Page 1

JUNI | 2019

STEF BOS FESTIVAL LOS ZANd PODIUM WINDKRACHT EXPO: INSIDE OUT HEKSENJACHT IN PEELLAND FILM: TOLKIEN / THE BIGGEST LITTLE FARM ROCKETMAN / THE WHITE CROW

daar KIJk je naar uit!


HELMOND AGENDA

TAHNé KLEijN STADSKUNSTENAAR

HELMONDUITAGENDA.NL


HELMOND | COLOFON Onze Carat Concerten bestaan dit jaar 25 jaar. Het wordt een heel jubileumseizoen met elke maand een aantal jubilerende muziekgezelschappen en in september een grootse jubileumviering. Mijn felicitaties aan de organisatoren van dit mooie evenement. Aan het water van recreatieplas Berkendonk zal het ook weer feest zijn. Zowel het ‘Infected Festival’ als het ‘Festival Los Zand’ vinden daar plaats. Met diverse podia, DJ’s en food areas heeft Helmond er aansprekende buitenevenementen bij die de moeite van het bezoeken waard zijn.

INLEIDING

Tenslotte: Vanaf medio juni zijn alle zondagen in Helmond-centrum koopzondagen. Tientallen winkels en horecazaken in het centrum van Helmond zijn dan elke zondag open, minimaal een jaar lang. Dat hebben de ondernemers en het centrummanagement met elkaar afgesproken. Onze centrumondernemers heten jullie van harte welkom. Veel leesplezier,

Beste lezer, Voor u ligt alweer de tweede editie van onze Helmondse Uitagenda. Op zondag 5 mei heeft onze burgemeester met trots de Uitagenda gepresenteerd tijdens het evenement Rondje Helmond.

Leo Grunberg Directeur Helmond Marketing

Er gebeurt veel in onze stad en dat mag gezien en beleefd worden. In het weekend van 15 en 16 juni zal ook het populaire Drakenbootfestival van Helmond weer plaatsvinden bij het Havenpark. Net zoals in 2018 vindt hier vanaf vrijdagavond ook het foodtruckfestival Foodstock plaats: een succesvolle combinatie van spanning en sensatie, eten, drinken en muziek!

Coverfoto: Stef Bos, op dinsdag 18 juni te zien in theater Het Speelhuis

COLOFON Uitgever: Helmond Marketing Redactie: Jesse Rooijakkers Vormgeving & Drukwerk: Deamer Media Design Distributie: BiosfeerNL. Gegevens : VVV Helmond - De Peel De gegevens in dit magazine zijn onder voorbehoud. Voor de meest actuele informatie kunt u terecht op helmonduitagenda.nl Aanbieders van activiteiten zijn zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van de juiste informatie. Helmond Marketing stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden of wijzigingen in de gegevens. Contact met de redactie: redactie@helmonduitagenda.nl helmonduitagenda.nl twitter.com/hlmnduitagenda facebook.com/helmonduitagenda instagram.com/helmonduitagenda

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

juni 2019 | PAG 3


HELMOND | THEATER

Het verhaal van Narnia door dansstudio Kunstkwartier ZA 15 JUN | 15:00 U & 19:00u Het Speelhuis

Chronicles DE HEKS, DE LEEUW EN DE KLEERKAST

Chronicles is de eindvoorstelling van Dansstudio Kunstkwartier 2019. Na de succesproducties

PAG 4 | JUNI 2019

zoals Pandora’s energy en De Wonderwinkel komt Dansstudio Kunstkwartier met de eerste voorstelling in Theater Speelhuis. De voorstelling wordt gedanst door dansers en danseressen vanaf 6 jaar t/m de volwassenen. Naar het verhaal van Narnia, the lion the witch and the wardrobe. Rock en Pop flirt met wereldmuziek en is humoristisch en temperament vol.

helmonduitagenda.nl


HELMOND | THEATER Informatie, herkenbare en hilarische scenes, liedjes, prikkelende vragen aan het publiek en momenten voor reflectie wisselen elkaar in hoog tempo af.

VR 07 t/m ZO 9 JUN | 20:15 U MA 10 JUN | 14:30 Het Speelhuis

Dr.-Knippenbergcollege ZUIDWAL Het Dr.-Knippenbergcollege brengt wederom een aangrijpend stuk Helmondse geschiedenis op de planken. ‘Zuidwal’ is niet alleen het verhaal van Helmond in de oorlogsjaren: deze op feiten gebaseerde musical - ter ere van 75 jaar bevrijd Brabant - laat zien hoe keuzes nog steeds ons leven bepalen. Wat is goed, wat is fout? Gevaren, geheimen, moed en twijfel. Het script is geschreven door Erik Vink, met liedteksten van Truus van Warmerdam en muziek van Henk van de Weijer. Bewerking en regie: Anneke Schröder.

