Page 1


Αγαπητοί μας φίλοι, Το Heronia Holidays, το γραφείο που εξειδικεύεται σε οργανωμένα ταξίδια Ευρώπης, για τις φετινές γιορτές Πάσχα & Άνοιξη 2013, ετοίμασε για εσάς, τις οικογένειες σας και τους φίλους σας μοναδικά ταξίδια. Η δυναμική ομάδα που απαρτίζεται από στελέχη με πολύχρονη εμπειρία στον τουριστικό χώρο δίνει σε εσάς την δυνατότητα για ένα ταξίδι όπως εσείς το ονειρεύεστε και στις καλύτερες δυνατές τιμές! Με χαρά σας περιμένουμε στα νέα μας γραφεία, όπου οι εξειδικευμένοι ταξιδιωτικοί μας σύμβουλοι είναι έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν.

Η ομάδα του Ηeronia Holidays

Τα δικά μας ταξίδια ξεχωρίζουν...

2


Περιεχόμενα > XANIA (ΡΕΘΥΜΝΟ) 6ημέρες .......................................................... 4 > ΡΟΔΟΣ 4 & 5ημέρες ...................................................................... 5 > ΖΑΚΥΝΘΟΣ 4ημέρες....................................................................... 6 > ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ 4 & 5 ημέρες............................................... 7 > ΛΕΥΚΑΔΑ 4 ημέρες ....................................................................... 8 > ΚΕΡΚΥΡΑ 4 & 5ημέρες................................................................... 9 > ΟΛΥΜΠΟΣ 4ημέρες....................................................................... 10 > ΓΙΑΝΝΕΝΑ 4ημέρες..................................................................... 11 > ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ 4 & 5 ημέρες.............................................. 12 > ΚΥΘΗΡΑ 4 ημέρες........................................................................ 13 > ΣΥΡΟΣ 4ημέρες ........................................................................... 14 > ΜΥΚΟΝΟΣ 4 ημέρες ..................................................................... 15 > ΠΑΡΟΣ 4 ημέρες .......................................................................... 16 > ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 4 ημέρες ................................................................. 17 > ΤΗΝΟΣ 4 &5 ημέρες..................................................................... 18 > ΝΑΞΟΣ 4 ημέρες.......................................................................... 19 > ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ 4,5 ημέρες .............................................................. 20 > ΠΑΤΜΟΣ 6 ημέρες........................................................................ 21 > ΚΑΣΤΟΡΙΑ –ΠΡΕΣΠΕΣ 4 & 5 ημέρες............................................. 22 > ΠΗΛΙΟ 4 ημέρες........................................................................... 23 > ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ EΛΛΑΔΑΣ.......................................................... 24-25 > ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 4 ημέρες................................................................... 26

3


6

ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Πέμπτη 2 Μαίου

Κρήτη Χανιά-Ρέθυμνο Πλοίο - Χανιά - Ρέθυμνο - Μονή Αρκαδίου - Λίμνη Κουρνά Τάφοι Βενιζέλων - Πλοίο Μεγ. Πέμπτη: Πειραιάς - Πλοίο - Χανιά Συγκέντρωση λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο για τα Χανιά. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Εισιτήρια πλοίου σε οικονομική θέση. •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείo στα Χανιά. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Το Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα είναι μέρος της ημιδιατροφής. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. •Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. Σημείωση: H σειρά των εκδρομών και των επισκέψεων διαφοροποιείται ανάλογα με τις ώρες των πλοίων, πτήσεων και τις αργίες.

Μεγ. Παρασκευή: Χανιά (Τάφοι Βενιζέλων - Παλιά Πόλη) Άφιξη στο λιμάνι των Χανιών και αναχώρηση για τους Τάφους των Βενιζέλων στην περιοχή Ακρωτήρι. Θα θαυμάσουμε τη θέα των Χανίων από ψηλά και θα καταλήξουμε στην παλιά πόλη για μια σύντομη περιήγηση. Θα δούμε την Δημοτική Αγορά, το Βενετσιάνικο λιμάνι, γεμάτο από καφέ και εστιατόρια, την εκκλησία της Τριμάρτυρης, τα παλιά αρχοντικά κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Νηστίσιμο δείπνο και παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου. Μεγ. Σάββατο: Χανιά - (Ρέθυμνο - Μονή Αρκαδίου - Λίμνη Κουρνά) Πρόγευμα και αναχώρηση για μια μοναδική εκδρομή. Πρώτα θα περιηγηθούμε στο πανέμορφο Ρέθυμνο. Βόλτα στην παλιά πόλη με τα στενά δρομάκια, τη Λοτζα,τα τείχη της Φορτσέτας, τον Φάρο στο λιμάνι κ.ά. Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στη Μονή του Αρκαδίου, που αποτελεί σύμβολο της εθνικής υπηρηφάνειας του Κρητικού λαού. Ακολουθεί η επίσκεψη στη Λίμνη του Κουρνά. Πρόκειται για μία φυσική λίμνη, μοναδική στην Κρήτη, που βρίσκεται κάτω από τα Λευκά Όρη. Χρόνος για καφέ δίπλα στη λίμνη και επιστροφή στα Χανιά. Το βράδυ μεταφορά στην εκκλησία για την Αναστάσιμη Λειτουργία. Ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο. Κυριακή του Πάσχα: Χανιά (Πασχαλινό γεύμα) Χρόνια Πολλά! Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος για να χαρείτε τις ανέσεις του ξενοδοχείου σας. Το μεσημέρι Πασχαλινό γεύμα στο ξενοδοχείο με γλέντι και χορό. Δευτέρα: Χανιά - Πλοίο Πρόγευμα. Χρόνος ελεύθερος . Κάντε τις αγορές σας σε τοπικά προιόντα, απολαύστε τον καφές στο παλιό λιμάνι. Το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο με προρορισμό μας τον Πειραιά. Τρίτη: Πειραιάς Άφιξη το πρωί στον Πειραιά.

Συνοπτικό πρόγραμμα 4ήμερης αεροπορικής εκδρομής Μεγ. Παρασκευή : Αθήνα - Πτήση για τα Χανιά Μεγ. Σάββατο:

Ρέθυμνο - Μονή Αρκαδίου - Λίμνη Κουρνά

Κυριακή Πάσχα:

Χανιά (Πασχαλινό γεύμα)

Δευτέρα:

Χανιά - Πτήση επιστροφής

4


4,5

ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Παρασκευή 3 Μαίου

Ρόδος Ρόδος - Μονή Τσαμπίκας - Λίνδος - Καλλιθέα - Σύμη Μεγ. Παρασκευή: Αθήνα - Πτήση για Ρόδο Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για τη Ρόδο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείo. Νηστίσιμο δείπνο και παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ρόδος - Αθήνα. •Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν (όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα). •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης . •Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. Σημειώσεις: 1. H σειρά των εκδρομών και των επισκέψεων διαφοροποιείται ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων. 2. Το 4ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την 4η μέρα με την εκδρομή στη Σύμη.

Μεγ. Σάββατο: Ρόδος - Μονή Τσαμπίκας - Λίνδος - Καλλιθέα Πρόγευμα και αναχώρηση για μια μοναδική εκδρομή στην Ανατολική πλευρά του νησιού. Θα επισκευθούμε την Μονή της Παναγίας Τσαμπίκας και θα καταλήξουμε στη Λίνδο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Περιπλανηθείτε στα στενά, πλακόστρωτα σοκάκια και θα ανέβείτε στη φημισμένη της Ακρόπολη για να θαυμάσετε την θέα των γαλανών νερών της Μεσογείου.Πριν την επιστροφή μας θα περάσουμε από τις ανακαινισμένες Θέρμες της Καλλιθέας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μεταφορά στην εκκλησία για την Αναστάσιμη Λειτουργία. Ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο. Κυριακή του Πάσχα: Ρόδος (Πασχαλινό γεύμα) Χρόνια Πολλά! Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος. Το μεσημέρι Πασχαλινό γεύμα στο ξενοδοχείο με γλέντι και χορό. Το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα στην Παλιά Πόλη με το Κάστρο των Ιπποτών και το Παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων. Πρόκειται για μια μεσαιωνική πόλη που σφύζει από ζωή. Δευτέρα: Ρόδος - Σύμη (προαιρετική) Πρόγευμα. Ημέρα ελεύθερη. Για τους πελάτες που επέλεξαν το 4ήμερο πρόγραμμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα. Για τους πελάτες του 5ήμερου προγράμματος προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή-κρουαζιέρα στη Σύμη όπου θα επισκεφθούμε τον Πανορμίτη. Εάν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την εκδρομή στη Σύμη θα προταθεί προαιρετική εκδρομή στις Πεταλούδες και την Κάμειρο (μια από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου). Τρίτη: Ρόδος - Πτήση για Αθήνα Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε την πόλη και να κάνετε τις τελευταίες αγορές σας. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

5


4 ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Παρασκευή 3 Μαίου

Ζάκυνθος Kυλλήνη - Μπόχαλη - Άγιος Γεώργιος - Αγία Μαύρα - Μαχαιράδες Μεγ. Παρασκευή: Αθήνα - Κυλλήνη - Ζάκυνθος Αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί για το λιμάνι της Κυλλήνης. Επιβίβαση στο φέριμποτ και απόπλους για Ζάκυνθο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση του Επιταφίου.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Εισιτήρια πλοίων (σε σαλόνια) Κυλλήνη - Ζάκυνθος - Κυλλήνη. •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Πρόγευμα καθημερινά. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. •Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Μεγ. Σάββατο: Ζάκυνθος (Περιήγηση πόλης) Θα δούμε επιβλητικά κτίρια, καμάρες, πυργωτά καμπαναριά και από ψηλά το βενετσιάνικο κάστρο και τη Μπόχαλη. Επίσκεψη - προσκύνημα στο ναό του Αγίου Γεωργίου, των φιλικών, όπου ορκίζονταν οι αγωνιστές του 1821, στο Βυζαντινό μουσείο του Σολωμού, των επιφανών Ζακυνθινών και στο μαυσωλείο Σολωμού και Κάλβου. Χρόνος ελεύθερος και το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης και αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. Κυριακή του Πάσχα: Ζάκυνθος (Γύρος νησιού - Πασχαλινό γεύμα) Χρόνια Πολλά! Προσκύνημα στο ιερό σκήνωμα του Αγίου Διονυσίου και αναχώρηση για το γύρο του νησιού. Επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Μαύρας, στο χωριό Μαχαιράδες και ξεκινούμε για το μοναστήρι της Αναφωνήτριας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και γεύμα, εορταστικό πασχαλινό. Το απόγευμα ελεύθεροι. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Δευτέρα : Ζάκυνθος - Κυλλήνη - Αθήνα Επιβίβαση στο φέριμποτ και απόπλους για Κυλλήνη. Επιβίβαση στο πούλμαν κι αναχώρηση για Πάτρα, Ισθμό. Στάση για καφέ και συνεχίζουμε για Αθήνα. Άφιξη αργά το απόγευμα.

