{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

FEB | 2020

“OIT DE KUNST!” CARNAVAL IN HELMOND

GLUREN BIJ DE BUREN TAPIJT WORDT PODIUM THOMAS TOUSSAINT BAND Muziekcafé

daar KIJk je naar uit!


HELMOND AGENDA

PEDRO KAFOE GOLDEN TULIP

HELMONDUITAGENDA.NL


HELMOND | COLOFON Vergeet ook niet dat het Carnavalsfeest meer is dan een optocht en aan de zwier gaan. Toneelvereniging St. Genesius komt weer met zijn bekende Carnavalsklucht. En u weet wat een klucht is : “ een toneelstuk met overdreven komisch bedoelde situaties “. U weet wel: het publiek ziet dat er een emmer water over een toneelspeler gegooid gaat worden, die ziet dat zelf niet en vraagt zich richting publiek verwonderd af waarom dat zo joelt. Zoiets. Gewoon aan overgeven, niet teveel over nadenken. En als u iets anders wilt bezoeken in deze maand dan kunt u bijvoorbeeld altijd een kijkje gaan nemen in Museum Helmond of een concert bijwonen in De Cacaofabriek; op zaterdag 29 februari kunnen de voetjes van de vloer bij The Ultimate Abba show by Abba fever. Met vriendelijke groeten,

INLEIDING

Pieter van Geel Voorzittter Helmond Marketing

Het is dat we de Uitagenda ook voor niet Helmonders uitgeven maar anders had deze agenda voor deze keer de OIT Agenda geheten. Dat zou perfect aansluiten bij het thema van Carnaval dit jaar “ Oit de kunst..! “. Zo zal de Carnavalsoptocht op zondag 23 februari zeker uitpakken. Of die ook de Grootste van het Zuiden zal zijn, weet ik niet. In een tijdperk dat alles de grootste, hoogste, slimste, beste moet zijn en dat dat de doelen zijn waarnaar wij streven, is enige zelfrelativering op zijn plaats. Daar zijn Helmonders doorgaans erg goed in en het Carnavalsfeest leent zich bij uitstek voor relativering en ook een beetje zelfspot. Laten we maar alvast vaststellen dat als het niet de grootste is, de optocht in ieder geval groots zal “oitpakken.”

Coverfoto: Thomas Toussaint Band za 15 feb te zien in het Muziekcafé Helmond

COLOFON Uitgever: Helmond Marketing Gegevens: VVV Helmond Redactie: Jesse Rooijakkers Vormgeving & Drukwerk: Deamer Media Design Distributie: Demarrage Fietskoeriers Helmond/BiosfeerNL. De gegevens in dit magazine zijn onder voorbehoud. Voor de meest actuele informatie kunt u terecht op helmonduitagenda.nl Aanbieders van activiteiten zijn zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van de juiste informatie. Helmond Marketing stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden of wijzigingen in de gegevens. Contact met de redactie: redactie@helmonduitagenda.nl

helmonduitagenda.nl twitter.com/hlmnduitagenda facebook.com/helmonduitagenda instagram.com/helmonduitagenda DAAR kIJK JE NAAR UIT!

feb 2020 | PAG 3


HELMOND | THEATER

“BIJ pure stand-up comedy staat DE Koning aan de top” NRC HANDELSBLAD

VR 07 FEB | 20:15 u Het Speelhuis

MARTIJN DE KONING KONING VAN DE TOEKOMST

PAG 4 | FEB 2020

Martijn Koning heeft energie te veel. Waar anderen uitpuffen, stroopt hij zijn mouwen alweer op. Het volgende avontuur wacht. Een show van Koning komt met de ‘hoogste grapdichtheid-garantie’, tijdens tachtig minuten pure stand-up comedy. Zijn hoofd staat nooit stil; als een flipperkast vuurt hij zijn grappen en komische observaties op zijn publiek af. Hij probeert het heus wel eens; stilstaan, stilzitten, mond even dicht. Maar mèn wat is dat moeilijk.

helmonduitagenda.nl


HELMOND | THEATER ouders inging, weten hoe het is om tot de ander gemaakt te worden. Door elkaar te bevragen en te confronteren doen zij een poging zich te laten verrassen door de ander en gekende grond te overstijgen.

ZO 02 FEB | 15:00 U Het Speelhuis

DO 06 FEB | 20:15 U

TOON MAAS, HANS V. GORP & PIET SNIJDERS

Het Speelhuis

NAWDÈWIR!

ENKELE REIS

Toon Maas, Hans van Gorp & Piet Snijders - bekend van ‘Mistero, Brabantse Volksopera’ en ‘Vruger waar alles bitter’ - onderzoeken hun nu-en-straks in het nieuwe theaterprogramma NAWDÈWIR !’. Waarin (theater)wetten er zijn om te worden overtreden en (leeftijds)grenzen om te worden genegeerd....

Voor fans van Britse detectives en Nederlandse toneelcoryfeeën! Een thrillerschrijfster en haar zus willen koste wat het kost aftakeling en opname in een tehuis voorkomen. Ze betrekken een sinistere heer bij hun plannen en zetten een reeks vreemde gebeurtenissen in gang, waarbij niets is wat het lijkt en iedereen een dubbele agenda blijkt te hebben.

WO 05 FEB | 20:15 U Het Speelhuis

TONEELGROEP OOSTPOOL & ADELHEID+ZINA GOD IS EEN MOEDER Hoe is het om tussen je moeder en haar liefde voor God te staan? Zowel Marcus, homoseksueel met een katholieke achtergrond, als Nazmiye, dochter die tegen de tradities van haar Turks-islamitische DAAR kIJK JE NAAR UIT!

BRAM VAN DER VLUGT E.A.

