Page 1

Helsingin Nuorkauppakamarin j채sen- ja sidosryhm채lehti 1/2014

Harjoittelun avulla ajanhallinnan mestariksi Arjen luksusta ELE 2014 - rekrytointi


Wanted Valokuvamuistoja HNKK:n 60-vuotiselta historialta ELE kansallisen vaalikokouksen käyttöön kaivataan valokuvia kamarimme vuosien varrelta. Kuvat tulevat käyttöön ainakin iltagaalassa valokuvashown muodossa, mutta mahdollisesti myös muualla vaalikokousviikonlopun aikana. Valokuvia kaivataan niin lähivuosilta kuin ennen kaikkea kultaisilta menneiltä ajoilta, jotta saamme kasaan mahdollisimman kattavan katselmuksen. Lähetä omista kätköistäsi löytyviä valokuvia sähköisessä muodossa (skannaa tarvittaessa paperikuvat mahdollisimman korkealaatuisina) osoitteeseen ipp@jcihelsinki.fi 30.6. mennessä. Nimeä kuvat vähintään vuosiluvun mukaan, mutta myös päivän tai kuukauden, jos muistat milloin kuva on otettu. Varmistathan tarpeen mukaan, ettei kukaan kuvassa olevista henkilöistä pahastu kuvan julkisesta käytöstä? Iltagaala-tiimi pidättää oikeuden valita lähetetyistä kuvista soveltuvimmat esitettäviksi. Lisätietoja ELE iltagaalan vastaavalta - ipp@jcihelsinki.fi IPP 2014 Helsingin Nuorkauppakamari Minna Peräkylä


Tässä lehdessä

Juhlavuosi alkanut

4 Harjoittelun avulla ajanhallinan mestariksi 5 Arjen luksusta 6 Jäsenten esittely 8 Lohkovetäjien rekrytointi 9 Ajankohtaista& Projektit 11 HNKK Grilliristeily 12 JCI Tallinn 25 grandiose birthday event 14 Puheenjohtajalta

Kamarimme 60-juhlavuosi on käynnistynyt ja tämä vuoden ensimmäinen StadiON antaa vilauksen menneistä ja tulevista tapahtumista sekä mahdollisuuksista uusiin JCI-kokemuksiin. Kevätkaudella kamarissamme on järjestetty useita koulutuksia sekä yritysvierailuta, joista voit lukea lisää tästä lehdess. Panokset kovenee syksyä kohti! Juhlavuoden huipentuman, ELE 2014, lähestyessä etsimme ideoita seuraavaan kokouslehteen, lähetä ideasi allekirjoittaneelle! Antoisia lukuhetkiä!

a k k u -Tu

StadiON on Helsingin Nuorkauppakamari ry:n jäsen- ja sidosryhmälehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehti jaetaan kaikille Helsingin Nuorkauppakamarin jäsenille sekä sidosryhmille.

PÄÄTOIMITTAJA Tuukka Kaltiainen Tiedottaja 2014 lio@jcihelsinki.fi KANSIKUVA

Aki Rask (2014)

IDEASI SEURAAVAAN LEHTEEN? Keräämme materiaalia seuraavaan kokouslehteen! Lähetä ideasi osoitteeseen lio@jcihelsinki.fi


Koulutus Tekstit: Anna Engblom Koejäsen Kuvat: Hanna Pasanen PRES

Harjoittelun avulla ajanhallinnan mestariksi

Tiistaina 15.4 JCI Helsingin kevään neljännen koulutuksen aiheena oli ajanhallinta. Kouluttajana toimi Uskalla innostua –tiimin perustaja Ilkka Koppelomäki.

K

uulijakunta oli kiinnostunut kuulemaan muun muassa priorisoinnista, kiireen hallinnasta ja keinoista saada myöhästely kuriin ja näihin teemoihin paneuduimmekin parituntisen koulutuksen aikana. Koulutuksessa teemaa käytiin pitkälti käytännön esimerkkien avulla läpi.Ilkka Koppelomäki rakastaa haasteita ja innostuu herkästi. Hän painotti koulutuksessa, että yksi tärkeimmistä asioista ajanhallintaan liittyen, on oppia sanomaan ei. Tehtävät tulee priorisoida ja ne tehtävät, jotka on tärkeää suorittaa, tulee tehdä ajallaan, ilman tehtävien siirtoa ajassa eteenpäin. Usein asiat, joista ei ole kiinnostunut, tulee siirrettyä helposti eteenpäin, vaikka ne olisivat pieniä, mutta pään sisällä niistä kehittyy suuria ajan kanssa. Koppelomäki kokee hyödylliseksi, että päivät ja viikot suunnittelee etukäteen. Kun ihminen harjoittelee tehtävien aikatauluttamista, kehittyy hän harjoittelun kautta allokoimaan sopivan määrän töitä päivää kohden.

