__MAIN_TEXT__

Page 1

HESSELBERG \ NYTT KUNDEMAGASIN FRA HESSELBERG MASKIN AS \ NR. 02. 2017

HYBRID fra Komatsu ENER I MILJØTEKNOLOGI \ SIDE 4-7

SKANSKA med bred last

NY BOMAG 206 AD5 AM \ SIDE 8-11

HÆHRE i høyden MED MANITOU \ SIDE 12


HESSELBERG \ NYTT

SKANSKA / 8-11

KOMATSU HYBRID / 4-7

HÆHRE I HØYDEN / 12

BRUKT & BRA / 14

Leder .....................................................................................

2-3

Hybrid ..............................................................................

4-8

Skanska med bred last .....................................

8-11

Hæhre i høyden............................................................

12

Brukt & Bra .....................................................................

14

Service og deler .........................................................

15

Salgs- og serviceoversikt ..................................

16

PUBLISERT AV. Hesselberg Maskin AS DESIGN. Frekk Strek TRYKK. Rolf Ottesen Grafisk OPPLAG. 16.950 eks

Alle små grep vi kan gjøre internt vil gjøre oss sterkere eksternt. STIG NICOLAISEN, SALGSDIREKTØR I HESSELBERG MASKIN


Lederen

Hesselberg Maskin har gleden av å introdusere vår nye salgsdirektør, Stig Nicolaysen. I dette nummeret har vi overlatt ordet til nykommeren. - Stig er ansatt for å styrke vårt salgsteam og bistå meg i jobben om å øke Hesselberg Maskin sin kapasitet og bredde i markedet, sier Kai Paulshus, Administrerende direktør i Hesselberg Maskin.

NY GUTT I SANDKASSA På min første dag som ny salgsdirektør i Hesselberg Maskin, sendte jeg et bilde til en venn av meg. Det var et bilde av uteplassen her på Økern, dandert med nypolerte, gule gravemaskiner, valser, asfaltutleggere og høye røde lifter, intet mindre enn verdens beste anleggsmaskiner. Kort tid etter tikket det inn et svar. ”For en fantastisk sandkasse du har fått deg!” En guttedrøm har gått i oppfyllelse og fra nå av er dette min arbeidsplass. Det er lenge siden dagene har gått så fort som de gjør nå. Jeg kommer fra en stilling som daglig leder i FOMA og har jobbet med salg i hele mitt arbeidsliv. I en lang årrekke har jeg solgt tjenester til de store entreprenørene. Lenge har jeg ønsket å selge mer av håndfaste produkter, og da jeg ble forespurt denne stillingen, var valget lett. Anleggsbransjen er en bransje i en spennende utvikling og denne utviklingen vil jeg være med på! Jeg vil være med å heve Hesselberg Maskin til et enda høyere nivå. Jeg skal bidra til å beholde de gode talentene og sikre bedriften for fremtidig vekst. Effektive ansatte som trives på jobb er en viktig konkurransefaktor og derfor er jeg opptatt av gode kanaler for tilbakemeldinger. Alle skal vite at min dør står åpen og at via god dialog kan vi sammen bli enda sterkere. Med salg som mitt spesialfelt skal jeg fokusere på videreutvikling av salgsapparatet og opprette effektive prosesser i Hesselberg Maskin. Vi skal justere ressursbruken vår til å få fulgt opp kunder enda bedre. Våre kunder skal få bekreftet at de har gjort et godt kjøp og at Hesselberg Maskin virkelig innfrir.

Vi har noen av verdens tøffeste og beste merker og det er ingen grunn til at vi ikke skal være i toppsjiktet i det norske markedet. Nå som vi er blitt en komplett maskinnleverandør med Komatsu, Bomag og Manitou har vi til gode å presentere hele vårt sortement til de største aktørene i landet. Nå kan vi tillate oss å tenke større, både lokalt og nasjonalt. Med meg på laget skal vi jobbe målrettet mot kontinuerlig forbedring og øke vår tilstedeværelse i den norske anleggsbransjen. Alle små grep vi kan gjøre internt vil gjøre oss sterkere eksternt. Som den nye gutten i sandkassa har jeg stor glede av å lese mer om de fantastiske maskinene til Hesselberg Maskin. I denne utgaven kan du lese om flere nyheter fra alle våre leverandører. Fra Komatsu kan vi presentere Hybrid beltegraver som er revolusjonerende med tanke på drivstoffbesparelser. Manitou kommer med sin nyhet 220TJ+, og Bomag leverer nå den største valsen på markedet; en 13-tonns BW 206 AD-5, som Skanska nylig har kjøpt inn til sine prosjekter. Mer om det kan du lese på side 8. Jeg ser frem til å bli en del av denne Hesselbergfamilien. Et privat- og familieeid selskap med mye historie og flinke folk med lang erfaring. Det er en fin ting å ta med seg og jeg gleder meg til å bidra med mitt i dette selskapet. Med det ønsker jeg alle nye og gamle venner riktig god lesning og en god førjul!

STIG NICOLAYSEN Ny Salgsdirektør i Hesselberg Maskin. Tiltredte 07. august 2017 43 år, fra Sarpsborg og kommer fra stilling som daglig leder i FOMA.

