Page 1

Informatieblad september 2017 Najaar & winter editie 2017 - 2018

thuis in groen ontdek het bij Coppelmans

De mooiste kerstbomen selecteren wij zelf Groen maakt gezond & gelukkig!

1


2


Kerstkriebels Wanneer begint het bij jou te kriebelen? Na 5 december of al veel eerder? Wat ons betreft kan Kerst niet vroeg genoeg beginnen en de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat wij eigenlijk ook het hele jaar bezig zijn met deze mooiste tijd van het jaar. Om ervoor te zorgen dat jouw woning en tuin straks prachtig verlicht zijn, dat er een mooie boom in de huiskamer staat en dat je gasten zich kunnen vergapen aan de mooie kerstaccessoires, moet er namelijk heel wat gebeuren. De inkopers van BTC Retail (onder deze noemer bundelen zestien tuincentra van de Bosrand, Tuinwereld en Coppel­ mans hun krachten) zijn echte trendwatchers en ze vliegen de hele wereld over op zoek naar de nieuwste kersttrends. Zij bepalen wat wij straks in onze huiskamers hebben staan. Zij helpen je om die magische sfeer te creëren, zowel binnen als buiten. Wist je dat onze trendwatchers nu alweer bezig zijn met Kerstmis 2018? In onze tuincentra wordt de kerstsfeer zichtbaar vanaf oktober. Een groot deel van het tuincentrum wordt inge­ ruimd voor een prachtige kerstshow. Onze medewerkers doen er alles aan om al die producten zo mooi mogelijk uit te stallen. En iedere keer weten ze me weer te verbazen. Voor de meeste Nederlanders vormt de kerstboom letter­ lijk en figuurlijk het middelpunt van de feestdagen. Wij besteden dan ook veel aandacht aan onze bomen. Elk jaar bezoeken onze kerstbomenexperts diverse kwekers in Denemarken om daar de beste percelen en bomen te selecteren. Eigenlijk zijn wij dus het hele jaar door bezig om jou de ultieme kerstbeleving te bieden. Toch is deze periode, de laatste weken voor Kerst, extra bijzonder! Dan leeft het niet alleen bij ons, maar ook bij al de klanten. Dan komt het gevoel van samen fijne feestdagen beleven weer boven. Ik hoop dat dit magazine je volop kerstinspiratie geeft. We hebben de laatste trends en ideeën voor je op een rijtje gezet. Ook geven we leuke tips die je kunnen helpen om je huis en tuin helemaal kerstproof te maken. Laat je inspireren! Ik wens je een fijne, stralende en fonkelende Kerst toe. Kees Gommers, Directeur BTC Retail

3


Inhoudsopgave Groen maakt gelukkig

De kracht van geuren

12.

Aan tafel

16.

07.

4

07

Groen maakt gelukkig

16 Aan tafel

12

De kracht van geuren

18 De plant met sterallures

14

Natuurlijk uitpakken

20 Kerstboomtradities


Onze kerstbomen Een interieur met karakter

22.

Verlicht je kerst

42. 24.

22

De beste en mooiste bomen 38

Green Statements

selecteren wij zelf

24 36

40

Wie zoet is krijgt lekkers

42

Verlicht je kerst

Een interieur met karakter Het recept voor het perfecte kerstdorp

5


Lamp € 79.95

Groen maakt

gelukkig! De donkere dagen… De één vindt het reuze gezellig, de ander slaat ze liever over. Dat is verklaarbaar. Het gebrek aan zonlicht kan je humeur beïnvloeden. Hoe zorg je ervoor dat je de winterblues dit jaar overslaat?

Er zijn verschillende manieren waarop je je humeur positief kan beïnvloeden tijdens de winterdagen. Om te beginnen: weersta de verleiding van al die lekkere, calorie­ rijke hapjes en kies voor gezonde voeding en genoeg beweging. Daarnaast kan je interieur je stemming een flinke boost geven. Uit onderzoek van TNO blijkt dat groen helpt tegen vermoeidheid. Dus hup: van die bank af en aan de slag met groen!

Kussen vanaf € 24.95 Stoel € 119.-

6

Gezond door groen Dat nieuwbouwwoningen tegenwoordig zo goed geïsoleerd zijn, heeft een groot plus­ punt. We springen zuiniger om met onze energie. Maar nadelen zijn er ook: onze woningen zijn zó goed geïsoleerd, dat er een gebrek kan ontstaan aan frisse lucht in huis. Het gevolg? Hoofdpijn, last van je ogen en keel, een geïrriteerde huid, vermoeidheid, een droge mond en/of allergieën. Gelukkig bestaat er een natuurlijke luchtreiniger: de plant. Ook werkt al dat groen mee aan een hogere luchtvochtigheid in huis. Productief door groen Groen op je werkplek verhoogt je productiv­ iteit. Niet voor niets dat kantoortuinen de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond schieten. De plant wordt niet langer wegge­ moffeld in een donker hoekje, maar neemt een meer centrale plek in. Er zijn zelfs be­ drijven die kiezen voor heuse verticale tuin­ en: muren begroeid met groen. Al dat groen zorgt ervoor dat medewerkers een betere concentratie hebben én creatiever zijn. Oh ja, groen heeft ook nog eens een positief effect op je stresslevel. Helemaal zen door groen, dus!  >


Planten zorgen voor een schonere lucht

Planten verhogen de creativiteit

Planten die veel water nodig hebben, kunnen de luchtvochtigheid in huis tot 15% verhogen.

Wist u dat... Wij regelmatig naar India afreizen om daar authen­ tieke Indiase kasten in te kopen? Elk kastje is door zijn originele elementen uniek en daardoor een echte eyecatcher in uw interieur!

7


Top

5

2.

botanische versierders

8

5.

3.

Foto : Mica decorations

4.

Foto : Mica decorations

1.

