HelmondUitagenda editie juni 2022

Page 1

JUNI | 2022 | GRATIS

VOLOP

HELMOND VERZOT OP België BRABANTSE

BOULES + THEATER CONCERTEN EN EXPO'S!

daar KIJk je naar uit!


HELMOND | CULTUUR

SFEERVOLLE EVENTS? VISITHELMOND.NL


HELMOND | COLOFON Altijd leuk! Vervolgens zie ik kunstenaars aan het werk, die uit een stuk hout een prachtig beeld houwen en mij voluit vertellen over hun ambacht. Daarna lekker lunchen, nog wat shoppen en toch nog even naar binnen bij die winkel waar ik steeds mensen hoor zingen. Het blijkt een ontmoetingsplek te zijn voor ouderen die daar gezellig aan het handwerken zijn en waar studenten rondlopen die daar hun stage vormgeven. Kortom: een stad waar je wordt verrast en waar je als bezoeker echt onderdeel van uitmaakt!

Wat maakt een stad nou zo bijzonder en wat zorgt ervoor dat je er graag terugkomt? Voor mij is dat het persoonlijke van een stad. Dat een plaats echt gedragen en ingevuld wordt, mede door de inwoners zelf. Naast commerciële invullingen ook plek voor burgerinitiatieven die hun stad daarmee haar eigen gezicht geven.

Daarom ben ik zo blij dat ik samen met centrummanager Linda Haverkamp VOLOP Helmond mocht opzetten. VOLOP zet zich in om lokale initiatieven te huisvesten in leegstaande panden. Want van leegstand wordt niemand blij, toch? Zolang het pand leegstaat krijgen zij de kans zich te presenteren, te experimenteren en hun concept verder te ontwikkelen.

Hoe mijn ideale bezoek aan een stad eruitziet? Dan starten we bij een lokale horecaonderneming waar ze lekkere koffie hebben met havermelk en een lactosevrij taartje. Daarna even neuzen in de nieuwe zomercollectie bij een boetiekje.

In 2012 ben ik in Den Bosch begonnen met dit idee. Ik vind het geweldig om dromen van mensen waar te maken en om iets negatiefs, zoals leegstand, om te buigen naar kansen. Het net even anders doen dan we gewend zijn. Trots ben ik dan

ook dat ik nu naast Den Bosch, Waalwijk, Oss, Meierijstad en Deurne in Helmond aan de slag ben. Als Bosschenaar voelde ik me meteen thuis in Helmond. Wat een gezelligheid, een fijne sfeer én sterke saamhorigheid. Dat laatste valt me echt op. In Helmond zetten jullie samen de schouders eronder. Samen het beste doen voor de stad en dus voor elkaar. Dat is echt bijzonder. Maruja Gutierrez

Coverfoto: Koefnoen Live, op do 9 jun te zien in Theater Het Speelhuis.

COLOFON Uitgever: Helmond Marketing Redactie: Roeline Machiels / Rolf Thijssen / Gijs van de Burgt Vormgeving & Drukwerk: Deamer Media Design Distributie: Demarrage Fietskoeriers Helmond/BiosfeerNL Gegevens: VVV Helmond De gegevens in dit magazine zijn onder voorbehoud. Voor de meest actuele informatie kunt u terecht op visithelmond.nl Aanbieders van activiteiten zijn zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van de juiste informatie. Helmond Marketing stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden of wijzigingen in de gegevens. twitter.com/helmondvisit / facebook.com/visithelmond / instagram.com/visithelmond.nl / website:visithelmond.nl

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

JUN | PAG 3


HELMOND HELMOND | THEATER | expo

STORMKAMER DE ONTMOETING

ONTMOETING MET DE VERWARRING

DO 16 jun | 20.15 U Het Speelhuis In De Ontmoeting met de Verwarring maak je kennis met Karlijn Roex. Karlijn studeerde aan Oxford University en is socioloog en

PAG 4 | JUN

schrijver. Ze kreeg een aantal keer door instanties het etiket 'verward gedrag' opgeplakt en belandde hierdoor uiteindelijk in een politiecel. Door welk beeld laat jij je leiden bij een ontmoeting? Wie zie jij: de intellectueel of de idi-

oot? In deze voorstelling pellen we vooroordelen laagje voor laagje af, proberen we de mediastorm rondom psychatrie te vangen en ontwarren we letterlijk het web van sociale codes.

HeLMOND UITAGENDA


HELMOND| expositie | theater HELMOND

03 04 & 05 JUN | 20.15 U MA 06 jun | 14.30 U Het Speelhuis

KNIP MUSICAL

WO 08 JUN | 20.15 U Het Speelhuis

MUG MET DE GOUDEN TAND

IK HOU VAN JOU

MARGREET HEEFT DE GROEP VERLATEN

Het Dr. Knippenbergcollege brengt al dertig jaar musicalproducties. Met succes: de voorstellingen maken ieder jaar indruk en er zijn zelfs leerlingen die voor deze school kiezen, speciaal voor deze bijzondere activiteit. De dertigste musical is Ik Hou Van Jou, met de liefde als inspiratie voor vele mooie verhalen.

Eén straatje, dertig buren. Samen hebben ze een appgroep. Het gaat z'n gangetje, in de straat en op de app. Maar op een dag verlaat Margreet de appgroep. Margreet, de buurvrouw van nummer 32. Op de straatborrel en in de dagen daarna gaat het over niets anders meer. Waarom heeft Margreet de groep verlaten?

ZA 11 JUN | 20.00 U ZO 12 jun | 13.00 u Het Speelhuis

PODIUM W

ROMEO & JULIA

Voor de spelers van Podium W is theater hun lust en hun leven. Kom kijken naar het spelplezier van deze jonge mensen met een beperking. Ze spelen een eigentijdse versie van Romeo & Julia. Deze klassieker van Shakespeare vertelt het verhaal van een onmogelijke liefde. Podium W haalt alles uit de kast: spel, muziek, zang, dans en mooie kostuums!

KOEFNOEN LIVE DI 07 JUN | 20.15 U Het Speelhuis

KASPER VAN DER LAAN 1 KILO

Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? En hoe komen we verder? Kasper van der Laan legt het u graag uit in zijn bejubelde debuutvoorstelling 1 Kilo. Hij is absurd, onvoorspelbaar en ongekend grappig. Maak kennis met Kasper en zijn unieke kijk op onze leefwereld.