2017 \ Hesselberg Nytt

3


HYBRID fra KOMATSU - Ener i miljøteknoligi

Entreprenørens miljøavtrykk blir satt mer og mer fokus på i anbudsrunder og anleggsbransjen generelt. Komatsu har lenge vært førende på miljøteknologi og har nå satt inn et ekstra gir i denne utviklingen. De nye Hybridgraverne fra Komatsu kan gi opp til 40% mindre drivstoff-forbruk og spare miljøet for store CO² -utslipp.

1 Motor

Gen. /Motor

Pumpe

KOMATSU HB365LC-3: • • •

Kondensator

4

Hesselberg Nytt \ 2017

• •

Betydelig reduksjon i drivstoff-forbruk og utslipp Pålitelige og slitesterke Komatsu hybridkomponenter Alle hybrid-komponenter med 5 år/10 000 timers garanti (det som kommer først) Tilfredsstiller EU Steg lV Komatsu trådløst maskinkontrollsystem m/3G mobilkommunikasjon


Hybrid-graver

Denne nyvinningen som reduserer drivstoffforbruket vesentlig kommer i to modeller, HB215LC-2 og HB365LC-3. Begge bygget opp med samme skuffe, bom og stikke, over- og undervogn og hytte som tidligere, men «under panseret» skiller hybriden seg ut vesentlig. Den viktigste forskjellen ligger i at svingen på overvogna er styrt av en elektrisk svingmotor istedenfor hydraulisk, samt at denne under oppbremsing genererer strøm som lagres i en kondensator, som igjen brukes ved neste svingbevegelse. Se illustrasjon i oppslaget.

Komatsu kan vise til referanser der kunder har spart opptil 40 prosent av drivstoff-forbruket sammenliknet med en standard PC210LC-8, men gjennomsnittet på besparelsene ligger mellom 25 og 30 prosent, som også er mye. Miljøgevinstene er betydelige ettersom utslippene av NOx og CO2 reduseres tilsvarende. Entreprenører tjener på å velge den mest miljøvennlige teknologien på markedet. Anleggsbransjen kan forvente strengere

miljøkrav i fremtiden, så maskiner med denne hybridteknologien vil gi et fortrinn. Store dieselbesparelser gir også lavere drivstoffkostnader, og kan utgjøre store summer over tid. I tilfeller der maskiner i 40-tonnsklassen brukes, som lasting av stein, vil dette gi mye svingbevegelser, og dermed stor uttelling på hybridsystemet. Komatsus egne tall viser hele 20-30 prosent dieselbesparelse i gjennomsnitt sammenlignet med PC360. Dette er betydelig reduksjon i drivstoff-forbruk og utslipp.

Les mer om smarte Hybridkunder på neste side >>>

OPPTIL

40% REDUKSJON AV CO2-UTSLIPP

OPPTIL

40% LAVERE DRIVSTOFFFORBRUK

2017 \ Hesselberg Nytt

5


Smarte entreprenører velger Hybrid Noco Entreprenør og Kaj-Peder Tveit Anleggsbransjen er helt nødt til å være med på det grønne skiftet og det har flere av Hesselberg sine kunder tatt på alvor. Vi møter to smarte entreprenører som har valgt å forsterke sin maskinpark med Komatsu Hybrid-gravere. Vår selger Roar Kristensen tok oss med til to entreprenører i Telemark som begge nylig har gått til innkjøp av Hybridgravere fra Komatsu, Kaj-Peder Tveit AS og NOCO Entreprenør. Sistnevnte har lenge vært tro mot et annet merke, men ble overbevist da Roar Kristensen viste frem den nye Hybrid HB215LC-2 fra Komatsu. NOCO Entreprenør John Inge Heimdal i NOCO Entreprenører er en skjematisk mann. Når han skulle gå til innkjøp av ny maskin satt han opp en tabell og gjorde en grundig jobb. Han kjørte en test med en tilsvarende maskin (ikke hybrid) fra en av konkurrentene. Maskinene ble satt til helt likt arbeid, med lik masse og samme tempo. Fører ble byttet underveis for at maskinfører-forskjell ikke skulle gjøre noen utslag. Etter nøye testing fant han ut at han sparte 4,5 liter diesel i timen på de samme oppgavene. John Inge kan ikke se noen grunn til å betale mer i drivstoff enn han må, spesielt når Komatsumaskinen leverer vel så godt på arbeidsstyrke og komfort. Etter enkel regning kom NOCO Entreprenør frem til at dette var lønnsomt både for firmaet og miljøet, så NOCO entreprenører kjøpte like greit to maskiner. I tillegg til å være prosjektleder i NOCO Entreprenører er John Inge Heimdal daglig leder i J.I. Heimdal AS. I oktober ble dette firmaet også eiere av en ny Komatsu HB215LC.