Harjoittelu ratkaisee Se millainen ihminen on, on Koppelomäen mukaan kahden asian summa: harjoittelun ja ympäristön. Ihminen on oppinut toimintatapansa ja pystyy myös myöhemmin oppimaan uusia tapoja. Ajanhallintaan liittyen on tärkeää tehdä päätös ja alkaa heti harjoittelemaan sitä. Esimerkiksi jos haluat tehdä lyhyempiä työpäiviä, tee konkreettinen päätös ja ota se heti käytäntöön. Mieti mitä muita asioita sinun tulee muuttaa, jotta pystyt muutokseen. Toinen asia, joka vaikuttaa ihmiseen on ympäristö. Kiireen tuntu kaupungissa ja maaseudulla koetaan erilailla ja nämä

4

seikat vaikuttavat toimintatapoihimme. Kun haluat muutosta elämään, on myös tärkeää hakeutua sellaiseen ympäristöön, joka tukee muutosta. Työpäivän lyhentämisesimerkissä, rupea seuraamaan kollegaa, joka lähtee töistä aiemmin pois. Tee päätös, että lähdet hänen kanssaan samaan aikaan töistä pois ja aloita harjoittelu.

Muuta yksi asia Kerralla et voi muuttaa koko elämääsi, joten mieti yksi asia, jonka haluat muuttaa ja ota se käytäntöön heti. Hyvä tapa miettiä mitä ajanhallinnassasi haluaisit muuttaa, on kirjata päivän aikataulu ylös ja tunnetila jokaiselle aktiviteetille. Tämän jälkeen arvioi millaisia asioita haluat muistaa ja mitä päivässäsi tarvitsee muuttaa, jotta negatiiviset ja kiireiset ajatukset eivät hallitse päivää. Jokaisen ihmisen on tehtävä omat sääntönsä ajanhallintaan. Koppelomäki muun muassa avaa sähköpostit ainoastaan yhden kerran ja reagoi niihin samalla kertaa. Hän myös on päättänyt, ettei peru koskaan mitään sopimiaan tapaamisia.

Jokaisen tulee määrittää itselleen sopivat ajanhallinnan säännöt. Usein puhumme, että aika kuluu hitaasti tai nopeasti. Aika itsessään kuluu aina samaan tahtiin. Ajan kuluminen nopeasti tai hitaasti on mielen tila, jota voimme harjoitella mielikuvaharjoitusten avulla. Jos haluat hidastaa ajankulun tunnetta, istu alas ja ota itsellesi omaa aikaa ja tilaa. Kuuntele musiikkia tai pysähdy liikennevaloissa, laita silmät kiinni ja rentouta itsesi. Tämän jälkeen sinulla on myös enemmän tilaa ajatella. Koejäsen Helsingin Nuorkauppakamari Anna Engblom

Kouluttajan esittely

I

lkka Koppelomäki on kansainvälisesti sertifioitu NLP-kouluttaja ja valmentaja, jonka perustama Uskalla Innostua -tiimi on inspiroinut tuhansia suomalaisia itsensä ja oman elämänsä kehittämiseen vuodesta 2007 lähtien. Ilkka on taustaltaan kilpatriathlonisti ja hän on toiminut yrittäjänä hyvinvoinnin parissa yli kymmenen vuotta. Ilkan missiona on auttaa suomalaisia itsevarmemmiksi ja hyvinvoiviksi oman elämänsä toteuttajiksi. Voit nähdä Ilkan koulutuksen myös kansallisessa vaalikokouksessa ELE 2014!


