Page 1

NR. 01/ 2018 KUNDEMAGASIN FRA HESSELBERG TRUCK

PÅ ØVERSTE HYLLE Wow wow

WoMH LINDE - WORLD OF MATERIAL HANDLING, MANNHEIM 2018 \ SIDE 4-7

Automatisering Digitalisering & Energi Sikkerhet \ SIDE 6

\ SIDE 7

\ SIDE 5


Hesselberg Truck setter din sikkerhet i førersetet.

Hver ulykke er en ulykke for mange Vi vil derfor tilby alle som bestiller en motvekts- eller skyvemasttruck med det nyeste innen sikkerhetsutstyr fra Linde. Bestiller du i dag vil du få ferdimontert TruckSpot og LED stripes på din nye truck. For at din truck holder optimal drift og sikkerhet, vil vi også gi deg 50 % på førstegangsservice med sakkyndig kontroll utført på trucken det første året.

Linde TruckSpot er en optisk advarsels-signalløsning som signalerer det nærliggende kjøretøyet med et lyssignal. Med TruckSpot setter Linde en ny standard for sikkerhet Det innovative varslingssystemet tar opp de påviste fordelene ved Linde BlueSpot og legger til en viktig funksjon: En storformet varselsymbol med sterke kontrastfarger som gir en enda mer effektiv varselvirkning.

Linde LED Stripes gir optimale sikkerhetsforhold på forsiden og baksiden av kjøretøyet: De tofargede lysstripene belyser kjøreveggen med hvitt lys. Hvis kjøreretningen endres, endrer de automatisk lysfargene fra hvitt til rødt. Fotgjengere og andre kjøretøy kan dermed se fra en avstand i hvilken retning trucken beveger seg - noe som ytterligere øker sikkerheten.

Tilbudet gjelder ut 2018, så benytt sjansen til å beskytte deg og dine ansatte mot ulykker. Kontakt din selger fra Hesselberg Truck i dag!

HESSELBERG TRUCK AS / Selma Ellefsens vei 15 / Postboks 368 / Økern - 0513 Oslo / Tlf: 22 88 72 00 / www.hesselbergtruck.no

SIKKERHET KAMPANJET I L BU D !

MED NYE SIK KERHETSPRO DUKTER FRA LINDE JOBBER HESSELBERG TRUCK MOT EN SKADEFRI ARBEIDSDAG FOR VÅRE KUNDER. BEST ILLER DU EN TRUCK I DAG VIL VI DERFOR GI DEG:

LINDE TRUCK FERDIGMONTESPOT RT LINDE LED ST FERDIGMONTERIPES RT 50% PÅ FØRS GANGSSERVICTEE* GJELDER ALLE NYE MOTVEK STTRUCKER FRA LINDE. SE RVICETILBUD ET GJELDER I ETT ÅR ETTE R LEVERT TR UCK.


PÅ ØVERSTE HYLLE

SALGSDIREKTØREN HAR ORDET

\PÅ PALLEN

Innhold:

Så mye mer enn truck Da jeg startet i bransjen var truck en truck, samme hvilket merke du brukte. I dag ser vi en endring i markedet. Kunden er ikke lenger kun ute etter en leverandør av trucker, men en samarbeidspartner som kan se og finne fremtidens løsninger sammen. Hvordan kan de jobbe smartere, effektivisere og automatisere lagerstyringen bedre?

wow wow WoMH / 6-7

Vi ser konturene av en digital transformasjon som vil påvirke industrien enormt. Bedrifter tar i bruk ny teknologi, som resulterer i grunnleggende endringer i hvordan bedriften opererer og hvordan de leverer verdi til sine kunder. Digitalisering og automatiseringen i markedet utvikler seg i en vill fart og det gjelder å følge med. Vår leverandør Linde sitter i førersetet på den digitale utviklingen, og har satt et enormt fokus på automatisering og digitalisering av sine løsninger.

AUTOMATISERING / 5

Tidligere i år tok Hesselberg Truck med seg en stor delegasjon bestående av kunder og ansatte til Lindes egen messe, World of Material Handling i Mannheim utenfor Frankfurt for å se på fremtidens løsninger innen lagerstyring og logistikk.

BRØDRENE DAHL / 8-9

“Wow wow”, har vært en gjengående tilbakemelding etter turen. Totalinntrykket av Linde imponerte mange og aktualiteteten i temaene de fremmet på messen: Automatisering, digitalisering, energi og sikkerhet. De samme temaene og utfordringene våre kunder møter til daglig her hjemme.

EKORNES / 10-11

Sikkerhetskampanje

3

World of Material Handling

4

Automatisering

5

Digitalisering og Energi

6

Sikkerhet

7

Ekornes

På messen ble vi også introdusert nye sikkerhetsprodukter fra Linde. Vi er stolte av at vi kan tiby alle våre kunder de beste sikkerhetsløsningene i markedet. Mennesker ferdes med og rundt våre trucker, og en arbeidsulykke er en for mange. På tema sikkerhet, står Linde og Hesselberg sterkt sammen for å jobbe mot en sikrere hverdag for våre kunder. Jeg vil takke alle de som tok seg tiden til å være med oss på tur til Lindes World of Material Handling. Vi legger et meget godt halvår bak oss og vi blir en stadig større aktør i markedet. Men vårt fokus vil alltid være å ta godt vare på våre kunder. Velger du Hesselberg Truck, velger du så mye mer enn en truck. Du velger du en innovativ, trygg og sikker leverandør som tar vare på deg, din drift og din sikkerhet. Riktig god lesning!

2

På pallen

Brødrene Dahl

For oss var det gledelig at så mange kunder kunne bli med og se med sine egne øyne hva vår leverandør Linde leverer. Kundene fikk snakket med Linde sine spesialister om nye digitale løsninger og nye automatiserte produkter. To av våre kunder; Ekornes og Brødrene Dahl var med ned spesielt for å snuse på de automatisket løsningene, som du kan lese mer om her i bladet.

1

Per Erik Pedersen Salgsdirektør 5

8-9 10-11

WoMH i bilder

12

Siste nytt

13

Service & deler

14

Pent brukt merkevare

15

På dashbordet

16

4

2 3

PUBLISERT AV: Hesselberg Truck AS DESIGN: Frekk Strek TRYKK: Ottesen Grafisk OPPLAG: 5606 eks

1 God stemning: Representanter fra Hesselberg Truck / 2. Kjekke gutter fra Bergen: Representanter fra Kværner, Lonevåg Beslag og Hesselberg Truck Rogaland / 3. Hele veien fra Nord. Representanter fra Lerøy Norway Seafood Berlevåg, Brødrene Karlsen AS, Nergård Senja, Nordlaks Produkter, Jangaard og Hesselberg Truck Nord-Norge / 4. Stiller mannsterke. Representanter fra Ekornes og Hesselberg Truck Møre og Romsdal. / 5. Tine, Findus, Itab, Smurfit, Scandinavian Shipping, Hesselberg Truck Vestfold.

