Page 1

2

19. februar 2013

ERHVERVSAVISEN SYD & SØNDERJYLLAND

Ny i Bramming

Ny i Højer

DIREKTØR Henrik Stokkebæk, 36 år, er ansat som ny filialdirektør i Andelskassen Bramming. Henrik kommer fra en stilling som privatkundechef i Vestjysk Bank i Esbjerg. Han har bl.a. været filialdirektør i Grønlandsbanken i Sisimiut. Erfaringen stammer dog primært fra det vestjyske område via job som kunderådgiver i Bramming, Esbjerg og Gørding.

FORSTANDER 47-årige Agnes Østergaard skal være ny forstander på Højer Efterskole. Hun har hidtil været pædagogisk leder og lærer på skolen. Agnes Østergaard færdiggjorde i 2010 en Master i HR og voksenuddannelse. Hun afløser Erik Joensen, der skal være leder af Ungdoms- og Uddannelsesvejledningen i Sønderborg Kommune.

Kongeligt stof til verden kommer fra Kolding Fra et lille kontor i Kolding leveres historier om de kongelige til klodens kulørte blade her, at Kolding-firmaet Danapress kommer ind i billedet.

Foto og tekst Af Susie Jessen

KONGEHUSET Man fornemmer 30 år med de kongelige det allerede, når man bevæger I 30 år har virksomheden levesig op ad den snoede trappe på ret historier om de kongelige Industrivej i Kolding. til redaktioner i hele verden. Et portrætbillede af Dron“Da Danapress begyndte i ning Silvia af sin tid, handSverige pryder “I dag er det Mary, som lede historierden ene side af folk vil læse om. Især i ne om Henrik døren og lidt Margrethe. Australien er de selv- og længere henne I dag er det smiler Dron- følgelig helt vilde med Mary, som folk vil læse om. ning MargreMary.” Især i Australithe fra et billede ud mod Morten Schoop, Danapress, en er de selvfølKolding opgangen. Inde gelig helt vilde på kontoret med Mary. Der er række efter række af map- er ingen tvivl om, at da Mary per stablet på bogreolen. Fyldt kom ind i billedet, blev blikmed kulørte blade fra Tysk- ket vendt kraftigt mod Danland, Australien og Østrig. mark. Det samme har vi også Det er især lande, der ikke set i England med Kate,” forselv har et kongehus, der klarer Morten Schoop, som er elsker det danske. Og det er indehaver af Danapress. Han

overtog efter sin far, grund- træde til og forklare, at det er læggeren Horst Schoop, for ti normalt i Danmark at gøre det år siden. og at det faktisk var et meget Firmaet eksisterer som et folkeligt skridt at tage af Mary,” bindeled mellem redaktioner- fortæller Morten Schoop. ne og historierne fra Kongehuset, så redaktionerne selv slip- Bryllupper det største per for at have Danapress en korrespon- “Jeg tror altid, at der valgte i sin dent fast på vil være et marked for tid at placere hovedkontoret sagen i landet. kongehuset.” Danapress levei Kolding, forrer historier om Morten Schoop, Danapress, di grundlægKolding både det dangeren, Horst ske kongehus, Schoop, så et men også det svenske, norske, marked i at levere historier til hollandske og engelske. Tyskland om de danske kongelige. Og hvis dette skulle gøres Blander sig ikke i vinkel ordentligt, skulle det gøres fra “Vi leverer historierne, men Danmark. blander os ikke i, hvordan de Kolding var et godt sted, forvinkler artiklerne. Vi kan dog di byen ligger tæt på grænsen, give gode råd. Eksempelvis men heller ikke alt for langt fra kunne tyskerne slet ikke for- København. Alle ansatte taler og skristå, hvordan Mary kunne sende sine børn i en almindelig ver flydende tysk for at kunne dansk dagpleje. Det er meget levere historierne til redaktiounormalt at gøre det i Tysk- nerne. I dag har virksomheden land, som derfor så hende som afdelinger i Spanien, Holland en ravnemor. Der kunne vi så og Tyskland. Morten Schoop