De volgende planten zijn uitermate geschikt als kleinere botanische versierders: 1. Pachira aquatica (geldboom) 2. Monstera deliciosa (gatenplant) 3. Pilea Peperomioides (pannenkoekplant) 4. Vetplanten in alle soorten en maten 5. Cactussen in alle soorten en maten


Foto : Mica decorations

Aan de slag!

Groen in huis Rust, energie, minder stress, creativiteit… Je staat vast te popelen om je eigen groene hoekje in je woonkamer te creëren. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om het grote groene geluk in huis te halen.

Lekker imperfect De kracht van de botanische stijl zit hem in de imperfectie. Het maakt niet uit als er een enkel blad wat slap hangt of gescheurd is. Ook is het niet van belang dat alle planten en potten tiptop matchen. Juist die imperfecte mix geeft deze natuurlijke en groene stijl kracht. Onze tip: Gewoon beginnen! Maar… kijk wel even welke standplek ideaal is voor je gekozen plant (sommige planten houden niet van zon of van een donkere standplaats). In de loop der tijd zal je eigen botanische hoekje steeds meer vorm krijgen!

Een pot of mand maakt het af Heb je de ideale plant gevonden, dan wacht nog de zoektocht naar de ideale pot of mand. Kies je echt voor dat ultieme natu­ urlijke gevoel in huis? Dan is een natuurlijk uitziende pot van ter­ racotta ideaal. Of kies voor een mand van rotan, riet of zeegras. Manden zijn tijdloos en passen in ieder interieur. Versterk het rustgevende effect met natuurlijke accessoires van hout, touw of (namaak)huiden. >

9


BotanischE PRINTS Heb je geen groene vingers? Je kunt heel eenvoudig tóch groen in huis halen. Kies voor de leuke botanische schilderijen, kussens met natuurlijke prints en kunstplanten en creëer een groen rustplekje in huis.

Lantaarn €24.95

Ronde canvas schilderijen dia. 30cm €3.99 p.st.

“Prints, prints en nog meer prints”

Kussen €9.99

10

Schilderij 80x100cm €29.95


Kaart 54x75cm €12.99

“De cactustrend duurt voort” Schilderij 40x60cm €8.99

Kruk €29.95

Kunst cactussen v.a. €4.99

Kruk €14.99

Plaid € 29,95

Kussen €9.99

11


De kracht van geuren De geur van zonnebrand doet je meteen denken aan die fijne vakantie, bij de geur van lavendel sta je voor je gevoel weer even in dat veld in Frankrijk en de geur van een stoofpotje doet je denken aan lekker tafelen bij je oma. Geuren dรณen iets met je. Onze hersenen koppelen die geuren aan emoties of herinneringen. Als je je huis dus extra feestelijk en bijzonder wilt maken, ga je ook aan de slag met geur!

12


X-mas geur recept Winters geurpannetje

Met geur roep je een bepaalde emotie op. Niet voor niets raden makelaars aan om een appeltaart te bakken voor een open huis en gebruiken autoverkopers de geur van vers leer in hun showroom. Door de juiste geur­ sensatie in huis te halen, voel je je fysiek en mentaal beter. Geuren beïnvloeden, via de hersenen, allerlei processen in je lichaam. Van de productie van hormonen en je stof­ wisseling, tot de snelheid van je hartslag, je ademhaling, lichaams­temperatuur en honger. Als je een goede bakkerij binnen­ loopt, krijg je al trek van de heerlijke geur, toch? Comfortabel In de winter leven we meer binnen en dan is een prettige geur in huis natuurlijk nog belangrijker. Niet voor niets associëren we vers gemaaid gras met de lente: die geur snuiven we dan buiten op. Hoe zorg je nu voor een winters sfeertje in huis? Welke geuren zijn nou typerend voor de koudste maanden van het jaar? De geur van bepaalde kruiden roept bij veel mensen de associatie van de winter op. Kaneel, (ster) anijs, maar ook gember en koriander. Deze kruiden worden dan ook volop in winterse gerechten gebruikt.

Plantpower Het is niet zo gek dat kaneel, gember en koriander zo krachtig qua geur zijn. Deze planten produceren bestanddelen om insecten aan te trekken of af te stoten. Deze plantpower heeft ook een krachtige invloed op de gemoedsrust van mensen. Kies dus bij voorkeur voor geurproducten met natuurlijke producten (essentiële oliën). Tips Hoe haal je nu die ultieme wintergeur in huis? Daar zijn allerlei producten voor te koop. Van de mooiste geurkaarsen, geur­ stokjes, geurzakjes tot branders met olie of waxtabletten zijn er in de tuincentra te koop.

Tip: na een tijdje gaan de geurzakjes minder sterk ruiken. Gooi de inhoud van het zakje dan eens in je stofzuiger­ zak. Binnen een mum van tijd ruikt je huis helemaal fris en fruitig! Oh ja nog een tip: less is more. Geuren beïn­ vloeden je vaak onbewust. Je hoeft echt geen enorme geurexplosie in huis te halen, om voor het gewenste effect te zorgen.

Een handjevol gedroogde sinaasappelschijfjes 2 Kaneelstokjes 8 Dennentakjes Handjevol steranijs Ga zelf aan de slag en experimenteer met verschillende geuren. We hebben hieronder alvast een recept voor je uitgewerkt. Een huis gevuld met winterse geuren… Dit winterse pannetje maak je razend­ snel en het effect is groots. Laat de bovenstaande ingrediënten lekker pruttelen in een pannetje met water. Deze winterse aroma’s verspreiden zich heerlijk door je huis. Zelf heb­ ben we dennetakjes, kaneelstokjes, schrijfjes sinaasappel en een handje­ vol steranijs laten koken. Welke geuren doen jou denken aan de winter? Stop die ingredienten in een pannetje en creëer je eigen knusse wintergeur in huis!

