Page 1

Invitation Booklet


Invitation Booklet HIT 2018

Περιεχόμενα Πρόσκληση

3

Γράμμα από την Οργανωτική Επιτροπή

4

Για τη HelMSIC

5

Για το HIT

7

Για τη Θεσσαλονίκη

11

Διαμονή

14

Μετακινήσεις

16

Διαδικασία εγγραφής

17

Χρήσιμες πληροφορίες

18

Η Οργανωτική Επιτροπή

19

Στοιχεία επικοινωνίας

21


Πρόσκληση Η HelMSIC, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσων Φοιτητών Ιατρικής, σας προσκαλεί με μεγάλη χαρά στο διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο: HelMSIC International Training - HIT 2018! To HIT 2018 πραγματοποιείται ξανά, μετά από 4 χρόνια, στη Θεσσαλονίκη από τις 12 μέχρι και τις 15 Απριλίου. Αυτή τη χρονιά περιλαμβάνει τρία ξεχωριστά workshops, με την υποστήριξη της IFMSA - International Federation of Medical Students Associations, που στοχεύουν στην εκπαίδευση και την ενδυνάμωση φοιτητών Ιατρικής από όλον το κόσμο! Μην χάσεις την ευκαιρία να είσαι μέρος του HIT. Δήλωσε συμμετοχή εδώ!


Γράμμα από την Οργανωτική Επιτροπή Αγαπητέ φοιτητή Ιατρικής, αν θέλεις να εξερευνήσεις νέους ορίζοντες και να ζήσεις μοναδικές εμπειρίες, το HIT είναι η ευκαιρία που ψάχνεις! Ο συνδυασμός της αλληλεπίδρασης με φοιτητές ιατρικής από όλο τον κόσμο, ο ποιοτικός και εναλλακτικός τρόπος εκπαίδευσης και η σχολαστική διοργάνωση είναι τα συστατικά που πρόκειται να απογειώσουν το συγκεκριμένο εγχείρημα. Στα μέσα της άνοιξης, μεταξύ 12 και 15 Απριλίου, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μας μοιάζει ιδανική να φιλοξενήσει ένα event σαν και αυτό. Τo ΗΙΤ περιλαμβάνει τρία workshops (TNT, PRET & TMET) που έχουν ως στόχο να σε εφοδιάσουν με δεξιότητες απαραίτητες για έναν μελλοντικό επαγγελματία υγείας όπως η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, η μεθοδική άσκηση πίεσης, η διαπολιτισμική κατανόηση, οι επικοινωνιακές δεξιότητες και οι ικανότητες παρουσίασης. Είναι μια ευκαιρία για εξέλιξη σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο μέσα από συζήτηση, προβληματισμούς, συνεχή εξάσκηση και διαδραστική εκπαίδευση. Άσε το HIT να σου δείξει πως ένα τρίημερο βιωματικό σεμινάριο μπορεί να μετατραπεί σε εμπειρία ζωής! Αναγνωρίζοντας τη σημασία της διοργάνωσης ενός παγκόσμιου Training, η οργανωτική επιτροπή έχοντας την ανάλογη εμπειρία, διάθεση και όρεξη, εργάζεται ασταμάτητα προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ανυπομονούμε να σας δούμε τον Απρίλιο στην Θεσσαλονίκη και να μοιραστούμε αξέχαστες στιγμές μαζί! Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, Αναστασία Χατζησταμάτη Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής


Για τη HelMSIC Η HelMSIC – Hellenic Medical Students’ International Committee (Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη κομματικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές Ιατρικής και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου υπάρχει Ιατρική Σχολή.

Οι δράσεις της HelMSIC εστιάζονται σε έξι Τομείς Δράσεις (Ιατρική Εκπαίδευση, Ερευνητικές και Κλινικές Ανταλλαγές, Δημόσια Υγεία, Σεξουαλική και Αναπαραγωγική υγεία συμπεριλαμβανομένου του HIV/AIDS και Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Ειρήνη) πάνω στους οποίους οργανώνονται σχετικά προγράμματα. Τα προγράμματα και οι δράσεις μας έχουν ως στόχο να εκπαιδεύσουν και ευαισθητοποιήσουν τους φοιτητές Ιατρικής πάνω σε θεματικές που δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα σπουδών των Ιατρικών σχολών, αλλά και να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους. Οι δράσεις μας στοχεύουν επίσης στην διαπολιτισμική επικοινωνία, την ανάπτυξη σχέσεων και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ φοιτητών Ιατρικής από όλον τον κόσμο.