3


Wow wow

WoMH LINDE - WORLD OF MATERIAL HANDLING, MANNHEIM 2018 Mannheim: En stor delegasjon fra Hesselberg Truck, ansatte og kunder, dro i juni til Mannheim i Tyskland for å delta på Linde sin egen truckmesse. Flere store kunder var med ned for å se og høre om fremtidens løsninger og for å snakke med Lindes eksperter innen digitalisering og automatisering. Messen startet med en storslått presentasjon av Linde sine visjoner for fremtidens logistikkløsninger der budskapet var delt inn i fire viktige fokusområder:

Automatisering, Digitalisering, Energi og ikke minst Sikkerhet. 4

OM World of Material Handling (WoMH) Linde har valgt å stå over de tradisjonelle intralogistikkmessene i Tyskland. I stedet arrangerte Linde for tredje gang sin egen messe; Linde World of Material Handling (WoMH). Messeomeråde var i år på over 13.000 m2.


Wow wow WoMH

Automatisering - Hånd i hånd med maskinen

Modulær og integrert

Automatisering har lenge vært et varmt emne i logistikkbransjen, og har fått ekstra fart i de siste årene, med nesten alle forretningsprosesser digitalisert. Større effektivitet, presisjon og pålitelighet - disse er alle klare fordeler med automatisert intralogistikk, men noen spørsmål forblir: Hvilke fordeler? Hvor dyrt er implementeringen? Er teknologien sofistikert nok? Og hvordan passer alt i eksisterende systemer og prosessen som helhet?

Automatisering fungerer best når alle systemene kommuniserer og samhandler med hverandre sømløst. Lindes modulære løsninger har alle nødvendige grensesnitt for integrering i alle prosesser og systemer. Dette betyr individuelle Linde-trucker fra MATIC-serien, eller en hel flåte kan integreres sømløst i eksisterende IT- og driftsprosesser.

Linde Material Handling, sammen med ledende teknologipartnere, tilbyr fleksible, målbare og sikre løsninger. Bedrifter kan derfor stole på Lindes støtte som en pålitelig partner med en omfattende oversikt over løsningen som helhet; Dette gjelder fra kundens forespørsel, til råd og planlegging, og til og med gjennomføring og støtte. Dette inkluderer tjenester som materialflytanalyse, prosjektplanlegging, ingeniørtjenester og aksepttester. Takket være modulbaserte løsninger, kan Linde tilby et bredt spekter av tjenester som spenner fra individuelle prosessstrinn til komplekse materialstrømmer.

Flåten styres i sanntid av et overvåkingsprogram - effektivt, pålitelig og kostnadseffektivt. Lindes automatiseringsløsninger er spesielt fordelaktige: for eksempel kan de integreres i lagerstyring eller ERPsystemer. Linde automatiseringsløsninger gjør det derfor mulig for bedrifter å forbli konkurransedyktige og fullt kompatible med fremtidens teknologi.

Kombinert kraft av Intralogistikk Automatisering Etter at KION-konsernet overtok Dematic, har Linde nå en ledende internasjonal leverandør av ultramoderne, integrert automatiseringsteknologi som partner. Dematic’s maskinvareog programvarekomponenter er det perfekte komplementet til Lindes industrielle trucker og løsninger. Dette muliggjør implementering av svært automatiserte og spesialiserte systemer. Linde rådgiver bedrifter på riktig måte, gjennomfører prosjektledelse, og tilbyr også et verdensomspennende serviceog salgsnettverk. Dette partnerskapet betyr at bedrifter drar nytte av samarbeidskompetanse og omfattende kapasiteter for automatisering av forsyningskjeder og en optimal materialflyt.

Geonavigasjon uten behov for infrastruktur Alle automatiserte løsninger er basert på serieproduserte Linde-trucker med sine utprøvde egenskaper for sikkerhet og ytelse. Med integrasjonen av nyskapende geonavigeringsteknologi blir de omformet til de automatiserte MATIC-truckene, som går uten behov for ytterligere infrastruktur.

Er du ute etter automatiskte løsninger? Kontakt oss for et møte: Stig Andrè Fridlund, Produktsjef Warehouse Mob. +47 925 53 303 / E-post: stfr@hesselberg.no

Systemet bruker strukturer som stativer, vegger, installasjoner og maskiner for å generere et todimensjonalt kart. I dette er ruter og handlingspunkter som lagringssteder og overføringsstasjoner definert. Systemet kan lære å tilpasse seg eventuelle endringer i den romlige strukturen eller prosessene uten problemer og når som helst. MATIC-trucken bruker kartet til å identifisere posisjonen i rommet ved å sammenligne referansekartet med strukturer den møter i sanntid ved hjelp av en navigasjonslaser.

5


Wow wow WoMH

Digitalisering Digitaliseringen av forretningsprosesser er et kraftig verktøy for å skape effektivitet og merverdi i intralogistikk, og åpner også for enestående muligheter der sikkerhet og fleksibilitet er viktig. For å dra nytte av digitaliseringspotensialet, må bedriftene få oversikt over alle data og prosesser, samt systemkompatibilitet og de nødvendige grensesnittene.

Digital som standard Linde industrielle trucker er designet for digitalisering som standard. Med andre ord har de allerede de nødvendige tilkoblingspunktene og komponentene, eller disse kan enkelt ettermonteres. Dette betyr at når du kjøper Linde gaffeltrucker, kan selskapene være sikre på at de kan dra nytte av alle mulighetene som digitaliseringen gir, fra hjelp til individuelle prosessstrinn til den komplette løsningen. Maksimal effekt kan oppnås gjennom ekstremt enkle metoder, for eksempel ved å bruke en app i stedet for papir.

Transportjobber fra Truck Call App Linde Truck Call app er et enkelt system som har stor innvirkning på arbeidsprosessen. Appen fjerner behovet for at en sjåfør skal være personlig tildelt. Transportjobben er ganske enkelt oppgitt i systemet via smarttelefon eller nettbrett. En veldig praktisk funksjon er måten ekstra informasjon kan legges til jobben med bilder, dokumenter og kommentarer. Når jobben er oppgitt i systemet, informerer appen alle tilgjengelige førere. Hvis en av dem har ledig kapasitet, aksepterer de jobben på smarttelefonen. Når reisen er fullført, mottar skiftlederen umiddelbar bekreftelse fra føreren.

