Page 1

BRANDD

DIGITAAL Werkboek

SIGN

HeM 1


VAN 100 NAAR 10

?

100 vragen, welke je aan jezelf zou stellen. Geen gemakkelijke klus, welke ik liever beantwoord dan te stellen. Dan toch maar beginnen..., even de boel laten rusten..., weer verder en plots realiseer ik mij dat ik al aan de 90 vragen zit. Nu gauw de laatste bedenken om daarna 10 van de 100 te selecteren om te plaatsen. Daar gaan we dan.

nen. Vragen die al .tig jaar een rol spelen bij onderzoek naar de Mayabevolking.

Wat is mijn favoriete filmgenre Ik vind sciencefiction een van de meest interessante genres. Het sluit een beetje aan op de vorige vraag namelijk het verkennen, wat vaak een thema is in dit genre. Maar ook diepzinniger films als de Green Mile en The Terminal waarin Tom Hanks zich van zijn beste kant laat zien.

Ben ik perfectionistisch ingesteld

Maak ik veel gebruik van het internet

Op deze vraag kan ik volmondig ja antwoorden. Deels natuurlijk omdat ik een aantal websites heb opgezet en onderhoud, maar ook betrap ik mij er vaak op dat ik soms uren op het net aan het ronddolen ben. Nu ik ben begonnen met de studie, is dit een mooie opvulling van al die verspilde uurtjes die nog zouden gaan komen.

Perfectionisme is wel wat ik nastreef. Dit wil overigens niet zeggen dat ik dit ook altijd haal, integendeel. Is dit erg? Ik denk van niet, het houd scherp en dwingt je wat meer kritisch naar je werk en jezelf te kijken. Perfectionisme kent ook een valkuil. Je kunt namelijk veel te lang met iets bezig zijn, terwijl je met 90% ook genoegen kunt nemen. Zoals nu met dit blog bijvoorbeeld .

Wat is je meest favoriete hobby

Blijf ik op de hoogte van de nieuwste gadgets

Dit zal ongetwijfeld een van de meest gebruikte vragen zijn. Uiteraard is computeren er één van, maar af en toe met de kudde op stap is toch echt mijn favoriet. Lekker met de honden bezig zijn in de natuur. Dan kun je even lekker alles loslaten en van je af gooien en werkt heerlijk ontspannend zo een zijn met de natuur en de dieren.

Ik vind het erg interessant om op de hoogte te blijven met nieuwste gadgets of ontwikkelingen op technologisch gebied. Dit wil overigens niet zeggen dat ik het ook meteen moet of wil bezitten. Nu pas bij de derde generatie iPad heb ik er werkelijk één aangeschaft. Toch best wel handig zo’n ding.

Zijn merken voor mij belangrijk

Kan ik nog zonder wat de hedendaagse techniek ons biedt

Ik kan gerust stellen dat ik best wel een beetje merkenfreak ben. Niet dat ik altijd de merken opzoek (meestal wel ) maar heel vaak, wanneer ik iets mooi of goed vind, is het vaak een van de duurdere en dus niet zelden een merkartikel. Er zit bij mij echter ook nog een andere gedachte achter namelijk, duurzaamheid. Vaak zijn de betere merken ook van betere kwaliteit en gaan dus langer mee. Dus, wanneer iets langer mee gaat, hoef ik minder vaak iets nieuws te kopen. Toch…? Het is in ieder geval wel een mooi excuus:-).

Deze is denk ik vrij eenvoudig. Nee, althans…, dan moeten we wel heel ver terug naar de basis en de meesten onder ons zijn daar niet toe in staat simpel, omdat ze in een ander tijdperk zijn opgegroei. Wij hadden eens 1 à 2 dagen geen stroom en waren dus niet in staat om te koken omdat dit op electriciteit gaat, zoiets basics. Geen tv en geen internet? Ik moet er niet aan denken want dat laatste heb ik nu juist zo hard nodig met de studie :-).

