__MAIN_TEXT__

Page 1

NR. 02/ 2018 KUNDEMAGASIN FRA HESSELBERG TRUCK

PÅ ØVERSTE HYLLE

Tema: Service og sikkerhet

-best på

sikkerhet! Side 12-14

med 100% service

Gode servicetips fra vår serviceleder Side 10

1


Automatiserte trucker er fremtiden.

Hesselberg Truck sitter i førersetet med Linde Robotics og markedets bredeste utvalg av automatiserte trucker! Linde Robotics har størst utvalg – fra enkle trekkere som C-Matic, til avanserte VNA løsninger med K-Matic • • • •

Fleksibel løsning med et “infrastrukturfritt” navigasjonssystem og sanntidslokalisering av trucker/roboter. Konkurransedyktig løsning som gir produktivitetsgevinster og strømlinjeoptimalisering Enkel integrasjon til kundens eget lagerstyringssystem Smarte sikkerhetsfunksjoner som lar deg opprettholde produktiviteten samtidig som sikkerheten ivaretas. (3D-kameraer + pallesensor)

Vi er ledende på automatiserte trucker. Bli med oss inn i fremtiden!

Kontakt oss for veiledning og tilbud i dag!

2

C-MATIC

L-MATIC

T-MATIC

P-MATIC

R-MATIC

K-MATIC Unik smalgangstruck!

Automatisk trekker

Kapasitet: 1200 kg Løftehøyde: 1924 mm

Kapasitet: 3000 kg Løftehøyde: 120 mm

Kapasitet: 5000 kg Trekker

Kapasitet: 1600 kg Løftehøyde: 11255 mm

Kapasitet: 1500 kg Løftehøyde: 7200 mm

HESSELBERG TRUCK AS / Selma Ellefsens vei 15 / Postboks 368 / Økern - 0513 Oslo / Tlf: 22 88 72 00 / www.hesselbergtruck.no


PÅ ØVERSTE HYLLE

Salgsdirektøren har ordet

\PÅ PALLEN

Innhold:

Service og sikkerhet 2018 har bydd på en fantastisk vekst i bransjen og Hesselberg Truck er helt klart med i gamet. Vi har opplevd en oppsving uten sidestykke!

En dag med serviceleder - Med rett til å fikse / 4-7

Dette året har vært et strategisk viktig år for oss, med investeringer i nybygg i Stavanger, Trondheim og Oslo, videre satsning i NordNorge og ansettelse av flere flinke folk. Nå har vi passert over 100 ansatte, fordelt over hele landet. Men veksten er ikke noe vi har fått servert. Bak ligger hardt og målrettet arbeid av alle våre dyktige ansatte. Slikt arbeid blir lagt merke til og flere i bransjen har fått øynene opp for Hesselberg Truck.

Kundeintervju - XXL / 8-9

Vårt fokus på ettermarked og service har vært en viktig nøkkel til vår vekst. Vi liker å si at serviceorganet er hjertet i Hesselberg Truck og hjulene i vårt maskineri. Truckene våre er av de beste på markedet, men en truck vil alltid trenge service. Å levere god service til kunden er det som gjør at kunden velger oss igjen. Sikkerhetstrucken / 11

I dette magasinet følger vi vår egen serviceleder Tron-Arne. Han har vært hos oss i 10 år og de relasjonene han har klart å bygge opp gjennom god serviceinnstilling og ekstremt dyktig arbeid betyr mye for oss. Sportsgiganten XXL inviterte oss inn for å gi oss et innblikk i hvordan deres samarbeid er.

I tillegg til gode servicetjenester ser vi at markedet også legger mer trykk på sikkerhet. Med Linde i ryggen er vi trygge på at vi leverer de beste truckene med de beste sikkerhetsproduktene. I bladet kan du lese om Coca-Cola European Partners som har valgt Linde som truckleverandør. Coca-Cola er ikke et firma som undervurderer sikkerhet, og sammen finner vi frem til gode løsninger rundt truckdrift og sikkerhet. Logistikkbransjen i Norge er inne i en fase der nye rutiner og løsninger skapes. Det har blitt lagt ned store ressurser for å effektivisere og styre vareflyten. Nå jobber vi mer som konsulenter og vi forstår driften og kundens hverdag enda bedre. Vi takker alle våre kunder som har gitt oss tilliten i året som har gått, og forsikrer dere alle at vi også i 2019 vil jobbe for å bli en enda bedre leverandør. Vi har stolte eiere som har klokketro på vår fremtid. Med investeringer i nytt hovedkontor i 2020 viser de at Hesselberg med Hesselberg Truck er kommet for å bli. Vi ønsker 2019 velkommen og riktig god lesning!

Per Erik Pedersen, Salgsdirektør

Coca-Cola European Partners - best på sikkerhet!/ 12-15

Sikkerhetskampanje På pallen

2 3

En dag med en serviceleder

4-7

Kundeintervju - XXL

8-9

Sikkerhetssjekk Sikkerhetstrucken Kundeintervju - Coca-Cola

10 11 12-14

Pent brukt merkevare

15

På dashbordet

16

PUBLISERT AV: Hesselberg Truck AS TEKST OG FOTO: June Tryggvason DESIGN: Frekk Strek TRYKK: Ottesen Grafisk OPPLAG: 5544 eks

3


En dag i en serviceleders liv

MED RETT TIL Å FIKSE Linde-truckene er av de beste på markedet, men en truck vil alltid trenge service. Uten en dyktig servicetekniker er situasjonen kritisk. Våre serviceteknikere er ute i feltet, føler, lukter og er hands on på hver truck som leveres fra Hesselberg Truck. De har fingeren på pulsen og ser til at hjertepumpa går og at maskineriet er i gang til enhver tid.

