Page 1


2


Inhoud Voorwoordje

blz.

3

Nieuws: kalender 2010-2011

blz.

4

Groepsleiding

blz.

5-6

Kapoenen

blz.

7-10

Welpen

blz.

11-13

Jong-verkenners

blz.

14-16

Verkenners

blz.

17-18

Techniekenhoekje

blz.

19

Uitnodiging Fundraising Diner

blz.

20-21

Uitnodiging Spokentocht

blz.

22

TURKO

blz.

23-24

blz.

25-31

blz.

32

Programma

Oud-Scouts

Reclame Adreslijst

Dit boekje kwam tot stand dankzij de medewerking van de voltallige leidingsploeg en werkgroep Oud-Scouts. Eindredactie: Thijs & Wouter

3


Agenda 2010 – 2011 Als er dingen bijkomen of veranderen, laten we jullie dat zo snel mogelijk weten. De agenda is ook steeds te vinden in het Facteurke & op de website.

19 september 26 september 9 oktober 16 oktober 22 oktober 30 oktober 20 november 27 november 8 januari 15 januari 12 februari 19 maart 22-24 april 6 mei 25 juni

Opening scoutsjaar Dag van de Jeugd Vlaaienslag Fundraising vzw Dag van de Jeugdbeweging Materiaaldag Bierdegustatie Spokentocht Kerstboomophaling Kerstboomverbranding Fuif Europese Avond Districtsactiviteiten Bierdegustatie BBQ

4


Beste leden, ouders en sympathisanten, De grote vakantie is achter de rug dus wordt het tijd om het nieuwe scouts jaar in te zetten. Nu we met een nieuw jaar beginnen moeten we met spijt in het hart onze oude groepsleiding uitwuiven. Daarom nogmaals langs deze weg, hartelijk bedankt voor de 2 mooie jaren van Yves, Michiel en Tom. Welkom aan de nieuwe groepsleiding: Bart, Ben en Thijs. Een nieuw jaar betekent nieuwe leiding en ook afstand nemen van leiding die stoppen. Daarom ook een welgemeende dank u naar Wouter. Maar ook hartelijke welkom aan de nieuwe leiding, Maarten, Thomas, Goef en Mathias. Wij verwelkomen ook graag de huidige leden en ook de vele nieuwe die vanaf nu deel zijn van een gezellige, groeiende scoutsgroep. Wij vragen aan de ouders om de kinderen in unform naar de scouts te laten komen. Enkel bij kapoenen verwachten we niet dat er een hele uniform wordt aangekocht aangezien ze nog veel groeien… Wel verwachten we zeker een das. Onze eerste periode bevat al 2 data dat je zeker moet onthouden: • 9 oktober 2010: Vlaaienslag • 30 oktober 2010: Materiaaldag Omtrent de materiaaldag zal er nog informatie volgen. Zit je nog met vragen over de scouts? Contacteer ons dan zeker! De gehele leidingsploeg staat altijd paraat op zondag vanaf 14u om jullie vragen te beantwoorden. We zijn ook bereikbaar via de telefoon of mail. De leidingsploeg & de groepsleiding wenst jullie alvast een leuk scoutsjaar!