Hoe zie ik de toekomst

Kan ik een voorbeeld zijn voor anderen

Dit is een moeilijke vraag, want dan moet je jezelf eerst gaan afvragen “is wat IK doe wel het goede?”. Toch hoop je ergens dat een voorbeelden inspiratie kunt zijn voor anderen. Wanneer ik bijvoorbeeld in mijn ‘omgeving’ kijk en zie dat een hoop mensen achterover leunen terwijl hun baan op de tocht staat, dan hoop ik door te laten zien dat je de kansen die er liggen, ook moet pakken. In dit geval door een opleiding te gaan volgen om daarmee je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. En gelukkig, zo lijkt het…, zijn er een aantal die de handschoen oppakken.

Ga je op reis om te relaxen of voor het ontdekken en avontuur

Beiden. Wanneer mijn partner en ik even lekker willen bijkomen van een jaar vol bezigheden, dan gaan we naar onze favoriete vakantiebestemming Mallorca. Maar voor het ontdekken zoeken we het iets verder van huis, Mexico bijvoorbeeld om van de Mayacultuur te snuiven. Dit intrigreert mij zeer, niet alleen vanwege de beruchte kalender die het einde van een tijdperk aankondigt (21-12-2012), maar vooral ook hoe ze aan al die kennis kwamen en hoe kan het dat dit zo plots is verdwe-

2

?

Ik probeer altijd positief te blijven al vind ik de malaise waarin wij ons nu bevinden door de recessie wel eens afgelopen mag zijn. Voor wat betreft werk is het even afwachten maar misschien bieden zich door deze opleiding weer nieuwe kansen aan, wie weet…!


As a DIRECTOR, you combine an unusual openness and passion for beauty and style with confidence and a down-to-earth sensibility that allow you to realize your vision. • •

• • • • • •

You are practical and pay attention to the details that others tend to miss. By focusing on what is real and concrete, you achieve more than those who always have their heads in the clouds. When it comes to what really matters in your life, you are confident in your ability to succeed.

Considering many different perspectives is something at which you excel, and you appreciate that quality in others. Other people’s feelings are important to you, and you’re good at mediating disputes. Because of your understanding and patience, you tend to bring out the best in people. If you want to be different: You spend a lot of time taking care of others, but don’t forget to take care of yoursel. Sometimes you can get overcommitted, and when you sacrifice spending time with those close to you, it can make them feel unimportant.

HELPFULL OPEN FLEXIBLE EARTHY PRECISE

• • • • • •

Having beautiful things in your life gives you pleasure and satisfaction - you have a keen eye for style Even when problems present themselves, deep down you know you will overcome these challenges. When routines get too familiar, you become bored and start looking for ways to spice things up. You are open to new types of experiences you are not afraid to take a risk on something new. You have a highly developed sense of taste you know what looks good on you, in your home, and in the world at large. Generally, you believe that you control your life, and that external forces only play a limited role in determining what happens to you.

You are Benevolent

...IN A BLACK BOX

You are a Director

PERSONAL DNA

You are a great person to interact with— understanding, giving, and trusting—in a word, BENEVOLENT •

• •

You don’t mind being in social situations, as you feel comfortable enough with people to be yourself. Your caring nature goes beyond a basic concern: you take the time to understand the nuances of people’s situations before passing any sort of judgment. You’re a good listener, and even better at offering advice. You’re concerned with others at both an individual and societal level—you sympathize with the plights of troubled groups, and you can care about people you’ve never met.