1

Kaj-Peder Tveit AS Brødrene Lars Tveit og Kjell Jan Tveit har vært trofaste Komatsu-kunder i en årrekke. Allerede i 2007 var de med til Komatsufabrikken i Newcastle og ble introdusert for Hybrid-graveren til Komatsu. Siden da har Tveit-brødrene vært meget nysgjerrig på hybridteknologien og snust på ideen av å anskaffe en. Da tiden var inne for å bytte inn en 20-tonns graver, var valget lett. Brødrene er nå eiere av en Komatsu HB215LC PLUS+, og har vært meget fornøyd med resultatet. - Måten Komatsu har løst det på er unik. Det er montert en elektrisk motor på svingenkransen istedenfor den konvensjonelle hydraulikk motoren. Hver gang overvogna bremses opp ved sving lades en kondensator opp. Denne selvproduserte strømmen brukes til å drive sving motoren når overvogna skal svinges. At overvogna svinges elektrisk gjør at all hydraulisk kraft kan brukes til å grave med. Dette kommer til å bli en del av bransjen. Vi kan vise våre kunder disse besparelsene både på miljø og økonomi. Vi har noen av verdens beste maskiner, så kvalitet kan få slå oss på. Det er gledelig å se at disse to veldrevne entreprenørene nå har valgt Hybridgravere fra Komatsu. Dette er gode ambassadører for Komatsu og vi er stolte over å ha de som kunder, forteller Stig Nicolaysen, Salgsdirektør i Hesselberg Maskin.

Kaj-Peder Tveit AS Daglig leder: Lars Tveit Adresse: Tørdal, Drangedal 3753 Komatsumaskiner: PW160 WA380 PC78US PC138US HB215LC Aktuell med: AT skog - oppdrag linjerydding Skagerak Energi

NOCO Entreprenør Daglig leder: Lars Håvard Eriksen Adresse: Semsvegen 41D 3676 Notodden Tlf. 35 02 90 90 Email. post@noco.as Komatsumaskiner: HB215LC HB215LC PC118MR PC78US PC360LC Aktuell med: Utbedring av E134 Ørvella bru. Vegen utbedres med bedre kurvatur og ny bru bygges. Vegen legges om på ny midlertidig bru. Oppstart var våren 2017

2

Fra venstre: John Inge Heimdal, Prosjektleder i NOCO Entreprenør sammen med Stig Nicolaysen, Salgsdirektør i Hesselberg Maskin. 2 Gravemaskinfører Stian Bjørndalen er godt fornøyd med den nye Hybrid-graveren fra Komatsu. 1

6

Hesselberg Nytt \ 2017


Hybrid-graver 3

Strengere miljøkrav til anleggsbransjen Anleggsbransjen kan forvente strengere miljøkrav. 30 % miljøvekting i offentlige anskaffelser er nærmere en realitet. Når miljø er valgt som tildelingskriterium bør det som hovedregel vektes minimum 30%, sammenliknet med blant annet pris. Dette går fram av ny Forskrift om offentlige anskaffelser:

§ 7-9. Minimering av miljøbelastning Oppdragsgiveren skal legge vekt på å minimere miljøbelastningen og fremme klimavennlige løsninger ved sine anskaffelser og kan stille miljøkrav og kriterier i alle trinn av anskaffelsesprosessen der det er relevant og knyttet til leveransen. Der miljø brukes som tildelingskriterium, bør det som hovedregel vektes minimum 30 prosent. Tilføyd ved forskrift 20 april 2017 nr. 484 (i kraft 1 mai 2017).

I Regjerningens pressemelding om den nye forskrifsbestemmelsen sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen blant annet følgende: - Den nye loven om anskaffelser pålegger det offentlige at innkjøp skal bidra til bedre miljø, og fremme klimavennlige løsninger der det er relevant.

4

Kilde: norskindustri.no og lovdata.no

Hybrid på Færøyene

3 Den nye Komatsu HB215LC PLUS+ er godt igang med arbeid med skogsrydding i Telemark. 4 Fra venstre: Lars Tveit, daglig leder i Kaj-Peder Tveit AS med Roar Kristensen, selger i Hesselberg Maskin.

Jan Arild Aaserud fra Hesselberg Maskin dro nylig opp til Færøyene for å holde kurs for NCC på Komatsu sin HBHD405-7. NCC har signert en storkontrakt om å bygge to veitunneler på Færøyene. NCC har fokus på å fornye bransjen og tilby de beste bærekraftige løsningene. Vi håper våre Komatsumaskiner blir til god hjelp.

Her foran en egenprofilert Komatsu hybrid-graver.

Komatsu Operators Club! Viktige medlemsfordeler. • • • •

Hvert nye medlem vil motta en velkomst-pakke med Komatsu operators club caps, bag og piquetskjorte. Invitasjoner til arrangementer og demodager Kundemagasin “Hesselberg Nytt” i posten Nyhetsbrev fra Hesselberg Maskin på mail

g Meld deg! inn i da

Medlemskapet er gratis og uten bindingstid.

Scan qr-koden eller gå inn på hesselbergmaskin.no 2017 \ Hesselberg Nytt

7


Tekst og foto. June Tryggvason

SKANSKA med bred last 29. oktober 2017 – Berger Teknologipark

Skanska har forsterket sin maskinpark med en Bomag 206 AD5 AM. Med sine 14,5 tonn og 213 cm arbeidsbredde er dette den bredeste valsen på det norske markedet og vi fikk komme på besøk for å se hvordan det sto til med valsen og den nye eieren.

8

Hesselberg Nytt \ 2017

1


Billedtekst: Fra venstre; Tor Jakob Sandvik, Produksjon og Maskinteknisk sjef i Skanska Industrial Solutions, Odd Enger, Bomagansvarlig i Hesselberg Maskin.

