Page 1

núm. 39. 3,90 €


2


Número. 39

En portada: Ice Bagno,

04.

08.

10.

12.

18.

20.

24.

28.

32.

34.

Caleido.

Edicions Lavínia. Director: Frederic Callís Redacció: Beatriz García Departament gràfic: Helio Lozano Subscripcions: Ernest Callís Producció: Edicions Lavínia Impressió: Salvador Serra. BC+R compta amb el suport delGremi de Cuines i Banys de Catalunya. www.bcr.lesrevistes.cat

Aquesta revista és membre de l’APPEC Associació de Publicacions Periòdiques en Català

Federació Catalana de Comerciants de Mobles

Edicions Lavínia. Edicions Lavinia SL Gran Via Corts Catalanes, 692 08010 Barcelona tel. 93 451 2409 lavinia@edicionslavinia.cat

BC+R no pot ser reproduïda per cap mitjà electrònic, òptic, electromagnètic o per fotocòpia sense el permís exprés de l’editor i sempre esmentant-ne la procedència. Dipòsit legal: B-4087/02

3


Banys

Banys ecològics i respectuosos amb el medi ambient Hi ha un ‘contínuum’ temporal fins i tot per als espais domèstics, que té en el banyla seva màxima expressió. Els nous dissenys beuen del passat, exprimint el suc del antics rituals de purificació de cos i ànima, de les ablucions amb aigua i l’elogi de veure passar les hores en un espai protegit de la resta del món. En el fons, som els humans com els epicuris i la forma en que gaudim dels banys n’és un exemple del nostre gust clàssic per trobar-nos a nosaltres mateixos en espais diàfans, formes que beuen de la natura i, perquè no, sofisticació tècnica en el respecte al medi ambient.

Genesis. Globo Una col·lecció de mobiliari de bany inspirat en els orígens de món. Línies sensuals que evoquen les formes harmonioses del cos humà i que volen inferir a cada espai una experiència de serenitat i autenticitat. La novetat de Globo comprèn elements que evoquen les tradicions antigues i és respectuosa amb la natura de la que beu. Com no podria ser d’altra manera, tant sanitari, com banyera, dutxa, bidet i aigüera estan creats amb 4

les últimes tecnologies sostenibles i es troben disponibles en colors clars i materials ecològics. L’ampli ventall de propostes porta la llibertat al bany amb peces que barregen formes geomètriques, com la suavitat del rectangle del rentamans, els cantons arrodonits i la base el·líptica. Una nova relació entre l’ésser humà, les formes, els materials i la ceràmica, que torna aquest model en altament funcional i d’una estètica impecable.


Solid. Cosmic Amb acabats brillants i mats, l’originalitat d’aquesta nova línia de Cosmic recau en el material emprat per a la fabricació de les seves peces, el Vit-Tech. Tecnològicament avançat, s’obté al coure a una temperatura de prop de 850 graus una superfície d’acer esmaltat. VitTech és molt resistent a la corrosió, ja que impermeabilitza les superfícies i té una gran fermesa enfront els agents químics com àcids o detergents.

Arne. Rapsel Arne ens recorda a les butaques del passat o els confortables balancins, pel que crea un efecte mixt d’espai privat separat de la resta del món. De línies expressives i gràcils, el moble està elaborat amb materials com el Parapan i el Nikron, que són seductors i suaus al tacte. Pels sofisticats procediments de fabricació amb el que Arne és creat, és reciclable cent per cent i eminentment ecològic. L’última obra de Rapsel és un disseny de Nada Nasrallah i Christian Horner.

5


Cuines

Combinacions infinites Mòduls de cuina convertits en un divertit trenca-closques d’alçades i amplades que s’obren a un interior diàfan on poden conversar, cuinar, dinar… Les cuines de nova generació es tornen un espai multifuncional on forma i funció s’alimenten mútuament, com si les converses i els olors quedessin impresos en el mobiliari. Els materials també es transformen i són de paper o de fusta, de matèries volàtils i fermes i, a la vegada, lleugers, que sembla realment que existeixi una cuina per cadascun de nosaltres.

Lima Verde. Bossia El més nou de Bossia per a la cuina és funcional, fresc i molt lluminós. Potser per això el color llima és un dels escollits per inaugurar amb aires renovats i aclaparadors l’espai que ha passat de ser merament un lloc per a cuinar a un menjador, un espai de tertúlia i molt més. El model Lima és el ‘prêt a porter’ de la col·lecció, amb un senzill laminat envoltat de 6

PVC que, a partir dels seus múltiples acabats, pot configurar les cuines més sofisticades. Les portes de calaixos i armaris tenen un gruix de 19 mm, i està disponible en un gran ventall de combinacions modulars. Lima forma part, juntament amb les línies Corfú, Corfú brillant i Cancún, de la vessant més acolorida i funcional de Bossia.


Kalea. Cesar Amb un disseny de Gian Vittorio Plazzogna, la nova cuina Kalea s’erigeix com un trencaclosques creat a partir de volums i alçades, que neix del desig formal de revolucionar la seqüència usual a la cuina de mòduls amb llibertat compositiva. Està disponible en diferents mides d’alçada i amplada i interiors oberts, de 12 mm de gruix, per incorporar mobles baixos. Els contenidors es troben en fusta, laminat i lacat amb fortes tonalitats.

Eco. Key Disseny, funcionalitat i ecologia són els tres conceptes que marquen la nova cuina de Key. El material amb el que està fabricada és el novador Paperstone, format per fibra de paper reciclat i resines derivades del petroli. El seu elegant disseny està marcat per un taulell d’escacs que és alhora taulell de cuina. El seu creador és l’aclamat dissenyador italià Alessio Bassan.

7


Electrodomèstics

Electrodomèstics Intel.ligents:

Forns Advance. Indesit

Una línia estètica energèticament eficient i molt versatilitat. Destaca el seu disseny en acer o vidre, model de gas i electrònic en un ampli ventall de colors i amb una mida estàndard. Disposa d’un sistema que permet programar el temps de durada de la cocció per controlar el consum i d’un display digital de gran mida i innovador indicador de funcions.

Twelix. KitchenAID

Fins a tres forns professionals en un. Aquesta és la nova proposta de KitchenAID, un forn que garanteix la mateixa temperatura a tots els nivells, pel que es pot cuinar fins a tres plats a la vegada gràcies al seu sistema de distribució circular de l’escalfor. A més, l’alt rendiment de Twelix permet reduir el procés de preescalfament i de cocció, contribuint a estalviar temps i energia. 8

Crystal Mirror. Franke

Amb un perfecte acabat de mirall i portes de vidre, Crystal és un forn d’última generació que disposa de programador electrònic de temps i temperatura, amb proposta de grau d’escalfor adequat i funcions de piròlisi i de wellness. Hi ha programades fins a 52 receptes i de preescalfament ràpid i refrigeració forçada. El nou model té una capacitat per a 65 litres.

Zen. Edesa

La nova línia de forns polivalents d’Edesa es caracteritza per una radiació de quatre programes i comandaments fixes ‘soft-touch’ i tiradors disseny Zen. El forn disposa d’un recobriment d’esmalt tot slide que és especialment fàcil de netejar. El grill té dues posicions i compta amb una potència de 2670 W. Amb selecció de funcions i temperatura i termòstat de seguretat.

Maxihorno. Hotpoint

Una versió millorada del clàssic de Hotpoint de 90 cm d’ample. Amb un disseny sobri i cuidat i 70 litres de capacitat, Maxihorno disposa de set programes electrònics de cocció que garanteixen resultats perfectes amb qualsevol recepta, inclús la més elaborada. També incorpora cronòmetre i un rostidor rotatiu, que amplia les opcions d’ús del forn.

157 BX. Fagor

Elaborat en color inox, el nou forn de Fagor té una estètica impecable, marcada per les seves dues portes de vidre i l’esmalt especial ‘top slide’. Disposa de sis funcions i grill regulable de dues posicions. Els seus comandaments són fixes i té sortida de bafs ventilada. Amb unes mides de 595 x 592 x 529 mm, l’equilibri entre forma i eficàcia està assegurat.


