Page 1

maj · juni 2012

DET SKER I HERNING 3X SPAS

Rosa

fra

ROULADEGADE

med Mick Ø

GIRO D’ITALIA Giro-start og lyserød byfest i Herning

Kultur

KALENDER


2

HERNING

3

HERNING

Show Festival kunst Udstilling Koncert teater live

Nu bliver herning lyserød Nu skal man jo generelt passe på med de store ord. Det, man siger, skal have hold i virkeligheden. Alligevel tøver jeg ikke med at sige, at det er det største arrangement nogensinde i Herning Kommunes historie, som afvikles i Midt- og Vestjylland her i starten af maj. Når verdens hårdeste cykelløb, Giro d’Italia, afvikler de første to etaper i og omkring Herning 5. og 6. maj, vil antallet af tv-seere over hele verden skulle måles i hundreder af millioner. Rundt omkring i Hernings gader er det realistisk at gætte på et sekscifret antal gæster. Fra store dele af det nordeuropæiske område vil cykelentusiasterne strømme til. For cykelløbets skyld, fordi Giro’en er en legendarisk og traditionsrig udfordring for verdens bedste cykelryttere. Og for festens skyld, fordi starten på en så stor begivenhed som Giro d’Italia altid er noget ganske særligt. Her i Herning er alle sejl sat til for at gøre Giro-starten til en uforglemmelig oplevelse for byens borgere. En lang række foreninger og institutioner har lovet at hjælpe

med til at gøre den første uge i maj til én stor, lyserød fest. Nogle af de mange arrangementer i forbindelse med Giro’en er selvfølgelig officielle på forhånd. Men jeg er også rigtig spændt på, hvor mange lyserøde indslag, der pludselig dukker op rundt omkring i byen og ude på ruterne. Jeg er sikker på, at opfindsomheden vil være stor, og at vi nok allesammen skal få os en overraskelse eller to. Nu foregår der selvfølgelig andet i Herning i den kommende tid end Giro d’Italia. Og det er slet, slet ikke for at forklejne de mange fine arrangementer, at jeg fokuserer på cykelløbet her i disse linjer. Men som sagt: Det er altså en helt særlig begivenhed, vi står overfor. En verdensberømt sportsbegivenhed og en gigantisk folkefest lige uden for døren.

MUsik & underholdning

Atter liv i anlægget

12

Musik og comedy

15

Koncerter med pigekorene

15

Rosas inspirerende barndom

15

Genfødt Herning Rocker

19

Boys og Bocelli i Boxen

20

Udstillinger

Giro 2012

Le Freak og Queen Machine sætter toner til Giro-fest

9

Verdensstjerner på Torvet 10

Oplev Giro’en i cykel-sadel 10

Graffiti og street stomp 11

»Beautiful Italy« er Giro’ens sang 11

Fotos i særklasse

13

Sommerkunst 14 Kendt og berygtet - se, hvad man ikke ser

Det sker info

Aktuelle udstillinger

24

Museumsoversigt 25 Her finder du...

30

22

T e at e r & S how

Oplevelse i særklasse

5

Spasmager Øgendahl er klar til Herning

6

25 år med Marie Kiks

8

kulturkalender

Maj 26 Juni 29

God fornøjelse med Giro’en. Og nyd foråret. Både det lysegrønne og det lyserøde. Lars Krarup Borgmester i Herning Kommune

UDGIVET AF: Herning Kommune, Torvet 1, 7400 Herning, herning.dk, og Mediehuset Herning Folkeblad, Østergade 21, 7400 Herning, AOH.DK og mediehusetherningfolkeblad.dk. redaktionelt ansvar: Ansv. chefredaktør Alex Nielsen og chefredaktør Vibeke Larsen. Produktion: Konceptas.dk. distribution: Budomdelt i Herning Folkeblads udgivelsesområde samt i Ringkøbing-, Silkeborg-, Skjern- og Holstebro-områderne. oplag: 102.000 eksemplarer. forsiden: Hanne Paludan Kristensen, Giro-start2012, PR-foto. tekst: Herning Kommune, Marianne R. Eskildsen, Lene Hørlykke Toksvig, Henrik Øster-Jørgensen, og Vibeke Larsen, Herning Folkeblad. Der tages forbehold for trykfejl eller ændringer i omtalte programmer og arrangementer.


HERNING

Arrangør: Boldklubben Herning Fremad

DAD • LOC • NIK & JAY

Burhan G • Lukas Graham Magtens korridorer • Nabiha Ginger Ninja • Black City

oplevelse

i særklasse

Det er hverken en teaterkoncert, en rockopera eller en musical. Ikke desto mindre er der live-musik på scenen og original norsk sound bag det hele, når Team Teatret i maj blænder op for forestillingen »Maestro«. Teatret selv kalder Maestro for »sin helt egen genrehybrid, en bastardunge og på mange måder en udvidelse af teaterkoncertbegrebet«. Forestillingen, som er en coproduktion med Teatret Svalegangen og Teatret Nordkraft, baserer sig på den norske

gruppe Kaizers Orchestras dunkle og dybt fascinerende univers, som udfolder sig på bandets tre første plader »Ompa Til Du Dør«, »Evig Pint« og »Maestro«. Orkestret har i marts gæstet Herning med en storrost koncert på Fermaten.

I orkanens øje Forestillingen Maestro foregår i en verden præget af krig, mafialignende tilstande og østeuropæisk romantik.

cker.dk

Køb din billet online på herning-ro

Billetter sælges endvidere hos: & Co Vi ses til Cadovius & Co

Herning City · herningCentret

Herning Rocker

Druk, hor og eder og forbandelser er en del af den dystre dagligdag. Her trives venskab, bedrag, misundelse, frygt, kærlighed, eskapisme og død. Russisk roulette er en yndet fritidsbeskæftigelse, og hver dag leves med en lidenskab, som var det den sidste. I midten af orkanens øje befinder barndomsvennerne Sonny, Vicente og Victoria sig. Sonny og Vicente er blodbrødre, og Victoria er pigen, de begge elsker. Sammen udgør de hovedaksen i Resistansen – den modstandsbevægelse, der kæmper mod det mystiske over­hoved Mr. Kaizer og hans højre hånd, Clavier. Team Teatret lover en teater- og musik­ oplevelse i særklasse, når Maestro spiller tirsdage, onsdage, torsdage og fredage i det meste af maj. Så selv om vejret skulle vise sig fra sin bedste maj-side, bør ingen snyde sig for en aften i teatret.

Maestro

Danske Bank Herning Rocker koncert partnere: Fotos: Morten Fauerby

4

Tirsdage-fredage i perioden 3.-25. maj kl. 19.30 Team Teatret, Østergade 32, Herning www.teamteatret.dk

HERNING

5


HERNING

HERNING

Foto: Hanne Paludan Kristensen

Spasmager Øgendahl er klar til Herning Det Skerredaktionen telefon­interviewede show-aktuelle Mick Øgendahl på en velfortjent fridag, som han sammen med datteren Mynte brugte på at køre affald til storskrald Af Marianne R. Eskildsen mre@herningfolkeblad.dk Telefonen skratter. Komikeren i den anden ende af røret står i perlegruset udenfor sit lejede hus på en villavej i Greve, og blæsevejret syd for København slår tydeligt igennem. Mick Øgendahl er på vej på genbrugspladsen med tomme flasker, pap og haveaffald. Hans tre-årige datter Mynte hjælper til med at læsse traileren. Men

lige nu samler hun »guld«sten i et glas, mens han taler i mobiltelefon. - Du skal have en hue på, siger Mick Øgendahl, mens stemmen fortoner sig væk fra mikrofonen, og undertegnede studser et kort øjeblik. Replikken er naturligvis henvendt til datteren.

Rystede i søvne Dagen er Mick Øgendahls første fridag længe. Ud over at optræde med one man showet »Spas« de fleste aftener, er han også i gang med filmoptagelser til komedien »Alle for to«. Opfølgeren til »Alle for én«. Det er 10 timer lange optagedage oven i showet. Han ved heller ikke, om han klarer det, fortæller han. Samme nat har han ligget og rystet i søvne, har hans kone fortalt ham. Hun er bekymret. Selv tror han, at han tænker lidt for meget, men når bare filmen er optaget færdig, skal han bruge mere tid på at være en god timemanager for

sig selv. Så skal han blive bedre til at planlægge.

25 prøveforestillinger Spas havde premiere 3. februar. Det er det femte one man show, Mick Øgendahl har kastet sig ud i. Og ligesom de øvrige shows er det blevet testet på et prøvepublikum forud for premieren. Mick Øgendahl lejede sig ind på et lillebitte teater i København med plads til omkring 40 mennesker per show. Så stillede han sig til rådighed for fiaskoen 25 gange, som han siger. Hver gang har han efterrationaliseret. Virker det eller ej. Hvad skal væk, og hvad skal bibeholdes. Han havde alt for meget materiale, så der var rigeligt at give af. Og denne gang har han holdt fast i sin egen fornemmelse af, hvad der var godt.

Den uddøende fladlus Tidligere har Mick Øgendahl været let påvirkelig af den indre stemme, som

fortalte ham, at han skulle sortere et nummer fra, fordi det var under bæltestedet. Denne gang er det ud over stepperne, fortæller han og giver et eksempel: Overalt i landets svømmehaller sættes der skilte op med »Intimbarbering forbudt«. I Spas funderer Mick Øgendahl over, at det virkelig er nødvendigt at sætte den slags skilte op - at folk ikke selv kan finde ud af, at de skal lade være med at stå og barbere sig i skridtet, mens små børn kigger på. Før i tiden ville han have fundet det for underlødigt at tage det med i showet, men i dag tænker han, at det er en reel observation, han har gjort sig, og derfor skal den også med. Yderligere en god pointe fik historien, da han fandt ud af, at fladlusen er ved at være en truet dyreart, fordi så mange intimbarberer sig.

Finder du

planer. Hans mission er at underholde, og han oplever det nærmest som fri leg, hvilket er enormt befriende, synes han. - Har du fundet en flot sten, Mynte, siger familiefaren til to, mens stemmen atter fortoner sig. - Finder du guldsten? Nu må du ikke gå ud på vejen, vel? Mick Øgendahl skal optræde med Spas flere end hundrede gange, og der er allerede udsolgt til mange af dem.

7 Foto: Hanne Paludan Kristensen

6

Kender godt Herning Herning har Mick Øgendahl besøgt en del gange tidligere - blandt andet da han lavede tv-serien »Hvor fanden ligger Herning?« Det var ikke hans idé, at serien skulle handle om Herning. Han vidste udmærket, hvor byen lå. Han har optrådt på Fermaten og i kongrescentret både før og efter tv-serien, og han har været så privilegeret at blive inviteret til flere store events i messecentret, fortæller han. Og nu er Spasmageren altså tilbage i Herning - denne gang med tre shows fordelt på to aftener.

guldsten?

Nu må du ikke gå ud på vejen, vel?

Fri leg Spas er et stillbillede af, hvor Mick Øgendahl befinder sig i sit liv lige nu, og titlen er hundrede procent dækkende for det, han gerne vil give publikum: En god aften hvor de glemmer finanskrise, arbejdsløshed og vandmiljø-

Spas Fredag 11. maj kl. 19.00 og 21.30 og lørdag 12. maj kl. 19.00 MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37 www.mch.dk


NYT E-AEBR ZA ANLÆG Vi og alle dyrene glæder os til jeres besøg..!

