Page 1

4.– 7. august

2016

Hemnesberget

Foto: Tore M Furuhat t

En mangfoldig kulturfestival

Bjørn Alterhaug Quintet I Georgie Fame (UK) og Claes Crona Trio (SE) I Jan Erik Vold & Ellen Bødtker The Funk Disease feat. Freedom Bremner (US) & Vivian Sessoms (US) Etienne Mbappé & The Prophets (FR) • Cloroform • Per Mathisen Super Trio DeLuxe Kystens Impromptu • Urban Tunélls Klezmerband • Eline Hellerud Åsbakk • Pål-Are Bakksjø The Jethro Tull Project 2016 I Sangforeningen af Kongens Mænd I Lønsjfæst i Parken I Jazzgudstjeneste ved Thomas Torstrup I MIP Ungjazz I Festivalkunstner Richard Kirkpatrick Festivalens hovedsponsor:

www.hemnesjazz.no


VI GIR

ENERGI

tilbake til kulturlivet pĂĽ Helgeland og er stolt sponsor av


Velkommen til festival! Hemnes jazzforums styrebesetning 2016 Tor Anders Rasmussen - piano, Kyrre Nilssen - kontrabass, Karina Sørensen - vokal, Marte Præsteng - vokal, Magnar Skreslett slagverk og perkusjon, Ida-Mari Nilssen - elektrisk gitar, Rune Furuhatt- saksofon, Tom Horseng - trompet og Kåre Nilssen - lydmann. Foto: Henriette Furuhatt

H

emnes jazzforum ønsker nok en gang velkommen til festival på Hemnesberget! Det har nå gått 20 år siden Hemnes jazz- og bluesfestival så dagens lys i 1996. Etterhvert har festivalen blitt omdøpt til det vi alle kjenner som Hemnesjazz. Årets festival er den 21. i rekken, og er på de fleste områder sydd over samme lest som de siste årene. Den som har fulgt godt med opp gjennom årene vet at fantasien har vært stor når det gjelder å finne egnede konsertlokaler. Hvem husker ikke ”Svartpuben” under hotellet, ”Posthuset”, ”Hansa-smuget”, ”Jazzmørnæ”, ”Ranheimbrygga” og ”Klenken”. ”Bluesfabrikken” er det siste lokalet som har gått over i historien. I år forsøker vi oss med en ny, utendørs scene - på nordsida av Hemnes sentralskole og allaktivitetshuset! Arenaen har fått navnet ”Bakgården”. Her satser vi på liv og røre når den fransk-kamerunske Etienne Mbappé & the Prophets og The Funk Disease feat. amerikanske Freedom Bremner og Vivian

Sessoms innbyr til festspill og leven fredag og lørdag kveld. ”Parken” gjenoppstår i år som scene. Denne gang med forholdsvis kortvarige (og gratis) happenings fredag og lørdag formiddag. Her kan mye spennende skje; kanskje er det du som opptrer fra paviljongscenen? Hemnes jazzforum har i alle år vært opptatt av originalitet og kvalitet, både når det gjelder artister og gjennomføring av konserter og festivaler. Vi synes vi har klart å levere varene. Årvisse, positive tilbakemeldinger fra et fornøyd publikum støtter opp om dette. Dette har ikke gått ubemerket hen, og i januar i år ble Hemnes jazzforum, og vår nye klubbscene ”Jernvaren”, av Norsk jazzforum kåret til årets jazzklubb 2016. Vi er umåtelig stolte av å bli satt slik pris på! Hemnes jazzforum er særdeles heldige som har hatt, og fremdeles har, solid støtte fra offentlige støttespillere og private sponsorer, enten som direkte støtte til festivalen eller indirekte gjennom annonsering i festivalavisen. Vi vil her spesielt takke for årelang støtte fra vår hovedsponsor Helgeland sparebank, Hemnes

kommune, Nordland fylkeskommune og Kulturrådet. Legg også merke til alle lokale støttespillere i festivalavisen. Takket være stor velvillighet fra Coop Helgeland kan vi kose oss med konserter på Jernvaren - året rundt. Vi er også velsignet av å ha noen fantastiske frivillige som i alle år bidrar til å holde dette i gang. Uten frivillige - ingen festival. Summen av dette er det som gjør det verdt å fortsette med å lage festival på Hemnesberget. I festivalavisen kan du lese om alle artistene som kommer til Hemnesjazz i år. Som du vil se er det er fin blanding av lokale, nasjonale og internasjonale utøvere, flere i en herlig blanding. Vi er sikre på at de vil levere kvalitet også denne gang!

Hemnes jazzforum ønsker alle hjertelig velkommen til Hemnesjazz 2016 og håper å kunne gi dere mange flotte og minnerike opplevelser her på Berget!

Et magasin for Hemnesjazz 2016 • www.hemnesjazz.no • Ansvarlig redaktør: Rune Furuhatt • Redaksjon: Oddmar Nogi Sjåvik, Tore Magnor Furuhatt, Tom Horseng, Rune Furuhatt • Grafisk design og produksjon: Hilde Sletten Grafisk • Opplag: 13.000


VI SER DINE MULIGHETER Trenger du hjelp til å komme deg videre i livet? Hos Driv karriere vil du få en egen rådgiver som hjelper deg i hele prosessen. Vi kartlegger dine interesser, evner og styrker. Vi har et stort nettverk av bedrifter hvor du kan få arbeidstrening. Vi kan også hjelpe deg med CV-skriving og søknad om opplæring. Ta kontakt med oss eller ditt NAV-kontor for å se om Driv karriere kan være et alternativ for deg.

Våre tjenester: • karriereveiledning • kurs/opplæring • yrkesavklaring • tilrettelagt arbeid ditt neste steg

Rosenborg Reklame RAPR0001

DRIV KARRIERE AS Koksverksgata 1 I 8622 Mo i Rana

drivkarriere.no

2016

4


ARTISTPRESENTASJON HEMNESJAZZ 2016

The Funk Disease feat.

Lørdag kl. 22.00 Bakgården

Freedom Bremner & Vivian Sessoms (US)

T

he Funk Disease sørget i fjor for partykonserten alle som ikke var der skulle ønske de ikke hadde gått glipp av. I år ”stepper” vi det opp et hakk … Det dreier seg fortsatt om tøff jazzfunk, der fengende, melodiske låter kles in i funky groover og heftige soloer. The Funk Disease er et 10 manns funk-soulband som ledes av trombonisten Arvid Martinsen med fire blåsere, fire i kompet og to korister. Freedom Bremner (US), som også har gjestet Hemnesjazz sammen med Screaming Headless Torsos, er fast vokalist, og sørger nesten på egenhånd for å løfte stemninga helt i taket.

I år er i tillegg den amerikanske vokalisten Vivian Sessoms invitert til konserten på Hemnesjazz. Vivian har opptrådt sammen med Stevie Wonder, P-Diddy og Sinead O’Connor for å nevne noen. Hun har også vært med på innspillinger med Michael Jackson, Ryuichi Sakamoto, Cher og Gavin DeGraw. Det er altså ikke hvilken som helst syngedame som kommer til Hemnesjazz! Bandets musikere kommer fra Oslo, Trondheim og Helgeland. Musikerne er plukket fra øverste hylle og har samarbeidet med nasjonale og internasjonale artister, driver egne studioer, er produsenter og har workshops. The Funk Disease feat. Freedom Bremner &Vivian Sessoms sørger for en kveld med fete groover, topp humør og et funkparty uten like. EN MANGFOLDIG KULTURFESTIVAL

Foto: Tore M Furuhatt

2016

5


ARTISTPRESENTASJON HEMNESJAZZ 2015

”SOMMEREN der ute” Jan Erik Vold og Ellen Bødtker med Arve Henriksen og Eirik Raude

L

yriker Jan Erik Vold og harpist Ellen Bødtker tar med seg ”Sommeren der ute” inn i Hemnes kirke når de åpner årets Hemnesjazz.