Når der sker store begivenheder i kongehusene, er Kolding-virksomheden Danapress på pletten, hvorefter historierne leveres til kulørte blade i hele verden.

er ikke i tvivl om, hvad læserne bedst kan lide at høre om. “Vi har rigtig travlt op til bryllupperne. Det er meget intense perioder, hvor vi holder redaktionerne opdaterede med alt hvad de kongelige foretager sig. Det er rigtig sjovt. Men også meget travlt,” fortæller Morten Schoop, alt imens han viser det ene kulørte magasin frem efter det andet, hvor Danapress har leveret historierne.

Om Kronprinsesse Victorias kjoler, om Marys arbejde i fonde og om Mette-Marit og Haakons besøg i fattige områder i Afrika. Især tyskerne labber det i sig, fortæller Morten Schoop. “De har jo ikke et kongehus selv. Så de romantiserer vores kongehuse og synes, at det hele er lidt eksotisk. Og det er ikke noget, der stopper. Jeg tror altid, at der vil være et marked for kongehuset.”

Grænse- og nethandel presser sydjyske butikker Flere konkurser i det sydjyske, færre andre steder i landet Af Fred Jacobsen

KONKURSER Hvis antallet af konkurser kan betragtes som et tegn på, hvordan dansk erhvervsliv har det, er der lys forude - i visse dele af landet. Samlet set var der i årets første måned færre konkurser end i den tilsvarende måned for et år siden. Fremgangen dækker dog over store geografiske forskelle.

Sydjylland halter I Sydjylland, Nordjylland og på Lolland-Falster steg antallet af konkurser i januar 2013 sam-

FAKTA

menlignet med januar 2012. I Midt- og Vestjylland, Østjylland, på Fyn og Sjælland samt i hovedstadsområdet har der været færre konkurser.

■ I Sydjylland var der i januar 33 konkurser mod 26 i januar 2012 ■ I hele landet var der 405 konkurser i januar i år mod 472 i januar 2012

Pres på fysiske butikker

Kilde: EXPERIAN

Nordisk direktør for analyse og forretningsudvikling i analysevirksomheden Experian, Frank Papsø, peger på grænseog nethandel som en af årsagerne til, at antallet af konkurser stiger i bl.a. Sydjylland. “Med over 1200 konkurser i 2012 inden for handel, må vi erkende, at forbrugerne ikke bare kører en tur over græn-

sen, men også er gået online. Det lægger et konstant pres på de fysiske butikker,” konstaterer Frank Papsø.

En stigende nethandel plus grænsehandel presser butikkerne i det sydjyske. Foto: Mostphotos

www.erhvervsavisen.dk

Erhvervsavisen Syd- & Sønderjylland Lokalavisen Budstikken Rendebanen 13 6000 Kolding tlf. 75 50 24 20

SALG OG MARKETING: PROJEKTLEDER Signe Højlund Koch Tlf.: 30 67 28 81

ERHVERVSKONSULENT Connie Brødsgaard Tlf.: 23 48 42 64

VEJLE VEST BILLUND

HEDENSTED

VEJLE

VARDE

FREDERICIA

VEJEN KOLDING

ESBJERG

Redaktion: red.syd@erhvervsavisen.dk Salg: salg.syd@erhvervsavisen.dk HADERSLEV

Ansv. redaktør Fred Jacobsen

Tryk Rotationen, Nykøbing Falster

Distribution PostDanmark

Udgives af Politikens Lokalaviser A/S i ca. 15.500 ekspl. og udkommer til virksomheder, kontorer, butikker og offentlige virksomheder i Syd- og Sønderjylland.

Herunder kommunerne: Billund, Vejle, Hedensted, Middelfart, Fredericia, Kolding, Vejen, Haderslev, Aabenraa, Sønderborg, Tønder, Esbjerg, Varde.

TØNDER

AABENRAA SØNDERBORG

Erhvervs  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you