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

DO 09 jun | 20.15 U Het Speelhuis Na zestien succesvolle tv-seizoenen trekken de mannen van Koefnoen met hun persiflages, types en imitaties het theater in. In herkenbare en confronterende sketches en songs

brengen ze een theaterrevue over vernieuwen of vastroesten. Dat wordt genieten van fonkelnieuw materiaal met vertrouwde types als happy single Ipie, stijl- en klasse-icoon Nesrin en de luidruchtige corpsstudentes Fleur en Madelon.

helmonduitagenda.nl JUN | PAG 5


HELMOND | THEATER

3JS SINGS U2 VR 17 JUN | 20.15 U

WO 15 JUN | 20.15 U Het Speelhuis Het is alweer vijf jaar geleden dat de 3JS in de huid kropen van de Ierse band U2 met het verhaal van het legendarische album The Joshua Tree uit 1987. Naast de vaste, trouwe aanhang van de 3JS waren ook tienduizenden U2-fans in Nederland met stomheid geslagen door de treffende gelijkenis met de echte U2 en het bijzondere verhaal over de grote wereldwijde doorbraak van deze band.

VR 18 JUN | 20.15 U

vr 24 JUN | 20.15 U

Het Speelhuis

Het Speelhuis

Het Speelhuis

ITCE

KONINKLIJKE STADSHARMONIE PHILEUTONIA

PINK PROJECT THE BAND

THE NEW CONTINENT

The New Continent is een meeslepend en luchtig Engelstalig toneelstuk met muziek en beweging. De voorstelling wordt gespeeld door twintig getalenteerde (inter)nationals uit Zuid-Oost Brabant. Deelnemers van Project Greenland vertrekken per schip richting Groenland. Wanneer de motor het begeeft tijdens een storm, gooit het schip zijn anker uit. Waar Gus dreigt te polariseren, blijft Jane twijfelen. Hun liefde wordt op de proef gesteld. Wanneer ze uiteindelijk toch nog Groenland bereiken, vraagt Jane zich af: ‘Kan ik nog verder met de man waar ik zo van houd?’.

PAG 6 | JUN

THE DUTCH TENORS & LILIAN MAANDAG

Stel je voor: de spanning tussen vier mannen en een vrouw die zingen over niet beantwoorde liefde, hartstocht en een zoektocht naar de hoogste vorm van liefde. The Dutch Tenors en sopraan Lillian Maandag zijn door de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia uitgenodigd voor een muzikale samenwerking. De vocalen gymnastiek en harmonische klanken worden versterkt door licht- en mediaprojecties van studenten van het Sint Lucas College.

PINK FLOYD PAST TO PRESENT

Al een kwart eeuw weet Pink Project The Band de muzikale nalatenschap van Pink Floyd vlekkeloos neer te zetten in de theaters en poppodia. Deze nieuwe show bestrijkt het gehele rijke oeuvre van Pink Floyd. Van ‘Ummagumma’ en ‘Meddle’ tot en met ‘The Dark Side of the Moon’, en van ‘Wish You Were Here’ via ‘Animals’ en ‘The Wall’ tot en met ‘The Division Bell’: alle highlights komen voorbij. Met quadrafonische sound, een spectaculaire lichtshow en indrukwekkende visuals is het alsof de legendarische band nooit heeft opgehouden te bestaan.

HeLMOND UITAGENDA


HELMOND | JEUGD

SPEELTUIN BUITENSPEEL DAG!

WO 08 JUN | 11.00 U Burgemeester Geukerspark Op woensdag 8 juni organiseert de Bibliotheek Helmond-Peel een feestelijk programma in de Verhalenspeeltuin in het Burgemeester Geukerspark in Helmond. Het is een programma voor de jeugd om samen te vieren dat er een bijzondere Verhalenspeeltuin tot stand is gekomen in Helmond. OCHTENDPROGRAMMA 11.00 – 12.00 uur In de ochtend is er een Boekjes & Babbels. Ouders, grootouders, buurtbewoners en kinderopvangen zijn van harte welkom bij het leukste uurtje met je kind van 0 tot 4 jaar. Aan de hand van het thema ‘Lente en buitenspelen’ wordt er samen met Joke van Loon genoten van het verhaal ‘Nijntje in de speeltuin’ met muziek. Dit is ook een leuke gelegenheid voor ouders en opvoeders om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen.

DAAR kIJK JE NAAR UIT!

MIDDAGPROGRAMMA 13.30 – 15.30 uur In de middag kun je genieten van onder andere ‘Verhalen van Annie’, verteltheater waarin je wordt meegevoerd in een verhaal. Ook is er een muziek- en dansworkshop met actrice, zangeres en docent Anne van den Beuken.

VERHALEN KOMEN TOT LEVEN IN DE VERHALENSPEELTUIN! DOEBOEKJE Deze middag wordt ook een speciaal ontwikkeld (Doe)boekje gepresenteerd, met daarin allerlei leuke opdrachten die je in de Verhalenspeeltuin kunt doen. Het Doeboekje bevat het verhaal ‘Piep in de bieb’. Dit is het eerste verhaal in een een reeks voorleesverhalen die in de loop van het komende jaar tot leven zal komen in de Verhalenspeeltuin.

VOORLEESVERHALEN De voorleesverhalen voorzien van schitterende illustraties zijn met een smartphone te bekijken en te beluisteren door een QR-code te scannen die je kunt vinden in de bibliotheek en op paaltjes in de speeltuin. De verhalen met muis Piep van de Bieb in de hoofdrol laten je kennis maken met allerlei dieren die in de Verhalenspeeltuin wonen. Iedere paar maanden komt er een nieuw verhaaltje bij. Zo komen de verhalen echt tot leven in de Verhalenspeeltuin! Natuurlijk kan je ook gewoon heerlijk komen spelen in de Verhalenspeeltuin! Je bent van harte welkom. De toegang is gratis!

Het doe-boekje is vanaf 8 juni verkrijgbaar in de bibliotheek. Meer informatie kun je vinden op verhalenspeeltuin.nl

JUN | PAG 7


HELMOND | expo

ANTROPOCEEN HET TIJDPERK VAN DE MENS T/M ZO 11 SEP

Kunsthal Helmond Een kilometerslange tunnel door ooit ondoordringbare bergen, baden met neonkleurige vloeistof voor gebruik in batterijen en de laatste mannelijke witte neushoorn. De Canadese kunstenaars Edward Burtynsky, Jennifer Baichwal en Nicolas de Pencier legden in meer dan twintig landen de voetafdruk van de mens op aarde vast. De indringende foto’s op groot formaat, fascinerende video’s en indrukwekkende augmented reality installaties hebben een dubbele bodem. Tegelijkertijd prachtig en afschrikwekkend, maken ze ons bewust van onze invloed op het ecosysteem en de atmosfeer van de aarde. De wereldberoemde fotograaf Edward Burtynsky (1955, St. Catherines, Ontario) werkte eerder samen met filmmakers Jennifer Baichwal (1965, Montreal) en Nicolas de Pencier (1966, Toronto). Nu zijn voor het eerst fotografie en film in één tentoonstelling samengebracht. Ze versterken elkaar op adembenemende wijze. museumhelmond.nl PAG 8 | JUN

HeLMOND UITAGENDA


HELMOND | EXPO

NOG MEER exposities:

PROGRAMMA IN DE CACAOFABRIEK MEER OVER...ANTROPOCEEN T/M ZO 26 JUN

VR 17 JUN | 20.30 U

De Cacaofabriek Met ‘Meer over Antropoceen’ onderstreept, verstevigt en verdiept de Cacaofabriek het verhaal achter deze adembenemende expositie met verschillende activiteiten.