DO 07 FEB | 20:00U TOV Gebouw

CV OLUM KLETSAVOND Diverse Tonpraters begeleid door de hofkapel en optredens van de dansgardes. Amusement door Applaus, Ons Jonges en de Penthouseboys! Na afloop het traditionele bal, geopend door Prins Wilco d’n 1e. feb 2020 | PAG 5


HELMOND | THEATER

za 29 NOV | 20:15 u Het Speelhuis

DI 11 FEB | 20:15 U Het Speelhuis

HENDRIK GROEN ZOLANG ER LEVEN IS - BEAU SCHNEIDER E.A. Nieuwe belevenissen van Hendrik, zijn beste vriend Evert, de Omanido-club en een aantal nieuwe bewoners van het verzorgingshuis. Een heerlijke komedie met een levenslustig verhaal over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken, van prille verliefdheid tot nietsontziende aftakeling. Humor en ontroering voeren de boventoon, er is zang en muziek maar vooral geen geraniums.

do 13 FEB | 20:15 U

PATRICK LAUREIJ NEDERLANDS HOOP - REPRISE

Patrick Laureij – je weet misschien wel, de Knotmaestro uit Rotterdam – laat in een bescheiden berichtje weten dat hij het tof vindt als je langskomt bij zijn tweede avondvullende programma. De titel daarvan is iets minder bescheiden, maar getuigt wel van (zelf)inzicht: ‘Nederlands Hoop’. De try-outs voor deze show waren binnen de kortste keren uitverkocht.

VR 14 FEB | 20:15 U

Het Speelhuis

Het Speelhuis

RAYEN PANDAY TRIGGER

JEROEN SPITZENBERGER EN HANNE ARENDZEN

Waarom hebben we het nodig om constant door van alles en nog wat te worden getriggerd? Rayen Panday vraagt zich in zijn vijfde solo af wat er nog écht speciaal is. Hij is niet te beroerd om de trekker over te halen en dwingt het ene na het andere lachsalvo af. Terwijl hij ondertussen op zijn eigen, inmiddels zeer succesvolle manier de grappigste verhalen over zichzelf en zijn leven staat te vertellen.

In dit tragikomische liefdesverhaal met Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen zien twee ex geliefden elkaar noodgedwongen terug. De ontmoeting duurt langer dan verwacht en haalt niet alleen de fijne herinneringen, maar ook frustraties en oningevulde verlangens weer boven. Is de liefde echt voorbij?

PAG 6 | feb 2020

DE LIEFDE BEGRAVEN

helmonduitagenda.nl


HELMOND | THEATER

wo 19 FEB | 20:15 U Het Speelhuis

STEFANO KEIZERS SORRY BABY

“Opnieuw valt op dat Laureij de meest grove en ongepaste opmerkingen kan maken en er mee wegkomt” De Volkskrant

DI 18 FEB | 20:15 U

Sorry dat ik besta, dat je zoveel hebt moeten huilen, dat ik er nog ben, dat je zo weinig aan me hebt. Sorry baby dat ik niet opnam, dat ik geen tijd wilde maken, dat ik het allemaal vergeten ben. Sorry dat ik me zo gedragen heb, en dat je zo weinig op mij hebt kunnen bouwen. Sorry dat ik er niet altijd voor je was, dat ik er nooit voor je was, sorry dat je mij hebt leren kennen. Sorry voor de hele mikmak.

DI 03 MRT | 20:15 U

Het Speelhuis

Het Speelhuis

CONNY JANSSEN DANST

TINEKE SCHOUTEN

KIEM

HIGHLIGHTS

Voor de voorstelling ‘BROOS’ uit 2019 liet Conny Janssen zich inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven. Opvolger ‘KIEM’ gaat over groeikracht, levensdrift, kijken over muren naar wat er nog meer is, een nieuwe horizon verkennen, de vensters opengooien en verse lucht laten binnenstromen. Een groot, avontuurlijk ensemble van tien dansers!

Een theateravond gevuld met alleen de beste van de beste typetjes, sketches, grappen en liedjes. Legendarisch en toch steeds weer verrassend. Highlights was vorig seizoen al avond na avond uitverkocht; dit seizoen gaat Tineke onvermoeid verder. Ze put dan ook uit een carrière van meer dan 35 jaar vol tijdloze hoogtepunten, aangevuld met nieuw materiaal.

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

feb 2020 | PAG 7


HELMOND | CARNAVAL Het allerleukste feest van het jaar staat weer voor de deur: Carnaval! Helmond verandert in Keijebijtersstad en viert tal van leuke evenementen en activiteiten dwars door de stad!

ZA 22 FEB 13:00 U

OVERHANDIGING STADSSLEUTEL CENTRUM HELMOND Na de feestelijke opening van het Mizunallen-plein om 13:00u volgt om 13:30u de officiele overdracht van de stadssleutel. Na afloop wordt de macht en de daarbij behorende stadssleutel en replica’s overgedragen aan de diverse prinsen van het Helmondse carnaval. Het speciaal hiervoor geschreven ‘Sleutellied’ wordt gezongen en het ‘sleutelbier’ wordt aangeslagen. Het openingsfestijn barst dan los.

14:00U

OPENINGSFESTIJN STADSCARNAVAL CENTRUM HELMOND Om 16:11u wordt volgens traditie De Kei uit de grond gehaald en dan kan carnaval pas echt beginnen!

20:15 U

CARNAVALSKLUCHT HET SPEELHUIS Helmondse Toneelgroep St. Genesius brengt traditiegetrouw een hilarische carnavalsklucht ten tonele. Onder leiding van Wim Peters vol humor en in het Helmonds. Met inmiddels meer dan veertig edities op de teller is dit een veelbesproken vertoning in Helmond en omstreken! PAG 8 | feb 2020

20:30 U

KEI-ORANJEBAL DE TRAVERSE Na een geslaagde editie afgelopen jaar zal ook dit jaar Helmond weer een carnavalsbal voor jong en oud, vol (live) muziek en entertainment organiseren. Dat wil je niet missen!