4


Hesselberg Truck har dedikert en utgave til serviceteknikeren og undertegnede har fått lov til å følge serviceleder for Akershus, Tron-Arne Kaksrud en hel dag. Å ha en gravende journalist med kamera i bilen hele dagen må vel være drømmen for enhver. Heldigvis er denne karen, Tron-Arne, av den tålmodige typen.

08.05

Undertegnede blir plukket opp av Hesselberg Truck sin hvite servicebil på Gardermoen. Tron-Arne har allerede vært på jobb i en time. Klokke 07.00 inntar han sitt rullende kontor og legger planer for dagen. Vi kjører videre forbi hovedflyplassen som er en av Tron-Arne sine større kunder. Her på Gardermoen har Hesselberg levert over 40 Linde trekk-traktorer som kjører bagasjen til reisende rundt på flyplassen. Denne dagen kjører Tron-Arne videre. I dag står det andre ting på agendaen, kundene SSP, Freja, og XXL.

08.20

Vi svinger inn på baksiden av et SSP sitt fjernlager på Gardermoen. SSP (Select Service Partner) har det meste av restauranter på hovedflyplassen. Her er det en truck som har stått lenge uten å bli ladet og gått tom for strøm. Dette klarer ikke en vanlig lader å fikse, så Tron-Arne har levert en tilpasset lader for å få trucken opp å gå igjen. Vi er kjapt inn og ut og henter tilbake

laderen og setter oss i bilen igjen. - Jeg har alltid en plan når dagen starter. Vi har faste servicer hver måned og gjennomførelse av de må planlegges. Vi prøver å planlegge hver dag, men det er veldig sjelden dagen utvikler seg slik vi hadde planlagt. Det dukker gjerne opp uforutsette ting og da hiver vi oss rundt. Neste stopp er Freja, og de ligger på Berger - De har ringt og sagt at det er noe galt med en av stablerne. Så vi må ta turen bort å se på den. Der er det en dobbeltstabler som det kan kjøres to paller på, og den vil ikke senke på første forsøk når pallen er løftet. Det er ikke et vanlig problem, men det kommer alltids an på hvilket miljø trucken jobber i, forklarer Tron-Arne. - Har du forresten vernesko og refleksevest med deg?? spør Tron-Arne. Undertegnede har ikke tenkt på dette, så da må vi ta turen innom Würth og kjøpe vernesko.

- De er ofte ganske strenge på det dit vi skal nå, legger Tron-Arne til. På veien til Würth kjører vi forbi den nye tomta til Hesselberg som hele konsernet skal flytte til i 2020. Nå fyller de opp byggeplassen og klargjør den til byggestart. Praten går over til hvordan servicelederens tid startet hos Hesselberg. - I januar har jeg jobbet i Hesselberg Truck i 10 år, og per i dag er jeg serviceleder for Akershusområdet. Nå skal jeg bytte til teknisk avdeling på hovedkontoret til Hesselberg Truck. Etter 10 år som servicetekniker tenkte jeg det kunne være spennende å prøve noe nytt. Da er det også gledelig at jeg kan gjøre det internt i firmaet, samtidig som jeg får beholde kontakten med de kundene jeg har i dag. Min kollega og barndomskamerat Petter skal ta over etter meg. Han er meget dyktig, så han kommer til å gjøre en strålende jobb. Vi ansetter også flere serviceteknikere utpå nyåret, slik at alle kunder får god oppfølging. Jeg vil fortsatt ha tett kontakt med folka her i Akershus. Jobben min blir support til serviceteknikere ute, holde kurs på de maskinene vi fører, og være med å hjelpe til der det trengs hjelp. - Jeg bor selv i Nannestad, så er litt skeptisk til å kjøre til byen hver dag samtidig som jeg gleder meg til å gjøre noe annet. Men om et år igjen så flytter de opp til hjemlige trakter, så da blir det kort reisevei, smiler Tron-Arne fornøyd.

” Det viktigste er at problemet blir fikset og at truckførerne får en hyggelig opplevelse av trucken.” Fortsetter på neste side >>

5


09.00

Vi parkerer ved Würth i Jessheim og stiger inn i butikken der vi blir møtt av store smil. Det er tydelig at Tron-Arne har vært her før. Vi må ha vernesko og får hjelp til å finne riktig størrelse. Servicelederen er effektiv, takker for hjelpen og hopper inn i bilen. Han har en jobb å gjøre og vi svinger inn til Freja som holder lagerhotell.

11.15

- Lunsjen blir ofte på en bensinstasjon eller i bilen, men det synes jeg er helt greit, sier Tron-Arne. Blir det ensomt å jobbe slik? - Du blir jo nesten like god kollega med kundene som du blir med de andre serviceteknikerne på jobben. Jeg kjenner jo kundene veldig godt nå. Er man glad i å farte litt aleine, så er dette ganske gøy. Jeg prater med de to andre jeg har ansvaret for flere ganger om dagen, og kundene ringer stadig vekk og vil slå an en prat. Vi har også en ettermarkedssjef i Oslo som følger opp jevnlig, og som vi ha en god dialog med. Han har fokus på å få systemer og programvarer på plass, så hvis vi har kontroll på det vi driver med, så får vi holde på og styre dagene selv. Blir det mye kveldsjobbing på deg? - Det er ikke mye kveldsjobbing på meg, men i går var jeg i Stryn. Det tar 6 timer å kjøre en vei, så det ble en lang dag. Jeg dro litt før fem på morgenen og var hjemme litt over 22.00. Også var det bursdagen min, så de hjemme var ikke helt fornøyde med den turen. Men det var en kollega som trengte hjelp hos en kunde, så da stiller man opp. Men det er ikke ofte det skjer, forteller Tron-Arne. Vi spiser opp lunsjen og kjører tilbake til XXL.