Energi Truckens tilgjengelighet er en utfordring for elektriske gaffeltrucker. Men med fremskritt i litiumionsteknologi - fra påviste applikasjoner som smarttelefoner til bruk i industrielle trucker - har situasjonen endret seg betydelig. Litiumionbatterier gir brukere betydelige operative fordeler i forhold til blybatterier og er derfor satt til å erstatte tradisjonell teknologi. Batteribytte er ofte tidkrevende, men med Litiumionbatterier avhengig av truckens størrelse. Etter kort tids lading kan trucken kjøres i flere timer uten å måtte lades opp igjen. Dette vil være godt egnet der det er døgnkontinuerlig drift. Batteriet kan stå i trucken under lading og det er ikke behov for et separat batteriladningsområde.

Komplett utvalg av litiumiondrevne trucker Batteriet slipper ikke ut farlige gasser

6

Linde Material Handling fullfører litium-ion portefølje Det siste gapet har blitt fylt: De største elektriske Lindetrucker i lastekapasitetsområdet fra seks til åtte tonn er nå også tilgjengelig med litium-ion-batterier.


Wow wow WoMH

Sikkerhet

LED Stripes er lette striper som festes til front og bakside på motvektstrucken. De sikrer optimal lysfordeling i nærområde

Hver ulykke er en ulykke for mange Linde har store planer; Spesielt har de som mål å forhindre ulykker helt. En hel rekke faktorer må tas med i betraktning for dette: truckflåtens størrelse, stedforholdene, eksisterende sikkerhetsstandarder og prosesser, materialflytplanlegging og ansattes oppførsel. Ved å ta en integrert tilnærming kan denne visjonen om ulykkesfri intralogistikk bli en realitet. Linde har utviklet en helhetlig tilnærming til sikkerhet som bidrar til å beskytte folk, gaffeltrucker, infrastruktur og varer. Kunder kan velge fra en omfattende portefølje av sikkerhetsfunksjoner, ettermonteringsløsninger, synlighetsalternativer og intelligente hjelpesystemer og konsulenttjenester. Utgangspunktet for å implementere et sikkerhetskonsept i et selskap er systematisk analyse av opprinnelig situasjon.

TruckSpot

Smale ganger og blindsoner gjør det ofte vanskelig for fotgjengere å se trucken i tide. Statiske advarselsskilt øker sikkerheten og advarer om mulige farer, men er ikke alltid en effektiv hjelp i den spesifikke situasjonen. Med Linde TruckSpot har trucken sitt eget advarselsskilt med seg overalt til enhver tid, og dermed varsler kritiske situasjoner før de oppstår.

Ekstra utstyr i forbindelse med sikkerhet. Gaffeltruckbelysning bidrar også til å forbedre sikkerheten. LED Stripes er lette striper som festes til front og bakside på motvektstruck. De sikrer optimal lysfordeling i nærområdet. Linde VertiLight gir i sin tur først og fremst assistanse med lagringsprosesser som involverer hyller med sine lysdioder som er montert på masten. Disse gir best mulig belysning av arbeidsområdet fra gulvet til løftehøyden.

Økt varseleffekt Linde TruckSpot er en optisk advarselssignalløsning som signalerer det nærliggende kjøretøyet med et lyssignal. Monteres på førerens takramme, projiserer signalet bak bilen mot gulvet og advarer fotgjengere og andre kjøretøy. Med TruckSpot setter Linde inn en ny standard for sikkerhet. Det innovative varslingssystemet tar opp de påviste fordelene ved Linde BlueSpot og legger til en viktig funksjon: En storformet varselsymbol med sterke kontrastfarger som gir en enda mer effektiv varselvirkning.

ET SIKKERH J EKAMPAUND! TILB

ER FRA SPRODUKT K MOT SIKKERHET UC MED NYE ELBERG TR RE SS HE ER VÅ LINDE JOBB ARBEIDSDAG FOR RI K I DAG EN SKADEF ILLER DU EN TRUC BEST KUNDER. G: GI DE OR RF DE VIL VI

UCKSPOT LINDE TR NTERT FERDIGMO STRIPES LINDE LED NTERT FERDIGMO RSTE50% PÅ FØ VICE* GANGSSER STRUCKER MOTVEKST ELDER ALLE NYE UDET GJ GJELDER RVICETILB UCK. SE . DE FRA LIN RT TR TER LEVE I ETT ÅR ET

Enkel å ettermontere Takket være moderne LED-teknologi har TruckSpot en lang levetid på over 20.000 timer. Trucken er brukt på motvekt og rekkevidde og er tilgjengelig som fabrikkmontert eller ettermonteringssett. Eksisterende flåter kan også utstyres med dette innovative optiske varselsignalet.

Vi setter din sikkerhet i førersetet Vi vil derfor tilby alle som bestiller en motvekst- eller skyvemasttruck med det nyeste innen sikkerhetsutstyr fra Linde. Bestiller du i dag vil du få ferdimontert TruckSpot og Ledlight på din nye truck. For at din truck holder optimal drift og sikkerhet, vil vi også gi deg 50 % på førstegangsservice med sakkyndig kontroll utført på trucken det første året. Tilbudet gjelder ut året, så benytt sjansen til å beskytte deg og dine ansatte mot ulykker. Kontakt din selger fra Hesselberg Truck i dag!