3


STERKE ADVERTENTIES BUS HAL TES... ...blijven een bron van inspiratie, maar vooral van

creativiteit

4


VAN BINNEN NAAR BUITEN LEZING RUUD BOER Ruud is een register marketeer(RM) en nu zo’n 13 jaar directeur/partner van de Bataavse Teken Maatschappij. Daarvoor was Ruud als marketeer 12 jaar actief bij verschillende bedrijven waaronder: Red Band, Venko, Lu en Liga. Een behoorlijk dosis ervaring dus in de branche en dat kon je ook goed merken uit de lezing die hij gaf en het enthousiasme waarmee. De lezing ging over ‘branddesign’ uit het gelijknamige boek, welke hij heeft geschreven. Aan de hand van een aantal voorbeelden maakte hij duidelijk dat een merk niet zomaar een merk is, maar dat er een hele filosofie achter zit wat zich onder andere uit in merk-innerlijk, uiterlijk en gedrag. Hoe belangrijk het is dat deze optimaal op elkaar zijn afgestemd en vervolgens hoe zet je deze op de markt, “brandactivation”. Ruud liet dit in zijn presentatie zien aan de hand van een aantal modellen waaronder het ‘branddesign-model’, een handig hulpmiddel in de vorm van een taartdiagram waarin alle aspecten van branding aan de orde komen wat uiteindelijk moet leiden naar het tot standkomen van een merk vertaald naar o.a. logo en huisstijl en de hele merchandising eromheen. Interessant was ook om te leren dit te vertalen naar jezelf. Hoe zet je jezelf als merk op de markt, wie ben ik, wat zijn mijn waarden, wat kan ik als merk beloven. Zomaar een greep van vragen naar jouw identiteit achter het merk. Het was grappig om die jaren zo in zijn vak de presentatie, telkens voorbeeld gebruikte, luisteraars. Al met al een leerzame lezing boek ‘Branddesign’, goed van merk te presenteren. Een klein van een video moet bekijken is, dat vanuit de zaal mist. Dit doet echter niets

te zien hoe Ruud na al opgaat dat hij, tijdens de merken die hij als zat aan te prijzen bij zijn die, in combinatie met het pas komt om mijzelf straks als nadeel wanneer je de presentatie je de vragen en/of opmerkingen af aan het geheel.

Marketing is booming. Bedrijven doen er alles aan om hun merk zo uniek en duidelijk mogelijk naar buiten te communiceren en te beschermen. Bij een beetje bedrijf loopt dit al gauw in de miljoenen dus, als ik het goed doe…..

B T M

5


BRANDS TIMELINE 09:00 - 10:00

Head&Shoulders, Elmex, Rexona, Samsung, Citizen

10:00 - 11:00

Douwe Egberts, Friesche Vlag, Samsung, HP, Logitech, Startpagina, HAN

11:00 - 19:00

Opel, RayBan, Esso, Albert Heyn, Keurslager, Discus, Aktief Kringloop

19:00 - 01:00

Douwe Egberts, Friesche Vlag, Telegraaf, Samsung, HP, Logitech

01:00 - 09:00

Samsung, Citizen, Braun, Elmex, Zwitsal, Rexona, Chanel, McGregor

MOST USED • Horloge - Door de tijd heen, is en blijft toch altijd een belangrijke factor • Laptop - Tegenwoordig onmisbaar hulpmiddel. Nu veel gebruikt voor de studie en research op het net. • Albert Heyn - Bijna dagelijks voor levensonderhoud en af en toe wat lekkere dingen.

6


7


Merk analyse Inleidend

Bol is een van de meest snelgroeiende internetbedrijven/webshops in Nederland van dit moment. Had men bij Bol in 2000 nog een 70.000 producten, nu kan men inmiddels kiezen uit een assortiment van 5,5 miljoen artikelen. Inmiddels weten zo’n 3,4 miljoen mensen in Nederland en België de weg naar Bol.com te vinden. Bol staat in de top van meest bezochte Nederlandse websites en is het op vier na meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland. In 2011 won bol.com maar liefst 5 Thuiswinkel Awards; voor boeken & tijdschriften, cd’s, dvd’s & games, speelgoed en warenhuizen.

