Page 25

T

2013

urisztikai

Tisza-tó –

Magazin

25. OLDAL

a természet új dimenzióban A Tisza-tó segít a találkozásban A XXI. század emberének „A természettel” való találkozás lassan az ünnepnapok ritka pillanatai közé sorolódik. Egy ilyen eseményt ugyanúgy át kell tudni élni, mint a család legkedvesebb ünnepeit. A Tisza-tónál ezekhez az ünnepi találkozásokhoz teremtődnek meg az ideális feltételek: a változatos vízterek varázslatos világa és az oda elkalauzoló szolgáltatások sokasága. Megtaláljuk itt a Hortobágy több száz évvel ezelőtti árvízjárta képét, az őseink által a Tisza völgyben talált természeti bőséget, a Tisza menti táj magához ölelő nyugalmát. A Tisza-tó a természet és a víz különleges, hazánkban sehol máshol nem tapasztalható egyvelegét kínálja Önnek.

Itt élmény a természet  különleges séták és kalandok A tanösvény fogalom a Tisza-tónál új értelmet nyert: itt a tanösvény nem egy sor tábla a természetben, hanem egy természeti élmény megszerzésének a helyszíne. A Poroszlóról és a Tisza-tavi Ökocentrumból elérhető Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény hazánk leghosszabb pallóutas tanösvénye, melynek különlegességét a vízi világ megismerésének új perspektívája és a garantált túravezetés biztosítja. 1500 m hosszú pallóút-

rendszer, melyen a víz fölött végigsétálva madárvárták, pihenősziget, megfigyelőtorony, valamint a látottakhoz információt biztosító túravezetők és táblarendszer teszik teljessé a 1,5–2 órás programot és az élményt.. Ez ma Magyarország leglátogatottabb tanösvénye, babakocsival és kerekes székkel is látogatható. www.vizisetany.hu A Tiszafüred-Örvényről megközelíthető Tiszavirág Ártéri Sétaút az ártéri erdő élővilágának bemutatása mellett lehetőséget kínál a Tisza faunájának egyik legkülönlegesebb élőlénye, a tiszavirágnak az életével való megismerkedésre is. A sétaút belső taván, a „Göbén” halászladikok segítik a kirándulókat, hogy aki akar, a tündérrózsák közé beevezve valóban a természet részévé váljon. www.szabicskikoto.hu A tiszafüredi Holt-Tiszán a helyszín csodálatos természeti adottságaira helyezve a hangsúlyt egyedülálló élményparkot álmodtak meg a tervezők.. A több mint 18 hektár területű Robin KalandSzigeten 140 akadályból álló erdei kötélpálya, 15 méter magas, hobbi és versenymászásra is alkalmas mászófal kilátótoronnyal, 300 és 400 méter hosszú drótkötélcsúszda, erdei tornapálya és játszótér, minigolf, íjászpálya, zorb, vizikenguru és még sok egyéb érdekes játék várja a kalandorokat. A kalandokat kiegészíti két tanösvény, melyeken a hódok életének titkaival és a lombkoronában fészkelő madarakkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. www.kalandsziget.hu Ezeket a bemutatóhelyeket teljes szívvel ajánljuk minden látogatónak, kicsinek és nagynak, családnak és csoportnak egyaránt.

Turisztikai Magazin 2013  

A Heves Megyei Hírlap ingyenes melléklete

Turisztikai Magazin 2013  

A Heves Megyei Hírlap ingyenes melléklete

Advertisement