Page 1

Herlev Bibliotek og Hjortespring Bibliotek

2011 Arrangementer August December


Kort oversigt: Herlev Bibliotek: Herlev Festuge på biblioteket Fra skrald til skat Efterårets internetintroduktioner Skumringsaften for børn Billedbøger med sjov og sjæl…. Musikskolen spiller op Eventyrlige formiddage Med gudfar på to hjul UGH! Indianerfortællinger Spillebillen Gorms bogbytte Spil for høj og lav Kastrerede handyr… Juleværksted Herlev Bibliotek fylder 40 år

side 3-4 6 8 11 12 13 14 15 19 21 22 23 24 25 26

Hjortespring Bibliotek: Stavgang og samvær Tag et kursus i flødebollemageri Et bib til din smagssans - nu med æbler Psyke og sundhed Sund og stærk med chili….. Legorobotterne kommer! Subkult 2011 Håndlavet chokolade Læs i cirkler

5 7 9 10 16 17 18 20 27

Alle arrangementerne er gratis. Tilmelding kan ske på bibliotekerne, på telefon og på e-mail. Herlev Bibliotek: 44 52 57 00 Voksenafdelingen: vok@herlevbibliotek.dk Børneafdelingen: bvagt@herlevbibliotek.dk Hjortespring Bibliotek: 44 52 56 90 hj@herlevbibliotek.dk


3

Herlev Festuge på biblioteket Arrangementer fra onsdag til lørdag Forfatterspirerne fortæller Herlevs forfatterskole for teens læser højt af egne værker. Onsdag d. 24.8. kl. 17 I den humanitære sags tjeneste Generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl fortæller om et liv med humanitært arbejde i ind- og udland. Torsdag d. 25.8. kl. 19-21 Biblioteket åbner bøgerne og slipper indholdet løs! Mød både dyr, det kreative og det overnaturlige. Fredag d. 26.8. Fremtiden i dine hænder Hvem er du? Og hvilke muligheder har du? Få svar af professionel håndlæser Hannadea Borkfelt. Fredag d. 26.8. kl. 14-17 Olympiske boglege Dyst i brugen af bøger som du aldrig har prøvet det før! Lørdag d. 27.8. kl. 12 DJ Cykel-Peter Oplev forskellige musikgenrer og -perioder spillet fra en ladcykel foran biblioteket. Lørdag d. 27.8. kl. 12-15

Fortsættes på næste side...


4 … Herlev Festuge fortsat

Pil persiennerne ned! Launch-event for 2730 Demoteket, Herlevs nye undergrundsbibliotek for unge. Slam & rap featuring Besnik Mehmetali & special guests. Lørdag d. 27.8. kl. 15 Fremtidens Herlev-boliger Se de seks vindende projekter samt model af det samlede byggeri på Glødelampe-grunden. Modellerne kan ses i bibliotekets kælder fra festugens begyndelse og et par uger frem. Fredag d. 26.8. kl. 14 -18 kan du møde repræsentanter for 3B, ligesom det er at muligt blive skrevet op på en fælles interesseliste til boligerne.

Særskilt program med flere oplysninger følger. Se i øvrigt bibliotekets hjemmeside.


5

Stavgang og samvær Meld dig på Hjortespring Biblioteks nye motionshyggehold Pia Petersen fra Diabetesforeningen står for motionsholdet mandag formiddage, hvor deltagerne går en tur i det grønne sammen. Hvis man vil gå stavgang, vil det være muligt at låne stavgangsstænger på biblioteket. Spadsereturen sluttes af med en forfriskning på biblioteket. Vi begynder i september, og det er gratis at deltage.

Hvor Hvornår

: Hjortespring Bibliotek : Mandag formiddage

Tilmelding : Senest onsdag d. 31.8.


6

Fra skrald til skat Flet farvestrålende tasker, punge og kurve af kaffeposer og reklamer! Workshop med Elizabeth Thillainathan og børn fra børneklubben Livets Lys. Du skal ikke medbringe noget, vi leverer skraldet i rengjort stand. D. 10. september er for voksne nybegyndere, mens d. 17. september er for børn fra ca. 10 år.