1

Billedtekst: Den nye Bomag 206 AD5 AM i Skanska sin egen orangefarge.

2

Billedtekst: Tor Jakob Sandvik viser oss det nye interne verkstedet på Berger Teknologipark.

3

3

2

Tor Jakob Sandvik er travel mann, men har tatt seg tid til å prate oss om deres nyinnkjøpte Bomagvals. Ned trappen i en voldsom fart kommer mannen med et stort smil og gir oss et skikkelig godt håndtrykk som bare en maskinsjef kan gi. Vi blir veiledet rundt i det flunkende nye bygget der man kan lukte malingen fra det siste malingstrøket. Mars i år flyttet nemlig Skanska Industrial Solutions inn i nye lokaler og her er det ikke spart på noe. Nybygget har kostet rundt 150 millioner kroner og huser nå Skanska Anlegg, Entreprenør service, Skanska Survey og Skanska Industrial Solutions. Mens man tidligere satt spredt rundt om i regionen, har man nå samlet alle enhetene på Skedsmokorset, under navnet Berger teknologipark. Nybygget huser noe av den ytterste kompetansen Skanska kan tilby, og der i blandt vår mann, Tor Jakob Sandvik. Tor Jakob Sandvik er Produksjon og Maskinteknisk sjef og styrer alt av produksjonsutstyr og maskiner for Skanska Industrial Solutions (SIS). Dette innebefatter alt Skanska lager asfalt med, fabrikker, valser, utleggere og mer til. - Jeg er også en del av innkjøpsgruppen og tar imot ønsker og behov fra våre avdelinger og melder dette videre. Så er min jobb å holde meg oppdatert på det som er nytt og spennende av maskiner ute i markedet. Nå for tiden er det mye av nettopp det og teknologien i bransjen er i en voldsom rask utvikling. Her gjelder det å følge med for ikke å henge etter, forteller Tor Jakob. Mange år og lange veier med Skanska - Jeg har vært i Skanska i over tolv år nå og har jobbet i alle avdelinger, og i mange prosjekter. Vi kan godt si at jeg kjenner bransjen godt, ler Tor Jakob. - Jeg begynte egentlig litt tilfeldig i Skanska Asfalt. Min første jobb i Skanska var i forbindelse med utlegging og produksjon av asfalt i Telemark. Det var gøy og veldig interessant å bygge opp noe og

få det til å fungere. Jeg må vel ha gjort en ganske god jobb, for høsten 2007 kom det en direktør og lurte på om jeg ville bli prosjektleder. Jeg tygget på det noen timer og svarte ja. ”Ja greit, da møter du opp i Stavanger på mandag morgen” sa direktøren. Det var i grunnen all informasjon jeg fikk, så da var det bare å pakke en bag i bilen og dra til Jæren. Så da sto jeg der, på Jæren, med en bag og den nye tittelen “prosjektleder”. Noe rart var det, men vanvittig lærerikt. Jeg tok med meg mye god erfaring videre fra denne tiden. For videre skulle jeg visst. En dag kom en ny direktør, Stig, vår nåværende direktør, og sa til meg; ”Nå kan du bli maskinsjef”. Så nå sitter jeg her da, på et fint kontor i Berger Teknologipark, humrer Tor Jakob. - Det er rart hvordan reisene går, og ikke alltid helt etter planen heller. Men min reise her i Skanska viser at jeg jobber i en bedrift som ser verdien i sine ansatte, tar vare på og løfter de frem. Her trives jeg i hvert fall veldig godt, legger Tor Jakob til og lener seg godt tilbake i kontorstolen. Største valsen på markedet Med Tor Jakob sin bakgrunn har han godt grunnlag for å velge ut maskiner. Når Skanska skulle gå til innkjøp av en ny vals, kom hans ekspertise godt med. - Vi hentet inn tilbud fra fire leverandører og vi landet denne gangen på Hesselberg Maskin og deres Bomag 206 AD5 AM. Vårt ønske var en stor vals som var effektiv på legging på stor vei. I hovedsak E18 og E6, altså høytraffikert vei med høy kvalitetsmasse. Et viktig kriterie var god tyngde og god bredde som kunne hjelpe oss å effektivisere ytterligere. Vi fikk anledning til å bli med på Bomag-fabrikken i Boppard, og ble presentert flere spennende produkter, alt fra vals til freser. Vi fikk testet ut en midjestyrt vals og var meget fornøyd med testingen og totalopplevelsen, og da var det forsåvidt et ganske enkelt valg, avslutter maskinsjefen.

Vi har en pris på den vi kjøper i dag, men det er en pris etter vi har hatt maskinen i 8-10 år. Den prisen er mye viktigere. Står maskinen stille, er den ikke mye verdt.