Etter å ha truffet hverandre under en felles turne i Japan har Vold og Bødtker samarbeidet tett de siste to-tre årene. På togreiser gjennom Japan leste de poesi sammen, og Bødtker oppdaget et slektskap mellom harpens asiatiske klangverden og Jan Erik Volds haikudikt. Samspillet dem i mellom har utviklet seg til helt nyskapende konsertforestillinger basert på hans tekster og hennes musikk.

2016

6

Med seg har de trompetisten Arve Henriksen og slagverker Eirik Raude. Like før jul ga de ut albumet «Sommeren der ute», som har sitt utspring i bestillingsverket «Det er til havet vi skal» til fjorårets vise- og poesifestival i Skåtøy. Tekstene fra Jan Erik Volds mangfoldige univers gir liv til hav, sommer, sjø og mennesker. Ellen Bødtker har laget musikken i direkte inspirasjon fra diktene med havet som metafor - om forventninger og menneskeskildringer. Arve Henriksens unike trompetklang skildrer naturen i seg selv, og Eirik Raudes slagverkspalett er et univers av farger og klanger.

Torsdag kl. 18.00 Kirken


ARTISTPRESENTASJON HEMNESJAZZ 2015

Torsdag kl. 23.00 Jernvaren

CLOROFORM – Fotosyntese på Jernvaren?

C

loroforms konsert på Jernvaren kan fort bli den konserten du skulle ønske du ikke gikk glipp av under årets Hemnesjazz.”

–Festivalsjef Marte Præsteng . Cloroform var den kule lyden av årtusenskiftet. Etter noen hvileår har de heldigvis funnet fram den oransje kjeledressen og gjort seg klare til å gjøre noe skikkelig arbeid. Bandet som er fra Stavanger, spiller alternativ musikk innen sjangrene jazz, rock, elektronika, og musikkstilen er blitt definert som syrejazzrock. De er kjent for sine energiske livekonserter med eksperimentelle og instrumentale jazzimprovisasjoner.

Få band i Cloroforms format kan matche energien som skapes av denne “tighte” og sammenvevde enheten. Dobbel bass, trommer, keyboards og forvrengt vokal danner rammene for Cloroforms turbo-ladede påfunn, som trosser sjangre og forutinntatte begreper om hva som er mulig å få til i trio-formatet. Når disse karene entrer scenen på Jernvaren kan vi forvente oss ei forrykende og svett stund. Dette må oppleves! CLOROFORM: Børge Fjordheim spiller for tiden trommer med Sivert Høyem. Han driver et studioet Electrölud og har produsert sanger for bl.a. Kylie Minogue. Øyvind Storesund er en av Norges mest respekterte fri-jazz bassister, og var bassist i Kaizers Orchestra.

John Erik Kaada har gitt ut flere solo-album under navnet ”KAADA”, og er en av Norges mest kjente komponister av filmmusikk. Han har skrevet musikken til mer en 35 kinofilmer. Han har også gitt ut solo-album på Mike Pattons label, Ipecac. I tillegg har han et pågående samarbeid kalt KAADA/PATTON. Det er lokale ungdommer som er deltakere i samarbeidsprosjektet mellom Nord-Norsk Jazzforum, 4/4 Forum for Takt og Tone og Hemnes jazzforum, “Unge produsenter”, som har valgt ut denne trioen.

2016

EN MANGFOLDIG KULTURFESTIVAL

7


ARTISTPRESENTASJON HEMNESJAZZ 2015

Torsdag kl. 20.15 Foto: Håkon Elias Pettersen

Jernvaren

Eline Hellerud Åsbakk ”Utenfor”

S

tatkraft-prisen ”Ungt Talent Nord” ble i 2015 tildelt sangerinnen Eline Hellerud Åsbakk fra Tromsø. En del av det å få prisen er at prismottageren får holde en konsert under den neste utgaven av Hemnesjazz.

2016

8

Eline er en jazzsangerinne og låtskriver fra Tromsø. Musikken hun lager er inspirert av det kjølige skandinaviske jazzuttrykket, med en viss påvirkning fra nordnorsk visetradisjon. Hun leverer poetiske tekster, med poengterte stemningsbilder som er åpne for tolkning, samtidig som hun gjerne vil at folk skal kunne kjenne seg igjen i det som beskrives. Resultatet er musikk som forteller små historier, pakket inn i stilsikker jazz. I november 2015 kom debutplata, til gode kritikker!

Dagens Næringsliv: ”Eline Hellerud Åsbakk debuterer med isende skarp og ulmende varm vokaljazz på nordnorsk. Musikken, myk som ettermiddagsbølger, skarp som drivis, varm som glørne i peisen (...) Denne gjengen har det meste: finslepen groove, sikker teft, jazzet poesi”.

For tida studerer hun til mastergrad ved Det Jyske Musikkonservatorium i Danmark. Med jevne mellomrom pendler hun til Tromsø for å synge i vokalensemblet Vokal Nord og i folkpopbandet Durmål, i tillegg til sitt eget jazzband.


ARTISTPRESENTASJON HEMNESJAZZ 2015

Etienne Mbappé

Fredag kl. 22.00 Bakgården

& the Prophets

D

en kreative bassisten er tilbake igjen! Med nytt band hvor han får utløp for sine afrikanske røtter; Groovetungt. Fengende. Kosmisk.

Vi kjenner Etienne Mbappé som John McLaughlins fantastiske bassist, en melodisk ryggrad i fjerde dimensjon. Her er den kreative bassistens eget band hvor han får utløp for sine afrikanske røtter; groovetungt, fengende og kosmisk - med et bredt glis om munnen!

Kameruneren Etienne Mbappés nyeste musikalske prosjekt en fornøyelig blanding av jazz, afrikansk funk og rock. Denne teknikkens og rytmens mester, både på bass og med sin særegne myke og dype vokal, er tilbake på Hemnesjazz, sammen med the Prophets.

Med sine dype afrikanske røtter, vokste han opp med afrikansk musikk som alltid var tilstede i familiesammenkomster, bryllup og begravelser. Han studerte klassisk gitar og kontrabass fra 1978 til 1983 ved Conservatory of Chevilly, Frankrike. Innimellom studiene skapte han sin egen musikalske sjanger ved å smelte

sammen båndene mellom afrikansk musikk, funk, rock, jazz og klassisk musikk. Best kjent er han kanskje fra tiden med the Zawinul Syndicate, men har også turnert verden rundt med Salif Keita og Manu Dibango. Han spilte på Ray Charles’ siste album i 2013 og har de siste årene turnert sammen med Bill Evans, John McLaughlin og Steps Ahead. På Hemnesjazz vil publikum få oppleve en verdensartist med kraftfulle, energiske låter med grasiøst vakre vokalharmonier, rolige rytmer, og i sum; en sann dynamisk opplevelse!