Για τη HelMSIC Η HelMSIC αποτελεί ενεργό μέλος των IFMSA – International Federation of Medical Students’ Associations και EMSA – European Medical Students’ Association. Μέσα από τη συμμετοχή της στις διεθνείς φοιτητικές οργανώσεις, η HelMSIC αποτελεί την μοναδική οργάνωση που εκπροσωπεί του φοιτητές Ιατρικής από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Οι δράσεις πραγματοποιούνται συχνά σε συνεργασία με άλλους φορείς, όπως οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το ΚΕΘΕΑ, οι Γιατροί του Κόσμου, άλλες οργανώσεις καθώς και με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η ενασχόληση κάθε φοιτητή Ιατρικής με τη HelMSIC του προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερο του χρόνο προς όφελος των συμφοιτητών του, ως μελλοντικών ιατρών, και της κοινωνίας, να αναπτύξει τις δεξιότητές του και να συνεργαστεί με φοιτητές Ιατρικής από όλο τον κόσμο.


Για το HIT Tο HIT (HelMSIC International Training) είναι ένα διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο ομοταγούς εκπαίδευσης (peer education) που διοργανώνεται από τη HelMSIC και απευθύνεται σε φοιτητές ιατρικής από όλον τον κόσμο. Το HIT πραγματοποιείται με την υποστήριξη της IFMSA - - International Federation of Medical Students Associations. Αποτελείται από τρία εκπαιδευτικά workshops, τα οποία είναι: • TNT (Training New Trainers) • TMET (Training Medical Education Trainers) • PRET (Professional and Research Exchange Training) Τα workshops διαρκούν τρεις ημέρες το καθένα και λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα. Καθένα από τα workshops αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες του αλλά και να γνωρίσουν άτομα από όλο τον κόσμο.


TNT

Training New Trainers Το TNT είναι ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο ομοταγούς εκπαίδευσης (Peer Education). Δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές Ιατρικής να εκπαιδευτούν με τη χρήση βιωματικών και διαδραστικών μεθόδων πάνω σε θεματικές soft skills και να αποκτήσουν γνώσεις για τη δόμηση και παράδοση εκπαιδευτικών trainings, προς άλλους φοιτητές. Στα trainings ομοταγούς εκπαίδευσης, κατάλληλα καταρτισμένοι φοιτητές εκπαιδεύουν μέσω βιωματικών μεθόδων (non - formal education) συνομηλίκους τους, πάνω σε ένα πλήθος θεματικών. Με τον τρόπο αυτό οι γνώσεις μεταδίδονται άμεσα και παραγωγικά, σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από κατανόηση, κοινά ερεθίσματα και παρόμοιο γνωσιακό επίπεδο. Τα soft skills είναι γενικές δεξιότητες, όπως η διαχείριση χρόνου και κρίσεων, leadership, οι δεξιότητες παρουσίασης και επικοινωνίας και η διαπολιτισμική μάθηση. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με αυτές τις δεξιότητες και θα μπορέσουν στη συνέχεια να τις εφαρμόσουν στην καθημερινότητα τους ως φοιτητές ιατρικής και μελλοντικά ως επαγγελματίες υγείας. Μέσα από αυτό το τριήμερο γεμάτο εμπειρίες και γνώσεις, οι συμμετέχοντες θα είναι πια σε θέση να παραδώσουν και οι ίδιοι βιωματικά σεμινάρια για παρόμοιες θεματικές, τόσο σε εθνικό, όσο και διεθνές επίπεδο!


TMET

Training Medical Education Trainers Το ΤΜΕΤ είναι ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο εστιασμένο στην Ιατρική εκπαίδευση, που διοργανώνεται από την IFMSA από το 2014. Από τότε έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 30 τέτοια workshops παγκοσμίως μέσω των οποίων έχουν εκπαιδευτεί πάνω απο 500 φοιτητές Ιατρικής οι οποίοι αποτελούν πλέον Medical Education Trainers. Μέσω του ΤΜΕΤ οι συμμετέχοντες κερδίζουν γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα όπως η Δόμηση του Προγράμματος Σπουδών στις Ιατρικές Σχολές, Social Accountability, η ενεργός συμμετοχή των Φοιτητών Ιατρικής στην εκπαίδευσή τους (Students’ Involvement) κ.α. Όλα αυτά μέσω βιωματικών και διαδραστικών μεθόδων που καθιστούν την εκπαιδευτική διαδικασία πιο άμεση και αποτελεσματική. Ο τελικός σκοπός του τριημέρου αυτού είναι να εκπαιδεύσει κατάλληλα φοιτητές Ιατρικής, ώστε να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην εκπαίδευσή τους, μεταφέροντας μάλιστα τις γνώσεις που αποκόμισαν σε συνομηλίκους τους. Παράλληλα, μέσα από την ενημέρωσή και την εξοικείωση τους με μεθόδους άσκησης συστηματικής πίεσης (Advocacy) μπορούν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο τόσο σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο, εκπαιδεύοντας και εμπνέοντας κι άλλους φοιτητές Ιατρικής να αναλάβουν δράση για να φέρουν αλλαγές και να βελτιώσουν το επίπεδο σπουδών τους.


