Page 60

Bijlage 5: Speech technisch directeur Goedenavond beste aandeelhouders,

Ook ik heet u graag welkom op onze eerste aandeelhoudersvergadering. Ik ben Hendrik Opstaele, technisch directeur van Cartouche.

U stelt zich misschien de vraag hoe wij nu tot dit product gekomen zijn. Vorig schooljaar zijn we reeds gestart met de productkeuze. We hebben toen in kleinere groepjes een aantal ideeën aan elkaar voorgelegd. Om te weten welk idee het best uit de bus zou komen, hebben we een marktonderzoek uitgevoerd hier in Brugge. Met deze verzamelde gegevens hebben we een analyse gemaakt, gebaseerd op volgende criteria: ‘Zijn er wel potentiële kopers? Is er veel concurrentie? Zijn er leveranciers bereid aan ons te leveren? En is het haalbaar om dit product in de realiteit te verkopen.’ Toen kwamen we klassikaal tot een besluit: De kantoorartikelen scoorden het best. En zo werd Cartouche geboren.

Nadat we beslist hadden welk product we zouden verkopen, zijn we over gegaan tot het zoeken van leveranciers. Ook in het vijfde jaar hadden we al enkele leveranciers gezocht en gevonden. Bij de start van het nieuwe schooljaar hebben we onmiddellijk contact opgenomen met een aantal van hen. Voor ons was vooral de prijs-kwaliteitverhouding, het productassortiment en de ligging heel belangrijk bij het kiezen van een geschikte leverancier. We leerden al gauw dat de leverancierskeuze één van de meest uitdagende doelen was. Niet elk bedrijf wenst nu eenmaal te verkopen aan een minionderneming… Dankzij de nodige wilskracht vonden we een prima leverancier hier te Brugge nabij het Waggelwater. De daaropvolgende stappen verliepen vrij snel en eenvoudig. Een bezoekje aan onze leverancier leverde ons volgend assortiment op: Eerst en vooral verkopen we schrijfwaren met onder andere de talloze bic balpennen die hier op de stand mooi uitgestald staan op onze display. Daarnaast horen ook de potloden, geodriehoekjes, gommen enzovoort… tot onze schrijfwaren.

GIP Hendrik Opstaele  

GIP Hendrik Opstaele Sint-Jozefsinstituut Handel en Toerisme Brugge schooljaar 2009-2010

GIP Hendrik Opstaele  

GIP Hendrik Opstaele Sint-Jozefsinstituut Handel en Toerisme Brugge schooljaar 2009-2010

Advertisement