Starclean. Whirlpool

Els nous models 6è sentit incorporen la tecnologia més avançada i sostenible en neteja de forns. Starclean aconsegueix netedat total en menys de 30 minuts i un gran estalvi d’energia. El seu funcionament combina el cicle de rentat del forn a baixa temperatura amb el poder del vapor. El forn està realitzat en acer i vidre amb manetes totalment integrades i hi ha dues opcions de disseny, Ambient i Fusion.

Chef Oim 25700 X. Beko

Un forn intel·ligent amb panell tàctil i acabat en inox que incorpora programes automàtics dividits en diferents categories amb els que es podran elaborar fins a 35 receptes. L’interior de Beko Chef, amb la classificació energètica A, està esmaltat i té una capacitat de 65 litres, grill, funció Booster i carrils laterals per a cinc nivells. El forn inclou graella per poder gaudir al complet de les seves prestacions.

Culinart. Miele

Aquest forn porta incorporada la funció clima, que permet augmentar el grau d’humitat de l’interior de forma controlada durant la cocció d’aliments obtenint textures més suaus i cruixents. Inclou també 25 programes automàtics. Estèticament, destaca pel seu disseny amb l’exclusiu acer inoxidable CleanSteel, resistent a les empremtes. Culinart té una capacitat útil de 76 litres i està adaptat amb cinc nivells de posició per a safates.

So30. Wolf

El sistema de convecció dual de Wolf ofereix gran flexibilitat i control. Panells de control fàcils d’utilitzar, roten i s’amaguen quan el forn no es fa servir. Disposa am més d’opcions de disseny en acer amb i sense marc. Els seus interiors són de porcellana blau cobalt i incorpora funció auto neteja , deu funcions de cuina i panell de control rotatori. SO30 té el certificat de qualitat de Kosher. 9


Especial Mampares

Electrodomèstics Intel.ligents:

Mampares

Waterdrop. Doccia Inclosa a la col·lecció Lux Line, aquesta sèrie destaca pel seu disseny inspirat en la natura. Les seves línies són orgàniques i combinen color en els vidres amb formes evocadores. L’objectiu de Waterdrop és humanitzar l’espai de bany i allunyar-lo de l’estètica clàssic, freda i racional.

Quartz. Roca Una mampara dissenyada per adaptar-se tant a la banyera com al plat de dutxa, que es pot combinar amb portes batents, plegables o corredores. Està disponible en diferents acabats en vidre i perfil, i gràcies al tractament MaxiClean “Neteja fàcil” es manté neta i evita incrustacions de cal i brutícia. 10

Terra. Lasser Amb un sistema de guiat fabricat amb materials molt resistents que permeten el rodament de les fulles per mitjà d’una instal·lació de guia de lliscament, Terra Snail és la mampara adequada per salvar les barreres arquitectòniques que impedeixen el fixament del sistema al sostre.

Vetro. Profiltek Aquesta mampara per banyera i dutxa està fabricada en vidre temperat de 6 mm i 8 mm per a fixes laterals, amb compensació de perfils de 15 mm per cada lateral. Disposa de fulles corredores i rodaments compensables, així com maneta i perfil base en acabat crom brillant.

Lite. Stildux La sèrie basa el seu disseny en l’absència de qualsevol línia innecessària, donant tot el protagonisme al vidre. Tots els models estan fabricats en vidre temperats de 6 mm i mantenen l’opció de tractament per a la cal i antibrutícia Drop Free.

Futurion Flat. Villeroy&Boch Una mampara que és exemple de llibertat creativa. Futurion renuncia a la superficialitat per poder desenvolupar disposicions molt més originals ja que, integrada a nivell de terra en el bany i gràcies a l’estil purista, aconsegueix una sensació d’espai transparent.


11


cersaie 2011

Cersaie 2011

01

La darrera edició del Saló internacional de la ceràmica d’Arquitectura i el mobiliari de bany, Cesaie 2011, va reunir el passat mes de setembre a la ciutat de Bolonya les companyies capdavanteres del sector en un esdeveniment centrat en la tecnologia, la sostenibilitat i el màxim confort. Propostes d’avantguarda que beuen de la puresa i la netedat de les formes i que busquen superar edició rere edició els estàndards cada vegada més alts de virtuosisme tècnic amb un disseny acurat que infereix als interior la personalitat dels seus creadors. Les fronteres s’escurcen fins desaparèixer. 12


Cretton Marengo. Venatto Una nova superfície amb un suau relleu pixel.lat que es troba disponible en tonalitat nacre i marengo, ambdós colors suaus que Venatto va voler introduir al catàleg per destacar la forma sense estridències . El producte ceràmic està fabricat en massa i rectificat, aconseguint una superfície ideal per espais d’avantguarda. Cretton són colors i contrastos, i els nous tons i les textures de la col· lecció possibiliten interiors molt més lluminosos, que muten com ho fan els seus propietaris.

02

03

01 Aqua-Sence. Graff

02 Plato Soft. Baños 10

03 Afetto. Globo

La dutxa del futur amb un disseny totalment personalitzat que uneix confort, innovació i sostenibilitat. Aqua Sense és tota una experiència sensorial que porta el concepte de spa. Disposa d’un sistema electrònic amb capçal de dutxa al sostre que crea efectes de pluja i cascada. Aqua Sense incorpora pantalla tàctil i altaveus, a més de produir un sofisticat efecte RGB amb led de colors. De fet, aquests últims efectuen una sort de cromo teràpia. Respecte a la música, pot ser recarregada connectant a paret un USB d’Ipod.

Aquest plat de dutxa és ergonòmic i confortable, i s’adapta a l’empremta de l’usuari. El seu pes ultralleuger facilita el transport i l’ instal·lació i incorpora un tractament antibacterià en massa i superfície. La col·lecció Soft pot ser encarregada i feta a mida i està fabricada amb material que evita els lliscaments i proporciona un alt nivell de seguretat. Soft es pot doblegar per ser transportat i recupera al moment la seva forma original. Està disponible en color blanc i negre i s’integra amb harmonia a l’espai de bany.

Dissenyada per Luca Nichetto, la col·lecció de banys Affetto de Globo té un estil contemporani i molt flexible, que prioritza els conceptes essencials de modularitat i adaptabilitat per recrear diferents espais. El seu disseny està inspirat en els anys 50. La funcionalitat i les línies extremadament modernes sumen amb la facilitat de muntatge i desmuntatge i recombinació. Val a dir que l’interiorisme, al beure de la societat, busca solucions al canvi i la fluïdesa dels seus clients, cada vegada més tendents a canviar de residència. 13


Cersaie 2011

04

05

06

04 Fogliodacqua. Rapsel

05 Cuarcita. Ceracasa

06 Ice Bagno. Caleido

Dissenyat per Mario Nanni per a Rapsel, aquest rentamans està especialment pensat per a espais petits: banys integrats en dormitoris, embarcacions o petits estudis. Nanni és especialista en treure el màxim profit als espais i el joc entre linealitat i alçada li permet crear formes que extensives i geomètriques en petit format. En aquest darrer Cesaie Rapsel va presentar les seves col·leccions fabricades en fibra de carboni, com Allaltezza de Mario Nanni i Supernova de Nespoli e Novara, i aquest Fogliodacqua n’és un bon exponent

Un gres porcellànic d’altes prestacions tècniques realitzat amb el sistema Emotile, amb relleu de pedra. És apte per a sistemes de façanes ventilades amb adequades característiques respecte a l’absorció d’aigua, resistència tèrmica i mecànica als atacs químics i a la contaminació. Cuarcita es troba en gran varietat de mides i colors, que es mantenen sense perdre brillantor exposades a la llum solar. El nou gres de Cercasa és totalment ignífug i forma part de les seves novetats de catàleg, juntament amb Loft, Euphoria Natural i Chelsea.