2017 \ Hesselberg Nytt

9


BOMAG BW 206 AD-5 AM Vekt Driftsvekt Bruttovekt Akselvei, front Akselvei, bak Statisk belastning, front Statisk belastning, bak

14.500 kg 16.000 kg 7.350 kg 7.150 kg 34,4 kg/cm 33,5/cm

Dimensjoner Arbeidsbredde Indre sporradius Lengde (uten slepekrok)

2.130 mm 5.117 mm 5.300 mm

Skryt fra konkurrenten - Det er verdt å nevne at vi fikk skryt fra våre konkurrenter og Vegvesenet og på dekket utført av vår nye Bomga-vals. Og ikke minst er føreren blitt en helfrelst Bomag-mann. Han vil ikke kjøre noe annet igjen. Det sier seg selv at det ikke er veldig spennende å kjøre vals att og fram, bak en utlegger. Så det handler om å gjøre den jobben litt interessant, og det har Bomag fått til. Førerkomfort er også viktig, og denne har god stol, regulert førerhus som er godt temperert og god radio. Bomag har et strålende asfalt manager-system som måler kompresjon og mer til. For førerern har det blitt en mye mer interessant jobb å valse, forteller Tor Jakob. Driftssikre maskiner er viktigst - Vi benytter oss av den leverandøren som til enhver tid leverer det beste produktet til riktig kost og kan levere et tilstedeværende ettermarked. Jeg pleier å si det slik; Vi har en pris på den vi kjøper i dag, men det er en pris etter vi har hatt maskinen i 8-10 år. Den prisen er mye viktigere. Hvor mye den har stått i løpet av denne tiden, er det som avgjør det totale regnestykket. Står maskinen stille, er den ikke mye verdt. Vi har to Bomag BW100 fra tidligere og de har gått siden vi fikk de. Så og si ikke noe bry med, og da er vi fornøyde, smiler maskinsjefen. Hesselberg Maskin og Skanska - Vår erfaring med Hesselberg Maskin er veldig postivt og det har vært lite styr i forbindelse med maskinene. Vi hadde noen småting med en styringsenhet når den siste maskinen ble levert, men det ble fikset samme kveld, så det føler vi løste seg veldig fint, sier Tor Jakob fornøyd. - Det er viktig å ha en god samarbeidspartner som sikter mot de samme målene. Kvalitet på prosessen blir et større og større tema og man får betalt i henhold til hva man klarer å produsere

10

Hesselberg Nytt \ 2017

og må kunne dokumentere hvordan prosessen er gjennomført. Med slike krav til entreprenørene er vi nødt til å levere gode løsninger og produkter sier Odd Enger, Bomag-ansvarlig i Hesselberg Maskin. - På utleggere har det skjedd mye. Her er det nytt utstyr med hensyn til logging, oppfølging av temperaturer og hastighet på utlegger. Dette er utstyr det har kommet mer av, og vi ser mer fokus og større krav fra oppdragsgiver i forhold til kvalitet på det som er utlagt og miljøavtrykket som etterlates, sier Tor Jakob. - Med våre Bomagmaskiner, så mener jeg vi fyller disse kravene. Og jeg føler vi har fått en fin dialog med Skanska Industrial Solutions, så det har jeg satt veldig pris på. Vi må passe på å levere slik at dette kan gro videre, sier Odd Enger. Veien videre - I tiden fremover er det mye spennende som skal skje på Helgelandskysten, Helgeland sør er et prosjekt Skanska har fått og vi skal levere asfalt til det. Dette blir et mobilt oppsett og alt som skal skje er ikke fastlagt ennå. Men vi skal i løpet av neste sommer etablere oss med både asfaltverk og et utleggerlag. Vi har estimert med 250 tusen tonn, over to-tre sesonger, som er et meget høyt volum. Til sammenligning har verket på Fillipstad en årlig produksjon på mellom 120-150 tusen tonn., avslutter Tor Jakob. Vi blir tatt med på en rundtur på verkstedet og uteplassen på Berger Teknologipark. Alt ser nytt og moderne ut og maskinparken likeså. - Hesselberg Maskin setter stor pris på Skanska sin tillit til oss og våre produkter. Vi håper selvfølgelig på å få være med Skanska ut på de norske veier i fremtiden også, avslutter Odd Enger.

FIRMA. Skanska Industrial Solutions (SIS)

Skanska Industrial Solutions er en nordisk enhet i Skanska-konsernet som både jobber med løsninger, og har en industriell produksjon av ulike produkter. I Norge er det per i dag asfalt og bergmaterialer som utgjør leveransen, mens selskapet i resten av Norden også tilbyr betong, infraservice og maskinutleie. SIS produserer ulike typer asfalt på egne fabrikker, og kan tilby asfaltering av motorveier, flyplasser, lagerplasser, gårdsplasser, industriområder, havneområder, gang- og sykkelstier, lekeplasser, offentlige og private veier, parkeringsplasser, idrettsbaner og skateramper. Skanska er en av landets største og ledende entreprenør og prosjektutvikler, og har vært til stedet i det norske markedet siden 1906. I Skanska Norge jobber det ca 3800 ansatte, og vi har rundt 200 pågående prosjekter over hele landet til enhver tid. Omsetningen i Norge i 2016 var på 13,7 milliarder.