WE STOOD LIKE KINGS KOYAANISQATSI USA 1982 FILMCONCERT Zie pag 10 voor meer info

T/M 30 OKT

EMELIE WESSELMAN VAN HELMOND Kasteel Helmond De familie Wesselman bewoonde vier generaties lang Kasteel Helmond. De expositie zoomt in op het leven van de dochter van de laatste kasteelheer.

ZO 26 JUN | 16.00 U ZA 02 JUL | 14.00 U VR 10 JUN | 19.00 U ZO 19 JUN | 14.00 U

I AM SO SORRY DOCUMENTAIRE/FILM In een verstild bos staat een waarschuwingsbord: stralingsgevaar! “Is dit het verleden of de toekomst?”, peinst de gemaskerde figuur die als een soort geest opduikt in nucleaire rampgebieden. In een tijd waarin kernenergie mogelijk weer als alternatief voor fossiele energie opduikt, voert deze kalm geobserveerde, indringende rondgang ons langs plaatsen die als waarschuwing kunnen gelden. Met zijn documentaire die de treffende titel I Am So Sorry draagt, verontschuldigt regisseur Zhao Liang zich namens de mensheid voor het radioactieve afval waarmee de aarde, de huidige bevolking en de generaties die nog zullen komen zijn opgezadeld. DAAR kIJK JE NAAR UIT!

ANTHROPOCENE: THE HUMAN EPOCH DOCUMENTAIRE/FILM Na hun oogverblindend mooie documentaire Manufactured Landscapes zijn filmmaker Jennifer Baichwal en fotograaf Edward Burtynsky opnieuw herenigd voor Anthropocene: The Human Epoch, een monumentaal beeldverslag van ons veranderende ecosysteem. In wonderschone, maar shockerende beelden zien we de enorme kolenmijnen in Duitsland, de ontluisterende ontbossing in Canada en de gifgroene lithium-meren van de Andes. Terwijl onze machines hun sporen achterlaten, verandert de aarde langzaam in een plek die we niet meer herkennen. In indrukwekkende beelden zien we de gruwelijke schoonheid van onze invloed op de aarde. Een urgente oproep tot actie.

T/M 31 DEC 2024

KASTEEL IN DE BRAND Kasteel Helmond Tijdens deze spannende tour dwaal je over de zolder van het kasteel. Schaduwen en stemmen leiden je langs de kasteelelementen en vertellen je over de grote brand in 1549.

JUN | PAG 9


HELMOND | EVENTS af de vele terrasjes lang het kanaal zijn de spannende wedstrijden goed te volgen. Het festival is gratis toegankelijk en ook de kinderactiviteiten op beide middagen zijn gratis.

Helmond is rijk aan vele evenementen. Zowel in als rondom de stad is het een bruisende, culturele plek voor jong en oud.

BRABANTSE BOULES HELMOND V.a. Vr 01 JUN Diverse wijken in Helmond Dit voorjaar in juni kan jong en oud in de gemeente Helmond meedoen met jeu de boules wijkevenementen. Deze ‘Brabantse Boules’ vinden plaats in aanloop naar het Europese Kampioenschap Petanque 2022 in ‘s-Hertogenbosch. Op vrijdag 1 juni beginnen de eerste jeu de boules wijkevenementen van de in totaal 32 evenementen die in Helmond plaatsvinden. De wijkevenementen worden

DO 02 JUN

dit jaar in Brandevoort, Apostelwijk, Stiphout, Warande, Houtsdonk, Helmond-Noord, Dierdonk en Helmond-Oost gespeeld. Deelnemers worden aan andere deelnemers uit hun wijk gekoppeld. Na de verschillende poulewedstrijden in de wijk vindt de finale plaats bij pétanque-vereniging Littie of Littienie, aan de Braakse Bosdijk 5. Alle informatie over de Brabantse Boules is te vinden op www.brabantseboules.nl.

VR 03 t/m zo 05 jun

CARAT CONCERTEN! Warandepark Helmond Het Carat-paviljoen biedt met de Carat Concerten al sinds 1995 een podium aan honderden amateur muziekgezelschappen uit de regio: van duo’s, blaaskapellen en fanfares tot harmonieën, koren en operettegezelschappen. Gelegen in een mooie omgeving met veel gras, een vijver en de prachtige Warande als decor. De concerten zijn gratis en toegankelijk voor iedereen.

ZO 05 JUN 12:00 Lichtstad Brass Eindhoven 13:00 Together Walsberg 14:00 Pompierskapel Valkenswaard

10:30 U

18:20 U | 12:00 U | 22:00 U

STADS- EN KANAALWANDELING MET STADSGIDS

DRAKENBOOTFESTIVAL

Binnenstad Helmond Helmond is een eeuwenoude stad met een moderne uitstraling. Sinds 1232 heeft Helmond al stadsrechten. De geschiedenis, het heden en de toekomst komen samen in de stads- en kanaalwandeling. Onder begeleiding van stadsgids Jan van Bussel leer je meer over het rijke industriële verleden en kijk je op een nieuwe manier naar de panden die zo vertrouwd zijn. PAG 10 | JUN

Havenpark Helmond Op het terrein aan het Havenpark, aan het kanaal, is een mooi programma samengesteld voor de zesde editie van het Drakenbootfestival. Op vrijdagavond start het festival met muziek, een hapje en een drankje. Op zaterdagmiddag en -avond gaan teams van bedrijven de strijd met elkaar aan om de felbegeerde Drakenbootbokaal te bemachtigen. Op zondag is het de beurt aan clubs en verenigingen om te laten zien wat ze in huis hebben. Vanuit de ‘Boathouse’ en van-

ZO 12 JUN 12:00 Fanfare de Vooruitgang Helmond 13:00 Shantykoor De Klotvaarders Deurne 14:00 Muziekkapel Ragazzi Helmond

ZO 19 JUN 12:00 Fanfare Wilhelmina Vlierden 13:00 Woensels Muziekcorps Eindhoven 14:00 Bgenda Helmond

ZO 26 JUN 12:00 De Zwarte Fanfare Aarle-Rixtel 13:00 Gerard van Kol Liessel 14:00 Die Heidefelder Musikanten Eindhoven HeLMOND UITAGENDA


HELMOND | EVENTS MA 06 JUN

Di 07 JUN

VR 1 t/m ZO 03 JUL

GEZELLIG FAMILIE-UITJE

13:30 U

KUNSTWANDELING MET STADSGIDS

10:00 U

DAG VAN HET KASTEEL Kasteel Helmond Op Tweede Pinksterdag is het de nationale Dag van het Kasteel. En die vier je toch in onze eigen waterburcht?! Ieder jaar is het een succesvol en drukbezocht evenement, leuk voor de hele familie.