7


BRØDRENE DAHL Hesselberg var så heldige å få med seg to nysgjerrige karer fra Brødrene Dahl til Linde sin 13.000 m² truckmesse, WoMH i Mannheim utenfor Frankfurt. De er på utskikk etter en AGV-løsning til deres sentrallageret i Langhus. Michael Vik, driftsutvikler ved Brødrene Dahl og Espen Samuel Muigai-Kemi, leder for logistikk og lagerutvikling på sentrallageret har nettopp fått en omvisning på messen og har satt av tid til en prat med oss. - Brødrene Dahl er nå i startfasen av å se på en AGV-løsning (Automated Guided Vehicles). I den forbindelse har vi vært i dialog med flere leverandører, deriblant Hesselberg Truck og Linde. Vi har fått utarbeidet og priset en skisse og nå er vi i Mannheim for å se på hvordan Linde sitt system fungerer. Nå ser vi frem til å snakke med noen av Linde sine eksperter for å diskutere veien videre, innleder Espen MuigaiKemi. - Jeg kjente lite til Linde før i dag, men denne messen og introduksjonen her har imponert meg. Det er fantastisk at de åpner messen med å ta opp de fire viktige punktene; automatisering, digitalisering, energi og sikkerhet. Jeg ser jo at vi snakker om akkurat de samme tingene hos Brødrene Dahl. Det er veldig spennende å få denne vinklingene av en leverandør av utstyr. Det at de ikke kun snakker

8

produkt og trucker, men de store utfordringene vi står i hver dag. At man må henge med i automasjon tvinger seg mer og mer frem og digitalisering som alle må gjøre noe med. Brødrene Dahl jobber også mot å bli en grønn bedrift, så da er fokuset på å bruke minst mulig og best mulig energi. Og ikke minst sikkerhet, som kanskje er det viktigste av alt. Så dette synes jeg er veldig proft og stemningen er god. Utrolig positivt at vi nå også har mulighet og tid til å spørre og grave litt mer på de punktene vi interesserer oss mest for, fortsetter Espen. - Det er store og viktige ting Linde tar opp her på messen, og det er ikke alltid like lett for oss selgere å formidle frem alt Linde snakker om her i dag når vi sitter i kundemøter, humrer Hesselbergselger Terje. - Ved at kunden blir med hit, får de et godt innblikk i hva Linde kan tilby, og jeg tror mange her er overrasket over mangfoldet. Det er mye større enn hva mange tror og jeg håper dette åpner øynene deres for Linde og at dette kan bidra til et godt fremtidig samarbeid, avslutter Terje.

Fra venstre: Espen Samuel Muigai-Kemi, leder for logistikk og lagerutvikling på sentrallageret, Michael Vik, driftsutvikler ved Brødrene Dahl og Terje Nygård, Distriktssjef for Hesselberg Truck i Oslo/Akershus. Her ser de på den nye T20-serien til Linde.

Prosessen med automatisering. Hvor omfattende blir det for dere? - Det blir stort. Utfordringen blir å få gjennomført dette i full produksjon. Vi må planlegge ekstremt nøye og flytte en og en reol av gangen. Grunnen til at våre stillinger er opprettet er for at vi skal gjøre ting lettere. Finne løsninger som gjør at ting gjøres mer effektivt, og ikke på bekostning av kvalitet, svarer Michael Vik. - Automatisering kan løse våre utfordringer og AGV kan potensielt være veien å gå. En annen viktig faktor hva gjelder effektivisering er batteriet til truckene, og da tenker jeg på Lithium-ion batteriene. Vi ønsker at trucken skal


Wow wow WoMH

FIRMA: Brødrene Dahl

Brødrene Dahl er Norges ledende VVS-grossist. Brødrene Dahl AS er holdingselskap i et konsern, som I tillegg har en betydelig virksomhet innen ventilasjon og flis markedet gjennom tre datterselskaper.

- Når vi ser på løsninger rundt trucker og logistikksystemer, så er vi like mye på utkikk etter en samarbeidspartner, og ikke kun en leverandør. kjøre og lade selv. Å unngå batteribytte sparer oss for mye tapt arbeidstid og har en del å si på det grønne fotavtrykket vi har lyst til å sette. Utviklingen på Litium har kommet langt og er godt utprøvd, så dette vet vi fungerer, forteller Espen. - Når vi ser på løsninger rundt trucker og logistikksystemer, så er vi like mye på utkikk etter en samarbeidspartner, ikke kun en leverandør. Vi alene har ikke nødvendigvis de beste løsningene, men ønsket er at vi sammen med en leverandør kan sette oss ned og diskutere gode løsninger. Det har høy verdi for oss. Det er apparatet rundt, servicen, hvor fort feil blir fikset, hvordan man kan lage gode løsninger sammen og møte våre behov. Disse tingene betyr egentlig mer enn selve trucken. sier Michael. - Det blir mer og mer viktig for oss som leverandør å selge seg inn som en partner. En som kan bidra til løsninger for effektiv og bedre drift, ordne sære krav og spesialleveranser, smiler Terje. - Alt i alt er jeg veldig imponert over det Linde presenterer her, og vi tar med oss dette videre, avslutter Espen.

- Dette er hyggelige kunder å ha med, og nå skal jeg ta de med på en personlig omvisning. Det er mye de ennå ikke har sett. Jeg håper jeg får anledningen til å bli enda bedre kjent med Brødrene Dahl og at de bedre kjent med oss. Jeg vil legge til at Hesselberg Truck en høyt respektert forhandler for Linde. Vi blir hørt og når vi snakker spisser de ørene. Linde, som også er en del av Kion-gruppen sitter med ekspertise innen alle felt i logistikk og lagerstyring og har tilgang til de beste løsningene i markedet, forsikrer Terje. Vi følger prosessen videre i spenning, avslutter Terje og tar med seg karene fra Brødrene Dahl ut i det enorme messeanlegget i Mannheim.

Brødrene Dahl AS arbeider innenfor kundesegmentene: • Verktøy • VVS • Havbruk • VMT (VA) • Vannkraft • Industri • Brannsikkerhet • Olje & Gass • Marine • Samferdsel • Prefab Antall medarbeidere:

1500 Omsetning 2017

8 milliarder

Om Kion Group

KION Group er en global leder innen industrielle trucker, relaterte tjenester og forsyningskjedeløsninger. I over 100 land over hele verden designer, bygger og støtter KION Group logistikkløsninger som optimaliserer material- og informasjonsflyt innenfor fabrikker, lager og distribusjonssentre. Gruppen er den største produsenten av industrielle trucker i Europa, den nest største produsenten av gaffeltrucker globalt og en ledende leverandør av lagerautomatisering.

9


EKORNES Vi stiller klokken tilbake. Året er 1934, og Jens Ellingsen Ekornes har bygd den første fabrikkbygningen nede ved elveosen på Ikornnes. Ett enkelt trebygg i to etasjer der hans nyinnkjøpte fjørmaskiner fra Tyskland skulle stå. Sammen med to sambygdingene, og med sin kone som kontorsjef og altmuligkvinne, arbeidet de nærmest dag og natt for å produsere fjær til madrasser på sin J.E. Ekornes Fjærfabrikk.

