Page 1

september · oktober

DET SKER I HERNING SKÆRMYDSLER på Herning Teater

RIHANNA i Boxen

SEBASTIAN KLEIN i Dagmar Bio

Kultur

KALENDER


2

HERNING

3

HERNING

Klassisk kunst Show

Noget for enhver smag Sommeren går på hæld, efteråret er på vej. Heldigvis byder Herning på masser af muligheder for kulturelle oplevelser inden døre, når temperaturen begynder at falde udenfor. På en lang række scener og kulturinstitutioner vil vi borgere kunne opleve både musik, teater, foredrag og kunst på højt niveau.

På kunstmuseet HEART åbner i september en spændende udstilling med titlen »Aage Damgaards Skatkammer«. Som de fleste nok ved, havde brødrene Damgaard meget stor indflydelse på udviklingen i vores by, og udstillingen på HEART viser bredden i Damgaard-samlingen.

Koncerterne i Jyske Bank BOXEN med Britney Spears, Red Hot Chili Peppers og Rihanna vil give genlyd langt uden for Hernings grænser. Men også Fermaten kan være med og byder på et spændende og varieret efterårsprogram. De kommende par måneder byder blandt andet på koncerter med så forskellige navne som The Storm, Niels Skousen, Peter Belli, Caroline Henderson, Veto og Xander.

Men det er næsten uretfærdigt at fremhæve noget frem for andet i det store, flotte og enormt varierede kulturudbud, som Herning-området kan præsentere i de kommende måneder. Også børnenes favorit Sebastian Klein, komikeren Linda P og legendariske Anne Linnet besøger Herning og omegn den kommende tid.

I oktober byder Herning velkommen til to gamle kendinge fra den danske teaterverden: Jytte Abildstrøm og Daimi er i hovedrollerne, når Gustav Wieds klassiker »Skærmydsler« opføres i MCH Herning Kongrescenter. Det er Herning Teater, der er arrangør, mens Riddersalen er producent på forestillingen. Hernings eget Team Teatret præsenterer forestillingen Tårnspringeren, som tager afsæt i terrorangrebet mod World Trade Center i New York for nøjagtig ti år siden.

Læs meget mere inde i dette magasin. God fornøjelse. Og nyd efteråret.

Koncert Udstilling

teater

Te a t er & s h o w

Musik

Hjem til Fermaten

8

De sidder lige i Boxen

13

Store koroplevelser venter

16

Tone-kræs 19

Glinka, Rachmaninov og Tjajkovskij

19

Ny omgang frokostjazz

23

En overbevisende musikalsk fortolker

25

Borgmester Lars Krarup

f o re d r a g

En snak om livet... - Ritt Bjerregaard

Det kan kun gå godt

Arkæologiens grand old man

5

DRAMA 6

Oplev Sebastian Klein live

21

Sydhavnens rose

23

10 11

Nøøj - det’ for børn

28

27

U d s t i l l inger

Aage Damgaards Skatkammer

15

Maskens mester

20

En naturlig udstilling

21

11. september - Tårnspringeren Hold af hinanden... - Jytte Abildstrøm

De t s k er in f o

Aktuelle udstillinger

30

Museer 31

k u l t ur k a l en d er

September 32 Oktober 34

Hvorfor hængte de Tollundmanden? 27

UDGIVET AF: Herning Kommune, Torvet 1, 7400 Herning, herning.dk, og Mediehuset Herning Folkeblad, Østergade 21, 7400 Herning, AOH.DK og mediehusetherningfolkeblad.dk. redaktionelt ansvar: Ansv. chefredaktør Alex Nielsen og chefredaktør Vibeke Larsen. Produktion: Konceptas.dk. tryk: Mediehuset Mors. distribution: Budomdelt i Herning Folkeblads udgivelsesområde samt i Ringkøbing-, Silkeborg-, Skjern- og Holstebro-områderne. oplag: 102.000 eksemplarer. forsiden: Flemming Hansen samt PR-foto. tekst: Herning Kommune, Marianne R. Eskildsen, Lene Hørlykke Toksvig, Henrik Øster-Jørgensen og Vibeke Larsen, Herning Folkeblad. Der tages forbehold for trykfejl eller ændringer i omtalte programmer og arrangementer.


HERNING

HERNING

Kunstner: Palle Mernild

Kunsten er også at vælge rigtigt! Glæden ved at omgive sig med kunst, er et fælles træk for mange danskere. Er du på udkig efter et kunstværk til dig selv eller som gave, kan det være en vanskelig opgave at vælge rigtigt. Hvad skal du gå efter? – hvad holder og hvad holder ikke?. Hvilken størrelse og hvad med farverne? Ja, der er faktisk nok at tænke over. I Hernings centrum, nærmere bestemt i Østergade 47 – ved siden af byens Kongrescenter - ligger byens største galleri - Galleri Mernild. Her har man gennem de seneste 20 år solgt kunst til private hjem samt virksomheder. Kunderne kommer fra hele landet. Primært fordi udvalget er stort og du kan få al den råd og vejledning du ønsker. Helt aktuelt kan ses en lang række nye værker,

Kunstner: Ib Pedersen

fra galleriets 50 tilknyttede kunstnere. – lige fra maleri, til skulpturer i keramik, glas, granit og rustfrit stål. Det er næsten et must, at låne malerier eller skulpturer med hjem, så du i ro og mag kan betragte værkerne, før du beslutter dig. Er du stadig i tvivl der hjemme, så sender galleriet gerne en rådgiver hjem til dig privat - og uden beregning.

11.

september

Kunstner: Januzs Tyrpak

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 11.00-17.00 Lørdag kl. 11.00-14.00 Kunstner: Signe Anne Bjerre

9/11. Nine-eleven. 11. september. Vi kender alle sammen datoen og husker med rædsel terrorangrebet mod USA i 2001. Det er dog næsten ikke til at forstå, at det søndag 11. september i år er hele 10 år siden, angrebet fandt sted. De fleste husker det, som var det i går, da passagerflyene fløj ind i World Trade Center-tvillingetårnene, som kort efter kollapsede en for en. Flere tusinde mennesker blev dræbt. Mange af dem sprang selv ud fra tårnene, og gennem tv-kameraernes linser så hele verden på, mens små mørke pletter faldt mod jorden. Mennesker i frit fald, som til­ syneladende selv ville vælge, hvordan de skulle møde den uundgåelige død. Ufatteligt. Uvirkeligt.

Springer fra 107. etage

Østergade 47 . 7400 Herning . Tlf.: 97 12 08 90 www.gallerimernild.dk

Foto: MingoPHOTO

4

På 10 års-dagen for 9/11 har Team Teatret premiere på forestillingen »Tårnspringeren«, som spilles af teatrets egen leder, Mikael Helmuth. I forestillingen møder vi en mand, som står i det nordlige tvillingetårn, efter at det første fly er tvunget til at brage ind i tårnet. I etagerne under ham brænder det. Der er ingen mulighed for flugt. Eneste vej væk fra kvælende røg og ulidelig varme er gennem vinduet. I Tårnspringeren tager et af terrorofrene ordet. Han genoplever glæder og sorger fra et levet liv, og som til­

skuere drages vi efterhånden ind i hans verden. Foran vores øjne og ører udrulles et menneskeliv på godt og ondt. En skæbne blandt de mange. Vi får fortalt en historie om at fejle, om at sejre, om at miste og ikke mindst ... om at elske. Livsvisdom opnået af en mand i frit fald fra 107. etage. En gribende og smuk fortælling med en påmindelse til os alle om at elske livet.

Herning og Valby Tårnspringeren instrueres af Inger Eilersen efter manuskript af Andreas Dawe. Søren Lydersen står for lys, Morten Birk for lyd og Thomas Ravnsgård for scenografi. Efter premieren 11. september spiller forestillingen på Team Teatret i Herning frem til 30. september. Derefter flytter den til Valby som gæste­ forestilling på Teater V 14.-23. oktober.

Tårnspringeren Premiere søndag 11. september Spiller tirsdage-fredage 13.-30. september kl. 19.30 og middagsforestillinger 14., 20. og 29. september kl. 12. Team Teatret, Østergade 32, Herning www.teamteatret.dk

5


6

HERNING Jytte Abildstrøm gæster Herning med Gustav Wieds teaterstykke »Skærmydsler« - og en tro på at næste­ kærligheden vil sejre Af Marianne R. Eskildsen mre@herningfolkeblad.dk Hendes hjerte brænder for jordens velbefindende. Hun bor i et økologisk bofællesskab. Og så mener hun, at det er ved at være på tide, at vi tager ansvar og begynder at give tilbage til jorden frem for at tage fra den. Men de fleste kender hende nok bedst som revy-, film-, og teaterskuespilleren Jytte Abildstrøm, som har begejstret børn og voksne i årtier i altid skønne kvinderoller, for eksempel i rollen som Sonjas mor, Norma, i »Sonja fra Saxo­ gade«. Nu kommer hun til Herning med Riddersalens udgave af Gustav Wieds teaterstykke »Skærmydsler«, som mange formentlig kender, så snart de hører citatet: »Månen har den farve, måner skal ha’«, som Tante Et siger til Tante To. Jytte Abildstrøm spiller Tante Et, hendes skuespillerkollega gennem mange år, Daimi, spiller Tante To.

Hvor er sjælen? I Skærmydsler lever de to tanter i en verden af »faste meninger og stringente opfattelser«. I den vokser den sprudlende niece, Ellen, op. Hun er endnu

Hold af hinanden

HERNING

7

og send gode tanker ud

kun ved at opdage verden, og det volder tanterne mange bekymringer, for de kender den ikke rigtigt længere. Men deres gamle ven, professor Petersen, hjælper til med at få tanterne til at sænke strikketøjet og rette blikket ud i fremtiden. Og selv om stykket er skrevet i 1901, så er det vældigt moderne. - Forestillingen er faktisk dugfrisk, hvis man tænker sig lidt om, siger Jytte Abildstrøm. - Gustav Wied har skrevet en finurlig dialog, så man knap aner det alvorlige budskab. Det handler jo ikke kun om to damer, der sidder og har deres små daglige konversationer. Når Ellen siger til tanterne, at de ingen sjæl har, mener Gustav Wied, at videnskaben klarede alt. Og der har tanternes intuition et godt argument: Vi skal have sammenhæng

mellem videnskab og natur, mellem fysik og psyke etc. Hjertet er mere end en pumpe, og det er der, vi er i dag. Fantastisk, ikke sandt?, siger Jytte Abildstrøm.

Født som kvinde »Skærmydsler« har fået strålende anmeldelser, og Jytte Abildstrøm fik teateranmeldernes pris »Teaterpokalen« for rollen som Tante Et. »Abild­ strøm og Daimis tanter er så vidunder­ lige og så kugleskøre, at De vil snyde Dem selv for en rigtig god oplevelse, hvis De ikke køber billet«, skrev Børsen. »Jeg tror ikke, jeg har grinet så hjerteligt i meget, meget lang tid«, skrev Jyllands-Posten. Men det er ikke et mål i sig selv, at forestillingen skal være morsom - selv om de to tanter kan forekomme morsom-

Forestillingen er faktisk

dugfrisk hvis

man tænker sig lidt om

me og for nogle måske ligefrem latterlige - i så fald har de ikke forstået noget som helst, mener Jytte Abildstrøm. - Jeg er født som kvinde, og jeg har altid forsøgt at skabe kvindeskikkelser, som har medfølelse i sig. Humor har medfølelsen i sig. Det er ikke lige meget, hvad vi ler af. Vi karikerer ikke. Vi holder af tanterne, og det er meget vigtigt. Hvad er det, humor kan? - Flytte vores næstekærlighed, hvis vi tænker os godt om. Alt, hvad du giver, får du tilbage. Håner du folk, får du ikke noget tilbage.

De store ord Jytte Abildstrøm har arbejdet sammen med Daimi på Riddersalen siden 1976. På spørgsmålet om hvad det er for et samarbejde, de har, svarer Jytte Abild­ strøm: - Livsholdninger. Det handler ikke om at spille roller, men om at forløse nogle livsholdninger. Det er store ord, men vi øver os i at leve op til store ord, siger hun. Det er også det, der får Jytte Abildstrøm til at fortsætte med at spille teater, selv

om hun har rundet de 77 år. Hun får forløst nogle livsholdninger via teatret, men hun vil ikke sige, at det ligefrem er en mission for hende. - Jeg prøver at glæde mig selv og på den måde glæde andre, siger hun. Siden 1987 har Jytte Abildstrøm holdt 1600 miljøforedrag. Sidste år udgav hun bogen »Flyvende farmors mirakuløse myggestik« om dyder og moral sammen med Søren Lind, og de to er ved at fuldende miljøbogen »Flyvende farmors turbulente telttur«. - Det kan kun gå fremad. Vi må tro på, at kommende slægter skal have et godt liv. Man må gøre det, man kan. Og kan man ikke gøre noget, må man sidde ved et bord og sende gode tanker ud.

Skærmydsler Tirsdag 4. oktober kl. 19.30 MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning Arr.: Herning Teater www.herningteater.dk

Jytte Abildstrøm (tv.) og Daimi spiller henholdsvis Tante Et og Tante To i teaterstykket »Skærmydsler«. PR-foto

PR-foto


8

Boat Man Love gav et brag af en koncert, da de sidste år spillede til Herning Blues og Rock Festival.

HERNING Fermaten indleder efteråret med et overflødighedshorn af solide, danske navne. I løbet af september og oktober kommer både Boat Man Love, The Storm, Niels Skousen Trio, Jens Unmack, Caroline Henderson, Peter Belli, Veto, Rasmus Walter, Suspekt og Xander Linnet forbi det regionale spillested. Og det er bare de mest kendte af dem. Boat Man Love leverer altid strålende koncerter, når de er »hjemme« i Herning, og det er de igen 9. september. Brødrene Lars og Troels Skjærbæk forlod byen som en del af Inside The Whale for efterhånden mange år siden. Efter at Inside The Whale gik hver til sit, er det lykkedes brødrene at skabe sig et liv i musikbranchen som særdeles respekterede musikere. At de er dygtige med deres instrumenter blev understreget sidste år, da Lars Skjærbæk fik Ken Gudman-prisen, som er det helt store skulderklap i musikerkredse. Mens de altså lever af at bistå andre - som eksempelvis Tim Christensen, Michael Falch og Niels Hausgaard - på scenen, så er de selv i fokus, når de optræder med deres eget projekt, Boat Man Love. Det er hjemmelavet, håndspillet rock af bedste skuffe. Stor fokus har der i år også været på enmands-bandet Hymns from Nineveh, der spiller på Fermaten fredag 21. oktober. Bag det stærkt roste projekt finder man Jonas Haahr Petersen, der oprindeligt er fra Ringkøbing og således også har en art hjemmebane på det regionale spillested.

HERNING

Foto: Tom Laursen

Har du husket

at tegne dit teaterabonnement for den kommende sæson? billettlf. 99 26 97 08 www.herningteater.dk

hjem til

fermaten Hans musikalske univers består af akustiske, folkinspirerede popmelodier. Der er en imødekommende enkelhed i melodierne, og hans tekster er, selvom de er meget personlige, både almengyldige og bevægende. I centrum står guitaren og Jonas’ rene, lyse vokal. Vokalen emmer i sin ubesværede inderlighed af et nærvær, som er meget svær ikke at blive rørt af.

Hymns from Nineveh pladedebuterede i det tidlige forår, og udgivelsen blev oversået med anmelderroser. Musikmagasinet Gaffa uddelte fem stjerner og ordene: »Den musikalske inspiration fra navne som Sufjan Stevens og Leonard Cohen er hørbar, men først og fremmest er Hymns from Nineveh sig selv. En imponerende debut«.

Boat Man Love Fredag 9. september kl. 21 Hymns from Nineveh Fredag 21. oktober kl. 21 Se flere spilledatoer i kalenderen bagerst i bladet Fermaten, Smallegade 4, Herning www.fermaten.dk

SKÆRMYDSLER Skuespil: Tirsdag den 4. oktober 2011 kl. 19.30 Gratis oplevelse efter forestillingen MCH Herning Kongrescenter

SUGAR - INGEN ER FULDKOMMEN Musical/musikforestilling: Onsdag 2. november 2011 kl. 19.30 MCH Herning Kongrescenter

KVINDE, KEND DIN KROP Skuespil Onsdag 23. og torsdag 24. november 2011 kl. 19.30 i Team Teatret

9


10

HERNING

livet

En snak om på baggrund af

HERNING

døden

Mød veninderne Ritt Bjerregaard, Anne Linnet, Hanne-Vibeke Holst og Christine Antorini Af Marianne R. Eskildsen mre@herningfolkeblad.dk De har alle mistet deres mor inden for halvandet års tid. De har gennemlevet sorgen og savnet og inspireret hinanden til at takle det tomrum, der opstår, når den vigtigste kvinde i vores liv ikke længere er her. »De« er veninderne Ritt Bjerregaard, Anne Linnet, Hanne-Vibeke Holst og Christine Antorini. Bogen »Min mor er død« er blevet til på baggrund af deres erfaringer. Journalist Lene Johansen har skrevet teksten, og hun er også med, når de fire veninder gæster MCH Herning Kongrescenter under titlen »Fire skønne kvinder«. Her interviewer og guider Lene Johansen de fire kvinder på en ærlig, spændende og vigtig opdagelsesrejse i per-

Anne Linnet, Hanne-Vibeke Holst, Christine Antorini og Ritt Bjerregaard. PR-foto

sonlige beretninger, tabuer, politik og kvindeliv gennem de seneste 100 år.

