Page 1

Medlemsbrev mai

Kjære bokvenn! Oppstandelsen er feiret, og naturen har våknet til liv i skog og hager! Noen av oss var så heldige å nyte en håndfull fridager i sydlige strøk eller Norges fjelltrakter (!) med ski på beina. I Rachel Haucks bok Brudekjolen møter vi den livsnære spenningen som forelskelse, kjærlighet og relasjoner bringer med seg. Jeg er ikke flau over å innrømme at jeg er en romantiker, eller at synet av en vakker brud beveger meg til tårer. Denne hjertevarmende og spenningsfylte boken er en bok alle som har gått opp kirkegulvet én gang - eller flere ganger om de har vært så uheldige å miste sin første kjærlighet og så velsignet at de fant nåde til å oppleve det igjen – vil kjenne seg igjen i. De vanskelige valgene, troen og tvilen, den berusende lykkefølelsen. Her får du i tillegg et mysterium som må løses, og Guds godhet skinner igjennom denne vakre historien. For vakker er den! Velsignet vår!

Svein E. Andersen, Forlagssjef, lagerassistent, forfatter (– og denne måneden også assisterende bokklubb-medarbeider!)

Hovedboken Rachel Hauck

Brudekjolen Mer informasjon om månedens bok finner du på neste side! Frist for å hoppe over månedens bok: 21. mai


Ordinær pris 386,inkl. frakt Medlemspris 269,(leveres fraktfritt) Innbundet ca 300 sider

Fire bruder. En kjole. En beretning om tro, forløsning og tidløs kjærlighet. Charlotte er innehaver av en eksklusiv brudesalong, der hun kler opp bruder til deres store dag - med glødende engasjement, talent og stil. Nå når hennes egen bryllupsdag nærmer seg derimot – klarer hun verken å finne den perfekte kjolen eller kjenne seg sikker på at hun bør gifte seg med Tim. På en auksjon kommer Charlotte over en kiste av det mer ramponerte slaget som hun kjøper. I kisten finner hun en nydelig vintage brudekjole, som ser helt ny og ubrukt ut – det skimrer i perler og sateng og den er håndsydd i tidløs design. Men hvor kom den fra? Hvem har brukt den? Hvem lot den bli igjen i kjelleren til en ti år gammel jente? Hvem loddet fast låsen og puttet hunde-ID-brikkene i den lille posen? Og hva med den mystiske mannen i lilla vest som insisterer på at kjolen hadde blitt «forløst»? Når Charlotte først prøver å finne ut av kjolens historie – og hvem den neste bruden som skal bære den er – er det i utgangspunktet bare for å få tankene over på noe annet enn sitt eget skrantende kjærlighetsliv. Etter hvert som hun blir kjent med kvinnene som har båret kjolen, er det som om brudekjolen begynner å leve sitt eget liv. Emily i 1912. Mary Grace i 1939. Hillary i 1968. Hver enkelt av dem har sin egen historie – om forventning, smerte og levd liv, og hver og en har noe helt spesielt å dele. For innvevd i trådene i den vakre hundre år gamle kjolen, er sannheten om Charlottes egen arv å finne: Den kraften som ligger i mot og tro – og skjønnheten i det å finne sann kjærlighet.


Utdrag fra månedens bok: «Dette er artikkel nummer null», sa auksjonariusen. Den dype stemmen hans sank ned i Charlotte som en varm perle.

Hun bladde gjennom katalogen igjen på leting etter en beskrivelse eller noe informasjon om kisten. Men den var simpelthen ikke ført inn.

Artikkel nummer null? Hun bladde gjennom katalogen. Det var ingen artikkel nummer null å finne. Hun dobbeltsjekket med innholdsfortegnelsen bak i katalogen. Men ingen kiste, koffert eller trunk var på listen.

«Fem-femti, har jeg seks? Seks hundre dollar?» Øynene til auksjonariusen var levende og fortellende, kinnene hans var rødmussede selv om fjelluften under teltduken var kald til april å være.