Det tok ikke lange tiden før Fabrikkeier Jens fattet interesse for selve madrassene også, og etter nøye research i hjemland og utland, utviklet han den i dag velkjente Svane®madrassen. Fra da av gikk det fort framover med nye produkter, nye fabrikker og en stadig økende arbeidsstokk. Allerede i 1970 søkte de patent på Stressless, og året etter kom de første Stressless®-stolene på det norske markedet. Med dette nye merket går Ekornes inn i sin mest ekspansive periode og suksessen med Stressless® førte til en kraftig ekspansjon og til automasjon i stålavdelingen. I dag er mange aspekter ved produksjonen del- eller helautomatisert hos den sunnmørske Møbelgiganten Ekornes. Deres strategi rundt automatisering har ført til økt produksjon og gitt de muligheten til å legge det meste av produksjonen til Norge. Dette har også bidratt til å trygge arbeidsplassene. I dag teller de over 2000 ansatte i Ekornes og vi har vært så heldige å få med fire av de til Linde sin messe der forkusområdet nettopp er automatisering. Det er en fjærlett stemning og vi har samlet hele gjenge rundt et loungebord i det gigantiske messeområdet i Mannheim. Dagen i dag har

10

Jostein Hole, Jan Kato Klokk, Jan Egil Aure, Hallbjørn Rasmussen fra Ekornes og Jan Steinar Bolstad, Distrikssjef i Hesselberg Truck.

gått til storslåtte presentasjoner av Linde og deres nye løsninger, en rundvising på messen og et forhåndsbooket møte med Linde sine eksperter innen automatisering.

Over 80 Lindetrucker burde tyde på at vi er fornøyd med produktet. Jan Kato Klokk, produksjonssjef for stålavdelingen på Ekornes kommer fra den mest automatiserte avdelingen i Ekornes-konsernet. - Vi var på CeMAT i Hannover tidligere i år, der Linde ikke stilte. Vi fikk høre i våres at Linde skulle ha en egen utstilling i Mannheim, og fattet straks interesse for dette. Vi er på utskikk etter et nytt Agv-system, da vårt i dag har gått sine kilometer og er utslitt. Vi trenger å oppdatere og er veldig nysgjerrig på hvor langt Linde er kommet med sine systemer, innleder Jan Kato Klokk.

- Nå har vi hatt en lang prat med spesialistene her hos Linde der vi har diskutert automatiserte trucker og agv-systemet. Og allerede neste uke kommer spesialister fra Linde opp til Ekornes for å se nærmere på løsninger. Da skal vi inn og se hvor truckene skal gå, hva krav vi har til truckene osv. - Truckene skal jobbe til det er tomt for ordre og rydder opp etter seg på natten, så enkelt, men likevel ganske komplisert. En utrolig viktig gang i dette er å komme med riktig teknisk spek. Kun på denne måten kan Linde finne det riktige system og ikke skyte over hode vårt. Vi vet hva vi vil ha løst, og vi vet at det er mange der ute i markedet som kan utføre denne jobben, så vi må komme frem til den leverandøren som kan gi oss mest verdi, avlutter Jan Kato. - Det er ingen tivil om at det er et tøft marked og kundene er prisfokuserte. Ekornes kommer med sine krav, så skal Hesselberg Truck sammen med Linde prøve å finne de beste løsningene innen budsjettets rammer. Vi er glade for at vi er med i forhandlingene og vi synes dette er meget spennende selv. Linde har de beste folkene på dette området og vi lærer også mye i en slik prosess. Nå er mitt forkusomårde å følge opp dilaogene med Linde og se til at spørsmål som blir stilt blir


Wow wow WoMH tilfredstillende svart, sier distriktssjef Jan Steinar Bolstad. Stålavdelingen som Klokk leder er som nevnt den mest automatisrte. Flere av de andre avdelingene ser til denne og jobber mot en dag å bli like automatisert. Jan Egil Aure, avdelingsleder ved Ekornes har kun manuelle trucker på sin avdeling, men vurderer å gå over til AGV. - AGV er en ny tanke for oss, men vi ønsker helt klart å se nærmere på dette. Det er kun en etasje i mellom oss og stålavdelingen, så det er klart at nysgjerrigheten pirres når de setter i gang med sitt system. Hvis de velger Linde sitt system, så får vi sett dette i daglig drift. Og som jeg har blitt fortalt, så er det lett å overføre systemet til en annen avdeling. Datasystemet vil da være der og man utvider enkelt ved å sette på nye trucker. På dette feltet er Linde sterke. Jeg er også nysgjerrige på hva som finnes på markedet av ulike trucker. Jeg stoppet opp med de T20 S-truckene, så hvis jeg kunne valgt fra øverste hylle her i dag, så hadde jeg ønsket med noen nye T20 S-trucker. Jeg skal også se nærmere på litium-ion batteriene som krevere null vedlikehold. Pr. idag går ingen av truckene på dette batteriet så her har vi ønsker om forbedringer, avslutter Jan Egil. Jostein Hole, vedlikeholdsjef på fabrikken var på WoHM for to år siden også.

- Jeg er her for å skape relasjoner, og ikke minst se hva som er nytt på markedet. Det er spennende å se hvor langt det er kommet med sine AGV-trucker, skyter Hole inn. Hallbjørn Rasmussen, driftsingeniør, har i hovedsak stålavdelingen som sitt arbeidsområde. - Førsteinntrykket vårt av messen er at dette er utrolig proft. De har kommet lang med sine systemer og vi ser frem til videre dialog. Vi er veldig fornøyd med Lindetruckene Lindetruckene er vi godt kjent med. I dag har vi nesten bare Linde-trucker på Ekornes. Over 80 Lindetrucker burde tyde på at vi er fornøyd med produktet. Men det er interessant å se en truck-leverandør tenke så bredt som Linde gjør her på messen. De er innovative og gode på det de driver med. Jeg er veldig imponert over det jeg har sett her i dag. For oss er det betryggende å vite at Hesselberg Truck har en så solid og proff leverandør i ryggen. Også vil jeg nevne at vi har en grei selger å forholde oss til, avslutter Hallbjørn Rasmussen. - Ekornes er en grei kunde å ha med å gjøre. Innkjøper har jeg et godt forhold til. Spekker en truck. Tar en tur og presenterer tilbudet. Svarer etter beste evne. God kunde og fine folk å ha med å gjøre. Nå er vi spente på forstettelsen og håper på å være med Ekornes videre i sin automatiserte eventyr, avslutter Jan steinar.

FIRMA: Ekornes

Ekornes ASA er en norsk møbelprodusent med hovedkontor i Sykkylven i Møre og Romsdal. Selskapet er mest kjent for varemerkene Stressless® og Svane®.