Binnenstad Helmond Altijd al willen weten wat het verhaal is achter dat ene beeld op de Markt in Helmond? Of ben jij ook zo benieuwd waarom er een Liegbank in de tuin van het Kasteel staat? Dit is jouw kans om op al deze vragen antwoord te krijgen. Onder begeleiding van stadsgids Cathy Erbrink wandel je langs de vele kunstwerken en wisselende exposities in het centrum van Helmond. Tijdens de wandeling bekijk je meer dan alleen de beelden. Je loopt ook langs de openlucht galerieën in het centrum. De kunstroute brengt je bijvoorbeeld langs het Helmonds leesplankje op de Markt en de tentoonstelling in Het Hool. De murals worden zeker niet vergeten.

MUSIQUE EN PLEIN PUBLIC Lambertushof Houd 1, 2 en 3 juli vrij in je agenda, want de jubileumeditie van Musique en Plein Public belooft een mooi evenement te worden. De nadruk ligt nog steeds op klassieke muziek, Jong talent dat studeert aan het conservatorium krijgt hier een podium om hun kunsten te laten zien. Maar dit jaar is ook jazz- en blues- en popmuziek toegevoegd aan het programma: VR 01 JUL 20.00 - 22.30 U: Jazz- en bluesmuziek ZA 02 JUL 16.00 - 22.00 U: Popmuziek ( Tributebands ) ZO 03 JUL 13.00 - 17.00 U: Klassieke muziek

WEEKMARKTEN

ZO 09 JUN

UNIEK VADERDAG CADEAU 14.00-18.00U | ELKE VRIJDAG

BIOLOGISCHE MARKT BRANDEVOORT

Markthal Brandevoort Markt met uitsluitend biologische producten.

09:00 - 16:00U | ELKE ZATERDAG Veestraat Helmond Is jouw vader de liefste en de stoerste en wil je hem verrassen met een heel persoonlijk cadeautje? Laat dan een mooie foto van jezelf maken door de fotograaf. De foto wordt – met jouw tekst – ingelijst en het fotolijstje mag je zelf versieren. Je unieke vaderdagcadeau wordt ook nog feestelijk ingepakt. Het ludieke duo De Andere Fanfare zorgt ondertussen voor muzikale gezelligheid en gekkigheid. DAAR kIJK JE NAAR UIT!

WEEKMARKT

Centrum Helmond

KOOPZONDAGEN 12:00 U - 17:00U | ELKE ZONDAG

KOOPZONDAG HELMOND CENTRUM JUN | PAG 11


HELMOND | MUZIEK

WE STOOD LIKE KINGS

FILMCONCERT KOYAANISQATSI USA 1982 VR 17 JUN | 20.30 U De Cacaofabriek In 1982 verscheen de cultfilm ‘Koyaanisqatsi’ van Godfrey Reggio, een prachtfilm die vooral ook werd geroemd om de geweldige, complementaire muziek van

PAG 12 | JUN

Philip Glass. Liefhebbers van instrumentale muziek en stille film kunnen hun hart ophalen met 'Koyaanisqatsi' in de uitvoering van het Brusselse kwartet We Stood Like Kings. Ze laten zich inspireren door het origineel van Glass, maar ook door Pink Floyd,

In Museum Helmond is van 10 april tot en met 11 september de expositie Antropoceen te zien. De Cacaofabriek sluit daar bij aan middels een randprogramma. Vanavond in de vorm van een filmconcert door We Stood Like Kings.

Chopin en Mogwai. Dompel je deze avond onder in het muzikale universum van We Stood Like Kings dat wonderschoon vermengt met de prachtige filmbeelden op de achtergrond.

HeLMOND UITAGENDA


HELMOND | MUZIEK

TRIBUTES Soms is ‘the real thing’ onbereikbaar, dus kies je voor een tribute. En soms is die tribute stiekem lekkerder dan ‘the real thing’.

ZA 04 jun | 21.00 U ZA 11 JUN | 21.00 U De Cacaofabriek

BLACK SABBATH TRIO BLACK SABBATH TRIBUTE

Black Sabbath wordt door velen beschouwd als de allereerste metalband. Gitarist David Aferiat (o.a. van The Metallicas en The Nirvanas) heeft een stel muzikale giganten om zich heen verzameld voor een megavette ode aan deze pioniers. Thomas Meeuwis (o.a. van Woodstock The Story) neemt de zangpartijen voor zijn rekening, dus geloof maar dat dit een donders goede band is.

VR 03 JUN | 20.30 U De Cacaofabriek

REGGAE NIGHT MET CAMEL’S DROP EN HEIGHTS MEDITATION Een avondje lekker dansen op reggaeklanken. Heights Meditation uit Amsterdam brengt een fijne mix van reggae, dub, ska, hip-hop, dancehall en Surinaamse invloeden. Een energieke show met positieve vibes is gegarandeerd. Het Belgische Camel's Drop combineert reggae en dub, met mooie melodieën en zanglijnen.

Muziekcafé Helmond

X RAIDERS + TWO AND A HALF GIRL X Raiders heeft met ‘Weltschmerz ’89’ een nieuw album, met onvervalste heavy metal rock ’n roll. Festivals als Zwarte Cross en FortaRock maakten daar eerder ook al kennis mee, nu kan het Muziekcafé zich schrap zetten. Two And A Half Girl brengt een mengeling van post-hardcore en stevige alternatieve rock met een frontvrouw die een stevige oplawaai kan uitdelen.

DO 09 jun | 21.00 U ZA 04 JUN | 20.45 U Muziekcafé Helmond

SISTER LUCK

BLACK CROWES TRIBUTE

Een tribute band, maar verwacht bij Sister Luck geen standaard bandje dat wel even wat songs naspeelt. Grote hits als ‘Remedy’, ‘Hard To Handle’ en ‘Jealous Again’ komen uiteraard voorbij, veelal met smaakvolle eigen muzikale toevoeging. Dit wordt ruim 80 minuten nostalgische heerlijkheid. De support wordt verzorgd door Shotgun Shadow, die zich toeleggen op een set nummers van The Georgia Satellites en Dan Baird. DAAR kIJK JE NAAR UIT!