13


Nat uurlijk

uitpakken

14


Bijzondere cadeautjes Yes! Je hebt de leukste en meest persoon­ lijke cadeautjes bij elkaar gezocht. Maar nu wacht de volgende stap: inpakken! Als je je presentjes met veel zorg hebt uitgekozen, dan hoort daar ook een toepasselijke verpakking bij. Laat je creativiteit de vrije loop en pak in met aandacht. Natuurlijke materialen zijn helemaal hot deze winter. Ben je er klaar voor om uit te pakken?

Less is more De verleiding is groot om traditioneel inpakpapier aan te schaffen. Vol kleuren, glitters and more… Maar wil je voor de natuurlijke trend gaan? Dan houd je het qua papier juist lekker neutraal. Kies voor bruin, wit of zwartgekleurd papier.

Natuurlijke materialen De mooiste inpakmaterialen… die vind je in de natuur of bij je tuincentrum! Je vindt daar de mooiste takjes, dennenappels, blaadjes, besjes en meer. Maak deze versieringen met een stuk touw vast aan je pakje. Voor een extra leuk accent dompel je dennenappels of takjes in de verf en stempel je hiermee op het papier.

Maak met een aantal kleine takjes een mooi kunstwerkje. Lukt het je om een kransje te maken of zelfs een gewei? Dan mag je jezelf een echte inpak-prof noemen!

Handlettering Een ware kunst is het om de mooiste spreuken en tekeningen zelf te schrijven in prachtige letters. Veel inspiratie vind je online.

Ilex bos €1.79

Kortom: inspiratie genoeg! Probeer ervoor te zorgen dat je al je pakjes in één stijl inpakt. Dat zorgt voor het mooiste beeld. Je kunt vast niet wachten om de pakjes onder je boom te leggen.

Set mini kunstbomen €9.99

Nobilis bos €1.79

Eucalypthus bos €1.99

15


Aan tafel! Het is helemaal hip deze winter om natuurlijke materialen te gebruiken. Je kunt hiermee verschillende kanten op en er lekker mee experimenteren. Hoe zorg je nu zelf voor zo’n natuurlijke en feestelijke kersttafel die magazineproof is?

Droom je weg bij de mooiste interieurplaatjes in tijdschriften en op internet? Het is een hele kunst om tot een rustig, uitgebalanceerd beeld te komen. Maar met deze vijf tips gaat het je zeker lukken om een natuur­lijke én feestelijke kersttafel te dekken. 1 Voordat je aan de slag gaat, breng je eerst je wensen in kaart. Hoeveel personen schuiven er aan? Kies je voor placemats? Tafellopers? Kaarsen? Laat je inspireren door beelden van natuur­ lijke interieurs en bedenk wat wel en niet past bij jou, maar houd ook reken­ ing met het gezelschap en je interieur. 2 Kies voor natuurlijke materialen en kleuren. Denk aan hout, leer, wol of touw. Qua kleuren passen groen, bruin en beige goed bij deze look. Spice it up met glanzende details: veertjes gedoopt in koperkleurige verf, bronzen glitters op de tafel. Zó breng je er de feeststem­ ming in.

3 Zoek de mooiste kaarsen, kandelaars en/of theelichthouders uit. Je kunt je theelichthouders heel eenvoudig een natuurlijk tintje geven door er bijvoor­ beeld takjes of blaadjes omheen te binden met een mooi stuk touw. 4 It’s all about the details! Juist de klein­ ste details maken het verschil. Zorg bijvoorbeeld voor die Christmas-touch door kerstballen op te hangen of in een stolp te plaatsen. Of zet een paar mooie dennentakken in een grote vaas. 5 Hergebruik oude materialen. Spuit die koperkleurige vaas over in een groene kleur, dompel je gevonden dennenap­ pels in witte verf of hang die vintage kersthangers die je van je oma kreeg op.

Maar vooral: houd het dicht bij jezelf!

oh deer!

Kaars Excl. decoratie €4.39

Houten hanger €12.99 16

Rendier hangers €3.99 p.st.


Stoel €99.95

Houten onderzetter €5.99

Doos platmos €4.95

Snijplanken v.a. €11.99 p.st. Rendier­ standaard €6.99 p.st.

Houten schrijf v.a. €5.99 17


De plantage van Paul Ecke

De plant met sterallures De wereldcarrière van de Kerstster begon op de plaats waar alle echte sterren hun glans­rijke geschiedenis beginnen: in Hollywood. Waarom kopen we tijdens de feestdagen massaal deze bijzondere plant? De Kerstster (Poinsettia) werd populair in dé sterrenstad van Amerika: Hollywood! Begin 20e eeuw raakte Paul Ecke geïnspireerd door de rode planten die rondom zijn Californische ranch groeiden. Hij besloot de planten zelf te gaan telen en bracht ze de markt op als ‘kerstbloemen’. Zoon Paul Jr. verkocht de sterren op de bekende Sunset Boulevard en op Hollywood Boulevard in Los Angeles. En… a star was born!

Van snijbloem tot potplant Deze van oorsprong Mexicaanse wilde plant werd dus plots een echte huisplant. In eerste

18

instantie werd de Kerstster als tak (sni­ jbloem) verkocht. Niet veel later werd ook de nu zo bekende potplant geïntroduceerd. Pas in 1950 lukte het om de plant ook in Europa (Duitsland) te telen. Dat viel nog niet mee, want de planten moeten opgekweekt worden in kassen. De natuurlijke leefomgev­ ing wordt daar nagebootst.

Waarom met Kerst? De Kerstster is een echte winterbloeier en daarom de ideale sfeermaker tijdens de donkere dagen. Met zijn sprekende kleuren en typische uiterlijk, is de plant ook heel herkenbaar.


Weetjes van de kweker

Geef de Kerstster matig tot regelmatig water (als je een keer watergeven overslaat, dan is de kans groot dat de onderste bladeren er eerder afvallen) en eens per twee weken wat mest. Verder geef je de plant natuurlijk heel veel liefde… Maar liefde is er genoeg tijdens de feestdagen, toch?

