Page 1

QV SDLJ FDP

EDFN

IHHG

PDLOHU


De kracht van e-mail marketing.


Met MailPlus maakt u professionele e-mail nieuwsbrieven en geavanceerde e-mail marketingcampagnes. Allemaal vanuit één gebruiksvriendelijke werkomgeving. Stel uw bericht op, kies de doelgroep en verstuur uw mailing. Analyseer de uitgebreide statistieken en leer hoe u uw communicatie kunt verbeteren.

MailPlus: compleet, gebruiksvriendelijk en betrouwbaar Compleet Bestandsbeheer, segmentatie, BrightEdit©, bounce management, afbeeldingen, servicepagina’s, e-mail, sms, direct mail, A/B testen, statistieken, Google Analytics... Gebruiksvriendelijk MailPlus is een oplossing met een heldere structuur, een uitgebreide FAQ, online handleidingen én videohulp. Prettig werken, daar draait het om. Betrouwbaar MailPlus wordt gebruikt door meer dan duizend organisaties. Het is snel, veilig en heeft een hoge beschikbaarheid.

Software as a Service (SaaS) MailPlus is een online dienst. U hoeft geen hardware aan te schaffen of software te installeren. U krijgt een klantnaam en wachtwoord waarmee u direct aan de slag kunt. Praktische professionals MailPlus is speciaal ontwikkeld voor marketing- en communicatieprofessionals. Professionals die snel, eenvoudig maar bovenal kwalitatief hoogwaardig willen communiceren met hun doelgroepen. MailPlus onderscheidt zich door eenvoud. Niet-technische gebruikers kunnen zelfstandig zeer geavanceerde marketingcampagnes maken. Ideaal voor praktische gebruikers die ook zelf aan de knoppen zitten. Bent u zo’n praktische professional? Dan is MailPlus de ideale oplossing voor u.


”Iedere organisatie is uniek. Daarom zijn er verschillende versies van MailPlus. Start met de basisversie en groei door wanneer u dat wilt.”

Drie versies van MailPlus MailPlus Mailer is de basisversie. MailPlus Feedback en MailPlus Campaigns voegen daar extra functies aan toe.

PDLOHU

IH IHHGED IHHGEDFN FN N

FDP JQV FDPSDLJQV

MailPlus Mailer is dé oplossing voor professionele nieuwsbrieven en e-mail marketing. Verstuur uw bericht, analyseer en leer. MailPlus Feedback laat u eenvoudig online enquêtes, webformulieren en polls maken die naadloos integreren met uw e-mail marketingcampagnes. MailPlus Campaigns maakt geavanceerde automatische marketingprogramma’s mogelijk met Campagne Management en Profielverrijking.

Alle versies van MailPlus ondersteunen communicatie via e-mail, sms en direct mail.


De functies op deze pag pagina’ ina s zijn zijn beschikbaar in

PDLOHU

IHHGEDFN

FDPSDLJQV

Contacten beheren Uw MailPlus contactdatabase wordt volledig ingericht aan de hand van uw wensen. Met de segmentatie- en personalisatievelden die u nodig heeft om uw doelgroep relevant en persoonlijk te benaderen. Want relevantie en een persoonlijke benadering zijn essentieel voor succesvolle e-mail marketing.

”Al uw doelgroepen in een klik binnen handbereik” Relaties kunnen zelf hun profiel beheren MailPlus biedt standaard de servicepagina’s: aanmelden, afmelden, tell-a-friend en profiel wijzigen. Deze servicepagina’s worden volledig in uw huisstijl opgemaakt. Zodra een relatie zijn gegevens wijzigt, worden die wijzigingen automatisch in MailPlus verwerkt. Voldoe aan de Nederlandse wetgeving Met de geautomatiseerde afmeld- en bounceverwerking voldoet u zonder moeite aan de Nederlandse wetgeving. Wel zo’n prettig idee.


Headlines Contactdatabase naar uw wensen ingericht Makkelijke import wizard Flexibel doelgroepen samenstellen Automatische afmeld- en bounceverwerking Eenvoudig gegevens exporteren

Doelgroepen samenstellen Stel elke mogelijke doelgroep samen op basis van velden in uw contactdatabase of op basis van klikgedrag in uw e-mailings. Pas ze weer aan wanneer uw wensen veranderen.