Vi tar på oss sikkerhetsutstyret vårt, vernesko og vest, før vi går inn i lageret. Tron-Arne tar en titt på trucken som trenger service og testkjører den i noen minutter. Det virker som alt ikke er som det skal, og han finner raskt ut av hvor problemet ligger. I dette tilfelle er det bytting av en ventil som må til. Tron-Arne oppsøker lageransvarlig og forteller om feilen og legger en fremdrift på når ny del kommer og når han skal skifte den. Vi går tilbake i bilen og legger inn en bestilling på delen. - Det er viktig å ha god dialog med kundene jeg er rundt hos. Jeg gir heller beskjed til en for mange enn til en for lite. Man er ikke alltid sikker på at alle beskjeder kommer frem på lageret, humrer Tron-Arne.

10.00

Turen går videre til XXL, der servicelederen skal se på en plukktruck.

- De klager på at matta de står på blir slitt og ikke er myk nok. De som kjører trucken får vondt i ryggen. Det vi skal gjøre nå er å måle opp hvor stor den plata de står på er, så drar vi på biltema og ser om de har noen matter som vi kan teste ut. Det viktigste er at problemet blir fikset og at truckførerne får en hyggelig opplevelse av trucken, sier Tron-Arne. Vi går inn på XXL og måler opp matten. Sier hei til noen folk og avtaler å komme tilbake etter lunsj for å montere matten. Så drar og handler en matte for å teste ut. Vi trenger noen arbeidshansker og et sterkt lim. Varene settes på kontoen til Hesselberg Truck og vi går tilbake til servicebilen. Nå er det på tide med litt mat og vi vender snuta mot nærmeste bensinstasjon.

6


12.00

Hesselberg Truck leverte de første truckene til XXL for tre år siden. Tron-Arne er hos kunden en til to ganger i uken og ser til at alt er på stell. Da de nye truckene ble satt inn ble det oftere besøk for å hjelpe til med innkjøringen. De har i hovedsak høytløftere og plukktrucker, noen svinggaffeltruck og motvekts-trucker, stablere og sniler. Tilsammen rundt 20 Linde-trucker med en totalservice. - Med totalservice så kan de ringe ”ikke når som helst”, men nesten, smiler Tron-Arne. Servicelederen går inn til hovedlageret og setter igang med bytting av matte. Når jobben er gjort leter vi opp avdelingsleder for truck og vareutsending Nils Erik Ballangrud. Nå er undertegnede interessert i å høre om hva de tenker om servicelederen og Hesselberg Truck.

Riktig verktøy er viktig: Pipenøkkelsett med skralle og riktig bits. En hendig batteridrill må jeg alltid ha med,

Fortsetter på neste side >>

7


100% service Vi skal ta turen innom Sportsgigantens hovedlager på Jessehim. Med visjonen om å være et eldorado for alle som er interessert i sport, trening og friluftsliv, åpnet XXL sitt første varehus i 2001, og ble en umiddelbar suksess. Siden har det vokst og vokst og lever godt opp til navnet sitt XXL. Hovedlageret måler hele 32.250 kvadratmeter etter utvidelsen i 2016. Vi møter avdelingsleder for truck og vareutsending, Nils Erik Ballangrud. Det er tydelig at vår serviceleder og Nils Erik har fått god kontakt opp gjennom årene, for tonen er lett og ledig. - Man kan si jeg har vært med nesten siden den spede start og har vært med på å bygge det meste her. Jeg har gjort alt som er å gjøre på lageret, fra å kutte papp til å koste gulv til nå å være avdelingsleder. Nå er mitt ansvar å se til at alt flyter som det skal her. Varene, menneskene og truckene. Til nyttår har jeg vært avdelingsleder for truck og vareutsending i tre år. Jeg har da hovedansvaret for oppfølging av truckene og kontakten opp mot Hesselberg Truck. som jeg trives veldig med, innleder Nils Erik. Jeg spør om han kan fortelle litt om hvordan Hesselberg Truck kom inn på banen.

fungert 100 % vil jeg si. Dialogen har vært god, og jeg har egentlig ingenting å utsette på samarbeidet. Det er lett å skape forståelse i forhold til ønsker og situasjoner, og de har et godt innblikk i vår drift og våre behov. De kommer når det er nødvendig, og vi får beskjed om de eventuelt blir forsinket. De er raske med å ta opp telefonen og holde oss oppdatert. Det har jeg ikke opplevd med noen andre leverandører. Den beste responstiden har vært 10 minutter, og ellers sjelden noe lenger enn en time når jeg ringer og sier det haster. Hadde jeg ringt han på en søndag med en krise, hadde han nok dukket opp selv på en hviledag. Det føler jeg meg trygg på, smiler Nils Erik.

- For tre år siden hadde vi en annen truckleverandør her. Jeg får være ærlig å si at vi ikke var særlig fornøyd med servicen hos denne leverandøren. God oppfølging på service er et utrolig viktig moment i vår bransje, så min sjef gikk i dialog med Hesselberg Truck og Linde, for å se om de kunne levere en bedre tjeneste, forteller Nils Erik.

- Vi har jo blitt veldig godt kjent, så jeg vet jo når jeg må komme. Og han vet hvordan han skal få meg til å hive meg rundt også, smiler Tron-Arne, serviceleder hos Hesselberg. - For meg er dette med god dialog utrolig viktig i forhold til service. La oss være ærlig; det vil alltid være ett eller annet med trucker, uansett hvilke merke du har. Det du virkelig er avhengig av er at servicen kommer, og at de får truckene raskt ut i drift igjen. Ved å vite når servicen og eventuelle deler kommer, kan vi planlegge vår

- Hesselberg Truck fikk prøve seg som leverandør, og vi var veldig spent på hva de kunne levere av kvalitet på service, naturlig nok. Og fra dag én har dette fungert veldig godt. Det har

8

Helt i høyden.To Linde V48-5213


Sikkerhetsutstyr på Linde-truckene hos XXL: • • • • • •

Varsellampe bak på trucken. Automatisk brems når trucken rygger ut. Trucken senker automatisk hastigheten over visse høyder. Trucken varsler hvis man prøver å åpne grindene i høyden. Trucken stopper hvis man ikke holder hendene i trucken når du kjører. Hvis trucken skulle låse seg i høyden, kan truckfører fire seg ned med et sikkerhetstau.