Yritysvierailu Tekstit ja kuvat: Sofia Lehtimäki LOM 2014

Arjen luksusta

Olen sisustajan taivaassa; pehmeää kidmohairia, ylellistä pellavaa ja kauniita asioita joka puolella seesteisestä tunnelmasta puhumattakaan. Ympärilläni on jokunen tuttu ja pian näen vilauksen myös vaaleasta naisesta, joka hymyilee kuin aurinko. Olen Balmuirin pop up –shopissa Helsingin Galleria Esplanadissa ja hymyilevät kasvot kuuluvat Heidi Jaaralle.

H

eidi Jaara on Oulusta kotoisin oleva yrittäjä, pääsuunnittelija, toimitusjohtaja sekä vaimo ja äiti. Hänen 2007 perustamansa Wheslyn Group tekee luonnonmateriaaleista, kuten poron ja lohen nahasta sekä kašmirvillasta valmistettuja Balmuir-merkkisiä muoti- ja sisustustuotteita. Heidi ja hänen miehensä Juha Jaara ovat kutsuneet meidät, pääkaupunkiseudun nuorkauppakamarilaiset vierailulle Galleria Esplanadin pop up –shopiin. Paikalla on hieman yli 15 vierasta. Osa on tullut kuulemaan, kuinka entinen nokialainen on hypännyt pois oravanpyörästä ja alkanut toteuttaa omaa unelmaansa. Toisia kiinnostaa suomalainsen lifestyle-brändin syntytarina ja miten tuotteita on onnistuttu viemään yli 60 maahan – menestyksekkäästi. Joku on tullut vain ihastelemaan arjen luksusta ja kenties tekemään ostoksia. Toki me haluaisimme myös tietää, miten yrittäjät yhdistävät kiireisen työn, jossa kierretään maailman messuja ja tavarataloja, lapsiperheen arkeen. Heidi on nuoresta asti ollut kiinnostunut vaatteista. Hän on jo kotona oppinut tekemään käsillään ja Nokia-aikoina luonnostellut vaatteita ja asusteita. Tarpeeksi asiaa pohdittuaan, Heidi perusti oman yri-

tyksen miehensä kannustamana vuonna 2006. Entisestä elämästä saadut opit kansainvälisestä kaupasta ja markkinonnista ovat tulleet hyödyksi, kun Balmuiria päätettiin lähteä viemään suoraan kansainvälisille markkinoille. Myös määrätietoinen asenne on auttanut astumaan sisään maailman hienoimpiin putiikkeihin mohairhuivimallit käsilaukussa. Nyt Heidi sanoo, ettei ehkä enää uskaltaisi toimia niin rohkeasti, mutta silloin se kannatti.

Kun työtä tehdään intohimolla ja rakkaudella, se vaatii paljon verta, hikeä ja kyyneleitä niin sanotusti. Silti Balmuirilla tavataan sanoa, että ”Eikö ole heleppua.” ja näihän se varmasti on, kun sen osaa. LOM 214 Helsingin Nuorkauppakamari Sofia Lehtimäki

Nykyään yritys työllistää yli 10 henkilöä ja valtaisan määrän alihankkijoita, jotka ovat kaikki pieniä perheyrityksiä. Kuinka maailman arvostetuimmat putiikit ja tavaratalot sitten tietävät haluta Balmuirin tuotteita myyntiin? Sisustus- ja muotialan tärkeimmät messut ovat olleet ja ovat edelleen tärkeä markkinointikanava ja -investointi. Kun on oikeassa paikassa oikeaan aikaan, voi saada enemmän menestystä kuin millään mainoskampanjoilla. Entäpä ne lapset sitten? No kulkevat mukana tietysti – kuten myös luotettava lastenhoitaja.

5


Jäsenten esittelyt

Koejäsen Saku Viita-Aho

Koejäsen Krista-Viita-Aho

Koejäsen Mikko Paloneva

Olen kesällä 28 vuotta täyttävä Torpparimäellä vaimoni Kristan kanssa asusteleva nuorukainen. Harrastusaikaani tuhlaan tällä hetkellä eniten salibandyn, golfin ja tenniksen parissa. Vapaa-aikaani syö myös RIL-nuorten johtoryhmän puheenjohtajuus (RIL = Suomen rakennusinsinöörien liitto).