2016

EN MANGFOLDIG KULTURFESTIVAL

9


ARTISTPRESENTASJON HEMNESJAZZ 2015

”KYSTENS IMPROMPTU”

– Norsk-russisk konsert

K

ystens Improptu» er en musikalsk historie om en stor fugl, Kiaya-yo, som bor på kysten i Nordkalotten. Historien beretter om sorg, lengsel, kjærlighet, drømmer som oppfylles og frihet. Denne historien er skapt av fire svært sterke utøvere fra Helgeland og Russland. De har bakgrunn både i klassisk, folk- og rytmisk musikk. Felles for alle medvirkende er at de bor ved kysten på forskjellige geografiske steder, som alle har sine musikktradisjoner som møtes her og danner en fargerik oppsetning av folkemusikk med jazzpreg. «Improptu» betyr «på stående fot» eller improvisert, og er en musikalsk komposisjon i fri form som passer perfekt til det nyskapende kunstverket. Musikerne ble inspirert av hverandres kulturer og presenterer resultatet på Hemnesjazz 2016. Senere skal «Kystens Improptu» framføres i Russland. Dette er et samarbeidsprosjekt i regi av Helgeland Sinfonietta, med økonomisk støtte fra Barentssekretariatet og Nordnorsk Jazzsenter.

”Kystens Impromptu”: Håkon W. Skog Erlandsen fra i Mo i Rana – Saksofon og andre instrumenter Geir Allan Reitan fra Brønnøysund – Tangenter, tromme, trekkspill. Vladislav Demin fra Russland/Petorzavodsk – Fiolin, folkeyter og andre instrumenter Nikolaj Zamozdra fra Russland – Bass/kontrabass, gitar

2016

10

Fredag kl. 18.00 Kirken Alle musikerne har også tidligere deltatt i internasjonale prosjekter.


ARTISTPRESENTASJON HEMNESJAZZ 2015

DE E VEL

INGEN KUNST?

N

år Pål-Are Bakksjø setter kursen “heim” til Hemnesjazz har han gitar-kofferten full av rykende ferske viser på dialekt Det e vel ingen kunst? Musikken er like publikumsvennlig som tekstene er overraskende, og gjerne syrlig dagsaktuelle.

Pål-Are trives aller best lengst fremme på scenekanten i nærkontakt med publikum, og han lover en overflod av spissfindige tekster, tettsittende humor, men også mange lyriske øyeblikk. Han trakterer de fleste instrumenter han får mellom hendene, og beskriver seg selv, med et smil, som ”multi-talentlaus” Pål-Are har bak seg en karriere som pianist, sanger og prisvinnende dirigent. Det siste året har han helt og holdent konsentrert seg om å skrive egne tekster og egen musikk. Mye av tekstmaterialet er inspirert av oppveksten på Hemnesberget. Konsertens eneste kjærlighetssang er nettopp en hyllest til den gamle “Præstengssvengen” på Sund. Omveien, sannheten og livet er en stille protest mot alle nye veier som går rett fram. Eg såg ei frydefull forsiring fra ei anna tid fra den tida ingen skjemtes av å snu! De gamle veian ha sin egen terapi og svenga folk den retninga de sku. Med seg på scenen har han tre profilerte musikere i Håkon S. Erlandsen (sax), Ole Marius Sandberg (kontrabass), og Arnfinn Bergrabb (Trommer)

Foto: karlskåsfoto

Pål-Are Bakksjø

Etter konserten på Hemnesjazz setter bandet kursen for Bodø og Store studio for å spille inn plate som slippes før jul.

Lørdag kl. 16.00 Jernvaren

2016

EN MANGFOLDIG KULTURFESTIVAL

11


ARTISTPRESENTASJON HEMNESJAZZ 2015

O

gså denne gangen skal han opptre i Hemnes kirken. Sammen med Claes Crona Trio. - Vi ser fram til et gjensyn med den engelske legenden bak låter som Yeh Yeh og The Ballad of Bonnie And Clyde. Å forsøke å sette Georgie Fame i musikalsk bås er omtrent like vanskelig som unødvendig. Han blander lett jazz, R&B og pop. Rett som det er kan han, på nattklubbvis, slå seg ned ved flygelet og by på en ballade fra den amerikanske sangboken. Med seg har han Claes Crona Trio. De har også vært på Hemnesjazz förut, sist sammen med bl.a. Viktoria Tolstoy og Guttorm Guttormsen. Claes Crona Trio består foruten om Claes selv på piano, av Hans Andersson på bass og Johan Löfcrantz Ramsay på trommer. Claes Crona har holdt på siden 1960-tallet og har fram til i dag spilt sammen med ” alle” storheter innen jazzen.

Lørdag kl. 18.00 Kirken

Georgie Fame returnerer til Hemnesjazz 2016

12


ARTISTPRESENTASJON HEMNESJAZZ 2015

Per Mathisen

Super Trio DeLuxe Foto: Simon Horswell

V

erdensklasse-trio avslutter Hemnesjazz 2016

Superbassisten Per Mathisen har fått med seg to av sine favoritt-musikere og satt sammen en trio i verdensformat. Den består av selveste Gary Husband, en av Englands aller mest kjente musikere, på tangenter, og Slovakias aller største trommestjerne noensinne, Martin Valihora. Dette blir garantert et fyrverkeri av en konsert med fantastisk virtuose musikanter som kommer til å smelle av den ene mer vanvittige soloen etter den andre, og levere et samspill det lukter svidd av.

Trioen lover at publikum skal få seg en hakeslipp-konsert de sent vil glemme. Musikken trioen spiller er hovedsaklig komponert av Mathisen, og er en herlig miks av elektrisk, høyeksplosiv, funky og rocka jazz, men har også innslag av nydelige harmoniske musikalske landskap, med lange vakre melodilinjer. De dynamiske kontrastene er store, og raskt skiftende i ofte overraskende retninger. Per Mathisen, ikke bare ofte kalt Norges svar på Jaco Pastorius på el.bass, men også Norges svar på Niels Henning Ørsted Pedersen på kontrabass. Har spilt og spiller med noen av verdens aller største jazzmusikere, og har holdt konserter i over 30 forskjellige land

Foto: Simon Horswell

Lørdag kl. 23.59 Jernvaren

Gary Husband, en av få i verden som er på verdensnivå ikke bare på ett instrument, men to, både som keyboardist og trommeslager. Martin Valihora, trommeslager fra Bratislava, Slovakia, som bodde i USA i en rekke år og er Slovakias aller største stjerne, og har turnert verden over.

2016

EN MANGFOLDIG KULTURFESTIVAL

13


Angelsen Malerservice er en lokal bedrift i Hemnes kommune.

Vi utfører alt av maling, tapetsering, flislegging, våtrom og gulvsliping.

Hustype: Aurora

BYGG DIN BOLIGDRØM! Systemhus har et bredt utvalg av eneboliger med design og utforming som tilfredsstiller dine ønsker, behov og stil. Enten du ønsker et stort eller lite hus, moderne eller klassisk. - Systemhus har garantert en bolig som passer deg.

Scan koden og drøm deg bort!