God tone: Fra venstre: Tron-Arne Kaksrud, serviceleder for Hesselberg Truck. Nils Erik Ballangrud, Avdelingsleder for truck og vareutsending på XXL. Fra venstre: Nils Erik Ballangrud, Avdelingsleder for truck og vareutsending på XXL sitt hovedlager, truckfører Fredrik og Tron-Arne Kaksrud, serviceleder for Hesselberg Truck. Her står de og tester ut matten på plukk-trucken og er godt fornøyd med løsningen til serviceleder Tron-Arne.

” .. fra dag én har dette samarbeidet fungert veldig godt. Det har fungert 100 % vil jeg si.” - Det er også veldig betryggende å se at serviceteknikerne fra Hesselberg Truck raskt ser hva problemet er, at de skjønner hvordan de kan fikse det. Det er ikke alle opp gjennom tidene som har gjort, og da har man ikke følt seg særlig trygg. Lageret på Jessheim er gedigent. Det er 9,5 meter opp til øverste hylle. Truckene på XXL går etter noen antenner i gulvet, via radiosignal. Tidligere var det skinner truckene gikk på i midtgangen, men det fungerte ikke i lengden. Med bruk av antenner unngår man slitasje på truckene. De som kjører ut av reolene har et system på trucken som gjør at de bremser ned. Da reduseres farten på trucken automatisk, og du får ikke kjørt fort ut av gangen, som igjen reduserer enhver risiko for at uhell skjer. - Stort sett kjører truckene her fra kl 07.00 om morgenen til 23.00 på kvelden, mandag til fredag. Vi har noe aktivitet her på søndager også, så de fleste truckene går 5-6 dager i uken. I ekstra travle perioder kjører vi tre-skift, men foreløpig har vi ikke hatt ladeutfordringer på disse truckene. Truckene lades om natten, og står klare til å kjøre hele neste dag. Med de forrige truckene vi hadde, var vi tomme for strøm klokken åtte på kvelden. Det er noen tapte timer med effektivt arbeid, så da var det ikke noe hyggelig stemning her under julestria.

På truckavdelingen er vi 25 ansatte med meg. Det er lite utskiftning med tanke på hvilken type jobb det er, men lagerarbeid har blitt noe helt annet enn det det var før. Fagkompetansen på logistikk har økt vesentlig de siste 7-8 årene. Når jeg begynte i 2005 så kjente jeg at jeg skammet litt over og bli en lagerarbeider, da det ble sett på som en eldre kar som satt i en sofa og røkte og drakk kaffe den gangen. Dette gikk relativt fort over da jeg forstod at det ble satt krav til oss og det var ett stort fokus på og være fremtidsrettet her. Nå er jeg stolt som en hane over å jobbe her. Vi er opptatt av at personale trives. En person som trives gjør automatisk en bedre jobb. Det er veldig basic. Vi har månedlige møter der vi setter oss ned med alle ansatte og har en åpen dialog. Da prater vi litt frem og tilbake om hva vi tenker er utfordringer og hva de ønsker. Truck og utstyr er en av de tingene som står fast på agendaen. Da ønsker vi at de kommer med innspill, og det proriteres at de ansatte er fornøyde. Vi har fått gode HMS-rutiner på plass og gode informasjonsplattformer som gjør at vi føler vi har ting på stell. Hver truckfører her har sin id-chip som er lagret med navn. Da vet jeg til enhver tid hvem som kjører hvilken truck. Og skulle det være et uhell med en truck, så vet jeg alltid hvem som er involvert og da kan jeg gå bort til føreren og spørre om det går bra. Det er ikke alltid de er så flinke til å si ifra selv, forteller Nils Erik.

Jeg spør han om det er noe av vil si avslutningsvis. - Dette har vært strålende! Nå har vi blitt kjent med disse kara fra Hesselberg Truck og samtlige har vært veldig greie å ha med å gjøre. Litt småting har det vært, men slik er det med alt. Det er jo litt synd at Tron-Arne forsvinner fra gulvet, men de er veldig flinke de andre også, så jeg er ikke bekymret. For oss er dette samarbeidet utelukkende positivt, smiler Nils Erik. - Jeg skal fortsatt kunne hjelpe til, selv om jeg flytter meg til hovedkontoret. Jeg kommer til å dukke opp her innimellom for en truckprat, skyter Tron Arne inn. Truckfører Fredrik kommer bort for å sjekke matta i trucken sin som Tron-Arne tidligere på dagen har fikset. Tre menn står på tur for å teste matten, Det hoppes litt lett opp og ned for å sjekke dempingen og alle er enige om at denne matten er bedre. Absolutt godkjent. - Det er slike ting som gjør Hesselberg Truck så sabla bra. Det er ikke den ting han ikke fikser. Og hvordan det gjøres er jeg ikke så opptatt av, bare det fungerer. Og det gjør det, avslutter Nils Erik Ballangrud fornøyd.

Få dine servicetips her >>

9


Skjema for daglig kontroll før kjøringen starter.