Talte med veninderne Det begyndte egentlig, da Ritt Bjerre­ gaards mor døde i 2009. - Det var en sorg, men det var også i orden. Det var lige før, hun fyldte 89, og hun havde selv sagt, at nu syntes hun, at hun havde levet længe nok. Hun var alene i 10 år, efter at min far døde, og hun blev ved med at synes, at han manglede i hendes liv. Vi fandt hende i sengen. Hun sov stille og roligt ind, fortæller Ritt Bjerregaard.

Efter moderens død talte hun med sine veninder om det, og der var hele tiden ting, som kom bag på hende. For eksempel om moderen skulle klædes fint på, før hun kom i kisten. I Hanne-Vibeke Holsts familie var de slet ikke i tvivl. De havde sammen med moderen besluttet, at hun skulle være sminket og klædt fint på. - Mine søskende og jeg tænkte, at når vores mor var død, så skulle hun bare begraves. Det sagde mig, at mange ikke tænker over, hvad der skal foregå efter døden, siger Ritt Bjerregaard. Da det oven i købet viste sig, at de fire

veninders mødre alle var døde inden for halvandet års tid, foreslog hun, at de skrev en bog om emnet. De er alle travle kvinder, derfor valgte de at få journalist Lene Johansen til at skrive den for sig. Hun har ganske vist ikke mistet sin mor, men som hun sagde, så er det et emne, man bliver mere og mere optaget af, jo ældre man bliver.

Da blomsterne kom De fem kvinder indlogerede sig på konferencecentret Skjoldenæsholm i tre dage, og så skiftedes de til at fortælle om deres mødre og stille spørgsmål til hinanden. Efterfølgende mødtes de nogle eftermiddage, hvor Lene Johansen stillede opfølgende spørgsmål, og endelig sluttede de bogen af med at mødes på Skjoldenæsholm igen for at gennemgå det færdige manuskript. Arbejdet med bogen har været med til at bearbejde sorgen og tabet, men i øv-

rigt er det meget forskelligt, hvordan man kommer videre, fortæller Ritt Bjerregaard. Og det kan være sværere for den, der har mistet en forholdsvis ung mor, eller en mor der var syg, end for den, hvis mor er død af alderdom. Selv om Ritt Bjerregaards mor var klar til at dø, gør det ikke savnet mindre. Ritt Bjerregaard savner for eksempel at kunne dele gode oplevelser med sin mor. - Mine forældre boede der, hvor jeg dyrker æbler, og da blomsterne på træerne kom, tænkte jeg, at nu skulle hun have været der og se det. Jeg har rigtig mange naturmæssige oplevelser, som er knyttet til min mor. Og så savner jeg det, at man lige kan komme forbi eller tage telefonen ... »Min mor er død« udkom sidste år, og nu er de »Fire skønne kvinder« så på turné. Christine Antorinis deltagelse i netop besøget i Herning kan dog blive forhindret af, at valget er i fuld gang, men ellers bestræber de sig på at være til stede allesammen.

Det kan kun gå godt

Hanne Reintoft er kendt som socialrådgiver og politiker og var i mange år redaktør af DR’s sociale brevkasse »Hvad er min ret, og hvad er min pligt?« Hun har også skrevet flere historiske romaner, og foredraget på Vildbjerg Bibliotek sætter fokus på bogen: »Når dagene strenges« som følger en sønderjysk familie fra 1. verdenskrig og frem.

Tidligere chefpolitiinspektør Per Larsen har blandt andet stået i spidsen for efterforskningen af Blekingegadesagen og af kriminaliteten i forbindelse med rockerkrigen. I foredraget »På kanten af livet« fortæller han om sit arbejde, om sange han holder af at synge, og om hvordan han har taklet kampen mod kræft.

Anders Lund Madsen. PR-foto

»Det kan ikke gå galt« med Anders Lund Madsen Tirsdag 1. november kl. 19.30 MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning Arr.: FOF Herning Per Larsen. PR-foto

Fire skønne kvinder Onsdag 5. oktober kl. 19.30 MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning Arr.: FOF Herning www.fofherning.dk

»På kanten af livet« med Per Larsen Mandag 10. oktober kl 19.30 Mediehuset Herning Folkeblad, Østergade 21, Herning

»Det kan ikke gå galt« er ikke bare titlen på et foredrag med Anders Lund Madsen, det er tillige hans motto, og ikke siden en enkeltstående uheldig episode i Århus Musikhus, hvor en utilfreds tilhører kastede en sko efter ham, har Anders Lund Madsen forladt en forsamling uden at have gjort den mere glad over at være i live.

www.fofherning.dk

»Når dagene strenges« med Hanne Reintoft Tirsdag 6. september kl. 19 Biblioteket i Vildbjerg, Kirkegade 7, Vildbjerg Hanne Reintoft. Foto: Flemming Gernyx

Arr.: Herning Bibliotekerne www.herningbib.dk

11


HERNING

HERNING

•• •

••

• ••

••

• ••

••

• ••

••

• ••

••

Kousgaards Plads 3 . 7400 Herning . www.dgi-husetherning.dk

Der er i den grad stjerneparade i Jyske Bank Boxen i Herning i disse måneder. August rundes af med to koncerter med George Michael og symfoniorkester, og september indledes med den samme koncert samme sted fredag 2. september. Derefter fortsætter »Symphonica The Orchestral Tour« til O2 World-arena i Berlin 5. september og den resterende turné, som strækker sig over hele 2011. I oktober byder Boxen på koncerter med både Britney Spears, Red Hot Chili Peppers og Rihanna.

Britney Spears

• ••

• Romantisk miniferie • Familieferie • Wellness

••

Vi tilbyder, det I ønsker jer:

•• •

kan I overnatte på vores nye, moderne hotel, hvor værelserne er stilrent indrettet med smart look, der afspejler resten af DGI-huset.

••

Har I lyst til at besøge os lidt længere

••••

Her bliver fysisk aktivitet og fællesskab en naturlig del af hverdagen.

••••••••

- et vandmekka for børn og voksne - med bl.a. klatrevæg, svævebane, vandtrampolin, modstrømskanal og stort spabad. Vi glæder os til at se dig og din familie. Åbningstider: hverdage 6–22 og weekend 8–20.

De sidder lige i

PR-fotos

VELKOMMEN TIL DGI-HUSET HERNING

•••• ••

12

Britney Spears giver årets eneste koncert i Danmark i Boxen, som hun gæster som led i sin »Femme Fatale-tour«. Femme Fatale er også titlen på Britney Spears nye album, der er hendes syvende udgivelse siden debuten i 1999. Britney Spears er en af de bedst sælgende kvindelige artister de seneste 10 år. Album-salget nærmer sig 70 millioner i alt, og også hendes singler storsælger. Siden 1999 har Britney Spears haft imponerende 24 singler i top 40 i USA.

Boxen

Britney Spears’ verdensturné, som blandt andet bringer hende til Boxen i Herning, blev indledt i Sacramento i Californien i juni, og det er dermed afsløret, at der igen med Britney Spears er både et gigantisk show, mange kostumeskift, et fyldigt sæt og en letpåklædt kunstner i vente til de danske fans. Indtil midten af august turnerer hun i USA og Canada, og 22. september fortsætter hun med Europa-touren, hvor hun lægger ud i Rusland.

Red Hot Chili Peppers Om fredagen i samme uge som Britney Spears-koncerten i Herning giver også det amerikanske rockband Red Hot Chili Peppers koncert i Boxen. Det er efterhånden fem år siden, Red Hot Chili Peppers senest sendte et album på gaden. Det var »Stadium Arcadium«, som solgte godt syv millioner eksemplarer. Den seneste tid er blevet brugt intenst i studiet med bandets 10. album: »I’m With You«, som ventes at udkomme 29. august 2011. Så når Red Hot Chili Peppers går i Boxen i oktober, bydes der

helt sikkert på en koncert med både gamle klassikere og nye hits. Red Hot Chili Peppers består af Anthony Kiedis (vokal), Flea (bas), Chad Smith (trommer) og Josh Klinghoffer (guitar). Det amerikanske band har gennem årene solgt over 60 millioner albummer og har hentet fem dobbelt-platin og seks Grammy Awards.

Barbados-fødte Rihanna har tidligere gæstet Danmark med en koncert. Det var i 2008 i Ballerup Superarena, hvor hun forbløffede alle med et fantastisk sceneshow og herlige versioner af »Umbrella«, »Disturbia« og »Shut Up and Drive«. Og mon ikke, hun lever op til sin stjernestatus endnu engang, når hun rammer Herning i oktober.

Rihanna Det er koncertarrangør Live Nation, som præsenterer Red Hot Chili Peppers i Herning, og samme arrangør står også bag, når stjernestøvet i slutningen af oktober atter sidder lige i Boxen på Kaj Zartows Vej. 28. oktober er det Rihannas tur til at trykke den af i Herning. På hendes »Loud«-turné får de danske fans mulighed for at opleve hende med blandt andet det nye megahit »Only Girl (In The World)« og »What’s My Name« - singler fra det nye album »Loud«. Den globale megastjerne har i Danmark i særdeleshed hittet med duetten »Love The Way You Lie« med Eminem.

George Michael Mandag 29, og onsdag 31. august samt fredag 2. september kl. 20.00 Britney Spears Mandag 10. oktober kl. 20.00 Red Hot Chili Peppers Fredag 14. oktober kl. 20.00 Rihanna Fredag 28. oktober kl. 20.00 Jyske Bank Boxen, Kaj Zartows Vej, Herning www.mch.dk

13


14

HERNING

HERNING

coming up »

Aage Damgaards skatkammer

[ august ´11 ]

» 24. august

Kasír & Fromseier / Hockings » 30. august

Comedy Zoo On Tour:

Elias Ehlers Brian Mørk Lasse Rimmer [ september ´11 ]

» 01. september

Nanne Emilie Group

» Se hele programmet på:

www.fermaten.dk

» 02. september

Retox Panic

» 17. september

Frokostjazz med Burich-létienne New Orleans Ensemble » 17. september

HEADBANGERS BALL TOUR 2011 » 21. september

Unmack / Damgaard » 23. september

THE RAVEONETTES » 24. september

Frokostblues med

Jes Holtsø & Morten Wittrock » 24. september

Stella Blackrose & Wrong Side Of Vegas

» 09. september

» 27. september

» 10. september

Jacob Wilson Torben Chris Michael Schøt

Boat Man Love Mika Vandborg & Friends » 15. september

THE STORM

Billetter købes på: Turistkontoret, Team Teatret og www.fermaten.dk

Comedy Zoo On Tour:

» 16. september

Niels Skousen Trio

» 29. september

Caroline Henderson Duo » 30. september

PETER BELLI med band [ ... og glæd dig til ]

· VETO · CAMILLE JONES · XANDER · RASMUS WALTER · POUL KREBS · L.O.C · LUCY LOVE · CLAUS HEMPLER & DICTE · VON Dü · BRUCE GUTHRO [ CA ] · MADS LANGER · STEFFEN BRANDT & KIRA SKOV · DIE HERREN · LE FREAK og mange mange flere ...

Smallegade 4 · 7400 Herning

Af Henrik Øster-Jørgensen hej@herningfolkeblad.dk

Heart åbner fra 17. september op for skatkammeret. Fra gulv til loft. I alle udstillingssale og foyeren. Et sandt overflødighedshorn af kunstværker i alle genrer. Til efteråret viser Heart for første gang den fulde bredde af kunstskattene, der er samlet af skjortefabrikant og kunstmæcen Aage Damgaards hånd. Gamle kendinge som Jorn, Heerup og Gade­ gaard udstilles side om side med værker, som aldrig er vist før.

Unik samling Det er godt og vel to år siden, at Herning Kunstmuseum åbnede som Heart i Steven Holls smukke arkitektur. Det er næsten 60 år siden, at skjorte­ fabrikant Aage Damgaard mødte kunstneren Paul Gadegaard ved møbel­ messen i Forum. Det er de to vigtige begivenheder, som fejres med samlings-udstillingen »Aage Damgaards Skatkammer«. Såvel kunstsamleren Aage Damgaard som ideen om et »skatkammer« i den nye museumsbygning spiller en helt central rolle i vores ønske om at vise så meget som muligt af den unikke samling, som Aage Damgaard grundlagde. Aage Damgaards visionære tilgang til rollerne som både kunstmæcen og fa-

brikant havde afgørende indflydelse på Hernings selvforståelse. Man kan næppe undervurdere hans betydning for byens identitet som entreprenant kommune i provinsen i dag. Damgaards vision var at vise kunsten, hvor man normalt ikke mødte den - på fabrikkerne blandt helt almindelige mennesker. Bølgerne slog højt dengang med plads til store armbevægelser - og mere end én skandale. Herning havde førertrøjen på, når det gjaldt samtidskunsten i Danmark, og byen lagde navn til et særligt kapitel i ny dansk kunsthistorie: »Herning Avant­ garden«.

Kunstnerisk legeplads Det var Aage Damgaard, som tog det egentlige spadestik til Heart for 60 år siden. Med udstillingen markeres Dam­gaardsamlingens enestående betydning for museet og hele området: »En kunstnerisk legeplads. For

arbejdere. For menigmand. Det er et socialt aktivt rum, og hermed mener jeg, at 70 procent af den kunst, der hænger her, også er skabt her, og det er da noget ganske enestående, som ikke andre museer har«, sagde billedkunstneren Robert Jacobsen i Herning Dagblad, 20. maj 1977. Ud over Robert Jacobsen kan man på udstillingen opleve værker af følgende: Richard Mortensen, Henry Heerup,

Egill Jacobsen, Jens Søndergaard, Asger Jorn, Paul Gadegaard, Ole Schwalbe, Svend Wiig Hansen, Piero Manzoni, Jørn Larsen, Sven Dalsgaard, Poul Gernes, Jannis Kounellis, Knud Hvidberg, Arthur Köpcke, Mario Merz, Bjørn Nørgaard, Joseph Beuys, Troels Wörsel, Anthony Gormley, Ingvar Cronhammar, John Kørner med flere. Udstillingen kan ses frem til nytår.

Skjortefabrikant Aage Damgaard var en visionær mand - også på det kunstneriske felt. Her ses han med Piero Manzoni, der siden skulle blive en superstjerne. Foto: Heart

Aage Damgaards Skatkammer - en kunstnerisk legeplads Lørdag 17. september kl. 10 HEART, Birk Centerpark 8, Herning www.heartmus.dk

15


16

HERNING

Store koroplevelser

venter

Den Jyske Sangskoles kor optræder ved flere koncerter, som en forsmag på den turné i USA, som to af korene skal på MidtVest Pigekor har et helt specielt udtryk, som er en oplevelse for både øjet og øret. Korets repertoire omfatter musik i forskellige genrer og et meget varieret musikalsk udtryk med udgangspunkt i et klassisk sangideal. I oktober er der mulighed for at høre koret ved flere lejligheder. Første gang 3. oktober i Herning Valgmenighed. På det tidspunkt har pigekoret en rejse til USA foran sig. I juni besøgte Piedmont Choir fra San Francisco, 45 amerikanske piger og drengesopraner i alderen 11-15 år, MidtVest Pigekor, og nu er det så pigekorets tur til at drage på turné den anden vej. Piedmont Choir fra San Francisco synger flerstemmigt, ofte a cappella, og er kendt for at opføre rytmisk kompleks musik med avancerede harmonier. De to kor gav en række fælles MidtVest Pigekor. PR-foto.

HERNING Syng Dansk koncert Torsdag 27. oktober kl. 19 Herning Gymnasium, H.P. Hansensvej 8, Herning Arr.: Den Jyske Sangskole www.denjyskesangskole.dk

Herning Kirkes Drengekor. PR-foto.

koncerter i Danmark. Til oktober er højdepunktet en stor korkoncert i Grace Cathedral i San Francisco, og det er programmet for denne tur, som pigerne vil synge for valgmenigheden og alle andre interesserede.

MidtVest Pigekor Mandag 3. oktober kl. 19 Herning Valgmenighed, H.C. Ørstedsvej 27, Herning Arr.: Herning Valgmenighed www.h-g-valgmenighed.dk

Syng Dansk Torsdag 27. oktober samles MidtVest Pigekor med MidtVest Juniorkor og MidtVest Forskole i årets Syng Dansk koncert på Herning Gymnasium. Korene udgav deres seneste cd på den årlige Syng Dansk dag i oktober sidste år. Herning Kirkes Drengekor er også på banen med en koncert i oktober. Det sker i Herning Kirke, og koncerten er ligesom for pigekorets vedkommende en forsmag på, hvad amerikanerne har i vente - drengekoret skal nemlig også på USA-turné.

Herning Kirkes Drengekor Søndag 9. oktober kl. 16 Herning Kirke, Østre Kirkevej 1, Herning Arr.: Herning Kirke www.denjyskesangskole.dk

Fyraften i værkstedet En værkstedskoncert er en koncert med sangere, som læreren har skønnet kan få en positiv oplevelse ud af at stå frem som solist. Sådan en kan man opleve under titlen »Fyraftenskoncert med solister fra Den Jyske Sangskole« 28. oktober i Herning Kirke. Sangelever fra Den Jyske Sangskole optræder sammen og som solister med et varieret udpluk af sange og værker, de netop nu arbejder med hos deres sanglærer eller på MGK Musikalsk Grundkursus - i klassisk sang.