Se alle våre hus og bestill katalog på WWW.SYSTEMHUS.NO

E-post: b.k.byggmester@hotmail.com Mob. 994 60 998 2016

14


HELGELAND SPAREBANK - 2016

Nå er vi snart i gang igjen, og takk og lov for det. Hemnesjazzen er blitt en fast sommerbegivenhet og tradisjon for mange helgelendinger. Med sitt musikalske mangfold appellerer festivalen til musikkelskende helgelendinger i alle aldre. Programmet er også i år spekket med gode artister, både lokal og nasjonale. Her er noe for enhver smak. Vi er veldig stolte av å være hovedsamarbeidspartner for en så flott musikkfestival. Mange opplever Hemnesjazzen som «den kosteligste festivalen på Helgeland», og det skjønner vi godt. Vi benytter denne anledningen til å takke alle de frivillige som står bak festivalen. Uten dere hadde det ikke blitt noen Hemnesjazz. Dere gjør en fantastisk jobb som helgelendinger fra hele Helgeland setter stor pris på. Lykke til med Hemnesjazz 2016. - E N D R I V K R A F T F O R V E K ST PÅ H E LG E L A N D

2016

EN MANGFOLDIG KULTURFESTIVAL

15


ARTISTPRESENTASJON HEMNESJAZZ 2015

Bjørn Alterhaug Quintet

B

jørn Alterhaug Quintet ble satt sammen av Hemnesjazz allerede i 2007, og fungerte så godt at de har holdt sammen siden. Kvintetten byr på het og svingende klubbjazz i verdensklasse. Hovedpersonen selv er en bauta i norsk jazzhistorie, som gjennom flere tiår har markert seg nasjonalt og internasjonalt som bassist, komponist og musikkforsker.

Alterhaug er også en av de sentrale personene bak jazzlinja i Trondheim og er kjent fra utallige musikalske konstellasjoner, hvilket også innebærer samarbeid med internasjonale jazzlegender som Ben Webster, Chet Baker, Lee Konitz og Joe Henderson. Komponisten Alterhaug har gitt ut over 120 verk og som pedagog har han vært med på å legge grobunn for generasjoner med fremadstormende musikere. Til sammen utgjør Bjørn Alterhaug Quintet et aldri så lite utvalg av suksessfulle jazzlinjemusikere opp gjennom tidene, der både lærere og tidligere studenter er representert! Alterhaug stiller her med et håndplukket stjernelag som oser av kvalitet, improvisasjonsevne og egenart, der egne komposisjoner, folkemusikk og jazzstandarder går opp i en høyere enhet. Og hvis du er en av dem som lurer på hva jazzuttrykket «å få fot» innebærer, så er det bare å ta turen denne kvelden, og du vil bli opplyst! Bjørn Alterhaug Quintet består av: John Pål Inderberg – baritonsaksofon Frode Nymo – altsaksofon Vigleik Storaas – piano Truls Rønning – trommer Bjørn Alterhaug – kontrabass

The

Foto: Tore M Furuhatt

Fredag kl. 20.00 Jernvaren

JETHRO TULL Project 2016

Progrock av god, gammel årgang serveres i lokal innpakning.

T

he Jethro Tull Project 2016 er et band som spiller musikken til det legendariske bandet til Ian Anderson som hadde sine storhetsdager på 70-tallet. The Jethro Tull Project konsentrerer seg om deres klassikere fra 60- og 70-tallet. Prosjektet debuterte under Galleria i Mosjøen sommeren 2011.

2016

16

Det virkelige Jethro Tull var et unikt fenomen i populærmusikkens historie, som med sin blanding av hard-rock, folkemusikk, britisk blues og surrealistiske tekster, som etter hvert ble et viktig band innenfor progressiv rock. Benefit, Aqualung, Thick as a Brick og Living in the Past er deres viktigste album. Jethro tull Project 2016 består av rutinerte musikere med lokal forankring:

Morten Mortensen - fløyte, gitar, vokal Sigurd Tverrå - gitar Odd Arne Eiterjord - bass Hans Christian Digermul - piano/keyboard Tage Vedal - trommer

Lørdag kl. 20.00 Jernvaren


ARTISTPRESENTASJON HEMNESJAZZ 2015

SANGFORENINGEN af Kongens Mænd

Foto: Tore M Furuhatt

E

n del av Hemnes Jazzforums visjon er å presentere lokale artister av høy kvalitet under festivalen. På Helgeland og ikke minst i Hemnes finnes flere artister på høyt nasjonalt nivå, og Tor-Petter Aanes, hjemmehørende i Hemnes, er definitivt en som går inn i den kategorien. Til Hemnesjazz kommer Aanes med to ulike ensembler; Sangforeningen af Kongens Mænd og Urban Tunélls Klezmerband. Sangforeningen af Kongens mænd består av

14 sangere og så dagens lys ved Toneheim folkehøyskole i 1993. Koret har et bredt repertoar med stor underholdningsverdi som spenner over mange sjangere, alt fra tradisjonelle

Fredag kl. 14.00 Omsorgssenteret Lørdag kl. 13.30 Lapphella

mannskorklassikere, til poplåter med Beatles og Wham og ikke minst egne jazzarrangementer. Her får vi med andre ord noe for enhver smak.

Fredag kl. 23.59 Jernvaren

J

Foto: Kristian Gullhav

eg får så uendelig lyst til å danse. Musikken drives framover av et smittende overskudd og spilleglede. Tonene er elegante, nesten sleipe, der de åler seg inn i øregangene. Arrangementene er også spesielt kreative. Når jeg tror jeg har forstått hvordan melodien er, viser de den andre siden av klezmermynten. For det går raskt fra fest til alvor, fra det fyldige og avanserte til det enkle og effektive».

Sitatet er hentet fra P2´s kulturnytt i 2006 og er uttrykk for musikkanmelderens opplevelse av å høre Urban Tunélls fremføre noe så sjeldent som øst-europeisk jødisk folkemusikk!

Urban Tunélls er en av få norske grupper som spiller klezmer. Helt siden starten i 2001 har Urban Tunélls formidlet denne jødisk folkemusikken på innovativt og til tider utradisjonelt vis. Med grunnleggende respekt for sjangeren bringer bandet denne urgamle tradisjonsmusikken inn i vår samtid gjennom improvisasjon, kreative arrangementer, impulser fra andre stilarter, og ikke minst gjennom virtuositet og formidlingsevne. Bandet som bl.a. består av «vår egen» Tor-Petter Aanes fra Korgen på vokal og piano, har gitt ut tre kritikerroste plater og har i tillegg til utstrakt konsertvirksomhet i Norge, holdt konserter i Europa og USA og høstet strålende kritikker. Jazznytt f.eks. formulerer det slik: «…bandet låter akkurat så sprettent og lekent, seigt og lokkende, pågående og hissig, sårt og håpefullt som man kan ønske seg.». Bandet for øvrig består i dag av Morten Michelsen på klarinetter, Jovan Pavlovic på trekkspill, Stig Rennestraum på trommer og Jo Fougner Skaansar på kontrabass. 2016

