Page 1

invitational conference

De toekomst van

opleidingsvisitaties

Over de visitaties van de opleidingen tot specialist is de afgelopen jaren veel te doen geweest. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan voorstellen om de huidige visitatiesystematiek te verbeteren en in te spelen op de ontwikkelingen in de zorg, zoals zorgconcentratie. Hoe denkt de beroepsgroep over regionaal visiteren? En kunnen we wellicht leren van andere visitaties? Tijdens deze invitational kunt u kennismaken met de nieuwe ideeĂŤn over visiteren en hierover meedenken in workshops.

Dinsdagmiddag 29 oktober 2013 12.30 tot 18.00 uur Domus Medica, Utrecht De invitational ‘De toekomst van opleidingsvisitaties’ is een gezamenlijk initiatief van de Raad Opleiding (OMS), het CGS en de RGS.


Programma 12.30

Ontvangst, registratie en lunch

13.00 Opening prof. dr. P.J. (Joep) Dörr, voorzitter Raad Opleiding OMS 13.10 Actuele ontwikkelingen in binnen- en buitenland prof.dr. F. (Fedde) Scheele, vice-voorzitter CGS 13.30 Het kwaliteitssysteem in de huisartsenopleiding drs. M. (Marinella) Langendoen-Roel, hoofd huisartsopleiding

LUMC

13.55 Verminder bureaucratie en focus op de bedoeling dhr. W. (Wouter) Hart, auteur ‘Verdraaide organisaties’ 14.20

Plenaire discussie

14.30

Pauze

14.45

Workshopronde 1

15.45

Workshopronde 2

16.45

Pauze

17.00 Plenaire discussie o.l.v. dr. M.J. (Marianne) ten Kate-Booij, aankomend voorzitter

Raad Opleiding OMS

17.45

Borrel


workshops Workshopronde 1 A.

Interne versus externe opleidingsvisitatie Workshopleiders: dr. G.A. (Ted) van Essen, huisarts en voorzitter CGS en dr. M.J.M.H. (Kiki) Lombarts, associate professor professional performance

B.

Mogelijkheden en uitdagingen van regionalisering

C.

Ranking van opleidingsklinieken

Workshopleiders: dr. J.K.G. (Götz) Wietasch, anesthesioloog en dr. S. (Sjarlot) Kooi, gynaecoloog

Workshopleiders: dr. M. (Matthijs) de Hoog, kinderarts en dr. J. (Jesse) Habets, aios radiologie

Workshopronde 2 A.

Integratie toetsingssystemen zorgkwaliteit en opleiding

B.

Professionalisering opleidingsvisitaties

C.

De rol van COC’s bij de opleiding

Workshopleiders: prof.dr. E.W.M.T. (Edith) ter Braak, internist en drs. F.J. (Frank) van Oosterhout, orthopedisch chirurg

Workshopleiders: dr. B.J.N. (Bas) Schreuder, psychiater en voorzitter RGS, drs. R.L.S. (Renée) Weersma, huisarts en dr. S.H.A. (Servaas) Peters, internist

Workshopleiders: prof.dr. F.W.J.M. (Frank) Smeenk, longarts en prof.dr. J.F. (Jaap) Hamming, chirurg

U hoeft geen workshopvoorkeur door te geven. Om de aanwezige expertise evenredig te verdelen zal de organisatie de indeling verzorgen. Op 29 oktober ontvangt u bij de inschrijfbalie een workshopkaart waarop u kunt zien waar u ingedeeld bent.


Praktische informatie aanmelden

U kunt zich tot en met dinsdag 15 oktober 2013 aanmelden via het inschrijfformulier op orde.nl/opleidingsvisitaties. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de invitational.

Voor wie

De invitational is bedoeld voor specialisten en aios. Per vereniging vragen we om de invitational bij te wonen met een bestuurlijke vertegenwoordiging van twee leden en een aios.

Accreditatie

Er is voor deze invitational accreditatie aangevraagd. Om hiervoor in aanmerking te komen is het van belang dat u uw handtekening zet op de presentielijst.

Locatie & Parkeren

De invitational wordt gehouden in de Domus Medica te Utrecht. Een routebeschrijving vindt u op www.orde.nl/over-oms/wat-is-de-oms/contact.html. Parkeren is mogelijk op het terrein van de Domus Medica. Mocht dit parkeerterrein vol zijn, dan kunt u uw auto parkeren op P&R Papendorp. Dit is op loopafstand van de Domus Medica. Bij de inschrijfbalie kunt u uw parkeerkaart omwisselen voor een uitrijkaart.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lise Rijnierse via l.rijnierse@orde.nl of (030) 282 36 85

Programma invitational de toekomst van opleidingsvisitaties  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you