BOMAG viser produktportefølje og ny teknologi Ca. 1200 gjester fra ca 60 land deltok på BOMAG Innovasjonsdag i oktober. Hesselberg Maskin var tilstede med 15 representanter og kunder. På en to-dagers workshops og gjennom presentasjoner fikk deltagerne se produkter i aksjon, lært om nye og viktige teknologier fra komprimeringsekspertene i Boppard. Et sentralt tema under innovasjonsdagene var digitalisering av byggeplasser. Dette ble illustrert i eksempelet til Istanbul flyplass, for tiden verdens største flyplass byggeplass. Prosjektleder Christian

Holtz og Rukiye Demiral ga en presentasjon om megaprosjektet. 136 stk BOMAG er utplassert i flyprosjektet som spenner over 78 millioner m². 40 av dem, av typen BW 226 DH-4, er utstyrt med et integrert og automatisk komprimeringsstyringssystem (BCM). Kombinasjonen av BCM, BTM og GPS letter komprimering effektivt og reduserer antall konvensjonelle tester med 80 prosent. For å oppnå dette, går seks ruller i linje og utveksler data. Dette gir mer nøyaktige resultater og bedre komprimeringsytelse enn konvensjonelle systemer kan levere. Vi lar oss imponere av vår leverandør!

NYHET! MANITOU 220 TJ+

Manitou-konsernet, som er verdensledende innen terrenggående personløftere, viste frem sin nye 220 TJ + på APEX-showet i Amsterdam tidligere i år. Manitou har kommet med en kompakt 22 meter, 220 TJ + som har en kapasitet på hele 350 kg i kurv. Maskinen har samme teknologi og strukturelle komponenter som suksessmodellene på 26 og 28 meter. Takket være den geniale pakkefunksjonen på kurven, er transportlengden helt nede i 7,35 meter. Normalt er totallengden 10,05 meter. 220 TJ+ har selvfølgelig som standard 4x4 drift, samt 4 hjuls styring. 220 TJ + er utstyrt med en 4-sylindret 36 hk dieselmotor kombinert med en pumpe med variabel hastighet, noe som gir brukeren enkel og nøyaktig bruk. Gjeldende for hele linjen er at bommene er utstyrt med et system som automatisk justerer kraften til motoren til det som trengs, og derved reduserer drivstofforbruket og den totale driftskostnaden. Det er også en hydraulisk blokk som gir jevne, raske bevegelser med full sikkerhet. Et system patentert av Manitou tilpasser automatisk hastigheten avhengig av hvor langt bommen er forlenget, og opprettholder dermed konstant hastighet uavhengig hvor kurven er. Maskinen har som standard et X-Y system som gjør at du kan kjøre horisontalt / vertikalt ved bruk av bare en joystick.

220TJ + er perfekt for en rekke jobber, for eksempel stålkonstruksjon, beskjæring, vedlikehold i fabrikker, innlastingstrinn for store arrangementer. Listen fortsetter i det uendelige! Akkurat det uteleiebransjen leter etter når det gjelder brukervennlige maskiner. Alle modellene har også et brukervennlig grensesnitt for kommunikasjon med maskinen, inkludert diagnostikk og vedlikehold.

For mer informasjon, kontakt: THOR TVETER Mobil: (+47) 928 24 121 E-post: Thor.Tveter@hesselberg.no

APEX - The internation Access Platform Exhibition Den nienede Apex-utstillinegn ble holdt 2.-4. mai i år. Godt over 100 selskaper var representert med 4650 bransjepersonell. APEX ble holdt sammen med International Rental Exhibition (IRE) og den årlige konvensjonen av European Rental Association, som samlet tiltrakk seg mer enn 1600 deltakere. 2017 \ Hesselberg Nytt

11


Hæhre i høyden med Manitou I høst hadde Hesselberg Maskin gleden av å overlevere en Manitou MRT 2550 Privilege Plus til Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS Maskinen er satt i arbeid på nye E6 Helgeland Nord, og vil benyttes med utstyr som vinsj, gafler, jibb og mannskapskurv. Frank Ole Sørensen, Daglig leder i Hæhre & Isachsen Maskinutleie har stått for innkjøpet og ser frem til å få det nye tilskuddet ut i arbeid. Denne maskinen håndterer belastninger på opptil 5000 kg og utfører operasjoner i høyder opp til 25 meter. Det gir stor allsidighet i daglige oppgaver, en ekte 3-i-1-maskin (gaffeltruck + kran + mannskapskurv). Bommen, bestående av 4 elementer, kombinert med 360 ° rotasjon av tårnet, lar deg utføre

MANITOU mrt 2550

12

Lifting height.

24.7 m

Lifting capacity.

4999 kg

Max reach.

21.4 m

Drawbar pull.

8700 dan

Overhang.

3.18 m

Moving speed.

40 kmh

Hesselberg Nytt \ 2017

forskjellige operasjoner uten å flytte utstyret. Gjenkjenningssystemet E-reco sparer deg tid ved å spesifisere det riktige arbeidsprogrammet og forbedrer sikkerheten, siden den automatisk oppdager overbelastning.

FIRMA. Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS

Hæhre Entreprenør AS har i løpet av de siste 40 årene etablert seg som en stor og betydelig aktør innen vei- og anleggsutbygging. Drivkraften har hele tiden vært å løse oppgavene på en smidig og profesjonell måte for våre oppdragsgivere, og med det framstå som en naturlig samarbeidspartner for både offentlige og private utbyggere.


Vi gratulerer!

3D-kurv Wimo Utleie A/S

• • • • • • •

Selskapet har mottatt den første av tre nye lifter. Pakken består av 2 stk Maniaccess 280 TJ og 1 stk Maniaccess 160 ATJ +. Alle lifter er utstyrt med lyspakke som består av arbeidslys i kurv, kjørelys og markeringslys. Vi takker for tilliten og ønsker Wimo Utleie A/S lykke til med mange nye oppdrag.