DO 13 JUN | 16:00 U Annatheater Helmond

AUT OF OFFICE ‘Aut of Office’ laat op herkenbare wijze zien hoe het kan zijn als een collega een stoornis binnen het autistisch spectrum heeft. Op de werkvloer zijn psychische kwetsbaarheden vaak een taboe. Hier wil Theatergroep Bint met deze theatervoorstelling graag verandering in brengen. Bint laat zien welke uitdagingen er zijn en welke kansen er liggen. DAAR kIJK JE NAAR UIT!

ZA 22 & zo 23 jun | 14:00 U Annatheater Helmond

De Nieuwe Wereld STUDIO DANSTIQUE Leerlingen van Studio Danstique dansen het sprookje “De Nieuwe Wereld”. een avontuur over land maar ook over zee, waarbij vele verschillende vormen van dans, klassiek, modern, tapdans en streetdance aan bod komen, gecombineerd met mooie filmbeelden van verschillende landschappen.

ZA 22 jun | 20:00 u Z0 23 jun | 13:00 u Het Speelhuis

Podium W ALICE IN WONDERLAND Podium W biedt jonge mensen met een beperking de mogelijkheid zich te ontwikkelen in spel, zang en dans. Dit jaar vormt ‘Alice in Wonderland’ het startpunt. Alice ontmoet de vreemdste figuren zoals Kapitein Dodo en de Hartenkoning. Zij willen haar leren verstandig te zijn, maar is dat wel zo verstandig? juni 2019 | PAG 5


HELMOND | expositieS

1606 2807

sil krol iris bouwmeester marie lexmond brugwachtershuisje

PAG 6 | juni 2019

helmonduitagenda.nl


HELMOND | expositieS

16 jun T/M 28 JUl De Cacaofabriek

INSIDE OUT SIL KROL & IRIS BOUWMEESTER

In de tentoonstelling Inside Out is werk te zien van Iris Bouwmeester en Sil Krol. Sil Krol In de benedenzaal van de expo laat Sil Krol nieuw werk zien, Ceramic Totems, geïnspireerd op de directe omgeving van De Cacaofabriek. Krol positioneert zijn ruimtelijke werk midden in het publieke domein, zowel letterlijk in de buitenruimte als in publieke binnenruimtes. Zijn werk bestaat uit tijdelijke spontane ingrepen, site-specifieke installaties en monumentale sculpturen. Iris Bouwmeester In de bovenzaal van de expo is werk te zien van Iris Bouwmeester. De objecten van Bouwmeester tonen holtes, gaten en bollingen en spelen met schaduw, licht en kleur. De werken worden gevormd door een huid van aluminium, kunsthars of schuimrubber. Door de afwezigheid van dragers en constructies ogen ze licht en toevallig, alsof ze alsnog een andere vorm aan kunnen nemen of wellicht kunnen verdwijnen. Basis voor de nieuwe serie werk die Bouwmeester in de tentoonstelling Inside Out laat zien zijn röntgenfoto’ s die zij van haar aluminium objecten liet maken. DAAR kIJK JE NAAR UIT!

Iris Bouwmeester werkt regelmatig samen met componist Dyane Donck. In de expositie is haar geluid als een onzichtbare extra dimensie aanwezig.

MARIE LEXMOND Het Brugwachtershuisje biedt onderdak aan een project van Marie Lexmond: three times three equals tree to the millionth. Lexmond is conceptueel kunstenaar met een voorkeur voor maatschappelijke thema’ s. Marie Lexmond gaat onderzoeken of zij een bos kan oprichten voor oudere bomen die met kap bedreigd worden. Iedereen is welkom om het Brugwachtershuisje te bezoeken om met de kunstenaar in gesprek te gaan en het onderzoek en de activiteiten te volgen. juni 2019 | PAG 7