5


Vuil spel Een moddergevecht en daarna weer ‘proper’ worden op een glijbaan met bruine zeep, paintball met verf in de pistooltjes, met je gezicht in een kom water en daarna in een kom met bloem… Er wordt in het jeugdwerk heel wat ‘vuil spel’ gespeeld. Vuil worden hoort nu eenmaal bij spelen! Je ziet ouders geregeld verschrikt kijken wanneer ze hun bengel met de auto komen afhalen. Je hoort hen zo denken: “Hoe zal mijn achterbank er straks uitzien?” Of: “Nu moeten die kleren weeral de was in.” En: “Gaan die grasvlekken nog wel uit die broek geraken?” De ‘problemen’ lijken soms onoverkomelijk, terwijl oplossingen vaak voor de hand liggen. Een voorraadje ‘speelkleren’ is snel aangelegd: gewoon minder weggooien. De meeste gezinnen hebben tegenwoordig ook wel een wasmachine en hoeven dus geen uren meer aan de slag met een wasbord om alles proper te krijgen. En die vuile achterbank is ook snel opgelost met een badhanddoek of beter nog… met een ritje op de fiets! Na elke activiteit onder de modder thuiskomen en de zandkorrels uit je oren moeten peuteren, is ook niet echt de bedoeling natuurlijk. Het is een kwestie van een goed evenwicht. Soms hoor je ook wel eens de redenering dat je van al dat vuile gedoe alleen maar microben opdoet en er ziek van wordt. Wat die ouders daarbij uit het oog verliezen is dat er echt wel een oorzakelijk verband is tussen hygiëne en de sterke toename van bijvoorbeeld allergieën in onze samenleving. Er zijn ondertussen heel wat wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd die bewijzen dat ‘te proper’ leven ervoor zorgt dat de mens almaar minder weerstand heeft en bijgevolg almaar minder verdraagt … hatsjie! Vuil worden in de natuur is trouwens goed voor kinderen, dit kan hen namelijk slimmer maken. Bepaalde bacteriën in het milieu stimuleren leerprocessen, ontdekten onderzoekers van The Sage Colleges, New York. ‘Vuil worden’ is niet ongezond… vuil worden is bovenal plezant! Wéten dat het niet erg is wanneer je vuil thuiskomt, geeft een groter gevoel van vrijheid. Je kan je volledig laten gaan tijdens het spelen en je kan je gewoon op ‘je amuseren’ concentreren. En laten we eerlijk zijn… dáár dient het jeugdwerk vooral voor! Awoert aan de serreplantjes, leve de modder-queen! Meer info en referenties : www.speelconsulent.eu

6


Dag lieve kapoen, We gaan vele leuke dingen doen. Er is ook nieuwe leiding. Misschien ken je ze wel. Ben je klaar om samen met ons leuke en gekke dingen te doen? Voor de ouders plaatsen we ook soms een tekstje bij onze activiteiten. Deze tekst zal in een ander lettertype zijn. Zo proberen we jullie wat extra info te geven.

Jullie nieuwe leiding, Mathias, Jasper, Tom en Ben

Zondag 26 september - 14u-17u – Dag van de jeugd - Sporthal Niel

Voor alle kindjes van Niel; een leuke dag aan de sporthal. Vandaag veel springkastelen en nog andere toffe dingen. Kom samen met al je vrienden naar de sporthal! De kapoenenleiding zal duidelijk opgesteld staan in de buurt van de ingang van de sporthal. sporth Dan gaan we samen springen, rollen en ons amuseren op de diverse attracties en activiteiten op deze dag van de jeugd. De sporthal ligt in de jozef wauterslaan te Niel, de parking is te bereiken via de landbouwstraat.

Zondag 3 oktober - 14u-17u 14u – Echte e scoutsvergadering - Hellegat

Wat doet een echte scout? We gaan een vuurtje maken. Op het vuur gaan we lekkere hapjes maken. We gaan leren om knopen te leggen. En natuurlijk een paar leuke spelletjes spelen. Jullie, ouders, moeten niet ongerust zijn. We gaan een paar echte scouts activiteiten doen, maar natuurlijk op kapoenenmaat. We gaan oa een paar eenvoudige hapjes klaar maken op een klein kampvuurtje.

7


Zondag 10 oktober - 14u-17u 14u –Piratenzoektocht - Hellegat

Piraten komen op bezoek naar Hellegat. Breng heel veel vrienden mee. We gaan samen een echte piratenschat zoeken. Wie kan de schatkaart lezen? Wat zit er allemaal in de schat van Swa piraat? Ken jij of je kapoen iemand die scouts ook wel eens wil proberen? proberen? Laat hem dan vandaag gerust eens meekomen. Vandaag hebben we extra opvang voorzien voor nieuwe kapoenen. Wij hebben voor de kapoenen een piratenpak, maar hij mag zijn eigen piratenkostuum ook gerust meebrengen.