Veel bladeren De Kerstster is een sterke plant en heeft weinig verzorging nodig. In de winkel kies je een plant waar onderaan nog bladeren te vinden zijn, de plant is dan langer houdbaar. Bij aankoop van een kerstster de plant goed inpakken tegen de kou.

Anders dan anders? Natuurlijk kun je de Kerstster in een mooie pot een prachtig plekje in je huis geven. Maar wil je een keer wat anders? Verwerk de plant dan eens in een krans of kerststukje. Of plaats ‘m onder een stolp!

Plant of bloem? Wist je dat de bloem van de Kerstster geel is? Waarschijnlijk niet. Veel mensen denken dat de rode bladeren van de plant de bloemen zijn. Dat klopt niet. Het zijn de schutbladeren. Als je de plant goed ver­ zorgt, komen er na een tijdje prachtige gele knoppen aan de Kerstster. Lukt het jou ook?

Standplaats Kies in huis voor een plek met voldoende (indirect) zonlicht, de Kerstster houdt niet van een donkere standplaats. Dus wil je lang van de plant genieten: zorg dan voor een warm en licht plekje. Want ook kou en wind zijn niet goed voor deze winterse bloeier (dus zet ‘m niet op de tocht).

19


Kerstboomtraditie Denk je aan Kerst… dan denk je aan de kerstboom. Samen het ideale exemplaar uitzoeken en vervolgens samen de boom optuigen. En wie weet vind je tijdens de feestdagen nog wel wat pakjes onder de boom… Benieuwd waar die kerstboomtraditie eigenlijk vandaan komt?

Midwinterfeest

Naar Nederland

De oude Germanen vierden elk jaar het midwinterfeest om stil te staan bij het feit dat de dagen weer langer werden. Die Ger­ manen hadden in die tijd al een soort van Kerstboomtraditie. Er werden namelijk in en rondom huis takken opgehangen van de spar. Dat was geen toeval­ lige keuze. De spar blijft altijd groen. Tijdens die donkere da­ gen konden ook de Germanen wel wat kleur gebruiken.

Een paar eeuwen geleden werd het in Duits­ land populair om ook thuis een kerstboom op te tui­ gen. Die trend waaide via het Koningshuis over naar Neder­ land. Veel Oranjes trouwden namelijk met Duitse prinses­ sen. En die prinsessen konden ‘hun’ kerstboom natuurlijk niet missen.

Later nam de Romeinse Keizer Constantijn deze traditie over. De traditie ging toen wel wat ver­ der dan enkel het afknippen van wat takken. Hele sparren werden de kerk in gesleept rond 25 december. En ook toen al werden de bomen ver­ sierd. Niet met kerstballen, maar met appeltjes. Bovenop stond net als nu een piek die naar de hemel wijst.

20

Je eigen kerstboomtraditie Iedere familie heeft zo zijn een eigen kerstboomtraditie. Van samen koekjes bakken voor in de boom, tot samen zingen of cadeautjes openmaken. Creëer ook je eigen fami­lietraditie. Knutsel samen met je kinderen elk jaar iets nieuws, laat de kleintjes een nieuwe decoratie uitzoeken of speel spelletjes bij de boom. Zo wordt je Kerst extra bijzonder!


r e g n a l e j b e Zo h plezier van ! m o o b t s r e k jouw

1 Z et de bo om eerst een dag in garage of de schuur en verhuis he dan pas e m cht naar b inn eerst kan acclimatis en zodat hij eren.

2 een warm f niet bij o m o rd o a a b openh Zet de n e e ij h ls t zoa roog tebron, rdoor d ie n H e . ld g a in a verwarm n kunnen de n e it u eerder n. uitvalle

3

Gee f en d de ker s o env e hier tboom o wat flink lang eding bij. univer wat w e r in s Z a wat er d condi o houd ele pla ter nttie. age j e d Con lijks trol e boom . eer het

21


De beste en mooiste kerstbomen selecteren wij zelf Men neme: frisse (Scandinavische) lucht, liefde en aandacht en een flinke portie vakmanschap. De ingrediënten voor het kweken van de béste Nordmann.

Een kerstboom roept een gevoel van gezelligheid op. Helemaal als het een mooie, groene kwaliteitsboom is die in alle rust heeft kunnen wortelen, met liefde is grootgebracht en daarom verkozen is om in onze winkel te liggen. Nordmann-kerstbomen zijn de béste kerstbomen. Het leven van deze boom, begint op zo’n 1.000 meter hoogte, in Georgië om precies te zijn. Want bomen die op deze hoogte wortelen, zijn extra krachtig. De zaden van deze bomen worden vervolgens geplant in Denemarken. De plek waar ruimte en schone lucht in overvloed aanwezig is. Dit alles onder professioneel toezicht. Met regelmaat vinden er keuringen plaats van externe controleurs. Zo staan we garant voor topkwaliteit.

Nostalgie Een koude decemberwind, de eerste sneeuwvlokken en sterke mannen die het land op trekken. Tijd voor een snufje nostalgie. Vroeger ging onze familie ook zelf het land op om bomen te markeren en vervolgens te rooien. Echt handwerk: de hele dag aan de slag met een handzaag. De kou was dan ook snel vergeten! Tegenwoordig worden kerstbomen machinaal gerooid.

22

In negen jaar tijd groeien onze Nordmannen uit tot krachtige kerstbomen. Het stralende middelpunt in jouw woonkamer. In die periode absorbeert de boom zo’n 50 kilo aan CO2. Voordat de boom dienstdoet in de huiskamer, heeft de Nordmann al een flinke bijdrage geleverd aan een beter milieu. De Nordmann is een eerlijke boom. Onder goede omstandigheden uitgegroeid tot een volwaardige kerstboom. Tot op het laatste moment geworteld. De Nordmann wordt twee dagen voordat ‘ie in de winkel ligt gerooid.