HELMOND | expositieS

“EXPOSITIE OVER een onderbelicht gebleven verhaal” T/M 03 NOV Kasteel Helmond

Heksenjacht in Peelland In Kasteel Helmond is van 5 februari t/m 3 november 2019 de tentoonstelling ‘Heksenjacht in Peelland’ te zien. De tentoonstelling is gebaseerd op het boek Duivelskwartier (uit 2015). Hierin vertelt oud journalist Johan Otten over een tot dan toe onderbelicht gebleven verhaal. De regio Peelland vormde bijna 425 jaar geleden het decor voor een gruwelijke, meedogenloze mensenjacht. In het jaar 1595 vonden 25 vrouwen er de dood, de meesten op de brandstapel, nadat ze als heks waren veroordeeld. Voor het eerst in de geschiedenis wordt nu ook een tentoonstelling gewijd aan het tragische lot dat tientallen vrouwen uit Zuidoost-Brabant ruim 400 jaar geleden ondergingen. Hun processen worden belicht, met speciale aandacht voor aspecten als marteling en de waterproef. Ook het toen algemene geloof in magie komt aan bod. PAG 8 | juni 2019

helmonduitagenda.nl


HELMOND | expositieS

MEER exposities

16 jun T/M 28 jul

Mathieu Hemmink

De Cacaofabriek Expo : Lichtstraat Mathieu Hemmink schildert landschappen die zich bewegen tussen het figuratieve en abstracte. Hij mijdt het overbodige, concentreert zich op de essentie, de stilte. Hemmink is een eenling die zijn werk zelden aan derden toont.

T/M 29 SEPT Museum Helmond

IT’S ALL FOR THE MONEY In de expositie blikt Museum Helmond terug op hoe de afgelopen 150 jaar beeldend kunstenaars de gevolgen van het kapitalisme voor de mens en zijn leefomgeving hebben ervaren en weergegeven. Deze meestal maatschappelijk toegewijde kunstenaars reflecteren kritisch op hun tijd.

T/M 28 JUN

EXPOSITIE LEERLINGEN PRAKTIJKSCHOOL HELMOND

Bibliotheek Helmond-Peel Leerlingen van de Praktijkschool Helmond tonen acht weken lang hun werk. De leerlingen hebben abstracte en kubistische kunstwerken gemaakt.

T/M 13 JUN

VERRASSEND NICARAGUA

Wijkhuis Westwijzer Ter gelegenheid van de Nicaragua Maand organiseert Stichting Helmond San Marcos in wijkhuis Westwijzer een tentoonstelling over het dagelijkse leven van Nicaragua. DAAR kIJK JE NAAR UIT!

juni 2019 | PAG 9


HELMOND | MUZIEK

“muziek, anekdotes & quotes� ZA 29 JUN | 20:00 U De Cacaofabriek

CLUB CACAO

COR VAN DE SANDE (THE FASHIONS) FUNTAIN & MICHIEL MALSCHAERTK

Een nieuwe clubavond in De Cacaofabriek waarbij de muziek van bands centraal staat die in het verleden furore hebben gemaakt in Helmond en omgeving. De eerste avond is gevuld met muziek, anekdotes & quotes van en door Cor van de Sande van The Fashions en de

PAG 10 | JUNI 2019

band Funtain. Cor was jarenlang de frontman van de Helmondse band The Fashions, opgericht in 1964. In november 2016 gaf de band een afscheidsconcert tijdens Zestigerjarenpop. Deze avond betreedt Cor nog eenmaal het podium. Muzikaal ondersteund door de Helmondse band Funtain. Ook geen onbekende in de Helmondse muziekscene. Michiel Malschaert zal zijn inmiddels legendarische entertainment show neerzetten. Met een pilsje in de hand sta je te praten. Plotseling vallen de lichten uit. Rook. Een ronkende motor. Een gestalte doemt op. De intro van Born to be wild klinkt. Malschaert neemt je mee op een geweldige muziekreis!

helmonduitagenda.nl


HELMOND | MUZIEK

ZA 08 JUN | 20:30 U De Cacaofabriek

KUF

ZO 09 JUN | 14:00 U Lokaal42

UNIVERSE TOUR 2019

Pinksterpop

KUF is een muzikaal uniek trio uit Duitsland. In de bezetting drums, bass en keyboards spelen ze een mix van muzikale stijlen, steeds doorspekt met karakteristieke samples van stemmen. Die stemmen praten, zingen, schreeuwen, en fluisteren. En dat doet de muziek van KUF ook: van pulserende beats en basslijnen tot subtiele en intieme akoestische stukken. En alles wat er tussenzit.

De 8ste editie met dit keer 4 bands die het podium betreden: De vette bluesrock van Dave & the Bosses, de top Americana van Mercy John, de hits op z’n reggea’s van Alle 13 Skank en de soultribute van Foul Play Committed. Dat gaat weer een mooi feest worden!

ZA 08 JUN | 22:00 U Muziekcafé Helmond

Balkun Brothers (USA) The Balkun Brothers is een mix van blues, funk, jam en rock. De blues-invloeden komen vooral van de oude Delta blues met daar tegenover rockmuziek uit de jaren 90. Gooi daar nog een beetje funk en jam bij en er ontstaat een bijzondere maar erg lekkere mix.