14u – Superheldendag - Hellegat Zondag 17 oktober - 14u-17u

Kom verkleed als superheld. We gaan een leuk bosspel spelen. Wie word de beste superheld? Wie is de sterkste batman, superman, spiderman of mega toby? Maak het voor uw zoon nog leuker en laat hem verkleed als zijn favoriete held naar de scouts komen. Hou er wel rekening mee dat we een bosspel gaan spellen. Hebben jullie geen verkleedkleren? Geen probleem we zullen er een paar klaar hebben liggen.

Vrijdag 22 oktober - 19u-21u 19u – Kapoenenmuziek - Hellegat Kennen je het kapoenen muziek groepje? We gaan zelf muziekinstrumenten knutselen. Nadien gaan we samen muziek maken. We gaan geen piano maken, maar iets kleins dat je mee mag nemen naar huis. Denk er even aan dat onze activiteiten op vrijdagavond zijn. Na N ons knutsel en muzikale optredens kan je de kapoenen stipt ophalen om 21u zodat ze tijdig in hun bedje kunnen belanden. De leiding vertrekt om 21u op planningsweekend.

Zondag 31 oktober - 14u-17u 14u –Halloween - Hellegat Vandaag is het halloween. We gaan n alle griezels vangen. Verkleed je maar, dan hebben alle enge dieren bang van je. Spoken, monsters, heksen zijn welkom. Halloween is weer verkleden! Kapoenen mogen kiezen in wat ze zich gaan verkleden. Wij gaan proberen ook wat verkleedkledij ter beschikking beschik te hebben.

8


Berichtje voor lieve kapoenenouders. Beste ouder, dit jaar krijgt u kapoentje een volledig nieuwe leidingsploeg. We hebben er alle 4 super veel zin in! Wij gaan ons uiterste best doen om het voor alle kapoenen tijdens onze activiteiten steeds zo leuk mogelijk te maken. Als er iets zou, waardoor uw zoon het niet meer zo leuk zou vinden, horen we dit graag, zodat we het nodige kunnen bijsturen. Nieuw is dat er een knotsgekke website is speciaal voor de kapoenen. Daar kan je de foto’s van onze kapoenenstreken zien en vind je extra info over onze werking terug. We proberen bij onze activiteiten ook extra info te plaatsen zodat er al enkele vragen beantwoord zijn, maar we zijn er ook om jullie vragen te beantwoorden. Ben je benieuwd wat de plannen zijn voor de rest van het scoutsjaar? Onze jaarplanning is opgemaakt. Er kunnen eventueel nog wijzigingen voorkomen, maar daar zorgen we voor dat jullie tijdig op de hoogte gebracht worden.

http://www.scoutshellegat.be/kapoenen Heb je nog vragen kan ons steeds bereiken op ons algemeen emailadres: kapoenen@scoutshellegat.be of op onze persoonlijk contactgegevens achteraan op het Facteurke.

9


Kleurwedstrijd kapoenen Naam: ............................................................................................. Kleur deze tekening en bezorg hem op de volgende kapoenenactiviteit.

10


Haaaay die coole welpen! Weer een nieuw jaar bij de leukste tak van de scouts, de WELPEN!!! Wij hebben er al heel veel zin in om met jullie mega zotte en vuile spelen te doen met jullie! We gaan er een onvergetelijk jaar van maken zodat de 3de jaars spijt gaan hebben dat ze volgend jaar naar de Jong Verkenners moeten gaan! Tot zondag!!!!!!

Lynn, Maarten, Goef, Bram en Thijs 03/10/2010 Vriendjesvergadering – 14u tot 17u Hellegat Vandaag mogen jullie allemaal jullie vriendjes meenemen dat nog niet inde scouts zitten! En je mag ze zeggen dat ze wel zoals een echte scouts man goed vuil gaan worden! Want vandaag gaan we bunkeren! De meeste onder jullie kennen dat wel. Voor de gene die het nog niet weten, we gaan altijd rechtdoor! Wanneer het niet lukt, gaan we wel hulpmiddelen gebruiken!

09/10/2010 – Vlaaienslag – 9u tot… - Heideplaats Dit is natuurlijk niet voor jullie, maar jullie mogen altijd een mega lekkere vlaai komen kopen bij onze stand op de Heideplaats!