Zo 23 FEB 13:30 U

CARNAVALSOPTOCHT CENTRUM HELMOND Op carnavalszondag trekt de Grootste Optocht van het Zuiden door Helmond. Deze optocht staat bekend om zijn fleurige kleurige en grappige creaties en om de meest mooie carnavalswagens uit de regio. De vele deelnemers aan deze prachtige optocht komen van heinde en ver om hun carnavalswagen te laten zien!

13:30 U

PRIJSUITREIKING GROOTSTE OPTOCHT VAN HET ZUIDEN PLEIN HOTEL WEST-ENDE Deelnemers en toeschouwers komen bijeen op het Mizunallen-plein voor de prijsuitreiking na de optocht. Vol spanning wacht iedereen op het hoge woord van de jury. Ieder jaar weer erg gezellig. Wie vallen er in de prijzen?

MA 24 FEB 13:00 U

PRIJSBLOAZE MEERDERE LOCATIES CENTRUM HELMOND Op carnavalsmaandag tussen 13:00u en 19:00u uur draait alles om muziek. Diverse kapellen vullen iedere hoek van het Helmondse centrum met hun enthousiaste klanken. Ze zullen hun uiterste best doen om het

publiek te laten dansen, zingen en springen. Nadat de muzikanten de carnavalsvierders op de diverse podia hebben laten bewegen op de vrolijke klanken, eindigt de ‘bloastocht’ op het Mizunallen-plein voor onze Hoftempel.

13:30 U

CARNAVALSOPTOCHT BROUWHUIS Optocht door het Brouwhazenrijk. Het motto is deze keer: Oud geleerd is jong gedaan! Na de optocht is er in het hazenleger een optochtbal en de prijsuitreiking om 17:00u.

14:30 U

KIEZELKEIKESMIDDAG HOTEL WEST-ENDE Een geweldig feest voor alle kinderen van de leden van de Club van 1000 in de Hoftempel West-Ende. Ieder jaar worden de kinderen verrast met een spetterend optreden: een clown, een goochelaar, een acrobaat of een geweldige zanger of zangeres.

19:00 U

PRIJSUITREIKING PRIJSBLOAZE HOTEL WEST-ENDE Nadat de ‘bloaskapellen’ iedereen hebben laten bewegen eindigt de ‘bloastocht’ voor de Hoftempel op het Mizunallen-plein. De orkesten wisselen elkaar daar af om nog een keer helemaal los te gaan voor het publiek. Een spetterend hoogtepunt gevolgd door de bekendmaking van de winnende ‘bloaskapellen’ door de jury om 19:00u.

helmonduitagenda.nl


HELMOND | EVENEMENTEN Helmond is rijk aan vele evenementen. Zowel in als rondom de stad is het een bruisende, culturele plek voor jong en oud.

DO 06 FEB

20:30 U

PUBQUIZ DE VIJFHOECK

DI 25 FEB 14:00 U

BUTSKES KROEGENREUNDJE DIVERSE LOCATIES CENTRUM HELMOND Met een stempelkaart waar zeven kroegen opstaan ga je ‘dweilen’.In iedere kroeg krijg je een gratis pilsje (of wijn of fris) en overal ligt een andere opdracht voor je klaar. Bij het vervullen van deze opdracht, ontvang je een stempel. Rond 19:00u uur sluiten we af op het Mizunallen-plein met een feestje. Bij inlevering van je volle stempelkaart krijg je een Butske als herinneringsspeldje.

Grandcafé De Vijfhoeck Elke eerste donderdag van de maand

DI 11 FEB

20:00 U

HET EFFECT VAN HET ONDERBEWUSTE OP HET DAGELIJKSE LEVEN

Bibliotheek Helmond We piekeren heel wat af. Waar komt dat toch vandaan. Wat drijft de moderne mens? Wanneer gaat het fout?

ZO 16 FEB

11:00 U

PLATENBEURS - VINYL & CD’S

De Cacaofabriek Lekker snuffelen tussen oude platen maar ook even kunnen kijken naar nieuwe CD’s. In de foyer en de lichtstraat van De Cacaofabriek.

WEEK MARKTEN

23:11 u

BEGRAVEN VAN DE KEI Aan alles komt een eind dus zodra iedereen genoten heeft van carnaval, wordt ‘de kei’ weer begraven. om stipt 23:11u gaat hij weer de grond in en is carnaval officieel afgelopen.

WO 26 FEB 20:00 u

14.00-18.00U | ELKE VRIJDAG

BIOLOGISCHE MARKT BRANDEVOORT

HARINGHAPPEN MUZIEKCAFÉ HELMOND

Markthal Brandevoort Markt met uitsluitend biologische producten.

Muziekcafé houdt oude tradities graag in ere, dus op aswoensdag betekent dat haring happen om de keeltjes weer te helpen genezen. Tijd om even bij te komen en adem te halen. Lekker naborrelen om de kater weg te werken en met een visje erbij aan de bar hangen!

09:00 - 16:00U | ELKE ZATERDAG

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

WEEKMARKT

Centrum Helmond De Helmondse Markt: De beste start van je weekend!

KOOPZONDAGEN 12:00 U - 17:00U | ELKE ZONDAG

KOOPZONDAG HELMOND CENTRUM feb 2020 | PAG 9


HELMOND | EXPOSITIES expositieS 9 FEB T/M 01 MRT De Cacaofabriek

’T Huis van de Liefhebber De titel verwijst naar een project waar Tinus Derks al een tijd mee bezig was: een huis in de stad waar mensen die een kunstvorm beoefenen hun werk kunnen tonen aan publiek. Het ideaal dat Tinus met dit project beoogde was een kunsthuis voor iedereen, professioneel of amateur (de liefhebber). Tinus heeft het idee voor ’t huis van de Liefhebber niet meer in praktijk om kunnen zetten. De tentoonstelling in De Cacaofabriek is een postume eerste aanzet waarna er hopelijk een vervolg gaat komen.

Van 9 februari tot en met 1 maart staat de exporuimte in De Cacaofabriek in het teken van de onlangs overleden Tinus Derks. Onder de titel ’t Huis van de Liefhebber wordt er een tentoonstelling gemaakt over leven en werk van deze bijzondere Helmondse kunstenaar en kunstenmaker.