Fyraftenskoncert Fredag 28. oktober kl. 16.30 Herning Kirke, Østre Kirkevej 1, Herning Arr.: Den Jyske Sangskole www.denjyskesangskole.dk

17


HERNING

FRODIGE OPLEVELSER FOR ALLE!

Tone-kræs

2 NTEOASE 3500 M PLA UNDER TAG 2 ENDØRS 22.000 M UD AREAL

e afdeling for Besøg vor ny

/ DYREFODER HØR rker: TILBEre nde mæ

e fø Vi har alle d rion, , Eukanuba, A in an C Royal nter m.fl Vitakraft, Hu

184

Messecenter 41

Viborg, Vejle, Silkeborg 12

Ringkøbing

j

jen

Lind

ve Vejle

seve

Mes

Vejlevej 13 . Lind . 7400 Herning . Tlf: 96 99 09 99 Fax 96 99 09 98 . info@haveoasen.dk . www.haveoasen.dk

ÅBNINGSTIDER: Mandag til fredag kl. 9.00-17.30 Lørdag, søndag og helligdage kl. 9.00-16.00

HERNING

Foto: Mathias Bojesen

18

Ensemble MidtVests hjemmebane Heart i Birk åbner på den musikalske front september med koncerten »Tradition og fornyelse«, som er med Athelas Sinfonietta Copenhagen, der er blandt de førende danske kammerensembler. 4. september gæster Athelas Blæserkvintet Heart med en koncert, der byder på både ny og ældre musik for blæserkvintet - fra danske Bent Sørensen til Johann Sebastian Bach. 15. september er der besøg af Esbjerg Ensemble, som med koncerten »Musik i grænselandet« tager afsæt i USA og grænselandet mellem musikalske genrer - ved denne koncert er det grænselandet mellem klassisk musik og jazz. Der spilles værker af Leonard Bernstein, Gunther Schuller, André Previn, Chick Corea, Peter Liebersohn og franske Thierry Pécou. Ugen efter er der 22. september åbent hus på Heart, hvor der også bliver mulighed for at møde musikerne i Ensemble MidtVest og være helt tæt på, når de øver sig. Og måske bliver man så bidt af stedet og musikerne, at det bare er med

at komme af sted igen onsdag 12. oktober. Da inviteres der inden for til en helt anden type arrangement: »Meditation og musik«. Her kan deltagerne høre om, hvordan meditation kan påvirke og optimere hverdagen, og man kan prøve meditation i praksis til Ensemble MidtVests improviserede toner.

Koncertforestilling Ensemble MidtVest er også med i »Chord«, som blandt andet opføres 31. oktober på Team Teatret i Herning. Det er en »magisk, musikalsk koncertforestilling«, hvor publikum møder cellisten, der har solgt sin sjæl til djævlen, jongløren, der har en dansende duet med sig selv, og orkestret, som forsvinder. Det foregår med udgangspunkt i en seance, hvor et »selskab« vil kontakte de døde, og forestillingen undersøger, hvornår sandheden bliver løgn, og hvordan løgn kan værdsættes. Det er den afdøde komponist Mauricio Kagels arbejde med det instrumentale teater, som er afsæt for forestilling - og hans musik, der er fundamentet og no-

derne. Ifølge medvirkende jonglør og performer, Samuel Gustavsson, er der med Chord tale om en forestilling, der ikke kun insisterer på vigtigheden af lyden, men også de fysiske aktioner.

Tradition og fornyelse Søndag 4. september kl. 15.00 Musik i Grænselandet Torsdag 15. september kl. 19.30 Åbent hus på Heart Torsdag 22. september kl. 17.00

Glinka, Rachmaninov og Tjajkovskij Der er lagt an til en storslået musikalsk aften, når Aalborg Symfoniorkester med dirigent Ruman Gamba og pianist Sergio Tiempo torsdag 27. oktober indtager MCH Herning Kongrescenter. Publikum kan indledningvis opleve Mihail Glinkas fyrige ouverture til operaen »Ruslan & Ludmilla«, der er et sandt fyrværkeri af musikalske raffinementer. Derpå opføres Rachmaninovs berømte Klaverkoncert nr. 2 i c-mol, inden aftenen rundes af med Tjajkovskijs 3. symfoni - også kendt som Den polske Symfoni. Den er en af Tjajkovskijs mindst kendte symfonier og hans eneste i dur. Den er i fem satser og fyldt af spænding og melodisk opfindsomhed. Titlen Den polske Symfoni er »opfundet« af en tysk dirigent og støtter sig til den sidste sats, som går i polonaise­ rytme. Der er dog ikke noget polsk ved satsen eller resten af symfonien.

Meditation og musik Onsdag 12. oktober kl. 17.00 Heart, Birk Centerpark 8, Herning www.emv.dk Chord Mandag 31. oktober kl. 19.30

Lidenskabelig klaverkoncert med russisk tema Torsdag 27. oktober kl. 19.30

Team Teatret, Østergade 32, Herning

MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning

Arr.: Rapid Eye

Arr.: Dacapo Midtjysk Musikforening

www.emv.dk - www.teamteatret.dk

www.herningteater.dk

19


HERNING

HERNING

Maskens mester NYT SÆSONPROGRAM PÅ GADEN NU! KONTAKT TEAM TEATRET HVIS DU IKKE HAR FÅET

Vær sikker på at få plads til dine favoritforestillinger - køb abonnementsbilletter og spar samtidig penge!

4 forestillinger 120,6 forestillinger 100,-

pr. billet pr. billet

(UNGE UNDER 25 ÅR: 75,- pr. billet)

WWW.TEAMTEATRET.DK - T: 97 12 55 77

Frem til 14. oktober kan man opleve udstillingen »Egill Jacobsen - Saglighed og mystik« på CarlHenning Pedersen & Else Alfelts Museum i Herning. Omkring en snes kunstnere betragtes i dag som Cobrakunstnere. Kunstnergruppen havde flyvende udskiftninger på deres udstillinger, og de enkelte kunstneres »Cobrastatus« handler så om, hvorvidt de var med på de helt rigtige udstillinger. - Egill Jacobsen er en af de tunge drenge inden for Cobra. Han er absolut ikke en faldende stjerne, og hans værker ligger prismæssigt lige så højt som CarlHenning Pedersens, forklarer museums­inspektør Lotte Korshøj. Egill Jacobsen er en af frontfigurerne inden for den abstrakte kunst såvel nationalt som internationalt. Til én af hans væsentligste bedrifter hører, at han inspireret af blandt andet den afrikanske maske og stillehavsmasken i 1930’erne introducerede maskemotivet i dansk kunst. Masken blev ikke blot Egill Jacobsens fortrukne motiv, men

Egill Jacobsen introducerede maskemotivet i dansk kunst. Foto: Flemming Hansen

også en grundform i den abstrakte danske kunst. Som den første abstrakte kunstner, der blev udnævnt til professor på Kunstakademiet, fik Egill Jacobsen også uvurderlig betydning for accepten og udviklingen af det abstrakte formsprog. Egill Jacobsen var en stor inspirator for datidens kunstneriske miljø, hvor blandt andre museets to kunstnere, CarlHenning Pedersen og Else Alfelt, var blandt de mange, der nød godt af hans erfaringer og venskab. -hej

Egill Jacobsen - Saglighed og mystik Frem til 14. oktober Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum Birk Centerpark 1, Herning www.chpeamuseum.dk

En naturlig udstilling

20

Oplev

Sebastian Klein live

Dette værk »des arcades - Udsnit« er en del af den serie, som Olav Martinsen udstiller i Den Gule Bygning. Privatfoto

Trehøje Kunstforening inviterer torsdag 29. september til fernisering i Den Gule Bygning i Vildbjerg. Udstillingen har denne gang to hovedpersoner, da det er Alice Noesgaard fra Herning samt Olav Martinsen fra Velling Kirkeby, der viser deres malerier frem. Alice Noesgaard er autodidakt kunstner og var oprindelig uddannet pædagog, men nu har hun helliget sig kunstens verden. Når hun går i gang med et nyt værk, finder hun gerne inspiration i naturens verden. Det samme gør sig gældende for Olav Martinsen. De værker, han udstiller i Den Gule Bygning, er resultatet af en ferierejse til det sydlige Frankrig. De kendetegner de byer og landskaber, han mødte på sin vej. Det er faktisk første gang, at Olav Martinsen udstiller denne serie, der lyder navnet »Frankrigsbilleder«.

En af børnenes yndlinge gæster i september Dagmar Bio i Sønder Felding. Det er tv-vært Sebastian Klein, der kommer et smut forbi for at underholde med masser af sjov, fis og ballade. Sebastian Klein har gennem et årti stået bag et væld af tv-programmer for og med børn. Det foregår ofte ude i naturen og med masser af dyr, og da han har tilkendegivet, at han elsker Skjern Å, er det meget nærliggende at besøge Dagmar Bio, så han kan komme helt tæt på den rindende å. Sebastian Kleins skøre påfund, finurlige hjerne og utrolige energi gør, at der venter en oplevelse, som nok skal få lattermusklerne i gang hos

alle - store som små. Han vil sørge for at blande den helt rigtige cocktail af børne-tv, cirkus, dans og komik. Den populære tv-vært har i øvrigt lovet, at han medbringer levende dyr, så der bliver også mulighed for at se Julius, som er verdens eneste nu­ levende naturpatruljemus, samt dræberkaninen Pedro. Ud over at være krukket er Pedro nemlig også en meget farlig kanin, men Sebastian Klein har - næsten - alt under kontrol, så der er formentlig ingen fare på færde.... Når showet er overstået, har Sebastian Klein lovet at give autografer til alle.

Maleriudstilling

Sebastian Klein

29. september-16. oktober

Fredag 16. september kl. 17.00

Den Gule Bygning Burgårdsvej 8, Vilbjerg. Arr.: Kunstforeningen Trehøje www.kunstforeningen-trehoje.dk

Der er masser af skøre påfund, når Sebastian Klein underholder børnene. Foto: Flemming Hansen

Dagmar Bio, Bredgade 36, Sønder Felding Arr.: Biografklubben Dagmar Bio www.sdrfelding.dk

21


22

HERNING

� chord � En instrumental nycirkusforestilling med Ensemble MidtVest Mandag 31. oktober kl. 19.30 Herning, Team Teatret Billetter : kr. 120 / 50 for unge under 25 år, BILLETnet.dk Arr. Rapid Eye

Tirsdag 1. november kl. 19.30 Herning, Team Teatret Billetter : kr. 120 / 50 for unge under 25 år, BILLETnet.dk Arr. Rapid Eye

Samuel GuStavSSon, jonGlør oG performer nina Åkerlund, danSer enSemble midtveSt

Sydhavnens rose Linda P har i de senere år markeret sig som nationens sjoveste, kvindelige stand- up’er. Lørdag 15. oktober kan hun opleves i MCH Herning Kongrescenter med sit seneste solo-show »Linda P - og MIG«. Og der er grund til at have høje forventninger. Da hun for et par år siden turnerede med sit eget onewoman-show »Rommen er en tøjte«, blev hun kåret til årets komiker ved Zulu Comedy Galla. Linda P er kendt som både dronningen af stand-up og Sydhavnen. Hun slog som så mange andre navne igennem på DR2. Hun startede som komikkens rå diamant, der siden sin debut i 2004 har brugt de mange rappe replikker, sjove karakterer og teaterroller til at slibe sine kanter af, så hun i dag funkler i alle sine kunstneriske facetter. Uanset om det er skuespillet eller stand-uppen, så er Linda P ægte, indlevende og hardcore morsom. I sit nye og andet stand-up show tager Linda P os med bagom de mange forrygende punchlines og karakterer, der har

givet hende kultstatus og viser, at der er meget mere under overfladen. Meget mere indhold. Meget mere ærlighed. Meget mere Linda Petersen.

Linda P - og MIG

se Mere på www.eMv.dk

23

HERNING

Linda P tager på turné med sit andet solo-show til efteråret. 15. oktober rammer hun Herning, og det kan godt gå hen og blive underholdende. PR-foto

Lørdag 15. oktober kl. 20 MCH Herning Kongrescenter Østergade 37, Herning www.mch.dk

Ny omgang frokostjazz Fermaten åbner efter sommerpausen nu atter for frokostjazz om lørdagen. Første gang er lørdag 17. september, når Burich-l’Etienne New Orleans Ensemble spiller revival-New Orleansjazz krydret med swing, blues og caribisk/brasiliansk inspireret musik. Orkestret er et internationalt sammensat band, der har besøgt de fleste jazzklubber, All-time Jazz Band spiller på Fermaten 1. oktober. PR-foto festivaler og konditionel jazz på en utraditionel måde, certsale i landet, og musikken er blandt lover bandet, som består af en flok erandet skrevet af Jelly Roll Morton, Kid farne musikere, der byder på både Big Ory, Fats Waller, Louis Armstrong, SidBand, mainstream og swing samt flerney Bechet og klarinettisten Stellio fra stemmig sang. Martinique. 15. oktober er det Arosia - af mange kalLørdagen efter er den traditionelle omdet »Aarhus Byorkester« - som spiller op gang frokostjazz på Fermaten erstattet til jazz ved frokosttid. For tre år siden af koncert med den populære duo Jes indspillede orkestret sit 9. album, og det Holtsø (vokal) og Morten Wittrock (piaudkom i anledning af Arosias 50-års juno). De to leverer et solidt repertoire af blues, rock og soul, som leveres langt ud bilæum, så der er erfaring og spilleglæde med i bandbussen, når syv yngre og over scenekanten med både kærlighed, ældre herrer gæster Herning. entusiasme og gnist. Oktober rundes frokostjazz-mæssigt af Oktobers frokostjazz indledes af orkemed koncerten 29. oktober med Vestre stret All-time Jazz Band, der spiller tra-

Jazzværk og Lisa Bentzen. Den koncert optages live på Fermatens optageudstyr, og håbet er, at det omsider kan resultere i en længe ønsket cd-udgivelse med orkestret og sangerinden Lisa Bentzen, der er uddannet på Skuespilskolen ved Odense Teater, men altid har sunget og gerne jazz i flere forskellige sammenhænge. Vestre Jazzværks rødder går tilbage til begyndelsen af 1970’erne, og det er et af de mest efterspurgte danske orkestre inden for den klassiske jazz både på den danske og den udenlandske jazzscene.

Burich-l’Etienne New Orleans Ensemble Lørdag 17. september kl. 12.00 Jes Holtsø og Morten Wittrock Lørdag 24. september kl. 12.00 All-time Jazz Band Lørdag 1. oktober kl. 12.00 Arosia Lørdag 15. oktober kl. 12.00 Vestre Jazzværk feat. Lisa Bentzen Lørdag 29. oktober kl. 12.00 Fermaten, Smallegade 4, Herning www.fermaten.dk

Præsenterer

VARM LUFT i CANAL GRANDE Musikteatret Holstebro 1.- 3. nov og 26. apr Herning Kongrescenter 15.- 17. nov Silkeborg Hallerne 18.-19. nov Billetsalg: OrkenensSonner.dk Print selv billetten Management Agenzy.dk

★★ ★ ★ ★★★★★★ ★★

EB l. Ber


24

• Lav varmeforbrug - bygget efter de nyeste krav HER N Irum NG • Flotte trÌgulve - lyse • Inventar fra HTH, designa eller Svane køkken • Carport + redskabsrum tilkøbes - kr. 28.000,00.

bolig. carport: Opført:

TÆNKER I PÅ NYT RÆKKEHUS I SUNDS

33 kvm. 1949

Ib Schiermer

OPFĂ˜RES I 4 STĂ˜RRELSER Ib Schiermer

84 KVM. PRIS ....................... 1.298.000 E 92 KVM. PRIS ....................... 1.398.000 3 SOLGT

1 RESE Ring 97 12 89 00 98 KVM. PRIS ...................... 1.498.000 For materiale + oplysninger 106 KVM. PRIS ..................... 1.598.000 NYE RÆKKEHUSE PĂ… HJĂ˜RNET AF KJÆRGAARDSVEJ OG HOLLINGHOLTVEJ Bolig: KĂŚlder: Grund: vĂŚr: Garage: Opført:

Vi hjĂŚlper dig med at finde den rette bolig.

Ib Schiermer NYT EMNE

HERNING - VESTERGADE 113

NYT EMNE

HERNING

Pris/Udb. 2.350.000/120.000 Brt./Nt. 14.633/11.911 Vi hjĂŚlper dig med at finde den rette bolig.

Vi hjĂŚlper dig med at finde den rette bolig.

RVERET

• Belig. pü lukket vÌnge • God stand

217 kvm. 116 kvm. 330 kvm. 6 25 kvm. 1930

Sag nr. 3005

• Flot istandsat villa i centrum • 63 kvm. kÌlder godkendt til bolig • Lille ugenert have • Beliggende pü ugenert stikvej • Stor moderne køkken / alrum

Vi hjĂŚlper dig med at finde den rette bolig.