10/10/2010 Nestenverdeling – 14u tot 17u Hellegat Vandaag is het nestenverdeling... bedenk al maar een paar eventuele leuke kreten want je zal ze kunnen gebruiken dit jaar! Dus vandaag, beste welpen, krijgen jullie een nieuw nest. Met wie je je nest moet delen zie je dus vandaag. Je zult nog het hele scoutsjaar in de nesten blijven zitten. Ik zou zeggen begin maar al te oefenen: Rood .... wij gaan tot de dood; Groen ... wij worden kampioen. 11


17/10/2010 - Stratego en zeeslag – 14u tot 17u Hellegat Hebben jullie zin in een spel? Ja? Dan spelen we een spel van de middag. Namelijk één van de bekendste spelen van de wereld: STRATEGO. Wil jij een bom, een sergeant, een spion,... zijn? Kom dan allemaal langs vandaag want vandaag kan je een van deze rollen op jou nemen. Het is toch zo fijn om legertje te spelen len hé, misschien ook een tip om goed te kunnen sluipen, u te verstoppen, ... : verkleed jullie in echte soldaten!

22-23-24/10/2010 – Leidingsweekend Deze week is er geen leuke vergadering op zondag,OOOOOOOOOOH! Wij gaan het jaar verder plannen zodat we nog mega leuke activiteiten gaan doen. Tot volgende week!

29/10/2010- Halloween vergadering! – 19u tot 21u Hellegat Vandaag gaan we eens lekker griezelen! Omdat het dit weekend Halloween is, gaan we een griezeltocht doen! Verkleed jullie maar allemaal als de grootste griezels op de planeet zodat we samen kunnen griezelen

Het eerste facteureke is al achter de rug seg! Wij hopen dat jullie het allemaal zo leuk vonden als wij! We kijken al uit naar ons volgende facteureke waar we weer zo’n vet coole activiteiten gaan doen! Tot binnen 2 maanden stoere welpen!

Lynn, Maarten, Goef, Bram en Thijs

12


13


Joe JV’s, Hallo patsers,… Het is voor ons nog allemaal wat nieuw en wennen maar we zijn zeker dat het allemaal gaat loslopen. Sommige zegde dat we als voer voor de leeuwen zijn geworpen. Maar wij weten natuurlijk dat leeuwen geen beren van leiding op eten Daarom serveren we jullie alvast het eerste officiële facteureke van jullie nieuwe leiding. Maar genoeg gezwansd/gezeverd (het is maar hoe je het zelf ziet). Hier is het dan eindelijk …. Daarom: ... Applaus voor de jeugd van tegenwoordig, applaus voor de jeugd van tegenwoordig... (Jeugd van tegenwoordig – Applaus)

Zondag 26 september – Dag van de Jeugd - 14.00 tot 17.00 – Sporthal Niel Naar jaarlijkse traditie is het weer zover: De dag van de jeugd. Gewoon rustig ontspannen met tal van leuke spelen. Kom dus allemaal af om er een gezellige namiddag van te maken.

14


Zondag 3 oktober – Plan JV - 14.00 tot 17.00 – Hellegat Al jaren wordt erover gesproken en vandaag zullen jullie kennis maken met PLAN JV. Dit plan is enkel bestemd voor JV’s en wordt ook enkel door JV’s opgesteld. Daarom waren we verplicht om de volgende informatie volledig te coderen. â˜ş                   â˜ş         ! " # # $# %# & ' (( %             Zaterdag 9 oktober – Vlaaienslag – 9.00 tot ‌ - Heideplaats “Goedendag meneer/mevrouw wij zijn van de scouts van Hellegat en wij verkopen overheerlijke vlaaien. Wilt u er misschien ĂŠĂŠn kopen?â€? Rond dit zinnetje zal vandaag heel onze dag draaien. Het is namelijk weer zo ver: Onze jaarlijkse vlaaienslag. Kom dus allemaal om 9 uur ’s morgens naar de Heideplaats van waaruit wij heel Niel en omstreken gaan bevoorraden van heerlijke vlaaien. Voor diegene die al honger krijgen van al dat gevla wil ik alvast meedelen dat het middag eten wordt voorzien, zodat we er een hele dag vollenbak tegen aankunnen gaan.