De Cacaofabriek

ZA 04 JUN | 20.45 U

THE GATHERING

De Cacaofabriek

TOUR 2022

FLAIRCK

Na tien jaar heeft The Gathering weer een nieuw album. ‘Beautiful Distortion’ is een typisch The Gathering-album en zelf omschrijven ze het als ‘misschien wel het meest dynamische en melodieuze’ album tot nu toe. Maar met de kenmerkende elektronische rock-instrumentatie in combinatie met het warme, heldere Scandinavische stemgeluid van zangeres Silje Wergeland. De tour naar aanleiding van het nieuwe werk starten ze in Helmond.

BACK ALIVE TOUR De band bestaat al 45 jaar, maar na een sabbatical is het legendarische gezelschap Flairck helemaal terug. Ze zijn ook echt toe aan een vitale toer door het jubelende land om het nieuwe, 25e albym te presenteren. Kersverse composities worden afgewisseld met successen die de tand des tijds glansrijk hebben staan.

JUN | PAG 13


HELMOND | MUZIEK werk van het nieuwe album ‘Blood On The Water’ (2021) te horen, samen met de nodige klassieke speed-en thrash songs uit het rijke oeuvre van de band. De support wordt verzorgd door de Duitse band Sphinx wiens muziek het beste omschreven kan worden als blackened speed metal.

albums en hitnoteringen op het cv staan, waarvan de hit ‘Subtle Movements’ de bekendste. Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuw album dat eind 2022 moet verschijnen, de try-out voor het nieuwe werk vindt deze avond plaats in het Muziekcafé.

vr 10 jun | 20.45 U De Cacaofabriek

KRIENOUWA YAKOEZA & BOLDER Iedere maand stappen er tijdens Krienouwa twee Helmondse acts de bühne op om hun muzikale skills te laten horen. Deze editie is het de beurt aan Yakoeza, die een mix van hardcore, metal, punk en stoner brengen. Eveneens present is Bolder uit Someren, die garant staan voor een stevige pot death metal.

ZA 18 jun | 22.00 U Muziekcafé Helmond

16DOWN 16Down is de band rondom zanger, gitarist en liedjesschrijver Marco Hovius. De band heeft een reeks

POCKET KNIFE ARMY &LIJO

WO 15 JUNI | 20.00 U De Cacaofabriek

ZA 25 JUN | 19.00 U

FLOTSAM AND JETSAM

Muziekcafé Helmond

SUMMER TOUR 2022 Eén van de meest vooraanstaande speed- en thrash metal bands ter wereld komt voor een exclusieve clubshow naar de Cacaofabriek. Eindelijk de kans voor de fans om PAG 14 | JUN

DE LEUKSTE UITJES VIND JE OP VISITHELMOND.nl

Het Utrechtse duo Pocket Knife Army onderscheidt zich door hun uitgesproken live-aanpak van elektronische muziek. Geen laptops, maar synthesizers en drummachines. De act klinkt als de liefdesbaby van Thom Yorke

en Imogen Heap en heeft de leden van Portishead als ooms en tante. LIJO vangt haar avontuurlijke, volwassen songwriting in excentrieke popliedjes. Ze speelt met loops en beats in haar elektronische set, waarbij namen als Kate Bush, The Dø, Imogen Heap en St Vincent je te binnen kunnen schieten.

HeLMOND UITAGENDA


HELMOND | MUZIEK

MUZIKALE TIJDREIS CHILLEN OP DE BESTE MUZIEK VAN VROEGER TOT NU:

VR 03 JUN | 21.00 U Muziekcafé Helmond

SUPERFLY 70’S DISCO

VR 17 JUN | 20.30 U De Cacaofabriek

Seventies time again in het Muziekcafé, en iedere maand is het weer een verrassing wat er uit de speakers klinkt. Alvast een tipje van de sluier: deze keer in ieder geval nummers van Curtis Mayfield, Stevie Wonder en de Trammps, en ook de glamrockers kunnen hun plateauzolen weer aan en de dansvloer op!

GUY VAN NUETEN VERZOT OP

VR 10 JUN | 21.00 U Muziekcafé Helmond

BLAST THAT 80’S SOUND DJFrogson neemt je mee op een duizelingwekkende reis door de 80’s. En elke keer weer is het een feest der herkenning: gotta have faith, girls just wanna have fun, love is a battlefield, wie kent ze niet?

DE CACAO FABRIEK

IS VERZOT OP België

De derde artiest in de reeks is Guy van Nueten. Als componist en pianist heeft hij inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd in België. Hij is zowel actief als sessiemuzikant, solo pianist als componist voor theaterstukken, dansvoorstellingen en films, waar hij inmiddels een serieuze reputatie mee heeft opgebouwd. Zijn stijl is te omschrijven als pure, authentieke en tekstueel sterke muziek, welke wordt beïnvloed door barok, popmuziek en electronica.

VR 17 JUN | 22.00 U Muziekcafé Helmond

PARTY LIKE IT’S THE 90’S Terug naar de 90’s! The Spice Girls veroverden de wereld en Oasis liet zien dat Beatles-rock ook elektrisch kan. Los gaan op Nirvana, of dansen op 2 Unlimited, vanavond kan je weer voor even terug naar die onbezonnen tijd en er een mooi feestje van maken.

VR 24 JUN | 21.00 U Muziekcafé Helmond

FREAK OUT 60’S NIGHT Een magical mystery tour door de 60’s. Verwacht hits, psychedelica, soul en het onverwachte. The Kinks, The Who, The Rolling Stones en The Doors zijn slechts een kleine greep uit het assortiment platen wat DJ Frogson deze avond tevoorschijn haalt. DAAR kIJK JE NAAR UIT!

Onder muziekliefhebbers bestaat er geen twijfel over: er komt vooral ook geweldige muziek uit België. Jonge bands, oude bands, van jazz tot singer/songwriter, van rock tot dance: België heeft het allemaal.

BELEVING, ONTMOETING & GEZELLIGHEID Niemand kan er precies de vinger op leggen waar ‘m dat nou precies in zit. Is het de altijd aanwezige melancholie, de emotie (in zowel teksten als muziek), de zachtheid van de taal, de innemende presentatie van de meeste artiesten, of een combinatie van vele factoren?