Haunstrupvej 13 · 6920 Videbæk · 97 16 61 20

www.jyllandsparkzoo.dk

25 år

med Marie Kiks Tro det eller ej. I 25 år har de uforfærdede, uforfængelige, uforskammede, sprøde Marie Kiks hærget Herning og omegn med deres platte, poetiske, politiske skrig og skrål. Marie Kiks indledte karrieren med en forestilling hvert år 8. marts - på Kvindernes Internationale Kampdag - men hurtigt udvidedes publikum også til det modsatte køn. Vi nævner i flæng kronprins Frederik, Peter Seeberg, Hilmar Sølund og Ove Nørholm. Ambitionsniveauet voksede. Professionelle instruktører blev indkaldt. Efterhånden blev kiksene en institution i underholdningsundergrunden. Gennem årene er det blevet til i alt 17 opsætninger. De har turneret vidt og bredt i ind- og udland. De sidste år har de spillet stationære forestillinger på Team Teatret og Fermaten i Herning. I 1989 fik de Kulturprisen af Fælles­ organisationens Samvirke i Ringkjøbing Amt og i 1992 Kvindeprisen af 8. martskomiteen i Herning.

Jubilæet fejres 14. og 15. maj i Fermatens formidable atmosfære. Marie Kiksene - Anne Helen Hvelp­lund, Dorte Kolding, Eva Bech Pedersen, Helen Sørensen, Jane Pedersen, Marianne Helstrup og Marianne Wiberg har i den anledning pudset arvesølvet op og mixet det med plet og plastik. Produktet bliver tvivlsomt, tårevædet og tosset. Altså intet nyt under solen ud over Kiksenes naturlige forfald. Aftenen byder ud over forestillingen på en reception med mundgodt, hvor der vil være lejlighed til at hylde stjernerne.

Marie Kiks - jubilæumsforestilling Mandag 14. maj og tirsdag 15. maj kl. 19.30 Fermaten, Smallegade 4, Herning www.fermaten.dk

Le Freak og Queen Machine sætter toner til Giro-fest Torvet i Herning bliver festens midtpunkt, når Herning er vært for Giro d’Italia’s to første etaper 5. og 6. maj

Værtskabet for Giro d’Italia-starten bliver ikke blot en gigantisk sportslig begivenhed, der vil sætte Herning på landkortet i det meste af verden. Det bliver også anledningen til en stor fest med en by klædt i lyserødt, masser af mennesker i gaderne og underholdning en lang række steder i byen.

Festens midtpunkt bliver Torvet, hvor der allerede fra torsdag 3. maj bliver musikalsk underholdning fra scenen. De to største musiknavne skydes af fredag og lørdag aften, 4. og 5. maj, i skikkelse af Queen Machine og Le Freak. Queen Machine spiller på scenen på Torvet fredag aften efter præsentationen af de 22 deltagende hold i årets udgave af Giro d’Italia. Queen Machine er - som navnet antyder - et kopiband, der med forsangeren Bjarke Baisner i front spiller talrige hits fra det legendariske rockband Queen med Freddie Mercury i spidsen.

Torsdag 3. maj:

Om lørdagen efter afslutningen på 1. etape - enkeltstarten i Herning bymidte - er det Le Freak, der indtager scenen. Le Freak er Danmarks varmeste festigangsætter med masser af energi i discorytmerne fra scenen. Bandet deltog i det danske Melodi Grand Prix i fjor med sangen »25 hours a day« og har oplevet lidt af hvert gennem de 16 år, de har eksisteret: Blevet kåret som årets livenavn på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg, været support for Anastacia og spillet til after­party hos både Madonna og Rolling Stones.

Queen Machine. PR-foto

Danmarks hyggeligste Zoo

HERNING

Le Freak. Foto: Giro-start 2012

HERNING

De unge kvinder i Marie Kiks fejrer 25-års jubilæum. PR-foto

8

Musikalsk PROGRAM

Kl. 14-21: Lokale bands i City­passagen, Bryggergade og Poulsens Plads Kl. 21-23: Koncert: Funky Monkeys i Bredgade

Fredag 4. maj: Kl. 11-15: Lokale bands i City­passagen, Brygger­gade og Poulsens Plads Kl. 11-11.45: Camilla & The Funky Monkeys på Torvet

kl. 12-13: El Rico Mambo på Torvet Kl. 14.45-15.30: Koncert: Malene Mortensen på Torvet Kl. 18-19: DJ-musik på Torvet Kl. 19-21: Koncert: Queen Machine på Torvet Kl. 21-24: DJ Show og musik på Torvet

Lørdag 5. maj: Kl. 11-15: Lokale bands på Føtex’ p-plads, Bryggergade og Poulsens Plads Kl. 21-22.30: Koncert: Le Freak på Torvet Kl. 22.30-24: DJ Show og musik på Torvet

Søndag 6. maj: Kl. 10-11: Jazzkoncert Playground Live på Torvet Kl. 11-15: Lokale bands i Citypassagen, Bryggergade og Poulsens Plads

9


Oplev Giro’en i cykel-sadel I forbindelse med Giro d’Italia-starten i Herning afvikles lørdag 5. maj et stort motionsløb, Giro d’Italia – Cycling for All, der giver deltagerne en enestående chance for at køre i de afspærrede gader i Herning. Gaderne vil senere på dagen lægge asfalt til Giro-stjernernes forcering af de 8,7 enkeltstarts-kilometer på 1. etape.

Deltagerne i motionsløbet kan vælge mellem tre forskellige distancer: 8 km, 63 km og 119 km. På de to lange ruter kommer deltagerne også til at køre på dele af ruten for 2. etape. Læs mere om Giro d’Italia – Cycling for All på www.giroindenmark.com.

stjernernes PROGRAM

Herning fyldes af et overflødigheds­horn af lyserøde cykel-aktiviteter under Giro d’Italia-starten

Fredag 4. maj:

Kl. 16.00-17.55: De 22 Giro d’Italia-hold præsenteres på Torvet

Lørdag 5. maj: Kl. 15.40-19.30: 1. etape af Giro d’Italia, enkeltstart fra Møllegade i Herning

Søndag 6. maj: Kl. 12.10: Masterstart på 2. etape fra Møllegade i Herning Kl. 12.25: Start 2. etape fra Albækvej i Snejbjerg Kl. 16.55: Opløb på H.P. Hansens Vej i Herning

Mandag 7. maj: Kl. 11.15: Masterstart på 3. etape fra Rådhustorvet i Horsens Kl. 11.25: Start 3. etape fra Bollervej i Horsens Kl. 15.35: Opløb på Strandpromenaden i Horsens

Graffiti og street stomp

Der bliver masser af lyserød aktivitet under Hernings værtskab for starten på Giro d’Italia i den første uge af maj. Lyserøde lygtepæle, lyserøde cykler i gadebilledet, lyserøde blomsterløg og meget, meget mere. Alt sammen under fællesbetegnelsen Giromania – den lyserøde feber, der vil sprede sig i byen i takt med at Giro d’Italia nærmer sig. I centrum af Herning bliver to af de mere synlige aktiviteter, graffiti-kunst og street stomp, afviklet. Både lørdag og søndag under afviklingen af 1. og 2. etape vil fem graffiti-kunstnere stå på Tor-

vet i Herning og dekorere fem siloelementer i beton. Det er selvstående beton-vægge på to gange 0,8 meter, og graffiti-kunstnerne vil spray-male den grå overflade under temaer som cykling, think pink og lyserød stemning. I alt bliver 10 beton-elementer graffitidekoreret i løbet af lørdag og søndag, 5.-6. maj. Gaderne vil desuden blive præget af et særligt street stomp show. Det er showgruppen Habengoods, der står bag gade-aktiviteten. De vil i musik og performance sætte giro-stemningen. Street stomp er en musikalsk iscenesættelse med rytmer og special­ designede gadgets. Habengoods Street Stomp optræder både lørdag 5. maj i Herning i forbindelse med 1. etape og mandag 7. maj i Horsens i forbindelse med 3. etape. Selvfølgelig med lyserøde trommestikker.

Malene Mortensen. Foto: Giro-start2012

22 af verdens bedste cykelhold og nogle af cykelsportens største stjerner. Bjarne Riis’ hold Team Saxo Bank, den danske prof Jakob Fuglsang, den italienske stjerne Ivan Basso, spurtfænomenet Mark Cavendish og den norske darling Thor Hushovd. De er der alle sammen, holdene og stjernerne, når Herning og Horsens er vært for de tre første etaper i Verdens Hårdeste Cykelløb, Giro d’Italia. Fredag eftermiddag 4. maj er der en chance for at se dem alle sammen samlet – 198 ryttere fordelt på 22 hold – når de bliver præsenteret på Torvet i Herning. Præsentationen varer knap to timer, og fra scenen på Torvet vil der være små interviews og masser af oplysninger om

cykelholdene, der deltager i årets udgave af Giro d’Italia. Tæt på kommer man også i Hernings gader dagen efter, når 1. etape afvikles som en 8,7 kilometer enkeltstart med start fra Møllegade og mål på H.P. Hansens Vej. Rytterne sendes af sted med få minutters mellemrum, og det tager knap fire timer at få alle ryttere igennem kampen mod uret. Også i forbindelse med 2. etape søndag 6. maj kommer Herning tæt på cykelløbet. Feltet ruller af sted fra Torvet lige efter middag, hvorefter løbet gives frit i et kvarter senere i Snejbjerg. Opløbet finder sted sidst på eftermiddagen på H.P. Hansens Vej efter en vestjysk rundtur, der fører feltet vestpå til Ringkøbing og Søndervig, op langs vestkysten til Thorsminde og Lemvig og via Struer og Holstebro tilbage mod Herning, hvor Vildbjerg passeres på de godt 200 etapekilometer.

Foto: Giro-start2012

Store Bededag præsenteres de 22 hold i Giro d’Italia på Torvet i Herning

Foto: Giro-start2012

Verdensstjerner på torvet

HERNING

Foto: Giro-start2012

HERNING

Girbecco er Giro d’Italias maskot.