Hvor Hvornår

: Herlev Bibliotek : Lørdag d. 10.9. kl. 10-12 voksne Lørdag d. 17.9. kl. 10-12 børn

Tilmelding : Senest dagen før hver workshop


7

Tag et kursus i flødebollemageri Gentagelse af forårets arrangement Chokolatier Rasmus Olsen fra Ro Chokolade vil guide dig frem til supergode hjemmelavede flødeboller. Rasmus starter med at vise, hvordan flødeboller bør se ud, og så bliver de tilmeldte selv sluppet løs og vender forhåbentlig hjem med 10 flotte hjemmelavede flødeboller. Undervejs fortæller Rasmus om chokolade, og der vil også blive plads til at smage på lidt andet end flødeboller! Vi har plads til 2 gange 10 deltagere. Se også chokoladeforedrag på s. 20

Hvor Hvornår

: Hjortespring Bibliotek : Lørdag d. 17.9. kl. 11 eller 12

Tilmelding : Senest torsdag d. 15.9.


8

Efterårets Internet-introduktioner Internet for begyndere Tirsdag d. 20. september kl. 9-11 Onsdag d. 21. september kl. 9-11 Internet for let øvede Tirsdag d. 27. september kl. 9-11 Onsdag d. 28. september kl. 9-11 E-mail. Oprettelse og brug Tirsdag d. 4. oktober kl. 9-11 Onsdag d. 5. oktober kl. 9-11 Seniorsurf-dag 2011 Fredag d. 7. oktober (åbent hus) Gode sider på nettet Tirsdag d. 11. oktober kl. 9-11 Onsdag d. 12. oktober kl. 9-11 Slut med røde øjne. Få styr på dine fotos med Picasa Tirsdag d. 25. oktober kl. 9-11 Onsdag d. 26. oktober kl. 9-11 Let, lovligt og gratis til øjne og ører: Bibzoom, Netlydbog og Filmstriben Tirsdag d. 1. november kl. 9-11 NemID og hvordan du manøvrerer sikkert på nettet Tirsdag d. 8. november kl. 9-11 Onsdag d. 9. november kl. 9-11 Slægtsforskning på nettet Tirsdag d. 15. november kl. 19-21 Onsdag d. 16. november kl. 9-11 Facebook for begyndere Tirsdag d. 22. november kl. 9-11 Alle introduktioner er af 2 timers varighed. Tilmelding indtil 2 dage før undervisningsdagen. Se evt. særskilt program og hjemmesiden.


9

Et bib til dine sanser - nu med most Vi presser æbler til saft og kildrer dine smagsløg! For alle mennesker - fra børn til bedster Hjortespring Bibliotek byder indenfor til æbledag sammen med Østervang Gård og ægteparret Skræl og Skrog! Vi laver sunde desserter og kager med æbler, der ikke udfordrer taljemålet i nævneværdig grad. De æbler, der ikke bliver til mad, leger vi med! Vi laver bl.a. æbledukker og æbletryk. Tag din mormor, bedstefar, mor eller storebror med. I behøver ikke at tilmelde jer Østervang Gård stiller op med sin transportable æblepresse. Du medbringer æblerne og emballagen, og presseriet forvandler din frugt til den dejligste supersunde saft. Nedfaldsæbler kan sagtens bruges - men fjern ormene, hvis du er vegetar!

Hvor Hvornår

: Hjortespring Bibliotek : Lørdag d. 24.9. fra kl. 11

Ingen tilmelding


10

Psyke og sundhed 2 foredrag om vejen ud af psykisk krise 2 medarbejdere fra Islevgaard stiller op til foredrag i efteråret. Islevgaard tilbyder personlig rådgivning til mennesker, der oplever en psykisk krise og tilbyder anonym rådgivning døgnet rundt. Spiseforstyrrelser Laura Nygaard har selv oplevet psykisk sygdom. I dag er hun rask, og denne aften fortæller hun om sine erfaringer. ”Jeg levede i ca. 16 år som spiseforstyrret. Min pubertet og ungdom stod i spiseforstyrrelsens altdominerende tegn, hvilket vil sige, at familie, socialliv, skole, uddannelse og kærlighedsliv blev presset til side. En lang sej kamp på mange fronter og en ukuelig vilje og tro har gjort, at jeg i dag kan sprede et budskab fuldt af håb: Det er muligt at komme sig og blive rask igen!” Psykisk sygdom - kan det helbredes? Tidligere troede vi, at psykiske sygdomme var livsvarige. I dag ved vi, at det ikke behøver at være sådan. Mange internationale undersøgelser har i de senere år dokumenteret, at mennesker med sindslidelser kan blive helt eller delvist raske. Hvordan kan det gå til? Og hvilke konsekvenser har denne nye viden for den måde, vi hjælper mennesker i psykisk krise på?