Onze ‘Nordmannen’ uit Denemarken volgens de 3 = 1 regel Onze groenspecialisten reizen jaarlijks af naar Denemarken op zoek naar de beste Nordmannen. In totaal gaat het al snel om 15.000 bomen. Deze selecteren wij logischer wijze niet één voor één. Wel beoordelen we de diverse velden/ percelen waar ze vandaan moeten komen. Daarbij hanteren we de 3 = 1 regel. Deze regel houdt in dat onze klanten altijd bij de eerste 3 bomen die ze zien een keuze moeten kunnen maken. Dat is de kwaliteit die wij nastreven als tuincentrum!

Easyfix Kerstboomstandaard. 29.95

De jaarlijkse kwaliteitsinspectie

Easyfix kerstboomstandaard

50% Korting

De kerstboom opzetten in 5 minuten, het kan! Na de aankoop van de Easyfix vraag je jezelf af, waarom dit niet eerder is bedacht. Het werkt als volgt: De kerstboom die je uitzoekt bij je tuincentrum wordt daar alvast voorgeboord en voorzien van een transportnet. Je laat de boom een nacht in een vortsbestendige omgeving acclimatiseren en dan kan het opzetten beginnen! Plaats de easyfix op de plek waar je de boom wilt gaan plaatsen. Zet de boom op de pin, voeg wat water toe in het waterreservoir van de easyfix, knip het transportnet door en klaaarrrrr! De boom staat kaarsrecht en kan versierd worden.

Laat deze bon digitaal bij de kassa zien. Deze actie loopt t/m 24 december 2017. 23


Een interieur met karakter

Zo doe je dat! Lamp €69.-

Vlinderstoel Diverse kleuren €149.-

Tafels €29.95 €24.95 €19.95

1

é d r u e i r e t n i Geef je ! k o o l e l ë i r t indus 24


Loop een willekeurig restaurant binnen en je spot meteen de nieuwste interieurtrends. Want we willen niet alleen lekker eten, maar we gaan voor een totaalbeleving. Daar hoort een topservice en dito inrichting bij. Thuis zo’n totaalbeleving creëren? Dit zijn dé woontrends (met natuurlijk een snufje Kerst).

Een authentiek, stoer en karaktervol interieur. Maar hoe zorg je er nou voor dat je interieur ook die robuuste uitstraling krijgt? Drie trends voor je op een rijtje:

Lamp € 44.95

Lamp € 54.95

Een industrieel interieur

Bakstenen muren (krijg je ook voor elkaar met behang!), een betonlook vloer, industriële lampen, metalen kasten en tafels. De basis van deze look is stoer. Het huiselijke tintje creëer je met natuur­lijke materialen zoals hout en leer. Verwerk nog wat grote elementen in je interieur en je industriële interieur is daar!

Kapstok €44.95

Hang aan een kapstok een oude spijkerbroek met daarin diverse plantjes (in pot). Bijzettafel € 59.95

Bakken 51x36x22cm €22.95 45,5x30x19cm €17.99 39x26x16cm €12.99

Hangplanten zorgen voor een verrassend effect op hoogtes waar planten niet zo snel verwacht worden. Leuk om op te hangen, maar ook uitermate geschikt om op hoogte neer te zetten, zodat het blad mooi naar beneden kan hangen. 25


industriële ! k o o l s a m x

Kerstboom € 7.99

Heb je de industriele look al helemaal in de vingers en vraag je je af hoe je dit combineert met de Kerst­sfeer? Kies voor meerdere kleine sfeervolle elementen en bescheiden versiering op diverse plekken in je woonkamer. Houd de kleuren en creaties ingetogen.

Kast 60x152,5x30cm €129,95

Hang een kerstboom een keer op voor een verrassend effect.

Bijzettafel 74x50cm €99,95

Lantaarn €12.99 Lantaarn €19.99 26


“Warme plaids & leer creëren een huiselijke sfeer”

Lamp € 99.-

Plaid Justin 150x200cm €17.50

Stoel € 99.95

Zo geef je je interieur karakter

• Houd originele/ authentieke elementen in ere. Denk aan oude wandtegeltjes. • Gebruik natuurlijke materialen zoals hout en riet • Kies ook voor retro-meubilair (jaren ’50) • Menukaart? Liever een geschreven menu op een mooie wand • Industriële verlichting • Betonnen vloeren • Metalen kasten en tafels

Bijzettafel €59.95

Bijzettafel 59x43cm €49,95

Maak een decoratieglas extra bijzonder met Tillandsia, verschillende maten kerstballen en ledbatterijverlichting

27


2

r u e i r e t n i s i s a Een b y k s r e t n i w t e m Kandelaar €23.95 €17.99 Beeld €20.95

Plaid Justin 150x200cm €17.50 Mand €24.99 De kunst is ervoor te zorgen dat je interieur in evenwicht blijft. Een plek die rust uitstraalt, maar waar de gekozen accessoires toch voor een geheel eigen twist zorgen.

28


Wand kleed €29.95

Wil je graag het perfecte basisinterieur, zodat je elke keer weer accenten kunt leggen met andere accessoires?

Een basisinterieur bestaat uit een rustig kleurenpallet, waarbij wit de boventoon voert. Een houten vloer en meubiliar in rustige tijdloze kleuren. Deze rustige basis vul je aan met de mooiste kussens, plaids, accessoires en trendkleuren. Zo zorg je voor rust én sfeer in huis, zonder dat het saai wordt. En met een relatief klein budget bereik je een groots effect.

Kussen €12.50 Hoorn beeld €13.99

Flessen €24.95 €57.50

Houten schrijf V.a. €12.99

Schapenvacht €19.99

“Kom er gezellig bij zitten!”