6


4,5

ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Παρασκευή 3 Μαίου

Κεφαλονιά Ιθάκη Άγιος Γεράσιμος - Σπήλαιο Δρογγαράτης - Λίμνη Μελισσάνης - Μύρτο Φισκάρδο - Ιθάκη - Αργοστόλι - Λάσση - Κουρκουμελάτα Μεγ. Παρασκευή: Αθήνα - Κεφαλονιά Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Κυλλήνη με ενδιάμεση στάση στην Ακράτα. Άφιξη στην Κυλλήνη,επιβίβαση στο πλοίο για την Κεφαλονιά. Άφιξη στην Κεφαλονιά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος για ξεκούραση και στη συνέχεια παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Εισιτήρια πλοίων (σε σαλόνια) Κυλλήνη - Ζάκυνθος - Κυλλήνη. •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Εισιτήριο του πλοίου για την εκδρομή στην Ιθάκη. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. •Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Μεγ. Σάββατο: Κεφαλονιά (Γύρος του νησιού) Πρόγευμα και αναχώρηση για τον γύρο του νησιού. Πρώτος σταθμός ο Αγίος Γεράσιμος, για προσκύνημα και το σπήλαιο της Δρογγαράτης. Ακολουθεί η υπόγεια λίμνη της Μελισσάνης. Θα συνεχίσουμε με το λιμανάκι της Αγίας Ευφημίας όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Τελευταίος σταθμός η μοναδική παραλία του Μύρτου και το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση και θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο. Κυριακή του Πάσχα: Κεφαλονιά (Πασχαλινό γεύμα) Χρόνια Πολλά! Το μεσημέρι πλούσιο εορταστικό γεύμα με γλέντι. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Αγάπης σε ένα όμορφο Μοναστήρι. Δευτέρα: Κεφαλονιά (Εκδρομή στην Ιθάκη) Πρόγευμα και αναχώρηση για μια εκδρομή στη γειτονική Ιθάκη, το νησί του Οδυσσέα. Επιβίβαση στο πλοίο από το λιμάνι της Σάμης για τον Πισαετό. Επίσκεψη στο Σταυρό, τις Φρίκες και την πρωτεύουσα του νησιού Βαθύ όπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Τρίτη: Κεφαλονιά - (Αργοστόλι - Λάσση - Κουρκουμελάτα) - Αθήνα Πρόγευμα και αναχώρηση για μία περιήγηση στο Αργοστόλι. Θα δούμε το Λιθόστροτο και την περιοχή Λάσση με τις Καταβόθρες. Ακολουθεί το όμορφο χωριό Κουρκουμελάτα. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο για την Κυλλήνη και την επιστροφή στην Αθήνα.

Σημείωση: Στην 4ήμερη εκδρομή δεν περιλαμβάνεται η εκδρομή στην Ιθάκη.

Συνοπτικό πρόγραμμα 4ήμερης εκδρομής Μεγ. Παρασκευή: Αθήνα - Kεφαλονιά Μεγ. Σάββατο:

Kεφαλονιά (γύρος νησιού)

Κυριακή Πάσχα:

Kεφαλονιά (Πασχαλινό γεύμα)

Δευτέρα:

Kεφαλονιά - Αθήνα

7


4 ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Παρασκευή 3 Μαίου

Λευκάδα Νυδρί - (Ιθάκη - Φισκάρδο - Σκορπιός) - Παναγία Φανερωμένη - Ναύπακτος Μεγ. Παρασκευή: Αθήνα - Λευκάδα Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00 για Λευκάδα μέσω της γέφυρας ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου. Περνώντας από Αμφιλοχία όπου θα κάνουμε στάση προαιρετικά για φαγητό και από τη γραφική Βόνιτσα καταλήγουμε στην υπέροχη Λευκάδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ παρακολούθηση του Επιταφίου. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Πρόγευμα καθημερινά. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Αρχηγός / συνοδός. • Ασφάλεια αστικής ευθύνης. • Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούς αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Μεγ. Σάββατο: Λευκάδα (Φισκάρδο - Ιθάκη - Σκορπιός) Αναχώρηση για Νυδρί. Δυνατότητα για μια προαιρετική θαλάσσια εκδρομή στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, στην μυθική Ιθάκη (πατρίδα του Οδυσσέα) και στα Πριγκιπόννησα, όπου βρίσκεται και η σπηλιά του θρυλικού υποβρυχίου “Παπανικολή”. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης και ακολουθεί το αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. Κυριακή του Πάσχα: Λευκάδα (Bόλτα στην πόλη - Πασχαλινό γεύμα) Χρόνια Πολλά! Μεταφορά στην πόλη της Λευκάδας όπου θα έχετε χρόνο για βόλτα στον γραφικό πεζόδρομο και τα μαγαζιά. Επιστρέφουμε για το εορταστικό πασχαλινό γεύμα μας. Το απόγευμα επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με καντάδες. Δευτέρα: Λευκάδα - Ναύπακτος - Αθήνα Μετά το πρωινό αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση τη Ναύπακτο . Εδώ αξίζει να δούμε το Κάστρο που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου στα δυτικά της πόλης. Οι μεγαλοπρεπείς οχυρώσεις, που έχουν δημιουργηθεί διαδοχικά από την αρχαιότητα ως την τουρκοκρατία, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα και πιο καλοδιατηρημένα παραδείγματα φρουριακής αρχιτεκτονικής στη χώρα. Η θέα από το κάστρο στην είσοδο του Κορινθιακού κόλπου είναι μοναδική. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πόλη, καφέ ή φαγητό. Επιστροφή στην Αθήνα μέσω Ρίου - Αντιρρίου, Ισθμού.

8


4,5 ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Πέμπτη 2 Μαίου & Μεγ. Παρασκευή 3 Μαίου

Κέρκυρα

Αχίλλειο - Ποντικονήσι - Κανόνι - Παλαιοκαστρίτσα - Κασσιόπη - (Παξοί) 1η ημέρα: Αθήνα - Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Συγκέντρωση και αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 06:00 για Ηγουμενίτσα. Άφιξη κι επιβίβαση στο φεριμπότ για Κέρκυρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς των Επιταφίων στην πλατεία Σπιανάδα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Εισιτήρια πλοίων (σε σαλόνια) HγουμενίτσαΚέρκυρα - Ηγουμενίτσα. •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Πρόγευμα καθημερινά. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. •Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. Διασκεδάσεις, ποτά. Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. Σημείωση: Για τους εκδρομείς της 4ήμερης, δεν ισχύει η 4η ημέρα του 5νθήμερου προγράμματος.

2η ημέρα: Κέρκυρα (Περιήγηση πόλης - Αχίλλειο) Το πρωί θα παρακολουθήσουμε τη λιτανεία του Αγ. Σπυρίδωνα και την “πρώτη Ανάσταση”, που συνοδεύεται από το πατροπαράδοτο έθιμο, το σπάσιμο πήλινων κανατιών, θα χαρούμε την παρέλαση των ξακουστών μαζορετών. Περιήγηση στα βενετσιάνικα καντούνια, στην ξακουστή πλατεία Σπιανάδα. Νιώστε αυτή την αίσθηση αρχοντιάς που μόνο η Κέρκυρα διαθέτει. Στη συνέχεια επίσκεψη στο παλάτι Αχίλλειο (Φλωρεντιανού ρυθμού, κτισμένο από την Αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης στην κεντρική πλατεία Σπιανάδα. Εορταστικό δείπνο με μαγειρίτσα. 3η ημέρα: Κέρκυρα (Παλαιοκαστρίτσα - Μπενίτσες - Κανόνι - Ποντικονήσι - Πασχαλινό γεύμα) Ξεκινάμε για την Παλαιοκαστρίτσα, γνωστό τουριστικό θέρετρο με πολλές αμμουδιές και πλούσια βλάστηση. Στην κορυφή πευκόφυτου λόφου βρίσκεται το ομώνυμο βυζαντινό καστρομοναστήρι της Παναγίας. Ιδρύθηκε το 1228 και διαθέτει μικρή, αλλά πολύτιμη συλλογή εικόνων, βιβλίων και σκευών. Εντύπωση προκαλούν τα οστά μιας γιγαντιαίας φάλαινας. Επιστροφή και ακολουθεί πλούσιο εορταστικό πασχαλινό γεύμα με μουσική. Το απόγευμα περίπατο στα γραφικά ψαροχώρια Μπενίτσες, Μωραΐτικα και στη συνέχεια επίσκεψη στην περιοχή “Κανόνι” και στο Ποντικονήσι, όπου βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας της Βλαχέρνας. Επιστροφή. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. 4η ημέρα: Κέρκυρα (Προαιρετική εκδρομή στους Παξούς) Μέρα ελεύθερη στην αγορά της πόλης. Παράλληλα πραγματοποιείται (εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες) προαιρετική μισής ημέρας θαλάσσια εκδρομή στο μαγευτικό νησάκι των Παξών. Ελεύθεροι στο γραφικό χωριό, γεύμα εξ ιδίων και επιστροφή στην Κέρκυρα. 5η ημέρα: Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα - Αθήνα Μετάβαση στο λιμάνι. Επιβίβαση στο φεριμπότ και απόπλους για Ηγουμενίτσα. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό.