Hoe dan ook, de liefde voor Belgische muziek, in combinatie met andere mooie (culturele) dingen uit België, heeft er toe geleid dat De Cacaofabriek van start is gegaan met Verzot Op: één donderdagavond in de maand zal een Belgische act in de popzaal optreden, wordt er een Belgische film in één van de filmzalen gedraaid én kun je genieten van een heerlijk Belgisch biertje van de maand. Na de zomervakantie wordt deze reeks nog uitgebreid met een Belgische maaltijd van de dag. De Verzot Op-avonden staan niet alleen in het teken van muziek en film, maar ook van ‘beleving’, ‘ontmoeting’ en ‘gezelligheid’. Voor de allesvreter: er wordt rekening gehouden met de aanvangstijden van de film en het concert, zodat je naar beiden kunt als je dat zou willen! JUN | PAG 15


HELMOND | CENTRUM

VOLOP HELMOND PLAATST CREATIEVE INITIATIEVEN IN HET CENTRUM VOLOP Helmond is een project dat zich richt op het (tijdelijk) vullen van leegstaande panden in het centrum van Helmond. Geen bestaande commerciële zaken, maar ambachtelijke, kunstzinnige, lokale en maatschappelijke initiatieven. Ook startende ondernemers met vernieuwende ideeën krijgen zo de kans om op een heel laagdrempelige manier een start te maken. Leegstaande panden worden hierdoor aantrekkelijk en het zorgt voor kleur, afwisseling en sfeer in het centrum. Een mooie kans voor Helmond om haar eigen gezicht te laten zien én het verleidt bezoekers om terug te komen.

Roc Ter AA in de Elzas Passage Inmiddels zijn er al twee winkelpanden gevuld met toffe initiatieven. In de Elzas Passage heeft het ROC Ter AA een winkel geopend die volledig gerund wordt door studenten. In de winkel presenteert ROC Ter AA het aanbod van opleidingen en cursussen op een PAG 16 | JUN

laagdrempelige en leuke manier. Iedere dag presenteert een ander college het opleidingsaanbod op een ludieke manier. Een mini-APK De ene dag kun je er terecht voor een mini-APK (bloeddruk en suiker meten), en de andere dag kun je er je telefoon laten repareren. Naast de presentaties is het mogelijk om in gesprek te gaan, opdrachten uit te voeren en vragen te stellen. Openingstijden: tot en met 30 juni van maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Graffitikunst in de Kerkstraat Kunstenaar Derk Alting uit Helmond is naast het schilderen ook al jaren in de ban van graffiti. De kleuren, het creëren, de vrije manier van werken; het is voor hem een vorm van expressie. Bij graffiti denk je misschien al snel aan vandalisme, maar het kan ook heel mooi zijn, een vorm van kunst zelfs. Die kunst is nu te zien in het leegHeLMOND UITAGENDA


HELMOND | CENTRUM

staande pand aan de Kerkstraat 37. Workshops voor kinderen Toen Derk via het project VOLOP Helmond de kans kreeg om het pand in de Kerkstraat te gebruiken, zag hij daar direct potentie in. Het idee om er niet alleen te exposeren, maar ook workshops aan te bieden voor kinderen werd meteen geboren. Derk is onder meer bekend om zijn graffiti pieces, die te zien zijn bij diverse horecagelegenheden in de stad. Hij verwacht dat bezoekers het leuk gaan vinden om hem aan het werk te zien. Want naast de workshops creëert hij er een open atelier zodat de bezoeker hem aan het werk kan zien. DAAR kIJK JE NAAR UIT!

EXPOSEREN, WORKSHOPS EN EEN open atelier

JUN | PAG 17


HELMOND HELMOND| FILM | expo

HELMOND | FILM De cacaofabriek BIJ JE THUIS via picl! Wil je graag in de avond een filmpje pakken? Dat kan gewoon via Picl! Met Picl kijk je de beste films van De Cacaofabriek gewoon lekker thuis op de bank.

TOT 08 AUG

A CHIARA Regie: Jonas Carpignano 2021 | 121 min. | Cast: : Claudio Rotolo, Swami Rotolo e.a.

TOT 25 AUG

ELVIS V.a. 23 JUN De Cacaofabriek Regie: Baz Luhrmann 2022 | Cast: Adeel Akhtar, Claire Rushbrook De film verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (Butler), gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Hanks). Het

PAG 18 | JUN

verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

NOBODY HAS TO KNOW Regie: Bouli Lanners 2021 | 99 min. | Cast: Bouli Lanners, Michelle Fairley e.a.

TOT 29 AUG

A HERO Regie: Asghar Farhadi 2021 | 127 min. | Cast: AmirJadidi,MohsenTanabandehe.a.

A-HA: THE MOVIE Regie: Thomas Robsahm en Aslaug Holm 2021 | 108 min. | Cast: Morten Harket e.a.

HeLMOND UITAGENDA


HELMOND | FILM V.a. 02 JUN

V.a. 02 JUN

V.a. 09 JUN

De Cacaofabriek

De Cacaofabriek

Falling for Figaro

BERGMAN ISLAND

Regie: Ben Lewin 2020 | 105 min. | Cast: Danielle Macdonald, Joanna Lumley e.a.

Regie: Mia Hansen-Løve 2019 | 100 min. | Cast: Mia Wasikowska, Tim Roth, e.a.

De succesvolle Millie (Danielle Macdonald) geeft haar goedbetaalde baan en luxe appartement in Londen op om haar droom na te jagen om operazangeres te worden. Ze laat haar vriend achter en vertrekt naar de Schotse Hooglanden waar ze les krijgt van de beruchte operadiva Meghan (Joanna Lumley). In de pub waar ze verblijft, ontmoet ze de nukkige Max die ook zanglessen blijkt te volgen bij Meghan. Beiden repeteren ze voor de Singer of Renown competitie, maar wat begint als rivaliteit tussen de twee verandert langzamerhand in iets moois.

DÉLI CIEUX DAAR kIJK JE NAAR UIT!

De Cacaofabriek

EL BUEN PATRON Regie: Fernando León de Aranoa 2021 | 120 min. | Cast: Javier Bardem, Manolo Solo e.a. In afwachting van een bezoek van een commissie die zijn bedrijf een onderscheiding zou kunnen toekennen, probeert een charismatische fabriekseigenaar koortsachtig alle problemen met zijn werknemers op te lossen waarmee hij onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang zet.