PAG 10 | feb 2020

Tinus was altijd bezig met kunst: hij schreef en discussieerde erover, was betrokken bij veel kunstprojecten en maakte eigen werk. Hij was een intense kijker en dat kijken ging door in zijn eigen huis. Hij maakte van zijn huis een kunstwerk, met bijzondere verzamelingen, gegroepeerd naar onderwerp, foto’s en zelfgemaakte lampen. Het interieur van zijn huis vormt het basismateriaal voor de tentoonstelling in de exporuimtes van De Cacaofabriek. De thema’s die in het leven van Tinus een grote rol hebben gespeeld: individualisme, fascinatie voor het lichaam en het verzamelen, zijn terug te vinden in de werken die worden getoond. Graag laten we de bezoekers door de ogen van Tinus kijken naar kunst, zijn eigen kunst en de kunstzinnige voorwerpen die hij heeft verzameld. Bezoekers krijgen een herinnering mee én een uitnodiging om op de laatste dag van de tentoonstelling: 1 maart, een stuk naar keuze te komen ophalen. helmonduitagenda.nl


HELMOND | EXPOSITIES 10 MRT T/M 07 jun 2020 KUNSTHAL / KASTEEL HELMOND

LUCAS GASSEL MEESTER VAN HET LANDSCHAP

Dé meester van het landschap van de zestiende eeuw (ook wel Brabantse Gouden Eeuw genoemd): dat was Lucas Gassel (ca 1490 –1568/69). Museum Helmond presenteert de eerste, grote overzichtstentoonstelling van zijn werk. De bruiklenen zijn afkomstig uit Europese collecties van belangrijke musea uit onder andere Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Spanje maar ook uit de Verenigde Staten en Mexico. Lucas Gassel jaar 2020 De tentoonstelling over Lucas Gassel staat niet op zichzelf. In Helmond is een stichting in het leven geroepen bestaande uit prominente inwoners van Helmond en omgeving die het belangrijk vinden dat het prachtige en kwalitatief goede werk van Gassel alsmede zijn persoon, de aandacht en erkenning krijgen die zij verdienen: de Stichting Lucas Gassel. Er wordt voor dit doel een uitgebreid activiteitenprogramma opgesteld.

06 MRT T/M ZO 29 MRT Lucas Gassel De vlucht naar Egypte,

DE CACAOFABRIEK EXPO

WORLD PRESS PHOTO EXHIBITION 2019 HELMOND

MEER exposities

T/M 16 FEB

IMAGINAIRE LANDSCHAPPEN

Kunsthal / Kasteel Helmond Speciale aandacht in deze hedendaagse kunsttentoonstelling is er voor landschappen van vandaag de dag, die stijlkenmerken bevatten uit het werk van landschapsschilder Lucas Gassel. DAAR kIJK JE NAAR UIT!

Exhibition 2019 in Helmond De indrukwekkende beelden van fotografen van over de hele wereld zullen van 6 t/m 29 maart 2020 te zien zijn in De Cacaofabriek. De vastberaden partners OBSH, Rabobank Helmond Peel Noord, Gemeente Helmond, Eindhovens Dagblad en De Cacaofabriek maken de expositie met hun bijdrage gratis toegankelijk voor iedereen.

feb 2020 | PAG 11


HELMOND | MUZIEK

Muziektheater pur ‘zang’ ZA 08 FEB | 20:15 U

3J’S Het Speelhuis

DE AARD VAN HET BEEST

PAG 12 | feb 2020

De 3JS zijn niet bang om zichzelf uit hun comfort zone te halen en bewandelen telkens nieuwe muzikale paden. ‘De Aard van het beest’ is oermuziek op basis van akoestische gitaren, verhalen met een lach en een traan. Emoties die we allemaal voelen omdat ze in onze aard zitten. Zoals je van de 3JS kan verwachten, nemen ze je aan de hand van oude en nieuwe songs mee door hun gedachten, hun muziek, hun ziel en zaligheid.

helmonduitagenda.nl


HELMOND | MUZIEK

DI 04 FEB | 20:15 U

ZA 08 FEB | 20:30 U

Het Speelhuis

De Cacaofabriek

SUN RECORDS

GUNS 2 ROSES

Sun Studio te Memphis, Tennessee wordt gezien als de bakermat van de rock-‘n-roll en hedendaagse muziek. Onder leiding van oprichter en eigenaar Sam Philips wist deze kleine studio en platenlabel wereldwijde faam te vergaren als ontdekker van heel veel muzikale grootheden, waaronder B.B. King, Howling Wolf, Carl Perkins, Johnny Cash, Rufus Thomas, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en last but not least Elvis Presley.

Internationaal de meest bekende Guns N Roses tribute band ter wereld. Van ‘Welcome To The Jungle’ tot ‘November Rain’ en van ‘Sweet Child Of Mine’ tot de geweldige versie van Dylan’s ‘Knockin’ On Heavens Door’. De leden van Guns 2 Roses zorgen ervoor dat je helemaal kunt opgaan in de muziek van Slash en Axl Rose.

WHERE ROCK & ROLL WAS BORN

AN EVENING OF GUNS & ROSES

ZO 09 FEB | 17:00 U VR 07 FEB | 22:00 U Muziekcafé Helmond

REMEMBER THE 10’S Slechts 1 maand oud, maar reden genoeg voor DJ Velma om stil te staat bij dit decennium. De afgelopen 10 jaar heeft namelijk meer voortgebracht dan Bruno Mars, Ed Sheeran, Justin Bieber, Adele, P!nk, Shawn Mendes en Lady Gaga.