Maksimal sikkerhet for personløfter Arbeidsområde over og under bakkenivå Velegnet til arbeid under broer og tak 340 ° vannrett rotasjon Kurv er godkjent for to personer Sensor for bomposisjon og tilstedeværelse gir ekstra sikkerhet Sklisikkert gulv i kurv

Tor Dagfinn Ra AS

For mer informasjon, kontakt: OWE HEGRE, SALGSSJEF MANITOU Mobil: (+47) 970 17 880

Småmaskiner med store muskler

E-post: owhe@hesselberg.no

Selskapet har motatt en ny MRT2550 Privilege pluss. Denne rundtomsvingende teleskoptrucken er utstyrt med blant annet arbeidskurv med kran, jibb med vinsj, samt roterende gafler. Tor Dagfinn har inngått samarbeid med Transportsentralen, og ser frem til mange gode oppdrag.

Kompaktlastere fra Mustang er bygget for tøffe tak og sikrer at du får stor glede av maskinen i mange år fremover. Mustang kompaktlastere er kjent for fleksibel manøvrering, og er en meget kompakt og robust maskin som tåler de fleste forhold.

Mustang AL 306

Mustang AL 506

Mustang AL 708

Tippekapasitet - rett. 1.670 kg

Tippekapasitet - rett. 1.961 kg

Teleskopisk leddlaster 708T

Tippekapasitet - artikulert. 1.280 kg

Tippekapasitet - artikulert. 1.325 kg

Høyde til hingselpinne. 5036 mm

Høyde til hingselpinne. 2.855 mm

Høyde til hingselpinne.. 3.053 mm

Power @ 2300 rpm (). 74 hp 55 kW

Løftekraft. 2.295 daN/

Løftekraft. 3.168 daN / 3230 kg

Driftsvekt. 5543 kg

Breakout Force. 2.588 kg

Breakout Force. 4.520 kg

Ytelse. 34.9 HP YANMAR engine

Ytelse. 46.7 HP YANMAR engine

2017 \ Hesselberg Nytt

13


brukt & Bra

Hesselberg Maskin har et stort utvalg av Komatsu bruktmaskiner og andre merker. Alle bruktmaskiner som kommer inn blir kategorisert fra 1 til 5, der fem er i topp stand. Vi oppfordrer alle som vurderer å kjøpe brukt, om å kontakte oss. Det kan hende vi sitter inne med den perfekte bruktmaskinen for deg! Se alle våre bruktmaskiner på. brukt.hesselbergmaskin.no

1-2-3 på lager

1

2

Beltegraver. Komatsu PC210LC-8

Årsmodell 2013 Lagersted Lillesand Timer 5600 t Tilstand. Totalvekt 25 000 kg Annet ekstrautstyr. HK feste, Gjerstad graveskuffe og pusseskuffe, rotortilt. Gått på gullavtale. Pris eks. mva. kr 1 110 000

Nye på laget

3

Hjullaster. Komatsu WA250PZ-6

Beltegraver. Caterpillar CAT 324 EL

Årsmodell 2012 Lagersted Oslo Timer 6252 t Tilstand. Totalvekt 21 000 kg Annet ekstrautstyr. Std HK og graveskuffe Pris eks. mva. kr 742 500

Årsmodell 2011 Lagersted Oslo Timer 5354 t Tilstand. Totalvekt 13 055 kg Annet ekstrautstyr. BM hk-feste, sentralsmøring, steinskuffe, lysbjelke, motor- og kupèvarmer M+ avtale utgått! Pris eks. mva. kr 725 000

Hesselberg Maskin vokser, og med vekst følger et økt bemanningsbehov. I løpet av høsten har vi styrket vår servicestab rundt om i landet og vi ser stadig etter flere dyktige folk. Se www.hesselbergmaskin.no for ledige stillinger.

KJELL-ERIK THRONÆS

PER OVE SUNDE VORREN

MATS HATLAND Innkjøper

Lagermedarbeider

Serviceleder Oslo, Hedmark/ Oppland og Valdres

SIMEN NORDSETH

HÅKON HJARTSJØ

DANIEL SCHOU NILSEN

ANDERS FINNANGER

MATS LILLENG

Assisterende lagersjef

Lærling verksted Oslo

BENJAMIN BERGE

Servicemekaniker Manitou Vestfold

14

Du finner også våre bruktmaskiner på finn.no og mascus.no

Hesselberg Nytt \ 2017

HUNG DAO

Delesjef

Lærling verksted Oslo

HÅKON MAGELAND

Servicemekaniker Manitou Rogaland

Klargjøring nye maskiner

JOHN ØDYN

Servicemekaniker Manitou Trøndelag

Klargjøring nye maskiner

ROBIN BJØRVIK

Servicemekaniker

Velkommen!


Service og deler

NYtT i norge!

