Page 1





































 


PROGRAM DISTRIBUTION BUILDING IDENTITY

PROGRAM DISTRIBUTION PRIVATE VS. PUBLIC

OUTDOOR CIRCULATION

LAUSD @ Grand and Temple / Fall 2002 / Professor: Neil Denari This studio focused on using the existing program competition for a new LAUSD Performing Arts High School which was won by Coop Himmelblau. The challenges included fitting the large program areas for recreation onto a sloping site, identifying a public presence within the context of Grand Avenue and examining the building within the evolving neighborhood.

INDOOR CIRCULATION

CIRCULATION

LAUSD PERF ART HI SCH 9 PROGRAM ACCESS REGULAR STUDENT

PROGRAM ACCESS ENGLISH TEACHER

PROGRAM ACCESS PERFORMANCE STUDENT

PROGRAM ACCESS NEIGHBOURHOOD

CLASS LEVEL COURT VOID

CLASS LEVEL

COURT VOID CLASS LEVEL

TRANSVERSE SECTION THRU CLASSROOMS


LEVEL 4 LEVEL -1

LEVEL 1

LEVEL 2

SUPPORT OFFICE

C> C OURTYARDVOID

CLASS LEVEL COURT VOID

SMALL DANCE

CLASS LEVEL LIBRARY COURTYARD

GYMNASIUM

DINING LEVEL

KITCHEN PREP & STORAGE

LONGITUDINAL SECTION

COURT VOID CLASS LEVEL

AUDITORIUM STAGE

LEVEL 3

LEVEL 5


World Trade Center 9/11 Memorial / Winter 2003 / Professor: Richard Weinstein The studio was focused on the 9/11 Memorial before it was an open competition. The class studied all the Masterplan Designs that were presented at the time and chose one that was the basis for this project. All the same issues that were required for the open competition were addressed by this studio including identifying the original outline of the twin towers, private spaces for the families of victims and connecting to the extensive transportation hub.


Steel House Studio / Spring 2003 / Professor: Jurg Lang The Steel House was the final core-studio project of the MArch class. We were given a choice of 3 typical size lots and for a generic site in Venice, CA. We then sited and programmed the House on our own accord. My final design focused on the Louis Kahn idea of the "served" and "servant" spaces. The utilities were kept against a common wall with all the living areas wrapped in the glass and steel structure.


Transportation Studio / Fall 2003 / Professor: Craig Hodgetts The project was to conceive of new ideas for a vehicle and docking station. We worked in pairs to design a set of people movers that would help transport students at the Art Center in Pasadena, CA to various key locations such as Old Town and Pasadena City College. My efforts were focused toward the Docking Station design and details. I used a graphic and functionalist approach. This allowed to building to give users a visual cue as to whether it was busy as well as act as a retail space opportunity.


K P B O

ROOF + FLOOR PLAN 1/16" = 1'

MODULAR STORAGE POSSIBILITIES = FLEXIBLE SPACE

STANDARD BUILDING COMPONENTS = BASIC SHELTER = LOW COST


The existing space is expanded using simple CORRUGATED METAL DECK & typical SKYLIGHTS. Re-inventing the storage system gives new opputunites for REVEALING, FLEXIBLE & CONTAINED space. The new storage units allow walls to FOLD or UNDULATE giving possibilites to INDOOR/OUTDOOR activities to flow through the entire area.

CAANYON COOPERATIVE PRESCHOOL - ADDITION SHED

PERSPECTIVE SECTION

OPEN STORAGE

INTERIOR + MAIN ENTRANCE




0'

4'

8'

yard

she d cub by

wat er

coo ler

ing

plas

stor

m aint

ane nce

stor

tree

be ge tu t ic oran els whe ic b ig pl a st es t ri c ycl ca r ts p la stic

picn ben che

che ic ben

r b ridg

pla st

ora

c s t a l es u c d a ac d i k ext

ra st

yard

e rag sto . ft sed clo 0 cu. 180

ance

ge

n inte ma

ease

ic " thin

sel ic ea

b tum

stic pla rs ca

stic pla rts ca

wo

n cr ode

ib

ls stic pla whee big

s ycle tric ver a co .ft. are .5 sq 84

ling

ma

b

nic

ts

ben

- 10



















i ng

le n t ab

ta ble

ta ble

tab le

sel a l ea ula r

chi ldre

ns' picn

bles ic ta

eas els blin

g mat

s

den

cr ib

stov

es ove n

lls

tree s che



s

chil d's

rub



gs"

chil d's

ls



e

woo

ra sto by cub 6" 7'-



ic pl asti r cha

wo ode

tum

ss ce

ins

ing

fold

met

b ge

sea t

fol ding

t ri a ng

wa



s

pi cnic

pl a st

ing



s

ca rs

la rge

rlock



ca r t

la dde

te er in



ex tra age stor b ins

a ge

sli des p la stic wal ls i ng ho op r lo ck inte etb all bas k rub ber p la stic

es slid ll stic pla etba bask p ge hoo brid stic der pla nge lad ora e tub



a ge

p la stic

stic



l er gril

sho pp

pla



refi lls Web

ber We ll gri



1' 2'

e larg ic st pla gs water ler thin coo ls refil g ppin sho rt ca



ting sea

- 12

'-0"

'-0"

pic

che ben

s-

0" 24'-

le tab

20 s-

b 's ta child 6" 4'-

les

'-6"

Lex a n p o l yc a r b o n ate : : $1 5 - 21 p e r s q. f t 40 X 4' x 8' :: $21,000 2 x 4 p i n e : : $ 2 - 3 p e r b o a rd x 3 9 7 Total :: $1,200

s ove 's st child oven &

  7 0 0 l i n e a r fee t o f s t e e l t u b e x $ 1 2 . 0 0 p e r f t . Total :: $8,400




A D U LT STO T RA R GGE

KID S TO T RA R GE ADUL T T BLE TA

KID T BLE TA

ADUL T S E AT

KID SETA

Co-op Canyon Preschool / Winter 2004 / Professor: Kevin Daley This was the final board for of our four man team. The second half of the studio combined the ideas of various students to work in a group design format. Our final design was to focus on a lightweight trellis system which covered the perimeter and transitioned into an undulating furniture piece. My focus was on the drawings, diagrams and overall presentation layout.






UCLA Portfolio  

Selected works from various studio projects in my Masters of Architecture program.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you