Terve! Olen Krista Viita-aho (27 vuotta) ja asustelen Torpparinmäessä mieheni Sakun kanssa. Tällä hetkellä harrastelen neulomista, kirjojen lukemista, leffojen katselua, jumppaamista, ulkona syömistä ja toki järjestystoimintaa.

Olen Mikko Paloneva, 30-vuotias energia-alan ammattilainen. Työskentelen työ- ja elinkeinoministeriössä, jossa pääosan ajastani vie vuoteen 2050 ulottuvan energia- ja ilmastotiekartan valmistelu.

Teen töitä yrityksessä nimeltä Sweco PM. Tämän hetkisiin työtehtäviin kuuluu uuden lastensairaalan rakennuttamistehtäviä sekä lean- ja aluekehitysprojektit Tälläistä tällä erää ja turistaan sitten lisää, kun tavataan!

Opiskeluaikanani olin paljon mukana kiltatoiminnassa, mutta se jäi valmistuttuani pari vuotta sitten kartografian DI:ksi. Tällä hetkellä työskentelen paikkatietoasiantuntijana CGI:llä ja etsiskelinkin jonkin aikaa kiltatoiminnan korvaajaa. Ehkä nuorkauppakamari täyttääkin nyt sen paikan.

Aiemmin olen asunut kahteen otteeseen ulkomailla, joista viimeksi 3,5 vuotta Pekingissä. Kiinanvuodet olivat täynnä kiinnostavia kokemuksia, ja nyt sitä myös osaa ihan eri tavalla arvostaa puhdasta ilmaa ja ruuhkattomia metroja! Harrastan monipuolista liikuntaa, ja rakkain lajini on merimelonta. Kamaritoiminnalta odotan hauskanhyödyllisiä hetkiä sekä uusia ystäviä.

Koejäsen Juha Post Olen Juha Post ja asunut reilut kaksi vuotta Helsingissä. Alun perin olen lähtöisin Eurajoelta, Satakunnasta. Helsinkiin muutin vuoden 2012 alussa töiden perässä ja työskentelen tällä hetkellä ympäristöministeriössä lakimiehenä. Koulutukseltani olen sekä ekonomi että juristi. Vapaa-aika kuluu varsin pitkälti uima-al-

6

taan äärellä, sillä valmennan viisi kertaa viikossa ala-asteikäisiä uimareita. Kamaritoiminnalta odotan erityisesti uusia tuttavuuksia ja mielenkiintoisia tapahtumia.


Koejäsen Olli-Matti Niinikoski

Koejäsen Sofi Weckman

Koejäsen Uku Jaatinen

Olen JCI Helsingin koejäsen. Tällä hetkellä olen kauppatieteiden opiskelija Aalto-yliopistossa. Aiempi taustani on energia-alalta, jolla olen työskennellyt muutaman vuoden ja viimeistelen diplomityötäni Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon. Harrastan mm. vesipalloa, lenkkeilyä, kuntosalia ja historiaa.

Olen 25-vuotias helsinkiläistynyt oululainen. Tässä välissä ehdin asua 5 vuotta Otaniemessä, ja kirjoitankin parhaillani diplomityötäni Aalto-yliopiston teknilliseen korkeakouluun informaatioverkostojen tutkinto-ohjelmasta. Päivätyökseni olen kahden kokoomuslaisen kansanedustajan avustaja eduskunnassa, ja vapaa-aikaa vietän erinäköisten luottamustoimien parissa, urheillessa, kavereita tavatessa tai kulttuurista, hyvästä ruoasta ja viinistä nauttien. Olen työskennellyt myös muun muassa käytettävyyskonsulttina, tutkimusapulaisena, kurssiassistenttina sekä toimittajana. Olen yleensä positiivinen ja iloinen, sekä (liian) monessa mukana!

Olen aloittanut koejäsenenä Helsingin nuorkauppakamarissa tammikuussa 2014. Työskentelen kiinteistöalalla NEWSEC Advice nimisessä yrityksessä. Päätyökseni välitän Helsingin keskustan toimisto ja liiketiloja yrityksille. Vapaa-ajan harrastuksiin kuuluu aktiivisimmin uiminen ja bouldeeraus. Pelaan myös harrastusmielessä salibändiä ja kesäisin potkin palloa. Suurin osa vapaa-ajasta meneekin fyysisten harrastusten parissa. Hain nuorkauppakamaritoimintaan mukaan verkostoituakseni uusien samanhenkisten ihmisten kanssa ja päästäkseni kokeilemaan uudenlaisia haasteita eri projektien merkeissä.