Geschiedenis

In 1999 richt het Duitse mediaconcern Bertelsmann AG de internetwinkel op die de leukste en beste mediawinkel van Nederland zal worden. BOL staat voor Bertelsmann On-Line. Bol.com Nederland wordt in 2003 overgenomen door boekverkoper Weltbild en uitgever Holtzbrinck. Tot 2012 was het bedrijf in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij Cyrte Investments, onderdeel van Delta Lloyd, en NPM Capital. Sinds 2012 is Bol.com overgenomen door Ahold.

Merk/brandactivatie

Om het merk Bol op de markt te zetten is gekozen voor een sterke campagne door veel radio en Tv-commercials, waarbij men snel vertrouwd werd gemaakt met het beeldmerk door het blauw ronde mannetje (Billie) . Ook wordt er gebruik gemaakt van de social media, mailing en nieuwsbrieven. Men heeft gekozen voor de kleur blauw en dit wordt ook consequent doorgevoerd in de verschillende merkuitingen op de webwinkel, maar ook intern het bedrijf. Vanuit het merkinnerlijk wil Bol als vertrouwd/betrouwbaar en veilig overkomen en wordt ook als zodanig ervaren. Het imago komt als open en vertrouwd over. Dit komt onder meer tot uiting in het logo met strakke en ronde letters, maar vooral in het merkfiguurtje Billie, vrolijk, eenvoudig als zijnde toegankelijk en strak gekleed om het vertrouwen uit te stralen.

8

De kracht van de webwinkel ligt in de eenvoud in opzet (terwijl dit ‘onder water’ verre van is). Alles is overzichtelijk en snel te benaderen en de handige zoekfunctie is centraal bovenin geplaatst. De kleuren worden tot een minimum beperkt om de rust te bewaren en het blauw uit het merkbeeld wordt consequent op de website doorgevoerd alsook de ronde vormen zoals in de navigatiebalk, headers en price-tags.

MERKGEDRAG

Externe communicatie • Webwinkel • TV/Radio commercials • Print • PR • Direct mail • Nieuwsbrieven • Social media • Acquisitie online door middel van een partnerprogramma, zoekmachines en prijsvergelijkers en offline door het benaderen en houden van zakelijke klanten


Interne communicatie

• Uitgebreide IT-infrastructuur • Er is een informele werksfeer en dito omgang met elkaar. Dit maakt het intern voor het gemakkelijk om niet alleen bij de collega’s aan te kloppen, maar ook het management. Iedereen wordt uitgedaagd tot het nemen van initiatieven om het voor de klanten nog makkelijker te maken om voor Bol te kiezen. Werken bij Bol betekent creatief durven te zijn en indien nodig als team naar oplossingen zoeken. • Er wordt veel aan saamhorigheid gedaan b.v. samen een drankje nuttigen in de eigen bar en bedrijfsuitjes. Bedrijf Hoofdkantoor in Utrecht en distributiecentra in Culemborg en Waalwijk. De kantoren zijn licht en de blauwe Bol-kleur is op alle afdelingen terug te vinden op wanden, balies, etc.. Gemiddelde leeftijd van de medewerkers is 34 jaar, bijna voor de helft HBO- en half MBO-opgeleid.

Producten/diensten • • • •

Webshop Eigen huisstijl: price-tags, eigenmerk verpakking Nieuwsbrief, reclame mailing Promotieartikelen/relatiegeschenken voor zakelijke klanten

MERKUITERLIJK

BOL.COM

bruik van een woordspeling als ‘bomvol’ (bomvol winkels, bomvol voordeel), waarbij bom natuurlijk weer

doet denken aan de ronde bolvorm. Noemenswaardig is een emotionele element die het merk moet typeren (wat ik nu overigens nog mis in de reclamecampagnes) is, dat Bol “Room to Read” ondersteund. Room to Read is een non-profit organisatie die duizenden kinderen in ontwikkelingslanden toegang geeft tot onderwijs.

