Page 25

Hyttefelt i strålende omgivelser Korgfjellet hyttegrend er ett av få hyttefelt på Helgeland som ligger midt i fjellheimen - og midt på Helgeland. Hilbjørg og Arvid Knutli i Mosjøen eier et rundt 185 dekar stort område i Korgfjellet like ved E6 nord for Mosjøen. Her har paret regulert for byggingen av inntil 30 hytter. Ekteparet Knutli står for tomtesalget og kjøpere kan bygge hvilke hytter de vil. Men Sande hus og hytter har vist sin interesse og stiller med et bredt utvalg hytter for interesserte. Ut av døra fra en nybygd hytte er det bare å spenne på seg skiene eller dra akebrettet med seg bort i bakken. Ren idyll vinter, vår, sommer og høst.

Utsikt mot Lukttinden Det er for lengst kommet snøfall i Korgfjellet – og Knutli har funnet fram scooteren og skiene.

- Vi har regulert inn god plass mellom tomtene, slik at du ser ikke til naboen over alt, sier hun. En av tomtene er universelt utformet og ligger nære ved den gamle E6 over fjellet. Alle tomtene er på rundt 1 mål og ligger i skoggrensen mot fjellet.

Populært turområde Paret bestemte seg for å realisere utbygging etter at de overtok Arvid Knutlis barndomshjem på Nermoen i Korgfjellet. - Da vi overtok gården var allerede området avsatt til hytteområde. Vi fikk laget en reguleringsplan da vi ser det er få tilgjengelige hyttetomter i Vefsn, sier Hilbjørg Knutli.

- Dette er et helt nytt hyttefelt. Alle tomtene er sørvest vendt og har utsikt mot Lukttinden. De nederste tomtene har i tillegg utsikt mot Luktvannet. Dette er et fantastisk område med store turmuligheter hele året. Det er flott å gå på ski her, og i sommerhalvåret er det et bra turterreng. Det er også fiskevann og bær i området, forteller Hilbjørg Knutli.

Korgfjellet er i tillegg et populært turområde. Det kjøres opp skiløyper om vinteren, og rundt to kilometer fra hyttegrenda ligger Korgfjellet fjellstue.

De 30 tomtene er ferdig regulert og klare til å bygges ut med vei, vann og avløp – før bygging. Det er lagt vekt på at feltet ikke skal framstå som et boligfelt.

- Vi vil bygge en parkeringsplass for folk som ikke har hytte i fjellet.

Veien opp til hyttegrenden vil brøytes og holdes åpen hele året. Paret tenker å bidra til økt bruk av området.

E-post: hknutli@outlook.com Web: korgfjellethyttegrend.no Facebook: KorgfjelletHyttegrend Arvid og Hilbjørg Knutli på gården Nermoen i Korgfjellet. Korgfjellet hyttegrend ligger rundt en kilometer opp i fjellet

25

Mobil: 913 06 164/ 992 10 978

# HELGELAND

Korgfjellet hyttegrend

Profile for Helg.no

#Helgeland  

#Helgeland skal gi deg de gode historiene om havfolk, fjellfolk og alle midt i mellom. Vi håper de gode historiene skal gi deg inspirasjon t...

#Helgeland  

#Helgeland skal gi deg de gode historiene om havfolk, fjellfolk og alle midt i mellom. Vi håper de gode historiene skal gi deg inspirasjon t...

Profile for helg.no
Advertisement