EN MANGFOLDIG KULTURFESTIVAL

17


Fra PARKFEST til HEMNESJAZZ AV TORE MAGNOR FURUHATT Hemnesværingen forventer ikke at det blir liv og røre på Hemnesberget uten at de selvsamme væringene legger ned helhjertet innsats for å få til noe som blir lagt merke til langt utenfor ”bygrensen”. Dette er noe som går tilbake til uminnelige tider, med forskjellige arrangement som Tiendebytte, Parkfesten, Hemnes Week-End, Musikkfestivalene (1982 og -83), Butikk & Musikk, Glade Hemnes, Sild- og humorfestivalen, Hemnes-Uka (1984), Båt- og fjordfestivalen og sist men ikke minst: Hemnesjazz. Jazz- og bluesfestivalen som så dagens lys i 1996 og fremdeles holder stand i et langt hardere festivalmarked i forhold til den gang festivalen ble etablert. For å ta for seg Parkfesten spesielt så var dette et arrangement som første gang ble arrangert av Hemnes Ungdomslag og Hemnes sanitetsforeningen midt i august 1950. De rigget til Parken som et lite ”festivalområde”, med enkel liten scene, danseplatting, kulørte lykter i trærne, skytebane for luftgevær, telt for tombola og lykkehjul, og et heimlaga telt for salg av kaffe og enkel kaffemat, etc. Scenen den gang var noe mer heimsnekra enn det proffe opplegget som festivalarrangørene i dag benytter. Den lille scenen hadde knapt nok plass til en trio – eller i beste fall kvartett – som spilte til dans utover natta lørdag 19. august. På dagtid lørdag og søndag var det ”restaurang” og diverse aktiviteter mens man spilte moderne musikk (trekkspilljazz!) over en enkel høyttaler. I en liten notis i Nordlands Avis fredag 25.8 1950 står det å lese at arrangementet i Parken ble en suksess, med ei brutto omsetning på om lag 6000 kroner. Parkfesten og konseptet besto i temmelig mange år. Hemnes idrettslag kom etter noen år inn på arrangørsiden, og var alene om arrangementet på slutten. Etter 15 år med Parkfesten var det slutt. Da syntes naboene at det ble vel heftige tilstander rett utfor husene i Parkveien, og ville ikke ha dette levenet mer. Hotellbygget ved Torvet var da blitt et faktum. Dermed flyttet man til dette området og skapte Hemnes Week-end. Plassen sør om hotellbygget har siden gått under navnet ”festivalplassen”. Hemnesjazz har også benyttet dette området med 2 store telt og greier. Men dette ble med den ene gangen og ble ikke ført videre. Man har – både før og etter - valgt å bruke andre fasiliteter nært det sjørelaterte området, som Ranheimbrygga og Bluesfabrikken i tillegg til Lapphella. I år ønsker festival-ledelsen å prøve ut en ny vri. Man dropper de to gamle og slitte bygningene som konsertarena. Ikke fordi det ikke har vært mange bra opplevelser der, men mest fordi det har krevd enorm arbeidsinnsats av svært mange frivillige for å rydde og rigge til alt som skal til der for å få det til å fungere. I år ser man for seg en langt mindre arbeidskrevende jobb å få til noe nytt og velfungerende med bedre fasiliteter både for publikum og for de frivillige. Det skal bli flere konserter inne på aulaen – eller aller helst utenfor om været blir sommerlig og fint nok.

2016

18

Dette bildet er fra Parkfesten 1953, og viser de sparsomme fasiliteter som skulle til for å skape liv og røre på Hemnesberget den gang. Fotograf: Bjørn Tandberg.

Scenen har vokst betraktelig siden Parkfestens dager, og lys og lyd er også viktig når Hemnesjazz arrangerer konserter og fest. Lyd og lys er i dag en viktig detalj som arrangørene på Hemnesberget vil ha best mulig. Derfor henter man inn topp utstyr og fagfolk fra Umeå når man innbyr til Hemnesjazz. Fotograf: Tore M Furuhatt


4.- 7. august

2016

Hemnesberget

LØNSJFÆST i parken! Fredag og lørdag (5. og 6. august) kl. 11- 13 under årets Hemnesjazz. Vil du spille? Er du en kunstner som vil vise frem det du har laget? Vil du lese noe? Har du et produkt du vil presentere? HAR DU RETT OG SLETT NOE PÅ HJERTET? TA KONTAKT! (Tlf.994 61 647)

2016

EN MANGFOLDIG KULTURFESTIVAL

19


GRATISKONSERTER I PARKEN – og en ny utearena TEKST/FOTO: TORE M FURUHATT

NYTT UTEOMRÅDE TAS I BRUK

Trærne i parken var lyssatt og fargene skiftet kontinuerlig da Håkon Kornstad spilte i paviljongen på natta i 2010. Et vakkert inntrykk i lag med spennende musikk.

For noen år siden prøvde Hemnesjazz å gjøre noe ekstra ut av Parken og musikkpaviljongen der. Det gjorde de med en midnattskonsert med Håkon Kornstad i paviljongen i 2010. Også i 2011 var det et lignende arrangement i Parken. Begge gangene ble det en sanselig orgie i lyd og lys. Her ble det virkelig magisk og levende lyssetting til å måpe av. Musikkopplevelsen var likevel hovedfokus for publikum. Nå vil Hemnesjazz benytte paviljongen i Parken til noe helt annet. To gratiskonserter på dagtid både fredag (5.8) og lørdag (6.8) under årets festival. – Vi skal gjøre det mer koselig i Parken enn slik den fremstår til daglig, forteller Karina Sørensen, som er med i gruppa som har ansvar for det som skal skje i Parken, bare noen få skritt å gå fra Torvet. – Her vil vi lage til mange sittegrupper på plenen rundt paviljongen, og rigge et salgstelt for salg av forfriskninger. Så har vi oppfordret folk til å komme frem fra skapet med kunst, dikt eller

Karina Sørensen har stor tro på at dette området vil slå an som konsertarena.

andre uttrykk som de kan få vist her i Parken under disse lønsjkonsertene som blir å foregå fra 11.00 til 13.00. Med godt vær – slik vi pleier å ha det under jazzfestivalen på Hemnes – håper vi hemnesværingene og tilreisende vil bli å sette pris på dette nye tiltaket. Arrangement i Parken har vi som nevnt prøvd før, men en helt ny arena skal dessuten prøves ut i år i tillegg til det nye som skal skje i Parken, bebuder Karina Sørensen. Vi har snakket om dette i årevis, men ikke gjort noe med det.

Med sol og skyfri himmel vil det bli helt magisk her utover kvelden.

2016

20

Ikke før i år. – Det er et stort område bak Hemneshallen og aulaen, der vi skal rigge til scene og diverse tøff møblering, forklarer Sørensen. – Her skinner sola til seint på kvelden, og vi har tilgang på alle fasiliteter inne. Blir været godt blir her utrolig fint å være, med fantastisk utsyn mot Ranfjorden og landskapet i nord. Skulle det mot formodning bli mindre hyggelig vær flytter vi arrangementet inn.


Jazzgudstjeneste

VED THOMAS TORSTRUP Joda, vi holder tradisjonen i hevd. Også i år runder vi av årets festival med jazzgudstjeneste.

kirketurnéer bak seg. Thomas har vært involvert i flere prosjekter både som jazzpianist og organist, og har blant annet samarbeidet med Karin Krog og Svante Thuresson.

Thomas Torstrup har i år det musikalske ansvaret. Torstrup har bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim og har studert piano hos Vigleik Storaas og Erling Aksdal. Senere studerte han orgel hos Henning Sommerro, Harald Rise og Jon Skogstad. Interessen for å skape noe nytt med kirkeorgel førte til Mastergrad i orgel med fokus på improvisasjon. I løpet av studieårene har han hatt opphold både i Paris , Stockholm, Aarhus, Oslo og Trondheim.

”Meget vakker musikk, dansende toner, fulle av undring, poesi og harmonier som gir sjel og kropp hvile.” - Fredrik Wandrup, Dagbladet 01.02.14

Velkommen til en stemningsfull og fin avrunding av årets festival!

net bidratt med sine komposisjoner på Oslo Jazzfestival, Moldejazz, Maijazz, Trondheim Jazzfestival, Nasjonal Jazzscene og har flere

Søndag kl. 12.00 Kirken

fagtrykkide.no

Allerede som 13-åring fremførte han sin første jazzkomposisjon i Stavanger Konserthus med Jens Wendelboes orkester (Crazy Energy Jazz Quartet). Siden da har Torstrup har vært involvert i utallige prosjekter. Han har blant an-

Hemnes kirke tar seg selvfølgelig av liturgien.