«Denne gjenstanden ble reddet ut fra et hus bare noen minutter før det ble revet. Kisten ble laget i 1912.» Han lente seg ut over folkemengden. «Den ble laget for en brud.» Blikket hans landet på Charlotte som hoppet bakover med et gisp. Hvorfor kikket han på henne? Hun stakk hånden med forlovelsesringen bak ryggen. «Den er hundre år gammel. Et århundre. Treverket og læret er originalt, og hele kisten er i god stand, men den tørster etter litt treolje. «Hva har skjedd med låsen?» Mannen til høyre for Charlotte pekte med sin sammenrullede katalog på den knudrete messingen som sørget for å holde lokket nede. «Vel, det er en historie for seg selv. Den ble sveiset igjen, skjønner du.» Auksjonariusen lente seg enda nærmere publikumet sitt. Igjen landet de vandrende og knallblå øynene hans på Charlotte. Han beveget på de buskete og grå øyenbrynene sine. «Av ei jente med kjærlighetssorg.»

Kvinnen ved siden av Charlotte løftet hånden sin. «Seks.» Tre andre forsvant. Charlotte kikket på kisten med smale øyne og tenkte at hun også burde benytte anledningen til å komme seg av sted. Hun hadde fått med seg nok av budprosessen. Dessuten ville hun gjerne få seg litt lunsj før hun skulle til frisøren. Etter at hun var ferdig hos frisøren ville hun bare akkurat ha nok tid til å dra hjem og skifte før Tim skulle hente henne klokken 18. «Seks, har jeg seks-femti?» Stemmen hans hoppet for hver stavelse. «Seks-femti.» Mannen til venstre for henne. «Jeg kan bruke den som ekstradeler på en dampbåt jeg restaurerer.» «Sju hundre», sa Charlotte. Ordene bare spratt ut av munnen hennes. Hun rensket halsen og kikket på auksjonariusen. Brukt som ekstradeler? Aldri. Det var noe inni henne som gjorde opprør mot tanken på å skulle rive kisten fra hverandre. «Denne kisten fortjener varsom og kjærlig behandling.»

Kvinnene i gruppen å-et og prøvde å stille seg i en bedre posisjon for å se kisten mens Charlotte tok enda et skritt bakover. Hvorfor vendte han hele sin oppmerksomhet mot henne? Hun presset hånden mot varmen som brant mellom ribbena hennes.

«Det gjør den, unge frøken. Jeg reddet den selv. Og det jeg redder, skal aldri ødelegges.» De blå øynene hans strålte for hvert ord og sendte kuldegysninger gjennom Charlotte. «Har jeg sju-femti?»

«Men for den som er villig til å kjøpe denne, venter det en stor skatt på innsiden.» Han kikket utover folkemengden som så ut til å vokse, og blunket med øynene. Latter fylte luften, og auksjonariusen så ut til å være fornøyd med at han hadde fått alles oppmerksomhet.

«Åtte.» Charlotte ventet ikke engang på at han skulle be om høyere bud. «Hundre. Åtte hundre.»

Greit, Charlotte oppfattet poenget. Det var egentlig ikke en stor skatt inni den. Han hadde bare ønsket å få dem til å tro at det kunne være det. Han var litt av en selger. Masse prat og tomme ord. «La oss starte budene på fem», sa han. Flere i mengden forsvant slik at noe av presset på Charlotte for å bli værende løste seg opp. Den kalde luften som smøg seg rundt bena hennes, kjentes deilig. «Har jeg fem?» sa han igjen. Charlotte sjekket ansiktene på de som fremdeles var der. Kom igjen, noen, by fem dollar. Nå som kisten hadde fått en pris og hadde vært gjenstand for latter, hadde det blitt vekket en sympati for den i henne. Det å få høre litt om historien dens hadde forandret kisten dystre utseendet. Alle, alle, trengte litt kjærlighet. Enda noen sekunder gikk. By noen, vær så snill. «Jeg byr fem.» Charlotte løftet den sammenrullede katalogen i været. Hun kunne gi kisten til barnearbeidet i menigheten. De trengte alltid noe de kunne oppbevare leker i eller til å pakke med seg det de trengte på en misjonstur. «Jeg har fem hundre.» Auksjonariusen holdt opp hånden og viftet med fingrene. «Har jeg fem-femti?» «Fem hundre?» sa hun og steilet. «Nei, nei, jeg bød fem dollar.» «Men prisen var fem hundre.» Auksjonariusen nikket mot henne. «Du må alltid vurdere kostnaden, unge frøken. Nå vet du prisen. Har jeg fem-femti?» Vær så snill, noen, by fem-femti. Hvordan kunne hun ha vært så dum? Den uskyldig-gammel-mann-fasaden hadde narret henne. Mannen ved siden av Charlotte løftet katalogen sin. «Jeg byr femfemti.» Charlotte pustet lettet ut og holdt seg for brystet. Takk, snille mann.

