Page 31

T

2013

urisztikai

A Tisza-tó vízi világa, ahogy még soha senki nem láthatta!

A legnagyobb édesvizű akvárium Európában, amely a Tisza csodálatos élővilágát tárja elénk. Olyan élményben lehet részünk, mintha a víz mélyén sétálnánk. A forrástól a patak mentén haladva merülünk le a tó vize alá, miközben a körülöttünk és a fejünk felett úszkáló halak látványában gyönyörködünk.

Nappali sötétségben vadászik a foltos szalamandra

A hazai kétéltűeket bemutató kiállítás egy éjszakai erdőbe visz felfedező útra, ahol a fordított világítási programnak köszönhetően láthatjuk, amint vadászni indulnak az unkák, gőték és szalamandrák.

Tisza-tó felülnézetben

Egy látványos, „járható” térkép „madártávlatból” mutatja be a tavat, vagy felmehetünk a 30 méter magas kilátótoronyba, ahonnan pazar kilátás nyílik a környékre.

Kicsiknek, nagyoknak, családnak, csoportnak ajánljuk a 3D

mozit, a Makrovilág – Földinfó termet, ahol az apró vízi lények világa tárul fel, vagy az Elvarázsolt Vízivilág nevű tematikus játékszobát.

Magazin

31. OLDAL

Érdemes egész napra jönni!

Vegyen részt a látványetetések egyikén, vagy ismerkedjen a kisállatokkal a simogatóban! Főleg nyáron látványos az egyedülálló szitakötőház. A játszóterek, a halász skanzen, a tutajos tó aktív szórakozást kínál a kisebbeknek, a GPS csónaktúrákon a tó rejtett zugait is bebarangolhatjuk a családdal. Ha kerékpárral érkezik, túraútvonalakat ajánlunk és hozzá műholdas navigációt bérelhet. A Tisza-tavi Vízi Sétányon a víz fölött 1500 méter hosszan vezet az út a különböző madárvártákhoz és kilátóhelyekhez, hogy megfigyelhessük a madarakat anélkül, hogy megzavarnánk őket. Táborok, több napos kirándulások Főleg csoportoknak ajánljuk az Ökocentrum közelében újonnan megnyílt, mintegy 60 fős Gyermek és ifjúsági szálláshelyet. Programokról, rendezvényekről részletes információk, csoportos bejelentkezés honlapunkon, a poroszlói Tourinform irodában vagy hívjon minket!

Tisza-tavi Ökocentrum Poroszló Kossuth L. u. 41. Tel.: 36/553-033 www.ttoc.hu

Turisztikai Magazin 2013  

A Heves Megyei Hírlap ingyenes melléklete

Advertisement