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

Lokaal42

HANDSOME JOHNNY De mannen van Handsome Johnny brengen hun muziek met gevoel en weten dat gevoel over te brengen op de luisteraar. Meegevoerd en ondergedompeld in een sound van melancholie en nostalgie, naar een plaats waar tijd nooit heeft bestaan. Welkom in de wereld die Handsome Johnny heet. De songs mogen, tekstueel gezien, hier en daar misschien cliché klinken, samen met de muzikale interpretatie van de band zorgt het voor een verbluffend resultaat. De muziek creëert een gevoel van harmonie en onderlinge saamhorigheid! feb 2020 | PAG 13


HELMOND | MUZIEK

VR 14 FEB | 21:00 U Muziekcafé Helmond

LIZZ 80’S REVIVAL AND A BIT OF 90’S

DJ Lizz is een 80’s kenner in al haar vezels, maar ook wat lekkere nummers uit de 90’s zal ze niet nalaten te draaien. New Order, Claw Boys Claw, The Cult, The Cure, Simple Minds, U2, Beasty Boys, ze zullen zeker de revue passeren. Poets je dansschoenen en kom! Waarschuwing: Het wordt volle bak in Muziekcafé

ZA 15 FEB | 20:15 U

ZA 15 FEB | 21:00 U De Cacaofabriek

THE HILLBILLY MOONSHINERS PLAY THE MUSIC OF MUMFORD AND SONS

ZA 15 FEB | 22:00 U

Het Speelhuis

Muziekcafé Helmond

THE DOORS IN CONCERT

THOMAS TOUSSAINT BAND

Deze Tributeband neemt je mee naar tijden van vrede, liefde, maar ook van oorlog en revolutie. Naar de intense poëzie en obscure dansen van de charismatische Jim Morrison en de sprankelende muziek van zijn legendarische band. Mede door het gebruik van authentieke apparatuur en instrumenten wordt de originele sound tot in perfectie benaderd.

Reken op een memorabele bluesavond! De band speelt met een ontembare gedrevenheid de blues zoals die bedoeld is maar voegen hier ook hun eigen interpretatie aan toe.De bronnen waaruit deze mannen hun inspiratie tappen zijn Chicago blues, swing, Louisiana swamp, rock ’n roll en New Orleans R&B.

FIFTY YEARS OF SEX AND DEATH

PAG 14 | feb 2020

& FRIENDS

helmonduitagenda.nl


HELMOND | MUZIEK

DO 20 FEB | 20:15 U Het Speelhuis The Hillbilly Moonshiners komen met hun tribute dichtbij de zo geroemde sound van de band Mumford and Sons. De afgelopen jaren groeiden The Hillbilly Moonshiners in rap tempo uit tot een band voor de grote festivals en popclubs. Verwacht de bekendste songs van de albums ‘Sigh No More’, ‘Babel’, ‘Wilder Minds’ en natuurlijk het nieuwe album ‘Delta’!

GERARD VAN MAASAKKERS IK LOOP

Na het succesvolle ‘40 jaar liedjes’ loopt Gerard van Maasakkers verder. Hij kijkt wat rond, staat hier en daar stil en komt thuis met verhalen die hij vastlegt in woorden en akkoorden. Zo is Gerard op z’n best. Wat klein is maakt hij groot, wat persoonlijk is maakt hij herkenbaar voor iedereen. In ‘Ik loop’ brengt Van Maasakkers nieuwe liedjes en klassiekers!

VR 28 FEB | 22:00 U Muziekcafé Helmond

SWINGING 60’S NIGHT

ZO 16 FEB | 17:00 U

Deze Sixties-avond gaat Frogson los met muziek van o.a. The Doors, Jimi Hendrix, The Hollies, The Kinks, Donovan, The Outsiders, The Monkees en ga zo maar door. Stuk voor stuk bekende bands met bekende hits! Een tijdperk van vrijheid, verandering en muzikale ontdekkingen. Dus: je peace-tekens uit de kast, haren los en freak out !

Lokaal42

HUMANS SCREAMING LIKE GOATS Een verslaggever van Eindhoven Rockcity sprak over een melancholische mengelmoes van blues en country. Muziekmagazine Lust for Life beschreef het als akoestische pop en rock gecombineerd met Americana. Zelfs de omschrijving “minimalistische mix van Americana en stoner” dook op in een recensie. Moeilijk in een hokje te proppen dus.

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

DE LEUKSTE UITJES VIND JE OP HELMONDUITAGENDA.nl feb 2020 | PAG 15


HELMOND | MUZIEK

VR 28 FEB | 20:15 U Het Speelhuis

HANDSOME

POETS LIEVE SCHATTEN

ZA 29 FEB | 21:00 U

Na tien jaar maken de Handsome Poets de balans op. Iedereen herkent de eerste noten van Sky on Fire en kan de tune van de Olympische Spelen meezingen. Ze speelden grote festivals plat en werden overladen met prijzen. Maar uiteindelijk zijn en blijven ze gewoon die lieve schatten van tien jaar geleden. In het theater spelen ze liedjes van zichzelf en een schat aan liedjes van andere artiesten. Benieuwd naar hoe zij de afgelopen tien jaar beleefd hebben?

ZA 29 FEB | 22:00 U

De Cacaofabriek

Muziekcafé Helmond

ABBA FEVER

U2 TRIBUTE

Al meer dan 40 jaar lang trekt de muziek van ABBA alle generaties over de hele wereld de dansvloer op. Bij een show van Abba Fever is het dan ook een garantie dat iedereen regelrecht wordt teruggevoerd naar de seventies en weer ouderwets uit z’n dak gaat! ‘Dancing Queen’, ‘Mamma Mia’ en ‘Waterloo’: geen enkele ABBA-tophit wordt overgeslagen in deze concertshow!

Deze Belgische U2-Experience is klaar om een spetterend optreden te bezorgen met all the greatest hits. Het duurde even voor U2-fanaten elkaar gevonden hadden maar nu de band voltallig is, kunnen ze alle podia gaan veroveren met hun tribute band. Want deze jongens weten als geen ander hoe ze hun publiek kunnen laten wegdromen.