10

»Beautiful Italy« er Giro’ens sang Malene Mortensen står bag Giro-starts helt egen sang, »Beautiful Italy,« som hun har skrevet og performer sammen med dance-duoen Puls. Malene Mortensen kommer naturligvis til Herning og giver Giro-tilskuerne chancen for at opleve hende, hendes trio og Giro-hittet »Beautiful Italy« live. Det sker på scenen på Torvet i forbindelse med fredagens holdpræsentation, hvor hun går på scenen før de 198 mænd i cykelsko indtager podiet. »Beautiful Italy« kan downloades på Itunes. Videoen med sangen kan ses på www.girostart2012.dk

11


12

HERNING Hernings nye kunstbus, som Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum har sat i verden, besøger Liv i Sdr. Anlæg. Privatfoto

» & Musikkens Venner Præsenterer · Kim Larsen & Kjukken · Live i Søndre Anlæg · Herning

Kim Larsen » Lørdag 30. juni kl. 19.00 [ Koncertpladsen åbner kl. 18.00 ]

& Kjukken Live i Søndre Anlæg · Herning

Koncertpladsen & Billetsalg:

Koncertplacering: Søndre Anlæg, 7400 Herning Billetsalg: www.fermaten.dk Billetpris: kr. 295,- pr. stk · [ kr. 345,- ved indgangen ]

Program:

18.00: Pladsen åbner 19.00: Supportband ( Info følger senere ) 20.30: Kim Larsen & Kjukken

Mad & Drikkevarer:

Medbragt mad og drikkevarer er ikke tilladt Der vil være salg på pladsen

» køb dine billetter på

www.fermaten.dk

Atter liv i anlægget

Kulturelt Samråd i Herning Kommune står igen i år bag familiedagen »Liv i Sdr. Anlæg«. Det er en dag med masser af sjov og underholdning for hele familien - men naturligvis mest for børnene. Derfor har man blandt andet arrangeret, at en af børnenes absolut yndlingspersoner fra tv, Sigurd Barret kommer forbi. Han gæstede også arrangementet sidste år, og det var så stor en succes, at der ikke var nogen tvivl om, at en gentagelse på programplakaten var nødvendig. Desuden medvirker Helles Danseinstitut, ligesom Herning Billedskole, og en masse lokale spejdere vil igen sørge for at lave en masse forskellige og sjove aktiviteter. En bus tager også del i begivenheden i år. Det er den nye kunstbus, som Carl-

Henning Pedersen & Else Alfelts Museum står bag. Der kan man prøve at udfolde sine kunstneriske evner under kyndig vejledning. Derudover vil der være masser af andre spændende ting, og i det hele taget er der garanti for en hyggelig dag i de grønne omgivelser.

Fotos

Lørdag 16. juni kl. 12-17 Sdr. Anlæg, Vejlevej og Godsbanevej i Herning Arr.: Kulturelt Samråd www.kultureltsamraadherning.dk

Mads Nissen blev kåret som årets pressefotograf, og han står bag dette foto. Det er fra tidspunktet, hvor den strategisk vigtige by Ajdabiya faldt 26. marts 2011, da franske Nato-styrker bomber de Gaddafi-tro styrker. En lokal mand takker her Gud for sejren, mens han står oven på en brændende kampvogn. Foto: Mads Nissen

I Særklasse Hvert år er forskelligt fra andre. Det ser man ikke mindst gennem de mange billeder, som de danske fotografer skyder i løbet af året til brug i de danske medier. De bedste af alle disse fotos kan man se hos Danmarks Fotomuseum i udstillingen »Årets Pressefoto«. Blandt andet kan man se en række billeder af Mads Nissen fra Berlingske Billedredaktion. Mads Nissen blev kåret som årets pressefotograf, da han på fornemste vis skildrede nogle af årets mest markante begivenheder som tragedien på Utøya, folketingsvalget og det Arabiske Forår. Mads Nissen stod også bag Årets Pressefoto, som netop stammer fra Libyen og portrætterer et af ofrene, som blev skudt af Gaddafi-tro styrker.

Himmel og hav Liv i Sdr. Anlæg

HERNING

Udstillingen med de bedste fotos fra 2011 afløses af en udstilling med landskabsfotograf Kirsten Klein og hendes fotografier, der på smukkeste vis skildrer himmel og hav. Det er faktisk syvende gang, at Kirsten Klein udstiller på Danmarks Fotomuseum, da hun er en populær udstiller.

Årets Pressefoto Til 3. juni Himmel og Hav 8. juni - 21. oktober Danmarks Fotomuseum, Museumsgade 28, Herning www.fotomuseum.dk

- Hun trækker mange besøgende til, og det er selvfølgeligt en glæde og også vigtigt for os som museum. Vore gæster kommer fra hele Danmark for at se disse enestående sort/hvide billeder. I hendes billeder kan man opleve noget af det smukkeste og mest æstetiske inden for dansk landskabsfotografi, forklarer museumsleder Bjarne Meldgård. Kirsten Kleins motiver er primært hentet i den danske natur, og hun formår at lokke alle nuancer fra det helt sorte over en gråskala til det helt blændende højlys ud af sin oplevelse af stemningen.

I Kirsten Kleins billeder mødes landskab, hav og himmel, som man ser her på billedet, der er en del af udstillingen på Danmarks Fotomuseum. Foto: Kirsten Klein

13


14

HERNING

MAESTRO 4.-25. MAJ 2012 ROCKTEATERBASTARD MED MUSIK AF KAIZERS ORCHESTRA

»En herlig Bastard«

Kirsten Dahl, Aarhus Stiftidende

»KAIZERLIGT«

Gregers Dirckinck-Holmfeld, gregersdh.dk

»Er man dedikeret til Kaizers, er der næppe tvivl. Så må man af sted.« Henrik Lyding, Jyllands Posten »spændende rejse«

Lars Wallenberg, Børsen, Anmelderne anbefaler

»man blev overbevist og blev imponeret« Mikkel Drejer Bertelsen, Gaffa

»You guys are sick!«

Janove & Geir, Kaizers Orchestra

»en forestilling, man går berørt fra« Troels Andersen-Lind, KultuNaut

Sommerkunst

I sommerperioden byder Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum på tre forskellige udstillinger. Den første er udstillingen »Italienske motiver«, som er stablet på benene i anledning af Giro d’Italias besøg i Herning. Både Carl-Henning Pedersen og Else Alfelt var meget fascineret af netop Italien, så udstillingen vil vise en række værker, som er inspireret af deres utallige rejser til støvlelandet. Den anden udstilling er med den danske billedhugger Sonja Ferlov Mancoba, som levede fra 1911 til 1984. Sonja Ferlov Mancoba indtager en bemærkelsesværdig position i dansk modernisme, Sonja Ferlov Mancoba var en ener i dansk kunst. Hendes værker har tidligere på året været vist i Paris. PR-foto

»gribende teaterstykke«

Lisa Amtoft Jensen, overspring.dk

»stor energi«

Marie Ørum Schwennesen, MetroXpress

TEAM TEATRET - Østergade 32 - 7400 Herning - Tlf: 97 12 55 77 BILLETBOOKING www.billetten.dk CO-PRODUKTION Teatret Svalegangen - Teater Nordkraft - Team Teatret

for ikke alene var hun en af tidens få kvindelige kunstnere, men hun arbejdede også fortrinsvis med skulptur, og så var hun internationalt orienteret. Den sidste udstilling er med Carl-Henning Pedersens enke, fotografen Sidsel Ramson, som har rejst det meste af verden rundt med sit kamera, og udstillingen præsenteer et udvalg af hendes billeder fra de seneste 30 år. Udstillingen er blevet til på baggrund af bogen af samme navn, der i november 2011 modtog den fornemme pris »Prix Marmottant, Academie-DesBeaux-Art«. Prisen gives hvert år som anerkendelse af en særlig fremragende kunstbog. Italienske motiver 26. april - 5. maj Confiance - Sonja Ferlov Mancoba 17. maj - 12. august Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, Birk Centerpark 1, Herning En fotografisk Odyssé - Sidsel Ramson 17. maj-15. juli Angligården, Birk Centerpark 3, Herning www.chpeamuseum.herning.dk

HERNING

Musik

og comedy Fermaten byder i maj på både comedy og musik. På det musikalske program er blandt andre 20-årige Mathilde Falch, som mange sikkert genkender fra DR1-serien Livvagterne, hvor hun sang to af sine egne sange. Hun har et stort antal egne kompositioner med på koncertturneen, og hendes tekster byder på både det kradse og humoristiske. Senere på måneden er det Baby Woodrose, der byder dit indre rockmonster op til bal på Fermaten i Herning. Bandet er album-aktuel med sin sjette udgivelse, »Third Eye Surgery«, som ifølge bandet selv er »et totalt udsyret space rock album, med et par finurlige pop numre«. Maj-programmet byder musikalsk set også på en helt særlig og unik konstellation af en af Danmarks bedste mandevokaler og en af verdens dygtigste guitarister. Det er Bobo Moreno og Robben Ford, der er på tour sammen og har band med bestående af Dan Hemmer på orgel, Jesper Mortensen på trommer samt Nicholas Findsen på bas. Stilen vil være blus, rock og Rhytm and Blues helt ind til benet.

Udover musikken kan Fermaten også blænde op for et godt grin eller to, når Comedy Zoo On Tour lægger vejen forbi Herning. Det er Simon Talbot, Elias Ehlers og Martin Høgsted, som rejser rundt og afslutter forårssæsonen med et brag af et show. Robben Ford. PR-foto

Mathilde Falch Torsdag 3. maj kl. 20 Comedy Zoo On Tour Tirsdag 8. maj kl. 20 Baby Woodrose Torsdag 17. maj kl. 20 Bobo Moreno & Robben Ford Fredag 18. maj kl. 21 Fermaten, Smallegade 4, Herning www.fermaten.dk

15


HERNING

Rosas inspirerende

barndom

HERNING Det er vigtigt og meningsfyldt at lave tv for børn. For børn kan ikke selv vÌlge, siger Rosa Gjerluff Nyholm - kendt som Rosa fra Rouladegade og datter af sangerinden Elisabeth. Lørdag 2. juni optrÌder hun i Dagmar Bio Af Marianne R. Eskildsen mre@herningfolkeblad.dk Syv ür gammel spurgte Rosa Gjerluff Nyholm sin far, om hun ikke nok mütte fü en elefant. Hendes far, fotografen og filminstruktøren Kristoffer Nyholm, svarede, at det mütte hun da gerne, hvis hun kunne fü tilladelse til at have den i haven. Rosa fik fritidshjemmet til at hjÌlpe sig med at skrive et brev til justitsminister Frank Jensen, og hun fik et udførligt svar tilbage. Ministeren fortalte om alle de krav, der skal overholdes, hvis man skal have en elefant, hvor meget plads den skal have, hvor meget mad den spiser, osv. osv. Rosa fik brevet lÌst højt. - Og der kunne jeg godt se, at det nok var lidt urealistisk, fortÌller 23-ürige Rosa Gjerluff Nyholm.

En lang barndom

PR-foto

Episoden med elefanten er en af de ting, Rosa Gjerluff Nyholm husker fra sin barndom, og som gjorde en forskel. Hendes far kunne jo bare have sagt nej. Man kan ikke have en elefant i haven.

I stedet lod han muligheden stĂĽ ĂĽben, og Rosa nĂĽede selv frem til, at det nok ikke var nogen god idĂŠ med en elefant i KartoffelrĂŚkkerne pĂĽ Ă˜sterbro i København. Her voksede Rosa og hendes lillesøster Barbara op i et hjem med fantasi og sang, hvor fugle fik lov til at bo pĂĽ loftet, indtil de kunne flyve igen efter et møde med familiens kat, og hvor moderen, sangerinden Elisabeth Gjerluff Nielsen, arbejdede hjemme og tog sig god tid til at bage med pigerne, lege og synge med dem. Rosa Gjerluff Nyholm husker, at hun legede, indtil hun var 14 ĂĽr gammel - og at hun fik lov til det. Hun havde sit eget eventyrunivers, hvor hun digtede historier, nĂŚsten ligesom nĂĽr hun laver tv for børn.

