Page 21

Peter van Vliet Foundation steunt docenten school in Jacarezinho Na het succes van de school in Pedra Lisa heeft REMER zo’n twee jaar geleden ook in de krottenwijk Jacarezinho een schooltje opgezet. Het beskostigen van de salarissen van de docenten blijkts steeds weer een grote uitdaging. Zoals we al vaker berichtten zijn steeds minder fondsengevende organisaties bereid om lopende kosten te financieren. Dit leidde ertoe dat we in 2011 nog geen sponsor hadden voor de salarissen. Dit zou een bedreiging voor de continuïteit van het werk in 2012 betekenen. Gelukkig heeft de Peter van Vliet Foundation de kosten van ongeveer € 10.000 op zich genomen. Verderop in de nieuwsbrief schrijft vrijwilligster Jacqueline over het belang van dit schooltje. We danken de Foundation namens de docenten en vooral de kinderen van Jacarezinho dan ook hartelijk voor hun bijdrage!

Statiegeld voor straatkinderen In Bleiswijk helpen supermarktbezoekers van de Jumbo ons al een paar jaar lang op een bijzondere manier: Met statiegeldbonnetjes. Het idee is even simpel als doeltreffend: shoppers stoppen het bonnetje van hun statiegeldflessen in een collectebus die bij de retour-automaat staat. En zo sparen ze kratje voor kratje, colafles voor colafles een betere toekomst voor straatkinderen bij elkaar. In 2011 was de opbrengst maar liefst € 1770,45!

Helpt u mee? Introduceer dit initiatief nu ook in UW supermarkt! Het kost u weinig tijd en levert naast donaties ook bekendheid voor Help mij leven op. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met het secretariaat. Wij helpen u met de collectebus en het contact met uw supermarkteigenaar. Alvast bedankt! Stichting ‘Help mij leven’ helpt Braziliaanse straatkinderen bij hun dagelijkse strijd om het bestaan.

21/24

Nieuwsbrief mei 2012  

Dit is een kwartaaluitgave van stichting 'Help mij leven'. Meer informatie? Bezoek onze website!

Nieuwsbrief mei 2012  

Dit is een kwartaaluitgave van stichting 'Help mij leven'. Meer informatie? Bezoek onze website!

Advertisement