Kvinnen ved siden av henne løftet hånden.

Løp! Kom deg ut herfra! Charlotte prøvde å snu seg, men bena hennes nektet å lystre, og føttene hennes sto som plantet der på gresset. Et streif av vårbrisen kjølte ned svetteperlene på pannen hennes. Hun ønsket ikke denne kisten. Hun trengte ikke denne kisten. Loftsleiligheten hennes var moderne, liten og så langt fri for rot. Akkurat slik hun likte det. Malone & Co var en fasjonabel, elegant og utsøkt moderne salong. Hvor skulle hun plassere den gamle og slitte kisten? For ikke å glemme at hun hadde brukt alle pengene hun hadde fått på renoveringen. Rubbel og bit. Og privatkontoen hennes hadde akkurat nok til å dekke utgiftene til et lite bryllup. Åtte hundre dollar for en kiste var ikke med i budsjettet. Hvis hun først skulle bruke så mange penger, ville hun heller ha kjøpt seg et par sko fra Christian Louboutin. «Den roper på deg, gjør den ikke?» Mannen i lilla skjorte lente seg mot Charlotte og hevet de buskete øyenbrynene sine. «Dessverre, men ja.» Tim ville ha fått anfall om hun tok denne tingen med seg hjem. Charlotte kikket på kisten. Hvem var den mannen eller kvinnen som hadde eid den i en svunnen tid? Hva med den bruden som auksjonariusen snakket om fra 1912 – ville ikke hun ha ønsket at denne slitte, gamle gjenstanden skulle få et hjem? «Åtte-femti.» Bød den andre mannen til venstre for Charlotte. «Tusen dollar.» Charlotte slo seg for munnen. Men det var for sent. Hun hadde allerede bydd. Åh, dette måtte hun nok forklare for Tim. «Solgt.» Auksjonariusen slo håndflatene sine sammen og fant frem en papirlapp fra lommen. «Denne kisten tilhører deg.» Charlotte leste lappen han hadde skrevet ferdig på forhånd. Forløst. 1000 dollar. Hun virvlet rundt. «Vent, sir, unnskyld meg, men hvordan visste du …» Men han var borte. Det samme var folkemengden og den summende praten. Charlotte sto igjen alene med den medtatte kisten og et glitrende blaff i luften.


GAVETIPS TIL KONFIRMANTEN! GI EN GAVE MED MENING! Juda Smith

Jesus er ______. Hvordan ville du fullført denne setningen? Judah Smith fullfører den for deg igjen og igjen, og hver gang åpenbares stadig mer av Jesu karakter. Han skriver som til en venn og illustrerer viktigheten av Jesu budskap til det moderne mennesket. Dette er en bok for nye troende, livslange etterfølgere og for den som bare er nysgjerrig på hvem Jesus er. Judah Smith viser oss den Jesus som dystre malerier og salmer ikke klarer å fange. Med glød, humør og overbevisning, viser han at Jesus er livet, Jesus er nåde, Jesus er din venn. Jesus er en ny og bedre måte å være menneske på. «Judah Smith er kanskje vår generasjons sterkeste, klareste og tydeligste stemme i formidlingen av evangeliet i dens renhet og enkelhet. Boken tegner et klart bilde av Jesus på en sånn måte at man ikke bare skjønner, men kjenner. Både for troende og fortsatt søkende er dette en sterk anbefaling!» – Leif Kåre Lysåker, Ungdomspastor i OKS.

Medlemspris Kr. 174 (ord 198,-) Pocket – New York Times Bestselger!

