Page 9

1.3 Verslagen 1.3.1

Bedrijfsbezoek SA Möble Möbler

Op maandag 18 januari bezochten we het bedrijf SA Möbler. Het bedrijf is gelegen in Tibro, de thuisstad van meubelen en van d dee meubelbouwers. Eerst werd er ons iets meer vertelt over de geschiedenis van het bedrijf. Emanuel Andersson bouwde zijn eerste meubel in 1880, in 1896 bouwde hij zijn eerste meubelfabriek. De zaak groeide uit toen zijn zoon, Samuel Andersson, het overnam van zijn vader. Hij bouwde de eerste bureau. Zijn zonen Harald en Folk Almestal legden meer de nadruk op huismeubelen. In 1983 was een grote ommekeer, Kjell Hammar nam het bedrijf over, dat was het begin van “bureau meubelen van de nieuwe generatie”. De ffocus ocus lag nu op ergonomie, de medewerkers waren nu het aandachtspunt. Het bedrijf maakte veel progressie, expliciet bij de intrede van de elektrisch verstelbare bureaus, in 1987. Vandaag de dag zijn de prioriteiten van het bedrijf nog steeds dezelfde nameli namelijk: jk: kwaliteit, ergonomie en design. Dat maakt hun meubelen zo uniek, het is een passie en een verlangen naar innovatie om zo hun producten nog te verfijnen en te verbeteren.

Opmerkelijk was dat er zelfs een kleine fitnesszaal aanwezig was voor de werknemers. Na de rondleiding doorheen de productiehallen mochten we de eindproducten van naderbij bekijken in de showroom. Iedereen stond ond versteld van de op en neer beweegbare bureaus. Het was duidelijk dat dit bedrijf mooi afgewerkte bureaus van hoge kwaliteit op de markt brengt.

GIP: Hendrik Opstaele

Na de uitleg over de geschiedenis en het ontstaan van het bedrijf werden we opg opgesplitst in twee groepen, elke groep kreeg een rondleiding doorheen het bedrijf. We konden elk onderdeel van het proces zien. Hier en daar mocht een vrijwilliger zelf iets uitvoeren, van gaatjes boren tot afgewerkte delen in elkaar zetten zetten. Als beloning kreeg eeg elke vrijwilliger een muts van SA Möbler.

1 0

GIP Hendrik Opstaele  

GIP Hendrik Opstaele Sint-Jozefsinstituut Handel en Toerisme Brugge schooljaar 2009-2010

GIP Hendrik Opstaele  

GIP Hendrik Opstaele Sint-Jozefsinstituut Handel en Toerisme Brugge schooljaar 2009-2010

Advertisement