Ekornes sin historie strekker seg tilbake til etableringen av J.E. Ekornes Fjærfabrikk i 1934. Det første produktet var stålfjærer til madrasser. Selskapets grunnlegger var Jens Ekornes, som ledet selskapet fra etableringen og frem til 1976. Ekornes har gjennom årene utviklet seg til å bli et merkevare- og teknologibasert industriselskap med stor betydning for en rekke lokalsamfunn og med tilstedeværelse over hele verden. Antall trucker

80 Antall medarbeidere:

2150 Omsetning 2017

3078,9 mill Ekornes i daialog med Linde sine eksperter på AGV.

Produktiv, smidig og presis i smale ganger

T20 Sserien

T20 S-serien har unikt og smalt rammeverk, knapt bredere enn en pall. Sammen med en presis elektrisk styreenhet sikrer denne funksjonen at trucken er perfekt manøvrerbar. Du kan øke håndteringskapasiteten selv i trange rom. Rammeverket absorberer de fleste vibrasjonene som skyldes ujevne overflater og den høye stillingen gjør operasjoner tryggere. Fra sin posisjon kan operatøren holde øye med gaffelen og plukke opp pallene raskt. Truckene i denne serien har en maksimal løfteevne på 1.400, 2.000 eller 2.500 kg, avhengig av modell.

11


Wow wow WoMH - i bilder

Salgsdirektør Per Erik Pedersen ble bedt om å si noen ord til den norske delegasjonen i Mannheim. Den norske delegasjonen var den nest største etter Frankrike.

Linde demonstrere sine egen helautomatisete trucker som brukes på deres egen fabrikk.

Distriktssjef Svein Hellegaard og Harald Grønli fra Bama studerer de nye snilene fra Linde.

Høytløftere med ny sensorcelle.

Forhindre masten fra å svinge med Dynamic Mast Control (DMC) Lagringsplass er dyrt. Derfor øker høyere varehus med tilsvarende høye hyller. Imidlertid medfører disse også risiko: Høytløftere begynner å svinge når lastede trucker brukes til å få tilgang til større høyder. Dette gjør kollisjoner med hyller og skade på last og utstyr vanskelig å unngå. Operatøren må derfor vente til masten slutter å svinge. Dette koster verdifull tid. Det innovative driverhjelpesystemet Dynamic Mast Control (DMC) fra Linde løser dette problemet: Et elektrisk system kompenserer mastbevegelser med spesifikke motbevegelser. Systemet sikrer at håndteringsprosessene med store løftehøyder er betydelig raskere og sikrere.

Leverer varer raskt, sikkert og effektivt. Linde MT12 - ny lettvektsmester MT12 er kompakt, elektrisk drevet og har en maksimal lastekapasitet på 1,2 tonn. Trucken er ideelt egnet til arbeid der plassen er begrenset og til lastebilhold. En 0.65 kW vekselstrømsmotor sikrer at alle manøvrer kan utføres uten anstrengelse og kraft. Litiumionbatteriet gjør det veldig enkelt og praktisk for operatøren å bytte ut batteriet og / eller koble det til laderen som følger med trucken. Det tar bare 30 minutter å gjenopprette 50 prosent av ladningen, og etter 2,5 time er batteriet fullt. Kontakt din selger fra Hesselberg Truck i dag!

12

Adrian Larsen, Driftsingeniør i Hesselberg Truck tester ut virituell styring av en høytløfter

Se en film fra WoMH her

HØSTKAMPANJE LAGERVARE FOR

RASK LEVERING!

50%

PÅ FØRSTEGANGSSERVICE

GODE PRISER! KONTAKT OSS FOR

Tilbudet gjelder ut 2018 eller så lenge lageret rekker.


Siste nytt fra Hesselberg Truck

Ny selger for Terberg fra 1.oktober 2018 Kjetil Søreng bor i Mysen og kommer som selger fra Wurth. Kjetil vil ha ansvaret for salg av Terberg i Norge og skal sammen med administrasjonen bygge opp et salgsteam rundt Hesselberg Truck sitt nye agentur.

Terberg - Nytt agentur Administrerende direktør i Hesselberg, Kai Paulhus og Poul B Nielsen i NC Nielsen er enige om et samarbeid om Terberg. Avtalen om at Hesselberg Truck skal bli forhandler av Terberg i Norge ble inngått allerede i 2017. NC Nielsen har agenturet på det nederlandske merket i Skandinavia, men ønsket å styrke tilstedeværelsen i Norge.

hatt et nært samarbied med NC Nielsen fra før, i og med at de er forhandler av Linde gaffeltrucker i hvert sitt land. Hesselberg har blant annet hjulpet NC Nielsen med service i Norge. Dermed er det allerede en god del Terberg-kompetanse i bedriften.

- For oss er dette midt i blinken. Dette er produkter som terminaltraktorer, vekselsflak og rangeringslokomotiver, som er segmenter vi ikke har i Hesselberg fra før, sier Bjørn Gustavsen, som blir produktsjef på Terberg hos Hesselberg Truck. Terberg er den desidert største aktøren i Norge på terminaltraktorer. Hesselberg har

- Vi har stort fokus på Norge akkurat nå, siden vi opplever stigende etterspørsl etter Terberg terminaltraktorer til havner, industribedrifter og distribusjonssentre, som holder det norske samfunnet igang. Vi gleder oss over å ha funnet en sterk og pålitelig partner i Hesselberg Truck AS, som er sterke på både salg og service, og samtdigig bygger å de samme grunnverdier som oss, sier adm. direktør Poul B. Nielsen i N.C. Nielsen.

Vi ønsker Kjetil velkommen!

Terberg RT-403

Framtidens generasjon av RT-terminaltraktorer De spesialiserte heavy-duty-maskinene med hhv. 2- og 4-hjulstrekk er forbedret på en lang rekke områder, som øker den samlede effektiviteten ved RoRo-håndtering, terminalarbeid og andre former for oppgaver. Stort fokus på best mulige arbeidsmiljø for føreren har ført til at VIPkabinen på de nye Terberg-maskiner uten tvil er verdens beste innenfor sin kategori målt på ergonomi, sikkerhet og lavt støynivå.

Vi flytter i 2020!