Fra tomme hender til fulle hus Blanke ark har blitt til fargerike festivaler. Små tanker har utviklet seg til store folkefester. Kulturlivet i landsdelen imponerer, med ekte engasjement og stor bredde. Og folk vet å verdsette det som skapes. SpareBank 1 Nord-Norge støtter en lang rekke kulturarrangement, fra de store scenene til oppsetninger med unge entusiastiske amatører. Et rikt kulturtilbud stimulerer til vekst og trivsel i lokalsamfunnet. Og vi har kultur for å bidra.

Bank. Forsikring. Og deg.

2016

EN MANGFOLDIG KULTURFESTIVAL

21


r e n t s n u k l a Årets festiv CK

I R T A P K R I K D R A H C I R

R

elsen n under utdann ha rte læ g in al 1960Akvarellm t. I årene mellom de te lik og , ge og ute på colle lder fra Chicago bi en no n ha te Hemnes 64 mal sommer ferie på på r va et D . et på land det lett å finne irasjon. Her var sningen at han fikk insp mle sjøhus, bely ga , en ur at N e. r 30-50 motiven å få på papiret fo n ha de øv pr til m gaog mer ene ble bruk t so ld bi av l de En Han fikk år siden. gende i et skap. lig e bl ge an m på den ver, men Hemnesberget fra e ld bi et ed var det delta m tutstilling”. Ellers ns ku e sk or N dI Tromsø 24. ”Nor bilder ble solgt. re fle er ng illi st ed monpå juleut veldig opptatt m n ha r va ng ni re 5. Det kunstfo lom årene 1970-8 el m er ng illi st ut r. I Tromtering av æresmedlem de e bl og dt go n , og som lik te ha et noen motiver nn fu så og n ha sø har re bilder. ter han å male fle pensjonist forset han ikke har at r grunner fo ge an m t er kk si vedgrunDet er r. Kanskje er ho fø ng illi st ut en hatt eg han. I den betyr så mye for e en ld bi e ss di sberget nen at inger fra Hemne tn ek sl r ha tid le traksenere utstilling på ”gam en ha å om n ha spur t a. Bildene n har malt derfr ha e en ld bi ed r utstilter”, m n, og derfor ha hicago,USA og de C si i e ng 36 le 19 r i fo t dt er mal å er kona rick er fø d Universioking back”. N ve ”lo e et ur ichard Kirkpat vn ct na te tt hi få rc lingen blir en realihelor of A kontorer i e r at utstillingen ik fo ul ad gl fikk Degree Bac på så et og id på Hemhans 60. Han arbe åneder n kan kose seg m hu 7 m i so så ig og tid ty of Illinois i 19 m te is tet, sa ange år… ei til 1964. Han re snakket om i m ak n lb am hu Ti fr r 4. ha go ’6 et l ca D ri hi z. C nesjaz ber ’63 til ap

get. Da a fra septem fra Hemnesber omkring i Europ n se er rk tø S it nte n Ber til Oslo og begy et tt Chicago traf f ha fly n ha r fø måneder en. Det ble tok det bare få Rinnan og Tvet et or nt ko kt te rpå fly tki 1965. Året et te å arbeide på ar en sk på i t ge er e hos nesb gynte å arbeid be br yllup på Hem rd ha ic R or oret omsø hv re Arkitektkont ne se tet paret til Tr t he t re to sen. Kon var han helt ark. Kr. Wilhelm e medeier i. Der bl rd ha ic R m so Amundsen AS til 20 02 .

2016

22

– ”LOO


” K C A B G OKIN

2016

EN MANGFOLDIG KULTURFESTIVAL

23


JAZZCAMP og annen overnatting TEKST/FOTO: TORE M FURUHATT Folk som bor langt unna ”Jazzens vugge på Helgeland” har vegret seg for å ta turen til Hemnesberget og Hemnesjazz på grunn av mangel på hotell eller andre muligheter for overnatting. Men heldigvis er det mange som ordner seg med eget bo-alternativ. Det være seg båt, bobil/campingvogn eller telt, om man ikke er så heldig å ha slekt eller gode venner å ta inn hos under festivalen. I småbåthavna kloss opptil sentrum er det flere store gjestebrygger med god plass, og når det er festival på Hemnesberget fylles disse bryggene opp av mange store og mindre båter. I dag er det mange som har båter det er bekvemt å bo i, så dette er et godt alternativ for båtfolket. Ved havna og Båtstua er det dessuten en oppstillingsplass for dem med rullende overnatting, eller for å slå opp et telt. De som trenger det har da tilgang på toalett og dusj inne på Båtstua. Foruten disse alternativene er det faktisk flere rom eller leiligheter til leie på Hemnesberget. Et slikt alternativ finner du hos sentralt plasserte Mileperlen, bare noen få meter fra Sentrum. Andre som kan formidle husrom til leie er Hemnes ferie AS. Begge alternativene finner du via Facebook.

Gjestebryggene i småbåthavna på Hemnesberget fylles fort opp av besøkende når det er festival.

3 15 9 4

7

11

10

18

13 14

2 1

16

12

17

19 6

5

8

“HEMNES-GUIDEN” 1. Festivalkontor • 2. Jernvaren • 3. Bakgården • 4. Hemnes kirke • 5. Lapphella • 6. Båtstua

7. Parken/Lønsjfæst • 8. Isak-huken • 9. Olsenhågen • 10. Best • 11. Hemnes Mat & Vinhus 12. Galleri Hemnesjazz 13. Mileperlen • 14. Galleri Valva • 15. Hemnes Sentralskole/Allaktivitetshuset • 16. Sans Kafé • 17. Industrikaiet 18. Helgeland Sparebank • 19. Caravan-plass

2016

24


PARKERING for jazzfolket TEKST/FOTO: TORE M FURUHATT Når de største stjernene har gjestet Hemnesjazz har det enkelte ganger ført til visse utfordringer for de som kommer landeveien med bil. Plassen på Torvet er begrenset og fylles da fort opp av parkerte biler. Mange har da funnet det greit å sette fra seg sin bil langsetter Sørlandsveien (fv808). Dette blir ikke mulig i år. Hele den 2 kilometer lange strekningen med fylkesvei gjennom Hemnesberget helt fra ”bygrensen” på Åsen er å betrakte som et eneste stort anleggsområde. Derfor har man i anleggsperioden vært nødt til å lede biltrafikken på andre veier i retning av sentrum. Enten kjører man ned mot Burma og nedover Svenskbyen når man kommer til ”Berget” langs fv808, og så videre utover Lapphell-veien, eller så svinger man opp til høyre på Åsen og kjører over Myra. Siden flere av konsertene i år vil foregå enten i Hemnes kirke eller i og utenfor Hemneshallen og Allaktivitetshuset, vil nok mye av biltrafikken på ”Festivalberget” bli å foregå i dette området. Da er det nest naturlig å bruke den store skoleplassen ved Hemnes sentralskole og området ved kirka til parkering. Skulle det bli fullt her kan man også benytte området rundt Gammelskola og deler av Parkveien for å parkere. Det er uansett ikke mange meter ned til sentrum, så man kan trygt la bilen stå her om man vil oppleve livet i Sjøgata.

Det er plass for mange biler både nord og sør for Parken. Her ved Gammelskola nord for Parken, hvor det også er plass på baksiden av det fint renoverte skolebygget fra 1860-tallet..

Vi gratulerer Hemnes Jazzforum med prisen Årets jazzklubb 2016 og ønsker lykke til med årets festival!