Hvor Hvornår

: Hjortespring Bibliotek : Onsdag d. 28.9. kl. 19-21 Torsdag d. 17.11. kl. 19-21

Tilmelding : Senest 2 dage før hvert foredrag


11

Skumringsaften for børn fra 4 år …og deres voksne i Hjulmandens Hus Igen i år er der historier og hygge i Hjulmandens Hus, når der bydes på skumring for børn i hele kommunen. Traditionen tro byder bibliotekets historiekogeri på sødmefyldte og måske gysende historieoplevelser når Herlev Fortællerlaug stiller op med deres fortællegodter. Så tag din yndlingsbamse, dine forældre og bedsteforældre med til en hyggestund med historier , kakao og boller. Et særskilt program for hele skumringsaftenen udkommer i august.

Hvor Hvornår

: Hjulmandens Hus : Lørdag d. 1.10. kl. 16-17 og 17-18

Tilmelding : Senest mandag d. 26.9.


12

Billedbøger med sjov og sjæl, liv og lyst, vid og bid! Forældre, der læser højt for deres børn, hjælper børnene til at få et bedre sprog og styrker den følelsesmæssige og intellektuelle udvikling. Højtlæsning i alle afskygninger øger ikke kun børns interesse for bøger og lyst til selv at lære at læse. Det gør dem også bedre til at tale og giver dem et større ordforråd samtidig med, at forældre og børn er sammen på en rar måde. Men hvad skal man så læse? Kom og hent inspiration til den daglige højtlæsning, når Nina Christensen fra Center for Børnelitteratur, fortæller om indhold, genrer og illustrationer i tidens billedbøger.

Hvor Hvornår

: Herlev Bibliotek : Oktober - hold øje med Herlev Bladet og bibliotekets hjemmeside for nøjagtig dato

Tilmelding : Senest 2 dage før arrangementet


13

Musikskolen spiller op Blæs på Biblo! Der bliver trut i trompeterne og swing i saxerne, når Herlev musikskoles Blæserorkester spiller op. Orkestret har eksisteret i et par år og består af ca. 15 børn og unge. Man kan opleve både tværfløjte, klarinet, saxofon, trompet og slagtøj, når orkestret giver den gas mellem reolerne. Repertoiret spænder over bluesarrangementer, Michael Jackson hits og Kim Larsen sange. Jul med Musikskolen Kom i julestemning med dejlig musik spillet af elever fra Herlev musikskole. Ved koncerten kan man høre stykker spillet på tværfløjte og guitar.

Fotograf: Kim Munk

Hvor Hvornår

: Herlev Bibliotek : Blæserorkestret: tirsdag d. 4.10. kl. 17.15 Julekoncert: onsdag d. 14.12. kl. 17

Ingen tilmelding


14

Med gudfar på to hjul – en forfatteraften med Dy Plambeck Tidligere på året udkom den unge forfatter Dy Plambeck’s tredje bog ”Gudfar”, en roman om frigørelse, oprør og savn fra baneryttere i 50’erne og bikertræf i 70’erne til autonome i 80’erne. Kom og mød Dy Plambeck der fortæller om sin anmelderroste roman og sit forfatterskab

Dy Plambeck

Hvor Hvornår

: Herlev Bibliotek, Litteraturbalkonen : Onsdag d. 5.10. kl. 19

Tilmelding : Senest tirsdag 4.10.


15

Eventyrlige formiddage - for de 2-4 årige og deres voksne Oplev en stjernestund med dit barn, når Irene Knudsen fra Herlev Fortællerlaug åbner sine små skattekister og synger, leger og fortæller eventyr for og med de yngste.

Hvor Hvornår

: Herlev Bibliotek, eventyrrummet : Torsdag d. 6.10. kl. 10 Lørdag d. 8.10. kl. 10 Torsdag d. 13.10. kl. 10

Tilmelding : Senest tirsdag d. 4.10.


16

Sund og stærk med chili - MEGET stærk!! Henning Petersen fra ChiliHouse fortæller lærerigt og humoristisk om chiliens fortræffeligheder. ChiliHouse er en seriøs butik, der udbreder kendskabet til chilidelikatesser - både milde og stærke… Henning Petersen fortæller bl.a. hvorfor chili er stærk, hvordan den påvirker kroppen, og hvad man gør, når man er ramt af stærk chili. Han medbringer smagsprøver - både milde og stærke...... nogle MEGET stærke!! Efter foredraget vil det være muligt at købe udvalgte produkter fra ChiliHouse.

