140, 3512 HT UTRECHT t 0031 (0)30-2600400 c Dhr. W. van Geest e wilrik@tigerconcept.nl w www.tigerconcept.nl

De SLOFFIE is een comfortabele pluchen slof, in de vorm van een voetbalschoen, voorzien van een stevige rubberen zool. Door de veter, de flap en de rubberen noppen aan de onderkant ziet de SLOFFIE er ook uit als een échte voetbalschoen. Ook in ons assortiment; sleutelhangers, magneten, slippers.

Stand

Originele productvoorstellen en customized premiums voor al uw marketingcampagnes. Tiger Concept is een easy going organisatie, met direct contact in het Verre Oosten, snelle responstijd en persoonlijke behandeling.

105

Stockmans Kalenders bvba

Stand

737

by TOMM Nijverheidsstraat 6, 2570 DUFFEL België t 0032 (0)3-6456860 f 0032 (0)3-6458161 c Dhr. B. Devos e bruno@stockmans.be w www.stockmans.be

Pieter Nieuwlandstraat 95, 1093 XN AMSTERDAM t 0031 (0)6-45236604 c Dhr. T. Velthuis e info@bytomm.com w www.verhaalopschaal.nl

Het "kalendergen" is speciaal en uniek. Alle medewerkers van Stockmans zijn ermee opgegroeid. Kalenders blijven een heel krachtig en visueel sterk medium om te communiceren met klanten. Ontdek onze kalendercollecties en samen met u zoeken we naar de juiste kalendertoepassing om in 2015 365 dagen met uw klanten te communiceren.

Stand

Maak uw product of dienst tastbaar in de vorm van unieke houten miniaturen op maat. Breng op stijlvolle en speelse wijze uw boodschap over op klanten, partners en werknemers. Made in Holland. Lokaal produceren is duurzaam en snel geleverd!

438

Sun2change

Stand

229

TravelHotelCard Hornweg 7, 1432 GD AALSMEER t 0031 (0)252–764765 c Mevr. E. Wijsma e info@sun2change.nl w www.sun2change.nl

3864 MH NIJKERKERVEEN t 0031 (0)6-54285285 c Dhr. P. Reitsma e pieter@2getmore.nl w www.travelhotelcard.com

Zon (UV-)verkleurende artikelen voor een gegarandeerd “WoW” effect. Uw T-shirts, huisstijl, logo, relatiegeschenk of promotiemateriaal laat een onvergetelijke indruk achter, met onze zonverkleurende techniek! Textiel, plastic, borduren, veters, nagellak, alles kan verkleuren! Wij denken met u mee. Zo zie je het niet…zo zie je het wel… Magisch!

Stand 108

411

332

De laagste prijsgarantie bij ruim 85.000 hotels wereldwijd en... gratis slapen bij 1200 aangesloten hotels in europa!

Stand

317


Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep B.V.

W I L Langenberg GmbH Corneliusweg 1-2, D-42499 HĂœCKESWAGEN Duitsland t 0049 (0)2192-92190 f 0049 (0)2192-921940 c Mevr. A. Leverenz e lev@go2wil.de w www.go2wil.de

Herculesplein 94, 3584 AA UTRECHT t 0031 (0)88-7002769 c Dhr. Quirin Scheele e qscheele@vbku.nl w www.vbku.nl/bedrijven Een boek is het meest geliefde geschenk om te ontvangen, zo blijkt uit recent onderzoek van Deloitte. Als grootste boekenuitgeverij van Nederland hebben we elk thema in huis. Ook maken we maatproducten: uw logo erop, voorwoord erin of een mini-editie? We vinden altijd een oplossing die bij u past.

Stand

WIL Langenberg GmbH was established in 1991. WIL is producer of: bags, umbrellas, watches, usb-sticks, eyewear and nail varnish. WIL gives 3 years warranty on the products. WIL is BSCI certificated.