2016

EN MANGFOLDIG KULTURFESTIVAL

25


ÅPNINGSTIDER www.slettengrafisk.no

under Hemnesjazz kl. 10.00 - 02.00

Privat

GALLERIKAFE OG GULLSMED

Sjøgata 4, 8640 Hemnesberget • 75 19 19 10 • gullblom@online.no www.gullblom.com

Vi JAZZER opp med

KANONTILBUD

Landbruk

Næring

Ta kontakt med oss Vi tilbyr gode priser på forsikring 751 60 000 post@forsikringhelgeland.no www.forsikringhelgeland.no

Ingen for store! Ingen for små!

VIBORG hagegruppe

6.995,– SPAR 2.000 Så lenge lageret rekker! Se alle de gode tilbudene på fagmobler.no Fagmøbler Mo i Rana O.T Olsensgate 1, 8622 Mo i Rana Tlf. 75 19 32 19 2016

26

E- Post: jakobsen2010@hotmail.com


Brygfjell Gård Brygfjell gård i Leirskardalen produserer kjøtt fra storfe, svin og lam. Den årlige produksjonen ligger på 40-45 tonn kjøtt. En del av dette videreforedles på gården. Gården består av en god del gamle bygninger fra 1600-1800-tallet, men dagens drift holder til i nybygde fjøser med løsdrift. Gården har fire heltidsansatte og en 5-6 deltidsansatte. I 2015 begynte gården å produsere kjøttvarer for salg; direkte fra gårdens gårdsbutikk, på festivaler og til restauranter. Kjøttproduktene ble godt tatt imot av publikum og Brygfjell Gård er i 2016 invitert til Matstreif i Oslo for å representere Nord-Norske lokalprodusenter. (10 produsenter fra Nordland, Troms og Finnmark er invitert til dette) Brygfjell Gård har gjort seg bemerket i hele Nordland, og har bl.a. fått i oppdrag å bidra med råvarer til Fylkesmannen i Nordlands festmiddag medio mars 2016. Det spesielle med Brygfjell Gård sine kjøttprodukter er at Vidar og Marita har kontroll

på heile produktkjeden - fra jord til bord. De dyr som blir tatt ut til gårdens egen produksjon er de fineste slaktene, Vidar og Marita har tatt imot dem ved fødsel og følgt dem opp til slaktetidspunktet. Unikt er og at de har alle tre kjøttslagene, hvilket gjør at deres produktpalett er stort og innholdsrikt med over 35 produkt. Mange andre småskalaprodusenter har ofte kun et dyreslag - ikke alle. Brygfjell Gård samarbeider med andre lokalmatprodusenter og ønsker med sitt engasjement få publikum til å spise mer ”ren” mat

- uten konserveringsmiddel og kjemi. Røkte produkt er røkt på ”ordentlig” i bastu, her tas ikke noen snarveier med røykolje el slikt. Dette leder selvsagt til ekte varer som kvalitetsbevisste kunder setter pris på. Brygfjell Gård på Hemnesberget; Gården hadde tidligere kirkebu på Hemnesberget, før kirken i Korgen ble satt opp. Når AndersJørn og Skipper-Eli drev Brygfjell Gård (1700-1750) drev de samtidig handel. Anders-Jørn hadde to jekter som seilte mellom Lofoten og Bergen med tørrfisk sørover og mel, brennevin og diverse nordover. Skipper-Eli drev så handel med Hemnesværingan når det var kirkesøndag. Så det at Brygfjell Gård nå samarbeider med Hemnesjazz og Jul på Berget føyer seg inn i en lang tradisjon av samarbeid og handel! Under Hemnesjazz får du kjøpt Brygfjell Gårds egenproduserte og velsmakende retter hos festivalrestauranten på Båtstua. Velkommen innom!

Vi er et advokatfirma med hele Helgeland som vårt primære markedsområde.

Advokathuset Helgeland DA - Bred erfaring, et trygt valg !

Gjennom faglig bredde og erfaring tilbyr vi juridisk bistand på de fleste rettsområder. Vi har privatpersoner, bedrifter/næringsliv, organisasjoner, samt offentlige instanser som klienter.

www.advokathuset-helgeland.no post@advokathuset-helgeland.no Mo i Rana 75 13 52 22 - Mosjøen 75 11 12 22 2016

EN MANGFOLDIG KULTURFESTIVAL

27


VI TAR VARE PÅ DINE VERDIER HARDFØR NORDLENDING

Liker du Jazz? JA Vi anbefaler toppsving-vinduet eller vår skyv-tett balkongdør. Kan åpnes på fullt gap! Åpne opp og la herlig jazz-musikk strømme inn. NEI Vi har lydstopp-glass som tilvalg på mange av våre produkter...

Hanne Valrygg Tomi C. Johansen

Finn-Hugo Amundsen

Hos oss finner du erfarne meglere med spisskompetanse på salg av alle typer boliger.

sjursendesign.no 2016

Kontakt oss på telefon 48 06 62 00

VINDUER OG BALKONGDØRER SIDEN 1925 finn inspirasjon på trenor.no

2016

28


Husk å fylle på med velsmakende næring innimellom de musikalske godbitene!

Tlf. 75 19 33 99 • Sørlandsvegen 14A

Husk å fylle opp med velsmakende næring innimellom de musikalse godbitene

www.slettengrafisk.no

Velkommen!

2016

EN MANGFOLDIG KULTURFESTIVAL

29


Fantastiska nybyggda hus i Hemavan Forskullen

Det finns några hus kvar. Husen byggs med ett fantastiskt läge med hög och härlig utsikt mot fjällen. Husen har tre sovrum. Boarea: 56 m2, tomt ca 351 m2

Snövallen

Stiliga parhus med tre sovrum. Huset har mycket hög standard och stora fönsterytor mot Jofjället. Det finns två storlekar, 58 och 64 m2.

Med lokalforankring i om lag 50 år. FINEIDE TRANSPORT AS Tlf: 75 19 51 45

Web: www.fineidetransport.no

Boarea från: 58 m2

E-post: post@fineidetransport.no

Kontaktperson Jörgen Isacsson, +46705455934 Fjällkedjan i samarbete med Mäklarringen.

+4690149390. www.maklarringen.se

design your love Clarion Hotel The Edge, Tromsø

Hemnesjazz; Jernvaren

Vi tar både store og små oppdrag. Alle våre kunder er like viktige, enten oppdragene er store eller små.

RÅDGIVENDE INGENIØRER I BYGGETEKNIKK 75 12 49 50 www.nordland-teknikk.no

MESTERGULL MEYER • AMFI MO I RANA t. 75 15 00 55 • meyer@mestergull.no

2016

30


NISSANS BESTSELGERE

NISSAN LEAF ACENTA

FRA 260 290 KR • Klasseledende kjørelengde på opptil 250 km* • Ekstern klimakontroll • NissanConnect EV for å koble deg til din Leaf • Dynamisk Kjørekontroll

NISSAN QASHQAI TEKNA

FRA 335 000 KR     • 360o Around View Monitor • Nissan Safety Shield • Intelligent Parkeringsassistent • ThermaClear frontrute

NISSAN X-TRAIL

FRA 370 500 KR • All-Mode 4X4-I    

Ramsengs Auto AS Bilgata, Ranenget Telefon 751 28800 www.ramseng.no

*Basert på New European Driving Cycle (NEDC) typegodkjenning. Faktisk rekkevidde vil variere med kjørestil, underlag, temperatur, air conditioning, topografi og en rekke andre faktorer. Forbruk blandet kjøring/utslipp CO2 og NOx: Fra 0,38 l/mil - 0,6 l/mil, fra 99 g/km - 138 g/km, fra 9,28 mg/km - 40,5 mg/km. Forbruk blandet kjøring/utslipp CO2 og NOx: Fra 0,38 l/mil - 0,6 l/mil, fra 99 g/km - 138 g/km, fra 9,28 mg/km - 40,5 mg/km. Avbildede modeller kan ha ekstrautstyr. Vi tar forbehold om trykkfeil. 2016

EN MANGFOLDIG KULTURFESTIVAL

31


Din lokale aktør innen. Salg & Service. Løfte, Porter og Industri.