Oletko jo esittäytynyt?

Kerro kuka olet, mitä teet ja missä työskentelet. Harrastatko jotain muutakin kuin kamaritoimintaa? Pituus 500 merkkiä (sisältää välimerkit) & lähetä teksti sekä kasvokuva itsestäsi tiedottajalle lio(a)jcihelsinki.fi, näin tulet tutuksi muille jäsenille.

Odotan kamaritoiminnalta mielenkiintoisia tapahtumia ja uusia tuttavuuksia. Yrittäjähenkinen toiminta kiinnostaa minua myös.

7


Lohkovetäjien rekrytointi Tekstit : Rasmus Nybergh ELE 2014 - kokouspäällikkö

H

elsingin Nuorkauppakamarin isoin projekti tänä vuonna on kansallisen vaalikokouksen ELE 2014 järjestäminen! Kokoukseen odotetaan 800 nuorkauppakamarilaista ympäri Suomen ja se järjestetään Finlandiatalolla. Haluan sinut mukaan projektiin!

Alla on listattuna joitakin vastuutehtäviä, mutta löytyy myös paljon rooleja eri ryhmissä. Mukaan tuleminen projektiin tai vastuutehtävään vastaanottaminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta. Jos homma vaikuttaa kiinnostavalta, saat täyden

tuen ja avun niin, että voit onnistua tehtävässä - Learning by doing! Tule mukaan tekemään vuoden rajuinta ja rokkaavinta projektia! Ota yhteyttä: rasmus.nybergh@gmail. com

Markkinointilohko Markkinointitiimin vetäjäksi halutaan idearikasta markkinoinnista kiinnostunutta henkilöä. Vetäjän vastuulla on markkinointi-suunnitelman päivittäminen ja markkinointitoimenpiteiden toteuttamisen valvominen. Tiimi ja budjetti löytyy, kuten myös tukea ja kannustusta. Tehtävä on tärkeä ja keskeinen koko projektin onnistumisen kannalta! Sinun ei tarvitse olla markkinoinnin ammattilainen, kunhan olet innostunut oppimaan ja tekemään markkinointia. Vastuut: Markkinointisuunnitelman tekeminen ja valvominen, Markkinointikiertueen koordinointi, Markkinointiständin suunnittelu ja toteutus, www-sivujen päivitys ja ylläpito, FB-sivujen ylläpitäminen

Apulaiskokouspäällikkö Apulaiskokouspäällikkö vastaa projektissa ja itse tapahtuman aikana siitä, että kaikki ovat oikeassa paikassa. Hän pitää vastuuhenkilöt päivitettyinä siitä, mitä tapahtuu ja katsoo, että asiat toimivat suunnitelman mukaisesti. Hän koordinoi tilat, ihmiset ja logistiikan yli organisaatiorajojen – projektin, keskusliiton, Finlandiatalon, vapaaehtoisten ja muitten kesken. Kokouspäällikkö on keskeinen henkilö, mutta ei missään nimessä joudu tekemään asioita yksin! Hänen tukena on koko projektiorganisaatio ja vapaaehtoiset! Vastuut: Sisäinen tiedotus, kuljetusten järjestäminen, Tilojen hallinta ja aikataulutus, Vapaaehtoisvoimien rekrytointi ja työvuorojen sopiminen, Koordinointi lohkojen välillä

Kumppanipäällikkö Kumppanipäällikkö keskustelee ja koordinoi kumppaneiden kanssa, jotta he saavat haluamansa irti projektimme tarjoamasta Vastuut: Yhteistyökumppanipakettien suunnittelu, Yhteistyökumppaneiden kontaktointi ja -neuvottelut, Sopimusten laadinta, Kommunikointi kumppaneiden vastuuhenkilöiden kanssa - Koordinointi talous- ja koulutuslohkon kanssa

VIP vastaava ELE vaalikokouseen osallistuu VIP-paketteja ostaneita ja voittaneita henkilöitä, joiden onnellisuudesta pitää huolehtia. VIP-vastaava tekee suunnitelmia ja koordinoi eri lohkojen välillä niin, että VIP:ien onnellisuus on taattu. Tehtävä on taatusti hauska ja iloinen – se on ihmisistä huolehtimista, palveluasennetta sekä luksuksen tuottamista.