Kruk €59.95 Plaid €4.99

Kruk €69.95

Kussen €14.99

29


Creëer de r e e f s t s r e k wintersky

Ster €13.49

Wit en nog eens wit, dat is een kenmerk van het basisinterieur. Eigelijk kunnen in dit interieur heel veel verschillende stijlen door elkaar worden gecombineerd. Voor de wintersky-trend nemen we als basis wit en vullen deze aan met de trendkleur blauw met een vleugje roze en afgewisseld met mooie natuurlijke materialen. Deze combinatie trek je ook door bij de aankleding van de kersttaferelen in de rest van je interieur.

Vaas €21.50

Kussens 45x45cm €14.99

Krans Dia. 40cm. €12.99

Zo geef je je interieur een goede basis

• Zorg voor een licht kleurenpallet op de wanden en meubilair • Gebruik accesoires met een eigen karakter en gebruikssporen • Vul de basis aan met accessoires zoals kussens en plaids in trendkleuren • Vloerkleden en lampen van riet doen het goed in dit interieur • Een klassieke knipoog met bijvoorbeeld een plantentafel van grootmoeder past perfect bij deze stijl

30

Mand dichterbij shoppen

Boom €4.99

Boom vanaf €8.99

Mand €24.99


De artikelen in dit magzine verkopen wij tijdelijk en zijn niet in alle winkels verkrijgbaar. 31


3

s i u h n i r u u t De na re u t a n y b d e v o L Rotan stoel €129,-

Kussen €9.99

Bijzettafel v.a. €24.99

De artikelen in dit magzine verkopen wij tijdelijk en zijn niet in alle winkels verkrijgbaar. 32


Wanddoek Varen €12.99

Haal buiten naar binnen. Met natuurlijke materialen zorg je voor een mooie en rustige sfeer. Een plek waar je echt even tot rust komt. Loop eens door het bos en kijk om je heen: inspiratie genoeg! Mooie oude bomen, veren van vogels, gekleurde bladeren, mos, denne­ appels of besjes. De ultieme natuurlijke look bestaat natuurlijk uit... natuurlijke materialen. Denk aan hout, maar ook aan jute, bamboe, leer, wol of touw.

Het hoeft niet perfect

Kaarsenhouder €4.39

Juist de krasjes, de oneffenheden geven deze look karakter. Een oude tafel, een dekenkist met een deukje: dat maakt deze look bijzonder.

Vaas €16.99

Kaarsen­ houder €5.99

Kussen fluweel 60 x 60cm.€24.95 45 x 45cm. €17.99

“Comfortabele kussens en warme plaids”

Kussen €16.99

Deken €29.95

33


Deco huis €8.99 Boom €34.95

Boom €12.99

Kussen €11.99

r e e f s t s r e k e Shop d e r u t a n y b d e v Lo Tijdloos en neutraal Een natuurlijk interieur is tijdloos. Iedereen wordt happy van groen, hout of leer. Wat de trend ook mag zijn. Houd het lekker rustig en neu­ traal. Mis je nog een statement in je interieur? Kies voor een grote plant in pot, een prachtig kleed of een gewel­ dig schilderij.

34

Kisten 43x30x22cm €16.99 50x37x36cm €34.95


Dat prettige natuurlijke sfeertje leent zich ook uitstekend voor de perfecte kerstlook. • Werk met natuurlijke materialen. Een mooie tak krijgt een plekje in je interieur • Kies voor natuurlijke tinten: grijs, beige en groen • Je kerstboom oogt rustig: niet te veel kleur of poespas • Zorg ervoor dat je op verschillende plekken in een huis een knipoog naar Kerst verwerkt. Denk aan kerstballen op een mooie houten plank of een mooie natuurlijke kerstkrans

Kaarsenhouder €7.99

Krans €15.99

Deco bal €3.49

Onderbord v.a. €9.99

35


Het recept voor het

perfecte kerstdorp Kerstmis is het feest van de tradities. Samen de kerstboom versieren, de kerststal inrichten, cadeautjes uitpakken en uitgebreid tafelen. Sinds een aantal jaar is daar een traditie bij gekomen: het inrichten van je eigen droomkerstdorp. Wil je dit jaar eens flink uitpakken en opvallen met je kerstdorp? Volg dan onderstaande tips op:

1

Men neme: een topplek Zoals je soep in de beste pan maakt, zo kies je voor je kerstdorp de beste plek in je huis. Een plek waar het kerstdorp het meest tot z’n recht komt. Denk aan een dressoir, een plekje onder de kerstboom of bij de schouw. Je kunt ook kiezen voor een speciale kersttafel.

2

3

Voeg toe: een goede ondergrond Als je goed en voortvarend te werk wilt gaan, dan kies je voor een papieren ondergrond. Daar kun je naar hartenlust straatlantaarns, boompjes en andere schattige details op plakken. Kies voor papier met een rots-look of koop papier met sticky dots (plakstickers) om het jezelf wat makkelijker te maken. Zorg ook dat er genoeg ruimte is om naast en tussen je huisjes straten, boompjes, beekjes en poppetje te plaatsen.

36

 en snufje hoogteverschillen E Om een dynamisch dorpje te maken, zorg je dat er wat hoogteverschillen zijn. Ben je een echte DIY-er? Dan draai je je hand er niet voor om om met wat dozen en papier maché een prachtige rotsformatie te maken. Let op: zorg voor genoeg ruimte voor kabels. Vind je dat een tikkeltje ver gaan? Ga voor gemak en koop een ‘basis-kerstdorp’. Een mooie ondergrond waar al ruimte is gereserveerd voor huisjes en kabels.

4

Een flinke portie kersthuisjes Je kersthuisjes vormen de basis van je kerstdorp. Meestal zijn dit keramieken huisjes met een lichtje erin. Met alleen huisjes heb je nog geen dorp, toch? Daar hoort een kerk bij, wat winkels of een snoepkraampje. Er zijn tal van huisjes en gemeenschapshuizen te koop. Dus laat je lekker inspireren. Houd jouw droomdorpje goed voor ogen. Is dat een Victo­ riaans Engels dorp? Of juist een modern ski-dorp?