”Gå rundt kontroll” 1. Olje, drivstoff eller vannlekk (diesel- og propantruck) 2. Dekk og felger 3. Hjulmutre 4. Lufttrykk i hjul (dersom luftgummi5. 6. 7. 8.

hjul)

Lastgrind/Tillegsutstyr Gaffelarmer Fester for hydraulikksylindre Førervern, førerkabin

Med åpent deksel 9. Kjøleveske (diesel- og propantrucker) 10. Motorolje (diesel- og propantrucker) 11. Batteri 12. Hydraulikkolje

Fra førerplassen 13. Bremspedal 14. Krypepedal (de fleste typer diesel- og propantrucker)

15. Parkeringsbremse 16. Varselhorn

Med nøkkel PÅ/ON-stilling 17. Drivstoff (diesel- og propantrucker) 18. Instrumenter 19. Arbeidslys 20. Blinklys 21. Bremselys 22. Ryggelys

Fra førerplassen 23. Ratt/styring 24. Løftekjeder 25. Motor 26. Mast 27. Bremser

Spørsmål angående service på Linde-trucker? Ta kontakt med oss på mail: firmapost.linde@hesselberg.no

10

Daglig sjekkliste:

Klipp ut og heng opp!

” Godt vedlikehold av trucken forlenger truckens levetid betraktelig” Vår sericeleder poengterer at det er viktig å følge den daglige sjekklisten og anbefaler alle å ha den lett tilgjengelig. Den burde ligge i de fleste trucker, men han ønsker å ha med en liste her som alle kan klippe ut å putte i arbeidsjakka. Han veileder oss raskt gjennom en servicekontroll: Alle deksler åpnes og støv blåses bort med en kompressor. Smøring av løftekjeder. Dataen kobles til og det tas en feilsøk på trucken.


Sikkerhetstrucken Ulykkesfri intralogistikk

Linde har utviklet en helhetlig tilnærming til sikkerhet som bidrar til å beskytte folk, gaffeltrucker, infrastruktur og varer.

Led Stripes Rødt lys ved rygging

Prøve vår demotuck? Send oss en mail firmapost.linde@hesselberg.no så tar vi kontakt.

Linde VertiLight Led Stripes Rødt lys ved rygging

Linde VertiLight Led Stripes hvitt lys ved framoverkjøring

TRUCKSPOT LED STRIPES Gaffeltruckbelysning bidrar også til å forbedre sikkerheten. LED Stripes er lette striper som festes til front og bakside på motvektstruck. De sikrer optimal lysfordeling i nærområdet. Linde VertiLight gir i sin tur først og fremst assistanse med lagringsprosesser som involverer hyller med sine lysdioder som er montert på masten. Disse gir best mulig belysning av arbeidsområdet fra gulvet til løftehøyden. Enkel å ettermontere Takket være moderne LED-teknologi har TruckSpot en lang levetid på over 20.000 timer. Trucken er brukt på motvekt og rekkevidde og er tilgjengelig som fabrikkmontert eller ettermonteringssett. Eksisterende flåter kan også utstyres med dette innovative optiske varselsignalet.

To Terberg til Norske Skog I oktober overleverte vår selger Rune Borten i Hesselberg Truck avd. Østfold, to terminaltraktorer av merket Terberg RT 223 til Norske Skog Saugbrugs AS i Halden. De spesialiserte heavy-duty-maskinene med 4-hjulstrekk og vendtbar førerplass er forbedret på en lang rekke områder som øker den samlede effektiviteten. Vi gratulerer Norske Skog med to nye maskiner.

Smale ganger og blindsoner gjør det ofte vanskelig for fotgjengere å se trucken i tide. Statiske advarselsskilt øker sikkerheten og advarer om mulige farer, men er ikke alltid en effektiv hjelp i den spesifikke situasjonen. Med Linde TruckSpot har trucken sitt eget advarselsskilt med seg overalt til enhver tid, og dermed varsler kritiske situasjoner før de oppstår.

Økt varseleffekt Linde TruckSpot er en optisk advarselssignalløsning som signaliserer det nærliggende kjøretøyet med et lyssignal. Monteres på førerens takramme, projiserer signalet bak bilen mot gulvet og advarer fotgjengere og andre kjøretøy. Med TruckSpot setter Linde en ny standard for sikkerhet. Det innovative varslingssystemet tar opp de påviste fordelene ved Linde BlueSpot og legger til en viktig funksjon: En storformet varselsymbol med sterke kontrastfarger som gir en enda mer effektiv varselvirkning.

Spørsmål om Terberg? Kontakt vår Salgsansvarlig for Terberg og CVS Ferrari

KJETIL SØRENG Mobil: 952 55 382 Mail: kjso@hesselberg.no

11


- best på sikkerhet!

Fra venstre: Camilla Nygård Hansen, Health and Safety Manager for supply chain i Coca-Cola European Partners. Helge Dagsvold, hovedverneombud i Coca-Cola European Partners.

Etter at Hesselberg og Linde signerte en rammeavtale med den internasjonale storkunden i 2016 har vi fått erfare at Coca-Cola European Partners tar dette med sikkerhet på dypeste alvor. Her blir ingenting overlatt til tilfeldighetene. Når vi kommer på besøk blir vi møtt av et hovedvernombud, en egen ”Health and Safety Manager” og en vedlikeholdskoordinator. Her skal ikke noe eller noen utelates. Det gjenspeiler og oppsummerer hele deres sikkerhetskultur.

12


Verneombudet tar ivrig ordet før vi andre har fått rukket å henge fra oss. - Helge Dagsvold her, jeg er hovedverneombud for bedriften, både her på hovedlageret på Robsrud og utenfor. Jeg har jobbet her i 20 år og min jobb består i å se til at helse, miljø og sikkerhet er ivaretatt for de ansatte, både den fysiske og den psykiske delen. Jeg har sett store endringer i bedriften under tiden jeg har vært her. I 2010 ble det gjort store grep innen HMS. Vi fikk inn en ny ”Supply Chain Manager” fra Belgia som så et stort forbedringspotensial i vår produksjon hva gjaldt effektivisering og sikkerhet. I forbindelse med en intern omorganisering ble det investert og gjennomført sikkerhetsendringer som er gjeldende den dag i dag. Sammen med de ansatte bygget han en ny kultur med en bevisstgjøring rundt viktigheten av sikkerhet og godt arbeidsmiljø.