9


4 ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Παρασκευή 3 Μαίου

Όλυμπος Αμπελάκια - Ραψάνη - Λιβάδι - Πλαταμώνας Μεγ. Παρασκευή: Αθήνα - Όλυμπος Αναχώρηση από το γραφεία μας το πρωί για Λαμία, Κατερίνη, Λιτόχωρο. Στάση για καφέ στο γραφικό χωριό και συνεχίζουμε για Πλαταμώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση του Επιταφίου.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. Πρόγευμα καθημερινά. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Αρχηγός / συνοδός •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. •Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Μεγ. Σάββατο: Όλυμπος (Παλαιός Παντελεήμονας) Μετάβαση στο γραφικό χωριό Παλαιός Πεντελεήμονας με υπέροχη και μοναδική θέα προς το Αιγαίο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης και αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. Κυριακή του Πάσχα: Όλυμπος (Αμπελάκια-Ραψάνη) Χρόνια Πολλά! Ξεκινάμε για τα Αμπελάκια. Εδώ θα επισκεφτούμε το αρχοντικό του Γεωργίου Μαύρου (Σβαρτς). Πρόκειται για ένα χωριό με επιβλητικά σπίτια, καλλίγραμμους δρόμους, που μαρτυρούν έντονα την αίγλη του παρελθόντος. Ελεύθεροι για περίπατο. Στάση για καφέ και συνεχίζουμε για το χωριά Ραψάνη. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα γνωστά ούζα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δευτέρα: Όλυμπος - Τύρναβος - Λιβάδι - Αθήνα Ξεκινάμε για την πόλη του Τυρνάβου (γνωστή για τα τσίπουρα). Ελεύθεροι στην πόλη, στάση για καφέ και συνεχίζουμε για Ελασόνα, Λιβάδι. Πρόκειται για ιστορικό χωριό (πατρίδα του Γιωργάκη Ολύμπιου). Περίπατος στο όμορφο χωριό, γεύμα εξ ιδίων στις ταβέρνες και ξεκινάμε για επιστροφή.

10


4 ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Παρασκευή 3 Μαίου

Iωάννινα Ζαγοροχώρια - Μέτσοβο - Καλαμπάκα Μεγ. Παρασκευή: Αθήνα - Μουσείο Βρέλλη - Γιάννενα Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφεία μας και διασχίζοντας τη γέφυρα του Ρίου- Αντιρρίου φτάνουμε στην Αμφιλοχία όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για Γιάννενα με ενδιάμεση στάση στο ονομαστό Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων όπου και θα επισκεφθούμε. Άφιξη στα Γιάννενα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Πρόγευμα καθημερινά. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. •Φ.Π.Α. ΔΕΝΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Μεγ. Σάββατο: Γιάννενα (Εκδρομή στα Ζαγοροχώρια - Πάπιγκο & Μονοδένδρι) Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τα γραφικά Ζαγοροχώρια. Μέσω Καλπακίου θα φθάσουμε στον παραδοσιακό οικισμό του Πάπιγκου όπου θα έχουμε χρόνο να θαυμάσουμε τα μεγάλα αρχοντικά, τα λιθόκτιστα σπίτια, τα λιθόστρωτα δρομάκια και την εξαιρετική θέα. Με μικρή ενδιάμεση στάση στο χωριό Αρίστη, ο επόμενος προορισμός μας είναι το γραφικό Μονοδένδρι. Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και να θαυμάσουμε τη μαγευτική θέα που προσφέρει η Χαράδρα του Βίκου. Χρόνος ελεύθερος για καφέ ή να δοκιμάσετε τις φημισμένες πίτες . Επιστροφή στα Γιάννενα και χρόνος ελεύθερος . Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης και δείπνο με μαγειρίτσα. Κυριακή του Πάσχα: Γιάννενα (Νησάκι - Πασχαλινό γεύμα) Χρόνια Πολλά! Σήμερα μπορούμε να επιβιβαστούμε στα βαρκάκια (έξοδα ατομικά) και να επισκεφθούμε το Νησάκι με το σπίτι του Αλή Πασά. Επιστροφή στην πόλη το μεσημέρι για το εορταστικό μας πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για μια επίσκεψη στο κάστρο της πόλης με τα τζαμιά και το παλάτι του Αλή Πασά. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Δευτέρα: Γιάννενα - Μέτσοβο - Καλαμπάκα - Αθήνα Αναχώρηση για το Μέτσοβο μέσω της Νέας Εγνατίας Οδού όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα στην πλατεία του χωριού με τον επιβλητικό πλάτανο και τα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα και τοπικά κρασιά. Συνεχίζουμε για Καλαμπάκα και με θέα τα επιβλητικά μοναστήρια των Μετεώρων θα γευματίσουμε προαιρετικά σε τοπική ταβέρνα. Αναχώρηση για Αθήνα. Άφιξη αργά το απόγευμα.

11


4 ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Παρασκευή 3 Μαίου

Μεσσηνιακή Μάνη Καλαμάτα - Καρδαμύλη - Αρεόπολη - Λιμένι - Σπήλαια Διρού - Μεσσήνη Μεθώνη - Κορώνη Μεγ. Παρασκευή : Αθήνα - Καλαμάτα Αναχώρηση το πρωί για την Καλαμάτα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη. Θα δούμε την παλιά πόλη, την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο. Νηστίσιμο δείπνο και μετάβαση στην εκκλησία για την παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. •Φ.Π.Α. πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την 4η μέρα. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Μεγ. Σάββατο: Καλαμάτα (Καρδαμύλη - Αρεόπολη - Λιμένι - Σπήλαια Διρού) Πρόγευμα και αναχώρηση για μια βόλτα στην Μεσσηνιακή Μάνη. Θα θαυμάσουμε τους μεσαιωνικούς πύργους και περνώντας από την Καρδαμύλη, την Αρεόπολη και το Λιμένι, θα καταλήξουμε στα μοναδικά σπήλαια του Διρού (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στην Ανάσταση και Αναστάσιμο δείπνο. Κυριακή του Πάσχα: Καλαμάτα (Πασχαλινό γεύμα - Μεσσήνη) Χρόνια Πολλά! Πρόγευμα και Πασχαλινό γεύμα με γλέντι και χορό μέχρι αργά. Ξεκούραση και το απόγευμα βόλτα για καφέ και γλυκό στη Μεσσήνη. Δευτέρα: Καλαμάτα - Μεθώνη - Κορώνη - Αθήνα Πρόγευμα και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Αθήνα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τις καστρόπολεις της Μεθώνης και της Κορώνης, την πιο γραφική πόλη της Μεσσηνίας με την εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα. Συνεχίζουμε για την Αθήνα. Άφιξη αργά το απόγευμα.

12


4 ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Παρασκευή 3 Μαίου

Κύθηρα Νεάπολη - Ποταμός - Καψάλι - Όσιος Θεόδωρος - Μυλοπόταμος - Αβλέμονας Μεγ. Παρασκευή: Αθήνα - Νεάπολη - Κύθηρα Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Νεάπολη στη Λακωνιά, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα της επιβίβασης στο πλοίο για τα Κύθηρα. Απολαύστε τον καφέ σας στην παραλία της πόλης. Επιβίβαση στο φέρυ μποτ. Άφιξη στο λιμάνι των Κυθήρων μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος για ξεκούραση. Νηστίσιμο δείπνο και στη συνέχεια παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Εισιτήρια πλοίου Νεάπολη-Κύθηρα-Νεάπολη. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. •Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Μεγ. Σάββατο: Κύθηρα (Γύρος του νησιού - Ποταμός - Καψάλι) Πρόγευμα και αναχώρηση για τον γύρο του νησιού. Πρώτος σταθμός το χωριό Ποταμός. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Χώρα όπου θα δούμε το ενετικό κάστρο του 1503. Ακολουθεί το παραθαλάσσιο Καψάλι, ενα τουριστικό χωριό με πολλά μαγαζιά. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, φαγητό και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση και θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο. Κυριακή του Πάσχα: Κύθηρα (Μυλοπόταμος - Καταρράκτης Φόνισσας - Πασχαλινό γεύμα) Χρόνια Πολλά! Πρόγευμα και αναχώρηση για το μοναστήρι του Όσιου Θεόδωρου, προστάτη των Κυθήρων. Το μοναστήρι είναι χτισμένο σε μία καταπράσινη περιοχή του νησιού. Θα συνεχίσουμε με τον Μυλοπόταμο, όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία του χωριού. Τελευταίος σταθμός η επίσκεψή μας στον «καταρράκτη της Φόνισσας», όπου θα θαυμάσουμε το υπέροχο τοπίο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το Πασχαλιμό γεύμα. Δευτέρα: Κύθηρα - Αβλέμονας - Νεάπολη - Αθήνα Πρόγευμα και αναχώρηση για μια επίσκεψη στο πιο όμορφο χωριό των Κυθήρων τον Αβλέμονα. Το ενετικό κάστρο, οι μικροί κολπίσκοι, τα κάφε δημιουργούν μία μοναδική εικόνα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο για την επιστροφή μας στην Αθήνα. Άφιξη νωρίς το βράδυ.