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

ZA 15 JUN | 20:30 U De Cacaofabriek

An Evening of Prog PROGTRIBUTES & YESSHOWS

Yesshows bestaat uit vijf topmuzikanten die de muziek van Yes uit de Yessongs periode met dezelfde passie en energie brengen zoals Yes dat in de 70’s zelf deed. Wil jij die energie en passie ook voelen, dan mag je dit absoluut niet missen. De Yesshow wordt vooraf gegaan door een heerlijke mix van allerbeste progressieve muziek. Progtributes speelt werk van Rush, ELP, UK, Earth & Fire, Kayak, Pink Floyd, Genesis, etc..

juni 2019 | PAG 11


HELMOND | MUZIEK

ZA 15 JUN | 22:00 U MuziekcafĂŠ Helmond

Mount Temple U2 TRIBUTE

U2, de grootste band van de wereld behoeft geen introductie. De vier Ierse rockgoden staan al bijna veertig jaar aan de absolute wereldtop! Deze Nederlandse tribute band doet er alles aan om er voor te zorgen dat iedereen zich bij een U2 concert waant. De sound, de looks en zelfs de instrumenten zijn zo veel mogelijk gelijk aan hun voorbeeld: U2, de grootste band ter wereld!

PODIUM WINDKRACHT LUSTRUM CONCert Met Merijn Bisschops componist, fotograaf en filmmaker

CARAT CONCERTEN Gratis openluchtconcerten in Stadspark de Warande te Helmond

ZO 02 JUN | 12:00 Amicitia, Stadskoor Grave, Mannenkoor Lambardi

ZO 09 jun | 12:00 ZO 16 JUN | 16:00 U Lokaal42

Guadalupe Mediavilla

Helmondse Mondharmonica Vereniging, Gerard van Kol, Senioren Blaaskapel

MA 10 JUN | 13:00 Paperatzi Blaasband, Die Schlagerfreunde

ZO 16 MEI | 12:00 De Argentijnse, Mexicaanse, Amerikaanse groep rond de Argentijnse zangeres en accordeoniste Guadalupe Mediavilla. Ze zijn deze zomer op hun derde Europese tournee. Het genre kan je omschrijven als gipsy, balkan, jazz, klezmer, bossa nova, bolero, guapango, cumbia, tango, son.

Fanfare De Vooruitgang, Vrouwenkoor Confetti, Muziekvereniging Excelsior

ZO 23 MEI | 12:00 HMC, Fanfare Muziekvereniging Eendracht Melderslo

ZO 30 MEI | 12:00 Phileutonia and friends

PAG 12 | juni 2019

helmonduitagenda.nl


HELMOND | MUZIEK

zO 16 JUN | 14:00 U De Cacaofabriek Het lustrumconcert van Windkracht van deze middag in de popzaal gaat vooraf aan de opening van de nieuwe expositie in De Cacaofabriek. Zijn nieuwe compositie Farfield (2019) is voor Merijn Bisschops een hernieuwd onderzoek naar een instrument dat hij goed kent: accordeon. Hij studeerde oorspronkelijk accordeon maar ontwikkelde zich daarnaast ook als componist, fotograaf en filmmaker. Nu, na meer dan tien jaar, neemt hij het instrument met een frisse blik onder de loep. Het werk is vrij geïnspireerd op een foto die Bisschops maakte van rijen bomen in de mist.

DI 18 jun | 20:15 U Het Speelhuis

Stef Bos RUIMTE

Zijn wondermooie album ‘Is Dit Nu Later’ met onder meer ‘Papa’ en ‘Wodka’ is nog steeds een oase van aardse schoonheid. Zijn stijl is alleen maar rijper en voller geworden. In ‘Ruimte’ brengt Bos een aubade aan zijn eigen oeuvre, oud en nieuw. Hij brengt een koffer vol songs mee, die hij speelt zoals ze ooit zijn geboren: naakt, ongerept, met slechts een piano en een stem, afgewisseld met nieuwe ideeën die onderweg zijn ontstaan.