Storsatsning Helt siden Hesselberg startet i 1897 har selskapet utviklet seg mer og mer til å bli en av Norges mest komplette maskinleverandører med store agenturer som Komatsu, Linde, Manitou og Bomag. Bygget på hele 16.000 m2 skal stå klart første kvartal 2020. På tomten som måler ca 40 mål skal alt av verksted, delelager, administrasjon og maskinlager fra Hesselberg Maskin og Hesselberg Truck flyttes inn under ett og samme

Terberg RT-modeller med vendbar førerplass designet til RoRo-oppgaver og meget tunge transporter som krever både råstyrke og hurtighet. Terberg TT-modeller med vendbar førerplass til klassiske terminaloppgaver på f.eks. havner.

Etter lang driftstid på Økern har Hesselberg Maskin AS og Hesselberg Truck AS vokst ut av sine lokaler og investerer nå i et gigantbygg sør for Kløfta.

tak. Etter grundige vurderinger av tomt og bygg er beslutningen tatt om å bygge på Bulk Park Lindeberg. På den nye tomten vil kunder kunne komme og teste ut maskiner på et helt nytt demoområdet både ute og inne. Nybygget, med et fotavtrykk på 13.000 m2, på Sørum vil være godt synlig langs E6, med Lindeberg stasjon som nærmeste togstasjon.

”At vi har aksjonærer som er villig til å satse så stort ser vi på som en utrolig tillitserklæring av det vi gjør her i Hesselberg. Våre aksjonærer har vært på jakt etter tomt en stund og hovedutfordringen har vært å finne en tomt som var stor nok for våre behov. Nå vil vi være godt plassert langs E6 på vei opp til Gardermoen og har den plassen vi trenger. Vi gleder oss til å flytte inn i et topp moderne bygg som er tilpasset vår drift og vår planlagte vekst og utvikling. Dette er et bygg for fremtidens Hesselberg!” Sier Administrerende direktør Kai Paulshus.

13


Nå er vi størst på service i nord!

Vi feirer med hele

Hesselberg er opptatt av service og har i lang tid hatt stort fokus på å utvikle og utvide vårt servicetilbud. Vi ansetter stadig nye mekanikere for å styrke vår servicestab, og med flere nye mekanikere i nord kan vi med stor glede si at vi er størst på service i Nord-Norge! Dette vil vi feire med å gi deg 50 % på førstegangsservice med sakkyndig kontroll.

på Forebyggende service med Sakkyndig kontroll!

Nye på laget

Kontakt din selger fra Hesselberg Truck. www.hesselbergtruck.no

Hesselberg Truck vokser, og med vekst følger et økt bemanningsbehov. I løpet av våren har vi styrket vår servicestab rundt om i landet og vi ser stadig etter flere dyktige folk. Se www.hesselbergtruck.no for ledige stillinger.

RUNE BORTHEN Distriktssjef Østfold

ROGER LUND Distriktssjef Agder og Telemark

ADRIAN LARSEN Driftsingeniør

INGEMAR ERLANDSSON Logistikkmedarbeider

RUNAR HANSEN Innkjøper

ATLE KLEVSTUEN Ordremottaker

BJARTE FÆRØY, Servicetekniker Hordaland

PÅL KENNETH VALEN Servicetekniker Lofoten

FINN OVE HAREIDE BØE Servicetekniker Ålesund

SILJE M. LILLEBOSTAD Administrasjonssekretær

TOR KR. ORMESTAD Servicetekniker Vestfold og DANIEL SUNDLI BARKA Servicetekniker Stavanger er også nye på laget men ikke tilgjengelig for fotografering denne dagen. SVEIN KÅRE ØDEGÅRD Servicetekniker Stavanger

! Velkommen

kampanje

-50%

PÅ ALLE KORROSJONSBESTANDIGE

14

Lengre levetid for krevende oppgaver

Høy korrosjonsmotstand takket være Corrotect-belegg

De nye korrosjonsbestandige mastrullene øker levetiden ved bruk i fuktig og / eller salte miljøer, for eksempel i fiskog kjøttprosess-anlegg, havner eller veksthus. Fordelene er tydelig å se: rullene trenger ikke å byttes så ofte og tilgjengeligheten av gaffeltrucken er betydelig økt.

- Felttest i norsk fiskeindustri indikerte at levetiden ble seks ganger lenger.

mastruller

- Langsiktig forebygging av korrosjon og rust under tetning.

Betydelig økning i levetid i forhold til ikke-belagte ruller Mer kostnadseffektivt på grunn av forlenget levetid To faktorer sikrer at innledende merkostnader for Corrotect støtteruller er raskt utlignet: - Lengre levetid betyr færre bytter og dermed lavere kostnader - økt gaffeltrucktilgjengelighet

Alle standard rulle størrelser er tilgjengelige - standard mastruller kan lett byttes ut med korrosjonsbestandig mastruller som er identiske i konstruksjon.

Tilbudet gjelder ut 2018!


PENT BRUKT merkevare fra Linde!

Aktuelt

En Linde-truck er designet for å vare i evigheter. Derfor kan du trygt kjøpe fra vårt utvalg av brukte trucker. Du finner flere tilbud på våre hjemmesider www.hesselbergtruck.no

Meld deg på kurset nå!

Du finner også våre bruktmaskiner mascus.no

Truckførerkurs!

Alle som skal kjøre gaffeltrucker skal ha gjennomført truckførerkurs. Hesselberg Truck AS har opplæring for førere av alle truck-klasser i henhold til det gjeldende regelverk, med mål om at de skal bli førere med gode ferdigheter og kunnskaper.

Linde H70D-396 -----------------------------------• Diesel motvekttruck • 2012 modell • Løftekapasitet : 7000 kg • Løftehøyde: 4450 mm • Gaffelspreder/sideshift • Gaffelengde: 2500 mm

Hesselberg Truck har kurs i følgende klasser: T1:

Palletruck, trekktruck og støttebenstruck med gående/ stående fører

T2:

Skyvemasttruck og støttebenstruck med fast førerplass

T3:

Høytløftende plukktruck, smalgangstruck og kombitruck med løftende førerplass

T4:

Motvektstruck, alle modeller opp til 10.000 kg løfteevne

T5:

Sidelaster

For forespørsel om kurs, send mail til: truckskolen@hesselberg.no

Linde H25D-392

Linde E20L-386

Linde T16-1152

-----------------------------------• Diesel motvekt • 2012 modell • Løftekapasitet : 2500 kg • Løftehøyde : 5515 mm • Gaffelspreder/sideshift • 1200 mm gafler

-----------------------------------• Elektrisk motvektstruck • 2010 modell • Løftekapasitet: 2000 kg • Løftehøyde : 4625 mm • Gaffelspreder/sideshift • 1200 mm gafler