” Skal man bygge en ny kultur må alle med. Folka på gulvet er hjertet i produksjonen og uten de med på laget vil man ikke nå noen vei. ” Skal man bygge en ny kultur må alle med. Folka på gulvet er hjertet i produksjonen og uten de med på laget vil man ikke nå noen vei. Han gjorde suksess ved å få med alle på en kulturendring, smiler Helge fornøyd og gir ordet videre til sin sidemann Oddbjørn Ruud, vedlikeholdskoordinator på hovedlageret til Coca-Cola European Partners.

Truckfører Glenn er godt fornøyd med Lindetruckene.

- Vedlikeholdskoordinator vil si at jeg tar meg av det praktiske når det gjelder trucker, samt vedlikehold av containere. Det er jeg som har den direkte kontakten med vår nye truckleverandør, Hesselberg Truck. Selv om denne rammeavtalen er fremforhandlet på internasjonalt plan, blir våre stemmer hørt i forhold til krav til truckene. Vi har vært med ledelsen og diskutert kriteriene, sett på truckene og muligheten for forbedringer på produkter, forteller Oddbjørn. Camilla Nygård Hansen, Health and Safety Manager for supply chain (dvs produksjon og lagerområde) tar med seg sin dokumentmappe og veileder oss ut i lagerhallen for en omvisning: - Hvert tredje år har vi resertifisering av truckførerbevis, eller refresh som vi kaller det. Da går alle truckførere igjennom det praktiske og teoretiske ved kjøring og håndtering av trucken. Det er viktig for å få en påminnelse om riktig sikkerhetsadferd. Vanligvis får man et truckførerbevis også er man ferdig med det, men her tar vi en oppfriskning for å se til at alt er ”up to date” hos de ansatte, innleder Camilla.

Sikker inngang: Fra venstre: Distriktssjef for Hesselberg Tor Arne Heiberg. Oddbjørn Ruud, Vedlikeholdskoordinator på hovedlageret til Coca-Cola European Partners

Vi går forbi varemottaket. Her er gangveien markert tydelig med en grønnfarge på gulvet med gule figurer som indikerer hvor man kan gå og stå. Sidegangene er også utstyrt med et kraftig gult gelender som hindrer

at ansatte går feil eller at kjørende trucker utgjør noen klemfare. Skal man passere på gulvet må man holde seg innenfor markerte gangfelt. Her skal man gå og ikke oppholde seg i over lengre tid. Det får vi besøkende tydelig beskjed om. Vi nærmer oss den første Linde-trucken og Helge, det snakkeglade hovedverneombudet, tar ordet igjen. - Når en medarbeider kommer på jobb, tar de en sikkerhetssjekk og fyller ut i ett hefte for daglig kontroll som ligger i trucken. Er det noe galt med trucken, får man gjort noe med det umiddelbart, og unngår å kjøre en defekt truck, som igjen kan være risikofylt for fører, forteller Helge. - Vi har et godt system hva gjelder vedlikehold av trucker. Blir det oppdaget feil, rapporteres dette umiddelbart og Oddbjørn involveres. Enten fikser han det selv, eller så tilkalles eksterne serviceteknikere, legger Camilla til. - Vi er opptatt av det totale sikkerhetsbildet og det inkluderer mest av alt mennesket. Hvem er det som gjør det sikkert? Jo det er mennesket, skyter Helge inn. - Vi har faste oppstartsmøter der vi går igjennom sikkerhetsrutiner. Har det skjedd noe, så tar vi en gjennomgang av det. Vår

13


ledelse lar ingen sikkerhetsglipp slippe unna uten nøye gjennomgang. Hvis det skulle skje en ulykke med en truck et sted i Coca-Cola systemet ute i Europa, så ville vi fått beskjed. Vi får da en oppsummering av ulykken, årsak og tiltak for å få fikset det. Så skal det vurderes om vi også trenger å gjøre tiltak for å unngå at lignende hendelse skjer her. Slik tar vi læring av hendelser som har skjedd andre steder også, sier Camilla.

Vi har ikke hatt en fraværsskade på 1254 dager på lageret!

- Vi har også god takhøyde for innspill fra de ansatte. Et godt psykososialt arbeidsmiljø skaper engasjement og arbeidsglede, som igjen påvirker den daglige driften positivt, forteller Helge.

- Vi har hatt andre bedrifter som har henvendt seg til oss for å lære. Sist var Tine innom og ville se hva slags sikkerhetstiltak vi har tatt i bruk. Dette er ikke noe som kommer av seg selv, det har vært hardt arbeid både fra ledelse og oss. Vi må ikke ta det for gitt. En truck kan gjøre mye skade. Materielle skader som koster masse penger og i verste fall personskader, sier Helge.

- Vi har jo våre utfordringer i denne bransjen, og det er ikke til å unngå at stress blir et moment. I perioder er det veldig travelt her på lageret. Blir stressbelastningen for høy oppmuntrer vi truckførerene til å ta den tiden det tar. Rekker de ikke å utføre alle operasjoner, får det gå til neste skift. Hvis en truckfører er stresset, er sjansen for ulykke økende. Vi er ikke tjent med raskere varehåndtering hvis det skal gå på bekostning av helsa til våre ansatte. - Vi har tatt en risikovurdering av truckene hva gjelder ergonomiske hensyn. Vi har byttet ut de truckene som medførte for stor belastning i forhold til vibrasjon. Men på et lager blir det noen manuelle løft og her på CocaCola European Partners får alle årlig opplærling i manuell håndtering. Vi har et akademi på nett med en 15 minutters opplæringsmodul alle må igjennom årlig for å være obs på farene de kan være borti. Løfte feil, sitte feil osv. Det har vist seg å være lønnsomme 15 minutter. Vi har ikke hatt en fraværsskade på over tre år i Supply Chain. 1254 dager på lageret! Det er noe å notere seg, smiler Camilla.