PRET

Professional and Research Exchanges Training Το PRET είναι ένα workshop που έχει ως στόχο την εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής γύρω από το πρόγραμμα των Κλινικών και των Ερευνητικών Ανταλλαγών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα σχετικά με τον τρόπο διοργάνωσης του προγράμματος των Ανταλλαγών, να ανταλλάξουν ιδέες με μέλη οργανώσεων άλλων χωρών και να εκπαιδευτούν πάνω σε θεματικές που πραγματεύονται οι Τομείς Δράσης των Κλινικών κι Ερευνητικών Ανταλλαγών, όπως Διαπολιτισμική Κατανόηση, Academic Quality και Global Health. To workshop αυτό θα αποτελέσει μια αξέχαστη εμπειρία σε όσους δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των ανταλλαγών, καθώς πέρα από όλα τα άλλα θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με φοιτητές από όλο τον κόσμο, ανταλλάσσοντας γνώσεις και ιδέες σχετικές με το πρόγραμμα των Ανταλλαγών.


Για τη Θεσσαλονίκη To ΗΙΤ θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Η δεύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Ελλάδας είναι ιδανική για την φιλοξενία αυτού του event. Η Θεσσαλονίκη, μια πόλη ζωντανή και νεανική, φιλοξενεί πάνω από 120.000 φοιτητές. Αποτελεί μια πολιτισμικά ενεργή πόλη με παγκόσμια και ευρωπαϊκά events, φεστιβάλ, συνέδρια, ημερίδες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες δράσεις να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Η αρχιτεκτονική της και τα ιστορικά της μνημεία την καθιστούν μια από της ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Οι βόλτες στα σοκάκια της και στη Νέα Παραλία κάνουν την παραμονή ενός επισκέπτη αξέχαστη. Παράλληλα η νυχτερινή της ζωή και οι γαστρονομικές παραδοσιακές λιχουδιές είναι χαρακτηριστικά της πόλης.


Διαμονή Το HIT θα λάβει χώρα στο Stay Hybrid Youth Hostel. Το Hostel αυτό θα αποτελέσει το τόπο διαμονής των συμμετεχόντων όσο και τον χώρο διεξαγωγής των καθημερινών workshops. Πρόκειται για ένα μοντέρνο Hostel, στο κέντρο της πόλης, το οποίο μετράει σχεδόν ένα χρόνο λειτουργίας. Το κτίριο είναι πλήρως ανακαινισμένο με σύγχρονες δομές και παρέχει όλες τις ανέσεις. Τα graffiti στο εξωτερικό του και τα αμέτρητα stencils που κοσμούν το εσωτερικό του κτηρίου, αποτελούν δημιούργημα του φημισμένου καλλιτέχνη γκράφιτι και σχεδιαστή τοιχογραφιών SER και αποδίδουν στον χώρο νεανικό και φρέσκο χαρακτήρα.


Διαμονή Για τη διεξαγωγή του HIT θα έχουμε αποκλειστικά στη διάθεση μας δύο από τους ορόφους του Hostel καθώς και την ταράτσα του, έναν ευχάριστο χώρο κατάλληλο για κοινωνικοποίηση και party. Για τη διαμονή των συμμετεχόντων θα είναι διαθέσιμα δωμάτια των 4, 6 και 8 ατόμων. Το Wi-Fi θα παρέχεται δωρεάν. Τα εκπαιδευτικά workshops θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Hostel, σε αίθουσες με έντονο youth χαρακτήρα που θα εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες και θα βοηθήσουν να δημιουργηθεί το κλίμα που απαιτεί ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με βιωματικό χαρακτήρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Hostel μπορείτε να ανατρέξετε στο website του: http://www.thestay.gr/el/