15


Zondag 17 oktober – Die Hard bosspelbosspel- 14.00 tot 17.00 – Hellegat Smeer die kuiten maar al goed in, warm die spieren maar al goed op want vandaag gaan we ons verdiepen in de kunst van de “Die Hard bosspelen”. We verwachten jullie allemaal om er goed tegenaan te gaan.

Zondag 24 oktober – Geen vergadering Vandaag gaat de leiding PLAN JV wat verder uitwerken voor de rest van het jaar. Het gevolg is dat jullie deze zondag niks te doen hebben en jullie je dood gaan vervelen. Maar niet getreurd en gezeurd want volgend weekend halen we dit in op ons eerste weekend.

Vrijdag 29 tot zondag 31 oktober – JV weekend – Verdere informatie volgt nog Hier is het dan ons eerste weekend. Wat, waar en hoe zijn vooralsnog voor jullie onbekend maar een briefje van ons zal hier spoedig voor opheldering zorgen.

Dit was het dan weer. Mochten er nog opmerkingen zijn om alles nog leuker te maken laat het dan zeker horen.

Michiel Nils Glen Thomas

Nog even dit om af te sluiten: sluiten

16


Joop Verkennerzzzz, We beginnen aan een nieuw jaar met een verbeterde leiding ! Dit jaar gaan we volledig los gehen en totaal wakko activiteiten meemaken. Natuurlijk komt een echte verkenner altijd op zijnen harley trapson (Zenne vlo dus!) , tenzij wij dit anders vermelden. Voor iedereen, ook voor de leiding: altijd in uniform komen! Dit wil zeggen: DAS + HEMD /TRUI / T-SHIRT + KORTE BROEK ) als er iemand een lange broek aanheeft, wordt deze AFGEKNIPT ! 26 september – Dag van de jeugd – 14.00-17.00 Vandaag gaan we ne keer de grave gast uithangen op de dag van de jeugd! Allemaal in perfect uniform en we spreken af aan de sporthal van Niel en sluiten daar ook af.

3 oktober – techniekenvergadering – 14.00-17.00 Vandaag gaan we iets graaf in elkaar sjorren: een tent op palen zetten dus!

10 oktober – woudloperskeuken – 11.00-17.00 Wat nemen we mee? -

Zie driehoek Gamel & bestek Drinken Fiets (mountainbike of slechte fiets indien mogelijk)

16 oktober – vlaaienslag – 9.00- ??? Vandaag gaan we onze verkoopstechnieken uittesten op het Nielse volk. Iedereen kent de woorden nog wel. ’s Middags worden hamburgers en drank voorzien door de leiding. De verkenners stoppen ermee wanneer alle vlaaien verkocht zijn.

17


24 oktober – sportvergadering – 14.00-17.00 Sportieve outfit is verplicht vandaag ☺ Natuurlijk is sport gezond, maar in de mate dat wij het gaan beoefenen is er een mogelijk gevaar voor uw gezondheid ! ☺ ☺ Ps: we zijn allemaal extra verzekerd, behalve den yves ! Allemaal zeker met de fiets komen! 31 oktober – Bunkertocht – 14.00-17.00 Vandaag gaan we brakkeeeuh ☺ dus korte broek verplicht! Wat we met jullie van plan zijn weten jullie pas om 14.00 uur en waarschijnlijk weet je het nog altijd niet om 17.00. Tot de volgende, Hans, Yves, Melissa, Bart