926

Vindict

Stand

431

Wim Valstar Dreesplein 4, 2672 EA NAALDWIJK t 0031 (0)174-643980 c Dhr. W. Valstar e aan@wimvalstar.nl w www.wimvalstar.nl

Veemarkt 104, 1019 DE AMSTERDAM t 0031 (0)20-4706050 c Mevr. E. van Heuven e evelijn@vindict.nl w www.vindict.nl Allerlei wijnen, verleidelijke BRIX Chocolate for Wine, het allerleukste wijn-spijsboekje, de geurigste kruiden, beste koffie en coolste accessoires. Het draait allemaal om eten, drinken, geuren, smaken en zintuigen. Met een personal touch en thematische verpakking. Kom kijken en proeven op onze stand. Samen maken wij de perfect match!

Stand

Gedreven, vakkundig en persoonlijk. Voor alle relatiegeschenken, promotietextiel en presentatiemiddelen. Specialiteit en uniek in Nederland; houten snijplanken in elke gewenste vorm, al vanaf 50 stuks. Uniek, onderhoudsvrij, milieuvriendelijk en praktisch. Leuker kan een relatiegeschenk niet zijn.

504

Webo Promotion BV

Stand

1134

WOT-P Marconiweg 25, 3899 BR ZEEWOLDE t 0031 (0)36-7670330 f 0031 (0)36-7670339 c Dhr. M. Stalenhoef e sales@weboprom.nl w www.weboprom.nl

Energieweg 8, 5145 NW WAALWIJK t 0031 (0)416-671777 f 0031 (0)416-665056 c Dhr. E. Bouman e info@wot-p.nl w www.wot-p.nl

Wilt u actie, aandacht en loyaliteit van uw klanten? Gebruik daarvoor onderscheidende promoties, opvallende premiums of verrassende relatiegeschenken. Wij zijn uw partner in het uitwerken van een gezamenlijk plan voor het vergroten van de loyaliteit van uw klant! Wij spreken u daar graag over op onze stand.

Stand

WOT-P is de totaalleverancier van onderscheidende promotionele producten en verrassende relatiegeschenken. Ons team van ervaren medewerkers heeft alle aandacht voor uw aanvragen om een effectief of op maat gemaakt promotioneel product te bedenken. Kortom: U vraagt en wij draaien!

1037

Stand

526

(advertentie)

Weekendjeweg.nl Van Heuven Goedhartlaan 935A, 1181 LD AMSTELVEEN t 0031 (0)20-4564232 f 0031 (0)20-4564050 c Mevr. G. Tjebbes e cadeaubon@bookit.nl w www.weekendjeweg.nl Weekendjeweg.nl Cadeau Card. Uniek voor iedere gelegenheid! Waarde vanaf â‚Ź15,-, onbeperkt geldig, restwaarde blijft staan, te verzilveren bij 2000 hotels en 550 bungalowparken.

Stand

424

promz

2014 - nummer 1 - www.promz.nl

109


Xstyles

X-Treme Uiterweg 153, 1431 AD AALSMEER t 0031 (0)297-712345 f 0031 (0)297-320730 c Dhr. P. Kolderie e pkolderie@xstyles.nl w www.xstyles.nl

Smederijstraat 2, 4814 DB BREDA t 0031 (0)76-5720077 f 0032 (0)2-7141101 c Dhr. D. Dix e dan@x-treme.eu w www.x-treme.be

Xstyles, de textielgroothandel van sportfashion tot aan promotionele doeleinden. Xstyles ontwerpt, ontwikkeld en produceert alles onder één paraplu. Van merken als O’Neill, Brunotti, Hilfiger en Gaastra tot aan uw eigen “brand” in uw eigen segment. Promotionele textiel in de kwaliteit van uw eigen bedrijf.

Stand

X-Treme Creations is uw aanspreekpartner voor het ontwerpen, produceren en uitvoeren van 3D opblaasbaar visueel marketing materiaal. In onze tailor made 3D opblaasbare business kennen we geen format, geen grenzen en geen beperkingen. Na 20 jaar en 15000 realisaties kan X-Treme met een gerust hart zeggen: Wat u bedenkt kunnen wij maken!

711

(advertentie)

Stand

439


PromZ Magazine nr.1-2014  

Magazine over actiemarketing en promotionele producten & diensten.