Makkelijk importeren Met behulp van de import wizard voegt u bestanden toe aan uw contactdatabase. Deze functie geeft uitgebreide feedback over het ge誰mporteerde bestand en stuurt u een rapportage per e-mail.

Dynamische doelgroepen De doelgroepen die u samenstelt, zijn dynamisch. Iedere keer dat u een mailing verstuurt, wordt de doelgroep opnieuw opgebouwd. U kunt zoveel dynamische doelgroepen maken als u wilt.

Contactdatabase uitbreiden U kunt uw contactdatabase op elk moment uitbreiden met extra velden voor segmentatie of personalisatie.

Totaalbeeld per klant MailPlus zorgt dat per klant alle interactie met uw communicatie wordt vastgelegd. Die informatie vindt u terug op de individuele klantkaarten.

Exporteren naar externe systemen Alle gegevens zijn eenvoudig uit MailPlus te exporteren. Bijvoorbeeld het totale bestand of de unieke doorkliks van een e-mailing. Met MailPlus is exporteren naar uw CRM-systeem makkelijk. Koppelingen automatiseren MailPlus kan worden gekoppeld aan uw CRM-systeem. Door middel van periodieke synchronisatie of zelfs via een real-time koppeling.

Aanmeldformulier met welkom e-mail MailPlus wordt geleverd met een aanmeldformulier zoals u het wenst. De bijbehorende welkom e-mail in uw huisstijl kunt u zelf onderhouden voor een optimale start van uw relatie met de inschrijver.


De functies op deze pagina’s zijn beschikb besc hikbaar aar in

PDLOHU

IHHGEDFN

FDPSDLJQV

Eenvoudig berichten opstellen Met MailPlus maakt u zelf eenvoudig professionele e-mails, direct mail, sms-berichten en webpagina’s. Want professionele communicatie draait niet alléén om e-mail. Juist de mogelijkheid om via verschillende kanalen te communiceren, maakt MailPlus tot de keuze van veel communicatieprofessionals.

”Communicatie via e-mail, direct mail, sms en webpagina’s” Snel werken met sjablonen Sjablonen zijn de basis van uw e-mails, webpagina’s of brieven. Daarin liggen logo, kleurstelling en lay-out vast, zodat u zich alleen hoeft te concentreren op de inhoud. Natuurlijk kunt u ook volledig afwijken van de sjablonen en uw eigen HTML gebruiken.


Headlines Communicatiekanalen: e-mail, sms, web en direct mail BrightEdit© maakt berichten opstellen simpel Personaliseer uw communicatie Maak uw communicatie meetbaar en leer

BrightEdit©: e-mail en landingspagina editor BrightEdit© is een unieke editor op basis van moderne web technologie waarmee u op eenvoudige wijze e-mails en webpagina’s opmaakt. De slimme contentblokken en uitgebreide Drag & Drop-functie werken snel en flexibel. Met als resultaat mooie e-mails die aankomen in de inbox van uw ontvangers.

Leer van uw communicatie Door het gebruik van trackable links meet u welke content het beste aansluit bij uw ontvangers. Daardoor kunt u de relevantie van uw communicatie keer op keer verbeteren.

SMS en direct mail Met MailPlus kunt u ook via sms en direct mail communiceren. Geen ingewikkelde mailmerges meer maar simpelweg al uw communicatie versturen vanuit één oplossing. Verstuur eens een brief op basis van het klikgedrag in uw e-mailing en zie wat dat doet met uw ROI.

Communiceer met personen E-mails en webpagina’s zijn eenvoudig te personaliseren met alle gegevens uit uw contactdatabase. Tijdens het verzenden, personaliseert MailPlus elk bericht of landingspagina op basis van de velden die u heeft ingevoegd.

Webpagina’s maken Met de Page Manager maakt u landingspagina’s of een actie website. Natuurlijk zijn ook deze pagina’s te personaliseren met gegevens uit uw contactdatabase. Afbeeldingen beheren en invoegen Met de Image Manager kunt u afbeeldingen uploaden en bewerken. Vervolgens kunt u deze afbeeldingen invoegen in uw e-mails, webpagina’s en brieven. Uw werk gaat nooit verloren De autosave-functie zorgt dat uw werk niet zomaar verloren gaat. Elke vijf minuten wordt automatisch uw bericht opgeslagen. Deze kunt u op elk moment inladen en verder werken. Social media integratie Laat uw ontvangers op eenvoudige wijze uw e-mailing delen met hun sociale netwerken, zoals Twitter, Hyves, Facebook en LinkedIn.