Pris/Udb. 2.450.000/125.000 Brt./Nt. 15.243/12.392

NYT EMNE

E 3 SOLGT RET E RESERV

Ib 1Schiermer

En overbevisende

musikalsk HERNING - VESTERGADE 113

fortolker 217 kvm. 116 kvm. 330 kvm. 6 25 kvm. 1930

Sag nr. 3005

• Flot istandsat villa i centrum • 63 kvm. kÌlder godkendt til bolig • Lille ugenert have • Beliggende pü ugenert stikvej • Stor moderne køkken / alrum

HERNING - VESTERGADE 113 Sag nr. 3005 E fatter Anne Linnet har udgivet en rĂŚkke 3 SOLGT i Sunds ED Indretningen fĂĽes ogsĂĽ med bryggers • Nye rĂŚkkehuse Ib Bolig: 217 kvm. • Flot istandsat villa i centrum NH GE HERNING – SOLVÆNGET 13 Sag nr. 3026 RET Pris/Udb. 2.450.000/125.000 Brt./Nt. 15.243/12.392 KĂŚlder: 116 kvm. • 63 kvm. kĂŚlder godkendt til bolig LIG ESERVE • Central tĂŚt v/indkøb E soloplader, blandt andet meget succes1 Rbeliggenhed Grund: 330 kvm. B • Lille ugenert have HERNING VESTERGADE 113 Sag nr. 3005 E m. D T G v L vĂŚr: 6 SO pĂĽ ugenert stikvej GO og den nye omfartsvej 3 Bolig: 166 kvm. • SĂŚrdeles god beliggenhed 2K • Beliggende 9 Garage: 25 kvm. Bolig: 217 kvm. • Flot istandsat villa i centrum fulde fortolkninger med tekster af Tove • Stor moderne køkken / alrum Opført: 1930 KĂŚlder: 116 kvm.90 kvm. KĂŚlder: • godkendt Meget velholdt – nyere tag VERET • Arkitekttegnede rĂŚkkehuse • 63 kvm. kĂŚlder til bolig ED Indretningen fĂĽes ogsĂĽ med bryggers • Nye rĂŚkkehuse i Sunds 1 RESER Vi hjĂŚlper dig Grund: NH Grund: 330 kvm.720 kvm. • Lille ugenert have EMøllehave. Pris/Udb. 2.450.000/125.000 Brt./Nt. 15.243/12.392 Ditlevsen og Johannes i moderne design • God spĂŚndende indretning G vĂŚr: 6 med at finde NYE RÆKKEHUSE PĂ… HJĂ˜RNET AF KJÆRGAARDSVEJ OG HOLLINGHOLTVEJ pĂĽ ugenert stikvej tĂŚt v/indkøb VĂŚr: • 25 kvm. 5 • Beliggende LIG Central beliggenhed Garage: den rette sten og med BE kendte musiker • Opføres i mørke Store/ alrum rum – nyere vinduer • Stor moderne •køkken I oktober gĂŚster den m. Opført: Garage: 1930 43 kvm. ED Indretningen fĂĽes ogsĂĽ med bryggers bolig. • Nye rĂŚkkehuse i Sunds OD Kv G NH ensidigt tag hĂŚldning og den nye omfartsvej • Opført som et U – lysindfald 2 E 9 Opført:Pris/Udb. 2.450.000/125.000 1961 GG Brt./Nt. 15.243/12.392 Herning Kirke. Ud over nogle af sine eg• Central beliggenhed tĂŚt v/indkøb ELI . • Stor og lille have NYE RÆKKEHUSE PĂ… HJĂ˜RNET AF KJÆRGAARDSVEJ OG HOLLINGHOLTVEJ mterrasse DB Ib Schiermer Kv Arkitekttegnede GO HERNING, OLUFSVÆNGET 19• Sag nr. 3007 rĂŚkkehuse og den nye omfartsvej føjede nye numre til den musik, hun i ne sange og salmer, vil hun ogsĂĽ synge til92 hver bolig Pris/Udb. 1.685.000/85.000 Brt./Nt. 10.730/8.887 D Bolig: 168 kvm. • Herskabsvilla centrum Indretningen fĂĽes ogsĂĽ med bryggers • Nye rĂŚkkehuse i Sunds HE i imoderne • Arkitekttegnede rĂŚkkehuse design KĂŚlder: 90 kvm. • Højloftede stuer, plankeg. • Funktionel indretning med store vĂŚrelser EN forvejen havde skabt til filmen af samnogle af sangene fra samarbejdet med G Grund: 735 kvm. G i moderne design LI• Store soverum, nyere bad •• Central beliggenhed tĂŚt v/indkøb vĂŚr: 5 BE • Belig. Lav varmeforbrug vĂŚnge • pĂĽ lukket Opføres i mørke sten og med m. carport: 33 kvm.OD me navn. Johannes Møllehave samt sange fra sit Kv • Opføres T i mørke sten og med G og den nye omfartsvej • God stand T 2 D Opført: 1949 - bygget efter de nyeste krav 9 A OL tag hĂŚldning ensidigt tag hĂŚldning DSensidigt I 1980’erne dannede Anne Linnet Mararbejde med tekster af Tove Ditlevsen. •• Arkitekttegnede rĂŚkkehuse Pris/Udb. 2.350.000/120.000 Brt./Nt. 14.633/11.911 LH Flotte trĂŚgulve - lyse rum N NYT E NYT vil der kunne høres san- quis de Sade, som nĂĽede at udgive fire TA• Stor terrasse og lille have T•V Stor terrasse og lille have S i moderne design I E HERNING, OLUFSVÆNGET 19 Sag nr. 3007 • Inventar fra HTH, designa I kirkerummet EMNE G til hver bolig HERNING, OLUFSVÆNGET 19 Sag nr. 3007 NY Bolig: 168 kvm. • Herskabsvilla i centrum ME eller Svane køkkensten og med NYT EMNE • Opføres i mørke til hver bolig I 4 STĂ˜RRELSER KĂŚlder: OPFĂ˜RES 90 kvm. • Højloftede stuer, plankeg. plader, inden Anne Linnet for alvor gik ge som ÂťForĂĽrsdagÂŤ, ÂťTusind stykkerÂŤ, • Funktionel indretning med store vĂŚrelser EMNE Bolig: 168 kvm. • Herskabsvilla i centrum Grund: 735 kvm. • ensidigt Carport + tag redskabsrum tilkøbes • Store soverum, nyere bad hĂŚldning HERNING - VESTERGADE 113 vĂŚr: KĂŚlder: ÂťSøndag 90 kvm. i aprilÂŤ, • Lav varmeforbrug • Belig. pĂĽ lukket vĂŚnge • Højloftede stuer,solo, plankeg. og det førte pĂĽ et tidspunkt til • Funktionel indretning med store vĂŚrelser Sag nr. 3005 84 KVM. 335PRIS HERNING - VESTERGADE 113 Sag nr. 3005 ÂťLige glade, ligegladÂŤ, carport: kvm. ....................... 1.298.000 - kr. 28.000,00. SOLGTE Grund: 735 kvm. • God stand •217 kvm. Stor •terrasse og lille have Opført: 1949 - 3bygget efter de nyeste krav Bolig: Flot istandsat villa i centrum • Store soverum, nyere bad HERNING Sag nr. 3005 Bolig: 21719kvm. • Flot istandsat villa i centrum- VESTERGADE 113 ET ER KĂŚlder: 116 kvm. HERNING, OLUFSVÆNGET Sag nr. 3007 vĂŚr: 5 V • 63 kvm. kĂŚlder godkendt til bolig samarbejdet med Johannes Møllehave. ÂťLevende hĂŚnderÂŤ, ÂťBarndommens ER 92 KVM. PRIS ....................... 1.398.000 • Lav varmeforbrug RES trĂŚgulve - lyse rum • Belig. pĂĽ lukket vĂŚnge til hver bolig Pris/Udb. 2.350.000/120.000 Brt./Nt. 14.633/11.911 Grund: 330 kvm. KĂŚlder: 116 kvm. • 1Flotte • Lille ugenert have • 63 kvm. kĂŚlder godkendt til bolig carport: 33 kvm. Bolig: 168 kvm. • Herskabsvilla i centrum vĂŚr: 6 97stikvej 12 89 00 •Ring Beliggende pĂĽ ugenert • God stand Bolig: 217 kvm. • Flot istandsat villa i centrum 330 kvm. Garage: 25 kvm. Et samarbejde som har ført en rĂŚkke gadeÂŤ m.fl. Opført: 1949 bygget efter de nyeste krav KĂŚlder:Grund: 90 kvm. • Inventar fra HTH, designa • Højloftede stuer, plankeg. 98 KVM. PRIS ...................... 1.498.000 • Funktionel indretning med store vĂŚrelser • Lille ugenert have • Stor moderne køkken / alrum Opført: 1930 Grund: vĂŚr: 735 kvm. 6• Store soverum, NYT nyere bad KĂŚlder: eller Svane køkken For materiale oplysninger 106 KVM. PRIS ..................... 1.598.000 4 +STĂ˜RRELSER • 63 kvm. kĂŚlder godkendt til bolig Det var som medlem afPris/Udb. vĂŚr: 5 • -Beliggende pĂĽ ugenert stikvej 116 kvm. kirkekoncerter med sig, og det er en af kvindegruppen OPFĂ˜RES I Pris/Udb. 2.450.000/125.000 Brt./Nt. 15.243/12.392 • Lav varmeforbrug 2.350.000/120.000 Brt./Nt. 14.633/11.911 • Belig. pĂĽ lukket vĂŚnge • Flotte trĂŚgulve lyse rum EMNE NYT Garage: 25 kvm. E PĂ… HJĂ˜RNET AF KJÆRGAARDSVEJ HOLLINGHOLTVEJ carport: 33 kvm. Grund: • Carport +OG redskabsrum tilkøbes • God stand • Stor moderne køkken / alrum 330 kvm. Opført:Opført: 1949 - bygget efter de nyeste krav • Lille ugenert have 1930 dem, publikum nu kan opleve i HerShit og Chanel, at Anne Linnet for alvor 84 EMNE D KVM. PRIS ....................... 1.298.000 HERNING – SOLVÆNGET 13 • Sag nr. 3026 E - kr. 28.000,00. Indretningen fĂĽes ogsĂĽ med bryggers nds Inventar fra HTH, designa vĂŚr: 6 NH

d tÌt v/indkøb vej kkehuse

n og med ng have

ng med store vĂŚrelser

este krav e rum esigna

um tilkøbes

12 89 00 + oplysninger

Cafe • Vinotek • Restaurant

Sanger, sangskriver, komponist og for-

Nye rĂŚkkehuse pĂĽ hjørNet af kjĂŚrgaardsvej og holliNgholtvej NYE RÆKKEHUSE PĂ… HJĂ˜RNET AF KJÆRGAARDSVEJ OG HOLLINGHOLTVEJ NYT EMNE Schiermer

Bolig: KÌlder: Grund: vÌr: Garage: Opført:

NYT EMNE

Bredgade 38 7400 Herning Tlf. 97 12 09 44 www.cafepoulsen.dk

- en klasse bedre

TÆNKER I PÅ NYT RÆKKEHUS I SUNDS

TÆNKER I PÅ NYT RÆKKEHUS I SUNDS

E GG ELI DB GO

E 3 SOLGT VERET 1 RESER

E 3 SOLGT VERET 1 RESER

TÆNKER I PÅ NYT

• Flotte trÌgulve - lyse rum

TÆNKER I PÅ NYT RÆKKEHUS I SUNDS • Beliggende pü ugenert stikvej

ning Kirke. markerede sig. Gruppen, der havde baPris/Udb. Brt./Nt. 15.243/12.392 Garage: 25 kvm. eller Svane2.450.000/125.000 køkken OPFĂ˜RES I 4 STĂ˜RRELSER Opført: 1930Sag nr. 2997 • Stor moderne køkken / alrum Kirke- og koncertgĂŚngerne fĂĽr lejlighed se i Aarhus, dannede hun i 1974, sam• Carport + redskabsrum tilkøbes eller Svane køkken Bolig:For materiale 171 kvm. Bolig: 111 kvm. Bolig: 107 kvm •+SĂŚrdeles velholdt villa • Nyere vinduer og døre • Nyistandsat villa/klar til indflytning OPFĂ˜RES I 4 STĂ˜RRELSER NYT oplysninger til at synge med pĂĽ udvalgte sange, som men med blandt andre Sanne Salomon­ 84 KVM. PRIS ....................... 1.298.000 D EMNE KVM. PRIS ..................... 1.598.000 KĂŚlder:• 104 kvm. KĂŚlder: 90 kvm. Grund: 800 kvm kr. + redskabsrum tilkøbes Indretningen ogsĂĽ med bryggers Nye rĂŚkkehuse i Sunds • Stor anvendelig kĂŚlder •106Carport • PĂŚntfĂĽes nyere spisekøkken Pris/Udb. 1.685.000/85.000- Brt./Nt. 10.730/8.887 • Lyse og moderne materialer HE28.000,00. Pris/Udb. 2.450.000/125.000 Brt./Nt. 15.243/12.392 84 KVM. PRIS ....................... 1.298.000 E3N Grund: 784 kvm. Grund: 896 kvm. VĂŚr.: kopieres og omdeles. sen og Lis Sørensen. - kr. 28.000,00. G • Flot stort spisekøkken 3 soverum • Ugenert sydvendt have HERNING –•SOLVÆNGET 13– lyse gulve 92 KVM. PRIS ....................... 1.398.000 VĂŚr: • 5 vĂŚr: 3 Garage: ELIG 33 kvm T Central beliggenhed 166 kvm. • SĂŚrdeles god beliggenhed AT LD • Masser af plads tiltĂŚt alle v/indkøb • Ugenert have – sydvendt • Funktionel indretning B . Bolig: Allerede i Shit og Chanel perioden ud1.398.000 DS KĂŚlder:92 KVM. 90 kvm. PRIS HO Garage: 34 kvm. carport: 11 kvm. Opført: 1962 • Meget....................... velholdt – nyere tag m D L N E v 19 A 720 kvm. Ring 97 12 89 00 D TV • 29 kvm. udestue HERNING, OLUFSVÆNGET • God spĂŚndende indretning GO IST og omfartsvej Opført: 1976den nye GE VĂŚr: 5 Ring 97 12 Opført: 89 00 92 K1978 Grund: sendte Anne Linnet flere soloudgivel98 KVM. PRIS ...................... 1.498.000 NY • Store rum – nyere vinduer ME E PRIS ...................... 1.498.000 Indretningen fĂĽes ogsĂĽ med bryggers Garage:98 KVM. 43 kvm. • Nye rĂŚkkehuse i Sunds • Opført som et U – lysindfald Opført: 1961 NYT NH NYT ser, blandt andet pladen ÂťKvindesindÂŤ For materiale + oplysninger E For materiale + oplysninger • Pris/Udb. Arkitekttegnede 1.998.000/100.000rĂŚkkehuse Brt./Nt. 12.416/10.364 Pris/Udb. 1.348.000/70.000 Brt./Nt. 8.875/7.527 Pris/Udb. 1.350.000/70.000 Brt./Nt. 8.683/7.066 1.685.000/85.000 Brt./Nt. 10.730/8.887 1.598.000 EMNE IGG 106Pris/Udb. KVM. PRIS ..................... EMNE 106 KVM. PRIS ..................... 1.598.000 Annet Linnet med trio L fra 1977 - en overbevisende musikalsk •TÆNKER Central beliggenhed tĂŚt v/indkøb i moderne design I PĂ… NYT BE . HERNING – SOLVÆNGET 13 Sag nr. 3026 m T D DT HERNING – SOLVÆNGET 13 Sag nr. 3026 A L v NYT fortolkning af Tove Ditlevsens digtsamS Torsdag 27. oktober kl. 19.30 O D K Bolig: 166 kvm. • SĂŚrdeles god beliggenhed RÆKKEHUS I mørke SUNDS GO den omfartsvej AN EMNE •VELH og Opføres inye sten og med KĂŚlder: 90 kvm. ST Bolig: 166 kvm. • SĂŚrdeles god beliggenhed • Meget velholdt – nyere tag 92 ET GOPFĂ˜RES 4 YI ling fra 1955. E I STĂ˜RRELSER N Grund: 720 kvm. M KĂŚlder: 90 kvm. Herning Kirke, Ă˜stre Kirkevej • God spĂŚndende indretning • Meget velholdt – nyere tag LANGTOFTEN 48 GJELLERUP – NĂ˜RRETORP 66 SUNDS, TEGLGĂ…RDVEJ VĂŚr: 29 5 ensidigt tag hĂŚldning LIND, Grund: kvm. • Store rum – nyere vinduer Hendes indlevelse i Tove 720 Ditlevsens • God spĂŚndende indretning Garage:• Nyistandsat 43 kvm. Bolig: 171 kvm. Bolig: 111 kvm. Bolig: 107 kvm • SĂŚrdeles velholdt villa • Nyere vinduer og døre villa/klar til indflytning 84 KVM. ....................... 1.298.000 rĂŚkkehuse • PRIS Arkitekttegnede • Opført som et U – lysindfald VĂŚr: 5 KĂŚlder: 104 kvm. KĂŚlder: 90 kvm. Grund: 800 kvm Opført: • Lyse og1961 • Stor anvendelig kĂŚlder • PĂŚnt nyere spisekøkken moderne materialer Arr.: FOF Herning 784 kvm. Grund: 896 kvm. VĂŚr.: 3 Garage: igen 43 kvm. • Flot stort spisekøkken • 3 soverum – lyse gulve • Ugenert sydvendt have univers kom til udtryk i 1986,•• Store darum – nyere vinduer • PRISStor terrasse og lille have Grund: 92 KVM. ....................... 1.398.000 VĂŚr: 5 vĂŚr: 3 Garage: 33 kvm Opført som et U – lysindfald Pris/Udb. 1.685.000/85.000 Brt./Nt. 10.730/8.887 • Masser af plads til alle • Ugenert have – sydvendt • Funktionel indretning Opført: 1961 i moderne design Garage: 34 kvm. carport: 11 kvm. Opført: 1962 HERNING, OLUFSVÆNGET 19 Sag nr. 3007 www.fofherning.dk • 29 kvm. udestue NYT hun udgav ÂťBarndommens gadeÂŤ, der Opført: 1976 Opført: 1978 98 KVM. PRIS 1.498.000 til...................... hver bolig 92 KVM. PRIS ....................... 1.398.000 • Inventar fra HTH, I SUNDS GJELLERUP – NĂ˜RRETORPRÆKKEHUS 66 OG HOLLINGHOLTVEJ NYE RÆKKEHUSE AFdesigna KJÆRGAARDSVEJ 12 89 00 PĂ… HJĂ˜RNET 98 KVM. PRIS ...................... 1.498.000 m.