V.a. 09 JUN De Cacaofabriek Regie: Éric Besnard 2021 | Cast: Isabelle Carré, Benjamin Lavernhe, Grégory Gadebois

Het Amerikaanse stel Chris en Tony werkt aan een script voor een nieuwe film. Ze besluiten een zomer lang op werkvakantie richting het Zweedse eiland Fårö te gaan. Een heilige plek voor filmliefhebbers, aangezien de legendarische filmregisseur Ingmar Bergman op het eiland woonde en werkte. Het koppel hoopt op die iconische plek inspiratie te vinden voor hun nieuwe projecten. Terwijl de zomer voorbijgaat en hun scripts vorderen, verandert de dynamiek tussen Chris en Tony en vervagen de lijnen tussen fictie en realiteit te midden van het wilde landschap.

Délicieux is een innemende Franse kostuumfilm waarin we ontdekken hoe aan de vooravond van de Franse Revolutie het eerste restaurant ontstond. De culinaire hoogstandjes en politieke ontwikkelingen bieden een smakelijk feelgood drama.

JUN | PAG 19


HELMOND | FILM V.a. 16 juni

De Cacaofabriek

HIT THE ROAD Regie: Panah Panahi 2021 | 93 min. | Cast: Hassan Madjooni, Pantea Panahiha e.a. Een gezin van vier. De vader lijkt een gebroken been te hebben. De moeder wisselt lachen en huilen af. De jongen speelt wilde autokaraoke, compleet met dansnummers. Zijn oudere broer heeft een mysterieuze trek op zijn gezicht. Hij staat op het punt Iran te verlaten en wordt vergezeld door zijn familie op deze afscheidsreis. Dierbare herinneringen aan het verleden worden afgewisseld met angsten voor de onbekende en onzekere toekomst: hoe kun je afscheid nemen?

Patricia Neal, hebben zich teruggetrokken op het Engelse platteland om hier hun jonge kinderen op te voeden. Wanneer hun dochter Olivia komt te overlijden, heeft dit onvoorstelbare verlies onvermijdelijk invloed op hun relatie. Maar wordt hun gedeelde verdriet ook een bron van verlossing en kracht die hun leven voor altijd zal veranderen. Gebaseerd op waargebeurde feiten.van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

vier. John heeft echter niet lang meer te leven, dus gaat hij op zoek naar de perfecte ouders voor Michael. Hij denkt te weten wat hij zoekt en weet zich gesteund door het adoptiebureau, maar het perfecte gezin lijkt niet te bestaan. Toch moet John tot een beslissing komen. Wat is een goede ouder en wie is het beste voor Michael? Samen ontdekken ze dat je op je gevoel moet vertrouwen.

V.a. 23 JUN

V.a. 23 JUN

De Cacaofabriek

SPEAK NO EVILL

V.a. 16 JUN

Regie: Christian Tafdrup 2022 | 97 min. | Cast: Fedja van Huêt, Karina Smulders e.a. De Cacaofabriek

NOWHERE SPECIAL De Cacaofabriek

TO OLIVIA Regie: John Hay 2022 | Cast: Hugh Bonneville, Keeley Hawes, Sam Phillips 1962. De excentrieke kinderboekenschrijver Roald Dahl en zijn echtgenote, glamoureus Hollywoodactrice

PAG 20 | JUN

Regie: Uberto Pasolini 2020 | 96 min. | Cast: : James Norton, Daniel Lamont Nowhere Special is een indringend en lief Brits drama, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, over een vader die een belangrijke keuze moet maken voor de toekomst van zijn zoontje. John (James Norton) is een 35-jarige alleenstaande glazenwasser in Noord-Ierland die de zorg heeft over zijn zoontje Michael van

Tijdens een vakantie in Toscane raken een Deens en Nederlands gezin met elkaar bevriend. Het klikt zelfs zo goed dat ze besluiten om elkaar na de vakantie nog een keer op te zoeken. Het duurt echter niet lang voordat de reünie uit de hand begint te lopen, als blijkt dat de Nederlanders zich op vakantie anders voordeden dan ze in hun eigen omgeving werkelijk zijn. Het Deense gezin bevindt zich in een benarde situatie in een huis van mensen waar ze zich volledig in hebben vergist en waarvan ze wensten dat ze er nooit binnen waren gestapt…

HeLMOND UITAGENDA


HELMOND | BOEKEN

BOEKEN

TIPS Iedere maand geven Hans van Gennep, eigenaar van boekhandel de Ganzenveer , en Martin Thijssen, voormalig voorzitter van het Literair Café Helmond en schrijver van misdaadromans, je de beste boekentips.

en het mysterieuze boek “Madoc”. In zijn roman reconstrueert Nico Dros in een vernuftig fictioneel spel het vermeende levensverhaal van deze raadselachtigste Willem. Feit en fictie gaan in het boek samen waarbij de feiten een gedegen achtergrondkennis van de Middeleeuwen laten zien. Een boek, waarin de Middeleeuwen in hun geuren en kleuren verrijzen, boeiend geschreven in een beeldrijke taal. Een aanrader voor ieder die van historie houdt.

APRIL IN SPANJE JOHN BANVILLE WILLEM DIE MADOC MAAKTE NICO DROS Uitgever: Van Oorschot Druk: 2021 | 592 pagina's

"Een schitterende historische roman, vergelijkbaar met de bestsellers van Umberto Ecco en Dan Brown." In 2017 ontdekt een Vlaamse wetenschapper een verzamelhandschrift uit de dertiende eeuw. Hij raakt ervan overtuigd dat dit eigenhandig werd geschreven door Willem, de dichter van het fameuze “Van den Vos Reynaerde” DAAR kIJK JE NAAR UIT!

de Eerste Hulp terechtkomt, denkt dat hij de arts daar te herkennen als de vroegere vriendin van zijn dochter Phoebe. Maar deze vriendin, April geheten, is die vier jaar eerder omgebracht door haar broer die daarna zelfmoord pleegde. Haar lichaam is nooit gevonden. Een destijds geruchtmakende zaak. Quirke wil helderheid. Hij belt naar Ierland. De rechercheur St. John Strafford komt naar Spanje. Maar ook een meedogenloze huurmoordenaar gaat die richting. Is Quirke zijn nieuwste prooi?De roman “April in mei” is niet geschreven volgens het bekende thrillerrecept: korte zinnen en jachtig lezen van cliffhanger naar cliffhanger. Je gaat bij Banville dus niet direct op het puntje van je stoel zitten van spanning. Maar wat een fraai taalgebruik en prachtige observaties, vaak spits en humorvol, die de personages diepgang geven. En zo voert Banville je op zijn eigen boeiende manier, de spanning telkens iets opvoerend, naar een eindspel met een ijzersterke apotheose.

Uitgever: Querido Druk: 2022 | 309 pagina's

LITERAIR CAFÉ HELMOND

"Een thriller die geduld beloont."