De functies op deze pagina’s zijn beschikbaar in

PDLOHU

IHHGEDFN

FDPSDLJQV

Berichten versturen en respons analyseren Met de Mailing Manager verstuurt u uw e-mailings, sms-mailings en direct mailings. Daarnaast ziet u in de Mailing Manager het overzicht van al uw verstuurde mailings en vindt u hier van elke mailing een uitgebreide rapportage.

”Rapportage van al uw mailings op persoonsniveau” Doelgroepselectie met één klik Elke doelgroep binnen uw contactdatabase is met één klik te selecteren. Vervolgens hoeft u alleen nog het bericht te kiezen en op verzenden te klikken. Leer van uw communicatie De uitgebreide statistieken van de Mailing Manager stellen u in staat uw e-mail marketingactiviteiten steeds weer te verbeteren. Leer wat uw relaties interesseert en maak uw communicatie steeds relevanter voor nog meer succes.


Headlines EĂŠn overzicht van al uw communicatie Uitgebreide statistieken Google Analytics koppeling A/B testen voor meer rendement

Direct versturen of inplannen U hoeft niet zelf op verzenden te klikken wanneer u uw e-mailing gaat versturen. Plan de e-mailing in voor een later tijdstip en MailPlus zorgt voor de verzending. A/B testen voor meer rendement Test een A- en B-versie van uw bericht en kijk welke het beste presteert. Daarna stuurt u de winnaar naar de rest van de doelgroep voor het hoogste rendement.

Snelheid Uw berichten worden per ontvanger opgesteld, gepersonaliseerd en meetbaar gemaakt met een snelheid van 100.000 e-mails per uur. Deze snelheid is te verhogen indien wenselijk. Aevering en boodschapintegriteit MailPlus zorgt ervoor dat uw boodschap aankomt in de inbox van de ontvangers. Precies zoals u hem vanuit MailPlus heeft verzonden. Meer relevantie met gerichte opvolgacties Maak nieuwe doelgroepen op basis van klikgedrag en stuur gerichte vervolgacties. Door de hoge mate van relevantie zijn dit soort e-mailings zeer succesvol.

Google Analytics koppeling MailPlus integreert met Google Analytics. Zo volgt u de doorkliks naar uw website op de voet en krijgt u een totaalbeeld van de prestaties van uw e-mailings.


De functies op deze pagiina’’s zijijn beschikbaar in

IHHGEDFN

FDPSDLJQV

Webformulieren, online enquêtes en polls De responsmodules van MailPlus Feedback geven uw organisatie nog meer communicatiekracht. Naast het verzenden van mailings kunt u nu ook actief feedback ontvangen van uw relaties. U krijgt feedback door de inzet van webformulieren, online enquêtes en polls. Daarmee maakt u bijvoorbeeld een klanttevredenheidsonderzoek en meet u hoe uw processen presteren. Met die informatie kunt u uw bedrijfsprocessen verbeteren.

”Het opstellen van formulieren kan niet makkelijker” Eén oplossing U maakt uw webformulieren, online enquêtes of polls allemaal vanuit één MailPlus-omgeving. De gegevens die u verzamelt, worden in een eigen database bewaard en zijn altijd beschikbaar als u ze nodig heeft. Op uw site of in de Page Manager Webformulieren, online enquêtes en polls kunt u tonen binnen uw eigen website of op een pagina binnen de Page Manager. Wanneer de aanvraag gedaan wordt, toont MailPlus een bedankpagina in uw huisstijl.


Headlines MailPlus Mailer inclusief webformulieren, online enquêtes en polls Gegevens vooraf invullen zorgt voor meer conversie Leer van de uitgebreide rapportages Bevestigingen per e-mail met statistieken Slimme Form Editor bespaart veel tijd Webformulieren die converteren Maak zelf eenvoudig webformulieren met de slimme Form Manager. Bepaal de velden die uw formulier moet bevatten en welke daarvan verplicht zijn. De Form Manager zorgt dat de gegevens correct worden ingevoerd en veilig worden weggeschreven.