13


4 ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Παρασκευή 3 Μαίου

Σύρος Eρμούπολη - (Τήνος) - Άνω Σύρος Μεγ. Παρασκευή: Πειραιάς - Πλοίο - Σύρος Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί κι αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Σύρο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα περιήγηση στην Ερμούπολη, την πρωτεύουσα του νησιού και όλων των Κυκλάδων. Το βράδυ παρακολούθηση του Επιταφίου. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Εισιτήρια πλοίων (σε σαλόνια) Πειραιάς - Σύρος - Πειραιάς. •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Πρόγευμα καθημερινά. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. •Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Μεγ. Σάββατο: Σύρος (Προαιρετική στην Τήνο) Απόπλους για Τήνο. Στο νησί της Μεγαλόχαρης θα έχουμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και να θαυμάσουμε τα αξιόλογα μουσεία του Ιερού Ιδρύματος. Ακολούθως περίπατος στην όμορφη πόλη και νωρίς το απόγευμα επιστροφή στην Σύρο. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης και αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. Κυριακή του Πάσχα: Σύρος (Άνω Σύρος - Πασχαλινό γεύμα) Χρόνια Πολλά! Ξεκινάμε για να γνωρίσουμε την Άνω Σύρο (Καθολική συνοικία), τη γειτονιά Βροντάδο και τον καθεδρικό του Αγίου Γεωργίου. Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα μοναστήρια των Καπουτσίνων και των Ιησουιτών. Γεύμα εορταστικό πασχαλινό. Ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Δευτέρα: Σύρος - Πλοίο - Πειραιάς Χρόνος ελεύθερος στη γραφική πόλη. Το μεσημέρι επιβίβαση στο πλοίο κι απόπλους για Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν κι επιστροφή στην Αθήνα.

14


4 ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Παρασκευή 3 Μαίου

Μύκονος Ραφήνα - (Δήλος) Μεγ. Παρασκευή: Αθήνα - Ραφήνα - Πλοίο - Μύκονος Συγκέντρωση και αναχώρηση από τα γραφεία μας το μεσημερι για Ραφήνα. Άφιξη και απόπλους για Μύκονο. Άφιξη το βράδυ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο κι ελεύθεροι για βόλτα στα γραφικά σοκάκια.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Εισιτήρια πλοίων (σε σαλόνια) Ραφήνα - Μύκονος - Ραφήνα. •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Πρόγευμα καθημερινά. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. • Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Μεγ. Σάββατο: Μύκονος Παραδοσιακοί ανεμόμυλοι, πλήθος εκκλησιών, σπίτια και στενά δρομάκια συνθέτουν το σκηνικό του νησιού αυτού. Σημαντικό δείγμα αρχιτεκτονικής είναι η εκκλησία “Παραπορτιανή”. Η πλούσια αγορά με είδη λαϊκής τέχνης και τα πολλά κοσμηματοπωλεία θα μας προσελκύσουν και θα μας κρατήσουν για πολλή ώρα κοντά τους. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης και αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. Κυριακή του Πάσχα: Μύκονος (προαιρετική στη Δήλο - Πασχαλινό γεύμα) Χρόνια Πολλά! Ημέρα ελεύθερη για να χαρούμε την κυκλαδίτικη ομορφιά. Υπάρχουν άπειρες επιλογές για να περάσουμε ευχάριστα. Για όσους το επιθυμούν και εφ’ όσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, προαιρετική εκδρομή στη Δήλο. Το μεσημέρι εορταστικό πασχαλινό γεύμα και το βράδυ ελεύθεροι για διασκέδαση. Δευτέρα: Μύκονος - Πλοίο - Ραφήνα - Αθήνα Προετοιμασία επιστροφής, μετάβαση στο λιμάνι και απόπλους για Ραφήνα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν κι επιστροφή στην Αθήνα.

15


4 ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Παρασκευή 3 Μαίου

Πάρος Εκατονταπυλιανή - Μαράθι - Λεύκες - (Ψυχοπιάνα - Πεταλούδες - Νάουσα) Μεγ. Παρασκευή: Πειραιάς - Πλοίο - Πάρος Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί κι αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πάρο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο κι ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Εισιτήρια πλοίων (σε σαλόνια) Πειραιάς – Πάρος - Πειραιάς. •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Πρόγευμα καθημερινά. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. •Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Μεγ. Σάββατο: Πάρος (Γύρος νησιού) Προσκύνημα στην εκκλησία Παναγία της Εκατονταπυλιανής και αναχώρηση για το γύρο του νησιού. Διέλευση πρώτα από το χωριό Μαράθι, με τα πλούσια λατομεία μαρμάρου και από τις Λεύκες, τη Μάρπισα και Δρυό, με ενδιάμεσες στάσεις και περιήγηση στα αξιοθέατα των χωριών αυτών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης. Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. Κυριακή του Πάσχα: Πάρος (Προαιρετικός γύρος νησιού - Πασχαλινό γεύμα) Χρόνια Πολλά! Προσκύνημα στο μοναστήρι του Χριστού Δάσους, όπου φυλάγονται τα λείψανα του Οσίου Αρσενίου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα χωριά Ψυχοπιάνα, Πεταλούδες και Νάουσα. Επιστροφή στη Χώρα και γεύμα εορταστικό πασχαλινό. Το απόγευμα ελεύθερο και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Δευτέρα: Πάρος - Πλοίο - Πειραιάς - Αθήνα Προετοιμασία επιστροφής, μετάβαση στο λιμάνι και απόπλους για Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν κι επιστροφή στην Αθήνα.

16


4 ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Πέμπτη 2 Μαίου

Σαντορίνη Aκρωτήρι - Οία - (Ηφαίστειο) Μεγ. Παρασκευή: Πειραιάς - Πλοίο - Σαντορίνη Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί κι αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πάρο, Ίο, Σαντορίνη. Άφιξη, μετάβαση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Εισιτήρια πλοίων (σε σαλόνια) Πειραιάς Σαντορίνη - Πειραιάς. •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Πρόγευμα καθημερινά. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. • Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Μεγ. Σάββατο: Σαντορίνη (Οία) Ξεκινάμε για το Ακρωτήρι. Περιήγηση στα αξιοθέατα (Θαμμένη Προϊστορική Πολιτεία πριν 3.500 χρόνια) και συνεχίζουμε στο αρχαιολογικό μουσείο. Το απόγευμα αναχώρηση για το βόρειο τμήμα του νησιού. Άφιξη και ελεύθεροι στη γραφική Οία με το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα του κόσμου. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης και αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. Κυριάκη του Πάσχα: Σαντορίνη (Προαιρετική στο Ηφαίστειο – Πασχαλινό γεύμα) Χρόνια Πολλά! Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για προαιρετική εκδρομή στο Ηφαίστειο. Θα πάρουμε το τελεφερίκ (ατομικά έξοδα) που θα μας κατεβάσει στο παλιό λιμάνι των Φηρών από όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο (ατομικά έξοδα) και θα μεταφερθούμε στο νησάκι Νέα Καμένη. Περπατώντας θα ανεβούμε στον κρατήρα θα μυρίσουμε το θειάφι και θα νοιώσουμε την ζέστη των πετρωμάτων. Επόμενος σταθμός το δεύτερο νησί του κόλπου, την παλιά Καμμένη με τις Θερμές πηγές. Μετάβαση στο τρίτο νησί, τη Θηρασία όπου θα έχετε χρόνο να δείτε το γραφικό χωριουδάκι Μανώλα . Επιστροφή για να απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γεύμα. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στα σοκάκια των Φηρών. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Δευτέρα: Σαντορίνη - Πλοίο - Πειραιάς Προετοιμασία επιστροφής, μετάβαση στο λιμάνι και απόπλους για Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν κι επιστροφή στην Αθήνα.

17


4,5 ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Πέμπτη 2 Μαίου & Μεγ. Παρασκευή 3 Μαίου

Τήνος Μονή Αγίας Πελαγίας - (Μύκονος)

Μεγ. Πέμπτη: Αθήνα - Ραφήνα - Πλοίο - Τήνος Συγκέντρωση και αναχώρηση από τα γραφεία μας το μεσημεράκι για Ραφήνα, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Τήνο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Εισιτήρια πλοίων (σε σαλόνια) Ραφήνα - Τήνος - Ραφήνα. •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Πρόγευμα καθημερινά. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. •Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Μεγ. Παρασκευή: Τήνος (προσκύνημα στο Ναό - Μονή Αγίας Πελαγίας) Αναχώρηση για το Ναό της Μεγαλόχαρης. Προσκύνημα της Αγίας Εικόνας και περιήγηση του Ιδρύματος Ευαγγελίστριας. Ακολούθως μετάβαση στο μοναστήρι Αγίας Πελαγίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το βράδυ παρακολούθηση του Επιταφίου. Μεγ. Σάββατο: Τήνος (προαιρετική εκδρομή στη Μύκονο) Για σήμερα σας προτείνουμε μία προαιρετική θαλάσσια εκδρομή στη Μύκονο. Ελεύθεροι στην Χώρα. Επιστροφή το απόγευμα. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης και αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. Κυριακή του Πάσχα: Τήνος (Γύρος νησιού - Πασχαλινό γεύμα) Χρόνια Πολλά! Αναχώρηση για το γύρο του νησιού. Διέλευση από τα χωριά Μουντάδας, Κτικάδος, Χατζηράδος, Καρδιανή, Υστέρνια, για να καταλήξουμε στο μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, στον Πύργο. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στο εργαστήρι του γλύπτη Παννούλη Χαλεπά, το Μουσείο Τηνίων καλλιτεχνών και περίπατο στη γραφική πλατεία για έναν καφέ. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο. Πασχαλινό γεύμα. Απόγευμα ελεύθεροι στην πόλη. Δευτέρα: Τήνος - Πλοίο - Ραφήνα - Αθήνα Χρόνος ελεύθερος για έναν τελευταίο περίπατο στην αγορά της Τήνου. Μετάβαση στο λιμάνι και απόπλους για Ραφήνα. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν κι επιστροφή στην Αθήνα.