Hvor Hvornår

: Hjortespring Bibliotek : Torsdag d. 10.10. kl. 19

Tilmelding : Senest lørdag d. 8.10.


17

Lego-robotterne kommer! - og du kan være med til at bygge dem! Biblioteket inviterer indenfor til workshop i efterårsferien. I løbet af to dage har du mulighed for at komme og bygge robotter af legoklodser og programmere dem. Du kan også bare komme og prøve at styre de robotter, de andre har bygget - eller se på. Workshoppen styres med fast hånd af Lars Budek og børnene fra hans First Lego League hold. Er du interesseret i First Lego League har du her muligheden for at få alt at vide om det, og om hvordan du kan deltage. Fra mandag d. 3. oktober udstiller vi robotter og andet Lego. Alder: Fra ca. 9 år. Biblioteket sælger kage og saft til små priser.

Hvor Hvornår

: Hjortespring Bibliotek : Onsdag d. 19.10. kl. 13-17 Torsdag d. 20.10. kl. 10-17


18

Subkult 2011 - ungdomskultur med et strejf af Japan En dag på Hjortespring Bibliotek med fokus på ungdomskultur. Trommegruppen Seido Taiko optræder med de store japanske trommer. Taikotrommer kaldes også sportstrommer på grund af den omfattende koreografi, der følger hvert musikstykke. Rundt omkring i biblioteket vil du støde på cosplayers. Cosplay er en sammentrækning af ordene "costume" og "rolepaly", og cosplayers iklæder sig kostumer inspireret af manga, anime, tegneserier, grafiske romaner, computerspil, hentai og fantasyfilm. Du er velkommen til at komme i dit eget kostume. Danmarks ældste tegneseriebutik, Fantask, vil være til stede og fortælle interesserede om manga. De medbringer gode eksempler på almindelig manga og på noget af det mere sjældne. De medbringer ligeledes mangamerchandise. Biblioteket har investeret i en Rackgaki, som færdiggøres på denne dag. Rackgaki er direkte oversat japansk graffiti, og vi har hyret kunstnere fra Murkunst til at male på en af vores vægge i ungdomsafdelingen. Kom og se ægte street art blive til!

Hvor Hvornår

: Hjortespring Bibliotek : Lørdag d. 5.11. fra kl. 11

Ingen tilmelding


19

UGH! Indianerfortællinger - for de 4-6 årige Med Lene Brok og Lise Sønderberg. Legender, sagn og myter om de nordamerikanske indianerstammer, som levede i harmoni med himlen og jorden, naturen og dyrene. Kom og vær med til at tegne, lege og høre om livet i en indianerstamme. Kom gerne udklædt.

Hvor Hvornår

: Herlev Bibliotek, eventyrrummet : Onsdag d. 9.11. kl. 10 Onsdag d. 16.11. kl. 10

Tilmelding : Senest mandag d. 7.11.


20

Håndlavet chokolade - bliv klog på den gode smag Chokolatier Rasmus Olsen fra Ro Chokolade fortæller om chokoladens historie. Rasmus har arbejdet med hjemmelavet chokolade gennem flere år, og går ikke på kompromis med kvaliteten. Det giver en større smagsoplevelse, og man kan nøjes med mindre. Han vil vise, hvordan chokolade bør tempereres, og han viser, hvordan han arbejder med chokoladen i sin butik. Smagsprøver indgår som en helt naturlig del af foredraget, så glæd dig til at smage forskellige chokoladekvaliteter!

Hvor Hvornår

: Hjortespring Bibliotek : Torsdag d. 10.11. kl. 19

Tilmelding : Senest tirsdag d. 8.11.


21

Spillebillen - musik, sang og bevægelse for de 2-4 årige og deres forældre Karen Marie Bille spiller, synger og leger med de små. Når børnene er mellem 2 og 4 år, kan man lave mange sjove ting med dem. De forstår og kan deltage i mange forskellige lege. De elsker at bruge deres krop og fantasi og kan godt lide, når aktiviteterne bliver sat ind i musikalske rammer. Giv din tumling en dejlig oplevelse!

Der er gratis adgang, men begrænset deltagerantal.

Hvor Hvornår

: Herlev Bibliotek : Lørdag d. 12.11. kl. 10

Tilmelding : Senest torsdag d. 10.11.