5

 oeg wat beweging toe V Je blik valt extra snel op een bewegend detail. Hoe cute is een schaatsbaan met bewegende schaatsers!? Of wat dacht je van een draaiende molen of een rijdende trein? Zo zorg je voor wat leven in de brouwerij.

7

Voeg de boompjes en poppetjes toe Tijd om de boompjes en poppetjes een plekje te geven. Je kunt bomen met en zonder sneeuw kopen. Zorg dat je ver­ schillende maten in huis haalt, voor een speels effect. Zet een paar boompjes bij elkaar. Je kunt ook kerstbomen inclusief lichtjes kopen. Poppetjes zijn er ook in alles soorten en maten. Zorg dat ze goed bij je thema pas­ sen. Zie je kerstdorpje als een mooie foto of een ‘still’ uit een film. Je legt een moment vast. Een moment waarin van alles gebeurt. Mensen gaan naar de bakker, dansen samen, staan bij een kampvuurtje of gaan naar de kerk. Zorg dus dat je die scenes cre­ ëert. Ook leuk: een sneeuwballengevecht of een bezoek van de kerstman.

Kerstboompjes 16 stuks. 7.99

Keep it small!

Klein maar fijn. Hoe schattig is zo’n mini-dorpje!? Je hoeft echt niet meteen groots uit te pakken. Maak een klein diorama in bijvoorbeeld een houten krat, stolp, lantaarn of kweek­ kasje. En zie wat de kracht van een klein dorpje is. Veel bouwplezier!

6

Toefje decoratie… Met wat decoratiemateriaal maak je het perfec­ te plaatje af. Creëer sneeuw met een sneeuw­ deken of poedersneeuw. Let op: een sneeuwde­ ken is minder mooi, maar poedersneeuw stuift wel flink. Je zorgt voor mooi openbaar groen door mos aan te brengen rondom de straten, bij beekjes en bij het dorpsplein. Plaats ook de straatlantaarns en spots nu, zodat je de kabels weg kunt wer­ ken. Maak straten met strooisel van kurk of steentjes. Een beekje creëer je met blauwe glassteentjes.

8

Blus dit alles af met de laatste details Tot slot plaats je bruggetjes, vlaggen, hout­ stapels en voeg je eventueel wat poeder­ sneeuw toe.

37


2.

Philodendron Xanadu Het blad van de Philodendron is vaak betrekkelijk dik en leer­ achtig, waardoor ze amper vocht verdampen. Om die reden heeft Philodendron verrassend weinig water nodig. De ideale huisge­ noot voor als je niet zo’n groene vingers hebt!

1. Strelitzia nicolai Deze prachtige plant komt van oorsprong uit ZuidAfrika. Het is een kamerplant die het goed doet op een standplaats met veel licht. Deze groene topper heeft veel water nodig.

Green ‘De plant is hip! Waar eerder vaak werd gekozen voor een schil­ derij, lamp of meubel zien we steeds vaker dat er wordt gekozen voor groen. We zeggen niet voor niets: ‘Groen is het nieuwe zwart’. Met de juiste pot of mand wordt je plant een ware eyecatcher in je interieur of tuin. 38

Maar... dat blijkt vaak moeilijker dan gedacht. Daarom lanceren wij ons concept ‘Green Statements’. Speciaal voor dit concept hebben wij uitgesproken pot-plantcombinaties in de winkel staan, wat de keuze makkelijker maakt. Deze pot-plant-combinaties zijn te herkennen aan het Green Statements-etiket. En we dagen je natuurlijk ook uit om zelf de leukste combinaties samen te stellen. Kun je wel wat hulp gebruiken? Spreek dan even een medewerker aan. We hebben de top-5 voor het maken van een Green Statement voor u op een rijtje gezet.

Mand €29.95


5.

Fycus lyrata (tabaksbladplant) Deze decoratieve kamerplant is een echte krachtpatser, mits ‘ie niet in het donker, kou of tocht staat.

4.

Bananenplant (Musa) Voor een flinke tropische touch in huis is een bananenplant een must. Deze exoot heeft stoere bladeren.

3.

Alocasia ‘Zebrina’ (olifantsoor) Ondanks het feit dat deze plant een forse jongen is, ziet de plant er toch luchtig en gestileerd uit, door de hoge, gladde stengels die uit een knol groeien. Die stengels kunnen effen zijn, maar ook tijgerstrepen hebben. Het blad is al even spraakmakend.

Tip: Pak altijd een iets grotere potmaat dan eigenlijk benodigd is voor de plant. Zodoende kunt u met behulp van een schoteltje de plant eenvoudig in een pot zetten, maar ook in een mand of iets dergelijks. Daarnaast kun je later gemakkelijk wisselen van pot of mand.

Mand €54.95 39


Kom je knutselsc

Stolp vanaf € 14.50

40

Het ultieme decembergevoel. Voor de één is dat met zijn allen rondom de kerstboom zitten, voor de ander is het die winterse wandeling in het bos en voor een derde is het sinterklaas­ liedjes zingen rondom de open haard. Bijna iedereen heeft wel happy herinneringen aan gevulde schoenen, zakken vol cadeautjes en fijne avondjes met het gezin. Dit jaar zet je niet alleen je schoen thuis, je kunt ‘m ook bij ons zetten! Haal de bouw­plaat in de winkel en knutsel een mooi sinterklaas­ schoentje.


Haal de bouwplaat vanaf 19 november op in de winkel!

choentje zetten! Deze schoen kun je zetten in onze winkel. Wedden dat Sinterklaas ook hier een cadeautje achterlaat? Sinterklaashoekje Kun je niet genoeg krijgen van knutselen? Maak dan samen een sinterklaashoekje in je huis. In een stolp kun je de leukste sinterklaas­ pulletjes stoppen. Zelfs een stolp gevuld met pepernoten is al een Êchte eyecatcher. Of maak een speciale sinterklaastafel met daarboven een sinterklaasslinger. Urenlang knutselplezier gegarandeerd!