8


Ajankohtaista& Projektit Tekstit& kuvat : Samuli Saviala COM 2014& Maria Kokkonen INT 2014

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä Tuottava Idea kilpailu on käynnissä. Tänä vuonna parhaat ideat palkitaan kolmessa sarjassa, jotka ovat Yrityssarja, Yhteiskuntasarja sekä Palveluliiketoimintasarja. Kilpailuaika on 4.4. – 16.5.2014. Alueelliset voittajat julkaistaan elokuun 2014 aikana ja kansallinen palkintojenjako on Kauppakamari Forumissa 27.11.2014.

Kilpailuehdokkaista ideioita tai -hakemuksista varauksia voi laittaa tietoja allekirjoittaneelle! COM 2014 com@jcihelsinki.fi Helsingin Nuorkauppakamari Samuli Saviala

Dragon-soutu 2014 Hauska kesätapahtuma Helsingissä! Tule promoamaan kamaritoimintaa, pitämään hauskaa ja keräämään rahaa hyväntekeväisyyteen. Kasaamme jälleen joukkuetta Dragon-soutuun, jonka alkuerä on to 14.8. klo 17.30 ja mahdollinen finaali pe 15.8. klo 17.00. Veneen miehistön koko on 20 henkilöä ja soutumatka 1852 m. Osallistuminen maksaa max. 18,75 €/hlö ja varat ohjataan HUS:n Lastenklinikalle. Tapahtuma on avoin kaikille JCI:lle sekä aveceille. www.dragonliitto.com/melontatapahtuma-2014 SITOVAT ILMOITTAUTUMISET ja lisäinfo allekirjoittaneelta! INT 2014 int@jcihelsinki.fi Helsingin Nuorkauppakamari Maria Kokkonen

9


10


11


JCI Tallinn Tekstit ja kuvat: JCI Tallinn uutiskirje

JCI Tallinn 25 grandiose birthday event 16-18 May

Let’s bring together all the old and new members, socialize with each other, enjoy the party, live music, drinks, dance, and look back to history - Do we know who have served as presidents of JCI Tallinn in previous years? Which important events have taken place so far? What is JCI all about since the beginning? Flashbacks to history is our continuous theme throughout the celebrations, hence the name of the event Back to Basics.

T

winning Day starts with an excitingStand-up Tour in Tallinn old town – introductory city tour in totally different format – no doubt that history can be exciting and enthralling. You get to know a lot of what they wouldn’t dear to tell you in classical historical excursion, new legends etc. Entertaining walk in spring around old town - who can say no? The Birthday Party Trattoria Massimo is an athmospheric restaurant situated in an old paper mill built at the beginning of 20th century. The massive arched ceilings as well as historical limestone walls of the building are still remained in place – interior which creates a real „Back to Basics“ experience for the whole birthday night Folk dance workshop What else would be the best for looking into the past than a fun Estonian Folk Dance Workshop, where professional dancers

12

are introducing the dance and teaching the steps for us. How good are Estonians themselves at their national historical dance? Try not to be too judgemental though - we all are going to practice together. Folk dance has been in the heart of estonians forever bringing the joy and youthful flush on our cheeks, lighning our eyes and increasing our heartbeat. It is definitely a playsome warm-up for the Birthday Party taking place at night. Music and surprises Be there on time to enjoy the welcome drink and exciting surprises. Live band Lucky Jeans will be playing music specially for us at this magic night. After midnight the party gains ground and continues with DJ Ronald Väli on a stage. It is a time for even the most shy

ones to show their dance moves and invite all the beautiful ladies for a dance. During the evening we look back on everything memorable from past 25 years. Senators are welcome to enjoy the cozy senat lounge. Dresscode The dresscode of basics - black and white (smart casual) with classical influence does not torget the history. We are both modern and historical, we feel ourselves comfortable in bar as well as on the dance floor, we are taking a role of the birthday child as well as quests at the same time. Business in Estonia The founding principles of JCI amongst others have always been an entrepreneurial mindset and international collaboration.