MERKINNERLIJK

Visie en missie Bol heeft zich tot doel gesteld de grootste media webwinkel van Nederland te zijn waar jongeren en volwassenen kunnen kiezen uit een eindeloze assortiment van onder meer boeken, dvd’s, muziek, games, speelgoed, elektronica en baby artikelen en sinds kort ook cosmetica en drogisterijartikelen - “Kopen doe je bij Bol.com”. Bol is steeds op zoek naar nieuwe diensten, concepten en het uitbreiden van categorieën.

Merkwaarde/essentie

Als merkwaarden zou je kunnen noemen ‘veilig en betrouwbaar’.

Merkbelofte

Gemak, snelheid en betrouwbaarheid.

Bol heeft een duidelijk merkuiterlijk naar wat de naam al doet vermoeden. Ronde vormen in het logo en een bol figuurtje met de naam Billie (zie vorige pagina). Deze laatste is ook meteen de personificatie van Bol,

welke wordt ingezet in allerlei commercials en reclamecampagnes. Qua geluid heeft men gekozen voor een bewerking op een liedje van Andre van Duin en steevast eindigt met Bol Punt Com. In taalgebruik maakt Bol handig ge-

9


FONTS

FONT RESEARCH Voor deze opdracht een vijftal fonts uitgezocht welke ik interessant vind om eens onder de aandacht te brengen. Dat je heel gauw kunt verdrinken in het aanbod van fonts hoeft denk ik geen uitleg, maar dat er hele mooie tussenzitten is wel zeker en is altijd wel wat te vinden voor een specifiek doel. Kewl Niet direct een voor de hand liggende lettertype om te kiezen. De scripttype lijkt wat rommelig wanneer hier ‘gewone’ tekst mee wordt getyped. Echter, wanneer gebruikt zoals in de afbeelding met een speelse achtergrond, komt dit type helemaal tot leven en zorgt voor een juiste sfeer. Veneer Veneer van Yellow Design Studio. Dit vind ik een gave font. Hij ziet er authentiek en versleten uitziet. Goed te gebruiken bij wat grungy (rockie) onderwerpen. Doet het goed op een wat linnen/textiel-achtige achtergrond. Marat Een font met schreven (serif) mag eigenlijk niet ontbreken. Deze vind ik in tegenstelling tot de bekende Times New Roman een stuk eleganter. De vormen zijn mooi rond en de gehoekte schreven geven dit type font net even iets anders.Doet het ook goed in het vet en is daarom ook goed te gebruiken in b.v. tijdschriften. Vermand Lekker nonchalante lettertype. Wanneer je de tekst ziet, lijkt deze ook daadwerkelijk met de hand geschreven door de wilde uithalen. Erg leuk dus om een brief mee te schrijven.

10

Pluto Een van mijn favorieten. De strakke ronde vormen doen modern aan. Dit font is zeer goed te gebruiken in achtergronden/headers, maar ook in lange teksten zal deze het goed doen. Deze hou ik zeker in mijn gedachten voor mijn IK .


LOGO Matrix Het leuke van dit logo is dat de X dusdanig wordt onderbroken, dat de zwarte ruimte ertussen ook weer een X vormt. Matrix doet denken aan computer/digitale techniek en het gebruikte font sluitt hier mooi op aan.

Coffee Logo van Jan Zabransky, waarbij de letters als damp van de koffie opstijgen. Erg mooi gedaan. Bij het zien van het logo krijg je meteen trek in een bakkie. Het was trouwens ook een award winning logo.

Vivid Printing Press Misschien niet direct een spectaculair logo, maar geeft wel in oogopslag weer waar het hier om gaat. opgebouwd uit de drukkleuren Yellow, Magenta en Cyaan met hun variaties.

Power Live Logo voor de Mini System line van Panasonic. Leuk spel van verschillende kleuren neon, welke samen het woordje live vormen. Massvibe Mooi logo van een (muziek/tv show) opgebouwd uit de letters MV. De twee buitenste benen van de M zijn rond naar buiten gevormd om het overdragen van geluid voor te stellen. De kleur kan in principe van alles zijn.

