Page 1

Nu er du klar til tegne opgaverne.

Intro til ZW Cad Smedelinien DFG. Opstart med øvelser til ZW Cad. 2013 Tegneopgaverne findes ligeledes på FRONTER, under Smedeforløbet - opgaver, Denne folder er en intro til brug af ZW Cad, med informationer til stregtyper og forskellen på Isomtrisk og Perspektivisk afbildning. For at have gennemført denne undervisningsdel, skal du have tegnet alle opgaverne og printet disse ud, derefter gemmes tegningerne i den udleverede mappe. God fornøjelse.

3/27/2013


Nu skulle kursen vĂŚre sat. og sĂĽ er det bare derud af.


Hvad skal du tænke på inden du vil lave en teknisk tegning?

Når du vil tegne en teknisk tegning som du skal bruge i DFG smedeforløbet, er der nogle minimums retningslinijer du skal overholde. Eksempel på eksplotions tegning med stykliste. Skitsetegning

Husk at kende størrelsen på papiret. Tegnes i hånden fra flere sider. Målsættes. Tegningshoved. Skal godkendes af Underviser.

Styklister.

Indeholdende. Tegnings nummer. Antal. Varenummer. Beskrivelse.

ZW Cad.

Tegninger i mål forhold. Husk tegningshoved. Husk de forskellige stregtyper.

Alt materiale der ikke er udført på pc. Skal scannes ind i jeres portofolio. Ved opgaver til udfoldning skal du også have følgende med.. Pap der er skåret til og limet / teapet sammen. Udfoldningen skal udføres i et aftalt mål forhold.

13


2 Når du tegner skal du tegne i perspektiv. Det vil sige at du skal se de emner du vil tegne fra tre sider. Forside – Set fra venstre – set oven fra.

Målsætning af dine tegninger. Som i det meste er der også regler omkring det at sætte mål på sin tegning. Mållinierne skal så vidt muligt placeres uden for emnerne / Tegningen. Du skal holde dig til de angivne liner/Layers med de rigtige lineforhold og tykkelser, som vist tidligere i denne folder. Eks.

Og det er ALTID sådan du skal tegne emnerne.

12


Tegning af snit og Gevind.

Nu er du kommet så langt at du skal sætte dig foran computeren og logge på Fronter som er skolens internet side for dig. Adressen på nettet er .

Når du skal tegne snit og gevind er der nogle retningsliner som du skal huske. Husk altid en Centerline ( Lang – Kort – Lang streg ) Du skal huske linierne for selve gevindet, og forskellen om det er et gennemgående hul eller et bundhul. Om det er et udvendigt gevind eller et indvendigt gevind.

-

http://fronter.com/ceu

Når du er på sitet. Skal du logge på din profil med din kode og dit kodeord for skolen. Den skulle du gerne have fået udleveret af Anita da du startede på DFG forløbet. Herinde skal du vælge det smedehold du er tilmeldt. Bruge stien Opgaver  Tegningslærer  Tegningslæsning for smede.

11

4


Hvad er en skitsetegning ? Før du begynder på at lave en eller anden konstruktion i værkstedet, Skal du først beslutte dig, hvordan dit emne skal se ud osv.

1. 2. 3. 4. 5. 6.

Hvad er det du skal lave. Størrelsen på det du skal lave. Hvordan skal det se ud. Hvilke mål skal det du laver have. Også de små dele. Hvilke materialer skal du bruge. osv.

Når du har besluttet dig omkring de punkter, skal du lave en håndtegnet skitsetegning, den skal hjælpe dig i at holde fast i dine ideer, få sat mål på delene, også de små dele, således du nemmere kan tegne det du vil lave ind i ZW Cad eller Auto Cad. Skitsetegningen behøver ikke være specielt køn, men skal være lavet så du selv kan se hvad det er iden har været og at du kan forklare andre om din ide. Det vil også give dig en god fornemmelse om det kan lade sig gøre før du begynder, og om det er en opgave du vil kunne magte inden du går igang.

5

10


Hvad er en stykliste ?

Test dig selv om du har forstĂĽet ideen.

Styklisten skal indeholde nogle vĂŚsentlige punkter. 1. Listen skal kunne sammensĂŚttes med tegnings materialet. Samme numre osv. 2. Listen skal kunne kendes fra skitsetegningen. 3. den skal indeholde. A . Tegningsnummer. B. Vare nummer. C. Beskrivelse af vare. D. Antal. E. Pris. Eks.

7

8


Udskrivning af tegninger på skolen. Når du har tegnet det du vil, og nu skal have udskrevet / Printet det du har tegnet, skal du gøre følgende i ZW Cad. Først trykker du Ctrl + P tasten ned og det vil åbne din plot og printer menu. Nededers i ventre del af menuen er det et felt der hedder Window. Dette skal du trykke på, så får du nu muligheden for at markeret det af din tegning af, som du vil have plottet/Printet. Trykker du enter efter du har markeret området vil printet blive sendt til den printer du har valgt. I DFG skal vi vælge - Farveprinter gang C.

Opsatart af ZW Cad. Før du kan tegne i ZW Cad skal der være defineret nogle såkaldte lag. Det er de streger der tegnes i programmet, og dermed giver dig din tegning, Eks. Så skal du bruge SYNLIGEKONTURE (streger til alle de synlige deleaf emnet) de skal efter smede standard være gule og have et stregtykkelse på 0,3 mm Der er således en hel række stregtyper eller lag (layers) som de også kaldes i fag sproget. Hvis du bruger den tegne flade der allerede er lagt på Fronter under opgaver – Tegningslæsning – ZW Cad så er de allerede lavet og klar til at du kan bruge dem. Men her er de mest almindelige stregtyper med farve og linietype.

På dit print vil stregerne være sorte da det er en sort hvid print / Plot du automatisk får ved teknisk tegninger.

9

6

første forsøg flip bog  

EN bog til at vende sider