-----------------------------------• Elektrisk palletruck • 2012 modell • Kapasitet : 1600 kg

Vi har brukttrucker i alle vekt- og prisklasser! KONTAKT DIN LOKALE SELGER FOR TILBUD I DAG! SE BAKSIDEN >>

Deler fra øverste hylle Originale Linde-deler sikrer optimal driftsikkerhet og levetid. • • • •

6.500 reservedeler på delelager i Oslo som gir en leveringsdyktighet fra lager på 95% Online med Lindes hovedlager i Tyskland med 120 000 deler på lager Lagersupplering fra Linde innen 24 timer Løsning for kommisjonslager

Meld deg på vårt nyhetsbrev! Hold deg oppdatert på hva som skjer i Hesselberg Truck. Meld deg på vårt nyhetsbrev på hesselbergtruck.no

15


Landsdekkende salgs- og serviceorganisasjon Vi vil gjerne høre fra deg. Kontakt oss for service, hvis du vurderer å investere i nye maskiner eller om du rett og slett har noe du lurer på. Vi står til tjeneste!

PÅ DASHBORDET AKERSHUS VEST/OSLO Distriktsjef: Svein Hellegaard Mob: 952 55 318 Mail: svhe@hesselberg.no

HEDMARK/OPPLAND Distriktsjef: Ole Jørgen Jensen Mob: 952 55 331 Mail: ojje@hesselberg.no

SØR- OG NORD-TRØNDELAG Distriktsjef: Hans Hagen Mob: 952 55 351 Mail: haha@hesselberg.no

Serviceleder: Bjarne Selfors Mob: 952 55 310

Serviceleder: Steffen Nylund Mob: 952 55 313

Serviceleder: Eivind Rodal Mob: 952 55 309

AKERSHUS SYD/OSLO Distriktssjef: Terje Nygård Mob: 952 55 369 Mail: teny@hesselberg.no

ROGALAND Distriktsjef: Leif Inge Vika Mob: 952 55 359 Mail: levi@hesselberg.no

Serviceleder: Bjarne Selfors Mob: 952 55 310

Serviceleder: Ove Torkildsen Mob: 952 55 321

NORDLAND/TROMS/ FINNMARK: Distriktsjef: Jan Storsveen Mob: 952 55 338 Mail: jast@hesselberg.no

AKERSHUS NORD Distriktsjef: Tor Arne Heiberg Mob: 952 55 333 Mail: tohe@hesselberg.no

HORDALAND / SOGN SØR FOR NORDFJORDEN Distriktsjef: Hans Erik Ørbeck Mob: 952 55 335 Mail: haor@hesselberg.no

Serviceleder: Tron-Arne Kaksrud Mob: 952 55 327

med Svein Hellegaard med Terje Nygård Vi sjekket tempen hos distriktssjef for Akershus Vest og Oslo-området Svein Hellegaard.

Hvordan er været hos deg i dag? Her er det noe overskyet, men fortsatt god sikt her fra 3. etasje på Økern. Har du mye å gjøre om dagen? Jo, det er en del. Salget går bra og kunder er fornøyde.

Serviceleder: Filip Myrvoll Mob: 952 55 376

Hva er dine argumenter for at kundene skal velge Lindetruck fremfor en annen truck? Min klare mening er at Linde er trucken med høyest kvalitet. Det er ikke alltid Linde har den laveste prisen, men disse truckene har lavere driftskostander takket være best kvalitet, og og det tjener kundene veldig på over tid. Jeg har lang erfaring med truck. Før jeg gikk over til å bli selger for 1,5 år siden, jobbet jeg som servicetekniker. Så jeg har god kjennskap til truckene.

Serviceleder: Steinar Nesheim Mob: 952 55 329

ØSTFOLD Distriktsjef: Rune Borthen Mob: 952 55 300 Mail: rubo@hesselberg.no

MØRE OG ROMSDAL /SOGN NORD FOR NORDFJORDEN Distriktsjef: Jan Steinar Bolstad Mob: 952 55 317 Mail: jabo@hesselberg.no

Serviceleder: Per Willy Olsen Mobil: (+47) 911 69 201 peol@hesselberg.no

Serviceleder: Stig Oldervik Mob: 952 55 342

Alta

Kirkenes

Tromsø Finnsnes

BUSKERUD/VESTFOLD Distriktsjef: Lars Kristian Halvorsen Mob: 952 55 340 Mail: lhal@hesselberg.no

Sortland Lofoten Vesterålen

Serviceleder: Rune Skavland Mob: 952 55 319

Hva slags type kunder har du? Jeg har alt mulig, fra de største som Postnord og Tine til han på hjørnet som skal ha en liten truck. Distriktet mitt strekker seg fra Grorud til Buskerud, så det er mye å ta tak i. Det er også tøff konkurranse i distriktet, men når det sitter en innkjøpssjef med teknisk forståelse på den andre siden av bordet føler jeg meg komfortabel. Min lange erfarning som servicetekniker blir en tillitsvekker hos mange av mine kunder.

Mo i Rana

AUST- OG VEST-AGDER/ TELEMARK Distriktsjef: Roger Lund Mob: 952 55 320 Mail: rlun@hesselberg.no

Hva er den største forskjellen på markedet hos deg og resten av landet? Mye køkjøring, høy kundetetthet og tøff konkurranse. De to sistnevnte er egentlig bare fordeler. Tøff konkurranse har aldri skadet, det gjelder bare å være enda bedre enn konkurrenten.

Trondheim

Serviceleder: Ove Torkildsen Mob: 952 55 321

Molde Ålesund

Hamar

Bergen Haugesund Stavanger

Og til sist, hva har du på dashbordet? Akkurat nå ligger det et utkast på et større tilbud til en ny kunde. Bare litt renskriving nå, så sender jeg det fra meg.

Drammen

Oslo - Hovedkontor Moss Larvik

Lillesand

Kontakt vårt delelager for deler: TELEFON: 22 88 73 33

HESSELBERG TRUCK AS / Selma Ellefsens vei 15 / Postboks 368 / Økern - 0513 Oslo / Tlf: 22 88 72 00 / www.hesselbergtruck.no

Hovedkontor Salgskontorer/ verksted/ servicemekanikereforhandlere

Takk for praten!

PÅ ØVERSTE HYLLE  

Kundemagasin fra Hesselberg Truck. Nr 1 - 2018

PÅ ØVERSTE HYLLE  

Kundemagasin fra Hesselberg Truck. Nr 1 - 2018

Advertisement