Tone Lise Gustavsen

FriHet & ren sex – vennskap, dating og sånn ... I denne boken får du motivasjon og praktiske tips om hvordan Gud har ment at du skulle leve kjærlighetslivet ditt. Det er ikke enda en opplysningsbok om sex og samliv, men heller en bok om ekte, ren og sann kjærlighet etter Guds standard. Her får du inspirasjon til «å spare det beste til slutt», praktiske tips som skaper trygge rammer for kjærester, smarte kjøreregler i et forhold og fundamentet for et godt sexliv. Om du er den som ønsker å finne «den rette» etter Bibelens standard, kan du med forventning stupe inn i dette omdiskuterte temaet: ungdommers viktigste ord – sex og kjærlighet! «Dette er en ærlig og åpen bok hvor forfatteren deler av sine erfaringer og sitt hjerte, for at du som tenåring skal leve livet til det fulle. Samtidig inneholder også boken praktiske tips og nyttige fakta som kan hjelpe deg til å stå for dine valg, og ikke minst – at det er tilgivelse og gjenopprettelse når du har tråkket feil.» – Wenche Stautland Håvik, helsesøster og mor til tre

Medlemstilbud Kr. 149 (ord 228,-) Pocket

Sarah Young

Hva skjer’a Gud? Vil du gjerne få et tettere bånd til Gud? Ville det ikke vært flott å vite hvilke planer Han har for deg? Denne boken ønsker å knytte hjertet ditt enda sterkere til Herren. Hver andakt er skrevet som om Gud selv snakker til deg personlig! Sarah Young inviterer deg til å tilbringe noen minutter i Guds nærvær hver dag, mens du lytter til Ham og det Han vil fortelle deg.

Medlemstilbud Kr. 179 (ord 248,-) Pocket

BESTSELGER 2. OPPLAG!


Gavetips til brudeparet!

GAVETIPS TIL brudeparet Vårt bryllup Gjestebok for bryllupsdagen med god plass til hilsener fra gjester til brudeparet. Medlemstilbud Kr. 100 (ord 198,-) Stivperm

Min bryllupsplanlegger Planlegging av et bryllup kan oppleves som et skremmende prosjekt – med uendelig mange detaljer å huske på, lister som skal skrives og tidsplaner som skal forberedes og samkjøres. Min bryllupsplanlegger har blitt lagd som et hjelpmiddel, for å ha et sted å skrive ned de mest essensielle detaljene i bryllupsplanleggingen på ett sted. Medlemstilbud Kr. 100 (ord 198,-) Stivperm

Til bruden Denne unike gaveboken viser med enkle, men genuine ord at bryllupsdagen er en av de viktigste dagene i brudens liv. Medlemstilbud Kr. 100 (ord 198,-) Stivperm

På deres bryllupsdag Dette er deres dag. Må den bli magisk, deilig og helt fantastisk! Og må dere få et godt og lykkelig liv sammen, fylt av glede og kjærlighet. En vakker liten gavebok til brudeparet Medlemstilbud Kr. 49 (ord 98,-) Stivperm

bryllup En vakker liten gavebok til den store dagen. Medlemstilbud Kr. 49 (ord 79,-) Stivperm Ekteskapets fire årstider Hensikten med denne boken er å hjelpe deg og ektefellen din å finne ut hvilken årstid dere befinner dere i for øyeblikket, gi dere et felles språk til å drøfte situasjonen, og gi dere praktiske tips som kan hjelpe dere å bygge et sterkere og bedre ekteskap. Hvilken årstid er ditt ekteskap i? Medlemstilbud Kr. 149 (ord 298,-) Innbundet

Kjærlighetsspråkene - fem minutter hver dag For hver dag i året presenteres et bibelvers, et innsiktsfullt budskap om å formidle kjærlighet og en bønn. En vakker andaktsbok til ektepar. Medlemstilbud Kr. 279 (ord 348,-) Innbundet