Amb una potencia de 700 w, el nou radiador elèctric de Caleido és una peça de disseny alhora que essencialment pràctic. Les seves dimensions (132 x 45,5 cm) i la linealitat de les seves formes conformen un enquadrament estètic i harmoniós en paret, com si es tractés d’una obra d’art contemporània, una escultura sòbria i rotunda per a l’espai de bany que guanya preponderància a la llar. ICE Bagno ofereix una calefacció òptima amb un contingut baix en agua i està disponible en una àmplia gama de mesures i alçades.

14


07

08

09

07 Gentle. Dornbracht

08 Over. Colombo Design

09 Mosaico. Ceramiche Refin

Sota l’eslògan ‘Everyday elegance’, aquesta nova col·lecció d’aixetes obeeix a un disseny simple i sinuós creat per Matteo Thun. Gentle s’adapta perfectament a qualsevol interior, marcat per línies clares i materials tangibles, com la fusta, el teixit, el vidre i la ceràmica. El model amalgama diferents tipologies de consola, bidet, dutxa i banyera, i està disponible en superfície de crom. Allò especial integrat en la quotidianitat és una de les idees que inspiren Gentle, que personifica la qualitat de la funció i la fluïdesa de la forma.

Una col·lecció lineal elaborada en acer inoxidable que presenta tires adhesives extra fortes de subjecció a la paret. El disseny d’Efrem Bonacina i Giovanni Moro disposa d’un sistema de muntatge alternatiu que permet fixar els accessoris en qüestió de minuts sense perforar les parets. Enguany, Over es presenta en combinació amb la nova col·lecció Black& White d’accessoris per al bany fabricats en cuir ecològic creada per Luca Colombo. La investigació renovada per aconseguir estàndards ecològics és una constant en les noves col·leccions.

La nova col·lecció de llambordes ceràmiques d’autor de Refin té l’aclamat dissenyador italià Massimiliano Adami com un dels seus creadors. Inspirat en la textura del mosaic, aquest model reinterpreta les formes elementals en gres porcellànic i amplia les possibilitats tècniques de la ceràmica d’arquitectura. Ceramiche Refin va presentar a Cesaie 2011 una gran varietat de mosaics d’autors internacionals que poden integrar-se a qualsevol interior domèstic o públic amb subtilesa i fluïdesa estètica. 15


Cersaie 2011

10

11

12

10 Tratto. Irsap

11 Dialoghi. Mosaico Piu

12 Asymmetric Duo. Kaldewei

Un radiador d’acer que està disponible en model hidràulic i elèctric, si bé aquests dos models són una innovació recent d’Isarp. Opcionalment, el perfil incorpora il·luminació lateral, representant la unió entre disseny i efecte cromàtic. Es pot escollir entre més de dos-cents colors i dos alçades (120 o 160 cm). Tratto, que pertany a l’exclusiva gama Officina Delle Idee, inclou una barra de metacrilat per penjar tovalloles.

Una versió millorada del clàssic de Hotpoint de 90 centímetres d’amplada. Amb un disseny sobri i cuidat i 70 litres de capacitat, Maxihorno disposa de set programes electrònics de cocció que garanteixen resultats perfectes amb qualsevol recepta de cuina, inclús les més elaborades. També incorpora cronòmetre i un rostidor rotatiu, que amplia les opcions d’ús del forn. Un forn altament funcional i estètic pels amants de la cuina.

Genialitat, ergonomia i estil són el trets claus de l’estètica asimetria d’Asymmetric. La banyera de Kaldewei juga amb mestratge amb les contradiccions estètiques emprant un llenguatge de formes atemporal que suma funcionalitat. Cal destacar els seus costats, amples per una banda, que poden servir de seient o de suport per col·locar aixetes personalitzades. Una nova concepció de la geometria antigeomètrica en interiors de bany que doten de frescor l’espai i possibiliten combinacions abans no vistes.

16


13

14

15

13 Handy. Fir Italia

14 Bennesserie. Boxart

15 Batik Light. Regia

Un rentamans híbrid que incorpora una maneta amb barra vertical, que roman sempre subjectada a la paret. La col·lecció és eterna en el sentit que conjumina l’estil d’un rentamans clàssic i la modernitat formal, on l’àrea de bany, l’espai de dutxa i el propi rentamans es difuminen completament. Handy és versàtil en la seva vessant més essencial i personalitza cada bany amb una suggestiva disposició d’elements marcada per la verticalitat i els seus materials cromats.

Boxart va presentar a Cersaie una altra solució de wellness, el nou model de forma rectangular Benessere. Completen l’espai els travertins daurats del mur que s’obren emfatitzant l’ambient de relaxament i els prestatges, elaborats del mateix material. En el pis, la safata de dutxa modular destaca pel seu tanc d’acer inoxidable. Emperò, el més remarcable d’aquest nou producte és el fet d’integrar diferents materials, càlids com la fusta i freds com l’acer, creant un tot de significacions relacionades al benestar.

La diferent forma de la superfície ha possibilitat reduir les dimensions de la col•lecció de només 90 cm, amb mides disponibles de 110 i 120 cm. Regia disposa d’un ampli ventall de colors i combinació de calaixos i portes i gran variació de mòduls. Les corbes equilibren la simetria del rentamans i creen una peça harmònica, moderna alhora que extremadament funcional. Batik Light és idònia per a interiors reduïts i dota d’elegància i una nova dimensió de volums els banys d’estil contemporani. 17


Estalvi: Aigua

Estalvi: Aigua Amb la creixent preocupació mediambiental, la indústria del mobiliari i els accessoris per al bany dirigeix els seus esforços cap a l’estalvi d’aigua. Apareixen nous materials i productes sostenibles, sistemes que afavoreixen el control de la temperatura i el flux d’aigua, a banda d’ésser d’una estètica pura i harmoniosa. Estalvi, bellesa i confort estan presents a les games d’aixetes, plats de dutxa i sistemes de ruixat, on l’aigua es transforma en una pluja tropical de llum i color. Aquestes són les noves tendències que destaquen en mobiliari de bany sostenible per a la propera temporada 2011-2012.

Targa. Villeroy&Boch La nova gama de sanitaris i accessoris per al bany de Villeroy&Boch afavoreix l’estalvi gràcies a la tecnologia Aquareduct. El seu sanitari consumeix 3,5 litres, el que suposa un estalvi del 40% en comparació amb els sistemes convencionals. En els sistemes de doble càrrega, el consum es redueix en dos litres en la descàrrega més petita. 18


Sigma 60. Geberit Un polsador de doble càrrega i compatible amb les cisternes encastades UP720 i UP320. Les seves dues opcions de descàrrega permeten estalviar en el consum de l’aigua; el manteniment de les cisterna és senzill ja que el polsador es treu amb facilitat, sense l’ajuda d’eines. Disposa de botons d’accionament de zinc.

Ecostat select. Hansgrohe

Acqua zone. Fantini

Ceramix blue. Ideal standard

Aigua que cau com una pluja fina nebulitzada. El ruixador-plafó de Fatini és bellesa, puresa i harmonia. Una nova generació de ruixador que, a banda d’estalviar aigua, disposa de comandaments electrònics i sis jocs diferents aigua i llum que maximitzen el confort i exciten els sentits.

L’aixeta estalvia més de 400 euros en el rebut d’aigua, segons els seus creadors, gràcies a una innovació en el disseny intern del barrejador de clau i el cartutx. Redueix l’aigua estancada al canaló més d’un 80 %, el que permet arribar a la temperatura desitjada un 90 % més ràpid que amb les aixetes convencionals.

Aquest termòstat no només regula la temperatura i la quantitat d’aigua que surt de dutxa i banyera, sinó que ofereix, a més, un ampli i atractiu espai per depositar els utensilis de dutxa. Aquesta simbiosi de forma i funció el converteixen en una autèntica novetat on elegància i ús conflueixen amb un alt confort i gran bellesa formal.