THE ULTIMATE ABBA SHOW

PAG 16 | feb 2020

BY THE UNFORGETTABLE FIRE (BE)

helmonduitagenda.nl


HELMOND | SPECIAL

Op zondag 9 februari 2020 worden huiskamers door heel Helmond omgetoverd tot tijdelijke podia voor lokaal talent. Gluren bij de Buren is hét huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium is en de bank de tribune. De huiskamers van Helmond veranderen voor een dag in echte podia, voor zeer intieme optredens van verschillende lokale talenten. Door de hele stad kun je genieten van singer- songwriters, theatermakers, koren, noem maar op. De acts spelen tussen 12:00 en 17:00 uur meerdere optredens van 30 minuten, die je gratis kunt bezoeken.

HELMOND NOORD EmenEm Beethovenlaan 69 DIERKDONK 13:30 | 15:00 | 16:30u Ruben and Tony Tamboerijnstraat 80 12:00 | 13:30 | 15:00 U STIPHOUT Sax in the City Zangtalenten Wevestraat 8 A Kunstkwartier 13:30 | 15:00 | 16:30u Jan van Goyenlaan 1 12:45 | 14:15 | 15:45u Zang en piano-duo Singer-songwriter Sleedoorn 13 Kanaaldijk N.O. 124 12:45 | 14:15 | 15:45u In de yurt in de wei Rijst met spruitjes 13:30 | 15:00 | 16:30u Dorpsstraat 78 FineTime 13:00 | 15:00 | 16:30u Bosselaan 4 12:00 | 13:30 | 15:00 BINNENSTAD

Domweg zo mooi! Watermolenwal 11 12:00 | 13:30 | 15:00u

Gipsy Mood Cacaokade 1 13:30 | 15:00 | 16:30u

Lennert Klaui & Thomas Vergouwen Marktstraat 7 12:45 | 14:15 | 15:45u

The Last Straw Arcadestraat 45 12:00 | 13:30 | 15:00u

Papillon Harmonicas HELMOND-OOST Braaksestraat 7 A Keys ‘n Rhythm 13:30 | 14:30 | 15:30u Wethouder van Wellaan 107 12:00 | 13:30 | 15:00u WARANDE

Stones & Jo Ameidepark 8 15:00 | 16:00

Humans Screaming CANTIAMO! Generaal Demseylaan 2 Like Goats 13:30 | 15:00 | 16:30u Veestraat 57 A 12:00 | 13:30 | 15:00u Invitation to the Chronisch Geluk Blues V. Leeuwenhoeklaan 10 Molenstraat 74 12:00 | 13:30 | 15:00u 12:45 | 14:1 | 15:45u

Timo van Lierop Markt 42 A 12:00 | 13:30 | 15:00u Classical keytar Beatrixlaan 114 12:45 | 14:15 | 15:45u De mooiste liedjes Azalealaan 34 13:30 | 15:00 | 16:30u

Popkoor KoBra Wilhelminalaan 4 12:00 | 13:30 | 15:00u

RIJPELBERG BROUWHUIS Loes Rüland Dinkelstraat 106 12:00 | 13:30 | 15:00u IDRIS Rijpelplein 1 12:00 | 13:00u

Popkoor Kolok Take 216…ACTIE! Theo Driessenhof 35 Kromme Steenweg 16 13:30 | 15:00 | 16:30u 13:30 | 15:00 | 16:30u Nika Rivierensingel 752 BINNENSTAD 12:45 | 14:15 | 15:45u HELMOND-WEST Ramble Tamble Lady Feelgood Rijpelplein 1 Caroluslaan 19 14:00 |15:00u 12:45 | 14:15 | 15:45u

Mrs. P. Rules Walnoothof 27 12:00 | 13:30 | 15:00u

Gitaar en goochelen BKant Mgr. Noijen straat 32 Caroluslaan 2 13:30 | 15:00 | 16:30u 13:30 | 15:0 | 16:30u

ARTE Verdilaan 6 12:45 | 14:15 | 15:45u

Tims_Music Lithoijenseweg 34 12:45 | 14:15 |15:45u

Binderin Oude Huys 37 12:30 | 14:00 | 15:30u

The Nei Skoen Recovery Band Hoofdstraat 133 12:00 | 13:30 | 15:00u

Yam Dom Rum Boerhaavelaan 38 12:45 | 14:15 | 15:45u

Piano concert Kanaaldijk N.O. 70 13:30 | 15:00 |16:30u

O’nyx vocal group 2e Haagstraat 40 12:45 | 14:15 | 15:45u

Muziek Maten Tarbotstraat 13 12:45 | 14:15 | 15:45u

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

Koorzang met pianobegeleiding Statenlaan 209 12:45 | 14:15 | 15:45u Blond Kollershoeve 3 12:45 | 14:15 | 15:45u Druzhba Kastmolen 25 achterom 12:00 | 13:30 | 15:00u Beez Goedhartdonk 5 13:30 | 15:00 | 16:30u Bgenda Brandevoort 13 A 12:00 | 13:30 | 15:00u Ciao Baby Duvelkenshoeve 28 13:30 | 15:00 | 16:30u Siskin Goorwal 5 13:30 | 15:00 | 16:30 Zanggroep Xango Hoofdstraat 176 13:30 | 15:00 | 16:30u

BRANDEVOORT ‘T HOUT

feb 2020 | PAG 17


HELMOND | FILM

“ALSOF JE ZELF IN DE LOOPGRAVEN STAAT”

1917 De Cacaofabriek

Regie: Sam Mendes, Krysty Wilson-Cairns 2020 | 119 min. Cast: George MacKay, Claire Duburcq, DeanCharles Chapman, Mark Strong, Andrew Scott, Richard Madden, Colin Firth, Benedict Cumberbatch Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield en Blake een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer.

PAG 18 | feb 2020

helmonduitagenda.nl


HELMOND | FILM

De Cacaofabriek

BOMBSHELL Regie: Jay Roach | 2020 | 108 min. Cast: Charlize Theron, Nicole Kidman e.a. Een onthullende kijk in het meest krachtige en controversiĂŤle media-imperium wat Amerika ooit gekend heeft; Fox News. Gebaseerd op een waargebeurd schandaal.

