Page 1

P O R T F O L I O

Henry Elijah Garil Lagansua

Contact No: 92957877 Email address: elijahsaidhi@gmail.com


Table Of Contents Architectural Projects

1

Genius In Nature -ANTARK

2

Changi Beach Park Beacon -Plant Shield

3

W Optics Industrial Project -Through The Looking Glass


Genius In Nature -ANTARK


About the project This project is situated in the a not so distant future where events will change how people are going to live. This gives way to a new system of dwelling. Design is based on one out of three scenarios and is also based on BIOMIMICRY.... I based my design off of the scenario, the “North Seas�, where the sea levels are rising and low lying areas will be submerged and the Biomimicry on the Fire Ants.

Site Plan

A forested area near East Coast Park

Legend: Site Area Model Structures


Concepts

Form 1- able to float around in the sea

Form 2- able to cling to mountain sides

The concept of my structure is based off of the Fire Ants. I was inspired by the characteristic of how they are able to form different structures with their bodies for survival in the wild and how these structures are in a semi-liquid state. With this I made my early mock-up models which were tensegrity models that were then combined together to form a structure, like the Fire Ants. My orignal design was to have three different forms that can adapt to three different situations. These three forms are the same structure which are able to be reconfigured to overcome different obstacles.

Form 3- stationary on land to creat a permanant residence

As time passed, my design changed and I was inspired by Noah’s Ark and how it provided a sanctuary to the animals and his family during the flood. After getting this inspiration, I took and combined different parts of the three forms to make it into one form which is my Final design.


Final Design Program In the future, when sea levels rise to dangerous levels due to global warming. A time where houses could be lost due to the seas. The ANTARK helps to prepare for this time. The ANTARK provides permanent housing for families who will lose their homes due to the rising sea levels, mainly on the reclaimed land of Singapore. The ANTARK is a self sustaining building. It can produce it’s own energy as well as grow its own food and collect water. Each structure is made up of four modules with one communal space connecting the modules together on level 1. One structure can house one family and one cluster of four will form a small community of four families. The structure has three levels which has different uses. The ANTARK will be built on land, in the forested areas. The trees in the area that will be cut down during construction will be used as materials for the ANTARK. The ANTARK will be a permanent house on the land first while the sea levels have not risen to dangerous levels. Once the sea levels have risen enough, the structure will start to float on top of the water with the help of plastic barrels to keep it afloat.


Final Drawings Single Modules

Level 1 Floor Plan

Level 2 Floor Plan


Level 3 Floor Plan


Elevation

Elevation


Section

3D Render View


Cluster Drawings Level 1 Floor Plan

Level 2 Floor Plan


Level 3 Floor Plan


Elevation


Section


Changi Beach Park Beacon -Plant Shield


About the project The project is situated at Changi Beach Park. We are tasked to create a beacon tower that will replace a lamp post. It has a 3x3m public viewing platform which is located 9m above the ground level. It needs to provide a 360 degree view of Changi Beach Park. The footprint of the beacon is also 3x3m.


Final Design Concept The name of my beacon is called Plant Shield. The name derives from the concept of the becon. On the beacon, there are fifty-four steps in total with six landings. On the first five landings, there are plant troughs which are connected to it. There will be climber plants planted on the plant troughs to help cover up the beacon which is mainly made out of perforated and expanded metal sheets. The plant troughs are mainly located on the East and West which will help to block direct sunlight from both directions with the help of the climber plants. There are spike lights on each plant trough to provide lighting at night.Since the beacon is mainly made out of perforated and expanded metal, the beacon will be naturally ventilated well.


W Optics Industrial Project -Through the Looking


About the project This project is an idustrial porject for a spectacle shop company, W Optics. We were put into groups to design the interior for their new outlet which will be situated at Changi Jewel. The size of the shop was 53.89 sqm. The shop needed to have a consultation area, cashier counter, spectacle displays, storage and a room for vision testing.

About W Optics At W Optics, we believe in offering tailored vision care services to cater to the specific needs of customers, making every visit a distinguished and exclusive experience. We are committed to changing the approach to vision care, by optical solutions and products at the forefront of the industry. The first store opened in July 2013 at Suntec City and this flagship is the largest vision care store – covering 5,000 sq ft – in Singapore. the first-of-its kind retail concept is committed to changing the approach to vision care in Singapore. Offering optical solutions at the forefront of the industry. Mission: To provide the best professional vision solution to meet individual lifestyle needs. Values: “Vision For Life”


Site survey @ Causeway Point W Optics

Research


Design Concept Our concept was inspired from Alic in the wonderland. Setting given to us was JEWEL, a forest in a mall. Hence with this context, the similarity between both realities was the forest. But the main focus was the portal. The journey between both realities of a forest to the other, W Optics. Through the looking glass provided Alice a portal and a new perspective of the world around her. Just like how a person’s persepective is changed as they get their vision corrected. We had a “portal” in the middle which directs customers to the counter for consultation.There are display cases on the wall, the “portal” columns and the middle of the “portal” path. The walls are jagged to give this other-worldy feel.

Design Process

We researched for some images to kickstart our ideas of how the interior would look like. Then we did a mock up model and some sketches.


Drawings Floor Plan

3D Views


Materials

There are three main materials that we are using. Two types of concrete and wood. Concrete 1 will be used to make the “Portal�. Concrete 2 will be used for the flooring. And the wood will be used for the wall and display case. The display cases will have glass to cover them.

Wood

Concrete 2

Concrete 1


Henry Elijah Garil Lagansua

Contact No: 92957877 Email address: elijahsaidhi@gmail.com

Profile for Henry Elijah Lagansua

Architectural Portfolio  

I am Henry Elijah Lagansua, this is my portfolio showing some of my best works in Poly.

Architectural Portfolio  

I am Henry Elijah Lagansua, this is my portfolio showing some of my best works in Poly.

Advertisement