19


Reformes i rehabilitació

Runtal recupera el radiador clàssic Runtal Anteo Chrom

La companyia Runtal ha introduït al mercat el seu radiador clàssic Runtal Anteo Crom, que va ser patentat a l’any 1930. Un calefactor de paret que en sí mateix és una obra d’art per guarnir els interiors i, a la vegada, escalfar tant habitatges com oficines. Gràcies al refinament de la seva superfície cromada i la seva

GECOL augmenta les prestacions del seu producte adhesiu fins a un 40% La companyia GECOL ha començat a implantar la nova tecnologia High Tech Premium en el seu producte adhesiu de ciment GECOL Flexible, dotant-lo de característiques totalment diferents a la resta d’adhesius. D’una banda, GECOL Flexible es pot col·locar a tot tipus de ceràmiques i pedres natural i artificials, permet la superposició de peces ceràmiques sense haver d’aplicar una capa prèvia d’imprimació i té un excel· lent poder d’humectació. L’ús de la tecnologia High Tech Premium possibilita l’augment del seu rendiment i fins a un 40 % menys de consum respecte a altres adhesius, sense perdre cap de les seves prestacions. És respectuós amb el medi ambient, ja que en la seva composició s’empren àrids naturals i càrregues minerals procedents de materials reciclats.

versatilitat, Runtal Anteo pot integrar-se a qualsevol ambient i té una vida útil molt més perllongada gràcies al seu renovat procés de revestiment en varies fases. A més, la distancia entre els tubs simplifica al màxim la neteja. El clàssic icona de Runtal està disponible en qualsevol mida.

Runtal, www.runtal.es C/Argenters 7. Parque Tecnológico del Vallés. 08290 Cerdanyola – Barcelona

Gecol, www.gecol.es C/ Marineta, 14 y 16. Pol. Ind. Llevant. 08150 Parets del Vallés (Barcelona)

Rehau proposa arestes lluminoses per a mobiliari domèstic

Rockfon presenta un sostre d’aïllament sense estructura visible

Fruit de l’esforç de Rehau per ressaltar l’elegància del moble modern i il·luminar els seus cantons acabats, han aparegut Raukantex Power Edge i Raukantex lite, dues solucions per crear atmosferes interiors. La primera està especialment dissenyada per a l’espai de la cuina i permet transmetre l’electricitat directament a un punt de llum, a través de dos conductors de coure incorporat. D’aquesta manera, roman amagat en el moble al quedar col·locat

directament en el taulell, sota el costat decorat. D’altra banda, Raukantex lite s’aplica als dormitoris i salons, i permet emetre una llum indirecta ideal per proporcionar un ambient únic de descans. La seva instal·lació és molt senzilla, ja que només es necessita fresar una obertura en el taulell conglomerat i fixar la tira LED o RGB. Una vegada connectats els LEDs a la font d’energia, la llum penetra entre les zones transparents del cantó decoratiu.

Rehau, www.rehau.es Miquel Servet, 25 pol. Ind. Camí Ral 08050 Gavá (Barcelona)

20

Rockfon ha presentat un sostre d’aïllament acústic d’última generació que suma funcionalitat i llibertat creativa estètica, perquè la seva estructura és invisible i sense perforacions. Mono Acoustic TE permet crear sostres sense unions que resultin atractius i flexibles, on es poden integrar fàcilment lluminàries, forats de ventilació i sistemes de so. El disseny homogeni i lineal d’aquest sistema ofereix a arquitectes, dissenyadors i interioristes la possibilitat d’optimitzar els espais interiors en termes d’estètica Rockfon, www.rockfon.es Bruc 50, 3º 3ª - 08010 Barcelona.

i de confort acústic, complint amb els requisits ambiental. Per haver estat elaborat amb llana de toca, absorbeix excel·lentment el soroll, protegeix contra incendis i és resistent tant a la humitat com als canvis de temperatura. Els sostres Mono Acoustic TE són ràpids i fàcils d’instal·lar, ja que el seu format és de 1200x1200 mm amb encolatges, i els panells són prims, lleugers i reciclables. El sistema han obtingut l’etiqueta danesa “Indoor Climate”, que avalua la qualitats dels productes de construcció i l’aire interior.


Technal aplica Gti i Saphir FXi de tancament de finestres a un habitatge unifamiliar

La marca noruega Technal, especialitzada en tancaments per a finestres i façanes d’alumini, ha participat en la reforma d’una habitatge unifamiliar a Madrid dissenyada per la prestigiosa ensenya d’arquitectes Vidal y Asociados. L’habitatge és un exemple de la fusió de l’exterior i l’interior, on els buits creats a la façana es van tancar amb les corredores GTi, propiciant aquesta continuïtat espacial. Pel forats de menor escala es van utilitzar prac-

ticables de la sèrie Saphir FXi, que ofereixen excel·lents prestacions tèrmiques i acústiques, assegurat el màxim confort dins de la llar. Technal pertany a la companyia Hydro Building Systems i té més de 500 clients industrials que treballen l’alumini, fabricant i instal·lant els seus productes. En aquest cas, l’encarregat de la producció i instal· lació va ser Castilla Navas, taller que forma part de la Xarxa Aluminier Technal.

Schneider Electric encarrega a l’artista Mikael Knoch un nou disseny

L’artista danès Mikael Koch, internacionalment premiat per l’elegància i originalitat de les seves creacions, ha estat el responsable de dissenyar la nova gama de detectors de moviment de Schneider Electric, que surt al mercat sota el nom d’Argus Basic. La sèrie, que es caracteritza pel seu disseny sobri i integrable a qualsevol espai, possibilita la detecció de moviment d’interior 360º i radis de detecció d’àrea de

dos i fins a 16 metres, gràcies a l’aplicació de les últimes tecnologies existents, amb lents d’alta resolució ajustables i adaptats a les necessitats particulars de cada usuari i cada espai. La impressió crea lluminositat i les seves línies rectes es fusionen perfectament amb les parets, el sostre i les diagonals de la sala. A més, Argus Basic disposa de control d’il·luminació i estalvia fins a un 70 % d’energia.

Technal, www.technal.es. Zona Industrial Sector Autopista. C/ Diesel 1. 08150 Parets del Vallés (Barcelona)

Schneider Electric, www.schneiderelectric.es

Rockwool combina llana de roca i aerogel en un nou aïllant més resistent al soroll i la temperatura

Havell Sylvania presenta un nou llum reflector de LED de 15.000 hores de durada

L’empresa Rockwool ha fet un pas més en la tecnologia per a l’aïllament amb la creació d’un nou material que combina llana de roca i aerogel, una substància fabricada amb la sílice que es troba a la sorra. Aerowool té una gran porositat i pot arribar a resistir una temperatura de 1.200 graus i fins a 2000 vegades el seu pes, i reuneix tots els avantatges de la llana de

roca i l’aerogel per definir nous criteris de conductivitat tèrmica i d’espessor de l’aïllament. Aquesta novetat de Rockwool ha estat classificada amb la certificació Blue Angel, una de les etiquetes ecològiques més reconegudes del món, que distingeix els productes amb més baixa influència sobre el medi ambient durant el seu cicle de vida.

Rockwool, www.rockwool.es C/Bruc 50 · 3º · 3ª · 08010 Barcelona

C/ Bac de Roda, 52. Barcelona

Amb la prohibició de les lluminàries convencionals per part de la Unió Europea i la consolidació del LED com a font de llum, companyies com Havells Sylvania s’han llançat a la investigació de noves làmpades sostenibles de màxima potència. Un bon exemple és RefLED ES50, un dels llums reflectors de LED més avançats del mercat, ja que disposa de la mateixa potència que una làmpada halògena de 35W amb menys de 3,5W de consum. RefLED pot tolerar fins a 60.000 cicles d’encès sense comprometre el seu rendiment i està lliure de raigs ultra violetes i substàncies contaminants. Aquesta lluminària està disponible en una gran varietat de colors i té una vida mitja de 15.000 hores. La darrera creació de Havell Sylvania es suma als altres nous models de la companyia, com són la gama Toledo i la línia HI-SPOT, també de LED de reemplaçament.

