Page 1

The Internet of Things


The Internet of Things

Audrey Hepburn Multimedia 1 , Karen De Groof Februaristudent 2013- 2014


Inhoudstafel

pg 3

1. Ontwerp een eigen huisstijl

pg 4- 6

2. Vind informatie over nieuwe ontwikkelingen op internet 3. Blog pg 16-18 4. Website

pg19-22

5. Vanuit Powerpoint een klikbare PDF maken pg 23-24 6. Prezi pg 25-26 7. Delicious

pg 27

8. RSS Reader + monitoring tools pg 28-29 10. Twitter

pg 30-31

11. Instagram

pg 32-33

pg 7-15


1. Banner


1.Banner Als banner heb ik gekozen voor een achtergrond die overgaat van roze naar een soort blauw. Ik heb bewust gekozen om enkel kleur te gebruiken als achtergrond omdat ik het simpel wou houden. Als aandachtstrekker heb ik gekozen voor een typemachine omdat dit de voorloper was van onze computers en omdat dit past in het idee van communicatie. Ik heb ook het zogezegde merk verandert naar Communicare, wat communicatie in het Latijn betekent. Verder heb ik op het blad dat uit de typemachine komt , allemaal logo’s geplaatst van sociale netwerksites en dergelijke omdat dit perfect past binnen de opdracht en de communicatie. De banner toont ook de evolutie van een oubollige typemachine, naar onze moderne maatschappij met de sociale netwerksites.


1.Banner Als logo op de sociale netwerksites, heb ik gebruik gemaakt van de typemachine op zich. Zo vond ik dat de coherentie tussen banner en logo mooi behouden bleef.


2. Nieuwe ontwikkelingen De Smartwatch!


2. Nieuwe ontwikkelingen Een smartwatch lijkt op een uurwerk, maar het is zoveel meer dan dat! Een smartwatch is een wearable die je kan verbinden met je smartphone, waardoor je op het schermpje van het uurwerk zoveel meer kunt zien dan alleen het uur, je kan er op zien wie je heeft gebeld, wie je een sms heeft gestuurd of wat er gebeurt op je eigen sociale netwerksites, je kan er zelfs apps op downloaden die perfect aansluiten bij je smartphone. Smartwatches zijn dus eigenlijk de compacte versie van een smartphone, je hebt je handen altijd vrij en je mist niets van de wereld rondom jou. Door de smartwatches ben je nu daadwerkelijk, Altijd en Overal bereikbaar. Niet enkel de Android -smartphones hebben deze leuke accessoires, ook Apple brengt zijn versie van de smartwatches , de Apple iWatch, binnenkort op de markt. De iWatch werkt ongeveer op dezelfde manier als de smartwatches, maar is gebaseerd op het besturingsprogramma van een iPhone. De iWatch zou voornamelijk gericht zijn op gezondheid en het meten van lichaamsfuncties, oa het aantal stappen die je zet per dag zouden worden geregistreerd, de bloeddruk, de hartslag,‌ Apple wil op haar nieuwe besturingssysteem, ios8 dan ook de nieuwe app , Healthbook installeren. Op deze applicatie kun je gegevens over workouts, gezondheid, .. opslaan. Uiteraard verschijnen ook berichten, oproepen en info van sociale media op het horloge. De ontwikkeling van de smartwatches heeft er er dus niet enkel voor gezorgd dat we nu altijd en overal bereikbaar zijn, het gaat er ook voor zorgen dat we beter op onze gezondheid gaan letten.


2. Nieuwe ontwikkelingen Google glass!


2. Nieuwe ontwikkelingen Google glass is een bril waarmee je in samenwerking met je smartphone, alle tools die op je smartphone zitten kan bedienen, maar dan handsfree. Door een knopje aan de zijkant van de bril kunnen er snel en gemakkelijk foto’s genomen worden , de gebruiker krijgt ook meteen informatie over de ruimte waar men zich bevindt door het kleine ingebouwde schermpje op de bril. Google glass maakt ook verbinding met het 3- of 4G netwerk waardoor communiceren via de bril een fluitje van een cent is. Voor de gewone consument kent Google Glass nog niet erg veel succes, maar professioneel gezien is dit een erg grote vooruitgang. Via deze bril kunnen politie, brandweer, dokters,.. de patiënten veel efficiënter helpen. Zo kunnen hulpverleners via de bril zoeken en bellen naar de dichtstbijzijnde ziekenhuizen, zo kunnen politiemannen via de bril gegevens opvragen over bestuurders van auto’s adhv hun nummerplaat. Ook voor brandweermannen is er een speciale applicatie ontwikkeld waarmee ze de bril kunnen laten aanduiden waar ze hun schaar moeten plaatsen om slachtoffers uit een auto-ongeluk te halen. Google Glass is dus niet enkel erg handig, het zal ook mensenlevens redden.