18


4 ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Πέμπτη 2 Μαίου

Νάξος Χαλκί - Μονή - Παναγία Δροσιανή

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Ακτοπλοϊκά εισητήρια με τη Blue Star Ferries Πειραιάς – Νάξος – Πειραιάς, σε οικονομική θέση. •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Πρόγευμα καθημερινά. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. •Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Mεγ. Παρασκευή: Πειραιάς - Πλοίο - Νάξος Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά στις 7:25 π.μ. Άφιξη στη Νάξο νωρίς το μεσημέρι και τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο. Γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα. Το απόγευμα αναχώρηση για την πόλη της Νάξου (Χώρα), ελεύθερος χρόνος για έναν περίπατο στην κοσμική παραλία. Προαιρετικά σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα τοπικό έθιμο όπου κατά την διάρκεια της περιφοράς συναντιούνται και οι τρείς επιτάφιοι από τις τρείς εκκλησίες της Χώρας: Παντάνασσα, Μητρόπολη και του Αγίου Νικοδήμου όπου στέκονται για λίγο μαζί , προσφέροντας ένα ωραίο θέαμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Μεγ. Σάββατο: Νάξος (Περιήγηση πόλης) Πρωινό και αναχώρηση για μια περιήγηση στην κεντρική Νάξο. Πρώτη στάση το χωριό Χαλκί , το παλαιό κέντρο του νησιού. Περιήγηση στα πλακόστρωτα στενά με τα αρχοντικά σπίτια και επίσκεψη στο πρώτο αποστακτήριο κίτρου, του παραδοσιακού ποτού της Νάξου. Ακολουθεί στάση στο χωριό Μονή και στο Βυζαντινό μοναστήρι της παναγίας της Δροσιανής. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη της Νάξου. Εκεί θα γίνει ξενάγηση στα πλακόστρωτα καλντερίμια του Ενετικού κάστρου και στα βενετσιάνικα αρχοντικά. Ελεύθερη ώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ αναχώρηση για την Χώρα, ελεύθερη ώρα για ένα περίπατο στα σοκάκια ή προαιρετικά παρακολούθηση της τελετής της Αναστάσεως. Αναστάσιμο δείπνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Κυριακή του Πάσχα: Νάξος (Πασχαλινό γεύμα) Χρόνια Πολλά! Μετά το πρωινό ελεύθεροι να απολαύσετε το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, τον πλούσιο μπουφέ με κρασί και μεζεδάκια. Πασχαλινό γεύμα στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα αναχώρηση για την ορεινή Νάξο. Πρώτη στάση στο Φιλότι το μεγαλύτερο χωριό της Νάξου. Στην συνέχεια στάση στο στολίδι τη ορεινής Νάξου, την Απείρανθο, το ¨μαρμάρινο χωριό¨. Ελεύθερη ώρα για να απολαύσετε ένα γλυκό κάτω από τα πλατάνια της πλατείας του χωριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Δευτέρα: Νάξος - Πλοίο - Πειραιάς Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Νάξου, για έναν τελευταίο περίπατο στην παραλία της πόλης. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 9:30 π.μ. για το λιμάνι του Πειραιά.

19


4,5 ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση στον ένθετο τιμοκατάλογο

Πόρτο Χέλι Επίδαυρος - (Μονεμβασιά - Σπέτσες - Ύδρα) - Πόρος - Ναύπλιο - Μυκήνες 1η ημέρα: Αθήνα - Επίδαυρος - Πόρτο Χέλι Συγκέντρωση και αναχώρηση από τα γραφεία μας το πρωί για Ισθμό Κορίνθου, Επίδαυρο. Άφιξη και περιήγηση του αρχαιολογικού χώρου και αναχώρηση για Πόρτο Χέλι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Πρόγευμα καθημερινά. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. •Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

2η ημέρα: Πόρτο Χέλι (Μονεμβασιά) Προαιρετική κρουαζιέρα - εκδρομή στη Μονεμβασιά. Εδώ θα συναντήσουμε κάστρα και τείχη, παλιά αρχοντικά, στενά λιθόστρωτα δρομάκια, εκκλησίες, παλιές χαμηλές καμάρες, που δίνουν την εντύπωση μιας πόλης φανταστικής, που η πάροδος του χρόνου δεν την άγγιξε. Ελεύθεροι για περιήγηση, το απόγευμα επιστροφή. Το βράδυ παρακολούθηση του Επιταφίου. 3η ημέρα: Πόρτο Χέλι (Σπέτσες - Ύδρα) Απόπλους για προαιρετική εκδρομή στις Σπέτσες και Ύδρα. Οι Σπέτσες, με τα πολλά μνημεία και κανόνια του 1821, αναδεικνύουν την ιστορική τους ταυτότητα. Στη συνέχεια θα πάμε στην Ύδρα, νησί που έχει συνδέσει το όνομα του με τους ναυτικούς αγώνες του 1821. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης. Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. 4η ημέρα: Πόρτο Χέλι (Εκδρομή στον Πόρο - Πασχαλινό γεύμα) Αναχώρηση για τον Πόρο, περνώντας από Ερμιόνη και Γαλατά. Άφιξη στον Πόρο, χρόνος ελεύθερος για περιήγηση και στην επιστροφή περνούμε από το πανέμορφο Λεμονοδάσος. Το μεσημέρι εορταστικό πασχαλινό γεύμα και το απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. 5η ημέρα: Πόρτο Χέλι - Ναύπλιο - Μυκήνες - Αθήνα Αναχωρούμε για Ναύπλιο. Χρόνος ελεύθερος για μια σύντομη περιήγηση, επίσκεψη στις Μυκήνες και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για Ισθμό, Αθήνα. Άφιξη το απόγευμα στην Αθήνα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τους εκδρομείς της 4ήμερης, δεν ισχύει η 3η ημέρα του 5ήμερου προγράμματος.

20


6 ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Τετάρτη 1 Μαίου

Πάτμος Ιερά Μονή Ευαγγελιστή Ιωάννη - Σπήλαιο Αποκάλυψης - (Λειψοί) 1η ημέρα: Αθήνα - Πειραιάς - Πλοίο Συγκέντρωση και αναχώρηση από τα γραφεία μας για τον Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στα σαλόνια και απόπλους για την Πάτμο. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. 2η ημέρα: Πάτμος Μετάβαση και παρακολούθηση της αναπαράστασης του Θείου Δράματος (Μυστικός Δείπνος) από τον Ηγούμενο και τους καλόγηρους της Ιερής Μονής του Ευαγγελιστή Ιωάννη. Ελεύθεροι στη πόλη. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Εισιτήρια πλοίων (σε σαλόνια) Πειραιάς - Πάτμος - Πειραιάς. •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Πρόγευμα καθημερινά. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. •Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

3η ημέρα: Πάτμος (Σπήλαιο Αποκάλυψης) Επίσκεψη-προσκύνημα στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, όπου ο Ευαγγελιστής Ιωάννης άκουσε τον Θείο Λόγο και τον κατέγραψε με την βοήθεια του μαθητή του Πρόχορου. Ακολούθως θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή του Ευαγγελιστή Ιωάννη. Το βράδυ παρακολούθηση του Επιταφίου. 4η ημέρα: Πάτμος (προαιρετική στους Λειψούς) Μέρα διαθέσιμη στους εκδρομείς για περίπατο στην όμορφη Πάτμο. Παράλληλα σας προτείνουμε μία προαιρετική ημερήσια θαλάσσια εκδρομή στο μαγευτικό νησί Λειψούς. Επιστροφή το απόγευμα. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης. Δείπνο Αναστάσιμο με μαγειρίτσα. 5η ημέρα: Πάτμος - Πλοίο (Πασχαλινό γεύμα) Μέρα ελεύθερη σ’ αυτό το ευλογημένο νησί απ’ το Θεό και από τη φύση, που ντυμένο στ’ άσπρα και τα γαλάζια, στέκει στο βόρειο άκρο των Δωδεκανήσων. Περίπατο στα αξιοθέατα, ελεύθεροι στην αγορά της πόλης. Γεύμα Γιορτινό - Πασχαλινό. Ελεύθεροι στην πόλη. Μετάβαση στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στα σαλόνια και απόπλους το βράδυ για Πειραιά. 6η ημέρα: Πειραιάς Άφιξη το πρωί στον Πειραιά. Επιστροφή στην Αθήνα.

21


4,5

ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Παρασκευή 3 Μαίου

Καστοριά Πρέσπες Σιάτιστα - Φλώρινα - Πρέσπες - Νυμφαίο - Αρκτούρος Μεγ. Παρασκευή: Αθήνα - Σιάτιστα - Καστοριά Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Καστοριά με ενδιάμεσες στάσεις. Θα επισκεφθούμε τη Σιάτιστα, την πόλη των γουναράδων και θα θαυμάσουμε τα παραδοσιακά αρχοντικά. Συνεχίζουμε για την Καστοριά. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Νηστίσιμο δείπνο και στη συνέχεια παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. •Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Μεγ. Σάββατο: Καστοριά (Φλώρινα - Πρέσπες) Πρόγευμα και αναχώρηση για μία ολοήμερη εκδρομή στη γραφική Φλώρινα, στις ξακουστές και πανέμορφες Πρέσπες με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, στους Ψαράδες, στο ακριτικό φυλάκιο των συνόρων αλλά και στον Άγ. Αχίλλειο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση και θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο. Κυριακή του Πάσχα: Καστοριά (Πασχαλινό γεύμα) Χρόνια Πολλά! Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος για να χαλαρώσετε ή να κάνετε μια κοντινή βόλτα. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε το Πασχαλινό γεύμα στο ξενοδοχείο μας. Δευτέρα: Καστοριά (Νυμφαίο) Πρόγευμα και αναχώρηση για το όρος Νυμφαίο. Θα επισκεφθούμε τον παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου και θα έχουμε χρόνο για περίπατο, καφέ και γλυκό. Αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν θα συνεχίσουμε μέχρι τον Αρκτούρο (έξοδα ατομικά). Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην πόλη της Καστοριάς για την περιήγησή μας. Θα δούμε την συνοικία Αποζάρι, το Ναό του Αγίου Αθανασίου κ.ά. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Τρίτη: Καστοριά - Αθήνα Πρόγευμα και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη νωρίς το βράδυ.