18


Techniekenhoekje Woudloperskeuken Het is niet omdat je in primitieve omstandigheden kookt, dat je moet eten als een primitieveling. Met een beetje creativiteit kan je de heerlijkste maaltijden klaarmaken op een woudlopersvuur. Als je een gamel bij de hand hebt, kan je alles klaarmaken. Maar ook zonder potten en pannen moet het lukken. Gebruik zo weinig mogelijk aluminiumfolie. Laat de resten zeker niet in het vuur liggen, maar neem ze terug mee. Hieronder vind je enkele voorbeelden. Brood roosteren Boterhammen kan je roosteren met een vorkvormig stokje. Met een stukje kippengaas maak je eventueel een roostertje. Hou de stok met het roostertje boven de hete as en draai de boterhammen af en toe om. Door kaas, ham en ander lekkers tussen twee boterhammen te doen, heb je in een mum van tijd enkele croque monsieurs klaar. Ei op steen Zoek een grote platte steen. Maak de steen proper en leg hem in de hete as. Als de steen heet is, doe je er een beetje olie of boter op. Neem een boterham en haal het deeg eruit zodat je enkel de korst overhoudt. Leg de korst op de steen en breek het ei in de korst.De broodkorst voorkomt dat het ei van de steen druipt. Ei in sinaasappelschil Snij het topje van de sinaasappel, hol de sinaasappel uit, breek het ei en giet het in de holle sinaasappel. Leg het dekseltje terug op de sinaasappel. Zet de sinaasappel voorzichtig in de hete as. Na een minuut of zeven is het ei gaar. Appel met bruine suiker Haal het klokhuis uit de appel, zonder de appel in stukken te snijden. Smeer een beetje boter op de appel en vul dan de holte met kandijsuiker. Verpak de appel in aluminiumfolie. De appel zet je dan tussen de hete assen tot hij helemaal zacht is. Banaan met chocolade Maak met een mesje een snede in een ongeschilde banaan. Duw enkel stukjes chocolade in de opening. Leg de banaan in de hete as.De schil van de banaan wordt helemaal zwart, maar dat geeft niet. Als de banaan binnenin helemaal zacht is, is je dessert klaar. Ondertussen is de chocolade heerlijk gesmolten. Aardappel met gehakt Snij een dekseltje van een grote, ongeschilde aardappel. Hol de aardappel uit, vul hem op met gehakt en wat snippers ui. Breng op smaak met een beetje peper en zout.Doe het dekseltje terug op de aardappel en leg de gevulde aardappel in de hete as. Je kan bovenstaande tips natuurlijk ook thuis op je barbecue proberen. Smakelijk! Meer tips? Ga eens kijken op www.outdoorcoach.be

19


20


21


22


Een Shitartikel Het is voor iedereen verlof dus ook voor mij maar toch moet ik mijn ei kwijt zoals ze plegen te zeggen. Ik ga dat dan ook proberen te doen al is het geen paasei ! In de intieme beslotenheid van het kleinste kamerke van onze woonst trek ik me regelmatig met veel plezier, en graag zelfs, terug om mezelf te kunnen zijn. Geen gedreun van radio of T.V., geen gezeur van andere bronnen of eender wat aan mijn gevoelige oortjes. Kan me concentreren op mijn gedachten en zo mijn alter ego –Turko, dus - ontdekken. Hier kan ik me volledig uitdrukken, mijn diepste roerselen blootleggen, mij moeiteloos laten gaan en me ontlasten van alle negatieve factoren, frustaties en de rest. De spanningen glijden van me af. Kan het zo voelen. Verlichting. Hier wordt weerom een literair gewrocht geboren, wars van vreemde invloeden en storingen. Alleen met Turko. Ge zoudt u nu kunnen afvragen of dit weer zo’n shitartikeltje wordt. Wie ben ik om dat te willen beamen maar als het zo zou zijn is dat toch het gevolg van een menselijk trekje dat des mensen eigen is, en waarom ik hier in de eerste plaats zit. Iemand anders leest hier graag de krant of een T.V.program. Een kruiswoordraadsel is hier één van mijn favoriete bezigheden maar meestal doe ik het hier met pen en papier dat ik ook voor andere doeleinden gebruik. Een blanco blad dat ik zoals nu zit vol te krabbelen.