22

Gorms Bogbytte For alle bogelskere Her kan du slippe af med de bøger, som du hverken har brug for eller plads til mere - og du kan gøre gode fund til den plads, der nu er blevet i reolen. Men det er ikke bare bøger - også cd'er, cd-rom'er, dvd'er, computerspil, plader, kassettebånd etc. Alt kan byttes. Du kan også nøjes med at aflevere - eller bare tage for dig. Det er ikke nødvendigt at aflevere for at kunne tage noget med hjem.

Hvor Hvornår

: Herlev Bibliotek, kælderen : Søndag d. 13.11. kl. 10-14


23

Spil for høj og lav Spilledag for hele familien Tæv dine forældre i bowling på wii. Spil fodbold mod dine kammerater på playstation. Vis dine evner i Guitar Hero. Herlev Bibliotek har sat hele dagen af til spil, spil og atter spil!!! Vi opfordrer børn og voksne i alle aldre til at komme og spille med konsolmusklerne! Ingen tilmelding, kom som du er, men husk at slæbe nogen med, som du kan tæve!

Hvor Hvornår

: Herlev Bibliotek : Søndag d. 20.11. kl. 10-14


24

Kastrerede handyr og selvbevidste fisseflokke? Om foranderlighed og oprør i de moderne kønsroller Er mænd kastrerede handyr når de er på barsel? Er karrierekvinder dårlige mødre? Mød Mikael Jalving og Julia Lahme i en debat om de moderne kønsroller. Julia Lahme er feminist, debattør og skribent. Mikael Jalving er skribent og kommentator på Jyllands Posten. Ovenstående arrangement indgår i bibliotekernes regionale temauge BiTe, hvis overskrift er OPRØR.

Hvor Hvornår

: Herlev Bibliotek : Tirsdag d. 22.11. kl. 19

Tilmelding : Senest mandag d. 21.11.


25

Juleværksted Kom og lav dine adventsgaver Håndarbejdslærer Elisabeth Thillainathan og børn fra børneklubben Livets Lys laver juleting med blandt andet perler, nål og tråd. Fra ca. 10 år

Hvor Hvornår

: Herlev Bibliotek : Lørdag d. 26.11. kl. 10-12

Tilmelding : Senest torsdag d. 24.11.


26

Herlev Bibliotek fylder 40 Herlev Bibliotek har 40 års jubilæum. Den 10. december 1971 blev hovedbiblioteket på Herlev Bygade 70 taget i brug. Meget er sket siden, mange er kommet og gået – ca. 1.200.000 personer er gået gennem dørene, og de har lånt ca. 20.000.000 bøger og andre materialer. Til glæde for Herlevs borgere er der anskaffet ca. 500.000 materialer gennem årene og et tilsvarende antal er kasseret (hvor skulle vi ellers få plads til alt det nye!) Vi fejrer dem, os og jer på dagen, og er i fuld gang med at planlægge. Følg med på vores hjemmeside og i Herlev Bladet.

Fotograf: Steen Nielsen

Hvor Hvornår

: Herlev Bibliotek : Lørdag d. 10.12.


27

Og NU et lille reklameindslag! Læs i cirkler Vi har ledige pladser i Hjortespring Biblioteks læsekreds. Læsecirklen mødes den tredje onsdag i hver måned kl. 13. Biblioteket vil desuden gerne lægge hus til et fyraftenshold, der skal mødes samme dag blot kl. 17. Deltagerne bestemmer selv hvilke bøger, de skal læse, og kredsene er selvkørende. Biblioteket skaffer naturligvis bøgerne og serverer kaffe og te. Vi starter onsdag d. 21. september. Henvendelse til Hjortespring Bibliotek evt. på e-mail hj@herlevbibliotek.dk


Herlev Bibliotek Herlev Bygade 70 2730 Herlev tlf.: 44 52 57 00 e-mail: post@herlevbibliotek.dk Åbningstider: Mandag 10-19 Tirsdag 10-19 Onsdag 10-19 Torsdag 10-19 Fredag 10-17 Lørdag 10-14 Søndag 12-16 (Der er lukket søndage i skolesommerferien) Hjortespring Bibliotek Dildhaven 65 2730 Herlev tlf.: 44 52 56 90 fax: 44 84 75 11 e-mail: hj@herlevbibliotek.dk Åbningstider: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

13-19 13-19 13-19 10-19 13-17 10-14

Hjemmeside: www.herlevbibliotek.dk

Arrangementer på Herlev-Bibliotekerne  

Efterårets arrangementsprogram 2011

Arrangementer på Herlev-Bibliotekerne  

Efterårets arrangementsprogram 2011

Advertisement