Kv LIND, 48 92 LANGTOFTEN Ring 97

Bolig: KĂŚlder:

Grund: Sag nr. 3027

Sag nr. 2948

VÌr: Garage: Opført:

166 kvm. 90 kvm. 720 kvm. 5 43 kvm. 1961

Pris/Udb. 2.350.000/120.000 Brt./Nt. 14.633/11.911 • SÌrdeles god beliggenhed • Meget velholdt – nyere tag

3TcbZTa_ĂŒBZPaaX[SWdb 8[Ă&#x;QTcPUĂŒaT c er der ere PZcXeXcTcTa_ĂŒ BZPaaX[SWdb 7ePSSTabZT a[XVT ]dZP]SdbT _ĂŒ e^aTbPZcXeXcT cb ZP[T]STa_ĂŒ bZPaaX[SWdbS Z

• God spÌndende indretning SUNDS, TEGLGÅRDVEJ 29 • Store rum – nyere vinduer • Opført som et U – lysindfald

NYE RÆKKEHUSE PĂ… HJĂ˜RNET AF KJÆRGAARDSVEJ OG HOLLINGHOLTVEJ Sag nr. 3026

Sag nr. 3007

Bolig: KÌlder: Grund: vÌr: carport: Opført:

168 kvm. 90 kvm. 735 kvm. 5 33 kvm. 1949

• Herskabsvilla i centrum • Højloftede stuer, plankeg. • Store soverum, nyere bad • Belig. pü lukket vÌnge • God stand

Pris/Udb. 2.350.000/120.000 Brt./Nt. 14.633/11.911

Silkeborgvej 8 Herning

WWW.T-BOLIG.DK Sag nr. 2948

NYT EMNE

DT OLmed • • Opføres sten Funktioneli mørke indretning medog vÌrelser ELH Vstore T E EG M tag hÌldning Silkeborgvej 8 • ensidigt Lav varmeforbrug

106 KVM. PRIS ..................... 1.598.000 LIND, LANGTOFTEN 48 Bolig: KĂŚlder: Grund: VĂŚr: Garage:

171 kvm. 104 kvm. 784 kvm. 5 34 kvm.

Pris/Udb. 1.998.000/100.000 Brt./Nt. 12.416/10.364

Sag nr. 2948

• SÌrdeles velholdt villa • Stor anvendelig kÌlder • Flot stort spisekøkken • Masser af plads til alle • 29 kvm. udestue

GJELLERUP – NĂ˜RRETORP 66

HERNING – SOLVÆNGET 13 Bolig: 111 kvm. Bolig: KÌlder: Grund: VÌr: Garage:

KĂŚlder: 166 kvm. 90 kvm. Grund: 720 kvm. vĂŚr: 5 carport: 43 kvm.

Sag nr. 3026 • Nyere vinduer og døre

kvm. god beliggenhed •90 SÌrdeles • PÌnt nyere spisekøkken kvm. •896 Meget velholdt •– nyere tag – lyse gulve 3 soverum •3God spÌndende•indretning Ugenert have – sydvendt 11 kvm. • Store rum – nyere vinduer

Herning

EMNE

Sag nr. 3027

Tlf. 97 12 89 00

Sag nr. 3027

Bolig:

Bolig: Grund: VÌr.: Garage: Opført:

107 kvm 800 kvm 3 33 kvm 1962

• • • •

Sag nr. 2997

Nyistandsat villa/klar til indflytning Lyse og moderne materialer Ugenert sydvendt have Funktionel indretning

168 kvm. 90 kvm. T 735 kvm. D L vĂŚr: O 5 LH carport: 33 kvm. VE

Pris/Udb. 1.350.000/70.000 Brt./Nt. 8.683/7.066 AT

Pris/Udb. 1.348.000/70.000 Brt./Nt. 8.875/7.527

SUNDS, TEGLGĂ…RDVEJ 29

Sag nr. 2997

WWW.T-BOLIG.DK

NY

DS KĂŚlder: AN ISTGrund:

Tlf. 97 E12 89 00 T

• Herskabsvilla i centrum • Højloftede stuer, plankeg. • Store soverum, nyere bad • Belig. pü lukket vÌnge • God stand

Pris/Udb. 1.685.000/85.000 Brt./Nt. 10.730/8.887

AT DS AN T S I

BSa>\\TeTY#BZPaaX[S~%("":XQĂ?Z C[U(& (%!""~fffbZPaaX[SWdbSZ

25


26

HERNING

HERNING

DAGENS HERNING Hver dag kan du finde super tilbud på restauranter, oplevelser, wellness, mode mm.

SN PAR

50%

H V E R D A G E T N Y T M I DMTI J Y S K T I L B U D På alle tilbud sparer du minimum 50%. Det eneste du skal gøre for at deltage, er at give os din mailadresse, så vi kan sende dig de gode tilbud. Klik ind på dagensherning.dk og meld dig til nu.

DST

OP TI

L

RESTAURANTER · SHOPPING · OPLEVELSER

www.dagensherning.dk

Hvorfor hængte de Tollundmanden?

Charlotte Ydes »Dialogue« er blandt værkerne på den europæiske quilte-udstilling.

Herning Museum byder - ud over de faste udstillinger - på en række spændende foredrag. 20. september fortæller lektor Per Ole Rindel fra Københavns Universitet om »Fra landsby til fyrstesæde ældre jernalders bebyggelse og samfund«. Det handler om tiden for 2500 år siden, hvor der skete voldsomme ændringer i de samfundsmæssige forhold i Sydskandinavien. Mindre stammegrupper blev afløst af større høvdingedømmer med kontakter til Romerriget, og det blev optakten til en begyndende rigsdannelse. Tirsdag 4. oktober er det arkivleder Elly Madsen fra Arbejderbevægelsens arkiv, ASRA, der fortæller om »Historikerens værktøjer«. De fleste slægtsforskere og lokalhistorikere bruger Statens Arkiver og lokalarkiverne. Desuden findes en række specialarkiver, som arbejder med bestemte emner. Et af dem er ASRA, Arbejderhistorisk Støttekreds i Ringkøbing Amt. Tirsdag 11. oktober er det museums­ direktør Christian Fischer, Silkeborg Museum, der vil berette om »Tollund­manden - gaven til guderne«.

Arkæologiens grand old man

PR-foto

Den 2400-årige Tollundmand er en af de mest kendte danskere. Utallige er de, som er vandret forbi ham og har beundret hans ansigt, som på trods af mandens grumme skæbne hængt og lagt i en mose - er fredfyldt, som hos en sovende.

Forfatterspirer I efterårsferien byder Herning Museum under overskriften »Er du den nye Rowling, Tolkien eller Meyer?« på en dags skriveværksted for unge forfattere (11-17 år). De unge forfatterspirer skal skrive deres egen historie om Hammerumpigen inspireret af arkæologi, sagn og myter. Arrangementet finder sted tirsdag og onsdag, og det varer hele dagen, så børnene skal have en madpakke med.

Europæisk quiltekunst Torsdag 13. oktober åbner Textil­ forum dørene for efterårets store udstilling »European Art Quilts VI«. Det er efterhånden en tradition, at Textilforum præsenterer moderne kunstquilt. I år er det således sjette gang, at den censurerede udstilling European Art Quilts lægger vejen

forbi Herning, også denne gang med dansk deltagelse. Ud over at vise banebrydende quilte­kunst, skal udstillingen være med til at skabe opmærksomhed omkring quilt som kunstform. Og det er også forklaringen på, hvorfor The European Art Quilt Foundation for sjette gang har samlet quilts til en vandreudstilling med kunstværker lavet af nogle af de bedste tekstilkunstnere i Europa. På udstillingen er Danmark repræsenteret ved tekstilkunstneren Bodil Gardner med »Dreaming of you« og Charlotte Yde med »Dialogue«. »European Art Quilts VI« kan ses frem til 30. januar 2012.

Historisk Forening for Herning Kommune inviterer 26. oktober til et spændende lokalhistorisk arrangement på Herning Friskole. Arkæologiens »grand old man«, Hans Rostholm, har været ansat i omkring 40 år på Herning Museum, der nu er samlet under Museum Midtjylland. Personligt har Hans Rostholm haft stor interesse for den såkaldte »enkeltgravs-kultur«, der hører til i årene 2800 - 2300 før vor tid. Som navnet antyder, begynder man i denne periode at opføre små høje med individuelle begravelser. I stedet for flint­ øksen, finder man stridsøkser som grav­ gaver i mandsgravene - og ravperler i kvindernes. Man ser på gravgaverne, at en ny mode indtræffer: Rav var meget eftertragtet og blev brugt som smykker af både mænd og kvinder. Gravhøjene består typisk af flere overbyggede høje med hver sin grav: I bunden en »undergrav« dækket af en lille høj, hvor den følgende »bundgrav« blev anlagt og forseglet med endnu en høj, og herover findes ofte en tilsvarende »overgrav«. Dette, og meget mere, fortæller Hans Rostholm om 26. oktober.

European Art Quilts VI

40 års arkæologi

Torsdag 13. oktober kl. 14

Onsdag 26. oktober kl. 19.30

Textilforum Vestergade 20, Herning

Herning Friskole H.C. Ørsteds Vej 68, Herning

www.museummidtjylland.dk

www.historiskforening.dk

27


28

HERNING

Der er naturligvis også noget på børneteater-programmet i Herning i denne tid. På Team Teatret genspiller forestillingen »Min mormors gebis«, som er en både sjov, hyggelig, poetisk og fantasifuld musikalsk historie om venskab på trods af forskellighed. Forestillingen er baseret på Jakob Martin Strids børnebogsklassiker »Min mormors gebis«, og de sjove ord og remser får på scenen ekstra kraft og humor.

Bevægende gæstespil

»Juniorbanden og Iskrigen«. PR-foto

Samme sted er der lørdag 15. oktober en bevægende historie på programmet, som særligt henvender sig til de store børn i aldersgruppen 8-12 år. Det er forestillingen »Hesten«.

Det er krig, og drengen Albert er magtesløs, da hans elskede hest, Joey, bliver solgt til militæret. Sammen med hesten bliver publikum taget med på en rejse gennem krigens rædsler. Vi møder mennesker, som ændres ved mødet med den smukke og stolte hest, og som oplever glemte følelser af omsorg og kærlighed, der pludselig vækkes til live igen. En bevægende og livsbekræftende historie om de varme følelser, der binder mennesker og dyr uløseligt sammen. Et Reumert-nomineret og anmelderrost gæstespil fra Randers Egns­teater.

Klovnerier og spas I den muntre afdeling er det også på Team Teatret, at de 4-10-årige i oktober kan more sig over forestillingen »Don Q«, der er et gæstespil fra Limfjords­ teatret Vi er i et badeværelse. Det er tidlig morgen, og endnu en gang har bogormen Ole sneget sig ud for at læse i sine elskede ridderbøger. Han frygter og elsker de historier med gode riddere, der redder prinsesser og bekæmper trolde, drager og onde riddere. Ole ville ønske, at han var modig som sine helte i bøgerne. Men i dag begynder bøgerne at give lyde fra sig. Bøgernes bogstaver og ord

folder sig ud, og pludselig står Don Q foran Ole, og ridderen er fast besluttet på at hjælpe Ole med at finde modet. Der er lagt an til klovnerier, leg med krop, mimik og scenografi.

Fr iaften

»Hesten«. PR-foto

Nøøj - det’ for børn

HERNING

Bøf af filet Ca. 200 gram bøf inkl. tilbehør: Brød, smør, kartofler eller pommes frites.

130.-

Familieforestilling I MCH Herning Kongrescenter har Herning Teater også hidkaldt teater for børn. Mandag 31. oktober bydes på forestillingen »Juniorbanden & Iskrigen«. Det er en kasse bananer, som danner rammen om denne vanvittige historie, der udspiller sig tilbage i tiden, da morfar var ung. Faktisk dengang de første bananer landede i Sydhavnen i København. Yvonnes mor passer sin lille is­ kiosk på havnen, hvor kvarterets børn holder til og giver en hjælpende hånd med at prøvesmage hendes fantastiske hjemmelavede is. Desværre har den griske direktør Erlandsen ambitioner om at skaffe sig ismonopol og udrydde alle små isbutikker i landet. Men Juniorbanden har naturligvis en plan - og efter vilde jagter, hypnose og finurlige opfindsomheder sejrer den iskolde retfærdighed til sidst! Juniorbanden & Iskrigen er en familieforestilling fra Det Ny Familie Teater, og det er en både fornøjelig, gakket og musikalsk forestilling for børn og andre barnlige sjæle med hang til is, smil og god underholdning.

Tilbuddet gælder ikke messedage

Restaurant Mad Donna - hvor mad bliver til kunst! Min mormors gebis (3-8 år) Fredag 7. oktober kl. 17.00 Hesten (8-12 år) Lørdag 15. oktober kl. 14.00 Don Q (4-10 år) Lørdag 22. oktober kl. 14.00 Team Teatret, Østergade 32, Herning www.teamteatret.dk Juniorbanden og Iskrigen (fra 6 år) Mandag 31. oktober kl. 19.00 MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning Arr.: Herning Teater www.herningteater.dk

Serveres hver dag hele ugen 17.30 til senest 19.30

Fonnesbechsgade 19 A (v. banegården) 7400 Herning Tlf. 97 21 35 50 Fax 97 22 35 50 www.charolaiskroen.dk Åbent: Dagligt 17.30-22.00 Søndage 17.30-21.00 De er velkommen til at reservere bord.

- med lækre danske retter, gode vine, hyggelig og hjemlig indretning samt charmerende betjening. Også selskaber og mad ud af huset.

189,-

Onsdag - søndag åbent fra kl. 17.00 Frokoståbent efter aftale

KØKKENETS ÅBNINGSTIDER: Mandag-torsdag samt søndag 17.00-21.00 Fredag-lørdag 17.00-22.00

Fonnesbechsgade 18, 7400 Herning. Tlf: 97 18 80 90

SE MERE PÅ VORES HJEMMESIDE

www.voresrestaurant.dk · post@voresrestaurant-dk

Østergade 30 · 7400 Herning · 97 26 90 89 · www.maddonna.dk

20% OFF

Man-tors 16.30-19.00 R E S TA U R A N T

Fra mandag til torsdag får du 20% RABAT på HELE regningen, hvis du spiser mellem kl. 16.30 og 19.00. Bordet skal være ledigt kl. 19. BREDGADE 20 . HERNING . TLF. 97 21 22 00

Køb en flaske vin og få vor lækre salatbar (norm. 32.-) oven i købet.

VORES RESTAURANT BYENS GLADESTE RESTAURANT

2 retter fra

kr.