The afternoon of the twinning day provides us with an opportunity to learn about doing business in Estonia, business culture and entrepreneurial opportunities in Estonia by experienced local business leaders: * Ivar Veskioja (CEO - 1Office Group), JCI Business Tallinn IPP 2014; Why to come to Estonia with your business? * Erwin Wassenaar, a dutch entrepreneur owning a chain of retail stores of fine dutch cheese in Estonia; How to deal with Estonians? Do they think differently? * Aivar Rauam, the Senator of JCI Tallinn, entrepreneur, founder of WTC Tallinn AS. How to start your business in Estonia? The Twinning Day comes to an end at 4PM and everybody will get a chance to take a little rest or a relaxing walk enjoying Estonian sunny spring (important note: Estonian weather is regrettably unpredictable), or instead start freshen up for the birthday party. It is historically known fact that the party dress doesn’t jump on you while slouching around and the suit doesn’t walk out of the closet while sleeping. Registration It is the latest moment to sign up for the event and be totally ready for the celebration with the ticket safely in your pocket. Starting at May 1st the tiket will be: Full ticket: 89€ / Party: 49€ Hurry up and register! Follow us also on FACEBOOK in JCI Tallinn 25!

13


Puheenjohtajalta Tekstit : Hanna Pasanen PRES 2014

Jotain uutta, jotain vanhaa...

J

otain sinistä, jotain lainattua. Vanha tuttu ritirimssu täydellisen morsiamen varustuksesta sopii lainattavaksi myös vaikkapa kamarimme toiminnan tarkasteluun. Sininen tulee kuitatuksi logossamme, joten ei siitä sen enempää. Hyvä toiminta ei unohda juuriansa, mutta elää ajassa ja uudistuu jäsenistön mukana. Hyvä toiminta myös katselee ulospäin ja lainaa hyväksi todettuja ideoita.

Edellä mainitut neljä elementtiä eivät kuitenkaan yksinään riitä. Eivät onnistuneisiin häihin, eivätkä toimivaan kamaritoimintaan. Puitteiden lisäksi paikalla pitää olla paikalla oikeat ihmiset. Siis te jäsenet. Teistä ihan jokaista tarvitaan tämän vuoden suurponnistukseemme kansalliseen vaalikokoukseen ja toivon, että teidät kaikki siellä näen. Kansallisen vaalikokouksen järjestäminen on ainutlaatuinen mahdollisuus ja jokainen työpanos sen onnistumisen eteen on yhtä arvokas. Vaalikokousprojekti tarjoaa oppimisen paikkoja käytännön tekemisen kautta – learning by doing, kuten jaksamme hokea. Syy, jonka vuoksi valtaosa meistä on jäseniä. Että pääsisi kokemaan ja kokeilemaan jotain uutta. Nyt siihen on mahdollisuus. Tämä projekti ei toistu joka vuosi, ei Kansallisen edes joka 10. vuosi. Älä siis jää kotiin vaan tartu toimeen omien resurssiesi puitteissa. Järjestelyiden tässä kohdassa uskallan jo todeta, että tulemme tarjoamaan upean ja ainutlaatuisen vaalikokousviikonlopun osallistujille. Toivon, että kamarillemme ja teille jäsenille tämä suurponnistus toimii yhdistävänä ja kamarihenkeä rakentavana projektina. Tehdään viikonloppu, josta voimme yhdessä olla ylpeitä ja näytetään, millaista kamaritoimintaa Helsinki voi tarjota! Tämän kolumnin idea oli lainattu Suomen Kansallisoopperan lehdestä. Koska hyvät ideat kestävät kierrätyksen. PRES 2014 Helsingin Nuorkauppakamari Hanna Pasanen

14

a n n a -H

vaalikokouksen

järjestäminen on ainutlaatuinen mahdollisuus ja jokainen työpanos sen onnistumisen eteen on yhtä arvokas.


t u r o k t e s i l l a n o o s r e P peasti netistä! no Koodilla JCI ta! s i u r o k % -25

www.koruharakka.com Syötä alennuskoodi JCI kassasivulla aktivoidaksesi 25 prosentin alennuksen kaikista koruista. Koodi on voimassa 31.8.2014 saakka.

destination: Malta | 2014

be there. make it. live it.

www.jci-ec2014.com

info@jci-ec2014.com 15

StadiON 01-2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you