Inspireret af minder Rosa fra Rouladegade bager overraskelseskager. Da Herning Folkeblad ringer til Rosa Gjerluff Nyholm, har hun netop vÌret pü jagt i Københavns Kvickly’er efter nogle bestemte chokoladelagkage­ bunde. For lagkage lavet af chokoladebunde er flottere end en lagkage lavet af lyse bunde, nür der kommer flødeskum pü, synes hun. Og det skal se flot ud, nür Rosa fra Rouladegade optrÌder. Sü für børnene lov til at komme op pü scenen og lave lagkage. Programmet - og Rosa Gjerluff Nyholms arbejde i det hele taget - er meget inspireret af hendes egen barndom. Nür hun tilrettelÌgger et nyt program, kigger hun indad og tÌnker pü, hvad hun selv godt kan lide. Hun skal

bare mÌrke efter i maven, sü ved hun, om det var noget, hun selv ville have syntes var sjovt, da hun var barn. - Jeg kan huske rigtig meget fra min egen barndom, og jeg bliver inspireret af barndomsminder. Man sanser stÌrkt i barndommen. Müske fordi man oplever alting for første gang. Planter et frø. Bager en kage.

en simpel, men stor glÌde i mit eget liv. Det er en ting, jeg har lÌrt af min mor. Hun er en gavmild kagebager. Jeg kan huske, hun engang tog et stort stykke chokoladekage med op til en ret sur frisør som klippede os, da vi var smü. Frisøren blev helt overrasket og virkelig rørt, og fra den dag var frisøren meget mindre sur. Der skal ogsü bages kage, nür Rosa fra Rouladegade optrÌder i Dagmar Bio.

Man sanser

stĂŚrkt i

GlĂŚden ved at give

barndommen. Müske fordi man oplever alting for første gang.

Rosa Gjerluff Nyholm spiller büde teater og musik for børn, sü det giver rigtig god mening for hende at lave børne-tv, og hun kan mÌrke, at hun nür ind til børnene, nür de for eksempel spontant kommer op pü scenen til hende. Sü giver hun sig til at danse med dem, eller sÌtter dem til at skÌre bananer i skiver. - Børn kan ikke selv tage i skoven, i biografen eller til koncert, ligesom vi voksne kan. De har ikke frit valg mellem underholdning og oplevelser, for de er afhÌngige af, at voksne tager dem med. Derfor er børnefjernsyn vigtigt. Her kan man prÌsentere børn for musik, eventyr, gode historier og kÌrlighed. Alle de glÌder der er. Jeg er glad for at arbejde med at give nogen af de glÌder, jeg selv har i livet, videre til børn. For eksempel er det fantastisk at fü lov til at lave fjernsyn om at give nogen, man godt kan lide, en kage. Det er

Dagmar Bio Det tog kun Sdr. Feldings borgere halvanden müned at samle 400.000 kroner ind - sü var købet af den gamle biografbygning Dagmar Bio en realitet. 24. maj 2010 blev biografen genindviet - efter 25 ürs pause. Foreningen bag Dagmar Bio har dannet en biografklub. Den har i øjeblikket cirka 200 medlemmer, sü der mü ind imellem vÌre rift om pladserne i den lillle biograf med 130 siddepladser. Men det er ikke lÌngere kun film, der vises. Der er

ogsü kommet koncerter pü programmet. Süledes har büde Tørfisk, Viggo Sommer, Sebastian Klein og Rasmus Nøhr underholdt, og ligesom Rosa fra Rouladegade er ogsü Allan Olsen en af de kommende entertainere pü programmet. Huset lejes ogsü ud til firmaer og interessegrupper, og det er lutter frivillige krÌfter, som driver forretningen. Endelig har Dagmar Bio ogsü en cafÊ - Dagmar Bio Bar.

3TcbZTa_ĂŒBZPaaX[SWdb 8[Ă&#x;QTcPUĂŒaT c er der ere PZcXeXcTcTa_ĂŒ BZPaaX[SWdb 7ePSSTabZT a[XVT ]dZP]SdbT _ĂŒ e^aTbPZcXeXcT cb ZP[T]STa_ĂŒ bZPaaX[SWdbS Z

PR-foto

16

Rosa fra Rouladegade Lørdag 2. juni kl. 15 Dagmar Bio, Bredgade 36, 7280 Sdr. Felding Arr.: Dagmar Bio www.sdrfelding.dk/index.php?id=1258

BSa>\\TeTY#BZPaaX[S~%("":XQĂ?Z C[U(& (%!""~fffbZPaaX[SWdbSZ

17


18

HERNING

HERNING

FRODIGE OPLEVELSER FOR ALLE!

Det største stjerneskud på den danske musikscene lige nu, Lukas Graham, spiller på Herning Rocker. PR-foto

Besøg vores

LHAVEMØBE AFDELINdGe udvalg

spænden - anderledes, elsesfri i vedligehold havemøbler Besøg vores

afdeling for

/ DYREFODER HØR rker: TILBEre nde mæ

2 NTEOASE 3500 M PLA UNDER TAG 2 ENDØRS 22.000 M UD AREAL

e fø Vi har alle d rion, , Eukanuba, A in an C Royal nter m.fl Vitakraft, Hu

Genfødt Herning Rocker Der er skruet et godt program sammen til årets musikfest Af Henrik Øster-Jørgensen hej@herningfolkeblad.dk

184

Messecenter 41

Viborg, Vejle, Silkeborg 12

Ringkøbing

j

jen

Lind

ve Vejle

seve

Mes

Vejlevej 13 . Lind . 7400 Herning . Tlf: 96 99 09 99 Fax 96 99 09 98 . info@haveoasen.dk . www.haveoasen.dk

ÅBNINGSTIDER: Mandag til fredag kl. 9.00-17.30 Lørdag, søndag og helligdage kl. 9.00-16.00

Der gik et gys igennem de musikglade herningensere, da koncertarrangør Knud Bjerre fra Skive før jul bekendtgjorde, at Herning Rocker 2012 var droppet på grund af voldsom konkurrence fra Boxen. Han havde dog gjort regning uden vært, og værten er i dette tilfælde Herning

Fremad - og dér sagde de efter nogle overvejelser bare »Fremad!«. Festivalen var reddet af lokale kræfter og virksomheder.

Årets program Danske Bank Herning Rocker, som er endagsfestivalens fulde navn, stiller i år op med et mere rockende program end længe set. På rocksiden kan man høre Magtens Korridorer, D-A-D og Black City, mens Burhan G, L.O.C. og Nick & Jay står for den rappende del. Endelig kan man op-

leve friske, yngre navne som Nabiha, Ginger Ninja og Lukas Graham på den lille scene, der hedder Fermaten Outdoor. - Jeg har fået tilkendegivelser på mail og telefonen om, at det er det bedste program, man har set i flere år, og det synes jeg også selv, det er. Det er en god blanding. Noget med kant og de sikre valg. De to, der vil trække læsset, er L.O.C. og D-A-D, men det er dejligt, at der også er et par stykker, der er upcoming - udover de store, sikre navne. Når vi kommer hen til 26. maj, så er Nabiha og

Lukas Graham større navne, end de er i dag, siger Dan Madsen, formand for Herning Fremad og dermed også chef for festivalen.

Danske Bank Herning Rocker Lørdag 26. maj kl. 12-24 Teglparken Stadion Arr.: Herning Fremad www.herning-rocker.dk

19


HERNING

Venue Lab ´12 » Torsdag 05. maj kl. 20.00

» Mandag & Tirsdag 14-15. maj kl. 19.30

Mariekiks - Jubiiiii

Mathilde Falch

» Onsdag 16. maj kl. 20.00

» Tirsdag 08. maj kl. 20.00

» Torsdag 17. maj kl. 20.00

Comedy Zoo On Tour

Simon Talbot · Elias Ehlers Martin Høgsted » Torsdag 10. maj kl. 20.00

Edwin McCain Acoustic [ US ]

Support: Melanie Dekker » Lørdag 12. maj kl. 21.00

Our Broken Garden Lydmor · Penny Police

Himmerland · Midtfolk

Baby Woodrose » Fredag 18. maj kl. 21.00

Robben Ford [ US ]

& Bobo Moreno · Blues 21:21 » Lørdag 30. juni kl. 19.00

Liv ei S He dr. An rni ng læg

Kim Larsen

& Kjukken + Support

» Søndag 13. maj kl. 19.30

Herning Amatør Symfoni Orkester

» Se hele programmet og køb billetter på:

www.fermaten.dk

Boys og Bocelli I Boxen I maj og juni kan Jyske Bank Boxen i Herning slå dørene op til tre meget forskellige koncerter - med »boys« i alle aldre og for enhver musikalsk smag. Først er det lørdag 12. maj koncerten med New Kids On The Block og Back­ street Boys - nogle af de første og største boyband-fænomener nogensinde, som har slået sig sammen på scenen under forkortelsen NKOTBSB. De to bands har tilsammen solgt 200 millioner albums, og koncerten i Herning er blot et af 18 shows i Europa.

Rap Et par uger senere afløses popstjernerne i Boxen af rapperne Kanye West og Jay Z, som er på Europa-turné med »Watch the Throne«-koncerten - efter succesalbummet af samme navn. De to vandt prisen for »Best Rap Performance« ved Grammy Awards 2012 med nummeret »Otis«. Kanye West og Jay Z har førhen optrådt som gæster hos hinanden, og nu kan man altså opleve dem sammen, hvor de ikke blot opfører numrene fra deres fælles projekt, men også fra deres egne repertoirer.

Opera Et par uger senere er det så operaens tur til at komme i Boxen. Da gæster den

italienske tenor Andrea Bocelli Herning med fuldt besat symfoniorkester, 60 personers kor samt sangerinden Heather Headley. Der er lagt op til en stor aften med et alsidigt repertoire, hvor Andrea Bocelli byder på sine største operafavoritter og evergreens. Tenoren gav for to år siden udsolgt koncert i Forum i København, og ud af sine 70 millioner solgte album, er de 2 millioner solgt alene i Skandinavien, så han er en populær herre på vores breddegrader.

NKOTBSB Lørdag 12. maj klokken 19.00

Koncerter med

pigekorene

MidtVest Pigekor og MidtVest Juniorkor giver under ledelse af dirigent og korleder Dorte Bille to koncerter i Herning i maj og juni. Først er det på korenes hjemmebane i Den Jyske Sangskole i Nørregade med koncerten »Suser min lind«. Den koncert foregår onsdag 23. maj. Ugen efter giver korene koncert i Herning Valgmenighedskirke på H.C. Ørstedsvej. MidtVest Pigekor er et dynamisk kor med et helt specielt udtryk, som giver oplevelser for både øret og øjet. Koret består af 35 sangere i alderen 12-21 år. De fleste har indledt korkarrieren i pigekorets forskole og er gået videre i Juniorkoret, som også synger ved de to koncerter. Ved koncertern i valgmenighedskirken deltager desuden sangerne fra forskole-koret.

MidtVest Pigekors repertoire omfatter musik i forskellige genrer og et meget varieret musikalsk udtryk, og visionen er at udfordre grænserne for, hvordan kormusik skabes og opleves. Så der er lagt op til to dejlige aftener i selskab med Hernings pigekor.

»Suser min lind« Onsdag 23. maj kl. 19 Den Jyske Sangskole, Nørregade 7 D, Herning Kirkekoncert Onsdag 6. juni kl. 19 Herning Valgmenighedskirke, H.C. Ørstedsvej 27, Herning

SIGN UP OG SPAR MINDST 50% PÅ EN MASSE LOKALE TILBUD

På dagensherning.dk kan du tilmelde dig, og hver dag finde super tilbud på restauranter, oplevelser, wellness, mode og meget mere. På alle tilbud sparer du minimum 50%. Det eneste du skal gøre for at deltage, er at give os din mailadresse, så vi kan sende dig de gode tilbud. Klik ind på dagensherning.dk og meld dig til nu.