Kom tidligt bøffen skal være serveret senest kl. 19.30

TEATER KÆLDEREN - det syngende spisehus

En madoplevelse for alle sanser

29


30

HERNING

HERNING

carl-henning pedersen og else alfelts museum

aktuelle udstillinger Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum Birk Centerpark 1, Herning Egill Jacobsen – Saglighed og Mystik Egill Jacobsen var den første til at introducere masken til den danske abstrakte ekspressionisme. Til 14. oktober Christian Dotremont - Ode til Danmark Dotremont var sammen med Jorn én af initiativtagerne til Cobra. Udstillingen sætter fokus på kunstneren og mennesket Dotremont, og dokumenterer hans begejstring for Danmark og de danske kunstnere. 28. oktober - 26. februar

Danmarks Fotomuseum Museumsgade 28, Herning Wild North - naturfotografier af Uri Golman Udstillingen viser med en kunstnerisk vinkel naturen og den spændende forskellighed, der er blandt dyr og fauna i de Arktiske og subarktiske områder på vores planet. Til 9. oktober The absence of sanity Fotografier ved Bettina Kristoffersen, som har rødder i Herning. 15. oktober - 29. januar

Den gule Bygning (Vildbjerg Gl. Skole) Burgårdsvej 8, Vildbjerg Fotostater, stenskulptur og glasudstilling Jens Jacob Thodberg og den lokale kunstner, Johannes Kristensen udstiller. Til 11. september Maleriudstilling Alice Noesgaard, Herning og Olav Martinsen, Velling Kirkeby udstiller egne malerier. 29. september - 16. oktober

Det Hemmelige Galleri

HEART

Kunstklinikken

Bredgade 5 A, Herning Træcover Kunstnergruppen8.dk står bag udstillingen, der præsenterer finurlige og farverige malerier, skulpturer og installationer. Desuden er der fotos, som hver især gengiver og dokumenterer noget, de fem kunstnere i gruppen har iagttaget eller observeret. Til 12. september

Birk Centerpark 8, Herning Aage Damgaards Skatkammer - en kunstnerisk legeplads HEART viser for første gang den fulde bredde af kunstskattene, der er samlet af skjorte­ fabrikant og kunstmæcen Aage Damgaards hånd. Gamle kendinge som Jorn, Heerup og Gadegaard udstilles side om side med værker, som aldrig er vist før. 17. september - 1. januar Velkommen i mørket Værker fra en periode på over 30 år er på plakaten, når kunstnere som Joseph Beuys, Paul McCarthy, Peter Land, Torbjørn Rødland, Bjørn Melhus og Jesper Just eksperimenterer med videokunstens utallige udtryksmuligheder. 17. september - 1. januar Samling: Socle du Monde 2002-2008 Værker fra HEARTs samling fra tidligere Socle du Monde biennaler. Til 25. september Lort eller Guld? I 1961 skabte den italienske kunstner Piero Manzoni værket Merda d’artista. Det er en lille, rund og anonym dåse, indeholdende 30 gram af kunstnerens egen afføring. Den blev dengang solgt for dagsprisen for 30 gram guld. Til 25. september

Kærmindevej 28, Herning Udstilling Hen over efteråret vises den faste samling plus forløbet med fællesmaleri i gruppen Den Faldne Madonna, hvor hver af de fem deltagere tager udgangspunkt på et lærred i str. 50 x 40 cm. Derefter bygger de fire øvrige videre på den oprindelige ide, og til slut dokumenteres det hele på 25 fotos. Hele efteråret

F12 Fonnesbechsgade 12, Herning Fællesudstilling Jørgen Rathe og Kirstine Vestergaard-Poulsen udstiller i det kreative atelier. Til 16. september

Galleri Krinkelkrogen Gl. Landevej 25, Herning Hvor øjet hviler Separatudstilling ved Galleriets bestyrelses­ formand, Jane Borup. 3.-25. september

Galleri Mernild Østergade 47, Herning Udstilling Galleri Mernild viser et bredt udvalg af maleri, bronze, keramik & glas, udført af danske og udenlandske kunstnere.

Galleri Nande Ravnsbjeg Krat 5, Gjellerup Vilmantas Samlingen Danmarks største samling af værker af den kendte litauiske kunstner, samt værker af andre litauiske kunstnere. 2.-4. september, 1.-2. oktober og 7.-9. oktober

Herning Museum Museumsgade 32, Herning Oldtiden på Herning-egnen Udstillingen viser de mest spændende fund fra oldtidens forskellige perioder med afsæt i Herning-egnen 19. maj- 31. oktober

Skarrild Købmandsgård Hovedgaden 26, Skarrild Butiksudstilling Udstilling i den gamle købmandsgård om udviklingen i købmandsvarer fra tidsrummet 1930-80. Til 25. december

Velkommen til en eventyrlig kunstoplevelse - et univers af betagende kreativitet med kunstnerparret Carl-Henning Pedersen og Else Alfelt i centrum. På museet forenes arkitektur og kunst i en perfekt symbiose af form og farve. Hvor arkitekturen slipper, tager kunsten fat - og omvendt.

Birk Centerpark 1 · Herning · Tlf. 9628 8650 www.chpeamuseum.dk

textilforum Textilforum i den tidligere Herning Klædefabrik viser, hvordan et industri­anlæg fra 1876 kan restaureres og anvendes til præsentation af egnens gamle hoved­erhverv: Tekstilindustrien. Udstillinger og arbejdende værksteder levendegør forskellige sider af tekstilfremstillingen før og nu, lokalt og globalt. Skiftende udstillinger om tekstilproduktion, tøjdesign og tekstilkunst.

Textilforum Vestergade 20, Herning European Art Quilts VI I år er sjette gang, at The European Art Quilt Foundation samler nogle af de bedste kunstquilter i Europa og sender deres værker på en europæisk udstillingsturné.

Om Aktuelle Udstillinger

Dansk museumscenter for tekstilindustri og -design Vestergade 20 · Herning · Tlf. 9626 1920 · www.museummidtjylland.dk

HEART - Herning Museum of Contemporary Art er tegnet af den amerikanske arkitekt Steven Holl. HEART har verdens største samling af Piero Manzoni. Samlingen indeholder desuden værker af Paul Gadegaard, Ingvar Cronhammer, John Kørner m.fl. HEART har brasserie, butik, park og koncertsal.

Birk Centerpark 8 · Herning · Tlf. 9712 1033 www.heartmus.dk

danmarks fotomuseum Fotomuseet præsenterer en af vor tids største opfindelser: Fotografiet og fotografiapparatet. Den enestående kamerasamling omfatter perioden fra fotografiets fremkomst i 1839 frem til vor tid. Der vises også panoramafotografier, holografier og billeder af H.C. Andersen. I fotogalleriet er der skiftende billedudstillinger. Danmarks Fotomuseum byder på utallige visuelle oplevelser for såvel børn som voksne.

Museumsgade 28 · Herning · Tlf. 9722 5322 www.fotomuseum.dk

brunkulsmuseet

herning museum

Et par tusinde brunkulsarbejdere og deres primitive træhuse skabte i 1940’erne et dansk klondike ved Søby. I dag fremstår brunkulslejerne som et unikt landskab med sandtipper og vandgrave. Fortiden kan genopleves i museet ved Søby Sø, hvor også en del ældre danske spillefilm er optaget. Guidede ture kan arrangeres.

Museet for den midt- og vestjyske hedekultur viser egnens udvikling fra oldtid over hedekultur til urbanisering. Til Herning Museum er knyttet et frilandsmuseum med 1800-tals landbygninger. Museet har skiftende temaudstillinger, store specialsamlinger og en enestående udstilling i 57 dukkeæsker om årets gang på Jens Nielsens bondegård. Desuden præsenteres udstilling med de seneste års store arkæologiske udgravninger på Herning-egnen.

Oversigten er udarbejdet i samarbejde med Redaktionen er sluttet 10. august 2011. Hold dig orienteret om yderligere arrangementer på AOH.dk eller KultuNaut.dk

heart

Brunkulsvej 29 · Søby · Tlf. 9714 7529 www.brunkulsmuseum.dk

Museumsgade 32 · Herning · Tlf. 9626 1900 www.museummidtjylland.dk

31


32

HERNING

HERNING

KulturKalenderen september Sep t ember 1. Nanne-Emelie | Koncert - jazz

Det handler om stemninger og følelser, når Nanne-Emelie giver koncert i kølvandet på debutcd’en »Once Upon A Town«. Arr.: Moorjazz Kl. 20 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

2. George Michael | Koncert - pop

10. Mika Vandborg + Friends | Koncert - rock

Guitaristen Mika Vandborg spiller til daglig med blandt andre Gnags, men han har også sit eget rockprojekt. På hans sange spiller en perlerække af Danmarks musikelite, og der er altid en ny sanger med for hver sang. Kl. 21 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

13. Tårnspringeren | Teater

På Symphonica-orkester turneen medbringer George Michael ikke bare sit band, men også et stort symfoniorkester, som vil tage hans sange op til helt nye højder. Kl. 20 | Jyske Bank Boxen, Kaj Zartows Vej 7, Herning. www.mch.dk

11. september 2001. En mand står i det nordlige tvillingetårn. I etagerne under ham brænder det. Eneste vej væk fra kvælende røg og ulidelig varme er gennem vinduet. Øjeblikket får ham til at genopleve glæder og sorger fra et levet liv. Kl.19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

2. Retox Panic | Koncert - rock

14. Tårnspringeren | Teater

Den nye musikkonstellation med blandt andre Johan Olsen fra Magtens Korridorer skriver sange, der - måske - handler om fordele og bivirkninger ved at leve livet uforsigtigt, intenst, ekstatisk i en kultur, hvor asketisk sundhed og grådig materialisme hyklerisk kører side om side som øverste mål. Kl. 21 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

3. Abildå Arbejdende Brunkulsleje | Foredrag

Se omtale under 13. september. Kl. 12 & 19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

14. Chris MacDonald - Strong body strong mind 3.0 | Foredrag

Et seminar med fokus på den nyeste viden om hvordan kosten forebygger sygdomme og fremmer den generelle præstation i livet på alle områder. Arr.: Coachforum Seminars Aps. Kl. 19.30 | MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning.

KulturKalenderen september 16. Tårnspringeren | Teater

Se omtale under 13. september. Kl.19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

16. Niels Skousen Trio | Koncert - folk

22. Tårnspringeren | Teater

16. Claus Hassing Trio | Koncert - diverse

22. Kontakten mellem den åndelige og fysiske verden | Foredrag

Musikken og teksterne deler lussinger ud til gud og hver mand. En provokerende, dyster og udfordrende symfoni, der med fuldt overlæg går ind og prikker til det, der gør allermest ondt. Kl. 22.30 | Fox and Hounds, Østergade 17, Herning. www.fox-hounds.dk

17. Burich-l’etienne New Orleans Ensemble | Koncert - jazz

17. Headbangers Ball Tour 2011 | Koncert - metal

23.The Raveonettes | Koncert-rock

15. Hedeageraften | Foredrag

20. Fra landsby til fyrstesæde | Foredrag

6. Hanne Reintoft | Foredrag

15. Musik i grænselandet | Koncert - klassisk

Ph.d. Hans Henrik Hjermitslev taler over emnet »Tro, Naturvidenskab og Kristendom«. Kl. 19.30 | Hedeagerkirken, Gl. Kirkevej 33, Herning. www.hedeagerkirken.dk

Hanne Reintoft fortæller om sin roman »Når dagene strenges«, som udkom i 2010, samt sit forfatterskab generelt. Kl. 19 | Biblioteket i Vildbjerg, Kirkegade 7, Vildbjerg. www.herningbib.dk

Esbjerg Ensemble giver en koncert, hvor grænserne mellem musikalske genrer krydses, da musikken befinder sig mellem klassisk musik og jazz. Arr.: Ensemble MidtVest. Kl. 19.30 | HEART, Birk Centerpark 8, Herning. www.emv.dk

9. Boat Man Love | Koncert - rock/pop

15. The Storm | Koncert - rock

Boat Man Love har siden debuten i 2005 spillet sig til stor opmærksomhed via en lang række koncerter i Danmark og Norge, hvor de overalt har markeret sig som et forrygende live-band. Kl. 21 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

The Storm er højaktuelle med radiohittet »Lost in the Fire«, og til koncerten vil der ud over sange fra det kommende album, være nok hits på deres foregående album til et brag af en koncert. Kl. 20 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

10. Den sandfærdige beretning om de tre små grise | Børneteater

16. Sebastian Klein | Børneteater

Teatret De Røde Heste tager ulvens parti i deres satiriske dukkekomedie om de tre små grise, som opføres for de 5 til 10-årige. Kl. 11 | Herning Bibliotekerne, Brændgårdvej 2, Herning. www.herningbib.dk

Sebastian Klein underholder børn og voksne med sine skøre påfund, sin finurlige hjerne og en utrolig energi. Kl. 17 | Dagmar Bio, Bredgade 36, Sønder Felding. www.sdrfelding.dk

Den åndelige verden er en gåde for de fleste. Den fysiske krop er en bro, hvor tankebilleder går frem og tilbage. Der findes en mediumistisk kontakt til det åndelige plan, men den naturlige kontakt finder sted igennem bønnen. Foredrag med Ole Therkelsen. Arr.: Martinus Kosmologi. Kl. 19.30 | Kulturellen, Nørregade 7, Herning. www.martinus.dk

23. Tårnspringeren | Teater

Athelas Blæserkvintet gæster HEART med en koncert, der byder på både ny og ældre musik for blæserkvintet fra danske Bent Sørensen til Johann Sebastian Bach. Arr.: Ensemble MidtVest. Kl. 15 | HEART, Birk Centerpark 8, Herning. www.emv.dk

4. Tradition og fornyelse | Koncert - klassisk

Se omtale under 13. september. Kl.19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

Et internationalt sammensat band, som spiller revival-New Orleans-jazz krydret med swing, blues og caribisk/brasiliansk inspireret musik. Kl. 12 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

Se omtale under 13. september. Kl.19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

15. Tårnspringeren | Teater

For første gang bliver der mulighed for at opleve Love Shop og Jens Unmacks sangkatalog på en anderledes intim måde end vanligt. Kl. 20 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

En af landets bedste sangskrivere er på turné rundt i Danmark sammen med guitaristerne Jonas Struck og Rune Kjeldsen. Arr.: Midtfolk. Kl. 21 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

Landets største og vigtigste turné for den hjemlige metal-scene, Headbangers Ball Tour, fejrer fem års jubilæum i år, og det markeres eftertrykkeligt med blandt andet tre af landets største metal-profiler, Hatesphere, Artillery og Mercenary. Kl. 21 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

Tidligere brunkulsarbejdere viser, hvordan man brød brunkul under sidste verdenskrig, og fortæller om livet i 1940’erne. Kl. 14 | Abildå Brunkulsleje, Timringvej, Vildbjerg. www.abildaa.dk/brunkulsleje

21. Unmack / Damgaard | Koncert - rock

Lektor Per Ole Rindel fra Københavns Universitet tager os med tilbage til jernalderen, hvor der skete voldsomme ændringer i de samfundsmæssige forhold i Sydskandinavien som optakt til en begyndende rigsdannelse. Arr.: Museum Midtjylland i samarb. med Folkeuniversitet i Herning. Kl. 19 | Herning Museum, Museumsgade 32, Herning. www.museummidtjylland.dk

20. Tårnspringeren | Teater

Se omtale under 13. september. Kl.12 & 19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

20. Flyvestation Karup - før & nu | Foredrag

N.P. Nielsen er tidligere velfærds-officer i Karup, og han beretter om Flyvestation Karups opståen og udvikling. Arr.: Historisk forening for Herning Kommune. Kl. 19.30 | Herning Friskole, H.C. Ørsteds Vej 68, Herning. www.historiskforening.dk

21. Tårnspringeren | Teater

Se omtale under 13. september. Kl.19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

Se omtale under 13. september. Kl.19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk For første gang kan man opleve kultbandet bestående af Sune Rose Wagner og Sharin Foo på Fermaten. Kl.21 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

24. Jes Holtsø & Morten Wittrock | Koncert - blues

Med charme, et glimt i øjet og med hjertet på rette sted leveres et solidt repertoire af blues, rock og soul. Arr.: Blues 21:21. Kl. 12 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

24. Stella Blackrose & Wrong Side of Vegas | Koncert - rock To danske talentfulde bands leverer en aften med masser af rock. Kl. 21 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

26. Fra Psyk til succes | Foredrag

Charlotte Hillerslev fortæller, hvorfor hun endte på en psykiatrisk afdeling med angst og depression - men også om, hvordan hun kom videre og opnåede succes i livet. Arr.: FOF Herning Kl.19 | Herning Bibliotek, Brændgårdvej 2, Herning. www.fofherning.dk

27. Tårnspringeren | Teater

Se omtale under 13. september. Kl.19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

33


34

HERNING

HERNING

KulturKalenderen september · oktober 27. Comedy Zoo On Tour | Stand-up

Jacob Wilson, Torben Chris og Michael Schøt leverer både jysk charme, selvtillid og lækkert hår mikset med blandt andet sylespidse politiske analyser, der faktisk gør Christiansborg sjov. Kl. 20 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

28. Tårnspringeren | Teater

Se omtale under 13. september. Kl.19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

29. Tårnspringeren | Teater

Se omtale under 13. september. Kl.12 & 19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

29. Caroline Henderson & Nikolaj Hess | Koncert - jazz

Efter at den dansk/svenske sangerinde Caroline Henderson forlod popgruppen Ray Dee Ohh, har hun været en fast ingrediens, først i poppens og siden i jazzens verden. Arr.: Moorjazz. Kl. 20 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

30. Fyraftenskoncert | Koncert - diverse

Sangelever fra Den Jyske Sangskole optræder sammen og som solister med et varieret udpluk af sange og værker. Arr.: Den Jyske Sangskole. Kl. 16.30 | Herning Kirke, Østre Kirkevej 1, Herning. www.denjyskesangskole.dk

30. Tårnspringeren | Teater

o k t o ber 1. All-time Jazz Band | Koncert - jazz

Når All-time Jazz Band går på scenen, er der lagt op til en gang utraditionel traditionel jazz. Kl. 12 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

1. Veto | Koncert - rock

Rockbandet sendte i februar deres tredje album på gaden, og det fik gode anmeldelser med på vejen. Hvorfor, kan man denne aften høre på Fermaten. Kl. 21 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