Realtime rapportages van de respons Volg het succes van uw webformulier, online enquête of poll op de voet. MailPlus Feedback toont u precies hoe bijvoorbeeld uw klanttevredenheidsonderzoek, inschrijving voor uw workshop of poll presteert. U kunt de rapportages op elk moment en tot op persoonsniveau inzien.

Gegevens respondent vooraf invullen Omdat MailPlus één geïntegreerde marketingdatabase is, worden de gegevens die al bekend zijn van de ontvanger direct ingevuld. De ontvanger hoeft dan niet alle gegevens in te vullen, maar slechts wat u nog niet wist. Hoe minder gegevens men hoeft in te vullen hoe hoger de conversie. Professionele bevestigingen per e-mail Stuur respondenten professionele bevestigingen per e-mail in uw huisstijl. Tegelijkertijd biedt MailPlus de optie om een notificatie van de aanvraag te sturen naar uzelf of uw team.

Responsgegevens exporteren naar Excel MailPlus Feedback laat u alle responsgegevens eenvoudig exporteren naar verschillende formaten. Handmatig of via geautomatiseerde koppelingen. Zo kunt u deze gegevens gebruiken in andere bedrijfsprocessen of systemen.


De functies op deze pag pagina’ ina s zijn zijn beschikbaar in

FDPSDLJQV

Campagne Management MailPlus Campaigns maakt de belofte, “de juiste boodschap, op het juiste moment naar de juiste persoon” volledig waar. En hoe relevanter uw boodschap, des te groter is de impact op de ontvanger.

”Automatiseer uw marketing met MailPlus Campaigns” Grotere impact leidt tot meer interactie waardoor meer profielen verrijkt kunnen worden. Zo leert u de interesses van uw ontvangers kennen en bent u beter in staat een goede relatie op te bouwen. MailPlus Campaigns is de ideale oplossing om uw marketingcommunicatie te automatiseren en profielen te verrijken. De opbouw van een campagne Met MailPlus Campaigns stelt u eenvoudig campagnes op die uit meerdere stappen bestaan. Voorbeelden van campagnestappen zijn; het versturen van een e-mail, brief of het wijzigen van een profielveld.


Headlines MailPlus Feedback inclusief campagnes en profielverrijking Trigger based e-mail marketing Leer en verbeter uw communicatie Geen programmeerkennis vereist Integreer makkelijk met de MailPlus API

Kies uit meerdere start triggers MailPlus Campaigns kent verschillende type start triggers. Bijvoorbeeld: het invullen van een webformulier of online enquête, een doorklik in een e-mail of een trigger vanuit een extern systeem.

Dynamische content Met dynamische content stemt u de inhoud uw e-mailings af op de ontvanger. Gebruik interessevelden, geografische of demografische gegevens om te bepalen welke content wordt verzonden. Zo maakt u uw e-mails nog relevanter. Wat kan ik ermee? Er zijn veel toepassingen van geautomatiseerde marketing mogelijk. Voorbeelden zijn: een automatische e-mail met uitnodiging voor een tevredenheidsonderzoek na aanschaf van een product. Transactie e-mails na aanschaf van een product of informatieaanvraag. Automatische campagnes op basis van doorkliks in een e-mailing of Shopping Cart Abandonment e-mails. Geautomatiseerde marketing kan in elke organisatie zorgen voor het verhogen van rendement en/of het verlagen van kosten.

De acties bepalen het verloop Mogelijke campagnestappen zijn: het versturen van een e-mail, brief of sms. Maar ook het wijzigen van een klantkaart of het aansturen van een callcenter.

Leer uw relaties beter kennen Met profielverrijking bent u in staat te leren van uw communicatie. Dat doet u door gedrag op te slaan, zoals doorkliks, opens of door expliciet informatie te vragen via online enquêtes en webformulieren. U kunt elk contactmoment gebruiken om uw profielen te verrijken.

Geïntegreerde marketing De MailPlus API laat u MailPlus Campaigns integreren met andere bedrijfsprocessen en afdelingen. Zoals service-centers, de verkoopafdeling of productiesystemen. Wanneer kennis over communicatie snel en overal beschikbaar is, kan uw organisatie sneller reageren. Er zijn twee verschillende API’s beschikbaar PDLOSOXV waaronder één op basis van SOAP.