Havells-sylvania, www.havells-sylvania.com C/ Roger de Flor, 49 08013 Barcelona 932 322 711 21


Reformes i rehabilitació

La cisterna encastada UP320 Genebit redueix la descàrrega d’aigua a 4,5 litres G e re b i t h a i n co r p o ra t u n a nova vàlvula de descàrrega a les seves cisternes que permet seleccionar el rang de litres desaiguats a només 4,5 litres per a les cisternes encastades UP320. Tanmateix, l’estalvi d’aigua pot arribar a ser major gràcies a les seves opcions de 6 o 7,5 litres, que ha portat a la companyia a rebre l’etiqueta WELL, concedida per la European Valve Manufacturers Association (associació europea de fabricants de vàlvules). Aquesta millora integrada als renovats bastidors Kombifix i Duofix facilita als planificadors que ho desitgin l’obtenció d’un certificat d’eficiència e n e r g èt i c a L E E D o B R E A M , que proven la sostenibilitat en la construcció dels banys. D’altra banda, tots els productes de Geberit contemplen un disseny

Cabel d’Almagrupo: Termos elèctrics de fins a 150 litres de capacitat Almagrupo ha llançat al mercat Cabel, una nova gama de termos elèctrics amb capacitat per a 30, 50, 100 i 150 litres, en versió vertical i horitzontal. D’acord a la companyia, Cabel ofereix una gran fiabilitat d’ús i màxima durada, i supera el més alts estàndards de qualitat, tant en el procés de vitrificació per polvorització electrostàtica com en la soldadura del tambor, l’estanqueïtat IP25 amb control a 12 bar i els aïllaments tèrmic i elèctric. Cadascun dels seus vuits models incorpora una vàlvula de seguretat, resistència blindada i cable de connexió, a més de comercialitzar-se amb una garantia de dos anys pel tambor, amb revisió de l’ànode. Per la seva moderna estètica, els termos d’Almagrupo s’integren perfectament a qualsevol ambient, i la seva àmplia varietat de litratges soluciona qualsevol demanda de confort amb la màxima potència i el menor consum.

Geberit, www.geberit.es.

Almagrupo, www.almagrupo.com.

C/La Selva, 10 1ºA - Ed. Inblau - P.N. Mas Blau · 08820-El Prat de Llobregat (Barcelona)

Parque Negocios Mas Blau - Selva, 2 - Ed. Géminis, 1º. 08820 El Prat de Llobregat (Barcelona)

Stripax plus 2.5: Tallar, desaïllar i premsar sense necessitat de canviar d’eina Stripax plus 2.5 combina tres eines en una gràcies a les seves funcions de tallat, desaïllat i premsat. Aquest és un cas excepcional, ja que amb el nou producte de Weidmüller només és necessari l’ús d’una única eina per a la preparació del conductor i la seva posterior connexió. Es pot regular per a seccions de cables des de 05 fins 2,5 mm2, de manera que pot tenir gran varietat d’usos, i disposa d’un disseny ergonòmic per a un treball més còmode. En el sector del ferrocarril, per exemple, la stripax plus 2.5 mostra la seva destresa durant la instal·lació dels controls de les portes. També permet estalviar temps a l’hora d’instal·lar cables aeris, on és bastant pesat i incòmode canviar d’eina. Val a dir que el procés d’ajustat del dial per al canvi de secció és molt simple.

Característiques Stripax plus 2.5 permet: ·Tallar: Gràcies a la funció de tall integrada, l’eina possibilita tallar de forma precisa una longitud de cable específica. ·Desaïllar: Consisteix en inserir el cable a la unitat de desaïllat, exercir pressió i eliminar la resta de material aïllant. ·Premsar: Cal introduir el cable desaïllat a la matriu de premsat. Col·locar prèviament els terminals, exercir pressió i retirar el cable premsat.

22

Weidmüller

Narcís Monturiol, 11-13 08960 Sant Just Desvern (Barcelona) Tel. 934 803 386 www.weidmuller.es


Saber +

Legislació El govern del partit popular promet impulsar la rehabilitació d’edificis El canvi d’ executiu després de les eleccions del 20 novembre albira canvis en la política d’habitatge que té la rehabilitació d’edificis com un dels seus punts centrals. Segons exposa en el seu programa, el Partit Popular aposta pel fraccionament i ajornament de les taxes de les obres i l’impuls de mesures de reparació d’edificis situats a zones de risc sísmic. Quines d’aquestes mesures acomplirà durant la seva legislatura?

El Partit Popular, que va sortir vencedor de les eleccions generals celebrades el passat 20 de novembre, va dedicar una part del seu programa a proposar mesures en matèria de habitatge. Entre els onze antídots per al “creixement i la cohesió” d’aquest sector en crisi, el govern entrant es va comprometre a impulsar programes de rehabilitació d’edificis i habitatges. En aquest sentit, s’explica al programa: “es promourà el fraccionament i l’ajornament de les taxes i tributs conseqüència de les obres de rehabilitació”, i afegeix que “en coordinació amb les administracions regionals, s’impulsarà la rehabilitació d’edificis situats a les zones de risc sísmic que hagin estat construïts fa més de 40 anys”. El partit liderat per Mariano Rajoy també proposa mesures per incentivar la compra d’habitatge amb la reducció transitòria de l’lVA per la compravenda i l’actualització de la deducció a l’IRPF per l’adquisició d’habitatge; així com la modificació de l’impost de transmissions patrimonials per eliminar l’efec-

te de tributació múltiple en cascada de les compravendes successives que actualment limita la mobilitat laboral a l’estat espanyol. D’aquesta manera, el PP aposta per permetre la compensació tributària entre lloguers pagats i percebuts quan es posi en arrendament l’habitatge habitual i es llogui un altre en el nou lloc de residència. Així, el contracte d’arrendament haurà de tenir més flexibilitat i llibertat de pactes i s’haurà d’incrementar la seguretat jurídica de les parts “per agilitzar mecanismes de resolució de conflictes”. Respecte a la valoració de les taxacions immobiliàries, plantegen promoure més independència i la limitació de la participació accionarial o el control de les entitats de crèdit a les societats de taxació. La reforma de la llei concursal per introduir procediments d’insolvència i la creació de plans d’habitatge de lloguer i programes d’arrendament bonificat són altres de les mesures per les que aposten; juntament amb la protocol·lització dels processos de transformació del sòl mit-

jançant procediment públics i transparents. D’altra banda, el programa electoral del partit de Rajoy exposa la necessitat “d’incentivar acords de col·laboració públic-privada per a la mobilització del ‘stock’ d’habitatges buits a preus assequibles, així com delimitar les competències de l’Estat en matèria d’urbanisme, que exigeixin un tractament comú en el conjunt del territori. Aquestes són algunes de les mesures ‘antídot’ contra la crisi immobiliària i per un habitatge digne que proposa el recentment escollit govern. Ara faltarà veure si les promeses i propostes s’acompleixen de mica en mica en el seu mandat o queden en l’oblit. A l’apartat d’actualitat del web del Partit Popular podran trobar el programa complet per descarregar en pdf i així poder comprovar la resolució efectiva d’aquestes mesures en matèria d’habitatge i economia en general.

23


Restaurant per als jugadors de Roland Garros. Didier Girardet Marcat per la necessitat de “confort acústic”, el restaurant que s’amaga sota la pista Suzanne Lenglen del llegendari temple de tennis, conegut com a Roland Garros, havia de convertir-se, davant tot, en un espai de confort per als jugadors, les seves famílies i els seus admiradors. Per reduir el soroll al mínim impacte, l’arquitecte encarregat de la rehabilitació, Didier Girardet, qui ja ha treballat durant anys per l’Associació Francesa de Tenis, va jugar amb la idea d’un sostre desestructurat , amb ruptura de superfícies. Així,

24

a una estètica espectacular, se li suma l’ús dels panells Mono Acoustic TE de Rockfon, que produeixen nivells de compensació per modular el volum general. Les superfícies que van quedar una vegada aplicats els panells es van polvoritzar amb pintura blanca i se li va aplicar una capa de color que fa joc amb l’ocre de la famosa terra batuda del Roland Garros. Tant la planificació com l’acabat van necessitar de la preparació d’esbossos i un grau alt de precisió, polint les capes per aconseguir una textura final de granulat.