LOGO'S

Vijf logo’s. Misschien niet meteen wereldbeeldmerken, maar gewoon leuk door op een speelse manier met letters en kleuren om te gaan.

11


COVER-UP

RFT (Riverfront Times) Geeft precies aan in wat voor filmtijdperk we zijn beland. Leuke aan de foto is, dat de poppen zo zijn gepositioneerd dat het lijkt of er interactie plaatsvindt en ze tot leven lijken te komen. Behalve het onderwerp van de cover, wordt er verder niets geplaatst, waardoor de focus geheel hier op gericht is. De letters RFT en hun achtergrond zijn dusdanig gekleurd, dat deze goed aansluiten bij het onderwerp op de cover. Interior De covers van Interior zijn erg ingetogen, maar toch kan in 1 oogopslag worden gezien dat het om een (deel van) interieur gaat. Het logo laat men er goed uitspringen door deze een wat fellere kleur te geven welke ook langs de rug van het blad wordt gebruikt. Deze enige kleur kan wisselen per uitgave.

COVERING UP Hoe laat je jouw cover het meest opvallen tussen al die magazines in de kiosk of boekenwinkel. sommige uitgevers zitten hier kennelijk niet mee en laten de veschillende magazines er telkens anders uitzien, wat de herkenbaarheid niet ten goede komt. Gelukkig denken niet alle uitgevers er zo over en pak je hun magazine er zo uit. Hieronder een vijftal covers die erg herkenbaar zijn door hun continuïteit in opzet, logo en gebruik van kleuren.

12

Time Een Amerikaans opinieblad en al sinds jaar en dag heel herkenbaarbaar door de brede rode rand met een smal wit passepartout op de cover. Men is kennelijk zo overtuigd dat dit als beelmerk kan worden gebruikt, getuige het feit dat niet wordt geschroomd om het logo Time regelmatig deels te bedekken met de coverfoto. De kleur van het logo is wisselend naar thema en komt terug in 1 onderwerp op de pagina. Vogue Vogue is al jaren een gevestigde glossy. Met name enkele Russische uitgaven zijn erg mooi gestyled door de cover (bijna) zwart wit te houden en het logo en wat onderwerpen 1 kleur mee te geven, welke in dit voorbeeld aansluit bij de gebruikte lipstift. Het geheel ziet er heel chique uit. De “O” uit het logo wordt slim gebruikt om het land of taal in aan te geven. The Economist Typografische cover waarop men de “S” laat vallen, symboliserend voor de economische crisis? Door het gebruik van de terra-achtige kleuren de (rodeo)stier wordt hier getracht een Spaanse sfeertje weer te geven. Door letters en de stier zwart te maken, springen deze er extra uit en wordt je blik gemakkelijk naar de cover getrokken.


13


magazine spreads

SPREAD'EM Hasrat Deze spread is mooi gedaan door het te laten lijken alsof de vrouw als een silhouet uit het zwart tevoorschijn komt. Er zijn wat kleuraccenten aangebracht om de onderwerpen er uit te laten springen. Land of living skies Leuke contrastrijke spread met de opvliegende eenden(?). De titel wordt extra geaccentueerd door deze boven de rechter kolom kleuren, passend bij de foto, mee te geven.

14


Breadbowls Misschien niet zo spectaculair, maar op zich leuk gedaan door de kleuren enigzins om de granen aan te passen. Unikum Deze spread is uit een magazine van een universiteit van Noorwegen en gaat over een ondewerp om 2 provincies samen te voegen. Leuk afgebeeld door het te laten lijken alsof de oostelijke provinicie vanaf de rechter deel van de spread zich heeft verplaatst naar links. Het logo valt op door z’n omgekeerde “i”, iets wat wel vaker wordt gedaan in allerlei logo’s. Biodiversity Mooi spread in zwart-wit, wat een duidelijk contrast geeft met betrekking tot het onderwerp. BIO DIVERSITY is iets geel ingekleurd waarbij de “I” op z’n kop is geplaatst om het nog beter op te laten vallen. Het gebruikte font is de gratis te verkrijgen Hattrick SCOSF welke een opvallende schreef (telkens aan 1 zijde van de letter) heeft.