Funtie Contactdatabase ingericht naar uw wensen Import wizard Uitgebreide segmentatiemogelijkheden Dynamische doelgroepen Testen met hulp van een speciale testgroep Zelf gegevens exporteren uit MailPlus Tijdelijke lijsten maken Automatische verwerking van afmeldingen Automatische verwerking van e-mail bounces Aanmeldformulier voor op uw website Welkom e-mail in uw huisstijl Servicepagina “tell-a-friend” in uw huisstijl Servicepagina “profiel wijzigen” in uw huisstijl Autosave-functie elke vijf minuten Berichttype e-mail Berichttype sms Berichttype brief Landingspagina’s in uw huisstijl Integratie met Google Analytics Makkelijke opmaak van e-mails met BrightEdit© Personalisatie van berichten Personalisatie van inboxvelden Personalisatie van landingspagina’s Rechten per gebruiker instelbaar Image Manager voor beheer van afbeeldingen Online bewerken van afbeeldingen Uitgebreide realtime statistieken van uw e-mailings Histogram van opens en doorkliks Opvolgacties op basis van opens en doorkliks Mailings nasturen Respons op e-mailings vergelijken Snelheid: vanaf 100.000 e-mails per uur

PDLOHU

IH IHHGED IHHGEDFN FN N

FD FDPSDLJQV JQV


Funtie Inplannen van verzenddatum en tijdstip A/B testen voor optimaal resultaat Uitgebreide helpfunctie en veelgestelde vragen Online handleidingen in PDF-formaat McAfee secure beveiliging Dagelijkse backup van al uw gegevens Webformulieren maken met de Form Editor Online enquêtes opstellen met de Survey Editor Meningen peilen met polls Webformulieren integreren in uw website Pre-filling van webformulieren Aparte databases voor webformulieren, enquêtes en polls Real-time statistieken van webformulieren, enquêtes en polls Bevestiging per e-mail bij alle responsmodules Opvolgacties op basis van webformulieren, enquêtes en polls Gegevens exporteren van webformulieren, enquêtes en polls Controle van ingevoerde gegevens in webformulier SOAP API Campagne Management Dynamische content Gebruik e-mail, sms en direct mail als campagneberichten Start campagnes met webformulieren, online enquêtes en polls Start campagnes op basis van keuzes in een webformulier Start campagnes op basis van doorkliks Start campagnes op basis van datumvelden Start campagnes op basis van externe systemen Testschema van uw campagne Rapportage van elke campagnestap Integratie met webanalytics systemen (o.a. Nedstat) Multi-user licentie Maak zelf profielvelden Verrijk profielen op basis van gedrag Verrijk profielen op basis van webformulieren en surveys

PDLOHU

IH IHHGED IHHGEDFN FN N

FDP JQV FDPSDLJQV


MailPlus betekent voor mij

gemak. Het pakket is toegankelijk en gebruiksvriendelijk. D

eldt ook voor de ondersteuning. Mijn vragen worden

eantwoord. De producten zijn zeer

snel, deskundig en op een prettige mani

transparant. Niet alleen in gebruik, maar ook in wat h

oplevert. Omdat je direct inzicht hebt in het klikgedrag weet je wat wel en wat ni

werkt.MailPlus werkt erg

plezierig, het pakket bevalt ons zeer goed. We kunnen voorzien in h

agelijks nieuws voor onze relaties.

MailPlus is snel, werkt gemakkelijk en is heeft daarnaast een ze

antrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.” Toen we besloten met e-mail marketin

an de slag te gaan, vonden we in

MailPlus Feedback een pakket dat aan al onz

wensen voldeed. Het pakket is toegankelijk en gebruiksvriendelijk. Dat geldt ook voor d

ndersteuning. Mijn vragen worden snel, deskundig en op een

e

prettige manier beantwoord. Voor

begrijpelijke en eenvoudige modules werken erg makkelijk. Een beginn

napt het programma snel en hoeft geen cursus te volgen om ermee aan de slag te kunnen. De eenvoud va

et pakket en ook de

lage kosten gaven voor ons de doorslag. We lopen zelden tegen probleme

an. Iedereen kan met Mailplus werken. Met name de

eenvoud van het pakket, maar toch uitgebreide

mogelijkheden, gaven voor ons de doorslag. Al onze wensen waren te combineren in één pakke

MailPlus Campaigns neemt veel werk voor ons uit handen. Dit scheelt tijd en geld


“Van professionele e-mail nieuwsbrief tot multi channel marketing automation�

Grote test van Bart  

mooi weer vandaag...