Reportatges

Switch on de Bonaldo. Mauro Lipparini

“Un dau col·locat sobre un volum piramidal fet només de gespa”; així és com l’arquitecte Mauro Lipparini va imaginar l’espai quan Sabrina i Alberto Bonaldo van explicar-li la idea de transformar la part històrica de la companyia en un indret que unís passat, present i, sobre tot, d’inspiració futura. Així la historia del nou centre d’exhibició de Bonaldo va començar fa cinquanta anys, estava dedicat a la fabricació del mobiliari més delicat i rebia el nom de ‘Styling’. Els 6.000 metres quadrats que van quedar lliures amb el desús d’aquest edifici d’estil antic van ser pensats per la jove generació Bonaldo per crear un lloc d’encontre, un espai renovat més que no pas un espai re-

convertit. De fet, l’atmosfera creada s’ajusta a l’imaginari del seus propietaris, on el passat industrial dóna pas a una interpretació arquitectònica creativa que integra també el museu de Bonaldo. Mauro Lipparini ha treballat per la companyia en el disseny de nombrosos productes.

Bonaldo. www.bonaldo.it Via Straelle, 3. 35010 Villanova PD Italia Tel. +39 049 9299011Fax +39 049 9299000 25


Reportatges

Basque Culinary Center. Ondarreta Contract Treballant molt estretament amb l’estudi d’interiorisme de Sandra Tarruella, Ondarreta va decorar un dels restaurants de la recentment estrenada facultat de Ciències Gastronòmiques de l’estat espanyol, el Basque Culinary Center. Ubicat a la planta principal de l’edifici, el restaurant està equipat amb les darreres innovacions en mobiliari de contract de l’ensenya: bancades, tauletes, conjunts de taules i cadires. Respecte als interiors, Tarruella ha volgut imprimir un acabat natural a tots els materials, com les taules LOGO, elaborades en fusta de bedoll i estratificat ColorCore de Formica. També estan presents les cadires BOB, amb un combinat de fusta de faig o les taules CAFÉ, fetes en roure massís. Finalment, Sandra Taruuella i Ondarreta van aconseguir transmetre un to rústic al conjunt gràcies a les bases i columnes, que presenten un acabat en grafit.

Basque Culinary Center. www.bculinary.com Paseo Juan Avelino Barriola, 101 20009 Donostia-San Sebastián (Gipuzkoa) Tel. 902 540 866 | Fax: 943 574 502

26


Roca London Gallery. Zaha Hadid El moviment de l’aigua és l’element en que es va inspirar l’aclamada arquitecta Zaha Hadid per dissenyar el Roca London Gallery. El nou espai emblema de la marca , ubicat a l’Imperial Waldorf, flueix com l’aigua, i la prova és la seva façana formada per tres obertures que semblen erosionades i obren l’espai a la ciutat. D’altra banda, l’interior és funcional i flexible, un espai blanc il·luminat per gotes de llum que conformen el seu eix central. Roca London Gallery està dotada de moderns equipaments audiovisuals, sonors i d’il·luminació, que transporten al visitant a un indret d’última generació. Això permet que les persones que recorren l’espai interactuïn amb la marca, a banda de propiciar un debat entre tots els actors que vol atraure Roca, des d’arquitectes i dissenyadors al públics general. L’edifici consta d’una sola planta de 1.100 metres quadrats on l’aigua sembla que hagi esculpit i definit cada detall.

Roca London Gallery. www.rocalondongallery.com/ Station Court, Imperial Wharf. London SW6 2PY Tel. +44 (0) 20 7610 9503


Notícies breus

Sound de Villeroy&Boch: un sistema de so integrat dins del mirall L’ensenya Villeroy&Boch es suma al concepte de música a la llar amb la creació d’un sistema de so incorporat al mirall d e l b a n y. + S o u n d d e f i n e i x , s e g o n s l a companyia, una nova manera d’entendre el so i l’estètica basada en un so digital que disposa de sis altaveus i una potencia de 2 x 25 bats. El sistema complet es troba integrat de manera invisible en el mirall i s’activa mitjançant Bluetooth, pel que es poden connectar tant iPhones i iPads com altres molts aparells musicals. A més, +Sound comparteix el circuit electrònic d’alimentació amb la il·luminació del mirall i té seguretat tècnica certificada CE o IP44.

Llibre Diseño de espacios comerciales Autor: Lyanne Mesher Edita: Gustavo Gili Pàgines: 184 ISBN: 9788425224126x www.gili.com

· Villeroy & Boch. www.villeroy-boch.com

Eco by Cosentino premiat a la sisena edició de Disseny per al Reciclatge El grup Cosentino ha estat guardonat amb el premi Disseny per al Reciclatge 2011 al millor material pel seu producte Eco. El jurat d’aquest certamen, que enguany ha celebrat la seva sisena edició, va premiar Eco per ser un producte que prevé la generació de residus i pot ser “reciclat i reciclable”. Tanmateix van reconèixer altres aspectes importants com el compliment de l’actual normativa ambiental i l’alta qualitat

Franke celebra el seu centenari El grup suís Franke, especialitzat en el disseny i fabricació de mobles i accessoris d’acer inoxidable per a la cuina, ha celebrat el centenari del seu naixement amb la creació d’un vídeo corporatiu que recorre el seu segle d’història, que va començar a l’any 1911, quan el petit empresari German Franke va obrir el seu negoci de planxes de metall en un petit poblet de Suïssa. A l’actualitat és un dels grups amb més implantació internacional i la seva àrea d’operacions abasta més de 26 països repartits entre els cinc continents. La companyia continua amb la seva trajectòria amb un compromís amb la tecnologia i la sostenibilitat, i noves línies d’investigació per produir cuines molt més confortables per als seus clients. El vídeo del centenari del grup es pot trobar a l’apartat corporatiu del seu web: www.franke.com 28

del seu disseny. Els premis Disseny per al Reciclatge estan impulsats pels departaments de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i es troben dins del actes del Mes del Reciclatge, que van portar a Barcelona el mes de novembre conferències, tallers i seminaris sobre ecologia i producte. ·Cosentino. www.grupocosentino.es

El llibre ofereix a l’estudiant de disseny interior i altres camps afins els recursos bàsics que li permetran abordar el disseny d’espais comercials, ja sigui en llocs existents o de nova construcció, partint de l’anàlisi de la situació i del seu entorn, la distribució i la circulació o les estratègies de comercialització i visibilitat. D’una banda, la introducció del llibre s’endinsa en les nocions de marca i identitat, conformant un marc indispensable per a la comprensió de l’espai comercial, mentre que el segon i el tercer capítol estudien el disseny d’espais tenint en compte el sector i conceptualitzen el context i ubicació del centre, des de la petita botiga de moda a les grans superfícies d’alimentació i oci. Els tres últims capítols, d’altra banda, es centren en els aspectes més pràctics del disseny interior, com són els materials, les instal·lacions o l’organització de l’espai. Cada tema, del sis que formen el llibre, està profusament il·lustrat amb exemples d’espais comercials rellevants, que serveixen de base per a l’estudi i l’anàlisi dels aspectes tractats. Intercalats en el cos teòric, els anomenats ‘Punts de reflexió’ i les cites de coneguts dissenyadors i especialistes de l’àmbit comercial aporten una visió reflexiva als conceptes exposats. Com a conclusió de cada tema, s’analitza un cas pràctic exemplar resol per estudiants i es proposen preguntes i exercicis que permetran al lector l’aplicació dels principis exposats en el desenvolupament de cada capítol.