23


Af en toe krijg ik wel eens de opmerking van – dat duurt daar nogal, is ’t aan de meter of per kilo ? Neen , per regel ! is dan mijn repliek. Door den band verwittig ik op voorhand dat ze me een halfuurke moeten missen. Voor een cursiefje van een bladzijde of twee heb ik toch wel zo’n tiental zittingen nodig. Is niet gemakkelijk hoor, er altijd iets nieuws uitpersen – wel toepasselijk hier vind ik. Heb nu wel wat tijd want ’t Hellegatje verschijnt zowat om de twee maand, en dus moet ik me niet forceren. Maar ja, inspiratie laat zich niet dwingen. ’t Is wel wat anders als ik een plotse opwelling krijg - ben dan niet meer te stuiten. Het blijft maar komen. Het bruist en borrelt in me op. Heb het zelfs moeilijk om het tempo met schrijven te volgen - dat zou pas afgang zijn ! Nogal goed dat ik af en toe een rustpauze kan inlassen, doch niet voor lang want dan begint het weer. Ben content dat dit artikeltje bijna af is want mijn papier is op en kan dus beter eerst een andere rol steken. Als zo’n culturele bijdrage dan eenmaal geschreven is - in ’t vuil uiteraard – moet het nog gekuist worden en in ’t net gezet, maar dat laatste doe ik wel op mijn laptop hoor omdat ik daar geen vlekken kan maken . Sommigen onder u kunnen zich nu afvragen waar Turko toch al zijn nonsens vandaan haalt …… wel ’t is DAAR ! Tot chitten…..euh, tot chatten ! Turko 24


GARAGE VAN DEN BRANDEN WWW.RENAULT-NIEL.BE

VERHUUR MINIBUSSEN

RENAULT TRAFIC 8+1P 2.0 DCI 80 €/DAG info / reservatie fvdb@dealer.renault.be tel 03/888.82.82 25


Voor al je scoutsbenodigdheden:

.

www.hopper.be 26


27


28


29


30


.

JANSSENS EN VERMOST bvba

MAARTEN VERMOST .

Verzekeringen Leningen Beleggingen Kantoor FINTRO .

janssens.vermost@skynet.be .

* 03/880 70 15 + 03/880 70 19 Antwerpsestraat 10 – 2850 Boom CBFA 32598A-cB - RPR Antwerpen BTW BE 0447 049 739

31


Leiding Kapoenen Ben Spruyt Jasper Coopman Tom Roten Mathias Meys

kapoenen@scoutshellegat.be Matenstraat 5 Niel Koekoekstraat 60 Schelle Steenwinkelstraat 110 Schelle Rupelweg 6 Boom

0495/514979 0497/267619 03/8876699 0476/054542

Welpen Bram Wachters Thijs Wilssens Joffrey Van Gelddorp Maarten Saeys Lynn Brits

welpen@scoutshellegat.be Wirixdreef 88 Niel Sparrenlaan 24 Schelle Noeveren 165 Boom Dorpsstraat 55 Niel Lode Mortelmansstraat 10 Schelle

0485/808838 0485/412830 0471/252645 0478/441754 0486/034092

Jongverkenners Michiel Van Landeghem Glen Roten Nils Broes Thomas Van Loock

jongverkenners@scoutshellegat.be Oude Bosstraat 4 Schelle 0473/467398 Steenwinkelstraat 110 Schelle 0479/422741 Stationsstraat 47 Niel 0477/243925 Heideplaats 14/4 Niel

Verkenners Yves De Troetsel Melissa Lamberts Hans Van Hoofstat Bart Coopman

verkenners@scoutshellegat.be Heidestraat 12 Schelle Quinten Matsijslaan 1 Reet Vaartstraat 57 Niel Koekoekstraat 60 Schelle

0498/866590 0497/399366 0487/325378 0497/818292

Groepsleiding Bart Coopman Thijs Wilssens Ben Spruyt

groepsleiding@scoutshellegat.be Koekoekstraat 60 Schelle Sparrenlaan 24 Schelle Matenstraat 5 Niel

0497/818292 0485/412830 0495/514979

Oud scouts Kern werkgroep

oudscouts@scoutshellegat.be

Walter Roten Maarten Vermost Staf Buelens Leo Verlinden Chris Cassauwers Wouter Van Espen

Steenwinkelstraat 110 Kapelstraat 131 Kerkstraat 6 Laarhofstraat 142 Steenwinkelstraat 122 F. Timmermanslaan 1

Schelle Boom Niel Schelle Schelle Reet

03/8876699 03/8807015 03/8885643 03/8877376 03/8870296 0485/924611

32

Facteurke Hellegatje September Oktober 2010  

Ledenboeke Scouts en Oud-Scouts Hellegat. Editie September-Oktober

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you