2. Nieuwe ontwikkelingen Oculus Rift!


2. Nieuwe ontwikkelingen De Oculus Rift is een VR – bril of een virtual reality- bril met een ingebouwd LCD- scherm en wordt ingezet in de gamewereld. De bril maakt gebruik van positional tracking wat wil zeggen dat de hoofdbewegingen van de speler worden geregistreerd en omgezet in bewegingen in het spel. Positional tracking in combinatie met het feit dat de bril het volledige gezichtsveld van de speler omvat, zorgt ervoor dat de gamer meer realiteitsgevoel heeft en hij zich nog meer betrokken voelt. De speler heeft het gevoel een personage te zijn in de virtuele wereld. Facebook heeft in maart de Oculus Rv opgekocht voor 2 miljard dollar , maar wat willen ze hiermee bereiken? De link tussen de sociale netwerksite en de nieuwe gametechnologie is moeilijk te achterhalen. De Oculus Rv is gemaakt voor de game- industrie , maar Facebook wil de voordelen van deze nieuwe technologie uitbreiden naar andere platformen waaronder communicatie, media,.. Facebook kijkt naar de toekomst, naar hoe ze in de toekomst nog meer mensen kunnen bereiken met nieuwe technieken, vandaar ook deze grote investering.


2. Nieuwe ontwikkelingen Gezichtherkenning!


2. Nieuwe ontwikkelingen Gezichtsherkenning op Facebook houdt in dat wanneer je foto’s upload, facebook automatisch de foto gaat scannen op gezichten. Op basis van informatie van andere foto’s en gegevens op de Facebookpagina, wordt er een voorstel gedaan om jezelf en anderen te taggen. De software die facebook gebruikt wordt ‘deepface’ genoemd. De software is in de mogelijkheid om op twee foto’s te herkennen of hetzelfde gezicht terugkomt. Het programma zorgt ervoor dat de persoon recht vooruit kijkt , daarna wordt een numerieke beschrijving uitgewerkt en toegekend aan de gezichten. Wanneer Deepface dan gelijkenissen vindt in de beschrijving van 2 foto’s, wordt automatisch een link gelegd naar dezelfde persoon.


Bronnen ontwikkelingen • http://www.sonymobile.com/nl/products/accessories/smartwatch/

• http:// www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3640170/2014/04/23/Apple-legt-merknaam-iWatch

• http://www.frankwatching.com/archive/2014/03/12/google-glass-business-or-pleasure-sxsw/#more

• http://www.frankwatching.com/archive/2013/05/26/maakt-google-glass-zombies-van-ons/#more-2 • https://www.youtube.com/watch?v=5R1snVxGNVs • http://www.tomsguide.com/us/google-glass-iphone-sms-support,news-18670.html • http://recognize.nl/wp-content/uploads/2014/03/gg.jpg • http://blogs-images.forbes.com/erikkain/files/2014/03/OculusRift1.jpg • http://youtu.be/OlXrjTh7vHc • http://www.oculusvr.com/ • http://nl.wikipedia.org/wiki/Oculus_Rift


3. Blog


3. Blog


3. Blog

Klikbare URL van de blog: http://audreyhepblog.tumblr.com/


4. website


4. website


4. website


4. website

Klikbare URL van de website: http://hepburnaudrey95.wix.com/hepburn


5. Van powerpoint naar klikbare PDF


5. Van powerpoint naar klikbare PDF


6. Prezi


6. Prezi

Klikbare URL van Prezi: http://prezi.com/lyjp1gwk6ofd/?utm_campaign=share&utm_medium=copy


7. Delicious

Klikbare URL van Delicious: https://delicious.com/hepburnaudrey


8. RSS- reader + monitoring tools


8. RSS- reader + monitoring tools Door problemen met protopage kan ik geen aanpassingen meer aanbrengen, er komt steeds op dat ik me heb afgemeld op een ander pagina waardoor aanpassingen niet meer kunnen worden opgeslagen. Ik heb als gevolg dus 3 maal een nieuw protopage- account aangemaakt maar ook hier verscheen kort na de eerste aanpassingen, deze melding en kon ik ook geen veranderingen meer aanbrengen die werden opgeslagen. Vandaar dat mijn protopage pagina niet is afgewerkt. Ik zal hieronder ook de 3 links zetten zodat zeker duidelijk is dat ik weldegelijk heb geprobeerd.

Klikbare URL van Protopage: http://www.protopage.com/hepburnaud http://www.protopage.com/hepburn http://www.protopage.com/hepburnaudrey


9. Twitter


9. Twitter

Klikbare URL van twitter: https://twitter.com/hepburnaudrey10


10. instagram


10. instagram

Klikbare URL van instagram: http://instagram.com/hepburnaudrey95


11. pinterest


11. pinterest

Klikbare URL van Pinterest: http://www.pinterest.com/hepburnaudrey95/


The internet of things

The internet of things  

Een mooie presentatie op Issuu voor Multimedia1.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you