Notícies breus

La darrera cuina de Valcucine es converteix en peça d’art contemporani L’empresa italiana Valcucine va presentar a la 18 edició de la fira d’art Artissima de Turin (Itàlia), que va tenir lloc del 4 al 6 de novembre, la seva cuina Artematica Vitrum Arte, fruit de la col.laboració creativa amb l’atelier Manolibera. Ideada pels artistes Arianna Fiorini, Cesare Paltrinieri i Riccardo Persico, Artematica Vitrum Arte destaca pels grafismes i pintures als frontals de vidre de les portes, amb detalls realitzats a mà on cada composició és única i irrepetible. A més, la cuina va estar en ple funcionament gràcies als showcookings que els cuiners Giovanni i Igor Macchia van portar a terme amb electrodomèstics Gaggenau. Artissima és una de les fires internacionals més importants pels col·leccionistes d’art d’avantguarda amb segell italià.

‘Celebrity Experience’ Marca: Franke www.franke.com

· Valcucine. www.valcucine.it

Envolvalia, l’empresa de serveis energètics de Rockwool Rockwool, especialitzada en fabricació de llana de roca per aïllaments, ha creat Envolvalia, una nova ensenya que ofereix serveis de rehabilitació energètica d’edificis podent arribar a reduir en un 90 per cent la demanda energètica amb bons aïllaments, aparells de baix consum i equips generadors d’energia. Per Evolvalia, les actuacions en millora d’edificis són més que simples ‘líftings’ estètics, per això

Catàlegs

proveeix de serveis integrals que comencen amb la millora de l’embolcall de la construcció i comprenen l’auditoria i l’assessoria personalitzada, l’explotació i manteniment de les instal·lacions durant tota la vida útil del contracte de serveis energètics i la garantia de la millora en el rendiment de l’edifici. ·Envolvalia. www.envolvalia.es

Amb motiu del centenari de la seva creació, Franke Kitchen System presenta el seu nou catàleg ‘Celebrity Experience’, que ha emprat el glamur dels ambients de Hollywood i Beverly Hills per il·lustrar els seus quatre estils: Design, Modern, Easy Fashion i Classic. El catàleg disposa d’una selecció de més de cent productes commemoratius del centenari i contempla gran quantitat d’informació per professionals i compradors i, sobre tot, un excel·lent material fotogràfic. Les línies d’aparells per a la llar més sofisticades es tornen una icona de moda.

Catàleg 2011 Projects Marca: Villeroy&Boch www.villeroy&boch.com

Whirpool combina ecologia i precisió en el seu catàleg 2011-2012 Les últimes tendències del disseny sostenible i altament tecnològic es fan patents en el darrer catàleg de Whirpool que, en el centenari de la seva creació, ha volgut redefinir el concepte d’electrodomèstic integrable amb materials i dissenys innovadors. Un bon exemple és la línia de forns Ambient, amb 73 litres de capacitat i cinc nivells per col·locar safates, o la nova línia Square, on l’acer es fon amb el vidre d’efecte mirall. També destaca la novadora tecnologia Starclean de neteja ecològica, així com la tecnologia Natural Nofrost, que conserva els aliments fins a quatre vegades més temps. El catàleg inclou també novetats en el rentat i assecat, com la nova rentadora 6thSense Colors o la assecadora de 9 kg de capacitat amb tecnologia Heat Pump, que permet un estalvi del 40 per cent respecte la classe A. 30

Sota un innovador concepte de comunicació 360 graus, el nou catàleg de Villeroy&Boch presenta una nova forma d’entendre la selecció de productes des del segment més econòmic fins a la gama de luxe, passant per segments entremitjos sensibles al consum d’aigua. A més, inclou les novetats de sanitaris, wellness i mobles de bany presentats a la fira ISH Frankfurt 2011. Dins del catàleg, cal destacar la nova col·lecció de sanitaris O.novo i la sèrie My Nature, premiada amb el Red Dot Design 2011. ·Whirlpool. www.whirlpool.es


31


Notícies fires

Entrega dels premis Batimat 2011 a productes pioners en el disseny i la innovació Els premis Batimat 2011, que van ser entregats durant una gala a París el passat 8 de novembre, van tenir 27 guanyadors en els seus apartats d’Innovació i Disseny. Enguany, el premi especial de Batiman en l’apartat d’Innovació va recaure en el producte BIMsight de Tekla, que permet a la indústria de la construcció poder realitzar modelatge en 3D. Respecte als treballs estructurals de Classe -1,. el producte Efficience TP3E de Poujoulat es va emportar el guardó d’or, i els perfils d’acer Janisol Arte de Jansen-Descasystem, el primer premi de Classe-2, entre altres premiats destacats. Els trofeus de la categoria de disseny, per la seva banda, van recaure en el producte Facade Ressources de Technal i G*Lock de Grosfillex Fenetres.

·SIA Guest. Rimini Fiera, Rimini (Itàlia) Del 26 al 29 de novembre www.siarimini.com ·FFF- Furniture & Furnishings Fair. Nehru Centre, Mumbai (Índia) Del 15 al 19 de desembre ·Tradexpo Paris. Paris Le Bourget Del 13 al 17 de gener www.tradexpo-paris.com

Cevisama 2012 preveu un 14 % de visitants internacionals més respecte l’any anterior La 30ª edició de Cevisama, que tindrà lloc del 7 al 10 de febrer de 2012, ja s’ha convertit en una cita de referència internacional gràcies a l’elevada qualitat de l’exposició i l’increment de visitants estrangers, que han augmentat fins a un 14 % respecte l’anterior saló. Segons els seus organitzadors, la fira està experimentat un satisfactori ritme de comercialització i ja el passat mes de novembre s’havia ocupat el 90 % de la superfície total contractada. A més, HSSHOW, la galeria de disseny de bany, repeteix en aquesta edició amb un èxit sense precedents, ja que al menys un 15 % de firmes punteres ha volgut participar a l’exposició. Cal destacar també l’auge de Cevisama social.com, la plataforma de negoci on line del certamen, que està operativa tot l’any i permet un flux constant d’informació entre expositors i visitants.

Domotex 2012 converteix els visitants en artesans Sota el lema “Customized Living”, la fira Domotex de Hannover obrirà les seves portes del 14 al 17 de gener amb 18 categories de producte i un gran ventall de noves empreses. Els visitants podran trobar en aquesta edició un ampli assortiment de revestiments de terra (tèxtils, fustes ceràmics, laminats o sintètic) i els especialistes internacionals del sector. Paral·lelament a la celebració de la fira, tindrà lloc el Certamen Professional Europeu de Proveïdors Interioristes i Decoradors d’Interiors. Al llarg dels dos dies que dura aquest certament els visitants podran participar dissenyant i realitzant in situ solucions artesanals per a demandes individual, d’acord amb el lema de Domotex. 32

Calendari Fires

·imm Cologne. Koeln Messe (Colònia, Alemanya) Del 16 al 22 de gener www.imm-cologne.com ·Fira del Moble de Saragossa. Fira de Saragossa Del 19 al 22 de gener www.feriazaragoza.com ·Maison & Objet. Paris Nord - Villepinte, Roissy Del 20 al 24 de gener www.maison-objet.com ·ExpoMobiliario. Centro Banamex (Mèxic DF) Del 25 al 28 de gener www.magnaexposicion.com.mx ·Australian International Furniture Fair. Centre de Convencions i Exhibicions de Sydney Del 1 al 03 de febrer www.aiff.net.au ·Cevisama. Fira València Del 07 al 10 de febrer www.cevisama.feriavalencia.com ·Zow. Centro de Exposições Imigrantes (Sao Paulo) Del 8 al 11 de febrer www.zow.de ·Exponor. Oporto Del 15 al 19 de febrer www.exporthome.exponor.pt ·LED Show. China Import and Export Fair Pazhou Complex (Guangzhou) Del 20 al 23 de febrer www.ledchina-gz.com


Fira Hàbitat València tanca l’edició amb un èxit de participació internacional

Gairebé un miler d’ensenyes de mobiliari, il· luminació, decoració, cuina i descans van participar aquesta passat mes de setembre a la Fira Hàbitat València, que va comptar també amb un augment d’expositors internacionals, passant del 15 al 20 %. Entre les novetats del certamen, cal destacar l’espai FLASH Hàbitat València, un àrea on es va reunir el producte més exclusiu de les companyies de referència i que tenir una gran acceptació. També els en-

contres Face to Face entre prescriptors internacionals i expositors van ser molt ben rebuts entre els participants. Fira Hàbitat va celebrar en aquesta edició el desè aniversari del saló de joves creadors Nude, que va néixer amb el repte d’apropar els joves dissenyadors als fabricants i distribuïdors, i que compta actualment amb alguns dels estudis de disseny més destacats del panorama espanyol.