3. MidtVest Pigekor | Koncert - kor

Korets repertoire omfatter musik i forskellige genrer og et meget varieret musikalsk udtryk med udgangspunkt i et klassisk klangideal. Kl. 19 | Herning Valgmenighed, H.C. Ørsteds Vej 27, Herning. www.h-g-valgmenighed.dk

4. Skærmydsler | Teater

Gustav Wieds klassiker fra 1901 med al dens underfundige og knivskarpe vid og bid. I stykket spilles de to tanter af Jytte Abildstrøm og Daimi - så det er op til fantasien at forestille sig, hvordan dén forestilling spænder af! Arr.: Herning Teater. Kl. 19.30 | MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning. www.herningteater.dk

4. Hvid stolthed | Teater

Se omtale under 13. september. Kl.19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

Tre vidt forskellige mennesker forbereder sig til deres livs stolthed. Kampen, der kan afgøre mesterskabet og sende mesterskabet til Aarhus. Et par timer efter kampen sidder de alle til forhør. Kl.19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

30. Peter Belli med band | Koncert - rock

5. Fire skønne Kvinder | Foredrag

Ulven er tilbage på Fermaten - sulten som aldrig før og sikker på succes! Han er på vej med et nyt album, som er det første med helt nyskrevne sange i 13 år. Kl. 21 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

Mød veninderne Ritt Bjerregaard, Anne Linnet, Hanne-Vibeke Holst og Christine Antorini til en snak om livet på baggrund af døden. Arr.: FOF Herning. Kl. 19.30 | MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning. www.fofherning.dk

5. Orgelkoncert | Koncert - klassisk

Kirkens organist, Annette Søvndal Poulsen, spiller værker af Buxtehude, Bach, Dubois, Messiaen og Bourgeois. Kl. 19.30 | Fredens Kirke, Sjællandsgade 34, Herning. www.fredenskirke.dk

6. Eivør Duo | Koncert - FOLK

Eivør Duo samler op på hele Eivør’s karriere, og utallige instrumenter tages under behandling af de to musikere på scenen. Foruden Eivør selv er det Mikael Blak. Arr.: Midtfolk. Kl. 20 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

7. Min mormors gebis | Børneteater

Mormors gebis er praktisk og smart. Det kan bruges til alt, hvis man ikke er sart. Kl. 17 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

KulturKalenderen oktober 7. Michael Carøe - That’s Life | Show

12. Musik og meditation | Koncert - klassisk

7. Poul Halberg Powertrio | Koncert - rock

12. Stilhedens symfoni | Teater

7. Claus Hassing Trio | Koncert - diverse

12. Moussa Diallo Quartet feat. Mikkel Nordsø | Koncert - jazz

Michael Carøe er tilbage som cool crooner entertainer i dette show til fejring af livet. Der er garanti for god musik, fest, farver og swingende retro-klub stemning, når Carøe går på scenen. Kl. 20 | MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning. www.mch.dk Efter at have beskæftiget sig med egen musik i 30 år, holder trioen nu en fest med gamle bluesrock numre. Kl. 21 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk Musikken og teksterne deler lussinger ud til gud og hver mand. En provokerende, dyster og udfordrende symfoni, der med fuldt overlæg går ind og prikker til det, der gør allermest ondt. Kl. 22.30 | Fox and Hounds, Østergade 17, Herning. www.fox-and-hounds.dk

8. Camille Jones | Koncert - elektronisk pop

Publikum kan glæde sig til en koncert med fokus på både musikken og det visuelle. Kl. 21 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

9. Herning Kirkes Drengekor | Koncert - kor

Koret opfører programmet for en kommende USA-turné. Kl. 16 | Herning Kirke, Østre Kirkevej 1, Herning. www.herningkirke.dk

10. På kanten af livet med Per Larsen | Foredrag

Den tidligere chefpolitiinspektør fortæller om sine kampe mod autonome, bandemedlemmer og kræftsygdomme. Per Larsen vil også løfte sløret for nogle af politiets store opgaver, herunder gennembruddet i Blekingegade-bande sagen. Arr.: FOF Herning. Kl. 19.30 | Mediehuset Herning Folkeblad, Østergade 21, Herning. www.fofherning.dk

10. Britney Spears | Koncert - pop

Britney Spears udgav i marts sit syvende album »Femme Fatale«, som også har lagt navn til turneen, der bringer hende til Herning. Kl. 20 | Jyske Bank BOXEN, Kaj Zartowsvej 7, Herning. www.mch.dk

11. Tollundmanden - gaven til guderne | Foredrag

Museumsinspektør Christian Fischer fra Silkeborg Museum fortæller om en af de mest kendte danskere, der led en grum skæbne. Arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet i Herning. Kl. 19 | Herning Museum, Museumsgade 32, Herning. www.museummidtjylland.dk

11. Quindtetterne | Koncert - kor

Koret er sammensat af en flok entusiastiske Quinder mellem 30 og 50 år, der samles om interessen for musikken - og glæden ved at synge. Kl. 20 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

Kom og hør hvordan meditation kan påvirke og optimere hverdagen og afprøv meditation i praksis til Ensemble MidtVests stemningsfulde, improviserede toner. Arr.: Ensemble MidtVest. Kl. 17 | HEART, Birk Centerpark 8, Herning. www.emv.dk Første verdenskrig. En soldat søger ind på et hotel på vej hjem fra fronten. På det lille værelse trænger forskellige lyde og indtryk sig ind på ham. Kl. 19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk Rå energi af rock, funk og traditionel afrikansk musik, som kommer fra et band sammensat af originale afrikanske trommer, en svingende jazz-rock guitar, en utrolig funky bas, og den smittende lyriske lyd fra koraen. Arr.: Moorjazz. Kl. 20 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

13. Hedeageraften | Foredrag

Pastor Flemming Rishøj, Gjesing taler over emnet: »Mellem Marmelademadder og karriereræs«. Kl.19.30 | Hedeagerkirken, Gl. Landevej 33, Herning. www.hedeagerkirken.dk

13. More Jacks | Teaterkoncert

Four Jacks havde en karriere, som var kort og intens - indtil nytårsaften i Odd Fellow Palæet 1964, hvor de gik hver til sit. Men hvad skete der den aften? Kl. 20 | MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning. www.mch.dk

13. Klondyke | Koncert - folk

Det er dansksproget musik, når det er bedst; med klare referencer og elementer af country, rock, folk og pop. Arr.: Midtfolk Kl. 20 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

14. Red Hot Chili Peppers | Koncert - rock

Det er et af de mest succesfulde bands i rockens historie, der gæster Herning. Det har solgt mere end 60 millioner albums, og i august udkom den seneste plade, så der er både gamle klassikere og nye sange på programmet. Kl. 20 | Jyske Bank BOXEN, Kaj Zartowsvej 7, Herning. www.mch.dk

14. Ida Gard + Johnny Krogh | Koncert - pop

Ida Gard er sanger, sangskriver, guitarist, pianist og gør-det-selv-kvinde. I 2011 udkommer hendes længe ventede debutalbum. Johnny Krogh, som har lokale rødder, har allerede sendt sit album på gaden, som han vil spille numre fra. Kl. 21 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

35


36

HERNING

HERNING

KulturKalenderen oktober 15. Arosia | Koncert - jazz

24. Islams Magt | Foredrag

15. Hesten | Børneteater

25. Tingleffs guide til parforhold | Stand-up

Arosia, som har eksisteret siden 1958, kaldes af mange »Århus Byorkester«. De leverer toner inden for den traditionelle jazzgenre. Kl. 12 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk Der er krig, og drengen Albert er magtesløs, da hans elskede hest, Joey, bliver solgt til militæret. Sammen med hesten bliver publikum taget med på en rejse gennem krigens rædsler. Kl. 14 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

15. Linda P - og mig | Stand-up

I sit nye og andet stand-up show tager Linda P os med bagom de mange forrygende punchlines og karakterer, der har givet hende kultstatus og viser, at der er meget mere under overfladen. Kl. 20 | MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning. www.mch.dk

15. Rasmus Walter med band | Koncert - pop

Frontmanden i det danske band Grand Avenue gik i slutningen af 2010 i studiet for at indspille sin solodebut, hvorfra blandt andet nummeret »På dybt vand« er blevet godt modtaget. Kl. 21 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

20. Claras Krig | Teater

Stykket er baseret på virkelige hændelser under anden verdenskrig - oplevet og nedskrevet af Clara Kramer. En historie der underholder, forbavser og giver stof til eftertanke. Kl.19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

20. Suspekt | Koncert - hip hop

Efter et sidespring med Selvmord vender bandet tilbage til det ældgamle Suspekt blandet med en ny lyd. Som de selv siger: »med det her forsøger vi at vende tilbage til et nyt sted«. Kl. 20 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

21. Hymns from Nineveh | Koncert - folk

Det musikalske univers består af akustiske, folkinspirerede popmelodier. Der er en imøde­ kommende enkelhed i melodierne, og teksterne er, selvom de er meget personlige, både almengyldige og bevægende. Kl. 21 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

22. Don Q | Børneteater

En overraskende og rablende morsom forestilling om at turde åbne døren ud til verden og begive sig ud i livet. Kl. 14 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

Ralf Pittelkow og Karen Jespersen sætter alle de vigtige spørgsmål om islam i Danmark og Europa til debat på en livlig og fængende måde - ledsaget af lysbilleder. Arr.: LOF Herning. Kl. 19 | Restaurant Klods Hans, Strøget 13, Sønder Felding. www.lof.dk En af landets mest solide og bundsympatiske komikere, Jacob Tingleff, forklarer nu, hvorfor parforholdet er så udfordrende for de fleste mennesker, og giver os svarene i forhold til, hvor faldgrupperne er, og hvad vi kan gøre for at forstå os selv og vores parforhold endnu bedre. Kl. 20 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

26. 40 års arkæologi i Herning & omegn | Foredrag

Hans Rostholm, museums-inspektør & arkæologiens »grand old man« i Herning, vil fortælle om sine oplevelser under 40 år med udgravninger i Herning Museums område. Arr.: Historisk forening for Herning Kommune. Kl. 19.30 | Herning Friskole, H.C. Ørsteds Vej 68, Herning. www.historiskforening.dk

26. Martin Østergaard | Foredrag

I en god blanding af humor, alvor og debat fortæller praktiserende parterapeut og forfatter Martin Østergaard om 10 gode måder at genskabe kontakten på, når kommunikationen med kæresten for det meste ender med konflikt. Kl. 19.30 | Mediehuset Herning Folkeblad, Østergade 21, Herning. www.fofherning.dk

27. MidtVest Pigekorene | Koncert - kor

MidtVest Pigekor, MidtVest Juniorkor, og MidtVest Forskole samles i årets Syng Dansk koncert. Korene vil optræde både samlet og hver især med et bredt repertoire. Der venter en oplevelse for både ører og øjne. Kl. 19 | Herning Gymnasium, H.P. Hansens Vej 8, Herning. www.midtvestpigekor.dk

27. Aalborg Symfoniorkester | Koncert - klassisk

Tag med på opdagelse i den russiske musik og oplev blandt andet Mihail Glinkas fyrige ouverture til operaen Ruslan og Ludmila. Det er en af de mest kendte og elskede ouverturer og et sandt fyrværkeri af musikalske raffinementer og effekter. Arr.: Dacapo Midtjysk Musikforening Kl. 19.30 | MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning. www.mch.dk

27. Er du også et særlig sensitivt menneske? | Foredrag

Coach og mindfullness-instruktør Susanne Møberg giver en forståelse for, hvad det vil sige at være et særligt sensitivt menneske. Hun giver konkrete råd og værktøjer til, hvordan man skaber de bedste rammer for sin sensitivitet. Arr.: FOF Herning Kl. 19.30 | HEART, Birk Centerpark 8, Herning. www.fofherning.dk

KulturKalenderen oktober 27. Dansk Orgelmusik | Koncert - klassisk

Organist Benjamin Davis Maack spiller musik af blandt andet Hartmann og Buxtehude. Kl. 19.30 | Hedeagerkirken, Gl. Kirkevej 33, Herning. www.hedeagerkirken.dk

27. Xander | Koncert - pop

Med utrolig rutinerede liveoptrædener på tv, Ugens Uundgåelige på P3 og generel høj rotation på alle radioflader er kendskabsgraden til Xander eksploderet på meget kort tid. Kl. 20 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

27. Anne Linnet | Koncert - pop

Anne Linnet vil, ud over nogle af sine egne sange og salmer, synge sangene fra samarbejdet med Johannes Møllehave samt sange fra sit arbejde med tekster af Tove Ditlevsen. Arr.: FOF Herning Kl. 19.30 | Herning Kirke, Østre Kirkevej 1, Herning. www.fofherning.dk

28. Den Jyske Sangskole | Koncert - diverse

Værkstedkoncert hvor sangelever fra Den Jyske Sangskole optræder sammen og som solister med et varieret udpluk af sange og værker, de netop nu arbejder med. Arr.: Den Jyske Sangskole. Kl. 16.30 | Herning Kirke, Østre Kirkevej 1, Herning. www.denjyskesangskole.dk

28. Rihanna | Koncert - pop

Rihanna er én af de mest spændende og talentfulde kunstnere på musikscenen, og på »Loud«turnéen får de danske fans mulighed for at opleve Rihanna synge en stribe af sine hits. Arr.: Live Nation. Kl. 20 | Jyske Bank BOXEN, Kaj Zartowsvej 7, Herning. www.mch.dk

29. Carsten Bang | Stand-up

I »Plukker kameler« giver Bang sit bud på, hvordan man tackler uafklarede problemer med andre - og hvordan man accepterer dét, der egentlig strider imod ens idealer og ønsker; Man plukker kameler! Kl. 20 | MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning. www.mch.dk

29. Shades Of Blue | Koncert - blues

Rødderne fornægter sig ikke i Shades Of Blue, hvor fundamentet er super-tight Chicago-blues. Numre som I’m Gonna Cut My Hair og Yo Taxi og Blues er efterhånden blevet klassikere hos blues-publikummet. Arr.: Blues 21:21. Kl. 21 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

31. Det spøger i bibliotekets kælder! | Bogcafé

Biblioteket har en dyster kælder, som rager dybt ned i jorden. Kom med derned og få alle de uhyggelige beretninger om forsvundne lånere og alle spøgelserne. Kl. 17 | Herning Bibliotekerne, Brændgårdvej 2, Herning. www.herningbib.dk

31. Juniorbanden og Iskrigen | Teater

En kasse bananer danner rammen om denne vanvittige historie, der udspiller sig tilbage i tiden, hvor morfar var ung. Stykket er en fornøjelig, gakket og musikalsk familieforestilling for alle med hang til is, smil og god underholdning. Arr.: Herning Teater. Kl. 19 | MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning. www.herningteater.dk

31. Chord | Instrumentalt TEATER

Danske Emma Acs er et frisk, psykedelisk pust på musikscenen. Med postkasserødt hår, nasal vokal og små, poppede psykedeliske perler synger hun sig lukt tilbage til de glade 1960’ere. Kl. 21 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

Mød cellisten, der har solgt sin sjæl til djævlen, jongløren, der har en dansende duet med sig selv, og orkestret, som forsvinder. Det foregår med udgangspunkt i en seance, hvor et »selskab« vil kontakte de døde, og forestillingen undersøger, hvornår sandheden bliver løgn, og hvordan løgn kan værdsættes. Arr.: Rapid Eye. Kl. 19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.rapideye.dk

29. Vestre Jazzværk feat. Lisa Bentzen | Koncert - jazz

Om aktivitetskalenderen

28. Emma Acs | Koncert - pop

Vestre Jazzværks rødder går tilbage til begyndelsen af 70’erne, og de er et af de mest efterspurgte danske orkestre inden for den klassiske jazz. Kl. 12 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

29. Krimien og Kazinski | Foredrag

Krimiekspert Kim Toft Hansen møder forfatteren Jacob Weinreich, som er den ene halvdel bag pseudonymet A. J. Kazinski. Dagen byder på en introduktion til krimien som genre efterfulgt af en skarp samtale mellem de to mænd, der har viet deres liv til krimien. Kl. 13 | Herning Bibliotekerne, Brændgårdvej 2, Herning. www.herningbib.dk

Kalenderen er udarbejdet i samarbejde med Redaktionen er sluttet 10. august 2011. Hold dig orienteret om yderligere arrangementer på AOH.dk eller KultuNaut.dk