Kun jij geen genoeg krijgen van lezen? Noteer deze literaire avonden dan vast in je agenda:

De Ierse Nobelprijskandidaat John Banville (1945) publiceert met regelmaat thrillers. Onlangs verscheen het veel geprezen “Sneeuw” en nu “April in Spanje”. Aan de kust van de Spaanse stad San Sebastian kan de gepensioneerde, wat knorrige, Ierse patholoog Quirke, maar moeilijk rust vinden, ondanks de stranden, de cafés en het gezelschap van zijn ontwapenende liefdevolle vrouw, psycholoog van beroep. Wanneer Quirke na een klein ongelukje op

BOEKHANDEL DE GANZENVEER

BOEK VAN DE MAAND:

MOEDERS HERMAN VAN VEEN Uitgever: Alfabet uitgevers Druk: 2022 | 256 pagina's

20 SEP MARENTE DE MOOR

20 SEP NICOLIEN MIZEE

EEN LAATSTE UITWEG S.A. COSBY Uitgever: The House of Books Druk: 2022 | 320 pagina's libris.nl/ganzenveer JUN | PAG 21


HELMOND | JEUGD

KIDS

WO 22 JUN | 14.00 U Bibliotheek Helmond-Peel

TECHLAB DIGIWIJS BAAS OP HET INTERNET: DATASPOREN

Hoe kan het dat zoveel internetdiensten gratis zijn? In deze workshop kijken we onder de motorkap van bedrijven op internet en ontdekken we hoe datahandelaren geld verdienen met jouw data.Deze workshop is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. .

ACTIVITEITEN VOOR DE JEUGD Zin in een leuk uitje met het hele gezin? Er staan een hoop leuke jeugdvoorstellingen op het programma, speciaal voor de allerkleinste bezoekers. WO 08 JUN | 14.00 U Bibliotheek Helmond-Peel

TECHLAB DIGIWIJS BAAS OP HET INTERNET: GEHEIMTAAL

Soms wil je dat jouw bericht alleen gelezen kan worden door degene voor wie het bestemd is. Dan kun je er geheimtaal van maken. Op het internet heet dat encryptie. In deze workshop leer je verschillende soorten geheimtaal en bouw je een eigen escapepuzzel. Deze workshop is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar.

SPANNEND! AUDITIES & CURSUSSEN! MA 06 JUN | 17.00 U Annatheater

AUDITIES VOOR JONGEREN MET SPELERVARING

WO 15 & 29 JUN | 14.00 U Bibliotheek Helmond-Peel

TECHLAB SKOOLZONE

Techlab Skoolzone is om de week op woensdagmiddag in het TechLab in Bibliotheek Helmond. Hier kun je terecht voor al je digitale vragen over je werkstuk, boekbespreking of spreekbeurt. Voor kinderen vanaf 8 jaar. Gratis deelname na aanmelding.

PAG 22 | JUN

Audities voor de theaterproductie die begin oktober 2022 in première zal gaan. Ben jij gek op theater en niet van het podium weg te slaan? Wil jij graag meedoen in een theatervoorstelling? In deze groep krijg je de mogelijkheid om je talent te laten zien en te ontwikkelen, en je leert een heleboel over het vak acteren.

09, 16 & 23 JUN Annatheater

KORTE CURSUS TONEELSPELEN/ACTEREN VOOR KINDEREN EN JONGEREN

Op het toneel kun je van alles beleven. Je gebruikt je fantasie om allerlei spannende, gekke en onverwachte situaties te beleven. Het is niet alleen ontzettend leuk om toneel te spelen, je leert ook nog een heleboel. In de acteerlessen werk je aan je houding, stem en verbeelding. Je vermogen om samen te werken en te presenteren wordt vergroot en je fantasie wordt verbreed. 16.00 U: KINDEREN 17.45 U: JONGEREN

HeLMOND UITAGENDA


HELMOND | partners

CULTURELE PARTNERS DIE HUN ACTIVITEITEN AL PROMOTEN VIA visithelmond.nl

De Cacaofabriek Cacaokade 1 5705 LA Helmond info@cacaofabriek.nl

Lokaal42 Markt 42 5701 RL Helmond lokaal42@gmail.com

Auditorium Elkerliek Ziekenhuis Wesselmanlaan 25 5707 HA Helmond

Het Speelhuis Speelhuisplein 2 5707 DZ Helmond info@theaterspeelhuis.nl

Museum Helmond F.J. van Thielpark 7 5707 BX Helmond info@museumhelmond.nl

GJDBV Houtse Parallelweg 32 5706 AB, Helmond info@gjdbv.nl

Bibliotheek Helmond-Peel Watermolenwal 11 5701 RV Helmond info@bibliotheekhelmondpeel.nl

Jan Visser museum Keizerin Marialaan 5 5702 NR Helmond info@janvisser-museum.nl

Stichting Helmond City Events www.helmondcityevents.nl

Annatheater Floreffestraat 21a 5705 AR Helmond info@annatheater.nl

Kunstkwartier Kromme Steenweg 16 5707 CC Helmond info@kunst-kwartier.nl

Muziekcafé Zuid Koninginnewal 39 5701 NS Helmond info@muziekcafehelmond.nl

Zalencentrum de Smed Dorpsstraat 40 5708 GJ Stiphout info@desmed.nl

Stichting Cultuur in Helmond www.cultuurinhelmond.nl

VOLG HELMOND UITAGENDA OOK VIA SOCIALE MEDIA! /helmondvisit DAAR kIJK JE NAAR UIT!

/visithelmond

/visithelmond JUN | PAG 23


meld JE EVENemenT! Organiseer jij een activiteit in Helmond? Meld het dan aan bij de HelmondUitagenda.

Je evenement is voor iedereen toegankelijk Het mag geen cursus zijn

De HelmondUitagenda is een nieuw platform waar je gratis je activiteit kunt promoten binnen Helmond en daarbuiten. Het enige wat je hoeft te doen is de activiteit aanmelden via:

Voer alle informatie correct en volledig in Upload een kwalitatief goede foto

visithelmond.nl/meldeenevent

visithelmond.nl HelmondUitagenda magazine Narrowcasting Sociale media

Je activiteit komt dan terecht in een centrale database die wij gebruiken om jouw activiteit te promoten. Let op dat er redactie gevoerd wordt op de aangeboden activiteiten. Om de kwaliteit van het aanbod hoog te houden dient je activiteit aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Je activiteit kan gratis gepromoot worden via:

HelmondUitagenda Daar kijk je naar uit!

VOLG HELMOND UITAGENDA OOK VIA SOCIALE MEDIA! /helmondvisit De HelmondUitagenda is een uitgave van Helmond Marketing.

/visithelmond.nl

/visithelmond

daar KIJk je naar uit!