ZO 16 JUN | 20:00 U Auditorium Elkerliek Ziekenhuis

Ensemble S105

CPE BACH AND THE COSMOPOLITAN

Het ensemble is gevestigd in Nederland en wordt gevormd door jonge kunstenaars die elkaar ontmoetten als studenten van de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In dit programma 2 fluit sonates die hij Carl Philip Emmanuel Bach ( waarschijnlijk de beroemdste Bach-zoon) schreef, ingebed tussen een Trio van de Italiaanse componist Chelleri

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

ZO 23 JUN | 16:00 U Lokaal42

Anai & the DNA’s Anaí is een Chileense zangeres en componiste. In Berlijn en ontmoette ze de DNA’s. Hun muziek is een mix van Rock en Latin American Folk gezongen met sterke Spaanse vocalen. Hun mix van Rock en Pop flirt met wereldmuziek en is humoristisch en temperamentvol.

juni 2019 | PAG 13


HELMOND | MUZIEK

DO 27 JUN | 20:30 U De Cacaofabriek

DEAD MAN RAY

EXCLUSIEVE NL CLUBSHOW

Dead Man Ray is terug! Met de vijf originele bandleden aan boord en met hun volstrekt unieke sound. De gitaarexperimenten van Trouvé, de fabelachtige techniek van Blijweert en de diepe stem van Stuyven, en dat allemaal zonder bass gitaar. Alvorens ze gaan spelen op verschillende festivals deze zomer, komt de band naar De Cacaofabriek voor een exclusieve Nederlandse clubshow!

VR 28 JUN | 22:00 U

Carrie Nation “De Noorse band and The rondom de fabelachtige zangeres Speakeasy Heidi Solheim” “high energy, acoustic brass ’n grass”

Za 29 JUN | 22:00 U

Muziekcafé Helmond

Lokaal42

Disco Soul Experience

White Boy Wasted + Ughah? Wugah! + Traag

Een avond los gaan op oude dansklassiekers dat is toch wat we allemaal willen. Het meeste dans-materiaal van deze avond komt uit de jaren zeventig, maar toch zal hier en daar een 60’s en een 80’s-song en zelfs nog recentere muziek de revue passeren. Ga uit je dak op nummers als Thriller of Superstition, meezingen met legendes als Aretha Franklin of James Brown. PAG 14 | juni 2019

Een avond hard en snel met: White Boy Wasted, een speedrock-band uit Eindhoven,Thrashcoretrio Uhgah? Wugah! uit Groningen en punkband Alfred and the Disappointments uit Amsterdamse die de oude gore garagepunk sound weer nieuw leven inblaast. Bepaald geen avond voor tere zieltjes dus... helmonduitagenda.nl


HELMOND | MUZIEK

MEER MUZIEK VR 07 JUN | 22:00 U

Muziekcafé Helmond

Za 29 JUN | 16:00 U Lokaal42 Het is inmiddels de derde keer dat ze in Lokaal42 staan en elke keer braken ze de tent af met hun feest “brass ‘n grass” band. Voor wie het nog niet mee maakte een herkansing, voor degene die het meemaakten, zij weten genoeg. Carrie Nation & The Speakeasy is een ‘high energy’, ‘acoustic brass ’n grass’ vijfmans band uit Wichita, Kansas, V.S. De band wiens geluid ze zelf omschrijven als ‘a stagecoach in overdrive’ laat sinds hun oprichting in 2007 een eclectische mix van punk, bluegrass en dixieland horen.

Guilty Pleasure Night VR 14 JUN | 20:30 U

Annatheater Helmond

Tango de Barrio VR 14 JUN | 21:00 U

Muziekcafé Helmond

LIVE: Jamsessie ZA 15 JUN | 22:00 U

Muziekcafé Helmond

Highway to Hell WITH DJ LIZZC

ZO 16 JUN | 11:00 U

Lambertuskerk

Jean-Baptiste Robin VR 21 JUN | 22:00 U

Muziekcafé Helmond

Pick Up Music Club ON TOUR

DO 27 JUN | 21:00 U

Lokaal42

Keukentafelsessie

ZO 30 JUN | 19:00 U Muziekcafé Helmond

Stage Experience Elke laatste zondag van de maand heeft Muziekcafe haar podium beschikbaar gesteld voor 3 bands die zich lekker op het podium willen uitleven tijdens Stage Experience

DE LEUKSTE UITJES VIND JE OP HELMONDUITAGENDA.nl DAAR kIJK JE NAAR UIT!

juni 2019 | PAG 15


HELMOND | EVENEMENTEN V.A. ZA 01 JUN

ZO 09 JUN

12:00 U

NATUURMARKT HELMOND

Stadswandelpark de Warande 40 Organisaties, verenigingen en particulieren zullen demonstraties en voorlichting geven op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. Met veel doe-activiteiten en interacties voor jong en oud!

ZA 15 & ZO 16 JUN

START KAARTVERKOOP

Het Speelhuis De start kaartverkoop van Theater Het Speelhuis is een jaarlijks terugkerend feestje. Met gevarieerd entertainment, humor en gezelligheid voor iedereen die kaartjes wil bemachtigen voor het nieuwe seizoen. Gegarandeerd de leukste wachtrij van Nederland! Kaarten zijn vanaf 1 juni aan de balie en online te verkrijgen.