De Cacaofabriek

FOR SAMA Regie: Waad al-Kateab, Edward Watts | 2020 | 100 min. Cast: Hamza en Sama Al-Khateab Een jonge arts en een jonge journalist worden tijdens de burgeroorlog in Aleppo verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby Sama. De gevaren komen echter steeds dichterbij en het jonge gezin worstelt met het dilemma: gaan zij vluchten om de veiligheid van hun dochtertje Sama te waarborgen of blijven ze om hun vrienden en achterblijvers in het verzet te helpen.

NIEUW: V.A. 06 FEB

De Cacaofabriek

DARK WATERS Regie: Todd Haynes | 2020 | 126 min. Cast: Mark Ruffalo, Anne Hathaway, e.a. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij zijn sporen verdiend en zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict.Hij dient een klacht in tegen chemie concern DuPont. Het begin van een 15 jaar durend gevecht waarbij hij alles op het spel zet.

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

De Cacaofabriek

LITTLE WOMEN Regie: Greta Gerwig | 2020 | 135 min. Cast: Meryl Streep, Eliza Scanlen, Emma Watson e.a. Little Women is gebaseerd op het gelijknamige boek van Louisa May Alcott.

FEB 2020 | PAG 19


HELMOND | FILM NIEUW: V.A. 20 feb

EENMALIGE VERTONINGEN VAN FILMS DIE JE NIET WIL MISSEN De Cacaofabriek

ZO 09 FEB | 16:00 U De Cacaofabriek

LES MISERABLES Regie: Ladj Ly | 2020 | 105 min. Cast: Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga e.a.

HET GROENE WOUD, BRABANT TUSSEN STEDEN

Kunstzinnige natuurfilm | 2019 | 71 min.

FILOSOFILM CYCLUS:

Films die een filosofische kwestie als onderwerp hebben besproken door Dr. Rob van Gerwen.

Net verhuisd naar Parijs, komt Stéphane terecht in een anti-criminaliteitsbrigade in het 93ste arrondissement. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties…

NIEUW: V.A. 20 feb

MA 10 FEB | 19:00 U

THE LIMEY - FILOSOFILM

Regie: Steven Soderbergh | 1998 | 89 min. Cast: Therence Stamp, Peter Fonda e.a.

MA 24 FEB | 19:00 U

MEMENTO- FILOSOFILM

De Cacaofabriek

Regie: Christopher Nolan | 1983 | 83 min. Cast: Guy Perarce, Carrie – Anne Moss e.a.

THE GENTLEMEn Regie: Guy Ritchie | 2020 | 113 min. Cast: Matthew McConaughey, Colin Farrell e.a. De Amerikaanse expat Mickey Pearson heeft een zeer winstgevend marihuana-imperium opgebouwd in Londen. Wanneer het verhaal de ronde gaat dat hij uit de business wil stappen krijgt hij te maken met complotten, intriges, omkoping en chantage in een poging alles van hem af te nemen.

DI 25 FEB | 20:15 U

MARSTON & SCARLETT WERELDPREMIRES (THE ROYAL BALLET)

The Royal Ballet | 2020 | 180 min.

PAG 20 | feb 2020

helmonduitagenda.nl


HELMOND | KLASSIEK

3x

25-jarige carrière in de muziek. “Al van jongs af aan heb ik zowel klassiek als populaire muziek gespeeld. Letterlijk van Bach tot blues, maar ook soul, funk en jazz. Het is altijd een droom geweest om mijn meest geliefde stukken samen te bundelen in een muzikale trip alleen achter de piano en het Hammond orgel.”

KLASSIEK

ZA 08 FEB | 20:00 U Kapel Elkerliek Ziekenhuis

Lambertus Concerten

HOLLAND BAROQUE EN AISSLINN NOSKY

Violiste Aisslinn Nosky uit Canada is te gast bij Holland Baroque in een avond rondom Telemann. Een componist vol humor en verbeeldingskracht, virtuositeit en poëzie. Haal je hart op bij Airs, Hornpipes, Tambourins, Rigaudons en Murkys. Geroemd om haar dynamische en veelzijdige vioolspel wordt Nosky internationaal gevraagd als solist en is ze artistiek en muzikaal leider bij ensembles als Handel and Haydn Society en Tafelmusik.

ZO 16 FEB | 15:00 U Kapel Elkerliek Ziekenhuis

Lambertus Concerten ISABEL FAVILLA/GIULIO QUIRICI: LONDON VIRTUOSI

WO 12 FEB | 20:15 U Het Speelhuis

SVEN FIGEE

VAN BACH TOT BLUES

Sven Figee werd bij een groter publiek bekend door zijn optredens bij De Wereld Draait Door en stond in 2018 als solist voor het Metropole Orkest, het Jazzorkest van het Concertgebouw en met zijn band Sven Hammond op het hoofdpodium van onder meer Oerol en vele andere festivals door heel Europa. Een avontuurlijke reis omlijst met boeiende verhalen uit een DAAR kIJK JE NAAR UIT!

Een selectie uit de CD die Isabel Favilla en Giulio Quirici recentelijk maakten gewijd aan een reeks niet eerder opgenomen sonates voor blokfluit en basso continuo. De componist van deze sonates, Charles Dieupart, is een relatief onbekende naam voor het hedendaagse publiek. Maar hij was een uiterst belangrijke muzikant in zijn tijd. Een volleerd klavecimbelspeler en componist. Werkend in Londen liet J.S. Bach zich met name in zijn Engelse Suites beïnvloeden door de composities van deze Fransman. Dit programma schetst, rondom de composities van Dieupart, een briljant netwerk van virtuoze instrumentalisten en componisten, die allemaal samenwerkten in het orkest van misschien wel de belangrijkste musicus van de stad in die tijd: de meester Georg Friedrich Händel.

feb 2020 | PAG 21


HELMOND | JEUGD

KIJKEN | kids 2+ DOEN | ouders & kids 2+ Bibliotheek Helmond

NATIONALE VOORLEESDAGEN VERTELTHEATER VERHALEN VAN ANNIE Mopper de mopper... Annie vertelt vandaag tijdens de Nationale Voorleesdagen een verhaal over een echte mopperkont. Voor iedereen vanaf 2 jaar. Graag vooraf aanmelden.