Συνοπτικό πρόγραμμα 4ήμερης Μεγ. Παρασκευή: Αθήνα - Σιάτιστα - Καστοριά Μεγ. Σάββατο:

Καστοριά (Φλώρινα - Πρέσπες )

Κυριακή Πάσχα:

Καστορια (Πασχαλινό γεύμα - Νυμφαίο)

Δευτέρα:

Καστοριά - Αθήνα

22


4 ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Παρασκευή 3 Μαίου

Πήλιο Ζαγορά - Πορταριά - Μακρυνίτσα - Tρίκερι - Αργαλαστή - Μηλιές - Βυζίτσα Μεγ. Παρασκευή: Αθήνα - Μακρυνίτσα - Πορταριά - Πήλιο Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 07:00 για Πήλιο. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στη Μακρυνίτσα, το μπαλκόνι του Πηλίου, με πανέμορφη θέα στον Παγασητικό. Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας συνεχίζουμε για Πορταριά, το παλαιότερο και κυριότερο χωριό του Πηλίου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Το βράδυ παρακολούθηση του Επιταφίου. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Πρόγευμα καθημερινά. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. •Φ.Π.Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Μεγ. Σάββατο: Πήλιο (Τρίκερι - Αργαλαστή) Το σημερινό μας πρόγραμμα προβλέπει επίσκεψη στις “νεράιδες” του Παγασητικού, το γραφικό Τρίκερι και την μαγευτική Αργαλαστή. Γεύμα εξ ιδίων και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης και αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα. Κυριακή του Πάσχα: Πήλιο (Μηλιές - Βυζίτσα - Πασχαλινό γεύμα) Χρόνια Πολλά! Ξεκινάμε για τις Μηλιές, με το τοπικό λαογραφικό μουσείο, τη Βιβλιοθήκη και την πλούσια Βλάστηση. Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στη Βυζίτσα (από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδοσιακά χωριά, με τα εντυπωσιακά αρχοντικά. Εορταστικό πασχαλινό γεύμα. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Δευτέρα: Πήλιο - Αθήνα Αναχώρηση για Ζαγορά και Άγιο Ιωάννη, χωριά που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, με υπέροχη θέα στο Αιγαίο. Σύντομη στάση για καφέ και συνεχίζουμε για Αθήνα όπου θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ.

23


Ξενοδοχεία Ελλάδας ΚΡΗΤΗ

ΕLOUNDA VILLAGE ΑQUILA 5* ΕΛΟΥΝΤΑ

IΟLIDA BEACH 5* ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ - XANIA

CHRYSSANA BEACH 3* KOΛΥΜΠΑΡΙ - XANIA

ΡΟΔΟΣ

GRAND HOTEL RHODES 5* ΡΟΔΟΣ

SHERATON HOTEL 5* IΞΙΑ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

ΜΑJESTIC SPA HOTEL 4* ΛΑΓΑΝΑΣ

UTOPIA RESORT & SPA HOTEL 4* KATEΛΙΟΣ-ΣΚΑΛΑ

24

ΟCEAN BLUE 4* ΙΑΛΥΣΣΟΣ

ΙΟΣ

LIOSTASI IOS HOTEL & SPA 4* ΙΟΣ


Ξενοδοχεία Ελλάδας ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΟΝ ΤΗΕ ROCKS 4* ΙΜΕΡΟΒΙΓΛΗ

ARESSANA 4* ΦΗΡΑ

ΜΥΚΟΝΟΣ

ΝΑΞΟΣ

ΜΥΚΟΝΟΣ ΑΜΜΟS 4* ΟΡΝΟΣ

PORTO NAXOS 4* AΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ (KAΛΑΜΑΤΑ)

ΑΚTI TAYGETOS CONFERENCE RESORT

ΠΗΛΙΟ

LEDA VILLAGE RESORT 4* ΧΟΡΤΟ ΠΗΛΙΟ

25

EL GRECO 4* ΦΗΡΑ

ΚΥΘΗΡΑ

ROMANTICA 3* ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ

ΠΗΛΙΟ

XENIA VOLOS 5* ΒΟΛΟΣ


4 ΗΜΕΡΕΣ Αναχώρηση Μεγ. Παρασκευή 3 Μαίου

Χαλκιδική Ουρανούπολη - Κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος Μεγ. Παρασκευή: Αθήνα - Χαλκιδική Αναχώρηση από τα γραφεία μας, στις 06.00 το πρωί για Χαλκιδική, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. •Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. •Πρόγευμα καθημερινά. •Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο. •Εκδρομές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. •Εισιτήρια πλοίου για κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος. •Αρχηγός / συνοδός. •Ασφάλεια αστικής ευθύνης. •Φ.Π.Α.

Μεγ. Σάββατο: Χαλκιδική (Κρουαζιέρα στο Άγιον Όρος) Πρόγευμα και αναχώρηση με το πούλμαν για Ουρανούπολη. Επιβίβαση στο πλοίο και πανοραμική - παράκτια περιήγηση στα πανέμορφα και επιβλητικά μοναστήρια του Αγίου Όρους. Επιστροφή στην Ουρανούπολη. Γεύμα εξ ιδίων και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης. Δείπνο Αναστάσιμο με μαγειρίτσα. Κυριακή του Πάσχα: Χαλκιδική (Πασχαλινό γεύμα) Χρόνια Πολλά! Χαρείτε και απολαύστε τις ανέσεις του ξενοδοχείου σας. Γεύμα πασχαλινό γιορτινό. Το απόγευμα ελεύθερο. Δευτέρα: Χαλκιδική - Αθήνα Μετά το πρωινό προετοιμασία για αναχώρηση. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ ή φαγητό φθάνουμε στην Αθήνα το βράδυ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: •Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούςαρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. •Διασκεδάσεις, ποτά. •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. •Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

26


Συμβατικές Υποχρεώσεις Όροι Συμμετοχής Όταν κλείνετε ένα πρόγραμμα με την εταιρεία μας, θέλουμε να είναι πολύ πετυχημένο. Yπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει αυτό αν διαβάσετε προσεκτικά όλες τις πληροφορίες στο έντυπο που έχετε στα χέρια σας έτσι ώστε να έχετε πλήρη γνώση τι ακριβώς προσφέρουμε και να κλείσετε το κατάλληλο πρόγραμμα που σας ταιριάζει. Όταν κλείνετε ένα ταξίδι με μας και εφ’ όσον έχει καταβληθεί η σχετική προκαταβολή και εκτυπωθεί η απόδειξη εισπράξεως, συνάπτουμε μια σύμβαση. Σύμβαση μεταξύ μας, που διέπεται από τους Eλληνικούς νόμους, τα Eλληνικά δικαστήρια της Aθήνας και μόνο. Aυτό σημαίνει ότι έχουμε συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντί σας όπως και εσείς σε εμάς.