ZO 02 JUN

13:00 U

MOBIFESTIVAL

Automotive Campus Iedereen is welkom om slimme en duurzame mobiliteit van vandaag en morgen te ontdekken. Test mobiliteitsinnovaties kijk naar demo’s en maak kennis met slimme toepassingen die vandaag al beschikbaar zijn.

16:00 U

DRAKENBOOTFESTIVAL

Havenpark Helmond De vijfde editie van het Drakenbootfestival biedt actie, entertainment, cultuur en ontspanning voor jong en oud.

ZA 22 JUN

DO 06 JUN

13:00 U

INFECTED FESTIVAL

20:30 U

BIERPROEVERIJ

Muziekcafé Helmond Een exclusieve bierproeverij in Muziekcafé. Lekkere worst, een blokje kaas en bittergarnituur zorgen dat je na elk biertje weer gereed bent voor de volgende.

PAG 16 | juni 2019

Recreatiepark Berkendonk Voorafgaand aan Festival Los Zand op het strand bij Recreatieplas Berkendonk in Helmond. Na een aantal fijne indoor en summer editions van Infected, is het tijd om het techno-DNA de vrije loop te laten: Infected Festival! Geweldige artiesten, unieke duo’s en heerlijke klanken gaan ervoor zorgen dat ons techno-hart sneller gaat kloppen. Infected Festival is toegankelijk voor mensen van achttien jaar en ouder.

helmonduitagenda.nl


HELMOND | EVENEMENTEN losse MARKTEN ZO 16 JUNI | 10:00U

GARAGE SALE Leonardus wijk

ZO 23 JUNI | 09:30U

SNUFFELMARKT

Achter de Lidl op Suytkade

WEEK MARKTEN

Zo 23 JUN

13:00 U

FESTIVAL LOS ZAND

Recreatiepark Berkendonk

Eindelijk weer tijd voor een vet feestje in Helmond! Een festival georganiseerd voor en door jongeren waardoor het festival voor iedereen toegankelijk is. Op het programma staan deze keer grote namen als Jonna Fraser, Freddy Moreira, De Lievelings DJ’s van je Zusje en Johnny 500. Het festival vindt plaats bij Berkendonk. Een ideale locatie voor een zomers feestje. Lekker met je voetjes in het zand of tot aan je knieën in het water genieten van toffe artiesten. Op het strand staan twee muziekpodia en er is een foodarea. Ben je moe van al het dansen? Dan rust je even uit in de chillzone. Het is dus tijd voor Helmond om even uit zijn dak te gaan! Tijd om te dansen, te springen, te zingen en te genieten in de zon tijdens Festival Los Zand.

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

14.00-18.00U | ELKE VRIJDAG

BIOLOGISCHE MARKT BRANDEVOORT

Markthal Brandevoort Markt met uitsluiten biologische producten zoals groenten, kaas, vlees, vis, brood en andere delicatessen.

09:00 - 16:00U | ELKE ZATERDAG

WEEKMARKT

Centrum Helmond De Helmondse Markt: De beste start van je weekend!

KOOPZONDAGEN

12:00 U - 17:00U | ELKE ZONDAG

KOOPZONDAG HELMOND CENTRUM

Helmond Centrum Gezellig winkelen op zondag in Helmond Centrum.

juni 2019 | PAG 17


HELMOND | FILM

“Het meeslepende verhaal over de befaamde schrijver” V.A. 06 jun De Cacaofabriek

TOLKIEN Regie: Dome Karukoski | 2019 | 112 min. Cast: Nicholas Hoult, Lily Collins, Colm Meaney, e.a. Tolkien vertelt over de vormende jaren van de befaamde schrijver waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep mede-

PAG 18 | JUNI 2019

schrijvers en kunstenaars op school. Samen doorstaan zij liefde en verliezen en wordt de broederschap sterker met de jaren, net als Tolkien’s onstuimige verkering met zijn geliefde Edith Bratt. Maar wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, dreigt de broederschap uit elkaar te vallen. Al deze ervaringen hebben Tolkien geïnspireerd om zijn befaamde verhalen over Midden Aarde te schrijven.

helmonduitagenda.nl


HELMOND | FILM V.A. 06 JUN het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven. Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd… In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem.

De Cacaofabriek

CAMINO

FILMTIP

Regie: Martin de Vries | 2019 | 85 min. Martin de Vries besluit om zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella: van Le Puy-en-Velay in midden-Frankrijk naar Noordwest-Spanje, een tocht van 1600 kilometer in bijna zeventig dagen. Martin neemt je mee over werkelijk wonderschone paden en landschappen. Voordat je het weet zit je ‘in het moment’ van de tocht. Een heerlijk zomerse, stiekem ontroerende en wonderbaarlijk meeslepende film over de beroemde wandeltocht naar Santiago de Compostella.