Komatsu Hydrauliske Hammere

Komatsu JTHB-hammere gir enestående slagkraft, lang levetid og lave driftskostnader. I tillegg forbedrer den arbeidsmiljøet til fører og omgivelser. Disse unike fordelene skyldes et innovativ enkelt, men effektiv design og avansert “akkumulatorfri” teknologi. Med et komplett utvalg av 15 hammere fra 75 til 5.000 kg (for maskiner fra 0,7 til 70 tonn), er JTHB hammere ideell for applikasjoner fra anlegg og riving til gjenvinning, gruvedrift og brudd. Du er garantert å finne riktig verktøy for jobben.

For mer informasjon kontakt din lokale selger eller: TRULS KONGSSUND Mobil: (+47) 911 05 381 Truls.Kongssund@hesselberg.no

Kontakt oss for tilbud!

Understell fra Komatsu Et understell kan utgjøre så mye som 50 % av maskinens vedlikeholdsutgifter, så valg av riktig understell er viktig. Hesselberg Maskin AS leverer understell fra Komatsu som er en ledende produsent av understell med stor fokus på kvalitet. Vårt brede sortiment dekker de aller fleste behov i markedet med levering av gummibelter, roadlinere og stålbelter til gravemaskiner og dosere. Volummodellene lagerføres slik at vi kan sørge for rask levering.

Manitou-servicebiler på veien i hele Norge

Med Manitou med på laget har vi styrket vår servicestab ytterligere. Nå har Hesselberg Maskin 10 nye Manitoubilder på de norske veier, klare for å rykke ut.

1-2-3 fra facebook “Som maskineier er service alfa og omega, og Geir Atle Kjørlien leverer igjen, tusen takk” Kristian Kvehaugen

“Bra service” Ole Kristian Nordseth Nyberget

“Kjempe bra leverandør og kjempe selger i Buskerud” Oddvar Andersen

2017 \ Hesselberg Nytt

15


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Besøk oss på messe i 2018!

Hold deg oppdatert på hva som skjer i Hesselberg Maskin.

Messen over alle messer! Vi stilller på Vei og Anlegg på Lillestrøm 2. - 4. ma 2017

Meld deg på vårt nyhetsbrev på hesselbergmaskin.no

LANDSDEKKENDE SALGS- OG SERVICEORGANISASJON.

SIDEN SIST

OSLO Selma Ellefsens vei 15, PB. 185 Økern, 0510 Oslo Salg. (+47) 911 05 232 Service. 22 88 72 01

VEST- OG AUST-AGDER Prestegårdsskogen, 4790 Lillesand Salg. (+47) 911 05 235 Service. 33 16 55 40

TRØNDELAG Vikelvfaret 4, 7054 Ranheim Salg. (+47) 911 05 233 Service. 911 05 388

AKERSHUS Selma Ellefsens vei 15, PB. 185 Økern, 0510 Oslo Salg. (+47) 911 05 225 Service. 22 88 72 01

ROGALAND Skvadronveien 25, 4050 Sola Salg. (+47) 911 05 316 Service. 51 64 77 80

ØSTFOLD Solgaard Skog 128, 1599 Moss Salg. (+47) 911 05 266 Service. 22 88 72 01

HORDALAND Liamyrane 18, 5132 Nyborg i Åsane Salg. (+47) 911 05 227 Service. 55 53 99 50

NORDLAND/TROMS/ FINNMARK Skattørvegen 41, 9018 Tromsø Salg. (+47) 911 05 234 Service. 911 05 260

OPPLAND/BUSKERUD Ulvenvn. 84, PB. 185 Økern, 0510 Oslo Salg. (+47) 911 05 229 Service. 22 88 72 01

MØRE OG ROMSDAL/ SOGN OG FJORDANE Liamyrane 18, 5132 Nyborg i Åsane Salg. (+47) 911 05 253 Service. 55 53 99 50

HEDMARK Ulvenvn. 84, PB. 185 Økern, 0510 Oslo Salg. (+47) 911 05 228 Service. 22 88 72 01

Nye, flinke folk. STIG NICOLAYSEN

Salgsdirektør Telefon:93 00 55 71 stni@hesselberg.no

THOMAS ROLFSEN

Selger Komatsu/ Bomag i Stavanger/Rogaland Telefon: 911 05 316 thro@hesselberg.no

STIAN LUTTERLOH

Selger Komatsu/ Bomag i Trondheim. Salgsansvarlig Midt-Norge. Telefon: 911 24 116 stlu@hesselberg.no

Tromsø

ANDERS VORVIK

TELEMARK/VESTFOLD Hegdalveien 65, 3261 Larvik Salg. (+47) 911 05 249 Service. 33 16 55 40

Selger Manitou/ Mustang i Trondheim. Salgsansvarlig Midt-Norge. Telefon: 911 05 231 anvo@hesselberg.no

Trondheim

Bergen Oslo - Hovedkontor Stavanger

Larvik Lillesand

DELELAGERET. 22 88 72 01 VAKTTELEFON DELER. 91 10 52 80

ARYO KATTANG Innkjøper for Manitou/Mustang. Telefon: arka@hesselberg.no

Profile for Hesselberg Truck AS

Hesselberg nytt nr 2 2017  

Kundemagasin fra Hesselberg Maskin. Siste nytt om Komatsu, Manitou og Bomag

Hesselberg nytt nr 2 2017  

Kundemagasin fra Hesselberg Maskin. Siste nytt om Komatsu, Manitou og Bomag

Advertisement