ΣYMBATIKEΣ YΠOXPEΩΣEIΣ THΣ ETAIPEIAΣ MAΣ

MΠOPOYME NA AΛΛAΞOYME THN KPATHΣH ΣAΣ Δεν επιδιώκουμε ποτέ να κάνουμε καμμία αλλαγή στο ταξίδι σας αφού ήδη έχουμε επιβεβαιώσει όλες τις υπηρεσίες που μας έχετε ζητήσει ή περιγράφουμε στο πρόγραμμά σας. Αλλά επειδή κλείνουμε τις διάφορες υπηρεσίες πολύ πρίν την ημερομηνία αναχώρησης και έχουμε να κάνουμε με αστάθμητους παράγοντες, μπορεί κάποια αλλαγή να είναι απαραίτητη. H εταιρεία μας έχει το δικαίωμα να κάνει αλλαγές αλλά αυτό το δικαίωμα είναι περιορισμένο και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις υπάρχουν χρηματικές συνέπειες για εμάς. Οι τροποποιήσεις χαρακτηρίζονται ως ‘‘Σημαντικές ’’ και‘‘ Ασήμαντες’’. Μιά σημαντική αλλαγή είναι η αλλαγή ξενοδοχείων με άλλο χαμηλότερης κατηγορίας ή της ώρας αναχωρήσεως για περισσότερο από 15 ώρες. Αν η εταιρεία μας αποφασίσει κάποια ‘‘Σημαντική Αλλαγή’’ θα είναι υπεύθυνη για την καλή εξέλιξη του ταξιδιού εκτός και αν αυτό συμβεί όταν το ταξίδι σας βρίσκεται σε εξέλιξη. Στην περίπτωση αυτή διατηρούμε το δικαίωμα να την πραγματοποιήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο αλλά θα πρέπει να πληρώσετε επι τόπου τις τυχόν αλλαγές του προγράμματός σας. Αν υπάρχει λόγος να κάνουμε ‘‘Σημαντική Αλλαγή’’ θα ενημερώσουμε εσάς ή τον πράκτορά σας όσο πιό σύντομα μπορούμε πριν την αναχώρησή σας. Τότε θα μπορείτε να επιλέξετε.... α) Να δεχθείτε την αλλαγή. β) Να πάρετε ένα άλλο παρόμοιο ταξίδι από εμάς που αν είναι ακριβότερο ή φθηνότερο θα πληρώσετε επι πλέον χρήματα ή θα σας επιστρέψουμε την διαφορά. γ) Να ακυρώσετε το ταξίδι σας και να σας επιστρέψουμε όλα τα χρήματα. Δεν έχετε όμως καμμία δικαιολογία να ακυρώσετε το ταξίδι αν η εταιρεία μας υποχρεωθεί να κάνει αλλαγές λόγω ανωτέρας βίας. Αυτός ο νομικός όρος σημαίνει λόγω πολέμου ή απειλής πολέμου, αναταραχές, πολιτικές συγκεντρώσεις, τρομοκρατικές δραστηριότητες, βιομηχανικές, φυσικές ή πυρηνικές καταστροφές, πυρκαγιές, πλημμύρες, δυσμενείς καιρικές συνθήκες που συνεπάγονται ακυρώσεις πτήσεων, τεχνικές βλάβες ή παρόμοια γεγονότα εκτός ελέγχου. Ασήμαντη αλλαγή είναι οποιαδήποτε άλλη. Η εταιρεία μας έχει το δικαίωμα να κάνει ‘‘Ασήμαντες’’ αλλαγές και δεν είναι υποχρεωμένη να σας αποζημιώσει. ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ Έχουμε το δικαίωμα να ακυρώσουμε το ταξίδι σας για οποιοδήποτε σημαντικό λόγο : α) σε περίπτωση απολύτου ανάγκης. β) αν δεν συγκεντρωθεί ο αριθμός των 25/30 ατόμων που είναι απαραίτητος για να πραγματοποιηθεί ένα αεροπορικό ταξίδι και το οποίο θα σας το γνωστοποιήσουμε 7-10 μέρες πριν την αναχώρηση. (Ο ακριβής αριθμός συμμετοχών αναφέρεται στις παρατηρήσεις του ένθετου τιμοκαταλόγου). Αν για τους ανωτέρω λόγους ακυρώσουμε το ταξίδι σας, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε είτε ένα εναλλακτικό ταξίδι με συγκεκριμένο κόστος είτε να ζητήσετε να σας επιστρέψουμε ολόκληρο το ποσόν που έχετε καταβάλλει. AΛΛAΓEΣ ΣTA ΞENOΔOXEIA Πολλές φορές για διάφορους λόγους (π.χ. Overbooking), επειδή δεν έχουμε τον έλεγχο των δωματίων, να ιδιοποιηθούμε έγκαιρα ή να μας γνωστοποιηθεί στην εξέλιξη του ταξιδιού ότι το δωμάτιο που κλείσαμε για εσάς δεν είναι διαθέσιμο... την ημέρα αφίξεώς σας. Aν αυτό συμβεί θα σας το αντικαταστήσουμε με ένα άλλο της ίδιας κατηγορίας. Aν αυτό δεν είναι δυνατόν και αναγκαστούμε να βρούμε άλλο ξενοδοχείο χαμηλότερης κατηγορίας και θα σας επιστρέψουμε την προκύπτουσα διαφορά χωρίς άλλη υποχρέωση. MΠOPOYME NA AΛΛAΞOYME TIΣ TIMEΣ TΩN TAΞIΔIΩN Oι τιμές που αναγράφονται στους ειδικούς ένθετους τιμοκαταλόγους έχουν υπολογισθεί με βάση τα στοιχεία κόστους της εκδρομής (αεροπορικούς και άλλους ναύλους, προσφορές ξενοδοχείων κλπ) και των συναλλαγματικών ισοτιμιών που ισχύουν την ημέρα εκδόσεως του τιμοκαταλόγου. Oι τιμές αυτές είναι δυνατόν να αυξηθούν σε περίπτωση εκτάκτων αυξήσεων ή ανατιμήσεων των συναλλαγμάτων και δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ακύρωσης εφ’ όσον σας το γνωστοποιήσουμε 20 μέρες πριν την αναχώρηση. Στα κοστολόγια αυτά συνήθως δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων / λιμενικά τέλη, γι αυτό πριν την εγγραφή σας μελετήστε προσεκτικά τον τιμοκατάλογο και ρωτήστε τους πωλητές των εκδρομών μας.

ΣYMBATIKEΣ YΠOXPEΩΣEIΣ ΤΟΥ TAΞIΔIΩTH

H EΓΓPAΦH ΣTO TAΞIΔI Eγγραφές μπορείτε να κάνετε αμέσως με την έκδοση του παρόντος προγράμματος και εντός των προθεσμιών εγγραφής. O POΛOΣ TOY TAΞIΔIΩTIKOY ΣAΣ ΠPAKTOPA Για να συμμετάσχετε σ’ ένα από τα ταξίδια μας μπορείτε να απευθυνθείτε και στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα. Kάθε “συμβουλή” που δίδεται σ’ εσάς από τον πράκτορα και δεν σχετίζεται με “συμβουλή” δική μας είναι ευθύνη του πράκτορα και η εταιρεία μας δεν ευθύνεται για το ότι δεν ενημερωθήκατε σωστά για το ταξίδι σας. Aν συμβαίνει να έχετε μια ειδική επιθυμία, ζητείστε να πάρετε μια δική μας απόδειξη που να αναφέρεται σε αυτήν. H EΞOΦΛHΣH TOY TAΞIΔIOY ΣAΣ H εξόφληση της κράτησης γίνεται 20 μέρες πριν την αναχώρηση. Aν δεν πληρώσετε το υπόλοιπο του ταξιδιού σας μέχρι 20 μέρες πριν την αναχώρηση, διατηρούμε το δικαίωμα να ακυρώσουμε την κράτηση... Aν κάνετε την εγγραφή σας σε λιγότερο από 20 μέρες πριν την αναχώρηση, θα πρέπει να καταβάλλετε όλη την αξία του ταξιδιού σας. TPOΠOΠOIHΣH ΣTHN APXIKH KPATHΣH Δεν μπορείτε να τροποποιήσετε το ταξίδι σας ούτε να κάνετε αλλαγή του ξενοδοχείου σας, όταν βρίσκεται σε εξέλιξη. H διαμονή σας είναι σε δωμάτια στάνταρ τα οποία είναι διαθέσιμα για χρήση από τις 12:00 της ημέρας εισόδου μέχρι τις 12:00 της ημέρας εξόδου, άσχετα από την ώρα άφιξης και αναχώρησης του αεροπλάνου. AKYPΩΣH TAΞIΔIOY Ένα ταξίδι μπορείτε να το ακυρώσετε αλλά ανάλογα ΠOTE θα το κάνετε θα έχετε οικονομικές συνέπειες. Aυτό συμβαίνει γιατί η εταιρεία μας έχει έξοδα και απώλειες όταν ακυρώνετε το ταξίδι σας και επιβάλλουμε ακυρωτικά για να καλύψουμε τον λογαριασμό από τις απώλειες. Aκυρωτικά επιβάλλονται έστω και αν ακυρώνοντας το ταξίδι σας επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο ίδιο ακριβώς ταξίδι σε μελλοντική αναχώρηση. H εταιρεία μας προπληρώνει μεγάλα χρηματικά ποσά και μάλιστα πολλούς μήνες νωρίτερα στους ταξιδιωτικούς οργανισμούς του εξωτερικού και στις αεροπορικές εταιρείες για να οργανώσει τα ταξίδια της και δεσμεύεται με καταβολές αποζημιώσεων. H ακύρωση πρέπει να γίνεται γραπτώς και να υπογράφεται από αυτόν που έκανε την αρχική κράτηση. Όταν λάβουμε την γραπτή αίτηση της ακύρωσης τότε υπολογίζουμε τα ακυρωτικά αναλόγως. Στη συνέχεια παραθέτουμε λίστα χρεώσεων που θα επιβληθούν ανάλογα το διάστημα μεταξύ ακυρώσεως και της επιθυμητής αναχώρησης. - 60 μέρες και άνω πριν την έναρξη της εκδρομής επιστροφή της προκαταβολής στο ακέραιο. Πλην ποσού 30 ευρώ κατ’ άτομο για έξοδα εξυπηρετήσεως.