CINEPUUR EEN INITIATIEF VAN CACAOFABRIEK FILM-VRIJWILLIGERS RICHT ZICH OP DE ‘KLEINERE’ KWALITEITSFILM MET EEN MAANDELIJKS WISSELEND THEMA. HET THEMA DEZE MAAND IS "COMING OF AGE"!

V.A. 13 JUN 7 EN 11 jun

The Hate You Give (VS 2018) Waar begint de haat en wie geeft haar door, dit is de centrale vraag in deze film vol tegenstellingen. Geweldige cast met fantastische hoofdrolspeelster. 14 EN 18 JUN

Eighth Grade (VS 2018) De Cacaofabriek

THE BIGGEST LITTLE FARM Regie: John Chester | 2019 | 91 min. Cast: John Chester, Molly Chester The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal voor de hele familie over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

Op pijnlijk realistische wijze wordt de beleveniswereld van een hedendaagse tiener verbeeld. Voor tieners én hun ouders! 21 EN 25 JUN

Minding the Gap (VS, 2018) Een slim opgebouwd voortreffelijk portret van een stel bevriende skateboarders in Amerika.

JUNI 2019 | PAG 19


HELMOND | FILM 27 & 28 JUL

-OOK NOG te zien-

De Cacaofabriek De Cacaofabriek

ANDRÉ RIEU 2019 MAASTRICHT CONCERT Dit jaar nodigt André Rieu je uit voor zijn spectaculaire 2019 Maastricht concert - ‘Shall we dance?’ Een feest dat je zeker niet wilt missen! Bereid je voor omver geblazen te worden door deze magische ervaring van muziek en dans op het witte doek in De Cacaofabriek. André Rieu zorgt samen met zijn Johann Strauss Orkest, wereldklasse sopranen, The Platin Tenors en vele speciale gasten voor een magische bioscoopervaring. Geniet van het spectaculaire concert, kijk mee achter de schermen en wordt verwonderd door een exclusief interview met André en vele speciale verrassingen.

RED JOAN Gepensioneerde Joan wordt ontmaskerd als KGB spion. Ze komt voor moeilijke keuzes te staan.

De Cacaofabriek

ROCKETMAN Een musical fantasie gebaseerd op het bijzondere verhaal van de legendarische Elton John.

De Cacaofabriek

THE WHITE CROW De Rusische danser Noerejev veranderde de wereld van ballet met schaduwing van de KGB.

De Cacaofabriek

DE LEUKSTE UITJES VIND JE OP HELMONDUITAGENDA.nl PAG 20 | juni 2019

MADEMOISELLE DE JONCQUIÈRES 1750, een weduwe neemt wraak na gedumpt te zijn door een notoire rokkenjager.

helmonduitagenda.nl


HELMOND | Special

MURALS IN HELMOND Centrum Helmond

Na de schitterende mural op de zijkant van de Bibliotheek in Helmond liet Stichting Carat afgelopen maand een gigantische mural maken aan de westkant van het appartementencomplex aan de Parkweg: De eerste Helmondse kasteelheer Hezelo van Helmond kijkt vanaf nu uit over zijn stad omgeven door typische Helmondse symbolen. Een resulaat om trots op te zijn en een bezoek aan Helmond waard! Mural: Studio Giftig in opdracht van de Stichting Carat Foto’s: Hans van den Berkmortel

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

juni 2019 | PAG 21


HELMOND | JEUGD

DOEN! | kids 7 t/m 15 jr

We vieren het 5-jarig bestaan van Blikkie! KIJKEN | kids 9+ Bibliotheek Helmond

Feestmiddag Blikkie de Voorleesbus MET JACQUES VRIENS

Bibliotheek Helmond

CODERDOJO Bij CoderDojo kunnen kinderen van 7 tm 15 jaar leren programmeren. Gratis verzorgd door vrijwilligers van CoderDojo Helmond.

ZA 15 JUN | 13:00

DOEN! | kids 4+ Bibliotheek Helmond

SKOOLZONE: Maak je eigen zomer-doe-boek Kom je eigen kunstwerkje maken in de Bibliotheek. Samen met Atelier Hatseflats mag je lekker aanklooien met allerlei materialen.