ZO 02 FEB | 14:30 U

Het Speelhuis

JUF ROOS GAAT OP VAKANTIE Met haar buurjongen Gijs beleeft Juf Roos vrolijke avonturen en zingt ze de allerleukste liedjes, die ook ouders, opa’s en oma’s nog kennen uit hun kindertijd.

ZO 09 FEB | 13:30 U

DOEN | kids 9+ Bibliotheek Helmond

SKOOLZONE Mediawijsheid met een technische insteek. Deze week: Algoritmes; Internet weet het beter!

WO 12 FEB | 14:00 U

DOEN | OUDERS & kids T/M 4 Bibliotheek Helmond

BOEKJES & BABBELS Muziekplezier Het thema is Muziekplezier. Het boek dat centraal staat is: Dansmuziekjes. Ouders, grootouders en kinderopvang zijn van harte welkom bij het leukste uurtje met je kindje van 0 tot 4 jaar in de Bibliotheek! Een leuke gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en van gedachten te wisselen, onder het genot van een kopje koffie of thee. En samen met je kindje boekjes uitzoeken voor thuis.

WO 05 FEB | 11:00 U

PAG 22 | feb 2020

KIJKEN | kids 4+ Het Speelhuis

BENJAMIN DE BEER Gebaseerd op het gelijknamige boek van Herman van Veen. Benjamin vlucht met zijn ouders voor het smeltende ijs en komt terecht in een groene wereld waar ze niet welkom zijn met bruine beren en mensen die van hun vachten bontjassen willen maken.

DO 27 FEB | 15:00 U

helmonduitagenda.nl


HELMOND | VERWACHT

DI 03 MRT

Het Speelhuis

TINEKE SCHOUTEN VR 06 MRT

De Cacaofabriek

BERTUS BORGERS VR 06 MRT

Muziekcafé Helmond

NO EXCUSE

ZO 08 MRT

Kasteel Helmond

LAMBERTUS CONCERTEN DI 10 MRT

Bibliotheek Helmond

LEZING HELMOND VAN NUL TOT NU wo 18 MRT

DO 19 MRT

Het Speelhuis

Daan Boom DE EERSTE DO 19 MRT

Muziekcafé Helmond

Ghost Division SABATON TRIBUTE

De Vijfhoeck

KNOCK OUT COMEDY CREW TALENT NIGHT

CULTURELE PARTNERS DIE HUN ACTIVITEITEN AL PROMOTEN VIA HELMONDUITAGENDA.nl De Cacaofabriek Cacaokade 1 5705 LA Helmond info@cacaofabriek.nl

Lokaal42 Markt 42 5701 RL Helmond lokaal42@gmail.com

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis Wesselmanlaan 25 5707 HA Helmond

Het Speelhuis Speelhuisplein 2 5707 DZ Helmond info@theaterspeelhuis.nl

Museum Helmond F.J. van Thielpark 7 5707 BX Helmond info@museumhelmond.nl

Grandcafé De Vijfhoeck Kamstraat 26 5701 PW Helmond info@devijfhoeck.nl

Bibliotheek Helmond-Peel Watermolenwal 11 5701 RV Helmond info@bibliotheekhelmondpeel.nl

Jan Visser museum Keizerin Marialaan 5 5702 NR Helmond info@janvisser-museum.nl

GJDBV Houtse Parallelweg 32 5706 AB, Helmond info@gjdbv.nl

Annatheater Floreffestraat 21a 5705 AR Helmond info@annatheater.nl

Kunstkwartier Kromme Steenweg 16 5707 CC Helmond info@kunst-kwartier.nl

Stichting Helmond City Events www.helmondcityevents.nl

Muziekcafé Zuid Koninginnewal 39 5701 NS Helmond info@muziekcafehelmond.nl

Zalencentrum de Smed Dorpsstraat 40 5708 GJ Stiphout info@desmed.nl

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

Stichting Cultuur in Helmond www.cultuurinhelmond.nl

feb 2020 | PAG 23


meld JE EVENemenT! Organiseer jij een activiteit in Helmond? Meld het dan aan bij de HelmondUitagenda.

Je evenement is voor iedereen toegankelijk Het mag geen cursus zijn

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je gratis je activiteit kunt promoten binnen Helmond en daarbuiten. Het enige wat je hoeft te doen is de activiteit aanmelden via:

• Voer alle informatie correct en volledig in • Upload een kwalitatief goede foto

helmonduitagenda.nl/meldeenevent

• • • •

Je activiteit komt dan terecht in de een centrale database die wij gebruiken om jouw activiteit te promoten. Let op dat er redactie gevoerd wordt op de aangeboden activiteiten. Om de kwaliteit van het aanbod hoog te houden dient je activiteit aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Je activiteit kan gratis gepromoot worden via: Helmonduitagenda.nl HelmondUitagenda magazine Narrowcasting Sociale media

HelmondUitagenda Daar kijk je naar uit!

helmonduitagenda.nl/meldeenevent /hlmnduitagenda /helmonduitagenda /helmonduitagenda Voor vragen kunt u contact opnemen via redactie@helmonduitagenda.nl

daar KIJk je naar uit!

Profile for HelmondUitagenda

HelmondUitagenda editie februari 2020  

Alle activiteiten in Helmond gebundeld en online! HelmondUitagenda.nl Daar kijk je naar uit!

HelmondUitagenda editie februari 2020  

Alle activiteiten in Helmond gebundeld en online! HelmondUitagenda.nl Daar kijk je naar uit!