DET SPILLER INGEN ROLLE HVILKEN BIL DU KJØRER

BARE DET ER EN VOLVO

Tlf: 917 99 5 99. www.ttkran.no

Roger Storrødvann 918 83 734 roger.storrodvann@jak.no

T.T. Kran Og Industrielt Vedlikehold

jak.no | facebook/jakhellnbil

Ombygging av enebolig til plusshus - Mo i Rana, 2016

stein hamre arkitektkontor as Hovedkontor Mo i Rana - avdeling i Trondheim og på Leknes: www.shaas.no - tlf: 75 12 69 50 - post@shaas.no - fax: 75 12 69 60 2016

32

Rune Langvann 941 52 345 rune.langvann@jak.no

Steinbekkhaugveien 15 | 8610 MO I RANA | 75 13 59 90


pølser, burgere, pølse- og burgerbrød merket med dette symbolet. Vi spanderer den billigste!

www.slettengrafisk.no

Kortreist tannlege på Finni. Du når oss på tlf. 911 78 918. HEMNESBERGET Åpningstider: 9-21 (19)

Hemnes kommune er stolt av det lokale kunst og kulturlivet, og ønsker lykke til med HEMNESJAZZ og alle arrangementene under ARCTIC RACE OF NORWAY

ARCTIC RACE OF NORWAY 12-13 AUGUST

www.slettengrafisk.no

Foto: Elisabeth A Jakobsen

www.slettengrafisk.no

www.hemnes.kommune.no/arn

2016

EN MANGFOLDIG KULTURFESTIVAL

33


www.ncp.no 

Vi har støttet Hemnesjazz helt fra starten

Hmm.. kan eg se Public og Favn unner Hemnesjazzen??

-Ska lur på ke hain syns?

Ja! Hos Merete Mattsons kafé Sans på Hemnes :-)

2016

34


- terningkast seks i ürets test* * Testen er gjennomført av Analytika for penger.no og VG

H E L G E L A N D S PA R E B A N K - 2 0 1 6

Norges beste reiseforsikring


KONSERTPROGRAM Hemnesjazz 2016 TORSDAG 04.08

LØRDAG 06.08

18:00 19:45 20:15 23:00

11:00 Lønsjfæst (til kl 13:00)-Parken 13:30 Sangforeningen af Kongens Mænd -Lapphella 16:00 Pål-Are Bakksjø – ”Det e vel ingen kunst?” -Jernvaren 18:00 Georgie Fame & Claes Crona Trio -Kirken 20:00 Jethro Tull Project 2016 -Jernvaren 22:00 The Funk Disease feat. Freedom Bremner & Vivian Sessoms -Bakgården 23:59 Per Mathisen Super Trio Deluxe -Jernvaren

FREDAG 05.08 11:00 Lønsjfæst (til kl 13:00) -Parken 14:00 Sangforeningen af Kongens Mænd - Omsorgssenteret 16:00 MIP Ungjazz -Lapphella 18:00 Kystens Impromptu -Kirken 20:00 Bjørn Alterhaug Quintet -Jernvaren 22:00 Etienne Mbappé & the Prophets -Bakgården 23:59 Urban Tunélls Klezmerband -Jernvaren

SØNDAG 07.08 12:00 Jazzgudstjeneste med Thomas Torstrup -Kirken

FESTIVALKONTORET

GENERELL INFORMASJON OM HEMNESJAZZ

BILLETTSALG Forhåndssalg av billetter og festivalpass gjøres på nett fra https://hemnesjazz.ticketco.no/hemnesjazz_2016. Billetter selges også på Festivalkontoret i Sjøgata fra onsdag 3/8 til og med lørdag 6/8. Billetter til konsertene i Kirken, Hemnesberget omsorgssenter, Lapphella og Bakgården selges også på døra i forkant av konsertene. Gjelder også for konserter på Jernvaren som starter etter kl. 22:00.

Hva er Hemnes Jazzforum: Frivillig organsiasjon med to hovedoppgaver: Avvikle festivalen Hemnesjazz i august, samt drive klubbkvelder med konserter høst, vinter og vår i Hemnes kommune. Hemnes jazzforum drives av et styre bestående av ildsjeler med ulike ansvarsområder. Full oversikt over disse finnes på kontaktsiden på Hemnes Jazzforums hjemmeside.

• Innehaver av ledsagerbevis gis rett til gratis inngang for sin ledsager. • Ungdom mellom 13 og 19 år med gyldig Kulturkort fra Nordland fylkeskommune får kjøpt billetter kun på festivalkontoret. ALDERSGRENSER • Ingen aldersgrense i Kirken, Hemnesberget omsorgssenter og Lapphella. Barn under 12 år gratis inngang. • Aldersgrense 15 år på Jernvaren på konserter som starter før kl. 20:00. • Aldersgrense 18 år på konserter som starter etter kl. 22:00. ÅPNINGSTIDER FESTIVALKONTORET Onsdag 3/8 11:00-20:00 Torsdag 4/8 1:.00-22:00 Fredag 5/8 11:00-22:00 Lørdag 6/8 11:00-22:00

Hva er Hemnesjazz: Hemnesjazz er en jazz og bluesfestival som har vært arrangert på Hemnesberget siden 1996. Hemnesberget ligger 12 km vest for E6 i Hemnes kommune i Nordland. Overnatting/camping under festivalen: Det er et lekkert campingområde for bobil/camping samt telt og båtplasser ved Båtstua sentralt på Hemnesberget. Vi oppfordrer de som ønsker båtplass og campingplass ved havna ta kontakt med havnesjefen, Harald Thoresen, tlf. 975 65 925. Foruten campen ned ved havna fins det muligheter for både telt og bobiler ved Hemnes Sentralskole, bare 300 meter fra sentrum. Her sørger arrangøren for tilgang til toalett og dusj i garde-robeanlegget til “Allaktivitetshuset”. Kommunikasjon: Man kan ta tog til Bjerka, 17 km fra Hemnesberget. Videre derfra er taxi beste alternativ. Nærmeste flyplasser er Mosjøen og Mo i Rana, begge ca 1 times kjøring unna. Hemnesberget er også et sentralt sted på Helgeland hvis man vurderer å benytte båt som fremkomstmiddel.

Styret i Hemnes jazzforum 2016: Leder Tom Horseng, styremedlemmer: Marte Præsteng, Ida-Mari Nilsen, Rune Furuhatt, Magnar Skreslet, Kyrre Nilsen og Tor Anders Rasmussen • varamedlemmer: Karina Sørensen, Kåre Nilssen

www.slettengrafisk.no

Åpning med Jan Erik Vold & Ellen Bødtker - “Sommeren der ute” -Kirken Vernissage, festivalkunstner Richard Kirkpatrick -”Gamle Engevik” Eline Hellerud Åsbakk - “Utenfor” -Jernvaren Cloroform (Unge produsenter) -Jernvaren

Hemnesjazz avis 2016  
Hemnesjazz avis 2016  
Advertisement