SPAR

50%

www.midtvestpigekor.dk

Kanye West & Jay-Z Lørdag 26. maj klokken 20.00 Andrea Bocelli Torsdag 14. juni klokken 20.00

DAGENS HERNING

Jyske Bank Boxen, Kaj Zartowsvej, Herning

www.dagensherning.dk

www.mch.dk PR-foto

» Onsdag 02. maj kl. 21.00

HERNING

Andrea Bocelli. PR-foto

20

21


HERNING

Velkommen til RISTORANTE RAVELLO

Palle Mernild. Fødselar og jubilar

Aase Toft. »Ømhedens Guds Moder«

Henrik Bruun. »Fich killer killer fich«

HERNING Else Visgaard. »Blue Hot«

Vi serverer god vin og mad baseret på typiske syditalienske ingredienser: friske farverige grøntsager og urter, citron, hvidløg, kapers, chilli, oliven, frisk mozzarella, kød, fisk, skaldyr- og selvfølgelig pasta og pizza! Du finder os i gedigne og hyggelige lokaler på hjørnet af Østergade og Kampmannsgade lige overfor kongrescenteret og teatret. Her står vores italienske kokke klar til at videregive en ærlig og oprindelig oplevelse af det italienske køkken - og vi serverer hele dagen!

www.ristoranteravello.dk

Restaurant Mad Donna - hvor mad bliver til kunst!

Kendt og berygtet - se, hvad man ikke ser Olie, kridt, gouache, tusch, blyant, farvefladens fordeling på papiret, den tynde linjes sitrende fremkaldelse af rummet… i arbejdet på papir er maleren Vibeke Tøjner - også - en sand mester. Fra 2.-26. maj viser Kunstforeningen for Herning og Omegn hendes papirarbejder på udstillingen »Se, hvad man ikke ser« på Team Teatret, Bredgade 32, Herning. I maj og juni har Galleri Mernild for første gang i otte år særligt fokus på galleriets ejer - nemlig kunstneren Palle Mernild. Anledningen er hans 50 års fødselsdag i juni.

Desuden fejrer han sit 20 års jubilæum som kunstner på fuld tid. Galleri Mernild kendes især for sine ofte farverige malerier, men også for sine humoristiske skulpturer af karikerede menneskeskikkelser, keramiske kæmpekrukker, møbler og designs … Hils på fødselaren i Galleri Mernild, Østergade 47, Herning. Galleri Krinkelkrogen, Gl. Landevej 25, har kunstneren Aase Toft på programmet 4.-28. maj. I udstillingen »Som i himlen, således også på jorden«, udstiller Aase Toft ortodokse ikoner. er

n Tøj eke b i V

Hun beskriver det at dykke ned i ikonernes verden som at dykke ned i en stor skat, hvor man hver gang kommer op med ny viden og forståelse for religiøse og verdslige sammenhænge. 2.-30. juni udstiller Else Visgaard sine billeder samme sted på en udstilling med titlen »Der er altid en udvej«. Ateliergalleriets maj/juni-udstiller er Henrik Bruun fra Herning. Ateliergalleriet kan besøges på Paghs Allé 4c. Kunstklinikken på Kærmindevej 28 viser nye værker fra vinterens arbejde i Steen Kjær Jacobsens malerskole plus diverse nyindkøb, blandt andet seks

189,-

2 retter fra

kr. mindre skulpturer af den verdenskendte og berygtede kunstner Jens Galschiøt.

www.gallerimernild.dk www.herning-kunstforening.dk www.gallerikrinkelkrogen.dk www.ullahoue.dk www.kunstklinikken.dk

20% OFF

Inspireret af det syditalienske landkøkken, byder vi, indehaverne Kirsten og Salvatore De Gregorio og personale, vore gæster velkomne til en ny autentisk italiensk restaurant og café.

KØKKENETS ÅBNINGSTIDER: Mandag-torsdag samt søndag 17.00-21.00 Fredag-lørdag 17.00-22.00

Jens Galschiøt. Skulptur

22

Man-tors 16.30-19.00

Fra mandag til torsdag får du 20% RABAT på HELE regningen, hvis du spiser mellem kl. 16.30 og 19.00. Bordet skal være ledigt kl. 19. BREDGADE 20 . HERNING . TLF. 97 21 22 00

Go’ mad så fuglene synger. Frokost Café åben fra kl. 12.00 Á la Carte Restaurant åben fra kl. 17.00 Også selskabslokaler og mad ud af huset. Mandag lukket. Dog ikke på messedage. Fonnesbechsgade 18, 7400 Herning. Tlf. 97188090

SE MERE PÅ VORES HJEMMESIDE

www.vores.nu

Østergade 30 · 7400 Herning · 97 26 90 89 · www.maddonna.dk

LUKSUS KINESISK BUFFET

kan Pekingsuppe/hønsekødssuppe Spis hvad du 22 kinesiske varme retter Mongolian barbecue Flere slags kød Flere forskellige grøntsager og saucer Stor salatbar Fri salatbar, is, kaffe, te og frugt RUNNING SUSHI Sushi Varme retter og sushi kører på bånd til dig. Mandag – torsdag

128,-

Fredag – søndag

158,-

Mandag – torsdag

168,-

Cafe r Vinotek r Restaurant Bredgade 38 7400 Herning Tlf. 97 12 09 44 www.cafepoulsen.dk

Fredag – søndag

198,-

Restaurant Den Kinesiske Mur

(Skråt overfor Herning Kongrescenter - lige ved Danmarksgades P-plads) Østergade 50 • 7400 Herning • Tlf.: 97 21 68 68 • www.denkinesiskemur.com

- en klasse bedre

23


24

HERNING

HERNING

carl-henning pedersen og else alfelts museum

aktuelle udstillinger Ateliergalleriet Paghs Allé 4c, Herning Udstilling Henrik Bruun udstiller sine værker. Til 30. juni.

Angligården Birk Centerpark 3, Herning Sidsel Ramson - En fotografisk Odyssé Udstillingen præsenterer indtryk, oplevelser, mennesker og begivenheder fra mere end 30 års rejser over det meste af verden. 17. maj-15. juli.

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum Birk Centerpark 1, Herning Italienske motiver Udstilllingen sætter fokus på værker af CarlHenning Pedersen og Else Alfelt, der var inspireret af deres utallige rejser til Italien. 26. april - 6. august Confiance - Sonja Ferlov Mancoba Udstilling med skulpturer af en ener i dansk kunst, Sonja Ferlov Mancoba (1911-84). Udstillingen har tidligere på året været vist i Paris. 17. maj- 12. august.

Danmarks Fotomuseum Museumsgade 28, Herning Årets pressefoto Udstilling over året 2011 – som den så ud gennem de danske pressefotografers linse. Til 3. juni.

HEART

Team Teatret Østergade 32, Herning Se, hvad man ikke ser Kunstforeningen for Herning og Omegn viser maleren Vibeke Tøjners papirarbejder Til 26. maj

Gl. Landevej 25, Herning Som i himlen, således på jorden Udstilling med ortodokse ikoner skrevet af Aase Toft samt landskabsfotografier af gæsteudstiller Steffen Toft.. 4. maj til 28. maj Der er altid en udvej Separatudstiller Else Visgaard, som er nyt medlem i galleriet, viser farverige billeder med kvinder, stiger og huse. 2. juni - 1. juli

Birk Centerpark 8, Herning Ingvar Cronhammar - Mørkets Hjerte Mørkets Hjerte er en nyopsætning af det bedste fra samlingens gemmer, og i selskab med de nyeste skulpturer drages beskueren ind i et tyngende, næsten skræmmende univers, hvor Cronhammars dystre fortællinger udspiller sig. Til 19.august. Tro, håb og kærlighed Jacob Holdts Amerika Udstillingen viser Jacob Holdts både nærgående og hjertegribende billedfortælling om USA op gennem de seneste 40 år, og det er de færreste, som har været så tæt på det USA, som udstillingen skildrer. Den demonstrerer eftertrykkeligt, hvordan Jacob Holdts fintfølende og nærværende »Amerikanske Billeder« er langt mere vidtrækkende end ren dokumentarisme. Til 6. maj.

Galleri Mernild

Kulturellen

Himmel og Hav - fotografier af Kirsten Klein Danmarks Fotomuseum har arrangeret en tematisk udstilling med landskabsfotograf Kirsten Kleins billeder, der skildrer himmel og hav. 8. juni - 21. oktober

Galleri Krinkelkrogen

Østergade 47, Herning Fødselsdagsudstilling Udstilling af galleriets ejer, Palle Mernild i anledning af hans 50 års fødselsdag – og 20 års jubilæum som kunstner på fuld tid.

Galleri Nande Vilmantas samlingen Danmarks største samling af værker af den kendte litauiske kunstner, samt værker af andre litauiske kunstnere. 4.-6. maj, 2.-3. juni.

Nørregade 7, Herning Kulturellens Censurerede Sommerudstilling 2012 Traditionen tro inviterer Kulturellen indenfor til sin censurerede udstilling, som er den 16. i rækken. Fernisering 5. juni kl. 14. 6. - 24. juni

Kunstklinikken Kærmindevej 28, Herning Udstilling 28 nye værker fra vinterens arbejder samt nyindkøb som eksempelvis seks mindre skulpturer af Jens Galschiøt vises frem.

Textilforum Vestergade 20, Herning Roald Amundsens vej til Sydpolen I anledning af 100 året for Roald Amundsens succesfulde ekspedition til Sydpolen i 1911 og 150 året for Fridjof Nansens fødsel, har Fremmuseet i Oslo skabt en udstilling, der fortæller historien om Roald Amundsens fantastiske færd til Sydpolen. Til 2. september.

Om Aktuelle Udstillinger Oversigten er udarbejdet i samarbejde med Redaktionen er sluttet 11. april 2012. Hold dig orienteret om yderligere arrangementer på aoh.dk eller KultuNaut.dk

Velkommen til en eventyrlig kunstoplevelse - et univers af betagende kreativitet med kunstnerparret Carl-Henning Pedersen og Else Alfelt i centrum. På museet forenes arkitektur og kunst i en perfekt symbiose af form og farve. Hvor arkitekturen slipper, tager kunsten fat - og omvendt.

Birk Centerpark 1 · Herning · Tlf. 9628 8650 www.chpeamuseum.dk

textilforum Textilforum i den tidligere Herning Klædefabrik viser, hvordan et industri­anlæg fra 1876 kan restaureres og anvendes til præsentation af egnens gamle hoved­erhverv: Tekstilindustrien. Udstillinger og arbejdende værksteder levendegør forskellige sider af tekstilfremstillingen før og nu, lokalt og globalt. Skiftende udstillinger om tekstilproduktion, tøjdesign og tekstilkunst.

Dansk museumscenter for tekstilindustri og -design Vestergade 20 · Herning · Tlf. 9626 1920 · www.museummidtjylland.dk

heart HEART - Herning Museum of Contemporary Art er tegnet af den amerikanske arkitekt Steven Holl. HEART har verdens største samling af Piero Manzoni. Samlingen indeholder desuden værker af Paul Gadegaard, Ingvar Cronhammer, John Kørner m.fl. HEART har brasserie, butik, park og koncertsal.