Helge og Camilla må avgårde på et sikkerhetsmøte, så vi takker for praten og fortsetter bort til verkstedet til Oddbjørn. Det er her fikser det som må vedlikeholdes. - Men vi har ekstremt få skader her på lageret. Før hadde vi store kostnader på reparasjoner, og i dag er ikke det noe å snakke om. Det tror jeg har mye med bevisstgjøring å gjøre, det å ta det med ro og sikkerhetsanordningen vi har fått på plass. Det har stor medvirkende årsak til at vi er der vi er nå. På de nye truckene vi får fra Linde nå er det installert blant annet Blue Spot som tydelig markerer kjørende trucker og Orangebelt. Orangebelt er et sikkerhetsbeltet som gjør at trucken ikke starter før du setter det i, forteller Oddbjørn. - Vi har blitt godt mottatt hos Coca-Cola European Partners. Veldig profesjonelt, uten noen som helst motforestillinger.

Vi har hatt en god dialog med Oddbjørn og ledelsen på kravspekket på truckene, og for meg er det gledelig å se at kunder tar dette med sikkerhet så seriøst. Linde har også et stort fokus på dette, så dette samarbeidet passer oss bra. Sammen kan vi vise resten av bransjen hvordan det skal gjøres, smiler distriktssjef for Hesselberg Tor Arne Heiberg. - Ja, samarbeidet har startet veldig bra, og vi har blitt tatt godt vare på av Hesselberg og Linde. I dag har vi fått levert fem trucker, og nå gleder vi oss til de rundt 20 nye Lindetruckene kommer inn på lageret, avslutter Oddbjørn. Oddbjørn følger oss ut igjennom gangene fra lageret og til utgangsporten. Overalt er det skilt og plakater som minner ansatte om sikkerhetsrutiner. Det er tydelig at det har en effekt. - Tenk, ingen fraværsskade på 1254 dager. Det er imponerende, sier Tor Arne. Jeg nikker enig og tenker det er få som kan måle seg med Coca-Cola European Partners. og da snakker jeg ikke bare om brusen...

Sikker inngang: Fra venstre: Distriktssjef for Hesselberg Tor Arne Heiberg. Oddbjørn Ruud, vedlikeholdskoordinator på hovedlageret til Coca-Cola European Partners

14


PENT BRUKT merkevare fra Linde!

Aktuelt

En Linde-truck er designet for å vare i evigheter. Derfor kan du trygt kjøpe fra vårt utvalg av brukte trucker. Du finner flere tilbud på våre hjemmesider www.hesselbergtruck.no

Meld deg på kurset nå!

Linde H14D-391 -----------------------------------• Diesel motvekttruck • 2011 modell • Løftekapasitet : 1 400 kg • Løftehøyde: 4 250 mm • Kjørehøyde: 2 745 mm • Gaffellengde: 1 200 mm • Kabin, varmeapperat, arbeidslys

Du finner også våre bruktmaskiner mascus.no

Alle som skal kjøre gaffeltrucker skal ha gjennomført truckførerkurs. Hesselberg Truck AS har opplæring for førere av alle truck-klasser i henhold til det gjeldende regelverk, med mål om at de skal bli førere med gode ferdigheter og kunnskaper.

Linde H40D-394 -----------------------------------• Timer: 8 813 t • Maks løftekapasitet: 4 000 kg • Løftehøyde: 3 200 mm • Friløft: 150 mm • Gaffellengde: 2 400 mm • Kjørehøyde: 2 470 mm • Førerhus: Lukket hytte • Batterispenning: 12 V • Kabin, luftstol, AC, speil, • Arbeidslys foran og bak • Varsellys tak

Linde T20AP-131 -----------------------------------• Middelsløftende plukketruck • 2012 modell • Timer: 2 005 • Max øftekapasitet: 2 000 kg • Løftehøyde : 150 mm • Batterispenning: 24 V • Batterikapasitet: 375 Ah

Truckførerkurs!

Vi har brukttrucker i alle vekt- og prisklasser! KONTAKT DIN LOKALE SELGER FOR TILBUD I DAG! SE BAKSIDEN >>

Hesselberg Truck har kurs i følgende klasser: T1:

Palletruck, trekktruck og støttebenstruck med gående/ stående fører

T2:

Skyvemasttruck og støttebenstruck med fast førerplass

T3:

Høytløftende plukktruck, smalgangstruck og kombitruck med løftende førerplass

T4:

Motvektstruck, alle modeller opp til 10.000 kg løfteevne

T5:

Sidelaster

For forespørsel om kurs, send mail til: truckskolen@hesselberg.no

Deler fra øverste hylle

Originale Linde-deler sikrer optimal driftsikkerhet og levetid. • • • •

Nå er v0i over 10e! ansatt

6.500 reservedeler på delelager i Oslo som gir en leveringsdyktighet fra lager på 95% Online med Lindes hovedlager i Tyskland med 120 000 deler på lager Lagersupplering fra Linde innen 24 timer Løsning for kommisjonslager

Nye på laget

MARTINE F. JANSEN Servicesekretær

KJETIL SØRENG Salgsansvarlig Terberg og CVS Ferrari

Hesselberg Truck vokser og har nå rundet 100 ansatte! Med vekst følger et økt bemanningsbehov. I løpet av vinteren har vi styrket vår servicestab rundt om i landet og vi ser stadig etter flere dyktige folk. Se www.hesselbergtruck.no for ledige stillinger.

CHRISS MICHELSEN Servicetekniker Molde

JOHAN DYRHAUG Servicetekniker Oslo

ANDERS LYKKEBØ Servicetekniker Oslo

15


Landsdekkende salgs- og serviceorganisasjon Vi vil gjerne høre fra deg. Kontakt oss for service, hvis du vurderer å investere i nye maskiner eller om du rett og slett har noe du lurer på. Vi står til tjeneste!