41


Verlicht je kerst Tip: Diepte in boom Meer diepte in de boom creëren kan gerealiseerd worden door de verlichting in de boom te hangen bijna tot aan de stam. Dit houdt in dat er meer verlichting benodigd is dan hiernaast ter indicatie staat aangeven.

42

Binnenverlichting

Het is donker buiten, de temperatuur zakt langzaam richting het vriespunt. Je kijkt de woonkamers binnen en overal zie je die kleine fonkelende lichtjes. Warm en gezellig. Kerstverlichting brengt letterlijk en figuurlijk licht tijdens de donkere dagen. Maar welke verlichting gebruik je voor de kerstboom? Tegenwoordig is er zo veel keuze in kerstverlichting, dat het vaak lastig is om de juiste keuze te maken. Hiernaast de top 3 van meest verkochte kerstboomverlichting.

1

Cluster

Clusterverlichting bestaat uit een snoer met heel veel kleine snoertjes met lampjes. Hierdoor ontstaat een ‘boa’ van minilampjes.Het snoer legt u op de takken van uw kerstboom en binnen enkele minuten heeft u uw boom prachtig voorzien van honderden lampjes! Aantal lampjes nodig voor boom 180cm: 1536 Prijsindicatie: € € €

2

Snake

Snakeverlichting bestaat uit 1 lichtstreng met om de ± 2cm een lampje. Aantal lampjes nodig voor boom 180cm: 500 Prijsindicatie: € €

3

Rice

Riceverlichting is verlichting welk lijkt op een grote rijstkorrel. Deze verlichting bestaat uit 1 streng met om de 7,5cm een lampje. Aantal lampjes nodig voor boom 180cm: 240 Prijsindicatie: €


1

Buitenverlichting Vroeger was december de maand om je kerstverlichting van zolder te halen. Tegenwoordig brengen de lichtjes al eerder licht in de duisternis. Ook laten we de lampjes steeds langer hangen. Het is niet alleen kerstverlichting meer, maar sfeerverlich­ting tijdens de winterse periode. De lichtjes zijn dus ook niet meer enkel bedoeld voor je kerstboom, maar kunnen overal in huis en tuin gebruikt worden.

IJspegelverlichting 180 LED lampjes, 360cm. 18.99

Natuurlijk kun je je huis binnen mooi maken met verlichting, maar ook buiten kun je flink uitpakken. Het hoeft niet beperkt te blijven tot een boom/struik met een ricelight voor buiten(2). Je kunt bijvoorbeeld met koppelbare ijspegelverlichting (1) je gevel snel en eenvoudig verlich­ ten. Daarnaast heb je misschien nog wel een ongebruikte vuurkorf staan. Doe er een paar houtblokken in en combineer dit met vlamver­ lichting (3). Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk! Laat je inspireren in het tuincentrum.

2

Buitenverlichting 120 LED 12 meter lampjes, met aan/ uit-schakelaar en timer: voor automatisch 8 uur aan en 16 uur uit. 10.99

3

Vlamverlichting 10 lampjes met realistisch vlameffect. Geschikt voor binnen en buiten, dus ook toepasbaar in een vuurkorf. 17.99

TIP: App-verlichting De naam zegt het al, deze verlichting is bedienbaar door middel van een app. Via de app kun je de verlichting aan en uit zetten, maar ook laten dimmen en allerlei ‘twinkle’ functies inschakelen. Je kunt met de app ook een timer instellen. De app is er voor zowel IOS (Apple) en Android.

43


Decoratieve verlichting Er is een simpele oplossing om van bestaande decoratie- en/of bloemstukken een kerststuk te maken: batterijverlichting! Batterijverlich­ ting is voordelig en in vele vormen verkrijgbaar. Tevens is batterijverlichting ook nog eens vaak onder water te gebruiken. Gebruik het daarom voor vele verschillende toepassingen: Een kaarsenplateau, bloemstuk, windlicht en dienblad is in een handomdraai kerstproof!

44


Set van 3 LED kaarsen met afstandsbediening. 16.99

Berken rendier €10.49

Berken ster €8.99

Berken bal €8.99

Berkenboom €13.49

Berken kerstster dubbel €11.49

Colofon

Volop decoratieverlichting

Uitgave Coppelmans www.coppelmans.nl

Vormgeving BTC-Retail

Tekst TextVast Concept Factory

Fotografie Bram Delmee fotografie en film Istockphoto Freepik.com Edelman

Beeldbewerking IC-Best

Rechten

Grote poppen €19.99 p.st.

BTC-Retail heeft zijn best gedaan om de rechten van rechthebbenden te respecteren. Indien u van mening bent dat dit in uw geval niet zo is, neemt u dan contact op met de redactie. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen, opgeslagen en/of verspreid op welke wijze dan ook zonder voorafgaande toetemming van BTC-Retail. BTC-Retail besteed de grootst mogelijke zorg aan de betrouwbaarheid en actualiteit van alle gepubliceerde artikelen en data. Sommige gepubliceerde informatie en eventueel weerge­ geven prijzen kunnen desondanks ten tijde van verschijnen gewijzigd zijn. Voor eventuele onjuistheden in de weergave of foutieve informa­ tie, dan wel voor schade, verlies of winstderving hierdoor veroorzaakt, dan wel verband houdt met enig gebruik van dit informatieblad, kan BTC-Retail en andere informatieleveranciers niet aansprakelijk worden gehouden.

45


Wij wensen je fijne

feestdagen

Vestigingen Helmond Akkerweg 70 Nuenen Vorsterdijk 12 Oirschot Bestseweg 53 Oisterwijk Heukelomseweg 26

Oss Frankenbeemdweg 50 Valkenswaard Nieuwe Waalreseweg 199 Veldhoven Sondervick Sondervick 19 Veldhoven Kapelstraat Kapelstraat-Zuid 31

Magazine najaar 2017 Coppelmans  
Magazine najaar 2017 Coppelmans  
Advertisement