Birk Centerpark 8 · Herning · Tlf. 9712 1033 www.heartmus.dk

danmarks fotomuseum Fotomuseet præsenterer en af vor tids største opfindelser: Fotografiet og fotografiapparatet. Den enestående kamerasamling omfatter perioden fra fotografiets fremkomst i 1839 frem til vor tid. Der vises også panoramafotografier, holografier og billeder af H.C. Andersen. I fotogalleriet er der skiftende billedudstillinger. Danmarks Fotomuseum byder på utallige visuelle oplevelser for såvel børn som voksne.

Museumsgade 28 · Herning · Tlf. 9722 5322 www.fotomuseum.dk

brunkulsmuseet

herning museum

Et par tusinde brunkulsarbejdere og deres primitive træhuse skabte i 1940’erne et dansk klondike ved Søby. I dag fremstår brunkulslejerne som et unikt landskab med sandtipper og vandgrave. Fortiden kan genopleves i museet ved Søby Sø, hvor også en del ældre danske spillefilm er optaget. Guidede ture kan arrangeres.

Museet for den midt- og vestjyske hedekultur viser egnens udvikling fra oldtid over hedekultur til urbanisering. Til Herning Museum er knyttet et frilandsmuseum med 1800-tals landbygninger. Museet har skiftende temaudstillinger, store specialsamlinger og en enestående udstilling i 57 dukkeæsker om årets gang på Jens Nielsens bondegård. Desuden præsenteres udstilling med de seneste års store arkæologiske udgravninger på Herning-egnen.

Brunkulsvej 29 · Søby · Tlf. 9714 7529 www.brunkulsmuseum.dk

Museumsgade 32 · Herning · Tlf. 9626 1900 www.museummidtjylland.dk

25


26

HERNING

HERNING

KulturKalenderen maj

KulturKalenderen maj

1. PETER PAN | MUSICAL

8. RESTAURERING AF GAMLE BYGNINGER | FOREDRAG

2. PETER PAN | MUSICAL

8. MAESTRO | TEATERKONCERT

2. VENUE LAB ’12 | KONCERTPROJEKT

8. COMEDY ZOO ON TOUR | STAND-UP

Oplev eller genoplev J.M. Barries klassiske eventyr om drengen, der ikke ville være voksen. I en velskrevet musical med iørefaldende sange og flotte danseoptrin. Vi følger med Wendy, John, Michael og Peter Pan på deres rejse til Ønskeøen. Kl. 19 | MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning. www.mch.dk

En del af vores kulturarv består i gamle huse og vores viden om arkitektur, håndværk og byggeskikke. Bygningschef, arkitekt m.a.a. Niels W. Meyer, Den Gamle By i Aarhus, fortæller om det praktiske arbejde med både bindingsværkshuse og grundmurede bygninger. Kl. 19 | Herning Museum, Museumsgade 32, Herning. www.museummidtjylland.dk

Se omtale 1. maj. Kl. 19 | MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning. www.mch.dk

Se omtale 3. maj. Kl. 19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

Dørene åbnes for endnu en runde af det succesfulde og nyskabende projekt Venue Lab, hvor musikere med vidt forskellig baggrund og erfaring sættes sammen og udfordres til at skrive ny musik i fællesskab. Kl. 20 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

Stand-up med tidens måske mest fremadstormende komiker Simon Talbot, Elias Ehlers som leverandør af skæv Woody Allensk observations comedy og altid sjove og charmerende Martin Høgsted. Kl. 20 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

3. MAESTRO | TEATERKONCERT

Forestillingen »Maestro« er baseret på den norske gruppe Kaizers Orchestras dunkle og dybt fascinerende univers. Det er en rejse ind i et univers præget af krig, mafialignende tilstande og østeuropæisk romantik, hvor druk, hor, eder og forbandelser er en del af den dystre dagligdag. Kl. 19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk Mathilde Falch har som 20-årig fundet sine egne ben rent musikalsk. Hun skriver danske tekster, der kredser både krads og humørfyldt om livets velsignelser og forbandelser. Kl. 20 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

3. THE FUNKY MONKEYS | KONCERT

Mathilde Falch optræder på Fermaten 3. maj.

PR-foto

4. QUEEN MACHINE | ROCK

Giro d’Italia-festen i Herning inviterer til koncert med The Funky Monkeys. Kl. 21 | Bredgade, Herning. www.girostart2012.dk

Queen Machine sætter tryk under kedlerne og feststemningen med alle de gode gamle Queennumre. Kl. 19 | Torvet, Herning. www.girostart2012.dk

4. CAMILLA & THE FUNKY MONKEYS | KONCERT

4. MAESTRO | TEATERKONCERT

4. EL RICO MAMBO | KONCERT

Giro d’Italia-festen i Herning inviterer til koncert med Camilla & The Funky Monkeys. Kl. 11 | Torvet, Herning. www.girostart2012.dk Orkestret El Rico Mambo, der er et orkestersamarbejde mellem Herning og Vejle musikskoler, underholder til Giro d’Italia-festen. Kl. 12 | Torvet, Herning. www.girostart2012.dk

4. MALENE MORTENSEN | POP

Koncert på Torvet med Malene Mortensen, der står bag den officielle Giro-sang. Kl. 14.45 | Torvet, Herning. www.girostart2012.dk

Oplev nogle af de første og største boyband-fænomener nogensinde New Kids On The Block og Backstreet Boys på scenen i Boxen. Kl. 19 | Jyske Bank Boxen, Kaj Zartows Vej 7, Herning. www.mch.dk

12. MICK ØGENDAHL’S SPAS | STAND-UP

Se omtale 11. maj. Kl. 19 | MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning. www.mch.dk

12. OUR BROKEN GARDEN, LYDMOR & PENNY POLICE | POP

Oplev tre af de mest spændende og talentfulde nye navne på den danske musikscene på én aften. Kl. 21 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

13. UNGE TALENTER SPILLER KLASSISK | KLASSISK

Se omtale 3. maj. Kl. 19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

9. MAESTRO | TEATERKONCERT

Herning Amatørsymfoniorkester har til koncerten allieret sig med tre unge talenter. To af dem, nemlig soloviolinist Kern Westerberg og solobasunist Jeppe Jerslev Thomsen, vandt hhv. 1. og 3. præmie ved DR 2´s musikkonkurrence: »Spil for livet« 2011. Fra orkesterets egne rækker medvirker sangtalentet Mariann Fredsgaard Mikkelsen.Arr.: Herning Amatørsymfoniorkester, HASO. Kl. 19.30 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk.

10. MAESTRO | TEATERKONCERT

14. DET BRUNE GULD | FOREDRAG

Se omtale 3. maj. Kl. 19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

3. MATHILDE FALCH | POP

12. NEW KIDS ON THE BLOCK & BACKSTREET BOYS | POP

10. EDWIN MCCAIN | SOUL/POP

»Den store amerikanske romantiker« har The New York Times kaldt Edwin McCain, der indtager Fermaten med vintage soul. Kl. 20 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

11. MICK ØGENDAHL’S SPAS | STAND-UP

Forfatter Jan Svendsen beretter i ord og billeder om danmarkshistoriens mest mærkværdige arbejdsplads i brunkulslejerne, som under besættelsen sikrede danskerne brændsel og arbejde. Kl. 14 | FOA, Herning, Gormsvej 3-5, Herning. www.foa.dk/Afdelinger/FOA-Herning

14. MARIEKIKS JUBIIIII | REVY

Jubilæumsrevy. I 25 år har de uforfærdede, uforgængelige, uforskammede, sprøde Kiks hærget Herning og omegn med deres platte, poetiske, politiske skrig og skrål. Kl. 19.30 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

15. MAESTRO | TEATERKONCERT

Se omtale 3. maj. Kl. 19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

Er du til revsende satire, klare ramsaltede politiske kommentarer og perspektiverende indlæg, som sætter dagsordenen i samfundsdebatten - så skal du IKKE se Mick Øgendahls nye show. Det er bare en stor gang vidunderlig møgbeskidt SPAS. Kl. 19 og kl. 21.30 | MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, Herning. www.mch.dk

5. LE FREAK | DISCO

11. MAESTRO | TEATERKONCERT

Se omtale 14. maj. Kl. 19.30 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

Kom til koncert på Torvet med Le Freak, der er kendt som et af landets mest underholdende og udholdende live-bands. Kl. 21 | Torvet, Herning. www.girostart2012.dk

6. PLAYGROUND LIVE | JAZZ

Giro-stemningen fortsætter. Med jazzkoncert på Torvet med Playground Live, der har sit udspring i Swinging Europe. Kl. 10 | Torvet, Herning. www.girostart2012.dk

Se omtale 3. maj. Kl. 19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

11. MUSIKALSK UNDERHOLDNING | KONCERT

Knud Ager har samlet fem virkelig gode musikere til en aften med sange fra den danske sangskat og et bredt repertoire af fællessange - alt sammen krydret med musikalsk underholdning. Kl. 20 | Dagmar Bio, Bredgade 36, Sdr. Felding. www.sdrfelding.dk

Se omtale 3. maj. Kl. 19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

15. MARIEKIKS JUBIII | REVY

16. MAESTRO | TEATERKONCERT

Se omtale 3. maj. Kl. 19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

27


28

HERNING

HERNING

KulturKalenderen maj 18. PLUG ‘N’ PLAY | JAM SESSION

Så skal der igen jammes på The Underground Stage. Kom og jam med andre musikere fra lokalområdet og få en skæg aften med fed musik i hyggelige omgivelser. Kl. 20 | Kulturellen, Nørregade 7, Herning. www.kulturellen.dk

18. ROBBEN FORD & BOBO MORENO | RHYTM’N’BLUES

Måske Danmarks bedste mandevokal og uden tvivl én af verdens allerdygtigste guitarister tager på tour sammen i maj 2012. Stilen vil være blues, rock og rhytm’n’blues helt ind til benet. Kl. 21 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

22. MAESTRO | TEATERKONCERT

Se omtale 3. maj. Kl. 19.30 Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

23. SUSER MIN LIND | KONCERT

PR-foto

24. MAESTRO | TEATERKONCERT

Se omtale 3. maj. Kl. 19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk Se omtale 3. maj Kl. 19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

17. MAESTRO | TEATERKONCERT

Herning rocker igen i år, og der er vanen tro pinselørdag lagt op til et brag af en fest med bl.a. DAD, Lukas Graham, Magtens Korridorer, L.O.C, Nik & Jay og Burhan G. Arr.: Boldklubben Herning Fremad. Kl. 11 | Teglparken Stadion, Ringkøbingvej 78, Herning. www.herning-rocker.dk

18. MAESTRO | TEATERKONCERT

Se omtale 3. maj. Kl. 19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

2. ROSA FRA ROULADEGADE | KONCERT

Rosa tager rødderne fra Rouladegade med og spiller kagekoncert med sangene fra det populære børne-TV-program på DR »Rosa fra Rouladegade«. Kl. 15 | Dagmar Bio, Bredgade 36, Sdr. Felding. www.sdrfelding.dk