PÅ DASHBORDET AKERSHUS VEST/OSLO Distriktsjef: Svein Hellegaard Mob: 952 55 318 Mail: svhe@hesselberg.no

HEDMARK/OPPLAND Distriktsjef: Ole Jørgen Jensen Mob: 952 55 331 Mail: ojje@hesselberg.no

SØR- OG NORD-TRØNDELAG Distriktsjef: Hans Hagen Mob: 952 55 351 Mail: haha@hesselberg.no

Serviceleder: Bjarne Selfors Mob: 952 55 310

Serviceleder: Steffen Nylund Mob: 952 55 313

Serviceleder: Eivind Rodal Mob: 952 55 309

ROGALAND Distriktsjef: Leif Inge Vika Mob: 952 55 359 Mail: levi@hesselberg.no

NORDLAND/TROMS/ FINNMARK: Distriktsjef: Jan Storsveen Mob: 952 55 338 Mail: jast@hesselberg.no

AKERSHUS SYD/OSLO Distriktssjef: Terje Nygård Mob: 952 55 369 Mail: teny@hesselberg.no Serviceleder: Bjarne Selfors Mob: 952 55 310

Serviceleder: Ove Torkildsen Mob: 952 55 321

AKERSHUS NORD Distriktsjef: Tor Arne Heiberg Mob: 952 55 333 Mail: tohe@hesselberg.no Serviceleder: Tron-Arne Kaksrud Mob: 952 55 327

ØSTFOLD Distriktsjef: Rune Borthen Mob: 952 55 300 Mail: rubo@hesselberg.no

MØRE OG ROMSDAL /SOGN NORD FOR NORDFJORDEN Distriktsjef: Jan Steinar Bolstad Mob: 952 55 317 Mail: jabo@hesselberg.no

Serviceleder: Per Willy Olsen Mobil: (+47) 911 69 201 peol@hesselberg.no

Serviceleder: Stig Oldervik Mob: 952 55 342

Har du mye å gjøre om dagen? Ja, veldig mye. Hesselberg Truck er under utvikling i Nord Norge, og vi har fått god respons fra kundene. Mange forespørsler om service, årskontroll og reparasjoner.

HELE NORGE Salgsansvarlig Terberg og CVS Ferrari Kjetil Søreng Mobil: 952 55 382 Mail: kjso@hesselberg.no

Serviceleder: Steinar Nesheim Mob: 952 55 329

Alta

Vi sjekket tempen hos serviceleder i Nord, Filip Myrvoll. Hvordan er været hos deg i dag? Været her er veldig bra. Minus 5 grader, så er det mildt og godt. Forrige dagen var det -22 grader, men jeg sier heller -5 enn pluss 5.

Serviceleder: Filip Myrvoll Mob: 952 55 376

HORDALAND / SOGN SØR FOR NORDFJORDEN Distriktsjef: Hans Erik Ørbeck Mob: 952 55 335 Mail: haor@hesselberg.no

med medFilip TerjeMyrvoll Nygård

Kirkenes

Tromsø Finnsnes

Hva mener du skiller Lindetrucker fra andre trucker? Helt klart kvaliteten, ergonomien og fremkommeligheten. De er rett og slett bedre sammenskrudde trucker og har overdimensjonerte slitasjepunkt, som styreledd, mastoppheng med mere. At trucken har tilt-sylinder på taket stabiliserer lasten bedre også. Vinteren er en utfordring med mye glatt føre, da kommer den gode fremmkommeligheten til sin rett. Det er et veldig bra og moderne truckmerke å jobbe med.

Sortland

BUSKERUD/VESTFOLD Distriktsjef: Lars Kristian Halvorsen Mob: 952 55 340 Mail: lhal@hesselberg.no

Hva er tilbakemeldingene fra kundene på servicen til Hesselberg Truck i Nord-Norge? Vi opplever at det er gode tilbakemeldinger på vår service. Her i nord er det lange avstander, så noe ventetid blir det jo. Den lengste avstanden til et oppdrag, har vært på 17 timer kjøring, en vei. Slike avstander har de ikke på Østlandet! Men vi har fått gode rutiner på plass og store avtaler signert, så jeg synes Nord-Norge har tatt godt imot Hesselberg Truck.

Lofoten Vesterålen

Mo i Rana

Serviceleder: Rune Skavland Mob: 952 55 319 AUST- OG VEST-AGDER/ TELEMARK Distriktsjef: Roger Lund Mob: 952 55 320 Mail: rlun@hesselberg.no

Trondheim Molde Ålesund

Serviceleder: Ove Torkildsen Mob: 952 55 321

Haugesund Stavanger

Og til sist, hva har du på dashbordet? Akkurat nå ligger det en serviceavtale her, som venter på signering.

Hamar

Bergen Drammen

Oslo - Hovedkontor Moss Larvik

Lillesand

Kontakt vårt delelager for deler: TELEFON: 22 88 73 33

16 HESSELBERG TRUCK AS / Selma Ellefsens vei 15 / Postboks 368 / Økern - 0513 Oslo / Tlf: 22 88 72 00 / www.hesselbergtruck.no

Hovedkontor Salgskontorer/ verksted/ servicemekanikereforhandlere

Vi takker for praten!

Profile for Hesselberg Truck AS

Hesselberg Truck Kundemagasin nr. 2-2018  

Les Hesselberg Truck sitt kundemagasin med fokus på service og sikkerhet. Intervju med Coca-Cola og XXL.

Hesselberg Truck Kundemagasin nr. 2-2018  

Les Hesselberg Truck sitt kundemagasin med fokus på service og sikkerhet. Intervju med Coca-Cola og XXL.

Advertisement