Page 1

Nicola Simioni

Met papier verkoop je niet alleen een product, maar ook het imago van jezelf.

Vragen over papier of drukwerk? Vraag het de experts op Hellopaper.com

Nicola Simioni is een Italiaanse drukker en uitgever. Grafiche Siz S.p.A in Verona, het bedrijf van zijn familie, is al meer dan vijftig jaar actief. Wat is de belangrijkste verandering in media sinds de oprichting van uw bedrijf? Mijn vader begon dit bedrijf in 1963, toen drukwerk gewoon zwart-wit was en voornamelijk tekst, met maar weinig plaatjes. Televisie gaf mensen de mogelijkheid een nieuwe wereld te ervaren via reclame met kleur, beelden en modellen. Wij aan onze kant hebben veel moeten veranderen om ons aan te passen aan wat er op tv gebeurde.

een pagina in hun tijdschrift en een pagina op hun website aan kunnen bieden. Zelf hebben we Tar Magazine opgezet, een uitgave waarmee we dit jaar de prijs voor het beste Europese magazine hebben gewonnen. Tar wordt door onszelf uitgegeven en gedrukt, waarbij we diverse schitterende druktechnieken toepassen om te laten zien wat we kunnen. Het is een geweldig pr-middel, omdat het laat zien waartoe we in staat zijn. Print zal voor ons dan ook altijd belangrijker blijven dan het internet.

Wat zouden de gevolgen voor een merk zijn als het zou stoppen met gedrukte reclame? Merken kunnen niet zonder papier en print. Online kan print aanvullen, maar print kan geen aanvulling worden op online. De hoeveelheid tekst die je online kunt lezen blijft beperkt en wat we online zien verlaat ons bewustzijn met een klik op de muis. Een gedrukt iets houd je bij je en lees je soms meer dan één keer.

Wat is de grootste verandering in de drukwerksector geweest?

Welke merken bepalen de norm voor geïntegreerde marketing met inzet van alle media?

De introductie van digitale media. Het hele proces is nu digitaal. Alles wordt op de computer gedaan, van DTP tot de platen. De techniek blijft zich ontwikkelen en laat ons sneller werken. Digitaal werken heeft ook alternatieven voor drukwerk gecreëerd. De Europese uitgeversbranche is vorig jaar heel wat omzet kwijtgeraakt. Maar papier zal altijd overleven, want als je een klant bezoekt, kun je niet je computer bij hem achterlaten.

In Italië is dat Diesel. Ze doen veel op het internet, op tv, overal. Ze hebben een goed product en communiceren de juiste boodschap op de juiste wijze. Ze weten ook goed hoe ze gebruik moeten maken van sociale media: als middel om jongeren te bereiken op een manier die niet geforceerd overkomt. Mensen zien snel of iets spam is en hebben genoeg van merken die hun boodschap aan hen opdringen.

Wat is momenteel het belangrijkste medium voor consumentenmerken?

Maakt u gebruik van Twitter?

Voor consumentenmerken is dat nog steeds de televisie. Daarmee kun je in een seconde de hele wereld bereiken. Met televisie weten de mensen dat je je merk ontwikkeld hebt om zover te komen. Een website opzetten kan iedereen, maar niet iedereen kan een spotje van een of twee minuten op een internationale zender krijgen. Televisie heeft geloofwaardigheid en dat maakt het een krachtiger medium voor merkbekendheid dan het internet.

Ja, maar meer van Facebook. Sociale netwerken zijn heel handig, maar ik zou grote bedrijven niet aanraden een product via Facebook te lanceren. Daarvoor kun je beter een mainstream medium inzetten, zoals televisie of print.

Google en Amazon hebben zich alleen online gepromoot. Zijn zij de uitzondering?

Onze sales managers zijn hier in Verona opgeleid, op de school waar je leert hoe je drukker wordt. De meeste van onze sales managers zijn naar deze school geweest en binnen het bedrijf begonnen als gewone verkopers. Ze worden ook binnen het bedrijf getraind in het adviseren van klanten over bindwijze, druktechniek, papier, enzovoort.

Amazon en Google zijn uitzonderlijk in de manier waarop ze alleen via het internet zijn gegroeid. Ze hoefden in het begin niet te adverteren, omdat ze de eerste waren met een nieuw soort merk en een nieuwe manier van verkopen. Amazon was de eerste die online boeken verkocht. Ieder individu of bedrijf kan een website hebben, maar daarmee ben je nog niet Bill Gates of Microsoft. Wat je nodig hebt is het juiste idee. Bedrijven die via het internet groot zijn geworden – en vergeet niet dat ook duizenden het niet gehaald hebben – hadden sterke ideeën, zoals Facebook.

Kunnen merken print vervangen door digitale media? Er zijn al merken die naar communiceren via de iPad kijken. Uitgevers moeten een merk

Google leert adverteerders hoe ze het beste van hun technologie gebruik kunnen maken. Wie doet dit voor print?

Wanneer raadt u een klant aan een brochure te laten drukken? Een mooie brochure, die met de juiste inkt op het juiste papier is gedrukt en goede foto’s bevat, maakt een heel verschil voor een merk. Met papier verkoop je niet alleen een product, maar ook het imago van jezelf. Bij een meubelcatalogus bijvoorbeeld, kun je op een iPad niet de verschillende soorten hout laten zien. Als je meubels voor in huis zoekt, wil je de juiste kleur hout hebben. Daarvoor heb je als koper een afbeelding op papier nodig en niet een plaatje op een scherm.

Hello 10 Answers NL Nicola Simioni  

Wat is momenteel het belangrijkste medium voor consumentenmerken? Kunnen merken print vervangen door digitale media? Wanneer raadt u een kla...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you