6. MIDTVEST PIGEKOR, MIDTVEST JUNIORKOR OG FORSKOLEN | KONCERT

14. ANDREA BOCELLI | OPERA

Bandet spiller musik inspireret af de spændende og meget forskellige kulturer, som de fem musikere i »Himmerland« kommer fra. Kl. 20 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

Baby Woodrose udgav deres 6. album 16. april 2012, og det er et »totalt udsyret space rock album med et par finurlige pop numre«, som også kan opleves live på Fermaten. Kl. 20 | Fermaten, Smallegade 4, Herning. www.fermaten.dk

I brunkulslejet ved den genskabte brunkulsgrav er nogle af de gamle maskiner sat op igen, og de tidligere brunkulsarbejdere fortæller, hvordan det hårde og beskidte arbejde i »kulgravene« foregik. Kl. 14 | Abildå Brunkulsleje, Timringvej, Vildbjerg. www.abildaa.dk/Brunkulsleje/Brunkulslejre

23. MAESTRO | TEATERKONCERT

25. MAESTRO | TEATERKONCERT

17. BABY WOODROSE | POP/ROCK

2. ARBEJDENDE BRUNKULSLEJE | UDSTILLING

Koncert med MidtVest Pigekor, MidtVest Juniorkor og Forskolen. Kom og oplev en koncert, hvor repertoiret spænder vidt - fra klassisk til rytmisk musik i forskellige genrer og med meget varieret udtryk. Arr.: Den Jyske Sangskole Kl. 19 | Herning Valgmenighed, H.C. Ørstedsvej 27, Herning. www.midtvestpigekor.dk

16. HIMMERLAND | FOLKEMUSIK

Se omtale 3. maj. Kl. 19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

ju n i

MidtVest Pigekor, der består af 35 sangere i alderen 12-21 år, hvoraf flere har sunget i koret i over 10 år, giver koncert sammen med Juniorkoret. Kl. 19. | Den Jyske Sangskole, Nørregade 7 D, Herning. www.midtvestpigekor.dk Se omtale 3. maj. Kl. 19.30 | Team Teatret, Østergade 32, Herning. www.teamteatret.dk

DAD er et af hovednavnene ved Danske Bank Herning Rocker lørdag 26. maj.

KulturKalenderen juni

26. DANSKE BANK HERNING ROCKER | KONCERTER

26. JAY-Z & KANYE WEST | RAP

Efter deres fænomenale succes med udgivelsen af albummet »Watch The Throne« og den efterfølgende USA-turné optræder rap-superstjernerne Kanye West og JAY-Z nu i Boxen deres fælles projekt, men også med numre fra deres egne repertoirer. Kl. 20 | Jyske Bank BOXEN, Kaj Zartows Vej 7, Herning. www.mch.dk

27. HERNING KIRKES DRENGEKOR | MESSE

Pinsehøjmesse med Herning Kirkes Drengekor med musik af John Høybye. Kl. 10 Herning Kirke, Østre Kirkevej 1, Herning. www.herningkirkesdrengekor.dk

Den italienske stjernetenor Andrea Bocelli kommer til Herning med et fuldt besat symfoniorkester, 60 mands stort kor samt den talentfulde sangerinde Heather Headley. Bocelli vil præsentere et alsidigt repertoire, hvor han synger sine største operafavoritter og evergreens. Kl. 20 | Jyske Bank BOXEN, Kaj Zartows Vej 7, Herning. www.mch.dk

16. LIV I SDR. ANLÆG | FAMILIEARRANGEMENT

Masser af underholdning for hele familien i Sdr. Anlæg i Herning med bl.a. Sigurd Barret, 100 dansere fra Helles Danseinstitut, kunstbussen fra Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, malertelt med Herning Billedskole, ponyridning og spejderaktiviteter. Kl. 12 | Sdr. Anlæg, Herning. www.kultureltsamraadherning.dk

23. MUSIK PÅ SCENEN VED SØBY BRUNKULSMUSEUM | KONCERT

»Kun for Sjov« fra brunkulsbyen Brande spiller og underholder. Kl. 14 | Søby Brunkulsmuseum, Brunkulsvej 29, Herning. www.brunkulsmuseum.dk

30. KIM LARSEN OG KJUKKEN | KONCERT

Kom og hold sommerfest med et af Danmarks mest populære orkestre Kim Larsen & Kjukken de er altid garanter for en dejlig koncert, og sommeren 2012 bliver ingen undtagelse! Arr.: Musikkens Venner. Kl. 19 | Sdr. Anlæg, Herning. www.fermaten.dk.

Sigurd Barrett optræder igen i år til Liv i Sdr. Anlæg. Det er 16. juni, og naturligvis sammen med bjørnen Bjørn. Foto: Tony Brøchner

Om aktivitetskalenderen

Kalenderen er udarbejdet i samarbejde med Redaktionen er sluttet 11. april 2012. Hold dig orienteret om yderligere arrangementer på aoh.dk eller KultuNaut.dk

29


ær umk

G ud

Lun dve j

sevej Knudmo

K nu

41

ehø j

Præ s teha ven

Kirke b

yvej

Kild

Høje

Klo væ kkenge t Klok bakk keen

rken

Tols tedp a

Solba kken

d park en Ny gå r

87 Klø

ve

Ny G jelle Hammerum rup Skole ve j

ark

30 17

Birkegårdsvej

BIRK SYD

Bir kC en ter p

95

dmo

sev e

j

To gå

106

rve j

Uldjydevej

Knudmoseværket

97

195

Fastrupvej

San d gaar ds

Birk Centerpark Station

H am meru mÅ

Fastrupvej

Center Allé

Merkurvej

Gormsv ej

Thyras vej

18

16 35

70 19

Industrivej Nord SILKEBORGVEJ Industrivej Syd

18 32

CHR Y DE S V EJ Landsskuepladsen

N

n

Klok kehø j Østerlund

ste dve j

ær

Told

erk Sø nd

Jako Knud b Vej sens

E

Olufs gade Olufs væng et

Ravn gade sborgHaak gade ons-

Laulundgade

Kaj Munks Vej

lands

vej

SJ Æ

Kalu borg ndvej -

ND SG AD

LL A

Fyns gade

Boh rs V ej

Niels

-

Kam pm a nn g ade s Vink elga de Fyns gade Danm gade arks-

Lang e

e

G ad

RVEJ

Holm

Bo rn

gade

e

Nørr ega d

gad e

ens

Fins

Mon rads -

egad e

Nørr

gad e

Fonn esb gade echs-

Sme de-

gade

Minde

Søl

j

Th rig es ve

Sa b ro

Hasl ev

Ros envæn et

r marken

Sko leg ade Nørr e Allé Østre Kirke vej

gårdvej Farver

Nørgaards Allé

DENSGADE Land FRE BirkeGår tsd HerAllé ningLinde Jyll ands- lund Allé gade SmalleCity-gade passaDalgasgen passaSkolegade gen Brygg ergade

levej

Ny Møl

Markedspladsen

Allé

Odins gade

Lykkes vej

ve j

e Kløv

Irisvej

Kin gos vej

Mølle vænget Ingeman nsvej MØLLEG ADE

ej

Frue højv

Paghs

Thorsg ade

Freja sga de

Fi nl a es n ds ve ve j j

Sverig

Storgå rdvej

Gyvelvej

Slåenvej

EVE J VAR D

Ba gg es kæ rve j

KE MOTO MIDTJYDS

VI BO RG

holm

park en

sve

j

Rø nne vej

Sa ndv igv ej

He ho rning lm ve sj Nis Pe Ve terse ns j

Myli us

Ting vej

Erich s

ens Vej Han s Eg edes Vej

j

lm ve

Nø rh o

Havrevænget

Bygvænget

Lo vej llands -

Na sko kvve j

VE J

b vej o-

Gu bor ldgve j

Allin

gev ej

Sa køb ksvej ing

Ne

eke

hje Gudmv ej

v ej

ksø vej

byv ej Åk irke

Sva n

dev ej Du eo d

Rø dby vej

Ny ste dve j

hus vej me rs Ha m

ens Vej Emil Rees

Sønderagervej

vej Schuberts

Vesteragervej

Ge ve fions j -

j Sa nda ger ve

j dsv e lan -

6

12

rk pa

He de

G od th åb s

j

eåve

Kong

Teglvænget

TEGLVÆNGET

Langvad Enge

Kæret

Røn nebærvej MESSEVEJEN

Bassu mgård vej

j

Gødstrupve

jerg Lerb

Agerbjerg

kvarteret Bjerg

411

ter

Mø rup ve j

Gø dstr upv ej

Dr

10

Højskolevej

en

Øs ter led

BIRK NORD

Sandgaardsvej

133

Åvænget

Herningværket

EJ E

Gjelleru skolen

ak eleb Møll en k Sko bak

Hamme rumholmv

15

ME SS EV

Ravns bjerg Toft Ravns bjer Mark g Tols Ravnsb hav tedjerg en Krat Ravns bjerg Ravn Skov sbjerg Hegn Tolste dvej