Blikkie, de voorleesbus vol verhalen, rijdt al 5 jaar bijna dagelijks naar scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven om voorleesplezier te brengen. Op woensdagmiddag 5 juni vieren we dit met een feestprogramma op het podium van Bibliotheek Helmond. Behalve een optreden van Jacques Vriens , kinderschrijver en ambassadeur van Blikkie, komt ook Theatergroep ‘Letter Belangrijk’ om samen met jullie het verjaardagsfeestje van Blikkie te vieren met de voorstelling: ‘Feestje’. Kom jij ook? Het is gratis maar je moet je wel vooraf aanmelden.

WO 26 JUN | 14:00

WO 5 JUNI | 14:15 U

DO 6 EN DO 27 JUNI | 16:00 U

PAG 22 | juni 2019

DOEN | kids 9+ Annatheater Helmond

Korte cursus toneelspelen voor kinderen Altijd al toneel willen leren spelen? Vanaf 6 juni kun je bij Jeugdtheaterschool Annatheater 4 lessen volgen om te kijken of acteren iets voor je is.

helmonduitagenda.nl


HELMOND | VERWACHT

VR 05 JUL T/M VR 16 AUG

19:00U | Kasteeltuin

kasteeltuin concertEN VR 05 JUL

20:15 U | De Cacaofabriek

Comedyfabriek STAND UP COMEDY ZA 06 JUL

21:00 U | Muziekcafé Helmond

80’S Outdoor

ZO 11 AUG

ZA 24 AUG

16:00 U | Lokaal42

Goat

20:00 U | De Cacaofabriek

Prong

25 YEARS OF CLEANSING TOUR ZO 18 AUG

12:00 U | Stadspark Warande

KunstroutE ZA 31 AUG

22:00 U | Muziekcafé Helmond

Nine Inch Nails

TRIBUTE BY KID HARLEQUIN

09:00 U | Kasteeltuin Helmond

Brabantse markt 13:00 U | Lokaal42

Custom Car Meeting

WITH GEERT XXL VS DJ FROGSON

HELMONDUITAGENDA.nl CULTURELE PARTNERS DIE HUN ACTIVITEITEN AL PROMOTEN VIA HELMONDUITAGENDA.nl De Cacaofabriek Cacaokade 1 5705 LA Helmond info@cacaofabriek.nl

Muziekcafé Zuid Koninginnewal 39 5701 NS Helmond info@muziekcafehelmond.nl

Kunstkwartier Kromme Steenweg 16 5707 CC Helmond info@kunst-kwartier.nl

Het Speelhuis Speelhuisplein 2 5707 DZ Helmond info@theaterspeelhuis.nl

Lokaal42 Markt 42 5701 RL Helmond lokaal42@gmail.com

Zalencentrum de Smed Dorpsstraat 40 5708 GJ Stiphout info@desmed.nl

Bibliotheek Helmond-Peel Watermolenwal 11 5701 RV Helmond info@bibliotheekhelmondpeel.nl

Museum Helmond F.J. van Thielpark 7 5707 BX Helmond info@museumhelmond.nl

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis Wesselmanlaan 25 5707 HA Helmond

Annatheater Floreffestraat 21a 5705 AR Helmond info@annatheater.nl

Jan Visser museum Keizerin Marialaan 5 5702 NR Helmond info@janvisser-museum.nl

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

juni 2019 | PAG 23


meld JE EVENemenT! Organiseer jij een activiteit in Helmond? Meld het dan aan bij de HelmondUitagenda.

Je evenement is voor iedereen toegankelijk Het mag geen cursus zijn

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je gratis je activiteit kunt promoten binnen Helmond en daarbuiten. Het enige wat je hoeft te doen is de activiteit aanmelden via:

• Voer alle informatie correct en volledig in • Upload een kwalitatief goede foto

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

• • • •

Je activiteit komt dan terecht in de een centrale database die wij gebruiken om jouw activiteit te promoten. Let op dat er redactie gevoerd wordt op de aangeboden activiteiten. Om de kwaliteit van het aanbod hoog te houden dient je activiteit aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Je activiteit kan gratis gepromoot worden via: Helmonduitagenda.nl HelmondUitagenda magazine Narrowcasting Sociale media

HelmondUitagenda Daar kijk je naar uit!

helmonduitagenda.nl/meldeenevent /hlmnduitagenda /helmonduitagenda /helmonduitagenda

daar KIJk je naar uit!

Profile for HelmondUitagenda

HelmondUitagenda editie Juni 2019  

Alle activiteiten in Helmond gebundeld en online! HelmondUitagenda.nl Daar kijk je naar uit!

HelmondUitagenda editie Juni 2019  

Alle activiteiten in Helmond gebundeld en online! HelmondUitagenda.nl Daar kijk je naar uit!