37


ær umk

G ud

Lun dve j

sevej Knudmo

K nu

41

ehø j

Præ s teha ven

Kirke b

yvej

Kild

Høje

Klo væ kkenge t Klok bakk keen

rken

Tols tedp a

Solba kken

d park en Ny gå r

87 Klø

ve

Ny G jelle Hammerum rup Skole ve j

ark

30 17

Birkegårdsvej

BIRK SYD

Bir kC en ter p

95

dmo

sev e

j

To gå

106

rve j

Uldjydevej

Knudmoseværket

97

195

Fastrupvej

San d gaar ds

Birk Centerpark Station

H am meru mÅ

Fastrupvej

Center Allé

Merkurvej

Gormsv ej

Thyras vej

18

16 35

70 19

Industrivej Nord SILKEBORGVEJ Industrivej Syd

18 32

CHR Y DE S V EJ Landsskuepladsen

N

n

Klok kehø j Østerlund

ste dve j

ær

Told

erk Sø nd

Jako Knud b Vej sens

E

Olufs gade Olufs væng et

Ravn gade sborgHaak gade ons-

Laulundgade

Kaj Munks Vej

lands

vej

SJ Æ

Kalu borg ndvej -

ND SG AD

LL A

Fyns gade

Boh rs V ej

Niels

-

Kam pm a nn g ade s Vink elga de Fyns gade Danm gade arks-

Lang e

e

G ad

RVEJ

Holm

Bo rn

gade

e

Nørr ega d

gad e

ens

Fins

Mon rads -

egad e

Nørr

gad e

Fonn esb gade echs-

Sme de-

gade

Minde

Søl

j

Th rig es ve

Sa b ro

Hasl ev

Ros envæn et

r marken

Sko leg ade Nørr e Allé Østre Kirke vej

gårdvej Farver

Nørgaards Allé

DENSGADE Land FRE BirkeGår tsd HerAllé ningLinde Jyll ands- lund Allé gade SmalleCity-gade passaDalgasgen passaSkolegade gen Brygg ergade

levej

Ny Møl

Markedspladsen

Allé

Odins gade

Lykkes vej

ve j

e Kløv

Irisvej

Kin gos vej

Mølle vænget Ingeman nsvej MØLLEG ADE

ej

Frue højv

Paghs

Thorsg ade

Freja sga de

Fi nl a es n ds ve ve j j

Sverig

Storgå rdvej

Slåenvej

Gyvelvej

Røn nebærvej MESSEVEJEN

EVE J

Ba gg es kæ rve j

KE MOTO MIDTJYDS

VI BO RG

holm

park en

sve

j

Rø nne vej

Sa ndv igv ej

He ho rning lm ve sj Nis Pe Ve terse ns j

Myli us

Ting vej

Erich s

ens Vej Han s Eg edes Vej

j

lm ve

Nø rh o

Havrevænget

Bygvænget

Lo vej llands -

Na sko kvve j

VE J

b vej o-

Gu bor ldgve j

Allin

gev ej

Sa køb ksvej ing

Ne

eke

hje Gudmv ej

v ej

ksø vej

byv ej Åk irke

Sva n

dev ej Du eo d

Rø dby vej

Ny ste dve j

hus vej me rs Ha m

ens Vej Emil Rees

Sønderagervej

Vesteragervej

Ge ve fions j -

j Sa nda ger ve

j dsv e lan -

6

12

rk pa

He de

411

ter

G od th åb s

j

eåve

Kong

Teglvænget

TEGLVÆNGET

Langvad Enge

Kæret

10

Højskolevej

en

Mø rup ve j

Bassu mgård vej

j

Gødstrupve

jerg Lerb

BIRK NORD

Sandgaardsvej

133

Åvænget

Herningværket

EJ E

Gjelleru skolen

ak eleb Møll en k Sko bak

Hamme rumholmv

15

ME SS EV

Ravns bjerg Toft Ravns bjer Mark g Tols Ravnsb hav tedjerg en Krat Ravns bjerg Ravn Skov sbjerg Hegn Tolste dvej

vej

kC

MCH Arena

BIRK

ej

MCH Multiarena

14

138

jøv Mil

Gl Vejlevej

135

Bæ k

Knudmosen

Knudmosen

16 17 6 18

er um

Bir

Ho ltb jer g

EJ

m m

Virkel

117 Kirkely

HERNING ØST

HERNING

Udkigspunkt

SV

Ha

ej

ej

H N Andersens Vej

V llers A P Mø VEJ

CHR YDES

j

8

36

VEST

AR D

pK ana l

18

v ahls

Gl Vejlevej

de

ve rds

es vej

Gade

29 12 19 14 31 5 37 1 15 28 26 27 23 20 23 2 24 38 9 11

12

d Eng

Agerbjerg

13

Gje lleru

Kirk e byvej

nd Sø ken en bak bakk up ller Gje

25

Søndergade

kvarteret Bjerg

28

102

103

VIRKE

t

elunk Ra n vej inde Kærm vej

Grøndahlsvej

Kærvej

upv ej

Lathyrusvej Lavendelvej

ga

gå de

løsse He vej

MCH MESSECENTER HERNING

gstr

105

Lin

nø Ma vej

sø Læ j ve

mø Rø ej v

Dr

3

Herregå Ve rds 10 dv par old ken en

kild eve j

nge

j ve

øms Sa j j ve ve ej nø isv Tu Rib neg ldr vej Gu

Øs ter led

Herningsholmparken

j psve

Klo kke

e væ Kirk

s nd

Mejeriparken

svej

gvej Ravnsbjer

la Is

rvej

k æ

EG DA MG A

21

ke n Kik gvej bor j jave Thu svej eri Berb

rB æ vk Ty

MA DS

184

Enebæ

ej elv

Betalingsplads HERNING

22

ngs lsa Fug vej

Akacievej

Poppelvej

Marievej AmalieTo vej ustr upv Sofieej ve j

Kraru

Krøjgårdvej

Ejna r Mik kelse Vej ns

Å

True lsen

Vale ur

olm

35

park Sø

30

98

holm Eng

-

n

i ar

svej

im He

Havreto ften

M

102 Engkrogen

34 A I Holms Vej

j Fredhø Allé

vej

j

Skovvænget

marke n

Lundve j

ej

ke Gl Kir

ve

j ve

Rugha ve

LUND

NO RD

Bussluse

Rugvænget

7 63

Brændgårdskolen

nris Fe

Hvede

ING

dv un lel Lil

Lysløjpe

Nordre Kirkegård

Hartmannsvej Carl Nielsen Vej

Porsvænget

119

j

ge

nget

svinget

k

ve

Ellevæ

id Hv

Munkgårds Allé

Kro

RN

sh ing Hern

æ B

ne Ør

EJ OV

Ørskovvej

g

71

Bøgevænget

Gl Ørskovvej

HE

J

Lillelund Engpark

Brændgårdvej

H P HANSENS VEJ

j Avnve

Studsgårdvej

Veste vang ren

Samkørselsplads

Knud ens EJ Præ uss RGV støRasm v VIBO Fak ej Vej Joh seve an S j Ros Brorsonsvej k Agerv ænget kilde Vej joldborg Storåvej Sne vej s ppe vej K J øge ep Falk Od e Højvænget vej p eve n e j s eAak Bellisve vej j evej Ring d jæ n a Susåvej rs Vej sted Gl L Svan vej igsvej evej Sorø Grundtv Gl L ve j Solvænget Herningsholmvej andeSpro evej gøv skolen nd La e Gl e s u sl s u B j Glentevej Ole Sla Vej Rømers gelsesg j Helges ade Roars Vid Te eve HCØ Pon vej vej Vø dsHolb Dana ar s r n rsteds n dan toppisv ækv v V lu e j e j e j Yd sve ej Golfbane j ve Danas un vej Kors da j rNø Overgade vej sve lsv ørve Fæv org H ej j 31 j CØ ej esMarkedsrste Roligheds ds V Ba vej pladsen lde e j T 116 h Nie O Pa rsv ls r k e Ny e ns G vej Mindegade j Gl Skol Ah Bethaniagade Golf ade evej orn Torvet Kousgaards 39 O parken park ve Plads en Aaparken j Th N VestervangTeglværksielse Golfvej Kaj skolen ns Bredgade Østerg Hasselparken ade 88 Siøv Munks Vestergade vej 25 ej Væng Gl Ringkøbingvej Dalga et O Plads s St Bussluse Vestre Dalgas Vestre Allé St Silkeborgvej Blich Anlæg Kirkegard Hyldevænget e 195 EnghaveGrøn Gade rs- Blich Dalga - n Cypresvej Absalonsvej s- vgade vej e g væn ersa 139 gade de get O Platanvej DRO NNIN GEN Museum S BO 195 Hara s ULE There ldsg VAR Pouls ade sa D vej gade 13 m12 æ en j f Kn HoltbjergD e g v Trø 195 Fyrrevej in ud j erlu es ks n s e skolen Jasm tr H a invej sv v u ps T roll ej en gad r T y Kaprie S ej nget V Granvæ folieøTietg j n e vej ensg Fa j 36 Gods rnv ade Valde bane ve v mars dtjø vej 53 Agerlands ej vej Søndre Anlæg Rø

Gudenåvej

BR TE LS HO

vej Ceder

parken

Nørr Syre e tan npark en deru pv e j

HO LM VE

39

HERNING

olm gsh nin Her

in ol

Kuhlausvej

Beethovensvej

68

ST ER

H

Niels W Gades Vej Weysesvej

Chopinsvej

Verdisvej

55 Samkørselsplads

e

Straussvej

Wagnersvej

Mozartsvej

VE

løjp

Rossinisvej

Ribeåvej

ej

rup ve j

Tjaikofskisvej SchumannsHaydnsvej vej BrahmsHändelsvej vej

Vivaldisvej

Offenbachs- Leharsvej vej Ravelsvej Webersvej

Mørupvej

Sønderagerskolen

j ve kke Åly

pv ru lst He

4

Lange-Müllers Vej Laubsvej

Udkigspunkt

vej kke

3

ej rv

34

j gårdve Brænd

r

kæ ne

33

J GULLESTRUPVE

vej ilde idk Hv

G Aulum Mølle, Møllestræde 2, Aulum............................. 9747 2104 aulummolle.dk ød st Paghs Alle 4 C, Herning..................... ullahoue.dk 22 Ateliergalleriet Ulla Houe, ru pv 1 Biblioteket i Midtbyen, ej 23 Det Hemmelige Galleri, Bredgade 5 A, Herning.............9712 4511 dethemmeligegalleri.dk Østergade 21, Herning..................................................... 2910 1668 herningbib.dk 24 Det kreative hus, Fonnesbechsgade 12, Herning............9626 6268 2 BioCity Herning, Sølvgade 20, Herning......................... 7013 1211 kino.dk 25 Galleri Krinkelkrogen, Gl. Landevej 25, Herning...........9736 8080 gallerikrinkelkrogen.dk 3 Blicher Museet, Viborgvej 76, Herning.......................... 9626 1919 herningmuseum.dk 26 Galleri Mernild, Østergade 47, Herning........................ 9712 0890 gallerimernild.dk Brunkulsmuseet, 27 Galleri Vanggaard, Cityhuset, Brunkulsvej 29, Søby, Herning........................................ 9714 7529 brunkulsmuseum.dk Bredgade 27-33, 2. sal, Herning....................................... 2124 2498 gallerivanggaard.dk 4 Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, SNEJBJERG 28 Kunstklinikken, Kærmindevej 28, Herning.................. 9712 0794 kunstklinikken.dk Birk Centerpark 1, Herning.............................................. 9628 8650 chpea.dk 29 Galleri Brix, Nørre Alle 20, Herning............................... 2628 0102 galleribrix.dk Den Gule Bygning, Burgårdsvej 8, Vildbjerg................. 3511 5844 dengulebygning.dk fermaten.dk 5 Fermaten, Smallegade 4, Herning.................................. 9722 5510 Andet: Billetsalg............................................................................................. herningbilletten.dk Engbjerg Solbjerg 30 De Geometriske Haver, Birk Centerpark 1, Herning.................... herningkunstmuseum.dk 6 HEART, Birk Centerpark 8, Herning............................... 9712 1033 Engbjergheartmus.dk skolen 31 DGI-huset Herning, Kousgaards Plads 3, Herning....... 9626 7400 dgi-husetherning.dk 7 Herning Bibliotekerne, Brændgårdvej 2, Herning....... 9626 3646 herningbib.dk SNEJBJERG 32 Elia, Birk Centerpark 15, Herning.................................................... elia.dk NORD 8 Herning Billedskole, Knudsvej 12, Herning................. 9722 0994 herningbilledskole.dk Toftbjerg et 130 vvæng Langvadbjergvej 33 Fuglsang Sø, Ørsko Vesterholmvej, Herning.............................................RING KØBINGVEJ herning.dk 9 Danmarks Fotomuseum, 123 Kløver væn- ge 34 t Herning Svømmehal, Museumsgade 28, Herning.............................................. 9722 5322 fotomuseum.dk Helstru BygDE pvej haven vej EDGA Enggård8686 ver HOV Brændgårdvej 20, Herning. .............................................. 9628 herning-bad.dk Klø 10 Herning Højskole/6Kanten, JERG Nord gaden SNEJBJERG SNEJB 35 1, Herning. . ............................... herningkunstmuseum.dk SYD Skulpturparken, Birk Centerpark Højskolevej 11, Herning................................................... 7240 1644 www.6kanten.dk n t ade Laby eje Sydg rinte ngSdr. Anlæg, Gl. Vejlevej, Herning arvej 11 Herning Museum, Museumsgade 32, Herning............. 9626 1900 gkøbi herningmuseum.dk Mod Rin36 Asy n Dagm 47 lga Louisede Snejbjerg12 Herning Musikskole, Nørregade 7C , Herning............. 9712 9811 herningmusikskole.dk vej Skole Sig Turistinformation: Sønder ter kvarRD et 13 Regionshospitalet Herning, Allé VA LE 48 OU B le Le ko rgravsve S 37 VisitHerning, Østergade 21, Herning............................. 9627 2222 visitherning.com S j Gl. Landevej 61, Herning................................................. 7843 0000 vest.rm.dk EN 46 G IN Billetsalg............................................................................ 9627 2225 N Herning Sygehusmuseum, Indgang J .......................... 9927 2750 sygehusmuseum.dk N O Mun R D væ kgård nge M Kunstforeningen 2211, Indgang N2.............................. 9712 3228 vest.rm.dk t Transport:unkgårdkvarteret 14 Kulturellen, Nørregade 7A, Herning.............................. 9628 8620 Munkgård kvarteret kulturellen.dk Stens e bj rgk va 195 r te 15 15 MCH Herning Kongrescenter, 38 Banegårdscentret, ret Banegårdspladsen 6C, Herning Sten Østergade 37, Herning..................................................... 9721 0111 mch.dk bjerg DSB Rejsecenter............................................................... 7013 1415 dsb.dk p arke n ej pv 16 MCH Messecenter Herning, Arriva................................................................................. 7230 2840 arriva.dk ru st g ro K Taxa. Vardevej 1, Herning.......................................................... 9926 9926 mch.dk ................................................................................... 9712 0777 herning-taxa.dk MCH Messecenter Herning Kongrescenter, Rutebilstation................................................................... 9712 0655 38 Bybusterminal, Sølvgade, Herning................................................. midttrafik.dk Billetsalg............................................................................ 7033 1333 billetnet.dk

bo sen

vej olm

Lys

vej

Å

Frij

Gallerier:

elø Eg

37

33

a Tr

j gve

32

æk alb Sm

le Tje

Ålh

26 38

Fuglsang Sø

vej eld self

vej Schuberts

ej lløv Va

ej

se

ej

vej org enb vej uth vnø Kn Ga

Gis

Ho lin gv

15

en

hu nd Lu

j dv e lun

r sbo dell We

nud

Festplads

Allé

e

Holing k

ang gls Fu Holm ang gls s F u Næ

VAR D

Gø dstr upv ej

ang

Lis

mch.dk 184 mch.dk Lundgård rockstjernen.dk skolen teamteatret.dk He j Billetsalg............................................................................................. herningbilletten.dkpøttrupve S 21 Textilforum, Vestergade 20, Herning............................. 9626 1920 herningmuseum.dk j gve

gls Fu

d

ej mv rglu Bø

j ve rd gå um ss Ba

Kultursteder:

r dgå

rdv t gå øs eby Or ing t ves ing

17 Jyske Bank BOXEN, Kaj Zartows Vej 1, Herning........... 9926 9926 18 MCH Arena, Kaj Zartows Vej 1, Herning........................ 9926 9926 19 Rockstjernen, Nørregade 7B, Herning.......................... 4081 4124 ej pv 20 Team ru Teatret, Østergade 32, Herning............................ 9712 5577 t s l

Lun

rr Tjø

St

j Ve

se

rr Tjø

holtvej

sslu Bu

Jordbærmarken

-

olm se sslu Klinth vej Bu

lm ho gs in rn He

Her finder du...

Næst

en toft ter ms

2

Gødstrup Sø

en toft By

Blo

GØDSTRUP

j ve p Sø tru ds Gø

38

HERNING

Anemonevej

vej

VESTERHOLMVEJ ang gls Fu Toft

40

G

Samkørselp


40

HERNING

e Arn

ann

L

em und

Stine Bruun en

n

rti Ma

ds u n K

Ulla Jessen

Kapelmester Mickey Holm-Pless

Limfjords Revyen 2011 på Østergaards Hotel Glæd jer til alle tiders efterårsrevy i Herning - med Ulla Jessen, Arne Lundemann, Stine Bruun, Martin Knudsen og kapelmester Mickey Holm-Pless. Spilledage: 7.-8. oktober - 14.-15. oktober - 28.-29. oktober kl. 18.30. Priser: Revy-show, 2-retters-menu, musik og dans – kr. 425.00 pr. person. Weekendophold: Incl. eftermiddagskaffe og kage, overnatning i dobbeltværelse og morgencomplet. Kr. 745.00

Silkeborgvej 94 · 7400 Herning Tlf. 97 12 45 55 www.oestergaardshotel.dk

- en del af

Det sker i Herning september-oktober 2011  

Kulturmagasin Det sker i Herning

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you