vej

kC

MCH Arena

BIRK

ej

MCH Multiarena

14

138

jøv Mil

Gl Vejlevej

135

Bæ k

Knudmosen

Knudmosen

16 17 6 18

er um

Bir

H N Andersens Vej

ej

Ho ltb jer g

EJ

m m

Virkel

117 Kirkely

HERNING ØST

HERNING

Udkigspunkt

SV

Ha

ej

8

36

VEST

AR D

pK ana l

18

v ahls

Gl Vejlevej

de

V llers A P Mø VEJ

CHR YDES

j

es vej

12

d Eng

29 12 19 14 31 5 37 1 15 28 26 27 23 20 23 2 24 38 9 11

Gade

Mejeriparken

25

Gje lleru

Kirk e byvej

nd Sø ken en bak bakk up ller Gje

13

ve rds

upv ej

28

102

103

Grøndahlsvej

Kærvej

gstr

elunk Ra n vej inde Kærm vej

Søndergade

gå de

nø Ma vej

løsse He vej

MCH MESSECENTER HERNING

Mørupvej

Lathyrusvej Lavendelvej

ga

Lin

mø Rø ej v

øms Sa j j ve ve ej nø isv Tu Rib neg ldr vej Gu

sø Læ j ve

105

VIRKE

t

j ve

rvej

Marievej AmalieTo vej ustr upv Sofieej ve j

3

Herregå Ve rds 10 dv par old ken en

kild eve j

nge

s nd

n

Herningsholmparken

j psve

Klo kke

e væ Kirk

la Is

21

ke n Kik gvej bor j jave Thu svej eri Berb

EG DA MG A

184

Enebæ

MA DS

22

ngs lsa Fug vej

Havreto ften

svej

gvej Ravnsbjer

-

Akacievej

Poppelvej

marke n

Kraru

Krøjgårdvej

Ejna r Mik kelse Vej ns

Å

True lsen

Vale ur

olm

park Sø

35

holm Eng

30

98

svej

im He

Skovvænget

Betalingsplads HERNING

j Fredhø Allé

vej

j

j ve

Rugha ve

i ar

ej

ke Gl Kir

ve

nris Fe

Hvede

M

dv un lel Lil

Brændgårdskolen

ge

svinget

Lundve j

102 Engkrogen

34 A I Holms Vej

Porsvænget

119

j

nget

Kro

k

ve

EJ OV

Ørskovvej

LUND

NO RD

sh ing Hern

æ B

ne Ør

Ellevæ

Gl Ørskovvej

g

71

Bøgevænget

Veste vang ren

ING

Bussluse

Rugvænget

7 63

H P HANSENS VEJ

RN

olm gsh nin Her

in ol

Lysløjpe

Nordre Kirkegård

Brændgårdvej

se

HE

J

Knud ens EJ Præ uss RGV støRasm v VIBO Fak ej Vej Joh seve an S j Ros Brorsonsvej k Agerv ænget kilde Vej joldborg Storåvej Sne vej s ppe vej K J øge ep Falk Od e Højvænget vej p eve n e j s eAak Bellisve vej j evej Ring d jæ n a Susåvej rs Vej sted Gl L Svan vej igsvej evej Sorø Grundtv Gl L ve j Solvænget Herningsholmvej andeSpro evej gøv skolen nd La e Gl e s u sl s u B j Glentevej Ole Sla Vej Rømers gelsesg j Helges ade Roars Vid Te eve HCØ Pon vej vej Vø dsHolb Dana ar s r n rsteds n dan toppisv ækv v V lu e j e j e j Yd sve ej Golfbane j ve Danas un vej Kors da j rNø Overgade vej sve lsv ørve Fæv org H ej j 31 j CØ ej esMarkedsrste Roligheds ds V Ba vej pladsen lde e j T 116 h Nie O Pa rsv ls r k e Ny e ns G vej Mindegade j Gl Skol Ah Bethaniagade Golf ade evej orn Torvet Kousgaards 39 O parken park ve Plads en Aaparken j Th N VestervangTeglværksielse Golfvej Kaj skolen ns Bredgade Østerg Hasselparken ade 88 Siøv Munks Vestergade vej 25 ej Væng Gl Ringkøbingvej Dalga et O Plads s St Bussluse Vestre Dalgas Vestre Allé St Silkeborgvej Blich Anlæg Kirkegard Hyldevænget e 195 EnghaveGrøn Gade rs- Blich Dalga - n Cypresvej Absalonsvej s- vgade vej e g væn ersa 139 gade de get O Platanvej DRO NNIN GEN Museum S BO 195 Hara s ULE There ldsg VAR Pouls ade sa D vej gade 13 m12 æ en j f Kn HoltbjergD e g v Trø 195 Fyrrevej in ud j erlu es ks n s e skolen Jasm tr H a invej sv v u ps T roll ej en gad r T y Kaprie S ej nget V Granvæ folieøTietg j n e vej ensg Fa j 36 Gods rnv ade Valde bane ve v mars dtjø vej 53 Agerlands ej vej Søndre Anlæg Rø

Gudenåvej

BR TE LS HO

Nørr Syre e tan npark en deru pv e j

hu nd Lu

HO LM VE

31

HERNING Samkørselsplads

Lillelund Engpark

Hartmannsvej Carl Nielsen Vej

Beethovensvej

68

ST ER

H

e

Kuhlausvej

Chopinsvej

Verdisvej

VE

løjp

Straussvej

Wagnersvej

Mozartsvej

Niels W Gades Vej Weysesvej

j gårdve Brænd

Rossinisvej

55 Samkørselsplads

Tjaikofskisvej SchumannsHaydnsvej vej BrahmsHändelsvej vej

Vivaldisvej

J GULLESTRUPVE

Sønderagerskolen

j Avnve

rup ve j

Lange-Müllers Vej Laubsvej

Udkigspunkt

vej kke

34

Lys

33

ej pv tru gs

32

æk alb Sm

vej ilde idk Hv

billetnet.dk

kæ ne

Sten

bjergDSB Rejsecenter............................................................... 7013 1415 dsb.dk park en Arriva................................................................................. 7230 2840 arriva.dk o Kr Taxa.................................................................................... 9712 0777 herning-taxa.dk Rutebilstation................................................................... 9712 0655 38 Bybusterminal, Sølvgade, Herning................................................. midttrafik.dk

26

37

ej rv

Ribeåvej

k æ

195

vej olm

15

en

38

Fuglsang Sø

33

a Tr

j gve

Ho lin gv

ej

Offenbachs- Leharsvej vej Ravelsvej Webersvej

ej elv

Munkgård kvarteret

15 ret Banegårdspladsen 6C, Herning 38 Banegårdscentret,

Allé

Ålh

elø Eg

id Hv

mch.dk

teret Stens e bj rgk va r te

R D

rB æ vk Ty

mch.dk

Transport:

Munkgårds Allé

Østergade 37, Herning..................................................... 9721 0111 16 MCH Messecenter Herning, Vardevej 1, Herning.......................................................... 9926 9926 MCH Messecenter Herning Kongrescenter, Billetsalg............................................................................ 7033 1333

vest.rm.dk kulturellen.dk

Studsgårdvej

Kunstforeningen 2211, Indgang N2.............................. 9712 3228

14 Kulturellen, Nørregade 7A, Herning.............................. 9628 8620 15 MCH Herning Kongrescenter,

vej Ceder

parken

Mun væ kgård nge t

Munk gårdkv ar

nud

Festplads

j ve kke Åly

ej

4

Gis

ej rgv

Holing k

ang gls Fu Holm ang gls s F u Næ

vej eld self

vej

Å

22 Ateliergalleriet Ulla Houe, Paghs Alle 4 C, Herning..................... ullahoue.dk G ød st 23 Det Hemmelige Galleri, Bredgade ru 5 A, Herning.............9712 4511 dethemmeligegalleri.dk pv ej 24 Det kreative hus, Fonnesbechsgade 12, Herning............9626 6268 25 Galleri Krinkelkrogen, Gl. Landevej 25, Herning...........2253 2703 gallerikrinkelkrogen.dk 26 Galleri Mernild, Østergade 47, Herning........................ 9712 0890 gallerimernild.dk 27 Galleri Vanggaard, Cityhuset,

bo sen

pv ru lst He

3

ang

le Tje

lm ho gs in rn He

j ve rd gå um ss Ba

Frij

Aulum Mølle, Møllestræde 2, Aulum............................. 9747 2104 aulummolle.dk herningbib.dk 1 Biblioteket i Midtbyen, Østergade 21, Herning............ 2067 4372 2 BioCity Herning, Sølvgade 20, Herning......................... 7013 1211 kino.dk 3 Blicher Museet, Viborgvej 76, Herning.......................... 9626 1919 herningmuseum.dk Brunkulsmuseet, Brunkulsvej 29, Søby, Herning........................................ 9714 7529 brunkulsmuseum.dk Bredgade 27-33, 2. sal, Herning....................................... 2124 2498 gallerivanggaard.dk 4 Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, 28 SNEJBJERG Kunstklinikken, Kærmindevej 28, Herning.................. 9712 0794 kunstklinikken.dk Birk Centerpark 1, Herning.............................................. 9628 8650 chpea.dk 29 Galleri Brix, Nørre Alle 20, Herning............................... 2628 0102 galleribrix.dk Den Gule Bygning, Burgårdsvej 8, Vildbjerg................. 3511 5844 dengulebygning.dk fermaten.dk 5 Fermaten, Smallegade 4, Herning.................................. 9722 5510 Andet: Billetsalg............................................................................................. herningbilletten.dk 30 De Geometriske Haver, BirkEngbjerg Solbjerg Centerpark 1, Herning.................... herningkunstmuseum.dk 6 HEART, Birk Centerpark 8, Herning............................... 9712 1033 heartmus.dk Engbjerg31 skolen DGI-huset Herning, Kousgaards Plads 3, Herning. ...... 9626 7400 dgi-husetherning.dk 7 Herning Bibliotekerne, Brændgårdvej 2, Herning....... 9628 8800 herningbib.dk SNEJBJERG 32 Elia, Birk Centerpark 15, Herning.................................................... elia.dk 8 Herning Billedskole, Knudsvej 12, Herning................. 9722 0994 herningbilledskole.dk NORD Toftbjerg ænget 33 Fuglsang Sø, 130 vv Langvadbjergvej Vesterholmvej, Herning............................................. herning.dk 9 Danmarks Fotomuseum, Ørsko RINGKØBINGVEJ 123 Kløver væn34 Herning Svømmehal, ge t Museumsgade 28, Herning.............................................. 9722 5322 fotomuseum.dk H Bygelstru DE pvej have vej EDGA n løver Brændgårdvej 20, Herning. .............................................. 9628 herning-bad.dk Enggård8686 10 Herning Højskole/6Kanten, HOV K JERG Nord gaden SNEJBJERG SNEJB 35 Skulpturparken, Birk Centerpark 1, Herning. . ............................... herningkunstmuseum.dk SYD Højskolevej 11, Herning................................................... 7240 1644 www.6kanten.dk n t ade Laby eje Sydg rinte ngSdr. Anlæg, Gl. Vejlevej, Herning arvej 11 Herning Museum, Museumsgade 32, Herning............. 9626 1900 herningmuseum.dk Mod Rin36 gkøbi Asy n Dagm 47 lga Louisede Snejbjerg12 Herning Musikskole, Nørregade 7C , Herning............. 9712 9811 herningmusikskole.dk vej Skole Sig Turistinformation: Sønder ter kvarRD et 13 Regionshospitalet Herning, Allé VA LE 48 OU B le Le ko rgravsve S 37 VisitHerning, S Østergade 21, Herning............................. 9627 2222 visitherning.com j Gl. Landevej 61, Herning................................................. 7843 0000 vest.rm.dk EN 46 G IN N Billetsalg............................................................................ 9627 2225 N Herning Sygehusmuseum, Indgang J .......................... 9927 2750 sygehusmuseum.dk O

e

r sbo dell We

S

Gallerier:

Kultursteder:

Lis

mch.dk ej lløv Va mch.dk ej mv lu rg Bø rockstjernen.dk 184 Lundgård teamteatret.dk skolen j e pv Billetsalg............................................................................................. herningbilletten.dk ru lst He 21 Textilforum, Vestergade 20, Herning............................. 9626 1920 herningmuseum.dkpøttrupvej

gls Fu

d

ej

r dgå

j dv e lun

vej org enb vej uth vnø Kn Ga

17 Jyske Bank BOXEN, Kaj Zartows Vej 1, Herning........... 9926 9926 18 MCH Arena, Kaj Zartows Vej 1, Herning........................ 9926 9926 19 Rockstjernen, Nørregade 7B, Herning.......................... 4081 4124 20 Team Teatret, Østergade 32, Herning............................ 9712 5577

Lun

rdv t gå øs eby Or ing t ves ing

St

j Ve

se

rr Tjø

holtvej

sslu Bu

Jordbærmarken

-

olm se sslu Klinth vej Bu

rr Tjø

Her finder du...

Næst

en toft ter ms

2

Gødstrup Sø

en toft By

Blo

GØDSTRUP

j ve p Sø tru ds Gø

30

HERNING

Anemonevej

vej

VESTERHOLMVEJ ang gls Fu Toft

40

G

Samkørselp


32

HERNING Jan gintberg

22. september

peter larsen show

13. oktober

Monrad og rislund

25. oktober

mange gODe gRIn I mCH

anders

1. - 3. november

andreas bo live

MCh billetsalg 9926 9708 - se mere p책 MCh.dk

1. december

hatten rundt

1. februar

Kulturmagasinet Det sker i Herning maj-juni  
Kulturmagasinet Det sker i Herning maj-juni  

Kulturmagasinet Det sker i Herning

Advertisement