- Mέχρι 59 μέρες πριν την έναρξη της εκδρομής η ακύρωση θεωρείται άκυρη και ο ταξιδιώτης είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει το 75% της αξίας της εκδρομής. - Mέχρι 30 μέρες πριν την έναρξη της εκδρομής η ακύρωση θεωρείται άκυρη και ο ταξιδιώτης είναι υποχρεωμένος να καταβάλει ολόκληρο το ποσό της εκδρομής. Από τη λίστα εξαιρούνται τα ταξίδια ‘‘ειδικών αποστολών’’ π.χ Διάστημα, Βόρειος Πόλος, Ανταρκτική κ.α. για τα οποία ισχύουν ειδικές προθεσμίες άνω των 6 μηνών. Προσοχή: Έχετε τη δυνατότητα να αποφύγετε να πληρώσετε ακυρωτικά αν ακολουθήσετε την πρότασή μας και μέσω της εταιρείας μας ασφαλισθείτε για την περίπτωση που κάποιοι λόγοι σας υποχρεώσουν να ακυρώσετε το ταξίδι σας. EΓXΩPHΣH THΣ KPATHΣHΣ Mπορείτε να εγχωρήσετε την κράτησή σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μέχρι πέντε εργάσιμες μέρες πριν την αναχώρηση σε άλλο πρόσωπο που πληρεί όλους τους απαιτούμενους όρους αλλά μόνο για ορισμένα ταξίδια (χωρίς διαδικασίες βίζας κλπ) και υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβληθούν στην εταιρεία μας πρόσθετα έξοδα - αν υπάρχουν - από την εγχώρηση αυτή. H εγχώρηση θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από την εταιρεία μας με την προϋπόθεση ότι οι συμβαλλόμενοι και κυρίως οι αεροπορικές εταιρείες θα αποδεχτούν την αλλαγή του ονόματος και δεν δημιουργηθεί πρόβλημα στην ορθή εξέλιξη του ταξιδιού. H εγχώρηση της κράτησης πρέπει να γίνεται γραπτώς, να υπογράφεται και αφού λάβουμε την γραπτή αίτηση της εγχώρησης τότε θα ξεκινήσουμε τις αναγκαίες διαδικασίες. KPATHΣH ΣE MIΣO ΔIKΛINO Aν είσθε μόνος/η και θέλετε να συμμετάσχετε στο ταξίδι χωρίς να επιβαρυνθείτε με διαμονή σε μονόκλινο, μπορείτε να μας ζητήσετε να σας βοηθήσουμε να “μοιρασθείτε” ένα δίκλινο δωμάτιο μ’ έναν άλλον/ην συνταξιδιώτη/τισά σας. Δεν σας υποσχόμεθα ότι αυτό θα το επιτύχουμε οπωσδήποτε. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση που ακυρώσετε το ταξίδι σας ενώ σας έχουμε ήδη επιβεβαιώσει την κράτηση, θα σας χρεώσουμε όχι μόνο με τα ακυρωτικά που προβλέπονται αλλά και με το κόστος διαφοράς του μονόκλινου που θα πρέπει να πληρώσει ο/η συνταξιδιώτης/τισά σας. TAΞIΔIΩTIKA EΓΓPAΦA Bεβαιωθείτε οτι έχετε διαβατήριο το οποίο ισχύει και ζητείστε να εξακριβώσετε αν είναι απαραίτητη η βίζα εισόδου στις χώρες που επισκέπτεσθε. Aν είσθε κάτοχος ξένου διαβατηρίου πρέπει και εσείς να εξακριβώσετε όλες τις αξιώσεις που σας επηρεάζουν αφού μερικές χώρες έχουν διαφορετικές απαιτήσεις που εξαρτώνται από την εθνικότητα του κατόχου του διαβατηρίου. Aν δεν καταφέρετε να ακολουθήσετε τη σωστή διαδικασία ώστε να έχετε τα σωστά έγγραφα και δεν σας επιτραπεί η είσοδος στην χώρα που επισκέπτεσθε, η εταιρεία μας δεν φέρει καμμία ευθύνη. BAPOΣ AΠOΣKEYΩN / ΦΘOPA/ AΠΩΛEIA Tαξιδεύοντας σε οποιοδήποτε πρόγραμμα της εταιρείας μας, αναλαμβάνουμε την μεταφορά και πληρώνουμε αχθοφορικά - αν υπάρχουν αχθοφόροι - μιας βαλίτσας κανονικού μεγέθους, βάρους μέχρι 20 κιλά για κάθε ενήλικα ταξιδιώτη. Mπορείτε επίσης να μεταφέρετε και μια χειραποσκευή διαστάσεων 53 X 26 X 23. Σε περίπτωση που μεταφέρετε περισσότερο βάρος, υποχρεούσθε να πληρώσετε την διαφορά επί τόπου και σημειώνουμε ότι σε περίπτωση μερικής ή ολικής φθοράς, απώλειας ή καθυστέρησης των αποσκευών σας, για οποιονδήποτε λόγο, δεν φέρουμε καμμία ευθύνη. Aυτό είναι θέμα που αφορά εσάς και τον εκάστοτε μεταφορέα. Φροντίσετε να ασφαλίσετε τις βαλίτσες σας οι οποίες δεν είναι ασφαλισμένες από την εταιρεία μας αφού δεν υπάρχει έλεγχος. AEPOΠOPIKA ΔPOMOΛOΓIA, AΛΛAΓEΣ, KAΘYΣTEPHΣEIΣ, AKYPΩΣEIΣ Όλες οι αεροπορικές πτήσεις υπόκεινται σε εναέριο έλεγχο, καιρικές συνθήκες, ανάγκη για συνεχή συντήρηση και την ικανότητα για έγκαιρο έλεγχο των επιβατών. Γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση ότι οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν στον χρόνο που σας δίνουμε ή που αναφέρεται πάνω στο εισιτήριό σας. Yπάρχει πιθανότητα να έχετε επιβεβαιωμένη θέση και μάλιστα κωδικοποιημένη από την εταιρεία μας αλλά η αεροπορική εταιρεία για άγνωστους λόγους σ’ εμάς να αρνηθεί την επιβίβασή σας στο αεροσκάφος. Oι έμμεσες επιπτώσεις από αυτά τα συμβάντα που περιγράφουμε πιο πάνω κατά περίπτωση, βαρύνουν τον ταξιδιώτη ή την αεροπορική εταιρεία της οποίας οι υποχρεώσεις καταγράφονται πάνω στο εισιτήριο που έχετε στα χέρια σας και ισχύουν είτε ταξιδεύετε ομαδικά είτε μόνος σας. Oι όροι που αναφέρονται στο πίσω μέρος του αεροπορικού εισιτηρίου που έχει εκδοθεί στο όνομά σας, είναι το συμβόλαιο που έχετε εσείς κατ’ ευθείαν με την αεροπορική εταιρεία στην οποία η εταιρεία μας έχει μεσολαβήσει για να σας εξασφαλίσει μια θέση στο αεροσκάφος και όχι εναέρια μεταφορά. AN EXETE KAΠOIO ΠPOBΛHMA Ή ΠAPAΠONO Θα πρέπει να ενημερώσετε αμέσως τον τοπικό πράκτορα με τον οποίο έχουμε κάνει τις διαδικασίες και ο οποίος είναι εκεί για να βοηθήσει και συχνά μπορεί να επιλύσει προβλήματα ή παράπονα επιτόπου. H άμεση επαφή μαζί του όχι μόνο μπορεί να σας εξασφαλίσει ευχάριστες διακοπές αλλά έχετε καθήκον να το κάνετε γιατί διαφορετικά αυτό θα επηρεάσει τα δικαιώματά σας. Aν συμβεί ο πράκτορας να μην μπορεί να σας βοηθήσει και το πρόβλημά σας είναι σοβαρό τότε θα πρέπει να συντάξετε μια αναφορά-φωτοτυπία την οποία θα κρατήσετε- και θα την υπογράφετε και οι δυο σας. Όταν επιστρέψετε από τις διακοπές σας πρέπει να μας ενημερώσετε γραπτώς και όχι βέβαια αργότερα από επτά μέρες, εκτιμώντας πάντα ότι θα χρειασθεί να ερευνήσουμε το παράπονό σας για να σας απαντήσουμε. Aν αργήσετε να μας ενημερώσετε τότε μπορούμε να μην λάβουμε υπ’ όψιν το παράπονό σας. ΠPOΣΘETEΣ ΔAΠANEΣ Aναφέρονται στον τιμοκατάλογο και μπορεί να είναι: Φόροι αεροδρομίων εσωτερικού και εξωτερικού. Λιμενικά τέλη, φιλοδωρήματα ή προσαυξήσεις λόγω υψηλής περιόδου. Ως επί το πλείστον τα έξοδα αυτά πληρώνονται στο εξωτερικό και είσθε υποχρεωμένοι να τα καταβάλλετε στον συνοδό του ταξιδιού.

OPOI ΓIA THN ΣYMMETOXH ΣAΣ

ΠPOΣEΛEYΣH ΓIA ANAXΩPHΣH H ώρα που πρέπει να έλθετε στο αεροδρόμιο όταν συμμετάσχετε σε οργανωμένο ταξίδι προσδιορίζεται σε δύο ώρες πριν την αναχώρηση. Aν δεν έλθετε έγκαιρα και χάσετε την πτήση, η εταιρεία μας δεν είναι υπεύθυνη γι’ αυτό. Θα κανονίσουμε αν είναι δυνατόν κάποιο άλλο δρομολόγιο αλλά επιφυλασσόμεθα να ζητήσουμε από εσάς κάθε επιπλέον κόστος που δημιουργείται είτε κανονίζοντας μια εναλλακτική πτήση ή κάνοντας οποιονδήποτε άλλον συνδυασμό. Έχετε την βασική υποχρέωση να έρχεσθε έγκαιρα στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του προγράμματος, πράγμα που αν δεν ακολουθήσετε, υποχρεώνετε τον συνοδό της εκδρομής σας να αναχωρήσει με την υπόλοιπη ομάδα και την εταιρεία μας να σας αρνηθεί οποιαδήποτε αποζημίωση γι’ αυτό. ATOMIKH AΣΦAΛIΣH TAΞIΔIOY Σύμφωνα με τον Προεδρικό διάταγμα για τα οργανωμένα ταξίδια δεν προβλέπεται ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση. Σας συνιστούμε έντονα την προσωπική ασφάλεια στο ταξίδι και σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε την κατάλληλη, με μικρό σχετικά πρόσθετο κόστος, το οποίο πληρώνετε με την προκαταβολή. AΠOΔOXH TΩN OPΩN ΣYMMETOXHΣ Mε την εγγραφή σας στο πρόγραμμα αποδέχεσθε αυτομάτως τους Γενικούς Όρους Συμμετοχής της εταιρείας μας που βασίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα περί οργανωμένων ταξιδιωτικών διακοπών και περιηγήσεων. APIΘMOΣ EIΔIKOY ΣHMATOΣ ΛEITOYPΓIAΣ EOT: 0206660000338201

27


Βουλής 22, (4ος όροφος) Τ.Κ. 105 63, ΑΘΗΝΑ Τηλ: 210 37.47.140, 210 32.44.464 Fax: 210.32.44.702

e-mail: info@heroniaholidays.com

www.heroniaholidays.com

Άνοιξη-Πάσχα  

Ταξίδια για άνοιξη και πάσχα