Par i hjerter - evighetskalender Fra hvetebrødsdagene til edle jubileum kan disse ordene inspirere til kjærlighet og berike deres liv med hverandre. En vakker evighetskalender! Medlemspris Kr. 100 (ord 198,-) Evighetskalender


hjertelivet – det nye testamente fra hverdagsbibelen Med bibeltekst fra den nye oversettelsen: Hverdagsbibelen og artikler om temaer unge jenter er opptatt av, presentert i magasinformat, er dette en perfekt bibel for tenåringsjenter. I Livet – det nye testamente fra Hverdagsbibelen får du i tilegg til bibelteksten en rekke artikler som kan hjelpe deg til å forstå og bli bedre kjent med Gud. Innledningen til hver bok i Det nye testamente sørger for solid bakgrunnsinformasjon og detaljer om nytestamentlige forfattere, slik at det generelle budskapet i hver bok gir mer mening. Bibelske sannheter gir gode, lettfattelige sammendrag av viktige sannheter i Guds Ord. Løfter og Sterk tro hjelper deg til virkelig å forstå bibelteksten og viser hvordan du kan la Guds Ånd forandre hjertet og livet ditt. Forandrede liv vil oppmuntre deg med sanne historier om jenter som har opplevd Guds forvandlende kjærlighet. Sjekk dette! vil utfordre deg til å være frimodig og vise mennesker Jesu kjærlighet på nye og kreative måter. Tema gir innsikt i hvordan du kan takle utfordrende situasjoner i hverdagen og livet, som du kanskje står midt oppe i akkurat nå.

Stivperm kr 198 (ordinær pris) – Medlemspris kr. 174

Hverdagsbibelen er ikke en konkordant (ord-for-ord) oversettelse fra grunnspråkene, men en forenklet og levendegjort oversettelse som baserer seg på Bibelen – Guds Ord. Hverdagsbibelen legger vinn på å holde seg innenfor de teologiske rammer grunnteksten gir, men dens viktigste oppgave er å gjøre Bibelen leservennlig og forståelig for Ola og Kari, Per og Pernille!


endelig ny jarle-TV!

NYHET

Jarle-TV på misjonsreise til Afrika DVD kr 199 (ordinær pris) Medlemstilbud kr. 149!

Brian er 7 år og bor i Afrika. Familien Waldemar har lyst til å reise på besøk til han. I Afrika er det helt annerledes enn i Norge. I Afrika skinner sola hele året, og det er store kontraster mellom by og land. Brian har ingen leker på rommet sitt. Han har faktisk ikke et eget rom. Heldigvis får han hjelp gjennom fadderorganisasjonen Compassion. Som fadderbarn får han mulighet til å gå på skole hver dag. Han har fått seg egne sko og en madrass som familien kan sove på. Bli med til Afrika og bli kjent med Brian! Spilletid: ca 45 min. Tillatt for alle


Ekstratilbud

I tillegg til hovedboken kan du nå bestille så mange artikler du måtte ønske fra Hermons utvalg og få 12,5% rabatt på ordinær pris. Bestillinger på over kr. 500,- sendes fraktfritt, ellers tilkommer ekspedisjonsgebyr på kr. 49,-

Hoppe over månedens bokklubbbok:

Tlf: 63 80 30 99 Faks: 63 81 69 22 SMS: send medlems-nummer og navn til: 98 28 70 22 Epost: ordre@hermon.no http://bokklubben.hermon.no

Jeg bestiller følgende: ......stk. Jesus er____. Kr. 174

Porto

......stk. Frihet og ren sex Kr. 149 ......stk. Hva skjer’a Gud? Kr. 179 ......stk. Vårt bryllup Kr. 100

Hermons Bokklubb

......stk. Min bryllupsplanlegger Kr. 100

hermon forlag as postboks 83

......stk. Til bruden Kr. 100

2027 kjeller

......stk. På deres bryllupsdag Kr. 49 ......stk. Bryllup Kr. 49 ......stk. Ekteskapets fire årstider Kr. 149 ......stk. Kjærlighetsspråkene - fem minutter hver dag Kr. 279 ......stk. Par i hjerter - evighetskalender Kr. 100 ......stk. Hjertelivet - Det nye testamente Kr. 174 ......stk. Jarle-TV på misjonsreise til Afrika Kr. 149

(Minste bestillingsbeløp som faktureres og sendes er kr. 200,-) Jeg ønsker å hoppe over bok nr. 5 2014: Brudekjolen

Om du ønsker å hoppe over månedens bok, gi beskjed før 21. mai Medlemsnummer:

Navn:

Telefon:

Adresse:

Postnr:

Poststed:

Medlemsbrev mai 2014  

Månedens bok er "Brudekjolen" av Rachel Hauck. En hjertevarm og spenningsfylt roman!