15


visitors VISITE Visitekaartjes worden niet alleen nog gebruikt als middel om adres- bedrijfsgegevens uit te wisselen, maar steeds meer om te communiceren met wat voor bedrijfs of persoon men heeft te maken. Hieronder staan vijf kaartjes, welke ik niet zozeer heb uitgezocht vanwege b.v. typografie, maar meer om hoe inventief men soms kan zijn om hun boodschap vanuit het bedrijf uit te dragen.

Kevin Mitnick Een steeds vaker gebruikte trent zijn de laser-uitgegraveerde kaartjes, in dit geval met uitbreekbaar ‘gereedschap’. Dit kaartje is van een bedrijf in veiligheidsadviezen Mitnick (ooit) zelf hacker. Om redenen zijn bepaalde gegevens zwart gemaakt.

16

Chris Fisher Dit kaartje laat aan duidelijkheid niets over met de vorm en afbeelding van een microfoon. De tekst is minimalistisch gehouden in een strakke lettertype, waarbij het beroep extra in ‘bold’ wordt geaccentueerd.

Phyton Als laatste dan toch nog een typografisch opgezet kaartje van Phyton. In verschillende lettertypen wordt in een soort ‘mindmap’ op het kaartje zichtbaar gemaakt waar het bedrijf voor staat. Jammer dat men een achterkant laat zien waarop het adres ogenschijnlijk met een typemachine is aangebracht, wat de voorkant teniet doet.

Abhinav Dapke Slim gebruik gemaakt van het kaartje om er chip of magneetstrip met bedrijfsinformatie in te verwerken welke men met een usb stekker in de laptop/computer uit kan lezen. Ik denk, gezien de doelgroep, kan men er zeker van zijn dat de ontvangers over een pc/laptop beschikken. De letter “A” is op een mooie typografische manier op de achtergrond verwerkt.

Rob Wolkers Nog een laser-uitgesneden kaartje van Rob Wolkers. Deze productontwikkelaar heeft kozen voor een steeksleutelset. Daaronder zijn gegevens in strakke moderne typografie ingegraveerd. Dat deze kaartjes een stuk duurder zijn in aanschaf moge duidelijk zijn. Men zal denk ik spaarzaam zijn met het weggeven hiervan.


17


in the mood

analog moodboard Binnen de gestelde kaders (van mijzelf) toch de tijd gevonden om een analoge, maar ook een digitale moodboard in elkaar te sleutelen. Het gaat bij dit moodboard niet zozeer om het ‘uiterlijk’, maar geeft meer een voorstelling van, welke kant ik op wil met mijn magazine. Voor deze analoge heb ik het eens over een andere boeg gegooid. Aangezien ik iets wil doen met (web)design, heb ik een tekenbord gebruikt welke ik nog had liggen. De uitgekozen, gescheurde en geknipte attributen erop gelegd, fotograferen en nu maar hopen dat de papegaai (Paco) zijn vleugels niet uitslaat, anders waait alles van mijn board af . Gelukt!!!

18


DIGITAL moodboard En hieronder de digitale versie van het moodboard. Deze nog wel even onder voorbehoud van eventuele aanpassingen. De kleuren die in gedachten heb, blauw, groen en grijs komen terug in de verschillende onderwerpen. Op dit moment nog ondeerhavig aan verandering/aanpassing.

19


20


21


22


23


24


25


26


27


28


29


30

HeM Branddesign  

Digital Workbook (in progress)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you