Nyhedsbrev februar 2023 - Opholdsstedet i Bogense

Page 1

HAFJELL NORGE SKITUR I UGE 7

Skituren i uge 7 går igen i år til Hafjell i Norge. Hafjell er et af Norges største og bedste alpine skiområder, for såvel begyndere som de erfarne skiløbere og byder på udfordringer til alle, der elsker lange løjper, et stort udvalg af pister og fantastiske lift-forhold.

Hafjell har det hele og mere til, hvor man bl.a. kan prøve kræfter med de velholdte og udfordrende olympiske bakker fra Vinter-OL i Lillehammer i 1994.

I år skal vi bo i Lillehammer, som ligger i den sydlige del af Gudbrandsdalen i Østlandet, ca. 2 timer nord for Oslo. Byen er specielt kendt for Vinter-OL i 1994 og fra Nexflix-serien Lilyhammer. Om sommeren kan man vandre, ride, og prøve rafting, og om vinteren står den på sneklædte pister og velpræparerede langrendsløjper.

Hotellet hvor vi skal bo hedder Birkebeineren Hotel & Apartments og ligger blot 20 minutters kørsel fra Hafjell. Alle værelser har tv, gratis wi-fi og eget badeværelse. Desuden har hotellet en fælles tv-stue med pejs og et skiopbevaringsrum. Centrum ligger 15 minutters gang fra hotellet.

PROGRAM

- ANTAL KILOMETER – 996 KM – CA. 10 TIMERS KØRSEL (+PAUSER)

- RUTE E6 – (KBH – MALMØ – GOTEBORG – OSLO – LILLEHAMMER – HAFJELL)

- AFGANG TORSDAG MORGEN FRA BOGENSE KL. 8.00

- ANKOMST LILLEHAMMER CA. 22.00 (BIRKEBEINEREN HOTEL & APARTSMENTS)

Vigtige datoer

Familiedag lørdag d. 25. marts 2023

Projektdag lørdag d. 6. maj 2023

Vores tilbud omfatter

- Døgnophold §66 og §107

- Efterværn §76

- Støtte i egen bolig §85

- Aflastning for unge

- Akutanbringelser

- Godkendt til §74a - Ungdomssanktion og §78-anbringelse/alternativ afsoning

Kontakt

Fra 10 år

Afdelingsleder Claus Lærche Tlf. 27636623opholdsstedet-bogense.dk

FEBRUAR 2023

- Vinterkoncerten i Musikteateret i Holstebro

- MENNESKER BEVÆGER SIG

- Skitur til Hafjell Norge

www.opholdsstedet-bogense.dk

Leder Bente Hansen - Tlf. 21 49 57 04 - info@opholdsstedet-bogense.dk www.opholdsstedet-bogense.dk
NYHEDSBREV
Foto: Miles Marsollek 7 år spiller på violin ved Vinterkoncert

Redesign af nyhedsbrevet

Året 2023 er allerede godt i gang, og vi vil her i det første af årets nyhedsbreve introducere en ny form for Nyhedsbrev, som vi vil udgive ca. hver anden måned.

Ønsker du at modtage nyhedsbrevet som email, så bedes du sende en mail til hn@opholdsstedet-bogense.dk og skrive ”Nyhedsbrev” i emne-feltet.

Vinterkoncerten i Musikteateret i Holstebro

På Opholdsstedet i Bogense har vi det, vi kalder ”Højdepunkter”. Året starter allerede med et af dem i januar – i år lørdag d. 28. januar: ”Vinterkoncerten i Musikteateret i Holstebro”.

i alle aldersklasser i kombination med sangere og dansere.

Årets andre højdepunkter er:

- Sommerteater i juni,

- OL på Tvind i september

- Efterårskoncerten i november

Se en kortfilm fra vinterkoncerten her:

https://bit.ly/3jY8fj1

Højdepunkterne er kendetegnende ved at være kulturelle eller sportslige begivenheder, og de er helt anderledes oplevelser end alt andet, som kommer ind under disse betegnelser.

Denne, Vinterkoncerten, danner rammen om en dag, hvor vores leder og medarbejdere tager på tur sammen med de unge – selvfølgelig de unge, der gerne vil. Det er en dag ud over det sædvanlige. Det er en tradition, dvs. at de unge som har været her i længere tid, kan se frem til dagen og glæde sig til nye oplevelser. Gode traditioner giver en følelse af tryghed, fordi man kender rammen, når man har prøvet det første gang.

Det er også lidt sejt at se andre teenagere danse ballet, eller se nogen spille violin. Nogle vil sige, pyh ha det lyder kedeligt, men de unge der har været med, vil gerne prøve det igen.

Det gør dem også lidt modigere, at turde være med til et arrangement, hvor det ikke er det ”sædvanlige”, bio, go-cart, bowling el.lign. Det er også sjove aktiviteter, men Vinterkoncerten er noget helt særligt.

Og musik gør noget ved os alle, og vi synes, at det er en gave for os selv, for vores unge og vores gæster at være sammen om at nyde meget forskelligt musik, udført af dygtige kunstnere

MENNESKER BEVÆGER SIG

I oplægget til Vinterkoncerten 2023 blev alle deltagende skoler/opholdssteder inviteret til at bidrage med en lille film under en af overskrifterne: *Livsglæde, danseglæde, musikglæde *Ego sum terra – jeg er jorden – om klimaudfordringer og *Mennesker bevæger sig. I Bogense valgte vi at lave en film i forhold til overskriften Mennesker bevæger sig, fordi vi havde en idé, som vi ville afprøve.

Baggrunden

I 2015 tog vi, Opholdsstedet i Bogense og Bogense Heldagsskole, initiativ til, sammen med andre danskere, at byde flygtninge fra Syrien, som kom til Nordfyn velkommen.

Det skete ved 9 INTERNATIONALE AFTENER over 1,5 år. Sådan lærte vi familien Shaikho og mange andre modige og dejlige mennesker at kende.

Vi ville gerne med vores film give ordet til en af dem, som kunne fortælle om det at opgive sit hjemland, at komme til et nyt og om hvilke udfordringer, men også gode oplevelser, som det har medført. Dilber, ældste datter i familien, var med på idéen.

Det er vi hende og familien stor tak skyldig. Vi synes, det er vigtigt, at vi er åbne og nysgerrige for at lære om og prøve at forstå andre menneskers livsvilkår. Det inddrager vi også vores unge i, så det kan få en nuanceret billede af menneskers liv og forhold. Se filmen her, hvor Dilber fortæller om sig selv og sin familie.

Se filmen her:

https://bit.ly/3K6W523

eller gå ind på vores Facebook, Opholdsstedet i Bogense

Balletskolen Holstebro sammen med Stettin Universitetskor Gæster fra Bogense Musikteatret Holstebro Brødrene Maddox og Miles Marsollek Dilber og Laura Dilber Shaikho under interviewet