Page 1

Coffee & Craft Conceptontwikkeling 4 - Helene Jacobs


Inhoud

Stap 1 / Onderzoek diensten & stijlen Stap 2 / Storytelling Stap 3 / Visueel onderzoek & ideeĂŤnontwikkeling Stap 4 / Van idee tot concept


Stap 1 / Onderzoek diensten & stijlen


Brainstorm


BRAINSTORM


ASSOCIATIE


ASSOCIATIE


BRAINSTORM


MOODBOARD


Stap 2 / Storytelling


Storytelling In tijden van crisis.. Vandaag de dag, het jaar 2013 merken we dat de crisis een heuse stijging kent. Alles wordt duurder en daar is iedereen de dupe van. We proberen alles zo goedkoop mogelijk aan te schaffen, en te besparen waar het kan. Coffee & Craft probeert deze crisis toch om te zetten in een voordeel voor hun zaak. Vele jongeren willen er nog steeds hip uit zien, zonder te veel geld uit te geven. En hoe kan je dat beter doen dan zelf je eigen, originele sjaal of wanten te breien terwijl je geniet van een lekkere warme tas koffie? Behoeften van de klant Bij Coffee & Craft staat originaliteit centraal. We willen graag trendy, hippe mensen ontvangen die graag origineel uit de hoek komen. Onze potentiële klanten zijn vaak nog studenten, die af en toe nood hebben aan een oppepper en wat ontspanning. Zij zijn dan aan het juiste adres bij Coffee & Craft. Gezellig met vrienden een tasje koffie drinken terwijl je je favoriete sjaal kan breien. Ook voor de klanten die niet zoveel inspiratie hebben, maar toch gezellig mee willen breien hebben wij een oplossing bedacht nl. in de winkel worden verschillende breistukjes voorzien waar iedereen aan kan breien. Aan het einde van de maand wordt het afgewerkte breistukje verloot aan onze klanten. Voor mensen die enkel een kop koffie komen drinken, hopen we de interesse te wekken met verschillende haak -en breiboeken in onze winkel, die je gratis kan uitlenen om te lezen bij je kop koffie.


Storytelling Beleving In onze zaak is het de bedoeling dat de klant zich thuis voelt, dat hij/zij zolang mogelijk wil blijven zitten en zelfs de tijd uit het oog verliest. Daarom is Coee & Craft zeer huiselijk ingericht zodat men bijna vergeet dat het een horecazaak/ breiwinkel is. De zaak is dan ook ingericht met verschillende warme tapijten, comfortabele zetels, leuke schilderijen en fotokadertjes om het iedereen comfortabel te maken. Klanten kunnen zelfs bijdragen aan het interieur en kunnen op onze grote rode krijtmuur een persoonlijk berichtje of leuke quotes achterlaten. Een consistent verteld verhaal Omdat onze voornaamste doelgroep jongeren zijn, willen we natuurlijk gebruik maken van sociale mediakanalen zoals Facebook & Twitter. Daar zal je voornamelijk foto's terugvinden van alle originele werkjes dat onze klanten gemaakt hebben, ook om interesse bij andere creatievelingen te wekken. Ook willen we gebruik maken van klantenkaarten, bij aankoop van een minimum aantal producten/koďŹƒe's zullen wij met plezier extra korting geven. Ook zijn deze klantenkaarten nodig om een winnaar te kiezen voor onze loting van de breistukjes die te winnen zijn op het einde van de maand.


Stap 3 / Visueel onderzoek & ideeĂŤnontwikkeling


Schetsen


Schetsen


Schetsen


Schetsen


Schetsen


Schetsen


Stap 4/ Van concept naar idee


Uitwerking


Uitwerking


Uitwerking

open


Uitwerking

Keep knitting ! Lekkere koffie & een goede service! Bedankt, ! het was een gezellige namiddag! Liefs, Lisa xx


Uitwerking


Uitwerking


Uitwerking

Conceptontwikkeling 4 - Opdracht 1  
Conceptontwikkeling 4 - Opdracht 1  

Helene Jacobs

Advertisement