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή και το χώρο μπορείτε να βρείτε στον αντίστοιχο οδηγό του Hostel: https://goo.gl/v2Xa9m


Μετακινήσεις Το Hostel, που θα διεξαχθεί το event βρίσκεται στην οδό Ίωνος Δραγούμη 61, Θεσσαλονίκη. Στις επόμενες σελίδες, θα βρείτε μερικές πληροφορίες σχετικά με την μεταφορά σας στην Θεσσαλονίκη και στο Hostel. Για την ευκολότερη μετακίνησή σας στη Θεσσαλονίκη συστήνεται η εγκατάσταση της εφαρμογής του OΑΣΘ. “Πετάς;” - Αεροδρόμιο Η πρόσβαση στην Θεσσαλονίκη είναι πολύ εύκολη μέσω του αεροδρομίου “Μακεδονία”, το οποίο φιλοξενεί καθημερινά πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Υπεραστικό ΚΤΕΛ Η μεταφορά στη Θεσσαλονίκη με υπεραστικό λεωφορείο ΚΤΕΛ αποτελεί μια οικονομική και άνετη λύση. Ο Υπεραστικός Σταθμός Μακεδονία βρίσκεται 5 χλμ. δυτικά από το κέντρο της Θεσσαλονίκη και είναι εύκολα προσβάσιμος. Διαθέτει δρομολόγια για τους περισσότερους προορισμούς της Ελλάδας και ειδικές τιμές για τους φοιτητές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια από και προς τη Θεσσαλονίκη μπορείτε να ανατρέξετε στο website του σταθμού: http://www.ktelmacedonia.gr ΤRAINOSE-Τρένο Για την μεταφορά σας στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πάντα και η επιλογή του τρένου. Αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις την πιο οικονομική λύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το website του trainose για να ενημερωθείτε για τις τιμές και τα δρομολόγια και να οργανώσετε τη μεταφορά σας στη Θεσσαλονίκη: http://www.trainose.gr


Διαδικασία Εγγραφής Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο “HIT- HelMSIC International Training 2018” είναι η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής: http://www.helmsic.gr/hit-2018-registration/ Η διαδικασία της εγγραφής θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια • Early registration • Late registration Όλες οι χρήσιμες συνοψίζονται στον ακόλουθο πίνακα:

Early

Late

Fee

60€

80€

Δηλώσεις

18/01 - 17/02

18/02 - 15/03

Επιλογή Συμμετεχόντων

23/02

20/03

Invoices

έως τις 25/02

έως τις 22/03

Διορία πληρωμής

10/03

30/03

Ακύρωσεις No.1

15/03 (full refund)

Ακύρωσεις No.2

29/03 (50% refund)

Ακύρωσεις No.3

30/03 - 12/04 (NO REFUND)


Χρήσιμες Πληροφορίες Καιρός Τον Απρίλιο η μέση θερμοκρασία στην Θεσσαλονίκη κυμαίνεται στους 20°C. Συνήθως έχει ήλιο αλλά υπάρχει και πιθανότητα βροχής. Συνεπώς, προτιμότερο θα ήταν να φέρετε μαζί σας κυρίως ελαφρά ρούχα αλλά μην ξεχάσετε μια ζεστή ζακέτα και την ομπρέλα σας.

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

112

Πυροσβεστική

199

Ασθενοφόρο

166

Αστυνομία

100

Τουριστική Αστυνομία

171


Γνώρισε την Οργανωτική Επιτροπή Chair

Αναστασία

Budget & Fundraising Team

Αλεξάνδρα

Νίκος

Ισίδωρος


Promotion & Registration Team

Εύα

Άρτεμις

Social & Transportation Team

Θανάσης

Στέλλα

Διατροφή & Logistics Team

Βάσω

Δημήτρης


Στοιχεία Επικοινωνίας Για τυχόν απορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο hit@helmsic.gr Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας κάντε like στην σελίδα μας HelMSIC - Hellenic Medical Students' International Committee ακολουθήστε το event HIT - HelMSIC International Training στο Facebook.


Publisher Hellenic Medical Students’ International Committee (HelMSIC) General Secretariat Mikras Asias 75 Athens 11527 Greece Phone: +302107462033 E-mail: info@helmsic.gr www.helmsic.gr

Copyright © 2018 - HelMSIC

ΗΙΤ 2018 - Invitation Booklet (el)  
ΗΙΤ 2018 - Invitation Booklet (el)  
Advertisement