Page 4

Cuvânt de introducere

Dragi locuitori ai satelor, Mă bucur să vă pot prezenta un nou proiect la care Consiliul Judeţean Sibiu este partener, proiect care se va ocupa cu protejarea satelor şi, în acelaşi timp, cu dezvoltarea lor.

Păstrarea tradiţiilor şi a caselor vechi, valoroase nu intră în contradicţie cu modernizarea satelor. În plus, peisajul cultural al satelor noastre, rezultat al felului în care s-a construit vreme de secole, poate fi valorificat turistic.

zul în care sunteţi interesaţi să începeţi activităţi turistice. Vă punem la dispoziţie broşurile „Să păstrăm aspectul tradiţional al satelor“, “Oferte turistice mici”, cât şi “Case de oaspeţi şi alte forme de cazare”.

Vechile ocupaţii de la sate, cum sunt creşterea animalelor, prelucrarea lemnului şi agricultura sunt practicate în prezent din ce în ce mai puţin. Exista însă şi ocupaţii noi care pot aduce venituri. Satele, cu locuitorii lor ospitalieri, care păstrează tradiţiile şi peisajul unic al zonei sunt atracţii pentru turişti, iar pe această baza se pot dezvolta activităţi economice profitabile.

În acestea se explică de ce este bine să păstraţi aspectul tradiţional al casei dumneavoastră şi de ce turiştii nu sunt atraşi de casele cu faţade zugrăvite în culori ţipătoare, cu acoperişuri din materiale moderne, nepotrivite şi de ferestrele din sticlă termopan în rame de plastic albe. Veţi găsi şi exemple din alte ţări, dar şi din judeţul nostru, cazuri în care, printr-o ofertă turistică bine gândită, unele sate au reuşit să devină un adevărat magnet pentru turişti.

Pornind de la aceste considerente, am început împreună cu Societatea Germană de Cooperare Tehnică (GTZ) proiectul “Creşterea potenţialului satelor transilvane pentru turismul cultural”. Proiectul se adresează în primul rând locuitorilor satelor, dar şi primarilor din zona rurală. Prin mijloace diferite, proiectul va încerca să vă convingă că este important să păstraţi aspectul caselor vechi în care locuiţi. În acest fel atmosfera plăcută a satelor noastre poate fi păstrată. Proiectul vă va oferi şi asistenţă în ca-

Prin acest proiect vă propunem să ne unim eforturile pentru dezvoltarea zonelor rurale din judeţul şi regiunea noastră.

Martin Bottesch, Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu

4

06 dorfbilderhalt 2010-05-21 CMYK.indd 4

04.07.2010 20:22:44

Profile for Fundatia Heritas

Comoara din satele Transilvaniei  

V-aţi gândit vreodată să modernizaţi sau să modificaţi ceva la casa în care locuiţi? Atunci vă oferim prin intermediul acestei broşuri câtev...

Comoara din satele Transilvaniei  

V-aţi gândit vreodată să modernizaţi sau să modificaţi ceva la casa în care locuiţi? Atunci vă oferim prin intermediul acestei broşuri câtev...

Profile for heritas
Advertisement