MosBuild porta a Moscou el proper mes d’abril les últimes novetats constructives

El saló MosdBuild 2012, que tindrà lloc per primer cop al recinte Expocentre de Moscou del dia 2 al 13 d’abril, vol ser en aquesta edició un referent en quan a la vinculació entre expositors i compradors internacionals. Fruit del boom constructiu que estan vivint els països pertanyents a la Federació Russa, MosBuild ha programat el saló en dues fases: La primera, del 2 al 5 d’octubre, quan tindrà lloc l’exposició d’aplicacions constructives, llam-

bordes, portes i revestiments de terres i parets, així com el saló Decotex; mentre que del 10 a 13 es desenvoluparà el saló de materials i equipaments de construcció. Tanmateix es presenten algunes novetats, com el llançament del Diamond Club per als compradors VIP, un programa de premsa internacional i un nou fòrum de debat i discussió al voltant dels avanços en l’àmbit ecològic-constructiu a la Federació Russa.

Interzum es trasllada al centre d’exhibicions VVC Moscow

La celebració de la fira Interzym Moscow, que tindrà lloc el mes d’abril de 2012 a la ciutat russa de Moscou, estarà marcada per la inclusió de la companyia MVK, partner en l’organització del certamen, dins del grup britànic ITE Group. Això suposarà, segons els organitzadors, l’obertura de la firma a països del CIS i l’Europa de l’Est i l’optimització de la participació internacional a Interzum. A més, propiciarà un trasllat d’espai físic, ja que tant Euroexpofurniture (EEM) com Interzum Moscow s’instal·laran al VVC o All-Russian Exhibition Centre de Moscou. Els organitzadors també van assenyar la importància que aquest any tindran els pavellons d’Alemanya, Itàlia i Turquia.

MCE 2012 aterra aquest març a Milà amb un compromís deliberat per la sostenibilitat

La Mostra Convegno Expocomfort 2012 centrarà els seus esforços en l’eficiència energètica i les energies renovables. La fira, que tindrà lloc del 27 al 30 de març a Milà, es convertirà en l’aparador tecnològic per a la qualitat de vida amb àrees temàtiques de calor, fred, aigua i energia. Aquest any pren rellevància l’exposició Expobagno i l’ampli programa de conferències i anàlisi de la situació del sector. Cal recordar que dins de MCE 2012 es dedicarà gran atenció a les iniciatives contra la falsificació de productes, en cooperació amb la Federació Italiana d’Associacions d’Indústries d’Enginyeria i Mecànica (ANIMA). Cal esmentar que MCE 2012 és un referent mundial per als sector hidro-sanitari i de sistemes de climatització, que s’ha convertit en el punt d’encontre per als professionals i on es presenten, edició rere edició, les innovacions i les tendències que acaben de revolucionar el sector. 33


Espai web

www.coac.net

www.dae.es

Editorial. Número 39

Un pas endavant www.coac.net/COAC/ centredocumentacio/Girona El Col·legi d’Arquitectes de Girona ha creat aquesta pàgina sobre arquitectura contemporània gironina amb l’objectiu d’aglutinar i donar a conèixer les obres de rellevància que s’han portat a terme a la província entre el anys 1997 i 2011. La nova plataforma és una base de dades amb més de cinc-centes referències sobre projectes d’arquitectura, rehabilitació, arquitectura efímera, projectes d’interiorisme i projectes d’exteriors, que s’anirà ampliant anualment amb la incorporació dels nous projectes finalistes dels premis gironins. El site s’estructura en tres grans blocs: Autors, Projectes i Premis, mitjançant els quals l’usuari pot accedir a la informació d’una obra concreta.

www.snaidero.com

Dinamisme i una claredat expositiva que no porta a confusió són les claus del nou web de DAE. El portal agrupa els continguts en set blocs: Companyia, Productes, Descàrregues, Contacte, Dissenyadors, Novetats i Promoció. Situa aquests apartats en una barra horitzontal, mentre que la part central del site queda lliure per mostrar la imatge d’un producte en promoció. En una barra lateral es troben els catàlegs, que es poden descarregar. El portal de DAE està disponible en francès, anglès i espanyol. El fabricant de mobiliari urbà ha renovat la seva pàgina com a part de les seva estratègia de negoci enfocada en el creixement tecnològic i la implementació de la comunicació on line amb els seus clients efectius i potencials.

www.runtal.es

Estem viviny moments nous i situacions no previstes on cal plantejaments diferents, qüestionant tot el que fins ara era assumit com a normal. Des d’ un mitja com aquest, volem assumir el repte de fer un pas endavant i aquest pas ens ha portat, en un primer moment, a actualitzar i redissenyar tota la publicació, mantenint els continguts i potenciant la major visualització dels productes d’actualitat dins d’ un concepte gràfic i de maquetació totalment renovat. No estem parlant d’un nou BC+R, estem parlant d’una publicació en clara evolució que pretén anar-se consolidant en un mercat complex i en uns moments poc propicis per al creixement. Tanmateix, aquesta època sí és propícia per a la reflexió i per aprofundir com a mitjà en el posicionament dins un mercat que va molt més enllà de les nostres fronteres naturals i arriba a més de cinquanta països del món, gràcies a l’aposta que ja fa uns any vàrem fer per la digitalització i pel quiosc digital líder mundial www.zinio.com BC+R ha estat i segueix sent una aposta tossuda per un model de mitjà de comunicació de caire professional i que arribi a un ampli sector, que va des de l’arquitecte a l’aparellador, passant per l’interiorista i l’instal·lador, el distribuïdor o el constructor i, cóm no, a tot aquest ampli sector de la reforma de l’equipament dels banys i les cuines.

La revolució de les cuines amb realitat virtual ha arribat a l’entorn cibernètic. La companyia Snaidero ha aplicat per primera vegada en el sector la realitat augmentada per mostrar les prestacions de la seva cuina OLA20. D’aquesta forma, l’usuari pot, amb les seves pròpies mans, explorar la cuina de manera tridimensional. El concept site possibilita a l’internauta una experiència d’ús a 360 graus, disponible també per a mòbil i amb continguts específics per a diferents suports i formats. A més, el nou site del projecte disposa d’un configurador que permet reconstruir la cuina segons les preferències de materials i colors. El portal dóna l’opció de reservar una visita amb el distribuïdor, així com accions de planimetria i publicació de contingut de tot tipus. 34

L’empresa Runtal Radiadors ha posat en marxa el nou web, que té un disseny sobri, elegant i arquitectònicament funcional. S’estructura en tres àrees principals: radiadors, living&working i banys. A l’apartat de radiadors es mostren tots els models que es comercialitzen a l’estat espanyol, mentre que a living s’ensenya amb imatges els diferents ambients creats amb els radiadors. Pensat per als professionals, Runtal ha creat l’apartat “planificació&muntatge”, a través del que els instal·ladors es poden descarregar les instruccions en pdf per realitzar una correcta instal·lació. La nova pàgina també ofereix informació dels dissenyadors que col· laboren, com Christian Ghion, Leo Salzedo, King&Miranda o Paul Priestman, entre altres.

Amb aquesta vocació clara de servei als professionals, iniciem aquesta nova etapa esperant seguir comptant amb la vostra confiança i posant la publicació al vostre servei com a suport de continguts noticiables. Gràcies pel vostre suport.

Frederic Callís Director


35


36

BC+R nº 39, Banys, cuines i reformes  
BC+R nº 39, Banys, cuines i reformes  

Revista d'interiorisme

Advertisement